Archieven

 30-11-2018 

Wie is Momcilo Dujic?

Wie is Momcilo Dujic?

ANDERE Ognjen Vranjes bevindt zich in het oog van de storm. Bij ons omwille van een Instagram-post die supportersgeweld vergoelijkt, in zijn thuisland Bosnië-Herzegovina wegens een tattoeage van Momcilo Dujic. Maar wie is die man?  Lees verder »

Anderlecht legt Vranjes boete op

Anderlecht legt Vranjes boete op

ANDERE Anderlecht-bestuurders Michael Verschueren en Luc Devroe hadden vandaag een gesprek met Ognjen Vranjes over de Instagram-post waarin hij supportersgeweld verheerlijkte. De verdediger kreeg een boete van de club.  Lees verder »

Werken aan het veld in het tussenseizoen

Werken aan het veld in het tussenseizoen

INTERVIEWS Het was gisteren duidelijk dat het veld van het Constant Vanden Stock Stadion het hard te verduren heeft. Volgens Hein Vanhaezebrouck zijn de vele wedstrijden het probleem, maar dat niet alleen, het probleem ligt dieper. Een oplossing zal er waarschijnlijk pas komen in het tussenseizoen.  Lees verder »

Appiah wil Anderlecht in januari verlaten

Appiah wil Anderlecht in januari verlaten

TRANSFERS Dennis Appiah komt dit seizoen amper aan spelen toe en dat stemt de Fransman tot nadenken. Na de wedstrijd tegen Trnava maakte hij zijn intenties kenbaar: "Vanaf januari wil ik spelen. Meer zeg ik niet, maar je hebt me wel begrepen", hint hij duidelijk naar een vertrek. Lees verder »

 29-11-2018 

Ook zondag nog blessurezorgen

Ook zondag nog blessurezorgen

BLESSURES Het blijft afwachten of Anderlecht zondag kan rekenen op Landry Dimata, Ivan Santini, Sven Kums en Pieter Gerkens. "Zij blijven twijfelachtig. Het wordt afwachten tot het laatste moment", zo vertelde Hein Vanhaezebrouck vanavond na de partij tegen Trnava. Lees verder »

Dinamo Zagreb zeker van groepswinst

Dinamo Zagreb zeker van groepswinst

WEDSTRIJDEN In de andere wedstrijd in Groep D van de Europa League speelden Fenerbahçe en Dinamo Zagreb vanavond 0-0 gelijk. Zagreb is hierdoor zeker van groepswinst. Een goede zaak voor Anderlecht. Op de slotspeeldag trekt paars-wit naar Kroatië. Misschien is er nog iets te rapen. Lees verder »

EL: Wat staat er nog op het spel?

EL: Wat staat er nog op het spel?

ANDERE Na de troosteloze één op twaalf is Anderlecht al uitgeschakeld in de Europa League en moet het nog twee verplichte nummers afwerken. Toch staat er nog meer op het spel dan enkel een complete afgang vermijden. Lees verder »

Samenwerking met Litouwse voetbalbond

Samenwerking met Litouwse voetbalbond

JEUGD De eerste samenwerking die Michaël Verschueren en Anderlecht willen opzetten, is al bekend. Paars-wit zal een samenwerking aangaan met de Litouwse voetbalbond. "We staan dichtbij een akkoord", bevestigt Verschueren. Ook met een club uit Helsinki wordt gepraat. Lees verder »

 28-11-2018 

Officieel: Verschueren sportief directeur

Officieel: Verschueren sportief directeur

JEUGD - INTERVIEWS Wat al officieus een tijdje de ronde deed, is nu officieel bevestigd: Michael Verschueren is de nieuwe sportief directeur bij RSC Anderlecht. Zijn toekomstvisie: het Anderlecht-DNA bewaren, de ontwikkeling van de jeugdacademie en een samenwerking met buitenlandse clubs.  Lees verder »

Geen Doku, Verschaeren wellicht op de bank

Geen Doku, Verschaeren wellicht op de bank

INTERVIEWS Jeremy Doku en Yari Verschaeren zitten momenteel op het vliegtuig terug naar België. Hein Vanhaezebrouck kon nog geen sluitend antwoord geven of ze morgen op het wedstrijdblad staan. Al is dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval bij Doku, hij speelde een hele wedstrijd in de UEFA Youth League.  Lees verder »

Nog verschillende geblesseerden

Nog verschillende geblesseerden

INTERVIEWS Landry Dimata traint opnieuw maar is niet fit genoeg voor morgen. Zakaria Bakkali is geschorst en Ivan Santini ligt met koorts in bed. Ook Andy Najar, Pieter Gerkens, Sven Kums en Milic zijn out voor de wedstrijd tegen Spartak Trnava.  Lees verder »

Devroe blijft bij Anderlecht

Devroe blijft bij Anderlecht

ANDERE Op zijn persconferentie heeft Michaël Verschueren duidelijkheid verschaft over de toekomst van Luc Devroe. "Luc blijft actief in de club. Hij zal een belangrijke rol krijgen als rechterhand van de nieuwe sportief directeur en in de scouting." Lees verder »

Dimata terug op het trainingsveld

Dimata terug op het trainingsveld

ANDERE Landry Dimata, die de voorbije twee weken sukkelde met de knie, tekende vanmorgen present voor de groepstraining. De kans bestaat dat hij morgen speelt tegen Trnava. Sven Kums (rug) traint nog niet mee. Hij is morgen zeker out. Lees verder »

Nieuw contract voor Sowah

Nieuw contract voor Sowah

TRANSFERS Emmanuel Adjei Sowah kampt al vele maanden met een vervelende blessure, maar Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck blijven rotsvast geloven in het potentieel van de Ghanees. Die mag zich dan ook verwachten aan een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt af na het seizoen. Lees verder »

De Bilde en anderen in sportieve adviesraad?

