Archieven

 31-01-2020 

Werkvergunning bedreigt transfer Lawrence

Werkvergunning bedreigt transfer Lawrence

TRANSFERS Anderlecht is nog volop in de weer om de transfer van linksback Kemar Lawrence af te ronden. Een akkoord is er, maar de werkvergunning van de Jamaicaan dreigt een probleem te worden. Michael Verschueren heeft nog tot middernacht om alles rond te krijgen. Lees verder »

Anderlecht past voor Ghezzal

Anderlecht past voor Ghezzal

TRANSFERS De Algerijnse rechtsbuiten Rachid Ghezzal werd aangeboden bij Anderlecht, maar paars-wit wimpelde het aanbod af. Dat weet Het Nieuwsblad. Leicester verhuurt Ghezzal momenteel aan Fiorentina. Dat is geen succes en dus zoeken de Engelsen een nieuwe huurclub. Lees verder »

Saelemaekers vertrokken naar Milaan

Saelemaekers vertrokken naar Milaan

TRANSFERS Alexis Saelemaekers is vanmorgen op het vliegtuig gestapt richting Milaan. Samen met zijn zaakwaarnemers, ouders en broer gaat hij er zijn overgang naar AC Milan afronden. Bij de Rossoneri ligt een contract voor vier of vijf jaar klaar. Lees verder »

 30-01-2020 

Ook linksachter Lawrence op komst

Ook linksachter Lawrence op komst

TRANSFERS - ANDERE Anderlecht lijkt door te willen pakken nu het einde van de transfermarkt in zicht is. In navolging van de nakende transfer van Marko Pjaca legt er morgen nog een tweede speler medische testen af op Neerpede. Kemar Lawrence, 55-voudig Jamaïcaans international, zou de overstap maken van de New York Red Bulls. Eerder ging Anderlecht ook al Michael Amir Murillo halen bij de MLS-club. Lees verder »

U21 spelen gelijk tegen STVV

U21 spelen gelijk tegen STVV

JEUGD De beloften van Anderlecht kwamen vanavond niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen hekkensluiter STVV. Mathis Suray (foto) bracht Anderlecht al snel op voorsprong. Kort na de rust deed Niklo Dailly hetzelfde, maar STVV hing de bordjes even vaak gelijk. Lees verder »

Saief doet ritme op bij U21

Saief doet ritme op bij U21

ANDERE Kenneth Saief speelt vanavond met de U21 tegen STVV. De middenvelder moet Anderlecht verlaten en speelde zijn laatste wedstrijd voor paars-wit exact een jaar geleden. Het is de eerste keer dit seizoen dat hij speelt bij de U21. Lees verder »

Slechts veertien spelers op training

Slechts veertien spelers op training

BLESSURES Weinig volk vandaag op training. Amper veertien spelers tekenden present, zo vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie voor Anderlecht - Moeskroen. Onder meer Kompany, Luckassen, Chadli en Sambi Lokonga ontbraken. Lees verder »

Dimata en Verschaeren trainen weer met bal

Dimata en Verschaeren trainen weer met bal

BLESSURES - ANDERE Enkele weken geleden liet Frank Vercauteren nog vallen dat hij Landry Dimata nog niet één keer op Neerpede had zien trainen. Daar is nu verandering in gekomen. Gisteren trainde de spits op Neerpede met de bal, ook Yari Verschaeren voelde weer een bal aan de voet na zijn blessure.  Lees verder »

Niets staat overgang Sanneh nog in de weg

Niets staat overgang Sanneh nog in de weg

TRANSFERS - ANDERE Bubacarr Sanneh verbrak eenzijdig zijn huurcontract bij het Turkse Göztepe. KV Oostende meldde zich voor de Gambiaan, maar die had nog geen geldige werkvergunning. Dat administratief euvel is nu in orde gebracht. Toch is het niet zeker dat Bubacarr effectief richting Kust trekt.  Lees verder »

Het blijft stil rond Cobbaut en Saelemaekers

Het blijft stil rond Cobbaut en Saelemaekers

TRANSFERS - ANDERE Inkomend moet er waarschijnlijk niet veel of zelfs niets meer verwacht worden bij RSC Anderlecht. Uitgaand was er interesse voor Elias Cobbaut en Alexis Saelemaekers. Maar ook daarrond is er momenteel geen beweging. De prijs voor beide heren lag te hoog voor de geïntresseerde clubs.  Lees verder »

 29-01-2020 

Investeer mee in zonnepanelen op oefencentrum

Investeer mee in zonnepanelen op oefencentrum

ANDERE Energiefirma Eneco plaatste onlangs 272 zonnepanelen op het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede. Paars-wit en Eneco geven Anderlecht-supporters nu de kans om financieel te participeren in het project. Fans die dat doen, zien hun naam vereeuwigd op een grote muur aan het oefencentrum. Lees verder »

Noorse topschutter in beeld

Noorse topschutter in beeld

TRANSFERS Nog vijftig uur en de transfermarkt sluit onherroepelijk. Anderlecht houdt nog steeds de markt in het oog en volgens Het Nieuwsblad staat Torgeir Borven (Odd Grenland) op het lijstje van kandidaat-spitsen. Borven werd in 2019 topschutter in Denemarken met 21 doelpunten in 30 wedstrijden. Lees verder »

Roofe traint individueel

Roofe traint individueel

BLESSURES - ANDERE Kemar Roofe heeft de trainingen hernomen, hij traint wel nog individueel en blijft dus een vraagteken voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Het is pas als hij de volledige groepstrainingen herneemt dat hij eventueel in aanmerking komt voor de wedstrijdselectie.  Lees verder »

Mister Michel geëerd

Mister Michel geëerd

ANDERE Michel Verschueren werd gisteren, tijdens de nieuwjaarsreceptie van RSC Anderlecht, geëerd. Zoon Michael Verschueren overhandigde zijn vader een Lifetime Achievement Award. Mister Michel was zichtbaar geëmotioneerd tijdens zijn huldiging.  Lees verder »

Boeckx gaat voor infiltratie

Boeckx gaat voor infiltratie

BLESSURES Frank Boeckx zat gisteren samen met een specialist over zijn rugproblemen. Een punt achter zijn spelerscarrière zetten zit er nog niet in. Samen beslisten ze om voor een infiltratie in de rug te gaan. Op die manier stelt de doelman zijn afscheid als speler nog even uit.  Lees verder »


 28-01-2020 

Nieuwe webpoll: comeback Vanden Borre

Nieuwe webpoll: comeback Vanden Borre

WEBSITE Het is alweer een hele tijd geleden, maar hier zijn we met een nieuwe webpoll. In onze nieuwe poll vragen we uw verwachtingen over de comeback van Anthony Vanden Borre. Wordt hij opnieuw écht voetballer? Of is het terug naar af? Laat het ons weten in onze webpoll. Lees verder »

Watford-spits gelinkt aan Anderlecht

Watford-spits gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Volgens het Engelse medium The Athletic toont Anderlecht interesse in Isaac Success, een 24-jarige aanvaller van Watford. Dat Success zijn naam gekoppeld wordt aan Anderlecht, is niet opmerkelijk: Mogi Bayat is kind aan huis bij Watford. Lees verder »

