Archieven

 31-10-2013 

Henen scoort voor nationale U18

Henen scoort voor nationale U18

Het Belgische nationale elftal onder achttien heeft gisterenavond een vriendschappelijk duel tegen Luxemburg gewonnen met 2-0. David Henen opende de score na dertien minuten. Henen is door Anderlecht uitgeleend aan A.S. Monaco. Lees verder »

Sissoko: "Anderlecht lijkt op Juventus"

Sissoko:

Mohamed Sissoko gaf vandaag zijn eerste interview aan RSCA TV. "Iedereen heeft mij vriendelijk verwelkomd, ik voelde mij meteen op mijn gemak. Ik ben erg tevreden", aldus de Malinese middenvelder die op proef is bij Anderlecht. Lees verder »

N'Sakala weigert schorsingsvoorstel

N'Sakala weigert schorsingsvoorstel

Anderlecht heeft het schorsingsvoorstel van drie speeldagen voor Fabrice N'Sakala afgewezen. De linksachter moet morgen voor de geschillencommissie verschijnen en mag dus dit weekend sowieso aantreden. Lees verder »

Analyse: speeldag 12 en 13

Analyse: speeldag 12 en 13

Anderlecht herpakte zich met 4 op 6 van de uppercut die PSG vorige week woensdag uitdeelde. Tegen leider Standard pakte het een punt, tegen Oostende drie. De eerste fase van het herstel focuste vooral op het defensieve werk. Lees verder »

Poll: verdeelde meningen omtrent Vargas

Poll: verdeelde meningen omtrent Vargas

In onze webpoll vroegen we of jullie Ronald Vargas dit seizoen nog een belangrijke rol zagen spelen voor Anderlecht. 42 procent denkt van wel, 53 procent vreest van niet. Meer dan 2000 personen brachten hun stem uit. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - Leuven

Ticketinfo: Anderlecht - Leuven

Voor de wedstrijd op zaterdag tegen OHL zijn er nog 250 tickets beschikbaar. Deze kunnen aangekocht worden in de ticketing op zaterdag 2 november 2013 van 10 tot 12 uur en van 15 tot 18 uur. Lees verder »

Lukaku: "Was niet bang van tegenstander"

Lukaku:

Aan de kant van KV Oostende was Jordan Lukaku één van de uitblinkers. Hij was dan ook erg gemotiveerd om zich te tonen tegen zijn moederclub. "Tegen grote namen wil ik altijd het best presteren", zo vertelde hij na de match. Lees verder »

Kljestan: "Ervaring kwam goed van pas"

Kljestan:

Sacha Kljestan ontpopt zich dit seizoen tot een heuse goalgetter. Tegen Oostende scoorde hij zijn zesde doelpunt van het seizoen, evenveel als Matias Suarez. "Het is leuk, maar ik zal wel geen topschutter blijven", lacht hij. Lees verder »

De Zeeuw: "Geen kansen weggegeven"

De Zeeuw:

Tot ieders verrassing werd Demy de Zeeuw door John van den Brom nog eens in de basiself gedropt. De Nederlander was tevreden dat paars-wit met de drie punten naar huis kon. "We hebben het professioneel gedaan vandaag." Lees verder »

Van den Brom: "Tevreden over middenveld"

Van den Brom:

Ondanks het povere spel was John van den Brom tevreden met de ruime overwinning in Oostende. "Het resultaat was vandaag het belangrijkste", aldus de coach. "We hebben meteen het initiatief genomen en dat de hele partij behouden." Lees verder »

Deschacht opnieuw aanvoerder

Deschacht opnieuw aanvoerder

Bij afwezigheid van Guillaume Gillet droeg Olivier Deschacht gisteren tegen Oostende de aanvoerdersband. De linksback, die tussen 2009 en 2011 al kapiteit was, kreeg de voorkeur op Sacha Kljestan en Cheikhou Kouyaté. Lees verder »

Oostende - Anderlecht: 0-3

Oostende - Anderlecht: 0-3

Een vrij matig Anderlecht heeft woensdagavond een 0-3 overwinning geboekt op het veld van K.V. Oostende. Mitrovic kopte paars-wit op slag van rust gevleid op voorsprong. Na de pauze dikten Mbemba en Kljestan de score aan. Lees verder »

 30-10-2013 

Van den Brom verrast met De Zeeuw

Van den Brom verrast met De Zeeuw

John van den Brom heeft opnieuw een serieuze verrassing in petto in zijn opstelling voor het duel tegen Oostende. Voor het eerst in anderhalve maand start Demy de Zeeuw in de basis. Fabrice N'Sakala staat linksbuiten. Lees verder »

Silva met PSG tegen Anderlecht?

Silva met PSG tegen Anderlecht?

De Franse sportkrant L'Equipe meldt dat Thiago Silva de groepstraining hervat heeft. Silva was sinds 22 september out met een hamstringblessure. Mogelijk maakt hij op 5 november tegen Anderlecht zijn wederoptreden. Lees verder »

"Dit Anderlecht verliest van iedereen"

In Sport/Voetbalmagazine is er vandaag een prachtig stukje proza terug te vinden, geschreven door journalist Jan Hauspie. Hierin zoekt Hauspie naar de schuldige van de o.a. de blessure van Matias Suarez en de slechte prestaties. Lees verder »

Milivojevic: "Biglia had ook tijd nodig"

Milivojevic:

Tot op heden slaagt Luka Milivojevic er nog niet in om Lucas Biglia te doen vergeten. De Serviër beseft dit en vraagt nog wat tijd. "Ik wordt omringd door jonge spelers, maar vergeet niet dat ik zelf ook nog maar 22 jaar ben." Lees verder »

 29-10-2013 

Siani: "Ik ben Anderlecht dankbaar"

Siani:

Als Anderlecht morgen voor één iemand moet uitkijken, is het Sébastien Siani. De oud-speler van paars-wit is al enkele weken de man in vorm en afgelopen zaterdag scoorde hij twee keer. "Laat Anderlecht maar komen." Lees verder »

Uitkijken naar Canesin en Lukaku

Uitkijken naar Canesin en Lukaku

Het duel tegen KV Oostende morgen is de ideale gelegenheid om na te gaan of de uitleenbeurt van Fernando Canesin Matos en Jordan Lukaku aan de kustploeg zijn vruchten afwerpt. Beide huurlingen mogen gewoon spelen tegen paars-wit. Lees verder »

Selectie Oostende - Anderlecht

Selectie Oostende - Anderlecht

Geen Champions League deze week, maar wel een gewone speeldag. Anderlecht trekt woensdag naar de kust voor een duel tegen Oostende. John van den Brom selecteerde twintig spelers. Fede Vico is er opnieuw bij. Lees verder »

Akakpo: "Anderlecht? Ik weet van niets"

Akakpo:

Volgens Het Laatste Nieuws denkt Anderlecht aan Serge Akakpo als nieuwe verdediger. Gevraagd naar een reactie zegt de Togolees van niks te weten. "Ik ben niet op de hoogte, maar het zou natuurlijk een mooie uitdaging zijn." Lees verder »

Gillet: "Bedankt voor alle steun"

Gillet:

Via een mail aan Het Nieuwsblad heeft Guillaume Gillet voor het eerst gereageerd op de blessure die hij zondag opliep. "Aanvankelijk wilde ik de wonde laten verzorgen en weer het veld oplopen", aldus de Anderlecht-kapitein. Lees verder »

Snelders: "Aankoopbeleid heeft gefaald"

Snelders:

Dat deze jaargang er één van bouwen zou worden, was ingecalculeerd. Maar dat de ploeg zo zoekende is, had niemand verwacht. In Het Nieuwsblad spreekt analyst Eddy Snelders strenge taal. "Anderlecht maakte zijn huiswerk niet goed." Lees verder »

Besiktas denkt aan Dennis Praet

Besiktas denkt aan Dennis Praet

Dennis Praet heeft de interesse gewekt van Besiktas. De Turkse topclub wil zich deze winter versterken en denkt in de eerste plaats aan Dave. Als deze transfer niet lukt, komt Praet in beeld. Lees verder »

Wanneer wordt Suarez geopereerd?

