Archieven

 28-02-2018 

Thelin op lijstje Mönchengladbach

Thelin op lijstje Mönchengladbach

TRANSFERS Met zijn prestaties bij Waasland-Beveren heeft Isaac Kiese Thelin de interesse gewekt van Borussia Mönchengladbach. De club van Thorgan Hazard zoekt voor volgend seizoen nieuwe aanvallers en Thelin is één van de drie namen die met stip genoteerd staan. Lees verder »

 27-02-2018 

Harbaoui zaterdag niet tegen Anderlecht

Harbaoui zaterdag niet tegen Anderlecht

ANDERE Zulte Waregem kan zaterdag in de wedstrijd tegen Anderlecht geen beroep doen op Hamdi Harbaoui. De ex-spits van paars-wit zit dan een eerste van twee schorsingsdagen uit. De Geschillencommissie schorst Harbaoui voor een slag aan Eupen-verdediger Mulumba. De scheidsrechter had dit toen niet gezien. Lees verder »

Het DNA van RSCA volgens 'Garrincha' (31)

Het DNA van RSCA volgens 'Garrincha' (31)

WEBSITE We ontvingen reeds verschillende honderden inzendingen van onze bezoekers voor de rubriek "het DNA van RSCA". Vandaag delen we de inzending van één van onze webteamleden: Garrincha. Deelnemen kan nog steeds via deze link. Alle resultaten worden verwerkt in een mooi overzicht en een aantal vinden hun weg naar een nieuwspost. Veel leesplezier! Lees verder »

Van Holsbeeck nieuwe voorzitter Pro League?

Van Holsbeeck nieuwe voorzitter Pro League?

ANDERE Half maart hebben Herman Van Holsbeeck en Marc Coucke een gesprek over de toekomst van die eerste bij Anderlecht. De kans dat Van Holsbeeck blijft, lijkt echter klein. Antwerp biedt hem een job aan, maar die weigert hij wellicht. Intussen heeft Van Holsbeeck ook het voorstel op zak op voorzitter te worden van de Pro League. Lees verder »

 26-02-2018 

Deschacht speelt straks met U21

Deschacht speelt straks met U21

JEUGD De U21 spelen straks om 19.30 uur een topwedstrijd tegen Standard. De meest opvallende naam in de kern is die van Olivier Deschacht. Uit de A-kern is verder Boy de Jong van de partij. Milan Corryn ontbreekt wegens schorsing en ook Anthony D'Alberto, Kobe Cools en Mohammed Dauda zijn er niet bij. Lees verder »

Nieuwe webpoll: moet Van Holsbeeck blijven?

Nieuwe webpoll: moet Van Holsbeeck blijven?

WEBSITE Nu Marc Coucke de nieuwe sterke man is bij Anderlecht, is de toekomst van Herman Van Holsbeeck bij paars-wit erg onzeker geworden. De manager ligt regelmatig onder vuur bij de supporters, maar hoe denkt u over hem? Moet Coucke Van Holsbeeck aan boord houden. Lees verder »

Coucke straks in Extra Time

Coucke straks in Extra Time

ANDERE Op papier zijn nog niet alle details afgerond, maar naar de buitenwereld toe is het nu klaar en duidelijk: Marc Coucke is de nieuwe voorzitter van Anderlecht. Vanavond is hij in deze hoedanigheid te gast in Extra Time op Canvas. Lees verder »

Supporters roepen om ontslag Van Holsbeeck

Supporters roepen om ontslag Van Holsbeeck

ANDERE Tijdens de wedstrijd tegen Moeskroen weerklonk op een bepaald moment 'Herman buiten'. Het begon bij enkele supporters, maar het geroep groeide aan en was na een poos duidelijk hoorbaar. De supporters verwijten Herman Van Holsbeeck een financieel en sportief wanbeleid. Lees verder »

Saief geraakt aan het oog (foto)

Saief geraakt aan het oog (foto)

BLESSURES Iets voorbij het halfuur werd de partij tussen Anderlecht en Moeskroen even onderbroken voor een blessurebehandeling bij Kenny Saief. De middenvelder moest na een botsing behandeld worden aan de wenkbrauw. De medische staf kleefde de wonde toe en Saief kon de wedstrijd volmaken. Lees verder »


 25-02-2018 

Matazo heeft aanbieding Monaco op zak

Matazo heeft aanbieding Monaco op zak

JEUGD - TRANSFERS AS Monaco heeft Eliot Matazo een aanbod gedaan om in het Prinsdom te komen voetballen. Dat schrijft de Franse website Buzz Sport. Matazo is één van de grootste talenten van Anderlecht. Vorige week werd hij 16 jaar, maar hij tekende nog geen contract bij paars-wit. Heel wat topclubs azen op zijn diensten. Lees verder »

Teodorczyk scoort hattrick, maar Anderlecht bibbert

Teodorczyk scoort hattrick, maar Anderlecht bibbert

WEDSTRIJDEN Anderlecht leek zijn nieuwe baas Marc Coucke een mooi welkom te geven. Tegen, een toegegeven erg zwak, Moeskroen scoorde paars-wit vier keer in een uur tijd. Lukasz Teodorczyk lukte zelfs een hattrick. Maar in de slotfase gaf paars-wit een zeker overwinning nog weg want in twintig minuten tijd scoorden de bezoekers ook vier keer. Lees verder »

Mitrovic scoort twee keer in vier dagen

Mitrovic scoort twee keer in vier dagen

ANDERE Aleksandar Mitrovic heeft bij Fulham zijn neus voor doelpunten teruggevonden. In de laatste twee wedstrijden scoorde hij twee doelpunten. Woensdag tegen Bristol bezorgde hij Fulham een punt met zijn doelpunt (1-1), gisteren tegen Wolverhampton stelde hij na 71 minuten de zege veilig met het tweede doelpunt van de avond (2-0). Lees verder »

 24-02-2018 

"Eerste werk, gesprek met Hein"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck zei gisteren op de persconferentie dat hij al eens gesproken had met Marc Coucke. Ook de toekomstige nieuwe voorzitter geeft dit toe. En het eerste wat op de agenda staat, is een goed gesprek met Hein Vanhaezebrouck. Lees verder »

Coucke: "Ik ga mij smijten"

Coucke:

INTERVIEWS Vanavond zwaait Marc Coucke af als voorzitter van KV Oostende, en dan is het aan RSC Anderlecht. Coucke beloofd alvast om de communicatie naar buiten toe beter en gestructureerder te laten verlopen en geeft meteen mee dat hij lekken niet zal tolereren. Lees verder »

"Ze konden vijf Mitrovic'en huren"

INTERVIEWS Dit weekend is het dan eindelijk zover, Marc Coucke is voorzitter van RSC Anderlecht. Althans nog onofficieel tot 1 maart, wegens de wetgeving van de mededinging. Over de voorbije wintermercato wil hij wel het één en het ander uitleggen.  Lees verder »

 23-02-2018 

"Overlegd met 'spelersraad'"

INTERVIEWS Matz Sels liet in een interview weten dat hij niet echt op de hoogte was waarom Olivier Deschacht naar de B-kern is verwezen. Hein Vanhaezebrouck sprak dit tegen. "Alle spelers zijn op de hoogte gebracht van wat er op til was", aldus de coach. Lees verder »

"Ja, ik heb Coucke al gesproken"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck kreeg op de persconferentie de vraag of de overname in de hoofden van de spelers speelt, met de negatieve resultaten als gevolg. De coach gaf ook mee dat hij Marc Coucke al had gesprokken ondertussen, maar meer wou hij er niet over zeggen. Lees verder »

Maakt Markovic zondag zijn debuut ?

