Archieven

 31-10-2018 

UYL: Anderlecht - Kiev in Astridpark?

UYL: Anderlecht - Kiev in Astridpark?

JEUGD De UEFA heeft de exacte speelmomenten bekend gemaakt van de wedstrijden tussen Anderlecht en Dinamo Kiev in de volgende ronde van de UEFA Youth League. Paars-wit ontvangt Kiev op dinsdag 6 november om 19.30 uur. De terugwedstrijd in Oekraïne is op dinsdag 21 november om 16 uur. Lees verder »

U18 gelijk tegen Birmingham

U18 gelijk tegen Birmingham

JEUGD De U18 van Anderlecht speelden vanmiddag een oefenduel tegen het Engelse Birmingham City. Paars-wit wilde enkele jongeren die in de competitie weinig aan de bak komen speelminuten geven. De wedstrijd eindigde op 1-1. Chris Kalulika scoorde vanop strafschop het doelpunt voor Anderlecht. Lees verder »

 30-10-2018 

Remco Evenepoel geeft aftrap

Remco Evenepoel geeft aftrap

ANDERE Op Allerheiligen ontvangt RSC Anderlecht Sporting Lokeren in het Constant Vanden Stock Stadion. Ook Remco Evenpoel komt afgezakt hij zal de aftrap geven van de wedstrijd. Aftrap is voorzien om 14u30. Lees verder »

"Geef de jeugd tijd"

JEUGD - INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck nam het ook op voor de jeugd in zijn ploeg zoals Francis Amuzu en Alexis Saelemaekers. Samen met nog andere maakten ze de stap naar de A-kern, maar de coach waarschuwt ervoor dat men nog niet teveel mag verwachten van hen.  Lees verder »

Sanneh moet de tijd krijgen om te evolueren

Sanneh moet de tijd krijgen om te evolueren

INTERVIEWS Vele vragen zich af of de hoge transferprijs van Bubacarr Sanneh wel gerechtvaardigd is, maar Hein Vanhaezebrouck neemt het op voor de verdediger. "Die jongen moet de tijd krijgen om te evolueren. Iedereen moet hem nu maar eens zien los van het prijskaartje, al weet ik dat dat voor velen moeilijk is." Lees verder »

Vanhaezebrouck paste voor Braziliaan Dante

Vanhaezebrouck paste voor Braziliaan Dante

TRANSFERS In zijn zoektocht naar defensieve versterking kreeg Anderlecht afgelopen zomer ook de Braziliaan Dante Bonfim aangeboden. Dat vertelde makelaar Didier Frenay aan RTBF. Dante was einde contract bij Nice. Alle partijen zaten rond de tafel, maar uiteindelijk was het Hein Vanhaezebrouck de transfer afblies. Lees verder »

UEL: Koeman op de bank tegen RSC Anderlecht?

UEL: Koeman op de bank tegen RSC Anderlecht?

ANDERE UEFA Europa League tegenstander Fenerbahçe heeft zijn trainer Philip Cocu aan de deur gezet. De Nederlander krijgt wel een ontslagpremie van 2,5 miljoen euro. Zijn assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden blijven voorlopig wel aan. De kans bestaat dat Koeman ook nog in de dug-out zit tegen Anderlecht.  Lees verder »

Dimata wellicht fit voor Lokeren

Dimata wellicht fit voor Lokeren

BLESSURES Landry Dimata trainde het afgelopen weekend al voorzichtig mee, maar bij RSC Anderlecht wou men niets overhaasten. De kans dat hij fit geraakt voor de wedstrijd van donderdag tegen Sporting Lokeren is groot.  Lees verder »

 29-10-2018 

Roef niet in doel tegen Anderlecht

Roef niet in doel tegen Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht heeft er nooit een probleem van gemaakt dat een verhuurde speler tegen hen speelde. Toch zal Davy Roef niet in doel staan bij Waasland-Beveren komende zondag. De Pro League veranderde de regels waarin staat dat een verhuurde speler niet meer mag spelen tegen zijn moederclub.  Lees verder »

Adzic en Abazaj straks bij beloften

Adzic en Abazaj straks bij beloften

JEUGD De beloften van Anderlecht nemen het vanavond op tegen Lokeren. Heel wat jongeren uit de A-kern zijn van de partij. Zo mogen Luka Adzic (foto) en Kristal Abazaj nog eens proberen zich te bewijzen. Ook Albert Sambi Lokonga, Edo Kayembe en Abdul Dante spelen straks mee. Lees verder »

"Bornauw probeerde tenminste"

INTERVIEWS Sebastiaan Bornauw mocht tijdens de rust in de kleedkamer blijven, maar Hein Vanhaezebrouck was wel tevreden over de eerste helft van de verdediger: "Hij probeerde tenmiste om uit te voetballen. Ik hield hem binnen om hem tegen zichzelf te beschermen." Lees verder »

Bakkali ziek

Bakkali ziek

BLESSURES Geen Zakaria Bakkali tegen Eupen gisterenavond. Bakkali lag ziek in bed en geraakte dus niet klaar voor de wedstrijd. Ook Landry Dimata liet de wedstrijd van gisteren nog aan zich voorbijgaan. Hij trainde het voorbije weekend wel al terug mee. Lees verder »

Lokeren praatte met De Roeck

Lokeren praatte met De Roeck

ANDERE Sporting Lokeren ontsloeg het voorbije weekend zijn trainer Peter Maes. En blijkbaar was het dat al langer van plan. Zo zocht het bestuur van Lokeren vorige week al contact met beloftentrainer bij RSC Anderlecht, Jonas De Roeck. Die bedankte voor het aanbod.  Lees verder »


 28-10-2018 

U16-speler Ngoy maanden out

U16-speler Ngoy maanden out

JEUGD Een zware klap voor Nathan Ngoy: de verdediger van de U16 brak gisteren tegen OH Leuven zijn scheenbeen. Ngoy, die ook jeugdinternational is, zal meerdere maanden niet kunnen voetballen. Lees verder »

 27-10-2018 
 26-10-2018 

UEFA zet Bakkali in elftal van de week

UEFA zet Bakkali in elftal van de week

De sterke prestatie en twee doelpunten van Zakaria Bakkali zijn ook de UEFA niet ontgaan. In het topelftal van de derde speeldag krijgt de Anderlecht-middenvelder een plaatsje toebedeeld. Ook Fenerbahçe-spits Michael Frey maakt deel uit van het topelftal. Lees verder »

"Gerkens moet dit loslaten"

