Archieven

 30-06-2015 

Stade Reims schept duidelijkheid over Gillet

Stade Reims schept duidelijkheid over Gillet

TRANSFERS Sinds enkele dagen wordt het druk gespeculeerd over een transfer van Guillaume Gillet naar Stade Reims. In een officieel communiqué geeft de Franse club nu een stand van zaken. "Alle partijen hebben een akkoord, maar Gillet heeft extra bedenktijd gevraagd", zo klinkt het. Lees verder »

Ook Kawaya en Cools behalen diploma

Ook Kawaya en Cools behalen diploma

ANDERE In navolging van Youri Tielemans hebben ook Andy Kawaya en Kobe Cools hun middelbare school met succes beëindigd. De twee zijn zo een volgende spelers die via het Purple Talent-project school en voetbal succesvol wisten te combineren. Lees verder »

Gillet traint opnieuw mee met Anderlecht

Gillet traint opnieuw mee met Anderlecht

ANDERE Guillaume Gillet heeft de training hervat bij Anderlecht. De oud-aanvoerder, die vorig seizoen werd uitgeleend en graag in Frankijk wil blijven, is een opvallende verschijning op de open training van deze voormiddag. Ook de internationals zijn er voor het eerst bij. Lees verder »

Marin mogelijk naar Amerikaanse MLS

Marin mogelijk naar Amerikaanse MLS

TRANSFERS Na zijn mislukte uitleenbeurt aan Anderlecht hoeft Marko Marin niet te rekenen op veel interesse. Het Amerikaanse Kansas City zou mogelijk een uitweg bieden voor de Duitser. CEO Robb Heineman  wil hem graat van Chelsea naar de MLS halen. Lees verder »

Brusselse gemeenteraad keurt stadionakkoorden goed

Brusselse gemeenteraad keurt stadionakkoorden goed

ANDERE De gemeenteraad van de stad Brussel heeft gisterenavond drie vereenkomsten goedgekeurd die de juridische lijnen uitzetten tussen de stad Brussel, de vzw Tentoonstellingspark en Ghelamco wat betreft de huur en uitbating van het nieuwe Anderlecht-stadion. Het werd een pittig debat. Lees verder »

Van Holsbeeck: "We gaan Kaminski verkopen"

Van Holsbeeck:

TRANSFERS Naast Guillaume Gillet zijn ook de huurlingen Fede Vico, Samuel Armenteros en Thomas Kaminski nog niet onder dak. Hun toekomst ligt alleszins niet bij Anderlecht, ook die van Kaminski niet. "We willen hem verkopen voor de juiste prijs", zegt Herman Van Holsbeeck. "Anders hebben we drie topkeepers." Lees verder »

Gillet rond de tafel met Hasi

Gillet rond de tafel met Hasi

TRANSFERS De kans dat Guillaume Gillet zijn contract bij Anderlecht, dat nog een jaar loopt, uitdoet, is weer wat groter. Zijn transfer naar Reims is nog altijd niet rond. Deze club is bovendien niet meteen iets waar Gillet warm voor loopt. Lees verder »

Transfersom Mbokani op komst

Transfersom Mbokani op komst

ANDERE Roger Vanden Stock heeft een akkoord bereikt met zijn collega Igor Surkis van Dinamo Kiev over de achterstallige transfergelden van Dieumerci Mbokani. De Oekraïnse club moet Anderlecht nog enkele honderdduizenden euro's en zal dit geld weldra betalen. Lees verder »

 29-06-2015 

Obradovic officieel voorgesteld

Obradovic officieel voorgesteld

TRANSFERS Ivan Obradovic is in de vooravond officieel voorgesteld als nieuwe speler van Anderlecht. De Serviër reageert verheugd op de transfer die hem voor vier seizoen aan paars-wit bindt. "Het feit dat heb getekend bij de beste club van het land, is een hele eer voor mij", aldus Obradovic. Lees verder »

Borussia Mönchengladbach vindt Mbemba te duur

Borussia Mönchengladbach vindt Mbemba te duur

TRANSFERS Lucien Favre, coach van Borussia Mönchengladbach, is bezig met de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zal er in zijn ploeg plaats zijn voor Chancel Mbemba? De kans is alvast wat kleiner geworden want manager Eberl laat in de Duitse pers verstaan dat de speler te duur is. Lees verder »

Obradovic krijgt rugnummer 37

Obradovic krijgt rugnummer 37

TRANSFERS Ivan Obradovic legde deze voormiddag zijn medische testen af bij Anderlecht. Blijkbaar met succes, want de club heeft intussen bekend gemaakt dat de linksachter komend seizoen zal aantreden met rugnummer 37. Lees verder »

Ook vrijdag open training

Ook vrijdag open training

ANDERE De open training van vanmiddag heeft heel wat supporters naar het oefencomplex in Neerpede gelokt. Intussen heeft Anderlecht nog een derde open training aangekondigd voor deze week. Vrijdag om 10 uur zijn de fans welkom in het Constant Vanden Stock-Stadion. Lees verder »

Vandaag open training

Vandaag open training

ANDERE Denk er aan, vandaag vindt er in Neerpede een open training plaats. Supporters zijn welkom vanaf 14.30 uur. Vergeet alvast de zonnecrème niet! Aleksandar Mitrovic zal er nog niet bij zijn. Hij krijgt een inspuiting in de enkel en hervat pas woensdag de training. Lees verder »

Hasi: "Eerst verkopen, dan pas kopen"

Hasi:

INTERVIEWS Met Ivan Obradovic verwelkomt Besnik Hasi vandaag zijn eerste zomertransfer. Dat er nog wat moet bijkomen, daar is de Anderlecht-coach van overtuigd. "Vorig seizoen waren we derde. Dat betekent dat we niet goed genoeg waren om kampioen te worden, dus dan moet je je versterken." Lees verder »

 28-06-2015 

Hasi: "Suarez is nog niet klaar en dat is logisch"

Hasi:

INTERVIEWS Bij het uitblijven van grote transfers is het momenteel vooral uitkijken naar de terugkeer van Matias Suarez. Zien we komend seizoen opnieuw de beste Suarez? Besnik Hasi blijft voorzichtig. "Eigenlijk reken ik niet op hem", zo klinkt het. "De voorbije twee jaar speelde hij amper. Er zijn nog teveel vraagtekens." Lees verder »

Geslaagde operatie voor Conté

Geslaagde operatie voor Conté

BLESSURES Ibrahima Conté werd vrijdag geoppereerd aan beide knieën. Via sociale media liet hij weten dat de operatie succesvol verlopen is. "God dank U, de operatie is goed verlopen", postte de Guinieër op twitter.  Lees verder »


 27-06-2015 

Southampton en Zenit willen Praet

Southampton en Zenit willen Praet

TRANSFERS Volgens het Engelse The Telegraph, staat Dennis Praet op de verlanglijst van Southampton en Zenit Sint-Petersburg. De Engelse club wil Praet aantrekken om het vertrek van Morgan Schneiderlin op te vangen. Zenit ziet in Praet een opvolger voor Axel Witsel. Lees verder »

Biglia naar halve finale met Argentinië

Biglia naar halve finale met Argentinië

ANDERE Lucas Biglia plaatste zich gisteren met Argentinië voor de halve finales in de Copa America. De kans is zo weer wat kleiner dat hij er op 19 juli bij is wanneer Lazio Roma naar het Astridpark afzakt voor een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. Lees verder »

 26-06-2015 

Puntenhalvering blijft behouden

Puntenhalvering blijft behouden

ANDERE Op de algemene vergadering van de Pro League werden een paar belangrijke beslissingen genomen. Zo wordt de puntenhalvering bij de start van de play-offs behouden. De winnaar van de reguliere competitie krijgt wel een ticket voor de Europa League. Lees verder »