Maakt Markovic zondag zijn debuut ?

WEDSTRIJDEN Deze namiddag kreeg Hein Vanhaezebrouck de vraag hoever het met de fysieke toestand zit van Lazar Markovic. De coach antwoordde opvallend positief. Morgen staat er nog een training op het programma en dan wordt er bekeken of de Serviër eventueel de selectie haalt. Lees verder »

Volgende week blessure-update Onyekuru

Volgende week blessure-update Onyekuru

BLESSURES RSC Anderlecht gaf op zijn officiële website over de geblesseerde. Zo raakte deze morgen het nieuws al bekend dat Adrien Trebel fit geraakt voor de wedstrijd van zondag. Henry Onyekuru revalideert nog altijd bij zijn moederclub Everton, volgende week zou er meer nieuws komen omtrent zijn blessure en revalidatie. Lees verder »

Anderlecht - Moeskroen uitverkocht

Anderlecht - Moeskroen uitverkocht

ANDERE Komende zondag 25 februari staat de 28ste speeldag van de Jupiler Pro League op het programma in het Astridpark. Om 14u30 ontvangt RSC Anderlecht, Royal Excelsior Moeskroen. De dienst ticketing laat weten dat deze wedstrijd volledig is uitverkocht. Lees verder »

Sels: "Mijn toekomst hangt af van Coucke"

Sels:

INTERVIEWS Frank Boeckx ging gisteren opnieuw op controle voor zijn rug te Munchen. Ondertussen heeft Matz Sels zijn plaats ingenomen onder de lat als nummer 1 bij RSC Anderlecht. De doelman wordt gehuurd van Newcastle tot het einde van het seizoen, maar zegt niet neen tegen een verlengd verblijf bij paars-wit. Lees verder »

Revalidatie Kara op goede weg

Revalidatie Kara op goede weg

BLESSURES Kara Mbodji voert de trainingen in het krachthonk op. In de komende dagen mag hij ook weer beginnen lopen. Het doel van de Senegalees is om er terug te staan tegen de play-offs, maar misschien kan dat ook eerder. Lees verder »

Sels: "Oli is een goeie gast"

Sels:

INTERVIEWS Matz Sels spreekt zich voorzichtig uit over de situatie rond Olivier Deschacht. In de wandelgangen klinkt dat de spelersgroep in ieder geval niet tegen een terugkeer van Deschacht naar de A-kern zijn: "Oli is een goeie gast", aldus Sels. Lees verder »


 22-02-2018 

Amrani traint mee met A-kern

Amrani traint mee met A-kern

JEUGD Hein Vanhaezebrouck heeft nog een belofte bij de A-kern gehaald, linksachter Tony Amrani. Geen overbodige luxe, want na de verwijzing van Olivier Deschacht naar de B-kern, zijn de linksachters dun gezaaid. Lees verder »

Faes prima bezig bij Excelsior

Faes prima bezig bij Excelsior

JEUGD - WEBSITE Jorn Vancamp kent momenteel een erg productieve tijd bij Roda JC, maar ook die andere jonge Anderlecht-huurling in Nederland is prima bezig. Wout Faes heeft een basisplaats beet bij Excelsior en de commentaren die hij krijgt, zijn erg lovend. Lees verder »

Coucke stapt volledig uit KV Oostende

Coucke stapt volledig uit KV Oostende

ANDERE Hoewel het perfect legaal is dat Marc Coucke als eigenaar van Anderlecht ook 9 procent van de aandelen van KV Oostende in handen houdt, gaat de zakenman dat niet doen. Om iedere schijn van belangenvermenging te vermijden, verkoopt Coucke al zijn KVO-aandelen. Lees verder »

"Ik blijf liefhebber van mijn club"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock diende gisteren, zoals al kon verwacht worden, zijn ontslag in als voorzitter van de Pro League. Pierre François, CEO van de Pro League, weet nu al dat zijn werk er niet gemakkelijker zal op worden zonder Vanden Stock.  Lees verder »

Deschacht traint individueel

Deschacht traint individueel

ANDERE Olivier Deschacht was gisteren terug present op Neerpede. Zijn doktersbriefje liep tot en met dinsdag en was gisteren dus ten einde. De verdediger trainde individueel omdat zowel de spelers van de A-kern als de beloften een vrije dag hadden. Lees verder »

 21-02-2018 

Vanden Stock neemt ontslag als voorzitter Pro League

Vanden Stock neemt ontslag als voorzitter Pro League

ANDERE Roger Vanden Stock heeft zijn ontslag ingediend al voorzitter van de Pro League, de vereniging van 24 profclubs in ons land. "Ik ben 75, het is tijd om de fakkel door te geven”, zo vertelt hij bij Sporza. Het ontslag van Vanden Stock bij de Pro League valt samen met zijn aftreden als voorzitter bij Anderlecht. Lees verder »

Najar: "Hoop op het einde nog wat te spelen"

Najar:

INTERVIEWS Andy Najar sprak met het Hondurese 'Diez' over zijn revalidatie. De Hondurees liet vallen dat hij hoopt om op het einde van het seizoen nog een paar wedstrijden te kunnen meespelen. Al is dat heel opportunistisch en lijkt de voorbereiding van volgend seizoen een realisticher streefdoel. Lees verder »

Deschacht volgende week weer in A-kern?

Deschacht volgende week weer in A-kern?

ANDERE De verbanning van Olivier Deschacht naar de B-kern zou wel eens van korte duur kunnen zijn. Het Nieuwsblad weet dat er intern in de club discussies aan de gang zijn om de verdediger een nieuwe kans te geven en terug naar de A-kern te halen. Lees verder »

Zondag geen huldiging Vanden Stock

Zondag geen huldiging Vanden Stock

ANDERE Marc Coucke wordt zaterdag door KV Oostende uitgewuifd als nieuwe voorzitter en zondag er zo verwelkomd. Paars-wit zal zondag echter nog geen afscheid nemen van Roger Vanden Stock. Dit omdat de machtoverdracht nog niet officieel is. Lees verder »

 20-02-2018 

Matazo weigert contract bij Anderlecht

Matazo weigert contract bij Anderlecht

JEUGD - TRANSFERS Eliot Matazo, één van de grooste talenten die er bij Anderlecht rondloopt, heeft het contract voorstel dat Anderlecht hem deed naast zich neergelegd. Op 15 februari vierde Matazo zijn 16e verjaardag en mocht hij een profcontract tekenen, maar dat zal dus niet bij Anderlecht gebeuren. Lees verder »

Coucke speelt het fair in dossier-Milic

Coucke speelt het fair in dossier-Milic

TRANSFERS Tot zijn laatste dag bij Oostende blijft Marc Coucke het beste doen voor de kustploeg. De toekomstige voorzitter van Anderlecht heeft samen met Antonio Milic beslist om de eenzijdige optie om zijn contract te verlengen tot 2019 te lichten. Opmerkelijk, want velen gingen ervan uit dat Milic in juni naar Anderlecht zou komen. Lees verder »


 19-02-2018 

Het DNA van RSCA !

