Archieven

 30-09-2006 

Yves Vanderhaeghe: "Niet dramatiseren"

Yves Vanderhaeghe:

Het is al van februari 2005 geleden dat Anderlecht thuis nog verloor. Maar Yves Vanderhaeghe wou het verlies niet dramatiseren. "Deze groep is nog tot veel in staat. Alleen mogen we bij een tegengoal de kopjes niet laten hangen." Lees verder »

Anderlecht vernederd op eigen veld: 1-4

Anderlecht vernederd op eigen veld: 1-4

Anderlecht is de leidersplaats kwijt aan Genk dat in het Vanden Stockstadion ging winnen met 1-4. Het was Kevin Vandenbergh die Anderlecht de das om deed door in de eerste 10 minuten van de wedstrijd 2 maal te scoren. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

Voorbeschouwing: Anderlecht - Genk

0, dat is het aantal punten dat er ligt tussen Genk en Anderlecht. Het wordt deze avond een gevecht op het scherp van de snee voor de eerste plaats. En indien Brugge kan winnen komt Club op amper 1 punt van de verliezer... Lees verder »

Goor heeft meer schrik van Brugge

Goor heeft meer schrik van Brugge

Bart Goor is niet zo lief voor de Genk-spelers en heeft meer schrik van Brugge dan van de Limburgers: "Ik heb meer schrik van Brugge dan voor Genk. Club speelt momenteel niet goed maar ze beslissen de matchen in de laatste minuut. Lees verder »

De spelers en de ramadan

De spelers en de ramadan

De speler verklaarde nog dat de ramadan hem meer kracht gaf maar sportdokter Goossens verklaart: "Het gebrek aan suikers veroorzaakt verlies aan concentratie en explosiviteit." Lees verder »

Speelkansen Pareja miniem

Speelkansen Pareja miniem

De kans dat de Argentijn Nicolas Pareja op het veld te bewonderen zal zijn is miniem. De speler kon donderdag wegens een verrekking amper trainen maar toch staat de de naam van de Argentijn op het blad van de geslecteerden. Lees verder »

 29-09-2006 

Selectie Anderlecht- Genk

Selectie Anderlecht- Genk

De selectie voor de match van het weekend is bekend. Over Akin en Pareja heerst er nog twijfel. De kans bestaat echter dat beide spelers zaterdag toch speelklaar zijn. Anderlecht moet winnen om een kloof te slaan. Lees verder »

Ook Van Damme onzeker voor Genk

Ook Van Damme onzeker voor Genk

Zorgen voor Franky Vercauteren in de verdediging voor de topper van dit weekend tegen Racing Genk. Na de blessure van Pareja is ook Jelle Van Damme onzeker voor de wedstrijd. Centrale verdedigers De Man en Vadis herstellen nog. Lees verder »

Mallorca volgt Proto

Mallorca volgt Proto

Mallorca volgt keeper Silvio Proto. De technisch directeur van de Spaanse club bevestigde dat hij op zoek is naar een nieuwe doelman voor het komende seizoen. Of Proto effectief mag vertrekken is maar zeer de vraag... Lees verder »

 28-09-2006 

Anderlecht volgt Karel Geraerts

Anderlecht volgt Karel Geraerts

Volgens HLN heeft Anderlecht zijn oog laten vallen op Standardmiddenvelder Karel Geraerts. Manager Van Holsbeeck noemt het bericht voorbarig maar geeft toe dat RSCA interesse heeft in de speler. Lees verder »

Alleen Chelsea is duurder dan RSCA

Alleen Chelsea is duurder dan RSCA

Anderlecht heeft de op één na duurste toegangsprijzen in de CL. HNB zocht uit dat enkel Chelsea nog duurder is. Bij RSCA moet men minstens 50 euro neertellen voor een kaartje, bij Chelsea minstens 67 euro. Lees verder »

Boussoufa zaterdag op de bank?

Boussoufa zaterdag op de bank?

De topper tegen Genk staat zaterdag om 18h op het programma, dit zorgt voor problemen voor spelers die deelnemen aan de ramadan. Bij RSCA nemen 4 spelers deel aan de ramadan: Boussoufa, Tchité, Allagui en Hassan. Lees verder »

Pareja onzeker voor de topper

Pareja onzeker voor de topper

Pareja liep in Athene een verreking op. Daardoor acht de medische staf van RSCA de kans dat Pareja zaterdag kan spelen tegen Genk heel klein. Dit kan voor problemen zorgen want ook Juhasz komt nog maar net terug uit blessure. Lees verder »


 27-09-2006 

Bosnjak out voor de topper

Bosnjak out voor de topper

Vandaag werd bekend dat de spits van Racing Genk, Ivan Bosnjak niet fit geraakt voor de topper komende zaterdag tegen Anderlecht. "Het zal zaterdag een raar gevoel geven in de tribune." Zei Bosnjak in Het Belang van Limburg. Lees verder »

Keert Hasi terug naar RSCA?

Keert Hasi terug naar RSCA?