De Bilde en anderen in sportieve adviesraad?

ANDERE Straks om 11 uur stelt Michael Verschueren de contouren voor van de nieuwe sportieve structuur die Anderlecht wil opzetten. Eén van de onderdelen daarvan wordt een interne sportieve adviesraad, zo schrijft Het Laatste Nieuws. En Gilles De Bilde moet één van de leden worden. Lees verder »

Met veredeld B-elftal tegen Trnava?

Met veredeld B-elftal tegen Trnava?

BLESSURES Sportief staat er morgen tegen Spartak Trnava niets meer op het spel. Verschillende spelers die de laatste tijd niet veel in actie kwamen, hopen op een kans. Zo trainen Andy Najar, Hannes Delcroix, Kenny Saief, Ryota Morioka en Mohammed Dauda opnieuw mee na blessures. Zij komen morgen mogelijk in actie. Lees verder »


 27-11-2018 

U19 uitgeschakeld in Youth League

U19 uitgeschakeld in Youth League

JEUGD Het Europees avontuur van de U19 zit erop. De talenten van Anderlecht verloren hun terugwedstrijd in de tweede ronde van de UEFA Youth League met 2-1 van Dinamo Kiev. Onvoldoende na het gelijkspel in de heenwedstrijd. Lees verder »

Devroe gewoon op post

Devroe gewoon op post

ANDERE Luc Devroe was zondag aanwezig tijdens de wedstrijd tegen Sint-Truiden en is ook na zijn vakantie elke dag aanwezig op Neerpede. Wat de rol van Devroe wordt in de toekomst zal misschien woensdag duidelijker worden. Nu ziet het er in ieder geval niet naar uit dat de wegen van Devroe en paars-wit zullen scheiden.  Lees verder »

 26-11-2018 

Van Driessche voor Anderlecht - Genk

Van Driessche voor Anderlecht - Genk

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht de competitieleider Genk in het Constant Vanden Stock Stadion. Van Driessche Bram zal deze wedstrijd in goede banen leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve en Kevin Monteny. Nicolas Laforge is de vierde official.  Lees verder »

Analyse: Tegendoelpunten

Analyse: Tegendoelpunten

OPINIES Er is al veel gesproken over het gebrek aan creativiteit bij Anderlecht. Een minstens even groot probleem zijn de vele tegendoelpunten. Hoewel Anderlecht gisteren niet eens een zwakke partij afwerkte, incasseerde het vier doelpunten. Het is al een heel seizoen hetzelfde liedje: Anderlecht slikt veel te gemakkelijk doelpunten. Lees verder »

Verschaeren en Doku morgen in Youth League

Verschaeren en Doku morgen in Youth League

JEUGD Yari Verschaeren en Jeremy Doku debuteerden gisteren in het eerste elftal van Anderlecht. Donderdag in de Europa League zullen we hen niet opnieuw aan het werk zien. Het duo vertrek vanmorgen met de U19 naar Oekraïne voor de Youth League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev. Lees verder »

Lyon scout Saelemaekers

Lyon scout Saelemaekers

TRANSFERS Alexis Saelemaekers heeft interesse gewekt van het Franse Olympique Lyon. De club van Jason Denayer kwam de 19-jarige rechterflankspeler gisteren scouten tegen STVV. Een transfer is momenteel nog niet aan de orde. Lees verder »

Coucke wilde D'Onofrio en Henry

Coucke wilde D'Onofrio en Henry

TRANSFERS Marc Coucke polste de voorbije weken bij verschillende grote namen om de sportieve cel van Anderlecht te versterken. Sporza-journalist Peter Vandenbempt vertelde vanmorgen op Radio 1 dat de Anderlecht-voorzitter tevergeefs contact heeft gezocht met Luciano D'Onofrio en Thierry Henry. Lees verder »

Crasson ziet terugkeer wel zitten

Crasson ziet terugkeer wel zitten

ANDERE RSC Anderlecht trok Pär Zetterberg aan om de sportieve cel te versterken. Ook Bertrand Crasson ziet zo een terugkeer wel zitten. Of er effectief plannen zijn om Crasson aan te trekken is afwachten. Woensdag geeft Michael Verschueren meer uitleg over zijn toekomstplannen.  Lees verder »

 25-11-2018 

Debuut voor Verschaeren, Doku op de bank

Debuut voor Verschaeren, Doku op de bank

ANDERE Yari Verschaeren mag zich opmaken voor zijn debuut in de A-kern. Hij start aan de wedstrijd op Stayen op het middenveld. Jeremy Doku zit ook bij de selectie en start op de bank. Ivan Santini is kapitein en krijgt Pieter Gerkens naast zich. Lees verder »

Lukebakio scoort hattrick op en tegen Bayern

Lukebakio scoort hattrick op en tegen Bayern

ANDERE Dodi Lukebakio Ngandoli had bij RSC Anderlecht vooral problemen met op tijd op de club te geraken. Het doel weet hij nog altijd te vinden. Hij scoorde gisteren als eerste Belg een hattrick op bezoek bij Bayern München met Fortuna Düsseldorf. Lees verder »

Voorbeschouwing: STVV - Anderlecht

Voorbeschouwing: STVV - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Na een weekend rust wegens interlandvoetbal trekt Anderlecht vanavond naar Sint-Truiden. Een verraderlijke wedstrijd. Onder impuls van enkele sterke Japanners hebben de Kanaries zich stevig in de top zes genesteld. Bovendien kampt Anderlecht met een ware blessuregolf. Lees verder »


 24-11-2018 

Debuut voor Yari Verschaeren?

