Archieven

 01-09-2019 
 31-08-2019 

Bondscoach Martinez volgt ook Cobbaut

Bondscoach Martinez volgt ook Cobbaut

ANDERE Als Elias Cobbaut nog een extra motivatie nodig heeft, dan heeft Roberto Martinez hem die gegeven. De bondscoach vertelt in Het Nieuwsblad dat Cobbaut één van de vier spelers is die hem opvielen tijdens het EK voor U21. "Hij kan nog van grote waarde zijn voor ons." Lees verder »

Vandaag nieuwe spits, morgen al spelen?

Vandaag nieuwe spits, morgen al spelen?

TRANSFERS Anderlecht wil nog steeds een spits aan zijn selectie toevoegen. Volgens Het Nieuwsblad hoopt de club dat vandaag al te doen en moet die nieuwe aanwinst speelgerechtigd zijn voor de topper van morgen tegen Standard. De schrik voor de fans bij een nederlaag is immers aanwezig. Lees verder »

Kana weken out met spierblessure?

Kana weken out met spierblessure?

BLESSURES Dikke pech voor Marco Kana: de 17-jarige verdediger was topkandidaat om Vincent Kompany te vervangen tijdens diens blessure, maar nu zou hij zelf een blessure hebben opgelopen. Het Nieuwsblad weet dat een spierblessure hem enkele weken aan de kant kan houden. Lees verder »

 30-08-2019 

Diagne wel of niet naar Anderlecht?

Diagne wel of niet naar Anderlecht?

TRANSFERS Het Laatste Nieuws schrijft vanmorgen dat Anderlecht in de zoektocht naar een extra en fitte aanvaller is beland bij Mbaye Diagne (27) van Galatasaray. La Dernière Heure meldde niet veel later dat de spits bij Anderlecht werd aangeboden, maar dat paars-wit vriendelijk bedankte voor het aanbod. Lees verder »


 29-08-2019 

Nasri traint opnieuw mee

Nasri traint opnieuw mee

BLESSURES - INTERVIEWS Samir Nasri moest gisteren passen voor de open training. Simon Davies laat weten dat zijn afwezigheid er eentje uit voorzorg was maar dat Nasri de trainingen ondertussen hervat heeft.  Verder lijkt de blessure van Vincent Kompany beter mee te vallen dan gedacht.  Lees verder »

Nieuw hoofdstuk in soap rond Elia en Zola

Nieuw hoofdstuk in soap rond Elia en Zola

TRANSFERS Hoe zit het met de Congolezen Meschak Elia en Arsène Zola, twee spelers van Mazembe die in Anderlecht kwamen testen? Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht wel degelijk interesse om de spelers vast te leggen, maar zijn er nu weer andere problemen opgedoken. Lees verder »

 28-08-2019 

Livestream van open training

Livestream van open training

ANDERE Op de website van Het Laatste Nieuws kan je de opening training van vanmorgen volgen met livestream. Er zijn ook een aantal filmpjes beschikbaar. Er zijn twee à driehonderd supporters aanwezig. Lees verder »

Anderlecht ziet ook voordelen aan blessure Kompany

Anderlecht ziet ook voordelen aan blessure Kompany

BLESSURES Kwalitatief voor de ploeg is de blessure van Vincent Kompany geen goede zaak, maar sommigen binnen Anderlecht zien ook voordelen. Dat weet Het Laatste Nieuws. Zo kan hij niet naar de Rode Duivels, wat hem tijd geeft om meer met Anderlecht bezig te zijn en oplossingen te zoeken voor de huidige problemen. Lees verder »

Sandler wordt gespaard op training

Sandler wordt gespaard op training

BLESSURES Philippe Sandler sloeg gisteren op training de wedstrijd met elf tegen elf over. Hij werd wat gespaard nadat hij vrijdag tegen Genk vroegtijdig naar de kant moest met krampen. Voor het overige trainde hij maandag en dinsdag gewoon mee. Lees verder »

 27-08-2019 

Toch al Roofe tegen Standard?

Toch al Roofe tegen Standard?

BLESSURES Pieter Gerkens, Isaac Kiese Thelin en vrijdag Samir Nasri: niemand slaagt erin om als diepe spits te overtuigen. Volgens Het Nieuwsblad gaan er binnen Anderlecht stemmen om op Kemar Roofe klaar te stomen voor de wedstrijd van zondag tegen Standard. Lees verder »

Sandler traint terug mee

Sandler traint terug mee

BLESSURES - ANDERE Philippe Sandler moest tegen Racing Genk het veld verlaten met een blessure. Achteraf bleken het gewoon krampen te zijn en ondertussen traint de verdediger opnieuw voluit mee. Goed nieuws voor Simon Davies die in diezelfde wedstrijd ook al Vincent Kompany zag uitvallen.  Lees verder »

Laforge fluit Clasico

Laforge fluit Clasico

ANDERE Zondag staat de eerste clash op het programma in het Lotto Park. RSC Anderlecht ontvangt er Standard Luik. Nicolas Laforge is de orkestmeester die dit duel in goede banen moet leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Vito Di Vincenzo.  Lees verder »


 26-08-2019 

Boeckx als coach op de bank bij U21

Boeckx als coach op de bank bij U21

JEUGD Een uitgebreide staff begeleidde de U21 vanavond in Mechelen. Naast hoofdcoach Craig Bellamy zaten ook René Peeters, Frank Boeckx (foto) en fysiektrainer Hubert Lemaire op de bank. U18-coach Mohammed Ouahbi was ook mee, maar als toeschouwer. Lees verder »