Vorige week meldde Besnik Hasi, nu actief bij Lokeren, dat hij na zijn voetbalcarrière liefst bij Anderlecht aan de slag wil gaan. Paars-wit lijkt toe te happen en zou hem kunnen posteren in de jeugdschool of bij de scoutingscel. Lees verder »

Overzicht Groep H

Overzicht  Groep H

Nu Anderlecht niet heeft kunnen winnen in Athene en Lille gelijkspeelde tegen Milaan tellen beide ploegen twee punten. Binnen 2 weken moet Anderlecht het thuis opnemen tegen AC Milaan. Hieronder een kort overzichtje. Lees verder »

Van Holsbeeck naar Argentinië

Van Holsbeeck naar Argentinië

Volgende week vertrekken Van Holsbeeck en secretaris-generaal Philippe Colin naar Argentinië om daar enkele wedstrijden te bekijken. De clubleiding wil immmers voorbereid zijn als volgende zomer enkele spelers onhoudbaar blijken. Lees verder »

Vanden Borre: "Geen goed resultaat"

Vanden Borre:

"Ik vind dit geen goed resultaat", stamelde Anthony Vanden Borre teleurgesteld na de match. "We waren gekomen voor winst en dat is niet gelukt. We begonnen heel sterk maar die domme goal veranderde alles." Lees verder »

Frutos: "Er zat meer in"

Frutos:

Nicolas Frutos scoorde zijn eerste doelpunt in de Champions League maar was teleurgesteld met het resultaat. "Dat goaltje was wel mooi ja, maar toch ben ik ontgoocheld dat we slechts één punt pakken. Want er zat meer in." Lees verder »

 26-09-2006 

Anderlecht speelt 1-1 op Athene

Anderlecht speelt 1-1 op Athene

Na het gelijkspel tegen Lille en de 1-1 op Charleroi heeft RSCA iets goed te maken. Maar ze kwamen niet verder dan een 1-1 tegen AEK Athene en zo pakt het toch een punt buitenshuis. Lees verder »

Boussoufa fysiek in een moeilijke periode

Boussoufa fysiek in een moeilijke periode

Boussoufa eet en drinkt samen met Hassan, Tchité en Allagui overdag niet. Ze zouden net voor de belangrijke match voor vanavond nog aan tafel schuiven omdat ze de ramadan, de jaarlijkse vastenperiode voor moslims willen naleven. Lees verder »

Frutos vanavond op de bank?

Frutos vanavond op de bank?

Vercauteren liet gisteren nog niet in zijn kaarten kijken wat de opstelling betreft, toch lijkt de kans groot dat Nicolas Frutos op de bank zal moeten starten. Tchité en Boussoufa lijken zeker van hun plaats in de basis. Lees verder »

 25-09-2006 

Deense scheids voor Anderlecht

Deense scheids voor Anderlecht

Morgenavond moet Anderlecht in Griekenland aan de bak tegen AEK Athene. De partij zal geleid worden door de Deen Claus Bo Larsen. De wedstrijd zelf is live te volgen op KanaalTwee. De uitzending start vanaf 20u15. Lees verder »

Happy Birthday webmaster!

Happy Birthday webmaster!

Het volledige Purple Dynamite Webteam wil Skyhawk, webmaster van deze site, feliciteren met zijn 24ste verjaardag. Door zijn dagelijkse inzet voor deze site is Anderlecht-Online wat het nu is. Happy Birthday David! Lees verder »


 24-09-2006 

RSCA-Genk: Bosnjak out

RSCA-Genk: Bosnjak out

Genk spits Bosnjak liep een spierscheur in de schouder op en zal bijgevolg out zijn voor de partij tegen Anderlecht. Hij is 4 weken onbeschikbaar. Waarschijnlijk krijgt Ljubojevic dus een kans tegen paars-wit. Lees verder »

Selectie AEK Athene - RSC Anderlecht

Selectie AEK Athene - RSC Anderlecht

Coach Franky Vercauteren maakte vandaag zijn selectie bekend voor de trip naar Athene. Anderelecht trainde vandaag nog een keer achter gesloten deuren en vetrekt maandagmorgen meet een 21-koppige kern richting Athene. Lees verder »

Proto heeft geduld

Proto heeft geduld

Proto hervatte zes weken geleden de training. Ondanks het goede verloop van zijn revalidatieproces, blijft het nog even wachten op zijn terugkeer. "Ik plak er geen datum op, ik wil de nodige tijd nemen," aldus de keeper. Lees verder »

Lille zwaar onderuit

Lille zwaar onderuit

Lille OSC, tegenstander van Anderlecht in de Champions League kreeg van landskampioen Olympique Lyon een 4-1 nederlaag aangesmeerd. Lille, vorig jaar nog derde in de Franse competitie, kon op geen enkel moment een vuist maken. Lees verder »

 23-09-2006 

Vanderhaeghe: "Ik had rood kunnen krijgen"

Vanderhaeghe:

Vanderhaeghe kreeg al vroeg in de wedstrijd geel maar de beelden lieten zien dat de speler natrapte en dat is volgens de reglementen rood: "Het was een hard duel. Ik had erge pijn vandaar die reactie. Ik excuseer me daarvoor." Lees verder »

Deschacht: "Goed voor vertrouwen"

Deschacht:

"Charleroi verdiende de zege niet. Een gelijkspel was de juiste uitslag. Toegegeven, wij kregen weinig kansen. Maar wat wil je tegen ene ploeg die met 10 man achter de bal speelt", zegt Olivier Deschacht. Lees verder »

Goor: "Charleroi was de betere ploeg"

Goor:

Het was kapitein Bart Goor die in de extra tijd nog een punt uit de brand kon slepen voor Anderlecht. "We hadden heel veel geluk met dat late doelpunt. Charleroi was de betere ploeg, dat moeten we durven toe te geven." Lees verder »

 22-09-2006 

Vercauteren: "Een verdiend punt"

Vercauteren:

Charleroi speelde een vrij ruwe wedstrijd, en dit zat een geprikkelde Vercauteren duidelijk dwars. Hij moest Vanden Borre nog kalmeren nadat die met Christ in de clinch ging. Enkele reacties na de wedstrijd: Lees verder »

Reserven kloppen Charleroi

Reserven kloppen Charleroi

De reserven hebben gisteren Charleroi opzij gezet met 3-1. Paars-wit liep uit tot 3-0 via Sare (2x) en Allagui. Pas 10 minuten voor tijd konden de Zebras de eer redden. Habibou scoorde de enige Waalse treffer. Lees verder »

Opstelling Charleroi-RSCA

Opstelling Charleroi-RSCA

Het is al drie seizoenen geleden dat paars-wit nog eens kon winnen van de Karolo's. Juhasz is onzeker. Mogelijk krijgen Vanderhaeghe en Tchité rust. In dat geval spelen Leiva en Frutos vanavond. Lees verder »

Matthijsen vreest Anderlecht niet

Matthijsen vreest Anderlecht niet

Charleroicoach Matthijsen heeft geen schrik van Anderlecht. "Ik zie niet in waarom we schrik zouden hebben. Charleroi imponeerde al meer dan Anderlecht dit seizoen", zegt Mathijssen vol vertrouwen. Lees verder »

Vanden Borre: "Ik ben een kalm persoon"

Vanden Borre:

Na een moeilijke periode is Anthony Vanden Borre er weer helemaal bovenop. De pers was de afgelopen weken niet mals voor hem. Maar de jonge speler relativeert: "Ik maakte fouten, maar niet alles wat geschreven werd was juist." Lees verder »

Munaron naar Athene

Munaron naar Athene

Dit weekend trekt Jacky Munaron naar Athene om er live de tegenstander te scouten. Athene speelt dan tegen Olympiakos, een ware topper dus. Lees verder »


 20-09-2006 

Positieve uitslag voor Tiote en Siani

Positieve uitslag voor Tiote en Siani

Tiote en Siani keerden met een positief rapport terug van de dokter en kunnen volgende week weer meetrainen met de groep. Juhasz zal enkele dagen last hebben aan de quadriceps. Hij kreeg er gisteren op training een trap op. Lees verder »

 19-09-2006 

Frutos wordt geen Belg

Frutos wordt geen Belg

Vorig jaar werd er gefluisterd dat Frutos Belg zou worden. Nu ontkent hij dat echter: "Er is een nieuwe bondscoach in Argentinië. Mijn goals krijgen weer aandacht in m'n thuisland. Misschien kan ik wel voor Argentinië spelen?" Lees verder »

Vercauteren maakt tussentijdse balans

Vercauteren maakt tussentijdse balans

Trainer Franky Vercaturen haalde enkele kernspelers naar zijn bureau. Hij deed dit om een individuele tussentijdse balans op te maken. Om wie het ging, is niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om de nieuwkomers. Lees verder »

Frutos: "Ik heb nooit getwijfeld"

Frutos:

Nicolas Frutos is weer helemaal terug. Dat heeft de 25-jarige spits afgelopen weekend bewezen met een goal. "Ik heb nooit getwijfeld aan mijn kunnen. Ik werd enkel nerveus op het einde", zegt Frutos. Lees verder »

 18-09-2006 

AC Milan wint opnieuw

AC Milan wint opnieuw

AC Milan blijft het goed doen in de Italiaanse competie. Dit weekend werd Parma op eigen veld verslagen door AC Milan. Het werd 0-2. De goals werden gemaakt door Seedorf en Kaka (op penalty). Milan staat nu nog op -2 punten. Lees verder »

Hassan: "Ik kan stukken beter"

Hassan:

Ahmed Hassan was een tevreden man na de partij tegen Lokeren. Het was de Egyptenaar die de Brusselaars met een geweldige kopbal op een 2-0 voorsprong bracht. "Ik ben geen reus die elk kopduel wint, maar soms lukt het wel." Lees verder »

