Archieven

 30-04-2015 

Opstelling Gent - Anderlecht

Opstelling Gent - Anderlecht

Om 20.30 uur begint in de Ghelamco Arena het vijfde duel in Play-Off 1 van Gent en Anderlecht. De opstellingen zijn intussen bekend. Anderlecht start met dezelfde elf als zaterdag tegen Kortrijk. Lees verder »

Gregory Mertens overleden

Gregory Mertens overleden

Lokeren-verdediger Gregory Mertens is donderdagnamiddag overleden. De voormalige jeugdspeler van Anderlecht zakte maandagavond in elkaar na een hartfalen tijdens een beloftenwedstrijd. Lees verder »

"Gouden pagina in Anderlecht-geschiedenis"

Het bestuur van Anderlecht heeft gisterenavond de spelers en staf van de U19 gehuldigd voor hun knappe prestaties in de Youth League. "Ik wil jullie feliciteren voor deze uitzonderlijke prestatie", vertelde Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Na twee goede prestaties en de bijhorende lof moet Anderlecht vanavond de lijn doortrekken tegen AA Gent. Na de overwinning van Club Brugge gisteren kan Anderlecht zich niet veroorloven om punten te laten liggen. Lees verder »

"Mbemba kan elke aanvaller te baas"

Chancel Mbemba is weer topfit en dat heeft Anderlecht geweten. De Congolees zorgt ervoor dat Anderlecht weer dominant kan voetballen van achteruit. "Meer dan Mitrovic of Praet is hij klaar voor een toptransfer", zegt Georges Grün. Lees verder »

 29-04-2015 

Selectie: AA Gent - Anderlecht

Selectie: AA Gent - Anderlecht

Besnik Hasi maakte zonet een 20-koppige selectie bekend voor de wedstrijd in de Ghelamco Arena morgen. Davy Roef, Marko Marin, Rolando, Idrissa Sylla, Bram Nuytinck en Gohi Bi Cyriac zijn geblesseerd. Lees verder »

U16: 6 paarse spelers in Belgische selectie

U16: 6 paarse spelers in Belgische selectie

Thierry Siquet, coach van de nationale U16, maakte zijn selectie bekend voor het UEFA Development Tournament. Sebastiaan Bornauw, Sieben Dewaele, Mile Svilar, Hannes Delcroix, Milan Corryn en Daam Foulon zitten in de selectie. Lees verder »

Hasi: "Ik heb begrip voor Suarez"

Hasi:

Besnik Hasi kreeg vanmiddag ook vragen over Matias Suarez. Zo werd hem gevraagd of het realistisch is dat hij nog in actie komt tijdens de play-offs. "Dit is erg optimistisch", aldus de Anderlecht-coach. Lees verder »

N'Sakala twijfelachtig voor Gent

N'Sakala twijfelachtig voor Gent

Het is nog onzeker of Fabrice N'Sakala morgen kan spelen tegen Gent. "Fabrice trainde deze week nog niet", aldus Besnik Hasi vanmiddag op zijn persbabbel. De coach liet ook verstaan dat hij Rolando niet meer als basisspeler ziet. Lees verder »

Hasi: "Een moeilijke verplaatsing"

Hasi:

Morgen trekt Anderlecht naar de Ghelamco Arena voor het duel tegen AA Gent. Een moeilijke verplaatsing volgens Besnik Hasi. AA Gent-coach Hein Vanhaezenbroeck was eerder deze week vol lof over paars-wit. Lees verder »

Hasi: "Dit is pure willekeur"

Hasi:

Anderlecht en Besnik Hasi stellen zich serieuze vragen over de dagvaarding va Silvio Proto door de reviewcommissie. Dat Proto in de fout ging, geven ze toe, maar vooral de oproeping wordt door Hasi fel bekritiseerd. Lees verder »

Reviewcommissie laat Proto vervolgen

Reviewcommissie laat Proto vervolgen

Silvio Proto moet zich voor het Bondsparket verantwoorden voor zijn charge op Teddy Chevalier tijdens diens doelpunt afgelopen zaterdag. Dat heeft de Reviewcommissie beslist. Proto riskeert een schorsing op basis van tv-beelden. Lees verder »

Suarez traint voorlopig nog apart

Suarez traint voorlopig nog apart

Matias Suarez traint voorlopig nog niet opnieuw mee met zijn ploegmaats. Anderlecht wil rustig opbouwen en de Argentijn trainde gisteren apart in het krachthonk en op de loopband. Hij zal dit ook de volgende dagen doen. Lees verder »

Vanden Stock is keuze van 'de kleintjes'

Vanden Stock is keuze van 'de kleintjes'

De aanstelling van Roger Vanden Stock als nieuwe voorzitter van de Pro League kwam er op initiatief van de K11, de elf kleinere clubs uit de competitie. Club Brugge reageerde aanvankelijk sceptisch, maar raakte toch overtuigd. Lees verder »

Ezekiel naar Anderlecht of Club Brugge?

Ezekiel naar Anderlecht of Club Brugge?

Het Qatarese Al-Arabi, eigenaar van Imoh Ezekiel, is op zoek naar een club in België of erbuiten die Europees speelt. Al- Arabi denkt daarbij aan Anderlecht of Club Brugge. Ezekiel speelt momenteel op huurbasis bij Standard. Lees verder »

 28-04-2015 

Roef traint opnieuw mee

Roef traint opnieuw mee

Davy Roef heeft vandaag de groepstraining hervat. Op foto's die Anderlecht publiceerde op zijn Facebook-pagina is te zien hoe de doelman verschillende oefeningen meedoet. Ook Anthony Vanden Borre en Oswal Alvarez trainden mee. Lees verder »

"Najar heeft aanbiedingen uit Spanje"

Andy Najar groeide de voorbije weken opnieuw naar zijn beste niveau. De flankspeler vierde onlangs zijn 22e verjaardag en de tijd is stilaan rijp voor een stap hogerop. "Hij heeft genoeg talent voor Engeland, Spanje en Engeland." Lees verder »

Vanden Stock nieuwe voorzitter Pro League

Vanden Stock nieuwe voorzitter Pro League

Roger Vanden Stock is verkozen tot de nieuwe voorzitter van de Jupiler Pro League. Hij behaalde 14 van de 16 stemmen en volgt Michel Dupont op. Pierre François vervangt Ludwig Sneyers, die een uitvoerende functie krijgt, als CEO. Lees verder »

Dendoncker: "Denk dat we kampioen worden"

Dendoncker:

De titelstrijd belooft nog ongemeen spannend te worden. Toch heeft Leander Dendoncker vertrouwen in een goede afloop. "Gent en Club Brugge hebben een goede ploeg, maar toch denk ik dat wij aan het langste eind zullen trekken." Lees verder »

20.000 euro boete en excuses

20.000 euro boete en excuses

Mathias Suarez was gisteren terug in Neerpede. Hij bood zijn excuses aan aan Herman Van Holsbeeck, maar kon niet aan een boete ontsnappen. In onderling overleg werd ze verlaagd van 50.000 euro naar 20.000 euro. Lees verder »