Tielemans afgestudeerd

Tielemans afgestudeerd

ANDERE Vrijdag 26 juni kreeg Youri Tielemans zijn diploma secundair onderwijs overhandigd. Tielemans combineert al twee jaar zijn studies met profvoetbal en mocht daar vrijdag eindelijk de vruchten van plukken.  Lees verder »

Biglia kan Anderlecht nog geld opbrengen

Biglia kan Anderlecht nog geld opbrengen

ANDERE Lucas Biglia heeft zich in zijn tweede jaar bij Lazio Roma opgewerkt tot één van de beste middenvelders in de Serie A en volwaardig Argentijns international. De Argentijn wordt in verband gebracht met diverse topclubs en als het tot een transfer zou komen, dan zal Anderlecht ook zijn graantje meepikken. Lees verder »

Newcastle mengt zich in strijd rond Mitrovic

Newcastle mengt zich in strijd rond Mitrovic

TRANSFERS Benfica en Porto strijden al een tijdje om de handtekening van Aleksandar Mitrovic. Nu komt ook Newcastle zich mengen. Volgens sommige bronnen zouden ze met een bod van 17 tot 18 miljoen euro afkomen. Volgens Het Nieuwsblad is ook Benfica intussen werk aan het maken van een bod. Lees verder »

 25-06-2015 

Gillet voor drie jaar naar Reims

Gillet voor drie jaar naar Reims

TRANSFERS Guillaume Gillet heeft een contract ondertekend bij Reims, en dit voor een duur van drie jaar. Volgens Info L'union waren het lange en moeilijke onderhandelingen, maar werden de nodige documenten donderdagnamiddag ondertekend.  Lees verder »

1 juli start vrije verkoop abonnementen

1 juli start vrije verkoop abonnementen

ANDERE Vanaf woensdag 1 juli, start de vrije verkoop van de abonnementen seizoen 2015-2016. De abonnementen kunnen alleen aangekocht worden bij de dienst ticketing en dienen cash, via bancontact of via sport- en cultuurcheques, te worden betaald. Lees verder »

Open training op 29 en 30 juni

Open training op 29 en 30  juni

ANDERE Op maandag 29 juni om 14.30u en op dinsdag 30 juni om 10u kunnen de supporters de spelers aan het werk zien tijdens een open training. RSC Anderlecht zet de deuren open van zijn trainingscentrum te Neerpede voor alle supporters. Allen op post !!!! Lees verder »

Mitrovic: "Meerdere voorstellen gehad"

Mitrovic:

TRANSFERS Aleksandar Mitrovic heeft aan de Portugese krant Recordlaten verstaan dat hij meerdere aanbiedingen ontvangen heeft, toch blijft Benfica zijn voorkeur behouden. Eveneens laat de spits niet in zijn kaarten kijken en heeft hij er niet bij vermeld van welke ploegen de voorstellen komen. Lees verder »

Tarfi: "Hoog tijd om te spelen"

Tarfi:

INTERVIEWS Mehdi Tarfi trok na vele jaren de Anderlecht-deur achter zich dicht. Bij Antwerp start de beloftevolle middenvelder aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. "Anderlecht is een mooie club, maar ik moet verder", zo zegt hij. "Straks word ik 22 jaar. Hoog tijd dus om echt aan spelen toe te komen." Lees verder »

Benfica wil geen 15 miljoen euro betalen voor Mitrovic

Benfica wil geen 15 miljoen euro betalen voor Mitrovic

TRANSFERS Een eventuele transfer van Aleksandar Mitrovic lijkt er één van hard onderhandelen te zullen worden. Volgens de Portugese sportkrant Record zou Benfica-voorzitter Luís Filipe Vieira niet bereid zijn om 15 miljoen euro neer te tellen voor de spits. Anderlecht van zijn kant zal geen lagere transferprijs aanvaarden. Lees verder »


 24-06-2015 

Willem II wil Armenteros terug huren

Willem II wil Armenteros terug huren

TRANSFERS Vorig seizoen werd Samuel Armenteros verhuurd aan Willem II. Jurgen Streppel, trainer van de Nederlandse ploeg, hoopt alvast de aanvaller terug te kunnen huren van paars-wit maar acht de kans dat dit lukt nihil. Vermoedelijk wil Anderlecht de speler liever nog verkopen vooraleer het contract, dat loopt tot juni 2016, ten einde is.  Lees verder »

Nieuw bod op Trezeguet

Nieuw bod op Trezeguet

TRANSFERS Anderlecht lijkt de komst van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan nog niet te hebben opgegeven. Volgens onze collega's van AhlyEgypt Info, een fansite van Al-Ahly, heeft Anderlecht zijn bod op Trezeguet verhoogd tot 2,5 miljoen euro. Het clubbestuur zal dit voorstel nu bestuderen. Lees verder »

Transfer kort: Mbemba en Ezekiel

Transfer kort: Mbemba en Ezekiel

TRANSFERS Borussia Mönchengladbach dreigt af te haken voor Chancel Mbemba. De Duitsers vinden de vraagprijs van Anderlecht te hoog en verleggen hun aandacht naar Kara Mbodj van RC Genk. Die zou maar de helft van Mbemba moeten kosten. Lees verder »

 23-06-2015 

Obradovic voor vier jaar naar Astridpark

Obradovic voor vier jaar naar Astridpark

TRANSFERS RSC Anderlecht heeft de transfer van Ivan Obradovic zonet officieel bekend gemaakt. De Serviër, die overkomt van KV Mechelen, zal de volgende 4 seizoenen voor paars-wit voetballen. Volgende week komt de linksback naar België om de nodige medische testen te ondergaan.  Lees verder »

Porto stapt in race voor Mitrovic

Porto stapt in race voor Mitrovic

TRANSFERS"Het wordt onmogelijk om Mitrovic te behouden", klonk eerder deze dag nog bij Herman Van Holsbeeck. Na Benfica meent nu ook FC Porto het serieus om de Servische spits aan te trekken, dat weet toch A Bola op basis van een bericht op de radiozender Antena 1. Lees verder »

Grond Vanden Stock-stadion geen Anderlecht-eigendom

Grond Vanden Stock-stadion geen Anderlecht-eigendom

ANDERE In een reportage over de toekomst van het Constant Vanden Stock-stadion vertelde TV Brussel gisteren dat de grond van het stadion eigendom is van de club. Dit klopt niet. Oud-Anderlecht-manager Michel Verschueren meldt ons dat de grond eigendom is van de gemeente Anderlecht. De club is huurder. Lees verder »

Najar start voorbereiding op Gold Cup

Najar start voorbereiding op Gold Cup

ANDERE Na een korte vakantie is Andy Najar opnieuw toegekomen bij de nationale ploeg. In San Pedro Sula is Najar met Honduras begonnen aan de voorbereiding op de Gold Cup. "We konden dit toernooi nog nooit winnen, maar zullen er alles aan doen om hier verandering in te brengen", klinkt hij ambitieus. Lees verder »

Manager bevestigt overstap Tarfi

Manager bevestigt overstap Tarfi

TRANSFERS Younous Oumori, de manager van Mehdi Tarfi, bevestigt nu ook op twitter de overstap naar Antwerp. Tarfi legt vandaag zijn medische testen af en zal er dan een contract voor twee seizoenen ondertekenen. De 21-jarige middenvelder is einde contract bij Anderlecht. Lees verder »