Griekse euforie getemperd

Griekse euforie getemperd

Na de wanvertoning in Milaan en na het bekijken van RSCA-Lille waren ze in Athene toch geschrokken en moeten volgens de Griekse pers de ambities van AEK bijgesteld worden. Lees verder »

Deschacht verrast over positie

Deschacht verrast over positie

Verdediger Olivier Deschacht werd tegen Lokeren weer als centrale verdediger opgesteld en niet op zijn vertrouwde linksachter positie. Op die plaats kwam Jelle Van Damme te staan. Lees verder »


 17-09-2006 

Lille maakt uitschuiver

Lille maakt uitschuiver

Lille, tegenstander in de CL, verloor gisteren op eigen veld met zware 1-3 cijfers van Toulouse. Tavlaridis scoorde voor Lille. AC Milan speelt vanavond op het veld van Parma. AEK ontmoet morgen Iraklis FC. Lees verder »

 16-09-2006 

Van Damme: "Verdiende overwinning"

Van Damme:

Jelle Van Damme kreeg tijdens de match tegen Lokeren enkele uitstekende doelkansen maar kon ze niet benutten. Maar de drie punten zijn belangrijker dan zelf scoren sprak de verdediger na de match. Lees verder »

Anderlecht wint van Lokeren met 2-0

Anderlecht wint van Lokeren met 2-0

Anderlecht had na de 2 scheve schaatsen iets goed te maken en dat deed het. Het ging thuis winnen van Lokeren met 2-0 en het heeft daarmee 3 belangrijke punten binnen om zo aan de leiding van het klassement te blijven. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Na het puntenverlies tegen Lille en op Moeskroen heeft Anderlecht de supporters iets goed te maken. En met Genk op gelijke hoogte in het klassement is de druk nog hoger. Anderlecht – Lokeren wordt afgetrapt om 18u. Lees verder »

Vercauteren op eBay

Vercauteren op eBay

Gisterenavond om 22 uur bedroeg de prijs van Vercauteren al 30 100 euro na 56 biedingen, dat deelt HLN ons vandaag mee. Vercauteren wordt er verkocht door de 'forummers en supporters'. Lees verder »

Pareja leert tegenstanders kennen door video

Pareja leert tegenstanders kennen door video

In de aanloop van de wedstrijd tegen Lokeren bereidt Pareja zich voor door naar video's van de tegenstanders te kijken om ze zo te leren kennen. "STVV, Westerlo en nu ook Lokeren, allemaal onbekende tegenstanders", zegt de speler. Lees verder »

Goor: "Kern is breed genoeg"

Goor:

Goor blikt nog even terug op het puntenverlies tegen Lille: "Net als op Moeskroen kropen we na de rust te veel achteruit en daar moeten we onze conclusies uit trekken. Het probleem lag zeker niet op conditioneel vlak." Lees verder »

Hassan: "Onze ploeg is nog te jong"

Hassan:

Ahmed Hassan is uitgegroeid tot één van de favorieten van het publiek. Tegen Brugge lag hij aan de basis van de beslissende treffer maar tegen Lille was het een foutieve pass door Hassan dat RSCA de das om deed. Lees verder »

 15-09-2006 

Operatie voor Vadis

Operatie voor Vadis

Vadis Odjidja Ofoe, één van de jongeren die sinds begin van dit seizoen meespeelt in de A-kern van Anderlecht moet op maandag 18 september onder het mes. Vadis wordt geopereerd aan de knie en mogelijk is de meniscus geraakt. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Lokeren

Selectie Anderlecht - Lokeren

Anderlecht speelt zaterdag om 18.00u in eigen huis tegen Lokeren. Franky Vercauteren selecteerde alvast 18 spelers maar daar kunnen er na de wedstrijd van de reserven nog 1 of 2 spelers bijkomen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Reactie publiek is jammer"

Van Holsbeeck:

Naast trainer Vercauteren betreurde ook de manager van RSCA de reactie van het publiek op de wissel Biglia-Juhasz. "Ik denk dat Franky Vercauteren er wel degelijk door aangegrepen is, ook al laat hij dat niet uitschijnen." Lees verder »

Nog meer reacties na eerste CL-match

Nog meer reacties na eerste CL-match

Lucas Biglia wil de supporters bedanken voor de positieve signalen tijdens de match tegen Lille. Maar de Argentijn is realistisch: "Als de trainer me vervangt, moet ik dat accepteren. Vercauteren is me niets verschuldigd." Lees verder »

Vanden Borre geeft pers meer uitleg

Vanden Borre geeft pers meer uitleg

Het was al van 14 juli geleden dat Vanden Borre nog met de pers gepraat heeft. Na een mislukte persconferentie, de speler stuurde zijn kat, deed hij na de wedstrijd toch een praatje met de verzamelde perslui. Lees verder »

