Archieven

 01-10-2017 
 30-09-2017 

"Vanhaezebrouck tekent na het weekend"

INTERVIEWS RSC Anderlecht speelt momenteel een welles nietes spelletje met de pers. Als de pers gewag maakt van een akkoord met Hein Vanhaezebrouck is paars-wit er als de kippen bij om dit tegen te spreken. Zoals gisteren het perscommuniqué dat Vanhaezebrouck nog wat tijd vraagt, is een gewoon een afleidingsmanoeuvre volgens Het Laatste Nieuws. Van Haezebrouck tekent wel degelijk na het weekend.  Lees verder »

Italiaanse interesse voor Teodorczyk

Italiaanse interesse voor Teodorczyk

TRANSFERS Het Italiaanse Torino toont verregaande interesse in Lukasz Teodorczyk. Dat bevestigen enkele Poolse bronnen aan Het Laatste Nieuws. De Italiaanse club kwam Teodorczyk al meermaals scouten en de kans is groot dat ze in januari een bod uitbrengen.  Lees verder »

 29-09-2017 

Obradovic en Teodorczyk onzeker voor Clasico

Obradovic en Teodorczyk onzeker voor Clasico

BLESSURES Er staan nog vraagtekens achter Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic voor de wedstrijd van zondag. De Poolse spits trainde een hele training mee maar is nog niet 100%. Obradovic deed maar een deel van de training mee. Een beslissing voor beide spelers wordt pas zaterdag genomen. Kara Mbodji is volledig inzetbaar tegen Standard. Lees verder »

Acheampong bezoekt Neerpede

Acheampong bezoekt Neerpede

ANDERE Ook in de Chinese Super League is het interlandbreak. Frank Acheampong maakte van de korte pauze gebruik om zijn (ex)-ploegmaats op Neerpede te bezoeken. De Chinese competitie eindigt op 4 november, nadien kan Acheampong kiezen om zijn verblijf in China definitief te maken of terug te keren naar RSC Anderlecht. Lees verder »

Longread: Het verval van Anderlecht

Longread: Het verval van Anderlecht

ANDERE Anderlecht verloor woensdagavond kansloos met 0-3 van Celtic Glasgow. De wedstrijd waarin Anderlecht de grootste kans had op puntengewin. De Europese lente lijkt nu al heel ver weg. Hoe is het zo ver kunnen komen? Laat ons beginnen bij het begin. Niet in een waas van melancholie naar Europese finales. Nee, we keren terug naar het seizoen 2012-2013. Het jaar waarin Anderlecht haar 32e landstitel veroverde.  Lees verder »

Vanhaezebrouck wil enkele dagen bedenktijd

Vanhaezebrouck wil enkele dagen bedenktijd

ANDERE RSC Anderlecht bevestigt in een perscommuniqué de interesse in Hein Vanhaezenbrouck. Er zijn gesprekken geweest tussen beide partijen, maar Vanhaezenbrouck vraagt nog enkele dagen bedenktijd. De club laat weten het publiek op de hoogte te houden van verdere ontwikkelingen in dit dossier.  Lees verder »

Dendoncker en Sels opgeroepen door Martinez

Dendoncker en Sels opgeroepen door Martinez

ANDERE De Rode Duivels spelen de komende dagen in Sarajevo tegen Bosnië Herzegovina en in thuis tegen Cyprus. Bondscoach Roberto Martinez nam opnieuw Leander Dendoncker en Matz Sels op in zijn selectie voor beide wedstrijden. Ook Youri Tielemans is er opnieuw bij, ondanks zijn weinige speelminuten bij AS Monaco. Lees verder »

Parking Westland niet beschikbaar komende zondag

Parking Westland niet beschikbaar komende zondag

ANDERE RSC Anderlecht liet weten dat de topper van komende zondag uitverkocht is. Het is opportuun om tijdig naar het stadion af te zakken. Parking Westland zal immers niet beschikbaar zijn door een zondagopening. De parking van Decathlon Anderlecht is zoals steeds wel beschikbaar, inclusief shuttlediensten van en naar het stadion (van 15.30u tot 22.00u) Lees verder »

Anderlecht - Standard uitverkocht

Anderlecht - Standard uitverkocht

WEDSTRIJDEN - ANDERE Komende zondag ontvangt RSC Anderlecht Standard Luik in het Constant Vanden Stock Stadion. De dienst ticketing laat weten dat er geen tickets mee beschikbaar zijn voor deze wedstrijd. Paars-wit speelt dus voor een uitverkocht stadion. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Principeakkoord met Van Haezebrouck

Principeakkoord met Van Haezebrouck

ANDERE Helemaal rond is de deal nog niet tussen Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck. Al zou er volgens Het Nieuwsblad wel al een pricipeakkoord zijn tussen beide partijen. Slechts enkele details moeten nog worden ingevuld. Wellicht wordt de nieuwe coach pas volgende week voorgesteld. Lees verder »

Spajic maand out

Spajic maand out

BLESSURES Uros Spajic is mogelijk een maand out na de tik die hij incasseerde op zijn enkel. Een breuk is er niet maar zijn enkelligamenten zijn wel geraakt. De Serviër zei al af bij zijn nationale ploeg. Bij Anderlecht mist hij mogelijk de wedstrijden tegen Mechelen, PSG en Genk.  Lees verder »


 28-09-2017 

Tielemans: "Kums zal zijn goede vorm wel terugvinden"

Tielemans:

INTERVIEWS Sven Kums werd de voorbije zomer binnengehaald als dé vervanger van Youri Tielemans. Voorlopig zit RSC Anderlecht in een neerwaartse spiraal en Kums daalt mee. Tielemans is ervan overtuigd dat dit niet zal blijven duren: "Sven zal zijn goede vorm wel terugvinden en dan is Anderlecht vertrokken", zegt Tielemans bij Eleven Sports. Lees verder »

"Nog geen akkoord met Vanhaezebrouck"

TRANSFERSHet Nieuwsblad maakte in de late namiddag bekend dat RSC Anderlecht een akkoord had bereikt met Hein Vanhaezebrouck. De West-Vlaamse coach zou er een contract krijgen voor drie seizoen. RSC Anderlecht spreekt dit nu tegen in een officieel bericht op hun website: "Er is nog geen akkoord." Lees verder »

Spajic zegt af voor nationale ploeg

Spajic zegt af voor nationale ploeg

BLESSURES Uros Spajic was opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Servië tegen Oostenrijk van 6 oktober. Door zijn blessure die hij gisteren opliep tijdens de wedstrijd tegen Celtic, geeft Spajic forfait voor de nationale ploeg. Muslin roept in zijn plaats Duksa Toslic op. Lees verder »

CL: Ook Bayern neemt afscheid van coach

CL: Ook Bayern neemt afscheid van coach

ANDERE Het ziet ernaar uit dat het volgende treffen tussen RSC Anderlecht en Bayern München met twee andere hooftrainers zal zijn. Paars-wit nam al afscheid van René Weiler, nu neemt ook Bayern Munchen afscheid van zijn trainer Carlo Ancelotti dat meldt ESPN FC. Assistent-coach Willy Sagnol krijgt de leiding tijdelijk in handen.  Lees verder »

Frutos: "Na Standard kunnen we praten"

Frutos:

INTERVIEWS Nicolas Frutos bestempelde de wedstrjd tegen Celtic als zijn kwartfinale. Eentje die hij dus verloren heeft. De stemmen voor Hein Vanhaezebrouck klinken alsmaar luider, maar daar wil Frutos nog niet aan denken. "Donderdag heeft ik training. Zondag is de belangrijke wedstrijd tegen Standard. Daarna kunnen we rond de tafel zitten." Lees verder »

"Frutos niet geholpen met zijn droom"

INTERVIEWS Kapitein Sofiane Hanni wist het allemaal niet meer goed gisteren na de wedstrijd tegen Celtic. Nicolas Frutos droomt ervan om definitief T1 te worden van RSC Anderlecht: "Maar de spelers hebben hem vandaag niet geholpen om die droom te verwezenlijken", is Hanni eerlijk. Lees verder »

"Totale blamage voor fiere club als Anderlecht"

INTERVIEWS Sportjournalist Peter Vandenbempt gaf deze morgen op Studio Brussel zijn visie op de stand van zaken bij RSC Anderlecht. Vandenbempt is er 99,5% zeker van dat Hein Vanhaezenbrouck op weg is naar paars-wit en zeker na de prestatie van gisteren. "Het was een totale blamage voor een fiere club als Anderlecht", stelt Vandenbempt omonwonden. Lees verder »

Vrees voor scheurtje

Vrees voor scheurtje

BLESSURES Na een tik van Celtic-speler Sinclair, rolde Uros Spajic kermend over de grond. Vervolgens liet hij zijn voet inslapen om te kunnen verder spelen maar moest uiteindelijk de strijd staken. De vrees bestaat dat de Serviër een scheurtje heeft in zijn enkeligamenten of op zijn minst een serieuze verrekking. Lees verder »

Van den Brom te gast in Astridpark

Van den Brom te gast in Astridpark

INTERVIEWS John van den Brom, ontslagen in 2014 bij RSC Anderlecht, was sindsdien nog niet teruggekeerd naar het Constant Vanden Stock Stadion. Tot gisteren. Van den Brom kwam de Champions League-wedstrijd tegen Celtic bekijken: "Ik volg de club nog steeds", liet van den Brom weten. Lees verder »

"Tweede goal volledig mijn schuld"

INTERVIEWS Olivier Deschacht had zich zijn 99ste Europese wedstrijd wellicht anders voorgesteld. De tweede treffer van Celitc Glasgow gaat de verdediger in de fout en hij is ook niet te beroerd om dat toe te geven. "Ik had de bal in de tribune moeten schieten, maar ik probeer altijd te voetballen. Toch is het tweede doelpunt volledig mijn fout." Lees verder »

"Vandaag alles rustig bekijken met voorzitter"

INTERVIEWS Voor aanvang van de wedstrijd tegen Celtic Glasgow, stond Herman Van Holsbeeck de micro van Q2 te woord. Onvermijdelijk kwam het ontslag van Hein Vanhaezebrouck ter sprake. Van Holsbeeck was eerlijk in zijn reactie: "Het feit dat er een toptrainer op de markt komt is niet onbelangrijk. Morgen (vandaag nvdr) zitten we samen met de voorzitter om de situatie te bekijken." Lees verder »

Boeckx: "Het ontbrak ons aan lef"

Boeckx:

INTERVIEWS Het was een mooie verjaardagscadeau voor Frank Boeckx gisteren, hij kreeg de voorkeur op Matz Sels en maakte zo zijn Champions League debuut. Jammer genoeg bleef het daarbij en ging zijn ploeg zwaar de boot in. Boeckx heeft een idee waar dat aan lag: "We moesten met meer lef spelen." Lees verder »

Contract van 3 jaar ligt klaar

Contract van 3 jaar ligt klaar

TRANSFERS AA Gent en Hein Vanhaezebroeck gingen gisterennamiddag uit elkaar. Daardoor ligt de weg naar RSC Anderlecht helemaal open. Volgens goede bronnen van Het Laatste Nieuws ligt bij paars-wit een contract van 3 jaar klaar voor Vanhaezebrouck. Alle partijen blijven wel ontkennen dat er al contact geweest is.  Lees verder »

Obradovic in, Spajic out

Obradovic in, Spajic out

BLESSURES De kans is groot dat Nicolas Frutos zondag opnieuw kan rekenen op Ivan Obradovic. Minder goed nieuxs komt er van Uros Spajic, die werd gisterenavond nog naar het ziekenhuis afgevoerd voor verdere onderzoeken. Afwachten dus of de Servië klaar geraakt voor de wedstrijd tegen Standard.  Lees verder »

Dramatisch Anderlecht afgemaakt door Celtic

Dramatisch Anderlecht afgemaakt door Celtic

WEDSTRIJDEN Een al bij al matig Celtic heeft Anderlecht met 0-3 afgestraft in de Champions League. Paars-wit begon andermaal met een verdedigend ingesteld elftal en voetbalde in de eerste helft amper iets bij elkaar. Celtic deed niet veel beter maar scoorde toch nog voor de rust. 0-1 halfweg na een slaapverwekkende eerste helft. Lees verder »

 27-09-2017 

Opstelling: Anderlecht - Celtic

Opstelling: Anderlecht - Celtic

WEDSTRIJDEN Binnen een half uur neemt Anderlecht het in de Champions League op tegen Celtic. Nicolas Frutos lijkt voor een 3-4-3 te kiezen, met Leander Dendoncker centraal achterin. Gerkens en Trebel moeten voor het loopvermogen op het middenveld zorgen. Lees verder »

