Archieven

 30-09-2011 

Geen Lotto-sponsoring voor Anderlecht

Geen Lotto-sponsoring voor Anderlecht

Om de vernieuwde Lotto zoveel mogelijk te promoten, sponsort de Nationale Loterij vanaf dit weekend 14 clubs uit de eerste klasse. Anderlecht en Club Brugge gingen als enige twee ploegen niet in op het aanbod. (HLN) Lees verder »

Vargas opgeroepen voor Venezuela

Vargas opgeroepen voor Venezuela

Nu Ronald Vargas opnieuw fit is, rekent ook de bondscoach van Venezuela opnieuw op hem. De aanvallende middenvelder is opgeroepen WK-kwalificatiewedstrijden tegen Ecuador (7 oktober) en Argentinië (11 oktober). (HLN) Lees verder »

Proto: "Referentiematch die ik nodig had"

Proto:

Dat Anderlecht in Moskou met de winst ging lopen, heeft het in niet geringe mate te danken aan Silvio Proto. De doelman keepte een erg sterke match. Achteraf gaf hij ook wat uitleg over zijn niet-selectie voor de Rode Duivels. Lees verder »

Lokomotiv: "Proto verdiende rode kaart"

Lokomotiv:

Met Edgaras Jankauskas heeft Lokomotiv een in België bekende hulptrainer. De Litouwer speelde tussen 1997 en 1999 nog bij Club Brugge. De nederlaag tegen Anderlecht stemde hem slecht gezind en ook de arbiter had het verkorven. Lees verder »

Sturm Graz verslaat AEK Athene in slotfase

Sturm Graz verslaat AEK Athene in slotfase

In de andere partij in groep L van de Europa League won Sturm Graz met 1-2 van AEK Athene. Een own-goal van Standfest bracht Athene vlak na de rust op voorsprong, maar in de slotfase sloegen de Oostenrijkers ongenadig toe. Lees verder »

 29-09-2011 

Anderlecht houdt nul en wint in Moskou

Anderlecht houdt nul en wint in Moskou

Anderlecht heeft een schitterende zaak gedaan in de Europa League. In de lastige verplaatsing tegen groepsfavoriet Lokomotiv Moskou moest het de wedstrijd ondergaan, maar na negentig minuten ging het wel met de winst naar huis. Lees verder »

Juhasz: "Ik hoop op drie punten"

Juhasz:

Roland Juhasz kijkt met vertrouwen uit naar de partij van straks. "Mijn goede vriend Balazs Dzsudzsak, die ook bij Anzhi speelt, zegt dat we gaan winnen. Volgens hem is Lokomotiv een ploeg met hoogtes en laagtes." Lees verder »

Vier tips om Lokomotiv te verslaan

Vier tips om Lokomotiv te verslaan

Als Anderlecht wil weten hoe het straks Lokomotiv Moskou moet aanpakken, kan het te rade gaan bij Nicolas Lombaerts en Jonathan Legear. In Het Nieuwsblad hebben ze alvast vier tips klaar. "Lokomotiv is niet zo goed als Zenit." Lees verder »

Russische clubs liggen Anderlecht niet

Russische clubs liggen Anderlecht niet

In het verleden speelde Anderlecht al acht keer Europees tegen een club uit Rusland. Slechts twee keer werd er gewonnen. Tien jaar geleden kwam het ook al uit tegen Lokomotiv. In Moskou werd het 1-1, in Anderlecht 1-5. Lees verder »

Lokomotiv - Anderlecht live op Exqi Sport

Lokomotiv - Anderlecht live op Exqi Sport

Lokomotiv Moskou - Anderlecht is straks live te bekijken op Exqi Sport. Let op, de partij begint al om 18 uur. Na Anderlecht toont Exqi de tweede helft van Braga - Club Brugge. Canvas zendt om 21.05 uur Standard - Kopenhagen uit. Lees verder »

Carlo Chueca in a-kern Bergen

Carlo Chueca in a-kern Bergen

Carlo Chueca Del Rio, een 18-jarige Peruviaan die de voorbije jaren in de jeugd van Anderlecht speelde, is bij Bergen opgenomen in de a-kern. Del Rio ruilde deze zomer paars-wit voor de nieuwkomer in de hoogste afdeling. (HNB) Lees verder »

Anderlecht 16e op Europese lijst L'Equipe

Anderlecht 16e op Europese lijst L'Equipe

De Franse sportkrant L'Equipe heeft een lijst opgesteld van de beste ploegen in Europacup I / Champions League. Anderlecht staat op plaats 16. Recordwinnaar Real Madrid voert de lijst aan voor AC Milan en Bayern München. Lees verder »