U21 in zelfde bedje ziek als A-ploeg

U21 in zelfde bedje ziek als A-ploeg

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben hun eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Op KV Mechelen speelden de jongens Craig Bellamy (foto) naar het beeld van de A-kern: dominant, maar fysiek wegzakkend na de rust. De Mechelaars profiteerden en wonnen met 1-0. Lees verder »

Beerschot - Anderlecht in Croky Cup

Beerschot - Anderlecht in Croky Cup

WEDSTRIJDEN Zonet werd er geloot voor de 1/16e finales van de Croky Cup. Daarin zal Anderlecht het gaan opnemen tegen tegen K. Beerschot V.A. Beerschot won in de vorige ronde van KSC Dikkelvenne. De wedstrijd zal gespeeld worden in het Olympisch Stadion van Beerschot. Lees verder »

KBVB houdt Kompany in de gaten

KBVB houdt Kompany in de gaten

WEDSTRIJDEN - ANDERE Opvallend bericht vandaag in 'Het Nieuwsblad', waar te lezen staat dat de KBVB Vincent Kompany volgend weekend nauwlettend in het oog gaat houden. Kompany mist de topper tegen Standard wegens een hamstringblessure en zou wel eens in hoedanigheid van trainer op de bank kunnen zitten. Alleen is dit volgens de letter van de wet verboden, omdat Kompany (nog) niet over de vereiste documenten beschikt. Lees verder »

 25-08-2019 

Zondagse training op het menu

Zondagse training op het menu

BLESSURES - ANDERE Het Laatste Nieuws bericht dat Anderlecht vandaag een extra training inlast. Volgend weekend staat de 'Classico'  tegen Standard Luik op het het programma. Dit zal zonder Vincent Kompany zijn, hij zal de match tegen de 'Rouches' aan zich voorbij moeten laten gaan. Ook de aankomende interlands tegen San Marino (6/09) en Schotland (9/09) komen te vroeg. Lees verder »

 24-08-2019 

Anderlecht dames winnen ruim in Brugge

Anderlecht dames winnen ruim in Brugge

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft vanmiddag de eerste wedstrijd van de Superleague met 1-4 gewonnen op het veld van Club Brugge. In het damesvoetbal is Club Brugge geen gevestigde waarde. Het promoveerde vorig seizoen naar de Superleague. Lees verder »

Huesca bevestigt aankoopoptie Sa

Huesca bevestigt aankoopoptie Sa

TRANSFERS De huurovereenkomst tussen Anderlecht en SD Huesca over Josué Sa bevat een optie tot aankoop. Dat bevestigt de Spaanse club op haar website. De hoogte van het bedrag is niet bekend, maar Het Laatste Nieuws spreekt over een "betaalbare" som. Lees verder »


 23-08-2019 

Anderlecht censureert persfoto's

Anderlecht censureert persfoto's

ANDERE Omdat pers en publiek niet toegelaten zijn tijdens de trainingen, was er maandag een fotograaf aanwezig om foto's te bezorgen aan de media. Die foto's komen in een databank waar de pers uit kan putten. Enkele foto's werden echter alweer snel verwijderd. De reden: spelers die lachten. Lees verder »

Kranten tegenstrijdig over Kums' salaris

Kranten tegenstrijdig over Kums' salaris

TRANSFERS Neemt AA Gent het volledige salaris van Sven Kums over nu het hem huurt van Anderlecht? De berichtgeving in Het Laatst Nieuws en Het Nieuwsblad vandaag spreekt elkaar lijnrecht tegen. Nochtans is dit niet onbelangrijk: wie Kums' salaris betaalt, bepaalt of hij mag spelen in het onderlinge duel. Lees verder »

 22-08-2019 

Dauda weer fit en hoopt op kans

Dauda weer fit en hoopt op kans

BLESSURES Vincent Kompany heeft er een optie bij voor de positie van diepe spits. Mohammed Dauda traint opnieuw nadat hij een tijdje aan de kant stond met een blessure. "En ik geloof er nog steeds in", zo schrijft hij bij een foto op Instagram. Lees verder »

Transfer Kums op één dag geregeld

Transfer Kums op één dag geregeld

TRANSFERS In een hik en een flik bereikten Anderlecht, Gent en Sven Kums een akkoord over de uitleenbeurt van deze laatste. "De gesprekken zijn woensdag opgestart en afgerond", vertelt Gent-manager Michel Louwagie in Het Nieuwsblad. "Dat moet zowat een wereldrecord zijn." Lees verder »

 21-08-2019 

Trebel weer nauwer betrokken

Trebel weer nauwer betrokken

ANDERE Volgens Het Nieuwsblad werd Adrien Trebel deze week weer nauwer betrokken bij de activiteiten van de A-kern. Er wordt ook meteen gezegd dat dit niet per se hoeft te leiden tot een terugkeer van de Fransman. Lees verder »

Kompany doet beroep op mental coach

Kompany doet beroep op mental coach

ANDERE Mental coach Ellen Schouppe werd twee jaar geleden bij de A-ploeg van RSC Anderlecht gehaald door Hein Vanhaezebrouck. Hij deed veel beroep op Schouppe, maar Belhocine en vervolgens Rutten maakten geen gebruik van haar diensten. Kompany haalde haar er maandag weer bij.  Lees verder »


 20-08-2019 

Abazaj in gesprek met Kukësi

Abazaj in gesprek met Kukësi

TRANSFERS Kristal Abazaj is nog steeds op zoek naar een club. Berichten uit Albanië melden dat hij momenteel in gesprek is met vice-kampioen Kukësi over een uitleenbeurt. Zijn hoge looneisen vormen momenteel nog een probleem. Lees verder »