Officieel: Göztepe neemt afscheid van Sanneh

Officieel: Göztepe neemt afscheid van Sanneh

TRANSFERS De uitleenbeurt van Bubacarr Sanneh aan Göztepe is afgelopen. De Turkse club meldt via haar officiële kanalen dat op vraag van Sanneh de huurovereenkomst werd stopgezet. "We danken Sanneh voor zijn bijdragen en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", zo klinkt het. Lees verder »

Alle spelers spelen zondag met naam Rensenbrink

Alle spelers spelen zondag met naam Rensenbrink

ANDERE Vorige zondag begon de wedstrijd tegen Cercle Brugge met een minuut stilte. Maar RSC Anderlecht zal ook komende zondag in het Lotto Park een eerbetoon houden voor Robbie Rensenbrink. Alle RSC Anderlecht-spelers zullen namelijk met de naam 'Rensenbrink' op het shirt spelen.  Lees verder »

Rouwregister in fanshop voor Rensenbrink

Rouwregister in fanshop voor Rensenbrink

ANDERE Vanaf vandaag ligt er in de fanshop van RSC Anderlecht een rouwregister voor Robbie Rensenbrink. Vanaf 12 uur kan je er in de speciaal ingerichte Memorial Corner je deelneming gaan betuigen. Rensenbrink verdedigde tussen 1971 en 1980 de kleuren van Anderlecht en won er twee titels, vier bekers en twee keer de Beker der Bekerwinnaars. Lees verder »

Close: "Ik betaal mijn abonnement bij RSCA zelf"

Close:

INTERVIEWS - ANDERE Philippe Close moest gisteren op de gemeenteraad van Brussel zijn mandaat verdedigen bij de raad van bestuur van RSC Anderlecht. Close verduidelijkte dat hij het mandaat vooral aannam om de club dichter bij de Brusselse wijken en de daar aanwezige jeugd te brengen en hij geen financieel voordeel heeft bij het mandaat.  Lees verder »

Afwachten of Colassin fit geraakt

Afwachten of Colassin fit geraakt

BLESSURES Antoine Colassin incasseerde tegen Cercle Brugge een tik op de enkel, het is afwachten of hij fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Moeskroen. Alexis Saelemaekers sukkelt dan weer met een liesblessure die al bij al zou meevallen. Voor Frank Boeckx is het vandaag D-day. Lees verder »

Didillon naar Genk voor 550.000 euro

Didillon naar Genk voor 550.000 euro

TRANSFERS - ANDERE Het is een ietwat rare financiële constructie die opgezet is rond de overgang van doelman Thomas Didillon. Genk huurt de doelman tot het einde van het seizoen, bedong een aankoopoptie, licht het die niet heeft het wel recht op 25% van de rechten op de doelman.  Lees verder »

Van Driessche leidt Anderlecht - Moeskroen

Van Driessche leidt Anderlecht - Moeskroen

ANDERE RSC Anderlecht werkt komende zondag zijn tweede thuiswedstrijd af van dit jaar. Het ontvangt Moeskroen in het Lotto Park. Bram Van Driessche is de spelleider van dienst, bijgestaan door lijnrechters Yves De Neve en Kevin Monteny. Christof Dierick is vierde official.  Lees verder »

 27-01-2020 

Boucaut twee keer juist bij handspelfases

Boucaut twee keer juist bij handspelfases

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Anderlecht was er langs Brugse zijde heel wat heibel over twee fases waarbij de bal de hand van een Anderlecht-verdediger raakte. Scheidsrechter Alexandre Boucaut liet telkens doorspelen en de VAR greep niet in. Terecht, meldt Professional Refereeing Department. Lees verder »

Officieel: Didillon naar Genk

Officieel: Didillon naar Genk

TRANSFERS De deal is rond: Thomas Didillon doet het seizoen uit bij Racing Genk. Dat melden Anderlecht en Genk. "Het gaat om een betalende huurovereenkomst tot eind dit seizoen, met aankoopoptie", aldus Anderlecht. "De Limburgers kochten ook al een deel van de spelersrechten." Lees verder »

Didillon legt medische tests af bij Genk

Didillon legt medische tests af bij Genk

TRANSFERS Thomas Didillon heeft reeds zijn medische tests af bij de landskampioen en staat nu ook op het punt om te tekenen. De vorige onderhandelingen liepen uit op niks, maar nu zou paars-wit zijn prijs serieus laten zakken hebben omdat ze de 24-jarige Franse doelman maar al te graag van de hand wouden doen. Daarnaast wou hij zelf ook niet meer plaatsnemen op de bank. Lees verder »

Boeckx aan het einde van spelerscarrière ?

Boeckx aan het einde van spelerscarrière ?

BLESSURES - INTERVIEWS Frank Boeckx sukkelt al enkele jaren met de rug. Hij onderging al een operatie maar die lijkt ook geen soelaas te brengen. De laatste weken heeft de doelman opnieuw meer en meer last van de rug. Zo erg zelf dat het einde van zijn spelerscarrière in zicht is. Dat vertelde hij zelf bij Sports Late Night.  Lees verder »

"Gedacht dat mijn carrière voorbij was"

INTERVIEWS Zakaria Bakkali mocht gisteren een kwartier voor tijd invallen. Hij ging meteen mee ten onder met zijn ploegmaats. Niet dat hij iets deed om dat te voorkomen. Bij de opwarming al, die Bakkali afwerkte met de handen in de zakken, was het duidelijk dat hij er niet echt zin in had.  Lees verder »

"Moeten ons verontschuldigen bij de fans"

INTERVIEWS Frank Vercauteren had net niet het schaamrood op de wangen na de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Hij begrijpt ook de gezangen van de fans en wil hen zijn verontschuldigingen aanbieden namens de hele ploeg. Het positieve dan maar: de winst en de hoop op play-off 1 die daardoor levend blijft.  Lees verder »

“Een draak van een wedstrijd”

“Een draak van een wedstrijd”

INTERVIEWS De supporters scandeerden na afluiten 'Shame on You', ondanks de overwinning van RSC Anderlecht. Elias Cobbaut kan hen maar al te best begrijpen. Ook hij geeft toe dat onderschatting aan de basis van het wanspektakel ligt: "We dachten het hier gemakkelijk af te maken." Lees verder »

Oorverdovende stilte

Oorverdovende stilte

ANDERE Voor aanvang van de wedstrijd tegen Cercle werd er een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Robbie Rensenbrink. De stilte was oorverdovend in het Jan Breydelstadion. Een kwartier later barste het stadion los in applaus voor Miguël Van Damme.  Lees verder »

Didillon dan toch naar Genk

Didillon dan toch naar Genk

TRANSFERS - ANDERE Het lijkt erop dat Thomas Didillon dan toch zijn transfer naar Genk zal krijgen. De deal tussen Racing Genk en Alireza Beirandvand is afgesprongen dus komt de Fransman weer in beeld bij de Limburgers. Vandaag wordt de doelman zelfs in Genk verwacht om de onderhandelingen af te ronden.  Lees verder »