 28-09-2011 

Deschacht staat aanvoerdersband af

Deschacht staat aanvoerdersband af

Olivier Deschacht heeft beslist zijn aanvoerdersband in te leveren. "Als ik naar de commotie kijk nu, dan geef ik de band liever af", aldus Deschacht. "Ik heb die beslissing 99% zelf genomen." Lees verder »


 27-09-2011 

Selectie Lokomotiv Moskou - Anderlecht

Selectie Lokomotiv Moskou  - Anderlecht

Anderlecht vertrok vanmiddag met 21 spelers richting Moskou voor de Europa League-match van donderdag. Milan Jovanovic is nog niet voldoende hersteld en reist niet mee. Ook Dennis Praet, Europees niet ingeschreven, blijft thuis. Lees verder »

"Anderlecht heeft Mbokani prima begeleid"

Dieumerci Mbokani kwam tegen Beerschot voor het eerst in actie in zijn tweede Anderlecht-carrière. Zijn manager Fabio Baglio spreekt van een geslaagde terugkeer. "Hij is heel goed ingevallen in moeilijke omstandigheden." Lees verder »

Vargas: "Ik heb gedacht aan stoppen"

Vargas:

Na zijn invalbeurten tegen Lommel en Beerschot voelt Ronald Vargas zich opnieuw voetballer. In de kranten praat hij vandaag over het afzien van de voorbije maanden en de droomvoorhoede waar hij bij Anderlecht mee wil voetballen. Lees verder »

"Schep duidelijkheid over aanvoerdersband"

Olivier Deschacht of Lucas Biglia, wie is de echte aanvoerder van Anderlecht? De eerste draagt de band, maar de fans hebben een voorkeur voor de tweede. Het Laatste Nieuws vroeg de mening van drie oud-kapiteins van Anderlecht. Lees verder »

Gillet blij met debuut Mbokani

Gillet blij met debuut Mbokani

Dieumerci Mbokani debuteerde zondag voor Anderlecht. Volgens Guillaume Gillet zal de Congolees paars-wit dit seizoen erg veel bijbrengen. "Dieumerci heeft meteen gewogen op de verdediging van Beerschot", aldus Gillet. Lees verder »

Voorzitster Lokomotiv eist overwinning

Voorzitster Lokomotiv eist overwinning

De vrouwelijke voorzitter van Lokomotiv Moskou Olga Smorodskaya heeft haar spelers duidelijk gemaakt dat ze niets minder wil dan een overwinning tegen Anderlecht. Ze schat het Belgische voetbal immers niet zo hoog in. Lees verder »

Anderlecht zonder Jovanovic tegen Moskou

Anderlecht zonder Jovanovic tegen Moskou

Vanmiddag om 16 uur stapt Anderlecht op het vliegtuig richting Moskou voor de Europa League-partij van donderdag tegen Lokomotiv. Paars-wit zal het moeten doen zonder Milan Jovanovic. Zijn spierscheur raakt niet tijdig geheeld. Lees verder »

 26-09-2011 

Odoi: "Nog even wachten op flikflak"

Odoi:

Dennis Odoi was tegen Beerschot dicht bij zijn eerste doelpunt voor Anderlecht, maar zijn schot ging voorlangs. "Dat had binnen het kader gemoeten, daaraan merk je dat ik geen afwerker ben", zo vertelde de verdediger achteraf. Lees verder »

Kouyaté: "Het was zuiver penalty"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté zocht na de wedstrijd geen excuses voor zijn strafschopfout. "Het was zuiver penalty", zo gaf hij toe. "Je mag het op concentratieverlies steken, want ik zag Porokara niet eens in mijn rug opduiken." (HBvL) Lees verder »

Juhasz: "We vergaten het af te maken"

Juhasz:

"We moeten leren dat een wedstrijd geen zestig, maar negentig minuten duurt", zo legde Roland Juhasz na de partij tegen Beerschot de vinger op de wonde. De rode kaart van Hernan Losada noemde hij "jammer". Lees verder »

Jacobs: "Tevreden op vijf minuten na"

Jacobs:

Hoewel de overwinning pas erg laat werd bekomen, toonde Ariël Jacobs zich tevreden over zijn ploeg. "Op vijf minuten in de tweede helft na kan ik weinig aanmerken op de prestatie van mijn team", aldus Jacobs na de partij. Lees verder »

