Archieven

 31-07-2017 

Ganvoula steekt Kiese Thelin voorbij

Ganvoula steekt Kiese Thelin voorbij

Isaac Kiese Thelin zat vorige niet in de wedstrijdkern tegen Antwerp, hij zou last hebben van de enkel. Maar volgens La Dernière Heure is de Zweed helemaal niet geblesseerd en ligt ligt er iets anders aan basis. De spits zou het tijdens de voorbereiding nogal laten hangen hebben, tot grote onvrede van René Weiler.  Lees verder »

Siani zondag geschorst

Siani zondag geschorst

ANDERE KV Oostende zakt zondag af naar het Astridpark, maar zal dat zonder Sébastien Siani doen. De middenvelder werd vorige zondag met rood van het veld gestuurd, waarop het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond, één speeldag schorsting eiste. De kustploeg aanvaardt die straf en moet het zondag dus zonder de Kameroener doen.  Lees verder »

Kara, Thelin en Boeckx aanwezig op training

Kara, Thelin en Boeckx aanwezig op training

ANDERE Na de succesvolle Fanday gisteren, was het vandaag weer gewoon werkdag voor de spelers van RSC Anderlecht. Zondag staat de wedstrijd tegen KV Oostende op het programma en vandaag stonden er dus een training op het programma. Kara Mbodj, Isaac Kiese Thelin en Frank Boeckx waren alledrie present om aan de training deel te nemen.  Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - KV Oostende

Vertenten fluit Anderlecht - KV Oostende

ANDERE Volgende zondag speelt RSC Anderlecht tegen KV Oostende in het kader van de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen en vierde official Nathan Verboomen. Aftrap is voorzien om 18u.  Lees verder »

Thelin ontbrak met enkelblessure

Thelin ontbrak met enkelblessure

BLESSURES Isaac Kiese Thelin ontbrak tegen Antwerp met pijn aan de enkel. De aanvaller was niet volledig fit nadat hij op de laatste training een tik tegen zijn rechter enkel had gekregen. Voor de partij van volgend weekend tegen Oostende wordt hij opnieuw fit verwacht. Lees verder »

Vertrek Mile Svilar niet langer onbespreekbaar voor bestuur

Vertrek Mile Svilar niet langer onbespreekbaar voor bestuur

TRANSFERS Als een club voldoende geld op tafel legt en instemt met een hoog doorverkooppercentage, mag Svilar weg. Met die veranderde opstelling hoopt het Anderlechtbestuur de Svilars te doen inzien dat hij het op Anderlecht nog niet zo slecht heeft. Bij paars-wit geloven ze namelijk niet dat Svilar elders nu al betere voorwaarden kan krijgen. Lees verder »

 30-07-2017 

Kara even terug naar Senegal

Kara even terug naar Senegal

ANDERE Kara Mbodj ontbrak op de fandag vandaag niet door ziekte, maar om familiale redenen, zo weet Het Laatste Nieuws. De verdediger vertoeft momenteel in zijn vaderland Senegal. Morgen wordt hij terug op de club verwacht. Lees verder »

Franse jeugdinternational op proef

Franse jeugdinternational op proef

JEUGD Bij de U21 tegen Sint-Niklaas speelde gisteren Ulrick Emene-Ella mee. Emene-Ella is een 16-jarige Fransman die uit de opleiding van Auxerre komt en in april een profcontract tekende bij Red Bull Salzburg. De spits is momenteel op proef bij Anderlecht, zo bevestigt hij ons. Lees verder »

Kara ontbreekt op ploegvoorstelling

Kara ontbreekt op ploegvoorstelling

ANDERE Deze middag stond de offficiële ploegvoorstelling op het programma tijdens de jaarlijkse Fanday. Opvallende afwezige, Kara Mbodj. Volgens RSC Anderlecht lag de Senegalees ziek in bed. Nog een opvallende afwezige was Herman Van Holsbeeck. Is er een transfer in de maak of ligt Kara effectief ziek in bed ? Dat zal de komende dagen wellicht duidelijk worden.  Lees verder »

Anderlecht scout Roemeen

Anderlecht scout Roemeen

ANDERE Tijdens de wedstrijd van Vitorul Constanta tegen APOEL Nicosia, was er een scout van RSC Anderlecht aanwezig in de tribune. Hij kwam voor Cristian Ganea, een 25-jarige Roemeense linksachter. De directie van Vitorul, de huidige club van Ganea, geeft de interesse van paars-wit toe, maar heeft nog geen concreeet bod ontvangen. Lees verder »

Fenerbahçe richt pijlen op Teodorczyk

Fenerbahçe richt pijlen op Teodorczyk

TRANSFERS Lukasz Teodorczyk kwam niet tot scoren, maar blijft wel altijd werken voor de ploeg. Dat is ook het Turkse Fenerbahçe niet ontgaan. Turkse media zijn er zeker van Fenerbahçe een miljoenenbod aan het voorbereiden is om de Pool binnen te halen. Benieuwd of paars-wit zomaar zal zwichten voor de miljoenen.  Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

ANDERE Voor de jongens die Anderlecht binnen België verhuurt, begon het seizoen met een overwinning. De 'Nederlanders' Wout Faes en Jorn Vancamp zijn nog volop in de voorbereiding. Een overzicht van hoe het de verhuurde spelers dit weekend verging. Lees verder »

 29-07-2017 

Competitieopener bevestigt pijnpunten

Competitieopener bevestigt pijnpunten

ANDERE Anderlecht opende gisteren de nieuwe competitie met een matige prestatie en een puntendeling op het veld van promovendus Antwerp. Van paniek hoeft geen sprake te zijn. Anderlecht heeft nog tijd. Maar het kan die tijd maar beter goed besteden. Lees verder »

Officieel: Nuytinck naar Udinese

Officieel: Nuytinck naar Udinese

TRANSFERS Bram Nuytinck ruilt RSC Anderlecht na vijf seizoenen voor het Italiaanse Udinese Calcio uit de Serie A. De laatste jaren kwam Nuytinck niet zoveel meer aan spelen toe nadat hij lange tijd uit was met een aanslepende teenblessure. Hij neemt 3 Belgische titels en 3 Supercup titels mee naar Italië. Succes Brammie !!!  Lees verder »

Roef moet Excelsior Rotterdam weigeren

Roef moet Excelsior Rotterdam weigeren

TRANSFERS Het scheelde vorige week niet veel of Davy Roef had getekend bij Excelsior Rotterdam, maar RSC Anderlecht hield de deal tegen. Gisteren zat Roef als tweede keeper op de bank. Hij wil het liefst zo snel mogelijk weg, maar dat hangt af van Mile Svilar. Tussen Svilar en paars-wit is de verstandhouding momenteel niet al te best.  Lees verder »

Sels: "Blij dat we de nul konden houden"

Sels:

INTERVIEWS Matz Sels stond in doel gisteren, Davy Roef zat op de bank. Mile Svilar zou eerder deze week ziek zijn geworden en was dus niet fit. De hele keeperskwestie is iets waar Sels niet meer bezig is. Hij legt de focus vooral bij hem zelf en zijn zelfvertrouwen groeit met elke wedstrijd.  Lees verder »

Boeckx gespot in bezoekersvak

Boeckx gespot in bezoekersvak

ANDERE Frank Boeckx revalideert nog steeds van zijn rugoperatie, maar dat wil niet zeggen dat hij thuis in de zetel naar het voetbal kijkt. Gisteren reisde hij mee af naar Antwerp met de Anderlecht-supporters en volgde de wedstrijd met hen vanuit het bezoekervak. Iets wat vele paars-wit supporters ten zeerste konden appreciëren. Lees verder »

Spajic: "Geweldige sfeer"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic was toch wel onder de indruk van de supporters van Antwerp. Ondanks het scoreloos gelijkspel, ziet de Serviër dat zijn ploeg op de goede weg is. Het ontbrak hen aan de laatste details om te kunnen scoren: "Maar we zijn op de goede weg", aldus Spajic.  Lees verder »

Weiler: "Tevreden over ons voetbal"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler was een beetje ontgoocheld dat de drie punten niet mee terugkeerden naar Brussel, maar al bij al was hij tevreden over de manier van spelen van zijn ploeg. De coach had ook nog lovende woorden voor de tegenstander: "Antwerp is een aanwinst voor het Belgisch voetbal." Lees verder »


 28-07-2017 

Anderlecht speelt meteen de eerste punten kwijt

Anderlecht speelt meteen de eerste punten kwijt

WEDSTRIJDEN Nieuwkomer Antwerp heeft meteen landskampioen Anderlecht in bedwang kunnen houden. Op de Bosuil kwam paars-wit niet verder den een scoreloos gelijkspel. De wedstrijd kan simpel worden samengevat: een eerste helft waarin niks te beleven viel en een tweede bedrijf met een resem kansen maar een gebrek aan kalmte. Lees verder »

Opstelling Antwerp - Anderlecht

Opstelling Antwerp - Anderlecht

WEDSTRIJDEN De elf spelers die om 20u30 aan de aftrap staan op het veld van Antwerp: Matz Sels, Dennis Appiah, Mbodj Kara, Uros Spajic, Ivan Obradovic, Leander Dendoncker, Adrien Trebel, Sven Kums, Alexandru Chipciu, Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk

De bankzitters: Davy Roef, Olivier Deschacht, Pieter Gerkens, Henry Onyekuru, Nicolae Stanciu, Massimu Bruno, Silvère Ganvoula Lees verder »

Opgelet: geen handtassen of rugzakken op Fan day

Opgelet: geen handtassen of rugzakken op Fan day

ANDERE Zondag staat de jaarlijkse Fan Day van RSC Anderlecht op het programma in en rond het Constant Vanden Stock Stadion. De club wil er jullie nog eens aan herinneren dat er geen handtassen of rugzakken worden toegelaten tijdens de Fan Day. Voor de benodigdheden voor jonge/kleine kinderen wordt een uitzondering gemaakt, maar alles wordt grondig gefouilleerd.  Lees verder »

Laatste inspectie Bosuil

Laatste inspectie Bosuil

WEDSTRIJDEN Op de Bosuil vond er zo'n 15 minuten geleden nog een laatste inspectie plaats. Zo werd er gecontroleerd of de zone waar de werken plaats vinden voldoende afgeschermd is, aangezien daar nog brokstukken liggen. Zonet werd dan ook bekend gemaakt dat het stadion goedgekeurd werd en de wedstrijd vanavond gewoon zal doorgaan.  Lees verder »

Laatste 400 abonnementen

Laatste 400 abonnementen

ANDERE De abonnementenverkoop liep als een trein de voorbije weken, zo goed zelfs dat er momenteel nog 400 abonnementen beschikbaar zijn. Wil je er bij zijn komend seizoen en je alvast verzekeren van je plaats in de tribune bij Europese wedstrijden, dan is het nu de moment om je abonnement aan te kopen. Dat kan ook komende zondag tijdens de Fanday.  Lees verder »