Nepalese Anderlecht-tester nu bij Club Brugge

Nepalese Anderlecht-tester nu bij Club Brugge

ANDERE Bij Anderlecht slaagde hij er niet in om een contract af te dwingen, maar Bimal Gharti Magar blijft het proberen in België. De 17-jarige Nepalees is nu bij Club Brugge neergestreken voor een proefperiode. Begin dit jaar waagde hij ook al zijn kans bij RC Genk. Lees verder »

Armenteros en Vico in B-kern

Armenteros en Vico in B-kern

TRANSFERS Samuel Armenteros en Fede Vico zijn naar de B-kern verwezen. Verschillende Nederlandse ploegen hebben interesse in de eerstgenoemde, maar willen er geen geld voor op tafel leggen. Vico zal wellicht weer aan een Spaanse club uitgeleend worden.  Lees verder »

Suarez en Sylla gaan voluit

Suarez en Sylla gaan voluit

BLESSURES Hoewel pers en publiek niet welkom waren op de trainingen gisteren, weet Het Nieuwsblad toch dat Idrissa Sylla en Matias Suarez goed meetrainden. De twee spitsen, die lang out waren, gingen voluit en lijken volledig fit. Lees verder »

Het blijft wachten voor Mbemba

Het blijft wachten voor Mbemba

TRANSFERS Voorlopig komt er geen schot in de zaak wat betreft de transfer van Chancel Mbemba. Borussia Mönchengladbach zou voorlopig de voorkeur geven aan Nico Elvedi van Zurich. Ook Valencia en Atletico Madrid wachten af. Lees verder »

Wordt het fluo groen of fluo rood ?

Wordt het fluo groen of fluo rood ?

ANDERE De geruchten dat het nieuwe shirt voor op verplaatsing groen zal zijn, doen al een tijdje de ronde. Ook Het Laatste Nieuws bevestigt vandaag dat gerucht. Als we de vele speculaties mogen geloven zal het uit-shirt het groen van het logo van sponsor BNP Paribas, krijgen.  Lees verder »

Antwerp wil Mehdi Tarfi

Antwerp wil Mehdi Tarfi

TRANSFERS Er was al sprake dat Mehdi Tarfi zijn broer zou vervoegen bij het Nederlandse De Graafschap. Maar nu toont ook Antwerp interesse in Tarfi. Er zou voor hem een tweejarig contract klaarliggen bij de tweedeklasser.  Lees verder »

 22-06-2015 

"Vertrek Sporting is drama voor Anderlecht"

INTERVIEWS In Anderlecht wordt ontgoocheld gereageerd op het nieuws dat paars-wit over vier jaar naar de Heizel verhuisd. Meerderheid en oppositie blijven verdwaasd achter. "Sporting is een onvervangbaar gegeven in onze gemeente", zo klinkt het. Ook voor de vele cafés is dit een schok. Lees verder »

Anderlecht volgt Michał Żyro

Anderlecht volgt Michał Żyro

TRANSFERS Volgens futbolnews.pl zou Anderlecht één van de clubs zijn die Michał Żyro van nabij volgt. De 22-jarige middenvelder komt uit voor Legia Warschau waar hij nog een contract heeft tot juni 2016. Zijn actuele waarde wordt geschat op zo'n 2,5 miljoen euro.  Lees verder »

Vooruitblik: loting Europa League

Vooruitblik: loting Europa League

ANDERE Dankzij de –weliswaar teleurstellende- derde plaats, is Anderlecht al zeker van een plaatsje in de groepsfase van de Europa League. Hoewel de loting daarvoor pas eind augustus plaatsvindt, blikt Anderlecht-online alvast vooruit.
  Lees verder »

Deze 21 spelers waren op de eerste training

Deze 21 spelers waren op de eerste training

ANDERE Met 21 spelers heeft Anderlecht vanochtend de trainingen hervat. Hierbij waren ook vier jongens uit de beloftenkern. Van de uitgeleende spelers verscheen enkel doelman Thomas Kaminski op het trainingsveld. Vanmiddag om 16 uur volgt een tweede oefensessie. Lees verder »

Een nieuw seizoen, nieuwe rugnummers

Een nieuw seizoen, nieuwe rugnummers

ANDERE Bij aanvang van de trainingen heeft Anderlecht de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekend gemaakt. Een aantal spelers wisselen van nummer en ook bij de verhuurde spelers die terugkeren is een opvallende vaststelling te maken. Lees verder »

Bastia geeft Gillet nog niet op

Bastia geeft Gillet nog niet op

TRANSFERS Bastia had tot eind mei om de optie op Guillaume Gillet te lichten, maar ontbrak de financiële middelen om dat effectief te doen. Toch hebben ze de Fransman nog niet volledig opgegeven en zouden de club een nieuwe poging doen om hem opnieuw binnen te halen.  Lees verder »

Anderlecht volgt rechtsbuiten bij Palermo

Anderlecht volgt rechtsbuiten bij Palermo

TRANSFERS Volgens livesicilia zou Anderlecht één van de ploegen zijn die de 19-jarige Accursio Bentivegna van nabij volgt. Dat verklaart toch diens manager, Cristina Russo, tegenover de site. Maar de kans dat de rechtsbuiten zijn huidige club verlaat is nihil. Ook Benfica houdt de jongeling goed in het oog.  Lees verder »

Praet op shortlist Juventus

Praet op shortlist Juventus

TRANSFERS De interesse van Juventus voor Dennis Praet lijkt concreter dan tot nu toe werd aangenomen. Volgens La Gazzetta dello Sport prijkt de Gouden Schoen op de shortlist van de Italiaanse landskampioen. Lees verder »

Paars-wit hervat trainingen

Paars-wit hervat trainingen

ANDERE Nu de medische controles afgerond zijn kan paars-wit vandaag de trainingen hervatten. Deze training is nog wel zonder de internationals, deze worden pas later in Neerpede verwacht. Thomas Kaminski, Fede Vico en Samuel Armenteros worden eveneens op de training verwacht. Lees verder »

Trezeguet blijft bij Al Ahly

Trezeguet blijft bij Al Ahly

TRANSFERS Volgens de officiële website van Al Ahly zou Trezeguet verkiezen om bij zijn huidige club te blijven. Herman Van Holsbeeck vertoefde vorige week in Egypte, maar er werd geen akkoord bereikt over de transferprijs. Lees verder »


 21-06-2015 

Jestrovic niet langer Mitrovic's manager

Jestrovic niet langer Mitrovic's manager

TRANSFERS Opmerkelijk nieuws in OJogo,volgens hen is Nenad Jestrovic niet langer meer de manager van Alexandar Mitrovic. Pini Zahavi, een machtig Israëlisch spelersmakelaar die uitstekende relaties zou onderhouden met de Portugese club Benfica, zou nu de plak zwaaien Lees verder »

 20-06-2015 

Anderlecht-scout volgde finale WK U20

Anderlecht-scout volgde finale WK U20

TRANSFERS Bij Anderlecht houdt men steeds nadrukkelijker rekening met een vertrek van Aleksandar Mitrovic. De jonge Serviër Ivan Saponjic wordt al een tijdje genoemd als mogelijke opvolger en Anderlecht ging hem gisteren scouten tijdens de finale van het WK voor -20-jarigen. Lees verder »

Matthys lijkt op weg naar Verona

Matthys lijkt op weg naar Verona

JEUGD - TRANSFERS De kans is reëel dat Anderlecht één van zijn toppers uit de beloftenploeg kwijtspeelt. Hervé Matthys zou dicht bij een transfer naar Hellas Verona staan. De 19-jarige linksvoetige verdediger zou er een contract voor vier jaar kunnen ondertekenen. Lees verder »