Persconferentie KRC Genk - RSC Anderlecht

Persconferentie KRC Genk - RSC Anderlecht

INTERVIEWS - ANDERE Vorige week was er geen persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen KV Kortrijk, deze week staat die wel weer op de agenda. Komende donderdag om 12 uur, zit Simon Davies klaar in de perszaal van het Lotto Park naar aanleiding van de wedstrijd komende vrijdag tegen KRC Genk.  Lees verder »

Visser fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

Visser fluit KRC Genk - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN - ANDERE Vrijdagavond verplaatst RSC Anderlecht zich naar de Luminus Arena.  Scheidsrechter Visser Lawrence fluit deze vijfde speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Thibaud Nijssen en Karel De Rocker staan langs de lijn, Bert Put sluit het rijtje af als vierde official.  Lees verder »

 19-08-2019 
 18-08-2019 
 17-08-2019 

Kompany: "Deze nederlaag neem ik op mij"

Kompany:

INTERVIEWS Speler-coach Vincent Kompany reageerde eerlijk na de nederlaag op Kortrijk. Tegen Sporza legde hij uit wat er allemaal verkeerd (en in de eerste helft goed) liep. "De tweede helft was onacceptabel. De jongens wisten dat zij het moesten doen en dat is niet gebeurd. Dan moeten we conclusies trekken." Lees verder »

Verlies voor U19 op Otten Cup

Verlies voor U19 op Otten Cup

JEUGD Na het gelijkspel gisteren tegen Inter Milan kruisten onze U19 deze morgen de degens met Everton. De wedstrijd eindigde op een 1-2 verlies. Ondanks een vroege goal van Mohammed Guindo slaagden onze jongens er niet in de voorsprong vast te houden. Lees verder »

 16-08-2019 

Peruviaan gelinkt aan Anderlecht

Peruviaan gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS De Peruviaanse website Depor meldt dat Anderlecht interesse toont in Gonzales Chirstofer. De 26-jarige middenvelder speelt sinds januari voor Sporting Cristal en speelde al 18 keer voor de nationale ploeg. Ook Standard zou interesse tonen. Lees verder »

Transfer Trebel nog niet voor morgen

Transfer Trebel nog niet voor morgen

TRANSFERS Het is alweer even stil rond Adrien Trebel. De Fransman moet vertrekken bij Anderlecht, maar zijn naam duikt zelden tot niet op in de transferberichten. Het Laatste Nieuws weet dat Nantes nog steeds interesse heeft, maar dat een vertrek wellicht voor de laatste dagen of uren van de transferperiode zal zijn. Lees verder »

Kompany probeert Chipciu op rechtsachter

Kompany probeert Chipciu op rechtsachter

WEDSTRIJDEN Schrik niet als Anderlecht morgen voor de vierde keer in vier competitiewedstrijden met een andere rechtsback start. Alexandru Chipciu is hersteld van zijn kuitblessure en Vincent Kompany probeerde de Roemeen deze week op training uit als rechtsback. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »

 15-08-2019 

Sam: "Mijn salariseisen waren echt niet hoog"

Sam:

TRANSFERS Sidney Sam traint sinds kort bij de U19 van Borussia Dortmund. In de Duitse krant Riviersport kijkt hij ook even terug op zijn test bij Anderlecht. Alles leek in kannen en kruiken voor een contract, maar finaal kwam er toch geen deal. "In een club hebben niet alleen de coach en sportief directeur iets te zeggen." Lees verder »

U19 dit weekend naar Otten Cup

U19 dit weekend naar Otten Cup

JEUGD De U19 van RSC Anderlecht nemen dit weekend deel aan de PSV Otten Cup. Anderlecht is ingedeeld in groep A, samen met Everton, Inter en Red Bull Brazil. Anderlecht begint aan het toernooi op vrijdag om 15u20 tegen Inter.  Lees verder »

 14-08-2019 

Anderlecht in september weer naar het BAS

Anderlecht in september weer naar het BAS

ANDERE Op 12 september moet Anderlecht zich voor de tweede maal in korte tijd gaan verantwoorden voor het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport) weet Het Nieuwsblad. Het gaat om de spreekkoren "Alle boeren zijn homo's" die werden gezongen in de match op 4 april tegen Club Brugge. Lees verder »

 13-08-2019 

U18 starten competitie met gelijkspel

U18 starten competitie met gelijkspel

JEUGD De U18 van Anderlecht zijn vanavond aan de competitie gestart met een 2-2-gelijkspel thuis tegen Eupen. Voor paars-wit scoorden Jeremie Manzangala en Mohamed Yaya Guindo (foto). Die laatste speelde en scoorde gisteren ook bij de U21. Lees verder »

Anderlecht dames met 9/9 naar de Champions League

Anderlecht dames met 9/9 naar de Champions League

DAMES De damesploeg heeft met 1-3 gewonnen tegen Linfield. Anderlecht scoorde in de eerste helft twee maal via Deloose. Kort na de pauze halveerde Linfield de voorsprong met een penalty, maar Coryn stelde orde op zaken. In de andere partij won Kvinner met 0-1. Een gelijkspel was sowieso voldoende voor de kwalificatie voor de Champions League.  Lees verder »

Sowah opnieuw maanden out

Sowah opnieuw maanden out

BLESSURES Pech blijft Emmanuel Adjei Sowah achtervolgen. De jonge Ghanees werd opnieuw geopereerd wegens een pubalgie en zal meerdere maanden niet kunnen voetballen. Al sinds eind 2017 kampt Sowah met deze blessure. Lees verder »