INTERVIEWS Pieter Gerkens was tegen Fenerbahçe de pechvogel van de avond. Hein Vanhaezebrouck had vanmorgen een babbeltje met zijn speler. "Ik vertelde hem dat ik er niet van houdt om ballen van aan de middellijk terug te spelen op de doelman, maar ook dat hij dit moet loslaten." Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - Lokeren

Visser fluit Anderlecht - Lokeren

ANDERE Op Allerheiligen ontvangt RSC Anderlecht Sporting Lokeren in het Constant Vanden Stock Stadion. Lawrence Visser is de scheidsrechter van diens, hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Ruben Wyns en Bram Van Driessche als vierde official. Lees verder »

Bakkali: "Een beetje ongoocheld"

Bakkali:

INTERVIEWS Het was dé avond van Zakaria Bakkali gisteren, alleen besliste één foute pass van een ploegmaat daar anders over. Bakkali zelf is tevreden over zijn prestatie, al kan het altijd beter vindt hij zelf: "Ik moet nog beter kunnen." Lees verder »

Gerkens verontschuldigde zich in de kleedkamer

Gerkens verontschuldigde zich in de kleedkamer

INTERVIEWS Iedereen wil het niet meteen met zoveel woorden zeggen, maar de fout van Pieter Gerkens deed de wedstrijd kantelen en Fenerbahçe weer in de wedstrijd komen. Gerkens zelf beseft dat maar al te goed. Na de wedstrijd excuseerde hij zich dan ook uitvoerig in de kleedkamer, maar zijn ploegmaats nemen het voor hem op: "Iedereen kan zo een fout maken". Lees verder »

Goed gevoel na overleg

Goed gevoel na overleg

ANDERE Marc Coucke sprak gisteren met een supportersdelegatie voor de aanvang van de wedstrijd tegen Fenerbahçe. De voorzitter herhaalde nogmaals dat hij wil blijven inzetten op de jeugd en dat er in januari een speler met kwaliteit bijkomt. Lees verder »


 25-10-2018 

Kums: "Ons weeral in de voet geschoten"

Kums:

INTERVIEWS Er zat meer in vanavond tegen Fenerbahçe, dat beseft ook Sven Kums. "Wij maken onze kansen af en eigenlijk mag je dat dan niet meer weggeven", zo zegt de middenvelder. "Maar we schoten onszelf in de voet en dat gebeurde de voorbije weken te vaak." Lees verder »

Dinamo Zagreb blijft ongeslagen

Dinamo Zagreb blijft ongeslagen

WEDSTRIJDEN In de andere wedstrijd in Groep D van de Europa League won Dinamo Zagreb met 1-2 bij Spartek Trnava. Zagreb blijft zo leider in de groep met het maximum van negen punten. Fenerbahçe klimt naar plaats twee door het gelijkspel tegen Anderlecht. Lees verder »

Eén foute pass gooit alles weg

Eén foute pass gooit alles weg

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond een pijnlijk 2-2-gelijkspel behaald tegen Fenerbahçe. Pijnlijk, omdat Anderlecht de wedstrijd stevig in handen had en tot 2-0 uitliep. Een foute terugspeelbal van Pieter Gerkens leidde tot de 2-1 en enkele minuten later stond het zelfs gelijk. Lees verder »

Opstelling: geen Dimata, Saief op links

Opstelling: geen Dimata, Saief op links

WEDSTRIJDEN Landry Dimata is niet fit geraakt voor de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Hein Vanhaezebrouck start om 18.55 uur met Ivan Santini in de spits. Op de linkerflank start Kenneth Saief en niet Francis Amuzu, die ook niet op de bank zit. Ciryack Dhauholou zit voor het eerst op de bank. Lees verder »

Champions League bracht 19 miljoen euro op

Champions League bracht 19 miljoen euro op

ANDERE Anderlecht heeft vorig seizoen 19 miljoen euro verdiend aan zijn deelname aan de Champions League. Dat Anderlecht met slechts drie punten laatste werd in zijn poule, deerde niet. De sportieve resulaten bepalen immers maar een fractie van de financiële winst. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Fenerbahçe

Voorbeschouwing: Anderlecht - Fenerbahçe

WEDSTRIJDEN Op de derde speeldag van de Europa League ontvangt Anderlecht straks het Turkse Fenerbahçe. Na een nul op zes tegen Spartak Trnava en Dinamo Zagreb moet paars-wit winnen om uitzicht te bewaren op de volgende ronde. Mogelijkheden zijn er zeker: Fenerbahçe is in crisis. Lees verder »

Kums: "Ben een leider op mijn manier"

Kums:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck heeft het al vaak aangehaald na een wedstrijd, hij mist leiders op het veld. Daarvoor kijkt hij dan steeds naar Adrien Trebel én Sven Kums. Al is deze laatste van mening dat hij wel degelijk een leider is op het veld, op zijn manier. Lees verder »

Cocu: "Anderlecht is een stevige ploeg"

Cocu:

INTERVIEWS Fenerbahçe-coach Philip Cocu is niet van plan om Anderlecht te onderschatten vanavond. Hij is dan ook niet van plan om een B-elftal op te stellen. Cocu wil de slechte resultaten in de reguliere competitie proberen goed te maken met een Europese overwintering.  Lees verder »

Stadion niet uitverkocht

Stadion niet uitverkocht

ANDERE RSC Anderlecht verwacht vanavond tussen de 13.000 en 15.000 supporters in het Constant Vanden Stock Stadion. Verwacht wordt dat er daar ook Turkse Fenerbahçe-supporters zullen thuiszitten. In 2007 kwam Fenerbahçe ook op bezoek, dat leidde toen tot veel ongeregeldheden in en rond het stadion. Lees verder »

 24-10-2018 

Geen Dimata, wel Dhauholou

Geen Dimata, wel Dhauholou

BLESSURES In de aanloop naar het Europese treffen tegen Fenerbahçe trainde Anderlecht deze voormiddag in het Constant Vanden Stock-stadion. Het eerste kwartier was open voor de pers. De aanwezige journalisten zagen dat Landry Dimata ontbrak. Wel van de partij was Ciryack Olivier Dhauholou. Lees verder »

Wellicht geen Dimata tegen Fenerbahçe

Wellicht geen Dimata tegen Fenerbahçe

BLESSURES Hoewel de hamstringblessure van Landry Dimata minder erg is dan gevreesd, komt de spits morgen wellicht toch niet in actie tegen Fenerbahçe. Volgens zijn omgeving is het risico toch te groot. Speelt Dimata niet, dan is Ivan Santini zijn vervanger. Lees verder »

