Archieven

 31-03-2014 

Beloften winnen niet van Brugge

Beloften winnen niet van Brugge

Ook de beloften hebben hun topper niet kunnen winnen. Maandagavond moesten ze tegen Club Brugge het onderspit delven en keerden ze zo met een 2-1 nederlaag terug naar Brussel. Leya Iseka scoorde het enige Anderlecht-doelpunt. Lees verder »

Engelse interesse voor Faes

Engelse interesse voor Faes

Wout Faes kan rekenen op interesse van de andere kant van het Kanaal. Chelsea en Manchester United bevonden zich namelijk in de tribunes tijdens het U17 kampioenschap in Schotland. Lees verder »

Delférière fluit Anderlecht - Club Brugge

Delférière fluit Anderlecht - Club Brugge

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge, nu zondag zes april om 20.00 uur, wordt geleid door Sébastien Delférière. Club won de eerste Play-off wedstrijd van Lokeren met 5-1 en staat met 35 punten tweede in het klassement. Lees verder »

Beloften spelen topper tegen Brugge

Beloften spelen topper tegen Brugge

De beloften spelen deze avond in Knokke-Heist tegen Club Brugge, leider in het klassement. Met Bourard, Dendoncker, Jaadi en Kudimbana staan er vier spelers van de A-ploeg op het wedstrijdblad. De aftrap is om 19.30 uur. Lees verder »

Bruno bekeek wedstrijd thuis

Bruno bekeek wedstrijd thuis

Grote afwezige gisteren tegen Standard was Massimo Bruno. Ook al was hij opgenomen in de selectie, de speler bleef wijselijk thuis uitzieken. Demy De Zeeuw et Frank Acheampong keken toe vanuit de tribune. Lees verder »

Reacties Praet, Hasi en Deschacht

Reacties Praet, Hasi en Deschacht

De spelers als coach waren na de 1-0 nederlaag duidelijk teleurgesteld. "Het is een ware ontgoocheling", aldus Besnik Hasi. "We hebben het vergeten af te maken want de kansen waren er wel degelijk." Lees verder »

 30-03-2014 

Er op of er onder voor Anderlecht

Er op of er onder voor Anderlecht

Vandaag om 18 uur speelt Anderlecht toch wel een cruciale wedstrijd. Kan het winnen van Standard is de titelstrijd volledig open en maakt paars-wit op die manier kans op het felbegeerde Champions League-ticket. Lees verder »

 29-03-2014 

Van den Brom wenst Anderlecht succes

Van den Brom wenst Anderlecht succes

Aan de vooravond van de eerste wedstrijd in de play-offs wenst John van den Brom zijn ex-ploeg Anderlecht veel succes. "Heel veel succes @rscanderlecht morgen tegen Standard. Winnen en alles ligt weer open", zo schrijft hij. Lees verder »

Zien we De Zeeuw nog in Anderlecht-shirt?

Zien we De Zeeuw nog in Anderlecht-shirt?

Het is niet zeker of Demy de Zeeuw nog in actie komt voor Anderlecht. De Nederlander is nog steeds niet hersteld van een hersenschudding die hij opliep in januari. "Bij sommige bewegingen blijft hij last hebben", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Anderlecht trekt op afzondering

Anderlecht trekt op afzondering

Om de wedstrijd tegen Standard in alle rust voor te kunnen bereiden trekt paars-wit vandaag al in afzondering. Op deze manier wordt de verplaatsing voor zondag ook een pak kleiner dan de 100 km die er anders afgelegd moet worden. Lees verder »


 28-03-2014 

Hasi blikt vooruit op topper tegen Standard

Hasi blikt vooruit op topper tegen Standard

Zondag om 18 uur wordt er in Sclessin afgetrapt voor het duel Standard - Anderlecht. Besnik Hasi blikte vandaag in de wekelijkse persconferentie vooruit op deze wedstrijd. Hij bevestigde ook dat Suarez niet meer in actie komt. Lees verder »

Bruno in bed met griep

Bruno in bed met griep

Ook al is de griepepidemie officieel voorbij, dat betekent niet dat er toch nog slachtoffers kunnen vallen. Zo is door de griep Massimo Bruno zeer twijfelachtig voor de match nu zondag tegen Standard. Lees verder »

U18: Matthys scoort voor België

U18: Matthys scoort voor België

Gisteren speelde de Belgische U18 gelijk tegen Portugal: 2-2. Hervé Matthys was één van de twee spelers die het leer in de netten kon werken. Een andere Anderlecht-speler, Xavier Gies, stond dan weer in het doel. Lees verder »

Eerste Clasico voor Hasi

Eerste Clasico voor Hasi

Zondag staat voor Anderlecht de eerste play-off wedstrijd op het programma en dit is onmiddellijk een topper tegen Standard. Over welke ploeg er op het veld zal staan wil Besnik Hasi niet te veel lossen. Lees verder »

Gent denkt aan John van den Brom

Gent denkt aan John van den Brom

Wordt John van den Brom binnenkort weer coach in België? Dat zou kunnen, want Gent toont interesse. "Doorgaan met Rednic is mijn eerste keuze. Lukt dit niet, dan interesseert Van den Brom mij wel", zegt voorzitter Ivan De Witte. Lees verder »

Loonopslag wenkt voor Vanden Borre

Loonopslag wenkt voor Vanden Borre

Gezien zijn goede prestaties denkt Anderlecht eraan om het contract van Anthony Vanden Borre open te breken. De verdediger heeft nog een verbintenis tot 2015 en de club laat hem liever niet zijn laatste contractjaar ingaan. Lees verder »

Vanden Borre berispt voor op bal staan

Vanden Borre berispt voor op bal staan

Anthony Vanden Borre ging tegen KV Oostende op een bepaald moment op de bal staan. De fans konden dit wel smaken, maar coach Besnik Hasi minder. "We hebben geen seizoen gespeeld dat ons dergelijke fantasietjes veroorlooft." Lees verder »