Dames: Anderlecht - Linfield live op Facebook

Dames: Anderlecht - Linfield live op Facebook

DAMES Deze middag staat om 17 uur de laatste kwalificatiewedstrijd voor de Uefa Women's Champions League op het programma. RSC Anderlecht ontvangt daarin de Linfield Ladies uit Noord-Ierland. De wedstrijd zal live te volgen zijn via de officiële Facebookpagina van RSC Anderlecht. Lees verder »

Chipciu traint individueel

Chipciu traint individueel

BLESSURES Er is licht aan het einde van de tunnel voor Alexandru Chipciu. De kuitblessure lijkt achter de rug en Roemeen heeft er de eerste indivuduele veldtraining opzitten. Deze week sluit hij aan bij de groepstrainingen. RSC Anderlecht wil hem op de rechtsachter positioneren.  Lees verder »

 12-08-2019 

Saelemaekers speelt en scoort bij U21

Saelemaekers speelt en scoort bij U21

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen gewonnen. Voor de Beker van België ging OH Leuven met 1-3 voor de bijl. Alexis Saelemaekers speelde mee en scoorde één keer. Mohammed Yaya Guindo scoorde de twee andere treffers. Lees verder »

Kompany sprak al met jonge Noor Evjen

Kompany sprak al met jonge Noor Evjen

TRANSFERS Het is Anderlecht menens om de 19-jarige Hakon Evjen aan te trekken. Het Laatste Nieuws vernam van Noorse journalisten dat Evjen al een kijkje is komen nemen in België en gesproken heeft met Vincent Kompany. Daarnaast ging Frank Arnesen hem al persoonlijk scouten. Lees verder »

U16 winnen toernooi in China

U16 winnen toernooi in China

JEUGD De U16 van Anderlecht hebben het YICC-toernooi in China gewonnen. De jongens van Nourredine Moukrim (foto) versloegen in de finale Wolverhampton met 2-1. Samuel Mbangula en Joseph Nonge Boende scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Coucke: "Nu wachten tot het eten klaar is"

Coucke:

INTERVIEWS Voorzitter Marc Coucke heeft met journalist Pieter-Jan Calcoen van Het Laatste Nieuws gesproken over de start van het nieuwe Anderlecht, enkele dagen na de uithaal van Roger Vanden Stock. Coucke sprak over de nieuwe kern en over de vernieuwde filosofie bij Anderlecht. Lees verder »

Sa zegt 'ja' tegen Midden-Oosten

Sa zegt 'ja' tegen Midden-Oosten

TRANSFERS Josué Sa wordt wellicht de volgende vertrekker bij Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad wil Baniyas de Portugese verdediger graag aantrekken en ziet Sa zelf een overgang best zitten. Als Sa vertrekt, staan er nog twaalf anderen op de vertrekkerslijst. Lees verder »

 11-08-2019 

U16 spelen finale in China

U16 spelen finale in China

WEDSTRIJDEN - JEUGD In Shanghai spelen de U16 van Anderlecht de finale van de YICC. Ze versloegen vandaag in de halve finale het Japanse S.T FC met 2-1. Voor paars-wit scoorden Lucas Stassin en Mario Stroeykens. In de finale nemen ze het op tegen de winnaar van het duel Paranaense-Wolverhampton. Lees verder »

Officieel: Anderlecht strikt Nacer Chadli

Officieel: Anderlecht strikt Nacer Chadli

TRANSFERS Nacer Chadli komt voor één seizoen op huurbasis over van AS Monaco. Of er ook een aankoopoptie bedongen werd bij de transfer is voorlopig nog niet geweten. Chadli is na Vincent Kompany, Michel Vlap, Samir Nasri, Philippe Sandler, Hendrik Van Crombrugge & Kemar Roofe reeds de zevende aanwinst in deze mercato.  Lees verder »

 10-08-2019 

'Anderlecht denkt ook aan Mangala'

'Anderlecht denkt ook aan Mangala'

TRANSFERS Volgens de Waalse mediafiguur denkt Anderlecht nu ook aan Eliaquim Mangala van Manchester City om de ploeg te komen versterken. Laat ons wel even opmerken dat Pauwels een vrij beruchte reputatie heeft. We plaatsen voorlopig dus nog enig voorbehoud bij dit nieuwtje. Lees verder »

Dames dicht bij CL kwalificatie

Dames dicht bij CL kwalificatie

DAMES De damesploeg heeft ook de tweede groepswedstrijd gewonnen in kader van de Champions League. Deze keer ging LSK Kvinner voor de bijl. De eindstand was 3-2. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen het reeds uitgeschakelde Linfield volstaat voor de 1/16e finale.  Lees verder »

Chadli op weg naar Anderlecht

Chadli op weg naar Anderlecht

TRANSFERS Op Twitter verschenen deze middag al enkele geruchten dat Nacer Chadli in Brussel gespot zou zijn met het oog op een eventuele transfer naar Anderlecht. La Dernière Heure meldt deze avond dat de transfer in een afrondende fase zit. Morgen legt Chadli medische testen af. Lees verder »

Anderlecht concurreert met Ajax om Noors toptalent

Anderlecht concurreert met Ajax om Noors toptalent

TRANSFERS De Noorse krant iTromso meldt dat Ajax en Anderlecht hun oog hebben laten vallen op Håkon Evjen, een 19-jarige rechtermiddenvelder. Momenteel is Evjen actief bij de Noorse nummer twee Bodø/Glimt. Evjen is Noors jeugdinternational bij de U20. De concurrentie is wel moordend, want volgens de krant zaten er maandag ook scouts van Manchester City en Manchester United op de tribune. Lees verder »

"Anderlecht toont interesse in Djordjevic"

