Archieven

 29-02-2016 

Shakhtar nog in winterstop

Shakhtar nog in winterstop

ANDERE U zit waarschijnlijk nog te wachten op het resultaat van Shakhtar Donetsk, de volgende tegenstander van Anderlecht in de Europa League. Wel die komt er vandaag niet. In Oekraïne is het nog steeds winterstop. Lees verder »

Open training op 2 maart

Open training op 2 maart

ANDERE Komende woensdag, 2 maart om 10u30, zet Anderlecht de deuren van het trainingscomplex open voor het publiek. Supporters kunnen hun favoriete spelen aan het werk zien tijdens de voorbereiding op de competitiewedstrijd van komende zaterdag. Lees verder »

U21: Selectie Anderlecht - KRC Genk

U21: Selectie Anderlecht - KRC Genk

JEUGD De beloften van Anderlecht spelen vananvond tegen KRC Genk in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Coach Nicolas Frutos nam zes spelers van de A-kern op in zijn selectie: Conté, Ezekiel, Heylen, N'Sakala, Roef en Trezeguet. Lees verder »

Hanni in tribune tijdens topper

Hanni in tribune tijdens topper

TRANSFERS Sofiane Hanni was een opvallende toeschouwer tijdens de klassieker tussen Anderlecht en Standard. De middenvelder van KV Mechelen, dit seizoen al goed voor twaalf doelpunten, staat in de belangstelling van beide clubs. Lees verder »

Okaka vraagt shirt Valdes

Okaka vraagt shirt Valdes

ANDERE Stefano Okaka en Standard-doelman Victor Valdes waren tijdens de wedstrijd niet altijd elkaars beste vrienden, maar zoals het echte sportlui beaamt was het na afloop allemaal koek en ei. De twee legden hun arm over elkaars schouder en deden een goede babbel. Lees verder »

 28-02-2016 
 27-02-2016 

UYL: Zagreb wil wedstrijd herspelen

UYL: Zagreb wil wedstrijd herspelen

JEUGD Dinamo Zagreb heeft de UEFA voorgesteld om de achste finale van de Youth League tegen Anderlecht te herspelen. In de eerste partij lieten de Kroaten een geschorste speler invallen. Hiervoor riskeren ze diskwalificatie. Lees verder »

Dendoncker heeft last, maar raakt fit

Dendoncker heeft last, maar raakt fit

BLESSURES Leander Dendoncker speelde tegen Olympiakos zijn eerste wedstrijd in twee maanden. Meteen moest hij 120 minuten vol aan de bak. Na de partij ondervond de middenvelder lichte hinder, maar hij raakt wel fit voor de klassieker van morgen tegen Standard. Lees verder »

Ezekiel niet naar China

Ezekiel niet naar China

ANDERE Imoh Ezekiel bleeft thuis van Athene om zijn visum naar China te regelen. Op het laatste moment is echter alles afgesprongen waardoor Ezekiel dus nog drie maanden op Anderlecht blijft.  Lees verder »


 26-02-2016 

Suarez: "Ik ben gek van vreugde"

Suarez:

INTERVIEWS Matias Suarez mocht tegen Olympiakos veertig minuten meevoetballen. De Argentijn zorgde voor dreiging en genoot mee van de oververdiende overwinning. "Het is door momenten als deze dat ik blij ben nog bij Anderlecht te spelen." Lees verder »

Hasi: "Mentaal is dit een boost"

Hasi:

INTERVIEWS De stoom kwam Besnik Hasi net niet uit de oren tijdens de rust. Zo boos dat de coach zelf ruzie zocht met de wedstrijdleiding in de spelerstunnel: "Ik was kwaad ja. Ik dacht dat het gewoon niet mocht zijn", bekend de coach. Lees verder »

Spelers geblokkeerd op weg naar stadion

Spelers geblokkeerd op weg naar stadion

ANDERE Nadat eerder supporters van paars-wit al werden aangevallen door Griekse hooligans, was het gisteren de beurt aan de spelers. Toen Besnik Hasi met zijn groep op weg was naar het stadion, werd hun bus geblokkeerd door enkele Griekse hooligans op de motor. Lees verder »

