Archieven

 31-05-2017 

Vancamp onderhoudt zijn conditie

Vancamp onderhoudt zijn conditie

ANDERE Na een korte vakantie in Turkije, is Jorn Vancamp teruggekeerd naar Neerpede. Hij maakt er gebruik van het trainingscomplex om zijn conditie te onderhouden. 3 weken voor de aanvang van de voorbereidingen van het nieuwe seizoen, neemt de jonge aanvaller al een voorsprong om klaar te zijn voor de fysieke teste bij Energy Lab.  Lees verder »

Clément Petit klaar voor volgend seizoen

Clément Petit klaar voor volgend seizoen

JEUGD Clément Petit was bijna een heel seizoen buiten strijd door een blessure. Net als Andy Kawaya is er bij hem geen tijd voor vakantie. Na zijn operatie aan de kruisbanden ziet de jonge aanvaller eindelijk licht aan het einde van de tunnel.  Lees verder »

Al Wahda bereidt miljoenenbod voor op Stanciu

Al Wahda bereidt miljoenenbod voor op Stanciu

TRANSFERS - ANDERE Volgens het Roemeense Digisport is er serieuze interesse uit de Verenigde Arabische Emiraten voor Nicolae Stanciu. Niet veronderwerlijk, Aurelian Laurentiu Reghecampf is momenteel trainer van Al Wahda en hij kent Stanciu nog van bij Steaua Boekarest. De zaakwaarnemer van Stanciu zou de interesse al bevestigd hebben. Lees verder »

Van Holsbeeck onderbreekt vakantie

Van Holsbeeck onderbreekt vakantie

TRANSFERS Sven Kums sprak het voorbije weekend zijn liefde al uit voor RSC Anderlecht, enkele dagen daarvoor was hij ook al bezoek op Neerpede. Een transfer kon nog niet afgerond worden omdat Herman Van Holsbeeck op vakantie was. Volgens voetbalkrant.com zou ook dat euvel verholpen zijn. De general manager onderbrak zijn vakantie en reisde terug naar België. Lees verder »

Kawaya revalideert verder

Kawaya revalideert verder

BLESSURES - JEUGD Andy Kawaya geraakte in augustus 2016 zwaar geblesseerd na een regelrechte aanslag tijdens een wedstrijd met de U21. Terwijl de rest van de ploeg van vakantie geniet, revalideert de flankaanvaller verder na een beenbreuk. Lees verder »

Aline Zeler naar Anderlecht

Aline Zeler naar Anderlecht

DAMES Aline Zeler, de kapitein van de damesploeg van Standard Luik, verkast naar Anderlecht. Zeler had ook een concrete aanbieding van het Duitse Duisburg, maar koos uiteindelijk toch het paars-witte project boven een Duits avontuur. Lees verder »

Onyekuru waarschijnlijk niet naar Anderlecht

Onyekuru waarschijnlijk niet naar Anderlecht

TRANSFERS Henry Onyekuru komt wellicht niet naar Anderlecht. De spits van Eupen wordt gevolgd door verschillende Engelse clubs en de Premier League draagt zijn voorkeur weg. Arsenal zou bereid zijn acht miljoen euro op tafel te leggen. Maar ook Schalke 04 steekt de neus aan het venster. Lees verder »

Principeakkoord tussen Anderlecht en Kums

Principeakkoord tussen Anderlecht en Kums

TRANSFERS Sven Kums heeft een principeel akkoord bereikt met Anderlecht voor een contract van vijf jaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag op basis van verschillende bronnen binnen de club. Het is nu wachten op Herman Van Holsbeeck om alles op papier te zetten. Lees verder »

 30-05-2017 

Hoe zit dat met Betis en Chipciu?

Hoe zit dat met Betis en Chipciu?

TRANSFERS Spaanse en Roemeense websites en Twitter-accounts pakken uit met het nieuws als zou Alexandru Chipciu in de belangstelling staan van Real Betis. Of dit echt zo is, lijkt twijfelachtig. Wellicht is er ergens een fout geslopen bij het overnemen van een ander artikel. Lees verder »

Club Brugge kent zijn sanctie op 14 juni

Club Brugge kent zijn sanctie op 14 juni

ANDERE De Geschillencommissie behandelde vandaag de supportersincidenten tijdens de jongste Club Brugge - Anderlecht. Het bondsparket eist een boete van 4.000 euro en één voorwaardelijke wedstrijd achter gesloten deuren voor de Bruggelingen. Het verdict volgt op 14 juni. Lees verder »