 27-04-2015 

Suárez op bezoek in Neerpede

Suárez op bezoek in Neerpede

Gedurende drie maanden werden allerlei verhalen de wereld ingestuurd over Mathias Suárez, hij zou zelfs niet meer willen weerkeren naar Brussel. Maar deze namiddag was het dan eindelijk zover, de Argentijn is terug op Neerpede. Lees verder »

Vertenten fluit Gent - Anderlecht

Vertenten fluit  Gent - Anderlecht

Bart Vertenten is aangeduid om de wedstrijd in de Ghelamco Arena in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijsen, Gino De Belder, Laurent Colemonts en Jurgen Brinckman. Lees verder »

 26-04-2015 

U15 kronen zich tot kampioen

U15 kronen zich tot kampioen

De U15 van Anderlecht hebben zich gisteren tot kampioen van België gekroond. Ze wonnen met 1-4 bij Cercle Brugge en kunnen met nog twee wedstrijden te gaan niet meer bijgehaald worden. Van harte gefeliciteerd! Lees verder »

Anderlecht scout in Griekenland

Anderlecht scout in Griekenland

Volgens Griekse media was er dit weekend een scout van Anderlecht aanwezig tijdens het duel Panathinaikos - Xanthi. Vooral aanvaller Nikolaos Karelis zou indruk gemaakt hebben. Ook Dimitrios Goutas werd bekeken. Lees verder »

Deschacht: "Om nooit meer te vergeten"

Deschacht:

34 jaar en toch zo blij als een kind, voetbal kan soms erg mooi zijn. Met twee doelpunten zette Olivier Deschacht Anderlecht op het goede spoor en zijn blijdschap was ontroerend omzien. "Soms heb ik mezelf niet onder controle." Lees verder »

Vanderhaeghe: "Anderlecht was veel beter"

Vanderhaeghe:

Yves Vanderhaeghe had zich ongetwijfeld veel meer voorgesteld van zijn bezoek aan het Constant Vanden Stock-Stadion. "Anderlecht was veel beter", gaf hij eerlijk toe. Maar de KVK-coach was ook niet mals voor de scheidsrechter. Lees verder »

"We kunnen nog mooie dingen laten zien"

Besnik Hasi had na de partij tegen Kortrijk alle redenen om tevreden te zijn. "Ik wilde niet alleen winnen, maar ook de bevestiging zien van onze prestatie tegen Brugge", vertelde de coach, die veel lof had voor Olivier Deschacht. Lees verder »

 25-04-2015 

Anderlecht met gemak voorbij Kortrijk

Anderlecht met gemak voorbij Kortrijk

Anderlecht heeft revanche genomen voor het verloren duel van vorige week. Het won met maar liefst met 5-1 van Kortrijk. Olivier Deschacht werd de held van de avond. Met twee raken kopballen zette hij paars-wit op weg naar de zege. Lees verder »

Hasi neemt het op voor Vanden Borre

Hasi neemt het op voor Vanden Borre

Anthony Vanden Borre kreeg na de wedstrijd nogal wat kritiek te verwerken. Vooral over de communicatie die hij niet had doorgegeven, wie Oulare moest dekken. Besnik Hasi neemt het op voor de rechtsback. Lees verder »

U21 pakken de drie punten tegen Club Brugge

U21 pakken de drie punten tegen Club Brugge

Gisterenavond, vrijdag 24 april, speelden de U21 hun inhaalwedstrijd tegen de U21 van Club Brugge. Anderlecht won met 2-1 en pakt zo zes punten op één week. Anthony D'Alberto en Billal Jellal (foto) zorgden voor de doelpunten. Lees verder »

Veel interesse voor Mbemba

Veel interesse voor Mbemba

De makelaar van Chancel Mbemba, Fabio Baglio, geeft toe dat er veel interesse is voor zijn speler. "Chancel wil naar een club waar hij zich verder kan ontwikkelen", zegt Baglio. Lees verder »


 24-04-2015 

Hasi: "Nu moeten we vooral punten pakken"

Hasi:

Morgen ontvangt Anderlecht, KV Kortrijk in het Constant Vanden Stock stadion, in het kader van de vierde speeldag van play-off 1. Coach Besnik Hasi was nog steeds ontgoocheld na Brugge maar legt de focus nu volledig op Kortrijk. Lees verder »

Hasi: "Transferpolitiek herbekijken"

Hasi:

De de drie transfers die Anderlecht deze winter deed, blijken tot nu toe geen succes. Vooral Rolando en Marko Marin, nochtans grote namen, ontgoochelen. De twee zijn meer geblesseerd dan fit. "We zijn geen revalidatiecentrum." Lees verder »

Cambuur: "Haagen maakte goede indruk"

Cambuur:

Na een testperiode kreeg Kristiaan Haagen gisteren te horen dat een contact bij Cambuur er niet in zit. "Hij maakte nochtans een goede indruk", zegt Cambuur-coach Henk de Jong. "Maar we zoeken iemand die er direct staat." Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Besnik Hasi geeft zijn selectie van 21 spelers vrijgegeven voor de wedstrijd van morgen tegen Kortrijk. Andy Kawaya komt in de plaats van de geblesseerde Bram Nuytinck. Ook Rolando, Davy Roef en Marko Marin zijn nog geblesseerd. Lees verder »

Voortuiblik: speeldag vier

Voortuiblik: speeldag vier

Speeldag vier in de play-offs. Het wordt stilaan money-time. Anderlecht ontvangt KV Kortrijk, Standard trekt naar Charleroi en AA Gent en Club Brugge dueleren in de Ghelamco Arena om de koppositie. Lees verder »

U21: Selectie Club Brugge - Anderlecht

U21: Selectie Club Brugge - Anderlecht

De beloften van Anderlecht spelen vanavond tegen hun leeftijdsgenoten van Club Brugge. Idrissa Sylla zal er opnieuw wedstrijdritme op doen. Ook A-kernspelers Samuel Bastien, Hervé Matthys en Mehdi Tarfi (foto) zijn van de partij. Lees verder »

Transfergeruchten: Ben Haim en Kuswik

Transfergeruchten: Ben Haim en Kuswik

Volgens de Israëlische krant NRG toont Anderlecht interesse in Tal Ben Haim. Dit is niet de oud-verdediger van Standard, maar een naamgenoot die in de spits speelt. Ook Club Brugge zou interesse tonen. Lees verder »

Nuytinck out, selectie Sylla nog te vroeg

Nuytinck out, selectie Sylla nog te vroeg

Anderlecht zal dit weekend niet kunnen rekenen op Bram Nuytinck. De verdediger trainde de voorbije anderhalve week amper door een knieblessure. Ook Gohi Bi Cyriac sukkelt met de knie, maar hij raakt normaal gezien wel fit. Lees verder »

Acheampong: "Africa Cup was slopend"

Acheampong:

Anderlecht scoort erg weinig en vooral de lage statistieken van de flankspelers vallen op. Frank Acheampong beseft dat dit beter moet. "Wij, de vleugelspelers, moeten beslissender zijn", zo vertelt de Ghanees. Lees verder »

Verbist fluit Anderlecht niet meer

Verbist fluit Anderlecht niet meer

Johan Verbist zal dit seizoen geen wedstrijd meer fluiten van Anderlecht. Na zijn fout in het Jan Breydel vorige zondag nam het Referee Office deze beslissing. Schorsen is niet aan de orde omdat er een scheidsrechter tekort is. Lees verder »

Sylla in selectie tegen Kortrijk ?

