Archieven

 31-03-2018 

U17 starten Future Cup met kleine winst (video)

U17 starten Future Cup met kleine winst (video)

JEUGD De U17 van Anderlecht zijn aan de ABN AMRO Future Cup in Amsterdam begonnen met een 1-0 overwinning tegen de J-League, een selectie voetballers uit Japan. Anouar Ait El Hadj scoorde het enige doelpunt na een flitsende ren van Jeremy Doku op links en slim terugleggen van Loic Masscho. Lees verder »

Vuurdoop voor Saelemaekers ?

Vuurdoop voor Saelemaekers ?

ANDERE De kans is groot dat Alexis Saelemaekers zijn debuut maakt tegen AA Gent. De 18-jarige rechtsback maakte al eens enkele minuten op STVV, waar hij mocht invallen. Maar door de blessure van Dennis Appiah is de kans groot dat hij morgen aan de aftrap komt.  Lees verder »

 30-03-2018 

Vanhaezebrouck: "Afwezigheid Appiah is aderlating"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Op zijn persconferentie vanmiddag sprak Hein Vanhaezebrouck over zijn probleem op de rechtsback. Hij noemt de afwezigheid van Dennis Appiah "een aderlating" en lijkt niet meteen op Andy Najar te rekenen. "Het is niet enkel een kwestie van fit raken, maar ook van het niveau meteen aankunnen." Lees verder »

Keeperstrainer jeugd alweer weg

Keeperstrainer jeugd alweer weg

JEUGD De samenwerking tussen Bruno Taverne en Anderlecht zit er al op. Eind augustus werd de oud-doelman aangesteld als keeperstrainer van de jeugd, maar na een dispuut is hij nu vertrokken. Max de Jong, keeperstrainer van de A-kern, springt tijdelijk in om ook de jeugddoelmannen te trainen. Lees verder »

 29-03-2018 

Beloften naar halve finale na ruime zege

Beloften naar halve finale na ruime zege

JEUGD De U21 hebben zich zonder veel moeite geplaatst voor de halve finales van de Beker van België U21. Tegen Charleroi opende Milan Corryn de score na amper vijf minuten. Nelson Azevedo verdubbelde halfweg de eerste helft de score. Na de pauze dikte Azevedo, Antoine Bernier en Olivier Dhauholou aan tot 0-5. Lees verder »

Bernier op weg naar andere eersteklasser

Bernier op weg naar andere eersteklasser

JEUGD Antoine Bernier is in juni einde contract en tot op heden heeft Anderlecht de optie in zijn overeenkomst niet gelicht. De kans is groot dat de 20-jarige buitenspeler andere oorden opzoekt. Een niet nader genoemde eersteklasseclub heeft hem alvast een voorstel gedaan. Lees verder »

Internationals keren terug

Internationals keren terug

ANDERE Normaal beschikt Hein Vanhaezebrouck vandaag terug over een volledige spelerskern. Alle internationals zijn terug. Na een dagje vrijaf gisteren, hernemen de spelers vandaag de trainingen. Normaal ook onder het toeziend oog van kersvers voorzitter Marc Coucke. Lees verder »


 28-03-2018 

Veranderingen die op komst zijn

Veranderingen die op komst zijn

WEBSITE - ANDERE RSC Anderlecht zat al verschillende keren samen met de supporters om te bespreken hoe ze de sfeer in het stadion kunnen verbeteren. Ook Marc Coucke gaf al meermaals aan dat de sfeer beter kon. We lijsten de verschillende punten waar aan gewerkt wordt even voor jullie op. Lees verder »

Belgische U17 naar EK-eindronde

Belgische U17 naar EK-eindronde

JEUGD De Belgische U17 mogen in mei deelnemen aan het Europees Kampioenschap. De jonge Duivels plaatsen zich als één van de beste tweedes voor de eindronde. Verschillende spelers van Anderlecht zullen erbij zijn. Lees verder »

Jestrovic signeert zondag in fanshop

Jestrovic signeert zondag in fanshop

ANDERE Nenad Jestrovic komt zondag, voor de wedstrijd tegen AA Gent, signeren in de fanshop. Tussen 15u en 16u zal Jestrogoal te vinden zijn in de fanshop. Koop je voor 50 euro of meer, maak je kans op een gesigneerd shirt van de Serviër. Je moet dan wel je gegevens achterlaten. Lees verder »