Gent geeft Kums nog niet op

Gent geeft Kums nog niet op

TRANSFERS Hoewel hij zaterdag duidelijk zijn voorkeur voor Anderlecht uitsprak, weigert AA Gent te aanvaarden dat Sven Kums de Brusselaars boven hen verkiest. De Buffalo's maken zich sterk over een fikse troef te beschikken: een deal vinden met Watford mag voor hen geen probleem zijn. Lees verder »

Doumbia wil toch blijven

Doumbia wil toch blijven

TRANSFERS Idrissa Doumbia wil dan toch bij Anderlecht blijven. De 19-jarige Ivoriaan stuurde aan op een definitief vertrek omdat hij dit seizoen weinig speelkansen kreeg, maar nu heeft hij volgens Het Laatste Nieuws de knop omgedraaid. Hij wil zijn kans grijpen tijdens de voorbereiding. Lees verder »

 29-05-2017 

Trezeguet opgeroepen voor Egypte

Trezeguet opgeroepen voor Egypte

Mahmoud 'Trezeguet' Hassan is door coach Hector Cuper opgeroepen voor de AC-kwalificatiewedstrijd met Egypte tegen Tunesië. Hamdi Harbaoui wordt al enkele maanden niet meer opgeroepen voor Tunesië en zal wellicht niet van de partij zijn. Lees verder »

Ganvoula opgeroepen voor Congo-Brazaville

Ganvoula opgeroepen voor Congo-Brazaville

ANDERE Sylvère Ganvoula is opgeroepen voor Congo-Brazaville. De kersverse spits van Anderlecht mag hierdoor deelnemen aan de voorbereidingsstage van zijn land, die tot 4 juni doorgaat in Frankrijk. Op 10 juni spelen de -Afrikaanse- Diables Rougesop het veld van Congo een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2019. Lees verder »

Overzicht uitgeleende spelers

Overzicht uitgeleende spelers

WEDSTRIJDEN Ook voor de meeste uitgeleende spelers zit het seizoen er intussen op. Het Fiorentina van Sebastian De Maio speelde gisterenavond zijn laatste wedstrijd, Alanyaspor en Fabrice N'Sakala kwamen vanavond aan de bak en hebben nog één wedstrijd voor de boeg. Lees verder »

"Stanciu zal zich volgend seizoen wel tonen"

INTERVIEWS Mihai Teja, de Roemeense assistent bij Moeskroen het voorbije seizoen, was te gast bij het Roemeense Sport Total FM. Teja is op de hoogte van de Belgische competitie en kreeg dus de vraag hoe het met Nicolae Stanciu zit bij RSC Anderlecht. Teja maakt zich geen zorgen zorgen over Stanciu: "Hij zal volgend seizoen wel bevestigen." Lees verder »

Vervoort: "Respect moet van twee kanten komen"

Vervoort:

INTERVIEWS Persverantwoordelijke bij Anderlecht, David Steegen, schreef vorige week een emotionele , doch vlammende brief en postte die op de officiële website van de club. Reden, het titelfeest dat Anderlecht ontzegd werd in de straten van Brussel. Rudi Vervoort, Minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, reageerde kort bij RTBF. Lees verder »

Elites hernemen op 17 juli

Elites hernemen op 17 juli

JEUGD De A-kern is al even op vakantie vertrokken, buiten de spelers die interlandverplichtingen hebben. Voor de jeugd staan er nog enkele toernooien op het programma komend weekend, daarna mogen zijn ook de bal aan de kant laten om te studeren, want de examens naderen met rasse schreden. Lees verder »

Kara sluit aan bij Senegal

Kara sluit aan bij Senegal

ANDERE Na een bezoekje aan zijn familie, heeft Kara Mbodji de selectie van het Senegalese nationale elftal vervoegd. Les Lionsbereiden zich voor op twee interlands. Op vijf juni spelen ze vriendschappelijk tegen Oeganda, op tien juni ontvangen ze Equatoriaal Guinea voor een kwalificatieduel voor de Afrika Cup van 2019. Lees verder »

Badji sneller dan Bruno op 20 km door Brussel

Badji sneller dan Bruno op 20 km door Brussel

ANDERE Massimo Bruno en Stéphane Badji liepen gisteren de 20 km door Brussel om Tous à Bord te steunen. Badji en zijn team haalden de finish na 1 uur en 24 minuten. Bruno en co deden er 9 minuten langer over. "Op de Tervurenlaan begon ik het wel te voelen", reageerde Bruno na afloop. Lees verder »

Pantilimon aangeboden bij Anderlecht?