Nieuw verlies in Youth League

Nieuw verlies in Youth League

JEUGD De Anderlechtse jeugd kon ook deze keer niet het goede voorbeeld geven. De wedstrijd tegen Celtic ging verloren met 1-2. Paars-wit keek al snel tegen een dubbele achterstand aan na goals van Johnston (3') en Henry (11'). Sambi Lokonga kon halfweg de tweede helft milderen. Lees verder »

Van Holsbeeck reageert op ontslag Vanhaezebrouck

Van Holsbeeck reageert op ontslag Vanhaezebrouck

TRANSFERS Meteen na de bekendmaking van het vertrek van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent nam VTM Nieuws contact met Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck voor een reactie. "Op dit moment ligt onze focus volledig op de Champions League-wedstrijd van vanavond tegen Celtic", luidde zijn reactie op het ontslag. Lees verder »

Vanhaezebrouck verlaat AA Gent

Vanhaezebrouck verlaat AA Gent

TRANSFERS De wegen van Hein Vanhaezebrouck en AA Gent scheiden. Dat hebben de coach en de club vanmiddag samen bekend gemaakt. Vanhaezebrouck stond zelf de pers te woord en benadrukte dat hij nog geen contact had met andere clubs. Ook niet met Anderlecht. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Celtic

Voorbeschouwing: Anderlecht - Celtic

WEDSTRIJDEN Vanavond moet het gebeuren voor Anderlecht. Van de zes poulewedstrijden in deze Champions League biedt de thuiswedstrijd tegen Celtic het meeste kans op puntengewin. Nicolas Frutos is gebrand om zich te bewijzen als coach, hopelijk staan zijn spelers even scherp. Lees verder »

UYL: Selectie Anderlecht - Celtic

UYL: Selectie Anderlecht - Celtic

JEUGD Vanmiddag om 16 uur spelen de U19 an Anderlecht hun wedstrijd tegen Celtic. Deze partij in het kader van de UEFA Youth League vindt plaats in het Van Roy-stadion te Dender. Emilio Ferrera selecteerde zeventien spelers voor dit duel. Lees verder »

Deschacht: "We moeten winnen"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht speelt vanavond zijn 99e Europese wedstrijd. De verdediger brandt van ambitie en hoopt dat zijn ploegmaats hetzelfde doen. "Tegen Bayern hadden we niets te verliezen, nu heel veel. Ik zal het in de kleedkamer dus duidelijk zeggen: we moeten winnen." Lees verder »

 26-09-2017 

Acht Anderlecht-spelers bij Belgische U19

Acht Anderlecht-spelers bij Belgische U19

JEUGD De Belgische U19 trekken van 2 tot 7 oktober op stage naar het Spaanse Marbella. In de 22-koppige kern van bondscoach Gert Verheyen zitten acht spelers van Anderlecht: Francis Amuzu (foto), Sebastiaan Bornauw, Daam Foulon, Sieben Dewaele, MIlan Corryn, Hannes Delcroix, MIke Ndayishimiye en Alexis Saelemaekers. Lees verder »

Obradovic mist laatste training

Obradovic mist laatste training

BLESSURES Geen Ivan Obradovic op training vanmorgen. De Serviër heeft nog steeds last van zijn blessure en het is dus hoogst onzeker dat hij morgen zal spelen. Kara Mbodj en Lukasz Teodorczyk tekenden wel present op de laatste training voor de partij tegen Celtic. Lees verder »

Dury is te duur en twijfels over Mazzu

Dury is te duur en twijfels over Mazzu

TRANSFERS"Objectief gezien zijn er in België maar drie coaches die op een dag bij Anderlecht kunnen werken. Naast Hein Vanhaezebrouck zijn dit Franky Dury en Felice Mazzu", zo vertelt Herman Van Holsbeeck. Toch is de kans erg klein dat Mazzy of Dury naar Anderlecht komt. Lees verder »

Frutos laat stage schieten

Frutos laat stage schieten

ANDERE Nicolas Frutos moest normaal gezien gisteren naar het Zwitserse Nyon vertrekken voor een driedaagse stage in het kader van zijn trainersopleiding. Maar omdat Anderlecht morgen tegen Celtic speelt in de Champions League, moest hij afzeggen voor deze stage. Lees verder »

Van Buyten bezoekt Neerpede

Van Buyten bezoekt Neerpede

ANDERE Daniël Van Buyten bracht gisteren een bezoekje aan het oefencomplex in Neerpede. Hij was er op uitnodiging van een vriend en sprak er uitgebreid met Herman Van Holsbeeck en teammanager Gunter Vanhandenhoven, met wie hij een uitstekende relatie heeft. Lees verder »

Analyse: Celtic Glasgow

Analyse: Celtic Glasgow

ANDERE - OPINIES Anderlecht neemt het woensdagavond in de Champions League thuis op tegen Celtic. Op papier de wedstrijd waarin Anderlecht de grootste kans maakt om de drie punten te pakken. Reden genoeg om de tegenstander al eens onder de loep te nemen. Lees verder »


 25-09-2017 

Speeldata speeldagen 13 tot 18

Speeldata speeldagen 13 tot 18

WEDSTRIJDEN De Pro League maakte vandaag de speeldata bekend voor de speeldagen 13 tot en met 18. De meest in het oog springende wedstrijd van deze zes speeldagen is de topper tegen Club Brugge op speeldag 14. Die vindt plaats op zondag 5 november om 18 uur. Lees verder »

Uitslagen Europese tegenstanders

Uitslagen Europese tegenstanders

ANDERE Woensdag staat er opnieuw Champions League-voetbal op het programma voor Anderlecht. Tegenstander Celtic Glasgow reist naar Brussel af met een 0-2-overwinning tegen stadsgenoot Rangers in de koffer. De twee andere clubs in Groep B speelden allebei gelijk. Lees verder »

"Kums op de bank? Tactische keuze"

WEDSTRIJDEN Voor René Weiler betekende het misschien het laatste zetje richting uitgang, maar nu doet Nicolas Frutos het ook: Sven Kums op de bank zetten. Maar in tegenstelling tot Weiler legde Frutos na de partij tegen Waasland-Beveren haarfijn uit waarom hij dit deed. Lees verder »

Van Holsbeeck op restaurant met Dury

Van Holsbeeck op restaurant met Dury

JEUGD Herman Van Holsbeeck is vorige week een hapje gaan eten met Zulte Waregem-coach Franky Dury. Dat wordt door deze laatste bevestigd. De twee bespraken geen overgang van Dury naar het Astridpark. Ze bespraken de uitleenbeurten van Aaron Leya Iseka en Idrissa Doumbia. Lees verder »

Verjaardag webmaster Skyhawk

Verjaardag webmaster Skyhawk

WEBSITE Vandaag is de verjaardag van één van de belangrijkste mannen in ons team, webmaster Skyhawk. Zonder hem zou er geen anderlecht-online zijn, hij zorgde enkele jaren geleden mee voor de oprichting van de site. Nu nog staat hij dagelijks, achter de schermen, in voor een vlot verloop van alle technische aspecten. Gelukkige verjaardag David en bedankt voor alles !!!! Lees verder »

Kums geschorst tegen Celtic

Kums geschorst tegen Celtic

ANDERE Tijdens de vorige Champions League wedstrijd tegen Bayern München pakte Sven Kums al na 10 minuten een rode kaart. Bijgevolg is hij dus geschorst voor de wedstrijd van nu woensdag tegen Celtic in het Astridpark. Nicolas Frutos kan wellicht wel weer beroep doen op zijn drie recent geblesseerden, enkel Najar is nog out. Lees verder »

Goed nieuws uit geblesseerden-kamp

Goed nieuws uit geblesseerden-kamp

BLESSURES Woensdag wacht Celtic Glasgow in het Astridpark. De kans is reeël dat Nicolas Frutos opnieuw kan rekenen op Kara Mbodj, Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic Hun entourage laat positieve signalen horen omtrent hun terugkeer.  Lees verder »

 24-09-2017 

300 extra tickets voor Celtic

300 extra tickets voor Celtic

ANDERE Komende woensdag speelt RSC Anderlecht tegen Celtic Glasgow, in het kader van de tweede speeldag van de Champions League. Er zijn nog 300 extra losse tickets vrijgekomen voor deze wedstrijd, tickets die de UEFA onverwacht heeft vrijgegeven. Deze tickets zullen uitsluitend te koop zijn op dinsdag 26 september aan de loketten van de ticketing. Lees verder »

Rodgers: "Een gelijkspel zou niet slecht zijn"

Rodgers:

INTERVIEWS Brendan Rodgers, coach van Celtic, blikt vooruit naar de wedstrijd van woensdag. Rodgers geeft toe dat hij al tevreden zou zijn met een gelijkspel in het Astridpark. Afgelopen woensdag stuurde hij een scout naar de bekerwedstrijd tegen Westerlo om zijn tegenstander te analyseren.  Lees verder »

"Er staat een tank in onze goal"

INTERVIEWS Nicolas Frutos heeft nog niet echt een keuze gemaakt wie zijn nummer 1 wordt in doel. De prestatie van Frank Boeckx gisteren tegen Waasland Beveren zal die keuze wel vergemakkelijken. Boeckx hield zijn ploeg meer dan één keer recht met een paar wondersaves. "Er staat een tank in onze goal", zongen de meegereisde paars-wit supporters, en gelijk hadden ze. Lees verder »

Teodorczyk en Obradovic licht geblesseerd

Teodorczyk en Obradovic licht geblesseerd

BLESSURES Geen Lukasz Teodorczyk en Ivan Obradovic gisteren op het wedstrijdblad tegen Waasland Beveren. Beide spelers hebben last van een lichte blessure. Of ze terug fit geraken voor het Champions League-duel, komende woensdag thuis tegen Celtic, is nog niet geweten.  Lees verder »

"Stonden achter de keuze van de trainer"

INTERVIEWS Pieter Gerkens viel halfweg de tweede helft in en hij deed het helemaal niet slecht. Hij verstuurde gerichte passes en bracht rust aan de bal. Ook hij looft Frank Boeckx die zijn ploeg meer dan één keer richt hield. Nicolas Frutos maakte de juiste keuzes waar iedereen achter stond volgens de Limburger. Lees verder »

Spajic: "3 punten dankzij Boeckx"

Spajic:

INTERVIEWS Uros Spajic maakte de 1-2 op de Freethiel waardoor hij zijn ploeg de drie punten bezorgde. Maar dat wil hij niet geweten hebben, de echte matchwinnaar is Frank Boeckx: "Dankzij hem keren we terug naar Brussel met de drie punten", zegt de Serviër.  Lees verder »

 23-09-2017 

Anderlecht pleegt hold-up in Waasland-Beveren

Anderlecht pleegt hold-up in Waasland-Beveren

WEDSTRIJDEN Anderlecht klopte zonet Waasland-Beveren met 1-2. Waasland-Beveren domineerde de eerste helft en kwam al snel op voorsprong na een uitschuiver van Sowah. In de tweede helft maakte Anderlecht gelijk na twee stilstaande fases (waarvan één onterecht). Boeckx verrichte nog een aantal wereldsaves om de zege veilig te stellen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Waasland Beveren - Anderlecht

Voorbeschouwing: Waasland Beveren - Anderlecht

WEDSTRIJDEN In het kader van de achtste speeldag van de Jupiler Pro League, verplaatst RSC Anderlecht zich vanavond naar de Freethiel. Meteen ook de eerste wedstrijd voor Nicolas Frutos in het gewone kampionschap. Woensdag mocht Frutos nog zegevieren in de Croky Cup maar straks volgt zijn echt vuurdoop.  Lees verder »

Celtic tankt vertrouwen voor Anderlecht

Celtic tankt vertrouwen voor Anderlecht

ANDERE Celtic Glasgow speelde vandaag tegen zijn grootste rivaal FC Rangers. Celtic ging op bezoek in het Ibrox Stadium en keerde met de drie punten terug naar huis. Zo tankt het vertrouwen voor de wedstrijd tegen RSC Anderlecht van komende woensdag in het kader van de tweede speeldag van de Champions League.  Lees verder »

Weiler gelinkt aan FC Basel

Weiler gelinkt aan FC Basel

ANDERE De dag na zijn ontslag vertrok René Weiler al richting zijn thuisland Zwitserland. Hij wou er wat quality time doorbrengen met zijn familie en vrienden. De kans zit erin dat die time van korte duur zal zijn. De Zwitsere pers meldt namelijk dat Weiler één van de kandidaten is om T1 te worden van FC Basel.  Lees verder »

Acheampong scoort tweemaal tegen Witsel

Acheampong scoort tweemaal tegen Witsel

ANDERE Deze namiddag voetbalde het Chinese Tianjin Teda van Frank Acheampong, tegen Tianjin Quanjian van Axel Witsel, die ook startte aan de wedstrijd. Het duel wordt in de Chinese Super League geklasseerd als dé classico. Acheampong scoorde twee doelpunten voor zijn ploeg, dat de wedstrijd uiteindelijk won met 4-1. Lees verder »

De Wilde stond dicht bij terugkeer

De Wilde stond dicht bij terugkeer

TRANSFERS Filip De Wilde is aan de slag bij Waasland-Beveren als sportief raadgever. Het is op zijn advies dat Anderlecht-keeper Davy Roef momenteel actief is op de Freethiel. Maar bijna was er een beweging in de omgekeerde richting. De voorbije zomer polste RSC Anderlecht bij De Wilde of hij een job als keepertrainer bij de beloften zag zitten. De Wilde zei niet nee en zag de uitdaging wel zitten. Lees verder »

Chinees avontuur voor Capel ?