Anderlecht laat Zimbabwaan testen

Anderlecht laat Zimbabwaan testen

Anderlecht krijgt binnenkort de Zimbabwaan Bruce Kangwa op proef. Kangwa is een 25-jarige linksback die in zijn vaderland bij Highlanders, vorig jaar vice-kampioen, speelt. Hij kwam ook al drie keer uit voor de nationale ploeg. Lees verder »

Vargas wacht op contractverlenging

Vargas wacht op contractverlenging

Dit seizoen loopt het contract van Ronald Vargas af, maar of dit verlengd wordt is nog niet zeker. In principe zou de optie voor verlenging met één jaar voor 31 maart getekend moeten zijn maar een afspraak is nog niet gepland. Lees verder »

 27-03-2014 

"Stijl Gillet past niet bij Anderlecht"

In Sport/Voetbalmagazine laten Marc Degryse en Philippe Albert hun licht schijnen over de situatie van Guillaume Gillet bij Anderlecht. "Eigenlijk zou hij veel beter passen bij Club Brugge of Standard", zo menen de oud-spelers. Lees verder »

"Na seizoen beslissen over Canesin en co"

KV Oostende wil ook volgend seizoen beschikken over de drie spelers die het huurt van Anderlecht. Paars-wit is echter niet gehaast om snel te beslissen. "We zullen hun situatie na het seizoen bekijken", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Hasi: "Best geen vijf keer verliezen"

Hasi:

Met de play-offs staat Besnik Hasi voor zijn groot examen als Anderlecht-coach. "Ik zou erg graag ook volgend seizoen Anderlecht coachen", zegt Hasi. "Maar ik weet ook dat ik dan de komende weken best geen vijf keer verlies." Lees verder »

"Ik zag er enkele hard werken op training"

Nog drie dagen en Anderlecht begint aan zijn play-offs. Over het elftal waarmee Besnik Hasi aantreedt tegen Standard, wil hij nog geen uitspraken doen. "We zullen zien of ik dingen ga aanpassen tegenover de match tegen Oostende." Lees verder »

 26-03-2014 

Dossier uitbreiding stadion geblokkeerd

Dossier uitbreiding stadion geblokkeerd

Het dossier rond een eventuele uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion is op dit moment geblokkeerd door een conflict tussen de brandweer en de regionale overheden. Dat weet de Franstalige financiële krant L'Echo. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Geen Suarez in play-offs"

Van Holsbeeck:

Matias Suarez koesterde enige hoop om in de play-offs zijn rentree te vieren, maar volgens Herman Van Holsbeeck zal het zo ver niet komen. "Matias zal niet spelen in de play-offs. Te vroeg herbeginnen, zou een catastrofe zijn." Lees verder »

Rentree Acheampong tegen Club Brugge?

Rentree Acheampong tegen Club Brugge?

Frank Acheampong bleef gisteren na de training langer op het oefenveld om bijkomende fysieke oefeningen te doen. De wedstrijd tegen Standard komt nog te vroeg, maar tegen Club Brugge op 6 april zou hij zijn rentree kunnen maken. Lees verder »

Kouyaté: "Niemand was nog bang van ons"

Kouyaté:

Na een aanloop van dertig speeldagen begint nu écht. Cheikhou Kouyaté kijkt uit naar de play-offs en hoopt dat Anderlecht kan verrassen. "We spelen meteen tegen de twee beste teams. Dit is dé kans om ons seizoen goed te maken." Lees verder »


 25-03-2014 

"John was meer grote broer dan coach"

In een gesprek met L'Avenir komt Herman Van Holsbeeck vandaag nog eens terug op het ontslag van John van den Brom. "Ik dacht dat hij sterker zou zijn met een jonge groep omdat hij de beloften van Ajax gecoacht had." Lees verder »

Oostende wil Canesin definitief overnemen

Oostende wil Canesin definitief overnemen

Volgens Het Nieuwsblad wil Oostende Fernando Canesin niet opnieuw huren, maar probeert het om de Braziliaan definitief over te nemen van Anderlecht. De kustploeg deed zelfs al een eerste bod van minder dan 500.000 euro. Lees verder »

Tielemans kan spelen tegen Club Brugge

Tielemans kan spelen tegen Club Brugge

Straks om 13.15 uur behandelt de Geschillencommissie de rode kaart die Youri Tielemans kreeg bij de beloften. Wat de uitkomst ook wordt, volgens La Dernière Heure is Tielemans beschikbaar voor de eerste twee Play-off 1-matchen. Lees verder »

 24-03-2014 

Gumienny fluit Clasico

Gumienny fluit Clasico

Serge Gumienny is aangeduid om de eerste play-off wedstrijd, Standard - Anderlecht, in goede banen te leiden. Dit duel gaat door op zondag 30 maart om 18.00 uur. Lees verder »

Alvarez werkt volop aan terugkeer

Alvarez werkt volop aan terugkeer

In oktober 2013 werd Oswal Alvarez geopereerd aan zijn enkel. Net als Matias Suarez werkt hij hard aan zijn terugkeer. Op Twitter plaatste de Colombiaan alvast een foto waar we hem met de bal aan het werk kunnen zien. Hij voegde er het volgende aan toe: "Beetje bij beetje, met de hulp van God". Het is nog onduidelijk wanneer we jonge speler terug op het veld kunnen zien. Lees verder »

Nepalese tester met U17 in Aegon cup

Nepalese tester met U17 in Aegon cup

Bimal Gharti Magar, van wie we al enige tijd terug konden aankondigen dat hij bij Anderlecht op test kwam, zal met de U17 deelnemen aan de Aegon Future Cup. De Nepalese spits komt twee maanden stage lopen bij paars-wit. Lees verder »

 23-03-2014 

Doelpuntenfestival bij elites

Doelpuntenfestival bij elites

Drieëndertig doelpunten en maar één tegen, dat is het resultaat van een zaterdag voetbal bij de elites. Slachtoffer van dienst was Oostende. In één wedstrijd werd het zelf een beschamende 0-13! Lees verder »

Dortmund een optie voor Kouyaté?