Anderlecht op nippertje voorbij Beerschot

Anderlecht op nippertje voorbij Beerschot

Een doelpunt van Guillaume Gillet twee minuten voor tijd bezorgde Anderlecht alsnog de winst tegen Beerschot (3-2). Paars-wit domineerde, kwam 2-0 voor, maar gaf deze bonus op vijf minuten tijd uit handen. Tot Gillet scoorde. Lees verder »

 25-09-2011 

Webmaster Skyhawk jarig

Webmaster Skyhawk jarig

Vandaag viert Skyhawk, webmaster en oprichter van deze site, zijn 29ste verjaardag. David is al sinds jaar en dag één van de drijvende krachten achter anderlecht-online en door zijn inzet is deze site geworden tot wat hij nu is. Lees verder »


 24-09-2011 

Anderlecht vecht tegen kanker

Anderlecht vecht tegen kanker

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Een vroegtijdige screening kan echter jaarlijks duizenden levens redden. Anderlecht is niet blind voor deze problematiek en heeft dan ook een actie op touw gezet. Lees verder »

 23-09-2011 

Marecek stuurt op verhuur aan

Marecek stuurt op verhuur aan

Lucas Marecek stuurt aan op een verhuur. De jonge Tsjech kreeg tegen Lommel weer wat speelminuten, maar zal tegen Beerschot weer op de bank verzeilen. In de media verklaart hij zich nader. Lees verder »

Anderlecht test Senegalese spits

Anderlecht test Senegalese spits

Volgens het Nieuwsblad is de 17-jarige Ibrahima Dramé op proef bij Anderlecht. De Senegalese aanvaller wordt gezien als een groot talent en zou ook gevolgd worden door Liverpool, Chelsea, Tottenham en Lille. Lees verder »

 22-09-2011 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De KBVB heeft enkele wijzigingen aangebracht aan de kalender van dit seizoen. Namelijk speeldag 11 tot en met 14. Deze vier wedstrijden worden verschoven naar de zondag. Lees verder »

Jacobs: "Tevreden over onze prestatie"

Jacobs:

Anderlecht had gisteren weinig moeite met Lommel United. "Wat ik zag, stelde mij gerust", aldus coach Ariël Jacobs. "Ik ben content over de prestatie van de ploeg. We weten dat we heel de kern nodig hebben." Lees verder »


 21-09-2011 

Anderlecht vlot voorbij Lommel

Anderlecht vlot voorbij Lommel

Anderlecht heeft zich zonder veel problemen gekwalificeerd voor de volgende ronde van de beker. Het won met 0-4 van derdeklasser Lommel United. Ronald Vargas maakte zijn debuut én zette ook een zelf uitgelokte penalty om. Lees verder »

Belgische U19 winnen met 3-0 van Wales

Belgische U19 winnen met 3-0 van Wales

De Belgische U19-ploeg won vandaag met duidelijke 3-0 cijfers van Wales. De jonge Duivels zijn momenteel aan de slag in Slovenië, waar ze een EK-kwalificatieronde spelen. Drie jonge spelers van Anderlecht stonden in de basis. Lees verder »

Jordan Lukaku zal niet uitkomen voor Congo

Jordan Lukaku zal niet uitkomen voor Congo

Jordan Lukaku zit in de voorselectie van Congo voor de interland tegen Kameroen, maar de jongste Lukaku zal niet ingaan op een eventuele selectie. Dat liet zijn vader vandaag weten. Jordan wil net als Romelu voor België spelen. Lees verder »

Gillet: "Graag opnieuw de beker winnen"

Gillet:

Guillaume Gillet stond dit seizoen al meermaals aan de aftrap en hoopt ook tegen Lommel op een plek in de basis. "Ik hou er niet van om rust te krijgen en een wedstrijd aan de kant te blijven", zegt Gillet op de officiële site. Lees verder »

Anderlecht traint op strafschoppen

Anderlecht traint op strafschoppen

Vanavond neemt Anderlecht het in de Beker van België op tegen Lommel United. De 16de finales worden in één wedstrijd afgewerkt. Coach Ariël Jacobs liet zijn spelers alvast trainen op het nemen van strafschoppen. Lees verder »

Molins vader van zoontje Thiago

Molins vader van zoontje Thiago

Andriana, de vriendin van Guillermo Molins is vorige week woensdag bevallen van een zoontje. Het jongetje kreeg de naam Thiago, was 53 cm groot bij de geboorte en woog 3,995 kg. Zowel mama als zoon stellen het goed. Lees verder »

 20-09-2011 

Maakt Vargas zijn debuut tegen Lommel?

