Archieven

 30-04-2018 

Beloften gelijk tegen Standard

Beloften gelijk tegen Standard

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond 2-2 gelijk gespeeld tegen Standard. Milan Corryn bracht Anderlecht op voorsprong. Kort na de rust verdubbelde Osman Bukari de voorsprong. De jonge Ghanees scoorde voor de vijfde wedstrijd op rij. Standard kwam nadien terug tot 2-2. Lees verder »

Coucke te gast in La Tribune

Coucke te gast in La Tribune

ANDERE Marc Coucke is vanavond te gast in de Waalse tegenhanger van Extra Time, La Tiribune op RTBF. De uitzending begint om 20u30 op La Deux. Na zijn passage in Extra Time gaf de nieuwe voorzitter al te kennen ook met plezier naar de Franse uitzending te komen.  Lees verder »

"Dit doet bijzonder veel deugd"

INTERVIEWS Leander Dendoncker leverde gisteren opnieuw een sterke prestatie af, met een goal en een assist tot gevolg. De Rode Duivel lijkt de laatste weken opnieuw naar zijn beste niveau toe te groeien en daar is hij zelf ook meer dan gelukkig mee.  Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Belachelijke gele kaarten"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS RSC Anderlecht moet volgende week Kenny Saief missen, die zijn derde gele kaart kreeg tegen Charleroi. En hij was niet de enige met een gele kaart, voor de rest gelukkig zonder gevolg. Al maakte Hein Vanhaezebrouck zich wel boos om enkele onnodige gele kaarten. Lees verder »

"Deze overwinning is voor Teo"

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk verloor eerder deze week zijn broer. Alle spelers waren het erover eens dat ze tegen Charleroi wilden winnen voor de Pool, en dat deden ze ook. "Deze overwinning is voor Teo", klinkt het dan ook in de kleedkamer. Lees verder »

"Chapeau Deschacht"

INTERVIEWS Ook Olivier Deschacht maakte gisteren opnieuw zijn opwachting op het veld. Al lag bij hem geen blessure aan de basis van zijn afwezigheid. Net als Andy Najar zette de verdediger een puike prestatie neer, met een welgemeende "chapeau" van coach Hein Vanhaezebrouck als gevolg.  Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Op rechts zitten we goed"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Een heel stadion dat op de banken staat en zijn naam scandeert, op die manier mocht Andy Najar na een uur het veld verlaten. Coach Hein Vanhaezebrouck is even tevreden als zijn publiek, de Hondurees heeft er een geslaagde comeback opzitten. Nu afwachten hoe hij de wedstrijd verteert.  Lees verder »

 29-04-2018 

Anderlecht loopt in na vlotte winst

Anderlecht loopt in na vlotte winst

WEDSTRIJDEN Zonder veel problemen heeft Anderlecht vanavond met 3-1 gewonnen van Charleroi. Door deze overwinning nadert paars-wit tot op vijf punten van leider Club Brugge. Volgende week trekt Anderlecht naar Brugge. Zou er toch nog iets mogelijk zijn? Lees verder »

Saief geschorst tegen Club Brugge

Saief geschorst tegen Club Brugge

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan volgende week in de topwedstrijd tegen Club Brugge geen beroep doen op Kenny Saief. De middenvelder pakte vanavond zijn derde gele kaart van deze play-offs en is hierdoor geschorst. Saief zijn schorsing bezorgt Hein Vanhaezebrouck hoofdbrekers. Lees verder »

Met Deschacht en Najar in de basis

Met Deschacht en Najar in de basis

WEDSTRIJDEN Het ziet ernaar uit dat Hein Vanhaezebrouck vandaag beroep zal doen op Olivier Deschacht en Andy Najar. Beide komen in de basisploeg terug. Markovic wordt naar de bank verdrongen door Morioka. Vooraan start Ganvoula. Obradovic is uit de selectie verdwenen. Lees verder »

Onzeker of U17 nog voor de titel zullen spelen

Onzeker of U17 nog voor de titel zullen spelen

JEUGD Het is momenteel nog niet duidelijk of de U17 hun laatste twee competitiewedstrijden zullen afwerken. Die staan gepland voor 5 en 9 mei, maar zeven of acht spelers van de U17-kern van Anderlecht vertoeven dan op het EK U17 in Engeland. Er blijven hierdoor erg weinig spelers over. Lees verder »

 28-04-2018 

U17 nog geen kampioen na nederlaag

U17 nog geen kampioen na nederlaag

JEUGD De U17 van Anderlecht hebben vandaag een zware 1-4-nederlaag geleden tegen Standard. Hierdoor zijn ze nog geen kampioen. De spelers van Nourredine Moukrim hebben nu nog twee kansen om de titel alsnog te veroveren. Lees verder »

Leya Iseka keert terug naar Neerpede

Leya Iseka keert terug naar Neerpede

TRANSFERS - ANDERE Aaron Leya Iseka speelt momenteel op huurbasis voor Zulte-Waregem. De kans is groot dat hij op het einde van het seizoen terugkeert naar RSC Anderlecht. Essevee heeft geen interesse om Iseka langer te houden. Idrissa Doumbia wil het wel een seizoen langer huren, maar dat hangt van paars-wit af.  Lees verder »

Met rouwband tegen Charleroi

Met rouwband tegen Charleroi

ANDERE RSC Anderlecht zal morgen tegen Charleroi aantreden met een rouwband rond de arm. Hiermee willen ze hun steun betuigen aan Lukasz Teodorczyk die zijn broer verloor. De spelers waren het ook meteen unaniem eens dat ze de drie punten willen pakken tegen Charleroi, voor hun ploegmaat.  Lees verder »

Dan toch Milic?

Dan toch Milic?

TRANSFERS Anderlecht maakt volop werk van de versterking van het team. De club roerde zich de vorige weken al op de transfermarkt en Marc Coucke lijkt nu zijn pijlen te richten op Antonio Milic. Lees verder »


 27-04-2018 

Doore verlaat Anderlecht-jeugd voor STVV

Doore verlaat Anderlecht-jeugd voor STVV

JEUGD - TRANSFERS De 18-jarige Thomas Doore verlaat Anderlecht en speelt volgend seizoen voor STVV. De linkermiddenvelder maakte het nieuws zelf bekend via zijn Instagram-pagina. "Blij om bij Sint-Truiden te tekenen voor het volgende seizoen. Een nieuwe start, een nieuwe doel en een nieuwe seizoen. Ik bedank de mensen die me tot einde hebben gesteund", zo schrijft hij. Lees verder »

Sá: "Ik kan en zal nog verbeteren"

Sá:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is tevreden met wat hij de laatste wedstrijden van zijn verdediging te zien krijgt. Ook Josué Sà lijkt elke wedstrijd meer en meer te groeien: "En ik kan en zal nog verbeteren", voegt hij er vol vertrouwen aan toe. Lees verder »

"Sterke verdediging"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is tevreden over zijn verdediging die er de laatste wedstrijden staat. Zowel Josué Sa als Ivan Obradovic als Leander Dendoncker staan er in de verdediging. Ik vind dat ze de laatste wedstrijden heel sterk presteren. Alleen was het Matz Sels dat twee keer een steekje laat vallen. Lees verder »

Broer Teodorczyk overleden

Broer Teodorczyk overleden

ANDERE Deze morgen raakte bekend dat Lukasz Teodorczyk afgereisd was naar Polen voor een sterfgeval in de familie. RSC Anderlecht laat nu weten dat het de broer van de Poolse spits is, die is overleden. Anderlecht-online wenst Teodorczyk en zijn familie veel sterkte met dit droevig nieuws. Lees verder »

Teodorczyk naar Polen

Teodorczyk naar Polen

ANDERE Lukasz Teodorczyk is naar Polen afgereisd naar zijn familie wegens een sterfgeval. De Pool was sowieso geschorst voor de wedstrijd tegen Charleroi. Verwacht wordt dat hij begin volgende week terugkeert. Lees verder »

 26-04-2018 

De Bilde komt signeren zondag

De Bilde komt signeren zondag

ANDERE Gilles De Bilde zal komende zondag van 15u tot 16u aanwezig zijn in de Fan shop van RSC Anderlecht, om te signeren. Er is ook opnieuw de kans om een gesigneerd truitje te winnen van De Bilde, als je voor meer dan 50€ aankoopt in de Fan shop. Lees verder »

U14 nemen deel aan toernooi in Japan

U14 nemen deel aan toernooi in Japan

JEUGD De U14 van Anderlecht zijn uitgenodigd om van 2 tot 5 mei deel te nemen aan een toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio. De jongens van Nourredine Moukrim (foto) zijn ingedeeld in Groep C. In totaal nemen er twintig ploegen deel aan het toernooi. Lees verder »

Dendoncker op verlanglijst Betis

Dendoncker op verlanglijst Betis

TRANSFERS Leander Dendoncker prijkt nu ook op het verlanglijstje van Betis Sevilla. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op gezag van Spaanse bronnen. Betis staat momenteel vijfde in de Primera Division en ziet in Dendoncker de geknipte speler om zich blijvend te verankeren in de Spaanse subtop. Lees verder »

Tot 3,5 miljoen euro voor Cobbaut

Tot 3,5 miljoen euro voor Cobbaut

TRANSFERS Anderlecht moest stevig in de buidel tasten om Elias Cobbaut naar het Astridpark te halen. Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws spreken over dezelfde transferprijs. Paars-wit legde drie miljoen euro op tafel en daar kan nog eens een half miljoen bijkomen aan bonussen.  Lees verder »

Ook blessurezorgen om Obradovic

Ook blessurezorgen om Obradovic

BLESSURES Anderlecht heeft opnieuw een speler die sukkelt met kwaaltjes. Ivan Obradovic kampt al een tijdje met pijn aan de buikspieren. De Serviër blijft spelen, maar het is afwachten hoe de toestand evolueert. Obradovic zelf hoopt erbij te kunnen zijn op het WK en doet hier alles voor. Lees verder »

 25-04-2018 

"Kern voor 80 procent klaar tegen half juni"

TRANSFERS - INTERVIEWS Marc Coucke en Luc Devroe reageren opgetogen op de komst van Elias Cobbaut. "Ons project begint duidelijk aan te slaan", maakt Coucke zich sterk. Het nieuwe bestuur is ambitieus: "Minstens 80% van deze kern moet midden juni samengesteld zijn om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen aanvatten", zo klinkt het. Lees verder »

'Transfer Cobbaut is rond'

'Transfer Cobbaut is rond'

TRANSFERS Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer van Elias Cobbaut van KV Mechelen naar Anderlecht in kannen en kruiken is. Ook tussen de clubs zou er een akkoord bereikt zijn. De linksvoetige verdediger heeft volgens de krant zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar. Lees verder »

Najar: "Ik had geen schrik"

Najar:

BLESSURES - INTERVIEWS Voor het eerst sinds 18 december speelde Andy Najar gisteren een wedstrijd, ook toen met de U21 tegen Lokeren. Waar hij toen na amper vijf minuten alweer uitviel, ging het gisteren prima. "Ik voelde me goed", zo vertelde de Hondurees na afloop. Lees verder »

Mergan nieuwe keeperstrainer jeugd

Mergan nieuwe keeperstrainer jeugd

JEUGD Louis Mergan is de opvolger van Bruno Taverne als keeperstrainer van de oudste jeugdelftallen. De 61-jarige Mergan werkte in het verleden als keeperstrainer voor onder meer Lokeren, Dender, Eendracht Aalst en Hamme. Bij deze laatste club ging hij een jaar geleden met pensioen, maar nu gaat hij dus weer aan de slag. Lees verder »


 24-04-2018 

Beloften vieren titel met ruime zege

Beloften vieren titel met ruime zege

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanavond hun titelwedstrijd met 4-1 gewonnen van Lokeren. Aan de rust stond het 1-1 na een strafschopdoelpunt van Milan Corryn (foto). Na de pauze diepten Osman Bukari, Corryn en Nelson Azevedo de score verder uit. Lees verder »

Coucke komt belofte na

Coucke komt belofte na

ANDERE Twee weken geleden was de eerste open training onder kersvers voorzitter Marc Coucke. De training speelde zich af onder een stralend zonnetje, waardoor de temperaturen toch wel hoog opliepen. Coucke deelde toen meteen water uit en de belofte dat er de volgende keer een drankstand zou staan, en zo geschiedde. Lees verder »

"Hij heeft mij 14 jaar vermeden"

ANDERE Herman Van Holsbeeck was al een tijdje ongeliefd bij een groot deel van de paars-wit supporters. Maar nu blijkt dat binnen de kring van RSC Anderlecht de ex-general manager niet zo geliefd was. Michel Verschueren stuurde vandaag nog ene opmerkelijke boodschap de wereld in via twitter.  Lees verder »

U21: Najar start, Onyekuru op de bank

U21: Najar start, Onyekuru op de bank

JEUGD Zoals al eerder aangekondigd maken Andy Najar en Henry Onyekuru vanavond hun rentree bij de reserven. Najar staat in de basiself, Onyekuru start op de bank. De reserven kroonden zich gisteren al kampioen na de nederlaag van Club Brugge tegen Genk.  Lees verder »

Laforge fluit Anderlecht - Charleroi

Laforge fluit Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN Zondag staat speeldag zes op het programma in play-off 1, RSC Anderlecht ontvangt Sporting Charleroi. Nicolas Laforge is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Frederic Godelaine, Patrick Plumes en vierde official Nathan Verboomen. Lees verder »

Anderlecht - Standard uitverkocht

Anderlecht - Standard uitverkocht

ANDERE Donderdag 10 mei, ontvangt RSC Anderlecht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. Deze wedstrijd is zo goed als uitverkocht, er blijven enkel nog enkele individuele plaatsen ter beschikking. Voor de thuiswedstrijden tegen Genk en Charleroi zijn er wel nog voldoende tickets beschikbaar. Lees verder »

Onyekuru en Najar met beloften

Onyekuru en Najar met beloften

BLESSURES De kans is groot dat Henry Onyekuru en Andy Najar vanavond hun eerste speelminuten maken na hun blessure. Zij zullen aantreden met de beloften tegen Sporting Lokeren. Als beide geen hinder ondervinden na de wedstrijd, behoort een selectie tegen Charleroi tot de mogellijkheden. Lees verder »

Beloften kampioen zonder spelen

Beloften kampioen zonder spelen

ANDERE De beloften van Club Brugge verloren gisteren hun wedstrijd tegen Genk met 3-0. Daardoor zijn de reserven van RSC Anderlecht automatisch kampioen. Vanavond spelen ze tegen Sporting Lokeren, maar dit duel is dus niet meer cruciaal voor de titel. Lees verder »

 23-04-2018 

Vrije dag voor spelers

Vrije dag voor spelers

ANDERE De spelers hebben er een vrij drukke week opzitten met drie wedstrijden op zeven dagen. Hein Vanhaezebrouck gaf zijn troepen vandaag vrij om morgen met nieuwe en frisse moed de voorbereidingen voor de wedstrijd tegen Charleroi, aan te vatten. Lees verder »

Van Holsbeeck woont wedstrijd Charleroi bij

Van Holsbeeck woont wedstrijd Charleroi bij

ANDERE Op een wedstrijd van RSC Anderlecht zal je Herman Van Holsbeeck niet meer vinden. Maar dat wil niet zeggen dat het voetbal hem niet meer intresseert. Nadat hij vorige week Eupen-Antwerp bijwonde met Mogi Bayat, zat het tweetal gisteren in de tribune voor Charlerloi-Gent. Lees verder »

WK in gevaar voor Biglia

WK in gevaar voor Biglia

ANDERE Lucas Biglia speelde zaterdagavond tegen Benevento met AC Milan. Na iets meer dan een uur moest de Argentijn de wedstrijd staken. Hij brak twee ruggenwervels en kon het niet meer uithouden van de pijn. Het blijft de vraag of hij op tijd klaargeraakt voor het WK. Lees verder »

 22-04-2018 

Anderlecht strikt jeugdinternational

Anderlecht strikt jeugdinternational

JEUGD - TRANSFERS Volgend seizoen ondergaan de jeugdreeksen een forse verandering. Categorie U17 en U19 verdwijnt en wordt categorie U18. Daardoor zijn veel spelers genoodzaakt om een andere club te zoeken. Ook RSC Anderlecht werkt volop aan de jeugdwerking van volgend seizoen. Zo haalde het Johan Bakayoko bij KV Mechelen.  Lees verder »

"Dit was onze vrees op 31 januari om middernacht"

ANDERE RSC Anderlecht liet gisteren drie punten liggen op Genk. Marc Coucke viseert niet zijn spelersgroep, maar een mislukte wintermercato: "Dit was onze vrees op 31 januari om middernacht", stuurde Coucke via twitter de wereld in. Een duidelijke sneer naar Herman Van Holsbeeck.  Lees verder »


 21-04-2018 

"Er lopen op Anderlecht wel 15 'Ollies' rond"

INTERVIEWS Besnik Hasi wordt de laatste dagen al een paar keer gelinkt aan verschillende Belgische ploegen, maar zover is het nog niet. In een interview met de Vlaamse pers spreekt hij zich uit over de verwijdering van Olivier Deschacht naar de B-kern omdat die zou gelekt hebben.  Lees verder »

 20-04-2018 

Spajic nog niet inzetbaar

Spajic nog niet inzetbaar

BLESSURES Uros Spajic traint nog altijd individueel en zal dus waarschijnlijk ook nog niet inzetbaar zijn tegen Genk. De Serviër maakt langzaamaan vorderingen, maar een wedstrijd komt nog te vroeg. "Dat is ook logisch, we hebben gezegd dat hij wellicht out was tot mei", aldus Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Najar in principe klaar, maar

Najar in principe klaar, maar

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck kreeg opnieuw de vraag hoe het zit met de inzetbaarheid van Andy Najar. De Hondurees traint al volop mee met de groep en verteert die ook goed. Toch wil de coach er alles aan doen om hem niet te vlug te brengen.  Lees verder »

"Club Brugge wordt kampioen"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is duidelijk, Club Brugge wordt kampioen en zelf zal zijn ploeg nog moeten strijden voor de tweede plaats. "We moeten eerlijk blijven, om te blijven meedoen voor de titel moesten we een perfect parcours afleggen en dat hebben we niet gedaan", aldus de coach.  Lees verder »

U17 ook nog in de running voor Youth League

U17 ook nog in de running voor Youth League

JEUGD Het duel van de U17 tegen Genk verdient ook de nodige aandacht. Vanaf nu maakt niet enkel de kampioen van de U19 afdeling aanspraak op de Youth League, maar ook de U17. Anderlecht en Racing Genk vechten daar uit wie met de titel gaat lopen en wie dus mogelijk kan deelnemen aan de Youth League. Lees verder »

Gérard Desanghere overleden

Gérard Desanghere overleden

ANDERE Gérard Desanghere, een Anderlechts jeugdproduct en éénmalig international, is op 70-jarige leeftijd overleden. Desanghere startte zijn carrière bij Anderlecht, maar werd vooral bekend bij RWDM. Anderlecht-Online wenst de familie en vrienden van Desanghere veel sterkte! Lees verder »

Spelers overnachten in Spa

Spelers overnachten in Spa

ANDERE Zondag Club Brugge, woensdag Standard Luik en morgen staat Genk op het programma. RSC Anderlecht heeft deze week een druk schema af te werken, drie wedstrijden op zeven dagen. Om zijn spelers zoveel mogelijk rust te proberen geven bleven ze na de wedstrijd op Sclessin overnachten in Spa. Lees verder »

Overnachting te Spa na partij in Luik

Overnachting te Spa na partij in Luik

WEDSTRIJDEN Om de recuperatiemomenten optimaal te gebruiken, overnachtte de spelers na de partij tegen Standard in een hotel in Spa. Gisteren arriveerden de spelers terug in Brussel om vandaag te kunnen trainen op Neerpede. Morgen wacht de partij tegen Racing Genk in de Luminus Arena. Lees verder »

 19-04-2018 

Vanden Borre is weer voetballer

Vanden Borre is weer voetballer

ANDERE Anthony Vanden Borre, op de handen gedragen bij een groot deel van de Anderlecht-supporters, is weer voetballer. Vanden Borre traint al een tijdje mee bij Cercle Brugge en gisteren heeft hij er dus ook zijn eerste speelminuten opzitten. Lees verder »

"Zal prestatie zijn om tweede te blijven"

INTERVIEWS Wou RSC Anderlecht in de running blijven voor de titel moest het winnen tegen Standard. "Nu zal het zelfs al een prestatie zijn om tweede te blijven", zei Hein Vanhaezebrouck na het puntenverlies op Sclessin. "Ik heb dan ook geen 30 afwerkers voor doel", voegt hij er nog aan toe.  Lees verder »

Trebel beantwoordt gefluit met doelpunt

Trebel beantwoordt gefluit met doelpunt

INTERVIEWS Dat Adrien Trebel niet meer met open armen werd ontvangen door de aanhang van Standard is niet te verwonderen. Elke keer hij aan de bal kwam kreeg hij dan ook een striemend fluitconcert over hem heen. De Fransman antwoorde met een doelpunt voor RSC Anderlecht.  Lees verder »

Najar ten vroegste op speeldag zes

Najar ten vroegste op speeldag zes

BLESSURES Andy Najar maakte gisteren dan toch nog geen deel uit van wedstrijdkern. Hein Vanhaezebrouck wil alles vermijden om de Hondurees te vroeg te brengen. Realistisch is de wedstrijd thuis tegen Chalerloi op speeldag zes. Ook Lazar Markovic ontbrak bij de selectie. Lees verder »


 18-04-2018 

Opstootje tussen Belhocine en Sa Pinto

Opstootje tussen Belhocine en Sa Pinto

WEDSTRIJDEN Na de eerste helft tussen Anderlecht en Standard kwam het tot een opstootje in de spelerstunnel tussen Karim Belhocine, assistent-coach van Anderlecht, en Standard-coach Ricardo Sa Pinto. Scheidsrechter Lawrence Visser riep de twee bij zich in de scheidsrechterskleedkamer. Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Tegen Standard wacht Anderlecht vanavond de opdracht om zijn overwinning van zondag tegen Club Brugge te bevestigen. Gemakkelijk wordt het niet: door de korte rustpauze kampen verschillende spelers met kleine kwaaltjes. Bovendien kon Anderlecht in zijn laatste tien wedstrijden op Sclessin slechts één keer winnen. Lees verder »

Kara: "Weer spelen over drie weken"

Kara:

BLESSURES Kara Mbodj ziet licht aan het einde van de tunnel. De Senegalees heeft laten weten dat hij over drie weken opnieuw wil spelen. "Ik werk nu drie individuele trainingen per dag af. Als alles goed gaat, kan ik deze week nog de veldtraining hervatten en kan ik over drie weken wedstrijden spelen." Lees verder »

Persconferenties weg uit Neerpede voor discretie

Persconferenties weg uit Neerpede voor discretie

ANDERE De persconferentie van Hein Vanhaezebrouck en Matz Sels vond gisteren niet plaats in Neerpede, maar in het Constant Vanden Stock-stadion. Vanaf nu zal dit meer gebeuren. Op die manier wil Anderlecht vermijden dat journalisten zaken en personen zien die ze niet mogen zien. Lees verder »

Edmilson boos op vader voor bezoek aan Anderlecht

Edmilson boos op vader voor bezoek aan Anderlecht

TRANSFERS Toen Junior Edmilson ontdekte dat zijn vader vorige week op bezoek geweest was bij Luc Devroe in Neerpede (lees hier), reageerde hij erg boos. Hij wist van niets en in Luik zorgt zoiets voor commotie in volle Play-Off 1-strijd. Bovendien voelt Edmilson niet veel voor een transfer naar Anderlecht. Lees verder »

Cobbaut volgend hoofddoel Devroe

Cobbaut volgend hoofddoel Devroe

TRANSFERS Elias Cobbaut van KV Mechelen moet (één van) de volgende transfer(s) van Luc Devroe worden. De Anderlecht-manager gaat weldra rond de tafel zitten met KV Mechelen. Hij krijgt wel concurrentie van het Italiaanse Genua, dat al een bod uitbracht. Lees verder »

 17-04-2018 

"Blij dat er niet tot juni gewacht wordt"

INTERVIEWS Half april en RSC Anderlecht heeft al twee nieuwe spelers aangetrokken. Een groot verschil met het vorige bestuur dat altijd maar op het einde van de mercato in actie schoot. Een goede zaak volgens Hein Vanhaezebrouck die ook zijn zeg krijgt in de transfers. Lees verder »

Burgemeester Anderlecht: "Het is te laat"

Burgemeester Anderlecht:

INTERVIEWS Het nieuws dat Marc Coucke de optie bekijkt om een nieuw stadion neer te poten aan het oefencomplex te Neerpede, wordt bij de gemeente Anderlecht op verbazing onthaald. "Het is te laat om daar nu een nieuw stadion te bouwen", aldus Eric Tomas, burgemeester van Anderlecht. Lees verder »

Sels: "Tweede plaats is ons doel"

Sels:

INTERVIEWS De twee komende uitwedstrijden zijn cruciaal, dat zegt ook Matz Sels die naast Hein Vanhaezebrouck plaatsnam op de persconferentie. "We moeten nu het positieve gevoel van tegen Brugge meenemen naar Sclessin, zondagavond zullen we wel zien waar we staan in de rangschikking." Lees verder »

"Brugge heeft nog steeds de beste kaarten"

INTERVIEWS RSC Anderlecht zag na de overwinning tegen Club Brugge de kloof verkleinen tot drie punten. Velen beginnen nu te dromen van titel nummer 35, maar zover wil Hein Vanhaezebrouck nog niet gaan. "Brugge heeft nog steeds de beste kaarten in handen, al zullen ze nu misschien wel wat nerveuzer worden." Lees verder »

"Alexis focust zich enkel op Anderlecht"

INTERVIEWS Een fenomeen noemt Hein Vanhaezebrouck hem, Alexis Saelemaekers, en dat is helemaal niet onterecht. En dat succes blijft natuurlijk niet onopgemerkt bij andere clubs. Toch hoeft paars-wit zich geen zorgen te maken volgens Jean-Marc Schellens, zaakwaarnemer van Saelemaekers. Lees verder »

Drie verdedigers onzeker voor morgen

Drie verdedigers onzeker voor morgen

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck kampt met defensieve kopzorgen voor de wedstrijd van morgen tegen Standard. Van de vier verdedigers die zondag tegen Club Brugge aan de wedstrijd begonnen, zijn er drie onzeker. Ook achter de naam van Lazar Markovic staat een vraagteken. Lees verder »

Eerste selectie voor Najar

Eerste selectie voor Najar

BLESSURES Na maanden blessureleed zit Andy Najar morgen voor het eerst weer in de wedstrijdkern. Aan de aftrap moeten we hem nog niet verwachten. "Andy traint alles mee, maar ik ga geen gekke dingen doen en hem brengen op een moment dat hij er nog niet klaar voor is", vertelt Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie Lees verder »

Saelemaekers fit voor Standard

Saelemaekers fit voor Standard

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck zal morgenavond op bezoek bij Standard op Alexis Saelemaekers kunnen rekenen. De jongeling moest tegen Club Brugge nog geblesseerd naar de kant, maar kan wellicht vandaag gewoon met de groep trainen.    Lees verder »

Nog geen akkoord over verdeling titelpremie

Nog geen akkoord over verdeling titelpremie

ANDERE Als Anderlecht alsnog kampioen wordt, mogen de spelers van Marc Coucke een titelpremie van twee miljoen euro verdelen. Hoe dit zal gebeuren, is nog niet bepaald. Pas wanneer de titel concreet in het vizier komt, zullen de spelers hierover onderhandelen. Lees verder »

Coucke wil stadion in Neerpede

Coucke wil stadion in Neerpede

ANDERE Als het van Marc Coucke afhangt, bouwt Anderlecht binnenkort zelf een nieuw stadion in Neerpede. Dat vertelt hij in een reportage die het VRT-programma Pano morgen uitzendt. Coucke wil een stadion voor 30.000 toeschouwers vlakbij het huidige oefencentrum. Lees verder »

Dierick leidt duel in Luminus Arena

Dierick leidt duel in Luminus Arena

ANDERE Zaterdagavond trekt RSC Anderlecht richting Genk voor de vijfde speeldag in play-off 1. Christof Dierick is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Peter Hermans en Dirk Gilon zijn de lijnrechters van dienst, Wim Smet de vierde official. Lees verder »

 16-04-2018 

Geen bekerfinale voor U21

Geen bekerfinale voor U21

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Beker van België. In eigen huis verloren ze vanavond met 1-2 van Club Brugge. Osman Bukari (foto) scoorde voor Anderlecht. Lees verder »

Wie is Kristal Abazaj? (video)

Wie is Kristal Abazaj? (video)

TRANSFERS Met aanvaller Kristal Abazaj haalde Anderlecht vandaag zijn tweede aanwinst voor volgend seizoen binnen. Abazaj is een Albanees van 21 jaar die bij voorkeur speelt als flankaanvaller. Wat moet u nog over hem weten? Lees verder »

Bernier nieuwe aanwinst voor Antwerp

Bernier nieuwe aanwinst voor Antwerp

JEUGD - TRANSFERS De deal zou in kannen en kruiken zijn volgens Gazet Van Antwerpen, Antoine Bernier is de volgende nieuwe aanwinst van Royal Antwerp FC. De jonge middenvelder was einde contract bij RSC Anderlecht, bij Antwerp krijgt hij een contract voor drie seizoenen. Lees verder »

Onyekuru heeft groepstraining hervat

Onyekuru heeft groepstraining hervat

BLESSURES Een opvallende aanwezige vandaag op de groepstraining bij Anderlecht: Henry Onyekuru tekende voor het eerst present sinds hij zich eind december blesseerde. Zowel Onyekuru als Anderlecht hopen dat de Nigeriaan nog kan spelen tijdens deze play-offs. Lees verder »

U21: Cup: Anderlecht - Club Brugge

U21: Cup: Anderlecht - Club Brugge

JEUGD Vanavond staat er alweer een een duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma, dit keer bij de U21. En geen onbelangrijk duel, het gaat namelijk over de halve finales van de Beker van België. De halve finale wordt over één wedstrijd gespeeld, de winnaar van dit duel mag de finale ook in eigen huis afwerken. Lees verder »

Kampioenenpremie van 2 miljoen euro

Kampioenenpremie van 2 miljoen euro

ANDERE Dat Marc Coucke kapitaal ging pompen in RSC Anderlecht, was te verwachten. En blijkbaar talmt hij daarmee niet. Volgens sportjournalist Peter Vandenbempt beloofde de nieuwe voorzitter een kampioenenpremie van 2 miljoen euro. Lees verder »

"We gaan nog niet euforisch worden"

INTERVIEWS RSC Anderlecht wint met 1-0 van Club Brugge en komt zo op drie punten van de leider te staan. De spelers beginnen stilaan weer een beetje te geloven in de titel. Hein Vanhaezebrouck houdt de titelboot liever nog wat af: "Zaterdag zal ik meer kunnen zeggen." Lees verder »

Defour: "Ik steun Anderlecht"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour was ook gisteren weer aanwezig in het Constant Vanden Stock Stadion om zijn ex-ploeg aan te moedigen. Woensdag verplaatst RSC Anderlecht zich naar Sclessin: "En ik zal dan ook Anderlecht steunen", liet Defour weten. Lees verder »

"Van Holsbeeck weg ? Geen commentaar"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock is terug van een deugdoende vakantie en was woonde gisteren de wedstrijd tegen Club Brugge bij. Zonder Herman Van Holsbeeck maar mét Daniet Spreutels. Over het ontslag van Van Holsbeeck wou de ere-voorzitter geen commentaar kwijt.  Lees verder »

 15-04-2018 

Opstelling: geen Morioka in basiself

Opstelling: geen Morioka in basiself

WEDSTRIJDEN De elf spelers waarmee Anderlecht over een klein uur Club Brugge partij geeft, zijn bekend. Vooraf leek het alsof Hein Vanhaezebrouck een keuze moest maken tussen Pieter Gerkens en Lazar Markovic, maar beiden staan in de basis. Wie uit de boot valt, is Ryota Morioka. Lees verder »

"Uitgelezen kans voor Brugge om nog eens te winnen.

WEDSTRIJDEN Vandaag de laatste wedstrijd van speeldag 3 in Play-off 1: Anderlecht - Club Brugge. Als Brugge wint, telt het Anderlecht zo goed als zeker uit voor de titelstrijd, ondanks dat Club Brugge al meer dan 20 jaar niet kon winnen in het Astridpark. Club-Brugge won voor het laatst in 1998, het werd toen 3-2. Lees verder »

Bernier op weg naar Antwerp

Bernier op weg naar Antwerp

JEUGD - TRANSFERS Volgens Sudinfo is Antoine Bernier op weg naar Antwerp. De 20-jarige Waal is een vaste waarde bij de U21 van Anderlecht, maar heeft geen toekomst bij paars-wit. Hein Vanhaezebrouck haalde hem nog nooit bij de A-kern. Hij is einde contract. Lees verder »

Coucke: "Het zal spannend worden"

Coucke:

INTERVIEWS Marc Coucke reageerde kort voor de camera van VTM-nieuws over de topper. "We beginnen in ieder geval met 0-0", reageerde de nieuwe voorzitter. Over de uiteindelijke winnaar wil hij zich niet uitlaten: "Ik weet het echt niet, maar het zal in ieder geval spannend worden." Lees verder »

Hanni: "Neem aub revanche voor die 5-0"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni is nog altijd erg verbonden met RSC Anderlecht. Dinsdagavond ging hij zelfs zijn ex-ploegmaats bezoeken terwijl die samen op restaurant zaten. En de Franco-Algerijn had maar één boodschap voor zijn ex-ploegmaats: "Ik smeek jullie, neem zondag alstublieft revanche voor die 5-0". Lees verder »

 14-04-2018 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht de titelstrijd leven inblazen of mag paars-wit er na dit weekend definitief een kruis over maken? Hein Vanhaezebrouck weigert te spreken over een sleutelwedstrijd, maar dat is het wel. Bij verlies loopt Club Brugge tot negen punten uit. Bij winst bedraagt de kloof slechts drie punten meer. Lees verder »

Veel volk op eerste open training

Veel volk op eerste open training

ANDERE Mauves Army vroeg en kreeg een open training voor de topper tegen Club Brugge. En daar maakten vele fans dankbaar gebruik van. Ook de spelers genoten van de aanwezigheid en de steun. Kersvers voorzitter Marc Coucke was ook van de partij om de vele supporters te bedanken en op de foto te gaan, dat kan je hier bekijken.  Lees verder »

Hassan zal in Turkije blijven

Hassan zal in Turkije blijven

TRANSFERS - ANDERE Mahmoud Hassan Trezeguet is niet langer mauve, Kasimpasa heeft de optie die het had op de Egyptische speler gelicht. Het bedrag van de transactie bedraagt drie miljoen euro waardoor Anderlecht een kleine bonus kan verdienen in vergelijking met de aankoopprijs van Hassan.
 

  Lees verder »

 13-04-2018 

Vanhaezebrouck misnoegd over filmpje Extra Time

Vanhaezebrouck misnoegd over filmpje Extra Time

ANDERE Afgelopen maandag toonde het praatprogramma Extra Time een compilatiefilmpje met enkele schouderduwen en charges van Lukasz Teodorczyk. Hein Vanhaezebrouck vindt dit maar onnozel. "Hij doet het opzichting en zijn gele kaart was terecht, maar het geniepig gedoe tonen ze niet." Lees verder »

"Offensief er belangrijke speler bij"

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck kwam vanmiddag ook terug op de eerste basisplaats van Lazar Markovic vorige week. Hij was toen meteen goed voor een assist. "Ik ben blij dat hij bij zijn eerste basisplaats een heel degelijke prestatie heeft afgeleverd", aldus de coach. Lees verder »

Gerkens: "Kansen 40-60 voor Club Brugge"

Gerkens:

INTERVIEWS Zondag ontvangt Anderlecht Club Brugge in het Constant Vanden Stock-stadion. In januari vertelde Pieter Gerkens dat paars-wit over meer kwaliteit bezit dan blauw-zwart, maar vandaag is hij voorzichtiger. "Misschien als we voltallig zijn, maar we hebben veel geblesseerden." Lees verder »

Interesse in Edmilson

Interesse in Edmilson

TRANSFERS Luc Devroe is al druk bezig met de transfers voor volgend seizoen voor te bereiden. Opvallende naam, Junior Edmilson van Standard. De papa van de Braziliaanse Belg was gisteren aanwezig op Neerpede, om over de toekomst van zijn zoon te praten. Al weet diens makelaar dan weer van niets. Lees verder »

Spajic hoopt op Standard

Spajic hoopt op Standard

BLESSURES Na Andy Najar heeft nu ook Frank Boeckx de trainingen hervat. Uros Spajic is nog gebleseerd, maar de Serviër hoopt om terug fit te zijn voor de wedstrijd tegen Standard volgende week woensdag. Lees verder »

 12-04-2018 

Najar is niet langer een voetbal-Belg

Najar is niet langer een voetbal-Belg

ANDERE Vanaf volgend seizoen telt Andy Najar niet langer mee als een voetbal-Belg op het scheidsrechtersblad. Tot dit seizoen moet iedere club minstens zes spelers op het scheidsrechtersblad zetten die de Belgische nationaliteit hebben of voor hun 23e verjaardag drie jaar in België voetbalden. Nu wordt de regel strenger. Lees verder »

Anderlecht heeft licentie op zak

Anderlecht heeft licentie op zak

ANDERE Anderlecht heeft zijn licentie voor volgend seizoen op zak, zowel voor de competitie als om Europees te mogen spelen. De Licentiecommissie oordeelt dat alle documenten in orde zijn, ook die in verband met de verkoop van de club. Lees verder »

 11-04-2018 

Lekken naar pers betekent ontslag

Lekken naar pers betekent ontslag

ANDERE Het is Marc Coucke menens om de perslekken binnen Anderlecht aan te pakken. Alle medewerkers die over een e-mailadres van de club beschikken, kregen een e-mail waarin stond dat wie gevoelige informatie lekt naar de pers, ontslagen kan worden. Lees verder »

Van Holsbeeck trekt desnoods naar rechtbank

Van Holsbeeck trekt desnoods naar rechtbank

ANDERE Herman Van Holsbeeck is niet van plan om na zijn ontslag geschenkjes uit te delen aan de nieuwe Anderlecht-baas Marc Coucke. De voormalige mananger, die vorige weer op straat werd gezet, wil het hard spelen om te krijgen waar hij contractueel recht op heeft. Tot in de rechtbank toe. Lees verder »

Mechelse linksachter charmeert Anderlecht

Mechelse linksachter charmeert Anderlecht

TRANSFERS Nu KV Mechelen degradeert, heeft linksachter Elias Cobbaut aangegeven de club te willen verlaten. De 20-jarige verdediger is de revelatie van Malinwa dit seizoen en is te goed voor 1B. De volledige G5, dus ook Anderlecht, heeft Cobbaut op zijn lijstje staan. Lees verder »

Hanni op bezoek in Anderlecht

Hanni op bezoek in Anderlecht

ANDERE Sofiane Hanni bracht gisteren een bezoekje aan Anderlecht. Samen met zijn voormalige ploegmaats genoot hij van een diner op de club. Hanni speelt sinds januari voor Spartak Moskou in Rusland. Van de Lees verder »

 10-04-2018 

Mauves Army vraagt open training aan

Mauves Army vraagt open training aan

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht, Club Brugge in het Constant Vanden Stock Stadion. Een cruciale wedstrijd met oog op de titelkansen. Ook Mauves Army wil zijn steentje hiertoe bijdragen en vroeg aan het bestuur om op 14 april een open training te organiseren. Zo kan de sfeergroep de spelers nog eens extra aanmoedigen met het oog op de topper. Lees verder »

Maakt ook Imschoot de overstap?

Maakt ook Imschoot de overstap?

ANDERE Marc Coucke is al een tijdje bezig met zijn organigram samen te stellen. Gisteren vervoegde Chris Goossens nog de paars-witte rangen. Nu circuleert ook de naam van Anja Imschoot, financieel directeur bij KV Oostende. Lees verder »

Verschueren neemt plaats in van Spreutels

Verschueren neemt plaats in van Spreutels

ANDERE Naast advocaat voor RSC Anderlecht, vertegenwoordigde Daniel Spreutels de club ook in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond. Die taak zal nu overgenomen worden door Michael Verschueren, die steeds belangrijker wordt in het organigram van Marc Coucke. Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - Brugge

Vertenten fluit Anderlecht - Brugge

ANDERE Zondag staat dé wedstrijd op het programma, dé wedstrijd waar iedere paars-wit supporter naar uitkijkt. RSC Anderlecht ontvangt in eigen huis, aartsrivaal Club Brugge. Bart Vertenten krijgt de opdracht om deze clash in goede banen te leiden. Lees verder »

 09-04-2018 

Standard zonder Luyindama tegen Anderlecht

Standard zonder Luyindama tegen Anderlecht

ANDERE Standard kan volgende woensdag geen beroep doen op Christian Luyindama wanneer Anderlecht op bezoek komt. De verdediger wordt voor twee duels effectief en één duel voorwaardelijk geschorst na zijn rode kaart van zaterdag tegen Genk. Standard gaat niet in beroep. Lees verder »

Anderlecht: "Geen contact gehad met Engels"

Anderlecht:

TRANSFERS In een officieel bericht heeft Anderlecht zopas gereageerd op de berichtgeving van vanmorgen dat nieuwe manager Luc Devroe interesse zou hebben in Bjorn Engels. "Anderlecht heeft, in tegenstelling tot wat in sommige media vandaag verschenen is, geen enkel contact gehad met Björn Engels ivm een eventuele overgang", zo klinkt het. Lees verder »

Officieel: ook dokter Goossens naar Anderlecht

Officieel: ook dokter Goossens naar Anderlecht

ANDERE Na Luc Devroe heeft Marc Coucke nu ook dokter Chris Goossens van Oostende naar Anderlecht gehaald. Paars-wit maakte het nieuws vanmiddag bekend. "Dit voelt aan als thuiskomen", vertelt Goossens in een eerste reactie. "Als kind nam mijn vader me steeds mee naar het Astridpark." Lees verder »

Saelemaekers verkozen tot "Man van de match"

Saelemaekers verkozen tot

ANDERE Via de officiële app van RSC Anderlecht kon je stemmen op de speler van de wedstrijd tegen Charleroi. Alexis Saelemaekers haalde het overtuigend met 43,68 procent van de stemmen. Het is duidelijk dat de jongeling na twee wedstrijden de harten van de supporters gestolen heeft. Maar ook zijn sterke prestatie draagt bij tot deze overwinning. Lees verder »

Dauda hervat training na operatie

Dauda hervat training na operatie

BLESSURES - JEUGD Een tiental dagen na zijn operatie heeft Mohammed Dauda de training hervat. De goalgetter van de beloften kan normaal gezien snel opnieuw wedstrijden spelen. Tijdens de U21-wedstrijd tegen AA Gent werd Dauda geraakt aan het hoofd en moest hij onder het mes. Lees verder »

Devroe wil Engels naar Anderlecht halen

Devroe wil Engels naar Anderlecht halen

TRANSFERS Luc Devroe heeft zijn zinnen gezet op Björn Engels. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De verdediger ruilde vorige zomer Club Brugge voor Olympiakos, maar dat is geen succes geworden. Engels zelf zou, ook al is hij supporter van Club Brugge, een transfer naar Anderlecht wel zien zitten. Lees verder »

Drie miljoen euro voor Van Crombrugge

Drie miljoen euro voor Van Crombrugge

TRANSFERS Als Anderlecht Hendrik Van Crombrugge wil overnemen van Eupen, zal paars-wit goed in de buidel mogen tasten. De doelman vertelde aan Het Nieuwsblad dat Eupen wellicht drie miljoen euro vraagt. Dat is het bedrag dat Ajax vorige zomer wilde betalen. Lees verder »

Rennes plant bod op Trebel

Rennes plant bod op Trebel

TRANSFERS Het Franse Rennes plant na dit seizoen een poging om Adrien Trebel binnen te halen. Dat schrijft Het Nieuwblad. Trebel had een akkoord met het vorig bestuur om na dit seizoen te vertrekken. Ook Coucke wil de Fransman komende zomer ten gelde maken. Lees verder »

 08-04-2018 
 07-04-2018 

Saelemaekers en Teodorczyk op zucht van schorsing

Saelemaekers en Teodorczyk op zucht van schorsing

WEDSTRIJDEN Alexis Saelemaekers en Lukasz Teodorczyk pakten tegen Charleroi hun tweede gele kaart in twee Play-Off 1-wedstrijden. Nog één geel karton en ze moeten een wedstrijd brommen. Bij de start van Play-Off 1 werd de teller van gele kaarten op nul gezet. Een schorsing komt er nu wel bij drie gele kaarten en niet pas bij vijf. Lees verder »

Spajic stelt fans gerust

Spajic stelt fans gerust

BLESSURES Uros Spajic moest gisteren geblesseerd het veld verlaten. Hein Vanhaezebrouck zei achteraf op de persconferentie dat hij vreesde dat hij de Serviër voor langere tijd zou kwijt zijn. Spajic zelf laat op twitter weten dat het "niet zo erg" is.  Lees verder »

Spelers krijgen vrij weekend

Spelers krijgen vrij weekend

ANDERE RSC Anderlecht keerde gisteren terug naar huis met de drie punten. Ze zullen dus met volle teugen vandaag en morgen van het zonnetje kunnen genieten. Hein Vanhaezebrouck gaf zijn spelers het hele weekend vrij.  Lees verder »

Akkoord om in de zomer te vertrekken

Akkoord om in de zomer te vertrekken

INTERVIEWS Adrien Trebel zat gisteren zijn laatste dag van een schosing uit. Vanaf volgende week mag coach Hein Vanhaezebrouck opnieuw om hem rekenen. Maar of dat ook nog volgend seizoen zo zal zijn, is een vraagteken. Trebel geeft toe dat hij een akkoord heeft om in de zomer te mogen vertrekken.   Lees verder »

Opgetogen over Markovic

Opgetogen over Markovic

INTERVIEWS Na Alexis Saelemaekers vorige week, die het trouwens gisteren ook weer uitstekend deed, was het gisteren aan Lazar Markovic om te debuteren met een basisplaats. Hij bedankte met een assist en een prima wedstrijd. De Serviër oogste alleen maar lof van de trainer: "Markovic is het pluspunt van de dag". Lees verder »

"Voor mij is alles duidelijk"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck reageerde ook kort op het gerucht Francky Dury. En het is duidelijk dat de coach zich geen zorgen maakt over zijn toekomst. Uit de gesprekken die er al geweest zijn met het nieuwe bestuur, besluit hij toch dat hij ook volgend seizoen nog trainer is van RSC Anderlecht.  Lees verder »

Van Holsbeeck weigert ontslagbrief te tekenen

Van Holsbeeck weigert ontslagbrief te tekenen

ANDERE Herman Van Holsbeeck is dan wel vertrokken bij RSC Anderlecht, dat wil niet zeggen dat het hoofdstuk volledig is afgesloten. Hij weigert namelijk de ontslagbrief te ondertekenen die hij van Marc Coucke kreeg voorgelegd. "Ik overleg met mijn advocaten", is de korte reactie van de ex-general manager. Lees verder »

Spajic mogelijk out tot einde seizoen

Spajic mogelijk out tot einde seizoen

BLESSURES Uros Spajic blesseerde zich gisteren na een duel met Bedia. De kans bestaat dat het seizoen van de Serviër erop zit. Hein Vanhaezebrouck liet gisteren vallen dat het "toch wel om een zware blessure ging", op zijn persconferentie na de wedstrijd. Lees verder »

 06-04-2018 

Anderlecht pakt eerste driepunter

Anderlecht pakt eerste driepunter

WEDSTRIJDEN Na twee nederlagen in de reguliere competitie heeft Anderlecht vanavond wel kunnen winnen van Charleroi. Paars-wit kende een droomstart met een vroeg doelpunt van Morioka. Meteen na rust hing Baby de bordjes gelijk, maar een erg discutabele strafschop leverde Anderlecht drie punten op. Lees verder »

Dante volgende jongeling die debuteert

Dante volgende jongeling die debuteert

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck heeft tegen Charleroi opnieuw een jongere laten debuteren. In de slotminuten mocht Abdoul Dante invallen voor Alexis Saelemaekers. De Malinees zat dit seizoen al acht keer op de bank, maar nu kreeg hij voor het eerst (enkele) speelminuten. Lees verder »

Spajic moet geblesseerd veld verlaten

Spajic moet geblesseerd veld verlaten

BLESSURES Ziet Hein Vanhaezebrouck opnieuw een verdediger voor lange tijd utivallen. Hopelijk niet, want de spoeling achterin is al flinterdun. Uros Spajic kwam na een contact met Bedia slecht neer en bleef minutenlang liggen en verliet al hinkend het veld.  Lees verder »

Van Himst: "Kritiek op Herman is onterecht"

Van Himst:

INTERVIEWS Na Roger Vanden Stock heeft nu ook Herman Van Holsbeeck RSC Anderlecht verlaten. Voor Van Holsbeeck zit er geen afscheid in genre dat van Vanden Stock, daarvoor heeft Van Holsbeeck geen krediet bij de achterban. Paul Van Himst neemt het op voor de ex-general manager.  Lees verder »

Coucke: "Gemotiveerd nieuw team"

Coucke:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck buiten, Luc Devroe in. De Raad van Bestuur werd eerder deze week al gevormd. Marc Coucke laat er dus geen gras over groeien. De nieuwe voorzitter wil zich nu vooral op de toekomst richten en aan de slag gaan met zijn nieuw team. Lees verder »

Officieel: Van Holsbeeck verlaat Anderlecht

Officieel: Van Holsbeeck verlaat Anderlecht

ANDERE Wat al langer in de verwachtingen lag, is deze ochtend ook officieel gebeurd. De wegen van RSC Anderlecht en Herman Van Holsbeeck scheiden. Deze morgen nam Van Holsbeeck van iedereen afscheid in het trainingscomplex en hij leverde ook meteen zijn wagen in. Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht trapt vanavond de tweede speeldag van Play-Off 1 op gang met een uitwedstrijd bij Charleroi. Kan paars-wit zich herpakken na de nederlaag op de openingsspeeldag? Makkelijk wordt het alleszins niet. In de reguliere competitie haalde Anderlecht nul op zes tegen de Carolo's. Lees verder »

Bang afwachten voor nieuwe grasmat

Bang afwachten voor nieuwe grasmat

WEDSTRIJDEN Gisteren en ook vandaag nog wordt de nieuwe grasmat in het stadion van Charleroi aangelegd. Iedereen hoopt dat het terrein in orde raakt om vanavond te spelen. "Negen kansen op tien dat we kunnen spelen", zegt men bij Charleroi. Maar Hein Vanhaezebrouck stelt zich vragen over de toestand van de nieuwe grasmat. Lees verder »

Exit Van Holsbeeck

Exit Van Holsbeeck

ANDERE Donderdagvoormiddag sprak nieuwe man, Marc Coucke, zijn personeel toe. Opvallende afwezige: Herman Van Holsbeeck, hij kreeg van Coucke te horen dat zijn aanwezigheid niet meer nodig is. Een aangekondigd afscheid, maar hoe moet het nu verder? Lees verder »

 05-04-2018 

"Kara is fenomenaal"

BLESSURES - INTERVIEWS Deze week verscheen het bericht dat Kara Mbodji niet meer van plan was om in actie te komen bij RSC Anderlecht. Enkel het WK en een transfer zouden hem interesseren. "Niets van aan", zegt Jochen De Coene, hoofd van de medische dienst bij paars-wit. Lees verder »

"Najar hervat eerst bij U21"

BLESSURES Andy Najar slaagt erin om steeds meer oefeningen mee te doen tijdens de trainingen. "Dat is goed nieuws", zo vertelde coach Hein Vanhaezebrouck vanmiddag tijdens zijn persconferentie. "Misschien kan hij binnen dit en tien dagen zijn wederoptreden maken bij de beloften." Lees verder »

Week rust voor Bruno

Week rust voor Bruno

BLESSURES Massimo Bruno zal er morgen tegen Charleroi niet bij zijn. De flankspeler ondervindt hinder aan de adductoren. Om die reden zat hij afgelopen zondag tegen Gent in de tribune. Deze week is de situatie niet verbeterd en daarom krijgt hij nu een week rust, zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »

"Niet bezig met mijn toekomst"

INTERVIEWS Wat Anderlecht vorige zondag niet deed, moet het wel morgen doen: winnen. Bij verlies ziet het er helemaal niet goed uit voor paars-wit. Toch maakt Hein Vanhaezebrouck zich geen zorgen over zijn toekomst: "We hebben een half team geblesseerden, dat is veel". Lees verder »

Nog geen Deschacht tegen Charleroi

Nog geen Deschacht tegen Charleroi

ANDERE Olivier Deschacht is opnieuw opgenomen in de A-kern, maar de wedstrijd tegen Charleroi morgen, komt nog te vroeg. Dat zei Hein Vanhaezebrouck op zijn persconferentie deze middag:  "Conditioneel is hij er nog niet klaar voor". Lees verder »

Geen Van Holsbeeck meer in nieuwe clubbestuur

Geen Van Holsbeeck meer in nieuwe clubbestuur

ANDERE De samenstelling van de nieuwe Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering van Anderlecht zijn bekend. De nieuwe Raad van Bestuur kwam dinsdag voor het eerst samen en telt zeven personen, daarbij ook Luc Devroe. Herman Van Holsbeeck, voor de overname nog lid van het clubbestuur, heeft geen functie meer in de nieuwe samenstelling. Lees verder »

Trezeguet op lijstje van Premier League-clubs

Trezeguet op lijstje van Premier League-clubs

TRANSFERS Zijn goede prestaties in Turkije zorgen ervoor dat Everton en Bournemouth interesse tonen in Trezeguet. De Egyptenaar staat ook al op het verlanglijstje van Galatasaray. Trezeguet hoopt zich op het WK in de kijker te spelen en een transfer naar een grote Europese competitie af te dwingen. Lees verder »

Meteen basisplaats voor Deschacht?

Meteen basisplaats voor Deschacht?

ANDERE Olivier Deschacht maakt sinds gisteren opnieuw deel uit van de A-kern van Anderlecht en het is niet uitgesloten dat hij morgen tegen Charleroi meteen in de basis start. De huidige verdedigers presteren zo ondermaats dat ze moeten vrezen voor hun plaats. Lees verder »

Hoe zit dat met Van Holsbeeck en Standard?

Hoe zit dat met Van Holsbeeck en Standard?

TRANSFERS Sport/Voetbalmagazine schrijft deze week dat Herman Van Holsbeeck zijn toekomst wel eens bij Standard zou kunnen liggen. Het baseert zich op de aanwezigheid van de manager tijdens de interland Japan - Mali in Luik twee weken geleden. Het Nieuwsblad weet dat hij er was om andere redenen. Lees verder »

 04-04-2018 

Boucaut fluit tweede play-off duel

Boucaut fluit tweede play-off duel

WEDSTRIJDEN Alexandre Boucaut is aangeduid als scheidsrechter voor het tweede play-off duel van komende vrijdag. Anderlecht verplaatst zich dan naar Sporting Charleroi, waar het absoluut moet winnen met het oog op de tweede plaats. Lawrence Visser zal als vierde ref fungeren. Lees verder »

Deschacht opnieuw in de A-kern

Deschacht opnieuw in de A-kern

ANDERE Olivier Deschacht wordt opnieuw opgenomen in de A-kern. Na een verblijf van zes weken bij de beloften, zal de verdediger vandaag weer zijn opwachting maken bij de training van de eerste ploeg. Het blijft echter afwachten of Hein Vanhaezebrouck nog op de verdediger rekent. Lees verder »

Akkoord met Eupen over Hendrik Van Crombrugge

Akkoord met Eupen over Hendrik Van Crombrugge

TRANSFERS Hendrik Van Crombrugge is bijna van Anderlecht. De keeper heeft een persoonlijk akkoord met paars-wit en ook zijn club Eupen kwam tot een overeenkomst met de Brusselaars. De laatste details moeten echter nog worden afgehandeld alvorens de deal officieel kan worden aangekondigd. Lees verder »

Het DNA van RSCA volgens 'PurpleP' (38)

Het DNA van RSCA volgens 'PurpleP' (38)

WEBSITE De eerste playoff match ging verloren; de titel wordt moeilijk. Laten we dan maar even terug grijpen naar een paar mooiere momenten: deze week delen we de belevingen van PurpleP. De antwoorden op de derde vraag zijn nu ook verzameld in een tagcloud. Als echte club-iconen noemde u vooral: Zetterberg, Rensenbrink, Kompany en Van Himst. Lees verder »

 03-04-2018 

U21 zetten zegereeks voort in Genk

U21 zetten zegereeks voort in Genk

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben hun tiende wedstrijd in de play-offs met 1-3 gewonnen in Genk. Milan Corryn en Osman Bukari (foto) maakten nog voor de rust een 1-0-achterstand ongedaan. Na de pauze scoorde Bukari zijn tweede van de avond. Lees verder »

Opinie: Hein is God niet

Opinie: Hein is God niet

WEBSITE - OPINIES

Vandaag is het exact een half jaar geleden dat Hein Vanhaezebrouck werd voorgesteld als coach van Anderlecht. Een succesverhaal is het nog niet geworden. Toegegeven, de omstandigheden waren ver van gunstig. Maar ook Vanhaezebrouck zelf heeft als coach nog niet zijn meerwaarde kunnen bewijzen.

Lees verder »

Driejarig contract voor Timassi

Driejarig contract voor Timassi

JEUGD - TRANSFERS Waar Anderlecht Jeremy Doku dreigt te verliezen, kiest Halim Timassi wel voor een langer verblijf in de jeugdwerking van de uittredende landskampioen. Sport/Voetbalmagazine weet dat de centrale middenvelder weldra een contract voor drie jaar zal tekenen. Lees verder »

Selectie U21: geen Deschacht tegen Genk

Selectie U21: geen Deschacht tegen Genk

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen vanavond tegen Racing Genk. Emilio Ferrera trekt met twintig spelers naar Limburg. Olivier Deschacht, de voorbije weken een vaste waarde, is er niet bij. Mogelijk oordeelt Anderlecht dat het beter is op toptalenten Abdoul Danté en Hannes Delcroix speelkansen te geven. Lees verder »

 02-04-2018 

U17 derde op Future Cup (video)

U17 derde op Future Cup (video)

JEUGD De U17 van Anderlecht zijn vanmiddag derde geworden op de ABN AMRO Future Cup in Amsterdam. Paars-wit verloor de halve finale na strafschoppen van Ajax. In de kleine finale werd Sporting Lissabon afgedroogd met maar liefst 7-2. Lees verder »

 01-04-2018 

Applaus ter ere van Rudy Veugelen (39)

Applaus ter ere van Rudy Veugelen (39)

WEDSTRIJDEN - ANDERE Afgelopen nacht kwam Rudy Veugelen, één van de vaste chauffeurs van supportersclub Anderlecht United, om het leven. De supportersclub roept daarom alle fans op te applaudisseren tijdens minuut 39 in de wedstrijd tegen Gent. Anderlecht-Online wenst alvast zijn medeleven te betuigen aan de vrienden en familie van Rudy. Lees verder »