Wanneer wordt Suarez geopereerd?

Herman Van Holsbeeck overlegde gisteren met de manager van Matias Suarez over de operatie die de Argentijn moet ondergaan aan zijn knie. Volgens Het Nieuwsblad gaat hij allicht eind deze week in België onder het mes. Lees verder »


 28-10-2013 

Molins trapt Malmö naar titel

Molins trapt Malmö naar titel

Malmö FF heeft zich op de voorlaatste speeldag van de Zweedse voetbalcompetitie verzekerd van de landstitel. Het won met 0-2 op het veld van IF Elfsborg. Ex-Anderlecht-speler Guillermo Molins scoorde beide doelpunten. Lees verder »

Beloften spelen gelijk tegen Standard

Beloften spelen gelijk tegen Standard

De beloften kwamen maandagavond in actie tegen Standard. Ze gaven helaas in de tweede helft een 1-0 voorsprong uit handen waardoor het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde. Leya Iseka was de doelmaker van dienst voor paars-wit. Lees verder »

Aanduidingen: Oostende en OHL

Aanduidingen: Oostende en OHL

Voor de wedstrijd nu woensdag tegen Oostende is Joeri Van De Velde aangeduid om het duel in goede banen te leiden. Alexandre Boucaut werd aangesteld voor de match tegen Leuven op zaterdag twee november. Lees verder »

Alvarez gestart aan revalidatie

Alvarez gestart aan revalidatie

Oswal Alvarez, die vorige week aan zijn rechter enkel geopereerd werd, verwacht om pas binnen drie maand terug op het veld te staan. Dat meldt de speler zelf via Twitter. Hij is alvast aan de revalidatie begonnen. Lees verder »

Selectie beloften: Anderlecht - Standard

Selectie beloften: Anderlecht - Standard

De beloften ontvangen deze avond Standard. De wedstrijd gaat door in het Boudewijnstadion, aftrap om 19.30. In de selectie zitten met Samy Bourard, Leander Dendoncker, Andy Najar, Davy Roef en Fede Vico vijf spelers van de A-kern. Lees verder »

Dinsdag open training!

Dinsdag open training!

RSC Anderlecht meldt dat de supporters uitgenodigd zijn om de laatste training voor de wedstrijd tegen KV Oostende bij te wonen. De training start om 10.30 uur en gaat door in Neerpede. Lees verder »

Sissoko op proef

Sissoko op proef

Mohamed Sissoko is door RSC Anderlecht gevraagd enkele weken met het eerste elftal mee te trainen. De Malinese ex-middenvelder van Auxerre, Valencia, Liverpool, Juventus en PSG wordt nadien geëvalueerd. Lees verder »

Suarez: "Ik laat m'n hoofd niet hangen"

Suarez:

Nadat een knieblessure hem vorig seizoen kostte, ziet Matias Suarez ook deze voetbaljaargang in rook opgaan. Maar een dag nadat hij op training zijn rechterkruisband scheurde, klinkt hij strijdvaardig. "Ik kom terug." Lees verder »

Standard razend op scheidsrechter

Standard razend op scheidsrechter

Trainer en speler van Standard hadden na de wedstrijd tegen Anderlecht geen goed woord over voor ref Nzolo. "Ik had vooraf al gehoord dat Anderlecht door de arbiters bevoordeeld wordt, maar dit slaat alles", aldus Guy Luzon. Lees verder »

Anderlecht moet ook Gillet tijdje missen

Anderlecht moet ook Gillet tijdje missen

Anderlecht zal het de komende wedstrijden zonder Guillaume Gillet moeten doen. De rechterflankspeler liep tegen Standard een vleeswonde van tien centimeter op. Hij mist alvast de duels tegen Oostende (woensdag) en OHL (zaterdag). Lees verder »

Suarez: "Ik ben teleurgesteld"

Suarez:

Stadion kon Matias Suarez strikken voor een reactie na zijn blessure waardoor hij voor de rest van het seizoen out is. Een operatie is noodzakelijk om de Argentijn er terug bovenop te brengen. Lees verder »

 27-10-2013 

Open brief: "Anderlecht vergeet zijn fans"

Open brief:

Patrick, onze medewerker op het Franstalige gedeelte van de site, vraagt zich net als vele andere supporters af waarom het bestuur de Anderlecht-fans zo in de kou laat staan. Tifo's worden verboden, geen open trainingen, enz. Lees verder »

Reactie Van den Brom

Reactie Van den Brom

Er lag heel wat druk op de schouders van John van den Brom. De Nederlander heeft alvast geen krant opengedaan, dat had hij als raad van Herman Van Holsbeeck meegekregen. Lees verder »

Anderlecht wint niet van negen man

Anderlecht wint niet van negen man

Anderlecht is zondag tegen Standard niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel. Zelfs tegen negen man kon Anderlecht amper kansen bijeensprokkelen. Ook zag paars-wit Gillet met een snijwonde aan de knie uitvallen. Lees verder »

Opstelling Anderlecht - Standard

Opstelling Anderlecht - Standard

Om 18u wordt er in het Constant Vanden Stock-stadion afgetrapt voor de wedstrijd tegen Standard. Ondertussen is de opstelling van Anderlecht bekend. In de plek van de geblesseerde Suarez komt Frank Acheampong. Lees verder »

 26-10-2013 

Einde seizoen voor Suarez

Einde seizoen voor Suarez

RSC Anderlecht meldt dat Matias Suarez zaterdag zich op training zwaar geblesseerd heeft. De kruisbanden van zijn rechterknie zijn volledig afgescheurd en de Argentijn is out voor de rest van het seizoen. Lees verder »

Mitrovic wil zondag tegen Standard scoren

Mitrovic wil zondag tegen Standard scoren

In de Champions League heeft Aleksandar Mitrovic nog niet kunnen overtuigen en hij moest ook nog drie speeldagen aan de kant blijven wegens schorsing. Maar in het kampioenschap heeft hij zijn kunnen toch al meerdere malen getoond. Lees verder »

Interview Herman Van Holsbeeck

Interview Herman Van Holsbeeck

Herman Van Holsbeeck heeft nog vertrouwen in zijn trainer. "Ook al is er bij iedereen het besef dat er vanaf nu beter kan gewonnen worden," zei de manager van Anderlecht in een exclusief gesprek met Stadion. Lees verder »

Gillet op het middenveld tegen Standard

Gillet op het middenveld tegen Standard

Guillaume Gillet en Chancel Mbemba hebben tegen PSG een goede indruk nagelaten en zullen tegen Standard in de basis starten. Dat weet Het Nieuwsblad. Mogelijk komt Olivier Deschacht in plaats van een 'kwakkelende' Bram Nuytinck. Lees verder »

Topper lokt grote namen naar Astridpark

Topper lokt grote namen naar Astridpark

De match tegen Standard van morgen lokt heel wat topclubs naar het Constant Vanden Stock-stadion. Chelsea, Manchester City, Dortmund, Leverkusen, Porto, Lille, PSV, Sampdoria en Spartak Moskou tekenen al zeker present. Lees verder »


 25-10-2013 

Jeugd: verzamelde berichten

Jeugd: verzamelde berichten

We hebben voor u de berichten omtrent de jeugd verzameld. Zo is er nieuws over de beloften, Oswal Alvarez, elitejeugd en zijn weer heel wat jongeren opgeroepen voor een nationale selectie. Lees verder »

Jovanovic niet verbaasd om problemen

Jovanovic niet verbaasd om problemen

Milan Jovanovic reageert tegenover Sport/Voetbalmagazine op de slechte prestaties van Anderlecht in de Champions League. "Deze ploeg is te jong om een rol van betekenis te spelen", is zijn conclusie. Lees verder »

'Suarez woedend om wissel'

'Suarez woedend om wissel'

Volgens de Franstalige krant La Dernière Heure was er tijdens de rust in het duel tegen PSG een zwaar oplopende ruzie tussen Matias Suarez en John van den Brom. De Argentijn kon er niet mee leven dat hij gewisseld werd. Lees verder »

110 hooligans opgepakt

110 hooligans opgepakt

In totaal zijn er de voorbije dagen 110 hooligans opgepakt naar aanleiding het duel tussen Anderlecht en PSG. De leider van de Anderlecht-hooligans riskeert alvast vijf jaar cel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Herpakt Anderlecht zich tegen Standard?