Coucke brengt ook clubarts mee

Coucke brengt ook clubarts mee

ANDERE Naast Luc Devroe neemt Marc Coucke ook clubarts Chris Goossens mee van Oostende naar Anderlecht. Goossens zette de samenwerking met Oostende al stop en geniet nu van wat vakantie. Volgende week, wanneer Coucke eindelijk officieel voorzitter is, worden Goossens en Devroe voorgesteld. Lees verder »

 27-03-2018 

Morioka niet in actie tegen Oekraïne

Morioka niet in actie tegen Oekraïne

ANDERE De Japanse nationale ploeg verloor vanmiddag een oefenduel tegen Oekraïne met 1-2. Ryota Morioka bleef de hele partij op de bank. Geen extra vermoeidheid dus voor de middenvelder met het oog op de wedstrijd van zondag tegen Gent. Lees verder »

Training met veertien spelers

Training met veertien spelers

ANDERE Hein Vanhaezebrouck werkt met een beperkte spelersgroep toe naar de eerste wedstrijd van de play-offs zondag tegen Gent. Vanochtend tekenden er veertien spelers present op de training in Neerpede. Lees verder »

Brussel begraaft Eurostadion met Ghelamco

Brussel begraaft Eurostadion met Ghelamco

ANDERE De Brusselse gemeenteraad heeft het schepencollege de opdracht gegeven om de erfpacht van de gronden voor het Eurostadion met Ghelamco te verbreken. De voortzetting van het project is onmogelijk geworden voor Ghelamco", zegt Brussels burgemeester Philippe Close. Lees verder »

"Ten vroegste woensdag, ten laatste vrijdag"

INTERVIEWS - ANDERE Deze week geeft de Belgische Mededingingautoriteit (BMA) zijn oordeel over de overname van RSC Anderlecht. Vanaf dat moment kan Marc Coucke ook ofiicieel voorzitter worden van paars-wit. "Ten vroegste woensdag en ten laatste vrijdag", aldus Véronique Thirion van de BMA. Zolang kan Coucke dus ook geen offciële beslissingen nemen bij paars-wit. Lees verder »

 26-03-2018 

Lardot fluit Anderlecht - Gent

Lardot fluit Anderlecht - Gent

ANDERE Het is bijna zover, nog enkele nachtjes slapen en play-off 1 wordt op gang getrapt. RSC Anderlecht ontvangt komende zondag AA Gent in het Constant Vanden Stock Stadion. Scheidsrechter Jonathan Lardot is aangeduid om dit duel in goede banen te leiden. Lees verder »


 25-03-2018 

Spelers bezoeken supportersclubs

Spelers bezoeken supportersclubs

ANDERE Kara Mbodji blijft hard werken om tijdens de play-offs terug te keren Hij nam ook even de tijd om het eetfestijn van supportersclub "The Globe Shotters" te Denderleeuw, te bezoeken. Ook Uros Spajic en Sven Kums gingen een eetfestijn bezoeken van paars-witte supporters.  Lees verder »

Bruno vervanger Appiah?

Bruno vervanger Appiah?

ANDERE Dennis Appiah is out voor de rest van het seizoen. Volgens Le Soir heeft Hein Vanhaezebrouck al een vervanger op het oog voor de Fransman, namelijk Massimo Bruno. Klein detail, Bruno is eigenlijk een flankaanvaller.  Lees verder »

Alle mini-abonnementen verkocht

Alle mini-abonnementen verkocht

ANDERE De spelers geloven ook in de titel en dat gevoel leeft ook bij de supporters. Alle mini-abonnementen voor play-off 1 zijn uitverkocht, dat laat RSC Anderlecht weten. Alle vijf thuiswedstrijden worden dus gespeeld voor een vol Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

 24-03-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'NicolasVanOevelen' (23)

Het DNA van RSCA volgens 'NicolasVanOevelen' (23)

WEBSITE Vandaag delen we het verhaal van NicolasVanOevelen, een jonge Anderlechtfan van 22. Ondertussen hebben we ook alle antwoorden van de tweede vraag (waarom werd je fan?) verzameld in een tagcloud. Ruwweg zijn er vier hoofdredenen waarom jullie fan werden: het zit in de familie, een sterspeler begeesterde jullie, het voetbal was het mooiste en het stadion / de truitjes spraken jullie aan op jonge leeftijd. Lees verder »