Roef op de bank tegen Antwerp

Roef op de bank tegen Antwerp

ANDERE RSC Anderlecht opent vanavond de competitie op het de Bosuil. Matz Sels staat wellicht in doel, op de bank neemt Davy Roef plaats en niet Mile Svilar. Svilar is al een paar dagen ziek en is niet fit voor vanavond. Roef laat op training een positieve indruk achter, ook al wil hij nog steeds vertrekken. Verder gedraagt hij zich als voorbeeldprof.  Lees verder »

100 jaar in Astridpark

100 jaar in Astridpark

ANDERE RSC Anderlecht voetbalt dit jaar exact 100 jaar in het Astridpark. En het ziet er naar uit dat daar niet direct verandering in zal komen. "Zoals het momenteel staat met het Eurostadion, is het duidelijk dat we daar niet zullen in meegaan", aldus Herman Van Holsbeeck.  Lees verder »

 27-07-2017 

Spajic kostte amper 1,2 miljoen euro

Spajic kostte amper 1,2 miljoen euro

TRANSFERS Toen Anderlecht vorig jaar Uros Spajic aantrok, klonk er heel wat scepcis. De Serviër ontpopte zich echter tot een topverdediger. Vandaag kunnen we zeggen dat Anderlecht met hem een gouden zaak deed, zeker als je weet hoeveel hij slechts kostte. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Ervaring leert mij dat die vrij duur zijn"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Bram Nuytinck trekt na vijf seizoenen de deur van Neerpede achter zich dicht. Veel spelen deed de Nederlander niet meer, maar zijn vertrekt dwingt RSC Anderlecht wel de transfermarkt op. Het zal geen gemakkelijke opdracht worden om een vervanger te vinden, bevestigt Van Holsbeeck: "De ervaring leert mij dat die vrij duur zijn." Lees verder »

Nuytinck legt morgen medische testen af

Nuytinck legt morgen medische testen af

TRANSFERS Ondertussen raken er meer en meer details bekend rond de overgang van Bram Nuytinck naar het Italiaanse Udinese. Volgens Gianluca Di Marzio, legt de Nederlander morgen zijn medische testen af bij Udinese. Hij krijgt er een contract voorgeschoteld voor vier seizoen. Er zo een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid zijn met de transfer.  Lees verder »

"Doel is om in pot 1 van Champions League te geraken"

INTERVIEWS Enkel de acht hoogst gerangschikte landen, volgens het UEFA-coëfficient, belanden in pot 1 van de Champions League. Door de goede prestaties van de Belgische ploegen staat België op plaats negen, maar zit nummer acht, Oekranië, op de hielen. Voorzitter Roger Vanden Stock wil volgend jaar in pot 1 geraken. Maar nu, eerst proberen overwinteren in Europa. Lees verder »

"Blij dat deze unieke relatie wordt verdergezet"

INTERVIEWS Begin juni kon je bij ons al lezen dat BNP Paribas Fortis ook de komende vier jaar hoofdsponsor blijft van RSC Anderlecht. Zowel de club als de bank zijn enorm opgetogen over deze samenwerking die ondertussen al sinds 1981 loopt. "Al 14 jaar bij Anderlecht en ik heb nooit een andere hoofdsponsor geweten", zegt Herman Van Holsbeeck, "Vrij uniek in de voetbalwereld." Lees verder »

Moet Anderlecht 67,5 miljoen euro aan de staat?

Moet Anderlecht 67,5 miljoen euro aan de staat?

TRANSFERS Sinds 2008 zijn voetbal-, basketbal- en volleybalclubs in België vrijgesteld van de doorstorting van bedrijfsvoorheffing. Zo kunnen ze lagere brutolonen betalen om de speler netto hetzelfde te laten overhouden. Die maatregel werd echter niet gemeld aan de Europese Unie. Bij een klacht riskeren de clubs het achterstallige bedrag alsnog te moeten ophoesten. Lees verder »

Israëlische club Kabasele bekend

Israëlische club Kabasele bekend

TRANSFERS Het Nieuwsblad weet welke Israëlische club Nathan Kabasele wil aantrekken. Het zou gaan om Maccabi Petah Tikva, dat vorig jaar als vierde eindigde in de hoogste klasse. Volgens de krant de deal in orde, maar een officieel bericht van Tikva of Anderlecht is er nog niet. Lees verder »

Hanni: "Ik voetbal héél graag"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni verlengde na zijn vakantie zijn contract bij RSC Anderlecht. Iets waar hij niet lang moest over nadenken: "De club heeft de eerste stap gezet om mijn huidige verbintenis op te waarderen, we zaten direct op één lijn." Met de Champions League die eraan komt staat de aanvaller een nieuwe uitdaging te wachten: "Ik voetbal héél graag." Lees verder »

Anderlecht in zee met productiehuis 'De Mensen'

Anderlecht in zee met productiehuis 'De Mensen'

INTERVIEWS RSC Anderlecht gaat de komende drie jaar samenwerken met het Vlaamse productiehuis 'De Mensen'. Bedoeling is dat het productiehuis op termijn een 600-tal filmpjes gaat maken, waaronder interviews, langere reportages en korte clips. Het is de eerste keer dat het produktiehuis gaat samenwerken met een voetbalclub. Lees verder »

Contractverlenging voor Dendoncker ?

Contractverlenging voor Dendoncker ?

ANDERE RSC Anderlecht doet er alles aan om Leander Dendoncker nog één seizoen te houden. Zo wil het nu zijn contract opwaarderen met een serieuze financiële verhoging. Het wil het contract van Dendoncker dat loopt tot 2021, ook nog met één jaar verlengen.  Lees verder »

Mata geeft zijn versie

Mata geeft zijn versie

ANDERE Volgens Herman Van Holsbeeck sprong de transfer van Clinton Mata af omdat de speler John Bico nam als makelaar. "Niets van aan", reageert Mata, "Ik kreeg geen bedenktijd en het voorstel was te nemen of te laten. Ik mocht zelfs niet eerst eens met coach Weiler praten."  Lees verder »

ManU scout Dendoncker

ManU scout Dendoncker

TRANSFERS - ANDERE Morgen zijn er op de Bosuil een paar scouts aanwezig. Ondermeer AC Milanen RB Leipzig zullen vertegenwoordigd zijn. Maar ook Manchester United stuurt een scout, meer bepaald om Leander Dendoncker te scouten  Al zal het diep in de buidel moeten tasten, Anderlecht heeft een transferprijs van 38 miljoen euro op de Rode Duivel geplakt.  Lees verder »

 26-07-2017 

Forum: Moet Kara Mbodj blijven? Of vertrekken?

Forum: Moet Kara Mbodj blijven?  Of vertrekken?

WEBSITE Vorige winter reeds was er flink wat belangstelling voor Kara, maar Anderlecht zei “nee” en paaide de Senegalees met een contractverbetering, en de belofte om deze zomer mee te werken aan een transfer.  Maar zie, de nieuwe competitie gaat beginnen, en Kara is hier nog steeds.  Is dat nu een goede zaak, of net niet?  Libero stelt de vraag op het forum, wie ook zijn/haar mening wil delen, is daar dan ook meer dan welkom.
  Lees verder »

De reden waarom transfer Mata afsprong

De reden waarom transfer Mata afsprong

TRANSFERS - ANDERE RSC Anderlecht was al een tijdje rond met Charleroi over de transfer van Clinton Mata, alleen de speler bleef twijfelen. Uiteindelijk zag paars-wit af van de transfer, reden: John Bico. Op gegeven moment veranderde Mata van agent en ruilde Mogi Bayat in voor Bico. Het signaal voor Anderlecht om definitief van de transfer af te zien.  Lees verder »

Lambrecth weigert Lommel

Lambrecth weigert Lommel

TRANSFERS Dylan Lambrecth die in januari overkwam van FC Luik, en vervolgens meteen werd uitgeleend aan Roeselare voor de rest van het seizoen, traint momenteel mee met de B-kern. Lommel toonde interesse om de aanvaller te huren, maar Lambrecth weigerde. Er wordt nu verder gezocht naar een oplossing.  Lees verder »

Overheidsdiensten inspecteren Bosuil

Overheidsdiensten inspecteren Bosuil

ANDERE Gisteren ging de geplande inspectie door op de Bosuil door de verschillende overheidsdiensten. Politie, brandweer en Binnenlandse Zaken bekeken alle veranderingen en evalueerden de toestand van de huidige werken. Ze kwamen tot de vaststelling dat er op korte tijd al heel wat vooruitgang was. Buiten enkele opmerkingen is het stadion klaar voor vrijdag.  Lees verder »

Kabasele richting Israël

Kabasele richting Israël

TRANSFERS Er zou een oplossing in de maak zijn voor Nathan Kabasele. Volgens voetbalkrant.com heeft hij een aanbieding op zak vanuit de Ligat Ha'Al, de hoogste Israëlische voetbalklasse. Kabasele zou niet weigerachtig staan tegenover een overgang, nadat hij eerder al clubs uit Turkije afwees.  Lees verder »

Dendoncker en Nuytinck terug op training

Dendoncker en Nuytinck terug op training

BLESSURES Coach René Weiler mocht gisteren Leander Dendoncker en Bram Nuytinck opnieuw op training verwelkomen. Dendoncker raakt speelklaar voor Antwerp, Nuytinck wellicht niet. Hij kampt nog met een fysieke achterstand door een aanslepende achillespeesblessure.  Lees verder »


 25-07-2017 

Vancamp scoort en geeft assist bij debuut

Vancamp scoort en geeft assist bij debuut

ANDERE Afgelopen zaterdag ging Roda JC Kerkrade op bezoek bij FC Eindhoven voor een oefenwedstrijd. Jorn Vancamp startte in de basis bij Roda en zorgde na zes minuten, voor de 0-1 op het scorebord. Even later gaf hij ook de assist voor de 1-2, de wedstrijd eindigde met 2-3 winst voor Roda.  Lees verder »

Brusselse derby op fandag

Brusselse derby op fandag

ANDERE Komende zondag is er de RSCA Fan Day in en rond het Constant Vanden Stock Stadion. Om 11u30 staat er een echte Brusselse derby op het programma, legends van paars-wit en RWDM nemen het dan tegen elkaar op. Bij de legends van Anderlecht zijn ondermeer Nicolas Frutos, Gilles De Bilde en Oleg Iachtchouk. Ze worden gecoacht door Daniel Renders. Lees verder »

"Svilar zal zeker zijn kansen krijgen"

INTERVIEWS Mile Svilar had gehoopt om dit seizoen zijn kansen te krijgen in de A-kern. Toen RSC Anderlecht Matz Sels binnenhaalde voor één seizoen, zag Svilar zijn kansen slinken. Herman Van Holsbeeck benadrukt dat hij geen andere keuze had door de rugoperatie van Frank Boeckx, maar dat Svilar zeker zijn kansen zal krijgen komend seizoen. Lees verder »

"Bouwwerf Bosuil"

ANDERE Binnen drie dagen wordt de competitie op gang gefloten op de Bosuil, maar 100% zeker is dat nog niet. Al maken ze zich bij Antwerp sterk dat het stadion zal in orde zijn om RSC Anderlecht te ontvangen komende vrijdag. De grasmat ligt er in ieder geval al, en aan noodkleedkamers wordt naarstig gewerkt.  Lees verder »

Andy Najar sukkelt weer met hamstringblessure

Andy Najar sukkelt weer met hamstringblessure

BLESSURES Andy Najar zal vrijdag niet kunnen spelen tegen Antwerp en is er misschien ook in de volgende competitiewedstrijden niet bij. De oorzaak is een hamstringblessure, die de Hondurees vorig seizoen ook al Play-off 1 kostte. Een ander gevolg van de blessure is dat Andy Najar ook na de zomertransfers nog bij Anderlecht zal spelen. Lees verder »

 24-07-2017 

Africa Cup in de zomer vanaf 2019 ?