Morioka wil breken met Bayat

Morioka wil breken met Bayat

ANDERE Nu Mogi Bayat is opspraak is gekomen en in voorhechtenis zit, wil Ryota Morioka zo snel mogelijk de banden met de makelaar verbreken. Bayat bracht Morioka in januari van Waasland-Beveren naar Anderlecht. De Japanner woont momenteel ook in een appartement dat eigendom is van Bayat. Lees verder »

 23-10-2018 

Opstelling UYL: de logische elf

Opstelling UYL: de logische elf

JEUGD Over een klein uur begint Anderlecht aan zijn terugwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Youth League. Jonas De Roeck start tegen het Oostenrijkse Admira Wacker met op één speler na dezelfde elf als in de heenwedstrijd. Rechts achteraan verdringt Mohammed Bouchouari Hotman El Kababri naar de bank. Lees verder »

U19 straks in Youth League

U19 straks in Youth League

JEUGD Vanavond om 18 uur spelen de U19 hun terugwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Youth League. In Oostenrijk moeten ze scoren tegen Admira Wacker om door te stoten. De heenwedstrijd in Denderleeuw eindigde immers op 0-0. Lees verder »

Hoop voor Dimata

Hoop voor Dimata

BLESSURES De blessure die Landry Dimata zondag opliep, lijkt minder erg dan gevreesd. Wellicht gaat het slechts om een verrekking aan de hamstrings en kan hij overmorgen tegen Fenerbahçe spelen. "Het wordt nipt, maar het is niet uitgesloten", zegt zijn makelaar Didier Frenay. Lees verder »

Boucaut fluit aan Kehrweg

Boucaut fluit aan Kehrweg

ANDERE Zondag maakt RSC Anderlecht de verre verplaatsing naar Eupen. Alexandre Boucaut is aangeduid om het duel in goede banen te leiden. Laurent Conotte en Patrick Plumes zijn de lijnrechters van dienst, Lothar D'Hondt is vierde official. Lees verder »


 22-10-2018 

Coucke te gast bij La Tribune

Coucke te gast bij La Tribune

ANDERE Marc Coucke is vanavond te gast bij La Tribune op RTBF. Coucke is er vooral als voorzitter van de Pro League en niet zozeer als voorzitter van RSC Anderlecht. Met "Operatie Propere Handen" als actueel thema. De uitzending gaat van start om 20u30 op La Deux. Lees verder »

Bulgaarse scheidsrechter voor Anderlecht-Fenerbahçe

Bulgaarse scheidsrechter voor Anderlecht-Fenerbahçe

ANDERE Donderdag staat RSC Anderlecht voor een cruciale wedstrijd in de UEFA Europa League. Een wedstrijd die moet gewonnen worden wil paars-wit nog kans maken om Europees te overwinteren. De 32-jarige Bulgaar Georgi Kabakov is door UEFA aangeduid om de wedstrijd tegen Fenerbahçe in goede banen te leiden. Lees verder »

Speelminuten maken of uitleenbeurt

Speelminuten maken of uitleenbeurt

JEUGD - TRANSFERS Mohammed Dauda deed gisteren de opwarming mee met de A-kern en mocht nadien in de tribune gaan plaatsnemen. De 20-jarige Ghanees scoort er bij de beloften op los, maar voorlopig raakt hij niet bij de A-kern. Dus dringt een oplossing zich op volgens zijn entourage. Speelminuten of een uitleenbeurt. Lees verder »

Gerkens: "Gemakzucht moet eruit"

Gerkens:

INTERVIEWS RSC Anderlecht slikte gisteren in vijf minuten twee tegengoals. Mede door hun eigen gemakzucht en dat moet eruit tegen de wedstrijd van donderdag tegen Fenerbahçe. De fysiek is aanwezig om een tegenstander 90 minuten onder druk te zetten volgens Pieter Gerkens, nu mentaal nog. Lees verder »

 21-10-2018 
 20-10-2018 

 19-10-2018 

"Kums speelt pas 1 maand zonder problemen"

INTERVIEWS Sven Kums voetbalde tegen Zulte-Waregem als vanouds, is de ex-Gouden Schoen nu opnieuw vertrokken. Hein Vanhaezebrouck merkt op dat Kums al lange tijd met problemen en pijn aan de heup speelt en dat dat automatisch zijn prestaties beïnvloed heeft. Het is pas sinds een maand dat hij pijnvrij speelt. Lees verder »

BNP Paribas Fortis ook komende drie seizoenen sponsor

BNP Paribas Fortis ook komende drie seizoenen sponsor

ANDERE BNP Paribas Fortis is al sinds 1981 sponsor van RSC Anderlecht en die samenwerking gaat nog even door. Beide partijen tekenden een nieuwe overeenkomst voor de komende drie seizoenen. "We steunen onze kampioenen en verdedigen de prachtige waarden van de sport", aldus de woordvoerder van BNP Paribas Fortis. Lees verder »

Cobbaut nog niet klaar om te hernemen

Cobbaut nog niet klaar om te hernemen

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck moet het nog enkele weken zonder Elias Cobbaut doen. De wedstrijden tegen Cercle Brugge, Fenerbahçe en Eupen komen nog te vroeg voor de verdediger. Zijn revalidatie aan de enkel gaat de goede kant uit, maar men wil niets overhaasten. Lees verder »

Persconferentie Anderlecht - Cercle Brugge om 13u30

Persconferentie Anderlecht - Cercle Brugge om 13u30

INTERVIEWS Het is zover, de normale competitie herneemt vanavond. Hoe reageren de eersteklassers na alle heisa rond operatie "Propere Handen". Zondag ontvangt RSC Anderlecht Cercle Brugge. Hein Vanhaezebrouck geeft naar aanleiding van deze wedstrijd een persconferentie om 13u30 in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Marc Coucke gaat door met opkuis

Marc Coucke gaat door met opkuis

ANDERE Marc Coucke staat nu al een paar maanden aan het roer bij RSC Anderlecht. Meteen na zijn aanstelling volgden er al enkele ontslagen en ook nu heeft de voorzitter weer vier medewerkers de deur gewezen. Waaronder Katharine Viaene, de directiesecretaresse van gewezen sportief directeur Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

 18-10-2018 

Blijf positief tegenover scheidsrechters

Blijf positief tegenover scheidsrechters

ANDERE Onze twee beste Belgische scheidsrechters hebben zich wellicht laten verleiden tot omkoping en matchfixing. Sebastièn Delferière is vrij onder voorwaarden, Bart Vertenten zit nog in de cel. Toch vraagt de Pro League om komend voetbalweekend positief te blijven tegenover de scheidsrechters die de wedstrijden fluiten in 1A en 1B. Lees verder »