 23-03-2018 

Interlandverlies voor Spajic en Teodorczyk

Interlandverlies voor Spajic en Teodorczyk

WEDSTRIJDEN De nationale ploegen van Polen en Servië hebben vanavond een oefenduel gespeeld.Servië verloor met 1-2 van Marokko en Ivan Obradovic mocht invallen na 78 minuten. Uros Spajic werd niet opgeroepen. Bij Polen, dat met 0-1 verloor van Nigeria, bleef Lukasz Teodorczyk de hele wedstrijd op de bank. Lees verder »

Morioka en Danté gelijk in interland

Morioka en Danté gelijk in interland

ANDERE Het duel tussen de Anderlecht-ploegmaats Ryota Morioka en Abdoul Dante is geëindigd op een gelijkspel. Japen en Mali stonden zonet tegenover elkaar in Luik. Kort voor de rust kwam Mali op voorsprong, maar diep in de blessuretijd van de tweede helft maakte Japan alsnog gelijk. Lees verder »

Ja-Nee: Kan Anderlecht nog kampioen worden?

Ja-Nee: Kan Anderlecht nog kampioen worden?

ANDERE Volgend weekend starten de play-offs. Krijgen we nog een spannende strijd om de landstitel en zal Anderlecht daar een rol in spelen? Drie redenen waarom Anderlecht geen kampioen zal worden en drie redenen waarom Anderlecht wél de oppergaai zal afschieten. Lees verder »

Teodorczyk: "Coucke gaf mij een boost"

Teodorczyk:

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk vertoeft momenteel bij de Poolse nationale ploeg. Wat hij in België niet doet, doet hij wel in Polen: praten met de pers. De Pool scoort weer en heeft dat te danken aan Marc Coucke, zegt hij zelf: "Coucke geeft mij een boost gegeven". Lees verder »

Roef langer bij Waasland-Beveren

Roef langer bij Waasland-Beveren

TRANSFERS Davy Roef heeft een beslissing genomen, hij speelt ook volgend seizoen bij Waasland-Beveren. Niet onbelangrijk, de Waaslanders hebben ook een aankoopoptie bedongen bij RSC Anderlecht. Na volgend seizoen hebben ze dus de kans om Roef definitief naar de Freethiel te halen.  Lees verder »

Seizoen Appiah zit erop

Seizoen Appiah zit erop

BLESSURES Het seizoen van Dennis Appiah is voorbij. De Fransman is geopereerd aan een hernia en is enkele maanden out. Veel opties heeft RSC Anderlecht niet meer op rechts, buiten Alexandru Chipciu, of misschien jongeling Alexis Saelemaekers. Lees verder »


 22-03-2018 

Ganvoula met Congo tegen Lens

Ganvoula met Congo tegen Lens

ANDERE De vriendschappelijke wedstrijd van Congo tegen Guinea-Bissau is geannuleerd. Maar er is een vervangwedstrijd voorzien tegen Lens, die gaat vrijdag 23 maart door. Tenminste als de spelers van Congo de match niet boycotten. Lees verder »

Anderlecht vrijuit in zaak-Kabananga

Anderlecht vrijuit in zaak-Kabananga

ANDERE De Geschillencommissie van de FIFA heeft Anderlecht vrijgesproken in de rechtzaak rond de opleidingsvergoeding voor Junior Kabananga. Zijn ex-club en een spelersmakelaar beschuldigden Anderlecht van het vervalsen van documenten en eisten 100.000 euro plus interesten, maar zij vangen dus bot. Lees verder »

Open training Rode Duivels

Open training Rode Duivels

ANDERE Morgen, vrijdag 23 maart, is er om 17u30 een open training van de Rode Duivels in het nationaal trainingscentrum te Tubeke. Uit veiligheidsoverwegingen zijn er maar 1.600 supporters toegelaten om de open training bij te wonen. Deuren gaan open om 16u30. Lees verder »

Onyekuru traint met bal

Onyekuru traint met bal

BLESSURES Henry Onyekuru heeft bij zijn moederclub Everton de trainingen met de bal hernomen. De Nigeriaan is er vast van overtuigd om er met de play-offs terug te staan. Bij Anderlecht twijfelen ze aan die bewering. De toekomst zal het uitwijzen wie gelijk krijgt. Lees verder »

 21-03-2018 
 20-03-2018 

Lukebakio: "Anderlecht zit in mijn hart"

Lukebakio:

INTERVIEWS Dodi Lukebakio Ngandoli vertoeft momenteel in Beglië met de U21 van de Rode Duivels. Lukebakio ruilde tijdens de wintermercato Charleroi in voor Watford, al komt hij daar momenteel ook niet veel aan spelen toe. Hij blijft het spijtig vinden dat hij zich nooit kunnen doorzetten heeft bij de A-ploeg van RSC Anderlecht.  Lees verder »