Africa Cup in de zomer vanaf 2019 ?

ANDERE In het verleden moest RSC Anderlecht heel wat spelers afstaan aan de Africa Cup, die half januari van start gaat tot halfweg februari ongeveer. De kans bestaat dat dat in de toekomst niet meer het geval is. Ahmad Ahmad, de nieuwe voorzitter van de Afrikaanse voetbalbond, heeft een voorstel op tafel geworpen om het toernooi in de zomer te laten doorgaan. Een werkgroep mag nu uitzoeken hoe dit praktisch geregeld moet worden. Lees verder »

Lardot fluit de competitie op gang

Lardot fluit de competitie op gang

ANDERE Vrijdag om 20u30 start de Jupiler Pro League officieel met de wedstrijd Antwerp - RSC Anderlecht. Jonathan Lardot is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Frederic Godelaine, Florian Lemaire en vierde official Jan Boterberg.  Lees verder »

Hoe debuteerden de nieuwkomers?

Hoe debuteerden de nieuwkomers?

WEDSTRIJDEN Vier van de vijf nieuwkomers kwamen tijdens de Supercup in actie. Matz Sels en Sven Kums speelden de hele partij, Henry Onyekuru en Pieter Gerkens vielen in. Het Laatste Nieuws liet zijn licht schijnen over hun prestaties. Lees verder »

Competitie start zonder vijf vaste scheidsrechters

Competitie start zonder vijf vaste scheidsrechters

ANDERE Vrijdag wordt de competitie op gang gefloten op de Bosuil. Dat zal in ieder geval al niet door Erik Lambrechts, Christof Dierick, Frederik Geldhof, Luc Wouters of Serge Gumienny zijn door uiteenlopende reden. Op 7 september krijgen ze een herkansing. Johan Verbist zegt dat hij genoeg scheidsrechters heeft om tot dan de competitie in goede banen te leiden.  Lees verder »

Kara zou nu ook naar Sevilla kunnen

Kara zou nu ook naar Sevilla kunnen

TRANSFERS Het blijft bang afwachten of Kara Mbodj bij Anderlecht blijft. Na interesse uit Frankrijk en Engeland, mag nu ook Sevilla aan het lijstje worden toegevoegd. De Spaanse club was eerder ook al geïnteresseerd in Teodorzcyk. Of de Spanjaarden de fikse transferprijs kunnen / willen neertellen, blijft af te wachten. Lees verder »

 23-07-2017 

Acheampong debuteert met verlies

Acheampong debuteert met verlies

ANDERE Frank Acheampong speelde dit weekend zijn eerste wedstrijd voor Tianjin Teda. De Anderlecht-huurling kon echter niet voorkomen dat zijn club met 2-1 verloor van Chongquing Dangdai Lifan. Acheampong speelde de hele partij. Lees verder »

Bölöni komt scouten

Bölöni komt scouten

ANDERE Volgende vrijdag start de Jupiler Pro League, RSC Anderlecht neemt het op tegen FC Antwerp op de Bosuil. Coach van Antwerp, Laszlo Bölöni, was gisteren te gast in het Constant Vanden Stock Stadion. Samen met zijn assistent Wim De Decker, kwam hij Anderlecht scouten naar aanleiding van de wedstrijd van vrijdag. Lees verder »

Dendoncker kampt met virale infectie

Dendoncker kampt met virale infectie

ANDERE Grote afwezige gisteren was Leander Dendoncker. René Weiler liet na afloop weten dat Dendoncker kampt met een virale infectie waardoor hij ook al vrijdag niet kon meetrainen. "Dendoncker heeft vrijdag ook al niet getraind. Hij is ziek en zal pas volgende week hervatten", zei Weiler duidelijk. Lees verder »

"Ik denk dat we klaar zijn voor competitie"

INTERVIEWS Adrien Trebel zorgde voor het tweede doelpunt van RSC Anderlecht en bezorgde de ploeg daarmee de overwinning. Trebel schoof tijdens de wedstrijd op naar de linksachter door een blessure van Ivan Obradovic. Trebel scoorde met het hoofd: "Nochtans niet mijn specialiteit", aldus de Fransman. Lees verder »


 22-07-2017 

Update: Dendoncker afwezig door ziekte

Update: Dendoncker afwezig door ziekte

BLESSURES Leander Dendoncker speelt vanavond niet tegen Zulte Waregem. Volgens Play Sports zou de verdedigende middenvelder ziek zijn. Door zijn afwezigheid spelen Sven Kums en Adrien Trebel voor de verdediging. Het wordt afwachten hoe paars-wit het doet zonder grote, fysiek sterke nummer zes tussen de lijnen.  Lees verder »

Opstelling: Anderlecht – Zulte Waregem

Opstelling: Anderlecht – Zulte Waregem

WEDSTRIJDEN Binnen een uurtje begint Anderlecht aan het duel om de Supercup tegen Zulte Waregem. Van Leander Dendoncker is er geen spoor op het wedstrijdblad. Aangezien er maar zes spelers op de bank zitten, lijkt het er op dat Dendoncker op het laatste moment is uitgevallen. Lees verder »

Maandag lancering vernieuwde webshop

Maandag lancering vernieuwde webshop

ANDERE Enkele weken nadat de vernieuwde fanshop de deuren opende, is het aan de webshop. Maandagmorgen om 9u 's morgens wordt hij officieel gelanceerd. RSC Anderlecht knoopt er meteen een leuke wedstrijd aan vast. De eerste 100 online kaarten, maken kans op een exclusief vip-arrangement.  Lees verder »

Mauves Army nu pal achter de goal

Mauves Army nu pal achter de goal

ANDERE Tijdens de zomer heeft RSC Anderlecht werken uitgevoord aan tribune Noord. De scheiding tussen blokken N1, N2 en N3-N4, is weggehaald waardoor er nu één grote ruimte komt van vijf blokken. Vanavond zal MA plaats nemen vlak achter de goal en niet meer in blok N1-N2. Lees verder »

Heylen: "Ik zou graag winnen"

Heylen:

INTERVIEWS Nog een Anderlechtspeler die naar Zulte-Waregem trok, maar definitief, is Michaël Heylen. Hij heeft toe dat hij al sinds de start van de voorbereiding uitkijkt naar deze wedstrijd, die met stip stond aangeduid in zijn agenda. "Ik zou natuurlijk wel heel graag winnen", geeft Heylen toe. Lees verder »

Doumbia: "Dury ziet in mij nieuwe Meîte"

Doumbia:

INTERVIEWS Idrissa is één van de Anderlecht-spelers die op huurbasis naar Zulte-Waregem trok. Vanavond staat hij tegenover zijn moederclub in de Supercup. Maar aan wraak denkt Doumbia niet. Hij wil zich vanavond vooral tonen in het Astridpark. "De coach hier gelooft echt in mij, hij ziet in mij de opvolger van Meïte." Lees verder »

Volgtip op twitter

Volgtip op twitter

ANDERE Ben je al jarenlang supporter van RSC Anderlecht, herinner je je nog de voorbije 33 landstitels en wie de ploeg toen vormde ? Nee, geen probleem. Op vraag van Michel Verschueren op twitter, bracht Patrick Vercruyssen alle kampioenenfoto's nog eens in beeld op zijn twitteraccount @PatVercruysen Lees verder »

Van Holsbeeck te gast bij Tour de France

Van Holsbeeck te gast bij Tour de France

ANDERE Gisteren was het nationale feestdag in België, ook het moment voor Herman Van Holsbeeck om even te ontsnappen aan het voetbal. Hij was gisteren op bezoek bij de Tour de France, samen met Eddy Merckx en Justine Henin. Het Belgische Team Wanty-Gobert, legde het drietal vast op foto.  Lees verder »

Weiler: "Youri was zeer belangrijk"

Weiler:

INTERVIEWS In Het Laatste Nieuws blikt René Weiler vooruit naar het komende seizoen. De coach heeft toe dat Youri Tielemans zal gemist worden, want hij was een belangrijke speler voor de ploeg.  Verder hoopt de coach dat Leander Dendoncker nog één seizoen blijft, door het vertrek van Tielemans is voor Dendoncker een belangrijke rol weggelegd bij paars-wit. Lees verder »

Speciale sjaal en happy hour

Speciale sjaal en happy hour

ANDERE RSC Anderlecht bracht speciaal voor de Supercup een exclusieve sjaal uit, te verkrijgen in de Fanshop. Na de wedstrijd is het ook "Happy Hour" in de fanshop, Bij aankoop van een officieel Adidas shirt, kan je het gratis laten bedrukken met de naam van de doelpuntemaker(s) die avond.  Lees verder »

Appiah: "Geen contact gehad met andere clubs"

Appiah:

INTERVIEWS Van de titularissen van vorig seizoen is enkel Youri Tielemans vertrokken. Andere spelers werden hier en daar genoemd, maar tot hiertoe vertrok er geen enkele. Eén van die namen was Dennis Appiah die zowel met Marseille als Monaco, in verband werd gebracht. "Ik heb persoonlijk niets gehoord van die clubs", zegt Appiah.  Lees verder »

Heylen en Doumbia aan aftrap bij Essevee

Heylen en Doumbia aan aftrap bij Essevee

ANDERE Zulte-Waregem komt vanavond naar het Constant Vanden Stock Stadion met drie (ex)Anderlechtspelers. Michaël Heylen verhuisde definitief naar de Gaverbeek, Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia op huurbasis. Heylen en Doumbia worden aan de aftrap verwacht, Leya Iseka mag wellicht op de bank starten. Lees verder »

Rode kaart in Supercup heeft geen gevolgen

Rode kaart in Supercup heeft geen gevolgen

ANDERE Indien een speler vanavond rood pakt in de Supercup, zal daar geen gevolg aan komen. Enkel bij zware incidenten, zoals een kopstoot of een duw aan een official, kan een  gevolg krijgen. Op voorwaarde dat de scheidsrechter het opneemt in zijn verslag achteraf.  Lees verder »

Bij gelijke stand meteen strafschoppen

Bij gelijke stand meteen strafschoppen

ANDERE Binnen enkele uren is het zover: de Supercup. Daarin nemen landksampioen RSC Anderlecht en bekerwinnaar Zulte-Waregem het tegen mekaar op. Indien de wedstrijd eindigd op een gelijkspel, zullen er geen verleningen zijn. "Er wordt meteen overgegaan naar strafschoppen", aldus scheidsrechter Sebastien Delferière. Lees verder »