 14-09-2006 

Vercauteren staat achter zijn wissels

Vercauteren staat achter zijn wissels

Trainer Franky Vercauteren wisselde 25 minuten voor tijd sterkhouder Biglia voor verdediger Juhasz. Het gevolg was dat de omschakeling bij Anderlecht stil viel en zo viel de logische gelijkmaker kort voor tijd. Lees verder »

 13-09-2006 

Boussoufa: "Super in de eerste helft"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa was zoals de meesten van de spelers na de match teleurgesteld. "Ik had in mijn debuut eigenlijk meer verwacht van de Champions League. Bij vlagen hebben wij Lille weggespeeld. In de eerste helft waren wij super." Lees verder »

Vercauteren: "Een logische eindstand"

Vercauteren:

Anderlecht speelde een goede eerste helft maar kreeg het na de rust heel moeilijk door de druk van Lille. "De eerste helft speelden we heel goed voetbal. De tweede helft ging het minder vlot. We kregen het fysiek heel moeilijk." Lees verder »

Bart Goor: "Ik ben heel ontgoocheld"

Bart Goor:

Goor: "We spelen twee verschillende helften. De eerste helft was schitterend. De tweede helft stonden we nergens meer. We kropen terug. Het leek wel alsof we schrik hadden. Waarom? Dat weet ik ook niet." Lees verder »

CL: Anderlecht – Lille 1–1

CL: Anderlecht – Lille 1–1

Vanavond moest Anderlecht zijn 1ste wedstrijd van de Champions League spelen tegen het Franse Lille. Eindstand: 1-1. Anderlecht speelde een sterke eerste helft maar viel in de tweede helft te ver terug waardoor Lille kon scoren. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lille

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lille

Vanavond speelt Anderlecht zijn eerste Europese match van dit seizoen, voor een groot deel van de spelers wordt dit de eerste Champions League ervaring. Zal Sporting met een goed debuut starten? Vanavond het antwoord. Lees verder »

Vercauteren: "2 gelijkwaardige teams"

Vercauteren:

Franky vercauteren: "Lille is een ploeg die samenhangd, met discipline en zeer nauwgezet. Verschillende van hun spelers kunnen het verschil maken, de minder bekende zullen hun deel van de taak wel doen." Lees verder »

Vanderhaeghe begint 6e CL-campagne

Vanderhaeghe begint 6e CL-campagne

36 is hij, Vanderhaeghe, en nog steeds is hij een vaste waarde bij paars-wit en houdt hij aanwinst Leiva van het veld. Dit wordt zijn 6e Champions League campagne en hij ziet Lille als de grootste concurrent voor de tweede plaats. Lees verder »

 12-09-2006 

Voorlopige selectie bekend

Voorlopige selectie bekend

Anderlecht speelt morgen zijn eerste wedstrijd in groep H tegen Lille. Een haalbare kaart op papier zo lijkt, maar trainer Franky Vercauteren benadrukte nog eens dat de wedstrijd niet onderschat mag worden. Lees verder »

Boussoufa ontevreden over scheidsrechter

Boussoufa ontevreden over scheidsrechter

In navolging van andere Anderlechtspelers is het nu aan Boussoufa om zijn frustraties te uiten. En de speler doet dat vooral richting de Luxemburgse scheidsrechter Hamer. Ook de tegengoal in de slotminuut staat hem niet aan. Lees verder »

Het ziet er goed uit voor Frutos

Het ziet er goed uit voor Frutos

Vandaag trainde Nicolas Frutos individueel. De technische staf was zeer optimistisch met bijgevolg dat Frutos waarschijnlijk geselecteerd wordt voor de match van morgen tegen Lille. Ook Pareja en Van Damme zijn speelklaar. Lees verder »

Loketten gesloten tijdens wedstrijd

Loketten gesloten tijdens wedstrijd

Gisteren waren er nog enkele honderden tickets voor de wedstrijd tegen Lille beschikbaar. Normaal gezien zal het stadion uitverkocht zijn. Maar haal uw ticket op tijd want de loketten blijven gesloten tijdens de wedstrijd. Lees verder »

Schot leidt match tegen Lille

Schot leidt match tegen Lille

De match Anderlecht - Lille wordt morgen geleid door de Schotse scheidsrechter Stuart Dougal. Hij leidde vorig jaar ook al Rapid Wien - Club Brugge. Tevens kwam hij in opspraak voor het uitschelden van een speler in Schotland. Lees verder »

Biglia ziet Anderlecht doorstoten

Biglia ziet Anderlecht doorstoten

Morgen staat er de CL-wedstrijd tegen Lille op het menu en voor de Argentijn Biglia is dit het debuut in één van de mooiste leagues ter wereld. De Champions League was zelfs de reden waarom hij naar Anderlecht is gekomen. Lees verder »

 11-09-2006 

Deschacht ergert zich aan een teamgenoot

Deschacht ergert zich aan een teamgenoot

Na afloop van de partij in Moeskroen was Olivier Deschacht niet te spreken over het tegendoelpunt. Hij haalde uit naar één van zijn teamgenoten. "Als iedereen doet wat gevraagd wordt, gebeurt dit allemaal niet", vertelde Deschacht Lees verder »