Sylla in selectie tegen Kortrijk ?

Idrissa Sylla is op de goede weg na zijn blessure. Hij trainde de hele week mee met de groep, zonder enige hinder te ondervinden. De kans is dus groot dat hij morgen in de selectie zal zitten tegen Kortrijk. Lees verder »

 23-04-2015 

Haagen niet naar Cambuur

Haagen niet naar Cambuur

Kristiaan Haagen is afgetest bij Cambuur. Dat laat de Cambuur zelf weten via twitter. Haagen was er enkele dagen op proef en speelde ook een oefenwedstrijd mee. Lees verder »

Landstitel levert nog meer miljoenen op

Landstitel levert nog meer miljoenen op

De club die over een maand de landstitel viert, wacht bij deelname aan de Champions League volgend seizoen nog meer prijzengeld. Waar Belgische teams de voorbije jaren zo'n 15 miljoen euro incasseerden, worden dat er nu 18 à 20. Lees verder »

Mbemba: Anderlecht heeft akkoord met Porto

Mbemba: Anderlecht heeft akkoord met Porto

In het kader van de transfer van Steven Defour kwamen Anderlecht en Porto overeen dat de Portugezen deze zomer Chancel Mbemba kunnen overnemen voor een bedrag van 7 à 8 miljoen euro. Ook Atletico houdt Mbemba in de wachtkamer. Lees verder »

Henrotay mag club zoeken voor Praet

Henrotay mag club zoeken voor Praet

Herman Praet, de vader van Dennis, heeft manager Christophe Henrotay een mandaat te geven om zijn zoon te vertegenwoordigen in Spanje en Engeland. Henrotay is één van de toppers in de Belgische makelaarswereld. Lees verder »

Sylla traint mee met de groep

Sylla traint mee met de groep

Idrissa Sylla kwam maandagavond al een helft in actie met de beloften. Na drie maand blessureleed, ondervond de Guineeër weinig hinder van zijn wederoptreden. Gisteren trainde hij voluit mee met de groep. Lees verder »

 22-04-2015 

Peruviaan Gonzales gelinkt aan Anderlecht

Peruviaan Gonzales gelinkt aan Anderlecht

Volgens Peruviaanse media toont Anderlecht interesse in Christofer Gonzales, een 22-jarige middenvelder die momenteel uitkomt voor Universitario De Deportes. Ook Corinthians, Besiktas en Celta Vigo zouden interesse tonen. Lees verder »

Transfer kort: Kasmi en Verlinden

Transfer kort: Kasmi en Verlinden

Volgens Sport/Voetbalmagazine scoutte Anderlecht Faysel Kasmi. De Brusselaars bekeken de Lierse-revelatie de voorbije twee seizoenen drie keer, maar hij kreeg telkens een negatief rapport. Lees verder »

Anderlecht zoekt jong talent in Guinée

Anderlecht zoekt jong talent in Guinée

Dimitri Mbuyu, hoofd scouting van Anderlecht, vertoeft momenteel in Guinée waar hij op zoek gaat naar jong talent. Dit bezoekt kadert in een samenwerking met FC Santoba. "We hopen hier enkele diamanten te vinden", zegt Mbuyu. Lees verder »

Proto loopt risico op gehoorschade

Proto loopt risico op gehoorschade

Afgelopen zondag in Brugge, de week ervoor op Standard: Silvio Proto krijgt de laatste tijd heel wat voetzoekers en ander knaltuig naar het hoofd gegooid. Dit is niet zonder gevaar bevestigen oorspecialisten. Lees verder »

Sevilla start onderhandelingen over Praet

Sevilla start onderhandelingen over Praet

Het Spaanse FC Sevilla en Anderlecht zouden onderhandelingen gestart zijn over een transfer van Dennis Praet. Volgens Peru.com brachten de Andalusiërs al een bod uit van zes miljoen euro, maar werd dit door Anderlecht afgewezen. Lees verder »

Haagen speelt oefenduel met Cambuur

Haagen speelt oefenduel met Cambuur

Kristiaan Haagen speelde gisteren een oefenduel met Jong Cambuur. De 19-jarige verdediger is deze week opnieuw op proef bi Cambuur. "Bij zijn eerste passage maakte hij een positieve indruk", zegt coach Henk de Jong. Lees verder »

Vanden Borre bekent schuld

Vanden Borre bekent schuld

Tijdens een nabespreking gisteren gaf Antony Vanden Borre toe dat hij was vergeten om Olivier Deschacht te zeggen dat die Obbi Oulare moest dekken. Intussen reageert ook mevrouw Deschacht op de valse beschuldigingen. Lees verder »


 21-04-2015 

Anderlecht wil goalgetter van Moeskroen

Anderlecht wil goalgetter van Moeskroen

Nu Aaron Leya Iseka volgend seizoen wellicht een volwaardig lid van de A-kern wordt, is Anderlecht op zoek naar een nieuwe spits voor de beloftenploeg. Volgens Moeskroen-coach Fernando Da Cruz denkt het hiervoor aan Clément Petit. Lees verder »

Beveren bevestigt komst Glenn Leemans

Beveren bevestigt komst Glenn Leemans

Waasland-Beveren heeft de komst van Glenn Leemans bevestigd. Leemans is een 19-jarige verdediger uit de jeugdopleiding van Anderlecht. Hij tekent bij de eersteklasser een profcontract voor twee seizoenen. Lees verder »

Lorenzo Matarrese trekt naar Genk

Lorenzo Matarrese trekt naar Genk

Lorenzo Matarrese, een 18-jarige verdediger uit de jeugdopleiding van Anderlecht, heeft een profcontract voor drie seizoenen getekend bij RC Genk. Hij zal bij Genk starten in de jeugd en zo proberen een doorbraak te forceren. Lees verder »

Zes Anderlecht-spelers bij Belgische U17

Zes Anderlecht-spelers bij Belgische U17

De Belgische U17 spelen op donderdag 30 april een oefeninterland tegen Griekenland. Anderlecht-spelers Wout Faes, Nelson Azevedo, Jorn Vancamp, Alper Ademoglu, Orel Mangala en Reian Meddour ontvingen een oproepingsbrief. Lees verder »

Awoniyi verkiest Europa boven Tunesië

Awoniyi verkiest Europa boven Tunesië

Taiwo Awoniyi heeft een contractvoorstel van de Tunesische topclub Esperance Tunis naast zich neergelegd. De 17-jarige Nigeriaanse aanvaller verkiest een transfer naar Europa. Anderlecht is één van de geïnteresseerde clubs. Lees verder »

Vanden Borre gaf opdrachten niet door

Vanden Borre gaf opdrachten niet door

Niet Olivier Deschacht maar wel Anthony Vanden Borre zou het eerste Brugse doelpunt op zijn geweten hebben. Volgens Het Laatste Nieuws moest hij aan Deschacht doorgeven dat die Obbi Oulare moest houden, maar deed hij dat niet. Lees verder »

"Dat gebaar? Ga hem nu niet berispen"

Ook tegen Club Brugge vierde Aleksandar Mitrovic zijn doelpunten met het tong-tussen-de-vingersgebaar. Wat vindt zijn vader hier nu van? "Ik vraag me ook steeds af waarom hij dit doet", aldus Ivica Mitrovic. Lees verder »

Voetbalcel moet oordelen over Proto

Voetbalcel moet oordelen over Proto

De Brugse politie heeft het proces-verbaal tegen Silvio Proto overgemaakt aan de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken. Zij moeten nu oordelen over een sanctie. Proto kreeg zondag een pv voor provocerend gedrag richting Club-fans. Lees verder »

 20-04-2015 

Wie is schuldig aan de nederlaag in Brugge?