Debuut voor Yari Verschaeren?

WEDSTRIJDEN - JEUGD Juli 2017,  Yari Verschaeren tekent zijn eerste profcontract bij RSC Anderlecht. Sindsdien maakte de middenvelder grote stappen en staat hij dicht bij zijn debuut in de A-kern. De kans is groot dat dat morgen al gebeurt tegen Sint-Truiden.  Lees verder »

 23-11-2018 

"Een beetje een tweede Jean Dockx"

INTERVIEWS Pär Zetterberg blijft deze week nog in België om de de twee thuiswedstrijden van RSC Anderlecht bij te wonen. Nadien keert hij terug naar Zweden om de laatste zaken te regelen. Vanaf Nieuwjaar begint hij dan fulltime bij RSC Anderlecht als rechterhand van Hein Vanhaezebrouck.  Lees verder »

"Het is aan de jongeren"

JEUGD - INTERVIEWS Heel wat geblesseerden voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Coach Hein Vanhaezebrouck kijkt dan ook naar de jongeren die nu hun kans moeten pakken om zichzelf te bewijzen. En volgens de coach zullen er in de toekomst nog een paar komen piepen bij de A-kern. Lees verder »

Verschillende geblesseerden

Verschillende geblesseerden

BLESSURES - ANDERE Hein Vanhaezebrouck zit met verschillende geblesseerden. Adrien Trebel is aan het revalideren na zijn buikoperatie. Ook Musona en Sowah zijn langdurig out. Verder is het nog te vroeg voor Cobbaut. Saief en Sanneh kwamen dan weer terug van hun nationale ploeg met kleine kwaaltjes.  Lees verder »

"De Pro League moet ingrijpen"

INTERVIEWS Zondag speelt RSC Anderlecht op het kunstgrasveld van Sint-Truiden. De voorbije weken hoorden we al meermaals dat die er niet al te goed meer bij ligt. Desastreus zelf. Volgens Hein Vanhaezebrouck is het taak van de Pro Leagu om in te grijpen als een veld er écht zo slecht bij ligt. Lees verder »

Trebel revalideert in Frankrijk

Trebel revalideert in Frankrijk

BLESSURES Het herstel van Adrien Trebel verloopt voorspoedig. De kapitein revalideert in Frankrijk en het feit dat hij al aan zijn revalidatie bezig is, is een goed teken volgens Hein Vanhaezebrouck. Maar in ieder geval zal de coach Trebel niet te vroeg brengen.  Lees verder »

 22-11-2018 

Dauda charmeert buitenlandse clubs

Dauda charmeert buitenlandse clubs

TRANSFERS Mohammed Dauda mocht anderhalve week geleden voor het eerst in de basis starten bij Anderlecht. Buitenlandse clubs kennen de jonge goalgetter echter al langer. Afgelopen zomer probeerden Mainz, Sparta Praat, Basel en Vitesse hem aan te trekken. Tevergeefs. Lees verder »

Uitleenbeurt voor Dante en Kayembe?

Uitleenbeurt voor Dante en Kayembe?

TRANSFERS In tegenstelling tot andere jongeren slagen Abdul Dante en Edo Kayembe er dit seizoen niet in om zich door te zetten in het eerste elftal van Anderlecht. De entourage van beide spelers beseft dat de jonge Afrikanen speelminuten moeten maken op het hoogste niveau. Zij denken daarom aan een uitleenbeurt in januari. Lees verder »

Anderlecht: "Geen gesprekken met Arnesen"

Anderlecht:

TRANSFERS In een officieel bericht laat Anderlecht weten dat de club momenteel geen gesprekken voert met Frank Arnesen voor een functie binnen de club. Het Laatste Nieuws pakte vanmorgen uit met dat nieuws. Anderlecht bevestigt wel dat het actief op zoek is naar versterking naast het veld. Lees verder »

Obradovic in financiële problemen

Obradovic in financiële problemen

ANDERE In het kader van het onderzoek naar financiële fraude in ons voetbal, zijn de rekeningen van Ivan Obradovic al een tijdje geblokkeerd. Dit is het gevolg van zijn band met hoofdverdachte Dejan Veljkovic, Obradovic' manager. Lees verder »

Kayembe en Congo naar volgende ronde

Kayembe en Congo naar volgende ronde

ANDERE Edo Kayembe heeft zich met de Congolese U23 geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties voor de Africa Cup U23 van volgend jaar. Na een 0-0 in de heenwedstrijd versloeg Congo gisteren Rwanda met 5-0. Kayembe startte in de basis, maar scoorde niet. Lees verder »


 21-11-2018 

Hoe dood is de cel scouting?