King Kara bezoekt Neerpede

King Kara bezoekt Neerpede

ANDERE Hein Vanhaezebrouck gaf al meerdere malen aan dat hij echte leiders mist in zijn ploeg. De vorige, Kara Mbodji, vertrok tijdens de zomermercato naar Nantes. Maar King Kara is zijn ex-ploegmaats nog niet vergeten en bracht een bezoek aan Neerpede tijdens de interlandbreak. Lees verder »

Saelemaekers heeft trainingen hernomen

Saelemaekers heeft trainingen hernomen

BLESSURES Alexis Saelemaekers moest forfait geven voor de wedstrijden met de nationale U21 met kniepijn. Gisteren stond hij voor de eerste keer opnieuw op de trainingsvelden te Neerpede. Spelen zal echter nog niet voor meteen zijn, tegen Cercle Brugge zit Saelemaekers een eerste van twee speeldagen schorsing uit. Lees verder »

Vanhaezebrouck tevreden over drie jongeren

Vanhaezebrouck tevreden over drie jongeren

JEUGD Hein Vanhaezebrouck is heel tevreden over de prestatie van drie jongeren die opgesteld stonden tijdens de oefenwedstrijd tegen Willem II. De eerste die op bijval mag rekenen is Olivier Dhauholou (foto). Hij tekende voor het tweede doelpunt tijdens de oefenwedstrijd. Verwacht wordt dat hij langzaam maar zeker in de A-kern wordt gedropt. Lees verder »

 17-10-2018 

Is Frenay de nieuwe Bayat?

Is Frenay de nieuwe Bayat?

Ook na het vertrek van het duo Van Holsbeeck - Bayat blijft Anderlecht (sommige) makelaars (te) hoge premies uitkeren. Sport/Voetbalmagazine meldt vandaag dat Luc Devroe wel erg gul is voor Didier Frenay. Die laatste ontkent de bedragen niet en geeft als één van de verklaringen dat “hij Luc al dertig jaar kent”. Lees verder »

Overzicht: Anderlecht en makelaarsmiljoenen

Overzicht: Anderlecht en makelaarsmiljoenen

Wat het buikgevoel van velen al lang zegt, wordt steeds meer bevestigd: de voorbije jaren zijn er bij Anderlecht heel wat financieel onverkwikkelijke zaken gebeurd. Juridisch niet verboden, maar de club betaalde letterlijk een hoge prijs. In Sport/Voetbalmagazine lezen we vandaag ook cijfers en feiten over Anderlecht. Lees verder »

27 procent van transfersom Tielemans voor makelaar

27 procent van transfersom Tielemans voor makelaar

Anderlecht verdiende vorig jaar een mooi bedrag aan de verkoop van Youri Tielemans, maar de grote winnaar was spelersmakelaar Christophe Henrotay. Hij regelde met Herman Van Holsbeeck dat 6,2 miljoen euro van de transfersom naar hem zou doorvloeien. Al wil Marc Coucke daar nu een stokje voor steken. Lees verder »

 16-10-2018 

Belgische U21 plaatsen zich voor EK

Belgische U21 plaatsen zich voor EK

JEUGD Zonet hebben de Belgische beloften zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Ze wonnen met 0-3 van Zweden. De 3 Belgische doelpunten hadden alledrie een paars-wit tintje. Landry Dimata scoorde 2x voor rust en in minuut 65 legde Dodi Lukebakio de 0-3 eindstand vast. Dimata werd in minuut 87 vervangen door Leya Iseka. Amuzu en Bornauw bleven beiden 90 minuten op de bank. Lees verder »

Dertien spelers op training

Dertien spelers op training

ANDERE Weinig volk op training dezer dagen. Niet verrassend aangezien heel wat spelers weg zijn voor interlands. Deze voormiddag trainde Anderlecht met dertien A-kernspelers. Naast de internationals ontbraken ook Adrien Trebel, Frank Boeckx, Ryota Morioka en Alexis Saelemaekers. Lees verder »

Pro League en voetbalbond zitten samen

Pro League en voetbalbond zitten samen

ANDERE Marc Coucke gaf het vorige vrijdag al aan in 'De Afspraak' dat hij zo snel mogelijk met iedereen wil samenzitten over de makelaarsproblematiek. En de voorzitter houdt woord, ondertussen zat hij al samen met de Belgische voetbalbond. Lees verder »

Dierick fluit Anderlecht - Cercle Brugge

Dierick fluit Anderlecht - Cercle Brugge

WEDSTRIJDEN Na operatie propere handen werd vorig weekend de speeldag in 1B afgelast. Komend weekend wordt er in de eerste klasse gewoon gevoetbald. RSC Anderlecht ontvangt Cercle Brugge in het Constant Vanden Stock Stadion, scheidsrechter van dienst is Christof Dierick. Lees verder »

 15-10-2018 

Dauda scoort hattrick bij U21

Dauda scoort hattrick bij U21

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België. Het deed dit na een 1-3-overwinning tegen Charleroi. Mohammed Dauda scoorde de drie doelpunten. Lees verder »

U21: Winnen is een must om verder te bekeren

U21: Winnen is een must om verder te bekeren

JEUGD De U21 van RSC Anderlecht spelen vanavond hun derde en laatste wedstrijd in het kader van de Beker van België. Winnen is een must om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Ze nemen het op tegen Charleroi in het Stade de La Neuville. De aftrap is om 19 uur. Lees verder »

Weiler blikt (kort) terug

Weiler blikt (kort) terug

INTERVIEWS Aan de vooravond van de match België-Zwitserland van vorige vrijdag had La Dernière Heure een gesprek met René Weiler.  Door de lichte aardschok die vorige week de Belgische voetbalwereld dooreenschudde, verdween het interview even naar de achtergrond, maar hieronder krijgt u een korte résumé van wat de Zwitser zoal kwijt wou. Lees verder »

Stanciu brengt Anderlecht wellicht nog geld op

Stanciu brengt Anderlecht wellicht nog geld op

ANDERE Nicolae Stanciu, bij RSC Anderlecht kreeg hij nooit echt zijn kans, waardoor hij verhuisde naar Sparta Praag. Daar krijgt hij wél zijn kans en speelt ook goed, waardoor er andere clubs op de loer liggen voor de Roemeen. Herman Van Holsbeeck bedong indertijd een percentage op de doorverkoop, waardoor Stanciu wellicht nog geld binnenbrengt bij paars-wit. Lees verder »

 14-10-2018 
 13-10-2018 

Musona scoort belangrijk doelpunt

Musona scoort belangrijk doelpunt

WEDSTRIJDEN Knowledge Musona heeft zijn land Zimbabwe drie punten bezorgd in de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup tegen Congo. Zimbabwe won in Kinshasa met 1-2 en Musona scoorde het tweede bezoekende doelpunt. Vijf minuten later werd hij uitgesloten met een tweede gele kaart. Lees verder »

 12-10-2018 

Coucke: "Zaken fundamenteel veranderen"

Coucke:

INTERVIEWS Sinds operatie "Propere Handen" van start is gegaan, bleef het opvallend stil bij RSC Anderlecht. Voorzitter Marc Coucke reageert nu voor het eerst op alle heisa in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Pro League: "We moeten de zaken fundamenteel veranderen". Lees verder »

 11-10-2018 

Financieel gesjoemel bij transfer Mbokani?