Wie is schuldig aan de nederlaag in Brugge?

Besnik Hasi was 'not amused' gisteren na de nederlaag tegen Club Brugge en dan drukken we ons nog zag uit. Hij foeterde op de aanvallers die open kansen misten en de verdedigers die opnieuw lieten scoren vanop stilstaande fase. Lees verder »

Sylla in selectie U21

Sylla in selectie U21

Een verassende naam bij de selectie van de U21, Idrissa Sylla. De U21 nemen het vandaag op tegen Zulte-Waregem. Naast Sylla, maken ook a-kern spelers Samuel Bastien, Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka deel uit van de selectie. ' Lees verder »

Haagen opnieuw op proef bij Cambuur

Haagen opnieuw op proef bij Cambuur

Kristiaan Haagen is opnieuw neergestreken in Leeuwarden voor een proefperiode bij Cambuur. De club meldt dat hij de komende dagen weer zal meetrainen. Eind maart testte Haagen ook al enkele dagen bij de Nederlandse club. Lees verder »

N'Sakala: "Nu focussen op wat komt"

N'Sakala:

Fabrice N'Sakala was erg ontgoocheld na de late nederlaag in Brugge. "We wilden vandaag de eerste plaats veroveren", aldus de verdediger. "We hadden voldoende kansen, maar hun doelman speelde erg sterk." Lees verder »

Hasi: "Ik ben pissig"

Hasi:

Een heel erg ontgoochelde Besnik Hasi gisteren na de wedstrijd in Jan Breydel. "Ik ben heel erg ontgoocheld, ik ben zelfs pissig omdat we hier een zege weggeven", reageerde de coach na de wedstrijd. Lees verder »

 19-04-2015 

Ook Turkse interesse voor Rolando

Ook Turkse interesse voor Rolando

Hoewel hij niet bepaald de pannen van het dak speelt tijdens zijn uitleenbeurt, heeft Rolando niet te klagen over een gebrek aan interesse. Ook de Turkse topclub Fenerbahçe zou de verdediger volgend seizoen graag aantrekken. Lees verder »


 18-04-2015 

Hasi: "We willen terug naar de basis"

Hasi:

Besnik Hasi is erop gebrand om te winnen zondag. Een tweede opeenvolgende nederlaag incasseren is uit den boze. "Elke nederlaag is een tik, maar in Brugge willen we zeker niet verliezen", zegt de coach. Lees verder »

 17-04-2015 

U21: Lierse - Anderlecht: 2-0

U21: Lierse - Anderlecht: 2-0

Vanavond gingen de U21 van Anderlecht op bezoek bij Lierse, in een poging om los te komen van de laatste plaats in het klassement. Een opdracht die niet gelukt is, paars-wit ging met 2-0 de boot in tegen Lierse. Lees verder »

U21: Selectie Lierse SK - Anderlecht

U21: Selectie Lierse SK - Anderlecht

De paarse beloften gaan vanavond op bezoek bij SK Lierse. Coach Mohamed Ouahbi maakte deze namiddag zijn 18-koppige selectie bekend. Waar we drie spelers van de A-kern in terugvinden Andy Kawaya, Samuel Bastien en Mehdi Tarfi. Lees verder »

Hasi: "We moeten dominanter spelen"

Hasi:

Besnik Hasi heeft zijn conclusies getrokken uit de off-day op Sclessin. Hij beseft dat zondag een belangrijke wedstrijd is. "Het wordt een belangrijke wedstrijd met twee ploegen die willen winnen", aldus Hasi. Lees verder »

Hoeveel gele kaarten heeft Defour nu?

Hoeveel gele kaarten heeft Defour nu?

Volgens bepaalde media pakte Steven Defour dit seizoen al acht gele kaarten en ook zijn vader gaat daarvan uit. Met nog twee kartons extra moet hij twee speeldagen op de strafbank. Maar klopt dit aantal wel? Lees verder »

Servië trekt aan mouw Svilar

Servië trekt aan mouw Svilar

Mile Svilar heeft de Belgisch-Servische nationaliteit. De jeugdploegen van Servië trekken dan ook serieus aan de mouw van de jonge goalie om bij Servië te komen spelen. Svilar heeft vriendelijk bedankt, hij wil voor België spelen. Lees verder »

Leemans naar Waasland-Beveren

Leemans naar Waasland-Beveren

Glenn Leemans, linksback bij de jeugd van Anderlecht, maakt de overstap naar Waasland-Beveren. Leemans kwam nog in actie tijdens de Youth League om de geblesseerde Alexis Scholl te vervangen. Lees verder »

 16-04-2015 

Beloften hernemen Belgisch kampioenschap

Beloften hernemen Belgisch kampioenschap

Het UEFA Youth League avontuur zit erop voor de beloften van Anderlecht, tijd dus om het Belgisch kampioenschap te hernemen. Daar staan de beloften op de laatste plaats in het klassement. Vrijdag gaan ze op bezoek bij Lierse. Lees verder »

Australische spits gelinkt aan Anderlecht

Australische spits gelinkt aan Anderlecht

In de Australische media wordt melding gemaakt van interesse van Anderlecht voor Kerem Bulut. Bulut is een 23-jarige aanvaller die momenteel uitkomt voor Western Sydney Wanderers. Dit seizoen scoorde hij vijf keer in zeven duels. Lees verder »

Milivojevic trefzeker voor Olympiakos

Milivojevic trefzeker voor Olympiakos

Luka Milivojevic hielp Olympiakos gisteren mee aan een 1-3-overwinning bij Panthrakikos. De Serviër, die de hele wedstrijd speelde, scoorde in de 41e minuut het derde doelpunt voor de leider in de Griekse competitie. Lees verder »

Atletico gooit Bakkali in de strijd

Atletico gooit Bakkali in de strijd

Het is geen geheim meer dat meerdere clubs interesse hebben in Dennis Praet, Youri Tielemans en Chancel Mbemba. Vooral deze laatste staat op het verlanglijstje van Athlético Madrid. In ruil krijgt Anderlecht Zakaria Bakkali. Lees verder »

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Verjaardag RSCA in eerste klasse

Het is vandaag exact 94 jaar geleden dat Anderlecht voor het eerst in eerste klasse verscheen! Ondertussen is paarswit uitgegroeid tot de meest succesvolle club van België en tot een Europese grootheid... Lees verder »

