Archieven

 31-01-2009 

Verschueren geopereerd aan zijn nieren

Verschueren geopereerd aan zijn nieren

Michel Verschueren is vandaag is aan zijn nieren geopereerd en wordt nu twee dagen in een kunstmatige slaap gehouden. Dat meldt het ziekenhuis. Voor de operatie zou de ex-manager van Anderlecht "lucide en helder" geweest zijn. Lees verder »

Anderlecht wil Mazuch in juni halen

Anderlecht wil Mazuch in juni halen

Volgens Het laatste Nieuws heeft Anderlecht de Tsjech Ondrej Mazuch nog niet opgegeven. Paars-wit zag uiteindelijk af van de komst van de verdediger omdat de kern nu al te breed is, maar wil in juni een nieuwe inspanning doen. Lees verder »

Pieter "Jeng" Van den Bosch overleden

Pieter

Ex-Anderlechtspeler Pieter Van den Bosch is op 81-jarige leeftijd overleden. Hij was beter bekend onder de roepnaam "Jeng". De spits speelde tussen 1951 en 1960 bij paars-wit. Met Anderlecht speelde hij vijf keer kampioen. Lees verder »

 30-01-2009 

Selectie: KV Kortrijk - Anderlecht

Selectie: KV Kortrijk - Anderlecht

Morgen wacht Anderlecht een lastige uitwedstrijd in het Guldensporenstadion tegen Kortrijk. Trainer Ariël Jacobs selecteerde een 20-koppige kern. De Pool Marcin Wasilewski zit nog niet in de selectie. Lees verder »

Deschacht: "Asare is welkom"

Deschacht:

Als Nana Asare naar Anderlecht komt, krijgt Olivier Deschacht er een directe concurrent bij. "Asare is welkom", zegt de kapitein van paars-wit in La Dernière Heure. "Net zoals alle goede spelers." Lees verder »

Cihan Derven verkast naar RFC Luik

Cihan Derven verkast naar RFC Luik

Tweedeklasser RFC Luik heeft zich versterkt met Cihan Derven. Deze 20-jarige verdediger komt over uit de B-kern van Sporting Anderlecht. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen met een optie op nog een seizoen. Lees verder »

Guillou plundert Anderlecht leeg

Guillou plundert Anderlecht leeg

De Belgische Voetbalbond, de Pro League en alle eersteklassers gaan onderzoeken of de Belgische Académie JMG wel legaal is en organiseren een front tegen Jean-Marc Guillou. Dat weet Het Nieuwsblad. Lees verder »

Reinaldo in thuisland overvallen

Reinaldo in thuisland overvallen

De Braziliaan Reinaldo maakte begin januari een hachelijk avontuur mee in zijn thuisland Brazilië. Toen hij wilde terugkeren naar België werd hij op de luchthaven overvallen door een taxichauffeur. Lees verder »

 29-01-2009 

Zitka werd al vandaag geopereerd

Zitka werd al vandaag geopereerd

Daniël Zitka laat via zijn officiële website weten dat hij een dag vroeger dan verwacht onder het mes is gegaan. De operatie die gepland was op vrijdag 30 januari vond nu vandaag al plaats. Lees verder »

Frutos gaat maandag onder het mes

Frutos gaat maandag onder het mes

Nicolas Frutos zal op maandag 2 februari in Buenos Aires geopereerd worden aan de achillespees. Normaal mag Frutos dan op woensdag het ziekenhuis verlaten. De Argentijn zal eerst in Argentinië revalideren en daarna in België. Lees verder »


 28-01-2009 

De Sutter toch in preselectie Rode Duivels

De Sutter toch in preselectie Rode Duivels

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in de kranten, zit Tom De Sutter toch in de preselectie van de nationale ploeg voor de wedstrijd tegen Slovenië. Volgens Het Laatste Nieuws had Anderlecht foutieve informatie verstrekt. Lees verder »

Bulykin hoopt op meer speelgelegenheid

Bulykin hoopt op meer speelgelegenheid

Dmitri Bulykin heeft bij Anderlecht nog niet veel speelkansen gekregen. "Ik wacht op een echte kans. Vijf of tien minuten om te bewijzen dat je titularis kan zijn, dat is te weinig", zegt de Rus in Sudpresse. Lees verder »

Juhasz loopt bijna kaal rond

Juhasz loopt bijna kaal rond

Roland Juhasz heeft zijn ploegmaats bij Anderlecht verrast met een nieuw kapsel. De verdediger heeft zijn haar heel kort laten knippen. "Het is de eerste keer dat mijn haar zo kort is" zegt de Hongaar. Lees verder »