Strijd voor Mitrovic is begonnen

Strijd voor Mitrovic is begonnen

WEDSTRIJDEN De kans dat we komend seizoen Alexandar Mitrovic nog bij Anderlecht zien spelen wordt klein. Gisteren kopte de Portugese krant A Bola dat Benfica voluit voor de Serviër wil gaan. Maar er zijn nog kapers op de kust, zoals Newcastle en Swansea. Lees verder »

Anderlecht krijgt vergoeding voor Antonucci

Anderlecht krijgt vergoeding voor Antonucci

ANDERE Begin mei werd bekend dat Franco Antonucci, een 15-jarig toptalent, de overstap maakt naar Ajax. Vandaag 20 juni wordt hij 16 en mag de middenvelder zijn handtekening zetten onder een profcontract. Paars-wit zou nog wel zo'n 500.000 euro voor de speler opstrijken. Lees verder »

 19-06-2015 

Anderlecht oefent ook tegen Utrecht

Anderlecht oefent ook tegen Utrecht

WEDSTRIJDEN Het nieuwe seizoen begint stilaan op gang te komen. Traditioneel gaan aan de officiële start verschillendde oefenwedstrijden vooraf. Bij de al bekende duels is vandaag ook nog een wedstrijd tegen Utrecht bijgekomen. Wij zetten nog eens alle oefenduels op een rij. Lees verder »

Courtois bevestigt stadionakkoord

Courtois bevestigt stadionakkoord

ANDERE Wat we u vanmorgen al konden brengen is nu ook officieel bevestigd: er is overeenstemming bereikt over een nieuw stadion voor Anderlecht. "Habemus papam", jubelt Brussels schepen van Sport Alain Courtois. "Er is een akkoord tussen de stad Brussel, Anderlecht en Ghelamco/BAM." Lees verder »

Ivanic wellicht naar Inter

Ivanic wellicht naar Inter

TRANSFERS De kans dat we Mirko Ivanic in het Astridpark zullen zien, wordt wel heel klein nu ook Inter interesse toont in de aanvallende middenvelder. De 21-jarige Serviër komt uit voor FK Vojvodina en is international bij de Servische U21. Ivanic zou Inter verkiezen boven Anderlecht. Lees verder »

Verhuist Kaminski naar Metz?

Verhuist Kaminski naar Metz?

TRANSFERS Anderlecht rekent niet meer op de diensten van Thomas Kaminski, maar mogelijk heeft de doelman wel al snel een nieuwe club. Zo toont José Riga, trainer bij Metz, interesse in Kaminski. Ook enkele andere Franse ploegen volgen de doelman. Lees verder »

Mitrovic naar Benfica als vervanger voor Lima?

Mitrovic naar Benfica als vervanger voor Lima?

TRANSFERS"Benfica ataca Mitrovic" kopt A Bola deze ochtend in het groot op zijn voorpagina. Volgens de krant zou Benfica in Alexandar Mitrovic de vervanger zien voor de zijn spits Rodrigo Lima, die vermoedelijk naar China trekt. Het is niet de eerste keer dat Mitrovic in verband wordt gebracht met de Portugese topclub. Lees verder »

Rassoul voorgesteld bij Lokeren

Rassoul voorgesteld bij Lokeren

TRANSFERS Sporting Lokeren heeft nu ook officieel bevestigd dat het Joher Khadim Rassoul heeft aangetrokken. De Senegalees lag de voorbije maanden onder contract bij Anderlecht. "Zijn contract loopt echter af eind juni en Lokeren reageerde prompt", zo klinkt het bij de Waaslanders. Lees verder »

Praet in zee met gerenommeerd makelaarsbureau

Praet in zee met gerenommeerd makelaarsbureau

ANDERE Dennis Praet probeert zich in de markt te zetten in Engeland. Om die contacten goed te laten verlopen, gaat Praet in zee met het Engelse Stellar. Het gerenommeerde makelaarsbureau speelde een sleutelrol in de transfer van Gareth Bale, die voor 100 miljoen euro naar Real Madrid verkaste.  Lees verder »


 18-06-2015 

Haagen tekent bij FC Dordrecht

Haagen tekent bij FC Dordrecht

TRANSFERS Kristiaan Haagen heeft een nieuwe club gevonden. Na tests in Nederland bij NAC en Cambuur heeft hij nu een contract voor twee jaar getekend bij FC Dordrecht. "Het is belangrijk dat ik veel kan spelen", zo vertelt hij. "Dordrecht wist me te overtuigen." Lees verder »

Juventus blijft Praet volgen

Juventus blijft Praet volgen

TRANSFERS Het lijkt wel op bestelling. Vanmorgen nog kwam het nieuws dat er voorlopig weinig interesse is in Dennis Praet, vanmiddag wordt hij gelinkt aan Juventus. Volgens Romeo Agresti, die voor Goal.com Juventus volgt, blijft de Oude Dame Praet in het oog houden. Lees verder »

"Ik vind Praet helemaal niet overschat"

INTERVIEWS Johan Walem begint binnenkort aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach. De voorbije jaren werkte hij met de jeugd, onder meer bij Anderlecht. Hij is dan ook goed geplaatst om iets te vertellen over de jeugdpolitiek van Anderlecht. "Dit Anderlecht was niet te jong om kampioen te worden." Lees verder »

Ook Marseille had al contact met Gillet

Ook Marseille had al contact met Gillet

TRANSFERS Na zijn geslaagde uitleenbeurt aan Bastia heeft Guillaume Gillet niet te klagen wat betreft interesse uit Frankrijk. Na Bastia zelf en Stade Reims zou nu ook Olympique Marseille de middenvelder willen aantrekken. Volgens La Provence waren er al contacten tussen l'OM en de entourage van Gillet. Lees verder »

"Fans New York Red Bulls zijn dol op Kljestan"

INTERVIEWS Tijdens de winterstop ruilde Sacha Kljestan Anderlecht voor New York Red Bulls in zijn thuisland. De transfer werd voor zowel Kljestan als Red Bulls een schot in de roos. "Kljestan heeft een erg groot aandeel in de goede seizoensstart van Red Bulls", vindt analist Matthew Pavlich. Lees verder »

Anderlecht lacht nieuws Cambiasso weg

Anderlecht lacht nieuws Cambiasso weg

L'Avenir weet dat ze in het Astridpark eens goed gelachen hebben met het nieuws waarmee The Daily Mail gisteren uitpakte. De Engelse krant schreef namelijk dat paars-wit één van de clubs was die de 34-jarige Argentijn Esteban Cambiasso een aanbod zou gedaan hebben. Lees verder »

Kindermans: "Nederlands voetbal ligt me beter"

Kindermans:

INTERVIEWS Na een uitleenbeurt aan Telster trok Jonathan Kindermans vorige week de deur van het Astridpark definitief achter zich toe. De 20-jarige aanvallende middenvelder speelt voortaan voor RKC Waalwijk. "Dit is een bewuste keuze in die zin dat ik denk dat het Nederlands voetbal me beter ligt." Lees verder »

Anderlecht weet hoeveel het wil voor Mbemba

Anderlecht weet hoeveel het wil voor Mbemba

TRANSFERS Nu Chancel Mbemba's interlandverplichtingen voorbij zijn, kan hij denken aan vakantie ... en zijn transfer. De interesse wordt steeds concreter en Anderlecht heeft een duidelijk bedrag in het hoofd hoeveel het wil vangen voor de verdediger: 10 miljoen euro netto. Lees verder »

Weinig interesse voor Praet

Weinig interesse voor Praet

TRANSFERS Dennis Praet, of misschien eerder nog zijn entourage, hoopt deze zomer een mooie transfer te maken, maar voorlopig blijft het windstil. Door zijn mindere tweede seizoenshelft (door een blessure), is er maar weinig interesse voor de Gouden Schoen. Lees verder »

 17-06-2015 

Najar in selectie voor Gold Cup

Najar in selectie voor Gold Cup

WEDSTRIJDEN Andy Najar is door Jorge Luis Pinto opgenomen in de selectie van 23 spelers voor de CONCACAF Gold Cup. Dat toernooi vindt plaats van 7 tot en met 26 juli. Op 1 juli spelen de Honduresen in Houston al een oefenwedstrijd tegen Mexico.  Lees verder »

Deed Anderlecht bod op Cambiasso?