Het DNA van RSCA !

WEBSITE De malaise bij paars-wit blijft verder duren na een nieuwe nederlaag tegen STVV. Zo is onze fiere Brusselse club aan zijn slechtste periode in 20 jaar bezig. De oorzaken van de crisis werden vorige week reeds uitvoering besproken. Lees verder »

Visser fluit Anderlecht - Moeskroen

Visser fluit Anderlecht - Moeskroen

ANDERE Zondag ontvangt RSC Anderlecht de nummer 13 in de stand, Excelsior Moeskroen. Het wordt trouwens de eerste wedstrijd van kersvers voorzitter Marc Coucke, iets waar vele supporters al een tijdje naar uitkijken. Lawrence Visser zal deze wedstrijd in goede banen leiden.  Lees verder »

Selectie U21: Lokeren - Anderlecht

Selectie U21: Lokeren - Anderlecht

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen vanavond hun vijfde wedstrijd van de play-offs op bezoek bij Lokeren. Van de A-kern maakt er niemand mee de trip naar het Waasland. Wel erbij zijn Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers, die vrijdag tegen STVV mochten invallen. Lees verder »

Extra dagje verlof na nederlaag tegen STVV

Extra dagje verlof na nederlaag tegen STVV

WEDSTRIJDEN Na een periode van slaan, is Hein Vanhaezebrouck nu aan het zalven. Na de nederlaag tegen STVV klonken er geen harde woorden aan het adres van zijn spelers. Bovendien schrapte hij de uitlooptraining van zaterdagochtend en gunde hij zijn jongens een extra dagje verlof. Lees verder »

Heerlijk doelpunt Stanciu bij debuut (video)

Heerlijk doelpunt Stanciu bij debuut (video)

ANDERE Nicolae Stanciu kende een droomdebuut bij zijn nieuwe club Sparta Praag. Na nog geen vijf minuten opende de Roemeen de score met een heerlijke knal vanop afstand. De oud-Anderlecht-speler nam een slecht ontzette voorzet meteen op de slof en trapte hard in de linkerbenedenhoek. Lees verder »

 18-02-2018 

Vancamp opnieuw trefzeker

Vancamp opnieuw trefzeker

ANDERE Jorn Vancamp blijft teren op een hoogvorm. Ook vanmiddag kon hij scoren, al zijn vierde doelpunt in vijf wedstrijden. Tegen Utrecht mocht de Anderlecht-huurling invallen na 74 minuten. Het stond toen 0-3 voor de bezoekers. In de 83e minuut scoorde hij de eerredder voor Roda. In de slotfase werd het nog 1-4. Lees verder »

 17-02-2018 

"Belachelijke opmerking"

INTERVIEWS Voor de aanvang van de wedstrijd op Stayen kreeg Hein Vanhaezebrouck de vraag of hij geen risico had genomen met Olivier Deschacht naar de B-kern te sturen nu het sportief niet draait. "Wat voor belachelijke opmerking is dat zeg", reageerde de coach geprikkeld.  Lees verder »

"Ik kan supporters begrijpen"

INTERVIEWS Na twintig minuten moest Nathan Verboomen de wedstrijd stillegen door rookbommen in het bezoekersvak. Anderlecht was goed aan de wedstrijd begonnen maar na die onderbreking paste STVV zich aan. Hein Vanhaezebrouck keurt het niet goed, maar heeft wel begrip voor de supporters. Lees verder »

"Ik kan de spelers niets verwijten"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck haalde deze keer de zeis niet boven en verdedigde zijn spelers. Zijn ploeg voetbalde amper kansen bijeen maar dat deed de tegenstander ook niet volgens de coach. "We spelen wel met de jongste ploeg van het land", voegde Vanhaezebrouck er nog aan toe. Lees verder »

"Pakken van strafschop had boost moeten zijn"

INTERVIEWS Matz Sels hield net voor de rust zijn ploeg nog een beetje in de wedstrijd door de penalty te pakken. Zo zorgde hij voor toch een beetje gerechtigheid omdat het eigenlijk helemaal geen strafschop was. Alleen liet zijn ploeg het na om na de rust op gelijke hoogte te komen. Lees verder »

25.000 euro boete

25.000 euro boete

ANDERE De supporters van RSC Anderlecht hebben tot hier toe altijd achter hun ploeg gestaan tijdens de uit-wedstrijden, ondanks de belabberde prestaties. Gisteren lieten ze na 20 minuten toch hun onvrede merken. Dat levert de club nu 25.000 euro boete op. Lees verder »


 16-02-2018 

Opnieuw nederlaag na erg slappe wedstrijd

Opnieuw nederlaag na erg slappe wedstrijd

WEDSTRIJDEN De verbanning van Olivier Deschacht heeft niet voor een ommekeer gezorgd. Anderlecht toonde tegen STVV dezelfde gebreken als de voorbije weken en leed een logische 1-0-nederlaag. Ook de jongeren Mohammed Dauda en Alexis Saelemaekers, die voor het eerst hun kans kregen, konden niets forceren. Lees verder »

Wedstrijd stilgelegd voor rookbommen

Wedstrijd stilgelegd voor rookbommen

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen STVV en RSC Anderlecht is een tiental minuten stilgelegd door scheidsrechter Verboomen. De Anderlecht-supporters staken op gegeven moment verschillende rookbommen af in het uitvak waardoor er een hevige rookontwikkeling ontstond.  Lees verder »

Spelers laten Deschacht vallen uit schrik

Spelers laten Deschacht vallen uit schrik

ANDERE Toch niet alle spelers zouden voorstander geweest zijn om Olivier Deschacht naar de B-kern te sturen. Hein Vanhaezebrouck vertelde gisteren dat deze beslissing genomen was na overleg met de spelersgroep, maar de kranten weten dat de spelers vooral instemden uit schrik en eigenbelang. Lees verder »

Teodorczyk en Bruno in basis?

Teodorczyk en Bruno in basis?