Dortmund een optie voor Kouyaté?

Cheikhou Kouyaté zou kunnen rekenen op heel wat interesse van buitenlandse clubs zoals al geweten Valencia, Arsenal en Galatasaray. Bij dat lijstje kunnen we nu ook een Duitse club aan toevoegen. Lees verder »


 22-03-2014 

Suarez hervat loop- en baloefeningen

Suarez hervat loop- en baloefeningen

Samen met een fysiotherapeut heeft Matias Suarez vrijdag voor het eerst loopoefeningen aangevat. Maar daar bleef het niet bij, want de Argentijn kwam ook al in contact met de bal zo blijkt op Twitter Lees verder »

Beloften via strafschoppen naar halve finale

Beloften via strafschoppen naar halve finale

De beloften van Anderlecht hebben zich ten koste van Eupen geplaatst voor de halve finale van hun Beker van België. Na negentig minuten stond het 1-1 en dus moesten strafschoppen de winnaar aanduiden. Paars-wit haalde het met 6-5. Lees verder »

 21-03-2014 

Beker U21: de terugkeer van Karim Tarfi

Beker U21: de terugkeer van Karim Tarfi

De beloften komen deze avond in actie tegen Eupen en dit in de kwartfinale van de Beker van België. De aftrap is om 19.30 uur, de inkom bedraagt amper vijf euro. De wedstrijd vindt plaats in het opleidingscentrum van Tubize. Lees verder »

U15 nemen deel aan internationaal toernooi

U15 nemen deel aan internationaal toernooi

De Anderlechtse U15 nemen op 19, 20 en 21 april deel aan het internationaal Paastoernooi in Mariakerke. Paars-wit speelt zaterdag tegen Standard en Tottenham. Zondag komen de jongeren uit tegen Feyenoord, Bate Borisov en Lierse. Lees verder »

Herinnering: morgen open training

Herinnering: morgen open training

Morgen om 10.30 uur zet Anderlecht zijn poorten weer open voor het publiek. Deze keer vindt de open training plaats in het Constant Vanden Stock-stadion. De fanshop en ticketing zijn uitzonderlijk open van 10 tot 14 uur. Lees verder »

Individueel programma voor Vanden Borre

Individueel programma voor Vanden Borre

Voor Anthony Vanden Borre was het een relatieve kalme week. De speler had wat last van de wedstrijd tegen Oostende waardoor hij vooral veel tijd doorbracht in de verzorgingszaal. Vandaag traint hij individueel. Lees verder »

Mitrovic aangeduid als penaltytrapper?

Mitrovic aangeduid als penaltytrapper?

Gisteren bleef Aleksandar Mitrovic langer het op het trainingsveld, dit terwijl zijn collega's al richting douches vertrokken waren. Op zijn eentje begon de Serviër te oefenen op het trappen van strafschoppen. Lees verder »

Deschacht tevreden met nieuwe wind

Deschacht tevreden met nieuwe wind

De komst van Besnik Hasi zorgt duidelijk voor een nieuwe wind bij Anderlecht. Olivier Deschacht is alvast blij met de hardere trainingsarbeid die Hasi voorschotelt en hoopt dat ook de jongeren meer gestuurd worden. Lees verder »

 20-03-2014 

Anderlecht denkt aan rechtsback Vermijl

Anderlecht denkt aan rechtsback Vermijl

In zijn zoektocht naar versterking voor volgend seizoen denkt Anderlecht onder meer aan Marnik Vermijl, een Belgische jeugdinternational die door Manchester United wordt uitgeleend aan NEC. Ook Genk toont concrete interesse. Lees verder »

Acheampong en Mbemba klaar voor play-offs

Acheampong en Mbemba klaar voor play-offs

Frank Acheampong zal volledig fit aan de play-offs kunnen beginnen. De Ghanees blesseerde zich begin februari aan de enkel, maar trainde gisteren een half uur mee met de groep. Daarna werkte hij apart met de fysical coach. Lees verder »


 19-03-2014 

Start van ons quiz-seizoen!

Start van ons quiz-seizoen!

In slechtere tijden leert een club zijn echte fans kennen. Daarom testen we jouw kennis over het voetbal en meer specifiek over RSC Anderlecht met onze quiz! De eindwinnaar, na 10 ronden, kan alvast op een mooie prijs rekenen! Lees verder »

Tielemans één speeldag geschorst

Tielemans één speeldag geschorst

Het bondsparket heeft Youri Tielemans voor één speeldag geschorst voor zijn rode kaart in de beloftenwedstrijd tegen Zulte Waregem. De schorsing gaat in op 3 april, maar Anderlecht kan wel nog in beroep gaan. Lees verder »

Hazard: "Anderlecht geen optie meer"

Hazard:

Thorgan Hazard verlaat op het einde van dit seizoen Zulte Waregem, aan wie hij door Chelsea uitgeleend werd. Zien we hem volgend seizoen toch nog in de Belgische competitie, en dan vooral in het Astridpark? Lees verder »

Bakkali wil bij PSV bijtekenen

Bakkali wil bij PSV bijtekenen

Zakaria Bakkali zou, desondanks de interesse van ploegen als Real Madrid, Liverpool, Standard en ook Anderlecht, de intentie hebben om bij PSV bij te tekenen. Dat weet de Nederlandse krant De Telegraaf. Lees verder »

 18-03-2014 

N'Sakala wil naar "meer zichtbare club".