Wigan toont opnieuw interesse in Deschacht

Wigan toont opnieuw interesse in Deschacht

Olivier Deschacht kan nog altijd rekenen op de interesse van het Engelse Wigan Athletic. Vorig jaar verkoos Deschacht Anderlecht boven de Premier League club. Volgens De Morgen gaat Wigan deze zomer een nieuwe poging ondernemen. Lees verder »

Van Damme pas fit in april

Van Damme pas fit in april

Jelle Van Damme hoopt tegen eind februari weer op het veld te staan. Clubarts José Huylebroeck denkt daar echter anders over: "Zijn revalidatie verloopt goed, maar we mogen geen risico's nemen." Lees verder »

Nana Asare bijna van Anderlecht

Nana Asare bijna van Anderlecht

De kans is groot dat Nana Asare, de Ghanese linkerflankspeler van KV Mechelen na de competitie de overgang naar Anderlecht zal maken. Volgens Het Laatste Nieuws is de transfer bijna afgerond. Lees verder »

 27-01-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Marcin Wasilewski trainde vandaag voor het eerst sinds lang individueel. Sébastien Bruzzese onderging een echografie. De doelman kreeg groen licht om de looptraining te hervatten. Reynaldo, Van Damme en Zitka revalideren verder. Lees verder »

Pieroni haalt uit naar Anderlecht

Pieroni haalt uit naar Anderlecht

De Belgische spits Luigi Pieroni (28), vorig jaar nog op uitleenbasis bij Anderlecht, haalt in Sport/Voetbalmagazine van deze week zwaar uit naar paars-wit. Vooral trainer Ariël Jacobs is kop van jut. Lees verder »

Gillis voor vier jaar naar KV Mechelen

Gillis voor vier jaar naar KV Mechelen

Na Gil Servaes verlaat ook Cor Gillis de beloften van Anderlecht. De verdediger, die in maart 20 wordt, tekende bij KV Mechelen een contract van vier seizoenen. Mechelen toonde al een tijdje interesse in de belofteninternational. Lees verder »

 26-01-2009 

Servaes trekt naar Oud-Heverlee Leuven

Servaes trekt naar Oud-Heverlee Leuven

Vorige week kon u hier al lezen dat Gil Servaes dicht bij een overgang naar Oud-Heverlee Leuven stond. Nu is de transfer ook afgerond. Anderlecht haalde de verdediger in de zomer weg bij Dender, maar hij kon zich niet doorzetten. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jan Polak (enkel) trainde vandaag zonder problemen opnieuw mee met de groep. Reynaldo (schouder) en Wasilewski (heupbuiger) volgden een individueel programma. Sébastien Bruzzese (heupbuiger) ondergaat morgen een echo ter controle. Lees verder »

AA Gent - Anderlecht op 18 februari

AA Gent - Anderlecht op 18 februari

De uitgestelde match tussen AA Gent en Anderlecht zal ingehaald worden op woensdag 18 februari 2009. Dat heeft de kalendercommissie beslist in overleg met Belgacom TV. De wedstrijd kon vrijdag door de zware regenval niet doorgaan. Lees verder »

Guillaume Gillet in Studio 1

Guillaume Gillet in Studio 1

Vanavond heeft Filip Joos in Studio 1 op maandag een uitgebreid gesprek met Anderlecht-speler Guillaume Gillet. Ook wordt er teruggeblikt op de voorbije speeldag. Studio 1 begint om 22u40 op één. Lees verder »


 25-01-2009 

Ook vrouwen winnen met monsterscore

Ook vrouwen winnen met monsterscore

Net als de beloften hebben ook de vrouwen van Anderlecht dit weekend een ruime zege behaald. Ze wonnen met 7-2 van degradatiekandidaat Braine-Rebecq. Segers en Puttemans scoorden twee keer. Zeler, Browaeys en Cranshoff één keer. Lees verder »

 24-01-2009 

Mpenza gaat scouten voor Anderlecht

Mpenza gaat scouten voor Anderlecht

Naast zijn werk bij betaalzender Be TV staat het nu ook vast dat Mbo Mpenza aan de slag gaat als scout bij Anderlecht. Gisteren kwamen beide partijen tot een akkoord. Mpenza begint maandag aan een proefperiode voor drie maanden. Lees verder »