CL op financieel vlak een voltreffer

CL op financieel vlak een voltreffer

De plaatsing van Anderlecht voor de Champions League is op financieel vlak een goede zaak. Elke deelnemer krijgt van bij de start sowieso € 4,4 miljoen. Dit omvat de € 2 miljoen startpremie en de € 400.000 per gespeelde wedstrijd. Lees verder »

Van Damme en Frutos speelklaar

Van Damme en Frutos speelklaar

Jelle Van Damme is volledig fit voor de wedstrijd tegen Lille. Nicolas Frutos onderging vandaag de geplande echo, maar daar was niks op te zien zodat hij meer dan waarschijnlijk toch klaar geraakt voor het eerste CL-duel. Lees verder »

Training achter gesloten deuren

Training achter gesloten deuren

Paars-wit trainde vandaag achter gesloten deuren. Ook morgen zal dit het geval zijn. Anthony Vanden Borre en Nicolas Pareja die last hadden van pijn zullen fit geraken voor het duel van woensdag tegen Lille. Lees verder »

Lille komt om te winnen

Lille komt om te winnen

Lille is geen grote Europese naam, maar is wel Frans vice-kampioen. Trainer Claude Puel klinkt dan ook ambitieus in. "We komen om 3 punten te pakken. We zullen goed zijn!" Lees verder »

Wat met Van Damme en Frutos?

Wat met Van Damme en Frutos?

Woensdag speelt Anderlecht tegen Lille zijn eerste CL-match van het seizoen. Tegen Moeskroen werden er punten te grabbel gesmeten. Toch is er misschien nog goed nieuws. Van Damme en Frutos geraken mogelijk speelklaar. Lees verder »

 10-09-2006 

AC Milan verslaat Lazio

AC Milan verslaat Lazio

Op de eerste speeldag van de Italiaanse competitie heeft AC Milan thuis Lazio Roma verslagen met 2-1. AC Milan moest door een omkoopschandaal met 8 strafpunten aan de competitie beginnen. Door de winst vandaag staan ze nu op -5. Lees verder »

Boussoufa: "Dit is zuur, hoor"

Boussoufa:

Mbark Boussoufa is duidelijk ontgoocheld op de manier waarop Anderlecht 2 punten heeft verspeeld tegen Moeskroen. "Op zo een manier de overwinning weggeven, is erg zuur." Mbark kreeg ook nog een gele kaart wegens protest. Lees verder »

Mpenza kreeg zijn kans

Mpenza kreeg zijn kans

In de wedstrijd tegen Excelsior Moeskroen kreeg Mbo Mpenza, ex-speler van de rood-witten, het vertrouwen van Vercauteren. Na nog geen halve minuut gespeeld te hebben bedankte Mbo bijna met een doelpunt. De bal stootte op de paal. Lees verder »

Zitka: "Fout bij gelijkmaker"

Zitka:

Het doelpunt van Moeskroen werd foutief gescoord volgens Zitka. "Ik werd wel degelijk door twee speelers over de doellijn geduwd en in mijn ogen was er zeker sprake van een overtreding." Lees verder »

Ook AEK blijft steken op 1-1

Ook AEK blijft steken op 1-1

AEK Athene kon vanavond niet winnen in de eigen competitie. Op het veld van Atromitos kwam AEK niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ook RSCA en Lille speelden vanavond 1-1. AC Milan, de 3de tegenstander van RSCA, speelt pas morgen. Lees verder »

 09-09-2006 

Ook Lille kan niet winnen

Ook Lille kan niet winnen

Lille kwam vanavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Nantes, net als Anderlecht kwam Lille op voorsprong maar moesten ze uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel. Odemwingie scoorde voor Lille. Lees verder »

Anderlecht laat 2 punten liggen

Anderlecht laat 2 punten liggen

Anderlecht staat aan de vooravond van een belangrijke week, en winnen op Moeskroen zou een mooie start betekenen. En dat deden de Brusselaars net niet, in de allerlaatste minuut kon Moeskroen de 1-1 scoren... Lees verder »

Voorbeschouwing Moeskroen – Anderlecht

Voorbeschouwing Moeskroen – Anderlecht

Deze avond is het startsein voor een belangrijke week bij RSCA: Eerst tegen Moeskroen en woensdag het Champions Leagueduel tegen Lille. Vercauteren zal het al zeker zonder Frutos moeten doen en Serhat start wellicht op de bank. Lees verder »

Speelt Hassan niet tegen Moeskroen?

Speelt Hassan niet tegen Moeskroen?