Chinees avontuur voor Capel ?

ANDERE Diego Capel trok de voorbije zomer de deur van Neerpede definitief achter zich dicht. De Spanjaard verbrak zelf zijn contract en ging in zijn thuisland op zoek naar een nieuwe club. Vlot verliep die zoektocht niet. Maar nu zou er een aanbod zijn uit de Chinese Super League.  Lees verder »

Beric in zelfde situatie als Thelin

Beric in zelfde situatie als Thelin

ANDERE Isaac Kiese Thelin is goed op dreef bij Waasland-Beveren, vanavond kijkt hij zijn moederclub in de ogen. Het lijkt erop dat hij het zal moeten opnemen tegen Hamdi Harbaoui en Lukasz Teodorczyk, voor Robert Beric is er niet meteen plaats. "De situatie is vergelijkbaar met die van Thelin", zegt Frutos, "Beric is aangekomen toen de rest al iets bewezen had." Lees verder »

Anderlecht voor een volle Freethiel

Anderlecht voor een volle Freethiel

ANDERE RSC Anderlecht speelt vanavond tegen Waasland-Beveren in een zo goed als uitverkocht stadion. Alle zitplaatsen op de Freethiel zijn al uitverkocht er blijven enkel nog een 800-tal staanplaatsen over, die wellicht vandaag nog over de toonbank gaan. Aftrap is voorzien om 20u30. Lees verder »

Nog geen beslissing over doelmannenkwestie

Nog geen beslissing over doelmannenkwestie

ANDERE Nicolas Frutos beschikt momenteel over twee volwaardige doelmannen, Matz Sels en Frank Boeckx. Tegen Westerlo stond Boeckx onder de lat, wie het vanavond zal worden is nog niet helemaal duidelijk. De coach heeft nog niet echt een beslissing genomen wie de nummer één onder de lat zal worden  Lees verder »

Teodorczyk onzeker

Teodorczyk onzeker

BLESSURES Lukasz Teodorczyk moest gisteren geblesseerd de training verlaten. De Pool sukkelt met de hamstrings. Daardoor is hij ook onzeker voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren vanavond. Hoe ernstig de blessure is is ook nog niet helemaal duidelijk. Voorts zijn Kara Mbodji en Andy Najar nog altijd geblesseerd. Lees verder »

Tielemans 90 minuten op de bank tegen Lille

Tielemans 90 minuten op de bank tegen Lille

ANDERE AS Monaco kwam gisteren dicht tegen de landsgrens spelen. Het moment voor verschillende Anderlecht-supporters om hun ket nog eens te zien spelen. Een grote delegatie zakte dan ook af naar Rijsel. Spijtig genoeg bleef Youri Tielemans een hele wedstrijd op de bank en kwam hij niet aan spelen toe.  Lees verder »

Roef onzeker voor vanavond

Roef onzeker voor vanavond

BLESSURES - ANDERE Davy Roef, momenteel op huurbasis bij Waasland-Beveren, de tegenstander van Anderlecht vanavond, is onzeker of hij kan aantreden. Roef blesseerde zich tijdens de bekerwedstrijd tegen Lommel. Vandaag valt de beslissing of hij effectief in doel staat vanavond. Lees verder »


 22-09-2017 

Opstelling U21 tegen Club Brugge

Opstelling U21 tegen Club Brugge

JEUGD De beloften van Anderlecht zijn zopas gestart aan een uitwedstrijd tegen Club Brugge. Het duo Emilio Ferrera en René Peeters (foto) koos voor een erg aanvallend elftal. De meest opvallende naam is die van Olivier Dhauholou. Hij is er weer bij na maanden vol blessureleed. Lees verder »

2 Duitse topclubs volgen Dendoncker

2 Duitse topclubs volgen Dendoncker

TRANSFERS - ANDERE Zowel Dortmund als Bayer Leverkussen, volgen Leander Dendoncker van nabij. Er was al interesse voor de middenvelder uit Engeland en Spanje. De prestaties van Dendoncker tegen Bayern München bleven niet onopgemerkt, waardoor de interesse uit het buitenland alleen maar aanwakkerde. Lees verder »

Wél zelf opgestapt

Wél zelf opgestapt

ANDERE Wel, niet, wel, niet, de laatste dagen gingen de geruchten omtrent het vertrek van René Weiler over en weer. RSC Anderlecht beweerde dat de Zwitser zelf niet meer verder wou maar zijn assistent David Sesa vertelde tegenover de Zwitsere pers dat Weiler ontslagen werd. Het Nieuwsblad weet, van bronnen dicht bij het dossier, dat Weiler wel degelijk zelf is opgestapt. Lees verder »

Hanni fit, Kara en Najar nog niet

Hanni fit, Kara en Najar nog niet

BLESSURES Morgen neemt RSC Anderlecht het op tegen Waasland-Beveren. Sofiane Hanni die niet in de selectie zat tegen Westerlo, door een blessure, is fit en kan zaterdag aantreden. Andy Najar en Kara Mbodj zijn nog altijd geblesseerd, al hoopt paars-wit Kara klaar te krijgen voor het deul thuis tegen Celtic, volgende week woensdag. Lees verder »

 21-09-2017 

Croky Cup: Loting 1/8 finale rond 23u

Croky Cup: Loting 1/8 finale rond 23u

ANDERE Vanavond staat er nog één wedstrijd op het programma in de 1/16 finales van de Croky Cup. Om 20u45 nemen Charleroi en La Louvière het tegen elkaar op. Na de wedstrijd volgt dan onmiddellijk de loting voor de volgende ronde. De loting is live te volgen op ClubRTL.  Lees verder »

Kara opgenomen in selectie Senegal

Kara opgenomen in selectie Senegal

ANDERE Kara Mbodji is nog altijd geblesseerd. Het is ook helemaal niet zeker of hij fit geraakt voor de Champions League-wedstrijd tegen Celtic,Glasgow volgende week woensdag. Dat weerhoudt Senegal er niet van om Kara op te nemen in de selectie voor de wedstrijd tegen Kaapverdië op zaterdag 7 oktober. Lees verder »

Boeckx: "Moeten de hand in eigen boezem durven steken"

Boeckx:

INTERVIEWS Nicolas Frutos koos gisteren voor Frank Boeckx in doel. Of dat wil zeggen dat Boeckx nu de nieuwe nummer 1 onder lat is, wil hij niet gezegd hebben. De doelman wou wel iets kwijt over het vertrek van René Weiler: "De fout ligt ook een beetje bij ons, we hadden meer moeten doen om Weiler te helpen", aldus Boeckx. Lees verder »

Kums: "Basisplaats deed mij deugd"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums was meteen duidelijk na de wedstrijd: "Ik ga niet reageren op het ontslag van René Weiler, enkel vragen over de wedstrijd". Logisch wel als je de afgelopen weken bekijkt. Kums was gelukkig om opnieuw aan de aftrap te staan en kan zich helemaal vinden in het spelsysteem van Nicolas Frutos.  Lees verder »

Frutos: "Het idee was er"

Frutos:

INTERVIEWS Nicolas Frutos kreeg amper 24u om de wedstrijd tegen Westerlo voor te bereiden. Toch was zijn stempel al merkbaar. Overmorgen staat de wedstrijd tegen Waasland-Beveren op het programma. Frutos weet dat het op de Freethiel beter moet om met de drie punten terug naar huis te keren. Lees verder »

Hanni licht geblesseerd

Hanni licht geblesseerd

BLESSURES Geen Sofianne Hanni in de selectie gisteren tegen Westerlo. Bijgevolg was Leander Dendoncker kapitein. Nicolas Frutos benadrukte na de wedstrijd kapitein blijft. Hij was er nu niet bij door een lichte blessure.  Lees verder »

 20-09-2017 

Matig Anderlecht bekert verder

Matig Anderlecht bekert verder

WEDSTRIJDEN Paars-wit knikkerde Westerlo uit de Croky Cup in de eerste partij onder leiding van interim trainer Nicolas Frutos. In een saaie partij kon Anderlecht pas afstand nemen in de tweede helft na een blunder bij de thuisploeg. Onyekuru strafte die af. Lees verder »

Boeckx in doel, Sa aan de aftrap

Boeckx in doel, Sa aan de aftrap

ANDERE RSC Anderlecht maakte zonet de selectie bekend voor het bekerduel tegen Westerlo. Nicolas Frutos heeft toch enkele veranderingen doorgevoerd. Sven Kums en Josué Sa staan aan de aftrap, Frank Boeckx neemt opnieuw zijn plaats in onder de lat. Hamdi Harbaoui krijgt de voorkeur op Lukasz Teodorczyk die op de bank start. Geen Sofianne Hanni te bekennen in de selectie, Leander Dendoncker is kapitein van dienst. Lees verder »

CL: Mini-abonnementen uitverkocht !

CL: Mini-abonnementen uitverkocht !

ANDERE De dienst ticketing van RSC Anderlecht laat weten dat alle mini-abonnementen voor de thuiswedstrijden in de Champions League, uitverkocht zijn. Paars-wit zal dus tegen Celtic (27/9), Paris Saint-Germain (18/10) en Bayern München (22/11), voor een vol stadion spelen. Er zijn dus ook geen losse tickets meer verkrijgbaar voor deze wedstrijden.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Westerlo - RSC Anderlecht

Voorbeschouwing: Westerlo - RSC Anderlecht

WEDSTRIJDEN Straks trapt RSC Anderlecht zijn bekercampagne op gang in het 't Kuipje tegen KVC Westerlo. De week begon woelig voor paars-wit met het ontslag van René Weiler en de aanstelling van Nicolas Frutos als 'ad interim" trainer. Vanavond is dus meteen de vuurdoop voor de Argentijn. Een overwinning is een must om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Lees verder »

"Vier wedstrijden ? Ik hoop dat ik maar 20 minuten nodig heb"

ANDERE Het is Nicolas Frutos menens als hoofdcoach bij RSC Anderlecht. Ook al benadrukt het bestuur dat de Argentijn 'ad interim' is aangesteld, wil Frutos volop voor zijn kans gaan. "Ik lees dat ik vier wedstrijd krijg om mij te bewijzen, ik hoop dat ik maar 20 minuten nodig heb", klonk het ambitieus bij De Reiger. Hij vloog er gisteren op training al meteen in.  Lees verder »

De Boer zegt niet meteen "neen"

De Boer zegt niet meteen

ANDERE General manager Herman Van Holsbeeck had wellicht niet verwacht dat hij zo vlug, na een drukke zomermercato, opnieuw aan een zoektocht moest beginnen. Hij gaf al aan dat de dag dat het ontslag van Weiler bekend was, zijn telefoon overliep van de berichten met kandidaturen van trainers. Volgens Het Nieuwsblad ook die van Claude Puel en Frank de Boer. Lees verder »

"Ik reken op Vanhaezebrouck én Vanden Stock"

INTERVIEWS Eén van de namen die het meest naar boven komen in de pers al nieuwe trainer van RSC Anderlecht is Hein Vanhaezebrouck, momenteel nog aan de slag bij AA Gent. Ondanks de slechte resultaten bij de Buffalo's bljift het bestuur zijn vertrouwen in Vanhaezebrouck bewaren. Voorzitter Ivan De Witte hoopt op zijn trainer en Roger Vanden Stock om hun waarden te behouden en de eventuele overstap niet te stimuleren. Lees verder »

Tielemans opnieuw genomineerd voor Golden Boy award

Tielemans opnieuw genomineerd voor Golden Boy award

ANDERE Voor het derde jaar op rij is Youri Tielemans genomineerd voor de Golden Boy Awatd. Het Italiaanse Tuttosport reikt ieder jaar de trofee uit aan de beste speler jonger dan 21 jaar. Ondermeer Kylian Mbappé (PSG) en Marcus Rashford (Manchester United), zitten bij de 25 genomineerden.  Lees verder »

Morchon maakt overstap naar A-kern

Morchon maakt overstap naar A-kern

ANDERE Fysiekcoach van de beloften, Pablo Morchon maakt de overstap naar de A-kern, een gevolg van de tijdelijke aanstelling van Nicolas Frutos als hoofdtrainer. Frutos maakte ook meteen indruk op zijn eerste training. "Eindelijk tactisch getraind", weerklonk het uit de spelerskern.  Lees verder »