TRANSFERS Volgens Igor Gluscevic, makelaar van beroep, toont Anderlecht interesse in Luka Djordjevic. Een 25-jarige centrumspits van Zenit Sint-Petersburg. "Djordjevic en Anderlecht behoort tot de mogelijkheden", aldus Gluscevic. De makelaar voegt er nog aan toe dat er reeds contacten geweest zijn tussen hem en de club. Lees verder »

Extra training voor Amuzu en Doku

Extra training voor Amuzu en Doku

ANDERE Als Anderlecht wil winnen, moet het zijn vele kansen leren omzetten in doelpunten. Flankspelers Francis Amuzu (foto) en Jeremy Doku spelen daarin een belangrijke rol. Daarom laat Vincent Kompany hen consequent nablijven op de training. Lees verder »

Dewaele: "Dit is frustrerend"

Dewaele:

INTERVIEWS Balen na de wedstrijd tegen KV Mechelen deed ook Sieben Dewaele. "Frustrerend", noemt hij het feit dat die doelpunten maar niet vallen. "Het was altijd net niet. Maar de goals en de punten komen wel", vertelde hij na afloop. Lees verder »

 09-08-2019 

Applaus voor Bjorg Lambrecht

Applaus voor Bjorg Lambrecht

ANDERE Voor aanvang van de wedstrijd tussen Anderlecht en KV Mechelen werd stilgestaan bij het tragisch overlijden van wielrenner Bjorg Lambrecht eerder deze week. Spelers en publiek eerden het 22-jarige wielertalent met een minuut applaus. Lees verder »

Swingend Anderlecht beloont zichzelf niet

Swingend Anderlecht beloont zichzelf niet

WEDSTRIJDEN Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek: scoren lukt o zo moeilijk. Voor de rust en in het slotkwartierverwende paars-wit zijn publiek met attractief en offensief voetbal, maar het kreeg de bal niet tegen de touwen. Het blijft zo ontgoocheld achter met 2 op 9 na een tweede 0-0 op rij. Lees verder »

De entree van Roger

De entree van Roger

INTERVIEWS - OPINIES“Alle begin is moeilijk,” moet zo stilaan Marc Coucke’s meest positieve gedachte aan Anderlecht zijn. Uit verschillende hoeken krijgen man en club al dan niet goedbedoelde meningen, opinies en oplossingen voorgeschoteld. Het voorlopige laatste kunststukje komt van dhr. Roger Vanden Stock, hierbij gretig bijgestaan door Hugo Camps. Tijd misschien voor een objectief kijkje naar Rogers beginjaren bij Paars en Wit? Lees verder »

Coucke: "Zakken gevuld en nu leugens verspreiden"

Coucke:

ANDERE Via zijn geliefkoosde kanaal Twitter heeft Anderlecht-voorzitter Marc Coucke gereageerd op het interview van Roger Vanden Stock in De Morgen vanmiddag. Coucke haalt scherp uit naar zijn voorganger: "Zakken gevuld, lijken of belangenvermenging weggemoffeld en nu maar columns schrijven, interviews geven en geruchten/leugens verspreiden." Lees verder »

 08-08-2019 

Davies: Goed debuut Van Crombrugge"

Davies: Goed debuut Van Crombrugge

INTERVIEWS Het was een erg korte persconferentie die Simon Davies vanmiddag gaf in de aanloop naar de wedstrijd tegen KV Mechelen van morgen. De coach kreeg amper vragen van de aanwezige journalisten. Wel polsten ze naar zijn mening over het debuut van Hendrik Van Crombrugge en zijn verwachtingen voor Kemar Roofe. Lees verder »

Nog geen Thelin tegen KV Mechelen

Nog geen Thelin tegen KV Mechelen

BLESSURES De wedstrijd van morgen tegen KV Mechelen komt nog te vroeg voor Isaac Kiese Thelin. Dat vertelde coach Simon Davies vanmiddag op zijn persbabbel. "Thelin is nog niet klaar. Hij traint weer, maar nog maar een dag of twee." Lees verder »

Gelijkspel voor U16 in China

Gelijkspel voor U16 in China

JEUGD Deze nacht speelden de paars-witte U16 hun tweede match op de YICC in Shanghai. Ze speelden 2-2 gelijk tegen het Japanse Kashima Antlers. De gelijkmaker van de Japanners viel in de extra tijd. Doelpuntenmakers voor Anderlecht waren Mario Stroeykens (foto) en Roméo Lavia. Volgende wedstrijd is tegen het Braziliaanse Paranaense. Lees verder »

U21 winnen in Turnhout, doelpunt Thelin

U21 winnen in Turnhout, doelpunt Thelin

JEUGD Isaac Kiese Thelin maakte gisterenavond zijn wederoptreden tijdens een oefenwedstrijd met de U21 tegen Turnhout. De spits, die een tijdje out was met een blessure, speelde een half uur en scoorde het eerste doelpunt. Anderlecht won met 0-3. Lees verder »

Nieuw contract wenkt voor Dewaele

Nieuw contract wenkt voor Dewaele

TRANSFERS Sieben Dewaele ziet zijn prestaties beloond met een nieuw contract. Het Laatste Nieuws weet dat Anderlecht met de entourage van de 20-jarige centrale middenvelder onderhandelt om zijn tot 2020 lopende verbintenis te verlengen. Lees verder »

 07-08-2019 

U16 wint in China

U16 wint in China

JEUGD De U16 van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd op de Youth International Challenge Cup in Shanghai gewonnen. Ze versloegen Shanghai met 4-0. Voor Anderlecht scoorde Lucas Stassin 2 keer, Enock Agyei en Krystian Boreck scoorden de 2 andere paars-witte doelpunten. Paranaense en Kashima zijn de andere tegenstanders in groep A. Lees verder »