Hoe dood is de cel scouting?

TRANSFERS Een artikel vandaag in Het Laatste Nieuws toont aan hoe erg het gesteld is met de scoutingscel van Anderlecht. Na Uros Spajic in de zomer van 2016 is er geen enkele speler meer gehaald op voorspraak van de eigen scouting. Heel wat namen ze werden voorgesteld, maken nu elders het mooie weer. Lees verder »

 20-11-2018 

Belgische U19 naar eliteronde voor EK

Belgische U19 naar eliteronde voor EK

JEUGD De Belgische U19 hebben zich na een 2-2-gelijkspel tegen Frankrijk geplaatst voor de eliteronde van het EK 2019. Bij de jonge Duivels stond Anderlecht-speler Thierry Lutonda aan de aftrap. Mohammed Bouchouari viel in na 82 minuten. Theo Leoni bleef op de bank. Lees verder »

Kara getrouwd in Frankrijk

Kara getrouwd in Frankrijk

ANDERE Heuglijk nieuws vanuit Frankrijk, Kara Mbodji trad er het voorbije weekend  in het huwelijksbootje met miss Senegal Fatou Mbaye. Het koppel gaf mekaar het ja-woord voor God en hun familie en vrienden. Van harte gefeliciteerd King Kara !!! Lees verder »

Misverstand aan basis verlof Dimata

Misverstand aan basis verlof Dimata

ANDERE Landry Dimata gaf vorige week verstek voor de nationale beloften door een knieblessure. Na een gesprek met voorzitter Marc Coucke stuurde die hem op verlof, zonder medeweten van Hein Vanhaezebrouck. Uit onvrede gelastte de coach twee trainingen af. Alleen is de hele affaire één groot misverstand. Lees verder »

Katharine Viaene aan de slag bij Antwerp

Katharine Viaene aan de slag bij Antwerp

ANDERE Na Jochen De Coene, haalt Antwerp nog een ex-Anderlecht werknemer in huis. De voormalig sectretaresse van Herman Van Holsbeeck, Katharine Viaene. Zij wordt vooral geprezen voor haar dossierkennis en discretie. Ze zal vooral ingezet worden voor de administratieve afhandeling van transfers en spelerscontracten. Lees verder »

 19-11-2018 

U21 bekeren door, Moutha-Sebtaoui held van de avond

U21 bekeren door, Moutha-Sebtaoui held van de avond

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de Beker van België voor U21. Op het veld van Waasland-Beveren bracht Yari Verschaeren paars-wit op voorsprong. In 93e minuut maakte de thuisploeg gelijk. Daarop volgde strafschoppen en doelman Ilias Moutha-Sebtaoui ontpopte zich tot de held door er twee tegen te houden. Lees verder »

Alen fluit STVV - Anderlecht

Alen fluit STVV - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Zondag trapt RSC Anderlecht zijn zestiende speeldag van de Jupiler Pro League op gang op Stayen. Wesley Alen is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Kristof Meers en Jeroen Walschap zijn de lijnrechters. Alexandre Boucaut vervolledigd het scheidsrechterskorps als vierde official. Lees verder »

Vertenten wil weer fluiten op hoogste niveau

Vertenten wil weer fluiten op hoogste niveau

ANDERE De operatie Propere Handen is nog volop aan de gang, al lijkt de hele heisa op een sisser uit te draaien. Advocaat Hans Rieder wraakte eerder al de onderzoeksrechter, als gevolg werd zijn cliënt Bart Vertenten vrijgelaten onder voorwaarden. Maar de advocaat gaat nog een stapje verder. Zijn volgende stap is het ontslag van Vertenten aanvechten. Lees verder »

De Coene aan de slag bij Antwerp

De Coene aan de slag bij Antwerp

ANDERE Enkele weken geleden verliet kinesist Jochen De Coene na tien jaar Anderlecht. Basis aan het vertrek waren de vele onenigheden in de medische staf sinds de komst van Chris Goossens. Lang heeft de werkloosheid van De Coene niet geduurd, hij gaat aan de slag bij Antwerp. Lees verder »

Trainingen hervatten vandaag

Trainingen hervatten vandaag

ANDERE Vandaag worden alle spelers terug op Neerpede verwacht voor de training naar een paar dagen vakantie. Normaal was er een vrij weekend voorzien, maar dat werden een paar dagen meer nadat Marc Coucke Landry Dimata toestemming gaf om op verlof te vertrekken zonder  medeweten van de Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »


 17-11-2018 

Abazaj ziek, Dauda stilaan weer hersteld

Abazaj ziek, Dauda stilaan weer hersteld

BLESSURES Kristal Abazaj kwam niet in actie voor Albanië. De speler is ziek. Beter nieuws kwam er van Mo Dauda: de speler werd meermaals hard aangepakt door zijn Gentse tegenstanders vorige week. Zijn daaruit volgende enkel- en rugklachten behoren stilaan tot het verleden. Lees verder »

 16-11-2018 

Dimata verlof? Dan traint er niemand

Dimata verlof? Dan traint er niemand

ANDERE Een soloslimactie van Marc Coucke is in erg slechte aarde gevallen bij Hein Vanhaezebrouck en de rest van de spelersgroep. Zonder medeweten van de coach gaf Coucke Landry Dimata verlof. Coach en spelersgroep reageerden verbolgen, waarop Vanhaezebrouck iedereen naar huis stuurde. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