 23-01-2009 

Mpenza gaat analiseren bij Be TV

Mpenza gaat analiseren bij Be TV

Mbo Mpenza heeft een nieuwe job gevonden. De ex-profvoetballer gaat aan de slag als analist bij Be TV. Mpenza zal er Champions League-wedstrijden analiseren. Mogelijk zal hij binnenkort ook de scoutingcel van Anderlecht vervoegen. Lees verder »

AA Gent - Anderlecht afgelast wegens regen

AA Gent - Anderlecht afgelast wegens regen

De wedstrijd van vanavond tussen AA Gent en Anderlecht is afgelast. Door de overvloedige regenval is het veld onbespeelbaar. Een hoek van het veld staat onder water waarop scheidsrechter Wouters het veld onbespeelbaar verklaarde. Lees verder »

Gillet vreest een lastige wedstrijd

Gillet vreest een lastige wedstrijd

Vanavond speelt Gillet tegen zijn ex-ploeg AA Gent. Gillet weet dus als geen ander hoe lastig het zou kunnen worden. "Ik weet uit ervaring hoe lastig Bryan (Ruiz) en zijn ploegmaats het ons gaan maken." Lees verder »

Jacobs stelt nieuwe spelersraad samen

Jacobs stelt nieuwe spelersraad samen

Na het vertrek van Bart Goor en de blessures van Van Damme en Zitka heeft Ariël Jacobs een nieuwe spelersraad samengesteld. Die bestaat nu uit Biglia, Boussoufa, Chatelle, Polak, Deschacht, Van Damme en Zitka. Lees verder »

Anderlecht naar FIFA voor zaak-Tchité

Anderlecht naar FIFA voor zaak-Tchité

Anderlecht heeft van Racing Santander nog steeds veel geld te goed voor de transfer van Mémé Tchité. In de zomer van 2007 kocht de Spaanse club de spits voor bijna 8 miljoen euro, maar een groot deel ervan is nog niet betaald. Lees verder »

Beloften halen uit tegen AA Gent

Beloften halen uit tegen AA Gent

De beloften namen het gisteren al op tegen AA Gent en gaven meteen het goede voorbeeld door met 7-1 te winnen. Olivier Mukendi deed de netten vier keer trillen, Romelu Lukaku scoorde twee keer en Diandy legde de 7-1 cijfers vast. Lees verder »

Deschacht en Jacobs hadden goed gesprek

Deschacht en Jacobs hadden goed gesprek

De afgelopen weken haalde Olivier Deschacht enkele keren het nieuws met ongelukkige uitspraken. Gisteren had hij hierover een gesprek met zijn coach. "Tot nader order blijft hij aanvoerder", aldus Jacobs in de kranten. Lees verder »

Geen transfers meer deze winter

Geen transfers meer deze winter

"Er gaat deze winter niemand meer weg en er komt niemand meer bij." Dat zegt manager Herman Van Holsbeeck vandaag in Het Laatste Nieuws. Anderlecht zal dus geen vervanger voor Frutos halen en ook Ondrej Mazuch zal niet meer komen. Lees verder »

Servaes dicht bij overstap naar OH Leuven

Servaes dicht bij overstap naar OH Leuven

De kans is groot dat Gil Servaes Anderlecht verlaat voor OH Leuven. De 20-jarige verdediger kwam tijdens de zomer over van FC Dender, maar kon zich bij paarswit niet doorzetten. Ook Niels Houman trok deze winter naar OH Leuven. Lees verder »

KV Mechelen lonkt naar Cor Gillis

KV Mechelen lonkt naar Cor Gillis

Om de defensieve problemen op te lossen, denkt KV Mechelen aan Cor Gillis. Gillis is een 19-jarige centrale verdediger die nu bij de beloften van Anderlecht speelt. Een onmiddellijke transfer zou voor paarswit geen probleem zijn. Lees verder »

Interesse in Asare steeds concreter

Interesse in Asare steeds concreter

Anderlecht wil in juni een serieuze inspanning doen om linksachter Nana Asare van KV Mechelen in te lijven. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Het krijgt echter concurrentie van een Russische en Nederlandse club. Lees verder »


 22-01-2009 

Jacbobs: "Ik voel geen extra druk"

Jacbobs:

Na twee nederlagen moet Anderlecht morgen winnen van Gent. Ariël Jacobs vreest wederom een moeilijke match. "Vorige vrijdag hebben we gezien dat alle wedstrijden moeilijk zullen zijn", aldus Jacobs. "Toch voel ik geen extra druk." Lees verder »

Jacobs: "Frutos wil terugvechten"