 15-04-2015 

U19 en U17 winnen vlot bij Lokeren

U19 en U17 winnen vlot bij Lokeren

De U19 en U17 van Anderlecht speelden maandagavond hun competitiewedstrijd tegen Lokeren. Beide teams wonnen erg vlot: de U17 met 1-3 en de U19 zelfs met 0-6. De U13, U14, U15 en U16 speelden het voorbije weekend tegen Westerlo. Lees verder »

Anderlecht heeft doelpuntenprobleem

Anderlecht heeft doelpuntenprobleem

Na 32 speeldagen heeft Anderlecht in deze competitie nog maar 53 keer gescoord. Dat is weinig, erg weinig, veel te weinig om kampioen te worden. Het grote probleem is dat er buiten Mitrovic niemand vlot de goal weet staan. Lees verder »

 14-04-2015 

"Hasi moet sterk in zijn schoenen staan"

Besnik Hasi nam na de nederlaag tegen Standard de schuld op zich. Een slimme zet of niet? Het Nieuwsblad vroeg het aan enkele psychologen en rechters. "Zo openlijk de schuld op je nemen, dat gebeurt zelden in het voetbal." Lees verder »

Sylla: "Ik heb de looptraining hervat"

Sylla:

De transfer van Idrissa Sylla naar Anderlecht was nog geen succes. De spits sukkelt met een blessure die erger bleek dan verwacht, maar er is beterschap in zicht. "Op advies van de dokter heb ik de looptraining hervat." Lees verder »

"Proto zegt dat Anderlecht leiders mist"

Europees soms hoge toppen, in de competitie soms diepe dalen: Anderlecht is zeker niet aan een constant seizoen bezig. "Nochtans is er geen gebrek aan kwaliteit", vertelt Guillaume Gillet. "Op papier hebben ze de beste kern." Lees verder »

 13-04-2015 

Algerijnse doelman gelinkt aan Anderlecht

Algerijnse doelman gelinkt aan Anderlecht

In de Algerijns pers wordt gewag gemaakt van interesse van Anderlecht en Club Brugge voor doelman Azzedine Doukha. De 28-jarige Doukha speelt momenteel voor JS Kabylie. Hij maakt ook deel uit van de kern van de nationale ploeg. Lees verder »

Chelsea wint UEFA Youth League

Chelsea wint UEFA Youth League

De U19 van Chelsea hebben vanmiddag de UEFA Youth League gewonnen. In de finale haalden ze het met 3-2 van Shakhtar Donetsk, dat vrijdag Anderlecht uitschakelde in de halve finale. Lees verder »

Verbist fluit Club Brugge - Anderlecht

Verbist fluit Club Brugge - Anderlecht

Johan Verbist is aangeduid om te topper van komende zondag, Club Brugge - Anderlecht in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Dirk Gilon, Bart Vandeweghe, Stijn Hutsebaut, Bart Vertenten en Christof Dierick. Lees verder »

"Individuele prestaties erger dan tactiek"

Voor Sporza-journalist Peter Vandenbempt was Besnik Hasi niet de hoofdschuldige voor het debacle van Anderlecht in Luik. "Het is wel slim dat Hasi de schuld op zich nam", zegt Vandenbempt. "Maar hij blijft wel veel schuiven." Lees verder »

Gillet: "België is afgesloten hoofdstuk"

Gillet:

Na dit seizoen loopt de uitleenbeurt van Guillaume Gillet aan Bastia af. Wat daarna komt, weet hij nog niet. Eén ding staat wel vast: hij keert niet terug naar Anderlecht. "De Belgische competitie is een afgesloten hoofdstuk." Lees verder »

Acheampong: "Mentaliteit is bepalend"

Acheampong:

Besnik Hasi liet Frank Acheampong als tweede spits opdraven in steun van Aleksandar Mitrovic. Hij begon niet onaardig, maar zakte algauw helemaal weg. "Voor de rust waren we onherkenbaar slecht", beseft de Ghanees. Lees verder »

Vanden Borre: "Met knikkende knieën"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre speelde tegen Standard één helft als rechtsmidden en één helft als rechtsback. De Rode Duivels bakte er net als zijn ploegmaats weinig van. "Het systeem klopte niet", vloekte hij. "Het liep voor geen meter." Lees verder »

Hasi: "Nederlaag is mijn schuld"

Hasi:

Besnik Hasi liet zijn ploeg tegen Standard starten in een 4-4-2 met Acheampong als tweede spits en Mbemba als rechtsback. Het werd geen succes. "De uitvoering was niet goed, maar ik maakte de grootste fout", gaf hij achteraf toe. Lees verder »

 12-04-2015 

Standard - Anderlecht: de opstellingen

Standard - Anderlecht: de opstellingen

Om 18 uur wordt er in Luik afgetrapt voor de topper tussen Standard en Anderlecht. Door het verlies van Club Brugge kan paars-wit straks bij winst aan de leiding komen. Bij Anderlecht start Chancel Mbemba in de basis. Lees verder »

UYL: U19 terug in België

UYL: U19 terug in België

Deze morgen zijn de paars-witte beloften, in alle vroegte, vanuit Genève teruggekeerd naar België. Aaron Leya Iseka en Andy Kawaya keerden vrijdagavond al terug om terug op te pikken bij de A-kern voor de wedstrijd tegen Standard. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Hopen dat voetbal primeert"

Van Holsbeeck:

Anderlecht is straks weer in de "hel van Sclessin". Het bezoek van vorige keer in gedachten, hoopt Herman Van Holsbeeck vooral dat het voetbal primeert vanavond in Luik. Volgens hem zal de wedstrijd ook nog niet beslissend zijn. Lees verder »

Ticketverkoop: Anderlecht-Kortrijk

Ticketverkoop: Anderlecht-Kortrijk

De beschikbare tickets voor de wedstrijd tegen Kortrijk, worden vanaf maandag 13 april te koop aangeboden. Prijzen variëren tussen 18 en 45 euro. De volgende thuiswedstrijd staat geprogrammeerd op zaterdag 25 april om 20.30u Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard  - Anderlecht

In het kader van de tweede speeldag van play-off 1, verplaatst Anderlecht zich naar Luik vanavond. Ze hebben de kans om te profiteren van het puntenverlies van Brugge en Gent, bij winst komen ze aan de leiding in het klassement. Lees verder »

Anderlecht straks alleen op kop?

Anderlecht straks alleen op kop?