Vanden Stock verlaat stadion na 1-0

Vanden Stock verlaat stadion na 1-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht-voorzitter maakte het glorieuze einde van de partij tegen Olympiakos niet mee. Na de strafschop tegen verliet hij het stadion al. Volgens Het Nieuwsblad zwaar ontgoocheld en uit onvrede met de 'prestaties' van de scheidsrechter. Lees verder »

Ezekiel moet voor 17 uur beslissen

Ezekiel moet voor 17 uur beslissen

TRANSFERS - ANDERE Imoh Ezekiel reisde niet mee af naar Athene. Hij bespreekt momenteel met zijn entourage en moeder club Al-Arabi de aanbieding vanuit China. De transfermarkt sluit er vandaag om 17 uur Belgische tijd, voor dat uur moet Ezekiel een beslissing nemen. Lees verder »

Loting Europa League op vrijdagmiddag

Loting Europa League op vrijdagmiddag

WEDSTRIJDEN Vrijdag om 13 uur vindt de loting voor de volgende ronde van de Europa League plaats. Anderlecht plaatste zich na een sterke prestatie in Athene (1-2). Ook in de volgende ronde is paars-wit niet kansloos, al zal de loting wat moeten meezitten. Lees verder »

 25-02-2016 

Rust: schandalige ref lijkt Anderlecht te nekken (1-0)

Rust: schandalige ref lijkt Anderlecht te nekken (1-0)

WEDSTRIJDEN Anderlecht lijkt, net zoals vorig jaar, opnieuw genekt te worden door foute beslissingen van het scheidsrechterlijke zestal. De show begon al na een aantal minuten: Acheampong stootte door op de rechterflank en werd door de laatste man neergetrokken. Rood, dacht iedereen. Maar scheidsrechter Hunter oordeelde zelfs in het voordeel van de Grieken. Lees verder »

Nog zes Anderlecht-fans in hechtenis

Nog zes Anderlecht-fans in hechtenis

ANDERE Tijdens de rellen van afgelopen nacht tussen supporters van Anderlecht en Olympiakos, heeft de Atheense politie vijftig Anderlecht-fans opgepakt. Ze brachten de nacht door in de cel. De meesten werden vanochtend vrijgelaten, maar zes van hen zitten nog steeds in hechtenis. Lees verder »

Kledinglijn Praet te koop bij ZEB

Kledinglijn Praet te koop bij ZEB

ANDERE De vrouwelijke fans van paars-wit zullen blij zijn met volgend bericht. Vanaf maart is de kledinglijn van Dennis Praet "DYJCODE" ook te koop bij kledingwinkel ZEB. Momenteel kan de kledij van Praet enkel maar online aangekocht worden wat toch nog een drempel blijft voor sommige mensen. Lees verder »

Ezekiel: privéproblemen = transfer?

Ezekiel: privéproblemen = transfer?

TRANSFERS Imoh Ezekiel reisde niet mee af naar Griekenland. Wegens privéproblemen volgens Besnik Hasi, maar volgensVoetbalkrant mogen die privéproblemen vertaald worden naar een transfer. Al-Arabi, de moederclub van Ezekiel, heeft namelijk al een tijdje aanbiedingen uit China op zak. Lees verder »

700 supporters mee naar Athene

700 supporters mee naar Athene

ANDERE 700 Anderlecht-supporters zijn mee afgereisd naar Griekenland voor de Europa-League wedstrijd van donderdagavond tegen Olympiakos. Zij moeten het opnemen tegen de gezangen van zo'n 33.000 Olympiakos-supporters. Lees verder »

 24-02-2016 

Belgische U17 verslaan Griekenland

Belgische U17 verslaan Griekenland

JEUGD De Belgische U17 hebben in een oefenduel Griekenland geklopt met 0-1. Anderlecht-spelers Daam Foulon (foto), Hannes Delcroix en aanvoerder Sebastiaan Bornauw stonden in de basis. Milan Corryn viel in na 58 minuten. Lees verder »

"Dat de spelers het nu maar eens tonen"

INTERVIEWS Deze voormiddag is Anderlecht op het vliegtuig gestapt voor de Europa League-wedstrijd van morgen tegen Olympiakos. Hoewel de competitie primeert, benadrukt voorzitter Roger Vanden Stock het belang van deze partij. "Het wordt een match op leven en dood." Lees verder »

Sylla verlengt tot 2020

Sylla verlengt tot 2020

ANDERE Er is nog geen officiële mededeling vrijgegeven van Anderlecht, maar Idrissa Sylla zou zijn contract wel al verlengd hebben met één seizoen. Een beloning voor zijn inzet en positieve mentaliteit. Lees verder »