Herpakt Anderlecht zich tegen Standard?

Het Laatste Nieuws dook even in de statistieken en het ziet er niet goed uit voor zondag. Het blijkt namelijk dat een zware Europese thuisnederlaag nadien meestal resulteerde in een wederopstanding in de competitie. Lees verder »

Devroe in beeld bij Anderlecht?

Devroe in beeld bij Anderlecht?

In onderling overleg met Roeselare heeft Luc Devroe zijn contract ontbonden. Devroe kon zich niet vereenzelvigen met de werkwijze van spelersmakelaar Didier Frenay en nam bijgevolg ontslag. Lees verder »

Druk op Van den Brom groeit

Druk op Van den Brom groeit

Het zal wel iedereen opgevallen zijn, tijdens de wedstrijd tegen PSG - en dan vooral in de eerste helft - kwam John van den Brom niet van de bank. Dit en enkele andere dingen kunnen hem volgens Het Nieuwsblad zuur gaan opbreken. Lees verder »

 24-10-2013 

Jaadi en Billal stoten door op WK U17

Jaadi en Billal stoten door op WK U17

Na een 4-2-overwinning tegen Panama heeft Marokko zich geplaatst voor de achtste finales op het WK voor U17. Anderlecht-jongeren Nabil Jaadi en Bilal Jellal speelde de volledige partij. Jaadi gaf de assist voor de 2-1. Lees verder »

"Jongeren langer bij ons houden"

Naar aanleiding van de Youth League wedstrijd van Anderlecht tegen PSG sprak Eurosport met voorzitter Roger Vanden Stock. Voor hem zijn de Belgische clubs de opleiders geworden voor Europese topclubs. Lees verder »

Anderlecht kampioen op social media

Anderlecht kampioen op social media

Uit een onderzoek van Sporza blijkt dat Anderlecht de grootste achterban heeft op Facebook en Twitter. Maar liefst 231.839 mensen 'liken' Anderlecht op Facebook, dat is meer dan het dubbel dan nummer twee Club Brugge. Lees verder »

Musonda tekent profcontract bij Chelsea

Musonda tekent profcontract bij Chelsea

Anderlecht-jeugdproduct Charly Musonda heeft zijn eerste profcontract bij Chelsea getekend. Een jaar geleden ruilde hij samen met zijn broers paars-wit voor Londen. "Charly is een erg opwindende speler", klinkt het bij Chelsea. Lees verder »

Reacties na Anderlecht - PSG

Reacties na Anderlecht - PSG

Na de zware 0-5-nederlaag tegen PSG was de teneur bij de Anderlecht-spelers tweeledig. Enerzijds beseften ze dat de prestatie niet Anderlecht-waardig is, anderzijds is er veel ontzag voor de sterkte van PSG en vooral Ibrahimovic. Lees verder »

Ibrahimovic: "Kippenvel door thuispubliek"

Ibrahimovic:

Zlatan Ibrahimovic speelde gisteren voetbal van een andere planeet. Na zijn derde van vier doelpunten gingen overal in het stadion de handen op elkaar. "Het applaus van het thuispubliek bezorgde mij kippenvel", bekende Zlatan. Lees verder »

Poll: Jullie geloven nog in van den Brom

Poll: Jullie geloven nog in van den Brom

Uit onze webpoll blijkt dat ongeveer twee op de drie supporters nog vertrouwen hebben in John van den Brom. Meer dan 4500 mensen brachten hun stem uit. Onze nieuwe poll gaat over de topper van zondag tegen Standard. Lees verder »

Selectie: U19 straks tegen PSG

Selectie: U19 straks tegen PSG

De Anderlechtse U19 spelen straks tegen PSG. De wedstrijd wordt om 16u afgetrapt in het Van Roy-Stadion te Denderleeuw. Abonnees kunnen de match gratis bijwonen, anderen betalen maar vijf euro. Lees verder »

"Niets te zoeken in Champions League"

Wat doe je als trainer van Anderlecht als je tegenover iemand als Zlatan Ibrahimović komt te staan? Genieten, en ja, dat heeft John van den Brom ook gedaan net als het publiek dat tot het einde van de wedstrijd bleef zitten. Lees verder »

 23-10-2013 

Benfica en Olympiakos delen de punten

Benfica en Olympiakos delen de punten

Ook de andere tegenstanders uit groep C, Benfica en Olympiakos, kwamen in actie. Zij kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en delen zo de punten. In de rangschikking van het klassement verandert er bijgevolg niet veel. Lees verder »

Anderlecht - Ibrahimovic: 0-5

Anderlecht - Ibrahimovic: 0-5

Hij kwam, hij zag en hij scoorde: Zlatan Ibrahimović. Ook de derde groepswedstrijd heeft Anderlecht niet kunnen winnen van PSG. Iedereen had het wellicht verwacht maar stiekem ook wel gehoopt op een een mirakel. Lees verder »

Van den Brom versterkt middenveld

Van den Brom versterkt middenveld

Nog een half uur en dan wordt er in het Constant Vanden Stock-stadion afgetrapt voor de derde groepswedstrijd van Anderlecht in de Champions League. Zoals verwacht zal John van den Brom met een versterkt middenveld starten. Lees verder »

Analyse SD11: jong, jonger, jongst

Analyse SD11: jong, jonger, jongst

Anderlecht won vrijdagavond met 0-2 op het veld van Bergen. Een verdiende, maar glansloze overwinning. Vanavond zal het echter veel beter moeten, als paars-wit geen gezichtsverlies wilt leiden tegen de Franse landskampioen. Lees verder »

"Leya Iseka en Tielemans waren mijn patrons"

Wordt Aaron Leya Iseka de nieuwe Romelu Lukaku? De aanvaller moet nog 16 jaar worden, maar speelt nu al bij de U19 en U21. "Hij is veel beter dan zijn broer Michy Batshuayi op die leeftijd. Bovendien heeft hij een sterk karakter." Lees verder »

Juventus komt Suarez scouten

Juventus komt Suarez scouten

Tal van Europese (top)clubs sturen vanavond een scout naar het Astridpark. Namens Juventus komt er volgens Tuttosport een vertegenwoordiger om Matias Suarez te bekijken. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - PSG

Voorbeschouwing: Anderlecht - PSG

We zouden het haast vergeten, maar Anderlecht - PSG wordt ook een strijd op het veld. Om de Parijse wonderformatie af te stoppen kiest John van den Brom allicht voor een versterkt middenveld met Kljestan en Gillet. Lees verder »

Vanden Borre mag verhuurd worden

Vanden Borre mag verhuurd worden

Volgens Het Nieuwsblad is Anderlecht niet langer gekant tegen een uitleenbeurt van Anthony Vanden Borre. Nu Chancel Mbemba zich manifesteert als rechtsback, mag Vanden Borre elders speelkansen gaan verzamelen. Lees verder »

Kaminski: "Misschien kies ik voor Polen"

Kaminski:

Thomas Kaminski mocht in mei mee op stage met de Rode Duivels, maar om het WK te halen moet hij meer aan spelen toekomen. Intussen probeert de Poolse bond hem te overtuigen voor hen te kiezen. "Mijn vader zou dit graag willen." Lees verder »

Mogelijk eerste clash vermeden

Mogelijk eerste clash vermeden

Volgens de pers zou er gisterenavond een eerste clash in Groot-Bijgaarden vermeden zijn door snel ingrijpen van de politiediensten. Toch overheersen de mogelijke rellen het sportieve gebeuren. Lees verder »