Deed Anderlecht bod op Cambiasso?

TRANSFERS Volgens een bericht in The Daily Mail zou Anderlecht één van de ploegen geweest zijn die een bod uitgebracht hebben op Esteban Cambiasso, een 34-jarige Argentijnse defensieve middenvelder. Zijn contract bij Leicester City loopt einde deze maand af.  Lees verder »

"Ezekiel kiest voor meest ambitieuze club"

TRANSFERS Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Imoh Ezekiel, maar Standard wil zijn spits graag houden. Ezekiels manager Michel Sagesse geeft aan eerst met alle geïnteresseerden te praten alvorens te beslissen. “Het sportieve zal een belangrijke rol spelen”, geeft hij aan. Lees verder »

Tielemans weer genoemd bij Atletico Madrid

Tielemans weer genoemd bij Atletico Madrid

TRANSFERS Begin april was er nog de kop "Tielemans op weg naar Atletico Madrid?", toen werd het stil tot vandaag. AS koppelt de jonge middenvelder weer aan aan de Spaanse club, dit als vervanger voor de wellicht vertrekkende Mario Suárez. Tielemans staat hierbij als favoriet aangeduid. Lees verder »

Studies ten einde voor Tielemans

Studies ten einde voor Tielemans

Dinsdag heeft Youri Tielemans zijn laatste examen van het middelbaar afgelegd. Op 25 juni kent hij zijn uitslag, maar hij heeft er alvast een goed oog op. Tielemans is nu op vakantie met enkele vrienden, hij wordt pas op 29 juni in Neerpede verwacht.   Lees verder »

 16-06-2015 

Opinie: Imoh Ezekiel

Opinie: Imoh Ezekiel

OPINIES Anderlecht toont verregaande interesse in Imoh Ezekiel. De Nigeriaanse spits moet Anderlecht in staat stellen om in een systeem met twee spitsen te spelen. Maar is zijn eventuele komst een goede zaak voor Anderlecht?   Lees verder »

Al Ahly wil dat Trezeguet blijft

Al Ahly wil dat Trezeguet  blijft

TRANSFERS Sportief directeur bij Al Ahly Wael Gomaa heeft het clubbestuur geïnformeerd dat ze Mahmoud Hassan Trezeguet het liefst ook volgend seizoen bij hen zien spelen. Al bevestigen ze de interesse van Anderlecht in de aanvallende middenvelder. Lees verder »

Kindermans: "Uitkijken naar lichting van 1999"

Kindermans:

JEUGD Volgende week hervat Anderlecht de trainingen en het is uitkijken welke jongeren hun kans krijgen. Voorlopig wordt enkel Nathan de Medina overgeheveld naar de A-kern. "Je kan niet ieder jaar aan de boom schudden en er vijf talenten laten uitvallen", zegt Jean Kindermans. Lees verder »

AS Roma ziet (opnieuw) wat in Mitrovic

AS Roma ziet (opnieuw) wat in Mitrovic

ANDERE Alexandar Mitrovic wordt in de Italiaanse pers weer genoemd bij AS Roma. Het is dus niet de eerste keer dat de Servische spits en de Italiaanse topclub aan elkaar gekoppeld worden, ook in april 2014 was dit al het geval. Een half jaar later, in oktober, dook zijn naam er opnieuw op. Lees verder »

Donderdag onderhandelingen over Obradovic

Donderdag onderhandelingen over Obradovic

TRANSFERS Donderdag zal er wellicht schot in de zaak komen betreffende een mogelijke transfer van Ivan Obradovic, dan vinden er namelijk opnieuw onderhandelingen plaats. Anderlecht hoopt alvast voor de hervatting van de trainingen hem naar het Astridpark te halen. Lees verder »

Onderhandelingen Ezekiel verlopen gunstig

Onderhandelingen Ezekiel verlopen gunstig

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck voerde de voorbije dagen drukke gesprekken met vertegenwoordigers van het Qatarese Al Arabi over een transfer van Imoh Ezekiel. Het Laatste Nieuws vernam van bronnen rond Al Arabi dat de gesprekken gunstig verlopen en een akkoord er zeker inzit. Lees verder »

Gillet: ook Bastia weer kandidaat

Gillet: ook Bastia weer kandidaat

Het bezoekje aan Reims van Guillaume Gillet dateert volgens Het Nieuwsblad al van twee weken geleden. Het was een kennismaking, maar van een deal zou nog geen sprake zijn. Intussen zou ook Bastia weer in de running zijn om Gillet definitief aan te trekken. Lees verder »

 15-06-2015 

"Ezekiel staat heel dicht bij Anderlecht"

TRANSFERS Volgens Thibaut Roland, columnist, keert Imoh Ezekiel volgend seizoen niet meer terug naar Standard. De spits zou nu heel dicht staan bij Anderlecht, dit dankzij zijn nieuwe manager ... Mogi Bayat. "De huidige manager van Ezekiel  heeft een mandaat gegeven aan Bayat", klinkt het. Lees verder »

Winst Mbemba, nederlaag Mitrovic

Winst Mbemba, nederlaag Mitrovic

WEDSTRIJDEN In een kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup van 2017 heeft Congo met 2-1 gewonnen tegen Madagaskar. Chancel Mbemba speelde de hele partij. Nicaise Kudimbana zat op de bank en Fabrice N'Sakala stond niet op het wedstrijdblad. Lees verder »

Swansea klopt terug aan voor Mitrovic

Swansea klopt terug aan voor Mitrovic

ANDERE Volgens de recentste geruchten heeft Swansea de strijd voor Aleksandar Mitrovic nog niet opgeheven. De spits leek in eerste instantie te duur, maar daar blijkt nu verandering in te komen. Volgens The Sun zouden er nu toch gesprekken zijn opgestart.  Lees verder »

 13-06-2015 

Anderlecht verhoogt bod op Trezeguet

Anderlecht verhoogt bod op Trezeguet

Volgens een Egyptisch journalist zou Anderlecht het bod op Trezeguet verhoogd hebben naar 3,5 miljoen. Een bedrag waar wij ons toch enkele vraagtekens bij stellen. Het eerste bod was 700.000 euro. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Lees verder »

Hasi toont interesse in landgenoot

Hasi toont interesse in landgenoot

Volgens het Albanese panoramasport.com toont Anderlecht interesse in Arbor Fejzullahu. De 22-jarige Albanese verdediger speelt momenteel bij Partizani Tirana en werd ook al opgeroepen voor de nationale ploeg van Albanië. Lees verder »

Nederlaag voor Anderlecht-loze Duivels

Nederlaag voor Anderlecht-loze Duivels

De Rode Duivels hebben hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales met 1-0 verloren. Het Anderlecht-viertal Olivier Deschacht, Anthony Vanden Borre, Leander Dendoncker en Youri Tielemans bleef de hele partij op de bank. Lees verder »

 12-06-2015 

Anderlecht volgt Gbamin

Anderlecht volgt Gbamin

Anderlecht toont interesse in Jean-Philippe Gbamin, een centrale verdediger die ook rechtsachter uit de voeten kan. Gbamin ligt nog onder contract bij Lens tot 2017 en kwam ook al uit voor de U19 van Frankrijk. Lees verder »

Wie halen jullie deze zomer?