Pantilimon aangeboden bij Anderlecht?

TRANSFERS Nu Frank Boeckx niet fit raakt tegen de competitiestart, krijgt Anderlecht verschillende doelmannen aangeboden. Eén daarvan is Costel Pantilimon van Watford, zo schrijft Het Nieuwsblad. De 30-jarige Roemeen is er tweede doelman en speelde in anderhalf seizoen slechts twee wedstrijden. Lees verder »


 28-05-2017 

Kums niet in kern bij Udinese

Kums niet in kern bij Udinese

TRANSFERS Udinese speelt op dit moment zijn laatste wedstrijd van het seizoen, zonder Sven Kums. Het is een wedstrijd zonder belang voor Udinese en dus mocht Kums vroegtijdig beschikken. Volgens Het Nieuwsblad zou hij momenteel in België zijn om zijn transfer af te ronden.  Lees verder »

Najar: "Heel gelukkig met mijn contractverlenging"

Najar:

INTERVIEWS Andy Najar is samen met zijn familie vertrokken op vakantie naar de Verenigde Staten. De Hondurees sukkelt nog steeds met een blessure en kan dus ook niet meespelen met de nationale ploeg van Honduras. Vorige vrijdag nam hij wel even de tijd om zijn ploeggenoten bij de nationale ploeg te bezoeken tijdens hun training.  Lees verder »

Blijft Roef bij Deportivo?

Blijft Roef bij Deportivo?

TRANSFERS Davy Roef wil onder geen beding terugkeren naar RSC Anderlecht. Waar de toekomst van de jonge doelman ligt is nog niet helemaal duidelijk. Al begint de kans meer om meer groter te worden dat Roef bij Deportivo blijft, de Spaanse club waar hij momenteel aan uitgeleend wordt.  Lees verder »

Verjaardag webteamlid

Verjaardag webteamlid

WEBSITE Vandaag is het de verjaardag van één van onze leden, Pieter V., hij is vooral achter de schermen actief. Hij houdt zich meer met de technische details bezig en de financiën. We willen hem dan ook bedanken voor het vele werk. Bedankt Pieter en geniet van je verjaardag en met dit warme weer, drink er maar een goeie frisse pint op. Gelukkige verjaardag !!! Lees verder »

Kums: "Liefst naar Anderlecht terugkeren"

Kums:

INTERVIEWS Sven Kums heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten rond de interesse van Anderlecht en Gent. Gent-supporters zijn zelfs een charme-offensief begonnen op Twitter met de hashtag #svencomehome. "Ik ben gecharmeerd door de oproep van de Gentse fans", zegt Kums hierover. "Maar ik zou toch het liefst willen terugkeren naar Anderlecht." Lees verder »

 27-05-2017 
 26-05-2017 

Anderlecht aast op toptalent Standard

Anderlecht aast op toptalent Standard

JEUGD - TRANSFERS Om de naar PSV vertrokken Maxime Delanghe te vervangen, polste Anderlecht bij Lillo Guarneri van Standard. Deze 15-jarige doelman staat te boek als een erg groot talent. Hij mocht vorige herfst al meetrainen met de A-kern en onder meer Bayern München, Juventus en Monaco tonen ook interesse. Lees verder »

Ganvoula krijgt vol zijn kans

Ganvoula krijgt vol zijn kans

TRANSFERS Sylvère Ganvoula krijgt tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn kans om zijn plaats in de Anderlecht-kern te veroveren. De spits traint sinds 20 april mee bij de beloften van Anderlecht en laat daar een sterke in druk op coach René Weiler.  Lees verder »

Dirar zegt neen tegen Anderlecht

Dirar zegt neen tegen Anderlecht

TRANSFERS In de marge van de gesprekken over Youri Tielemans polste Anderlecht of Monaco-speler Nabil Dirar interesse had in een transfer in de omgekeerde richting. De flankspeler gaf echter te kennen dat hij het nog te vroeg vindt om naar België terug te keren. Lees verder »


 25-05-2017 

Tielemans in UEFA Europa League Team van het Jaar

Tielemans in UEFA Europa League Team van het Jaar

ANDERE Youri Tielemans tekende gisteren een contract bij AS Monaco en nam hiermee afscheid van RSC Anderlecht na 15 jaar trouwe dienst. De 20-jarige middenvelder speelde het afgelopen seizoen zijn beste seizoen en nam afscheid met de 34e landstitel. Daarbovenop schitterde hij met RSCA ook in de Europa League. Lees verder »

"Houdt Brussel van RSC Anderlecht?"