Dendoncker: "Focus mij nu op play-offs"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker gaf deze middag samen met bondscoach Roberto Martinez een persconferentie. Zijn focus ligt nu volledig bij de Rode Duivels en de aankomende play-offs, want ook Dendoncker geloofd nog in de titelkansen van paars-wit. Hij kan de Duivels ook helpen in de verdediging, maar zijn voorkeur gaat toch uit naar het middenveld. Lees verder »

Grenz Echo ziet Van Crombrugge bij Anderlecht

Grenz Echo ziet Van Crombrugge bij Anderlecht

TRANSFERS Grenz Echo, een Duitstalige krant uit de Oost-Kantons, schrijft vandaag dat Hendrik Van Crombrugge wel eens naar Anderlecht zou kunnen verhuizen. Van Crombrugge wisselde deze week van manager en dat zou volgens de krant één bepaald doel hebben: de deur naar Anderlecht openen. Lees verder »

Anderlecht denkt aan terugkeer Gillet

Anderlecht denkt aan terugkeer Gillet

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad speelt Anderlecht met de gedachte om Guillaume Gillet terug te halen deze zomer. De middenvelder is zijn basisplaats bij Olympiakos kwijt en Anderlecht heeft voor volgend seizoen extra Belgen nodig. AA Gent speelt met hetzelfde idee. Lees verder »

Roef op lijstje Deportivo

Roef op lijstje Deportivo

TRANSFERS - WEBSITE In een exclusief interview met Anderlecht-Online liet Davy Roef weten dat hij zich goed voelde bij Waasland-Beveren en nog tot eind maart had om een beslissing te nemen of hij al dan niet een seizoen bij de Waaslanders bleef. Maar er zijn kapers op de kust, Deportivo toont verregaande interesse in de jonge doelman.  Lees verder »

Akkoord omtrent huurspelers

Akkoord omtrent huurspelers

ANDERE De Pro League heeft ook een akkoord bereikt omtrent huurspelers die al dan niet spelen tegen hun moederclub. RSC Anderlecht heeft daar nooit een probleem van gemaakt. Club Brugge liet in de huurcontracten een clausule opnemen dat hun verhuurde spelers niet mochten spelen tegen hun moederclub. De Pro League schept nu duidelijkheid. Lees verder »


 19-03-2018 

Beloften blijven door competitie razen

Beloften blijven door competitie razen

JEUGD De U21 hebben vanavond opnieuwe een ruime overwinning geboekt. Tegen AA Gent won Anderlecht met 4-0. Kort voor de rust scoorden Mohamed Dauda, Antoine Bernier en Nelson Azevedo. Na de rust zette Dauda nog een strafschop om, zijn vijftiende doelpunt in acht play-offwedstrijden. Lees verder »

Delcroix viert vanavond rentree bij U21

Delcroix viert vanavond rentree bij U21

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen vanavond thuis tegen AA Gent. De meest opvallende naam in de selectie is die van Hannes Delcroix. De verdediger stond verschillende maanden aan de kant met een teenblessure. Vanavond is hij er voor het eerst opnieuw bij. Lees verder »

Fusie U17 en U19: twintigtal jeugdspelers weg

Fusie U17 en U19: twintigtal jeugdspelers weg

JEUGD Vanaf volgend seizoen smelten de competities van de U17 en U19 samen tot één U18-competitie. De Pro League keurde deze wijziging toe na aandringen van Club Brugge. Anderlecht is geen voorstander en vreest voor de gevolgen. Op korte termijn moeten een twintigtal jeugdspelers weg. Lees verder »

 18-03-2018 

Stanciu scoort en laat scoren

Stanciu scoort en laat scoren

ANDERE Nicolae Stanciu ruilde in januari RSC Anderlecht in voor Sparta Praag. En of, de Roemeen het scoren nog niet verleerd is. Met de rust stond zijn ploeg 3-0 voor, drie doelpunten waar Stanciu een voet in had. De eerste en laatste scoorde hij zelf, de tweede zorgde hij voor een assist bij de own-goal.  Lees verder »

Vier dagen verlof

Vier dagen verlof

ANDERE Het is rustig dezer dagen op Neerpede. Hein Vanhaezebrouck heeft zijn spelers vier dagen verlof gegeven alvorens de voorbereiding voor de play-offs aan te vangen. Vele maken gebruik van de verlofdagen om de batterijen terug op te laden in hun thuisland. Lees verder »