N'Sakala wil naar

Fabrice N'Sakala is al enige tijd zijn basisplaats kwijt bij Anderlecht en het valt af te wachten of daar onder Besnik Hasi verandering in zal komen. De Fransman hoopt alvast in de toekomst terug in Frankrijk te spelen. Lees verder »

Morgen en zaterdag open training

Morgen en zaterdag open training

Niet alleen morgen maar ook deze week zaterdag 22 maart staat er een open training op het programma. De training van zaterdag gaat door in het Constant Vanden Stockstadion om 10.30 uur. Lees verder »

Mbemba wellicht klaar voor classico

Mbemba wellicht klaar voor classico

Chancel Mbemba, die een blessure heeft aan de hamstrings, is volop aan de revalidatie bezig. Bij Anderlecht verwacht men de verdediger klaar te stomen voor de classico tegen Standard op zondag 30 maart. Lees verder »

Beloften delen de punten

Beloften delen de punten

De beloften kwamen maandagavond in actie tegen Lierse. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht, maar konden wel elk scoren waardoor na 90 minuten de 1-1 op het scorebord stond. Leander Dendoncker vond voor paars-wit de netten. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Bakkali

Anderlecht denkt aan Bakkali

Zakaria Bakkali komt al enkele maanden niet veel meer aan spelen toe bij PSV en dus twijfelt hij eraan om zijn in 2015 aflopend contract te verlengen. Volgens De Telegraaf toont Anderlecht interesse om hem deze zomer te kopen. Lees verder »

Het Nieuwsblad beloont Mbemba en Canesin

Het Nieuwsblad beloont Mbemba en Canesin

Na de laatste speeldag van de reguliere competitie heeft Het Nieuwsblad zijn ideale elftal samen gesteld. Met Chancel Mbemba en de verhuurde Fernando Canesin levert Anderlecht twee, of misschien eerder 'anderhalve', spelers. Lees verder »

Ticketverkoop Play-offs komt op dreef

Ticketverkoop Play-offs komt op dreef

Het lijkt er op dat de trainerswissel, de bijhorende overwinning van Oostende en dat er al direct tegen Standard gespeeld wordt, een positief effect heeft op de verkoop van tickets voor de Play-off 1-wedstrijden van Anderlecht. Lees verder »

 17-03-2014 

Play-offs: Anderlecht start tegen Standard

Play-offs: Anderlecht start tegen Standard

Op 29 maart starten de Play-offs en dit zal gebeuren met een mooie openingswedstrijd: Standard - Anderlecht. Bij winst kan paars-wit de kloof met de Rouches al direct verkleinen tot twee punten. Dit duel gaat door op 30 maart. Lees verder »

Veselinovic doet Waasland feesten

Veselinovic doet Waasland feesten

Ons overzicht van verhuurde spelers beginnen we bij Dalibor Veselinović. De spits toonde zich weer belangrijk voor Waasland-Beveren, zij hadden namelijk aan genoeg aan één punt om in eerste klasse te blijven. Lees verder »

Praet: "Spelen met vertrouwen"

Praet:

Dennis Praet is één van de spelers die de jongste tijd veel kritiek kreeg. Tegen Oostende antwoordde hij met de voeten, net als zijn ploegmaats. "Misschien ontbrak de voorbije weken de wil om te winnen." Lees verder »

Deschacht: "Alle kritiek was terecht"

Deschacht:

Een assist, een doelpunt en een overwinning: Olivier Deschacht beleefde tegen Oostende een mooie avond. "Dit is een nieuwe start, maar het grote werk komt pas over twee weken", blijft de linksachter rustig. Lees verder »

Hasi: "Tevreden met deze eerste stap"

Hasi:

Besnik Hasi kon zich geen mooier debuut dromen dan de 4-0-overwinning die zijn manschappen gisteren behaalde. "Onze organisatie was beter, ons gedrag was beter en ons engagement was beter. Ik ben dus tevreden", vertelde Hasi. Lees verder »

 16-03-2014 

Anderlecht wint overtuigend van Oostende

Anderlecht wint overtuigend van Oostende

Anderlecht kan nog winnen, dat heeft het vandaag in eigen huis getoond tegen Oostende. Een puik spelend paars-wit ging met 4-0 winnen dankzij twee doelpunten voor Aleksandar Mitrović, één voor Andy Najar en ook Olivier Descha Lees verder »

Wat brengt de laatste speeldag?

Wat brengt de laatste speeldag?

De laatste dag voor de play-offs is een belangrijke dag voor vele clubs. Racing Genk kan zijn play-off I plaats nog verliezen aan AA Gent. Onderaan dient OHL te winnen op Bergen om zich te redden (als Waasland-Beveren verliest). Lees verder »

Kljestan: "Completere speler geworden"

Kljestan:

Al sinds 2010 speelt Sacha Kljestan bij Anderlecht. Hij kwam toen over van Chivas USA, een club uit de MLS (Major League Soccer, nvdr.). De Amerikaan heeft het hier naar zijn zin en wil nog niet direct naar zijn land terug. Lees verder »

 15-03-2014 

Opinie: de tovenaar en de sneltrein

Opinie: de tovenaar en de sneltrein

Er is de afgelopen dagen veel geschreven over het ontslag van John van den Brom. Er werden honderden verklaringen gegeven voor de malaise bij Anderlecht. Eén factor werd echter deskundig verzwegen: de blessure van Matias Suárez. Lees verder »

Verjaardag redacteur Garrincha

Verjaardag redacteur Garrincha

Neen we hebben het niet over de Braziliaanse voetballer Manuel dos Santos die als bijnaam "Garrincha" (klein vogeltje) kreeg maar over onze eigen Garrincha die al jaren redacteur is op de Nederlandse sectie van Anderlecht-online. Lees verder »