Financieel gesjoemel bij transfer Mbokani?

ANDERE De Tijd doet de financiële malversaties uit de doeken die het parket momenteel onderzoekt in de operatie 'Propere handen'. De krant noemt daarbij ook de naam van Herman Van Holsbeeck. Dit doet ons spontaan denken aan de transfer van Dieumerci Mbokani van Anderlecht naar Dinamo Kiev. Lees verder »

'Coucke ontsloeg Van Holsbeeck voor btw-fraude'

'Coucke ontsloeg Van Holsbeeck voor btw-fraude'

ANDERE Volgens de krant De Tijd heeft Herman Van Holsbeeck wel degelijk iets mispeuterd en is hij daarom een doelwit in de operatie 'Propere handen'. De krant schrijft dat Van Holsbeeck als manager van Anderlecht knoeide met de btw en dat Marc Coucke hem daarom ontsloeg. Lees verder »

Amuzu schenkt Belgische U21 de zege

Amuzu schenkt Belgische U21 de zege

WEDSTRIJDEN We zouden het haast vergeten, maar dezer dagen wordt er ook nog gevoetbald. Interlandvoetbal, meer bepaald. Zo speelden in de vooravond de Belgische U21 een oefenwedstrijd tegen Italië. De jonge Duivels wonnen met 0-1, een doelpunt van Francis Amuzu. Lees verder »

Anderlecht klopt Willem II in oefenduel

Anderlecht klopt Willem II in oefenduel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag in een oefenduel met 0-2 gewonnen van Willem II. Pieter Gerkens scoorde het eerste doelpunt uit een hoekschop. In de slotfase werd het 0-2. Volgens Anderlecht werd dit doelpunt gescoord door Oliver Dhauholou, Willem II vermeldt Hotman El Kababri als doelpuntenmaker. Lees verder »

"Roef is opgeroepen als getuige"

ANDERE Walter Damen, de raadsman die Davy Roef bijstaat, heeft meer uitleg gegeven over de ondervraging van zijn cliënt. "Davy is ondervraagd als getuige", vertelt Damen. "Er is geen sprake dat hij actief zou hebben meegewerkt of dat hij op een of andere manier zou zijn omgekocht." Lees verder »

Ook Davy Roef wordt verhoord

Ook Davy Roef wordt verhoord

ANDERE Het parket ondervraagt momenteel Davy Roef. De Anderlecht-huurling stond vorig seizoen tussen de palen van Waasland-Beveren tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen op de slotspeeldag. Verschillende spelers van Beveren zouden zijn benaderd om deze wedstrijd te verliezen. Lees verder »

 10-10-2018 

Van Holsbeeck weer op vrije voeten

Van Holsbeeck weer op vrije voeten

ANDERE Het parket van Hasselt heeft Herman Van Holsbeeck vanavond vrijgelaten. Dat vertelde zijn advocaat Daniël Spreutels zopas aan de krant L'Echo. De oud-Anderlecht-manager werd de hele dag ondervraagd in het dossier rond Mogi Bayat en Dejan Veljkovic.  Lees verder »

Van Holsbeeck ondervraagd als verdachte

Van Holsbeeck ondervraagd als verdachte

ANDERE Na de huiszoekingen en ondervragingen vanmorgen, worden momenteel nog steeds verschillende personen verhoord. Eén van hen is oud-Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Het parket van Hasselt heeft zopas laten weten dat alle personen die verhoord worden verdachte zijn in het onderzoek, geen getuige. Lees verder »

Dhauholou charmeert Vanhaezebrouck

Dhauholou charmeert Vanhaezebrouck

JEUGD Gaat het Olivier Ciryack Dhauholou dan toch lukken om door te breken bij Anderlecht? De 20-jarige Ivoriaan vertoeft al drie jaar in Neerpede, maar werd afgeremd door veel blessureleed. Maar nu heeft Hein Vanhaezebrouck hem ontdekt. Lees verder »

Obradovic blijft positief

Obradovic blijft positief

TRANSFERS Hoe zou het gaan met Ivan Obradovic? Relatief goed, zo weet Sport/Voetbalmagazine. De Serviër traint afwisselend individueel en met de beloften. Wanneer hij met deze laatste groep meetrainde, gaf hij een gemotiveerde en positieve indruk. Lees verder »

Griekenland is Vranjes nog niet vergeten

Griekenland is Vranjes nog niet vergeten

ANDERE Als het van de zoon van PAOK Saloniki-voorzitter Ivan Savvidis afhangt, keert Ognjen Vranjes snel terug naar Griekenland. Georges Savvidis reageerde op een Instagram-post van Vranjes met 'Kom naar ons!'. Vranjes zelf reageerde meteen: 'Haha, je hebt me niet nodig'. Lees verder »

 09-10-2018 

Kalender speeldag 15 tot en met 22

Kalender speeldag 15 tot en met 22

ANDERE De Pro League maakte de speelkalender bekend van speeldag 15 tot en met 22. RSC Anderlecht speelt Kerstvoetbal op 27 december thuis tegen Waasland Beveren. Op 2 december ontvangt het huiding nummer 1 in de competitie Racing Genk. Lees verder »

Spaanse doelman in beeld

Spaanse doelman in beeld

TRANSFERS Volgens het Spaanse El Correo heeft Anderlecht doelman Alex Remiro een aanbieding gedaan. De 23-jarige Remiro is momenteel derde keeper bij Atletic Bilbao. Vorig seizoen speelde hij 41 wedstrijden voor Huesca in de Spaanse tweede klasse. Lees verder »

Albanese bondscoach bezoekt Abazaj

Albanese bondscoach bezoekt Abazaj

WEDSTRIJDEN Geen interlandvoetbal voor Kristal Abazaj deze week. Wel kreeg de Albanees onlangs bezoek van zijn bondscoach Christian Panucci. Die vertelde aan Abazaj dat hij zich eerst moet concentreren op Anderlecht en proberen zich in de ploeg te spelen. Dan komt de nationale ploeg weer in beeld. Lees verder »