 22-10-2013 

Eerste PSG-hooligans opgepakt in Brussel

Eerste PSG-hooligans opgepakt in Brussel

Volgens de Franse website RMC Sport zijn de eerste arrestaties naar aanleiding van het Champions League-duel tussen Anderlecht en PSG een feit. Drie Fransen en drie Polen, met slagersmessen bij zich, zijn aangehouden Lees verder »

Mitrovic wordt begeleid door zijn neef

Mitrovic wordt begeleid door zijn neef

Hoewel zijn ouders in Servië gebleven zijn, hoeft Aleksandar zich niet alleen te voelen naast het voetbal. Daarvoor zorgt zijn neef Aleksandar Arsic. "Al van jongsaf zijn we twee handen op één buik", vertelt Arsic. Lees verder »

Borbalán leidt Anderlecht - PSG

Borbalán leidt Anderlecht - PSG

De Spanjaard David Fernández Borbalán is aangesteld om de wedstrijd morgen van Anderlecht tegen PSG in goede banen te leiden. Hij wordt hierin bijgestaan door Jesús Calvo Guadamuro en José Miranda. Lees verder »

Vanden Borre denkt aan uitleenbeurt

Vanden Borre denkt aan uitleenbeurt

Sinds zijn terugkeer bij Anderlecht is Anthony Vanden Borre er nog niet in geslaagd zich door te zetten. Momenteel is hij pas derde keuze als rechtsback en dat stemt hem tot nadenken. Een uitleenbeurt is niet uitgesloten. Lees verder »

Broos: "Knap wat Anderlecht doet"

Broos:

Hoewel spel en resultaten momenteel tegenvallen, vindt oud-coach Hugo Broos het knap dat Anderlecht volop voor de jeugd kiest. "Ze moeten op de ingeslagen weg doorgaan. Zo hebben ze over enkele jaren een uitstekend team." Lees verder »

Treffen hooligans elkaar vandaag al?

Treffen hooligans elkaar vandaag al?

De politie houdt zich klaar om vandaag of morgen in te grijpen wanneer hooligans van Anderlecht en PSG met elkaar op de vuist gaan. Zo'n 250 Anderlecht-hooligans zouden deelnemen. Voor de aanleiding moeten we teruggaan tot 1992. Lees verder »

Komt Gillet het middenveld versterken?

Komt Gillet het middenveld versterken?

Na zijn prima prestatie in Bergen krijgt Chancel Mbemba ook tegen PSG de voorkeur op Guillaume Gillet als rechtsback. Maar mogelijk komt Gillet toch aan de aftrap. Hij moet dan voor extra stootkracht op het middenveld zorgen. Lees verder »

"Bij Anderlecht alles spelen om te winnen"

Fabrice N’Sakala heeft zijn vaste stek gevonden op het veld. Morgen ontmoet de Fransman de club die hij steeds in zijn hart zal dragen: PSG. Al van kleins af aan is hij fan. "Ik heb zelfs hun titel mee gevierd dit seizoen." Lees verder »

Kabasele treft twee keer raak

Kabasele treft twee keer raak

Nathan Kabasele trad gisteren aan met de beloften van De Graafschap tegen Jong Feyenoord/Excelsior. In de doelpuntrijke wedstrijd trof de Anderlecht-huurling twee keer raak. De Graafschap verloor met 6-2. Lees verder »

 21-10-2013 

Jaadi speelt gelijk tegen Oezbekistan

Jaadi speelt gelijk tegen Oezbekistan

Op het WK voor -17-jarigen heeft Marokko 0-0 gelijk gespeeld tegen Oezbekistan. Nabil Jaadi speelde 70 minuten, Bilal Jellal viel in na 75 minuten. Beide landen staan nu samen op kop in Groep C met 4 punten. Kroatië volgt met 3. Lees verder »

PSG zonder Pastore en Silva naar Brussel

PSG zonder Pastore en Silva naar Brussel

Woensdag neemt Anderlecht het in de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League op tegen Paris Saint-Germain. Coach Laurent Blanc selecteerde twintig spelers. Vedetten Javier Pastore en Thiago Silva zijn er niet bij. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - PSG

Ticketinfo: Anderlecht - PSG

Voor de wedstrijd woensdag tegen PSG zijn er nog 800 tickets beschikbaar aan 70, 95 en 100 euro. Alle staanplaatsen zijn uitverkocht. Op de dag van de wedstrijd is het niet mogelijk tickets te kopen. Lees verder »

AC Milan: "Tielemans is een fenomeen"

AC Milan:

Het grote AC Milan volgt Anderlecht-speler Youri Tielemans van zeer nabij. "Deze jongen is een fenomeen", klinkt het bij monde van Antonio Orlandi. "Ik heb iemand op 16-jarige leeftijd nog nooit zo zien spelen als hij." Lees verder »

"Muur optrekken en verdedigen"

PSG maakte zaterdag grote indruk tegen Bastia (4-0). Bij de Corsicanen stond de Belg Gianni Bruno in de spits. Welke tips kan hij Anderlecht geven? "Er zit maar één ding op: met z'n allen een muur optrekken en verdedigen." Lees verder »

Anderlecht denkt aan Santini

Anderlecht denkt aan Santini

Na zijn hattrick tegen Club Brugge is Ivan Santini van KV Kortrijk de nieuwe topschutter in de competitie. Volgens Het Laatste Nieuws is dat ook Anderlecht niet ontgaan en ging de Kroaat al over de tongen in het Astridpark. Lees verder »

"Mbemba heeft alles van een moderne back"

Terwijl de Anderlecht-defensie al een heel seizoen zoekende is, maakte Chancel Mbemba vrijdag (weer) indruk. Ditmaal als rechtsback en niet centraal. "Hij kan als back meer brengen dan centraal", zegt zijn manager Fabio Baglio. Lees verder »

Vargas wil begin november klaar zijn

Vargas wil begin november klaar zijn

Na een zoveelste operatie aan de knie in juli traint Ronald Vargas opnieuw mee met de groep. Volgens La Dernière Heure hoopt de Venezolaan begin november klaar te zijn en voor het eerst deel uit te maken van de wedstrijdkern. Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

Vandaag is het de verjaardag van Michaël. Meer dan tien jaar lang verzorgt hij het Nederlandse nieuws. Hij is tevens een drijvende kracht achter de vernieuwing van de site en mede-oprichter van de vzw Anderlecht-Online. Proficiat! Lees verder »

 20-10-2013 

Toch geen boycot tegen PSG

Toch geen boycot tegen PSG

De Anderlecht-fans zullen dan toch afzakken naar Parijs voor de wedstrijd tegen PSG op vijf november. Eerst was er sprake van een boycot omdat Anderlecht maar 600 tickets ontving. Lees verder »


 19-10-2013 

Reacties: Mbemba, Praet en Kaminski

Reacties: Mbemba, Praet en Kaminski

Chancel Mbemba scoorde een prachtig doelpunt vlak voor rust. "Ik dank ook de coach voor de kans op de rechtsachter. Ik praatte met hem en hij zei 'Je hebt veel kwaliteiten, je gaat spelen'", aldus Mbemba na de wedstrijd. Lees verder »

"Eerste opdracht was om te winnen"

Gisterenavond kon Anderlecht nog eens de drie punten pakken dankzij doelpunten van Aleksandar Mitrović en Chancel Mbemba. John van den Brom is alvast tevreden, al beseft hij ook dat de ploeg heel wat kansen weggegeven heeft. Lees verder »

 18-10-2013 

Jaadi scoort op WK voor -17-jarigen

Jaadi scoort op WK voor -17-jarigen

De Marokkaanse U17 hebben hun openingswedstrijd op het WK voor -17-jarigen gewonnen met 1-3. Nabil Jaadi scoorde in de 45ste minuut de 0-3. Na 73 minuten werd hij vervangen door Bilal Jellal, die eveneens bij Anderlecht speelt. Lees verder »

Cyriac: "Ik wil scoren voor deze club"

Cyriac:

Gohi Bi Cyriac zal vanavond tegen Bergen opnieuw op de bank zitten. Tegen Kortrijk miste hij twee doelrijpe kansen en werd hij uitgefloten door de fans. "Ik begrijp dat", vertelt hij nu. "Maar ik zal mijn oude niveau terugvinden." Lees verder »