WEDSTRIJDEN Alexis Saelemaekers en Francis Amuzu kwamen gisteren in actie bij de Belgische U21. Saelemaekers speelde de volledige tweede helft, Amuzu viel in na 60 minuten. De jonge Belgen speelden 3-3 gelijk tegen Roemenië, dat in blessuretijd nog twee keer scoorde. Lees verder »

 15-11-2018 

Coucke blokkeert betalingen aan makelaars

Coucke blokkeert betalingen aan makelaars

ANDERE Anderlecht heeft deze week de betalingen aan makelaars opgeschort. Vaak krijgen zij hun commissies in maandelijkse schijven. Pas wanneer Operatie Zero afgerond is, wil Anderlecht de betalingen overmaken en alleen aan de makelaars die volgens het boekje werken. Makelaar Stijn Francis reageert verbouwereerd. Lees verder »

U18 verliezen oefenduel tegen Roda JC

U18 verliezen oefenduel tegen Roda JC

JEUGD De U18 van Anderlecht speelden gisteren een oefenwedstrijd tegen het Nederlandse Roda JC. De Nederlanders speelden met een mengeling van U18 en U21 en waren fysiek een stuk sterker. Anderlecht verloor dit leerrijke duel met 1-3. Lees verder »

Lutonda trefzeker bij Belgische U19

Lutonda trefzeker bij Belgische U19

JEUGD De Belgische U19 spelen momenteel een kwalificatietoernooi voor het EK van 2019. De jonge Duivels wonnen gisteren hun eerste wedstrijd met 5-0 van Litouwen. Anderlecht-speler Thierry Lutonda scoorde het derde doelpunt. Lees verder »

 14-11-2018 

Beslissing Coucke is klap voor Devroe

Beslissing Coucke is klap voor Devroe

ANDERE Luc Devroe reageert, uiteraard, niet echt happy op de beslissing van Marc Coucke om de sportieve leiding voortaan toe te vertrouwen aan Michaël Verschueren. Volgens Het Laatste Nieuws vertrok Devroe op vakantie met een gezicht op onweer. Lees verder »

 13-11-2018 

Scheur voor Dhauholou?

Scheur voor Dhauholou?

BLESSURES - JEUGD Eind deze week ondergaat Olivier Cyriack Dhauholou een echografie om de ernst van zijn hamstringblessure te bepalen. Er wordt gevreesd voor een scheur. In dat geval staat hij meerdere weken aan de kant. Lees verder »

Afbouw sociale cel zorgt voor problemen

Afbouw sociale cel zorgt voor problemen

ANDERE Abazaj, Adzic, Sanneh: verschillende nieuwkomers hebben het moeilijk om zich aan te passen aan Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad speelt de afbouw van de sociale cel hierin een rol. Enkel de spelers van de U18 en U21 krijgen nog ondersteuning, de rest moet zijn eigen boontjes doppen. Lees verder »

Anderlecht ziet 12 internationals vertrekken

Anderlecht ziet 12 internationals vertrekken

ANDERE Tijdens de interlandbreak ziet RSC Anderlecht twaalf spelers vertrekken naar hun land. Al haakte ondertussen Landry Dimata al af bij de nationale beloften. Grootste verrassing is wellicht Antonio Milic, die weinig of niet speelt bij paars-wit, hij werd opgeroepen voor Kroatië, waarop u kan inzetten met onze nieuwe unibet bonuscode. De andere internationals die in actie komen voor hun land sommen we hieronder op: Lees verder »

"Zijn verschillende opties aan het bekijken"

INTERVIEWS Deze morgen raakte het nieuws bekend dat Michael Verschueren in beeld is om de sportieve leiding binnen RSC Anderlecht op zich te nemen. Een bericht dat op veel bijval kon rekenen bij de supporters. De club zelf wil het niets nog niet bevestigen noch ontkennen: "We zijn verschillende opties aan het bekijken", klinkt het in een officiële mededeling. Lees verder »

Chirurg Trebel is wereldtop

Chirurg Trebel is wereldtop

BLESSURES Adrien Trebel gaat vandaag onder het mes. Hij reist hiervoor naar München, naar de privépraktijk van dokter Ulrike Muschaweck. Deze dame is niet de eerste de beste: ze is absolute wereldtop wat betreft de behandeling van hernia's en pubalgie. Lees verder »

Nieuwe blessure voor Dhauholou

Nieuwe blessure voor Dhauholou

BLESSURES Olivier Cyriack Dhauholou ligt opnieuw in de lappenmand. Medewerkers van onze Franstalige redactie zagen hoe de aanvaller gisteren tijdens de U21-wedstrijd al na 40 minuten het terrein moest verlaten met een blessure aan de hamstrings. Lees verder »

Kompany op bezoek in Neerpede

Kompany op bezoek in Neerpede

ANDERE De Rode Duivels zijn weer in het land. Van die gelegenheid maakt Vincent Kompany gebruik om zijn oude club te bezoeken. Volgens voorzitter Marc Coucke had hij een goed gesprek met de Rode Duivel over de toekomst en het heden. Lees verder »