Ahmed Hassan heeft tegenover de buitenlandse pers verklaart dat hij niet klaar is voor de wedstrijd tegen Moeskroen deze avond. Dit door de dood van de Egyptische international Mohamed Abdul-Wahab. Lees verder »

Super Cup op 20 december

Super Cup op 20 december

Anderlecht en Zulte-Waregem zijn het eens geworden over de datum waarop de Super Cup opnieuw gespeeld zal worden. De clubs kwamen overeen om de match te spelen op woensdag 20 decemeber. Op dat ogenblik ligt de competitie stil. Lees verder »

 08-09-2006 

Reserven geven het goede voorbeeld

Reserven geven het goede voorbeeld

De reserven van RSC Anderlecht wonnen vanavond van Moeskroen na een boeiende wedstrijd. De Brusselaars wonnen met 3-1. Sami Allagui maakte twee goals, Lifondja maakte het resterende doelpunt. Lees verder »

Vercauteren: "Een belangrijke week"

Vercauteren:

Zaterdag staat er een verplaatsing naar Moeskroen op het menu. Daarna volgt de eerste Champions League partij tegen Lille. Beide matchen moeten gewonnen worden. "We staan voor een belangrijke week", bevestigt Franky Vercauteren. Lees verder »

Soap rond uitbreiding stadion gaat verder

Soap rond uitbreiding stadion gaat verder

Komt er nu een uitbreiding van het Anderlechtstadion of niet? Volgens Roger Vanden Stock wel, volgens burgemeester Simonet niet. Maar wat denkt Claire Vanden Stock, dochter van Roger maar partijgenote van Simonet, daarvan? Lees verder »

Selectie Moeskroen - RSCA: Frutos out

Selectie Moeskroen - RSCA: Frutos out

RSCA trainde vandaag achter gesloten deuren. Van Damme werd verzorgd, maar is toch out wegens een schorsing. Siani is aan de betere hand. Frutos is nog niet fit. Hij heeft een kuitblessure en zal er tegen Lille ook niet bijzijn. Lees verder »

Van Damme zorgt voor hilariteit

Van Damme zorgt voor hilariteit

Jelle Van Dammees ploegmaats bij de Rode Duivels hebben zich krom kunnen lachen met de Anderlechtverdediger. Op de terugweg uit Armenië deed Van Damme de veiligheidsinstructies na. Lees verder »

 07-09-2006 

Deschacht tekent bij voor 2 jaar

Deschacht tekent bij voor 2 jaar

Anderlecht en Deschacht zijn vandaag tot een akkoord gekomen. De verdediger heeft voor 2 jaar bijgetekend. Deschacht was einde contract in juni. Hij is nu dus aan de club verbonden tot juni 2009. Lees verder »

Deschacht: "Ik wil hier nooit meer weg"

Deschacht:

Olivier Deschacht is weer goed op dreef bij Anderlecht, maar toch speelde de verdediger niet met de Rode Duivels. "Ik weet niet waarom ik geen selectie krijg. Ik denk dat het persoonsgebonden is", reageert hij. Lees verder »

Burgemeester dwarsboomt groei van de club!

Burgemeester dwarsboomt groei van de club!

Voorzitter Roger Vanden Stock maakt volop plannen voor de uitbreiding van zijn stadion. Maar huidig burgemeester Jacques Simonet boycot Anderlechts plannen om verder door te groeien. Het politiek getouwtrek lijkt begonnen. Lees verder »

 06-09-2006 

België klopt Armenië

België klopt Armenië

België won in zijn tweede EK-kwalificatiematch met 0-1 van Armenië. Van Buyten scoorde op slag van rust de enige goal. Een schoonheidsprijs verdienen de Rode Duivels zeker niet, maar de broodnodige punten zijn wel binnen. Lees verder »

Eerste aanzet tot vernieuwd stadion?

Eerste aanzet tot vernieuwd stadion?

Het ziet er naar uit dat er eindelijk werk wordt gemaakt van concrete plannen voor de uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion. Voorzitter Roger Vanden Stock onthult op 9 oktober zijn plannen voor een vernieuwd stadion. Lees verder »

 05-09-2006 

Verschueren in het Directiecomité

Verschueren in het Directiecomité

Vandaag is Michel Verschueren verkozen tot lid van het Directiecomité. Dat comité wordt voorgezit door Karl-Heinz Rumenigge van Bayern München. Verschueren is vertegenwoordiger van RSCA op het European Club Forum. Lees verder »

Legear licht geblesseerd

Legear licht geblesseerd

Middenvelder Jonathan Legear kreeg tegen Lazio Roma een trap op de knie en werd van het veld gehaald. Blijkbaar zonder erg, want de vleugelspeler zou inzetbaar zijn voor de volgende competitiewedstrijd op het veld van Moeskroen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Mbokani heeft iets"

Van Holsbeeck:

De 20-jarige Congolese spits Dieudonné Mbokani was één van de beste spelers op het veld tegen Lazio Roma. "We gaan Mbokani goed begeleiden", reageerde manager Herman Van Holsbeeck. "Hij heeft zeker iets." Lees verder »

 04-09-2006 
 03-09-2006 

Nipte nederlaag voor Anderlecht

Nipte nederlaag voor Anderlecht

Anderlecht nam het vanavond in Rome op tegen Lazio. Paars-wit verloor de vriendschappelijke partij met 3-2. Serhat Akin scoorde bij zijn comeback in 2 tijden vanop de stip. Legear scoorde via vrije trap het eerste doelpunt. Lees verder »