Saelemaekers kent straks het verdict

Saelemaekers kent straks het verdict

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 14.45 uur verschijnt Alexis Saelemaekers voor de Geschillencommissie. Daar mag hij proberen om de straf van vier speeldagen schorsing naar omlaag te halen. Saelemaekers kreeg deze straf voor zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Union. Lees verder »

Coucke wil een tien en een elf

Coucke wil een tien en een elf

TRANSFERS Binnen Anderlecht zijn er al profielen opgemaakt waaraan de wintertransfers moeten voldoen. Marc Coucke wil met twee gerichte versterkingen de strijd om de landstitel aangaan. Een creatieve tien en een extra diepe spits moeten voor de nodige kwaliteitsinjectie zorgen. Lees verder »

 08-10-2018 

Amuzu vervangt Saelemaekers bij nationale beloften

Amuzu vervangt Saelemaekers bij nationale beloften

JEUGD Alexis Saelemaekers moet afhaken voor de komende interlands van de nationale U21 wegens een knieblessure. Francis Amuzu wordt zijn vervanger. Dit meldt U21 bondsoach Johan Walem via Twitter. De U21 spelen donderdag een vriendschappelijke interland tegen Italië. Op dinsdag 16 oktober spelen ze in en tegen Zweden voor een plaats op het EK 2019 in Italië. Ze hebben genoeg aan een gelijkspel om zich te kwalificeren. Lees verder »

"Vranjes zou sowieso niet gestart zijn"

INTERVIEWS Opmerkelijke opstelling gisteren tegen Zulte-Waregem. Geen Makarenko, Santini of Vranjes, zij kampen met blessures. Al gaf de coach voor de wedstrijd toe dat Vranjes sowieso niet zou gestart zijn. Zijn zoveelste rode kaart wordt hem niet in dank afgenomen door de coach. Lees verder »

"Kwaliteitsinjectie tijdens wintermercato"

ANDERE Marc Coucke ging gisteren in op de vraag van enkele supporters en sprak hen, samen met Michaël Verschueren, even voor de wedstrijd. De voorzitter gaf toe dat hij de kwaliteit in de groep overschat heeft, al blijft hij ervan overtuigd dat deze groep beter kan dan ze tot nu hebben laten zien. Lees verder »

Anderlecht pakt een zuinige zege

Anderlecht pakt een zuinige zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht klopte de voorlaatste in de stand, Zulte Waregem, met 1-2 cijfers. Paars-wit wordt zo zelfs nog eens één van de winnaars van de speeldag want het verkleint de achterstand op de leider, nu Genk en niet meer Club Brugge (dat verloor), tot zes punten. Lees verder »

 07-10-2018 

Spelers vieren doelpunten mét hele bank

Spelers vieren doelpunten mét hele bank

WEDSTRIJDEN Een zucht van verluchting, RSC Anderlecht heeft nog eens de drie punten gepakt. Zakaria Bakkali en Pieter Gerkens zorgden voor de twee paars-wit doelpunten. De spelers maakten eerder al duidelijk dat ze verder willen mét Hein Vanhaezebrouck en ze zetten die woorden vandaag nog eens extra kracht bij met daden. Lees verder »

Kwartier lang quasi leeg bezoekersvak

Kwartier lang quasi leeg bezoekersvak

ANDERE Het was al aangekondigd voor de wedstrijd. De supporters van RSC Anderlecht gingen het bezoekersvak van Zulte-Waregem een kwartier later betreden uit protest tegen Luc Devroe. Die realiseerde veel transfers maar geen enkele kwaliteitsvolle.  Lees verder »

Coucke ontmoet supporters

Coucke ontmoet supporters

ANDERE Marc Coucke heeft woord gehouden, ongeveer een kwartier voor de wedstrijd begaf hij zich richting de wachtende supporters. De sfeer was gemoedelijk, want de supporters trakteerden de voorzitter meteen op gezangen. De pers is gevraagd om op een afstand te blijven.  Lees verder »

Supporters plannen protestactie tegen Devroe

Supporters plannen protestactie tegen Devroe

ANDERE De meegereisde supporters naar Zulte-Waregem, plannen een protestactie tegen het aankoopbeleid van Luc Devroe. Ze zullen pas na 15 minuten het Regenboogstadion betreden. Een symbolische 15 minuten, 1 minuut per geflote aankoop van dit seizoen.  Lees verder »

Lawrence en Bornauw in verdediging, geen Santini

Lawrence en Bornauw in verdediging, geen Santini

ANDERE Binnen minder dan een uur begint RSC Anderlecht aan zijn wedstrijd in het Regenboogstadion. Sebastiaan Bornauw en James Lawrence staan in de basis, voor Ivan Santini is er zelfs geen plaats op de bank. Ook Ognjen Vranjes en Makarenko ontbreken in de selectie.  Lees verder »

De match van de waarheid voor Vanhaezebrouck ?

De match van de waarheid voor Vanhaezebrouck ?

ANDERE Deze namiddag treffen twee ploegen in crisis mekaar aan de Gaverbeek. Sommige beweren zelfs dat dit wel eens de match van de waarheid zou kunnen zijn voor Hein Vanhaezebrouck. Al zal RSC Anderlecht diep in de buidel moeten tasten om zijn coach te onstlaan. Zijn ontslagpremie ligt rond de twee miljoen euro. Lees verder »

Hanni wil terugkeren

Hanni wil terugkeren

TRANSFERS RSC Anderlecht zal komende wintermercato zeer actief op zoek moeten gaan naar creatieve en kwaltiteitsvolle spelers. Een ex-speler hoopt alvast terug te keren naar het Constant Vanden Stock Stadion. Sofiane Hanni zou via Adrien Trebel gepost hebben of een terugkeer tot de mogelijkheden behoort.  Lees verder »

Boete voor veldbestormer

Boete voor veldbestormer

ANDERE RSC Anderlecht wordt komende dinsdag verwacht voor de Geschillencommissie. Het mag zich verwachten aan boete voor de veldbestormer tijdens de Brusselse bekerderby, ook Alexis Saelemaekers mag zich dan gaan verantwoorden voor zijn rode kaart tijdens diezelfde wedstrijd.  Lees verder »

Update: Coucke stemt toe in gesprek

Update: Coucke stemt toe in gesprek

ANDERE De Anderlecht-fans vroegen aan Marc Coucke een gesprek voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. De voorzitter heeft daar nu positief op gereageerd en zal met de supporters spreken op de busparking van Zulte-Waregem (aftrap om 14u30). Lees verder »