 12-11-2018 

Abazaj straks weer met U21

Abazaj straks weer met U21

JEUGD Vanavond om 19.30 uur ontvangen de U21 van Anderlecht kustploeg KV Oostende. Kristal Abazaj mag er opnieuw speelminuten verzamelen. De wedstrijd vindt plaats in het oefencentrum in Neerpede. Lees verder »

 11-11-2018 

Vanhaezebrouck: "Ik ben blij voor Kums"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck is altijd blijven geloven in Sven Kums.  De coach is vooral blij voor de middenvelder die bleef doorspelen ondanks de pijn aan zijn rug. AA Gent werd nooit echt volledig weggespeeld door RSC Anderlecht wat volgens de coach door de vermoeidheid komt.  Lees verder »

Kums: "Staande ovatie deed deugd"

Kums:

INTERVIEWS Het was een gelukkige Sven Kums die de pers te woord stond. Al was er twijfel of hij zou starten door pijn aan de rug. Uiteindelijk is hij blij dat hij doorgebeten heeft. De supporters bedankten Kums met een staande ovatie bij zijn vervanging.  Lees verder »

Kums dirigeert Anderlecht naar winst

Kums dirigeert Anderlecht naar winst

WEDSTRIJDEN Onder impuls van een ijzersterke Sven Kums heeft Anderlecht thuis AA Gent met 2-0 verslagen. De oud-Buffalo was alomtegenwoordig en scoorde beide doelpunten, zijn eerste voor Anderlecht. Nog een pluspunt: Anderlecht hield eindelijk nog eens de nul. Lees verder »

Dauda start in de spits

Dauda start in de spits

ANDERE Een paar verrassingen in de selectie van Hein Vanhaezebrouck. Zijn basiself vandaag ziet er helemaal anders uit dan de voorbije twee speeldagen. Mohammed Dauda en Sambi Lokonga starten beide aan de wedstrijd. Aftrap is voorzien om 14u30. Lees verder »

 10-11-2018 

Doku mee op winterstage

Doku mee op winterstage

ANDERE Bij Anderlecht gelooft men heel sterk in de kwaliteiten van de 16-jarige Jéremy Doku. Doku wordt aanzien als één van de grootste talenten op Neerpede en mag deze winter allicht mee met de A-ploeg op stage. Naast Doku neemt Vanhaezebrouck naar alle waarschijnlijkheid ook Olivier Dhauholou mee op stage.  Lees verder »

"Niet op de hoogte van lopend onderzoek"

ANDERE Deze morgen verscheen in de pers een bericht dat er mogelijk een transferverbod boven RSC Anderlecht hangt door incorrecte transfers uit het verleden. De club laat in een korte reactie via twitter weten dat het niet op de hoogte is van een eventueel lopend onderzoek.  Lees verder »

Trebel dinsdag onder het mes

Trebel dinsdag onder het mes

BLESSURES Adrien Trebel zal dan toch worden geopereerd aan de buikspieren. De aanvoerder kampt al een hele tijd met problemen en moest ook donderdag naar de kant worden gehaald. Mogelijk komt hij zondag alsnog aan de aftrap. Lees verder »

Riskeert Anderlecht een transferverbod?

Riskeert Anderlecht een transferverbod?

TRANSFERS Volgens De Standaard, dat zich beroept op FootballLeaks, riskeert Anderlecht een transferverbod en een boete van 188.000 euro. De reden hiervoor ligt bij de internationale transfers van minderjarigen, wat verboden is en geval per geval wordt beoordeeld door de FIFA. Lees verder »

 09-11-2018 

Didillon: "Keer op keer laten we steken vallen"

Didillon:

INTERVIEWS Weer geen clean sheet voor Thomas Didillon, al valt de doelman weinig te verwijten. Zelf wil hij nu vooral vooruit kijken en de wedstrijd tegen Fenerbahçe gebruiken om uit hun fouten te leren. Zondag wacht AA Gent: "We moeten nu eerst beginnen wedstrijden winnen, pas daarna mogen we eventueel aan de titel denken." Lees verder »

Bornauw onzeker voor zondag

Bornauw onzeker voor zondag

BLESSURES Sebastiaan Bornauw moest aan de rust vervangen worden na een ongelukkige botsing met Vranjes. De jonge verdediger liep een hersenschudding op en is onzeker voor de wedstrijd van zondag tegen AA Gent.  Lees verder »

 08-11-2018 

"Niemand wilde 10 miljoen betalen"

INTERVIEWS Adrien Trebel werd voorbije zomer aan verschillende club gelinkt. Uiteindelijk bleef hij bij RSC Anderlecht. Al zat hij met sommige clubs al in vergevorderde onderhandelingen, met FC Porta had hij zelfs al een persoonlijk akkoord. Lees verder »

Voorbeschouwing: Fenerbahçe - Anderlecht

Voorbeschouwing: Fenerbahçe - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond moet Anderlecht zijn laatste strohalm grijpen als het Europees wil overwinteren. Lees: het moet winnen bij Fenerbahçe. Ook al zijn de Turken op de dool, een simpele klus wordt het niet. De Fenerbahçe-fans kunnen zorgen voor een helse sfeer. Opgelet: de wedstrijd start al om 16.50 uur. Lees verder »

 07-11-2018 

Lawrence: "Droom die uitkomt"

Lawrence:

ANDERE James Lawrence mag zich volgende week voor het eerst melden bij de nationale ploeg van Wales. Voor de verdediger komt dit niet als een verrassing. En volgens bondscoach Ryan Giggs heeft Lawrence een profiel dat past bij het spel dat hij wil spelen. Lees verder »