 17-03-2018 

Het DNA van RSCA volgens 'VanTheMan23' (25)

Het DNA van RSCA volgens 'VanTheMan23' (25)

WEBSITE In deze aflevering van "Het DNA van RSCA" belichten we de beleving van een jonge fan van 25 jaar. Daarnaast hebben we ook de antwoorden op de eerste vraag gebundeld in een tagcloud. Opvallend: u koos vooral voor tijdloze rocknummers, songs gerelateerd aan overwinningen en kampioenen (Simply the Best, We are the Champions, ...) en ook voor Le Grand Jojo - Anderlecht Champion. Lees verder »

 16-03-2018 

Faes en Leya Iseka met beloften Rode Duivels

Faes en Leya Iseka met beloften Rode Duivels

JEUGD Wout Faes, momenteel uitgeleend aan het Nederlandse Exelsior, en Aaron Leya Iseka uitgeleend aan Zulte-Waregem, behoren beide tot de selectie van de nationale U21. De jonge Duivels spelen op 22 maart een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Nederland.  Lees verder »

Morioka in selectie Japan

Morioka in selectie Japan

ANDERE

Japan werkt in maart twee oefenwedstrijden af op Sclessin. De Japanners sparren er op 23 maart tegen Mali en op 27 maart tegen Oekraïne. Ryota Morioka is opgenomen in de selectie van Japan voor deze twee wedstrijden. 

Lees verder »

Belgisch paspoort voor Najar

Belgisch paspoort voor Najar

ANDERE Andy Najar heeft zijn Belgisch paspoort vast. Hij blijft voor de nationale ploeg van Honduras uitkomen. Het Belgisch paspoort vergemakkelijkt wel een overgang naar de Premier League mocht het ooit zover komen.  Lees verder »

 15-03-2018 

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

Verjaardag webteamlid 'Garrincha'

WEBSITE Vandaag vieren we de verjaardag van onze collega Pieter, voor jullie beter bekend als 'Garrincha'. De artikels die hij voor anderlecht-online schreef zijn ondertussen ontelbaar. Bedankt voor je tomeloze inzet Pieter en vooral, een heel gelukkige verjaardag ! Lees verder »

 14-03-2018 

Acht Anderlecht-jongeren bij nationale U15

Acht Anderlecht-jongeren bij nationale U15

JEUGD De Belgische U15 spelen volgende week twee vriendschappelijke interlands tegen Nederland. Bondscoach Arno Van den Abbeel riep acht spelers van Anderlecht op voor deze duels: Gaetano Bellante, Zeno Debast, Anthony Descotte, Olivier Dewaele, Alonzo Engwanda, Raf Meukens, Nathan Ngoy en Kazeem Olaigbe. Lees verder »

 13-03-2018 

Obradovic opgeroepen voor Servië

Obradovic opgeroepen voor Servië

ANDERE 23 maart speelt Servië een oefeninterland tegen Marokko en 27 maart tegen Nigeria. Ivan Obradovic is opgeroepen voor beide wedstrijden. Polen speelt dan weer vriendschappelijke wedstrijden tegen Nigeria en Zuid-Korea. Lukasz Teodorczyk is opgeroepen voor deze wedstrijden. Lees verder »

Niet met de spelersbus maar met de auto

Niet met de spelersbus maar met de auto

ANDERE De spelersbus kwam gisteren aangereden in Mechelen met de B-kern voor hun wedstrijd en was dus niet naar Jupille met de A-kern. Ideetje van Hein Vanhaezebrouck, hij verplichte zijn spelers om per vier met de auto naar Jupille te rijden. Zo begon de teambuilding al bij vertrek en niet bij aankomst in de Ardennen.  Lees verder »

La Manga Club eist betaling factuur

La Manga Club eist betaling factuur

ANDERE De eerste bedoeling was dat RSC Anderlecht voor vijf dagen naar La Manga trok op stage. Tot Marc Coucke de factuur onder ogen kreeg en alles annuleerde. In Spanje kunnen ze niet lachen met die beslissing en eisen nu de betaling van de factuur.  Lees verder »

Trebel verlaat stage

Trebel verlaat stage

ANDERE Adrien Trebel kreeg drie speeldagen opgelegd voor zijn rode kaart tegen Antwerp. RSC Anderlecht liet al weten in beroep te gaan. Adrien Trebel verlaat dan ook vandaag de teambuidling te Jupille om zich  te gaan verdedigen.  Lees verder »