Anderlecht neemt het vanavond op Sclessin op tegen Standard. Door de nederlagen van Club Brugge en AA Gent heeft de wedstrijd nog wat extra pigment gekregen: als Anderlecht de Rouches klopt, komt het alleen op kop. Lees verder »

 11-04-2015 

Selectie: Standard - Anderlecht

Selectie: Standard - Anderlecht

Coach Besnik Hasi maakte deze namiddag zijn selectie bekend voor de topper op Sclessin morgen. Chancel Mbemba is terug en Liam Bossin vervangt nog altijd de geblesseerde Davy Roef. Lees verder »

Suarez: "Ik wil terugkeren naar Belgrano"

Suarez:

Komt het huwelijk tussen Matias Suarez en Anderlecht opnieuw goed? In een gesprek met een Argentijnse radiozender spreekt Suarez het verlangen uit om terug te keren naar zijn ex-club Belgrano. "Er waren zelfs al contacten." Lees verder »

UYL: Solanke wipt over Leya Iseka

UYL: Solanke wipt over Leya Iseka

Aaron Leya Iseka zal de UEFA Youth League niet afsluiten als topschutter. Dominic Solanke van Chelsea scoorde gisteren twee keer tegen AS Roma en wordt zo alleen topschutter met elf doelpunten. Leya Iseka blijft steken op negen. Lees verder »

Ouahbi: "Ontgoocheld, maar ook erg fier"

Ouahbi:

De nederlaag tegen Shakhtar Donetsk kwam erg hard aan bij coach Mohammed Ouahbi en zijn jongens. "Ik ben erg, erg ontgoocheld", vertelt Ouahbi bij Uefa.com. "Ook bij mijn spelers valt het zwaar. Ze wilden echt de finale halen." Lees verder »

Nieuwe poll: wie wil u als linksvoor?

Nieuwe poll: wie wil u als linksvoor?

Jullie optimisme was aanstekelijk, maar helaas eindigde het avontuur van onze U19 in de Youth League in de halve finale. Tijd dus voor een nieuwe poll. Daarbij laten we u even in de huid van Besnik Hasi kruipen. Lees verder »

Dendoncker: "Ik droom van Spanje"

Dendoncker:

Leander Dendoncker, de ruwe bolster die pas later is opengebloeid en niet meer weg te denken is uit de kern bij Anderlecht. Hij wordt nu al vergeleken met René Vandereycken en Timmy Simons. Dendoncker zelf blijft er nederig onder Lees verder »

Hasi: "Deze keer anders reageren."

Hasi:

In de vorige classico op Sclessin, was het vooral de tifo en de bommetjes die overheersten. Deze keer is Besnik Hasi vast van plan om anders te reageren, indien de incidenten de spuigaten uitlopen. Lees verder »

 10-04-2015 

Hasi: "Defour is er klaar voor"

Hasi:

Zondag staat de classico tegen Standard op het programma. De vorige wedstrijd op Sclessin in gedachten, een moeilijke verplaatsing in de tweede wedstrijd van de play-offs. Met welk gevoel trekt Steven Defour opnieuw naar Sclessin. Lees verder »

Anderlecht mist finale Youth League

Anderlecht mist finale Youth League

Shaktar Donetsk en niet Anderlecht speelt de finale van de Uefa Youth League. Anderlecht was de betere ploeg en kwam op voorsprong, maar Shaktar Donetsk puurde in de slotfase drie doelpunten uit evenveel kansen. Lees verder »

Collin en Van Holsbeeck mee naar Nyon

Collin en Van Holsbeeck mee naar Nyon

Het is duidelijk dat Anderlecht veel belang hecht aan de prestaties van de beloften in de UEFA Youth League. Zowel algemeen manager Herman Van Holsbeeck als secretaris-generaal Philippe Collin reisden af naar Zwitserland Lees verder »

Faes: "Hier geloven ze in mij"

Faes:

Wout Faes is 17, speelt bij Anderlecht en lijkt als twee druppels water op David Luiz. Hij kreeg zelfs een truitje van Luiz om hem te helpen overtuigen naar Chelsea te gaan. Maar Faes koos ervoor om bij Anderlecht te blijven. Lees verder »

UYL: spelers krijgen winstpremie

UYL: spelers krijgen winstpremie

Net zoals de grote jongens krijgen de U19 ook een premie voor hun sterke prestaties in de UEFA Youth League. “Er zal rekening gehouden worden met de speelminuten en selecties. Wie meer speelde, krijgt meer”, zegt Hervé Matthys. Lees verder »

Praet: "Spaanse competitie ligt me wel"

Praet:

Dennis Praet hoopt de komende weken te schitteren tijdens de play-offs. En wat daarna? Een transfer? Voorzitter Roger Vanden Stock wil hem graag nog twee jaar houden, maar dat ziet Praet niet zitten. "Eén jaar ok, maar geen twee." Lees verder »

Anderlecht scout Zweed Gustafsson

Anderlecht scout Zweed Gustafsson

Een scout van Anderlecht was gisteren in Zweden aanwezig bij de competitiewedstrijd van BK Häcken tegen Djurgårdens IF om Simon Gustafsson te scouten. Dat bevestigt Thomas Ohlsson, directeur van Häcken in de krant Expressen. Lees verder »

 09-04-2015 

Praet: "Standard niet onderschatten"

Praet:

Dennis Praet groeit stilaan naar zijn beste niveau toe, na een rugblessure. Tegen Standard hoopt hij er helemaal te staan. "We gaan naar Luik voor de drie punten", zegt de Gouden Schoen strijdvaardig. Lees verder »

UYL: Spelers goed aangekomen

UYL: Spelers goed aangekomen

De Anderlechtse U19 zijn veilig aangekomen in het Zwitserse Nyon. Saumel Bastien is alvast klaar voor het duel en wil alles geven voor de halve finale van morgen. Hoe ver zie jij onze jongens komen? Meld het in onze poll! Lees verder »

Standard: "Geen tifo zondag, wel vlaggen"

Standard:

In tegenstelling tot wat verschillende media brengen, zal er geen tifo te zien zijn komende zondag of Sclessin. "Onze sfeergroepen hebben geen aanvraag ingediend", zegt Olivier Smeets, communicatieverantwoordelijke van de Rouches. Lees verder »

Vanden Stock verkiest U19 boven Standard

Vanden Stock verkiest U19 boven Standard

Roger Vanden Stock zal niet aanwezig zijn op Sclessin komende zondag. Wel reist hij met paarse U19 af naar Zwitserland voor de Youth League. "Deze ploeg heeft alles om de Youth League te winnen", klinkt het vastberaden. Lees verder »

Lapage: "Ik blijf niet bij Aalst"

Lapage:

Youri Lapage scoorde afgelopen weekend zijn eerste doelpunt voor Eendracht Aalst. De door Anderlecht verhuurde spits maakte na deze partij bekend dat hij niet bij Aalst zal blijven. "Ik wil meer speelminuten", zo zegt hij. Lees verder »

UYL: Jonkies op weg naar Zwitserland

UYL: Jonkies op weg naar Zwitserland

Staff en spelers van de U19 zijn deze morgen in alle vroegte vertrokken naar Brussels Airport om daar een vlucht naar Genève te nemen. Na een deugddoend ontbijt vertrok de hele delegatie richting vliegveld. Lees verder »

Anderlecht: hoogste lonen, meeste inkomsten

Anderlecht: hoogste lonen, meeste inkomsten

Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met een financiële doorlichting van de eersteklassers. Uit de cijfers blijkt dat spelers bij Anderlecht veruit het meeste verdienen. Paars-wit is ook met voorsprong de club met de meeste inkomsten. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Verkennende gesprekken"

Van Holsbeeck:

De kranten gaan vandaag dieper in op de gesprekken tussen Anderlecht en Atletico Madrid van dinsdagavond. In Het Laatste Nieuws bevestigt Herman Van Holsbeeck dat hij in Spanje was. "Ik ben bezig aan een verkennende ronde." Lees verder »

 08-04-2015 

UYL: Kawaya en Leya Iseka in selectie

UYL: Kawaya en Leya Iseka in selectie

Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka zijn dan toch opgenomen in de selectie voor de halve finale van de Youth League op 10 april in Nyon. Eerst kwamen er berichten dat Besnik Hasi beide jongeren liefst behield voor de play-offs. Lees verder »

Tielemans op weg naar Atletico Madrid?