Jacobs:

Nicolas Frutos moet opnieuw geopereerd worden en is out voor de rest van het seizoen. "Ik heb Nico gesproken", zegt trainer Ariël Jacobs. "Hij is aangeslagen, maar het is vooral ongeloof dat overheerst." Lees verder »

 21-01-2009 

"Romelu wil beter worden dan Drogba"

Supertalent Romelu Lukaku zal op 13 mei, de dag van zijn zestiende verjaardag, een profcontract tekenen bij Anderlecht. Vader Roger Lukaku vertelt in Gazet van Antwerpen over zijn zoon die naar Chelsea kon. Lees verder »

Geen Anderlechtspelers op Gala

Geen Anderlechtspelers op Gala

Anderlecht laat zijn spelers niet naar Oostende gaan om de uitreiking van de Gouden Schoen bij te wonen. Vrijdag al speelt de club tegen AA Gent en paarswit wil niet dat de spelers twee dager ervoor een feestje gaan bouwen. Lees verder »

Polak rekent Gillet bij kanshebbers

Polak rekent Gillet bij kanshebbers

Jan Polak dicht zichzelf geen kansen toe om straks de Gouden Schoen te winnen. Zijn maatje Gillet verdient dit kleinood veel meer vindt hij. "Ik kan één van de beteren zijn, maar Gillet heeft dit seizoen al zeven keer gescoord." Lees verder »

Gillet: "Mbokani wint Gouden Schoen"

Gillet:

Vanavond wordt in Oostende de Gouden Schoen uitgereikt. De grote favorieten spelen bij Standard, Guillaume Gillet kan echter ook kort eindigen. "Bij de eerste tien eindigen zou me al heel tevreden stemmen", blijft hij bescheiden. Lees verder »

Anderlecht heeft Senegalees op proef

Anderlecht heeft Senegalees op proef

Tijdens de beloftenwedstrijd van maandag kwam op het uur Christophe Diandy in het veld. Diandy is een 18-jarige Senegalees die op aanraden van Kouyaté een test aflegt bij paarswit. Hij is een linksvoetige aanvallende middenvelder. Lees verder »

Hamburg heeft Biglia op lijstje staan

Hamburg heeft Biglia op lijstje staan

Het Duitse Hamburg is op zoek naar een vervanger voor de vertrokken Nigel De Jong. Volgens De Standaard denkt het hierbij onder meer aan Lucas Biglia. Anderlecht heeft al aangegeven dat bij een goed bod elke speler kan vertrekken. Lees verder »

 20-01-2009 

Legear ziek op de bank

Legear ziek op de bank

Legear zag wegens ziekte zijn basisplaats ingevuld worden door Chatelle. De jonge speler moest op de bank plaatsnemen. Hij mocht in de tweede helft invallen maar kon het tij niet doen keren. Lees verder »

Chatelle: "Ik respecteer de fans"

Chatelle:

In Het Nieuwsblad kreeg Chatelle een 3 op 10 achter zijn naam staan in de wedstrijdevaluatie. Ook de supporters lieten hun ongenoegen zien door de spelers te trakteren op een fluitconcert. Lees verder »

Vlcek op achtergrond beland

Vlcek op achtergrond beland

Hoewel hij gisteren tegen de beloften van Cercle viermaal scoorde en goed in vorm was op de stage in La Manga, is Vlcek wat op de achtergrond beland bij Anderlecht. Hij denkt echter niet aan vertrekken. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Frutos hield het vandaag bij krachttraining, Reynaldo en Biglia kregen verzorging. Boussoufa kon vandaag zonder problemen met de groep meetrainen, net zoals Rnic. Lees verder »

Beloften winnen wel van Cercle

Beloften winnen wel van Cercle

De paars-wit beloften speelden hun wedstrijd tegen Cercle gisterenavond. In tegenstelling tot de eerste ploeg gingen zij wel winnen, dit met 1-5 . Topscoorder was Vlcek met vier doelpunten. Lees verder »

Philippe Albert scherp voor Anderlecht

Philippe Albert scherp voor Anderlecht

"Blij dat ik niet in dit Anderlecht speel", verrast Albert. De ex-speler van o.a. Charleroi, KV Mechelen en Anderlecht werd gepolst over de Gouden Schoen die woensdag wordt uitgereikt. Albert had ook zijn mening over Anderlecht. Lees verder »