ANDERE RSC Anderlecht behaalde afgelopen donderdag zijn 34ste landstitel. Na de winst op Charleroi barstte er dan ook een feestje los in het Constant Vanden Stock Stadion, en daar bleef het bij. Het bestuur van paars-wit had nochtans kosten nog moeite gespaard om er een mooi feest van te maken. Alleen liet de Stad Brussel het afweten voor de kers op de taart. Iets wat ze bij Anderlecht maar moeilijk begrijpen. David Steegen schreef zijn bedenkingen neer op de officiële website van RSC Anderlecht. Lees verder »

Beloften stoten door naar finale Blue Stars toernooi

Beloften stoten door naar finale Blue Stars toernooi

JEUGD De beloften van Anderlecht bevinden zich momenteel in Zurich voor het Blue Stars / FIFA Youth Cup toernooi. En ze doen het daar helemaal niet slecht. Dankzij een doelpunt van Jakub Kiwior stoten ze door naar de finale waar ze Lyon treffen. Halfweg de finale staat de score op 1-0, in het voordeel van Lyon. Lees verder »

Komt Wasilewski terug naar het Astridpark ?

Komt Wasilewski terug naar het Astridpark ?

TRANSFERS - ANDERE Begin deze week raakte bekend dat Marcin Wasilewski stopt bij Leicester City. Of de Pool volledig stopt met voetballen is nog niet bekend. Hoedanook zou RSC Anderlecht hem een job als scout aangeboden hebben bij paars-wit. Afwachten dus of hij het aanbod aanneemt of nog ever verder gaat met voetballen. 'Wasyl' wordt binnen twee weken 36 jaar.  Lees verder »

U19 halen speler bij White Star

U19 halen speler bij White Star

JEUGD Xavier Bukasa maakt de overstap van White Star Woluwe naar Anderlecht. Bij paars-wit zal hij de U19 vervoegen. Dit weekend neemt Bukasa met de U17 van Anderlecht al deel aan het toernooi van Nuenen in Nederland. Lees verder »

 24-05-2017 

Fanshop sluit op 27 mei

Fanshop sluit op 27 mei

ANDERE Het is al enkele weken uitverkoop in de fanshop van RSC Anderlecht met kortingen van -50% en -70%. Er staat namelijk verbouwingswerken op het programma. Eind deze week sluit de fanshop dan ook voor ongeveer één maand. Op 1juli 2017 is de heropening voorzien. Vrijdag en zaterdag kan je er nog terecht voor de laatste koopjes. Lees verder »

Officieel: Tielemans tekent bij AS Monaco

Officieel: Tielemans tekent bij AS Monaco

TRANSFERS Wat al even een publiek geheim was is nu ook officieel bevestigd door RSC Anderlecht. Youri Tielemans verlaat paars-wit voor AS Monaco. De middenvelder won eergisteren nog de prijs van 'Profvoetballer van het Jaar'. Tielemans tekende er een contract van vijf jaar. Hij krijgt er het rugnummer 17. Lees verder »

Harbaoui keert terug naar Anderlecht

Harbaoui keert terug naar Anderlecht

TRANSFERS Charleroi heeft beslist om Hamdi Harbaoui niet definitief aan te trekken. De Tunesiër heeft het bestuur niet kunnen overtuigen en bovendien is hij ook de duur voor de Carolo's. Ook zijn blessures en schorsing speelden mee bij de beslissing. Harbaoui wordt dus verwacht op Neerpede als de trainingen hernemen.  Lees verder »

Boeckx met succes geopereerd

Boeckx met succes geopereerd

BLESSURES RSC Anderlecht laat weten dat Frank Boeckx gisteren met succes geopereerd is aan de rug. De doelman zal zeker zes weken out zijn en mist dus de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Of hij klaar geraakt voor de start van het nieuwe seizoen valt nog af te wachten. Spoedig herstel, Frank !!!  Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Lierse op 15 juli

Oefenwedstrijd tegen Lierse op 15 juli

WEDSTRIJDEN De spelers zijn nog op vakantie, maar achter de schermen worden de voorbereidingen genomen voor het nieuwe seizoen. Op 15 juli speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Lierse. De wedstrijd vindt plaats op het terrein van KFC De Heidebloemn in Pulderbos en begint om 18.30 uur. Lees verder »