Anderlecht tegen Oostende in vol huis

Anderlecht tegen Oostende in vol huis

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie zal Anderlecht alvast gesteund worden door een volledig uitverkocht stadion. De laatste tickets tegen de kustploeg zijn deze voormiddag de deur uitgegaan. Lees verder »

Eerste selectie onder Hasi

Eerste selectie onder Hasi

Besnik Hasi heeft zijn selectie bekend gemaakt voor de wedstrijd morgen tegen Oostende. Demy De Zeeuw en Chancel Mbemba zijn er wegens blessure niet bij. Ook Frank Acheampong is nog steeds niet beschikbaar. Lees verder »

Geen Lukaku tegen Anderlecht

Geen Lukaku tegen Anderlecht

Met het bezoek van Oostende nu zondag zien we ook twee van de drie verhuurde Anderlecht-spelers terug in het Astridpark. Jordan Lukaku is de enige die er niet bij is in de selectie. Lees verder »

Hoe zit het met het nieuwe stadion?

Hoe zit het met het nieuwe stadion?

Het nieuwe nationale stadion, hoe zit het er nu mee? Nu om eerlijk te zijn, we stellen die vraag enkel omdat de kans groot is dat Anderlecht er in de toekomst zijn thuiswedstrijden zal afwerken. Lees verder »

Faes en Morias in selectie Belgische U17

Faes en Morias in selectie Belgische U17

Wout Faes en Andrea Morias mogen met de Belgische nationale U17 naar Schotland om deel te nemen in het Europees kampioenschap voor elites. Ze werden hiervoor opgeroepen door Claude VanAcker, coach van de nationale U17. Lees verder »

'Armenteros terug naar Anderlecht'

'Armenteros terug naar Anderlecht'

Feyenoord-trainer Ronald Koeman liet enkele weken geleden zijn ongenoegen horen over de inzet van Samuel Armenteros, het was zelfs zo dat de speler uit de selectie werd gezet en bij de beloften moest spelen. Lees verder »

 14-03-2014 

Nog 50 tickets beschikbaar tegen Oostende

Nog 50 tickets beschikbaar tegen Oostende

Wil je de wedstrijd tegen Oostende van nu zondag bijwonen? Dan zal je snel moeten zijn want er resten nog maar 50 tickets en dit aan 32 en 35 euro. -16-jarigen betalen 18 euro. De ticketing is zaterdag van 10 tot 12 geopend. Lees verder »

BNP Paribas en Proximus samen op shirt

BNP Paribas en Proximus samen op shirt

Belgacom NV, BNP Paribas en Anderlecht hebben vandaag bekend gemaakt dat er een verlenging is van de huidige samenwerking. En deze verlenging brengt ook enkele veranderingen met zich mee, zo onder andere voor de shirts. Lees verder »

Proto : "Weinig respectvol van Frenay"

Proto :

Silvio Proto is niet gediend met de uitspraken die Didier Frenay, de manager van Thomas Kaminski, gisteren over hem deed. "Dit is niet de eerste keer en dit getuigt van weinig respect", zegt Proto, die Kaminski zelf niets verwijt. Lees verder »

 13-03-2014 

Lonkt AC Milan naar Mitrovic?

Lonkt AC Milan naar Mitrovic?

AC Milan is van plan om naar het volgend seizoen toe zijn huidige ploeg te verjongen en daarvoor kijkt het volgens berichten in de Italiaanse pers ook naar Aleksandar Mitrović. Eerder al werd hij gelinkt aan Porto en Sevilla. Lees verder »

"Het gaat alsmaar beter met mijn knie"

Zien we binnenkort Matias Suarez terug op het veld? De Waalse krant Sudinfo liep de speler in Neerpede tegen het lijf en merkte op dat de Argentijn alvast terug kan lachen nadat hij zich vier en halve maand geleden blesseerde. Lees verder »

Volgende week woensdag open training

Volgende week woensdag open training

RSC Anderlecht meldt dat volgende week woensdag 19 maart er een open training plaatsvindt te Neerpede en dit vanaf 14.30 uur. Dit is de perfecte kans voor de fans om Besnik Hasi aan het werk te zien als T1. Allen daarheen! Lees verder »

Eerste training onder Besnik Hasi

Eerste training onder Besnik Hasi

Gisteren vond de eerste training plaats onder leiding van Besnik Hasi. De nieuwe T1 maakte tijdens een groepsgesprek al het een en het ander duidelijk: "Het zal zijn zoals ik het wil en die niet wil volgen heeft pech." Lees verder »

Winst voor U17 en U19 tegen Gent

Winst voor U17 en U19 tegen Gent

Woensdag kwamen de U17 en de U19 in actie tegen Gent. Anderlecht won beide duels maar wel telkens met het kleinste verschil. We mochten ook de terugkeer vieren van Zoubeir en Scholl. Lees verder »

"Als Proto blijft vertrekt Kaminski"

In La Dernière Heure en Het Nieuwsblad dreigt Didier Frenay, zaakwaarnemer van Thomas Kaminski, met een vertrek van de speler, toch indien Silvio Proto bij Anderlecht blijft. Hij stuurt aan op een verhuur en desnoods een transfer. Lees verder »

Canesin en Vico langer bij Oostende?

Canesin en Vico langer bij Oostende?