 20-07-2017 

Supercup uitverkocht

Supercup uitverkocht

ANDERE Zaterdag neemt landskampioen RSC Anderlecht het op tegen bekerwinnaar Zulte-Waregem voor de Supercup. Tickets voor deze wedstrijd zijn niet meer te verkrijgen, de wedstrijd is volledig uitverkocht. Er zijn wel nog steeds abonnementen te verkrijgen voor komend seizoen. Meer info kan je via deze link vinden.  Lees verder »

Supercup krijgt Belgische première

Supercup krijgt Belgische première

ANDERE Zaterdag is het tijd voor de Supercup met een Belgische première: de videoref. Landkampioen RSC Anderlecht neemt het op tegen bekerwinnaar Zulte-Waregem en zal dus moeten rekening houden met de videoref. Die zal rechtstreeks kunnen communiceren met Sebastièen Delferière, de scheidsrechter van dienst. Die zal ook de mogelijkheid hebben om beelden te bekijken langs de zijlijn.  Lees verder »

Appiah: "We zijn er klaar voor"

Appiah:

INTERVIEWS Nog twee keer slapen en we kunnen opnieuw naar ons geliefd Constant Vanden Stock Stadion. Anderlecht ontvangt er dan Zulte-Waregem in het kader van de Supercup. Dennis Appiah kreeg de eer om de persconferentie te leiden en de rechtsachter was duidleijk: "Voor mij is dit geen oefenduel, ik wil die prijs aan mijn palmares toevoegen." Lees verder »

Verschaeren: "Mijn droom? Barcelona"

Verschaeren:

JEUGD - INTERVIEWS Yari Verschaeren tekende deze week zijn eerste profcontract bij Anderlecht. De 16-jarige Kruibekenaar is hier erg fier op. "Bij de meeste topclubs is er maar één iemand van mijn leeftijd met een profcontract. Ik ben nu de jongste profspeler bij Anderlecht." Lees verder »

Supercup binnenkort in het buitenland?

Supercup binnenkort in het buitenland?

ANDERE Traditioneel spelen de landkampioen en de bekerwinnaar een week voor de competitiestart om de Supercup. Ze doen dit in het stadion van de kampioen. Maar als het van Pierre François, CEO van de Pro League, afhangt, is dit niet meer voor lang. Lees verder »

 19-07-2017 

Roda JC kondigt komst Vancamp officieel aan

Roda JC kondigt komst Vancamp officieel aan

TRANSFERS Het Nederlandse Roda JC heeft de komst van Jorn Vancamp, nu ook officieel aangekondigd. Vancamp komt voor één seizoen op huurbasis de hoofdmacht van Roda JC versterken. "Ik ben erg blij met deze uitleenbeurt", zegt Vancamp in een eerste reactie. "Roda is een mooie club. Het wordt een fantastisch seizoen." Lees verder »

Supercup: Geen parking Westland en Decathlon

Supercup: Geen parking Westland en Decathlon

ANDERE Zaterdag om 20u30 staat de Supercup op het programma in het Constant Vanden Stock Stadion. Omdat de solden nog in volle gang zijn kan er niet geparkeerd worden op de parking van Westland Shopping Center en Decathlon, er is ook geen shuttledienst voorzien. Uitzonderlijk moeten de supporters niet betalen in zone Astrid om te parkeren.  Lees verder »

Sels en Teodorczyk erbij tegen Dender

Sels en Teodorczyk erbij tegen Dender

WEDSTRIJDEN Vanavond speelt Anderlecht zijn laatse oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Het gaat op bezoek bij FC Dender uit de eerste amateurliga. Matz Sels en Lukasz Teodorczyk zijn opnieuw fit en zullen erbij zijn, zo schrijft Sudpresse. Voor Ivan Obradovic en Nicolae Stanciu komt het duel nog te vroeg. Lees verder »

Zulte Waregem wil Roef huren

Zulte Waregem wil Roef huren

TRANSFERS - ANDERE Zulte Waregem heeft zich bij Anderlecht gemeld om Davy Roef te huren. Alleen hangt daar een hoge huursom aan vast, wat ook andere geïntresseerde clubs afschrikt. Paars-wit wil Roef niet verkopen maar uitlenen. De doelman zelf heeft een voorkeur voor het buitenland.  Lees verder »

Anderlecht praat volgende week met Svilar

Anderlecht praat volgende week met Svilar

ANDERE Mile Svilar heeft nog een contract bij RSC Anderlecht tot eind dit seizoen met optie op twee bijkomende seizoenen. Met de komst van Matz Sels ziet het ernaar uit dat Svilar niet veel zal spelen, iets wat de jonge doelnam nu net wel wil doen. Volgende week zitten beide partijen samen om te praten.  Lees verder »


 18-07-2017 

Engelse interesse voor Kara

Engelse interesse voor Kara

TRANSFERS - ANDERE Vorige winter was er al interesse uit Engeland van onder meer Leicester, voor Kara Mbodj. RSC Anderlecht vraagt een transferprijs van rond de 12 miljoen euro voor de Senegalees. Volgens La Dernière Heure is er nog interesse uit Engeland van een niet nader genoemde ploeg. Al zou er wel twijfel zijn omtrent zijn aanslepende knieblessure.  Lees verder »

"Als manager zou ik alles doen om hem te houden"

INTERVIEWS De Portugese pers zette deze morgen Mile Svilar, paginagroot op sommige sportkranten. Voorzitter van Benfica, Luis Filipe Viera, zou persoonlijk de opdracht gegeven hebben om Svilar binnen te halen. Vader, Ratko Svilar, neemt van de gelegendheid gebruik om de druk wat op te voeren: "Ik wil het beste voor mijn zoon en dat is spelen, hier of ergens anders." Lees verder »

Svilar: "Mijn focus ligt bij Anderlecht"

Svilar:

INTERVIEWS Mile Svilar werd de voorbije dagen meermaals genoemd in verband met het Portugese Benfica. Mile reageert bij de Portugese krant Record dat hij zelf nog geen contact gehad heeft met Benfica en dat zijn focus nu vooral bij Anderlecht ligt. De jonge doelman wil eerst en vooral bij paars-wit doorbreken.  Lees verder »

 17-07-2017 

"Ik haal mijn neus niet op voor een club"

ANDERE Deze morgen raakte bekend dat het Franse Lille verregaande interesse toonde in Kara Mbodj. De Senegalees zou echter zijn neus ophalen voor die interesse. "NIets van aan", reageert Kara nu via zijn sociale media, "Ik haal mijn neus niet op, voor geen enkele geïntresseerde club. Geloof niet alles wat je leest." Lees verder »

Anderlecht vraagt 12 miljoen euro voor Kara

Anderlecht vraagt 12 miljoen euro voor Kara

TRANSFERS Volgens het Franse L'Equipe heeft RSC Anderlecht een prijskaartje van rond de 12 miljoen euro geplakt op Kara Mbodj. De Senegalees droomt van de Premier League, maar het hoge prijskaartje schrik veel geïntresseerde ploegen af. LIlle toonde verregaande interesse maar dreigt nu ook af te haken door de hoge transferprijs.  Lees verder »

Trebel overtuigt als linksachter

Trebel overtuigt als linksachter

WEDSTRIJDEN Omdat Ivan Obradovic licht geblesseerd was en Frank Acheampong vertrok, posteerde René Weiler tegen Lierse Adrien Trebel op de linksback. De middenvelder deed het verrassend goed. “Maar ik denk niet dat ik er nog vaak zal spelen." Lees verder »

Faes debuteert met doelpunt

Faes debuteert met doelpunt

ANDERE Wout Faes speelde dit weekend zijn eerste oefenwedstrijd met Excelsior. De Anderlecht-huurling scoorde tegen de amateurs van XerxesDZB het tweede doelpunt van de 1-3-overwinning. Kort daarvoor liet hij zich wel negatief opmerken. Lees verder »

Acheampong verdringt Brown naar beloften

Acheampong verdringt Brown naar beloften

TRANSFERS Door de komst van Frank Acheampong moest Tianjin Teda één buitenlander uit de kern zetten en dat is Ideye Brown geworden. De oud-spits van onder meer West Bromwich en Olympiakos speelt nog maar sinds februari voor Tianjin en moet het seizoen nu afmaken bij de beloften. Lees verder »

Kara haalt neus op voor Lille

Kara haalt neus op voor Lille

TRANSFERS Het Franse Lille wil graag Kara Mbodj overnemen van Anderlecht, maar de verdediger heeft geen trek in een overstap naar Frankrijk. De verdediger heeft nog steeds zijn zinnen gezet op de Premier League, maar verschillende clubs uit de middenmoot interesse tonen. Lees verder »

 15-07-2017 

Janssens op proef bij Twente

Janssens op proef bij Twente

JEUGD Maxime Janssens, een middenvelder uit de U19-kern, is momenteel op proef bij Jong FC Twente. Vanmiddag speelde hij mee in een oefenduel en hij scoorde ook. Tegen ASV '57 werd het 0-17 en Janssens scoorde het zevende doelpunt. Lees verder »

Benfica wil Svilar

Benfica wil Svilar

TRANSFERS De moeilijke situatie van Mile Svilar bij Anderlecht is ook Benfica niet ontgaan. Volgens de Portugese krant Record wil de ex-club van Michel Preud'homme de doelman graag aantrekken. De kans is echter klein dat Anderlecht wil meewerken. Lees verder »

Anderlecht op weg naar transferrecord

Anderlecht op weg naar transferrecord

TRANSFERS Anderlecht incasseerde deze zomer al 33,1 miljoen euro aan transfergelden, zo schrijft La Dernière Heure. Paars-wit zit zo nog maar 700.000 euro verwijderd van het record van twee jaar geleden. Met de mogelijke transfers en uitleenbeurten van Kara, Roef en Harbaoui zal dit record wellicht sneuvelen. Lees verder »

Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht

Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht

TRANSFERS Manager Vanholsbeeck verklaarde aan de Poolse media dat de kans groot is dat Teodorczyk ook na de zomermercato nog voor Anderlecht speelt. Een transfer naar China is ondertussen niet meer mogelijk, want daar is de transfermarkt ondertussen gesloten. En momenteel is er ook van elders geen concrete interesse voor de in Brussel goed betaalde Poolse spits. Lees verder »

 14-07-2017 

Een winstgevende uitleenbeurt

Een winstgevende uitleenbeurt

TRANSFERS Frank Acheampong tekende bij Tianjin Teda een huurovereenkomst voor zes maanden met aankoopoptie. Opmerkelijk is dat de Chinezen tussen de 1 à 2 miljoen op tafel leggen om de Ghanees zes maanden te huren. Bij definitieve overname betalen de Chinezen nog eens rond de 5 à 6 miljoen euro. Een constructie die opgezet is door de Chinezen om de taks die ze sinds kort moeten betalen op buitenlandse transfers, te omzeilen. Lees verder »