Maakt Vargas zijn debuut tegen Lommel?

Ariël Jacobs maakte vandaag een 20-koppige kern bekend voor de bekermatch tegen Lommel. Een opmerkelijke naam in de selectie is die van Ronald Vargas. Mogelijk maakt de Venezolaan woensdag zijn groot debuut voor Anderlecht. Lees verder »

Mbokani: "Op topniveau tegen Standard"

Mbokani:

Dieumerci Mbokani werkt hard aan zijn comeback in de Jupiler Pro League. De Congolees verteert de groepstrainingen naar eigen zeggen goed en stoomt zich klaar voor de topper tegen zijn ex-club Standard op 16 oktober. Lees verder »

Stadionverbod voor Jovanovic?

Stadionverbod voor Jovanovic?

De provocerende gebaren van Milan Jovanovic tijdens de laatste Club-Anderlecht krijgen mogelijk nog een staartje. De Brugse politie stelde een pv op en de zaak wordt nu behandeld door de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Lees verder »

 19-09-2011 

Proto: "Frustraties bij Gent-supporters"

Proto:

Silvio Proto moest tegen Gent een aantal knappe reddingen uit zijn mouw schudden om een tegendoelpunt te voorkomen. "Het is de ploeg die heeft gewonnen, hoewel mijn reddingen me plezierden", zegt de keeper in Gazet van Antwerpen. Lees verder »

De Sutter: "Ik zit redelijk diep"

De Sutter:

Tom De Sutter is erg misnoegd over zijn korte invalbeurt tegen Gent. "Ik verwacht niks meer", aldus een ontgoochelde De Sutter. "Ik zit redelijk diep ja, maar ik denk niet dat ik bij deze trainer terecht kan voor een uitleg." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Het lijkt erop dat Canesin en Suarez niet zullen spelen in het bekerduel van komende woensdag tegen Lommel. Canesin heeft last van de enkel, terwijl een Suarez een scheurtje in de adductoren opliep. Lees verder »


 18-09-2011 

Lokomotiv verplettert Terek Grozny

Lokomotiv verplettert Terek Grozny

Lokomotiv Moskou, de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europa League, is in uitstekende doen. Na de 4-2 zege tegen Zenit Sint-Petersburg klopte Lokomotiv nu ook Terek Grozny, de nieuwe club van Jonathan Legear, met 0-4. Lees verder »

Jacobs: "Veel balverlies en nochalance"

Jacobs:

Trainer Ariël Jacobs mocht blij zijn met het resultaat, met het geleverde spel iets minder. "Na onze goeie start trad er gemakzucht en nonchalance op", stelde Jacobs vast. "Ik zag heel veel balverlies en dat stoorde me." Lees verder »

Proto houdt zwak Anderlecht overeind

Proto houdt zwak Anderlecht overeind

Anderlecht heeft een nipte 0-1 zege behaald tegen Gent, maar fraai was het allemaal niet. De uitblinkers van tegen AEK, Suarez, Canesin en Jovanovic, gaven vandaag niet thuis en paars-wit ontsnapte meermaals aan de gelijkmaker. Lees verder »

Bekerduel Lommel - Anderlecht op Canvas

Bekerduel Lommel - Anderlecht op Canvas

Volgende week woensdag komen ook de eersteklassers in actie in de 16de finales van de Beker van België. Anderlecht neemt het daarin op tegen tweedeklasser KVSK Lommel United. Canvas brengt rechtstreeks verslag uit vanaf 20u35. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Binnen enkele uren (om 14u30) beginnen Gent en Anderlecht aan de eerste wedstrijd op deze 'Super Sunday'. Anderlecht heeft na de knappe 4-1 zege tegen AEK vertrouwen te over, maar ontmoet met de Buffalo's ook een ploeg in vorm. Lees verder »

 17-09-2011 

Canesin: "Geen schrik voor concurrentie"

Canesin:

Als straks Ronald Vargas en Dieumerci Mbokani fit zijn baadt Ariël Jacobs in een ongekende offensieve weelde. Fernando Canesin, bezig aan een steile opmars, droomt al stiekem van één team met Jovanovic, Suarez, Vargas en Mbokani. Lees verder »

"Suarez heeft iets meer dan Boussoufa"

In het Astridpark geniet men nog na van de weergaloze prestatie van Suarez tegen AEK Athene. Ook zijn medemaats zijn vol lof over de balvaardige Argentijn. "We zijn blij dat Matias niet vertrokken is", aldus Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

Jacobs: "Altijd vertrouwen gehad in Suarez"

Jacobs:

Heel Europa heeft donderdag kunnen kennismaken met de kwaliteiten van Matias Suarez. Toch scheelde het niet veel of de Argentijn zat niet meer bij Anderlecht. Suarez wou weg en bovendien was ook het Franse Rennes geïnteresseerd. Lees verder »

 16-09-2011 

Selectie: AA Gent - Anderlecht

Selectie: AA Gent - Anderlecht

Komende zondag neemt Anderlecht het op tegen AA Gent, de huidige leider in de Jupiler Pro League. Ariël Jacobs selecteerde een 21-koppige kern voor deze wedstrijd. Suarez, Canesin en Kouyaté zijn nog steeds onzeker. Lees verder »

Suarez en Canesin out tegen Gent?

Suarez en Canesin out tegen Gent?

Coach Ariël Jacobs moest op de persconferentie na de wedstrijd ook enig slecht nieuws brengen. "Drie spelers zijn helaas zeer onzeker voor de topper tegen AA Gent." Het gaat om Matias Suarez, Fernando Canesin en Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

Suarez: "Dankzij vertrouwen van Jacobs"

Suarez:

Matias Suarez gaf gisteren met een hattrick tegen AEK zijn visitekaartje af in Europa. "Nochtans was dit niet mijn beste match", verrast de Argentijn. "Nu liep ik vooral in de kijker door mijn drie doelpunten." Lees verder »

Lokomotiv pakt drie punten in Oostenrijk

Lokomotiv pakt drie punten in Oostenrijk

In de andere wedstrijd in groep L won Lokomotiv Moskou met 1-2 op het veld van Sturm Graz. Obinna en Sychev scoorden voor de Moskovieten. Op de volgende speeldag, 29 september 2011, moet paars-wit op bezoek bij Lokomotiv. Lees verder »

Jacobs: "Goed voetbal én resultaat"

Jacobs:

Ariël Jacobs kon niet anders dan een tevreden trainer zijn. "Met goed voetbal alleen koop je niets. Net daarom ben ik zo blij dat het tot een goed resultaat heeft geleid. Dit schenkt voldoening", aldus Jacobs. Lees verder »

 15-09-2011 

Anderlecht speelt voor halfleeg stadion

Anderlecht speelt voor halfleeg stadion

De supporters lopen kennelijk niet echt warm voor de wedstrijd tegen AEK Athene. Anderlecht ontvangt de Grieken straks in een halfgevuld Constant Vanden Stock-stadion. Er worden niet meer dan 12 à 13.000 supporters verwacht. (HNB) Lees verder »

Veel buitenlandse scouts aanwezig

Veel buitenlandse scouts aanwezig

De wedstrijd tussen Anderlecht en AEK Athene kan op heel wat interesse rekenen uit het buitenland. Een hele waslijst aan clubs heeft immers een plaatsje gereserveerd in het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AEK Athene

Voorbeschouwing: Anderlecht - AEK Athene

Straks begint Anderlecht aan een nieuw hoofdstuk in Europa tegen AEK Athene. Vorig seizoen klopte paars-wit de Grieken met 3-0. Onder meer Boussoufa en Lukaku, allebei inmiddels vertrokken, vonden toen de weg naar de goal. Lees verder »

Proto: "Lokomotiv de grote favoriet"

Proto:

Vanavond neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen AEK Athene. Silvio Proto heeft alvast een boodschap voor zijn ploegmaats. "We mogen Eidur Gudjohnsen geen ruimte geven om te trappen", aldus de doelman in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 14-09-2011 

Juhasz: "We zijn er klaar voor"

Juhasz:

Roland Juhasz kijkt met vertrouwen uit naar de nieuwe Europa League-campagne. "We spelen steeds beter en beter en ik denk wel dat we er klaar voor zijn. Hopelijk kunnen we donderdag een goed resultaat neerzetten." Lees verder »

Selectie: Anderlecht - AEK Athene

Selectie: Anderlecht - AEK Athene

Ariël Jacobs maakte in de vooravond zijn selectie bekend voor de eerste wedstrijd in de EL-groepsfase tegen AEK Athene. Tom De Sutter trainde probleemloos mee en maakt zoals verwacht opnieuw deel uit van de kern. Lees verder »

Jacobs: "Iedereen maakt kans in onze groep"

Jacobs:

Morgen komt AEK Athene voor de tweede keer in een jaar op bezoek in het Astridpark. De Grieken missen wel competitieritme en hebben financiële kopzorgen. "We zullen pas achteraf weten of dat heeft meegespeeld", aldus Ariël Jacobs. Lees verder »

