Archieven

 31-08-2009 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De kalendercommissie van de voetbalbond heeft de wijzigingen voor speeldagen 7 tot en met 11 bekend gemaakt. Enkel de thuismatch tegen Charleroi (speeldag 11) ondergaat geen wijziging. Lees verder »

Ariël Jacobs in Extra Time

Ariël Jacobs in Extra Time

Trainer Jacobs zal deze avond te gast zijn in Extra Time op Canvas om er na te praten over de zware blessure van Marcin Wasilewski. Ook Pro League-voorzitter Ivan De Witte zal aanwezig zijn. Extra time start om 22.05 op Canvas. Lees verder »

Witsel minstens vier matchen geschorst

Witsel minstens vier matchen geschorst

Standard-speler Axel Witsel weet morgen welke straf hij krijgt voor zijn afgrijselijke tackle op Wasilewski. Het sportcomité stelt geen minnelijke schikking voor, wat betekent dat hij al minstens vier matchen aan de kant staat. Lees verder »

"Er kleeft bloed aan de gouden schoen"

De krantencommentaren gaan vandaag allemaal in op de overtreding van Witsel op Wasilewski. Sporza vatte de essentie samen en wij geven ze u graag door. Naast de roep om een zware straf pleiten ze vooral voor sereniteit. Lees verder »

Reacties uit het Standard-kamp

Reacties uit het Standard-kamp

Ook bij Standard was de fase tussen Witsel en Wasilewski het gespreksonderwerp na de match. "Ik wil meteen een titel ruilen voor Wasilewski", sprak Jovanovic. Niet alle Luikenaars reageren op deze volwassen manier (vooral Dufour). Lees verder »

Suarez: "Wij wilden voetballen"

Suarez:

Anderlecht zal naast Wasilewski ook Jan Polak maanden moeten missen. "We dachten dat het bij die tackle op Polak ging blijven", zei Matias Suarez, "maar jammer genoeg kwam er nog een vervolg." Lees verder »

Beperkte rellen na Anderlecht - Standard

Beperkte rellen na Anderlecht - Standard

Na de wedstrijd kwam het even tot schermutselingen aan het Vanden Stockstadion. Een grote groep Anderlecht fans wachtten de Standard fans op. Er werd gesmeten met bier, stokken en vuurwerk waarop de politie het waterkanon inzette. Lees verder »

 30-08-2009 

Deschacht: "Mogen niet tevreden zijn"

Deschacht:

"Ik wil het niet over Wasilewski hebben", zei Olivier Deschacht na de match aan Sporza. "Toen Standard met tien kwam speelden we niet slim genoeg. We moesten hen laten lopen, maar speelden te veel binnendoor." Lees verder »

Seizoen voorbij voor Wasilewski en Polak?

Seizoen voorbij voor Wasilewski en Polak?

Marcin Wasilewski is zwaar geblesseerd geraakt in de topper tegen Standard. Axel Witsel ging op het been van de Pool staan, dat wellicht gebroken is op meerdere plaatsen. Wasilewski moest worden afgevoerd, Witsel kreeg rood. Lees verder »

 29-08-2009 

Suarez: "Niet onder de indruk van Standard"

Suarez:

Matias Suarez is ongetwijfeld de revelatie van het seizoensbegin bij Anderlecht. De Argentijn blijft er rustig bij. "Ik ben God niet. Als ik God zou zijn, dan hadden we nog 3-3 gespeeld tegen Lyon", zegt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Europese wedstrijden te zien op VRT en Exqi

Europese wedstrijden te zien op VRT en Exqi

De wedstrijden van Anderlecht (en Club Brugge) in de Europa League zullen te bekijken zijn op zowel VRT als Exqi. Beide zenders zullen elke speeldag één wedstrijd uitzenden. De VRT mag als eerste kiezen welke match zij live geven. Lees verder »

Beloften verslaan Standard met 0-3

Beloften verslaan Standard met 0-3

De beloften van Anderlecht hebben gisterenavond het goede voorbeeld gegeven aan de A-kern. Ze wonnen namelijk met 0-3 op het veld van Standard. De 17-jarige Bruno Baras scoorde een zuivere hattrick. Lees verder »


 28-08-2009 

Zoekt Iakovenko speelminuten bij Westerlo?