 23-02-2016 

Europees avontuur ten einde voor U19

Europees avontuur ten einde voor U19

JEUGD De U19 zijn uitgeschakeld in de UEFA Youth League. In eigen huis verloren ze vanavond met 0-2 van Dinamo Zagreb. De paars-witte talenten zien zo een galawedstrijd in eigen stadion tegen Barcelona aan hun neus voorbij gaan. Lees verder »

UYL: bij winst tegen Barcelona

UYL: bij winst tegen Barcelona

JEUGD Als Anderlecht in de UEFA Youth League straks wint van Dinamo Zagreb, mag het zich opmaken voor een absolute topaffiche. FC Barcelona versloeg vandaag Midtjylland en wordt de volgende tegenstander van de winnaar van vanavond. Lees verder »

Turkse interesse voor Sylla

Turkse interesse voor Sylla

TRANSFERS Idrissa Sylla staat in de belangstelling van het Turkse Trabzonspor. De ploeg van onze landgenoot Luis Pedro Cavanda zal Sylla tot het einde van het seizoen volgen met het oog op een mogelijke transfer. Lees verder »

 22-02-2016 

Forum opnieuw beschikbaar

Forum opnieuw beschikbaar

WEBSITE Jullie hadden het al gemerkt: berichten schrijven op het forum was een tijdje onmogelijk. Sinds deze namiddag is de volledige functionaliteit weer beschikbaar. Jullie kunnen dus opnieuw mee-discussiëren over het reilen en zeilen binnen onze club. Ook de Prono League op het forum is weer beschikbaar! Lees verder »

UYL: Let fluit Anderlecht - Dinamo Zagreb

UYL: Let fluit Anderlecht - Dinamo Zagreb

WEDSTRIJDEN - JEUGD De 30-jarige Let Andris Treimanis is door de UEFA aangeduid om de Youth League wedstrijd tussen Anderlecht en Dinamo Zagreb in goede banen te leiden. Treimanis is sinds 2011 in dienst bij de FIFA en de UEFA. Sinds oktober 2006 is hij actief in de Virslīga, de Letse eerste divisie. Lees verder »

Mist Defour ook Olympiakos?

Mist Defour ook Olympiakos?

BLESSURES Geen Steven Defour gisteren tegen Waasland-Beveren en mogelijk moet hij ook verstek geven voor de terugwedstrijd tegen Olympiakos van donderdag. De middenvelder moet een extra echografie ondergaan om na te gaan hoe de blessure evolueert. Lees verder »

Engelse clubs scouten Okaka

Engelse clubs scouten Okaka

TRANSFERS Stefano Okaka heeft interesse gewekt van Swansea en Crystal Palace. De Premier League-clubs kwamen Okaka scouten tegen Olympiakos. Crystal Palace had Rik Van de Velde, in het verleden nog hoofd scouting van Anderlecht, gestuurd. Lees verder »

 21-02-2016 

Praet geschorst tegen Standard

Praet geschorst tegen Standard

WEDSTRIJDEN Dennis Praet pakte tegen Waasland-Beveren twee gele kaarten. De middenvelder is zo geschorst voor de partij van volgende week tegen Standard. Omdat Praet een dubbele gele kaart kreeg, komen deze niet bij zijn seizoenstotaal en blijft die teller op vier. Lees verder »

Hasi: "Ik vewacht een moeilijke wedstrijd"

Hasi:

INTERVIEWS Om 18u gaat Anderlecht op bezoek op de Freethiel, Besnik Hasi beseft dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Paars-wit heeft het altijd wat moeilijker na een Europese wedstrijd en Waasland-Beveren zal op zoek zijn naar revanche na de pandoering van Racing Genk.  Lees verder »

Kara: "De plaatsjes zijn duur"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj werd beloond met een plaatsje in het Europa League elftal van de week na de wedstrijd tegen Olympiakos. Maar Anderlecht laat het nogal vlug afweten tegen "kleinere" ploegen zoals bijvoorbeeld Waasland-Beveren, maar daar heeft de Senegalees  geen schrik meer van: "De mentaliteit is veranderd." Lees verder »


 20-02-2016 

Hasi: "Alex zoekt stabiliteit"

Hasi:

ANDERE Alexander Büttner voelt zich goed op Anderlecht. De Nederlander gaf zelf al te kennen dat zijn aankoopoptie minder is dan vier miljoen euro. Maar er is ook nog Ivan Obradovic die volgend seizoen terug komt op die positie.  Lees verder »

Ezekiel naar China ?