AA Gent - Anderlecht uitverkocht

AA Gent - Anderlecht uitverkocht

Nauwelijks drie dagen na de wedstrijd tegen AEK Athene wacht Anderlecht een moeilijke verplaatsing naar AA Gent. Wie nog een kaartje wil voor die match is eraan voor de moeite. De club laat weten dat de wedstrijd uitverkocht is. Lees verder »

"Moeilijkste drie maanden als manager"

Manager Herman Van Holsbeeck heeft een woelige periode achter de rug. "Mijn moeilijkste drie maanden in negen jaar Anderlecht", zo zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. Ook coach Ariël Jacobs komt uitgebreid ter sprake. Lees verder »

Juhasz: "Vertrek zeker niet in januari"

Juhasz:

Roland Juhasz heeft vandaag een afspraak met manager Herman Van Holsbeeck om een opstapclausule in zijn contract te bespreken. De Hongaar kon eind augustus naar Glasgow Rangers, maar Anderlecht wou zijn verdediger nog niet kwijt. Lees verder »

De Sutter speelklaar voor AEK

De Sutter speelklaar voor AEK

Ariël Jacobs kan donderdag tegen AEK Athene een beroep doen op Tom De Sutter. De aanvaller kon gisteren de volledige training probleemloos afwerken. Ook Samuel en Odoi trainden met de groep en zijn eveneens fit voor donderdag. Lees verder »

Mbokani en Vargas op Europa League-lijst

Mbokani en Vargas op Europa League-lijst

Anderlecht heeft een nieuwe spelerslijst ingediend voor de groepsfase van de Europa League. Dieumerci Mbokani en Ronald Vargas zijn nu dus, indien fit, ook Europees inzetbaar. Slachtoffers van de rekening zijn Reynaldo en Mazuch. Lees verder »

 13-09-2011 

AEK Athene in financiële moeilijkheden

AEK Athene in financiële moeilijkheden

Griekenland gaat gebukt onder een zware economische crisis en dat laat zich ook voelen in het voetbal. AEK Athene verkeert in financiële moeilijkheden en de meeste spelers werden al zes maanden niet meer betaald. Lees verder »

 12-09-2011 

RSCA - AEK: losse tickets beschikbaar

RSCA - AEK: losse tickets beschikbaar

De ticketing van Anderlecht verkoopt vanaf vandaag (12/09) ook losse tickets voor de EL wedstrijd tegen AEK Athene. Prijzen variëren van 20 tot 60 Euro. De match gaat door donderdag 15 september om 21u05. Lees verder »

Mbokani opnieuw Congolees international

Mbokani opnieuw Congolees international

Dieumerci Mbokani mag binnenkort terug voor zijn eigen land spelen. Claude Le Roy, de nieuwe trainer van Congo, veegt de spons over het verleden. Mbokani en twee van zijn collega's waren eerder niet meer welkom wegens wangedrag. Lees verder »

Kouyaté: "Nog wat wennen aan positie"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté groeit in zijn nieuwe rol als centrale verdediger. "Het was een beetje aanpassen met Wasilewski en Deschacht rond mij", verklaarde de Senegalees. "Zij zijn de ervaren jongens en ik moet vooral naar hen luisteren." Lees verder »

Biglia: "Geen eenvoudige wedstrijd"

Biglia:

Lucas Biglia speelde naar goede gewoonte een degelijke wedstrijd op het middenveld. "Ik mag mij nu offensiever uitleven", vertelt de Argentijn. "Mijn eerste taak is de opbouw, maar nu duik ik ook geregeld op in de zestien." Lees verder »

 11-09-2011 

Anderlecht kent weinig moeite met Kortrijk

Anderlecht kent weinig moeite met Kortrijk

Anderlecht heeft vanavond vertrouwen getankt voor de Europese confrontatie met AEK Athene volgende week donderdag. Paars-wit klopte Kortrijk in eigen huis met 2-0. Milan Jovanovic toonde zich alweer beslissend voor de thuisploeg. Lees verder »

 10-09-2011 

Arsenal laat Biglia niet los

Arsenal laat Biglia niet los

Lucas Biglia kan nog steeds rekenen op de interesse van Arsenal. De naam van de Argentijnse international viel al eerder bij de Gunners, maar tot een transfer kwam het nooit. Mogelijk doet Arsenal deze winter een bod op Biglia. Lees verder »