Zoekt Iakovenko speelminuten bij Westerlo?

Aleksandr Iakovenko speelt dit seizoen mogelijk voor Westerlo. De Oekraïner van Anderlecht was vanavond te gast in het Kuipke voor de match tegen Zulte-Waregem. "Of Iakovenko komt? Dat moet je hem vragen", zei coach Jan Ceulemans. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Standard

Selectie: Anderlecht - Standard

Trainer Ariël Jacobs heeft 21 namen bekend gemaakt voor de topper tegen Standard deze zondag. Of Lucas Biglia, die sukkelt met een kuitcontusie, speelklaar raakt zal pas overmorgen blijken. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Ambitie om door te stoten"

Van Holsbeeck:

Op de officiële club-website heeft manager Herman Van Holsbeeck gereageerd op de loting van vanmiddag. "We moeten de ambitie hebben om bij die eerste twee te eindigen", zegt hij. "Anders verdienen we zelfs niet om erbij te zijn." Lees verder »

Rnic dicht bij verhuur aan Cercle Brugge

Rnic dicht bij verhuur aan Cercle Brugge

Nemanja Rnic speelt zo goed als zeker tot het einde van het seizoen voor Cercle Brugge. Volgens Belgiumsoccer.be hebben Anderlecht en Cercle een akkoord over een verhuur. De speler moet nu enkel zelf nog zijn fiat geven. Lees verder »

Ook Lukaku moet dinsdag weer naar school

Ook Lukaku moet dinsdag weer naar school

Dinsdag is het 1 september en dat betekent voor heel wat jongeren de eerste schooldag, ook voor Romelu Lukaku. "We hebben een speciaal programma uitgewerkt voor Romelu", zegt Peter Smeets, hoofd van de sociale cel bij Anderlecht. Lees verder »

Ook Baras in belangstelling Brussels

Ook Baras in belangstelling Brussels

Gisteren meldden we al dat FC Brussels interesse heeft om Olivier Mukendi en Cédric Ciza te huren, vandaag mag ook Bruno Baras aan dit lijstje toegevoegd worden. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Baras is een 17-jarige aanvaller. Lees verder »

 27-08-2009 

Boussoufa nog steeds ziek

Boussoufa nog steeds ziek

Anderlecht trainde vanmorgen zonder Mbark Boussoufa. De Marokkaan kampt nog steeds met maag- en darmklachten. Lucas Biglia kreeg verzorging, de echo gisteren toonde aan dat hij sukkelt met een kneuzing aan de kuit. Lees verder »

Proto: "We hebben een revanche te nemen"

Proto:

Na de uitschakeling tegen Lyon wacht zondag met Standard een nieuwe topmatch. Silvio Proto voelt zich alvast klaar. "We hebben een revanche te nemen na die verloren testmatchen. We hebben dit seizoen geen recht op fouten." Lees verder »

Jacobs: "We moeten Polak helpen"

Jacobs:

Jan Polak is niet aan zijn beste wedstrijden bezig. Coach Ariël Jacobs beseft dit en wil er alles aan doen om zijn Tsjech weer beter te laten voetballen. "We moeten hem helpen om zich hierover te zetten", zegt hij in LDH. Lees verder »

 26-08-2009 

Reacties andere spelers.

Reacties andere spelers.

Mbark Boussoufa: "Zo op achterstand komen is klote. 2 van de 3 goals geven we zelf weg. We probeerden wel, maar Lyon is van een ander niveau, een Europese topclub die elk jaar CL speelt. Die teams komen we niet tegen in de EL. Lees verder »


 25-08-2009 

Trekt Wasilewski naar Premier League?