Bruno heeft terug oud rugnummer

Bruno heeft terug oud rugnummer

ANDERE Massimo Bruno kwam vorig seizoen bij RSC Anderlecht op huurbasis. Hij kreeg het rugnummer 10 toen toegewezen. Dit seizoen wou Nicolae Stanciu graag het nummer 10, en Bruno deed daar niet moeilijk over. Hij nam dan maar het nummer terug van zijn vorige passage, 2011-14, bij Anderlecht, het rugnummer 17. Lees verder »

Vertrek Dendoncker kan nog

Vertrek Dendoncker kan nog

TRANSFERS RSC Anderlecht wil er alles aan doen om Leander Dendoncker nog een jaar te houden. Al zal dat geen gemakkelijke opdracht worden. Atlético Madrid heeft een constructie in gedachten om hem binnen te hallen en ook Manchester United toont nog altijd interesse. Vooral José Mourinho was onder de indruk van de middenvelder tijdens hun laatste treffen in de Europa League.  Lees verder »

Svilar zegt niet meer nee tegen uitleenbeurt

Svilar zegt niet meer nee tegen uitleenbeurt

TRANSFERS Dinsdag werd de ploegfoto genomen, met daarop vier doelmannen. Matz Sels, Frank Boeckx, Mile Svilar en Davy Roef. Dat Roef Anderlecht nog zal verlaten staat zo goed als vast, al blijft het afwachten naar waar. Svilar staat ondertussen minder weigerachtig tegenover ene uitleenbeurt. Al wacht zowel hij als Anderlecht het oordeel van René Weiler af.  Lees verder »

"Wil met Tianjin Teda mooie prestaties leveren"

INTERVIEWS Frank Acheampong tekende een huurovereenkomst bij het Chinese Tianjin Teda. Het is waar de Ghanees droomde van de Premier League, maar hij zag in het verleden ook hoe moeilijk Chancel Mbemba en Alexandar Mitrovic het daar hadden, beiden belanden zelfs op de bank. Acheampong wil zich nu concentreren op zijn prestaties in China. Lees verder »

 13-07-2017 

Marenco terug naar Italië

Marenco terug naar Italië

JEUGD - TRANSFERS Matteo Marenco, doelman bij de U19 van Anderlecht, verlaat paars-wit en keert terug naar Italië. Aan onze Franstalige redactie liet hij weten dat hij een contract getekend heeft bij AC Crema 1908. Deze club komt uit in de Serie D. Lees verder »

Supercup: Delferière fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Supercup: Delferière fluit Anderlecht - Zulte Waregem

ANDERE Het is bijna zover, het moment waarop we allemaal zitten te wachten. Het seizoen gaat pas van start in het weekend van 28 juli, maar RSC Anderlecht mag een week eerder aan de bak in eigen huis voor de Supercup. Op zaterdag 22 juli ontvangt het Zulte-Waregem in het Constant Vanden Stock Stadion. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd te leiden. Lees verder »

Tianjin Teda stelt Acheampong officieel voor

Tianjin Teda stelt Acheampong officieel voor

TRANSFERS De Chinese club Tianjin Teda heeft Frank Acheampong officieel voorgesteld op zijn website als nieuwe aanwinst. De Ghanees krijgt er het rugnummer 7. "Achim Frank Peng", zoals de Chinezen Acheampong noemen, wordt kort voorgesteld op de website. Ook Anderlecht kondigde de transfer officieel aan. Acheampong wordt voor zes maand uitgeleend aan de Chinese club.  Lees verder »

Fanshop open tot 20u vandaag

Fanshop open tot 20u vandaag

ANDERE Het nieuwe homeshirt is vanaf vandaag te koop in de vernieuwde fanshop. Met de heropening van de fanshop zijn er ook nieuwe openigsuren bekend gemaakt. Je kan er nu elke donderdag terecht tot 20 u 's avonds. Op maandag is de fanshop gesloten. Later deze maand wordt ook nog de vernieuwde webshop voorgesteld.  Lees verder »

Nieuwe ploegfoto met Roef, Faes en Delcroix

Nieuwe ploegfoto met Roef, Faes en Delcroix

ANDERE De fandag nadert met rasse schreden. Hoog tijd dus om de nieuwe ploegfoto te nemen. Dat gebeurde dinsdagvoormiddag op de terreinen van Neerpede. Wout Faes en Davy Roef kregen een plaatsje op de foto, alsook Hannes Delcroix. Van Frank Acheampong geen spoor, hij zou inmiddels getekend hebben bij het Chinese Tianjin Teda. Lees verder »

'Transfer Acheampong naar China is rond'

'Transfer Acheampong naar China is rond'

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws zou de overgang van Frank Acheampong naar het Chinese Tianjin Teda, helemaal rond zijn. Of het nu om een huurperiode gaat van vier maanden of een definitieve transfer is nog niet duidelijk. De Ghanees legde er ondertussen ook al zijn medische tests af.  Lees verder »

Nieuwe homeshirt, Anderlecht blijft zijn kleuren trouw

Nieuwe homeshirt, Anderlecht blijft zijn kleuren trouw

ANDERE RSC Anderlecht stuurde zonet een tweet de wereld in met een foto van het nieuwe homeshirt voor komend seizoen. Ook nu blijft de club zijn kleuren trouw en is er geen plaats voor folietjes. Een paars shirt met fijne verticale lichtpaarse strepen in. Net als bij het away-shirt is er gekozen voor het logo met de retro-look.  Lees verder »

 12-07-2017 

Nieuw thuisshirt met goud ?

Nieuw thuisshirt met goud ?

ANDERE Morgen stelt RSC Anderlecht het thuisshirt seizoen 2017/18 voor. Voetbalkrant.com merkt op dat daags voor de voostelling van het nieuwe away-shirt, Anderlecht een tweet postte met de kleuren van het nieuwe shirt. Vandaag zien we het kleur goud in de foto die paars-wit vandaag op twitter zette. Lees verder »

Supercup: meerdere vakken uitverkocht

Supercup: meerdere vakken uitverkocht

ANDERE Volgende week zaterdag, 22 juli, speelt RSC Anderlecht in het Constant Vanden Stock Stadion tegen Zulte-Waregem voor de Supercup. De ticketverkoop voor deze wedstrijd loopt als een trein en er zijn al meerdere vakken uitverkocht. Er zijn nog tickets te verkijgen aan de loketten of online.  Lees verder »

Morgen voorstelling nieuw home-shirt

Morgen voorstelling nieuw home-shirt

ANDERE 30 juni stelde RSC Anderlecht zijn nieuw away-shirt voor, dat ging gepaard met de opening van de vernieuwde fanshop. Paars-wit liet toen weten dat ook de online webshop een volledige facelift kreeg en die op 13 juli zou gelanceerd worden samen met de voorstelling van het nieuwe home-shirt, iets waar vele trouwe fans zitten op te wachten. We kijken dus met zijn allen uit naar morgen.  Lees verder »

6.000 keer bedankt

6.000 keer bedankt

WEBSITE Vandaag bereikte onze Nederlandse twitter-account van Anderlecht-online de kaap van 6.000 volgers. Voor ons een bevestiging om verder te doen zoals we bezig zijn en jullie dagelijks weer van het nieuwste Anderlecht-nieuws te voorzien. 6.000 keer en meer bedankt vanwege de hele redactie !!! Fans for 35 !! Lees verder »

Harbaoui getrouwd in Tunesië

Harbaoui getrouwd in Tunesië

ANDERE Het bleef stil rond Hamdi Harbaoui na zijn uitleenbeurt aan Charleroi, tot gisteren. Dinsdag was Harbaoui aanwezig op de training op Neerpede. Op de zomerstage was er echter geen spoor van de Tunesiër en hij blijkt daar een goede reden voor te hebben. Harbaoui trad op 2 juli in het huwelijk met Myriam Sabbegh. Proficiat Hamdi en Myriam !!! Lees verder »

Gerkens: "Intensiteit op training verschilt enorm"

Gerkens:

INTERVIEWS Een transfer die bij velen vragen deed rijzen, maar waar René Weiler helemaal achterstond, is die van Pieter Gerkens. De middenvelder beseft zelf ook dat hij  nog veel moet groeien om bij een topclub als Anderlecht mee te draaien: "Maar ik leg mezelf geen druk op", zegt Gerkens, "Eerst moet ik mij aanpassen want het verschil tussen de trainingen hier en STVV qua intensiteit is enorm." Lees verder »

FC Antwerp: "Werken Bosuil op schema"

FC Antwerp:

INTERVIEWS Deze morgen was er sprake dat de openingswedstrijd van dit seizoen van Antwerp tegen RSC Anderlecht, ging moeten verhuizen van locatie. Reden: de werken die momenteel gaande zijn in het stadion van Antwerp, zouden niet op tijd klaar zijn. "Niets van aan", laat de Great Old weten, de werken zitten op schema en de wedstrijd zal gespeeld worden op de Bosuil. Lees verder »

Acheampong op vliegtuig naar China

Acheampong op vliegtuig naar China

TRANSFERS Frank Acheampong trainde gisteren niet mee. De flankspeler na 's avonds het vliegtuig naar China om er te gaan onderhandelen met Tianjin Teda en de accommodatie te bekijken. Het Nieuwsblad weet intussen ook wat Acheampong en Anderlecht aan een transfer kunnen verdienen. Lees verder »

Waasland-Beveren blijft hopen op Roef

Waasland-Beveren blijft hopen op Roef

TRANSFERS In de Spaanse krant Marca vertelt Rubén dat hij bij Deportivo wil blijven en samen met Tyton wil strijden voor een plaats onder de lat. Dit is slecht nieuws voor Davy Roef. Deportivo wil Roef terughalen, maar als Rubén blijft, wordt dat moeilijk. Lees verder »

OH Leuven lonkt naar Vancamp

OH Leuven lonkt naar Vancamp

TRANSFERS Nu de transfer naar NAC Breda maar niet rond raakt / afgesprongen is (naargelang de bron), lonken er ook andere teams naar de diensten van Jorn Vancamp. Zo toont onder meer OH Leuven uit 1B interesse in de jonge spits. Lees verder »

 11-07-2017 

Harbaoui traint met A-kern

Harbaoui traint met A-kern

ANDERE Een opvallende aanwezige op de training vandaag: niemand minder dan Hamdi Harbaoui trainde mee met de A-kern. Het zou ons evenwel verbazen mocht de spits opeens weer in de plannen van René Weiler passen. Lees verder »

Acheampong heeft bod van Chinese club op zak

Acheampong heeft bod van Chinese club op zak

TRANSFERS Volgens TransferMarkt China staat Frank Acheampong op het punt om te verhuizen naar de Chinese club Tianjin Teda. Een vreemde transfer zou het zijn, aangezien Acheampong zijn zinnen steeds gezet heeft op Engeland en Tianjin geen plek heeft voor een extra buitenlander. Lees verder »

N'Sakala verliest broer

N'Sakala verliest broer

ANDERE Fabrice N'Sakala kreeg deze week het trieste nieuws te horen dat zijn broer overleden is. Wij wensen Fabrice en zijn familie dan ook heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Lees verder »