Wie halen jullie deze zomer?

Na een teleurstellende derde plek moet Anderlecht deze zomer de transfermarkt op. Net als deze winter gaat Anderlecht-online op zoek naar jullie favoriete versterkingen. Lees verder »

KV Mechelen: "Constructieve gesprekken"

KV Mechelen:

In een persbericht heeft KV Mechelen bevestigt dat het met Anderlecht onderhandelt over een transfer van Ivan Obradovic. "De gesprekken verlopen in een constructieve sfeer, maar een akkoord is er nog niet", zo klinkt het. Lees verder »

Fandag op vrijdag 31 juli

Fandag op vrijdag 31 juli

Even gingen er stemmen op dat de fandag op een zondag zou plaats vinden omdat Anderlecht niet voor de Supercup moet spelen. Maar paars-wit wijkt niet af van de vertrouwde formule en is de fandag dus weer op een vrijdag, 31 juli. Lees verder »

Anderlecht biedt op Ezekiel

Anderlecht biedt op Ezekiel

Het is Anderlecht menens om Imoh Ezekiel aan te trekken. Mogy Bayat, de makelaar van Ezekiel die een goede band heeft met Anderlecht, stuurde een bod naar Al-Arabi waarin hij stelt dat Anderlecht de spits wil huren met koopoptie. Lees verder »

Servië wil Mitrovic op EK U21

Servië wil Mitrovic op EK U21

Servië wil Aleksandar Mitrovic graag gebruiken op het EK voor U21 dat volgende week start. Door de blessure van Nikola Stojilkovic heeft jong Servië een spits nodig. Anderlecht zit Mitrovic' deelname niet zitten. Lees verder »

 11-06-2015 

Wissels aan de top in januari 2016?

Wissels aan de top in januari 2016?

Het is niet de eerste keer dat er geschreven wordt dat huidig voorzitter Roger Vanden Stock zal aftreden, en ook nu weer heeft iemand de lont in brand gestoken. Dit keer was het Stéphane Pauwels op zijn eigen website. Lees verder »

Anderlecht verhoogt bod op Trezeguet

Anderlecht verhoogt bod op  Trezeguet

Begin juni kwam het bericht dat Anderlecht de 20-jarige offensieve middenvelder Mahmoud Hassan Trezeguet van nabij volgt. De interesse lijkt serieus want paars-wit zou een tweede bod uitgebracht hebben. Lees verder »

Najar in voorlopige selectie Gold Cup

Najar in voorlopige selectie Gold Cup

De kans zit er in dat Andy Najar een stuk van de voorbereiding en zelfs de openingswedstrijd in de competitie tegen Waasland-Beveren moet missen. De flankaanvaller is namelijk opgenomen in een voorlopige selectie voor de Gold Cup. Lees verder »

Obradovic: clubs vandaag rond de tafel

Obradovic: clubs vandaag rond de tafel

Vandaag zitten KV Mechelen en Anderlecht rond de tafel om de transfer van Ivan Obradovic te bespreken. Het transferdossier gaat de goeie kant op en met een beetje geluk worden vandaag de laatste punten en komma's afgewerkt. Lees verder »

N'Sakala en Colin te duur voor Troyes

N'Sakala en Colin te duur voor Troyes

Een terugkeer naar Troyes zit er niet in voor Fabrice N'Sakala en Maxime Colin. Beide spelers zijn te duur voor de Franse club, bovendien hebben ze indertijd Troyes verlaten in geen al te mooie omstandigheden. Lees verder »

 10-06-2015 

Colin en N'Sakala terug naar Troyes?

Colin en N'Sakala terug naar Troyes?

Met de komst van Ivan Obradovic en Hamari Traoré lijkt de toekomst onzeker voor Fabrice N'Sakala en Maxime Colin bij Anderlecht. Er was even interesse uit Stuttgart voor N'Sakala, maar de Duitsers haakten uiteindelijk af. Lees verder »

N'Sakala: "Mij viseren ze, Defour nooit"

N'Sakala:

Het lijkt nu echt over en uit voor Fabrice N'Sakala. In Het Nieuwsblad vertelt de Fransman over zijn laatste maanden bij Anderlecht. Volgens hem denkt de club dat hij een slechte invloed heeft op Steven Defour. "Ze viseren mij." Lees verder »

Play off 1 start op 2 april 2016

Play off 1 start op 2 april 2016

Samen met de bekendmaking van de voetbalkalender voor volgend seizoen, gaf de Pro League ook al de datums mee van de play-offs. Op 2 april 2016 gaat play-off 1 van start en eindigt op 21 mei 2016. Lees verder »

Congo speelt gelijk tegen Kameroen

Congo speelt gelijk tegen Kameroen

In het Stade Tondreau te Bergen speelden Congo en Kameroen gelijk. Chancel Mbemba en Fabrice N'Sakala behoorden beide tot de basiself bij Congo. In minuut 12 opende Jordan Botaka de score voor Congo. Lees verder »

 09-06-2015 

Geen Swansea voor Mitrovic

Geen Swansea voor Mitrovic

Lang werd het Engelse Swansea genoemd als één van de clubs die geïnteresseerd is in Aleksandar Mitrovic. Daar komt nu een eind aan. Volgens berichten in de Britse pers vindt Swansea Mitrovic te duur en azen ze nu op Stefano Okaka. Lees verder »

Anderlecht wil ook Kosanovic

Anderlecht wil ook Kosanovic

KV Mechelen deed het afgelopen seizoen helemaal niet slecht en dat heeft zo zijn gevolgen. Na Ivan Obradovic heeft Anderlecht nu ook zijn zinnen gezet op Milos Kosanovic. Lees verder »

Officieel: Bensebaini naar Montpellier

Officieel: Bensebaini naar Montpellier

Wat gisteren al werd aangekondigd, is nu ook officieel: Ramy Bensebaini verhuist naar Montpellier. De Algerijn wordt voor één seizoen gehuurd van Paradou. Bensebaini verklapte vorige week dat hij ook met Anderlecht onderhandelde. Lees verder »

Kindermans tekent bij RKC Waalwijk

Kindermans tekent bij RKC Waalwijk

Jonathan Kindermans heeft bij RKC Waalwijk een contract ondertekend voor twee jaar, met optie op een derde seizoen. Dat maakt de club bekend op haar website. Afgelopen seizoen speelde Kindermans op huurbasis bij SC Telstar. Lees verder »

Rode Duivels in het Astridpark

Rode Duivels in het Astridpark

Ter voorbereiding van hun duel nu vrijdag tegen Wales zullen de Rode Duivels ook twee keer trainen in het Constant Vanden Stock-stadion, dit op dinsdag en woensdag. Helaas zijn deze trainingen niet toegankelijk voor het publiek. Lees verder »

Mbemba: "Kameraadschap ver te zoeken"

Mbemba:

Anderlecht greep het voorbije seizoen naast de titel en dat zorgde binnen de club hier en daar voor wrevel. In een gesprek met Sport/Voetbalmagazine maakt Chancel Mbemba een balans en daarbij klinken harde woorden. Lees verder »

Anderlecht heeft akkoord met Traoré

Anderlecht heeft akkoord met Traoré

Volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht een persoonlijk akkoord bereikt met Hamari Traoré, de rechtsachter van Lierse. De 23-jarige Malinees kan een contract voor vier jaar tekenen. Nu moeten de clubs het nog eens raken. Lees verder »