Everton wil Lukaku in januari huren

Everton wil Lukaku in januari huren

Everton heeft de hoop om Romelu Lukaku van Chelsea te huren nog niet opgegeven. De club van Fellaini verkeert in spitsennood en wil in januari een nieuwe poging ondernemen. Of Chelsea Lukaku dan wel wil laten gaan is onzeker. Lees verder »

Mbokani : "Bedankt"

Mbokani :

Mbokani en zijn vrouw verloren op 23 augustus hun zoontje aan een hartstilstand. De kersverse spits van Anderlecht kreeg duizenden steunbetuigingen vanuit België en de rest van de wereld. Hij is erg dankbaar voor alle steun. Lees verder »

"Mazuch is nog maanden out"

Ariël Jacobs kwam gisteren op zijn persconferentie met slecht nieuws over de geblesseerde Ondrej Mazuch. "Hij is nog maanden out", aldus Jacobs. "Blijkbaar speelde hij deze zomer alle matchen op het EK -21 met een infiltratie." Lees verder »

 09-09-2011 

"Rentree Vargas voor over enkele weken"

De revalidatie van Ronald Vargas verloopt erg vlot. Dat is ook Ariël Jacobs opgevallen. "Ik was verbaasd en verwonderd als ik zag wat hij deze week al allemaal heeft gebracht bij de groep", zo vertelt de Anderlecht-coach. Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Zondag ontvangt Anderlecht om 18 uur KV Kortrijk. Voor deze partij selecteerde Ariël Jacobs vandaag 21 spelers. Denis Odoi is verlost van zijn achillespeesblessure, trainde vandaag mee en zit bij de kern. Lees verder »

Een blik op onze interactieve sectie

Een blik op onze interactieve sectie

De technische problemen met onze interactieve zone zijn van de baan! Nu ook het nieuwe prono-seizoen weer van start gaat, zetten we de mogelijkheden van een gratis interactief profiel even op een rijtje. Lees verder »

"'Europees bewezen dat ik niveau aankan"

Het gaat hard voor Denis Odoi. In maart vocht hij met STVV nog tegen de degradatie, vandaag is hij basisspeler bij Anderlecht en zit hij in de kern van de nationale ploeg. In de kranten doet hij vandaag zijn verhaal. Lees verder »

Belgische U19 winnen ruim tegen Turkije

Belgische U19 winnen ruim tegen Turkije

De nationale ploeg onder de 19 jaar heeft ook zijn tweede oefeninterland tegen Turkije gewonnen. Deze keer werd het 4-1. Jonathan Vervoort (na 81 minuten) en Massimo Bruno (na 81 minuten) mochten kort invallen. (HLN) Lees verder »

Trainingsnieuws: Odoi hervat vandaag

Trainingsnieuws: Odoi hervat vandaag

Denis Odoi revalideerde gisteren nog van zijn achillespeesblessure, maar hervat vandaag normaal gezien de training. Ook Samuel, Molins, Mbokani, Mazuch en Cordier werkten gisteren aan hun revalidatie. (HNB) Lees verder »

Vrije verkoop Europa League gestart

Vrije verkoop Europa League gestart

Vandaag start de vrije verkoop van de mini-abonnementen voor de Europa League. De prijzen variëren van 40 tot 140 euro. Komende donderdag speelt Anderlecht zijn eerste wedstrijd, thuis tegen AEK Athene. (RSCA.be) Lees verder »

 08-09-2011 

International Wasilewski is hot in Polen

International Wasilewski is hot in Polen

Marcin Wasilewski mag zich opnieuw volwaardig international noemen. In de twee oefenduels de voorbije week speelde hij telkens 90 minuten. Het EK komt stilaan in zicht. "Daar bij zijn, zou een droom zijn die uitkomt", zo zegt hij. Lees verder »

 07-09-2011 

Anderlecht gaat voor financiële fair play

Anderlecht gaat voor financiële fair play

Anderlecht heeft zich samen met Standard aangesloten bij een groep van twintig clubs die zich dit jaar al aan de regels van de financiële fair play willen houden. Onder meer Chelsea, Real Madrid en Barcelona zijn hier ook bij. Lees verder »

Klinsmann: "Kwaliteiten Kljestan ken ik al"

Klinsmann:

Geen Sacha Kljestan gisteren bij de Verenigde Staten. "De kwaliteiten van Kljestan kennen we al heel goed en ik wilde wat andere dingen zien. Spijtig voor hem, maar ik moet aan mijn team denken", zo legde bondscoach Klinsmann uit. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Een aantal spelers van Anderlecht kwamen gisteren in actie voor hun land. Sacha Kljestan was er niet bij, hij kwam niet van de bank tijdens België - VS (1-0). Milan Jovanovic kende meer succes, hij scoorde voor Servië. Lees verder »