Galhardo laat contract ontbinden

Galhardo laat contract ontbinden

TRANSFERS Rafael Galhardo is niet langer een speler van Anderlecht. Op twitter laat de Braziliaan weten dat zijn contract in onderlinge overeenstemming met de club ontbonden werd. Galhardo kan nu als vrije speler op zoek naar een nieuwe club. Lees verder »

Lukebakio: "Van Holsbeeck had gelijk"

Lukebakio:

INTERVIEWS Grijpt Lukebakio bij Charleroi de kans om te tonen dat hij veranderd is? De voortekenen lijken alvast gunstig. Op basis van wat de speler zelf verteld, lijkt hij in Frankrijk wel degelijk geleerd te hebben. "Ik besef nu dat mentaliteit belangrijker is dan talent." Lees verder »

Kawaya: "Ik wil een wapen zijn op het veld"

Kawaya:

INTERVIEWS Andy Kawaya trok enkele weken gelden voorgoed de deur van Neerpede achter zich dicht voor KV Mechelen. Een beslissing die hij zich tot hiertoe nog geen minuut beklaagd heeft. Kawaya leeft weer op in Mechelen en wil in de toekomst het verschil maken bij de Maneblussers.  Lees verder »

Deal met NAC Breda afgesprongen

Deal met NAC Breda afgesprongen

ANDERE Jorn Vancamp wordt komend seizoen uitgeleend om zo elders ervaring op te doen. Er was concrete interesse van NAC Breda maar de deal is afgesprongen. Er is evenwel nog andere interesse uit Nederland voor de jonge aanvaller.   Lees verder »

"Walem mag altijd bellen"

INTERVIEWS Dodi Lukebakio zijn Belgisch paspoort is eindelijk in orde. Hij speelde al eens mee met de nationale ploeg van Congo, maar dat was geen officiele wedstrijd. Dus mag Lukebakio ook nog meespelen met België: "Ik ben hier geboren dus ik voel mij zeker Belg. Johan Walem mag mij altijd bellen." Lees verder »

 10-07-2017 

Fatecha traint mee met de U21

Fatecha traint mee met de U21

JEUGD Gianluca Fatecha is, zoals verwacht en reeds eerder aangekondigd, op zaterdag aangekomen in België. De speler wordt gehuurd, maar paars-wit heeft ook een optie voor aankoop. Vandaag neemt hij voor het eerst deel aan de trainingen van de U21. Daar vindt hij ook Nicolas Frutos terug, een oude bekende van bij Olimpia Asunción Lees verder »

U17 nemen deel aan de Kleuver Copa

U17 nemen deel aan de Kleuver Copa

JEUGD De U17 nemen op 12 en 13 augustus deel aan de 22e editie van de internationale Kleuver Copa. Vorig seizoen won Anderlecht daar de fair-play prijs. De Ghanesen van Right 2 Dream verdedigen hun titel. Het toernooi vindt plaats in het Nederlandse Gelderland (Sportpark “de Ridderweide”, Wadenoijenlaan 300 te Tiel). Lees verder »

Onyekuru trainde afgelopen weekend

Onyekuru trainde afgelopen weekend

ANDERE Hoewel René Weiler zijn spelers een weekend vrijaf gaf, trok Henry Onyekuru dit weekend toch naar Neerpede om zijn fysieke achterstand weg te werken door middel van individuele trainingen. Vandaag neemt hij opnieuw deel aan de groepstrainingen.  Lees verder »

Enkelpijn Trebel is zonder erg

Enkelpijn Trebel is zonder erg

BLESSURES Adrien Trebel, die een erg sterke indruk laat tijdens de voorbereiding, moest tegen RB Salzburg vroegtijdig naar de kant met pijn aan de enkel. Gelukkig zonder veel erg, zodat de middenvelder vandaag gewoon kan meedoen wanneer Anderlecht na een vrij weekend de trainingen hervat. Lees verder »

Geen interesse in Bajic

Geen interesse in Bajic

TRANSFERS Verschillende Turkse media melden het voorbije weekend dat RSC Anderlecht interesse toonde in Riad Bajic. De 23-jarige Bosnische aanvaller is momenteel aan de slag bij het Turkse Konyaspor. Van interesse uit Brusselse kant is echter geen sprake. Het gerucht is de wereld ingestuurd om de druk op andere geïntresseerde clubs te verhogen. Lees verder »

De Medina wil na 15 jaar andere oorden opzoeken

De Medina wil na 15 jaar andere oorden opzoeken

INTERVIEWS Nathan De Medina wil weg bij RSC Anderlecht, definitief of op uitleenbasis, dat zal de toekomst uitwijzen. René Weiler stuurde De Medina onmiddellijk naar de U21 bij de start van de voorbereidingen, het signaal voor de jonge verdediger om naar een andere club uit te kijken. Hij betreurt de beslissing van de coach: "Maar een coach die wint krijgt altijd gelijk", voegt hij er smalend aan toe. Lees verder »

Najar showt nieuwe Anderlecht-tattoo

Najar showt nieuwe Anderlecht-tattoo

ANDERE Enkele weken geleden tekende Andy Najar nog een nieuw contact bij RSC Anderlecht. Nu heeft hij het ook het clubembleem laten vereeuwigen op zijn arm. De Hondurees zette er meteen ook de H van Honduras, zijn nationale ploeg en het embleem van zijn eerste club, DC United, bij. De nieuwe tattoo valt alvast in de smaak bij de vele RSC-supporters. Lees verder »

 09-07-2017 

Lukaku duurste Belgische voetballer ooit

Lukaku duurste Belgische voetballer ooit

ANDERE Romelu Lukaku doorliep van 2006 tot 2009 de jeugdploegen van RSC Anderlecht, op zijn zestiende tekende er hij zijn eerste profcontract. Drie jaar later vertrok hij naar zijn droomclub Chelsea. Nu zes jaar later is hij één van de duurste Belgische voetballers ooit. Manchester United telt om en bij de 85 miljoen euro neer voor Big Rom, die ondertussen al bij Everton voetbalde. Lees verder »

Al 700 tickets de deur uit voor oefenduel

Al 700 tickets de deur uit voor oefenduel

WEDSTRIJDEN - ANDERE Veel oefenduels staan er niet op het programma voor RSC Anderlecht. Zaterdag volgt het tweede op Belgische bodem tegen Lierse op de terreinen van VC Herentals. De twee voorbije dagen waren er tickets te verkrijgen in voorverkoop, er gingen er zoal een 700 over de toonbank. Zaterdag zijn de loketten nog gewoon geopend. Aftrap is voorzien om 18u30 Lees verder »

 08-07-2017 

Acheampong en Kara maandag terug op training

Acheampong en Kara maandag terug op training

ANDERE Maandag keren de laatste internationals terug naar Neerpede, namelijke Frank Acheampong en Kara Mbodj. Hoever het nu staat met hun eventuele transfer moet de komende weken blijken. Van Holsbeeck gaf al aan dat het hem niet zou verbazen indien Kara nog een seizoen bij RSC Anderlecht zou blijven. Vooral de Champions League speelt in het voordeel van paars-wit.  Lees verder »

"Eén grote vriendengroep"

INTERVIEWS 20 juni 2016 leidde René Weiler zijn eerste training voor RSC Anderlecht. Het belangrijkste wat Weiler deed was kuis houden in de kleedkamer en een hechte groep kneden. Dat beaamt ook Nicolae Stanciu. De Roemeen wil meer verantwoordelijkheid dit seizoen, maar gaat daarvoor niet op tafel kloppen.  Lees verder »

Thelin en Onyekuru in tribune tegen RB Salzburg

Thelin en Onyekuru in tribune tegen RB Salzburg

WEDSTRIJDEN Isaac Kiese Thelin en Henry Onyekuru zaten gisteren niet in de wedstrijdselectie tegen Red Bull Salzburg. Onyekuru zijn conditionele achterstand is nog te groot volgens René Weiler. Thelin, dat is een ander verhaal. De Zweed zou te nonchalant zijn en werkt daarmee Weiler regelmatig op de zenuwen.  Lees verder »

Hasi: "Ik zag mijn spelers té graag"

Hasi:

INTERVIEWS Besnik Hasi, kersvers coach van het Griekse Olympiakos, vertoeft momenteel in Genk op zomerstage met zijn ploeg. In een openhartig interview blikt hij terug op zijn tijd als coach bij RSC Anderlecht. Waar het toen misliep ? "Ik zag sommige spelers té graag", is Hasi eerlijk.  Lees verder »

Spelers en staff terug in Brussel

Spelers en staff terug in Brussel

ANDERE De zomerstage is afgelopen. Na de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg gisterenavond, keerde de hele selectie terug naar Brussel. Vandaag worden de voorbereidingen op het nieuwe seizoen verder gezet op Neerpede. Het eerst komende oefenduel is volgende week zaterdag om 18u30 tegen Lierse.  Lees verder »

Stanciu: "Dit seizoen moet het mijne zijn"

Stanciu:

INTERVIEWS Nicolae Stanciu zal komend seizoen het rugnummer 10 dragen, op vraag van hemzelf. Dat past in zijn doelstelling voor komend seizoen. De Roemeen wil belangrijker worden voor de ploeg én meer scoren. Gisteren scoorde hij alvast de eerredder tegen Red Bull Salzburg met een prachtige vrije trap.  Lees verder »

Kabasele mogelijk naar Turkije

Kabasele mogelijk naar Turkije

TRANSFERS De zogenaamde 'C-kern' is al redelijk verdund, maar er zijn nog spelers die een oplossing zoeken voor komend seizoen. Zoals bijvoorbeeld, Nathan Kabasele, al onderhoudt hij zijn conditie individueel. Er zou interesse zijn uit Turkije voor de aanvaller die volgend seizoen einde contract is, maar ook Kortrijk zou interesse tonen.  Lees verder »

 07-07-2017 

Sels maakt debuut in mineur (FT: 4-1)

Sels maakt debuut in mineur (FT: 4-1)

WEDSTRIJDEN Doelman Sels heeft vandaag zijn debuut gemaakt tegen Salzburg. Na nog niet één minuut moest hij zich al omdraaien na een knullig doelpunt. Paars-wit ging vooral in de eerste helft kopje onder en kreeg nog voor de rust twee extra potten om de oren. Lees verder »

Denayer mee op stage met Tubize

Denayer mee op stage met Tubize

ANDERE Gilles Denayer is sinds begin deze week op proef bij Tubeke. Hij vertrok nu ook mee op stage richting Molsheim, Frankrijk. Tubeke verbijft tot 11 juli in Molsheim waar morgen ook een oefenwedstrijd op het programma staat tegen Metz om 18u.  Lees verder »

Opstelling RB Salzburg - Anderlecht

Opstelling RB Salzburg - Anderlecht

ANDERE Binnen een tiental minuten speelt RSC Anderlecht zijn tweede oefenduel van dit seizoen tegen Red Bull Salzburg in de Red Bull Arena. Het is meteen ook het afsluitstuk van de zomerstage te Oostenrijk. Hannes Delcroix neemt de plaats in van Kara Mbodj, die van zijn laatste dagen vakanite geniet.  Lees verder »