Toekomst onzeker voor Kudimbana

Toekomst onzeker voor Kudimbana

Nicaise Kudimbana zit momenteel in Bergen op stage met de nationale ploeg van Congo. Zijn contract bij Anderlecht loopt eind deze maand af. Alternatieven heeft de doelman nog niet, ook over een contractverlening is niets zeker. Lees verder »

 08-06-2015 

Steegen: "De papieren zijn opgestuurd"

Steegen:

Luiz Fernandez, bondscoach van Guinee, dreigde ermee naar de FIFA te stappen omdat Idrissa Sylla en Ibrahima Conté, afgezegd hadden voor de nationale ploeg, zonder bewijzen van hun blessure. David Steegen spreekt dit tegen. Lees verder »

Nieuwe beker voor landskampioen

Nieuwe beker voor landskampioen

Tijdens de voorstelling van de kalender voor volgend seizoen, heeft de voetbalbond ook de nieuwe trofee voorgesteld. De traditionele beker met de twee grote oren maakt plaats voor een bronzen kunstwerk. Lees verder »

Kindermans op weg naar RKC Waalwijk

Kindermans op weg naar RKC Waalwijk

RKC Waalwijk hoopt deze week de komst van Jonathan Kindermans af te ronden. De 20-jarige aanvallende middenvelder werd het voorbije seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Telstar. Bij paars-wit heeft hij geen toekomst meer. Lees verder »

 07-06-2015 

'Durmisi op weg naar Anderlecht'

'Durmisi op weg naar Anderlecht'

Volgens de Deense sportcommentator Jesper Simo staat de 21-jarige verdediger Riza Durmisi dichtbij een transfer naar Anderlecht. Durmisi is een linksachter die momenteel bij Brondby speelt. Hij is ook belofteninternational. Lees verder »

Najar gelijk met Honduras

Najar gelijk met Honduras

De nationale ploeg van Honduras speelde in een oefeninterland vannacht 2-2 gelijk tegen Paraguay. Andy Najar speelde 66 minuten mee en had een voet in de 1-2 van Roman Castillo. Lees verder »

Prins97 wint onze prono

Prins97 wint onze prono

Met de Champions League finale gisteren kwam ook onze jaarlijkse prono ten einde. Het werd een spannende strijd waarin Prins97 aan het langste eind trok. Hij behaalde één puntje meer dan de tweede in de stand. Lees verder »

De top 100 van de Europa Cup

De top 100 van de Europa Cup

De krant L'Equipe publiceerde haar top 100 van de clubs in de Europese Cups sinds de eerste overwinning in 1955. We vinden er de clubs die het beste presteren in Europa over een periode van 60 jaar. Lees verder »

Riskeren Sylla en Conté Guinese schorsing ?

Riskeren Sylla en Conté Guinese schorsing ?

Idrissa Sylla en Ibrahima Conté hebben beiden afgezegd voor de interlands met Guinee. Bonscoach Fernandez is niet te spreken over die afzegging door medische redenen waar hij nog geen enkel officieel document heeft van ontvangen. Lees verder »

 06-06-2015 

Bensebaïni onderhandelt met Anderlecht

Bensebaïni onderhandelt met Anderlecht

Algerijns jeugdinternationaal en momenteel uitgeleend aan Lierse, Ramy Bensebaïni, geeft in de Algerijnse pers toe dat een overstap naar Anderlecht mogelijk is. Voorzitter van zijn huidige club, Club Athletic Le Paradou. Lees verder »

Nieuwe transferoorlog in de maak

Nieuwe transferoorlog in de maak

Tijdens vorige wintermercato vochten Anderlecht en Standard nog een transferoorlog uit rond Alexander Scholz, de Rouches wonnen uiteindelijk het pleit. Een nieuwe rel lijkt in de maak, inzet: Ivan Santini. Lees verder »

Tielemans geslaagd voor eindwerk

Tielemans geslaagd voor eindwerk

Een lachende Youri Tielemans verliet het Saint-Guido instituut donderdagavond, hij verdedigde er met succes zijn eindwerk. Op 15 en 16 juni heeft Tielemans nog examens. Gisterenmorgen sluit hij opnieuw aan bij de Rode Duivels. Lees verder »

 05-06-2015 

Jonge Luxemburger naar Anderlecht

Jonge Luxemburger naar Anderlecht

Anderlecht heeft het 16-jarige talent Loris Tinelli uit Luxemburg aangetrokken. De speler komt van Union 05 Kayl/Tétang en tekent voor drie jaar. Tinelli zal de jeugdploegen van Anderlecht vervoegen. Lees verder »

Carillo: "Laatste wedstrijd gespeeld"

Carillo:

Anderlecht-target Guido Carillo scoorde vanavond twee keer voor Estudiantes. Na afloop vertelde de spits dat dit waarschijnlijk zijn laatste duel was voor de club. "Het is geweldig om dit te doen in mijn laatste match", klonk het. Lees verder »

Poolse verdediger gelinkt aan Anderlecht

Poolse verdediger gelinkt aan Anderlecht

Volgens de Poolse media toont Anderlecht belangstelling voor Michal Helik. Dit is een 19-jarige verdediger van Ruch Chorzów. Tijdens de tweede seizoenshelft veroverde hij een basisplaats bij de Poolse eersteklasser. Lees verder »

Reactie Anderlecht op stadion-perikelen

Reactie Anderlecht op stadion-perikelen

Anderlecht heeft dan toch gereageerd op het bericht van deze ochtend waarbij volgens Het Laatste Nieuws paars-wit het project rond het nationale stadion niet wenst verder te zetten. De Tijd wist een reactie vast te krijgen. Lees verder »

Deschacht papa van Luis

Deschacht papa van Luis

Olivier Deschacht is voor de tweede keer papa geworden. Dit laat hij weten via Twitter. Luis is de naam van zijn nieuwe spruit. Hij weegt 2,72 kilo en is 49 cm groot. Goed gedaan, mama en papa Deschacht! Lees verder »

Stad en Ghelamco ontkennen breuk

Stad en Ghelamco ontkennen breuk

Brussels schepen van sport Alain Courtois en Ghelamco-CEO Paul Gheysens ontkennen dat de gesprekken tussen Anderlecht en Ghelamco over het nieuwe stadion zijn stopgezet. "Dit bericht klopt hoegenaamd niet", zegt Gheysens. Lees verder »

Mbemba: "Ik weet naar welke club ik wil"

Mbemba:

Chancel Mbemba zoekt deze zomer andere oorden op. De verdediger is klaar voor een stap hogerop, maar het had evengoed gekund dat hij bleef. "Als Anderlecht kampioen was geworden, dan zou ik niet vertrekken", zo vertelt Mbemba. Lees verder »

Lombaerts: "Anderlecht is onmogelijk"

Lombaerts:

Anderlecht informeerde een tijdje geleden naar de transfervoorwaarden van Nicolas Lombaerts. De Rode Duivel reageert nu ook zelf op dit nieuws. "Financieel is dit echt niet haalbaar. Zenit vraagt een te hoge transfersom." Lees verder »

Hoeveel kreeg Anderlecht voor Milivojevic?

Hoeveel kreeg Anderlecht voor Milivojevic?