Saré moet Biglia opvolgen

Saré moet Biglia opvolgen

Anderlecht wil Bouba Saré niet laten gaan, weet Het Laatste Nieuws. Maandag werd een ballonnetje opgelaten over een ruil met Ondrej Mazuch van Fiorentina. Bij Anderlecht zien ze de 19-jarige Saré als opvolger van Lucas Biglia. Lees verder »

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

Charleroi - Anderlecht verhuist naar zondag 15/02 om 18u in plaats van zaterdag 14/02. Anderlecht - Standard zal plaatsvinden op zondag 22/02 om 20.30 in plaats van 21/02. Lees verder »


 19-01-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Heel wat blessurenieuws na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Biglia onderging een echo van de knie en is onzeker voode komende wedstrijd. Boussoufa kreeg verzorging wegens spierpijn aan de adductoren en hamstrings. Lees verder »

Cheikhou Kouyaté schittert in Kortrijk

Cheikhou Kouyaté schittert in Kortrijk

Het West-Vlaamse burenduel van afgelopen weekend tussen Kortrijk en Roeselaere werd vooral getypeerd door een harde slag op het middenveld. De kerels van Kortrijk wonnen deze uiteindelijk en dat was vooral te danken aan Kouyaté. Lees verder »

Ruil Saré-Mazuch niet langer uitgesloten

Ruil Saré-Mazuch niet langer uitgesloten

Laat Anderlecht Bakary Saré naar Fiorentina vertrekken? De kans bestaat daar Sporting nog steeds erg graag Mazuch wil aantrekken, maar de vraagprijs van twee miljoen euro te hoog vindt. Een ruil met Saré zou nu wel een optie zijn. Lees verder »

Biglia en Polak niet tegen Gent?

Biglia en Polak niet tegen Gent?

Lucas Biglia en Jan Polak zijn vrijdag niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Biglia liep een kuitblessure op en en is waarschijnlijk twee weken out. Polak blesseerde zich aan de enkel. Die zal vandaag onderzocht worden. Lees verder »

Munaron verdedigt Schollen

Munaron verdedigt Schollen

Een schot laag over de grond van Stijn De Smet zorgde er voor dat Schollen in de fout ging en Iachtchouk de 1-2 kon binnen trappen. "Natuurlijk moet Davy die bal altijd hebben", zegt ook Jacky Munaron. Lees verder »

Verjaardag webmasters

Verjaardag webmasters

Vandaag verjaart RSCA Skater. Hij verzorgt al jarenlang onze Duitstalige sectie. Eergisteren verjaarde ook onze Spaanstalige webmaster (Mruiz). Beiden dragen bij tot de uniekheid van deze website en verdienen onze dank! Lees verder »

 17-01-2009 

Reacties spelers

Reacties spelers

Tom De Sutter: "Als je verliest is de eerste indruk altijd slecht. Er kwamen wat fluitconcerten voor de ploeg maar je weet dat dit er hier allemaal bijhoort. Ik heb kansen genoeg gekregen maar ze niet afgemaakt." Lees verder »

Jacobs: "Nog 16 moeilijke matchen"

Jacobs:

Twee nederlagen in één week en het woordje crisis duikt al weer op. Anderlecht verdedigde een mooie voorsprong in het klassement maar ziet dit bij winst van Standard verminderen tot 1 punt. Lees verder »

 16-01-2009 

Jacobs hoopt op gemotiveerde spelersgroep

Jacobs hoopt op gemotiveerde spelersgroep

De bekeruitschakeling nog vers in het geheugen, hoopt Ariël Jacobs dat zijn jongens vandaag revanche nemen. "Ik hoop dat mijn spelers even ziek zijn als ik", zegt hij hierover. "We hebben onze lessen getrokken uit wat mis liep." Lees verder »

 15-01-2009 

Nana Asare charmeert Anderlecht

Nana Asare charmeert Anderlecht

Linksachter Nana Asare was dinsdag één van de uitblinkers van Mechelen en dat is ook Anderlecht niet ontgaan. Volgens HLN informeerde Van Holsbeeck naar de mogelijkheden voor een transfer, maar de vraagprijs zou te hoog zijn. Lees verder »

Van den Stock: "Onze kern is te groot"

Van den Stock:

Na de bekeruitschakeling rest voor Anderlecht alleen nog de competitie. "Dit betekent minder matchen en daarvoor is onze kern te groot", aldus voorzitter Van den Stock. "Bovendien hebben we nu ook minder inkomsten." Lees verder »