Roofe: "Als Kompany belt dan kom je"

Roofe:

INTERVIEWS Kemar Roofe bevestigde nog eens op zijn officiële persvoorstelling dat hij geblesseerd is en nog enkele weken out zal zijn. Al benadrukte hij dat het 'niets ernstig' was. Over zijn keuze voor RSC Anderlecht was hij duidelijk: "Als Kompany je belt, dan denk je niet na en kom je";  Lees verder »

El Kababri was voorzien als linksback

El Kababri was voorzien als linksback

BLESSURES Vincent Kompany was van plan om afgelopen zondag met Hotman El Kababri te beginnen als linksachter tegen Moeskroen. Dat weet Sport/Voetbalmagazine. Een blessure aan de adductoren trok een streep door dit plan en dus speelde Edo Kayembe linksback. Lees verder »

Bornauw: "Dit is beter voor mijn ontwikkeling"

Bornauw:

TRANSFERS - INTERVIEWS Het is toch wel een beetje met pijn in het hart dat Sebastiaan Bornauw de stap naar FC Köln heeft gezet. Maar voor zijn ontwikkeling was dit de beste keuze. De Duitsers betalen ruim acht miljoen euro voor Bornauw plus bonussen. RSC Anderlecht bedong ook een percentage op de doorverkoop van ongeveer vijfentwintig procent.  Lees verder »

"Dimata zal vroeger terug zijn"

BLESSURES - INTERVIEWS Je zou het bijna vergeten, maar RSC Anderlecht heeft nog een jonge beloftevolle spits in de rangen, Landry Dimata. Al een tijdje geblesseerd en op de ploegfoto zag er hij ook al niet al te scherp uit, maar dat is gezichtsbedrog volgens zijn zaakwaarnemer. Meer nog, Dimata zou wel eens vroeger kunnen terugkeren dan verwacht. Lees verder »

 06-08-2019 

Video: de eerste passen van Roofe in Anderlecht

Video: de eerste passen van Roofe in Anderlecht

TRANSFERS Kemar Roofe, de nieuwe spits van Anderlecht, postte op zijn Instagram-pagina een mooi filmpje over zijn eerste momenten op Anderlecht. Je ziet hem kennismaken met allerlei medewerkers, zijn shirt passen en zijn dochterje wegwijs maken in Neerpede. "Verrukt om getekend te hebben bij Anderlecht", schrijft hij erbij. Lees verder »

Bornauw en Dante bedanken Anderlecht

Bornauw en Dante bedanken Anderlecht

TRANSFERS Via hun sociale media namen Sebastiaan Bornauw en Abdoul Karim Dante vanavond afscheid van Anderlecht. Bornauw (foto) laat weten dat Anderlecht voor altijd een speciale plaats in zijn hart zal hebben. Dante bedankt iedereen, maar speciaal Jean Kindermans. Lees verder »

Hasi: "Anderlecht blijft mijn thuis"

Hasi:

INTERVIEWS Het had een beetje weg van een reünie gisteren op Neerpede. Vincent Kompany keerde terug naar RSC Anderlecht als speler-manager, Romelu Lukaku kwam er zijn conditie onderhouden en Besnik Hasi was er met zijn ploeg Al Raed. Vooral voor Hasi was de korte terugkeer speciaal: "Anderlecht zal altijd mijn thuis blijven." Lees verder »

Bornauw aangekomen in Keulen

Bornauw aangekomen in Keulen

JEUGD - TRANSFERS Het Duitse BILD meldt dat Sebastiaan Bornauw op dit moment samen met zijn manager Daniël Van Buyten in Keulen vertoeft. Om 8u30 stonden de eerste medische testen gepland, wat er meteen ook op wijst dat een transfer aanstaande is. Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - KV Mechelen

Visser fluit Anderlecht - KV Mechelen

ANDERE Vrijdag trapt RSC Anderlecht de derde speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Het ontvangt in het Lotto Park KV Mechelen. Lawrence Visser zal het duel in goede banen leiden, bijgestaan door lijnrechters Thibaud Nijssen en Jo De Weirdt. Wesli De Cremer sluit het rijtje af als vierde official. Lees verder »

El Kababri en Lutonda weken buiten strijd

El Kababri en Lutonda weken buiten strijd

BLESSURES Slecht nieuws voor de jongeren Hotman El Kababri en Thierry Lutonda: het duo blesseerde zich en kan enkele weken niet voetballen. Lutonda raakte geblesseerd aan de enkel toen hij tijdens de partij tegen Moeskroen zich opwarmde om in te vallen. El Kababri sukkelt met de adductoren. Lees verder »

 05-08-2019 

Roofe tekent voor drie jaar

Roofe tekent voor drie jaar

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws is de kogel door de kerk en heeft Kemar Roofe een contract van drie jaar getekend. Anderlecht betaalt 7 miljoen euro aan Leeds United, waar Kemar de laatste twee seizoenen topschutter was. Lees verder »

Lukaku blijft in conditie op Neerpede

Lukaku blijft in conditie op Neerpede

ANDERE Een opgemerkte bezoeker te Neerpede vandaag. Naast Besnik Hasi was het ook een blij weerzien met Romelu Lukaku. De Rode Duivel speelt al enkele weken niet meer bij zijn club Manchester United en wil zijn conditie op peil houden. De RSCA Belfius Academy heeft daarvoor de geschikte accomodatie. Lees verder »