ANDERE De kans is groot dat Lukasz Teodorczyk vanavond in de basis start. De spits liet een goede indruk na tegen Oostende waardoor hij nu weleens aan de aftrap zou kunnen staan. Ook Massimo Bruno start wellicht op Stayen.  Lees verder »

Kara wellicht fit voor play-offs

Kara wellicht fit voor play-offs

BLESSURES Kara Mbodji is sinds deze week terug in België. Woensdag ging hij nog op controle bij dokter Ramon Cugat in Barcelona en die had goed nieuws voor hem. De revalidatie van de Senegalees verloopt goed en hij zou fit moeten geraken tegen de play-offs.  Lees verder »

 15-02-2018 

"Ik zorgde voor schok en zag reactie"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck was na de laatste twee wedstrijden ongemeen hard voor zijn spelersgroep. Op de persconferentie vanmiddag verdedigde hij zijn uitspraken. Hij gaf ook aan dat hij deze week een positief signaal zag van de spelersgroep. "Laat ons hopen dat we vertrokken zijn." Lees verder »

Anderlecht met zes jongeren naar Sint-Truiden

Anderlecht met zes jongeren naar Sint-Truiden

JEUGD Hein Vanhaezebrouck moet diep in het arsenaal van de beloften tasten om een voltallige selectie samen te stellen voor de partij van morgen tegen STVV. "Ik heb de selectie bij mij en de nummers 38, 40, 45, 47, 48 en 56 zitter daarin. Dat zijn zes jongeren. Dit zegt veel over hoe de situatie momenteel is." Lees verder »

Verschaeren en Colassin scoren voor Belgische U17

Verschaeren en Colassin scoren voor Belgische U17

JEUGD De Belgische U17 werken momenteel een stage af in Spanje. Van Anderlecht zijn Yari Verschaeren, Antoine Colassin, Killian Sardella, Mathis Suray en Halil Timassi erbij. Vandaag speelden de jonge Duivels tegen Spanje en wonnen met 1-3. Verschaeren en Colassin konden scoren. Lees verder »

"Ik zou meer Timmy Simons moeten zijn"

ANDERE In La Dernière Heure geeft Olivier Deschacht vandaag wat meer uitleg bij zijn verbanning naar de B-kern. Hij geeft toe dat hij slecht gereageerd heeft op het feit dat hij tegen KV Oostende op de bank zat. Om die reden zegde hij ook af voor het Gala van de Gouden Schoen. Lees verder »

Morgen een kans voor Dante?

Morgen een kans voor Dante?

WEDSTRIJDEN Nu Olivier Deschacht naar de B-kern gestuurd is en Leander Dendoncker een speeldag schorsing uitzit, telt de A-kern met Uros Spajic en Josué Sa nog maar twee fitte centrale verdedigers. Kiest Hein Vanhaezebrouck morgen tegen STVV voor dit duo of geeft hij speelkansen aan een belofte? Lees verder »

 14-02-2018 

Persconferentie STVV - Anderlecht

Persconferentie STVV - Anderlecht

ANDERE RSC Anderlecht speelt overmorgen al zijn volgende wedstrijd tegen Sint-Truiden. Daardoor staat morgen de persconferentie al op het programma om 13 uur te Neerpede. Benieuwd of coach Hein Vanhaezebrouck meer loslaat over de verwijzing van Olivier Deschacht naar de B-kern.  Lees verder »

Van Himst: "Heel eigenaardig"

Van Himst:

INTERVIEWS Olivier Deschacht die naar de B-kern wordt verwezen, het doet heel wat frustraties en ongenoegen oplaaien bij de Anderlecht-supporters. Toch zijn er ook die de zaak kritisch en nuchter bekijken. Voor Paul Van Himst is de hele situatie eigenaardig. Hugo Broos denkt dat het toch al heel ernstig moet zijn, ofwel mag de club dat toch duidelijker communiceren.  Lees verder »

 13-02-2018 

Trebel traint nog steeds niet

Trebel traint nog steeds niet

BLESSURES Het blijft afwachten en hopen dat Anderlecht vrijdag tegen STVV een beroep kan doen op Adrien Trebel. Ook vandaag trainde de Franse middenvelder, die sukkelt met hamstrings, nog niet mee. Als Trebel niet fit raakt, doet dit het ergste verhopen voor vrijdag. Lees verder »

Verdeeldheid groeit in spelersgroep

Verdeeldheid groeit in spelersgroep

ANDERE Dat "er niemand in de spelersgroep Hein Vanhaezebrouck nog steunt", zoals Het Laatste Nieuws gisteren schreef, is volgens Het Nieuwsblad overdreven. Dat vernam de krant van meerdere spelers. Wel is het zo dat de aanpak van Vanhaezebrouck voor verdeeldheid zorgt binnen de spelersgroep. Lees verder »

 12-02-2018 

Dendoncker geschorst tegen STVV

Dendoncker geschorst tegen STVV

ANDERE Het Bondsparket vorderde één speeldag schorsing en 400 euro boete voor Leander Dendoncker. RSC Anderlecht laat weten de straf te aanvaarden en niet in beroep te gaan. De kapitein mist daardoor dus de wedstrijd tegen STVV.  Lees verder »

Kalulika en El Hadj scoren voor Belgische U16

Kalulika en El Hadj scoren voor Belgische U16

JEUGD De Belgische U16 hebben in hun laatste wedstrijd op het 'Emirates International Tournament' met 4-1 gewonnen tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Anderlecht-spelers Chris Kalulika en Ait El Hadj scoorden het tweede en derde doelpunt. België is zo eindwinnaar. Lees verder »

Bruno opnieuw met reserven

Bruno opnieuw met reserven

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vanavond om 19u30 ontvangen de reserven van RSC Anderlecht, Club Brugge in het kader van hun play-offs. Massimo Bruno zit opnieuw in de selectie, net als Francis Amuzu, die zaterdag nog een half uur meespeelde met de A-kern. Lees verder »

"Geen enkele speler steunt Vanhaezebrouck nog"

ANDERE Hoe moet het verder met Anderlecht? En welke rol is hierin nog weggelegd voor Hein Vanhaezebrouck. Het Laatste Nieuws kreeg een verontrustende boodschap van een 'belangrijke speler in de kleedkamer': "Niemand in de spelersgroep staat nog achter de coach", zo vertelde die aan de krant. Lees verder »

Gerkens: "De coach probeert echt alles"

Gerkens:

INTERVIEWS Verbazend genoeg was het Pieter Gerkens die reageerde in de kleedkamer tijdens de rust in Oostende. De rest zit erbij voor spek en bonen. Aan Hein Vanhaezebrouck zal het in ieder geval niet liggen volgens Gerkens: "De coach probeert écht alles om het vuur er opnieuw in te krijgen." Lees verder »

Japanese bondscoach scout Morioka

Japanese bondscoach scout Morioka

ANDERE Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Japan, zat in de tribunes van KV Oostende om Ryota Morioka te scouten. In juni speelt Japan zijn volgende wedstrijd tegen Zwitserland. Morioka heeft al vier interlands gespeeld.  Lees verder »

Van Holsbeeck spreekt spelers toe

Van Holsbeeck spreekt spelers toe

ANDERE Hein Vanhaezebrouck zei het al tijdens zijn persconferentie na KV Oostende, hij krijgt geen vuur meer in de groep. Gisteren probeerde Herman Van Holsbeeck. Hij sprak de spelersgroep toe maar met hetzelfde resultaat, ze bleven allemaal ongeïntresseerd zitten.  Lees verder »

 11-02-2018 

Video: Trezeguet blijft scoren

Video: Trezeguet blijft scoren

ANDERE Net als Jorn Vancamp is Trezeguet bij zijn huurclub met buskruit in de schoenen uit de winterstop gekomen. Tegen Malatyaspor scoorde hij dit weekend zijn vierde doelpunt in drie wedstrijden. Het bezorgde Kasimpasa één punt. Lees verder »

Financiën Anderlecht kleuren bloedrood: de cijfers

Financiën Anderlecht kleuren bloedrood: de cijfers

ANDERE Niet alleen op sportief vlak bevindt Anderlecht zich in een crisis, financieel is het er nog veel erger aan toe. De cijfers kleuren al vele jaren donkerrood. Zonder de inkomsten van de Champions League of uitgaande transfers boekte Anderlecht vorig jaar meer dan 43 miljoen euro verlies. Zonder deze inkomsten kan het niet eens zijn lonen uitbetalen. Lees verder »