Thelin: "Blij en fier"

Thelin:

INTERVIEWS In een bericht op zijn Facebook-pagina heeft Isaac Kiese Thelin gereageerd op de verlenging van zijn uitleenbeurt. "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven", zo schrijft hij. Lees verder »

Ook Gent wilde Kums terughalen

Ook Gent wilde Kums terughalen

TRANSFERS Niet alleen Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Sven Kums, ook AA Gent wilde de middenvelder terug naar België halen. Het bood hem dezelfde financiële voorwaarden als Anderlecht. De Buffalo's gaan er echter van uit dat Kums voor de nieuwe landskampioen gekozen heeft. De Champions League is iets wat Gent niet kon bieden. Lees verder »

 23-05-2017 

Anderlecht droomt van paars-witte muur

Anderlecht droomt van paars-witte muur

ANDERE Anderlecht zit momenteel een beetje in een impasse wat een nieuw stadion betreft. De onderhandelingen met Ghelamco in verband met het Eurostadion zitten al een tijdje in de diepvries en een uitbreiding van het huidig stadion blijkt ook niet meteen de ideale oplossing voor de verdere ontwikkeling van de club.  Lees verder »

Voorbereidingen nieuw seizoen starten op 21 juni

Voorbereidingen nieuw seizoen starten op 21 juni

ANDERE Gisteren stonden er nog een paar plichplegingen op het programma voor de spelers van RSC Anderlecht, maar vandaag zijn de meeste onder hen op vakantie vertrokken voor een kleine maand. Op 21 juni worden ze terug verwacht op Neerpede. Zoals gewoonlijk zullen dan ook de medische testen plaatsvinden bij Energy Lab.  Lees verder »

"Deschacht vooral belangrijk voor kleedkamer"

ANDERE Timmy Simons verlengde zijn contract bij Club Brugge met één seizoen maar zal, zo vertelde manager Vincent Mannaert, in het ideale scenario geen minuut spelen. Simons moet vooral in de kleedkamer zijn nut bewijzen. Is dit ook het scenario dat Anderlecht voor Olivier Deschacht in gedachten heeft? Lees verder »

"Delcroix enige jeugdspeler die aan deur klopt"

JEUGD De U21 kroonden zich dit seizoen tot kampioen, maar het ziet er niet naar uit dat veel jongens de overstap naar de A-kern maken. "Buiten Hannes Delcroix zijn er niet meteen spelers uit de jeugd die aan de deur kloppen", laat manager Herman Van Holsbeeck verstaan. Lees verder »

Van Holsbeeck sprak met Clinton Mata

Van Holsbeeck sprak met Clinton Mata

TRANSFERS Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck had gisterenochtend een gesprek met Clinton Mata, de rechtsback van Charleroi. Ondanks het positieve gesprek, lijkt de kans klein dat Mata komt. Later op de dag verlengde Andy Najar immers zijn contract. Lees verder »

Teodorczyk stuurt opnieuw zijn kat

Teodorczyk stuurt opnieuw zijn kat

ANDERE De spelersgroep van Anderlecht blies gisteren een laatste keer verzamelen, maar dat was zonder Kara Mbodj en Lukasz Teodorczyk. Kara was al naar zijn geboorteland vertrokken, maar waar Teodorczyk uithing, dat wist niemand. Lees verder »

Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

Ontgoochelde Vanden Borre terug in België

ANDERE Anthony Vanden Borre is terug op Belgische bodem. Gedegouteerd en vooral ontgoocheld over zijn Congolees avontuur. De wil bij Vanden Borre was groot, alleen dachten er zijn ploegmaats bij TP Mazembe er anders over. De kans bestaat dat hij zelfs niet meer terugkeert naar Congo.  Lees verder »

Tielemans vandaag richting Monaco

Tielemans vandaag richting Monaco

TRANSFERS Youri Tielemans reist vandaag af richting Monaco. Hij zal er vandaag of morgen zijn medische tests afleggen om er finaal zijn contract te ondertekenen. Tielemans wou zelf dat alles zo vlug mogelijk geregeld werd met het ook op de wedstrijden van de Rode Duivels begin juni. Alles bij elkaar zou Anderlecht zo een 30 miljoen euro verdienen aan de transfer.  Lees verder »