Ezekiel naar China ?

ANDERE Imoh Ezekiel komt bij Anderlecht niet meer aan spelen toe en dat ziet ook zijn moederclub Al Arabi. Daarom zou de Qatareese club nu al willen ingaan op een bod uit China, maar zo een vaart zal het niet lopen en waarschijnlijk blijft Ezekiel nog tot deze zomer bij paars-wit. Lees verder »

 19-02-2016 

Nieuwe grasmat voor play-offs

Nieuwe grasmat voor play-offs

ANDERE Tijdens de partij tegen Olympiakos werd duidelijk dat de grasmat van Anderlecht niet in al te beste staat meer is. De club beseft dit en zal tegen de play-offs een nieuwe grasmat aanleggen in het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Acheampong wekt interesse Inter Milaan

Acheampong wekt interesse Inter Milaan

TRANSFERS Eén van de clubs die gisteren een scout had gestuurd naar Anderlecht - Olympiakos, is Inter Milaan. De Italianen kwamen aanvankelijk voor Praet, Tielemans en Najar, maar ze legden hun interesse naar Frank Acheampong en maakten een rapport over hem. Lees verder »

Defour onzeker voor Waasland-Beveren

Defour onzeker voor Waasland-Beveren

BLESSURES Steven Defour kreeg tegen Olympiakos een trap op de kuit en kon niet meer verder. Mogelijk moet de middenvelder de partij van zondag tegen Waasland-Beveren aan zich voorbij laten gaan. De terugmatch tegen Olympiakos komt niet in het gedrang. Lees verder »

 18-02-2016 

Halve Premier League komt scouten

Halve Premier League komt scouten

ANDERE De tribunes van het Constat Vanden Stock Stadion is vanavond goed gevuld met verschillende scouts. Niet alleen sturen verschillende clubs uit de Premier League een scout, maar ook de Bundesliga en Primera Division is goed vertegenwoordigd. Lees verder »


 17-02-2016 

Vanden Borre geeft EK-droom op

Vanden Borre geeft EK-droom op

ANDERE Anthony Vanden Borre traint intussen twee dagen opnieuw in Anderlecht. De basisconditie van de verdediger is ok en over twee weken zou hij zijn eerste wedstrijd met de U21 kunnen spelen. Zijn EK-ambities heeft hij opgeborgen. Lees verder »

 16-02-2016 

Obradovic terug op Neerpede

Obradovic terug op Neerpede

BLESSURES Ivan Obradovic is sinds maandag terug op Neerpede na zijn kruisbandoperatie aan de knie. Dit seizoen zal de Serviër wellicht niet meer in actie komen. Obradovic gaat nu verder werken aan zijn herstel op Neerpede. Lees verder »

 15-02-2016 

Anderlecht volgt middenvelder Olympiakos

Anderlecht volgt middenvelder Olympiakos

TRANSFERS Het bestuur van Anderlecht zal donderdag heel aandachtig in de tribune zitten tijdens de wedstrijd tegen Olympiakos. Niet alleen omdat de wedstrijd van cruciaal belang is om door te stoten naar de volgende ronde in de Europa League, maar ook omdat paarswit geïnteresseerd zou zijn in middenvelder Konstantínos Fortoúnis. Lees verder »

Acheampong krijgt weer trap op kuit

Acheampong krijgt weer trap op kuit

BLESSURES Frank Acheampong werd tegen Zulte Waregem kort na het uur gewisseld. "Frank kreeg vorige week een trap op de kuit. Hij ondervond reactie, maar kon spelen. Tegen Zulte Waregem kreeg hij echter een trap op dezelfde plek", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

 14-02-2016 
 13-02-2016 

Olympiakos voor het eerst onderuit

Olympiakos voor het eerst onderuit

ANDERE Olympiakos speelde vanavond zijn generale repetitie, voor het afreist naar Brussel, tegen AEK Athene, de tweede in Griekse competitie. Het was nota bene  ex-Anderlechtspeler, Ronald Vargas, dat Olympiakos het eerste puntenverlies van het seizoen aansmeerde. Lees verder »