RSC Anderlecht - Al Raed om 14u

RSC Anderlecht - Al Raed om 14u

ANDERE Zoals we vorige week aankondigden oefent RSC Anderlecht deze namiddag tegen Al Raed. De wedstrijd wordt gespeeld in de RSCA Belfius Academy achter gesloten deuren. Met deze wedstrijd verwelkomt paars-wit ook een oude bekende op Neerpede, Besnik Hasi coach van Al Raed. Lees verder »

"Ik kreeg weinig ruimte"

INTERVIEWS - ANDERE Michel Vlap kreeg al minder ruimte dan tegen KV Oostende, iets waar hij zelf ook moet aan wennen. Ook de Nederlander is van mening dat de wedstrijd anders zou verlopen zijn indien RSC Anderlecht in het begin had gescoord. Maar dat gebeurde niet en dus bleef alles op slot. Lees verder »

Sandler van het veld met krampen

Sandler van het veld met krampen

BLESSURES - ANDERE Philippe Sandler moest een kwartier voor tijd al mankend het veld verlaten. Gelukkig was er niets ergs aan de hand, de verdediger had gewoon last van hevige krampen in de kuit en zal dus fit zijn voor de wedstrijd van vrijdag tegen KV Mechelen. Lees verder »

Ngalula en Zetterberg communiceren via walkie-talkie

Ngalula en Zetterberg communiceren via walkie-talkie

ANDERE Vincent Kompany wil er zeker van zijn dat er van alle hoeken van het stadion opvolging is van de spelers. Floribert Ngalula zat op Le Canonnier aan de overkant helemaal bovenaan in het stadion om de wedstrijd te volgen. Communiceren deed hij via walkie-talkie met Zetterberg die op de bank zat. Lees verder »

Roofe tekent mogelijk vandaag

Roofe tekent mogelijk vandaag

TRANSFERS Kemar Roofe legt vandaag zijn medische tests af bij RSC Anderlecht. Hij krijgt er een contract voor meerdere jaren en kost ongeveer zes miljoen euro. Nadeel is dat de spits nog niet meteen inzetbaar zal zijn door een enkelblessure. Lees verder »

Saelemaekers denkt aan vertrek

Saelemaekers denkt aan vertrek

TRANSFERS Alexis Saelemaekers (20) denkt na over een vertrek bij Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws. De jonge rechterflank zat gisteren niet in de kern voor de wedstrijd op Moeskroen en ook vorig weekend kwam hij niet aan spelen toe. Lees verder »

Interesse van Köln voor Bornauw

Interesse van Köln voor Bornauw

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws is Sebastiaan Bornauw (20) op de radar beland van FC Köln. Anderlecht zou 7 à 8 miljoen willen ontvangen voor de jonge centrale verdediger en is bereid om te praten over een definitieve overgang. Lees verder »

 04-08-2019 

Blessures voor Sandler en Lutonda

Blessures voor Sandler en Lutonda

BLESSURES Anderlecht keert vanavond uit Moeskroen terug met twee geblesseerde spelers. Het Nieuwsblad weet dat Philippe Sandler (foto) een blessure had toen hij na 73 minuten vervangen werd. Wat er aan de hand is en of het ernstig is, is nog niet bekend.  Lees verder »

1 op 6 na ontgoochelende 0-0

1 op 6 na ontgoochelende 0-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn tweede wedstrijd tegen een op papier makkelijke tegenstander niet kunnen winnen. Met een blik nieuwe jeugdspelers behaalde paars-wit een 0-0-gelijkspel. Het voetbal van Anderlecht was een stuk minder dan vorige week. Lees verder »

 03-08-2019 

"Als Gerkens vertrekt, wordt het buitenland"

INTERVIEWS Bij de afwezigheid van een diepe spits staat Pieter Gerkens momenteel centraal vooraan. Maar wat gebeurt er met Gerkens als Vincent Kompany echte spitsen ter beschikking heeft. "Na afloop van vorig seizoen vertelde het bestuur ons dat Pieter niet moet vertrekken, maar dat hij ook niet per se moet blijven", zegt vader André Gerkens. Lees verder »

Roofe niet enige nieuwe spits

Roofe niet enige nieuwe spits

TRANSFERS Ook als de transfer van Kemar Roofe afgerond is, blijft Anderlecht rondspeuren op de transfermarkt. In L'Avenir sluit Anderlecht-manager Michael Verschueren niet uit dat Anderlecht na Roofe nog een tweede nummer negen aantrekt. Lees verder »

Nu ook Dewaele optie op rechtsback

Nu ook Dewaele optie op rechtsback

WEDSTRIJDEN Vincent Kompany heeft er een nieuwe kandidaat bij voor de rechtsbackpositie. Sieben Dewaele, van nature een centrale middenvelder, speelde in de oefenwedstrijd tegen Düsseldorf rechts achteraan en deed dit meer dan behoorlijk, zo weet L'Avenir. Lees verder »

 02-08-2019 

Santini debuteert met gelijkspel

Santini debuteert met gelijkspel

ANDERE Amper vier dagen na zijn transfer van Anderlecht naar China maakte Ivan Santini vanavond zijn debuut bij Jiangsu Suning. Tegen Guangzhou R&F, de club van Moussa Dembélé, viel hij in na 76 minuten. Scoren lukte nog niet. Lees verder »

Beweging rond het dossier Yusuf

Beweging rond het dossier Yusuf

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht is nog niet uitgeshopt op de transfermarkt. De geruchten rond Alhassan Yusuf worden alsmaar hardnekkiger. IFK Göteborg dreef zijn transfersom al op naar zeven miljoen euro, beetje te veel voor paars-wit. Maar volgens ScoreNigeria zou Wolverhampton wel eens voor een oplossing kunnen zorgen. Lees verder »