 06-07-2017 

Anderlecht verdedigt titel op PSV Otten Cup

Anderlecht verdedigt titel op PSV Otten Cup

JEUGD Van 4 tot 6 augustus wordt de 71e editie van de PSV Otten Cup georganiseerd. De paars-witte U19 zitten in groep B en hebben de moeilijke taak om hun titel van vorig jaar te verdedigen. Toen wonnen ze de finale na een spannende wedstrijd (0-0 en 8-7 na penalties) tegen Manchester United. Wout Faes werd toen verkozen als speler van het tornooi.  Lees verder »

Frank Boeckx staat weer op het veld

Frank Boeckx staat weer op het veld

BLESSURES Frank Boeckx, die in mei geopereerd werd aan de rug, werkt hard aan zijn terugkeer. Vandaag mocht hij voor het eerst sinds zijn operatie weer het veld op voor loopoefeningen en zelfs wat oefeningen met de bal. Wanneer hij terug de intensieve keeperstrainingen mag hervatten is niet bekend, maar zijn revalidatie gaat alvast de goede richting uit. Lees verder »

Onyekuru speelde bijna in Ligue 1

Onyekuru speelde bijna in Ligue 1

TRANSFERS - INTERVIEWS Henry Onyekuru was de voorbije weken een meer dan gewild transfertarget, maar liefst 48 clubs toonden interesse. Het scheelde niet veel of de Nigeriaan verhuisde naar de Ligue 1, de hoogste Franse voetbalklasse. Hij legde zijn medische tests af bij PSG en mocht beginnen, alleen moest hij binnen de twee uur beslissen. Dat ging allemaal wat te snel voor de entourage en de speler. Lees verder »

"Kara helpt mij bij mijn keuzes"

INTERVIEWS Henry Onyekuru werd op zijn dertiende ontdekt in Nigeria en kreeg vervolgens een opleiding aan de Aspire Academy te Senegal. Daar ontmoette hij Kara Mbodj en ze werden vrienden. Kara is als een grote broer voor Onyekuru, die enorm naar hem opkijkt. De Nigeriaan kijkt er dan ook naar uit om samen te spelen, op voorwaarde dat Kara nog een seizoen bij Anderlecht blijft natuurlijk. Lees verder »

Overleden ex-ploegmaat overschaduwt aankomst

Overleden ex-ploegmaat overschaduwt aankomst

ANDERE De aankomst van Henry Onyekuru op stage bij RSC Anderlecht werd overschaduwd door een tragische gebeurtenis. Ntuthuko Radebe, ex-ploegmaat bij Eupen van Onyekuru, overleed in zijn thuisland aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Beiden voetbalden ook samen bij de Qatareese Aspire Academy en waren goede vrienden.  Lees verder »

Ganvoula maakt indruk en mag niet weg

Ganvoula maakt indruk en mag niet weg

ANDERE Sylvère Ganvoula maakt in zijn eerste weken bij Anderlecht een ijzersterke indruk. In die mate zelfs dat paars-wit er voorlopig niet meer aan denkt om de spits uit te lenen. Pas eind augustus valt hier misschien over te praten. Lees verder »

 05-07-2017 

Weiler legt er de pees op

Weiler legt er de pees op

ANDERE Traditioneel is ook de pers mee afgezakt naar de zomerstage in Oostenrijk. En zij zijn er getuige van dat René Weiler zijn troepen niet laat lanterfanten tijdens de trainingen. Hij aarzelt ook niet om voor te doen wat hij van zijn spelers verwacht als het niet helemaal duidelijk is. Ook nieuwkomer Henry Onyekuru werd onmiddellijk achter de veren gezeten.  Lees verder »

Mangala van start bij Stuttgart

Mangala van start bij Stuttgart

ANDERE Orel Mangala is maandag van start gegaan bij het Duitse VfB Stuttgart, dat aan de voorbereidingen begonnen is voor het nieuwe seizoen. De eerste training was open voor het publiek en daar kwamen vele supporters op af. Het bood de club meteen de gelegendheid om de nieuwe truitjes te tonen aan het publiek en aan de supporters om op de foto te gaan met de spelers. Lees verder »

Officieel: Liam Bossin naar Nottingham Forest

Officieel: Liam Bossin naar Nottingham Forest

TRANSFERS Het hing al een tijdje in de lucht en is nu ook officieel: Liam Bossin verlaat RSC Anderlecht voor Nottingham Forest. De sympathieke Ierse international tekent er een contract voor twee seizoenen. In eeste instantie zal hij er bij de U23 aantreden om hopelijk door te stoten naar de eerste ploeg.  Lees verder »

Najar hervat maandag groepstraining

Najar hervat maandag groepstraining

BLESSURES Andy Najar traint nog steeds alleen, maar het einde is in zicht. Volgens La Dernière Heure zal de Hondurees maandag opnieuw aansluiten bij de groep. Najar heeft last van de hamstrings. Met zijn knieën, die het voorbije jaar zwaar geblesseerd waren, is alles in orde. Lees verder »

Dendoncker verlaat oefenveld vroegtijdig

Dendoncker verlaat oefenveld vroegtijdig

BLESSURES Leander Dendoncker kreeg tijdens de training gisteren de vinger van Uros Spajic in zijn oog en moest het oefenveld vroegtijdig verlaten. De middenvelder ging voor controle naar het ziekenhuis, maar het bleek gelukkig niet ernstig. Vandaag kan hij normaal gewoon meetrainen. Lees verder »

Mbombo weet Beerschot te overtuigen

Mbombo weet Beerschot te overtuigen

TRANSFERS Richard Kule Mbombo is erin geslaagd om Beerschot-Wilrijk te overtuigen tijdens zijn testperiode. De Antwerpse club gaat nu onderhandelen met AS Vita Club, de Congolese vereniging die hem vorig seizoen aan Anderlecht uitleende, om hem over te nemen. Lees verder »

"Erkenning van collega-trainers deed deugd"

INTERVIEWS René Weiler, of je bent voor of je bent tegen. In ieder geval heeft de Zwitser enkele woelige maanden achter de rug eind 2016. Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock zijn altijd achter hun trainer blijven staan. De titel op het einde van vorig seizoen en de prijs voor 'Trainer van het Jaar', deden dan ook enorm veel deugd. Lees verder »

"Denk wel dat Dendoncker zal blijven"

INTERVIEWS René Weiler geeft een openhartig interview aan de dagbladen, dat is weeral even geleden. De coach geeft toe dat de kritiek die er was op zijn persoon, hem geraakt heeft, maar laat dat nu achter zich. Verder heeft de Zwitser er een goed oog in dat zowel Leander Dendoncker, Kara Mbodj als Frank Acheampong nog een jaartje bij Anderlecht zullen blijven.  Lees verder »

 04-07-2017 

Ticketinfo oefenwedstrijd Dender - Anderlecht

Ticketinfo oefenwedstrijd Dender - Anderlecht

WEDSTRIJDEN - ANDERE 19 juli speelt RSC Anderlecht een oefenwedstrijd tegen FC Dender in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. De voorverkoop van deze wedstrijd gaat door op woensdag 12 juli en vrijdag 14 juli, telkens van 15 uur tot 18 uur., op het secretariaat van FC Dender. Tot 18 jaar betaal je 5 euro inkom, vanaf 18 jaar bedraagt de prijs 15 euro voor een inkomticket.  Lees verder »

Fatecha vrijdag in België

Fatecha vrijdag in België

JEUGD - TRANSFERS Twee weken geleden rondde RSC Anderlecht de transfer van Gianlucca Fatecha af. Tot een contractondertekening kwam het nog niet. Daar komt nu verandering in. Vrijdag reist de Paraguayaan, samen met zijn zaakwaarnemer Diego Saretti, af naar België. Eens aangekomen zal de 19-jarige middenvelder zijn contract ondertekenen. Lees verder »

Nieuw oefenveld gevonden

Nieuw oefenveld gevonden

ANDERE Bij aankomst te Saalfelden was meteen duidelijk dat het oefenterrein het belabberd bij lag. Na de eerste trainingsessie vlogen de graszoden al in het rond. RSC Anderlecht heeft een nieuw terrein gevonden maar dat is niet volledig klaar. In tussentijd mag materiaalman Simon met trekker het water van het terrein duwen.  Lees verder »

Perfect tweevoetig

Perfect tweevoetig

ANDERE Voetballers die zowel met links als rechts perfect kunnen trappen, ze zijn zeldzaam. Bij Anderlecht zijn ze met drie die die tactiek beheersen: Leander Dendoncker, Uros Spajic...en jawel, René Weiler. Gisteren op training trapte de coach de voorzetten, zowel met links als recht, en die kwamen behoorlijk afgemeten aan. Lees verder »

"Ik heb andere kwaliteiten dan Tielemans"

INTERVIEWS Sven Kums is bij RSC Anderlecht gehaald als vervanger van Youri Tielemans, maar daar wil de middenvelder niet van weten. "De vergelijking met Youri gaat niet", zegt Kums, "We hebben alletwee andere kwaliteiten. Ik verlies weinig ballen terwijl Youri gevaarlijker is voor doel." Lees verder »

Acheampong maakt zich geen zorgen

Acheampong maakt zich geen zorgen

ANDERE Frank Acheampong geniet nog van enkele dagen vakantie na interlandverplichtingen. Volgende week maandag, sluit hij opnieuw aan op Neerpede. Ondertussen beraadt hij zich ook over zijn toekomst. Een vertrek bij Anderlecht hoeft niet persé, de komst van Onyekuru baart hem geen zorgen, volgens zijn manager Oliver Köning.  Lees verder »

Onyekuru sluit vandaag aan

Onyekuru sluit vandaag aan

ANDERE Henry Onyekuru sluit normaal gezien vandaag aan op training te Oostenrijk. De Nigeriaan komt overgevlogen van zijn thuisland waar hij genoten heeft van zijn laatste dagen vakantie. Zo beschikt coach René Weiler stilaan over een volledige groep, buiten Kara en Acheampong die op maandag 10 juli aansluiten.  Lees verder »

 03-07-2017 

Eerste training voor Tielemans bij AS Monaco

Eerste training voor Tielemans bij AS Monaco

ANDERE Op Belgische bodem hebben alle eersteklassers de voorbereiding voor het nieuwe seizoen aangevat. Ook in Frankrijk beginnen de Ligue 1 ploegen aan de voorbereidingen, waaronder ook AS Monaco. Deze morgen werkte Youri Tielemans zijn eerste training af met zijn nieuwe ploeg. Eerder prijkte hij ook al op de poster om het nieuwe truitje van AS Monaco voor te stellen. Veel succes Sportingboy !! Lees verder »

Ticketinfo Supercup

Ticketinfo Supercup

WEDSTRIJDEN - ANDERE Een week voor de start van de competitie speelt RSC Anderlecht in het Constant Vanden Stock Stadion tegen Zulte-Waregem, in het kader van de Supercup. Vanaf 5 juli zijn de tickets te koop zowel aan de loketten als online. Prijzen variëren tussen 5 euro en 10 euro. Aftrap is voorzien zaterdag 22 juli om 20u30. Lees verder »