Trekt Wasilewski naar Premier League?

Volgens Poolse bronnen zou Hull City nog voor het einde van de transferperiode Marcin Wasilewski willen aantrekken. Het Nieuwsblad las dat de Engelse club een bod van twee miljoen euro voorbereidt. Anderlecht weet nog van niks. Lees verder »

Stunt Anderlecht Real Madrid achterna?

Stunt Anderlecht Real Madrid achterna?

Anderlecht staat vanavond tegen Lyon voor een schier onmogelijke opdracht. In het verleden gebeurde het 68 keer dat een club een 5-1-achterstand moest ophalen. De enige ploeg die daar ook effectief in slaagde was Real Madrid. Lees verder »

Rnic mogelijk verhuurd aan Belgische club

Rnic mogelijk verhuurd aan Belgische club

De kans is reëel dat Nemanja Rnic deze week het Astridpark tijdelijk de rug toekeert. HLN meldt dat twee Belgische clubs interesse tonen om de rechtsback te huren. Volgens ExtraFoot.be gaat het om Sint-Truiden en Charleroi. Lees verder »

Kruiswijk wil niet naar Duitse tweede klasse

Kruiswijk wil niet naar Duitse tweede klasse

Arnold Kruiswijk heeft een transfer naar Duisburg afgewezen. Volgens La Dernière Heure hadden Anderlecht en de Duitse tweedeklasser nochtans een akkoord. Maar de verdediger ziet voor zichzelf dus toch nog een toekomst in Brussel. Lees verder »

Baseggio heeft schildklierkanker

Baseggio heeft schildklierkanker

Oud-Anderlechtspeler Walter Baseggio heeft schildklierkanker. In Le Soir vertelt de middenvelder van Moeskroen dat de ziekte begin juli werdvast gesteld. Er zijn geen uitzaaiingen en de kans op herstel is groot. Lees verder »

 24-08-2009 

Selectie: Anderlecht - Lyon

Selectie: Anderlecht - Lyon

De spelers van Anderlecht trainden vandaag één keer en daarna trok coach Ariël Jacobs met een 20-koppige kern op afzondering. Jelle Van Damme is geschorst en zit dus ook niet in de selectie. Lees verder »

 22-08-2009 

Lyon wint met 0-3 van Auxerre

Lyon wint met 0-3 van Auxerre

Olympique Lyon lijkt gelanceerd na de 5-1 winst tegen Anderlecht woensdag. In de Franse competitie won het deze avond met 0-3 in en tegen AJ Auxerre. De doelpunten kwamen van Pjanic, Makoun en Boumsong. Lees verder »

Anderlecht en Club Brugge volgen Brozek

Anderlecht en Club Brugge volgen Brozek

Anderlecht volgt de Poolse spits Pavel Brozek al geruime tijd, maar de Poolse kranten schrijven nu dat ook Club Brugge interesse heeft. Verder zou ook Junior Diaz, een verdediger van Wisla Krakow, in beeld zijn bij beide clubs. Lees verder »


 21-08-2009 

Selectie: Zulte Waregem - Anderlecht

Selectie: Zulte Waregem - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft 21 namen bekend gemaakt voor de verplaatsing naar Zulte Waregem. Jelle Van Damme (last kuit) zit in de selectie, maar is onzeker. Nicolas Frutos is er net als tegen Lyon niet bij. Lees verder »

Boussoufa kon naar Besiktas

Boussoufa kon naar Besiktas

Volgens Voetbal België was het niet ondenkbaar dat Mbark Boussoufa nu voor Besiktas speelde. De Turkse club nam immers eind juli contact op met Jacques Liechtenstein, de manager van Boussoufa. Lees verder »

Proto: "Ik heb fouten gemaakt"

Proto:

Doelman Silvio Proto beseft dat hij tegen Lyon geen al te beste indruk naliet. "Ik heb de beelden van de vijf goals bekeken en geef toe: ik heb fouten gemaakt, al zeg ik niet welke", aldus Proto. Lees verder »