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Voorbeschouwing: Bergen - Anderlecht

Anderlecht gaat vanavond in Bergen op zoek naar drie punten om de ontluikende crisis even in de koelkast te stoppen. Guillaume Gillet lijkt zijn zwakke prestaties van de voorbije weken te bekopen met een plaatsje op de bank. Lees verder »

Vargas hervat groepstraining

Vargas hervat groepstraining

Het gaat de goede kant op met de knieblessure van Ronald Vargas. De Venezolaan traint opnieuw mee met de groep. Ook de revalidatie van Silvio Proto loopt voorspoedig. Hij hoopt op 10 november tegen Genk weer bij de kern te zitten. Lees verder »

Anderlecht allicht op winterstage in Dubai

Anderlecht allicht op winterstage in Dubai

De kans is groot dat Anderlecht zijn winterstage dit seizoen afwerkt in Dubai. De club ontving een erg aanlokkelijk voorstel. Ze kan er één of twee oefenduels spelen en de weeromstandigheden zijn er een stuk beter dan in Belek. Lees verder »

Hasi (en mogelijk Van den Brom) scouten PSG

Hasi (en mogelijk Van den Brom) scouten PSG

Besnik Hasi reist morgen naar Frankrijk om Paris Saint-Germain, woensdag de volgende tegenstander in de Champions League, te scouten. De Franse kampioen ontvangt in de vooravond Bastia. Mogelijk gaat ook John van den Brom mee. Lees verder »

Tottenham volgt ook Jordan Lukaku

Tottenham volgt ook Jordan Lukaku

Tottenham Hotspur volgde de voorbije belofteninterlands niet alleen Youri Tielemans, ook Jordan Lukaku kan op hun interesse rekenen. Ze bekeken hem tegen Noord-Ierland en Italië. Vooral tegen de Ieren maakte hij een goede indruk. Lees verder »

 17-10-2013 

Van den Brom: "Winnen is nu voldoende"

Van den Brom:

Vrijdag treedt Anderlecht aan tegen Bergen. De spelers die interlandverplichtingen hadden hebben zich bijgevolg maar enkele dagen kunnen voorbereiden op dit duel. De laatste die terugkeerde was Sacha Kljestan. Lees verder »

Selectie Bergen - Anderlecht

Selectie Bergen - Anderlecht

Na de interlandbreak gaat Anderlecht morgen in Bergen op zoek naar de drie punten. John van den Brom selecteerde voor dit duel achttien spelers. Alle verwachte namen zijn erbij, dus ook de uit schorsing terugkerende Mitrovic. Lees verder »

Kaminski vijf jaar langer bij Anderlecht

Kaminski vijf jaar langer bij Anderlecht

Thomas Kaminski heeft via Twitter gemeld dat hij een nieuw contract getekend heeft bij Anderlecht. Hij blijft tot 2018 in het Astridpark. "Signed 5 more years in Anderlecht. Happy!", aldus de tweede doelman van Anderlecht. Lees verder »

Strupar: "Hasi wordt een grote coach"

Strupar:

Branko Strupar bracht gisteren een bezoekje aan Anderlecht en zijn oude vriend Besnik Hasi, met wie hij samenspeelde bij RC Genk. "Ik zag altijd al een trainer in Besnik. Hij wordt ooit een groot coach", vertelde Strupar. Lees verder »

Bruno blikt vooruit op Bergen

Bruno blikt vooruit op Bergen

Morgen trekt Anderlecht naar Bergen, een ploeg die Massimo Bruno goed kent want tot twee keer toe volgde hij er zijn jeugdopleiding. "Het is voor mij altijd speciaal om naar Tondreau af te zakken", aldus Bruno. Lees verder »

Internationals keren stillaan terug

Internationals keren stillaan terug

Morgen staat er voor Anderlecht al een nieuwe competitiewedstrijd op het programma. John van den Brom had eerder al gezegd dat de interlands ongelegen kwamen, vooral doordat de spelers relatief laat terugkeren. Lees verder »

 16-10-2013 

Topploegen volgen Lukaku en Tielemans

Topploegen volgen Lukaku en Tielemans

Niet alleen AS Roma was maandag aanwezig op de wedstrijd van de nationale beloften tegen Italië, ook Milan had een mannetje in de tribunes zitten. Zij volgden eveneens Jordan Lukaku maar ook Youri Tielemans. Lees verder »

Van der Bruggen wees Anderlecht drie keer af

Van der Bruggen wees Anderlecht drie keer af

Hannes Van der Bruggen geldt als één van de grote talenten die nog in België voetballen. In Sport/Voetbalmagazine bevestigt hij dat Anderlecht tot drie keer toe probeerde hem te strikken. "Vooral de laatste keer was indrukwekkend" Lees verder »

Anderlecht wilde samenwerken met Roeselare

Anderlecht wilde samenwerken met Roeselare

Tweedeklasser SV Roeselare is sinds enkele maanden in handen van spelersmakelaar Didier Frenay. Dit was echter niet de enige optie om de club recht te houden. Ook een verregaande samenwerking met Anderlecht werd besproken. Lees verder »

Beloften spelen straks in Tubeke

Beloften spelen straks in Tubeke

De beloften van Anderlecht spelen vanavond hun achtste finale in de Beker van België. Om 19.30 uur nemen ze het op tegen hun leeftijdsgenoten van Tubeke. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade Leburton van Tubeke. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Met Andy Najar heeft opnieuw een Anderlecht-speler zich weten de kwalificeren voor het WK. Een 2-2 gelijkspel in Jamaica volstond om derde te worden in de Concacaf-zone. Najar begon in de basis en speelde 64 minuten. Lees verder »

 15-10-2013 

Own-goal Dendoncker deert U19 niet

Own-goal Dendoncker deert U19 niet

De Belgische U19 hebben vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld tegen Frankrijk. Leander Dendoncker, de enige Anderlecht-speler in de kern, stond in de basiself en bracht Frankrijk na 12 minuten op voorsprong met een eigen doelpunt. Lees verder »

AS Roma scoutte Jordan Lukaku

AS Roma scoutte Jordan Lukaku

AS Roma had gisteren bij de nationale U21, toen deze uitkwamen tegen Italië, een scout in de tribunes zitten. Zij waren aanwezig voor Jordan Lukaku. Ze zien in de Anderlecht-speler de vervanger van Federico Balzaretti. Lees verder »

Luckermans verliest met Dordrecht

Luckermans verliest met Dordrecht

Maandagavond kwam Anderlecht-speler Andreas Luckermans in actie met Dordrecht tegen FC Twente. Zijn ploeg verloor met 2-0 maar blijft toch aan de leiding in de tweede klasse. Luckermans zelf stond 90 minuten op het veld.. Lees verder »

Kljestan: "Wil het WK niet nog eens missen"

Kljestan:

Nu de Verenigde Staten zeker zijn van WK-deelname, hoopt ook Sacha Kljestan erbij te zijn. Vier jaar geleden viel hij naast de selectie en dat wil hij niet nog eens meemaken. "Het was de grootste ontgoocheling uit mijn carrière." Lees verder »

Lichte knieblessure voor Ibrahimovic

Lichte knieblessure voor Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic heeft maandag medische testen ondergaan na klachten aan zijn linkerknie. Het zou gaan om een inwendige bloeding door een blessure van vier weken geleden wat leidt tot een opzwelling van de knie. Lees verder »

Geen vervolging voor 'agent-hooligan'

Geen vervolging voor 'agent-hooligan'

De politie van Molenbeek onderneemt geen verdere stappen tegen de agent die in Lissabon was opgepakt bij rellen tijdens het Champions League-duel tegen Anderlecht. Eerder besloot ook het Portugese parket om de zaak te sluiten. Lees verder »

Bruno: "Het was een erg moeilijke match"

Bruno:

Ook Massimo Bruno slaagde er tegen een goed georganiseerd Italië niet in de boel te forceren voor de jonge Duivels. "Het was een moeilijke wedstrijd", vertelde hij achteraf. "We kregen niet veel ruimte, zeker in de eerste helft." Lees verder »

 14-10-2013 

Jaadi en Jellal naar WK U17

Jaadi en Jellal naar WK U17

Bilal Jellal en Nabil Jaadi zijn door de Marokkaanse U17-trainer opgeroepen voor het wereldkampioenschap voor -17 jarigen in Dubai. Marokko neemt het in groep C op tegen Panama, Kroatië en Oezbekistan. Lees verder »

Anderlecht scout op WK U17

Anderlecht scout op WK U17

Vanaf 17 oktober vindt er in Dubai het WK voor -17 jarigen plaats. De Nigeriaanse spelers, één van de favorieten, kunnen alvast op heel wat interesse rekenen van Europese clubs, waaronder ook van Anderlecht. Lees verder »

Verzamelde berichten: jeugd & beloften

Verzamelde berichten: jeugd & beloften

De beloften spelen op woensdag 16 oktober om 19.30 uur tegen Tubeke, en dit voor de Beker van België. Het betreft een duel in de 1/8 finale met directe uitschakeling. De wedstrijd gaat door in het Leburton stadion in Tubeke. Lees verder »

 12-10-2013 

Training in opperbeste stemming

Training in opperbeste stemming

Gisteren trainden de spelers die niet opgeroepen waren voor interlands in Neerpede. Matias Suarez heeft geen last meer van de lies en trainde vlot mee. Hetzelfde geldt voor Fede Vico, die deze week weer aansloot bij de groep. Lees verder »

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Uitslagen interlands Anderlecht-spelers

Niet alleen bij de Belgische nationale ploegen kwamen gisteren Belgen in actie. Sacha Kljestan plaatste zich met de Verenigde Staten ook voor het WK en Andy Najar is er erg dicht bij. Aleksandar Mitrovic scoorde voor jong Servië. Lees verder »

 11-10-2013 

Silva toch beschikbaar tegen Anderlecht?

Silva toch beschikbaar tegen Anderlecht?

Het ziet er naar uit dat PSG op 23 oktober mogelijk toch zal kunnen beschikken over Thiago Silva. De verdediger viel op 22 september tegen Monaco uit met een dijspierblessure, maar zijn herstel loopt vlotter dan verwacht. Lees verder »

Analyse SD10: de weg is nog lang

Analyse SD10: de weg is nog lang

Anderlecht verloor zondagmiddag met 0-1 van KV Kortrijk. We zouden de prestatie van Anderlecht kunnen omschrijven als ‘dramatisch’ of ‘schandalig’, maar geen enkel woordenboek bevat een woord om deze wanprestatie te omschrijven. Lees verder »

 10-10-2013 

Anderlecht volgt Ergys Kaçe

Anderlecht volgt Ergys Kaçe

Anderlecht zou interesse tonen in Ergys Kaçe (20), een Albanese middenvelder onder contract bij PAOK Thessaloniki. Paars-wit zal met een delegatie aanwezig zijn in de tribunes tijdens de interland Albanië - Zwitserland van morgen. Lees verder »

Aanduidingen: Bergen - Anderlecht

Aanduidingen: Bergen - Anderlecht

Voor de wedstrijd van Anderlecht op Bergen van 18 oktober om 20.30 uur werd Frederik Geldhof aangeduid als scheidsrechter. Hij zal worden bijgestaan door Christophe Berbiers, Jean-Marie Dans en Kenny Snoeck. Lees verder »

 09-10-2013 

28 jaar geleden overleed Ludo Coeck

28 jaar geleden overleed Ludo Coeck

Twee dagen na een zwaar auto-ongeluk overlijdt op 9 oktober 1985 Ludo Coeck. Hij speelde meer dan 10 jaar voor paars-wit en wordt beschouwd als een van de talentrijkste spelers uit de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Lees verder »

Anderlecht-jongeren bij Europese top 40

Anderlecht-jongeren bij Europese top 40

De Italiaanse krant Corriere dello Sport, toch één van de toonaangevende kranten op sportgebied, heeft de top veertig van Europese jonge voetballers opgesteld. Daarbij zijn verschillende Anderlecht-spelers terug te vinden. Lees verder »

Vico traint terug met groep

Vico traint terug met groep

Fede Vico, die in de eerste helft van september een spierscheur opliep, traint terug mee met de groep. In augustus kreeg de Spanjaard extra rust omdat hij aan het eind van zijn Latijn zat. Lees verder »

Standard komt vissen in Anderlecht-vijver

Standard komt vissen in Anderlecht-vijver

Op 29 oktober organiseert Standard in het Brusselse Elsene een talentenjacht. De club ontkent niet dat het zo komt vissen in de vijver van Anderlecht. "Wij begeven ons niet op oorlogspad, maar we laten ons niet doen", klinkt het. Lees verder »

Anderlecht vernieuwt website in januari

Anderlecht vernieuwt website in januari

De officiële clubwebsite van Anderlecht zal begin volgend jaar een gedaanteverwisseling ondergaan. "De website zal beantwoorden aan de eisen van de talrijke supporters", zegt perswoordvoerder David Steegen in Gazet van Antwerpen. Lees verder »

 08-10-2013 

Kabasele scoort bij U21 De Graafschap

Kabasele scoort bij U21 De Graafschap

Nathan Kabasele kwam maandagavond bij de U21 van De Graafschap in actie tegen FC Utrecht. Bij de rust stond het nog 0-2 voor de bezoekers, maar dankzij onder andere de Anderlecht-speler won de thuisploeg met 4-2. Lees verder »

Dagje vrij voor spelers

Dagje vrij voor spelers

Vandaag staat er geen training op het programma in Neerpede. De spelers mogen genieten van een dagje verlof, ook volgend weekend mogen ze genieten van een paar dagen rust. Lees verder »

Liam Bossin derde doelman?

Liam Bossin derde doelman?

Door de afwezigheid van Silvio Proto traint Liam Bossin, doelman bij de U19, samen met de A-kern. Hij doet dit onder begeleiding van Max De Jong. De kans is groot dat hij aangeduid wordt als derde doelman. Lees verder »

Versterking op drie posities

Versterking op drie posities

Gegarandeerd is Herman Van Holsbeeck nu al bezig met zijn huiswerk voor de komende wintermercato. De manager is op zoek naar spelers voor drie posities: een centrale middenvelder, een rechtsachter en een spits. Lees verder »

Suarez fit voor duel tegen Bergen

Suarez fit voor duel tegen Bergen

Volgens Het Laatste Nieuws gaat Anderlecht ervan uit dat Matias Suarez fit raakt voor de volgende competitiewedstrijd, volgende week vrijdag tegen Bergen. Zondag moest hij halfweg naar de kant met pijn aan de adductoren. Lees verder »

Geen Van der Wiel tegen Anderlecht?

Geen Van der Wiel tegen Anderlecht?

De kans bestaat dat PSG het zonder Gregory van der Wiel moet doen tegen Anderlecht op 23 oktober. De rechtsback moet de komende twee Oranje-interlands aan zich voorbij laten gaan wegens klachten aan de knie. Lees verder »

HVH: "De Zeeuw grootste ontgoocheling"

HVH:

Het is al enkele keren gevallen: Anderlecht mist een speler als Lucas Biglia. Voor Herman Van Holsbeeck kan Youri Tielemans op termijn deze rol op zich gaan nemen. Demy De Zeeuw is op dat vlak de grootste ontgoocheling Lees verder »

Uitleenbeurt voor Cyriac in januari

Uitleenbeurt voor Cyriac in januari

Gohi Bi Zoro Cyriac wordt in januari mogelijk uitgeleend om hem meer speelminuten te gunnen bij een andere club. Op deze manier kan de spits zijn oude niveau terugvinden na zijn lange afwezigheid door een kruisbandletsel. Lees verder »

Troost niet welkom op Anderlecht

Troost niet welkom op Anderlecht

John Troost, de mental coach die paars-wit zogezegd het kampioenschap heeft doen winnen, heeft bij Anderlecht zijn diensten terug aangeboden maar het bestuur gaat hier niet op in. Dat verklaarde Herman Van Holsbeeck in Extra Time. Lees verder »

Tielemans geeft forfait voor nationale U21

Tielemans geeft forfait voor nationale U21

Youri Tielemans geeft forfait voor de wedstrijd van de Belgische beloften tegen Noord-Ierland van vrijdag. Hij is eveneens onzeker voor de wedstrijd tegen Italië. De middenvelder laat namelijk zijn wijsheidstanden trekken. Lees verder »

 07-10-2013 

Beloften winnen van Cercle Brugge

Beloften winnen van Cercle Brugge

In Neerpede speelden de beloften hun competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge. Anderlecht won met mooie 3-1 cijfers na doelpunten van Bouhna (2 maal) en Andy Kawaya. Cercle eindigde met tien na rood voor Van Damme in de slotminuut. Lees verder »

Komt John Troost terug naar Anderlecht?