 06-09-2011 

Revalidatie Vargas verloopt voorspoedig

Revalidatie Vargas verloopt voorspoedig

Voor Ronald Vargas komt er licht aan het einde van de tunnel na zijn zware knieblessure. De Venezolaan werkte vandaag voor het eerst een volledige training met de groep af. Ook aan de onderlinge wedstrijdjes nam hij nu deel. Lees verder »

Kljestan: "Me tonen aan nieuwe bondscoach"

Kljestan:

Voor de Anderlecht-fans is het tijdens België - Verenigde Staten vanavond vooral uitkijken naar Sacha Kljestan. Zelf heeft hij er alvast zin in. "Ik heb al aan Lukaku gezegd dat we straks de Belgen willen kloppen met 0-3." Lees verder »

Seck: "Anderlecht gelooft nog in mij"

Seck:

Ablaye Seck debuteerde dit weekend voor FC Brussels en deed dit niet onaardig. Hij heeft wel het gevoel dat hij nog stukken beter kan. "De omstandigheden waren niet ideaal. Ik had pas een dag met de groep meegetraind", zegt hij. Lees verder »

 05-09-2011 

Odoi valt af voor interland tegen VS

Odoi valt af voor interland tegen VS

Denis Odoi valt samen met Jan Vertonghen uit de kern van de Rode Duivels voor de interland van morgen tegen de VS. Zowel Odoi, die last heeft van de achillespees, als Vertonghen zijn licht geblesseerd en keren terug naar hun club. Lees verder »

Het Amerika-gevoel van Sacha Kljestan

Het Amerika-gevoel van Sacha Kljestan

Sacha Kljestan speelt morgen met de Verenigde Staten een vriendschappelijke wedstrijd tegen België. Voor Het Nieuwsblad reden genoeg om eens te peilen naar de Amerikaan in Kljestan, de zoon van een Joegoslavische immigrant. Lees verder »

 03-09-2011 

Geen Champions League voor Lukaku

Geen Champions League voor Lukaku

Romelu Lukaku is niet opgenomen op de lijst van spelers die Chelsea heeft ingediend voor de Champions League. Omdat Chelsea zo veel buitenlandse spelers telt, mag het maar 22 namen opgeven en de club koos voor andere spitsen. Lees verder »

Seck en Baras winnen met Brussels

Seck en Baras winnen met Brussels

Ablaye Seck en Bruno Baras, woensdag door Anderlecht uitgeleend aan Brussels, raakten toch speelgerechtigd voor de partij tegen Heist gisteren. Beiden begonnen op de bank, maar vielen wel in. Brussels won met 2-1. Lees verder »

 02-09-2011 

De Boer pareert kritiek op komst Bulykin

De Boer pareert kritiek op komst Bulykin

De transfer van Dmitry Bulykin naar Ajax lokte al heel wat kritiek uit. Sommigen vergelijken zijn komst met die van Ahmed Hossam vorig jaar, maar die flopte volledig. Volgens Frank De Boer zijn beide echter niet te vergelijken. Lees verder »

Nu wel winst voor Dendoncker en Rivituso

Nu wel winst voor Dendoncker en Rivituso

Na een nederlaag tegen Hongarije hebben de Rode Duivels U17 hun tweede wedstrijd op Syrenka Cup wel gewonnen. Tegen Wit-Rusland werd het 2-1. Anderlecht-spelers Leander Dendoncker en Anthony Rivituso begonnen opnieuw in de basis. Lees verder »

 01-09-2011 

Overzicht transfers Anderlecht

Overzicht transfers Anderlecht

Anderlecht heeft een combinatie van jong talent en oude bekenden. Vele spelers met kwaliteiten maar ook veel spelers die in de lappenmand liggen. Wie haalt zijn oude niveau en wie breekt door? Lees verder »

Verboom tekent profcontract bij Anderlecht

Verboom tekent profcontract bij Anderlecht

De 19-jarige Bryan Verboom heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar. De verdediger bij de beloften kwam op zijn 16de over van Charleroi. Verboom traint sinds dit seizoen af en toe mee met de grote jongens. Lees verder »

Analyse: seizoenbegin

Analyse: seizoenbegin

De eerste vijf speeldagen zijn achter de rug. De transfermarkt sloot zonet en onze clubs genieten van een vrij weekend doordat onze nationale trots aan zet is. Het leek ons een ideaal moment om een eerste balans op te maken Lees verder »