Weiler al terug in Zwitserland

Weiler al terug in Zwitserland

ANDERE René Weiler werd gisteren gespot in de aankomsthal te Zürich met een trolley vol valiezen. Eén dag na zijn ontslag keerde Weiler dus al terug naar Zwitserland met vrouw en kinderen. Enkele Zwitserse fotografen stonden hem op te wachten en daar was hij allerminst gelukkig mee. Hij eiste onmiddellijk dat alle genomen foto's gewist werden.  Lees verder »


 19-09-2017 

Quiz deadline op donderdag

Quiz deadline op donderdag

WEBSITE De eerste ronde van onze quiz is nog beschikbaar tot donderdagavond 22u. Deelnemen is gratis en de eindwinnaar, na tien rondes, mag zich aan een prijs verwachten net als één van de trouwste deelnemers. Er bestaan twee type rondes: gewone rondes en bonusrondes. Ronde 1 is een gewone ronde bestaande uit twee open vragen en drie multiple choice vragen. Succes! Lees verder »

UYL: Duel tegen Celtic aftrap om 16u

UYL: Duel tegen Celtic aftrap om 16u

JEUGD Woensdag 27 september staat de tweede speeldag in het kader van UEFA Youth League op het programma. De jeugd van RSC Anderlecht neemt het dan op tegen hun leeftijdsgenoten van Celtic Glasgow. Het aanvangsuur van deze wedstrijd is vervroegd naar 16u. De aftrap wordt gegeven in het Van Roy Stadion te Denderleeuw, Stadionlaan 5. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Ik zit nu in Gent"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS Met het opstappen van René Weiler is de zoektocht naar een nieuwe T1 voor RSC Anderlecht gestart. En dan komt onvermijdelijk de naam van Hein Vanhaezebrouck naar boven. AA Gent doet het momenteel ook niet zo goed met 6 op 21 en een vroege Europese uitschakeling. Toch wil Vanhaezebrouck nog niet aan vertrek denken bij de Buffalo's. Lees verder »

Weiler krijgt nog mooie som van RSC Anderlecht

Weiler krijgt nog mooie som van RSC Anderlecht

ANDERE René Weiler gooide zelf de handdoek in de ring bij RSC Anderlecht. In zijn contract staat vermeld dat hij dan twee maandlonen, om en bij de 240.000 euro, moet terugstorten aan de club. Zette paars-wit de Zwitser aan de deur, moesten ze hem 8 maandlonen (960.000) betalen. Het ontslag kwam er uiteindelijk na overleg tussen beide partijen, dus werd er ook een minnelijke schikking getroffen op financieel gebied, Weiler krijgt nog tussen de 400.000 à 500.000 euro van Anderlecht. Lees verder »

"Had dit niet zo snel verwacht"

INTERVIEWS Nicolas Frutos heeft zijn eerste persconferentie met glans doorstaat. Er was heel wat pers afgezakt naar Neerpede om de Argentijn een eerste keer te horen als hooftrainer van RSC Anderlecht. En de fans, die heeft hij sowieso al achter hem staan. Al beseft de Argentijn dat zijn aanstelling maar tijdelijk is, is hij toch enorm gelukkig met de kans.  Lees verder »

Grote interesse voor Frutos eerste persbabbel

Grote interesse voor Frutos eerste persbabbel

ANDERE Nicolas Frutos neemt voorlopig de taken van hoofdtrainer 'ad interim' over. Morgen staat het bekerduel tegen Westerlo op het programma. Naar aanleiding van deze wedstrijd heeft de Argentijn zijn eerste persconferentie en daar is aardig wat volk op af gekomen. Ze is ook live te volgen via de officiële twitter en facebook van RSC Anderlecht.  Lees verder »

CL: Nog 300 mini-abonnementen beschikbaar

CL: Nog 300 mini-abonnementen beschikbaar

ANDERE De vrije verkoop van de mini-abonnementen voor de Champions League-wedstrijden, loopt als een trein. Gisterenavond bij het sluiten van de loketten waren er nog zo een driehonderdtal abonnementen beschikbaar. Tot komende donderdag kan je nog een mini-abo aankopen op de dient ticketing van RSC Anderlecht. Een vrije verkoop per wedstrijd zal er wellicht niet zijn. Lees verder »

"Excuses zijn op zijn plaats"

INTERVIEWS Het ontslag van René Weiler leidde eventjes de aandacht af van de uitval van Roger Vanden Stock richting supporters, vorige zaterdag na de wedstrijd. Vanden Stock vond het niet kunnen dat de eigen aanhang "Weiler buiten" riep toen paars-wit op voorsprong kwam en riep hen "sukkelaars" toe. De supporters zijn dit echter nog niet vergeten en vinden excuses op zijn plaats, al lijkt het er niet meteen op dat die gaan komen.  Lees verder »

Supporters hadden nog een actie gepland

Supporters hadden nog een actie gepland

ANDERE René Weiler stapte gisteren zelf op. De druppel was het feit dat de Zwitser verwijten naar het hoofd geslingerd kreeg, in het bijzijn van zijn vrouw, toen ze in Brussel aan het wandelen waren. En toen wist de Zwitser nog niet dat er nog een andere actie van de supporters gepland stond. Sommige onder hen gingen woensdag voor het bekerduel tegen Westerlo, de spelersbus omsingelen zodat de coach niet mee kon opstappen.  Lees verder »

U21 winnen van AA Gent

U21 winnen van AA Gent

JEUGD De reserven van RSC Anderlecht namen het gisterenavond op tegen hun leeftijdsgenoten van AA Gent. Opgemerkte gasten die het treffen bijwoonden, Hein Vanhaezebrouck, Peter Balette en Bernd Thijs. Daam Foulon schonk in de reservetijd de overwinning aan paars-wit en legde zo de eindstand vast: 3-2. Lees verder »

CL: Geen Neuer in het Astridpark ?

CL: Geen Neuer in het Astridpark ?

BLESSURES Op 22 november zakt Bayern München af naar het Astridpark, de kans is groot dat dat zonder Bayern-doelman Neuer zal zijn. De doelman sukkelt al maanden met zijn linkervoet en zou daar nu opnieuw geblesseerd aan zijn. Het Duitse dagblad Bild, sluit een operatie niet uit, waardoor Neuer dus opnieuw maanden zal out zijn. Vandaag valt er uitsluitsel over de ernst van de blessure. Eerst staan er nog verdere onderzoeken op het programma.  Lees verder »

Najar out tot november

Najar out tot november

BLESSURES Andy Najar heeft een revalidatie van zes weken voor de boeg, een operatie lijkt momenteel niet aan de orde. Zijn entourage en de medische staff van RSC Anderlecht wil vermijden dat de Hondurees opnieuw te vlug terugkomt. Najar moet nu voorzichtig opbouwen met een aangepast schema. Op die manier willen alle partijen een terugval voorkomen.  Lees verder »

 18-09-2017 

150 cv's ontvangen op één namiddag

150 cv's ontvangen op één namiddag

ANDERE Om 10u30 deze morgen kondigde RSC Anderlecht officieel het ontslag van René Weiler aan. Sindsdien tot in de vooravond zijn er al ongeveer 150 cv's van trainers binnengekomen bij paars-wit. Dat meldt het Franse RTL. Namen van kandidaten zijn er nog niet. De aanstelling van Nicolas Frutos als hoofdtrainer is maar tijdelijk.  Lees verder »

Coninx: "Situatie werd onhoudbaar"

Coninx:

INTERVIEWS Het werd de voorbije dagen duidelijk dat de relatie tussen sommige supporters en René Weiler alleen maar de verkeerde kant op ging. Al zijn er ook supporters die de Zwitser liever niet vertrekken: "Maar de situatie, zoals ze was, werd stilaan onhoudbaar", zegt Ludo Coninx van de Fan Board.  Lees verder »

"Niet de bedoeling dat Frutos hoofdtrainer blijft"

INTERVIEWS Nicolas Frutos neemt voorlopig de taken van René Weiler over. Herman Van Holsbeeck bevestigde tegenover VTM-Nieuws, dat dat ook ad interim blijft. Het bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe trainer: "De zoektocht begint vandaag", voegde Van Holsbeeck er nog aan toe. Verder benadrukte hij dat het ontslag van Weiler een gezamelijke beslissing was van het bestuur en de Zwitser. Lees verder »

Kara bedankt Weiler

Kara bedankt Weiler

ANDERE De spelers wilden vandaag geen commentaar geven op het ontslag van René Weiler, toen ze het trainingscomplex te Neerpede verlieten. Kara Mbodji reageerde wel op het ontslag via zijn officiële twitter-account. De Senegalees bedankte de coach voor alles wat hij bij RSC Anderlecht verwezenlijkt had en noemde zijn prestatie op.  Lees verder »

Dierick fluit Waasland Beveren - Anderlecht

Dierick fluit Waasland Beveren - Anderlecht

ANDERE Zaterdag 23 september neemt RSC Anderlecht het op tegen Waasland-Beveren. Dierick Christof is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jeroen Walschap, Tom Dens en vierde official Jan Boterberg. Aftrap op de Freethiel is voorzien om 20u30. Lees verder »

U21: Selectie Anderlecht - AA Gent

U21: Selectie Anderlecht - AA Gent

JEUGD Vanavond om 19u30, ontvangt RSC Anderlecht, AA Gent in het kader van de zesde speeldag voor U21. Emilio Ferrara maakte een selectie van 18 spelers bekend voor dit treffen. Van de A-kern zitten Emmanuel Sowah en Boy de Jong in de selectie. Lees verder »

"Weiler wou zelf niet meer verder"

INTERVIEWS We herinneren ons allemaal nog het beeld van René Weiler die druk in gesprek is met Herman Van Holsbeeck, ergens in een kantine in het Guldensporenstadion. De Zwitser zou daar aangegeven hebben dat hij op die manier niet meer wou verder werken en zijn vertrek aangekondigd hebben. Dat zegt sportjournalist Peter Vandenbempt aan Sporza. Lees verder »

Weiler geciteerd bij Wolfsburg

Weiler geciteerd bij Wolfsburg

ANDERE Even leek het erop dat René Weiler de eer aan zichzelf had gehouden. Nog voor het nieuws van zijn ontslag openbaar was, werd de Zwitser genoemd bij VfL Wolfsburg als opvolger voor Andries Jonker. Niets van aan, de Duitse club stelde ondertussen Martin Schmidt al aangeduid als nieuwe trainer.  Lees verder »

Van Holsbeeck te gast bij Extra Time

Van Holsbeeck te gast bij Extra Time

ANDERE Herman Van Holsbeeck is vanavond te gast bij Extra Time. Onderwerp zal wellicht het recente ontslag van René Weiler zijn. Een opvolger voor de Zwitser is er momenteel nog niet aangeduid en het is ook nog niet zeker of die er ook zal komen.  Lees verder »

Slechtste start in 19 jaar

Slechtste start in 19 jaar

ANDERE 9 op 21, dat is de trieste balans van RSC Anderlecht na zeven speeldagen, dat momenteel op een trieste negende plaats staat. De fans schreeuwen om verandering en het ontslag van René Weiler. Het bestuur hult zich in stilzwijgen na de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Woensdag staat zwarte beest Westerlo op het programma in het kader van de Beker van België. Zaterdag wacht Waasland-Beveren op de Freethiel. Lees verder »

"Zolang is speel ben ik gelukkig"

INTERVIEWS René Weiler koos tegen KV Kortrijk alweer voor een nieuw systeem, een 4-4-2, met Hamdi Harbaoui in de spits. Een opmerkelijk keuze als je weet dat de Tunesiër vorig seizoen nog verbannen werd naar de B-kern en vervolgens naar Charleroi. "Ik werk heel hard om die basisplaats te verdienen", aldus Harbaoui. Lees verder »

Spajic: "We staan achter de coach"

Spajic:

INTERVIEWS Het bestuur van RSC Anderlecht hult zich in stilzwijgen na de wedstrijd tegen KV Kortrijk. Sommige spelers spraken na de wedstrijd hun steun uit een aan coach René Weiler, nadat de fans achter zijn ontslag zongen tijdens de wedstrijd. "Normaal dat de fans niet content zijn, maar we staan achter de coach", aldus Spajic. Lees verder »

 17-09-2017 

Prono ronde 2 online

Prono ronde 2 online

WEBSITE De tweede prono ronde staat inmiddels online tot net voor de volgende Champions League duels. Alsenidi heeft na één ronde alleen de leiding genomen met een indrukwekkende 21 punten. Maar het seizoen is nog lang! Veel succes alvast met de volgende ronde. Lees verder »

Harbaoui: "We zijn niet tevreden"

Harbaoui:

INTERVIEWS Verloren zoon Hamdi Harbaoui kreeg gisteren een basisplaats van René Weiler. De Tunesiër bedankte de coach met een doelpunt en zette zo Anderlecht op voorsprong. Na de rust kreeg hij de kans om de score te verdubbelen, maar de bal ging over het doel.  Lees verder »

Boucaut: "Microscoop nodig om contact te zien"

Boucaut:

INTERVIEWS Scheidsrechter Alexander Boucaut blijft achter zijn beslissing staan, tijdens de fase met Henry Onyekuru. Anderlecht claimde een penalty maar Boucaut gaf geel aan Onyekuru voor een schwalbe. "Je had een microscoop nodig om te zien dat er contact was. Ik heb mezelf niets te verwijten", aldus de scheidsrechter. Lees verder »

"Fans hebben het recht om hun mening te verkondigen"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock reageerde furieus in de tribune op de gezangen van de paars-witte supporters. Zij bleven van begin tot eind, zelfs bij de 0-1 voorsprong, om het ontslag van Weiler vragen. Leander Dendoncker neemt het op voor de paars-witte aanhang: "Ze hebben het recht om hun mening te uiten. Zij vertegenwoordigen de club, ze mogen dus zingen wat ze willen." Lees verder »

 16-09-2017 

"Nummer 1 onder de lat? Dat moet je de coach vragen"

INTERVIEWS Matz Sels kreeg dan toch de voorkeur op Frank Boeckx onder de lat. Sels lag de fout bij de niet-gefloten penalty op Onyekuru, voor het puntenverlies. Op de vraag of hij nummer de 1 was in doel wou Sels niet echt reageren: "Dat moet je aan de coach vragen. Als hij mij nodig heeft sta ik er. Hij geeft mij daar geen uitleg over." Lees verder »

"Nog nooit geweten dat een club goed voetbal vraagt"

INTERVIEWS Na bijna anderhalf jaar aan de slag te zijn bij RSC Anderlecht, lijkt René Weiler toch nog altijd niet begrepen te hebben waar paars-wit voor staat. De coach geeft toe dat het geen goede wedstrijd was in het Guldensporenstadion, maar hij begrijpt de kritiek niet. Om er dan nog aan toe te voegen: "Nog nooit geweten dat men goed voetbal vraagt bij een club". Lees verder »

Twee opmerkelijke beelden uit Kortrijk-Anderlecht

Twee opmerkelijke beelden uit Kortrijk-Anderlecht

WEDSTRIJDEN Een deel van de fans heeft zich tegen René Weiler gekeerd. Het Anderlechtse bestuur staat echter unaniem achter de coach, of zo klinkt het althans. De resultaten van Anderlecht en de reacties van de fans zorgen echter toch voor de nodige zenuwachtigheid. Dat blijkt uit twee opmerkelijke fases uit Kortrijk-Anderlecht. Lees verder »

Matig Anderlecht slikt weer twee goals

Matig Anderlecht slikt weer twee goals

WEDSTRIJDEN Een matig Anderlecht incasseerde vandaag weer twee goals, deze keer op Kortrijk. Harbaoui zette paars-wit nog gevleid op voorsprong. Maar defensief geknoei leidde twee tegengoals in. De ingevallen Onyekuru kon de bordjes nog wel gelijk trekken. In de slotfase maakte Anderlecht nog aanspraak op een penalty, maar Boucaut koos voor een schwalbe als oordeel. Lees verder »

Harbaoui en Teodorczyk in de spits

Harbaoui en Teodorczyk in de spits

ANDERE Binnen enkele minuten start RSC Anderlecht aan de zevende sppeldag van de Jupiler Pro League, in het Guldensporenstadion. René Weiler kiest voor Hamdi Harbaoui en Lukasz Teodorczyk in de spits. Beric heeft zijn eerste selectie beet en start op de bank.  Lees verder »

Bestuur Anderlecht gaat samenzitten met beperkte supporterdelegatie

Bestuur Anderlecht gaat samenzitten met beperkte supporterdelegatie

ANDERE Herman Van Holsbeeck en operationeel manager Jo Van Biesbroeck gaan binnenkort samenzitten met een heel beperkte supporterdelegatie die zal bestaan uit vier of vijf vertegenwoordigers van de supportersclubs. Daar hebben de fans zelf achter gevraagd. Van Holsbeeck en Van Biesbroeck zullen er vragen beantwoorden over het sportieve beleid. Een exacte datum voor het overleg is er nog niet.  Lees verder »

Kums start op de bank

Kums start op de bank

ANDERE Sven Kums zit in de selectie voor de wedstrijd van straks op en tegen KV Kortrijk. De ex-Gouden Schoen start wel op de bank. Het zijn Leander Dendoncker en Adrien Trebel die de voorkeur krijgen van René Weiler op het middenveld. Sowah valt uit de selectie en moet zijn plaats afstaan aan Robert Beric. Lees verder »

Individueel programma voor Najar

Individueel programma voor Najar

BLESSURES Andy Najar sukkelt opnieuw met een blessure aan de hamstrings. Een operatie is voorlopig nog niet aan de orde. De Hondurees krijgt een individueel trainingsprogramma van de medische staff van RSC Anderlecht. Najar zelf hoopt ten allen tijde een operatie te vermijden, waardoor hij out zou zijn tot januari. Zijn situatie wordt week per week bekeken.  Lees verder »

Beric in selectie, Sa nog niet

Beric in selectie, Sa nog niet

ANDERE Laatste aanwinst Robert Beric stapt straks mee de bus op richting Kortrijk. Josué Sa zit weer niet in de selectie. De Portugees is nog niet aangepast aan de manier van spelen bij RSC Anderlecht, volgens René Weiler. Beric daarentegen heeft veel kans om zijn eerste speelminuten voor paars-wit te verzamelen. Lees verder »

Sels in doel tegen Kortrijk

Sels in doel tegen Kortrijk

ANDERE Geen mens die de kronkels van René Weiler nog kan volgen. De Zwitser kiest er nu toch opnieuw voor om Matz Sels in doel te zetten tegen KV Kortijk. Nochtans had hij eerder de voorkeur gegeven aan Frank Boeckx om onder de lat te staan tijdens de gewone competitie.  Lees verder »

 15-09-2017 

Trebel steekt pleidooi af voor Weiler

Trebel steekt pleidooi af voor Weiler

INTERVIEWS Het was Adrien Trebel die mocht opdraven voor de persconferentie deze middag op Neerpede. En de Fransman stak onmiddellijk een pleidooi af voor zijn trainer. Trebel benadrukte dat er binnen de spelersgroep niet getwijfeld wordt aan de keuzes van de coach, al kwam er eerder deze week toch andere signalen naar buiten.  Lees verder »

Fan Board komt op 18 september samen

Fan Board komt op 18 september samen

ANDERE Vorig seizoen werd bij RSC Anderlecht de Fan Board in het leven geroepen. De Fan Board is het officiële overlegorgaan van alle supporters. Op 18 september komt de Fan Board, de eerste keer voor dit seizoen, samen. De supporters willen het daar vooral hebben over het matige voetbal en de positie van René Weiler. Of ze een afdoend antwoord zullen krijgen op hun grieven, moet evenwel nog blijken. Lees verder »

Leya Iseka scoort in Europa League

Leya Iseka scoort in Europa League

ANDERE Aaron Leya Iseka stond in de basis bij Zulte-Waregem voor de Europa League-wedstrijd tegen Nice. Leya Iseka scoorde, kort na de rust, het enige doelpunt voor Zulte-Waregem, die een Franse bolwassing kreeg aan de Gaverbeek. Michaël Heylen en Idrissa Doumbia stonden beiden ook aan de aftrap.  Lees verder »

Croky Cup: Lambrechts fluit Westerlo - Anderlecht

Croky Cup: Lambrechts fluit Westerlo - Anderlecht

ANDERE Volgende week woensdag start de Croky Cup voor RSC Anderlecht. Het neemt het daarin op tegen Westerlo. Erik Lambrechts is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Patrick Plumes. Is 't Kuipje opnieuw het zwarte beest voor paars-wit ? Afspraak woensdag 20 september aan De Merodedreef, aftrap voorzien om 20u45. Lees verder »

Slecht statistieken in Champions League

Slecht statistieken in Champions League

ANDERE Een totale vernedering is niet geworden voor RSC Anderlecht tegen Bayern München, maar echt goede statistieken kan paars-wit niet voorleggen. In totaal nemen 32 clubs deel aan het kampioenenbal en daarvan heeft Anderlecht de slechtste statistieken. Minste balbezit, minst aantal gegeven passes en het laagste percentage geslaagde passes. Lees verder »

Deschacht ook tegen KV Kortrijk

Deschacht ook tegen KV Kortrijk

ANDERE Door de blessure van Kara Mbodji kwam Olivier Deschacht terug in de A-kern. De Senegalees is ook de komende week nog out, waardoor ook tegen KV Kortrijk, Westerlo en Waasland-Beveren, Olivier Deschacht mag opdraven. René Weiler acht nieuwe aanwinst Jousé Sa nog niet klaar, toch bestaat de kans dat hij tegen Westerlo speelminuten krijgt.  Lees verder »

Volle focus op Kortrijk

Volle focus op Kortrijk

WEDSTRIJDEN De knop is omgedraaid bij RSC Anderlecht, alle focus ligt nu bij de wedstrijd van morgen tegen KV Kortrijk. De spelers weten dat er moet gewonnen worden in het Guldensporenstadion en er is dan ook scherp en geconcentreerd getraind. René Weiler blikte voor de training, kort terug op de wedstrijd tegen München. Vandaag maakt de coach zijn selectie bekend voor de wedstrijd van morgen.  Lees verder »

Kara hoopt fit te zijn tegen Celtic

Kara hoopt fit te zijn tegen Celtic

BLESSURES Kara Mbodji werkt hard aan zijn terugkeer, dat toonde hij eerder deze week nog aan met een filmpje op zijn sociale media. Toch zal de Senegalees niet beschikbaar zijn voor de eerst drievolgende wedstrijden tegen Kortrijk, Westerlo (beker) en Waasland-Beveren. De verdediger hoopt zelf om opnieuw fit te zijn voor de Champions League wedstrijd tegen Celtic op 27 september. Lees verder »

Operatie onafwendbaar voor Najar ?

Operatie onafwendbaar voor Najar ?

BLESSURES Andy Najar moest na nog geen half uur gewisseld worden tegen Bayern München. Verdere onderzoeken wijzen nu uit dat de Hondurees een scheurtje heeft in de linkerhamstring. Een operatie lijkt onafwendbaar, maar Najar zelf is daar niet zo voor te vinden. Indien het zover komt, is hij 2,5 maanden buiten strijd. Lees verder »

 14-09-2017 

Geen Reviewcommissie bij videoref

Geen Reviewcommissie bij videoref

ANDERE De Pro League besliste dat de Reviewcommissie niet meer zal tussenkomen in wedstrijden waar een videoref bij aanwezig was. De nieuwe regel treedt onmiddellijk in werking. Daardoor lijkt het meer dan waarschijnlijk dat de Reviewcommissie met de tijd volledig zal verdwijnen.  Lees verder »

Bestuur unaniem achter Weiler, spelers iets minder

Bestuur unaniem achter Weiler, spelers iets minder

ANDERE Het lijkt er sterk op dat de hele zaak rond Sven Kums, twee kampen heeft doen ontstaan. Het ene, waaronder bestuur en trainer, geeft Sven Kums een veeg uit de pan voor zijn vroege rode kaart. Het andere neemt het vooral op voor Sven Kums en hekelt Weiler. Daar zitten ook spelers tussen, maar openlijk durven ze geen kritiek uiten. Het verleden heeft al bewezen dat Weiler geen kritiek duldt van zijn spelers, doe je dat wel, vlieg je onverbiddelijk naar de bank.  Lees verder »

Najar ondergaat vandaag nieuwe onderzoeken

Najar ondergaat vandaag nieuwe onderzoeken

BLESSURES Niet alleen de beslissing van René Weiler omtrent Sven Kums kan op veel kritiek rekenen, ook om Andy Najar opnieuw aan de aftrap te brengen -de tweede wedstrijd op vijf dagen- na zijn blessure, stuit op veel onbegrip. Na amper een half uur moest de Hondurees al vervangen worden nadat hij opnieuw iets voelde in zijn bil. Vandaag ondergaat hij nieuwe onderzoeken en of de beslissing of hij al dan niet geopereerd zal worden.  Lees verder »

 13-09-2017 

"Weiler moet Kums terug vertrouwen geven"

INTERVIEWS Paul Van Himst laat zo goed als geen enkele Europese verplaatsing van RSC Anderlecht, aan zich voorbijgaan. Ook tegen Bayern München was hij opnieuw op post en was dus ook getuige dat Kums na 10 minuten al mocht gaan douchen: "Weiler heeft Kums daar zeker geen dienst mee bewezen", reageert Van Himst op de ongewone positie van Kums.  Lees verder »

Kara werkt hard aan terugkeer

Kara werkt hard aan terugkeer

BLESSURES Kara Mbodji moest de Champions League wedstrijd tegen Bayern München aan zich voorbij laten gaan. De Senegalees sukkelt momenteel met een blessure aan de adductoren en werkt ondertussen hard aan zijn terugkeer. Dat toont hij zelf via een filmpje op zijn sociale media. Wellicht is hij volgende week tegen Waasland-Beveren, terug inzetbaar.  Lees verder »

"Volgende vraag. Ca m’énerve !"