Hasi: "Een match van het collectief"

Hasi:

INTERVIEWS Heel Anderlecht was tevreden na de overwinning tegen Zulte-Waregem maar de coach legt de lat hoger: "Er is nog veel werk aan de winkel. We staan nog altijd in het krijt bij de supporters. Ze hebben ons vaak bekritiseerd en ze hadden gelijk." Lees verder »

Büttner: "Last van krampen"

Büttner:

INTERVIEWS Alexander Büttner vroeg om een wissel, niet door een blessure, maar door krampen. "Het is geweten dat ik lang niet gespeeld heb", zegt de Nederlander, "Dus ik ben nog niet helemaal fit. Maar ik blijf hard werken." Lees verder »

1 minuut applaus voor Dominique D'Onofrio

1 minuut applaus voor Dominique D'Onofrio

ANDERE Het Belgische en internationale voetbal heeft gisterenavond een grote persoonlijkheid verloren in de vorm van Dominique D'Onofrio. De paars-witte familie wenst eer te brengen aan deze grote meneer door 1 minuut applaus voor aanvang van de wedstrijd.  Lees verder »

Amerikaanse scouts in tribune vanavond

Amerikaanse scouts in tribune vanavond

ANDERE Naar aloude gewoonte wordt de wedstrijd van vanavond bijgewoond door verschillende scouts. Deze keer zijn alvast Dortmund en Zenit Sint-Petersburg van de partij, maar ook uit Amerika. Kansas City stuurt een scout naar het Astridpark vanavond. Lees verder »

Geen disciplineprobleem bij Ezekiel

Geen disciplineprobleem bij Ezekiel

ANDERE Gianfranco Zola, coach van Al Arabi, gaf eerder al te kennen dat hij zich zorgen maakte over de situatie van Imoh Ezekiel. Zola vroeg zich af of de speler wel genoeg discipline had, dan kan je hierteruglezen. Anderlecht neemt het op voor zijn speler en laat weten dat Ezekiel heel gedisciplineerd is.  Lees verder »

Lukebakio bijna Rode Duivel

Lukebakio bijna Rode Duivel

ANDERE Dodi Lukebakio Ngandoli is geboren en getogen in België. Toch speelt hij nog altijd niet voor de nationale ploeg, er ontbreekt namelijk nog één document om zijn dossier helemaal in orde te brengen. Dodi zelf wil héél graag voor België uitkomen.  Lees verder »

 12-02-2016 

Hasi: "Iedereen heeft de wil om zich te tonen"

Hasi:

INTERVIEWS Zaterdag staat de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Anderlecht ontvangt dan de troepen van Franky Dury in het Constant Vanden Stock Stadion. Er zijn nog 15 punten te verdienen voor de aanvang van de play-offs. En Anderlecht ligt nog steeds op koers voor PO1. Lees verder »

Anderlecht nu ook op snapchat

Anderlecht nu ook op snapchat

ANDERE Na Facebook, Twitter en Instagram is Anderlecht nu ook actief op Snapchat, vanaf vrijdag 12 februari. "We merkten dat Snapchat alsmaar populairder wordt bij vooral onze jongere fans, daarom voegden we het toe aan ons sociale mediaplatform", zegt David Steegen.  Lees verder »

Situatie Ezekiel houdt Al-Arabi bezig

Situatie Ezekiel houdt Al-Arabi bezig

INTERVIEWS Gianfranco Zola, de Italiaanse coach van Al Arabi, maakt zich zorgen over het gebrek van speelminuten bij Imoh Ezekiel. "Het is een heel vervelende situatie want hij is een speler met heel veel kwaliteiten. Door zijn jonge leeftijd is het belangrijk dat hij veel speelt", zucht Zola.  Lees verder »

Acheampong onzeker voor zaterdag

Acheampong onzeker voor zaterdag

BLESSURES Frank Acheampong, tegen KV Mechelen uitblinker met twee doelpunten, kreeg op training een trap op de kuit en is onzeker voor de partij van morgen tegen Zulte Waregem. Goed nieuws is er wel eindelijk over Leander Dendoncker. Lees verder »

Defour: "Jongeren moeten luisteren"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour is met zijn 27 jaar één van de anciens bij Anderlecht en wil zich opwerpen als één van de leiders van paarswit. "Maar dan moeten de andere spelers dat accepteren, en moet ook het bestuur me steunen", aldus de middenvelder. Lees verder »

Deschacht klaar, Okaka niet

Deschacht klaar, Okaka niet

BLESSURES Olivier Deschacht, die de voorbije week sukkelde met het schaambeen, raakt klaar voor de wedstrijd van morgen tegen Zulte Waregem. Stefano Okaka (enkel) bleef een hele week binnen en zal hoogstens als invaller op het scheidsrechtersblad staan. Lees verder »

 11-02-2016 

Sowah traint voor het eerst met A-kern

Sowah traint voor het eerst met A-kern

JEUGD Tijdens de open training mochten we gisteren een nieuw gezicht verwelkomen: Emmanuel Adjei Sowah trainde voor het eerst mee met de A-kern. De 18-jarige Ghanees speelt sinds januari bij de U21. Dinsdag in de Youth League mocht hij een kwartiertje meespelen. Lees verder »

 10-02-2016 

Vanden Borre: dan maar Amerika?

Vanden Borre: dan maar Amerika?

TRANSFERS Een transfer naar Sion sprong gisteren af, maar volgens Het Laatste Nieuws heeft nu een club uit Amerika interesse laten blijken voor Vanden Borre. Intussen groeit bij de familie van de rechtsachter wel de frustratie over diens manager Fouad Ben Kouider. Lees verder »

 09-02-2016 

Meer Zwitserse interesse voor Vanden Borre

Meer Zwitserse interesse voor Vanden Borre

TRANSFERS Niet alleen FC Sion hengelt naar de diensten van Anthony Vanden Borre, ook Grasshopper Zurich en FC Bazel blijken geïnteresseerd in de veelbesproken verdediger. De transfermarkt is nog open tot 15 februari in Zwitserland dus het lijkt er op dat er weldra een oplossing uit de bus kan komen voor het enfant terrible van Anderlecht. Lees verder »

 08-02-2016 

Verbist fluit Anderlecht - Zulte - Waregem

Verbist fluit Anderlecht - Zulte - Waregem

ANDERE Johan Verbist is door de KBVB aangeduid om de wedstrijd van komende zaterdag tussen Anderlecht en Zulte-Waregem in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Danny Huens, Dirk Gilon en vierde official Frederik Geldhof. Aftrap in het Astridpark is voorzien om 20u. Lees verder »

"Bastien kan mooie dingen bereiken"

INTERVIEWS Vanuit Italië bereiken ons positieve berichten over de uitleenbeurt van Samuel Bastien. In de Franstalige pers heeft onze landgenoot Benjamin Mokulu, Bastiens ploegmaat bij Avellino, erg lovende woorden klaar voor de 19-jarige middenvelder. Lees verder »

Danté in topelftal CHAN

Danté in topelftal CHAN

TRANSFERS Abdoul Karim Danté, de Malinese verdediger van 17 jaar die weldra Anderlecht vervoegt, is opgenomen in het officiële topelftal van het African Nations Championship. Hij is één van de vier verdedigers in het elftal dat gedomineerd wordt door toernooiwinnaar Congo. Lees verder »

Play-offs van start op 1 april

Play-offs van start op 1 april

WEDSTRIJDEN - ANDERE Komende vrijdag 12 februari gaat de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League van start. Nog 5 wedstrijden dus voor de play-offs beginnen. De start van PO1 staat gepland in het weekend van 1 april, de laatste wedstrijd van PO1 is in het weekend van 21 mei. Lees verder »

 07-02-2016 
 06-02-2016 

Badji: "Vertrouwen voor wat volgt"

Badji:

INTERVIEWS Stéphane Badji liet bij zijn debuut meteen zien wat voor speler hij is: academisch niet de mooiste, maar erg nuttig in de balrecuperatie. "Ik ben tevreden over mijn eerste wedstrijd", vertelde de Senegalees na afloop. "Ik heb vertrouwen voor wat nog volgt." Lees verder »

Achtste geel voor Defour

Achtste geel voor Defour

WEDSTRIJDEN Steven Defour kreeg tegen KV Mechelen een gele kaart omdat hij Steven De Petter hinderde toen die een vrije trap wilde nemen. Het is al de achtste gele kaart dit seizoen voor Defour. Bij tien stuks is hij twee speeldagen geschorst. Lees verder »

Acheampong: "Ik bedankt God"

Acheampong:

INTERVIEWS Frank Acheampong, die gisteren de plaats in nam van de gestrafte Lukebakio,  scoorde gisteren zijn eerste dubbel voor paars-wit. De Ghanees bedankte God voor zijn twee doelpunten en hoopt vooral dat hij nu een basisplaats heeft afgedwongen.  Lees verder »

Deschacht onzeker voor Zulte-Waregem

Deschacht onzeker voor Zulte-Waregem

BLESSURES Olivier Deschacht heeft last van een pubalgie (lies) en is ook nog onzeker voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Stefano Okaka staakte gisteren de opwarming wegens last aan de enkel. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de last is.  Lees verder »

Hasi: "Tevreden over de nieuwe jongens"

Hasi:

INTERVIEWS Alexander Büttner en Stéphane Badji kregen hun vuurdoop tegen KV Mechelen. Büttner liet zien dat hij kan vrije- en hoekschoppen nemen, Badj gaat nog beter worden volgens de coach. Filip Djuricic bevestigde wat hij vorige week al een paar keer liet zien.  Lees verder »

Kara geschorst tegen Zulte-Waregem

Kara geschorst tegen Zulte-Waregem

ANDERE Kara Mbodj pakte gisteren zijn vijde gele kaart waardoor hij dus automatisch geschorst is voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Hij wordt wellicht vervangen door Leander Dendoncker (indien fit) of Michaël Heylen.  Lees verder »

Lukebakio op de strafbank

Lukebakio op de strafbank

ANDERE Het was de bedoeling dat Dodi Lukebakio Ngandoli tegen KV Mechelen in de basis startte, alleen hervalt hij in zijn oude slechte gewoontes. Lukebakio kwam de voorbije week twee keer te laat waardoor Besnik Hasi hem naar de bank verwees. Lees verder »

 05-02-2016 

Open training op 10 februari

Open training op 10 februari

ANDERE Hou uw agenda's klaar, komende woensdag 10 februari om 10u30, zet Anderlecht de deuren van Neerpede open om de supporters de kans te geven om de spelers aan het werk te zien tijdens de training.  Lees verder »

Belgrano geeft Suarez niet op

Belgrano geeft Suarez niet op

TRANSFERS In West-Europa is de transfermarkt gesloten, maar in Argentinië is hij nog open tot 24 februari. Belgrano heeft de hoop nog niet opgegeven om Matias Suarez terug te halen. De aanvaller verkiest in eerste instantie echter een transfer naar Spanje. Lees verder »

 04-02-2016 

Nog steeds geen Dendoncker

Nog steeds geen Dendoncker

BLESSURES Leander Dendoncker heeft ook gisteren de groepstraining niet hervat. De middenvelder houdt het bij individuele trainingen en raakt meer dan waarschijnlijk niet klaar voor de partij van morgen tegen KV Mechelen. Stéphane Badji maakt zo een goede kans om te debuteren. Lees verder »

"Hasi doet het seizoen uit"

INTERVIEWS Voorzitter Roger Vanden Stock gaat in zijn interview ook in op de kritiek van de supporters op Besnik Hasi. "We trekken zijn kwaliteiten niet in twijfel, maar de inspanningen die we nu gedaan hebben, moeten renderen." Lees verder »

"Vanden Borre waant zich de king"

INTERVIEWS Voorzitter Roger Vanden Stock gaat geen onderwerp uit de weg in zijn interview, ook de zaak Anthony Vanden Borre komt ter sprake. De voorzitter is teleurgesteld in de speler, maar hij blijft in hem geloven: "Hij is een zoon van de club", aldus Vanden Stock. Lees verder »

 03-02-2016 

Kindermans: "Musonda had bij ons wel gespeeld"

Kindermans:

INTERVIEWS Charly Musonda Jr. maakte in 2012 de overstap van Anderlecht naar Chelsea, maar heeft daar nog niet veel succes gekend. Na vier jaar bij de beloften van Chelsea verhuist hij nu naar het Spaanse Betis Sevilla. "Musonda had bij ons wel al gespeeld", reageert Jean Kindermans, hoofd van de jeugdopleidingen bij Anderlecht, zuur. Lees verder »

Info ticketverkoop Clasico

Info ticketverkoop Clasico

WEDSTRIJDEN - ANDERE De ticketverkoop voor de wedstrijd tegen Standard, gaat van start op donderdag 11 februari. De tickets zijn vanaf dan enkel aan de loketten te verkrijgen. Prijzen variëren tussen 23 en 45 euro. De Clasico staat gepland op zondag 28 februari om 18u. Lees verder »

Galhardo haalt Europese lijst niet

Galhardo haalt Europese lijst niet

ANDERE Dinsdag moest de vernieuwde spelerslijst voor de Europa League binnen zijn bij UEFA. Daar mogen drie nieuwe spelers aan toegevoegd worden. Anderlecht koos voor Filip Djuricic, Alexander Büttner en Stéphane Badji.  Lees verder »

 02-02-2016 

Liverpool en Juventus willen Bastien

Liverpool en Juventus willen Bastien

TRANSFERS Samuel Bastien speelt momenteel op huurbasis bij de Italiaanse tweedeklasser Avellino, en maakt daar blijkbaar een sterke indruk. Zo berichten verschillende media dat zowel het Italiaanse Juventus als Premier League team Liverpool geïnteresseerd zijn in de 19-jarige spelmaker. Lees verder »

Opinie: de juiste profielen

Opinie: de juiste profielen

WEBSITE - OPINIES De transferperiode zit erop, tijd om een balans op te maken. Anderlecht trok vier spelers aan en hoewel elke transfer een gok is, willen we de vier nieuwe jongens positief benaderen. Er zijn voldoende redenen om te geloven dat het stuk voor stuk voltreffers kunnen zijn. Lees verder »

Dendoncker traint nog steeds alleen

Dendoncker traint nog steeds alleen

BLESSURES Leander Dendoncker trainde gisteren nog steeds niet met de groep. Ook Matias Suarez bleef binnen. Steven Defour kreeg tegen STVV een trap, maar zonder erg. Andy Najar trainde wel opnieuw met de groep en raakt speelklaar voor de partij van vrijdag tegen KV Mechelen. Ook Frank Acheampong, vrijdag nog geblesseerd vervangen, trainde gewoon mee. Lees verder »

Adjei tekent contract

Adjei tekent contract

TRANSFERS Emmanuel Sowah Adjei heeft zijn contract bij Anderlecht getekend. Het gaat over een overeenkomst voor één jaar met optie voor drie bijkomende seizoenen. De 17-jarige rechtsback uit Ghana sluit aan bij de U21, maar kan mogelijk snel doorstoten naar de A-kern aangezien Anderlecht met Rafaël Galhardo maar één echte rechtsback heeft. Lees verder »

"Badji is een beest"

TRANSFERS - INTERVIEWS Met Stéphane Badji haalde Anderlecht een concurrent slash stand-in voor Leander Dendoncker. Wat mogen we van de Senegalees verwachten? "Verwacht geen technische hoogstandjes, maar fysiek is hij indrukwekkend." Lees verder »

Derde nederlaag op rij voor Frutos

Derde nederlaag op rij voor Frutos

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben ook hun derde wedstrijd onder Nicolas Frutos verloren. Op bezoek bij KV Oostende gingen ze met 4-3 de boot in. Jorn Vancamp (twee keer) en Antoine Bernier scoorden voor Anderlecht. Lees verder »

 01-02-2016 

Scholl trekt naar AA Gent

Scholl trekt naar AA Gent

ANDERE Alexis Scholl trekt van Benfica naar AA Gent. De linksback was vorig seizoen einde contract bij Anderlecht en trok naar Benfica. De Portugese ploeg leent hem nu voor zes maand uit aan regerend landskampioen AA Gent. Lees verder »

Selectie U21: Mangala is erbij

Selectie U21: Mangala is erbij

JEUGD De beloften van Anderlecht spelen vanavond hun tweede wedstrijd in de tweede competitieronde. KV Oostende is de tegenstander. Orel Mangala, die volgens de media naar Duitsland zou vertrekken, is er straks gewoon bij. Lees verder »

Haalt Anderlecht Lucas Silva nog?

Haalt Anderlecht Lucas Silva nog?

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck heeft nog enkele drukke uren voor de boeg op deze laatste transferdag. Volgens L'Equipe zou paars-wit interesse tonen in Lucas Silva, een 22-jarige Braziliaanse middenvelder die eigendom is van Real Madrid. Lees verder »