Polak en Boussoufa zeggen sorry

Polak en Boussoufa zeggen sorry

"Het is altijd te laat voor verontschuldigingen, maar ik wil sorry zeggen." De bekeruitschakeling is bij de spelers hard aangekomen en Jan Polak excuseert zich bij iedereen voor het verlies. "De titel moet ons seizoen nu redden." Lees verder »

 14-01-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Lucas Biglia en Roland Juhasz zijn niet helemaal ongeschonden uit de strijd met KV Mechelen gekomen. Biglia klaagde vandaag over last aan de knieschijven en trainde individueel. Juhasz kreeg verzorging aan zijn pijnlijke rug. Lees verder »

Blessure Zitka gaat goede kant op

Blessure Zitka gaat goede kant op

Op 30 januari moet Daniël Zitka opnieuw op onder het mes. De schroeven die na zijn breuk tegen Dender in de enkel waren bevestigd, worden er dan uitgehaald. Op zijn website toont de doelman zich optimistisch over zijn herstel. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Titel is nu een must"

Van Holsbeeck:

Anderlecht werd dit seizoen door BATE Borisov uit Europa geknikkerd en nu is het ook vroegtijdig uitgeschakeld in de Beker van België. De titel is nu een noodzaak om het seizoen nog enigzins te redden. Lees verder »

 13-01-2009 

Interesse in Suleyman Sleyman

Interesse in Suleyman Sleyman

Anderlecht zou net zoals, Ajax, Feyenoord, Hamburg en Twente, interesse tonen in Suleyman Sleyman. Sleyman is een Zweedse verdediger van 29 jaar die momenteel uitkomt voor de Zweedse eersteklasser Hammarby. Lees verder »

Kanu integreert goed bij Cercle Brugge

Kanu integreert goed bij Cercle Brugge

Rubenilson Kanu speelt de terugronde in de kleuren van het groen-zwarte Cercle Brugge. De Braziliaan is momenteel uitgeleend door Anderlecht, omdat Anderlecht de 21-jarige spits meer speelgelegenheid wil bieden. Lees verder »

Beloften verslaan PSV in oefenduel

Beloften verslaan PSV in oefenduel

De beloften van Anderlecht hebben gisteren met 0-2 gewonnen van hun leeftijdsgenoten van PSV Eindhoven. Mukendi en Lukaku hadden na zes minuten de eindstand al op het bord gezet. Kagé miste daarna nog een strafschop. Lees verder »

KV Mechelen hoopt op stunt

KV Mechelen hoopt op stunt

KV Mechelencoach Peter Maes verwacht vanavond een sterk Anderlecht. "Met de driehoek Biglia-Polak-Gillet zijn ze sterker dan de rest", zegt Maes. "Ik schat ze moeilijker in dan Standard." Lees verder »

Jacobs verwacht gemotiveerd Mechelen

Jacobs verwacht gemotiveerd Mechelen

Anderlecht speelt vanavond zijn eerste officiële match van 2009. Ariël Jacobs waarschuwt dat het geen makkie zal worden Achter de Kazerne. "Die 7-1 uit de competitie zal hen zeker motiveren. Bovendien is Mechelen een bekerploeg." Lees verder »

Terrein Mechelen goed gekeurd

Terrein Mechelen goed gekeurd

Vanmorgen was er nog even twijfel, maar intussen is bevestigd dat de bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en Anderlecht gewoon zal doorgaan. Het terrein werd deze voormiddag geïnspecteerd en goed gekeurd. De aftrap is om 20.45u. Lees verder »

 12-01-2009 

Legear te duur voor PSG

Legear te duur voor PSG

Paris Saint-Germain is nog steeds geïnteresseerd in Jonathan Legear. De Parijse club is echter niet bereid om de nodige 6 miljoen euro neer te tellen: "Hij past perfect in het profiel dat we zoeken, maar 6 miljoen is te veel." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Legear is voldoende hersteld en kan de training hervatten. Wasilewski, Zitka en Van Damme zijn niet geselecteerd voor het treffen van morgen. Dan speelt Anderlecht tegen KV Mechelen. De drie spelers zijn geblesseerd. Lees verder »

Bekerduel tegen Mechelen gaat gewoon door

Bekerduel tegen Mechelen gaat gewoon door

De bekerwedstrijd tegen KV Mechelen van morgen gaat gewoon door zoals gepland. Het veld van Mechelen werd afgelopen weekend sneeuwvrij gemaakt en vandaag zette de voetbalbond het licht op groen: het terrein is bespeelbaar. Lees verder »