INTERVIEWS Het was onvermijdelijk dat René Weiler gisteren na de wedstrijd een vraag kreeg over de positie en vroege rode kaart van Sven Kums. En het was meer dan duidelijk dat het de Zwitser behoorlijk op de zenuwen werkt. Toen een journalist van RTL hem vroeg of hij Kums opnieuw op die positie zou zetten, reageerde de coach geïrriteerd: "Prochain question. Ca m'énerve !! Volgende vraag. Dat werkt op mijn zenuwen !!" Lees verder »

Kums krijgt steun uit onverwachte hoek

Kums krijgt steun uit onverwachte hoek

ANDERE Het was de avond van Sven Kums niet gisteren in Duitsland. Opgesteld worden als centrale verdediger, een ongewone positie voor hem, en dan na 10 minuten al rood slikken. Maar er is steun uit onverwachte hoek voor de middenvelder. Jelle Van Damme nam het op sociale media op voor Kums en voegt er meteen aan toe dat 'Weiler er niets van snapt'.  Lees verder »

Robben: "Speelden alsof het 5-0 stond"

Robben:

INTERVIEWS Ondanks de vroege uitschakeling van Sven Kums, hield RSC Anderlecht goed stand met tien tegen Bayern München. Sterspeler bij München, Arjen Robben, was dan ook allerminst tevreden na de wedstrijd, ondanks de 3-0 overwinning van zijn ploeg. "We speelden alsof het al 5-0 stond", reageerde Robben achteraf.  Lees verder »

CL: Celtic verliest thuis met forfaitcijfers

CL: Celtic verliest thuis met forfaitcijfers

ANDERE Gisterenavond werd ook de andere wedstrijd in groep B van de Champions League afgewerkt. Celtic Glasgow nam het thuis op tegen Paris-Saint Germain. Celtic ging thuis met 0-5 onderuit tegen de Parijzenaars. Mbappe, Neymar, Cavani (2) en Lustig (own goal), zorgden voor de doelpunten. Daarmee komt PSG aan de leiding in groep B, Bayern volgt op de tweede plaats. Anderlecht en Celtic sluiten aan met 0 punten.  Lees verder »

Mbodj supportert vanuit België

Mbodj supportert vanuit België

BLESSURES Kara Mbodj stapte niet mee het vliegtuig op richting Duitsland. De Senegalees heeft een blessure aan de adductoren. Maar dat wil niet zeggen dat hij de prestaties van zijn ploeg niet volgt tegen Bayern München. De Senegalees zette gisteren een filmpje op zijn twitter waarop hij aantoont dat hij de wedstrijd volgt en zijn ploegmaats aanmoedigt.  Lees verder »

Deschacht: "Aan ons om Kums erdoor te trekken"

Deschacht:

INTERVIEWS Ancien Olivier Deschacht stond gisteren aan de aftrap tegen Bayern. De verdediger neemt het op voor de coach en zegt dat er een plan zat achter de tactiek van de trainer. Spijtig alleen dat Kums zo vroeg een rode kaart pakt, al kan je hem ook weinig verwijten: "Het was 1 fout na 1000 goeie dingen", neemt Deschacht het op voor Kums. Lees verder »

Weiler: "Gebrek aan concentratie"

Weiler:

INTERVIEWS Sven Kums werd gisteren centraal iin de verdediging gedropt. Na tien minuten mocht hij al gaan douchen na een rode kaart. René Weiler verdedigt zijn belissing om Kums in de defensie te zetten. De rode kaart wijt hij aan een gebrek aan concentratie waardoor Kums een foute beslissing neemt. Lees verder »

Sels: "Tegen Celtic punten pakken"

Sels:

INTERVIEWS Matz Sels stond gisteren in doel, nadat hij vrijdag aan de kant zat tegen Lokeren. De kans bestaat dat hij ook tegen Kortrijk opnieuw op de bank zit. De doelman wil daar niet veel over kwijt en blikt liever vooruit op de komend Champions League-matchen. "We moeten zien om tegen Celtic een Europa League-ticket te pakken." Lees verder »

Najar gewisseld uit voorzorg

Najar gewisseld uit voorzorg

BLESSURES Andy Najar stond gisteren aan de aftrap tegen Bayern Munchen. Teveel op korte tijd, vreesde zijn entourage. En ze kregen gelijk, na een half uur vroeg Najar om zijn vervanging, al blijkt het vooral een wissel uit voorzorg te zijn. "Een operaite is evenwel voorlopig niet aan de orde", zei de Hondurees achteraf. Lees verder »

 12-09-2017 

Anderlecht kansloos tegen Bayern

Anderlecht kansloos tegen Bayern

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een absolute pandoering tegen Bayern kunnen vermijden. Het kon lang stand houden bij een 1-0 stand, maar laat in de tweede helft dikte de score toch nog aan tot 3-0. In de andere groep kreeg Celtic een 0-5 om de oren. Paars-wit staat dus gelijk met de Schotten, maar een beter doelpuntensaldo levert de derde plaats op. Lees verder »

Anderlecht verliest in de Youth League

Anderlecht verliest in de Youth League

JEUGD De Anderlechtse jeugd gaf vanavond alvast niet het goede voorbeeld: in de Youth League verloor paars-wit met 1-0 van Bayern München. Wintzheimer scoorde met een trap in de 54e minuut en zette zo de eindstand op het bord. Anderlecht had vooral in de eerste helft kunnen scoren, via Azevedo, maar het kwam er niet van. Lees verder »

CL: Kums centraal in de verdediging

CL: Kums centraal in de verdediging

WEDSTRIJDEN RSC Anderlecht heeft zonet de opstelling vrijgegeven voor de wedstrijd tegen Bayern München. En het is duidelijk, René Weiler zet alles op de verdediging, zo start Sven Kums centraal in de verdediging. Matz Sels staat in doel, Henry Onyekuru start op de bank.  Lees verder »

UYL: Rusten met 0-0

UYL: Rusten met 0-0

WEDSTRIJDEN De UEFA Youth League is drie kwartier geleden van start gegaan voor RSC Anderlecht. De eerste helft is achter de rug en we gaan rusten met een scoreloos gelijkspel. Het is vooral René Peeters die de troepen coacht, Emilio Ferrera kijkt vooral toe van op de bank.  Lees verder »

Hanni: "Heel de ploeg is opgewonden"

Hanni:

INTERVIEWS Kapitein Sofiane Hanni kijkt samen met zijn troepen uit naar de wedstrijd van vanavond. Al beseft hij dat RSC Anderlecht boven zichzelf zal moeten uitstijgen om iets neer te zetten tegen Bayern Munchen. "Misschien is dit de ideale wedstrijd voor de ommekeer", doelde Hanni op zijn slechte seizoenstart. Lees verder »

Boucaut fluit Kortrijk - Anderlecht

Boucaut fluit Kortrijk - Anderlecht

ANDERE Vanavond speelt RSC Anderlecht nog in de Allianz Arena, komende zaterdag is dat in het Guldensporenstadion tegen KV Kortrijk. Scheidsrechter Alexandre Boucaut is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Laurent Conotte, Jimmy Cremers en vierde official Bart Vertenten. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Dropt Weiler Kums meteen in basiself?

Dropt Weiler Kums meteen in basiself?

WEDSTRIJDEN René Weiler staat bol van de verrassingen en hij lijkt het weer te gaan doen: waar hij eerst Sven Kums wilde thuis laten van München, denkt de coach er nu sterk aan om hem pardoes in de basiself te droppen. En niet als middenvelder, maar als centrale verdediger. Lees verder »

Allianz Arena zo goed als uitverkocht

Allianz Arena zo goed als uitverkocht

ANDERE RSC Anderlecht speelt vanavond voor een volle Allianz Arena, in totaal goed voor zo'n 75.000 plaatsen, waarvan 1.700 paars-wit supporters. Maandagavond waren er nog een hondertal tickets te koop. Verwacht wordt dat die vandaag allemaal over de toonbank gaan.  Lees verder »

 11-09-2017 

"Anderlecht moet niet altijd domineren"

INTERVIEWS René Weiler snapt de hele heisa rond Sven Kums en het slechte voetbal van Anderlecht niet. De Zwitser was dan ook zichtbaar geïrriteerd tijdens de persconferentie. Hij herhaalde nog eens  dat paars-wit niet altijd dominant moet spelen maar ook moet verdedigen en counteren.  Lees verder »

"Proberen om beter te doen dan 0 op 18"

INTERVIEWS Er staat RSC Anderlecht morgen een zware wedstrijd te wachten tegen Bayern München, dat beseft ook Herman Van Holsbeeck. Toch hoopt paars-wit het beter te doen dan de 0 op 18 van Club Brugge: "Als zitten we in een heel zware groep", aldus de general manager.  Lees verder »

Neuer kent Anderlecht niet

Neuer kent Anderlecht niet

INTERVIEWS Kapitein en doelman van Bayern München, Manuel Neuer, was present op de persconferentie van de Duitse club naar aanleiding van de Champions League wedstrijd van morgen. Neuer gaf toe dat hij de spelers van Anderlecht nog niet kende, maar dat hij dat tegen morgenavond wel zou weten. Bovendien wil Bayern het verlies tegen Hoffenheim, afgelopen weekend, rechtzetten tegen Anderlecht.  Lees verder »

"Proberen goede ambassadeur te zijn van Belgisch voetbal"

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck weet dat zijn troepen geen gemakkelijke wedstrijd te wachten staat in München. Het recente verlies van Bayern, zal daar niets aan veranderen. Toch is RSC Anderlecht niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. "We gaan proberen een goede ambassadeur te zijn voor het Belgisch voetbal", aldus Van Holsbeeck, "Maar we houden ons hart wel vast." Lees verder »

UYL: Selectie Bayern - Anderlecht

UYL: Selectie Bayern - Anderlecht

JEUGD Morgen staat, voor de A-kern begint aan zijn wedstrijd, nog de wedstrijd van de Youth League op het programma. Emilio Ferrera selecteerde achttien spelers voor deze wedstrijd. De aftrap is voorzien om 18u op de Bayern Campus, het trainingscentrum van Bayern München.  Lees verder »

Om 19u training op Duitse bodem

Om 19u training op Duitse bodem

ANDERE Ondertussen zijn spelers van zowel de A-kern als voor de Youth League, aangekomen in München. Ze konden er de Allianz Arena al even verkennen waar ze om 19u vanavond een eerste keer zullen trainen. Later deze namiddag wordt ook de verplichte persconferentie van René Weiler op het programma.  Lees verder »

Herinnering: prono seizoen gaat van start !

Herinnering: prono seizoen gaat van start !