Komt John Troost terug naar Anderlecht?

John Troost, de mental coach die vorig seizoen Anderlecht er mentaal bovenop zou hebben gebracht, was gisteren tegen Kortrijk in de tribunes terug te vinden. Volgens Sudpresse zou hij opnieuw zijn diensten aangeboden hebben. Lees verder »

Droomdebuut voor Januzaj bij Man U

Droomdebuut voor Januzaj bij Man U

Hoewel Dennis Praet, Massimo Bruno en Youri Tielemans geen vervolg konden breien aan hun sterke prestatie tegen Olympiakos, beleefde dit weekend een ander paars-wit jeugdproduct een droomdebuut aan de andere kant van het kanaal. Lees verder »

Om 11 uur persconferentie in Neerpede

Om 11 uur persconferentie in Neerpede

Verschillende media melden dat Anderlecht om 11 uur in Neerpede een persconferentie gepland heeft. Het onderwerp van deze persconferentie, die zal voorgezeten worden door Herman Van Holsbeeck zelf, is niet gekend. Lees verder »

Jeugd: vier overwinningen tegen Lokeren

Jeugd: vier overwinningen tegen Lokeren

Zaterdagnamiddag kwamen de jeugdploegen in actie tegen Lokeren. Voor de doelmannen Liam Bossin (U19) en Yanni De Vriendt (U17) voelde het wellicht aan als een eerste schooldag want zij keerden terug na blessureleed. Lees verder »

Suarez gewisseld wegens lichte blessure

Suarez gewisseld wegens lichte blessure

Matias Suarez nam na de rust plaats op de bank, in zijn plek kwam Frank Acheampong. De Argentijn werd vervangen wegens een blessure aan de adductoren en kon niet meer verder. Onderzoek moet de ernst van het letsel uitwijzen. Lees verder »

Overzicht uitslagen CL-tegenstanders

Overzicht uitslagen CL-tegenstanders

De drie Champions League tegenstanders in de groep van Anderlecht kwamen net als paars-wit zondag in actie. In tegenstelling tot de Anderlecht konden zij wel hun wedstrijden winnen, ook volgende tegenstander in de CL, PSG. Lees verder »

 06-10-2013 

Van Holsbeeck haalt deze winter versterking

Van Holsbeeck haalt deze winter versterking

Tegenover de Franstalige zender RTBF bevestigt Herman Van Holsbeeck het vertrouwen in John van den Brom, ook al moest Anderlecht vandaag zijn vierde nederlaag van het seizoen incasseren. De manager kondigt ook versterking aan. Lees verder »

Opstellingen Anderlecht-Kortrijk

Opstellingen Anderlecht-Kortrijk

Binnen een half uur neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen KV Kortrijk. Zoro Gohi Bi Cyriac staat verrassend in de basis. Bij Kortijk staat met Michaël Heylen een Anderlecht-huurling tussen de lijnen. Lees verder »

"Lukaku zijn pijp is uit na 25 minuten"

Jordan Lukaku en Fernando Canesin konden zich bij Oostende nog niet opwerken tot basiskrachten. Volgens coach Fred Vanderbiest schort er iets aan de fysieke paraatheid van de twee. "Ik stel me vragen als ik Jordan zie invallen." Lees verder »

 05-10-2013 

Molins met Mälmo FF op weg naar titel

Molins met Mälmo FF op weg naar titel

11 augustus 2013, Guillermo Molins wordt bij zijn nieuwe club Mälmo FF officieel voorgesteld. De Zweed tekende bij de club een contract van drie jaar en keerde daarmee terug naar zijn thuisland. Sindsdien kan hij terug scoren. Lees verder »

Ticketinfo: Anderlecht - PSG

Ticketinfo: Anderlecht - PSG

Voor de Champions League-wedstrijd tegen PSG op 23 oktober zijn er nog tickets beschikbaar in volgende prijsklassen: 70, 95 en 100 euro. -16-jarigen betalen 55 euro. De ticketing is niet geopend tijdens de wedstrijddag zelf. Lees verder »

 04-10-2013 

The Independent vol lof over Tielemans

The Independent vol lof over Tielemans

Youri Tielemans, de Belgische pers heeft al pagina's over de Anderlecht-speler geschreven, maar ook aan de andere kant van Het Kanaal kennen ze hem al. Arsenal, Tottenham en Manchester City houden hem nauwgezet in het oog. Lees verder »

U17-spelers maken het mooie weer

U17-spelers maken het mooie weer

We schrijven vier mei 2013 te Neerpede. We waren toen getuige van een mooie 3-0 overwinning van de U17 tegen Genk. Het was Aaron Leya Iseka die de bal drie keer in de netten wist te leggen, een echte hattrick. Lees verder »

Van den Brom blikt vooruit op Kortrijk

Van den Brom blikt vooruit op Kortrijk

Desondanks de 0-3 nederlaag tegen Olympiakos kan Anderlecht met een opgeheven hoofd zondag Kortrijk ontvangen. John van den Brom zal alvast niet veel veranderingen doorvoeren aan de ploeg die uitkwam tegen de Grieken. Lees verder »

Kouyaté: "Niveau terugvinden"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyate is zich bewust van de verdedigende problemen en ook dat zijn niveau beduidend minder is in vergelijking met vorig seizoen. "Elke fout die we maken betalen we cash", aldus Kouyaté. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Op langere termijn denken"

Van Holsbeeck:

De 0-3 tegen Olympiakos kwam hard aan, maar de pijn wordt verzacht doordat Anderlecht getoond heeft dat het kan voetballen en de kwaliteiten er zijn. "We moeten positief blijven en op langere termijn denken", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

 03-10-2013 

U19 redden eer Anderlecht tegen Olympiakos

U19 redden eer Anderlecht tegen Olympiakos

De U19 hebben hun tweede wedstrijden in de Youth League kunnen winnen van Olympiakos met mooie 4-2 cijfers. Dankzij deze overwinning klimt Anderlecht met drie punten naar de tweede plaats in het klassement. Benfica blijft leider. Lees verder »

Verzamelde berichten jeugd

Verzamelde berichten jeugd

De Anderlechtse elitejeugd nemen het op zaterdag vijf oktober op tegen Lokeren. De duels gaan door in Lokeren zelf alsook in Neerpede. En de nationale U16 konden winnen van Italië. Lees verder »

Gillet opgeroepen door Wilmots

Gillet opgeroepen door Wilmots

Guillaume Gillet is weer als enige Anderlecht-speler opgeroepen door bondscoach Marc Wilmots voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Wales. Beloftencoach Johan Walem selecteerde vier Anderlecht-spelers. Lees verder »

Proto vier tot zes weken out

Proto vier tot zes weken out

Silvio Proto heeft een scheur in de kruisband van de rechter enkel en zal vier tot zes weken onbeschikbaar zijn. Hij liep deze blessure gisteren op tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen Olympiakos. Lees verder »