Vercauteren maakt kans op promotie

Vercauteren maakt kans op promotie

JEUGD - TRANSFERS Dat de situatie bij de doelmannen van RSC Anderlecht niet ideaal is met de komst van Hendrik Van Crombrugge is duidelijk. Om de rust en kalmte te bewaren is het opportuun dat Thomas Didillon of Davy Roef vertrekt. Maar dan komt het probleem van vierde, jonge keeper en daar komt Rik Vercauteren in beeld.  Lees verder »

"Anderlecht heeft nieuwe spits beet"

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws komt Kemar Roofe de paars-witte rangen versterken. "Een akkoord tussen Leeds en Anderlecht is dichtbij", aldus een niet nader genoemd bestuurslid van de Engelse Championship club. Roofe zijn contract liep nog door tot medio 2020, wat betekent dat Anderlecht niet de volle pot zal moeten betalen. Lees verder »

Lutonda: "Ik had basisplaats verwacht"

Lutonda:

INTERVIEWS Thierry Lutonda maakte het voorbije weekend zijn debuut in het eerste elftal van Anderlecht. De 19-jarige Luikenaar viel in als rechtsachter. Lutonda speelde een sterke voorbereiding en lijkt klaar voor een vaste plaats in de A-kern. "Maar ik heb nog heel wat werk voor de boeg." Lees verder »

Didillon, Roef én Boeckx willen nu weg

Didillon, Roef én Boeckx willen nu weg

TRANSFERS De komst van Hendrik Van Crombrugge zorgt voor een bom bij de Anderlecht-keepers. Volgens Het Nieuwsblad willen nu zowel Thomas Didillon, Davy Roef als Frank Boeckx vertrekken. Didillons manager vreest evenwel dat het geen sinecure wordt om een nieuwe club te vinden. Lees verder »

Geblesseerde Leeds-spits in beeld

Geblesseerde Leeds-spits in beeld

TRANSFERS In zijn zoektocht naar een nieuwe diepe spits is Anderlecht uitgekomen bij Kemar Roofe van Leeds United. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De 26-jarige Engelsman met Jamaicaanse roots voldoet aan het vereiste profiel, maar is wel nog enkele weken out met een blessure. Lees verder »

 01-08-2019 

Opnieuw interesse in Alhassan Yusuf

Opnieuw interesse in Alhassan Yusuf

TRANSFERS Volgens de website Nya Blåvitt, een Zweede supporterswebsite van IFK Göteborg, bewandelt RSC Anderlecht opnieuw de piste Alhassan Yussuf. Naast Anderlecht tonen ook FC Barcelona, Ajax en Watford interesse in de negentienjarige middenvelder. Lees verder »

Anderlecht krijgt mooie som dankzij Lukebakio

Anderlecht krijgt mooie som dankzij Lukebakio

TRANSFERS De transfer van ex-speler Dodi Lukebakio voor 20 miljoen euro van Watford naar Hertha Berlijn lijkt een kwestie van dagen te zijn. De Belgische jeugdinternational speelde zich vorig seizoen in Duitsland bij Fortuna Düsseldorf in de kijker. Anderlecht zou volgens La Dernière Heure nog een opleidingsvergoeding van 400.000 euro ontvangen als de transfer effectief doorgaat. Lees verder »

Kums scoort geen punten tegen Dusseldorf

Kums scoort geen punten tegen Dusseldorf

WEDSTRIJDEN - TRANSFERS Sven Kums kreeg in de oefenwedstrijd tegen Dusseldorf 80 minuten de tijd om Vincent Kompany te overtuigen, maar daar slaagde hij niet in. Wat nu? Gevraagd of Kums niet beter vertrekt, reageert men bij Anderlecht geprikkeld. "Bayat moet maar een oplossing vinden", zo noteert Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Anderlecht heeft persoonlijk akkoord met Van Crombrugge

Anderlecht heeft persoonlijk akkoord met Van Crombrugge

TRANSFERS - ANDERE Wat duidelijk werd tijdens de oefenwedstrijden en tegen KV Oostende: RSC Anderlecht heeft een doelman nodig die mee voetbalt. Het heeft die nu gevonden in Hendrik Van Crombrugge, doelman van Eupen. Er is al een persoonlijk akkoord tussen Anderlecht en de doelman enkel de clubs moeten nog tot een akkoord komen. Dat schrijven de kranten. Lees verder »

Elia en Zola mogen België niet binnen

Elia en Zola mogen België niet binnen

TRANSFERS - ANDERE Flankaanvaller Meschack Eliia en verdediger Arsène Zola, beiden actief bij TP Mazembe, worden al een tijdje verwacht op Neerpede. Alleen missen beide spelers de nodige documenten om België binnen te mogen. Ze hopen nu dat Anderlecht de nodige druk kan uitoefenen om zo hun aankomst te bespoedigen. Lees verder »

Sambi Lokonga traint weer mee

Sambi Lokonga traint weer mee

JEUGD Er komt stilaan licht aan het einde van de tunnel voor Sambi Lokonga. De middenvelder viel vorig seizoen uit met een kruisbandblessure en moest onder het mes. Hij trainde al individueel maar stond nu ook gisteren met de groepstraining op het veld.  Lees verder »

Thelin ook out tegen Moeskroen

Thelin ook out tegen Moeskroen

BLESSURES De kans is groot dat Pieter Gerkens zondag tegen Moeskroen opnieuw in de spits moet depanneren. Ivan Santini vertrok naar China en Landry Dimata en Isaac Kiese Thelin zijn nog geblesseerd. De kans is wel groot dat Thelin opnieuw kan aantreden tegen KV Mechelen. Lees verder »