Supporters willen Coucke spreken, desnoods op de parking

Supporters willen Coucke spreken, desnoods op de parking

ANDERE Binnen drie weken heeft voorzitter Marc Coucke een enkele supporters van RSC Anderlecht uitgenodigd voor een gesprek. Een mooi gebaar, alleen is drie weken té lang volgens sommige supporters. Zij hebben een officiële aanvraag verstuurd om de voorzitter te spreken voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. Lees verder »

 06-10-2018 
 05-10-2018 

"Op Anderlecht is er altijd druk"

INTERVIEWS Nu de verliezen zich opstapelen neemt de druk bij RSC Anderlecht alleen maar toe. Al is er volgens Hein Vanhaezebrouck altijd druk bij paars-wit: "En als je daarmee niet kan omgaan, dan hoor je niet voor Anderlecht te spelen." Lees verder »

"Devroe heeft groep toegesproken"

INTERVIEWS De voorbije dagen horen we wel vaker dat het vorige bestuur opstond in moeilijke tijden om de groep te beschermen. Een actie die we van het huidig bestuur nog niet mochten meemaken. Hein Vanhaezebrouck spreekt dat op zijn persconferentie tegen. Lees verder »

"Leiders moeten hun verantwoordelijkheid pakken"

INTERVIEWS Vorig seizoen was Kara Mbodji de leider binnen de ploeg. Zowel op het veld als in de kleedkamer nam hij zijn verantwoordelijkheid en zijn ploeg mee op sleeptouw. Zo iemand heeft RSC Anderlecht momenteel niet. Maar er zijn er wel verschillende die het leiderschap samen op zich kunnen nemen. Thomas Didillon is daar bijvoorbeeld één van Lees verder »

Saelemaekers en Dimata in selectie nationale U21

Saelemaekers en Dimata in selectie nationale U21

ANDERE Bondscoach Johan Walem maakte zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië en de kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. De jonge Duivels hebben aan een gelijkspel tegen Zweden genoeg om zich te kwalificeren, wat al van 2007 geleden is. Saelemaekers en Dimata maken deel uit van de selectie. Lees verder »

"Bedankt voor de steun, samen zullen winnen"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck hekelde vorige zondag nog de steun van de supporters. Ondertussen zijn de plooien gladgestreken en bleven de supporters gisteren opvallend hun steun betuigen tijdens de wedstrijd. Thomas Didillon wil hen daarvoor bedanken via een persoonlijke boodschap op RSCA-tv. Lees verder »

"Soms vergeet hij dat de ploeg hem nodig heeft"

INTERVIEWS Veel plezier heeft RSC Anderlecht nog niet beleefd aan Ognjen Vranjes. Nadat hij al drie speeldagen geschorst was in de reguliere competitie, is hij nu ook één speeldag geschorst in de Europa League. Vranjes pakte gisteren twee gele kaarten en bezorgde de tegenstander een penalty. Lees verder »

Sprankeltje hoop op overwintering

Sprankeltje hoop op overwintering

ANDERE 0 op 6, dat is de trieste balans in de Europa League. Je kan stellen dat het Europese avontuur van RSC Anderlecht er al opzit. En toch kan het nog. Het Laatste Nieuwsging na dat in het seizoen 2010-2011, paars-wit alsnog doorging na een 0 op 6. Lees verder »

Sanneh: "Ik kan beter"

Sanneh:

INTERVIEWS Bubacarr Sanneh heeft nog niet getoond dat hij zijn transferprijs van acht miljoen euro waard is. "Ik kan beter, we zitten gewoon niet in onze beste periode", verdedigde de Gambiaan zich.  Lees verder »

 04-10-2018 

Anderlecht laatste na winst Fenerbahçe

Anderlecht laatste na winst Fenerbahçe

WEDSTRIJDEN In de andere wedstrijd in Groep D versloeg Fenerbahçe het Slovaakse Spartak Trnava met 2-0. Islam Slimani scoorde beide doelpunten. Fenerbahçe en Trnava staan nu samen tweede in de groep met drie punten. Dinamo Zagreb leidt met zes op zes. Anderlecht is puntenloos laatste. Lees verder »

Geen heropstanding en nul op zes

Geen heropstanding en nul op zes

WEDSTRIJDEN Wie hoopte dat Anderlecht tegen Dinamo Zagreb de eerste stap richting wederopstanding zou zetten, is bedrogen uitgekomen. Een zielloos elftal ging met 0-2 onderuit. Paars-wit voetbalde amper een kans bij elkaar, kreeg een domme strafschop tegen en speelde één helft met tien na een even domme rode kaart. Lees verder »

Opinie: een mooi initiatief, maar …

Opinie: een mooi initiatief, maar …

WEBSITE - OPINIES Hein Vanhaezebrouck sprak gisteren met de leden van de Fanboard. Marc Coucke nodigt op 25 oktober de voorzitters van de fanclubs en twintig losse supporters uit voor een gesprek. Mooie gestes van coach en bestuur om uitleg te geven over de sportieve stand van zaken. Toch wringt er bij ons iets: alle supporters hebben hier recht op. Lees verder »

Vurige band tussen Vranjes en Dinamo-fans

Vurige band tussen Vranjes en Dinamo-fans

ANDERE Ognjen Vranjes en de supporters van Dinamo Zagreb: dat is water en vuur. In 2010 speelde Vranjes met Sheriff Tiraspol tegen Dinamo in de voorrondes van de Champions League. De Servische afkomst van Vranjes en het oorlogsverleden van de Balkan zorgden voor vijandigheden. Lees verder »

 03-10-2018 

Coucke nodigt (ook gewone) supporters uit voor gesprek

Coucke nodigt (ook gewone) supporters uit voor gesprek

ANDERE Via een post op Twitter heeft Marc Coucke gereageerd op de perikelen die dezer dagen rond het team hangen. Hij noemt zijn "beginparcours als voorzitter hobbeliger dan voorzien". Coucke gaat op 25 oktober in dialoog met de supporters. De voorzitters van de fanclubs zijn uitgenodigd, maar hij wil ook twintig ongebonden supporters erbij. Lees verder »

"We moeten terug gaan scoren"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck sprak vanmiddag met de pers in de aanloop naar de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. De coach heeft er vertrouwen in dat de ommekeer er weldra komt. Hij ziet wel één vereiste: "We moeten dringend terug gaan scoren." Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Normaal raakt Trebel fit"

Vanhaezebrouck:

BLESSURES Goed nieuws voor Hein Vanhaezebrouck. De Anderlecht-coach zag vanmorgen hoe Adrien Trebel de groepstraining kon afwerken. "Hij kon vanmorgen alles doen. Uiteraard moeten we afwachten of hij geen reactie krijgt, maar normaal raakt hij fit", zo vertelde de coach vanmiddag op zijn persconferentie. Lees verder »

Morgen geen ticketverkoop voor Europa League

Morgen geen ticketverkoop voor Europa League

WEDSTRIJDEN Naar verwachting zullen er morgen slechts een 11.000-tal supporters opdagen voor de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Het vroege aanvangsuur speelt daarbij een grote rol. Wie nog geen ticket heeft en toch wil gaan, moet zich haasten. Morgen zijn er geen meer te koop. Lees verder »

Trebel onzeker door hamstrings

Trebel onzeker door hamstrings

BLESSURES Het is afwachten of Adrien Trebel fit raakt voor de Europese wedstrijd van morgen tegen Dinamo Zagreb. Het zijn niet de buikspieren die hem nu parten spelen, maar de hamstrings. De medische staf doet volgens Het Laatste Nieuws alles om hem klaar te stomen. Lees verder »

 02-10-2018 

De Oliveira probeert het bij Union

De Oliveira probeert het bij Union

JEUGD Na amper één seizoen is Felipe De Oliveira alweer weg bij Anderlecht. De flankspeler kwam in de zomer van 2017 over van Tubeke, maar kon bij de U19 niet overtuigen. De Braziliaanse Belg, die volgende week 18 jaar wordt, probeert het nu bij stadsgenoot Union. Lees verder »

Blessurenieuws: Trebel en Najar

Blessurenieuws: Trebel en Najar

BLESSURES Adrien Trebel bezocht gisteren een specialist om zijn hamstrings te laten onderzoeken. Een verdikt is er nog niet. Goed nieuws komt er wel van Andy Najar. Hij kreeg tegen Union een kniestoot en ontbrak tegen STVV. Gisteren trainde hij opnieuw met de groep. Lees verder »

 01-10-2018 

U18: Vier Anderlecht-spelers opgeroepen

U18: Vier Anderlecht-spelers opgeroepen

JEUGD Volgende week donderdag 11 oktober, spelen de nationale U18 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië. Coach Wesley Sonck nam vier Anderlecht-jeugdspelers op in zijn selectie: Lucas Lissens (foto), Loic Masscho, Halim Timassi en Yari Verschaeren.  Lees verder »

Lardot fluit Zulte Waregem - Anderlecht

Lardot fluit Zulte Waregem - Anderlecht

ANDERE Volgende week zondag speelt RSC Anderlecht in het Regenboogstadion tegen Zulte Waregem. Jonathan Lardot is de scheidsrechter van dienst. Hij wordt bijgestaan door Laurent Conotte en Vito Di Vincenzo. Jan Boterberg is de vierde official.  Lees verder »

Bondsparket vraagt vier speeldagen schorsing

Bondsparket vraagt vier speeldagen schorsing

ANDERE Alexis Saelemaekers pakte in de laatste minuten in de bekerwedstrijd tegen Union Saint-Gilloise, een rode kaart wegens natrappen. Het Bondsparket is niet mals voor de jonge flankverdediger en vraagt vier dagen schorsing. Bij Anderlecht hoopten men op één speeldag schorsing. Lees verder »

Supporters willen excuses

Supporters willen excuses

INTERVIEWS - ANDERE De uithaal van Hein Vanhaezebrouck richting Anderlecht-supporters, is serieus in het verkeerde keelgat geschoten bij velen onder hen. Vooral diegene die altijd present zijn in binnen -en buitenland, uit -en thuis. Zij eisen excuses van de coach en ook het woord 'protestacties' is al gevallen. Lees verder »

Noorse scheidsrechter voor Youth League

Noorse scheidsrechter voor Youth League

JEUGD Overmorgen begint de jeugd van RSC Anderlecht aan hun UEFA Youth League, het ontvangt in het Van Roystadion het Oostenrijkse Admira. De 33-jarige Noor Kai Erik Steen, is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Aftrap is voorzien woensdag 3 oktober om 18u. Lees verder »

Vandenbempt: "Misschien tijd dat Coucke eens deftig uitleg geeft"

Vandenbempt:

INTERVIEWS Het onderwerp dat deze maandag over de tongen gaat is de uithaal van Hein Vanhaezebrouck richting paars-wit supporters. Het mes snijdt al twee kanten, sommige begrijpen zijn uithaal, andere zien hem liever branden hel. Volgens sportjournalist Peter Vandenbempt is het misschien geen slecht idee om voorzitter Marc Coucke eens te laten klaarheid scheppen in de zaak. Lees verder »

Lotto al goed zichtbaar aanwezig in stadion

Lotto al goed zichtbaar aanwezig in stadion

ANDERE Een tiental dagen geleden kondigde Lotto het partnerschap aan met RSC Anderlecht. Ondertussen is de nieuwe sponsor al goed zichtbaar aanwezig in het Constant Vanden Stock Stadion. Gisteren lag er een groot doek op de middenstip in de vorm van een lottoballetje. Lees verder »

Trebel: "Het ligt niet aan de trainer"

Trebel:

INTERVIEWS Her en der hoor je al supporters om het ontslag van Hein Vanhaezebrouck roepen. Al stellen wij ons ook de vraag of een andere trainer het beter zou doen, aangezien hij over hetzelfde materiaal beschikt, en dat daar juist het gebrek aan kwaliteit ligt. Kapitein Adrien Trebel neemt het alvast op voor de coach: "Het ligt niet aan de trainer". Lees verder »

Najar uit voorzorg niet in selectie

Najar uit voorzorg niet in selectie

BLESSURES Andy Najar haalde gisteren de selectie niet tegen STVV. De Hondurees kreeg in de bekerwedstrijd een kniestoot en had daar nog de naweeën van. Hein Vanhaezebrouck hield hem dan ook uit voorzorg aan de kant gisteren. Normaal gezien is hij wel inzetbaar tegen Dinamo Zagreb.  Lees verder »

Saelemaekers krijgt vandaag schorsingsvoorstel

Saelemaekers krijgt vandaag schorsingsvoorstel

ANDERE Alexis Saelemaekers pakte in de laatste minuten tegen Union Saint-Gilloise dom rood, toen hij uit frustratie natrapte. Vandaag krijgt hij zijn schorsingsvoorstel te horen. Het verleden leert ons dat de kans bestaat dat Saelemaekers drie wedstrijden aan de kant staat.  Lees verder »