Selectie U19 Anderlecht - Olympiakos

Selectie U19 Anderlecht - Olympiakos

De U19 van Anderlecht spelen deze avond hun tweede wedstrijd in de Youth League en dit tegen Olympiakos. De eerste wedstrijd tegen Benfica verloren ze nog met 3-0. De wedstrijd wordt om 19u afgetrapt in het Fallon Stadion. Lees verder »

Ticketinfo: Kortrijk en PSG

Ticketinfo: Kortrijk en PSG

Voor de wedstrijd tegen Kortrijk nu zondag zijn er nog 500 plaatsen beschikbaar aan 25, 32 en 35 euro per ticket. Het duel vangt aan om 14.30 uur en wordt geleid door Jonathan Lardot. Lees verder »

Proto vreest voor ligamenten enkel

Proto vreest voor ligamenten enkel

Tijdens de opwarming gisteren voor de wedstrijd tegen Olympiakos viel Silvio Proto geblesseerd uit en moest Thomas Kaminski onder de lat plaatsnemen. Vandaag gaat de doelman onder de scanner om de ernst van de blessure te bepalen. Lees verder »

Leeg stadion deed zeer aan de ogen

Leeg stadion deed zeer aan de ogen

Amper 16.000 toeschouwers waren er in de Champions League wedstrijd tegen Olympiakos, het deed zeer aan de ogen. "Het potentieel van Anderlecht wordt geschat op 40.000 à 45.000 bezoekers", aldus de voorzitter enige tijd terug. Lees verder »

Op zoek naar nieuwe strafschoppennemer

Op zoek naar nieuwe strafschoppennemer

"Ik heb gevraagd of ik de penalty's mag trappen", kopte Het Nieuwsblad toen Aleksandar Mitrović voorgesteld werd. Tegen Olympiakos trapte hij, maar het penaltyspook dook weer op en daar ging dé kans op de gelijkmaker. Lees verder »

Video: reacties en samenvatting

Video: reacties en samenvatting

Daar beelden vaak meer zeggen dan woorden hebben we al de reacties op een rijtje gezet, en dit van Kaminski, Nuytinck, Praet, Gillet, N'Sakala, Kljestan en John van den Brom. Ook de samenvatting van de wedstrijd komt aan bod. Lees verder »

 02-10-2013 

PSG oppermachtig tegen Benfica

PSG oppermachtig tegen Benfica

Ook PSG heeft met drie doelpunten verschil kunnen winnen, dit van Benfica. Ibrahimovic was goed voor twee van de drie doelpunten, Marquinhos maakte de 2-0. PSG blijft zo stevig aan de leiding in de groep van Anderlecht. Lees verder »

Het mag niet zijn voor Anderlecht

Het mag niet zijn voor Anderlecht

0-3, dat is het zware verdikt in het Constant Vanden Stock-stadion na de wedstrijd tegen Olympiakos. en nochtans, eerlijk is eerlijk, Anderlecht was de beste ploeg op het veld. Maar Europees overwinteren, het zit er niet meer in. Lees verder »

Proto blesseert zich, Kaminski in het doel

Proto blesseert zich, Kaminski in het doel

Tijdens de opwarming voor de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos heeft doelman Silvio Proto zich geblesseerd. Hij wordt vervangen door Thomas Kaminski. Davy Roef is uit de tribunes gehaald en neemt plaats op de bank. Lees verder »

Zetterberg: "Geen bod op Eliason"

Zetterberg:

Niklas Eliason, die uitkomt bij de Zweedse club Falkenbergs FF, is al verschillende keren door Anderlecht gescout maar volgens Pär Zetterberg heeft het bestuur nog geen bod uitgebracht op de 17-jarige middenvelder. Lees verder »

Tielemans verder op recordjacht

Tielemans verder op recordjacht

Als Youri Tielemans deze avond tegen Olympiakos opgesteld wordt zal hij de jongste Belg ooit worden die in een Champions League wedstrijd mocht aantreden. En hij kan nog records verbreken. Lees verder »

Fans lopen niet warm voor CL-duels

Fans lopen niet warm voor CL-duels

Gisteren waren er nog zo'n 4000 tickets te koop voor de wedstrijd deze avond tegen Olympiakos. Amper 16.000 stoeltjes hebben een eigenaar gevonden, en daar de ticketing vandaag gesloten is komt er niemand meer bij. Lees verder »

Champions League-premies niet van de poes

Champions League-premies niet van de poes

Dat de Champions League gelijk staat met langs de kassa passeren wordt nog maar eens duidelijk als we de winstpremies van de spelers zien. Zo levert een overwinning in een Champions League-wedstrijd maar liefst 40.000 euro op. Lees verder »

Saviola: "Matias Suarez? Heu wie .... ?"

Saviola:

Dat Anderlecht geen Europese grootmacht meer is, is af te leiden uit de reactie van Javier Saviola, aanvaller bij Olympiakos. Toen hem de vraag werd gesteld of hij Matias Suarez kent moest hij het antwoord schuldig blijven. Lees verder »

Bruno: "Nog beslissender worden"

Bruno:

We schrijven veel over Youri Tielemans en Dennis Praet dat we haast Massimo Bruno zouden vergeten. Zijn statistieken zijn impressionant te noemen. Alleen al dit seizoen in de competitie heeft hij acht keer gescoord. Lees verder »

Kawaya toegevoegd aan CL-spelerslijst

Kawaya toegevoegd aan CL-spelerslijst

John van den Brom heeft een extra speler toegevoegd aan de Champions league selectie. Bij de spitsen is nu ook Andy Kawaya terug te vinden. De 17-jarige maakte pas onlangs tegen Eupen zijn debuut bij de eerste ploeg. Lees verder »

 01-10-2013 

Olympiakos zonder Machado en Torres

Olympiakos zonder Machado en Torres

Olympiakos zal morgen niet kunnen rekenen op Paulo Machado en Miguel Gomez Torres, zij bleven in Griekenland. Bong, Fuster en Yatabaré, die enige tijd onzeker waren, zijn wel mee naar Brussel afgereisd. Lees verder »

Najar wel, Acheampong niet opgeroepen

Najar wel, Acheampong niet opgeroepen

Andy Najar is door de Hondurese bondscoach opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Costa Rica en Jamaica. Frank Acheampong werd uiteindelijk niet geselecteerd door de Ghanese bondscoach voor de Play-offs tegen Egypte. Lees verder »

Geen Vanden Borre tegen Olympiakos

Geen Vanden Borre tegen Olympiakos

Volgens de Franstalige krant Sudpresse zou Anthony Vanden Borre er morgen tegen Olympiakos niet bij zijn. Vorige week tegen Eupen stond de speler nog in de basis waar hij vooral naar het einde toe moeilijk mee kon. Lees verder »

CL: En de jongste is ... Anderlecht

CL: En de jongste is ... Anderlecht

24,64 jaar, dat was de gemiddelde leeftijd van de ploeg in de eerste Champions League wedstrijd. Daarmee gaat Anderlecht Ajax net vooraf, dat uitkwam met een ploeg van gemiddeld 24,66 jaar. Basel is derde in het rijtje met 25,56. Lees verder »

Bruno en Praet vol lof over Tielemans

Bruno en Praet vol lof over Tielemans

In de wedstrijd tegen Lierse waren het Dennis Praet en Youri Tielemans die het verschil gemaakt hebben. Beide spelers kwamen beter in de match en waren beslissend voor de uitslag. De medespelers zijn alvast vol lof over Tielemans. Lees verder »

CL: Nog 4000 plaatsen beschikbaar

CL: Nog 4000 plaatsen beschikbaar

Voor de wedstrijd tegen Olympiakos morgen om 20.45 uur zijn er nog zo'n 4000 tickets beschikbaar. De prijzen variëren van 30 tot 100 euro. Opgelet: op de dag van het duel worden er geen tickets verkocht. Lees verder »

Praet: "Ik sta waar ik hoopte te staan"

Praet:

Hij moest heel wat kritiek slikken de laatste tijd maar nu krijgt hij alleen maar lofbetuigingen. Dennis Praet heeft tegen Eupen en Lierse zijn kunnen getoond en de kans is groot dat hij morgen tegen Olympiakos in de basis start. Lees verder »