Anderlecht scout twee Brazilianen

Anderlecht scout twee Brazilianen

De kans is eerder klein, maar moest Mbark Boussoufa alsnog vertrekken dan heeft Anderlecht al enkele alternatieven op het oog. Hugo, een 28-jarige Braziliaan van São Paolo, heeft hetzelfde profiel. Lees verder »

 20-08-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Paars-wit is terug in België en de spelers kregen in de namiddag al direct een training voorgeschoteld. Biglia, Suarez en Van Damme kregen verzorging. Zij incasseerden namelijk tegen Lyon enkele rake trappen. Lees verder »

Espanyol vindt Biglia te duur

Espanyol vindt Biglia te duur

Het Spaanse Espanyol heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar de vraagprijs voor Lucas Biglia. De club is erg gecharmeerd door de Argentijn, maar de vraagprijs van vijf miljoen euro vindt Espanyol te veel. Lees verder »

 19-08-2009 

Anderlecht verliest met 5-1 in Lyon

Anderlecht verliest met 5-1 in Lyon

Ook dit jaar ziet het er naar uit dat Anderlecht de groepsfase van de Champions League niet zal halen. Paars-wit leed vanavond een zware 5-1 nederlaag in Lyon, dat zo de terugmatch in Brussel overbodig maakt. Lees verder »

Nog 6000 tickets voor Anderlecht - Lyon

Nog 6000 tickets voor Anderlecht - Lyon

Morgen, donderdag 20 augustus, gaat de vrije verkoop van start voor de wedstrijd Anderlecht-Lyon. De ticketing laat weten dat er nog 6000 tickets beschikbaar zullen zijn. De vrije verkoop loopt tot en met maandag 24 augustus. Lees verder »

Voorbeschouwing: Lyon - Anderlecht

Voorbeschouwing: Lyon - Anderlecht

Vanavond speelt Anderlecht in de play-offs van de Champions League tegen Olympique Lyon. Paars-wit krijgt in het Stade de Gerland ook af te rekenen met de temperatuur die rond de 30° Celsius ligt. Lees verder »

Nzolo fluit topper Anderlecht - Standard

Nzolo fluit topper Anderlecht - Standard

Referee Jerome Efong Nzolo is aangeduid om Anderlecht - Standard in goede banen te leiden. De topper van de vijfde speeldag wordt gespeeld op zondag 30 augustus om 20.30 uur, enkele dagen na de terugmatch tegen Lyon in de CL. Lees verder »


 18-08-2009 

Kanu blijft bij Anderlecht

Kanu blijft bij Anderlecht

Anderlecht zal Kanu niet opnieuw verhuren. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Vorig seizoen speelde de Braziliaan na de winterstop voor Cercle en die wilden hem ook nu weer huren, maar paarswit rekent dit jaar zelf op de spits. Lees verder »

Kruiswijk op de wip bij Anderlecht

Kruiswijk op de wip bij Anderlecht

Heeft Arnold Kruiswijk nog een toekomst bij Anderlecht? Net als zaterdag tegen Westerlo zit de Nederlander niet in de kern voor Lyon. De kans dat de verdediger deze maand nog vertrekt, wordt dus steeds groter. Lees verder »

 17-08-2009 

Govou niet speelklaar tegen Anderlecht

Govou niet speelklaar tegen Anderlecht

Lyon-kapitein Sydney Govou zal er woensdag tegen Anderlecht wellicht niet bij zijn. De aanvaller blesseerde zich tijdens de wedstrijd tegen Valenciennes aan zijn bovenbeen. Onderzoeken moeten uitmaken hoe ernstig de blessure is. Lees verder »

Hasi te gast in Extra Time

Hasi te gast in Extra Time

Besnik Hasi, de assistent-trainer van Anderlecht, is vanavond te gast in de voetbaltalkshow Extra Time. Hasi zal er uitleg geven over de prestaties en het drukke programma van paars-wit. Extra Time begint om 22.10u op Canvas. Lees verder »