"Hoop dat Deschacht waardig afscheid krijgt"

INTERVIEWS Terwijl de A-kern op teambuilding is naar Jupille, speelde Olivier Deschacht mee met de B-kern. Zelfs Roger Vanden Stock beschuldigde Deschacht vorig weekend de mol te zijn in de kleedkamer. Herman Van Holsbeeck hoopt dat de verdediger alsnog een waardig afscheid krijgt, als hij stopt natuurlijk. Lees verder »

 12-03-2018 

EK veraf voor Belgische U17

EK veraf voor Belgische U17

JEUGD De Belgische U17 hebben vanmiddag hun tweede wedstrijd op de eliteronde voor het EK van komende zomer met 1-0 verloren tegen Zweden. Eerder speelden de Belgen 1-1 gelijk tegen Cyprus, waardoor het EK erg ver weg is. Donderdag volgt de laatste wedstrijd tegen Kroatië. Lees verder »

"Deschacht is De Mol: hij lekt als een zeef"

INTERVIEWS"Olivier Deschacht heeft ons vaak geweldig geambeteerd. Hij was De Mol in de kleedkamer. Hij lekte als een zeef." Neen, dit zijn niet de woorden van een supporter die het absoluut niet op Deschacht begrepen heeft. Het zijn uitspraken van uittredend voorzitter Roger Vanden Stock. Lees verder »

Eerste nationale A-selectie voor Dante

Eerste nationale A-selectie voor Dante

JEUGD Karim Aboul Dante mag zich binnenkort melden bij de A-selectie van Mali. Interim-bondscoach Mohamed Magassouba zal Dante oproepen voor de oefenwedstrijd tegen Japan. Deze vindt plaats op vrijdag 23 maart en wordt gespeeld in Luik. Lees verder »

Met Najar maar zonder Deschacht op stage

Met Najar maar zonder Deschacht op stage

ANDERE RSC Anderlecht vertoeft de komende drie dagen in Jupille op stage. Olivier Deschacht kreeg geen uitnodiging voor de stage en bljift trainen met de B-kern. Andy Najar, Emmanuel Sowah, Francis Amuzu, Sambi Lokonga, Abdoul Dante en Alexis Saelemakers, gaan ook mee op stage. Lees verder »

 11-03-2018 

Stand Play-Off 1: Club met zes punten bonus

Stand Play-Off 1: Club met zes punten bonus

WEDSTRIJDEN De zes deelnemers voor Play-Off 1 zijn bekend. Door een onwaarschijnlijke comeback op het veld van Oostende heeft Standard vanmiddag het zesde en laatste ticket kunnen bemachtigen. Dit betekent dat de ploegen van de G5 allemaal deelnemen aan Play-Off 1. Charleroi is club nummer zes. Lees verder »

Anderlecht triomfeert met negen tegen Antwerp

Anderlecht triomfeert met negen tegen Antwerp

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft het afscheid van voorzitter Roger Vanden Stock opgeluisterd met  een 2-1-overwinning tegen Antwerp. De namiddag begon nochtans slecht met een erg vroege rode kaart voor Dendoncker. Teodorczyk en Ganvoula zorgden echter voor de winst. Ook Trebel werd nog uitgesloten. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

Voorbeschouwing: Anderlecht - Antwerp

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 14.30 uur staat de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het programma. Anderlecht ontvangt Antwerp, dat moet winnen om nog kans te maken op Play-Off 1. Paars-wit gaat voor een derde overwinning op rij om vertrouwen te tanken met het oog op Play-Off 1. Lees verder »

 10-03-2018 

Stevens gelauwerd op Bergens sportgala

Stevens gelauwerd op Bergens sportgala

JEUGD Lorenzo Stevens, speler bij de U19 van Anderlecht, heeft op het sportgala van de stad Bergen. De 18-jarige middenvelder kreeg er de publieksprijs. Stevens ruilde in 2015 RAEC Bergen voor Anderlecht. Dit seizoen kwam hij één keer in actie tijdens de UEFA Youth League. Lees verder »

 09-03-2018 

Zetterberg signeert zondag in fanshop

Zetterberg signeert zondag in fanshop

ANDERE Voor het afscheid van Roger Vanden Stock als voorzitter van Anderlecht komt Pär Zetterberg graag nog eens naar het oude nest. De Zweedse oud-aanvoerder zal in de voormiddag in de fanshop een uur de tijd nemen om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan. Lees verder »