 26-01-2020 

Anderlecht zegeviert via Vlap in toegevoegde tijd

Anderlecht zegeviert via Vlap in toegevoegde tijd

WEDSTRIJDEN Een zwak Anderlecht heeft op de valreep met 1-2 gewonnen op het veld van Cercle Brugge. Pas diep in de tweede helft kon Paarswit op gelijke hoogte komen. De ingevallen Vlap schonk Anderlecht alsnog de onverhoopte zege in de toegevoegde tijd. Anderlecht blijft hierdoor in de running voor play-off 1, maar deze prestatie zal de laatste wake-upcall zijn die Paarswit zich kan veroorloven. Lees verder »

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Cercle Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na vijf matchen tegen ploegen uit de top zes begint Anderlecht nu aan zijn eindsprint richting Play-Off 1. De nederlaag van Genk gisteren opent perspectieven voor paars-wit: bij winst straks tegen Cercle Brugge nadert het tot op vier punten. Maar nu is het echt menens: enkel winnen is goed genoeg. Lees verder »


 25-01-2020 

Anderlecht-icoon Robbie Rensenbrink overleden

Anderlecht-icoon Robbie Rensenbrink overleden

ANDERE De Nederlander Robbie Rensenbrink is gisterenavond op 72-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer verloor zijn jarenlange strijd tegen de spierziekte PSMA. Rensenbrink was in de jaren '70 een vedette bij Anderlecht en Oranje. Hij wordt beschouwd als de beste buitenlander die ooit op onze voetbalvelden speelde. Lees verder »

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

Oproep: steun Cercle-doelman in strijd tegen leukemie

ANDERE Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme kreeg donderdag het nieuws dat hij voor de tweede keer hervallen is in leukemie. De supporters van Cercle Brugge plannen morgen tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht een steunactie voor Van Damme. Anderlecht-Online wil alle aanwezige Anderlecht-fans oproepen om mee te doen. Lees verder »

 24-01-2020 

"Vanden Borre zet goede stappen vooruit"

ANDERE Anthony Vanden Borre blijft progressie boeken. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persbabbel. Zondag moeten we de ex-Rode Duivel wel nog niet verwachten. Eerst moet hij wedstrijdritme opdoen in oefenwedstrijden, aldus de coach. Lees verder »

Nieuwe blessure voor Nasri

Nieuwe blessure voor Nasri

BLESSURES Samir Nasri ligt opnieuw in de lappenmand. Na bijna drie maanden revalidatie leek hij klaar voor zijn wederoptreden, maar vorige week liep hij opnieuw een spierscheur op. Dat vertelde Frank Vercauteren vanmiddag op zijn persconferentie.  Lees verder »

Kompany: "We zullen zien wie laatst lacht"

Kompany:

INTERVIEWS Vincent Kompany beantwoordde gisteren via Facebook vragen van supporters. De inspirator van het nieuwe Anderlecht kijkt nog steeds vol vertrouwen naar de toekomst. Extra versterking deze winter noemt hij geen prioriteit. Lees hieronder de integrale uitleg van Kompany. Lees verder »

Bakkali hervat, Vanden Borre afwezig

Bakkali hervat, Vanden Borre afwezig

BLESSURES Zakaria Bakkali trainde gisteren opnieuw met de groep. De voorbije dagen had de flankaanvaller wat last van overbelasting na zijn terugkeer. Anthony Vanden Borre trainde gisteren niet mee. De reden is onbekend, maar een blessure zou het niet zijn. Lees verder »

Nog steeds geen Roofe op training

Nog steeds geen Roofe op training

BLESSURES Kemar Roofe heeft de groepstraining nog steeds niet hervat. De kans dat hij zondag speelt tegen Cercle Brugge, is dan ook klein. De goede prestatie van Antoine Colassin tegen Club Brugge indachtig zal Frank Vercauteren nog minder risico's willen nemen. Lees verder »

Bestuurslid provoceerde Coucke met uitnodiging Bayat

Bestuurslid provoceerde Coucke met uitnodiging Bayat

ANDERE Mogi Bayat was zondag in het Lotto Park op uitnodiging van Johan Beerlandt, lid van de raad van bestuur. Beerlandt moest twee jaar geleden de duimen voor Marc Coucke en dat is nog niet verteerd. Hij voert de interne oppossitie tegen Coucke aan. Dat vertelt Sporza-journalist Peter Vandenbempt. Lees verder »

Zulj: "Vertrek zat in mijn hoofd"

Zulj:

INTERVIEWS Peter Zulj is back in business. Met de Oostenrijker in plaats van Edo Kayembe op het middenveld, draait Anderlecht nu al drie matchen een stuk beter. Zulj reageert blij, want de bank, die was hij beu. "Als ik de laatste twee wedstrijden van 2019 niet had mogen spelen, dan stond ik nu op vertrekken", geeft hij toe. Lees verder »

Didillon ontgoocheld om gemiste transfer

Didillon ontgoocheld om gemiste transfer

TRANSFERS Thomas Didillon reageert erg ontgoocheld dat zijn transfer naar Racing Genk niet doorgaat. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De doelman had woensdag zijn spullen gepakt in Neerpede in de veronderstelling dat alles rond zou raken. Niet dus. Gisteren was hij op de club, maar hij trainde niet mee. Lees verder »

Sanneh op weg naar Oostende

Sanneh op weg naar Oostende

TRANSFERS Er lijkt een oplossing in de maak voor Bubacarr Sanneh. Het Laatste Nieuws weet dat KV Oostende de verdediger wil huren tot juni en dat een deal dichtbij is. Sanneh trok in augustus op uitleenbasis naa Göztepe, maar dat werd geen succes. Lees verder »

 23-01-2020 

Afwachten of Roofe fit geraakt

Afwachten of Roofe fit geraakt

BLESSURES Kemar Roofe moest afgelopen weekend de wedstrijd tegen Club Brugge aan zich voorbij laten gaan door een kuitblessure. Het is afwachten of Roofe fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge. Ook Adrien Trebel is out door een operatie aan de knie.  Lees verder »

Kompany beantwoordt vragen fans

Kompany beantwoordt vragen fans

INTERVIEWS - ANDERE Deze namiddag beantwoordt Vincent Kompany om 16.30 uur vragen van de fans op Facebook. Hij doet dit via een livestream op de officiële clubpagina. Wilt u nog een vraag insturen? Doe dit via een reactie op het bericht op www.facebook.com/rsca.be of www.instagram.com/rscanderlecht. Lees verder »

Fransman Carole optie als linksback

Fransman Carole optie als linksback

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad denkt Anderlecht aan Lionel Carole als nieuwe linksback. De 28-jarige Fransman speelde dit seizoen 23 wedstrijden voor Straatsburg, maar is er geen onbetwiste titularis. Anderlecht wil de verdediger huren, aldus de krant. Lees verder »