WEBSITE Morgen gaat de Champions League van start met onder andere Bayern München - RSC Anderlecht. Samen met de Europese campagnes, begint ook ons prono-seizoen. De eindwinnaar kan zoals steeds op een mooie prijs rekenen. Deelnemen is gratis en kan via het Anderlecht-Online profiel. De deadline voor de eerste ronde is morgenavond om 20u! Succes! Lees verder »

Overzicht huurlingen: Vancamp en Faes op de bank

Overzicht huurlingen: Vancamp en Faes op de bank

ANDERE Na het interlandvoetbal werd er het voorbije weekend overal opnieuw een gewone speeldag afgewerkt. In de slotdagen van de transferperiode leende Anderlecht nog enkele spelers extra uit, waardoor het lijstje huurlingen gegroeid is tot twaalf. Hoe verging het hen dit weekend? Een overzicht. Lees verder »

Svilar volgt eerste wedstrijd Benfica uit tribune

Svilar volgt eerste wedstrijd Benfica uit tribune

ANDERE Benfica speelde gisteren zijn eerste wedstrijd sinds Mile Svilar er twee weken geleden arriveerde. Tegen Portimonense moest de jonge goalie toekijken vanuit de tribune. Bruno Varela stond tussen de palen en de Braziliaanse ouwe rot Júlio César zat als invaller op de bank. Lees verder »

Josué en Beric niet mee naar München

Josué en Beric niet mee naar München

WEDSTRIJDEN Nieuwkomers Robert Beric en Josué Sa lijken hun plaats in de selectie, laat staan in de basiself, niet cadeau te krijgen. Ook voor de wedstrijd van morgen tegen Bayern München zitten ze niet in de wedstrijdkern. Josué viel in laatste instantie af omdat Sven Kums toch een plaatsje kreeg. Lees verder »

Najar geen hinder na wedstrijd vrijdag

Najar geen hinder na wedstrijd vrijdag

BLESSURES Andy Najar speelde vrijdag een uur mee tegen Lokeren op aandringen van Weiler. De coach kreeg positief nieuws van de medische staff na die wedstrijd. Najar blijkt geen last te ondervinden en stapt dus deze morgen fit mee het vliegtuig op. Of de Hondurees al een volledige wedstrijd aankan blijft afwachten.  Lees verder »

1.700 supporters in München

1.700 supporters in München

ANDERE Deze morgen stappen spelers en staff van RSC Anderlecht, op het vliegtuig, om vervolgens rond de middag in Duitsland te landen. In hun kielzog volgen 1.700 paar-wit supportes. Zij maken de verplaatsing per bus of auto, een paar met het vliegtuig.  Lees verder »

 10-09-2017 

UYL: Oekraniër voor Bayern - Anderlecht

UYL: Oekraniër voor Bayern - Anderlecht

JEUGD Komende dinsdag om 18u gaat ook de UEFA Youth League van start voor RSC Anderlecht. De paars-witte jeugd neemt het in de FC Bayern Campus op tegen hun leeftijdsgenoten van Bayern Munchen. De 28-jarige Oekraniër Mykola Balakin, is aangeduid om dit duel in goede banen te leiden.  Lees verder »

CL: Italiaan fluit Bayern-Anderlecht

CL: Italiaan fluit Bayern-Anderlecht

ANDERE De 44- jarige Italiaan Paolo Tagliavento, is door de UEFA aangeduid om de eerste wedstrijd van RSC Anderlecht in de Footbal Arena Munchen, in de Champions League te leiden. Sinds 2007 is Tagliavento lid van de UEFA en FIFA, drie jaar eerder leidde hij zijn eerste wedstrijd in de Serie A.  Lees verder »

Dendoncker: "Geen ramp als we verliezen"

Dendoncker:

INTERVIEWS Menig supporter stelde zich vrijdagavond, na de wedstrijd tegen Lokeren, de vraag wat RSC Anderlecht ging neerzetten tegen Bayern Munchen. Leander Dendoncker weet ook dat de ploeg niet al te best draait momenteel en relativeert de wedstrijd van dinsdag alvast: "Het is geen ramp om daar te verliezen." Lees verder »

Kums mee naar Bayern

Kums mee naar Bayern

ANDERE René Weiler is van gedachte veranderd inzake Sven Kums. Eerst opteerde hij ervoor om Kums niet mee te nemen voor de Champions League wedstrijd tegen Bayern, nu dinsdag. Maar de coach veranderde van gedachten na de ochtendtraining vandaag.  Lees verder »

Chirurg gezocht. (Iedereen trainer!)

Chirurg gezocht.  (Iedereen trainer!)

WEBSITE - OPINIES Opvallende keuze alweer van Weiler om Kums uit de kern te laten voor de matchen tegen Lokeren en Bayern.  Breaking news zelfs in zekere zin.  Maar of we het er nu mee eens zijn of niet, feit is dat de ploeg niet draait en dat onze competitiestart dramatisch was.
  Lees verder »

Bayern verliest generale repetitie

Bayern verliest generale repetitie

ANDERE Bayern München heeft de interlandbreak niet goed verteerd. Tegen Hoffenheim ging het gisteren met 2-0 de boot in. Voor Bayern het eerste puntenverlies dit seizoen. PSG en Celtic, de andere tegenstanders van Anderlecht in de Champions League, boekten allebei een ruime overwinning. Lees verder »

 09-09-2017 

Weiler: "Ik voelde de frustratie aan de rust"

Weiler:

INTERVIEWS Dankzij een laat doelpunt van Lukasz Teodorczyk kon Anderlecht tegen Lokeren alsnog de drie punten thuis houden. "Dat doelpunt was verdiend. Voor de ploeg en voor Teodorczyk", zo vond René Weiler. De coach legde ook uit waarom Robert Beric en Josué Sa niet in de kern zaten. Lees verder »

"Najar wilde zelf niet spelen"

BLESSURES Voor het eerst sinds maart begon Andy Najar aan een officiële wedstrijd voor Anderlecht. De rechtsback hield het 55 minuten uit en deed het naar behoren. "Aan de rust gaf hij aan dat het niet zou lukken om de partij vol te maken", vertelde coach René Weiler na afloop. Lees verder »

Weiler: "Niet tevreden over Kums zijn prestaties"

Weiler:

INTERVIEWS Zoals verwacht zat Sven Kums tegen Lokeren in de tribune. Na afloop gaf René Weiler meer uitleg over deze opvallende en gedurfde beslissing. "Ik ben gewoon niet tevreden over zijn prestaties", is de simpele uitleg. Weiler liet ook uitschijnen dat het niet zeker is dat Kums er op Bayern wel weer bij zal zijn. Lees verder »

Kara niet gestraft, wel geblesseerd

Kara niet gestraft, wel geblesseerd

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Geen Kara Mbodj tegen Lokeren gisteren. Hij keerde te laat terug uit Afrika na interlands. "Maar hij was niet disciplinair geschorst", vertelde René Weiler na de wedstrijd. "Hij sukkelt met de adductoren. Morgen (vandaag, red.) ondergaat hij een echografie om te kijken of hij klaar raakt voor Bayern." Lees verder »

 08-09-2017 

Opstelling: Najar terug, Kums in tribune

Opstelling: Najar terug, Kums in tribune

WEDSTRIJDEN De elf waarmee Anderlecht straks aantreedt tegen Lokeren zijn bekend. Daarbij zoals verwacht Frank Boeckx, Andy Najar, Olivier Deschacht en Massimo Bruno. Matz Sels, Dennis Appiah en Alexandru Chipciu zitten op de bank. Sven Kums haalt zelfs het scheidsrechtersblad niet. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

WEDSTRIJDEN Met een thuiswedstrijd tegen Lokeren trapt Anderlecht vanavond de zesde speeldag op gang. Lokeren haalde uit zijn eerste vijf wedstrijden zes punten, dat is warempel één punt meer dan Anderlecht. Coach René Weiler beseft dat één en ander moet veranderen en gaat pokeren. Lees verder »

Eerste speelminuten voor Deschacht?

Eerste speelminuten voor Deschacht?

WEDSTRIJDEN Nu Kara Mbodj nog niet terug is uit Africa en René Weiler nieuwkomer Josué Sa nog niet klaar acht, rijst de vraag wie er naast Uros Spajic centraal achterin speelt. Olivier Deschacht is de meest logische optie. Het zouden zijn eerste speelminuten dit seizoen zijn. Lees verder »

Nog geen Beric en Josué

Nog geen Beric en Josué

WEDSTRIJDEN Hoewel ze beiden kwamen op vraag van de technische staf en al een week meetrainen, zitten Robert Beric en Josué Sa vanavond tegen Lokeren nog op de tribune. René Weiler vindt dat ze zich nog moeten aanpassen aan de Belgische competitie en het voetbal dat hij wil brengen. Lees verder »

Boeckx verdringt Sels naar de bank

Boeckx verdringt Sels naar de bank

WEDSTRIJDEN Het is René Weiler menens in zijn keuzes. Niet alleen Sven Kums moet vanavond toekijken, ook Matz Sels verdwijnt uit de basiself. Frank Boeckx is opnieuw topfit en Weiler zet de doelman die hem vorig jaar zo goed hielp opnieuw tussen de palen. Lees verder »

Weiler zet Kums in tribune

Weiler zet Kums in tribune

WEDSTRIJDEN Bij de vorige wedstrijd tegen Gent speelde René Weiler al met het idee om Sven Kums op de bank te zetten, nu gaat hij nog een stap verder: volgens de kranten laat de middenvelder voor de partij van straks tegen Lokeren zelfs uit de wedstrijdkern. Lees verder »

Kara nog niet terug op Neerpede

Kara nog niet terug op Neerpede

ANDERE De kans is groot dat RSC Anderlecht vanavond start zonder Kara Mbodj. De verdediger moest gisteren terug zijn op Neerpede na zijn wedstrijden met Senegal, maar is nog niet gezien op Neerpede. De Senegalees heeft het dus vooral aan zichzelf te danken dat hij vanavond niet op het wedstrijdblad staat.  Lees verder »

 07-09-2017 

Youth League informatie: Bayern-RSCA

Youth League informatie: Bayern-RSCA

WEDSTRIJDEN - JEUGD Volgende week dinsdag begint paars-wit aan de Champions League campagne in Bayern. Maar ook de Youth League gaat van start. De Anderlechtse jongelingen spelen om 18u tegen de Duitse recordkampioen. Fans die de wedstrijd willen bijwonen, dienen echter rekening te houden met een aantal punten. Onze contactpersoon bij Bayern lijst ze alvast even op. Lees verder »

Premier League geeft het voorbeeld

Premier League geeft het voorbeeld

ANDERE Elke zomermercato hoor je klaagklanken van diverse voetbalclubs, omdat hun spelers nog vertrekken terwijl de competitie al begonnen is. Er waren al langer voorstellen om de transferperiode af te sluiten vòòr de competitie van start gaat. De Premier League geeft dat nu ook in de pratijk omgezet, een historisch akkoord. Vanaf de zomer van 2018, sluit in Engeland de  transfermarkt twee dagen voor de aanvang van de competitie.  Lees verder »

Zakaria Bentato nieuwe e-sporter voor paars-wit

Zakaria Bentato nieuwe e-sporter voor paars-wit

ANDERE RSC Anderlecht heeft zijn allereerste e-sporter in dienst genomen, de 21-jarige Zakaria Bentato. Hij zal het komende jaar paars-wit vertegenwoordigen in internationale FIFA-toernooien. Bentato heeft een Belgische titel Electronic Sports op zijn palmares staan. Internationaal heeft hij een plaats in de top 16 in de Wereldbeker Electronic Sports. Lees verder »

Basisplaats wellicht te vroeg voor Najar

Basisplaats wellicht te vroeg voor Najar

BLESSURES De berichten klonken hoopgevend deze morgen rond Andy Najar, de kans was zelfs groot dat de Hondurees morgen aan de aftrap zou verschijnen. Die verwachtingen heeft de medische staff van RSC Anderlecht wat bijgesteld, Najar neemt wellicht wel plaats op de bank en een invallersbeurt behoort tot de mogelijkheden. Een basisplaats komt nog een beetje te vroeg.  Lees verder »

Lange spelerslijst voor UEFA Youth League

Lange spelerslijst voor UEFA Youth League

JEUGD Komende dinsdag gaat ook de UEFA Youth League van start voor RSC Anderlecht. Het diende een spelerslijst met 39 spelers in bij UEFA. 5 doelmannen, 12 verdedigers, 13 middenvelders en 9 aanvallers. Hannes Delcroix staat zowel op de lijst voor de Youth League als de Champions League. Lees verder »

Boeckx wordt even co-commentator

Boeckx wordt even co-commentator

ANDERE Eleven Sports zendt verschillende voetbalcompetities uit zoals de Ligue 1, Serie A en La Liga. Frank Boeckx wordt één van de nieuwe co-commentatoren bij de sportzender. Mogi Bayat zal ook twee wedstrijden optreden als co-commentator.  Lees verder »

Asselman aan de slag als video-analist

Asselman aan de slag als video-analist

JEUGD Patrick Asselman, oud-voetbalprof en in een ver verleden jeugdspeler bij RSC Anderlecht, gaat aan de slag als video-analist van de paars-witte U17, U19 en U21. DE 48-jarige Asselman was tot begin 2017 nog assistent-coach bij Oud-Heverlee Leuven.  Lees verder »

Onyekuru hoopt op eerste goal vrijdag

Onyekuru hoopt op eerste goal vrijdag

INTERVIEWS Henry Onyekuru hoopt morgen zijn eerste goal voor Anderlecht te maken. Dit vertelde hij aan de Nigeriaanse krant Today. "We willen de drie punten tegen Lokeren, dan zijn we terug vertrokken", zegt Onyekuru. "Ik hoop het team hierbij te kunnen helpen en ik kijk ernaar uit om mijn eerste goal te scoren." Lees verder »

"Ik wil me bewijzen bij Anderlecht"

INTERVIEWS Wie had gedacht dat Hamdi Harbaoui op dit moment nog op Neerpede zou rondlopen. Meer nog, de Tunesiër staat zelfs op de spelerslijst voor de Champions League. Harbaoui had er na zijn vakantie onmiddelijk een goed gevoel bij: "Ik werd nu wel aangemoedigd op training." Hij moet in de spits de concurrentie aangaan met Teodorczyk en nieuwkomer Beric. Lees verder »

Najar traint al drie dagen voluit

Najar traint al drie dagen voluit

ANDERE De kaarten liggen momenteel gunstig rond Andy Najar. De Hondurees traint al drie dagen volop mee, en ondervindt daar geen hinder van. Zo lijkt, voorlopig, ook een operatie niet aan de orde. De kans is dan ook groot dat Najar vrijdag aan de aftrap staat tegen Lokeren. Geen overbodige luxe voor paars-wit, want Appiah en Chipciu kwamen vaak te kort op de rechtsback. Lees verder »

Ratko Svilar: "Alleen wij weten de waarheid"

Ratko Svilar:

INTERVIEWS Anderlecht verloor keeperstalent Mile Svilar, aan Benfica. De jonge Svilar zou een eerste plaats beloofd zijn bij de keepers, toen dat niet waar leek, verkaste hij naar Benfica. Herman Van Holsbeeck noemde het één van de grootste teleurstellingen uit zijn carrière. Het Laatste Nieuws nam contact op met de familie Svilar, maar die wou niet veel kwijt. "Enkel wij kennen de waarheid, ondankt wat Anderlecht allemaal zegt", aldus Ratko Svilar. Lees verder »

Boeckx of Sels?