Anderlecht verkocht gisteren Luka Milivojevic aan Olympiakos. Volgens de Griekse club betaalden ze zo'n 2,3 miljoen euro, maar de lokale media trekken dit bedrag in twijfel. Dit bedrag zou vooral dienen om indruk te maken. Lees verder »

 04-06-2015 

Ook PSG toont interesse in Mbemba

Ook PSG toont interesse in Mbemba

Chancel Mbemba kan nu ook rekenen op interesse vanuit de Ligue 1, namelijk van PSG. Dat bevestigt Fabio Baglio, de zaakwaarnemer van Mbemba, aan Sudpresse. PSG en Baglio zaten zelfs al rond de tafel om te onderhandelen. Lees verder »

Milivojevic definitief naar Olympiakos

Milivojevic definitief naar Olympiakos

Luka Milivojevic verhuist definitief naar Olympiakos. Anderlecht bereikte een akkoord met de Griekse club omtrent de overgang van de middenvelder. Milivojevic werd afgelopen seizoen al uitgeleend aan de Griekse topclub. Lees verder »

Einde verhaal N'Sakala en Colin

Einde verhaal N'Sakala en Colin

Fabrice N'Sakala en Maxim Colin hebben geen toekomst meer bij Anderlecht. Paars-wit speurt nadrukkelijk naar nieuwe vleugelverdedigers. Vooral voor N'Sakala is dit opmerkelijk. De Fransman verlengde in augustus nog zijn contract. Lees verder »

Jovanovic in Anderlecht voor Obradovic

Jovanovic in Anderlecht voor Obradovic

Anderlecht is de onderhandelingen gestart voor Ivan Obradovic van KV Mechelen. Milan Jovanovic, één van Obradovic' managers, kwam hiervoor naar Brussel. KV Mechelen is op de hoogte en is bereid mee te werken aan een transfer. Lees verder »

 03-06-2015 

Abonnementenverkoop start morgen

Abonnementenverkoop start morgen

Vanaf donderdag 4 juni, start de verkoop van de abonnementen voor seizoen 2015-2016. Allereerst wordt er vooraan gegeven aan de abonnementhouders van vorig seizoen. Prijzen variëren tussen 160 en 560 euro. Lees verder »

Mbemba ook genoemd bij Tottenham

Mbemba ook genoemd bij Tottenham

Niet alleen vanuit Duitsland is er interesse voor Chancel Mbemba. Volgens Kristof Terreur, een journalist die voor Het Laatste Nieuws de Premier League volgt, wordt de verdediger ook gekoppeld aan Tottenham. Lees verder »

'Anderlecht wil Genk-verdediger Kara'

'Anderlecht wil Genk-verdediger Kara'

In zijn zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger is Anderlecht volgens de Engelse krant Mail Online bij Kara Mbodj van Genk uitgekomen. Verschillende Engelse clubs willen Kara, maar zij krijgen nu concurrentie van Anderlecht. Lees verder »

Deschacht meest onderschat, Praet overschat

Deschacht meest onderschat, Praet overschat

Sport/Voetbalmagazine pakt vandaag uit met een enquête die het afnam bij twaalf eersteklasseclubs. Daaruit blijkt dat Anderlecht het beste veld en het mooiste shirt heeft. Olivier Deschacht krijgt ook een eervolle vermelding. Lees verder »

 02-06-2015 

Acheampong opgeroepen voor Ghana

Acheampong opgeroepen voor Ghana

Frank Acheampong is door de Ghanese bondscoach Avram Grant opgeroepen voor de interland tegen Mauritius op 14 juni. Het is de eerste wedstrijd van Ghana in de kwalificatie voor de Africa Cup van 2017. Lees verder »

Kindermans blijft niet bij Telstar

Kindermans blijft niet bij Telstar

Jonathan Kindermans, door Anderlecht het voorbije seizoen uitgeleend aan Telstar, zal volgend seizoen niet langer voor de Nederlandse tweedeklasser spelen. Kindermans en Telstar raakten het niet eens over een verlengd verblijf. Lees verder »

School roept Tielemans even terug van stage

School roept Tielemans even terug van stage

De Rode Duivels vertoeven momenteel in Bordeaux voor een stage. Daarbij ook Youri Tielemans. Tussen de trainingen door blokt de middenvelder voor zijn examens. Later deze week moet hij ook even terig naar België voor zijn school. Lees verder »

Hasi bekeek spits van 10 miljoen euro

Hasi bekeek spits van 10 miljoen euro

Guido Carrillo staat al even op de radar als mogelijke vervanger van Alexandar Mitrovic, maar de kans dat hij naar het Astridpark komt is heel klein. Zijn club heeft wel een heel stevige prijs op zijn hoofd geplakt. Lees verder »

Suarez onderhandelt over nieuw contract

Suarez onderhandelt over nieuw contract

Wat brengt de toekomst voor Matias Suarez en Anderlecht? De Argentijn woonde dit weekend een duel van zijn ex-club Belgrano bij. Volgens het lokale medium Mundo D zou Suarez momenteel met Anderlecht praten over een nieuw contract. Lees verder »

Onderzoek ongeval Malanda is afgerond

Onderzoek ongeval Malanda is afgerond

Het Duitse gerecht heeft het onderzoek naar het dodelijk ongeval van Junior Malanda afgerond. De familieleden van Malanda en de betrokkenen, onder wie de vermoedelijke chauffeur Anthony D'Alberto, worden nu op de hoogte gebracht. Lees verder »

Gillet zegt "ja" tegen zijn Marie

Gillet zegt

Guillaume Gillet zette gisteren de transferperikelen even opzij om zijn jawoord te geven aan zijn vriendin Marie in het zonnige Corsica. Op 30 mei had het burgerlijk huwelijk plaats in België. Lees verder »

Anderlecht toont interesse in Trezeguet

Anderlecht toont interesse in Trezeguet

Anderlecht volgt de 20-jarige offensieve middenvelder Mahmoud Hassan Trezeguet. Volgens zijn manager zou het akkoord al zo goed als rond zijn en hij bewijst dat met een volmacht. Paars-wit zou 700.000 euro betalen voor Trezeguet. Lees verder »

Bastia licht optie op Gillet niet

Bastia licht optie op Gillet niet

Bastia had tot 31 mei de tijd om de optie van 500.000 euro op Guillaume Gillet te lichten. Het bleek echter niet de middelen te hebben om dat bedrag neer te tellen. Het is nog niet duidelijk waar Gillet volgend seizoen zal spelen. Lees verder »

Ook Troaré op radar van Anderlecht

Ook Troaré op radar van Anderlecht

Anderlecht is op zoek naar een doublure voor Anthony Vanden Borre. Het heeft daarvoor de naam van Hamary Traoré van Lierse op zijn lijstje staan. De Malinees deed het vorig seizoen lang niet slecht bij het degraderende Lierse. Lees verder »

Van Holsbeeck zet vaart achter Obradovic

Van Holsbeeck zet vaart achter Obradovic

Besnik Hasi wil de voorbereiding starten met een zo goed als volledige kern. Dus is Herman Van Holsbeeck in volle voorbereiding om versterkingen binnen te halen. Ivan Obradovic is volgens Het Laatste Nieuws de meest concrete. Lees verder »

 01-06-2015 

Bossin verliest met Ierse U21

Bossin verliest met Ierse U21

Deze namiddag in het Galway Eamonn Deacy Park verloren de Ierse U21 van Engeland C. Anderlechtdoelman Liam Bossin speelde de tweede helft. Op vijf juni is er een tweede duel voorzien tegen de Engelsen. Lees verder »

Bakkali: "Anderlecht bood me contract aan"

Bakkali:

Zakkaria Bakkali heeft duidelijk gemaakt dat hij niet naar Anderlecht komt. De flankspeler werd de voorbije maanden vaak aan de Brusselse club gelinkt. "Anderlecht bood me een contract, maar ik wil naar een grote competitie." Lees verder »