 11-01-2009 

KV Mechelen - Anderlecht live op Canvas

KV Mechelen - Anderlecht live op Canvas

De bekerwedstrijd tussen KV Mechelen en Anderlecht van dinsdag aanstaande zal live worden uitgezonden op Canvas om 20.45u. Tom Coninx zal instaan voor de presentatie van de 1/8 finale. Of de match kan plaatsvinden weten we morgen. Lees verder »

 10-01-2009 

Wasilewski haalt KV Mechelen niet

Wasilewski haalt KV Mechelen niet

De blessure van Wasilewski (quadriceps) is nog niet genezen. De Pool ondergaat maandag een echo, maar is out voor de bekermatch tegen KV Mechelen. Ook Frutos, Van Damme en Zitka zijn out. Legear (ziek) zou wel hersteld geraken. Lees verder »

Ariël Jacobs gaat Spaans leren

Ariël Jacobs gaat Spaans leren

Nu Anderlecht met de Hondurees Victor Bernardez nog een Spaanstalige speler heeft, wil trainer Ariël Jacobs ook Spaans leren om ook beter te communiceren met Biglia, Suarez, Frutos en Losada. Lees verder »

Ook Houman zegt Anderlecht vaarwel

Ook Houman zegt Anderlecht vaarwel

Niels Houman verlaat het beloftenteam van Anderlecht en gaat aan de slag bij Oud-Heverlee Leuven. De 19-jarige middenvelder tekende een contract voor 1,5 jaar bij de tweedeklasser, waar hij de afgelopen twee weken testte. Lees verder »

 09-01-2009 

PSV en Anderlecht spelen 0-0 gelijk

PSV en Anderlecht spelen 0-0 gelijk

De tweede en laatste oefenwedstrijd van Anderlecht in La Manga tegen PSV is geëindigd op een scoreloos gelijkspel. Hoewel Ariël Jacobs het graag anders zag werd er gewoon 2x 45 minuten gespeeld. Lees verder »

 08-01-2009 

Blessurenieuws vanuit La Manga

Blessurenieuws vanuit La Manga

Vandaag trainde paars-wit twee keer in La Manga. Guillaume Gillet kreeg tegen Cartagena een tik op de kuit en volgde een individueel programma. De middenvelder zou morgen wel gewoon kunnen hervatten. Lees verder »

Loting 61ste editie Coppa Carnevale

Loting 61ste editie Coppa Carnevale

Naar jaarlijkse traditie nemen de beloften van Anderlecht deel aan het internationale jeugdtoernooi van Viareggio dat doorgaat van 9 tot 23 februari. Vandaag werd er geloot voor de indeling van de groepen. Lees verder »

Deschacht officieel nieuwe kapitein

Deschacht officieel nieuwe kapitein

Nu Goor naar Germinal Beerschot is vertrokken, wordt Olivier Deschacht volgens Het Nieuwsblad officieel de kapitein van Anderlecht. Volgende week beslist Ariël Jacobs wie de nieuwe vicekapitein wordt. Lees verder »

Anderlecht 52ste ploeg van de wereld

Anderlecht 52ste ploeg van de wereld

Manchester United is door de IFFHS, de Internationale Federatie voor Voetbal geschiedenis en -Statistiek, uitgeroepen tot beste club van 2008. Anderlecht is met een 52e plaats de beste Belgische club. Lees verder »

Rnic: "Ik ben geen tweede Wasilewski"

Rnic:

Nemanja Rnic voelt zich steeds beter in zijn sas bij Anderlecht. Nochtans gooide de Serviër aanvankelijk geen hoge ogen, ook niet bij zijn trainer Ariël Jacobs. Die noemde Rnic na BATE een kopie van Wasilewski. Lees verder »

 07-01-2009 

De Sutter: "Niet van wakker liggen"

De Sutter:

Anderlecht heeft de oefenwedstrijd tegen Cartagena verloren met zware 4-0 cijfers. Tom De Sutter relativeert de nederlaag: "Die uitslag is niet belangrijk", zegt De Sutter in een reactie aan Sporza. Lees verder »

Cordier: "Ik heb echt diep gezeten"

Cordier:

Michaël Cordier is het levende bewijs dat in voetbal de zaken snel kunnen veranderen. "Een maand geleden was ik 3e doelman in tweede klasse en nu ben ik 2e doelman bij de grootste club van België, glundert hij. Lees verder »

Nieuws van stage in La Manga

Nieuws van stage in La Manga

Jan Polak die maandag niet kon trainen wegens ziekte, is aan de beterhand en trainde gisteren één keer met de groep en één keer individueel. De jonge René Sterckx is nog steeds ziek en trainde niet. Lees verder »