Boeckx of Sels?

ANDERE Morgenavond neemt RSC Anderlecht het op tegen Lokeren in het Constant Vanden Stock Stadion. René Weiler twijfelt momenteel nog wie hij onder de lat gaat zetten, de immer populaire Frank Boeckx of de schommelende Matz Sels. Deze laatste leverde in Gent wel een glansprestatie af.  De keuze wordt moeilijk voor Weiler, vooral met het ook op de wedstrijd tegen Bayeren. Lees verder »

 06-09-2017 

Obradovic en Spajic weer stap dichter bij WK

Obradovic en Spajic weer stap dichter bij WK

ANDERE In Groep D van de Europese kwalificatiezone won Servië zijn belangrijke wedstrijd in Ierland met 0-1. Met nog twee wedstrijden te gaan tellen de Serviërs nu vier punten meer dan de nummer twee Wales en vijf meer dan Ierland. Het WK komt nu wel erg dichtbij. Lees verder »

Geen WK voor Hanni, Kara laat gouden kans liggen

Geen WK voor Hanni, Kara laat gouden kans liggen

ANDERE Algerije verloor gisterenavond in de WK-kwalificatie met 0-1 van Zambia en is uitgeteld voor het WK. Sofiane Hanni bleef de hele partij op de bank. Na vier wedstrijden telt Algerije amper één punt. Nigeria en Zambia strijden om het WK-ticket in de Afrikaanse groep B. Lees verder »

 05-09-2017 

Najar traint ook vandaag vlot mee

Najar traint ook vandaag vlot mee

BLESSURES Lijkt het dan toch goed te komen met Andy Najar. Volgens Voetbalkrant werkte hij vandaag, voor de tweede dag op rij, vlot de groepstraining af. Mogelijk speelt hij donderdag al 45 minuten in de beloftewedstrijd tegen Antwerp. Lees verder »

Proces rond gokaffaire Deschacht van start

Proces rond gokaffaire Deschacht van start

ANDERE Voor de rechtbank van Gent is gisteren het proces ingeleid rond de gokaffaire met Olivier Deschacht. In juni legde de Kansspelcommissie hem een boete van 24.000 euro op voor gokken op eigen wedstrijden. Deschacht vecht die boete aan en daarom volgt nu een proces ten gronde. Lees verder »

Verschueren herkozen in ECA-bestuur

Verschueren herkozen in ECA-bestuur

ANDERE Michael Verschueren is opnieuw verkozen als lid van de European Club Association (ECA), de organisatie die de belangen van de Europese voetbalclubs behartigt. Verschueren zetelt al sinds 2013 in die raad. De zoon van Mister Michel werd daarnaast ook aangeduid als voorzitter van de werkgroep Financiën. Lees verder »

Eerste contract voor Leoni

Eerste contract voor Leoni

JEUGD Anderlecht heeft Théo Leoni een zijn eerste profcontract laten tekenen. De 17-jarige middenvelder kwam enkele jaren geleden over van Charleroi en maakt dit seizoen deel uit van de U19 van paars-wit. Hij is ook een vaste waarde bij de Belgische jeugdelftallen. Lees verder »

Gumienny stopt met fluiten

Gumienny stopt met fluiten

ANDERE Geen Serge Gumienny meer tijdens de wedstrijden tussen RSC Anderlecht en Club Brugge. De 45-jarige scheidsrechter heeft beslist om zijn fluitje aan de haak te hangen. Gumienny kondigde zijn afscheid zelf aan via zijn officiële twitter-account. Zo zet hij een punt achter 30 jaar arbitrage.  Lees verder »

Peeters en Ferrera gaan U21 coachen

Peeters en Ferrera gaan U21 coachen

JEUGD - ANDERE Emilio Ferrera heeft zijn eerste grote verandering als coördinator van de jeugdploegen bij RSC Anderlecht, doorgevoerd. Samen met coach René Peeters, neemt hij de U21 onder zijn hoede. Mohamed Ouahbi neemt de U17 onder zijn hoede. Gisteren coachte Peeters de U21 al, tijdens de bekerwedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven.  Lees verder »

Najar maakt volledige training vol

Najar maakt volledige training vol

BLESSURES Andy Najar slaagde er gisteren in om de volledige groepstraining vol te maken. Goed nieuws voor de Hondurees, die hervatte na maandenlang gesukkel met een hamstringblessure. Nu is het afwachten of hij geen reactie ondervindt op de geleverde trainingsarbeid. Lees verder »

Ndayishimiye schittert bij Belgische U19

Ndayishimiye schittert bij Belgische U19

JEUGD De Belgische U19 namen de voorbije week deel aan het UEFA Tournament in Finland. Met Francis Amuzu, Sebastiaan Bornauw, Milan Corryn, Sieben Dewaele, Daam Foulon en Mike Tresor Ndayishimiye zaten meerdere spelers van Anderlecht in de kern. Vooral deze laatste liet zich opmerken. Lees verder »

Polen op zucht van WK, Roemenië uitgeteld

Polen op zucht van WK, Roemenië uitgeteld

ANDERE Polen heeft gisteren een grote stap richting WK in Rusland gezet. Het won met 3-0 tegen Kazachstan en heeft met nog twee duels te gaan een bonus van drie punten op Montenegro en Denemarken. Lukasz Teodorczyk mocht in blessuretijd nog kort invallen. Lees verder »

 04-09-2017 

Reserven bekeren tegen Oud-Heverlee

Reserven bekeren tegen Oud-Heverlee

JEUGD De U21 zijn ook aan hun kwalificatiewedstrijden begonnen voor de Beker van België. Hun eerste wedstrijd tegen Eendracht Aalst wonnen ze met 1-3. Vanavond spelen ze om 19u30 in het Van Roy Stadion te Denderleeuw tegen Oud-Herverlee. Er zijn geen spelers van de A-kern opgenomen in de selectie. Lees verder »

Dendoncker: "Ik wil nu vooruit kijken"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker keert terug richting Neerpede na zijn selectie bij de Rode Duivels. Tot het een transfer kwam het niet, ook al had hij de wens om te vertrekken. Dendoncker geeft toe dat hij een moeilijke periode achter de rug heeft. De bal ligt nu in het kamp van Herman Van Holsbeeck: "Het is nu aan hem om te praten", aldus nog de Rode Duivel.  Lees verder »

Laforge fluit Anderlecht - Lokeren

Laforge fluit Anderlecht - Lokeren

ANDERE De interlandbreak zit er zo goed als op. Beetje bij beetje keren de internationals terug naar Neerpede. Vrijdag staat de volgende wedstrijd van de Jupiler Pro League op het programma. RSC Anderlecht neemt het in het Astridpark op tegen Lokeren. Nicolas Laforge is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Christophe Baillieul, Mathias Hillaert en Denis Vanbecelaere.  Lees verder »

Belgische U17 derde op Syrenka Cup

Belgische U17 derde op Syrenka Cup

JEUGD De Belgische U17 zijn derde geëindigd op de Syrenka Cup in Polen. Met Loic Masscho, Halim Timiassi, Mathis Suray (foto) en Yari Verschaeren namen vier spelers van Anderlecht deel. Ook Lars Dendoncker, broer van Leander en spelend voor Club Brugge, is erbij. Lees verder »

 03-09-2017 

Senegal laat leiderplaats liggen

Senegal laat leiderplaats liggen

ANDERE Kara Mbodj speelde gisterenavond met Senegal tegen Burkina Faso. Bij winst kwam Senegal op kop van hun groep te staan. Maar de wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijkspel. Zo blijft Burkina Faso op 1 met vijf punten, gevolgd door Senegal en Zuid-Afrika met vier punten. Kaapverdië sluit de groep af met drie punten.  Lees verder »

Najar werkt hard voor terugkeer tegen Lokeren

Najar werkt hard voor terugkeer tegen Lokeren

BLESSURES Andy Najar blijft tijdens deze interlandbreak hard werken. De Hondurees hoopt om er volgende vrijdag tegen Lokeren te staan. Volgens voetbalkrant.comzal Najar wellicht donderdag de verplaatsing maken naar Antwerp met de U21. Nadien zal dan beslist worden of Najar klaar is voor zijn terugkeer.  Lees verder »

 02-09-2017 

Hanni mag WK vergeten

Hanni mag WK vergeten

ANDERE Algerije heeft vanavond zijn WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia met 3-1 verloren. Door deze nederlaag blijft Algerije laatste met één punt uit drie duels. Nigeria leidt met negen op negen en enkel de groepswinnaar mag naar het WK. Er volgen nog drie duels. Hanni speelde de hele wedstrijd. Lees verder »

 01-09-2017 

Ganvoula debuteert met gelijkspel

Ganvoula debuteert met gelijkspel

ANDERE Sylvère Ganvoula speelde vandaag met KV Mechelen een vriendschappelijke wedstrijd tegen het AZ Alkmaar van ex-Anderlecht-trainer John van den Brom. De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel. Ganvoula speelde 75 minuten, maar kwam niet tot scoren. Al was hij er in het begin van de wedstrijd wel dichtbij na een knal op ex-Genk-doelman Bizot. Lees verder »

"Weiler beseft ook dat het voetbal beter moet"

INTERVIEWS RSC Anderlecht stelde deze namidag zijn laatste twee nieuwe aanwinsten voor, Robert Beric en Josué Sa. Zo heeft René Weiler nog twee versterkingen waar hij om vroeg na de belabberde competitiestart. Volgens Herman Van Holsbeeck heeft de dan nu ook alles in handen om goed voetbal te brengen.  Lees verder »

Vanden Borre neemt polshoogte bij Galatasaray

Vanden Borre neemt polshoogte bij Galatasaray

ANDERE Anthony Vanden Borre zijn avontuur bij TP Mazembe ligt al eventjes achter hem. Maar dat wil niet zeggen dat hij stopt met voetballen. Vanden Borre stuurde een selfie naar Het Laatste Nieuws van zichzelf op het vliegtuig op weg naar het Turkse Galatasary. Momenteel gaat het wel nog om een gewoon bezoek.  Lees verder »

Sa: "Anderlecht is logische stap"

Sa:

INTERVIEWS Josué Sa is gehaald om de verdediging te versterken bij RSC Anderlecht. Wanneer hij zal spelen valt nog af te wachten. De voorbije dagen hebben Kara Mbodj en Uros Spajic al aangetoond dat ze er staan als een rots. Vooral Mbodj is meermaald de keizer in de verdediging. Sa tekende voor vier seizoenen en krijgt het rugnummer 2. Lees verder »

Beric: "Kijk ernaar uit om Champions League te spelen"

Beric:

INTERVIEWS Deze namiddag werden de laatste twee nieuwe aanwinsten Robert Beric en Josué Sa voorgesteld. Beric sukkelde de laatste twee jaar met blessures maar zegt nu volledig fit te zijn en klaar te zijn voor zijn avontuur bij RSC Anderlecht. De Sloveen krijgt het rugnummer 36 bij RSC Anderlecht. HIj gaf meteen ook mee dat de beruchte tweet van een vals account kwam.  Lees verder »

Webpoll: Beoordeel de transferperiode

Webpoll: Beoordeel de transferperiode

WEBSITE Er is zonet een nieuwe webpoll online gebracht. Hierin polsen we naar jullie gevoel over de voorbije transferperiode. Youri Tielemans vertrok, Sven Kums kwam in de plaats. Daarnaast bleven Dendoncker, Kara en Teodorczyk, waarvan gevreesd werd dat ze zouden vertrekken. Anderlecht huurde ook een hele reeks spelers, waaronder Sels en Onyekuru. Lees verder »