Scaloni komt niet naar Anderlecht

Scaloni komt niet naar Anderlecht

Volgens de Franstalige pers zou Scaloni dan toch niet naar Anderlecht komen. Hij past dan wel in het profiel van de rechtsachter die ze zoeken maar ze kunnen de Argentijn niet in de Champions League opstellen. Lees verder »

Sportweekend volgde Hassan

Sportweekend volgde Hassan

Deze avond omstreeks 19u20 in Sportweekend (één) kan u een reportage bekijken over Hassan. De Egyptische international werd gevolgd door een cameraploeg van de sportredactie en praat vrijuit over zijn integratie bij Anderlecht. Lees verder »

Nieuw contract voor Daniël Zitka

Nieuw contract voor Daniël Zitka

"Ik word nog elke dag beter", zeer duidelijke woorden van Daniël Zitka diens contract nog tot 2008 loopt. Maar door zijn glansprestaties van de afgelopen weken, liet Van Holsbeeck al blijken dat er een nieuw contract klaarligt. Lees verder »

Biglia past voor Lazio

Biglia past voor Lazio

Na zijn glansprestatie in Madrid zal Lucas Biglia, die last heeft aan de adductoren, wellicht aan de kant blijven tegen Lazio Roma. De staf wil geen grote risico's nemen. Lees verder »

België -19 wint van Canada

België -19 wint van Canada

Op het veld van Sint-Truiden heeft België onder 19 jaar Canada verslagen met 2-1. Twee jeugdspelers van Anderlecht kwamen in acie: Michael Koné, die op de paal schoot, en Sven Kums. Lees verder »

Juhasz en Hongarije zwaar onderuit

Juhasz en Hongarije zwaar onderuit

Roland Juhasz is met zijn land zwaar onderuit gegaan tegen Noorwegen. Hongarije verloor met 1-4, bij de rust stond het al 0-3. Juhasz werd in de 66e minuut naar de kant gehaald voor Vilmos Vanczak. Lees verder »

 02-09-2006 

Boussoufa scoort voor Marokko

Boussoufa scoort voor Marokko

Mbark Boussoufa heeft vanavond zijn eerste doelpunt voor de Marokkaanse nationale ploeg gemaakt. In een kwalificatiematch voor de African Nations Cup 2008 legde hij tegen Malawi de 2-0 eindstand vast in de 76ste minuut. Lees verder »

Ook Gérard Lifondja mag mee naar Rome

Ook Gérard Lifondja mag mee naar Rome

Gisteren al maakten we u de selectie voor de match tegen Lazio bekend. Vandaag voegde Vercauteren daar nog één speler aan toe. De 17-jarige Gérard Lifondja mag net als zijn leeftijdsgenoten Gillis en Kage mee afreizen naar Italië. Lees verder »

Vanden Borre traint weer mee

Vanden Borre traint weer mee

De kuitblessure van Anthony Vanden Borre, die hij tijdens de wedstrijd tegen Brugge opliep, is weer volledig genezen en de speler kan weer met de andere Rode Duivels trainen. Lees verder »

Weer een Argentijn naar Anderlecht?

Weer een Argentijn naar Anderlecht?

Ondanks het einde van de transferperiode blijft Anderlecht op zoek naar een rechtsachter. En het ziet er naar uit dat er daarvoor weer aan Argentijn in aanmerking komt, met name Lionel Scaloni, 28 jaar en international. Lees verder »

Belgische beloften gaan winnen in Ierland

Belgische beloften gaan winnen in Ierland

De Belgische beloften zijn goed begonnen aan de voorronde voor het EK-21. De Belgen gingen in Ierland winnen met 0-1. Ex-Anderlechtspeler Maarten Martens scoorde het enige doelpunt. België behoudt zo zijn kansen op barragematchen. Lees verder »

Selectie Lazio Roma - Anderlecht

Selectie Lazio Roma - Anderlecht

Vandaag maakte Franky Vercauteren zijn selectie bekend die mee mag naar Rome voor de oefenmatch tegen Lazio. Bij de selectie zijn de 17-jarige jongeren Cor Gillis & Hervé Kage. Lazio en Anderlecht nemen het zondag tegen elkaar op. Lees verder »

 01-09-2006 

Spaanse club kan Mbo niet binnenhalen

Spaanse club kan Mbo niet binnenhalen

Spaanse eersteklasser Recreativo de Huelva had gisteren nog een bod uitgebracht op Mbo maar Anderlecht vond het bod te laag en de club werd afgewimpeld. En Onyewu van Standard was dan weer te duur voor paars-wit. Lees verder »

Transfermarkt afgesloten

Transfermarkt afgesloten

De transfermarkt werd deze nacht om 00u00 officieel afgesloten. Vele clubs hebben nog tot in de laatste uren zitten onderhandelen maar vanuit het Constant Vanden Stockstadion blijft het stil... Lees verder »