Lyon - Anderlecht gefloten door Stark

Lyon - Anderlecht gefloten door Stark

De wedstrijd tussen de zevenvoudige Franse kampioen en paars-wit staat onder leiding van de Duitser Wolfgang Stark. De Belgische recordkampioen neemt het woensdag in de laatste voorronde van de Champions League op tegen Lyon. Lees verder »

Selectie: Olympique Lyon - Anderlecht

Selectie: Olympique Lyon - Anderlecht

Ariël Jacobs heeft 21 spelers geselecteerd voor de wedstrijd tegen Lyon. Net als tegen Westerlo, zit Romelu Lukaku ook nu weer bij de kern. Ook Nicolas Frutos, zaterdag nog in de tribune, is van de partij. Lees verder »

Frutos woensdag tegen Lyon op de bank

Frutos woensdag tegen Lyon op de bank

Naar alle verwachting start Nicolas Frutos woensdag tegen Lyon op de bank. "Frutos heeft al intensief meegetraind", aldus trainer Ariël Jacobs. "Het komt er nu op aan om hem op het goede moment te brengen." Lees verder »

 16-08-2009 

Anderlecht verslaat Diegem met 0-2

Anderlecht verslaat Diegem met 0-2

Anderlecht heeft de oefenwedstrijd tegen derdeklasser Diegem Sport gewonnen met 0-2. Ariël Jacobs stelde verschillende A-kernspelers op aangevuld met beloften. Allassane en Kanu zorgden voor de goals. Lees verder »

Lyon wint zuining: 1-0

Lyon wint zuining: 1-0

Lyon speelde eveneens gisteren en won tuis met 1-0 van Valenciennes. Het behaalde daarmee de eerste overwinning van het seizoen. Het was Gomis die een voorzet van Bastos kon binnenkoppen. Lees verder »

Heerenveen wint dankzij Losada

Heerenveen wint dankzij Losada

Anderlechthuurling Hernan Losada heeft er voor gezorgd dat SC Heerenveen de eerste overwinning van het seizoen beet heeft. De Argentijn scoorde tegen Vitesse na een kwartier de 1-0. Lees verder »

Reacties Proto, Suarez en Juhasz

Reacties Proto, Suarez en Juhasz

Juhasz: "Ons doel is elke wedstrijd te winnen, en dat is ons vandaag opnieuw gelukt. We maken zelf drie goals en we slikken geen enkel tegendoelpunt. Dit moet ons vertrouwen geven voor de komende match." Lees verder »

Frutos werd gespaard

Frutos werd gespaard

Nicolas Frutos werd door Jacobs wel geselecteerd voor de wedstrijd tegen Westerlo maar keek toe vanuit de tribune. De Argentijn werd gespaard: "Geen probleem met Nico", zei Jacobs. Lees verder »

Jacobs blikt tevreden terug

Jacobs blikt tevreden terug

Na de wedstrijd tegen Westerlo toonde Jacobs zich tevreden: "Met 2-0 de rust ingaan, daar tekent elke trainer voor. Alleen hadden we de wedstrijd nog vroeger moeten beslissen", zei de coach van Anderlecht." Lees verder »

 15-08-2009 

Voorbeschouwing: Anderlecht - Westerlo

Voorbeschouwing: Anderlecht - Westerlo

Behoudt Anderlecht ook na drie speeldagen het maximum van de punten? Dat zal afhangen van wat het straks tegen Westerlo doet. Paars-wit ontvangt de Kempenjongens al om 18u in het eigen Constant Vanden Stockstadion. Lees verder »

 14-08-2009 
 13-08-2009 

Selectie: Anderlecht - Westerlo

Selectie: Anderlecht - Westerlo

Ariël Jacobs selecteerde 21 spelers voor de wedstrijd van zaterdag tegen Westerlo. De opvallendste naam is die van Romelu Lukaku. "Vorig seizoen hadden we het thuis erg lastig tegen Westerlo", herinnert Jacobs zich nog. Lees verder »

Anderlecht oefent tegen Diegem Sport

Anderlecht oefent tegen Diegem Sport

Nu zondag 16 augustus speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Diegem Sport. Paars-Wit zal er aantreden met een mengeling van spelers uit de a-kern en beloften. De aftrap is om 16u in het Gemeentelijk Sportstadion in Diegem. Lees verder »

Frutos: "Ik kan iets betekenen in Lyon"

Frutos:

Nicolas Frutos speelde zaterdag niet tegen Cercle en trainde de voorbije dagen apart. "Maar ik ben niet opnieuw geblesseerd", stelt hij iedereen gerust. "Ik werk nu aan mijn fysieke achterstand en dat lukt niet met de groep." Lees verder »

Kruiswijk wil bij Anderlecht blijven

Kruiswijk wil bij Anderlecht blijven

Arnold Kruiswijk zegt niet van plan te zijn Anderlecht te verlaten. De Nederlandse verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen in Brussel. In zijn debuutjaar kwam hij, mede door blessures, maar weinig aan spelen toe. Lees verder »

Frutos traint apart, Mazuch met de groep

Frutos traint apart, Mazuch met de groep

Zonder enkele internationals serveerde Ariël Jacobs zijn groep gisteren een lange training. Ondrej Mazuch werkte deze probleemloos af. Zijn spierletsel is verleden tijd. Nicolas Frutos trainde niet met de groep, maar werkte apart. Lees verder »

Ticketinfo Lyon-Anderlecht

Ticketinfo Lyon-Anderlecht

De dienst ticketing van Anderlecht laat weten dat de verkoop van tickets voor de uitwedstrijd in Lyon eerst via supportersclubs verloopt. Als er dan nog tickets overblijven, zal men die op zaterdag 15 augustus op de club verkopen. Lees verder »

 12-08-2009 

NV Anderlecht krijgt stilaan vorm

NV Anderlecht krijgt stilaan vorm

Het staat nu vast, in september gaat Anderlecht over van VZW naar NV. Dat betekent concreet dat de club met aandeelhouders in zee gaat. De familie Vanden Stock en Collin krijgen bijna de helft van de aandelen. Lees verder »

Sas: "Mazuch is nog niet 100% fit"

Sas:

Ondrej Mazuch trainde maandag voor het eerst met de groep na zijn blessure. "Ik kan nog niet zeggen dat hij 100% fit is", aldus dokter Kristof Sas in Sudpresse. "Hij heeft nog een klein beetje last." Lees verder »

 11-08-2009 

Juhasz naar Bayern Munchen?

Juhasz naar Bayern Munchen?

Anderlecht lijkt Roland Juhasz alsnog kwijt te raken. De Hongaarse centrale verdediger staat volgens het Duitse voetbalblad Kicker in de belangstelling van niemand minder dan Bayern München. Lees verder »

Lyon-coach waarschuwt voor Hassan

Lyon-coach waarschuwt voor Hassan

Olympique Lyon, volgende week tegenstander van Anderlecht in de play-offs van de Champions League, is nog niet goed voorbereid. In de competitie kwam het niet verder dan 2-2 tegen Le Mans. Lees verder »

 10-08-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

De spelers hebben de verschillende wedstrijden tot nu toe goed verteerd en iedereen was, op de internationals na, aanwezig op training. Iakovenko en Kouyaté mochten voor de eerste keer meetrainen. Lees verder »

Cercle en Anderlecht praten over Kanu

Cercle en Anderlecht praten over Kanu

Anderlecht en Cercle Brugge zitten binnenkort samen om te praten over een uitleenbeurt van Kanu. Door de terugkeer van Frutos lijken zijn speelkansen gering te worden. Kanu zelf heeft nog niets beslist. Lees verder »

 09-08-2009 
 08-08-2009 

Proto: "Wil hele seizoen in doel staan"

Proto:

Silvio Proto begon de eerste drie officiële matchen van het seizoen in doel. De keeper is niet van plan zijn basisplaats weer af te staan. "Ik offer echt alles op om het hele jaar in doel staan", zegt hij in HLN. Lees verder »

Wedstrijden tegen Lyon wél op tv

Wedstrijden tegen Lyon wél op tv

De wedstrijden van Anderlecht tegen Lyon, zowel thuis als uit, worden deze keer wel live op de buis gebracht. In Vlaanderen zal 2BE de uitzending verzorgen, in Wallonië is dat Club RTL. Lees verder »

 07-08-2009 

Kalenderwijzigingen

Kalenderwijzigingen

De kalendercommissie van de Belgische Voetbalbond heeft de wijzigingen voor de speeldagen vier, vijf en zes bekendgemaakt. Van Anderlecht worden er twee wedstrijden gewijzigd op speeldag vijf en zes. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie: Anderlecht - Cercle Brugge

Anderlecht ontvangt morgen op de tweede speeldag Cercle Brugge in het Astridpark. Trainer Ariël Jacobs selecteerde een 19-koppige kern voor de match. Oleksandr Iakoveko (mondinfectie) is daar nog niet bij. Lees verder »

Anderlecht tegen Lyon op 19 en 25 augustus

Anderlecht tegen Lyon op 19 en 25 augustus

Zopas werden de speeldata in de vierde voorronde van de Champions League bekend gemaakt. Anderlecht speelt eerst op verplaatsing op woensdag 19 augustus om 20u45. De terugmatch volgt een week later op dinsdag 25 augustus om 20u45. Lees verder »

Wat u moet weten over Olympique Lyon

Wat u moet weten over Olympique Lyon

Anderlecht zal dus met Olympique Lyon strijden voor een plaats in de poules van de Champions League. Afgelopen seizoen eindigde Lyon derde in de Ligue 1, maar daarvoor pakte het wel zeven titels op rij. Lees verder »

Anderlecht ziet Pereira enkel zitten bij CL

Anderlecht ziet Pereira enkel zitten bij CL

Anderlecht volgt nog steeds de 25-jarige rechtsback João Pereira als doublure voor Marcin Wasilewski. Manager Herman Van Holsbeeck stelt wel dat de Portugees van Braga enkel een piste wordt als paars-wit de Champions League haalt. Lees verder »

 06-08-2009 

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Iakovenko is hersteld van zijn mondvliesontsteking en traint terug met de bal. Zitka traint individueel en hoopt binnen binnen een maand groen licht te krijgen om voluit te gaan en met de groep aan te sluiten. Lees verder »

Polak in selectie Tsjechië

Polak in selectie Tsjechië

Ivan Hasek, de nieuwe bondscoach van Tsjechië, heeft 19 spelers opgeroepen voor het oefenduel van woensdag 12 augustus tegen de Rode Duivels. Jan Polak is de enige Anderlecht-speler in de selectie. Lees verder »

Deschacht opnieuw Rode Duivel

Deschacht opnieuw Rode Duivel

Olivier Deschacht mag zich na vier jaar weer Rode Duivel noemen. Bondscoach Frank Vercauteren nam de verdediger op in de selectie voor de oefeninterland van woensdag tegen Tsjechië. Ook Proto, Van Damme en De Sutter zijn erbij. Lees verder »

Juhasz: "Beste Anderlecht in vier jaar"

Juhasz:

Hoewel Anderlecht amper nieuwe spelers verwelkomde, is Roland Juhasz ervan overtuigd dat de club versterkt is tijdens deze transferperiode. "Onze beste transfer is dat we de hele groep hebben samen gehouden", zegt de Hongaar. Lees verder »

Broer Biglia zoekt club in België

Broer Biglia zoekt club in België

Christian Biglia, de broer van Lucas, test momenteel bij tweedeklasser FC Antwerp. De 26-jarige middenvelder wil graag in Europa aan de slag en België draagt daarbij zijn voorkeur weg omdat zijn broer hier ook speelt. Lees verder »