Devroe: "Er is nog niets beslist"

Devroe:

INTERVIEWS Volgens sommige media staat het al vast, Luc Devroe verhuist mee met Marc Coucke naar RSC Anderlecht. Na de wedstrijd tegen KV Oostende wou de huidig sportief directeur die berichten even temperen: "Er is daarover nog niets beslist", liet Devroe weten. Lees verder »

Vancamp opnieuw beslissend

Vancamp opnieuw beslissend

ANDERE Jorn Vancamp bewees gisterenavond opnieuw zijn waarde voor Roda JC. De Anderlecht-huurling gaf de voorzet waarop onze landgenoot Macky Ngombo tegen Heerenveen de 0-1 tegen de netten kopte. Roda blijft wel hangen op de zestiende plaats. Lees verder »

 10-02-2018 

Anderlecht volledig kopje onder aan de kust

Anderlecht volledig kopje onder aan de kust

WEDSTRIJDEN Wie dacht dat Anderlecht vorige week zijn dieptepunt bereikt heeft, moeten we ontgoochelen: het kan nóg erger. Dat bewees de ploeg vandaag in Oostende. Na twee erg knullige, vroege tegendoelpunten kon Anderlecht nooit een vuist maken. Met een own-doelpunt en rode kaart was Leander Dendoncker de exponent van een zwalpend paars-wit. Lees verder »

Coucke troost Anderlecht-supporters

Coucke troost Anderlecht-supporters

ANDERE Het was weer een triestige bedoening voor de supporters die mee afgezakt waren naar de kust. Marc Coucke, momenteel op vakantie in Dubai, probeerden hen van op afstand toch nog wat te troosten. "Jullie kunnen binnenkort voor 100% op mijn inzet rekenen', twitterde Coucke. Lees verder »

Gerkens: "De bal wou er maar niet in"

Gerkens:

INTERVIEWS Pieter Gerkens was de enige die tijdens de rust in de kleedkamer zijn verantwoordelijkheid nam. Ook na de wedstrijd stond hij de pers te woord. Veel kon hij echter niet toevoegen aan wat iedereen ziet, het loopt momenteel voor geen meter bij RSC Anderlecht.  Lees verder »

"We krijgen er geen vuur meer in"

INTERVIEWS Het was weer huilen met de pet op bij RSC Anderlecht. Zelfs Hein Vanhaezebrouck weet het niet meer. Voor het eerst sinds lange tijd komt zelfs Europees voetbal in gevaar. Maar geen enkele speler die zich daar iets van aantrok, of toch wel eentje, Pieter Gerkens.  Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Oostende - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Wie heeft de bonen gefret en wie krijgt er (een zoveelste) een nieuwe kans? Na de collectieve wanprestatie tegen KV Mechelen (een understatement) liet coach Hein Vanhaezebrouck het stormen in Anderlecht. Waren de heren hoge bomen in staat om zoveel wind te trotseren of zijn ze geknakt? Het antwoord vanavond in Oostende. Lees verder »

Van Holsbeeck heeft drie opties na overname

Van Holsbeeck heeft drie opties na overname

ANDERE Nu eigenlijk zo goed als vast staat dat Luc Devroe, Marc Coucke volgt naar RSC Anderlecht, rijst de vraag wat met Herman Van Holsbeeck. Volgens Het Laatste Nieuws heeft hij drie opties, Antwerp, Anderlecht op zelfstandige basis of de Pro League. Lees verder »

Meer jongeren zullen hun kans krijgen

Meer jongeren zullen hun kans krijgen

JEUGD Sebastien Bornauw en Alexis Saelemakers (foto) mochten de voorbije week meetrainen met de A-kern. Meerdere spelers uit de ploeg van Emilio Ferrera steken hun neus aan het venster. En het voorbeeld van hun voorgangers heeft hen de inzet en de wil om ook door te stoten.  Lees verder »

Devroe maakt overstap naar Anderlecht

Devroe maakt overstap naar Anderlecht

TRANSFERS - ANDERE Waar al langer over gespeculeerd werd, is nu ook bevestigd aan het personeel van KV Oostende, Luc Devroe maakt mee de overstap naar RSC Anderlecht. Hij moet er bij paars-wit de zomertransfers voorbereiden. Mét of zonder Herman Van Holsbeeck is nog niet helemaal duidelijk. Lees verder »

 09-02-2018 

Open training op Sint-Valentijn

Open training op Sint-Valentijn

ANDERE De wonderen zijn de wereld nog niet uit, er komt zowaar een open training in het Constant Vanden Stock Stadion komende woensdag om 11uur. Voor aanvang van de training is er een signeersessie voorzien aan het Congress Center, met Kenny Saief, Ryota Morioka en Lazar Markovic om 9u30. Er is ook een valentijnswedstrijd aan gekoppeld.  Lees verder »

Wie neemt de strafschoppen ?

Wie neemt de strafschoppen ?

INTERVIEWS De voorbije strafschoppen werden genomen en gemist door de nieuwkomers, Kenny Saief en Ryota Morioka. Sven Kums verklaarde na Mechelen dat hij de penalty wel wou nemen maar niet op de lijst stond. Hoe zit het nu voor de toekomst.  Lees verder »

RSC Anderlecht wacht motivering UEFA af

RSC Anderlecht wacht motivering UEFA af

ANDERE Op 22 november speelde RSC Anderlecht thuis tegen Bayern München in het kader van de Champions League. Bayern-supporters moesten tot 100 euro betalen voor een ticket en protesteerde tegen die hoge prijzen. UEFA heeft nu geoordeeld dat paars-wit inderdaad teveel aangerekend heeft en het verschil moet terugbetalen. Anderlecht wacht de motivering af om verdere stappen te ondernemen.  Lees verder »

Extra trainingsprogramma voor Markovic

Extra trainingsprogramma voor Markovic

TRANSFERS - ANDERE Lazar Markovic weet wat doen dezer dagen, lopen, trainen, lopen, trainen. De Serviër zijn fysieke tests waren abominabel en dus kreeg hij een extra trainingsprogramma om op niveau te komen. Hein Vanhaezebrouck zei eerder al dat het vijf à zes weken zou duren eer Markovic inzetbaar zal zijn.  Lees verder »

Bedrukte sfeer op Neerpede

Bedrukte sfeer op Neerpede

ANDERE Na de wedstrijd tegen KV Mechelen spaarde Hein Vanhaezebrouck zijn spelers al niet tijdens de persconferentie. Bij de nabespreking op Neerpede, ging het er nog eens hevig aan toe en stak de coach een scheldtirade af tegen zijn spelers. Lees verder »

Boeckx terug in België

Boeckx terug in België

BLESSURES Frank Boeck is terug in België, hij kreeg in Duitsland meerdere inspuitingen in zijn rug en moet nu zes weken rusten. Het wordt dus afwachten hoe de rug van de doelman daarop reageert.  Lees verder »