Zit een verlengd verblijf bij Oostende er voor Fernando Canesin in? Zo lijkt het er toch op wat zowel Oostende als de speler zelf willen blijkbaar doorgaan. Ook Fede Vico kan blijkbaar langer aan de kust vertoeven. Lees verder »

Geldinzameling tifo's Mauves Army 2003

Geldinzameling tifo's Mauves Army 2003

Tijdens de laatste wedstrijd in de reguliere competitie, nu zondag 16 maart tegen Oostende, organiseert Mauves Army 2003 een geldinzameling opdat ze tijdens de Play-offs verschillende tifo's kunnen organiseren. Lees verder »

Armenteros bij de beloften

Armenteros bij de beloften

Maandagavond speelde de beloften van Feyenoord een wedstrijd tegen Willem II. Op het veld tijdens deze beloftenwedstrijd was ook Samuel Armenteros terug te vinden. Armenteros was goed voor een assist, het duel eindigde op 1-1. Lees verder »

Anderlecht neemt deel aan Dallas Cup

Anderlecht neemt deel aan Dallas Cup

De Anderlechtse U19 zullen in april deelnemen aan de Dr. Pepper Dallas Cup. Dit toernooi vindt plaats van 13 tot en met 20 april. Net zoals in het Viareggio-toernooi zal Anderlecht eerst de groepsfase moeten doorworstelen. Lees verder »

 12-03-2014 

Steegen: "Niets forceren met Suarez"

Steegen:

Eind oktober scheurde Matias Suarez de kruisbanden van zijn knie. De Argentijn hoopte toen om tijdens de play-offs opnieuw te kunnen voetballen en die mogelijkheid bestaat. "Maar we willen hem niet forceren", klinkt het. Lees verder »

Canesin en Vico zien weer kansen

Canesin en Vico zien weer kansen

Het ontslag van John van den Brom opent perspectieven voor enkele verhuurde spelers die onder de Nederlander niet aan de bak komen. Onder meer Fernando Canesin ruikt weer zijn kans. "Hasi haalde me destijds bij de A-kern." Lees verder »

Blessure Milivojevic niet zo erg

Blessure Milivojevic niet zo erg

Uit onderzoek is gebleken dat de enkelblessure die Luka Milivojevic maandag opliep bij de beloften niet zo erg is als gevreesd. Het gaat slechts op een verzwikking en de Serviër kan nog deze week de groepstraining hervatten. Lees verder »

 11-03-2014 

Verkoop mini-abonnementen loopt niet

Verkoop mini-abonnementen loopt niet

Uit onze poll bleek al dat heel wat fans geen mini-abonnement nemen voor de play-offs en nu blijkt dit ook uit de verkoopcijfers. Na de voorrangsperiode voor abonnees zijn er maar liefst 8.000 mini-abonnementen onverkocht. Lees verder »

U21 treffen Eupen in kwartfinale beker

U21 treffen Eupen in kwartfinale beker

In de kwartfinale van de Beker van België voor beloften nemen de U21 van Anderlecht het op tegen Eupen. Deze wedstrijd vindt plaats op vrijdag 21 maart om 19.30 uur en wordt gespeeld in het nationaal oefencentrum in Tubeke. Lees verder »

Geldhof fluit Anderlecht - Oostende

Geldhof fluit Anderlecht - Oostende

Frederik Geldhof is aangeduid om zondag de competitiewedstrijd tussen Anderlecht en Oostende te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Sven Kuyt en Kris Messely. Karim Saadouni is vierde official. Lees verder »

Strupar en Antheunis lovend over Hasi

Strupar en Antheunis lovend over Hasi

Branko Strupar en Aimé Antheunis, die allebei nog samenwerkten met de voetballer Besnik Hasi, geloven rotsvast in de trainerskwaliteiten van de nieuwe Anderlecht-coach. "Met Hasi kan Anderlecht zelfs nog kampioen worden." Lees verder »

Hasi schrapt oefenstage in Nederland

Hasi schrapt oefenstage in Nederland

De vierdaagse oefenstage die John van den Brom gepland had in aanloop naar de play-offs, is door Besnik Hasi geschrapt. "We hebben hier in ons oefencomplex alle faciliteiten om optimaal te trainen", zegt de kersverse hoofdcoach. Lees verder »

Beloften zwaar onderuit tegen Zulte Waregem

Beloften zwaar onderuit tegen Zulte Waregem

De paars-witte beloften hebben een pijnlijke nederlaag opgelopen tegen Zulte Waregem. Met zeven spelers uit de A-kern aan de aftrap, verloren ze met 0-3. Anderlecht speelde wel meer dan een uur met tien, na rood voor Tielemans. Lees verder »

 10-03-2014 

Scholl terug op het veld

Scholl terug op het veld

Goed nieuws vanuit Neerpede want in afwachting tot de terugkeer van Alvarez, Tarfi en De Bruyn zal Alexis Scholl woensdag terug op het veld te bespeuren zijn. Hij neemt het dan met de U19 op tegen Gent. Lees verder »

Opinie: Opslag voor de Anderlecht-spelers

Opinie: Opslag voor de Anderlecht-spelers

Laat ons even eerlijk zijn: de spelers van Anderlecht worden zwaar onderbetaald. Ze offerden zich op om van hun hobby hun beroep te maken, maar krijgen daar veel te weinig geld en aandacht voor. Stank voor dank noemt men dat. Lees verder »

Hasi: "Kaart van jeugd blijven trekken"

Hasi:

Besnik Hasi krijgt de zware taak om het Anderlecht-schip opnieuw de juiste koers te laten varen. "Het is aan mij om de spelers opnieuw te motiveren", weet hij. "En ik wil opnieuw zorgen voor een vaste, duidelijke lijn." Lees verder »

Van den Brom: een coach met ups & downs

Van den Brom: een coach met ups & downs

Van den Broms hoogtepunt was ongetwijfeld de 6-1 overwinning vorig seizoen tegen een zwalpend Club Brugge. Op dat moment, bracht Anderlecht nog swingend voetbal. Maar de situatie ging vanaf dan ook snel achteruit... Lees verder »

Ontslag ook nieuws in Nederlandse pers

Ontslag ook nieuws in Nederlandse pers

Het ontslag van John van den Brom is in de Nederlandse sportpers ook nieuws. De Telegraaf neemt hierbij het nieuws over van Sporza en blikt ook even terug op het ontslag van die andere Nederlandse coach, Mario Been, bij Genk. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Net als Anderlecht kenden ook de door paars-wit verhuurde spelers geen al te best weekend. Niemand slaagde erin om te winnen. In Oostende stonden Fernando Canesin en Fede Vico tegenover het Kortrijk van Michaël Heylen. Lees verder »

Anderlecht scout ook Nazareno Solis

Anderlecht scout ook Nazareno Solis

Anderlecht is blijkbaar opnieuw duchtig aan het scouten in Argentinië. Nadat vorige week bekend raakte dat Jorge Pereyra Diaz bekeken werd, is het nu Nazareno Solis, eveneens een aanvaller, die gescout werd. Lees verder »

Persconferentie om 11 uur

Persconferentie om 11 uur

Deze voormiddag om 11 vindt er een persconferentie plaats waar Roger Vanden Stock meer uitleg zal verschaffen over het ontslag van John van den Brom. De Nederlander werd gisteren al door het bestuur op de hoogte gebracht. Lees verder »

 09-03-2014 

Spaanse verdediger gelinkt aan Anderlecht

Spaanse verdediger gelinkt aan Anderlecht

Volgens de Spaanse krant ABC de Sevilla toont Anderlecht interesse in Israel Puerto Pineda, een 20-jarige verdediger van FC Sevilla. In de Primera Division mocht hij dit seizoen twee keer invallen, in de Europa League één keer. Lees verder »

Het slechtste seizoen in 16 jaar: bis

Het slechtste seizoen in 16 jaar: bis

Na het geklungel van gisteren (1-0 verlies tegen OHL, red.) gelooft zelfs trainer John Van den Brom niet meer in de titel. Daar kunnen we hem geen ongelijk in geven. Laten we de zaken nog eens cijfermatig bekijken: Lees verder »

Van Holsbeeck weigert commentaar

Van Holsbeeck weigert commentaar

Stadion wilde gisteren na de nederlaag in Leuven een reactie vragen aan manager Herman Van Holsbeeck, maar die weigerde alle commentaar. Ook op de vraag of het bestuur John van den Brom blijft steunen, wilde hij niet antwoorden. Lees verder »

 08-03-2014 

Anderlecht niet voorbij Leuven

Anderlecht niet voorbij Leuven

Leuven is en zal wellicht altijd het zwarte beest van Anderlecht blijven. Ook nu weer kon paars-wit niet voorbij de koeienschieters geraken en keerde het huiswaarts met nul punten. Lees verder »

Mitrovic tweede beste jonge spits

Mitrovic tweede beste jonge spits

Aleksandar Mitrovic is op dit moment tweede in het klassement van de beste spitsen onder de 20 jaar. Domenico Berardi, door Juventus verhuurd aan US Sassuolo, is bovenaan deze lijst terug te vinden. Lees verder »

Anderlecht op bezoek bij Leuven

Anderlecht op bezoek bij Leuven

Deze avond om 20 uur ontvangt OHL paars-wit. Beide ploegen hebben de drie punten nodig. Leuven om in eerste klasse te blijven, Anderlecht om de voorsprong van Club Brugge en Standard niet groter te laten worden. Lees verder »

 07-03-2014 

Selectie: OHL - Anderlecht

Selectie: OHL - Anderlecht

Anderlecht speelt morgenavond op het veld van OHL. Coach John van den Brom selecteerde achttien spelers voor het duel aan den Dreef. Demy de Zeeuw, Frank Acheampong en Chancel Mbemba ontbreken door een blessure. Lees verder »

Van Moer: "Najar meest complete speler"

Van Moer:

Andy Najar mag weer wat lof op zijn cv bijschrijven. Nu is het Wilfried Van Moer die zijn bewondering uitdrukt. "Bij Standard lopen er klasbakken rond, maar Najar vindt ik de meest complete speler in onze competitie." Lees verder »

Mbemba mist laatste twee competitieduels

Mbemba mist laatste twee competitieduels

Anderlecht kan tijdens de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie, tegen OH Leuven en KV Oostende, niet rekenen op Chancel Mbemba. De verdediger blesseerde zich tegen Genk aan de hamstrings en is twee weken out. Lees verder »

 06-03-2014 

Najar verkozen tot 'Man van de Match'

Najar verkozen tot 'Man van de Match'

Andy Najar is door de Hondurese voetbalfans verkozen tot 'Man van de Match' van de oefeninterland van afgelopen nacht tegen Venezuela. "Najar bezorgde de Venezolaanse hoofdpijn", zo schrijft de krant Diez. Lees verder »

Nuytinck: "Ik had open gesprek met coach"

Nuytinck:

Na een sterk eerste seizoen spendeert Bram Nuytinck tijdens deze voetbaljaargang zijn tijd doorgaans op de bank. Zondag stond hij nog eens in de basis en hield mee de nul. "Hopelijk ben ik nu vertrokken", zegt de verdediger. Lees verder »

Beloften eenvoudig langs Waasland-Beveren

Beloften eenvoudig langs Waasland-Beveren

Er stond gisteren niet enkel interlandvoetbal op het programma, de beloften van Anderlecht werkten hun competitiewedstrijd tegen Waasland-Beveren af. Paars-wit haalde het met 3-0 na doelpunten van Jaadi, Koulibaly en Falsaperla. Lees verder »

Vanden Borre: "Tevreden over prestatie"

Vanden Borre:

Anthony Vanden Borre maakte een degelijke comeback bij de Rode Duivels. "Ik ben tevreden over mijn wedstrijd", vertelt de rechtsachter. "Verdedigend liet ik amper een steekje vallen en twee keer kon ik mee naar voren." Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Gisterenavond werden tal van oefeninterlands afgewerkt en ook enkele Anderlecht-spelers kwamen in actie. Er waren basisplaatsen voor Andy Najar, Sacha Kljestan en Cheikhou Kouyaté. Anthony Vanden Borre kreeg een invalbeurt. Lees verder »

 05-03-2014 

Video: Mitrovic nekt België met twee goals

Video: Mitrovic nekt België met twee goals

De Belgische U21 hebben in de voorronde van het EK 2015 een zware 0-3-nederlaag geleden tegen Servië. Aleksandar Mitrovic was de grote held bij de Serviërs met twee doelpunten. In de slotminuut kreeg hij een applausvervanging. Lees verder »

Bruno: "EK missen zou ontgoocheling zijn"

Bruno:

Massimo Bruno probeert straks met de Belgische U21 de deur naar het EK van 2015 open de breken. Daarvoor moet hij wel afrekenen met het Servië van Aleksandar Mitrovic. "Hij is overtuigd dat zij gaan winnen, ik dat wij winnen." Lees verder »

Winst voor Walsh, Bossin speelt niet

Winst voor Walsh, Bossin speelt niet

Anderlecht-youngster Robin Walsh (foto) speelde gisteren de volledige partij met de Ierse U17 tegen Oostenrijk. De verdediger droeg zijn steentje bij aan de 2-1-overwinning. Bij de U19 kwam doelman Liam Bossin niet in actie. Lees verder »

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

Overzicht interlands Anderlecht-spelers

In de aanloop naar het WK worden vanavond heel wat oefeninterlands gespeeld. Ook een aantal Anderlecht-spelers komen in actie. Bij de beloften staat er met België - Servië een paars-wit getint EK-kwalificatieduel op het programma. Lees verder »

 04-03-2014 

Opinie: De Hondurese sleutel

Opinie: De Hondurese sleutel

Kljestan, de Zeeuw, Tielemans, Milivojevic, Gillet en nu ook Mbemba. John van den Brom probeerde al vele spelers centraal op het middenveld, maar niemand maakte er zoveel indruk als Najar in anderhalve wedstrijd. Lees verder »

Lamouchi: "Cyriac moet meer spelen"

Lamouchi:

Gohi Bi Cyriac moet de interland tussen Ivoorkust en België morgen voor zijn televisie volgen. "Hij komt voor in mijn plannen, maar moet meer spelen", verklaart de Ivoriaanse bondscoach Sabri Lamouchi zijn niet-selectie. Lees verder »

Anderlecht wil Najar nieuw contract geven

Anderlecht wil Najar nieuw contract geven

Volgens La Dernière Heure wil het Anderlecht-bestuur Andy Najar voor het WK een nieuw contract laten tekenen. De club vreest dat de Hondurees na een goede prestatie in Brazilië anders te gemakkelijk zou kunnen vertrekken. Lees verder »

Vanden Borre: "Mijn tweede voetballeven"

Vanden Borre:

Het was een blij weerzien gisteren voor Anthony Vanden Borre. Na 2,5 jaar mag hij zich opnieuw Rode Duivel noemen. En dit is nog maar een begin. "Op 25 november 2012 heb ik een klik gemaakt. Mijn grootste doel is het WK halen." Lees verder »

 03-03-2014 

Marktwaarde spelers is 80 miljoen

Marktwaarde spelers is 80 miljoen

Anderlecht's spelers zijn ongeveer 80 miljoen euro waard. Mitrovic, Suarez, Kouyaté, Praet, en Tielemans worden het duurst ingeschat. Hun waarde schommelt in de buurt van de 7 tot 7,5 miljoen euro. Bruno volgt met 6 miljoen. Lees verder »

Armenteros zelfs niet meer op de bank

Armenteros zelfs niet meer op de bank

Het gaat van kwaad naar erger met Samuel Armenteros (Feyenoord). De van Anderlecht gehuurde spits zat zelfs niet op de bank tegen Ajax. Feyenoord coach Ronald Koeman laakt vooral de lakse houding van speler. Lees verder »

Pollet en Nuytinck tevreden

Pollet en Nuytinck tevreden

Niets dan blije gezichten in het Anderlecht na de overwinning tegen Genk. Bram Nuytinck was uitgelaten met zijn basisplaats. Hij had dan ook een "lekker gevoel" na de partij. Verder erkende hij ook het belang van de partij. Lees verder »

 02-03-2014 

Matig Anderlecht telt Genk uit

Matig Anderlecht telt Genk uit

Anderlecht heeft zijn wagonnetje terug bij de top twee aangehaakt na een 2-0 overwinning tegen Genk. Het volgt nu op vijf punten van Club, dat Standard klopte. Mitrovic en Pollet scoorden voor Anderlecht. Lees verder »

 01-03-2014 

Walsh in selectie Ierse U17

Walsh in selectie Ierse U17

Robin Walsh, die uitkomt bij de paars-witte U16, is door de Ierse U17-bondscoach Tom Mohan geselecteerd voor de oefenduels tegen Oostenrijk, en dit op vier en zes maart. Lees verder »

Vol huis tegen Genk

Vol huis tegen Genk

Anderlecht kan morgen tegen Genk alvast rekenen op de steun van een heel pak supporters. RSC Anderlecht laat namelijk weten dat al de tickets de deur uit zijn. Lees verder »

Overzicht blessurenieuws

Overzicht blessurenieuws

Massimo Bruno en Ronald Vargas waren er tegen Lokeren niet bij wegens griep. Zij kunnen echter terug aansluiten. Demy De Zeeuw wordt pas volledig fit verwacht tegen dat de play-offs beginnen. Lees verder »