Kalala van beloftenteam naar Beveren

Kalala van beloftenteam naar Beveren

Adaon Kalala heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij SK Beveren. De 18-jarige aanvaller verlaat het beloftenteam van Anderlecht om zijn kans te wagen in tweede klasse. De transfer komt er na een geslaagde testperiode. Lees verder »

Verdediger Dikaba niet naar Anderlecht

Verdediger Dikaba niet naar Anderlecht

De Congolese international Rodrigue Dikaba zal niet naar Anderlecht komen. Sporting dacht aan de 23-jarige verdediger van Beauvais als stand-in voor Wasilewski, maar heeft nu beslist deze piste te verlaten. Lees verder »

 05-08-2009 

Deschacht hoopt op Lyon in play-offs

Deschacht hoopt op Lyon in play-offs

Na gisteren zijn er al 4 van de 5 mogelijke tegenstanders van Anderlecht in de play-offs van de Champions League bekend. Arsenal, Olympique Lyon, Panathinaikos en Sporting Lissabon zijn al zeker geplaatst. Lees verder »

Kruiswijk denkt toch na over Düsseldorf

Kruiswijk denkt toch na over Düsseldorf

Arnold Kruiswijk zou nu toch nadenken over een vertrek naar Fortuna Düsseldorf, dat weet Het Nieuwsblad. De Nederlander zei eerder nee, maar beseft nu dat zijn speelkansen gering zijn en staat dan toch open voor Düsseldorf. Lees verder »

 04-08-2009 

Ook terugmatch tegen Sivasspor niet op tv

Ook terugmatch tegen Sivasspor niet op tv

Ook de terugwedstrijd tegen Sivasspor in de derde voorronde van de Champions League zal niet live te volgen zijn op de Belgische televisie. Opnieuw bleek geen enkele Belgische zender bereid om het gevraagde bedrag te betalen. Lees verder »

 03-08-2009 

SF: Vrouwelijke racepiloot bij Atletico Madrid

SF: Vrouwelijke racepiloot bij Atletico Madrid

Opmerkelijk nieuws vanuit de Superleague Formula, Atletico Madrid krijgt voor de volgende races een vrouw aan het stuur van de bolide. De 30-jarige Spaanse Maria de Villota vervangt Ho-Pin Tung. De Spaanse blondine maakte vorig jaar al kennis met wagen toen ze op het circuit van Jerez 25 ronden reed. Lees verder »

Losada voor een jaar naar Heerenveen

Losada voor een jaar naar Heerenveen

Anderlecht en Heerenveen hebben vandaag een akkoord bereikt over Hernan Losada. De Friese club huurt de 27-jarige Argentijn voor een jaar. Als de uitleenbeurt meevalt zou de middenvelder een vast contract krijgen bij Heerenveen. Lees verder »

Gumienny: "Zag geen kwaad opzet"

Gumienny:

Serge Gumienny liet de "elleboogstoten" van Marcin Wasilewski tijdens Kortrijk-Anderlecht onbestraft. De scheidsrechter zag er geen kwaad opzet in. Zijn baas Robert Jeurissen denkt daar anders over. Lees verder »

 02-08-2009 

Selectie: Sivasspor - Anderlecht

Selectie: Sivasspor - Anderlecht

Na de eenvoudige zege tegen Kortrijk moet Anderlecht dinsdag alweer aan de bak. Het speelt dan in Turkije de terugwedstrijd tegen Sivasspor met als doel de kwalificatie voor de CL-play-offs veilig te stellen. Lees verder »

Anderlecht wint Eurofoot toernooi

Anderlecht wint Eurofoot toernooi

De min 19-jarigen van Anderlecht hebben vandaag de 10de editie van het internationaal Eurofoot toernooi gewonnen. In de finale versloegen ze de gedoodverfde favoriet Eintracht Frankfurt met 2-1. Lees verder »

 01-08-2009