Didillon (nog) niet naar Genk

Didillon (nog) niet naar Genk

BLESSURES - TRANSFERS De transfer van Thomas Didillon naar Racing Genk dreigt uit te draaien op een echte soap. Gisteren leek de doelman dicht bij een overgang, dat bevestigde ook RSC Anderlecht. Maar landskampioen Genk sprak dat bericht onmiddellijk tegen en sprak van een andere, goedkopere kandidaat. Lees verder »


 22-01-2020 

U21 onderuit tegen Club Brugge

U21 onderuit tegen Club Brugge

JEUGD De U21 hebben vanmiddag met 1-3 verloren van Club Brugge. Het ging om de wedstrijd die gisteren kort na de aftrap gestaakt werd door de dichte mist. De Noorse debutant Kristian Arnstad scoorde voor paars-wit. Ondanks de nederlaag blijft Anderlecht leider. Lees verder »

Clubs zitten rond de tafel

Clubs zitten rond de tafel

TRANSFERS Gisteren klonk het nog dat een akkoord omtrent de overgang van Thomas Didillon naar Racing Genk nog veraf af. Maar ondertussen zaten beide clubs wel al rond de tafel. Een akkoord is er nog niet, het twistpunt blijft hetzelfde. De Limburgers willen huren, RSC Anderlecht wil verkopen. Lees verder »

Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode

Verschueren moet 10 miljoen euro ophalen deze transferperiode

TRANSFERS Marc Coucke heeft Michael Verschueren een haast onmogelijke opdracht gegeven deze winter: de sportief manager moet voor minstens 10 miljoen euro verkopen deze transferperiode. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Nu Adrien Trebel niet langer verkoopbaar is, rekent hij hiervoor op jongens als Elias Cobbaut, Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu. Lees verder »

Geen transfer voor Trebel

Geen transfer voor Trebel

TRANSFERS De knieblessure van Adrien Trebel lijkt dan toch ernstiger dan gedacht. Er is kraakbeen losgekomen in zijn knie en de Fransman moet wellicht opnieuw onder het mes. Dat is een streep door de rekening van RSC Anderlecht die een transfer weer aan zijn neus ziet voorbij gaan.  Lees verder »

 21-01-2020 

Mist verhindert U21-debuut Arnstad (video)

Mist verhindert U21-debuut Arnstad (video)

JEUGD De wedstrijd van de U21 tussen Anderlecht en Club Brugge van vanavond werd stopgezet wegens de dichte mist. De aanwezige supporters kregen zo geen debuut te zien van Kristian Arnstad, het 16-jarige Noorse toptalent dat Frank Arnesen in september naar Anderlecht haalde. Lees verder »

Officieel: Adzic op huurbasis naar Emmen

Officieel: Adzic op huurbasis naar Emmen

Anderlecht laat Luka Adzic tijdelijk vertrekken naar Nederland. Paars-wit meldt dat het de 21-jarige Serviër voor de rest van het seizoen uitleent aan FC Emmen. "Luka gaat ervaring opdoen. Het huurcontract bevat geen aankoopoptie", zo laat Anderlecht weten. Lees verder »

Analyse: de paars-witte aanval in verval

Analyse: de paars-witte aanval in verval

OPINIES Anderlecht heeft altijd spitsen gehad die hebben bijgedragen tot het winnen van bekers en kampioenschappen. Van Mermans en Mulder tot Rensenbrink en Nilis. Of in modernere tijden van Koller tot Frutos. De laatste jaren heeft Anderlecht het echter (financieel) moeilijk om de positie vooraan in te vullen met een Anderlecht-waardige spits. Dat blijkt nu ook weer tijdens deze transferperiode waarin het halen van een extra (scorende) spits eigenlijk een noodzaak is. We bekijken even de spitsen van de laatste tien jaar in Paars-witte loondienst.  Lees verder »

Bayat neemt plaats in eretribune

Bayat neemt plaats in eretribune

TRANSFERS - ANDERE Opgemerkte gast zondag in de eretribune van RSC Anderlecht was Mogi Bayat. Hij was er op uitnodiging van de Raad van Bestuur. Hij regelde ook de definitieve overgang van Sven Kums naar AA Gent. Maar Bayat zou de club ook bijstaan in andere uitgaande dossiers.  Lees verder »

Genk wil Thomas Didillon

Genk wil Thomas Didillon

TRANSFERS - ANDERE Genk is  nog steeds op zoek naar een doelman, het heeft nu zijn oog laten vallen op Thomas Didillon. De doelman zelf zegt niet nee tegen een vertrek, alleen staan beide clubs nog ver van een akkoord. Genk wil Didillon huren, RSC Anderlecht wil enkel een definitieve verkoop.  Lees verder »

Trebel sukkelt opnieuw met de knie

Trebel sukkelt opnieuw met de knie

BLESSURES Adrien Trebel heeft opnieuw last van de knie. Gisteren moest hij op training verstek geven voor een onderling partijtje omdat zijn knie fel gezwollen stond. De blessure zou meevallen maar de Fransman gaat in ieder geval vandaag onder de scan.  Lees verder »

Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht

Boucaut fluit Cercle Brugge - Anderlecht

ANDERE Zondag gaat RSC Anderlecht terug op bezoek op Jan Breydel, deze keer om het op te nemen tegen Cercle Brugge. Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Pieter Becquet en Romain Devillers zijn de lijnrechters van dienst. Jordy Vermeire vierde official. Lees verder »

 20-01-2020 

Mbokani hint op terugkeer

Mbokani hint op terugkeer

TRANSFERS - ANDERE Afgelopen woensdag greep Dieumerci Mbokani nog naast de Gouden Schoen, maar daar tilt de Congolees niet al te zwaar aan. Integendeel zelfs, Mbokani brandt op zijn 34e van ambitie. “Ik zou graag nog 4 à 5 jaar voetballen, en waarom niet bij Anderlecht”?, aldus Mbokani. Lees verder »

Colassin: "Blij, maar gefrustreerd"

Colassin:

INTERVIEWS Met de pers sprak Antoine Colassin niet na zijn debuut, maar aan rsca.be mocht de jonge aanvaller wel een woordje zeggen. "Ik ben blij over mijn eigen wedstrijd, maar ook gefrustreerd. We verdienden echt beter. Dit is een bittere nederlaag." Lees verder »

Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht?

Keert Teodorczyk terug naar Anderlecht?