Anderlecht moet 27.000 euro terugbetalen aan Bayern-fans

Anderlecht moet 27.000 euro terugbetalen aan Bayern-fans

ANDERE RSC Anderlecht vroeg tot 100 euro voor een ticket aan de Bayern-supporters, veel te veel oordeelden die. UEFA startte een onderzoek en daarin wordt Anderlecht in het ongelijk gesteld. De prijzen lagen iinderdaad te hoog. Paars-wit moet nu 30 euro terugbetalen aan elke Bayern-supporter die de verplaatsing maakte. Lees verder »

 08-02-2018 

Doku opnieuw trefzeker voor Belgische U16

Doku opnieuw trefzeker voor Belgische U16

JEUGD De Belgische U16 hebben in hun tweede duel op het 'Emirates International Tournament' 3-3 gelijkgespeeld tegen Tsjechië. Anderlecht-speler Jeremy Doku was goed voor een doelpunt en assist. Ook eergisteren tegen Japan scoorde hij al. Lees verder »

Vancamp scoort ook tegen Ajax

Vancamp scoort ook tegen Ajax

ANDERE Jorn Vancamp is met buskruit in de schoenen uit de winterstop gekomen. Gisteren tegen Ajax scoorde hij voor de derde competitiewedstrijd op rij. Jammer genoeg leverde zijn doelpunt geen punten op. Roda verloor met 2-4 en blijft voorlaatste. Lees verder »

Boeckx zes weken out

Boeckx zes weken out

BLESSURES Frank Boeckx liet zijn hernia onderzoeken door de befaamde Duitse dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, jarenlang ploegarts bij Bayern München en de Duitse nationale ploeg. Volgens La Dernière Heure luidt het verdikt dat een operatie niet nodig is, maar staat hij wel zes weken aan de kant. Lees verder »

Vormer wint Gouden Schoen

Vormer wint Gouden Schoen

ANDERE Club Brugge speler Ruud Vormer is met de Gouden Schoen aan de haal gegaan. Hij haalde het voor Youri Tielemans die maar voor één stemronde in aanmerking kwam wegens zijn transfer naar Monaco. Leander Dendoncker eindigde derde. Lees verder »

 07-02-2018 

Van Holsbeeck verwacht Onyekuru speelklaar over vijf weken

Van Holsbeeck verwacht Onyekuru speelklaar over vijf weken

BLESSURES Bij zijn aankomst op het Gala van de Gouden Schoen liet Herman Van Holsbeeck weten dat hij over enkele weken Henry Onyekuru terugverwacht. Van Holsbeeck nam contact op met Everton kreeg goed nieuws te horen. "Binnen een week of drie zou Onyekuru de looptrainingen hervatten. Binnen vijf weken kan hij dan opnieuw te voetballen." Lees verder »

Onyekuru Belofte van het Jaar

Onyekuru Belofte van het Jaar

ANDERE Henry Onyekuru heeft op het Gala van de Gouden Schoen de trofee gekregen voor Belofte van het Jaar. Hij haalde het voor Hassane Bandé van KV Mechelen en Landry Dimata van Oostende. "Deze prijs geeft me een boost om nog sneller terug te zijn", zo vertelt hij in een reactie. Lees verder »

Anderlecht-trio leidt na eerste stemronde

Anderlecht-trio leidt na eerste stemronde

ANDERE Zoals verwacht is Anderlecht de grote winnaar van de eerste stemronde voor de Gouden Schoen. Voor de periode tot mei kreeg Youri Tielemans de meeste stemmen, voor Leander Dendoncker en Sofiane Hanni. Topfavoriet Ruud Vormer heeft al tien punten binnen. Lees verder »

Dendoncker: "Ik ben geen favoriet"

Dendoncker:

ANDERE Over enkele minuten start het Gala van de Gouden Schoen. Leander Dendoncker is een kanshebber op een mooi resultaat, maar hij rekent zichzelf niet bij de favorieten. "De winnaar zal een Club-speler zijn. Tijdens de tweede stemronde zal ik niet veel stemmen halen." Lees verder »

Coucke heeft Oostende verkocht

Coucke heeft Oostende verkocht

ANDERE Marc Coucke is erin geslaagd om KV Oostende te verkopen. Dat vertelde hij vanavond bij aankomst op het Gala van de Gouden Schoen. Door de verkoop van Oostende kan Coucke zonder problemen op 1 maart de fakkel overnemen bij Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht-jonkies scoren in Dubai

Anderlecht-jonkies scoren in Dubai

JEUGD De Belgische U16 neemt momenteel deel aan het 'Dubai International Tournament' in de Verenigde Arabische Emiraten. De jonge Duivels versloegen in hun eerste wedstrijd Japan met 3-0. Alle doelpunten kwamen op naam van Anderlecht-spelers. Lees verder »

Suarez: "Ik wil terugkeren naar Anderlecht"

Suarez:

INTERVIEWS Wie denkt dat de liefde van Matias Suarez voor Anderlecht bekoeld is na zijn turbulente vertrek, heeft het mis. In Het Nieuwsblad vertelt de Argentijn vandaag dat zelfs graag wil terugkeren. "Met het huidige bestuur zal het niet lukken, maar straks komt toch een nieuwe voorzitter?" Lees verder »

Geen Russissche schorsing voor Hanni

Geen Russissche schorsing voor Hanni

ANDERE De Geschillencommissie heeft beslist om Sofiane Hanni niet te vervolgen voor een elleboogstoot aan Collins Fai tijdens Standard - Anderlecht. Dat is goed nieuws voor Hanni. Want een eventuele schorsing kon ook gelden bij zijn nieuwe club Spartak Moskou.  Lees verder »

 06-02-2018 

"Hanni vertrok mede door Vanhaezebrouck"

ANDERE Het vertrek van Sofiane Hanni blijft voor beroering zorgen. In Het Laatste Nieuws vertelt Marc Degryse vandaag dat hij vernomen heeft dat de aanvoerder "na amper enkele maanden uitgekeken was op Vanhaezebrouck en mede daardoor vertrok". Lees verder »

Coucke zaterdag niet aanwezig

Coucke zaterdag niet aanwezig

INTERVIEWS - ANDERE Zaterdagavond speelt RSC Anderlecht in de Versluys Arena tegen KV Oostende. Een rare wedstrijd voor Marc Coucke. Alleen, hij zal niet aanwezig zijn. Coucke zit met zijn gezien in Abu Dhabi op vakantie. Een trip die al een tijdje gepland stond. Lees verder »

Speler van de maand januari: Stem nu!

Speler van de maand januari: Stem nu!