Tielemans op weg naar Atletico Madrid?

Volgens de Spaanse sportkrant As is Youri Tielemans op weg naar Atletico Madrid. Gisteren na de partij tegen Sociedad zou de basis gelegd zijn van een overeenkomst. Op 7 mei, Tielemans’ verjaardag, zou de deal getekend worden. Lees verder »

Mbemba traint individueel

Mbemba traint individueel

Het blijft afwachten wanneer Chancel Mbemba zijn wederoptreden maakt. Of dit zondag lukt tegen Standard, is onzeker. Hij revalideert nog steeds en traint individueel, voornamelijk om zijn conditie op pijl te brengen. Lees verder »

Manchester United volgt Rolando

Manchester United volgt Rolando

Rolando, die Anderlecht op het einde van dit seizoen al terug zal verlaten, kan rekenen op interesse van over het Kanaal. Niet minder dan Manchester United zou interesse hebben in de verdediger. Lees verder »

Clubdokter Peter Wieme op de wip

Clubdokter Peter Wieme op de wip

De kritiek op de medische staf die Bram Nuytinck maandag naar buiten bracht, is blijkbaar aangekomen. Volgens Het Nieuwsblad overweegt Anderlecht om na dit seizoen de samenwerking met dokter Peter Wieme stop te zetten. Lees verder »

Suarez blijft tot eind mei in Barcelona

Suarez blijft tot eind mei in Barcelona

Matias Suarez is na het paasfeest opnieuw naar Barcelona vertrokken. Hij zal er nog tot eind mei revalideren bij dokter Ramon Cugat en kinesist Miki Marin. Hij rekent er niet meer op om dit seizoen nog te spelen. Lees verder »

Malaga denkt aan Marko Marin

Malaga denkt aan Marko Marin

Volgens Spaanse media denkt Malaga aan Marko Marin voor volgend seizoen. De Duitser wordt door Anderlecht momenteel gehuurd van Chelsea, maar paars-wit lichte zijn aankoopoptie niet. Na het seizoen beslist het over zijn toekomst. Lees verder »

 07-04-2015 

Kneuzing voor Acheampong

Kneuzing voor Acheampong

Tijdens het duel tegen Charleroi moest Frank Acheampong noodgedwongen naar de kant gehaald worden. Nader onderzoek wees uit dat het om een kneuzing ter hoogte van de voorvoet gaat. Lees verder »

Nuytinck toont berouw

Nuytinck toont berouw

Bram Nuytinck was gisteren na de wedstrijd niet mals voor de medische staf van Anderlecht. Een halve dag later blijkt de Nederlander berouw te tonen voor zijn harde woorden en stuurde een opmerkelijke tweet de wereld in. Lees verder »

UYL: Ticketinfo

UYL: Ticketinfo

De tickets voor de halve finale en finale van de UEFA Youth League zijn nu te koop. Tickets dienen op voorhand aangekocht te worden in het Centre Sportif de Colovray te Nyon, Zwitserland. Lees verder »

Delferière fluit Standard - Anderlecht

Delferière fluit Standard - Anderlecht

Sebastien Delferière is aangeduid om de wedstrijd Standard - Anderlecht in goede banen te leiden. Alle wedstrijden van de play-offs worden bijgestaan door zes scheidsrechters. De aftrap is voorzien om 18u op zondag 11 april. Lees verder »

Acheampong laat vandaag foto's nemen

Acheampong laat vandaag foto's nemen

Frank Acheampong begon gisteren aan de tweede helft om de teleurstellende Ibrahima Conté te vervangen. De Ghanees moest helaas vroegtijdig naar de kant, nadat Javier Martos op zijn voet ging staan. Vandaag laat hij foto's nemen. Lees verder »

Praet: "Drie punten zijn belangrijkste"

Praet:

Met een snelle doorsteekpass lag Dennis Praet aan de basis van het enige doelpunt tegen Charleroi. "Ik ben blij met deze pre-assist", vertelde hij na afloop. "Maar ik ben nog niet op mijn beste niveau. Dat zat iedereen." Lees verder »

 06-04-2015 

Mitrovic trapt Anderlecht voorbij Charleroi

Mitrovic trapt Anderlecht voorbij Charleroi

Anderlecht heeft maandagavond thuis met het kleinste verschil gewonnen van Charleroi: 1-0. Het was Aleksandar Mitrovic die in de tweede helft het enige doelpunt tegen de netten trapte. Anderlecht doet zo even goed als Club Brugge. Lees verder »

Geen Najar tegen Standard

Geen Najar tegen Standard

Besnik Hasi zal het op 12 april zonder Andy Najar moeten stellen. De Hondurees pakte tegen Charleroi zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is bijgevolg geschorst. Lees verder »

Future Cup: Anderlecht naar finale

Future Cup: Anderlecht naar finale

Anderlecht heeft zich geplaatst voor de finale van de Futere Cup. Het versloeg in de halve finale Porto na strafschoppen. Het duel eindigde op 1-1 (doelpunt Faes), maar Anderlecht won de strafschoppen met 3-1. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Vanmiddag om 18 uur begint Anderlecht aan zijn Play-off 1 met een thuiswedstrijd tegen Charleroi. Nu is het van moeten. Besnik Hasi kan, zo beweert hij toch, rekenen op een volledig fitte Steven Defour en Dennis Praet. Lees verder »

Hasi: "Druk is er altijd"

Hasi:

Vanavond begint Anderlecht aan de play-offs. Een gemakkelijke start van de play-offs, volgens vele. Besnik Hasi denkt daar anders over: "Iedereen verwacht dat we Charleroi gaan opfretten. Maar wij weten wel beter." Lees verder »

 05-04-2015 

Selectie: Anderlecht - Charleroi

Selectie: Anderlecht - Charleroi

Morgen ontvangt Anderlecht, Sporting Charleroi om hun play-offs op gang te trappen in het Constant Vanden Stock Stadion. Na de namiddagtraining maakte coach Besnik Hasi zijn selectie bekend voor deze wedstrijd. Lees verder »

Anderlecht - Charleroi uitverkocht

Anderlecht - Charleroi uitverkocht

Indien u geen ticket heeft voor de wedstrijd van morgen tegen Sporting Charleroi, heeft het geen zin om zich naar het Constant Vanden Stock stadion te verplaatsen. De wedstrijd is uitverkocht. Lees verder »

U16: België verliest van Marroko

U16: België verliest van Marroko

Gisterenavond op het internationaal tornooi in Montaigu, verloren de Belgische U16 van Marokko met 0-1. Sebastiaan Bornauw, Francesco Antonucci en Médard Rolfes maakten deel uit van de selectie van Thierry Siquet. Lees verder »

 04-04-2015 

Praet: "Sterker terugkomen dan voorheen"