Kums gisteren op Neerpede voor gesprekken

Kums gisteren op Neerpede voor gesprekken

TRANSFERS Ook al klonk het gisterenmorgen nog dat er nog geen persoonlijke gesprekken waren met Sven Kums, in de namiddag kwam daar verandering. Kums bezocht Neerpede samen met zijn vader. Herman Van Holsbeeck heeft zijn bewondering voor Kums, die een verleden heeft bij Anderlecht, nooit weggestoken. Bovendien is hij voetbalbelg.  Lees verder »

Boeckx vandaag onder het mes

Boeckx vandaag onder het mes

BLESSURES Frank Boeckx wordt vandaag geopereerd aan een hernia. De doelman had al langer last van de rug maar wou zich niet laten opereren voor het einde van het seizoen. Boeckx zou nadien zes weken moeten rusten. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen komen te vroeg, maar met de competitiestart zal de doelman er opnieuw staan.  Lees verder »

Kiese Thelin blijft nog één seizoen

Kiese Thelin blijft nog één seizoen

ANDERE Herman Van Holsbeeck gaf gisteren wat meer uitleg bij sommige transfers. Zoals nu Isaac Kiese Thelin. En de general manager is duidelijk: hij blijft. Anderlecht gaat hem nog één seizoen huren van Bordeaux, met een aankoopoptie. "Hij heeft een topmentaliteit", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »


 22-05-2017 

Vanden Stock: "We zijn een grote kampioen"

Vanden Stock:

INTERVIEWS RSC Anderlecht heeft er een woelig seizoen opzitten, maar bleef vechten en werd beloond met titel nummer 34. Het was dan ook een emotionele maar tevreden voorzitter die de pers toesprak deze namiddag. "We zijn een grote kampioen", was Roger Vanden Stock duidelijk.  Lees verder »

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

Hanni maakt 'Doelpunt van het Jaar'

ANDERE Ook Sofiane Hanni viel in de prijzen tijdens het Gala deze avond. Hij kreeg de prijs voor 'Doelpunt van het Jaar'. Zijn dribbel op het veld van KV Oostende die leidde tot een doelpunt kreeg de meeste stemmen achter zich. Zo gaat RSC Anderlecht toch met de meeste prijzen lopen op deze editie van 'Profvoetballer van het Jaar'.  Lees verder »

Tielemans verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

Tielemans verkozen tot Profvoetballer van het Jaar

ANDERE Youri Tielemans kreeg er vanavond nog een prijs bij. Hij werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Mooier kan de jonge middenvelder zijn periode in België niet afsluiten. Tielemans had in zijn speech nog enkele mooie woorden voor ploegmaat Leander Dendoncker: "Zonder hem zou ik deze prijs niet behaald hebben." Lees verder »

Weiler is 'Trainer van het Jaar'

Weiler is 'Trainer van het Jaar'

ANDERE René Weiler is verkozen tot Trainer van het Jaar. Een mooie persoonlijke bekroning voor de Zwitser. Hij bedankte Anderlecht om hem het vertrouwen te blijven schenken. Weiler benadrukte ook nog eens dat het hem niet zo gelukt zijn zonder zijn ploeg en technische staff.  Lees verder »

Landry Dimata 'Belofte van het Jaar'

Landry Dimata 'Belofte van het Jaar'

ANDERE Momenteel is het Gala van de Profvoetballer aan de gang. Youri Tielemans was genommineerd in de categorie Belofte van het Jaar. Het is echter Landry Dimata van KV Oostende die met de prijs gaat lopen. De prijs werd uitgereikt door bondscoach Roberto Martinez die nog eens zijn liefde uitsprak voor Youri Tielemans.  Lees verder »

Bayat: "Kums beslist na Italiaanse competitie"

Bayat:

INTERVIEWS De manager van Sven Kums, Mogi Bayat, heeft goede contacten met RSC Anderlecht. Veel wou hij  nog niet kwijt over de toekomst van de ex-Gouden Schoen. Bayat wou wel kwijt dat er zowel intresse is uit binnen- en buitenland. Maar sowieso wordt er niets beslist voor het einde van de Italiaanse competitie. Kums voetbalt momenteel bij het Italiaanse Udinese.  Lees verder »

Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

Meer dan 25 miljoen euro voor Dendoncker

TRANSFERS - INTERVIEWS RSC Anderlecht wil Leander Dendoncker nog één seizoen houden, de speler zelf is er nog niet helemaal uit. Een transfer naar het buitenland blijft dan ook tot de mogelijkheden behoren. Paars-wit is niet van plan Dendoncker zomaar te laten gaan. "Leander zal meer opbrengen dan Tielemans", liet Van Holsbeeck optekenen.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Tuurlijk intresseert Kums ons"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Over het algemeen speelt RSC Anderlecht verstoppertje in verband met zijn transfers. Maar deze middag gaf general manager Herman Van Holsbeeck toe dat ze de piste Sven Kums bekijken. "Persoonlijk hebben we nog geen contact gehad met Kums, maar we gaan wel na of hij het ziet zitten om eventueel naar Anderlecht te komen." Lees verder »

Geen geschorsten volgend seizoen

Geen geschorsten volgend seizoen

ANDERE Anderlecht kan aan het volgende seizoen beginnen zonder geschorsten. Lukasz Teodorczyk, Alexandru Chipciu en Uros Spajic zaten in de gevarenzone, maar zij pakten geen kaart tegen KV Oostende. Bijgevolg staan alle tellers opnieuw op nul en kan iedereen aan het nieuwe seizoen starten.  Lees verder »

"Amrabat kost vier à vijf miljoen euro"

TRANSFERS Naast Sven Kums valt ook de naam van Sofyan Amrabat als potentiële opvolger voor Youri Tielemans. De 20-jarige middenvelder van Utrecht geniet ook interesse van Feyenoord en Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, vreest dat Amrabat vrij duur uitvalt voor de Rotterdammers. Lees verder »

Kums als vervanger van Tielemans?

Kums als vervanger van Tielemans?

TRANSFERS Dat Youri Tielemans de club verlaat, staan nu quasi vast. In de loop van de week zal er gecommuniceerd worden over zijn nieuwe bestemming. Anderlecht zit inmiddels niet stil en zoekt naar een vervanger. De naam van Sven Kums weerklinkt in de wandelgangen. Lees verder »

"Verwacht volgende week een akkoord"

INTERVIEWS Andy Najar ligt nog tot 2018 onder contract. Het is geen geheim dat de Hondurees droomt van een stap hogerop. Alleen kampt hij dit seizoen met blessures. Herman Van Holsbeeck wil Najar houden en de onderhandelingen daarover zijn bezig: "Ik verwacht volgende week een akkoord", liet de general manager weten.  Lees verder »

Maand vakantie dan stage

Maand vakantie dan stage

ANDERE Vandaag worden de spelers nog één keer op de club verwacht. Vanavond is er ook nog het gala van Profvoetballer van het Jaar. Nadien krijgen de spelers een maand vakantie. Op 2 juli vertrekken ze dan op zomerstage, hoogstwaarschijnlijk opnieuw naar Oostenrijk.  Lees verder »

 21-05-2017 

Van Holsbeeck: "Tielemans vertrekt eind deze week"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck bevesigde na de wedstrijd nog eens dat Youri Tielemans Anderlecht verlaat. Een overeenkomst is er nog niet volgens de general manager, er moeten nog enkele punten en komma's juist gezet worden. Maar de middenvelder zou tegen het einde van de week vertrekken. Naar waar wou hij echter nog niet kwijt al gaf hij wel toe dat AS Monaco de club was die toonde dat het Tielemans echt wil.  Lees verder »

Weiler: "We mogen fier zijn"

Weiler:

INTERVIEWS Niets dan blijdschap bij René Weiler na de wedstrijd tegen KV Oostende. De coach had niets aan te merken: "Er is alleen maar vreugde en blijdschap vandaag", lachte de Zwitser. Hij bedankte meteen ook zijn familie voor de steun en toeverlaat het afgelopen seizoen.  Lees verder »

Kara: "Sommige zagen mij liever gaan dan komen"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj, of je ben voor of je bent tegen. De Senegalese verdediger kreeg heel wat verwijten rond het hoofd tijdens de wintermercato nadat hij zogezegd niet wou terug komen naar Anderlecht. Ook het seizoensbegin liep niet van een leien dakje. Toch heerste hij een heel seizoen lang in de verdediging in de verdediging, ondanks de tegenwind.  Lees verder »

Boeckx: "Ik wil er volgend seizoen opnieuw staan"

Boeckx:

INTERVIEWS Voor wie deze kampioenstitel als een sprookje is, is zonder twijfel voor Frank Boeckx. Twee jaar geleden stond hij op het punt om het voetbal vaarwel te zeggen, vandaag viert hij als eerste keeper van RSC Anderlecht, de kampioenentitel. "Ik zit nog altijd in een roes", geeft de doelman dan ook toe. Lees verder »