TRANSFERS Ook al zei Vincent Kompany dat hij eerst naar de eigen jeugd kijkt, toch is de kans groot dat Anderlecht nog een extra spits haalt deze winter. Of dat is toch de intentie. De naam die volgens Het Nieuwsblad momenteel het meest genoemd wordt, is die van Lukasz Teodorczyk. Lees verder »


 19-01-2020 

Vanaken verpest sterk debuut Colassin

Vanaken verpest sterk debuut Colassin

WEDSTRIJDEN Anderlecht is 2020 begonnen met een 1-2-nederlaag tegen Club Brugge. Doodzonde, want in tegenstelling tot de bekerwedstrijd van vorige maand zagen we vandaag wel een sterk Anderlecht. Vooral voor de pauze speelde paars-wit sterk, met debutant Colassin als uitblinker. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

ANDERE Vandaag is het de verjaardag van RSCAskater, Michael. Hij werkt al vele jaren quasi alleen aan de Duitstalige sectie van onze website. Zo houdt hij, met zijn titanenwerk, onze Duitstalige landgenoten op de hoogte over onze club. Hopelijk bezorgt de ploeg hem straks ook een mooi cadeau. Gelukkige verjaardag!  Lees verder »

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

Selectie: geen Roofe, wel Colassin

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan tegen Club Brugge niet rekenen op Kemar Roofe. De spits is onvoldoende hersteld van zijn kuitblessure en zit niet in de 21-koppige selectie die Anderlecht bekend maakte. Wel erbij is Antoine Colassin (foto). Hij is de enige diepe spits. Lees verder »

Scorende Musona meteen van goudwaarde

Scorende Musona meteen van goudwaarde

WEDSTRIJDEN Knowledge Musona heeft zijn debuut bij Eupen niet gemist. Al na tien minuten scoorde hij voor zijn nieuwe club. De Anderlecht-huurling stond tegen Charleroi aan de aftrap en scoorde de gelijkmaker. Het bleef 1-1, waardoor de Zimbabwaan Eupen een mooi punt bezorgde. Lees verder »

 18-01-2020 

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

Officieel: Chipciu tekent bij Cluj

TRANSFERS CFR Cluj heeft officieel bekend gemaakt dat Alexandru Chipciu de rangen komt versterken. De middenvelder verlaat Anderlecht en vervoegt zijn nieuwe teammaats op stage in Zuid-Spanje. "Ik had betere aanbiedingen uit Turkije, maar Cluj is het perfecte team voor mij", zo vertelt hij. Lees verder »

Guidetti tekent bij Hannover

Guidetti tekent bij Hannover

TRANSFERS De Zweed John Guidetti verhuist van Alaves naar Hannover 96. Dat maakte deze laatste club officieel bekend. Sommige websites linkten Guidetti deze winter ook aan Anderlecht, al lijkt dat vooral gebaseerd op berichten van vorige zomer. Lees verder »

Adzic op weg naar Emmen

Adzic op weg naar Emmen

TRANSFERS Anderlecht staat op het punt om een volgende speler uit te lenen. Volgens Het Nieuwsblad is Luka Adzic op weg naar Emmen. De nummer veertien uit de Eredivisie krijgt wel geen aankoopoptie. Anderlecht gelooft nog dat Adzic het in het Lotto Park kan maken. Lees verder »

Vanden Borre heeft contract getekend

Vanden Borre heeft contract getekend

TRANSFERS Anthony Vanden Borre is officieel weer een Anderlecht-speler. Coach Frank Vercauteren vertelde op zijn persconferentie dat hij een aansluitingskaart getekend heeft en dus officiële wedstrijden kan spelen. De verdediger heeft momenteel een mini-contract.  Lees verder »

 17-01-2020 

Lotto Park volledig uitverkocht

Lotto Park volledig uitverkocht

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tegen Club Brugge in de kwartfinale van de Croky Cup wordt opnieuw gespeeld zondag, deze keer is het de thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze keer zal deze wedstrijd plaatsvinden in een kolkend Lotto Park: alle tickets zijn verkocht! Lees verder »

Roofe blijft onzeker voor zondag

Roofe blijft onzeker voor zondag

INTERVIEWS Trainer Frank Vercauteren heeft vanmiddag met de aanwezige pers gepraat over de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge, de eerste na de winterstop. Vercauteren praatte onder andere over de blessures en over de recente bekernederlaag tegen Club in december. Lees verder »

Sowah en Musona naar KAS Eupen

Sowah en Musona naar KAS Eupen

TRANSFERS Michael Verschueren heeft opnieuw twee overbodige spelers laten gaan: Musona en Sowah trekken naar KAS Eupen. Sowah werd definitief overgenomen, Musona wordt opnieuw uitgeleend. Beide spelers trokken al mee met de Oostkantonners op stage naar Qatar en lieten daar dus een goede indruk na. Lees verder »

Chadli van 10 naar 9?

Chadli van 10 naar 9?

WEDSTRIJDEN Volgens Het Nieuwsblad was Frank Vercauteren van plan om zondag tegen Club Brugge te spelen met Nacer Chadli als nummer 10. Door de blessure van Kemar Roofe zal hij de Rode Duivel wellicht een rij vooruit schuiven, naar de 9-positie. Lees verder »

Roofe laten spelen houdt risico in

Roofe laten spelen houdt risico in

BLESSURES Kemar Roofe trainde ook gisteren niet mee. De spits sukkelt met een contractuur aan de kuit. In principe zou de medische staf hem kunnen klaarstomen voor de partij van zondag tegen Club Brugge, maar dan is er het risico dat de spits langer out zal zijn. Lees verder »

AA Gent ziet wat in Roef

AA Gent ziet wat in Roef

TRANSFERS Davy Roef staat in de belangstelling van AA Gent. De Buffalo's zien hem als een potentiële doelman voor volgend seizoen. Deze winter wilde Utrecht de doelman voor een half jaar huren, maar dat zag Anderlecht niet zitten. Paars-wit verkoopt deze maand liever Thomas Didillon. Lees verder »

 16-01-2020 

De Caigny derde bij Gouden Schoen dames

De Caigny derde bij Gouden Schoen dames

DAMES Bij de verkiezing van de Gouden Schoen voor dames haalde Anderlecht-speelster Tine De Caigny het podium. Ze eindigde als derde. Met Laura De Neve (zevende) en Laura Deloose (negende) eindigden nog twee Anderlecht-dames in de top tien. Lees verder »

Gouden Schoen: Chadli eerste Anderlecht-speler

Gouden Schoen: Chadli eerste Anderlecht-speler

ANDERE Nacer Chadli is als eerste Anderlecht-speler geëindigd in de uitslag van de Gouden Schoen. De Rode Duivel haalde in de tweede stemronde twintig punten en eindigde zo op plaats dertien. Yari Verschaeren strandde op plaats veertien. Hans Vanaken won voor de tweede keer op rij. Lees verder »

 15-01-2020 

Verschaeren Belofte van het Jaar

Verschaeren Belofte van het Jaar

ANDERE Op het Gala van de Gouden Schoen is Yari Verschaeren zopas verkozen tot Belofte van het Jaar. Hij haalde het voor Jonathan David (AA Gent) en Sander Berge (Racing Genk). Eerder op de avond eindigde Hendrik Van Crombrugge derde in de verkiezing van Doelman van het Jaar. Lees verder »

Verschaeren: "Vanaken verdient Gouden Schoen"

Verschaeren:

INTERVIEWS Vanavond reikt Het Laatste Nieuws de Gouden Schoen uit aan de beste voetballer op de Belgische velden in 2019. Yari Verschaeren trok zijn beste pak aan en is vanavond aanwezig. Bij aankomst sprak hij kort met Gilles De Bilde. "Misschien haal ik in de eerste ronde wat punten, maar ik verwacht niet veel van vanavond." Lees verder »

Vragen rond makelaarsactiviteiten Vandenhaute

Vragen rond makelaarsactiviteiten Vandenhaute

ANDERE Wouter Vandenhaute wordt extern adviseur bij Anderlecht, maar daarnaast is hij ook mede-eigenaar van het managementsbureau Let's Play dat spelers begeleidt. Juridisch gezien is er geen probleem, klinkt het, maar naar perceptie toe is het geen positief gegeven. Lees verder »

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op

Dhauholou loopt kuitbeenbreuk op

BLESSURES Opnieuw zware pech voor Olivier Ciryack Dhauholou: de Ivoriaanse spits liep maandag bij Waasland-Beveren een kuitbeenbreuk op tijdens de U21-wedstrijd tegen Charleroi. Het seizoen van de Anderlecht-huurling zit erop. Lees verder »

 14-01-2020 

Anderlecht beboet voor vuurpijlen op Standard

Anderlecht beboet voor vuurpijlen op Standard

ANDERE De Geschillencommissie heeft Anderlecht een boete gegeven van 4.000 euro voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal van zijn supporters tijdens Standard - Anderlecht van 15 december. Ook Standard kreeg een boete voor dezelfde feiten. Zij moeten 5.000 euro ophoesten. Lees verder »

'Sheffield plant bod op Cobbaut'

'Sheffield plant bod op Cobbaut'

TRANSFERS De Engelse krant The Sun meldt dat Sheffield United van plan is om een bod uit te brengen op Elias Cobbaut. Volgens de tabloid zou Sheffield-manager Chris Wilder 7 miljoen pond willen bieden voor Cobbaut. Omgerekend is dat 8,19 miljoen euro. Lees verder »

RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon

RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon

ANDERE Net zoals de voorbije edities bezoekt ook dit jaar RSC Anderlecht het Autosalon in Brussels Expo. Morgen vanaf 14 uur is de hele A-ploeg te gast op de stand van Audi. Je kan er handtekeningen en foto's verzamelen met de spelers en/of de sportieve staff.  Lees verder »

Roofe moet het nog even rustig aan doen

Roofe moet het nog even rustig aan doen

ANDERE Kemar Roofe traint nog niet voluit, hij moet het nog even rustig aan doen na zijn kuitblessure. Vandaag ondergaat de spits nog verdere onderzoeken maar normaal raakt hij wel fit voor de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge. Veel alternatieven zijn er immers niet.  Lees verder »

 13-01-2020 

Thelin: "Ik kreeg geen eerlijke kans"

Thelin:

INTERVIEWS In de Zweedse pers heeft Isaac Kiese Thelin gesproken over zijn terugkeer naar Malmö. Ook over zijn vertrek bij Anderlecht vertelde hij. "Het is moeilijk als je maar één of twee matchen mag spelen. Ik heb geen eerlijke kans gekregen bij Anderlecht." Lees verder »

"Comeback kan, maar niet zeker"

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre speelde 43 minuten mee tegen Livingston, hij staat scherp qua gewicht. Maar op fysiek vlak mist hij die scherpte nog, alsook ritme. Frank Vercauteren is voorzichtig met de rechtsback en wil vooral niets forceren: "Een comeback kan, maar er is geen zekerheid." Lees verder »

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

Oefenduel tegen eigen U21 en OHL

WEDSTRIJDEN - ANDERE RSC Anderlecht wil nog een paar extra oefenwedstrijden inlassen. Zo zou het alvast willen oefenen tegen de eigen U21. Momenteel lopen er ook gesprekken met Oud-Heverlee Leuven om een oefenwedstrijd in te plannen. De duels zijn voorzien voor 20 en 27 januari. Lees verder »

"Het belangrijkste was dat ik speler kon blijven"

INTERVIEWS Vincent Kompany vloog na de winterstage niet naar huis maar richting Engeland. Hij is er door de FWA, de federatie van voetbalmedia, opgenomen in de Hall of Fame. Hij kreeg er de vraag of hij het in de toekomst zag zitten om Mancester City te coachen: "Daarvoor is Anderlecht te interessant en mooi als uitdaging". Lees verder »

 12-01-2020 

Kompany vandaag in Hall of Fame

Kompany vandaag in Hall of Fame

ANDERE Vincent Kompany wordt vandaag opnieuw gehuldigd in Engeland. De FWA, de federatie van voetbalmedia, neemt Kompany op in zijn Hall of Fame. Het icoon van Anderlecht en Manchester City krijgt deze eer voor zijn bijdrage aan het Engels voetbal, op en naast het veld. Lees verder »

Anderlecht: "Blessure Roofe niet erg"

Anderlecht:

BLESSURES Goed nieuws: de blessure die Kemar Roofe gisteren deed afhaken in de oefenwedstrijd tegen Livingston blijkt niet ernstig. Dat laat Anderlecht weten. "Kemar voelde iets lichts in de kuit en uit voorzorg ging hij naar de kant. Niets ernstig dus", klinkt het in het wedstrijdverslag op rsca.be. Lees verder »

 11-01-2020 
 10-01-2020 

Coucke doorbreekt de stilte

Coucke doorbreekt de stilte

INTERVIEWS Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft in Spanje, waar Anderlecht momenteel op winterstage is, gesproken met analist Gilles De Bilde voor 'Het Laatste Nieuws'. Coucke had het over verschillende thema's. Lees verder »

Uitleenbeurt Sanneh wordt stopgezet

Uitleenbeurt Sanneh wordt stopgezet

TRANSFERS De huurovereenkomst tussen Anderlecht en Gözteppe over Bubacarr Sanneh wordt weldra verbroken. Dat melden Het Laatste Nieuws en de Waalse zusterkrant Sudpresse. Paars-wit zal een nieuwe club zoeken om de Gambiaan aan te verhuren. Lees verder »

 09-01-2020 

Kljestan lovend over Murillo: "Great player"

Kljestan lovend over Murillo:

INTERVIEWS Amir Murillo is voorlopig de enige versterking van Anderlecht deze winter. De rechtsback traint al ruim een maand mee en integreert zich goed. Sacha Kljestan, die Murillo aanprees bij Anderlecht, gelooft in de Panamees. "Amir heeft alle kwaliteiten om bij Anderlecht te slagen." Lees verder »

Saief terug in Neerpede

Saief terug in Neerpede

TRANSFERS Kenneth Saief vertoeft opnieuw in Anderlecht. De middenvelder verbleef enkele dagen geleden in Israël met het oog op een transfer of uitleenbeurt, maar op zijn Instagram-pagina poste Saief vanmiddag filmpjes vanuit het oefencentrum van Anderlecht. Lees verder »

Vanden Borre zal spelen in oefenduel

Vanden Borre zal spelen in oefenduel

ANDERE Zonder tegenslagen zal Anthony Vanden Borre zaterdag in actie komen tijdens één van de twee oefenduels op winterstage. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht wil zien hoe ver de verdediger staat en hoe hij wedstrijden oppikt.  Lees verder »

 08-01-2020 

Twee extra clubs melden zich voor Trebel

Twee extra clubs melden zich voor Trebel

TRANSFERS Het Nieuwsblad heeft vernomen dat met Al Jazira (Verenigde Arabische Emiraten) en Al Arabi (Qatar) zich twee extra clubs gemeld hebben voor Adrien Trebel. De Fransman leek lange tijd op weg naar Al Shabab uit Saudi-Arabië, maar is nog steeds bij Anderlecht. Lees verder »

Marco Kana stelt zichzelf voor

Marco Kana stelt zichzelf voor

JEUGD - INTERVIEWS Enkele weken geleden stapte Marco Kana trots het veld  op als basisspeler met zijn broertje aan zijn hand. Een fantastisch debuut voor de 17-jarige verdediger die zijn kans kreeg mede door blessures. Maar vooral door het geloof dat Vincent Kompany in hem had. Kana voetbalt al sinds zijn zes jaar voor paars-wit. Lees verder »

Saief gespot in Israël

Saief gespot in Israël

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht lijkt zich weer te gaan verlossen van een overbodige speler, Kenny Saief. De linkermiddenvelder is gespot in Israël. Het zou om een uitleenbeurt gaan. De bestemming is nog niet bekend maar volgens zijn makelaar "Een Israëlische topclub". Lees verder »

Coucke en Verschueren sluiten vanavond aan

Coucke en Verschueren sluiten vanavond aan

ANDERE Vanavond komen Marc Coucke en Michael Verschueren aan in Spanje. Vanaf morgen zullen ze wellicht de trainingen van RSC Anderlecht bijwonen. De voorbije dagen waren er ook steeds supporters aanwezig om de trainingen te volgen. Gisterenmorgen was die gesloten, in de namiddag konden de fans wel meevolgen.  Lees verder »

Sheffield wil Cobbaut

Sheffield wil Cobbaut

TRANSFERS - ANDERE Sheffield United zou een bod voorbereiden op Elias Cobbaut. RSC Anderlecht zegt alvast niet neen tegen een vertrek van de verdediger. En dan vooral voor de eventuele mooie transfersom die Cobbaut kan opleveren. Bovendien gelooft niet iedereen in het potentieel van de Rode Duivel.  Lees verder »

 07-01-2020 

Kapers op de kust voor Chadli

Kapers op de kust voor Chadli

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht heeft nog altijd de wens om Nacer Chadli langer aan zich te binden. Al zal dat een heel moeilijke zaak worden. Michael Verschueren had al een paar gesprekken met Monaco, maar niets concreet. AS Monaco wil vooral de 14 miljoen die het betaalde recupereren en kijkt de kat nog een beetje uit de boom.  Lees verder »

Training achter gesloten deuren in Pinatar

Training achter gesloten deuren in Pinatar

ANDERE Dag twee van de winterstage is van start gegaan voor RSC Anderlecht. Gisteren stuurde het de aanwezige fans en pers nog weg omdat het een besloten training was. Vandaag hadden de mensen van de Pinatar Arena hun voorzorgen genomen en zeilen voorzien aan de omheining.  Lees verder »

Onderhandelingen met Malmö nog lopende

Onderhandelingen met Malmö nog lopende

TRANSFERS - ANDERE Isaac Kiese Thelin is tot nader order nog steeds een speler van RSC Anderlecht. De Zweed staat dicht tegen een overgang naar Malmö maar alle details zijn nog niet rond en de onderhandelingen lopen nog steeds tussen beide clubs. Een doorbraak wordt in de komende uren/dagen verwacht. Lees verder »

Boli: "Klaar voor een stap hogerop"

Boli:

TRANSFERS - INTERVIEWS Yohan Boli wordt al een tijdje gelinkt aan RSC Anderlecht, een doorbraak is er echter nog niet. Want naast paars-wit zijn er nog gegadigden voor Boli, zowel uit België als het buitenland. Boli zelf geeft in ieder geval aan klaar te zijn "voor een stap hogerop". Deze zomer is hij einde contract bij STVV. Lees verder »

Musona ook in beeld bij Eupen

Musona ook in beeld bij Eupen

TRANSFERS - ANDERE Emmanuel Sowah trok met Eupen mee op winterstage als tester. Maar de mogelijkheid bestaat dat hij daar nog gezelschap krijgt van nog een Anderlecht-speler. De Panda's zijn namelijk ook geïntresseerd in Knowledge Musona. De spits zelf blijft ook liever in België voor zijn gezin.  Lees verder »

Murillo: "Voel mij meteen thuis"

Murillo:

INTERVIEWS RSC Anderlecht vertrok met één nieuwe aanwinst naar Spanje, Amir Murillo. Die enkele weken voor de winterstop werd binnen gehaald. Murillo is pas vanaf nu speelgerechtigd maar trainde al enkele weken mee met paars-wit in Neerpede. De Panamees voelt zich alvast al thuis bij Anderlecht.  Lees verder »

Kompany speecht op winterstage

Kompany speecht op winterstage

ANDERE Frank Vercauteren is de eerste trainer van RSC Anderlecht maar Vincent Kompany blijft de motivator. Ook gisteren op de eerste dag van de winterstage sprak hij de groep toe met een motiverende speech: "Ga er elke keer volledig voor. Niets minder." Lees verder »

Sowah mee met Eupen als tester

Sowah mee met Eupen als tester

TRANSFERS Emmanuel Sowah vertrok gisteren mee met Eupen op winterstage. Toch is een transfer nog niet zeker. Sowah is mee naar Qatar als tester, na de winterstage neemt Eupen waarschijnlijk een beslissing over een transfer van de Ghanees.  Lees verder »

 06-01-2020 

Deze 29 spelers zijn mee op stage

Deze 29 spelers zijn mee op stage

ANDERE Anderlecht heeft nog steeds geen integrale lijst bekend gemaakt van de spelers de mee zijn op winterstage, maar in een bericht op zijn website verklapt de club vandaag wel dat ze met 29 zijn. Op basis van berichten en foto's kunnen we u de 29 namen geven. Lees verder »

Anderlecht: "Bakkali en Nasri helemaal hersteld"

Anderlecht:

BLESSURES Vandaag was de eerste echte trainingsdag van Anderlecht in Spanje. Peter Zulj en Kemar Roofe trainden individueel. Voor de rest stonden 27 spelers op het oefenveld. Daarbij ook Samir Nasri en Zakaria Bakkali. "Beiden zijn helemaal hersteld na een lange blessure", zo meldt Anderlecht. Lees verder »

Teveel makelaars in dossier Boli

Teveel makelaars in dossier Boli

ANDERE RSC Anderlecht blijft ondertussen op zoek naar een spits. Voor Nieuwjaar viel de naam van Yohan Boli geregeld en het dossier is nog niet afgesloten. Al wordt het wel heel complex omdat er teveel makelaars zich mengen in het dossier.  Lees verder »