Praet:

Dennis Praet speelde amper de voorbije maanden door blessures. Maar hij is klaar voor de play-offs, zegt hij zelf. Ik ben nog geen 100%, maar ik kan maandag zeker spelen", klinkt het strijdvaardig bij de middenvelder. Lees verder »

Vanden Borre peter van Crossing Cup

Vanden Borre peter van Crossing Cup

Dit paasweekend heeft naar jaarlijkse gewoonte de European Crossing Cup plaats. Een internationaal jeugdtoernooi georganiseerd door de gemeente Schaarbeek. Anthony Vanden Borre is peter van het toernooi. Lees verder »

Bastia wil Gillet kopen

Bastia wil Gillet kopen

Bastia wil de aankoopoptie van 500.00 euro lichten van Guilliaume Gillet. Dat bedrag is zo klein omdat Anderlecht beloofde om mee te werken aan een transfer. Gillet speelde tot nu toe al 35 wedstrijden voor Bastia. Lees verder »

 03-04-2015 

Beker: beloften stranden in kwartfinale

Beker: beloften stranden in kwartfinale

De paars-witte beloften zijn vrijdagavond tegen Eupen niet verder geraakt dan 1-2. Hierdoor is het bekeravontuur van Anderlecht voor beloften ten einde. Kobe Cools kon het enige Anderlechtdoelpunt maken in de 85e minuut. Lees verder »

Selectie Aegon Future Cup

Selectie Aegon Future Cup

De U17 van Anderlecht nemen dit weekend deel aan de Aegon Future Cup. Coach Thierry Verjans reist met 18 spelers naar Amsterdam. Mile Svilar, Wout Faes en Alper Ademoglu zijn de bekendste namen. Lees verder »

Descotte scoort voor Belgische U15

Descotte scoort voor Belgische U15

Gisteren wonnen de Belgische U15 met 2-1 van Turkije. Anderlecht-jongere Gregory Descotte scoorde het tweede doelpunt van de Belgen. In totaal waren vijf Anderlecht-jongeren opgeroepen voor dit duel. Lees verder »

Anderlecht in de rij voor Sidy Sarr

Anderlecht in de rij voor Sidy Sarr

Sidy Sarr (18) wordt volgens berichten in de Afrikaanse pers gevolgd door maar liefst 15 ploegen, waaronder "toonaangevende" clubs zoals Olympique Marseille, Galatasaray en Anderlecht. Sarr trad onlangs nog aan tijdens CAN U20. Lees verder »

Omeonga: "Deze halve finale is een droom"

Omeonga:

Stéphane Omeonga speelt sinds dit seizoen voor Anderlecht. Voor de Luikenaar is de UEFA Youth League een geweldig avontuur. "Eigenlijk zijn we Klein Duimpje", zegt hij over de eindfase in Nyon. "We hebben niks te verliezen." Lees verder »

Bentivegna komt niet naar Anderlecht

Bentivegna komt niet naar Anderlecht

Accursio Bentivegna zal niet naar Anderlecht komen. De 18-jarige Italiaan werd enige tijd geleden gelinkt aan paars-wit, maar hij gaat nu een profcontract voor 4,5 jaar tekenen bij zijn club Palermo. Lees verder »

Pakket voor drie laatste thuiswedstrijden

Pakket voor drie laatste thuiswedstrijden

Voor de drie laatste thuiswedstrijden tegen Club, Standard en AA Gent, zal Anderlecht geen losse tickets verkopen. Vanaf 27 april worden pakketten verkocht van de drie wedstrijden samen. De prijzen variëren van 75 tot 165 euro. Lees verder »

Roef vier tot zes weken out

Roef vier tot zes weken out

Davy Roef heeft een hamstringblessure en zal vier tot zes weken out zijn. De Anderlecht-goalie moest hierdoor vorige week afzeggen voor de nationale beloften. Ook Chancel Mbemba traint nog niet opnieuw mee. Lees verder »

Contractonderhandelingen voor Nuytinck

Contractonderhandelingen voor Nuytinck

Bram Nuytinck en Anderlecht zijn gesprekken gestart over een nieuw contract. Nuytinck heeft een contract tot 2016, maar paars-wit wil dat nu openbreken. Door een complexe teenblessure speelde Nuytinck dit seizoen nog niet veel. Lees verder »

 02-04-2015 

AC Milan ziet (opnieuw) wat in Mitrovic

AC Milan ziet (opnieuw) wat in Mitrovic

In de Italiaanse media is er vandaag veel buzz rond Aleksandar Mitrovic. Volgens tuttosport zou AC Milan deze zomer een transfer van de Servische spits overwegen. De afgelopen weken heeft de club hem uitvoerig gescout. Lees verder »

Baston in ruil voor Tielemans en Mitrovic?

Baston in ruil voor Tielemans en Mitrovic?

Volgens de Spaanse pers wil een spelersmakelaar Youri Tielemans en Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht loodsen. Borja Baston, momenteel uitgeleend aan Zaragoza en topschutter in tweede klasse, zou de omgekeerde weg bewandelen. Lees verder »

Mbemba blijft onzeker, rest allicht klaar

Mbemba blijft onzeker, rest allicht klaar

De meeste internationals gaven gisteren verstek voor de training. Ook Dennis Praet (enkel), Steven Defour (hamstring), Marko Marin (spierscheur), Maxime Colin (enkel), Aaron Leya Iseka (trap) en Davy Roef (enkel) bleven binnen. Lees verder »

YL: Leya Iseka niet mee naar Nyon

YL: Leya Iseka niet mee naar Nyon

Volgende week vertrekken de paars-witte beloften richting Nyon voor de eindfase van de UEFA Youth League. Aaron Leya Iseka, momenteel topschutter in de Youth League, gaat niet mee. Besnik Hasi wil hem bij de A-kern hebben. Lees verder »

 01-04-2015 

Mbemba traint met de groep

Mbemba traint met de groep

Goed nieuws van de blessurebank, Chancel Mbemba traint terug mee met de groep. Het ziet er dus naar uit dat de speler fit geraakt tegen de start van de play-offs. Lees verder »

Transfergeruchten van de dag

Transfergeruchten van de dag

Twee transfergeruchten die vandaag de ronde doen. We beginnen met Youri Tielemans. Volgens tuttoudinese.it zou met Udinese een nieuwe naam aan het lijstje met geïnteresseerde clubs toegevoegd mogen worden. Lees verder »

Manager Najar: "Niet overhaast beslissen"

Manager Najar:

Andy Najar verklaarde na de interland met Honduras dat hij Anderlecht deze zomer zal verlaten. Zijn manager Chris Megaloudis geeft nu meer uitleg bij deze plannen. "Andy komt elke dag dichter bij het verwezenlijken van z'n droom." Lees verder »

Acheampong gelijk, N'Sakala speelt niet

Acheampong gelijk, N'Sakala speelt niet

Ghana heeft in een oefeninterland 1-1 gelijk gespeeld tegen Mali. Frank Acheampong speelde als linkse winger en werd na 81 minuten vervangen. In Dubai verloor Congo ook zijn tweede oefenduel tegen Irak. 1-0 werd het nu. Lees verder »