Kleine zorgen om Dimata en Makarenko

Kleine zorgen om Dimata en Makarenko

BLESSURES In de aanloop naar de Europese partij van morgen tegen Fenerbahçe kampen verschillende spelers met kleine kwaaltjes. Dat vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag op zijn persconferentie. "Het is afwachten of Sven Kums fit raakt", aldus de coach. Ook Landry Dimata en Evgen Makarenko kampen met kleine kwaaltjes. Lees verder »

Mitsindo terug naar het oude nest

Mitsindo terug naar het oude nest

JEUGD Na amper enkele maanden is Yves Mitsido alweer weg bij Anderlecht. De 15-jarige middenvelder keert terug naar zijn ex-club Charleroi. Bij de U16 van Roel Clement had Mitsindo het moeilijk om zich door te zetten. Lees verder »

Waarom speelt Anderlecht al om 16u50

Waarom speelt Anderlecht al om 16u50

ANDERE De wedstrijd van Anderlecht start morgen al om 16u50. Waarom zo vroeg ? Turkije heeft onlangs het winteruur afgeschaft en loopt nu twee uur voor op onze tijd. De wedstrijd was eigenlijk voorzien om 21u maar dan is het 23u in Turkije, veel te laat dus.  Lees verder »

Bornauw: "Voor zulke momenten word je voetballer"

Bornauw:

INTERVIEWS Sebastiaan Bornauw mocht plaatsnemen naast Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Eén ding waar Bornauw al naar uitkijkt is de sfeer in het stadion. De Turken staan ervoor bekend om een stadion in vuur en vlam te zetten.  Lees verder »

Saief in selectie USA

Saief in selectie USA

ANDERE Bondscoach van USA Dave Sarachan heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijden tegen Engeland (15 november) en Italië (20 november). Kenny Saief maakt deel uit van de selectie. Beide wedstrijden worden in Europa afgewerkt. Lees verder »

"Hanni gaat door tot het uiterste"

INTERVIEWS Enkele maanden geleden deed het gerucht al eens de ronde: Sofiane Hanni zou geen nee zeggen tegen een terugkeer naar RSC Anderlecht. Al zit dat er niet meteen in volgens Adrien Trebel. Al mag je in de voetbalwereld nooit nooit zeggen. Lees verder »

Lawrence en Morioka niet mee naar Turkije

Lawrence en Morioka niet mee naar Turkije

WEDSTRIJDEN Omstreeks 9 uur vanmorgen is Anderlecht vanop Zaventem vertrokken naar Istanbul voor de Europese wedstrijd van morgen tegen Fenerbahçe. In het zog van voorzitter Marc Coucke stapten 23 spelers op het vliegtuig. Verdediger James Lawrence en middenvelder Royta Morioka waren er niet bij. Lees verder »

Anderlecht koopt Dimata nu al

Anderlecht koopt Dimata nu al

Anderlecht gaat nu al de optie lichten om Landry Dimata definitief vast te leggen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het moet hiervoor slechts 5 miljoen euro ophoesten. Momenteel huurt paars-wit de spits van Wolfsburg voor 500.000 euro. Lees verder »

 06-11-2018 

UYL: Anderlecht gelijk tegen Dinamo Kiev

UYL: Anderlecht gelijk tegen Dinamo Kiev

JEUGD De U19 van Anderlecht hebben in hun heenwedstrijd van de tweede ronde van de UEFA Youth League 1-1 gelijk gespeeld tegen Dinamo Kiev. Sieben Dewaele opende de score vanop de strafschopstip ( VIDEO ). Halfweg de tweede helft maakten de bezoekers gelijk. Lees verder »

Trebel: "Ik eerbiedig de rechtsgang volledig"

Trebel:

INTERVIEWS Adrien Trebel maakte afgelopen zondag na zijn doelpunt het "handboeiengebaar" om zijn makelaar Mogi Bayat te steunen. De Pro League en de spelersvakbond Sporta distantiëren zich al van het gebaar en riepen op tot sereniteit. Vandaag geeft de Fransman meer uitleg bij zijn steun aan Bayat die nog steeds in de cel zit.  Lees verder »

Een operatie ja, maar wanneer?

Een operatie ja, maar wanneer?

BLESSURES Adrien Trebel gaat zich laten opereren aan de buikspieren, vraag is alleen wanneer. Vorige zondag stond hij op het veld tegen Waasland-Beveren, vraag was of hij die wedstrijd goed ging verteren. Geraakt hij fit voor Fenerbahçe of niet en dringt een operatie zich onmiddellijk op. Lees verder »

 05-11-2018 

Enkelblessure voor Lawrence

Enkelblessure voor Lawrence

BLESSURES Geen James Lawrence gisteren tegen Waasland-Beveren. De Engelse verdediger werd niet het slachtoffer van de slechte wedstrijd donderdag, maar van pijn aan de enkel. De staf koos ervoor om hem te sparen met het oog op de wedstrijd van donderdag tegen Fenerbahçe. Lees verder »

 04-11-2018 

Man-in-vorm Dimata doet het weer

Man-in-vorm Dimata doet het weer

WEDSTRIJDEN Na twee wedstrijden zonder zege weet Anderlecht opnieuw wat winnen is. Op het veld van Waasland-Beveren boekte het een relatief vlotte 1-2-zege. Met een afgedwongen strafschop, een doelpunt en een assist was Landry Dimata de grote bezieler. Enig minpunt: een tegendoelpunt in de extra tijd zorgde opnieuw dat de nul niet gehouden werd. Lees verder »

Eindelijk debuut voor Dashkevitch

Eindelijk debuut voor Dashkevitch

JEUGD De jonge Let Eduards Dashkevitch maakte gisteren zijn officieel debuut voor Anderlecht. De 18-jarige middenvelder vertoeft al een tijd in België en speelde al mee in vriendschappelijke wedstrijden. Nu mag hij ook competitie- en andere officiële wedstrijden spelen. Lees verder »

 03-11-2018 

Zetterberg: "Sporting komt altijd terug"

Zetterberg:

INTERVIEWS Pär Zetterberg gaf vorige donderdag de aftrap tegen Lokeren. En dat was dan ook het enige hoogtepunt aan de wedstrijd. Zetterberg zag hoe zijn Anderlecht met schrik voetbalde. Maar hij maakt zich evenwel geen zorgen: "Anderlecht komt terug, vroeg of laat. Zoals altijd." Lees verder »

 02-11-2018 

UYL: abonnees gratis tegen Dinamo Kiev

UYL: abonnees gratis tegen Dinamo Kiev

JEUGD Anderlecht heeft nu ook officieel bevestigd dat de U19 hun thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev in de tweede ronde van de UEFA Youth League in het Constant Vanden Stock-stadion spelen. Wil u erbij zijn, dan moet u vooraf uw (gratis) ticket reserveren. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Nog geen beslissing over Trebel"

Vanhaezebrouck:

BLESSURES Het is nog niet zeker dat Adrien Trebel onder het mes gaat en voor meerdere weken aan de kant staat. Dat vertelde Hein Vanhaezebrouck vanmiddag. De coach bevestigde wel dat club en speler een definitieve oplossing zoeken voor zijn blessure. "Eerstdaags zullen we hierover communiceren." Lees verder »

Didillon: "Gebrek aan betrokkenheid"

Didillon:

INTERVIEWS Als er één spelers bij Anderlecht is die man en paard durft noemen, dan is het Thomas Didillon. Ook na de partij tegen Lokeren wond hij er geen doekjes om: "Vooraf kan je wel zeggen dat je er volop tegenaan wil gaan, maar de enige waarheid is wat gebeurt tussen de vier lijnen gebeurt gedurende negentig minuten. Dat was opnieuw ondermaats." Lees verder »

Dauda en Sambi Lokonga in tribune

Dauda en Sambi Lokonga in tribune

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck had gisteren voor de partij tegen Lokeren negen reservespelers op het scheidsrechtersblad gezet. Twee daarvan moesten nog afvallen na de opwarming. De keuze viel op de jongeren Mohammed Dauda en Albert Sambi Lokonga (foto). Lees verder »

 01-11-2018 

Vier keer staande ovatie voor Deschacht

Vier keer staande ovatie voor Deschacht

ANDERE Een terugkeer door de grote poort: anders kan je de terugkeer van Olivier Deschacht in het Constant Vanden Stock-Stadion niet omschrijven. Zijn doelpunt bezorgde hem vast een dubbel gevoel. De ontvangst door zijn (voormalige) supporters daarentegen... Lees verder »

Anderlecht ziet topduo weer uitlopen

Anderlecht ziet topduo weer uitlopen

WEDSTRIJDEN Tegen de nummer laatst in de stand is Anderlecht vanmiddag niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Uitgerekend Olivier Deschacht zette Anderlecht op achterstand. Landry Dimata redde nog een punt voor een zwak Anderlecht, dat er wel net zo goed drie had kunnen nemen. Lees verder »

Ook Najar geblesseerd

Ook Najar geblesseerd

BLESSURES Hein Vanhaezebrouck kon deze namiddag ook geen beroep doen op Andy Najar. De Hondurees blesseerde zich eerder deze week op training. Hoelang Najar out is of de ernst van zijn blessure is nog niet geweten.  Lees verder »

Deschacht: "Gaf mezelf een afscheid"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht keerde deze namiddag terug naar het Astridpark, in het truitje van Sporting Lokeren. Uitgerekend hij opende de score voor zijn nieuwe club, een afscheid die hij zelfs niet verwacht had in zijn stoutste dromen. Het paars-witte publiek sloot hem in de armen en of hij ontroerd was.  Lees verder »

Trebel enkele weken out

Trebel enkele weken out

BLESSURES RSC Anderlecht moet het enkele weken zonder zijn kapitein doen. Adrien Trebel moet geopereerd worden aan de buikspieren, een probleem waar hij al langer mee kampt. Vorige zondag tegen Eupen moest hij halverwege de wedstrijd vervangen worden en ook vandaag stond hij niet op het wedstrijdblad.  Lees verder »

Gerkens: "Dieptepunt bereikt"

Gerkens:

INTERVIEWS Als je dacht dat het na Eupen - Anderlecht niet slechter kon, dan heb je de wedstrijd van deze namiddag tegen Lokeren nog niet gezien. Pieter Gerkens bekende eerlijk dat deze ploeg deze namiddag "een dieptepunt heeft bereikt". Lees verder »