"In principe is iedereen fit"

INTERVIEWS Adrien Trebel had de voobije week weer koorts en ook Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic bleven binnen tijdens de trainingen. Maar volgens Hein Vanhaezebrouck zijn alle kleine ongemakken achter de rug en geraakt iedereen fit voor zondag. Lees verder »

Niet naar Spanje maar naar Durbuy

Niet naar Spanje maar naar Durbuy

INTERVIEWS Maandag vertrok RSC Anderlecht normaal op korte stage naar La Manga, die plannen zijn nu gewijzigd. De stage gaat nog door, maar niet meer in Spanje. Paars-wit blijft in België en trekt naar Durbuy: "Wegen organisatorische reden", volgens Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

 08-03-2018 

Anderlecht scout Servische doelman

Anderlecht scout Servische doelman

TRANSFERS Volgens het Servische Butasport is Anderlecht één van de clubs die de prestaties volgt van doelman Emil Rockov. De 23-jarige Rockov is titularis bij Vojvodina Novi Sad in de Servische hoogste klasse. Anderlecht bekeek hem gisteren tegen Rode Ster Belgrado (1-2 verlies). Lees verder »

Saief: "Zie mezelf niet meer voor Gent spelen"

Saief:

INTERVIEWS Sinds zijn komst naar Anderlecht miste Kenny Saief nog geen minuut. De Israëlische Amerikaan voelt zich goed bij Anderlecht en gelooft nog rotsvast in de titel. "Brugge moet in de play-offs naar Genk, Gent en Standard. Ze gaan niet alles winnen. Dat wij daar ook moeten spelen? Ja, maar wij gaan er niet meer verliezen." Lees verder »

Vandaag verdict in rechtzaak rond Kabananga

Vandaag verdict in rechtzaak rond Kabananga

ANDERE Vandaag weet Anderlecht of het een boete moet betalen in het dossier rond Junior Kabananga. Paars-wit haalde de spits in 2010 weg bij het Congolese Etanchéite. De Congolese club beweert dat een vals document indiende om te ontsnappen aan de opleidingsvergoeding en trok naar de FIFA. Lees verder »

Viertal traint nog steeds niet voluit

Viertal traint nog steeds niet voluit

BLESSURES Lukasz Teodorczyk, Ivan Obradovic, Uros Spajic en Adrien Trebel trainden gisteren niet voluit mee. Eergisteren verschenen ze niet op het oefenveld, maar dat deden ze gisteren dus wel. De verwachting is dat het viertal klaar raakt voor de partij van zondag tegen Antwerp. Lees verder »

 07-03-2018 

Kara: "Eerst Anderlecht, dan het WK"

Kara:

BLESSURES Op zijn Twitter heeft Kara Mbodj gereageerd op de berichten van de voorbije dagen over zijn revalidatie. De Senegalees benadrukt dat hij alles doet om Anderlecht snel te kunnen helpen. "Voor ik aan het WK mag denken, moet ik eerst weer spelen bij mijn club." Lees verder »

Teodorczyk op doktersbezoek

Teodorczyk op doktersbezoek

BLESSURES Lukasz Teodorczyk trok gisteren naar Antwerpen voor een visite bij dokter Geert De Clercq. De Pool liet er een blessure onderzoeken. Wat er precies aan de hand is, is niet bekend, maar volgens La Dernière Heure leek Teodorczyk wel gerustgesteld na het bezoek. Toch is het licht onzeker of hij zondag kan spelen. Lees verder »

 06-03-2018 
 05-03-2018 

Zondag groots afscheid Vanden Stock

Zondag groots afscheid Vanden Stock

ANDERE Voor aanvang van de thuiswedstrijd van zondag tegen Antwerp zal Anderlecht uitgebreid afscheid nemen van voorzitter Roger Vanden Stock. De club roept alle supporters op om zondag al om 14 uur, een half uur voor de aftrap, aanwezig te zijn in het stadion. Lees verder »

Anderlecht wilde videoref niet afstaan

Anderlecht wilde videoref niet afstaan

ANDERE Dat er zaterdag geen videoscheidsrechter aanwezig was tijdens de wedstrijd tussen Standard en KV Mechelen, is dankzij Anderlecht. De videoref was aangeduid voor Zulte Waregem - Anderlecht en paars-wit wilde hem niet afstaan. Dit uit vrees voor klachten van andere clubs. Lees verder »