Schalke wil Van Crombrugge in de zomer

Schalke wil Van Crombrugge in de zomer

TRANSFERS - ANDERE Schalke 04 heeft Hendrik Van Crombrugge op zijn wenslijst staan voor volgend seizoen. Schalke ziet dan zijn huidige doelman Alexander Nübel vertrekken naar Bayern München. De sterke prestaties van Van Crombrugge zijn dus ook in Duitsland niet onopgemerkt gebleven.  Lees verder »

 05-01-2020 

Gaziantep-coach: "Chipciu is te duur"

Gaziantep-coach:

TRANSFERS Gaziantep-coach Marius Şumudică bevestigt in de Roemeense media dat zijn ploeg gesprekken voert met Alexandru Chipciu over een transfer. "Ik wil graag met Chipciu zelf praten, maar we kunnen de gevraagde transferprijs van 400.000 euro niet betalen", zegt hij. Lees verder »

Spits van Aarhus in beeld

Spits van Aarhus in beeld

TRANSFERS Deense media melden dat Anderlecht interesse toont in de spits Mustaphae Bundu van Aarhus. De 22-jarige aanvaller uit Sierra Leone heeft een verleden in de Craig Bellamy Foundation, een voetbalschool in Sierra Leone.  Lees verder »

Vanden Borre mee op winterstage

Vanden Borre mee op winterstage

ANDERE Heel wat afwezigen in de namiddag wanneer RSC Anderlecht het vliegtuig opstapt richting San Pedro del Pinatar. Naast de opvalllende afwezige Dimata, is er ook een opvallende aanwezige: Anthony Vanden Borre. Hij wisselde afgelopen weken de trainingen van de beloften af met die van de A-kern. Vandaag gaat hij dus mee met de A-kern op winterstage. Lees verder »

Van Biesbroeck: "Geen lijken meer in de kast"

Van Biesbroeck:

ANDERE Voorzitter Marc Coucke verwijst regelmatig naar 'lijken in de kast van het oude bestuur' om de financiële perikelen bij Anderlecht te duiden. CEO Jo Van Biesbroeck laat nu weten dat die lijken zijn afgehandeld. "Daar is over gediscussieerd met de oude aandeelhouders en een deal gesloten." Lees verder »

 04-01-2020 

Anderlecht bevestigt: Dimata niet mee op stage

Anderlecht bevestigt: Dimata niet mee op stage

BLESSURES Anderlecht heeft nu ook zelf laten weten dat Landry Dimata niet mee gaat op stage. Volgens de club blijft hij in België om te werken aan zijn revalidatie. Vanmorgen in de kranten liet Dimata's manager al weten dat de spits niet mee mag. Volgens hem is Dimata wel honderd procent fit. Lees verder »

Wie gaat mee op winterstage?

Wie gaat mee op winterstage?

ANDERE Een defenitieve officiële lijst is er nog niet, maar volgens Het Nieuwsbladgaan Zakaria Bakkali en Samir Nasri mee op winterstage naar San Pedro del Pinatar. Ook Anthony Vanden Borre zou mee op het vliegtuig stappen. Eerder raakte al bekend dat Landry Dimata niet meegaat op winterstage. Lees verder »

Sowah wellicht naar Eupen

Sowah wellicht naar Eupen

TRANSFERS - ANDERE Het is geen geheim dat RSC Anderlecht zijn kern dringend moet afslaken. De voorbije dagen zijn er al een paar vertrekkers genoemd. Nu staat ook Emmanuel Sowah op die lijst. Hij zou naar de Oostkantons verhuizen. Het is wel niet bekend of het over een defenitieve transfer gaat.  Lees verder »

Dimata niet mee op winterstage

Dimata niet mee op winterstage

ANDERE Wie had gehoopt dat RSC Anderlecht na de winterstop er een spits zou bijhebben met Landry Dimata, is eraan voor de moeite. De spits mag namelijk niet mee op winterstage. Volgens zijn entourage zou hij nochtans fit zijn. Is er een uitleenbeurt in de maak ? Lees verder »

 03-01-2020 

RSCA-shirts brengen 15.359 euro op

RSCA-shirts brengen 15.359 euro op

ANDERE Ook nu was er weer de kerstactie van de Pro League ten voordele van Younited. De shirts van de RSCA-spelers brachten in totaal 15.359 euro op. Vincent Kompany staat op vier, zijn shirt bracht 3.100 euro op. Verder vinden we ook Jérémy Doku en Nacer Chadli in de top 10 terug.  Lees verder »

Zondagmorgen eerste training, s'avonds naar Pinatar

Zondagmorgen eerste training, s'avonds naar Pinatar

ANDERE De winterstop zit er bijna op voor RSC Anderlecht. Zondagmorgen worden de spelers verwacht op het oefencomplex te Neerpede voor een eerste training. Naar de avond toe neemt de selectie dan het vliegtuig naar het Spaanse Pinatar. Ook vorig jaar ging paars-wit op winterstage naar Pinatar. Lees verder »

Cobbaut wekt interesse van Atalanta

Cobbaut wekt interesse van Atalanta

TRANSFERS Het Italiaanse Atalanta Bergamo kijkt uit naar versterking voor achterin en is volgens La Gazzetta dello Sport uitgekomen bij Elias Cobbaut. Dat de 22-jarige linkspoot zowel centraal als op linksback uit de voeten kan, maakt volgens de krant van hem een interessant transferdoelwit. Lees verder »

FC Kopenhagen lonkt naar Thelin

FC Kopenhagen lonkt naar Thelin

TRANSFERS Thelin is een van de spelers die mogen (moeten) vertrekken bij Anderlecht en er zou concrete interesse zijn vanuit Denemarken. FC Kopenhagen zou volgens Het Laatste Nieuws momenteel onderhandelen met de Zweedse aanvaller. Lees verder »

 02-01-2020 

Anderlecht oefent tegen Schotse nummer vijf

Anderlecht oefent tegen Schotse nummer vijf

WEDSTRIJDEN De eerste tegenstander van Anderlecht op het oefenkamp in Pinatar is bekend. Op zaterdag 11 januari zal paars-wit een oefenwedstrijd spelen tegen Livingstone uit Schotland. Dat weet Het Laatste Nieuws. Voor één speler bij de Schotten wordt het een weerzien met zijn oude club. Lees verder »

Drie profielen op transferlijst

Drie profielen op transferlijst

TRANSFERS Nu de transferperiode is begonnen, is het afwachten welke veranderingen er gaan plaatsvinden in de kern van Anderlecht. Volgens L'Avenir hoopt Anderlecht drie posities aan te vullen: een linksachter, een verdedigende middenvelder en een aanvaller. Lees verder »

 01-01-2020 

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar!

Onze beste wensen voor het nieuwe jaar!

WEBSITE Op sportief vlak zijn we als Anderlecht-supporter blij om 2019 af te sluiten. We willen jullie dan ook vooral een 2020 toewensen waarin er terug goed voetbal te zien is van onze geliefde club. Een 2020 waarin we opnieuw kunnen genieten van wedstrijden van paars-wit. Lees verder »