 06-01-2009 

Frutos vrijdag weer in België

Frutos vrijdag weer in België

Nicolas Frutos heeft het ziekenhuis verlaten en men weet nu ook wat de Argentijn getroffen heeft: een bacteriële infectie. "Het is goed dat het dat maar is", reageert trainer Ariël Jacobs. Lees verder »

Legaer wil Rode Duivel worden

Legaer wil Rode Duivel worden

De kans dat Jonathan Legaer deze winter andere oorden opzoekt, lijkt klein. De Luikenaar richt zich daarom nu op de Rode Duivels. "Iedereen vraagt me waarom ik niet voor België speel", aldus Legaer. Lees verder »

 05-01-2009 

Wordt Anderlecht - PSV uitgesteld?

Wordt Anderlecht - PSV uitgesteld?

De oefenwedstrijd tussen Anderlecht en PSV Eindhoven staat gepland op zaterdag 10 januari, maar het bestuur denkt er aan om de match niet te laten doorgaan omwille van de slechte weersomstandigheden. Lees verder »

Stage La Manga: Polak en Sterckx ziek

Stage La Manga: Polak en Sterckx ziek

Anderlecht werkte vandaag twee trainingen en een fitness-sessie af in het Spaanse La Manga. Jan Polak en René Sterckx gaven wegens ziekte forfait. Coach Ariël Jacobs hoopt Polak morgen te kunnen recupereren. Lees verder »

Eind februari nieuwe operatie voor Zitka

Eind februari nieuwe operatie voor Zitka

Daniël Zitka (kuitbeenbreuk en ligamenten enkel) vertoeft nog tot 11 januari in Tsjechië en keert dan terug naar België. Hij zal zijn revalidatie pas volop kunnen inzetten na een nieuwe operatie, die eind februari gepland staat. Lees verder »

Veel regen op oefenstage in La Manga

Veel regen op oefenstage in La Manga

Sneeuwen doet het nog niet in La Manga, maar toch had Anderlecht op iets beter weer gehoopt. Zaterdag bleef het bewolkt en haalde het kwik niet meer dan 12 graden. Gisteren zakte het zelfs onder de 10°C. Lees verder »

Boussoufa in zijn nopjes met De Sutter

Boussoufa in zijn nopjes met De Sutter

Hoewel ze nog maar enkele dagen samen trainen, kan Mbark Boussoufa het al erg goed vinden met Tom De Sutter. "Bij Tom kan ik mijn voorzetten kwijt, hij is een goeie afwerker", prijst Boussoufa zijn ploegmaat. Lees verder »

Legaer twijfelt aan vertrek

Legaer twijfelt aan vertrek

Volgens Jonathan Legaer is de kans klein dat hij tijdens de winterstop vertrekt. "Ik schat de kans dat ik tot juni blijf op tachtig procent", aldus Legaer. "Kampioen worden met Anderlecht is ook een mooie uitdaging." Lees verder »

 04-01-2009 

Spaanse stage loopt naar wens

Spaanse stage loopt naar wens

Buiten de zorgen rond Frutos verloopt de stage van Anderlecht op wieltjes. Chatelle (voetzool) en Wasilewski (quadriceps) trainden vandaag individueel, maar hun blessures zijn niet ernstig. Morgen zijn er weer twee trainingen. Lees verder »

Frutos uit ziekenhuis ontslagen

Frutos uit ziekenhuis ontslagen

Nicolas Frutos heeft vandaag het ziekenhuis mogen verlaten. De dokters hebben hem wel tot donderdag verboden te reizen. Ten vroegste komend weekend mag hij dus weer in Anderlecht verwacht worden. Lees verder »

Frutos kampt met koorts en diarree

Frutos kampt met koorts en diarree

Er is intussen iets meer duidelijkheid waarom Nicolas Frutos in het ziekenhuis is opgenomen. De spits heeft koorts en diarree en voelt zich misselijk. Frutos onderging enkele onderzoeken waarvan de uitslag vandaag bekend zal zijn. Lees verder »

 03-01-2009 
 02-01-2009 

Vakantie voorbij voor spelers en staf

Vakantie voorbij voor spelers en staf

Voor de spelers en staf van Anderlecht zit het verlof er vandaag op. Deze namiddag staat de eerste training van het jaar op het programma. Aanwinsten De Sutter, Bernardez en Cordier zullen aanwezig zijn. Lees verder »

 01-01-2009