N'Sakala blijft bij Alanyaspor

N'Sakala blijft bij Alanyaspor

TRANSFERS Fabrice N'Sakala, aan het begin van de voorbereidingen verbannen naar de zogenaamde C-kern, verlaat zo goed als zeker RSC Anderlecht. Het voorbije seizoen werd hij uitgeleend aan het Turkse Alanyaspor, waar hij zo goed als alles speelde. Hij gaat er nu ook een definitief contract tekenen. N'Sakala hekelde eerder al het gebrek aan respect van paars-wit tegenover zijn persoon.  Lees verder »

Anderlecht wil Roef niet verkopen

Anderlecht wil Roef niet verkopen

TRANSFERS Davy Roef bevindt zich in een moeilijk parket. Deportivo wil de doelman opnieuw huren, maar nu met aankoopoptie. Anderlecht voelt echter niet veel voor dit laatste. Het ziet de doelman niet graag definitief vertrekken, zo schrijft Het Nieuwsblad. Lees verder »

Obradovic te duur voor Olympiakos

Obradovic te duur voor Olympiakos

TRANSFERS Net als Bram Nuytinck lijkt ook Ivan Obradovic geen spek voor Griekse bek. Olympiakos zou volgens Sudpresse tussen 1,5 en 2,5 miljoen euro veil hebben voor de linksachter, maar voor dat bedrag laat Anderlecht zijn basisspeler niet vertrekken. Lees verder »

Uitleenbeurt blijft plan voor Faes

Uitleenbeurt blijft plan voor Faes

TRANSFERS Wout Faes is dan wel met de A-kern mee op stage naar Oostenrijk, volgens La Dernière Heure verandert dit niets aan het plan om de verdediger uit te lenen. De jeugdinternational moet net als vorig seizoen bij Heerenveen elders speelminuten verzamelen om zich klaar te stomen voor het eerste elftal bij paars-wit. Lees verder »

Internationals komen goed uit vakantie

Internationals komen goed uit vakantie

JEUGD Internationals Leander Dendoncker, Sofiane Hanni, Lukasz Teodorczyk, Uros Spajic, Ivan Obradovic, Alexandru Chipciu en Nicolae Stanciu en nieuwkomer Massimo Bruno keerden zaterdag terug uit vakantie en legden medische en fysieke testen af. Volgens Het Laatste Nieuws keerde niemand terug met overtollige kilo's. Lees verder »

Najar en Nuytinck trainen apart

Najar en Nuytinck trainen apart

BLESSURES Kort na de aankomst in Oostenrijk stond de eerste training van het oefenkamp op het programma. René Weiler liet zijn spelers een wedstrijd spelen van tien tegen tien, met Dennis Appiah als vrije man. Weiler zat er meteen erg kort op. Lees verder »

Kara en Acheampong niet mee op zomerstage

Kara en Acheampong niet mee op zomerstage

ANDERE De zomerstage in het Oostenrijkse Saalfelden is van start gegaan zonder Kara Mbodj en Frank Acheampong. Beide spelers genieten nog van een extra week vakantie na interlandverplichtingen met respectievelijk Senegal en Ghana. Henry Onyekuru sluit in de loop van deze week aan in Oostenrijk  Lees verder »

 02-07-2017 

Stanciu krijgt rugnummer 10

Stanciu krijgt rugnummer 10

ANDERE Je moet goed kijken, maar in het filmpje van de aankomst in Oostenrijk is te zien dat Nicolae Stanciu een nieuw rugnummer heeft. De Roemeen zal dit seizoen spelen met rugnummer 10. Het is duidelijk dat Anderlecht het vertrouwen in Stanciu niet verloren is na zijn matig debuutseizoen. Lees verder »

Officieel: Charleroi huurt Lukebakio

Officieel: Charleroi huurt Lukebakio

TRANSFERS Dodi Lukebakio reisde niet mee naar Oostenrijk. De flankaanvaller tekende vandaag een contract bij Charleroi. De Carolo's huren de flankaanvaller voor één seizoen met optie tot aankoop. Hij vervoegt vandaag zijn nieuwe ploeg op oefenkamp in Mierlo. Lees verder »

Faes en Roef mee op oefenkamp

Faes en Roef mee op oefenkamp

ANDERE Anderlecht is aangekomen op oefenkamp. Naast de verwachte namen zagen we ook Wout Faes en Davy Roef uit het vliegtuig stappen. Beide spelers mogen op uitleenbasis vertrekken, maar blijkbaar wisten ze René Weiler de voorbije week toch te overtuigen en maken ze volwaardig deel uit van de A-kern. Lees verder »

Anderlecht vertrokken op zomerstage

Anderlecht vertrokken op zomerstage

ANDERE Staff en spelers van RSC Anderlecht zijn deze morgen vertrokken op zomerstage naar Oostenrijk. De spelersbus ging de gehele selectie vooraf en wacht hen op te Saalfelden. Vrijdag staat er een oefenduel tegen Red Bull Salzburg op het programma, nadien keert de hele selectie terug naar België.  Lees verder »

Rubén dankt Anderlecht en supporters

Rubén dankt Anderlecht en supporters

ANDERE De uitleenbeurt van Rubén Martinez aan RSC Anderlecht zit er nu definitief op. De doelman keert nu terug naar zijn moederclub, Deportivo La Coruna, maar niet zonder eerst Anderlecht en zijn supporters te bedanken voor de voorbije zes maand.  Lees verder »

 01-07-2017 

Officieel: Bruno 1 jaar langer bij Anderlecht

Officieel: Bruno 1 jaar langer bij Anderlecht

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck zit niet stil. Vandaag bereikte hij een akkoord met Red Bull Leipzig om Massimo Bruno ook komend seizoen voor paars-wit te laten voetballen. Bruno zelf is alvast opgetogen met de overeenkomst: "Ik kijk ernaar uit om nog een seizoen het beste van mezelf te geven voor RSC Anderlecht." Lees verder »

Richard Kule Mbombo test bij Beerschot-Wilrijk

Richard Kule Mbombo test bij Beerschot-Wilrijk

JEUGD Beerschot-Wilrijk is aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen begonnen. Het verwelkomde ook twee testers op de trainingen, waaronder de 20-jarige Congolese aanvaller Richard Kule Mbombo. Sinds september 2016 is Kule Mbombo actief bij de U21 van RSC Anderlecht.  Lees verder »

Internationals terug op Neerpede

Internationals terug op Neerpede

ANDERE Vandaag verwelkomde RSC Anderlecht zijn internationals terug op Neerpede. Lukasz Teodorczyk, Leander Dendoncker, Matz Sels, Sofiane Hanni, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Ivan Obradovic en Uros Spajic sloten opnieuw aan bij de rest van de groep. Vandaag stonden hun medische testen op het programma.  Lees verder »

Officieel: Hanni verlengt tot 2022

Officieel: Hanni verlengt tot 2022

ANDERE Sofiane Hanni verlengde vandaag officieel zijn contract bij RSC Anderlecht. De kapitein tekende bij voor vijf jaar bij, tot 2022. "Ik ben heel gelukkig met deze blijk van waardering", aldus Hanni, "Ik voel mij hier heel gelukkig en hoop nog veel successen te mogen vieren met de supporters", liet Hanni weten via de officiële website van paars-wit. Lees verder »

"Vreemd dat Mata niet tekende"

INTERVIEWS RSC Anderlecht wou Clinton Mata binnenhalen, er was al een akkoord op clubniveau, maar de speler zelf bleef twijfelen. Uiteindelijk zag paars-wit zelf af van een transfer. Herman Van Holsbeeck geeft toe dat hij het vreemd vindt dat Mata niet tekende: "Maar het is zijn carrière." Lees verder »

"Het is nu aan Dodi"

INTERVIEWS Dodi Lukebakio Ngandoli reisde gisteren mee af met RSC Anderlecht voor de oefenwedstrijd tegen Oudenaarde. Hij bedankte coach René Weiler ook meteen voor die kans met een doelpunt. Lees verder »

Fanshop open tot 18u

Fanshop open tot 18u

ANDERE Vandaag was de heropening van de vernieuwde fanshop van RSC Anderlecht. Je kan er het nieuwe away-shirt gaan bewonderen en/of aankopen. Voor deze gelegendheid is de fanshop vandaag uitzonderlijk geopend tot 18u in plaats van 14u. Je hebt dus nog enkele uren de tijd om de nieuwe fanshop te gaan ontdekken. Lees verder »

"Deze ploeg sterker dan met Tielemans"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock is een tevreden voorzitter die komend seizoen vol zelfvertrouwen tegemoet kijkt: "Ik geloof nu al in titel nummer 35." Anderlecht deed al een paar gerichte, sterkt versterkingen, volgens de voorzitter is de ploeg nu zelfs sterker dan met Tielemans.  Lees verder »

"Nuytinck niet tegenhouden als hij weg wil"

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck bevestigt dat Bram Nuytinck in de belangstelling staat van Olympiakos. "Besnik Hasi belde", zo geeft hij toe. "We gaan Bram niet blokkeren." Van Holsbeeck twijfelt wel of Olympiakos financieel interessant is voor de Nederlander. Volgens hem valt enkel in Duitsland of Engeland meer te verdienen. Lees verder »

Sowah weet Weiler te overtuigen

Sowah weet Weiler te overtuigen

TRANSFERS Dat Anderlecht met Clinton Mata aan een nieuwe rechtsback dacht, was omdat de club Emmanuel Adjei Sowah wilde uitlenen om ervaring op te doen. Maar dat plan lijkt te wijzigen. "Weiler zegt dat hij heel veel vorderingen maakt en de capaciteiten heeft om ons te helpen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

NAC Breda toont interesse in Vancamp

NAC Breda toont interesse in Vancamp

TRANSFERS René Weiler nam gisteren enkele jongeren mee naar Oudenaarde die ook speelminuten kreeg, maar geen Jorn Vancamp. De jonge spits wordt in principe uitgeleend komend seizoen om speelminuten te verzamelen. Het Nederlandse NAC Breda toont interesse om Vancamp komend seizoen te huren.  Lees verder »

Ganvoula sterk present

Ganvoula sterk present

ANDERE We schreven het gisteren al tijdens ons live-verslag van de oefenwedstrijd tegen Oudenaarde. Sylvère Ganvoula liet een indruk achter in de spits, onverzetbaar in duels, beer van een vent, daar bots je zomaar niet tegenop. En hij maakte ook indruk op de staff en het bestuur. Hij zou zomaar eens Thelin kunnen voorbij steken in de rangorde van spitsen.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Niet verwonderd als Kara wil blijven"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck heeft meer dan zijn huiswerk gedaan. Gisteren werd de huur van Onyekuru nog gëofficialiseerd en met Kums, Gerkens en Selz moet zelfs de grootste criticaster Van Holsbeeck feliciteren. Verder zijn er aanbiedingen voor Kara Mbodj, waarmee er afpraken zijn gemaakt "Maar de speler moet zelf ook willen", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »