Archieven

 31-08-2022 

Deadline Europese lijst op vrijdag 2 september

Deadline Europese lijst op vrijdag 2 september

ANDERE Terwijl in de meeste Europese competities de transfermarkt morgen sluit, is die in België nog open tot en met dinsdag 6 september. Toch wil Anderlecht zijn transferhuiswerk niet zo lang laten aanslepen. Want vrijdag 2 september om middernacht moet het zijn spelerskern voor de Conference League indienen bij de UEFA. Lees verder »

Selectie: Duranville én El Hadj weer present

Selectie: Duranville én El Hadj weer present

WEDSTRIJDEN Twee opvallende namen in de selectie van twintig spelers die Anderlecht bekendmaakte voor de partij van morgen tegen AA Gent. Anouar Ait El Hadj (foto) is er opnieuw bij nadat hij even werd teruggezet naar de U23. Ook Julian Duranville, terug uit blessure, is erbij tegen de Buffalo's. Lees verder »

Mazzu: "Niet overhaasten met N'Diaye"

Mazzu:

INTERVIEWS Moussa N'Diaye, die vorige week van Barcelona naar Anderlecht kwam, trainde vandaag voor het eerst mee met zijn nieuwe ploegmaats. "Maar ik denk niet dat het aangewezen is hem nu al op te nemen in de selectie", vertelde coach Felice Mazzu nadien. "We willen niets overhaasten." Lees verder »

Anderlecht onderhandelt met Vertonghen

Anderlecht onderhandelt met Vertonghen

TRANSFERS Gaat Anderlecht nog stevig uitpakken op de transfermarkt? Volgens de Portugese journalist Bruno Andrade is paars-wit in gesprek met Jan Vertonghen. De gesprekken zouden al goed opgeschoten zijn, zo klinkt het. Belgische media bevestigen het nieuws. Lees verder »

Officieel: Olsson naar Midtjylland

Officieel: Olsson naar Midtjylland

TRANSFERS Kristoffer Olsson zal de rest van het seizoen op uitleenbasis voetballen voor FC Midtjylland. Beide clubs maakten zopas de overgang officieel bekend. De Denen hebben ook een optie tot aankoop. "We weten dat hij vanaf de eerste dag het verschil kan maken", zegt sportief directeur Svend Graversen. Lees verder »

 30-08-2022 

Feyenoord wil Olsson huren

Feyenoord wil Olsson huren

TRANSFERS De kans is reëel dat Kristoffer Olsson Anderlecht morgen ruilt voor Feyenoord. De Zweedse krant Aftonbladet vernam dat Feyenoord momenteel alles in het werk stelt om de middenvelder te huren van Anderlecht. Er is haast bij: morgenavond sluit in Nederland de transfermarkt. Lees verder »

'Nice heropent dossier Amuzu'

'Nice heropent dossier Amuzu'

TRANSFERS Nice heeft nieuwe gesprekken aangeknoopt met Anderlecht over een transfer van Francis Amuzu. De zuid-Franse club ziet op korte termijn twee flankspelers vertrekken. Volgens journalist Sacha Tavolieri wil het daardoor opnieuw doordrukken voor Amuzu. Lees verder »

Officieel: Colassin naar Heerenveen

Officieel: Colassin naar Heerenveen

TRANSFERS Anderlecht en Heerenveen hebben de uitleenbeurt van Antoine Colassin officieel bekendgemaakt. Heerenveen heeft ook een optie tot aankoop. "Antoine is een jongen die enorm hard werkt en waar volgens ons ook nog de nodige rek inzit", zegt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen. Lees verder »

Pronoseizoen 2022-2023 gestart

Pronoseizoen 2022-2023 gestart

WEBSITE Op 6 september begint het Europees voetbalseizoen weer. Dit keer is ook RSC Anderlecht er weer bij, in de Conference League. Naar goede gewoonte kunnen jullie ook deelnemen aan de pronovan Anderlecht-Online. De eindwinnaar en één van de trouwste deelnemers winnen aan het einde van het seizoen een prijs. Succes! Lees verder »

Zorgt Diawara voor power op het middenveld?

Zorgt Diawara voor power op het middenveld?

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws is Anderlecht dan toch op zoek naar versterking voor de zes-positie en is het uitgekomen bij Amadou Diawara van AS Roma. Diawara is een 25-jarige Guineër met al heel wat ervaring, maar die nu op een zijspoor zit bij de club van José Mourinho. Lees verder »

 29-08-2022 

Colassin trekt naar Heerenveen

Colassin trekt naar Heerenveen

TRANSFERS Verschillende media melden de overgang van Antoine Colassin naar Heerenveen. De Nederlandse club zal de spits van Anderlecht huren met optie tot aankoop. Een officiële bevestiging is er nog niet, maar serieuze media uit zowel België als Nederland beschouwen de transfer als rond. Lees verder »

Speelmomenten speeldag 8-16 bekend

Speelmomenten speeldag 8-16 bekend

WEDSTRIJDEN De Pro League heeft vandaag de exacte speelmomenten bekendgemaakt voor de speeldagen acht tot en met zestien. Dat zijn alle wedstrijden tot begin november. Anderlecht speelt, met uitzondering van een midweekspeeldag, telkens op zondag. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

WEDSTRIJDEN Een overwinning, een nederlaag en een gelijkspel: dat zijn de resultaten van de drie tegenstanders van Anderlecht in de poulesfase van de Conference League dit weekend. Silkeborg, volgende week de eerste opponent van paars-wit, verloor en is leider af. Een overzicht. Lees verder »

Mazzu: "Goed analyseren wat er misging"

Mazzu:

INTERVIEWS Na de euforie van donderdag staat Anderlecht weer met beide voeten op de grond. Coach Felice Mazzu zag dat het niet goed was, wat zijn ploeg tegen Union op de mag legde. "We moeten goed nadenken over de eerste helft en analyseren wat er misging. Het ontbrak aan intensiteit in de duels, concentratie en steun naar elkaar." Lees verder »


 28-08-2022 

Refaelov: "We zullen reageren"

Refaelov:

INTERVIEWS Lior Refaelov begon na de zware Europese wedstrijd op de bank, maar aan de rust werd hij in de strijd gegooid. Hij slaagde er echter niet in om nog een punt uit de brand te slepen. "Ik wil geen excuses zoeken. We misten agressiviteit, vooral in de eerste helft." Lees verder »

Debast: "Duels winnen komt eerst"

Debast:

INTERVIEWS Zeno Debast erkende na de partij tegen Union dat Anderlecht geen al te beste wedstrijd speelden. Al zat er volgens de verdediger toch meer in. "Als het ons lukte om de 2-2 te maken, zou ons dat een boost gegeven hebben voor meer." Lees verder »

Hardleers Anderlecht lijdt weer nederlaag tegen Union

Hardleers Anderlecht lijdt weer nederlaag tegen Union

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog maar eens verloren tegen Union dat zoals vaak in de derby al vroeg op voorsprong kwam. Murillo bracht Paars-wit vrij snel op gelijke hoogte, maar op het half uur trapte Vanzeir Union terug op voorsprong. Anderlecht speelde slordig en was aanvallend lange tijd zeer onmondig. Het kon pas in het laatste kwartier Union onder druk zetten. Dat het toen nog steeds 2-1 stond was te danken aan een goede Van Crombrugge en aan enkele missers van Union.  Lees verder »

Opstelling: Raman en Esposito als voorhoede

Opstelling: Raman en Esposito als voorhoede

WEDSTRIJDEN Na de kwalificatie van donderdag staat Anderlecht voor een vervelend drieluik, namelijk drie competitiewedstrijden tegen clubs waartegen het vorig seizoen niet kon winnen (Union, Gent en OHL). Mazzu kiest bij de terugkeer naar zijn vorige club voor Raman en Esposito als aanvalsduo. Lees verder »

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na het Europese deliruim van donderdag wacht Anderlecht vandaag een zware dobber in de vaderlandse competitie. Om 18.30 uur speelt paars-wit op bezoek bij vice-kampioen Union. Die hebben vast nog een eitje te pellen met hun vorige coach Felice Mazzu. Lees verder »

 27-08-2022 

RSCA Woman beginnen met 6 op 6

RSCA Woman beginnen met 6 op 6

DAMES De damesploeg van Anderlecht heeft vanavond ook haar tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij KV Mechelen werd het 0-3. Esther Buabadi scoorde twee keer. Stefania Vatafu (foto) zorgde voor het derde doelpunt. Lees verder »

Zirkzee aangekomen in Italië

Zirkzee aangekomen in Italië

TRANSFERS De transfer van Joshua Zirkzee naar Bologna is op enkele details na rond. De spits is aangekomen in Italië om er te tekenen. Vanavond zal hij de partij van zijn toekomstige club tegen AC Milaan volgen vanuit de tribunes. Lees verder »

Ait El Hadj maandag weer bij A-kern

Ait El Hadj maandag weer bij A-kern

ANDERE Anouar Ait El Hadj mag maandag weer aansluiten bij de A-kern. De middenvelder werd maandag naar de B-kern gestuurd omdat hij het voorbije weekend weigerde te spelen met de U23. Intussen had hij een goed gesprek met de directie en zijn alle plooien glad gestreken. Lees verder »

Mazzu: "Top twee is het doel"

Mazzu:

INTERVIEWS Ook Felice Mazzu is tevreden met de Europese loting van Anderlech. "Het zijn niet de langste trajecten met het vliegtuig, dus dat is een goede zaak voor de recuperatie en om de vermoeidheid tegen te gaan in een intensieve periode", aldus de coach. Lees verder »

Verbeke: "Gezonde ambitie koesteren"

Verbeke:

INTERVIEWS In een eerste reactie toont Anderlecht-CEO Peter Verbeke zich tevreden met de loting voor de poules van de Conference League. "Het zijn stuk voor stuk mooie affiches. We kijken er naar uit en we mogen gezonde ambities koesteren", zo klinkt het. Lees verder »

 26-08-2022 

Anderlecht wil contract Amuzu verlengen

Anderlecht wil contract Amuzu verlengen

TRANSFERS Anderlecht en Francis Amuzu zijn gesprekken opgestart over een contractverlenging. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De linkerflankspeler uit Mechelen ligt nog tot 2024 onder contract. Anderlecht sloeg deze zomer enkele riante buitenlandse aanbiedingen af. Lees verder »

Mazzu: "Niet getraind op strafschoppen"

Mazzu:

INTERVIEWS Felice Mazzu heeft zijn eerste doelstelling bij Anderlecht bereikt: de poules van de Conference League. "Hier wachtte de club al lang op", zo vertelde hij na de partij. "De spelers voelden de druk. We waren bijna verplicht om ons te plaatsen. Mentaal was dat moeilijk". Lees verder »

Sadiki: "Die strafschop? Ik heb wel zelfvertrouwen"

Sadiki:

INTERVIEWS Even complexloos als dat hij speelt, zette Noah Sadiki zijn strafschop om in de penaltyreeks. Voor de nog maar 17-jarige youngster leek wel business as usual. Ook na afloop voor de microfoon van Sporza was hij zijn koele zelve. "Nu ga ik gewoon slapen. Morgen zal ik die penalty nog wel eens bekijken." Lees verder »


 25-08-2022 

Opstelling: de verwachte elf

Opstelling: de verwachte elf

WEDSTRIJDEN Geen verrassingen in het elftal van Felice Mazzu voor de Europese wedstrijd van vanavond tegen Young Boys Bern. Marco Kana vervangt de geschorste Adrien Trebel. Vooraan speelt Lior Refaelov in steun van Fabio Silva. Lees verder »

Hooligans vernielen Brussels café

Hooligans vernielen Brussels café

ANDERE Aan de vooravond van de Europese wedstrijd tussen Anderlecht en Young Boys Bern kwam het gisteren in Brussel tot rellen tussen hooligans van beide clubs. Brasserie Le Falstaff in de buurt van het Beursplein werd kort en klein geslagen. Lees verder »

Debast: "Pas op 14, 15 jaar verdediger geworden"

Debast:

INTERVIEWS Nadat hij vorig seizoen lang sukkelde met een blessure, gaat het Zeno Debast momenteel voor de wind. Vooral zijn voetballende manier van verdedigen kreeg al heel wat lof, net als zijn uitvoetballen. En dat is geen toeval. "Tot twee jaar geleden had ik nog nooit getackled", vertelt hij vandaag in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Deense vervanger voor Trebel?

Deense vervanger voor Trebel?

TRANSFERS De Russische website Sport Express meldt dat Anderlecht interesse toont in Oliver Abildgaard. Dat is een 26-jarige controlerende middenvelder van Rubin Kazan. De gesprekken over een transfer van de Deen zouden al lopen, zo klinkt het. Lees verder »

 24-08-2022 

N'Diaye legde al deel van medische testen af

N'Diaye legde al deel van medische testen af

TRANSFERS Volgens de Belgische media zal het niet lang meer duren vooraleer Anderlecht de transfer van Moussa N'Diaye afrondt. De 20-jarige Senegalees van Barcelona B legde al een deel van zijn medische testen af. Anderlecht zou hem definitief vastleggen en een beperkte transfersom betalen. Lees verder »

Buitenlandse interesse voor Ait El Hadj

Buitenlandse interesse voor Ait El Hadj

TRANSFERS Enkele buitenlandse clubs willen van de situatie van Anouar Ait El Hadj profiteren om hun slag te slaan. Volgens Het Nieuwsblad tonen Rayo Vallecano, Vitesse en Bordeaux interesse. Ook bij Burnley, de club van Vincent Kompany, viel zijn naam al deze mercato. Lees verder »

Selectie: Leoni erbij tegen Young Boys

Selectie: Leoni erbij tegen Young Boys

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van 23 spelers bekendgemaakt voor de Europese wedstrijd van morgen tegen Young Boys Bern. Théo Leoni, aanvoerder van de RSCA Futures, is erbij. Hij vervangt de geblesseerde Adrien Trebel. Ook aanvaller Nilsson Angulo zit in de selectie. Lees verder »

"Sorry, mijn emoties namen de bovenhand"

INTERVIEWS In een bericht op Instagram heeft Anouar Ait El Hadj vanmiddag zijn excuses aangeboden voor zijn weigering om met de U23 te spelen het voorbije weekend. De jonge Brusselaar zegt zich ervan bewust te zijn dat hij in de fout ging en wil voortaan wel met de RSCA Futures spelen. Lees verder »

Trebel: "Operatie goed verlopen"

Trebel:

BLESSURES De schouderoperatie die Adrien Trebel gisteren onderging, is goed verlopen. Dat laat de Franse middenvelder zelf weten via Instagram. "Bedankt voor al jullie steunberichtjes", schrijft hij. "Alles is goed verlopen. De revalidatie kan beginnen." Lees verder »

El Hadj sluit vandaag aan bij U23

El Hadj sluit vandaag aan bij U23

ANDERE - 1B Anouar Ait El Hadj had gisteren een goed gesprek met de directie van Anderlecht. Vanaf vandaag zal hij meetrainen met de U23 om de wedstrijd van komend weekend tegen Beveren voor de bereiden. De kans is erg groot dat hij dan meespeelt. Lees verder »

 23-08-2022 

Anderlecht informeert naar Ajax-spits Hansen

Anderlecht informeert naar Ajax-spits Hansen

TRANSFERS Voetbal International schrijft vanavond dat Anderlecht is gaan aankloppen bij het management van Sontje Hansen om te polsen naar een transfer. Hansen is een 20-jarige aanvaller die momenteel uitkomt voor Jong Ajax. Zijn contract bij Ajax loopt nog een jaar en de Nederlanders willen dat graag verlengen. Lees verder »

PSV-doelman gelinkt aan Anderlecht

PSV-doelman gelinkt aan Anderlecht

TRANSFERS Het Eindhovens Dagblad schrijft dat Anderlecht, net als AA Gent, interesse heeft in Joël Drommel. De tweede doelman van PSV zou ook bij Anderlecht de doublure van Hendrik Van Crombrugge kunnen worden, klinkt het. Maar PSV wil Drommel niet laten gaan. Lees verder »


 22-08-2022 

Ait El Hadj naar B-kern gestuurd

Ait El Hadj naar B-kern gestuurd

ANDERE Anderlecht heeft Ait El Hadj naar de B-kern gestuurd, weet Het Laatste Nieuws. De middenvelder weigerde vorig weekend om met de Futures tegen Lommel aan te treden. Ait El Hadj wil meer kansen krijgen bij de A-kern en staat niet weigerachtig tegenover een vertrek. Lees verder »

 21-08-2022 
 20-08-2022 

‘Trebel maanden buiten strijd’

‘Trebel maanden buiten strijd’

BLESSURES Adrien Trebel viel donderdag geblesseerd uit tegen Young Boys Bern. Na een gemene tackle kwam hij ongelukkig neer en bezeerde hij zijn schouder. Hij speelde de eerste helft nog wel uit, maar bleef halverwege in de kleedkamer.   Lees verder »


 19-08-2022 

"Ik sprak met Zirkzee, hij wil terugkeren"

TRANSFERS Joshua Zirkzee ziet een terugkeer naar Anderlecht helemaal zitten. Dat vertelde zijn landgenoot Wesley Hoedt na de Europese wedstrijd tegen Young Boys. "Ik sprak met hem en hij wil graag terugkeren. Hij zou niet alleen voor ons een aanwinst zijn, maar voor de hele Belgische competitie." Lees verder »

Mazzu: "Kansen nu fifty-fifty"

Mazzu:

INTERVIEWS Ook Felice Mazzu zag hoe Anderlecht een moeilijke opdracht tot een goed einde gebracht heeft. "Ik ben vooral tevreden over de mentaliteit van mijn ploeg", zo vertelde de coach na afloop. "Met iets meer efficiëntie op het einde was het 0-2." Lees verder »

Schouder uit de kom bij Trebel

Schouder uit de kom bij Trebel

BLESSURES Adrien Trebel moest tegen Young Boys de strijd voortijdig staken. Na een drieste tackle van een Zwitser viel hij ongelukking en ging de schouder uit de kom. Trebel speelde nog even voort, maar na de pauze bleef hij in de kleedkamer. Lees verder »

 18-08-2022 

Delcroix zorgt voor kleinste verschil in Bern

Delcroix zorgt voor kleinste verschil in Bern

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een mooie uitgangspositie verworven in Bern na een 0-1 zege tegen de Young Boys. De Zwitsers begonnen sterk, maar Anderlecht nam de match geleidelijk in handen. Dat resulteerde pas na rust in kansen. Delcroix trapte Paars-wit op voorsprong nadat een schot van Silva van de lijn was gehaald. Bern voerde de druk opnieuw op, maar de defensie van Anderlecht hield goed stand. De 0-1 is een goed resultaat, maar de kwalificaties voor de poules is nog lang niet binnen. Lees verder »

Anderlecht-fans aangevallen in Bern

Anderlecht-fans aangevallen in Bern

ANDERE Aan de vooravond van de Europese wedstrijd tegen Young Boys werd gisteren omstreeks 23 uur een groep Anderlecht-supporters aangevallen in Bern. Het gaat om dertig à veertig fans die rustig iets zaten te drinken in een lokaal café. Lees verder »

 17-08-2022 

Selectie: Duranville mee naar Bern

Selectie: Duranville mee naar Bern

WEDSTRIJDEN Grote verrassingen zitten er niet in de Europese verplaatsing naar Bern. Jongeren Sadiki, Stroeykens en Duranville zijn ook van de partij, maar dat is lang geen uitzondering meer. Angulo is weer fit en zit in de kern. Wie niet meegaat naar Zwitserland is Ashimeru. Hij viel ook vorig weekend buiten de selectie. Lees verder »

 16-08-2022 

Officieel: City kondigt komst Gomez aan

Officieel: City kondigt komst Gomez aan

TRANSFERS Manchester City heeft zopas de transfer van Sergio Gomez bekendgemaakt. "Ik ben ongelooflijk fier en blij", vertelt Gomez op de website van zijn nieuwe club. "Ik krijg de kans om onder één van de beste managers in het wereldvoetbal te werken en me te ontwikkelen." Lees verder »

Brüls had rood moeten krijgen

Brüls had rood moeten krijgen

ANDERE Het Professional Refereeing Department bekeek enkele fases van de afgelopen speeldag en verduidelijkt enkele fases. Eén van die spelfases is de actie van STVV-speler Christian Brüls op Yari Verschaeren, Bruls kreeg geel na een VAR-interventie, maar volgens het Refereeing Department verdiende hij rood.  Lees verder »

 15-08-2022 

'Anderlecht praat met Man.U-talent Diallo'

'Anderlecht praat met Man.U-talent Diallo'

TRANSFERS Volgens Manchester United-volger Jonas Hen Shrag is Anderlecht één van de clubs die Amad Diallo willen huren van Manchester United. De makelaar van Diallo zou al met Anderlecht gesproken hebben. Dat deed hij ook met Blackpool, Sunderland, Besiktas en Sampdoria. Lees verder »

 14-08-2022 

Anderlecht pakt volle buit in oven

Anderlecht pakt volle buit in oven

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een knappe 0-3 zege geboekt op het veld van STVV. Belangrijke punten gezien de enorme hitte en de traditioneel lastige verplaatsing naar Stayen. Anderlecht klom in de slotfase van een goede eerste helft op 0-2 via Refaelov en Silva. Na rust gaf STVV het zeker niet op, maar via een perfecte counter maakte Raman de klus af. Voor STVV was dit het eerste verlies sinds januari. Lees verder »

Opstelling: Murillo en Stroeykens in de basis

Opstelling: Murillo en Stroeykens in de basis

WEDSTRIJDEN De wedstrijden volgen elkaar snel op en binnen een uurtje wacht STVV dat nog niet kon winnen, maar ook nog niet verloor. Murillo keert terug na zijn schorsing van vorig seizoen. Mazzu dropt de jonge Stroeykens voor het eerst in de basis. Van Gomez is er opnieuw geen spoor te bekennen. Het is enkel afwachten tot zijn transfer officieel wordt aangekondigd. Verbruggen speelt vanavond met de Futures. Lees verder »

"Echt alles gedaan om Lavia te houden"

INTERVIEWS Een 18-jarige die er straks in Deinze niet zal bij zijn, is Romeo Lavia. Hij verliet Anderlecht twee jaar geleden en maakte vorige week een indrukwekkend debuut in de Premier League. Maar er is hoop: Romeo heeft nog een jongere broer Joakim. "Hij heeft ons al beloofd bij Anderlecht te willen debuteren." Lees verder »

 13-08-2022 

Martinez: "We volgen Duranville"

Martinez:

JEUGD Wordt dit het seizoen van Julian Duranville? Na zijn indrukwekkend debuut op Club Brugge eind vorig seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ook bondscoach Roberto Martinez geeft toe Duranville al te volgen. Lees verder »

Dauda scoort bij debuut voor Tenerife (video)

Dauda scoort bij debuut voor Tenerife (video)

WEDSTRIJDEN Mohammed Dauda heeft zijn entree bij Tenerife niet gemist. De Anderlecht-huurling scoorde in zijn eerste officiële wedstrijd met inzet. Een erg fraaie treffer vanaf de hoek van het strafschopgebied. Helaas voor Dauda en Tenerife leverde het geen drie punten op. Het verloor met 2-1 bij Eibar. Lees verder »

Amuzu zorgt voor hoofdbrekers in bestuurskamer

Amuzu zorgt voor hoofdbrekers in bestuurskamer

TRANSFERS De situatie van Francis Amuzu maakt het Anderlecht niet gemakkelijk. Paars-wit wil hem nu niet verkopen, maar zijn in 2024 aflopend contract verlengen, wordt ook moeilijk. Volgens journalist Sacha Tavolieri zijn de financiële eisen van zijn entourage veel te hoog geworden. Lees verder »

 12-08-2022 

Anderlecht grijpt naast Fransman Virginius

Anderlecht grijpt naast Fransman Virginius

TRANSFERS Volgens de Franse sportkrant L'Equipe heeft Anderlecht contact opgenomen met Alan Virginius, een 19-jarige aanvaller van Sochaux. Tevergeefs. Virginius heeft Lille gekozen als nieuwe club. De transfer, die 3 tot 4 miljoen euro kost, zal eerstdaags bekendgemaakt worden. Lees verder »

"Amuzu wilde komen, maar veranderde toen van gedacht"

TRANSFERS Het lijkt erop dat een transfer van Francis Amuzu naar Nice van de baan is. Nice-coach Lucien Favre rekent niet meer op de komst van de Anderlecht-speler. "Het leek goed te komen, maar vandaag weet ik het niet meer. Er zijn spelers die willen komen, maar daarna willen ze het niet meer", vertelde hij vandaag op zijn persconferentie. Lees verder »

Speeluren Young Boys zijn bekend

Speeluren Young Boys zijn bekend

WEDSTRIJDEN De aanvangsuren van de twee wedstrijden tussen Anderlecht en Young Boys Bern in de laatste voorronde van de Conference League zijn bekend. Anderlecht speelt eerst in Bern op donderdag 18 augustus om 19 uur. De terugwedstrijd in het Lotto Park een week later begint om 20 uur. Lees verder »

Niet uitgesloten dat Amuzu blijft

Niet uitgesloten dat Amuzu blijft

TRANSFERS Waar een transfer naar Nice enkele dagen geleden een uitgemaakte zaak leek, is het volgens de kranten niet uitgesloten dat Francis Amuzu toch gewoon bij Anderlecht blijft. Volgens Het Laatste Nieuws heeft paars-wit zelfs een bod van bijna 10 miljoen euro geweigerd. Lees verder »

Mazzu: “Mentaal moeten we verbeteren”

Mazzu: “Mentaal moeten we verbeteren”

INTERVIEWS“Voor de wissels ontbrak het ons vandaag aan alles”, begon Anderlecht-coach Felice Mazzu zijn analyse na de wedstrijd tegen Paide. “We hadden niet genoeg intensiteit, coördinatie, verlangen in de loopacties en we verloren de bal te vaak. Het is moeilijk uit te leggen waarom dat was.” Lees verder »

Silva: "Trots om voor Anderlecht te spelen"

Silva:

INTERVIEWS Met een doelpunt, assist en pre-assist was Fabio Silva de grote man bij Anderlecht. Zijn invalbeurt en die van Lior Refaelov deden de wedstrijd kantelen. “Het gaat om passie voor het spelletje”, vertelde de Portugees na afloop. “We kwamen te slap het veld op. Nochtans is het voor Anderlecht belangrijk om in de Conference League door te stoten.” Lees verder »

Murillo: "Focus op Anderlecht"

Murillo:

INTERVIEWS Wie bij Anderlecht wil scoren, moet dezer dagen op de flank spelen. Na Francis Amuzu zondag tegen Seraing maakte gisteren zijn overbuur Amir Murillo twee doelpunten. "Het was jammer dat die derde er niet in ging, maar de keeper redde goed", aldus de Panamees na afloop voor de Sporza-microfoon. Lees verder »

 11-08-2022 

Invallers leiden Anderlecht naar 3-0

Invallers leiden Anderlecht naar 3-0

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-0 gewonnen tegen Paide Linnameeskond, maar het had daarvoor wel de kwaliteiten nodig van invallers Silva en Refaelov. Voor rust stond Paars-wit ongeïnspireerd op het veld, maar het toonde een ander gelaat na de invalbeurt van Silva en Refaelov. De Portugees scoorde snel en daarna was het tweemaal Murillo die de netten liet trillen. Lees verder »

Opnieuw problemen met Mauve TV

Opnieuw problemen met Mauve TV

ANDERE Net als vorige week ondervinden heel wat supporters problemen om de wedstrijd tussen Anderlecht en Paide te volgen via Mauve TV, het media kanaal ban RSCA. De club is zich bewust van de problemen en zendt de partij intussen ook rechtstreeks uit via Youtube. Lees verder »

Opstelling: Sardella en Olsson aan de aftrap

Opstelling: Sardella en Olsson aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Na de 0-2 zege in Estland krijgen onder andere Sardella, Olsson en Raman hun kans van Mazzu. Gomez zit niet in de selectie wat kan wijzen op een nakende transfer naar Manchester City. Hij zou in Spanje zijn medische testen afleggen. Francis Amuzu zit wel in de kern en begint gewoon aan de wedstrijd. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Paide

Voorbeschouwing: Anderlecht - Paide

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20 uur ontvangt Anderlecht in een uitverkocht Lotto Park Paide Linnameeskond voor de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League. Paars-wit won de heenwedstrijd in Estland met 0-2 en lijkt zegezeker. Coach Felice Mazzu zal wellicht wat roteren. Lees verder »

Gomez vandaag medisch getest door City

Gomez vandaag medisch getest door City

TRANSFERS Manchester City verwacht Sergio Gomez vandaag in Barcelona voor zijn medische testen. Daarna vliegt hij door naar Manchester om zijn contract te tekenen. Hij zal er bijgevolg vanavond niet bij zijn wanneer Anderlecht het opneemt tegen Paide Linnameeskond. Lees verder »

 10-08-2022 

'Anderlecht en Parma praten over Pezzella'

'Anderlecht en Parma praten over Pezzella'

TRANSFERS De Italiaanse voetbaljournalist Alfredo Pedulla meldt vanavond dat Anderlecht momenteel onderhandelt met Parma over een transfer van Giuseppe Pezzella. Pezzella is een linkerflankspeler en dus een mogelijke versterking als Sergio Gomez en Francis Amuzu vertrekken. Lees verder »

13 + 2 miljoen euro is niet genoeg voor Gomez

13 + 2 miljoen euro is niet genoeg voor Gomez

TRANSFERS De Waalse journalist Sacha Tavolieri meldt dat Anderlecht ook een tweede bod van Manchester City voor Sergio Gomez heeft afgewezen. Het bod bedroeg 13 miljoen euro vast, 2 miljoen euro aan bonussen en 12 procent bij een doorverkoop. Niet genoeg, vindt men bij Anderlecht. Lees verder »

"Aanpakken alsof het 0-0 staat"

INTERVIEWS Yari Verschaeren is dezelfde mening toegedaan als zijn coach, de wedstrijd morgen moet aangevat worden alsof het in Estland 0-0 is gebleven. Verschaeren wil vooral vermijden dat er dezelfde fout wordt gemaakt als tegen Seraing.  Lees verder »

Gomez en Amuzu in selectie

Gomez en Amuzu in selectie

INTERVIEWS Felice Mazzu keek deze namiddag vooruit op de wedstrijd tegen Paide. De coach liet weten dat Sergio Gomez en Francis Amuzu gewoon deel uitmaken van de selectie. De score van de heenwedstrijd verdedigen is niet meteen optie, wel aanvallen en zelf scoren.  Lees verder »

Raman: blijven of buitenland

Raman: blijven of buitenland

TRANSFERS Benito Raman heeft dan toch niet veel zin in een terugkeer naar AA Gent. Volgens Het Nieuwsblad wil hij zijn situatie bij Anderlecht nog even afwachten alvorens te vertrekken. Als hij te weinig zou spelen, verkiest hij een transfer naar het buitenland. Lees verder »

Dan toch 15 miljoen euro voor Gomez

Dan toch 15 miljoen euro voor Gomez

TRANSFERS Het Twitter-bericht van Fabrizio Romano dat Sergio Gomez voor 'meer dan 10 miljoen euro' naar Manchester City zou verhuizen, zorgde voor heel wat ophef onder de Anderlecht-fans. Zo'n laag bedrag! Intussen heeft Romano een nieuwe tweet gestuurd en daarin zegt hij dat de Spanjaard rond de 15 miljoen euro zal kosten. Lees verder »

 09-08-2022 

U23 winnen en verliezen een oefenduel

U23 winnen en verliezen een oefenduel

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures speelden zondag en gisteren twee oefenduels ter voorbereiding op de competitiestart in 1B. Zondag speelde het type-elftal tegen FC Luik. Gisteren oefenden de andere kernspelers tegen de U19 van Metz. In deze tweede partij speelde Mustapha Bundu (foto) mee. Lees verder »

Transfer Gomez op enkele details na afgerond

Transfer Gomez op enkele details na afgerond

TRANSFERS Het lijkt nog slechts een kwestie van tijd voor de transfer van Sergio Gomez naar Manchester City wordt aangekondigd. Transfergoeroe Fabrizio Romano schrijft vanavond dat City de deal met Anderlecht aan het afronden is. De transfersom zou meer dan 10 miljoen euro bedragen. Lees verder »

'Ook Nottingham doet bod op Amuzu'

'Ook Nottingham doet bod op Amuzu'

TRANSFERS Na Nice heeft nu ook Nottingham Forrest zich bij Anderlecht gemeld voor Francis Amuzu. De Engelse promovendus zou 8,5 miljoen euro bieden. Met Nice staan de onderhandelingen momenteel 'on hold'. De Fransen vinden de vraagprijs van Anderlecht te hoog. Lees verder »

 08-08-2022 

Kana: "Ik groei weer naar mijn beste niveau"

Kana:

INTERVIEWS Nadat hij de eerste wedstrijden miste, stond Marco Kana gisteren voor de tweede keer in vier wedstrijden in de basis. "Ik had fysiek nog wat kleine probleempjes", vertelde de middenvelder daarover na de wedstrijd tegen Seraing. "Nu heb ik het gevoel dat ik weer toegroei naar mijn beste niveau." Lees verder »

Sadiki: "Ik was nooit de superster bij de jeugd"

Sadiki:

INTERVIEWS Amper vier minuten als middenvelder had Noah Sadiki nodig om zijn eerste assist uit zijn profcarrière te geven. "Ik heb me nog moeten haasten, want de pass van Fabio Silva was eigenlijk wat te zacht. Ik zei hem dat dat volgende keer beter moet", lachte het 17-jarig Anderlecht-product na de wedstrijd. Lees verder »

 07-08-2022 

Anderlecht beslist wedstrijd voor rust

Anderlecht beslist wedstrijd voor rust

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft met 3-1 de maat genomen van Seraing. Het leidde al na een half uur met 3-0 en als het na rust hetzelfde niveau had gehaald, had de score veel hoger kunnen uitvallen. Maar na rust ging Anderlecht meteen in spaarmodus en scoorde Seraing tegen. Paars-wit kreeg wel nog enkele kansen na rust, maar het niveauverschil was bijzonder groot.  Lees verder »

 06-08-2022 

Selectie zonder Verbruggen en Ait El Hadj, maar met Gomez

Selectie zonder Verbruggen en Ait El Hadj, maar met Gomez

WEDSTRIJDEN Na de trip naar Estland volgt morgen een andere belangrijke confrontatie. Na de matte vertoning van vorig weekend in Brugge kan de ploeg van Mazzu niets anders dan thuis de drie punten pakken tegen Seraing. Doelman Bart Verbruggen ontbreekt in de selectie, net als Ait El Hadj en Angulo. Gomez zit voor het eerst in de kern na zijn blessure. Lees verder »

Externe server zorgde voor problemen Mauve TV

Externe server zorgde voor problemen Mauve TV

ANDERE Een externe server die crashte was de oorzaak van de problemen met Mauve TV tijdens uitzending van de wedstrijd tussen Anderlecht en Paide. Anderlecht voerde intussen gesprekken met de host van de server om ervoor te zorgen dat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren. Lees verder »

Aanbiedingen nog te laag, Anderlecht niet gehaast

Aanbiedingen nog te laag, Anderlecht niet gehaast

TRANSFERS De aanbiedingen van Nice en Manchester City voor respectievelijk Francis Amuzu (foto) en Sergio Gomez zijn nog te laag. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Anderlecht is volgens de krant ook niet gehaast in beide dossiers. De kans dat ze morgen meespelen tegen Seraing is dus zeer bestaande. Lees verder »

Sadiki als vervanger van Abdulrazak?

Sadiki als vervanger van Abdulrazak?

WEDSTRIJDEN Anderlecht mist morgen tegen Seraing zijn twee rechterflankspelers in de selectie door schorsing. Ishaq Abdulrazak zit zijn eerste van twee schorsingsdagen uit na zijn rode kaar tegen Cercle. Amir Murillo is aan zijn derde en laatste schorsingsdag toe na zijn rode kaart eind vorig seizoen. Lees verder »

 05-08-2022 

Duranville nu ook officieel lid van A-kern

Duranville nu ook officieel lid van A-kern

ANDERE Julian Duranville maakt nu ook officieel deel uit van de A-kern van Anderlecht. Tot voor kort prijkten zijn naam en foto niet bij de spelers van de A-kern op de officiële clubwebsite. Dat is nu wel het geval. Mario Stroeykens heeft intussen een nieuw, lager rugnummer gekregen. Lees verder »

Kunnen én Amuzu én Gomez weg?

Kunnen én Amuzu én Gomez weg?

TRANSFERS Gomez lijkt op weg naar City en Amuzu staat dichtbij een transfer naar Nice. Maar gaat Anderlecht zomaar beide spelers laten gaan? Het zou in ieder geval grote gaten slagen in de linkerflank. Wanneer de ene vertrekt, zal de vraagprijs voor de andere waarschijnlijk gevoelig de hoogte ingaan. Lees verder »

 04-08-2022 

Amuzu op weg naar OGC Nice

Amuzu op weg naar OGC Nice

TRANSFERS De kans is reëel dat Francis Amuzu vanavond zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht gespeeld heeft. Diverse media maken gewag van stevige interesse van het Franse Nice. De onderhandelingen zouden al goed opgeschoten zijn en Anderlecht zou 8 miljoen euro vangen voor de winger. Lees verder »

Fans klagen over Mauve TV (en missen de 0-1)

Fans klagen over Mauve TV (en missen de 0-1)

WEDSTRIJDEN Heel wat supporters willen de wedstrijd tegen Paide Linnameeskond momenteel rechtstreeks bekijken via Mauve TV, maar slagen daar niet in. Ook bezoekers van onze website maken hun beklag over het feit dat ze betaald hebben voor de service, maar een foutmelding willen krijgen wanneer ze de wedstrijd willen opstarten. Lees verder »

Opstelling: Mazzu wijzigt elftal

Opstelling: Mazzu wijzigt elftal

WEDSTRIJDEN Binnen een klein uur start Anderlecht aan zijn Europese campagne in Estland en Felice Mazzu heeft enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo verschijnt Murillo aan de aftrap (geschorst in de competitie), maar ook Arnstad en Ait El Hadj krijgen hun kans. Ook Silva heeft zijn eerste basisplaats te pakken. Lees verder »

 03-08-2022 

Eerste City-bod op Gomez is te laag

Eerste City-bod op Gomez is te laag

TRANSFERS Manchester City heeft de eerste concrete aanbiedingen uitgebracht voor Sergio Gomez. Dat meldt Het Laatste Nieuws vanavond. De bedragen zijn wel nog te laag voor Anderlecht. Paars-wit is wel bereid om mee te werken aan een transfer. Lees verder »

Mazzu: "Gomez zal eerst met U23 spelen"

Mazzu:

INTERVIEWS - 1B Dat Sergio Gomez er tegen Paide niet bij is, heeft volgens Felice Mazzu niets te maken met een mogelijke transfer naar Manchester City. "Hij is nog niet helemaal fit", verklaart Mazzu de niet-selectie. De coach wil Gomez trouwens voorzichtig brengen. "Mogelijk speelt hij eerst enkele matchen met de U23 om ritme op te doen." Lees verder »

 02-08-2022 

Selectie voor Paide

Selectie voor Paide

WEDSTRIJDEN Felice Mazzu heeft een selectie van 23 spelers gemaakt die de verplaatsing maken naar Estland voor de wedstrijd van donderdag in de Conference League voorronde. Stroeykens, Murillo, Sardella en Kana zijn er alvast bij. Lees verder »

Anderlecht loot Young Boys Bern of Kuopio

Anderlecht loot Young Boys Bern of Kuopio

ANDERE Anderlecht kent nu al zijn tegenstander in de laatste voorronde van de Conference League. Dat wordt de winnaar van de wedstrijd Young Boys Bern (Zwitserland) of Kuopio (Finland). Maar eerst moet Anderlecht nog Paide uit Estland zien uit te schakelen. Lees verder »

 01-08-2022