 04-03-2018 

Capel had bijna nieuwe club gevonden

Capel had bijna nieuwe club gevonden

TRANSFERS Diego Capel zit nog steeds zonder club nadat zijn contract bij Anderlecht vorige zomer werd ontbonden. De Spanjaard onderhandelde de voorbije dagen met de Engelse vierdeklasser Notts Country. Een deal leek in de maak, tot de manager van Capel de salariseisen verhoogde. Lees verder »

"Bedankt voor jullie lieve berichtjes"

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck zei het al, de revalidatie van Henry Onyekuru verloopt goed. De Nigeriaan loopt al, maar nog niet buiten, wel binnen op de Alter-G. Hij postte nu ook een filmpje op twitter over zijn loopsessie en bedankte de supporters voor hun lieve berichtjes.  Lees verder »

 03-03-2018 

Anderlecht wipt naar tweede plaats

Anderlecht wipt naar tweede plaats

WEDSTRIJDEN Doordat Anderlecht vanavond won en Charleroi niet verder kwam dan 0-0 tegen STVV, wipt paars-wit naar de tweede plaats in de stand. Hoger stond het dit seizoen nog niet. De uittredende landskampioen kampeerde al sinds 25 oktober op de derde stek. Lees verder »

Naar La Manga zonder pers

Naar La Manga zonder pers

ANDERE Na de laatste wedstrijd van de reguliere competitie trekt RSC Anderlecht op een vijfdaagse stage. De bestemming zal net als in januari opnieuw La Manga zijn. Hein Vanhaezebrouck liet ook al weten dat de pers niet welkom is op de stage.  Lees verder »

Zulte-Waregem wil Doumbia houden

Zulte-Waregem wil Doumbia houden

TRANSFERS - ANDERE Idrissa Doumbia speelt momenteel op huurbasis bij Zulte-Waregem. Daar zien ze wel iets in de middenvelder en wil hem ook volgend seizoen aan de Gaverbeek zien spelen. In principe kan dat, Essevee heeft die optie, maar RSC Anderlecht gaat altijd voor op de optie. Lees verder »

Anderlecht beloofde Roef al aan Waaslanders

Anderlecht beloofde Roef al aan Waaslanders

TRANSFERS In januari maakte Ryota Morioka de overstap van Waasland-Beveren naar RSC Anderlecht. Davy Roef werd toen, zonder zijn medeweten, in de deal betrokken. Paars-wit beloofde toen al dat Roef ook volgend seizoen bij de Waaslanders zou spelen. Roef kreeg het nieuws de dag nadien te horen.  Lees verder »

 02-03-2018 

Vraagteken of Kara dit seizoen nog speelt

Vraagteken of Kara dit seizoen nog speelt

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck kwam deze middag met verrassend nieuws rond Kara Mbodji. De kans is namelijk groot dat de Senegalees dit seizoen niet meer in actie komt. Twee maanden na zijn operatie aan de knie is er namelijk nog steeds geen beterschap in zicht.  Lees verder »

Boeckx klaar voor play-offs ?

Boeckx klaar voor play-offs ?

BLESSURES Frank Boeckx is momenteel in behandeling in Duitsland voor zijn rug bij Bayern-dokter Hans-Wilhelm Müller Wohlfarth. De bahandeling bestaat uit inspuitingen in zijn rug. Binnen twee weken volgt de laatste behandeling. Boeckx hoopt dan ook om er terug te staan in de play-offs. Lees verder »

 01-03-2018 

KV Oostende stelt opvolger Devroe voor

KV Oostende stelt opvolger Devroe voor

ANDERE KV Oostende heeft vanmiddag Hugo Broos voorgesteld als zijn nieuwe sportief directeur. "Hij wordt de opvolger van Luc Devroe", zo laat de kustploeg weten. Devroe trekt in het kielzog van Marc Coucke mee naar Anderlecht, al moet zijn aanstelling nog officieel gemaakt worden. Lees verder »

Coucke officieel voorzitter vanaf 26 maart

Coucke officieel voorzitter vanaf 26 maart

ANDERE Vandaag is het 1 maart, de dag waarop Anderlecht zou overgaan van de familie Vanden Stock naar Marc Coucke. Het zal echter nog tot eind maart duren eer Coucke officieel eigenaar en voorzitter van Anderlecht is. Eerst moet de Belgische Mededingingsautoriteit zijn goedkeuring nog geven. Lees verder »