ANDERE U kan nog tot 8 februari stemmen voor de Proximus Player of the Month. Matz Sels, Sofiane Hanni (inmiddels vertrokken) en Kenneth Saief zijn de genomineerden. In de maand december won jeugdspeler Francis Amuzu de trofee. Stemmen kan via deze link. Lees verder »

 05-02-2018 

Beloften pakken 9 op 9

Beloften pakken 9 op 9

JEUGD De beloften hebben ook hun derde wedstrijd in het tweede competitiedeel gewonnen. Tegen RC Genk werd het 4-2. Milan Corryn en Mohammed Dauda scoorden allebei twee keer. In de laatste vijf wedstrijden van de U21 scoorde Dauda negen keer.  Lees verder »

Bruno met reserven

Bruno met reserven

WEDSTRIJDEN - JEUGD Vanavond ontvangen de reserven van RSC Anderlecht, hun tegenhangers uit Limburg van KRC Genk. Massimo Bruno maakt deel uit van de selectie voor deze wedstrijd. Ook Francis Amuzu, gisteren nog te ziek voor de A-kern, hoort bij de selectie van de reserven. Lees verder »

Frutos en Defour in tribune

Frutos en Defour in tribune

ANDERE Nicolas Frutos en Steven Defour zaten gisteren in de tribune voor de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. Frutos mocht zelfs rekenen op een ovatie van een deel van het Anderlecht-publiek. Verder waren er nog vier Japanese journalisten aanwezig. Zij kwamen kijken naar het debuut van Ryota Morioka. Lees verder »

Transfervrije Kramer aangeboden bij Anderlecht

Transfervrije Kramer aangeboden bij Anderlecht

TRANSFERS De 29-jarige Michiel Kramer, werd het voorbije weekend aangeboden bij RSC Anderlecht. De targetsptis zag in januari zijn contract met Feyenoord ontbonden worden nadat hij doodleuk een broodje kroket naar binnen speelde op de bank. Of paars-wit interesse heeft is niet geweten. Lees verder »

Ganvoula: "Hier voel ik vertrouwen"

Ganvoula:

INTERVIEWS Silvère Ganvoula scoorde gisteren twee keer tegen de ploeg dat hem met Nieuwjaar terugstuurde, wegens niet goed genoeg. De ideale sportieve wraak dus van de Congolees. "Bij KV Mechelen voelde ik geen vertrouwen, dat is er bij Anderlecht wel", aldus de spits. Lees verder »

Morioka: “Heb nog wat tijd nodig”

Morioka: “Heb nog wat tijd nodig”

INTERVIEWS Ryota Morioka stond gisteren meteen in de basis. Hij zorgde voor de assist bij de eerste goal maar ging nadien mee ten onder met de rest. In de tweede helft miste hij ook nog een penalty. “Geef mij wat tijd en dat komt wel goed”, aldus Morioka.  Lees verder »

Trebel out voor KV Oostende

Trebel out voor KV Oostende

BLESSURES Adrien Trebel zat tegen KV Mechelen een dag schorsing uit na vijf gele kaarten. Maar ook zijn deelname tegen KV Oostende volgende zaterdag is nog een vraagteken. Trebel sukkelt met een scheurtje in de hamstrings.  Lees verder »

 04-02-2018 

15 jaar Mauves Army

15 jaar Mauves Army

ANDERE Net voor de aftrap van RSC Anderlecht - KV Mechelen, ontplooide Mauves Army een tifo om hun 15-jarig bestaan te vieren. Een prachtig staaltje werk van de supportersclub, die alles doen met eigen middelen en niet gesponsord worden door RSC Anderlecht.  Lees verder »

"Ik wou wel trappen maar sta niet op de lijst"

INTERVIEWS Het lijkt wel of het penaltyspook terug is bij RSC Anderlecht. Sofiane Hanni, Kenny Saief en nu Ryota Morioka die een penalty missen. Sven Kums wou de penalty trappen, zegt hij zelf, maar hij stond niet op de lijst. Een reactie die toch de wenbrauwen doet fronsen. Hein Vanhaezebrouck staat open voor elke aanbieding, laat hij weten.  Lees verder »

Saief enige op niveau

Saief enige op niveau

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck zat er een beetje verslagen bij, hij kon geen enkel positief element vinden in de wedstrijd van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. Of toch wel, eentje, Kenny Saief, hij was de enige speler op niveau.  Lees verder »

"Jongeren werden in de steek gelaten"

INTERVIEWS Sambi Lokonga en Nelson Azevedo Janelas mochten beiden aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de rust haalde de coach beide jeugdspelers van het veld. "Maar dat is niet hun fout, maar de mijne. Ze werden volledig in de steek gelaten door de routiniers." Lees verder »

HT: RSCA-KVM: thuisploeg in de penarie

HT: RSCA-KVM: thuisploeg in de penarie

WEDSTRIJDEN Anderlecht zit in de problemen halfweg tegen KV Mechelen. De thuisploeg begon met nieuwkomer Morioka in de basis en ook Azevedo mocht zijn opwachting maken. Paars-wit startte aanvankelijk degelijk en scoorde na een knappe aanval. Morioka bracht voor en Ganvoula kopte goed binnen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 14.30 uur ontvangt Anderlecht in het Constant Vanden Stock-stadion KV Mechelen. De wedstrijd tegen de hekkensluiter wordt de eerste na het vertrek van statistiekenkoning Sofiane Hanni en met Ryota Morioka. Kan Anderlecht zich herpakken na twee gelijke spelen? Lees verder »

 03-02-2018 

Rugnummer 50 voor Markovic

Rugnummer 50 voor Markovic

TRANSFERS - INTERVIEWS Lazar Markovic stelde zich gisteren kort voor in een filmpje voor RSCA-tv. De Serviër koos voor rugnummer 50. Geen speciale reden, hij speelt al sinds Partizan met dat nummer en de keuze was dus snel gemaakt. Verder zegt hij dankbaar te zijn dat Liverpool hen bij RSC Anderlecht liet gaan.  Lees verder »

Vier andere jongeren staan dicht bij A-kern

Vier andere jongeren staan dicht bij A-kern

JEUGD Het grote publiek mocht al kennis maken met jongeren Francis Amuzu, Edo Kayembe en Sambi Lokonga, de laatste staat wellicht morgen opnieuw aan de aftrap. Door de mislukte wintermercato gaf Hein Vanhaezebrouck al aan dat er meer jongeren zullen opgenomen worden in de A-kern. Nelson Azevedo (foto), Abdoul Dante, Kobe Cools en Dauda Mohammed staan klaar.  Lees verder »

Amuzu en Teodorczyk ziek

Amuzu en Teodorczyk ziek

ANDERE Hein Vanhaezebrouck kan morgen wellicht niet op Francis Amuzu en Lukasz Teodoczyk rekenen. Beide spelers liggen al een paar dagen ziek in bed. De kans is dan ook groot dat Silvère Ganvoula aan de aftrap komt tegen KV Mechelen. Lees verder »

 02-02-2018 

Coucke telt af naar 1 maart

Coucke telt af naar 1 maart

ANDERE De wintermercato was een gehele afgang voor RSC Anderlecht. De overname door Marc Coucke en de daardoor opgelegde maatregelen voor de mercato, werden meermaals als schuldige aangewezen. Coucke reageert nu op alle heisa via twitter, op zijn eigen ongeremde gekende manier. Lees verder »

"Bedankt meneer Vanden Stock en Van Holsbeeck"

TRANSFERS - ANDERE Een korte videoboodschap op RSCA-tv op Transfer Deadline Day, meer zat er niet in voor Sofiane Hanni om deftig afscheid te nemen van België en Anderlecht. Daar heeft hij nu verandering in gebracht met een boodschap op zijn officiël Instagram-account, met een speciale vermelding voor Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Vanhaezebrouck: "Nog meer jongeren laten doorschuiven"

Vanhaezebrouck:

INTERVIEWS De transferperiode heeft niet opgebracht wat Hein Vanhaezebrouck voor ogen had. Ook al geeft hij toe dat Herman Van Holsbeeck zijn uiterste best heeft gedaan. De coach gaat nu nog meer jongeren doorschuiven om toch tot een ietwat evenwichtige kern te komen. "Binnenkort hebben we misschien wel de jongste kern van het land", aldus Vanhaezebrouck. Lees verder »

Anderlecht-rekening 30 (of 50?) miljoen euro in het rood

Anderlecht-rekening 30 (of 50?) miljoen euro in het rood

ANDERE"We weten wat we willen in januari", zo keek Herman Van Holsbeeck begin december vol vertrouwen uit naar de wintermercato. Alles veranderde echter toen de club werd overgenomen. De nieuwe opdracht luidde: niet meer uitgeven dan er binnenkomt en liefst nog extra geld in de kas stoppen. Het lijstje van Van Holsbeeck kon de vuilbak in. Lees verder »

Vanhaezebrouck wilde Benavente

Vanhaezebrouck wilde Benavente

TRANSFERS Kort na zijn aanstelling als Anderlecht-coach kreeg Hein Vanhaezebrouck van Herman Van Holsbeeck te horen dat Sofiane Hanni in de winterstop wilde vertrekken. Van Holsbeeck vroeg de nieuwe coach wie hij het liefst wilde als opvolger. 'Cristian Benavente van Charleroi', zo antwoordde Vanhaezebrouck. Lees verder »

Zieke (?) Teodorczyk onzeker voor KV Mechelen

Zieke (?) Teodorczyk onzeker voor KV Mechelen

BLESSURES Lukasz Teodorczyk verscheen ook gisteren niet op training. In zijn omgeving klinkt het dat hij grieperig is en dat het onzeker is of hij zondag kan spelen tegen KV Mechelen. Binnen Anderlecht zijn er echter twijfels of de Pool echt ziek is, dan wel dat hij misnoegd is omdat Anderlecht een andere spits wilde aantrekken. Lees verder »

 01-02-2018 

"Markovic past perfect in systeem Vanhaezebrouck"

TRANSFERS - ANDERE Lazar Markovic kwam in de laatste minuten van de wintermercato bij RSC Anderlecht. Een transfer die bij de meeste Anderlecht-supporters toch serieus wat twijfels doet rijzen. De Engelse krant, Liverpool Echo, ziet dit echter als een goede transfer voor paars-wit: "Hij past perfect in het systeem Vanhaezebrouck." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Alle afspraken werden gerespecteerd"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Even was er sprake dat RSC Anderlecht interesse toonde in Milic van KV Oostende, maar die kwam er niet. "Ik heb daarover even met Devroe gebeld, maar daar is het gewoon bij gebleven", zegt Herman Van Holsbeeck, "Het was sowieso al een moeilijke transferperiode, maar alle afspraken werden gerespecteerd." Lees verder »

"Kwalitatief kan hij het niveau van Anderlecht halen"

INTERVIEWS In de laatste minuten van de wintermercato haalde RSC Anderelcht nog Lazar Markovic. Volgens Herman Van Holsbeeck heeft de speler het potentieel om het niveau van Anderlecht te halen maar of dat ook gaat gebeuren, valt af te wachten. Zijn komst doet denken aan Marco Marin, die zich uiteindelijk ook nooit kon doorzetten bij paars-wit. Lees verder »

"Overtuigd dat we klaar zijn voor de laatste rechte lijn"

INTERVIEWS Sporza sprak met Herman Van Holsbeeck over de voorbije transferperiode en één ding wil de voorzitter al toegeven: "Ik ben blij dat het erop zit". Het was uiteindelijk Lukasz Teodorczyk die ervoor zorgde dat Aleksandar Mitrovic niet naar Anderlecht kwam. En dan waren er ook nog de gevleugelde woorden van de manager: "We zijn klaar voor de laatste rechte lijn." Lees verder »

Dendoncker ongelukkig en boos na veto Vanden Stock

Dendoncker ongelukkig en boos na veto Vanden Stock

TRANSFERS Voorzitter Roger Vanden Stock stak tot twee keer toe persoonlijk een stokje voor een vertrek van Leander Dendoncker. De middenvelder ging zijn ontgoocheling verbijten bij vriendin Nikki en zijn entourage reageerde erg negatief. Die wil nu op papier dat Dendoncker in de zomer mag vertrekken voor een vastgelegd bedrag. Lees verder »

Misnoegde Teodorczyk kan nog naar Rusland

Misnoegde Teodorczyk kan nog naar Rusland

TRANSFERS Nu Anderlecht geen spits kon aantrekken, blijft Lukasz Teodorczyk de enige serieuze diepe spits in de kern van Hein Vanhaezebrouck. Toch is de Pool niet gelukkig. Het feit dat Anderlecht zo veel moeite deed voor Mitrovic, ziet hij als een teken dat Vanhaezebrouck niet meer in hem gelooft. Lees verder »

Teodorczyk en Bruno spelbrekers voor Mitrovic

Teodorczyk en Bruno spelbrekers voor Mitrovic

TRANSFERS Alles was geregeld om Aleksandar Mitrovic te laten terugkeren naar Anderlecht. Eén detail besliste er anders over: Lukasz Teodorczyk en/of Massimo Bruno raakten niet weg. Na Mitrovic dacht Anderlecht nog aan een terugkeer van Stefano Okaka en een ploegmaat van hem bij Watford. Lees verder »

Mitrovic vindt onderdak bij Fulham

Mitrovic vindt onderdak bij Fulham

TRANSFERS Nadat zijn transfer naar Anderlecht op de valreep afketste, heeft Aleksandar Mitrovic toch nog een nieuwe club gevonden. De spits wordt tot het einde van het seizoen door Newcastle uitgeleend aan Fulham. Fulham staat zesde in de Engelse tweede afdeling en strijdt volop voor promotie. Lees verder »

Wie is Lazar Markovic?

Wie is Lazar Markovic?

TRANSFERS Met Lazar Markovic slaagde het duo Herman Van Holsbeeck - Mogi Bayat er uiteindelijk toch in om nog een transfer te realiseren op de slotdag van de transferperiode. Zijn profiel ligt volledig in de lijn van de 'toptransfers' van de vorige wintermercato's: topclub, dit seizoen niet gespeeld en al meerdere uitleenbeurten achter de rug. Lees verder »

Bevestiging: Anderlecht huurt Markovic

Bevestiging: Anderlecht huurt Markovic

TRANSFERS Lazar Markovic wordt door Anderlecht gehuurd van Liverpool. Daarmee is de verrassing compleet na een transfersoap die de hele dag duurde. Paars-wit leek met Mitrovic een oude bekende terug te kunnen halen naar het Astridpark, maar geraakte er niet uit met Newcastle.  Lees verder »

Markovic naar Anderlecht?

Markovic naar Anderlecht?

TRANSFERS Volgens HLN huurt Anderlecht Lazar Markovic tot het einde van het seizoen. De linksbuiten speelt op dit moment voor Liverpool. De link met Marko Marin en Filip Djuricic is uiteraard snel gelegd.  Lees verder »