"Ik ben Anderlecht alles verschuldigd"

INTERVIEWS Youri Tielemans speelde deze namiddag zijn laatste wedstrijd voor RSC Anderlecht. Hij kreeg dan ook een staande ovatie en een applausvervanging in het Constant Vanden Stock Stadion. "Dankzij Anderlecht ben ik de man geworden die ik ben", zei Tielemans na afloop.  Lees verder »

Anderlecht krijgt kampioenentrofee

Anderlecht krijgt kampioenentrofee

ANDERE De Pro League besliste vorige week dat de kampioenen hun trofee pas kregen op de laatste speeldag. Ook al speelde Anderlecht vorige donderdag al kampioen was het dus wachten tot vandaag alvorens kapitein Sofiane Hanni de beker in de lucht kon steken in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

Teodorczyk blijft topschutter, Hanni assistenkoning

ANDERE Henry Onyekuru scoorde nog twee keer voor Eupen, maar dat was niet voldoende om Lukasz Teodorczyk voorbij te steken. De Pool sluit zo het seizoen af als topschutter. Sofiane Hanni blijft assistenkoning, hij zette die titel vandaag nog even in de verf met een assist voor het derde doelpunt van RSC Anderlecht.  Lees verder »

MA zorgt voor prachtige tifo

MA zorgt voor prachtige tifo

ANDERE Voor de laatste wedstrijd van dit seizoen in het Constant Vanden Stock Stadion, tekende supportersclub Mauves Army 03 voor een prachtige tifo. Vooral Leander Dendoncker en Youri Tielemans werden daarin in de verf gezet. Prachtige staaltje werk, proficiat mannen en vrouwen van MA !!!!! Lees verder »

Proximus deelt gratis sjaals

Proximus deelt gratis sjaals

ANDERE Sponsor Proximus deelt voor aanvang van de wedstrijd tegen KV Oostende, aan de ingang exclusieve sjaals uit, naar aanleiding van titel nummer 34. RSC Anderlecht vraagt aan alle supporters om de sjaal in de lucht te steken bij het begin van de wedstrijd. Come on You Mauves !!! Lees verder »

Wasilewski stopt bij Leicester

Wasilewski stopt bij Leicester

ANDERE Marcin Wasilewski speelde zijn laatste seizoen bij Leicester. Dat laat de Engelse club zelf weten op zijn website. Craig Shakespeare, trainer van Leicester heeft niets dan lovende woorden voor Wasilewski: "Eén van de meest professionele spelers waar ik mee gewerkt heb." De Pool wordt binnen enkele weken 37 jaar, het is niet duidelijk of hij volledig stopt met voetballen.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

Voorbeschouwing: Anderlecht - Oostende

WEDSTRIJDEN Met een thuiswedstrijd tegen KV Oostende sluit Anderlecht vanmiddag het seizoen af. Paars-wit is al kampioen en Oostende is al zeker van plek vier en een barragewedstrijd met de winnaar van Play-off 2. In een wedstrijd zonder inzet maken beide ploegen er hopelijk een aangename pot voetbal van. Lees verder »

 20-05-2017 

Clean sheet voor Roef

Clean sheet voor Roef

ANDERE Davy Roef maakte vandaag zijn debuut in de Primera Division. Hij kreeg de kans van trainer Pepe Mel en ontgoochelde niet. Hij hield met enkele prima reddingen Las Palmas van een doelpunt. Deportiva La Coruña won de wedstrijd met 3-0.  Lees verder »

Dendoncker: "Beter doen wordt moeilijk"

Dendoncker:

INTERVIEWS Nu Youri Tielemans met 99,9 procent zekerheid vertrekt, wil Anderlecht zijn ploeg volgend jaar rond Leander Dendoncker bouwen. Paars-wit legt de vraagprijs van Dendoncker daarom hoger dan de 25 miljoen van Tielemans. Maar zit de West-Vlaming dit wel zitten? Lees verder »

Ook andere clubs verdienen aan landstitel

Ook andere clubs verdienen aan landstitel

ANDERE Nu Anderlecht kampioen is, moet het enkele andere clubs een som geld betalen. Bij de transfers van verschillende spelers én coach René Weiler werd in de overeenkomst opgenomen dat het behalen van de landstitel een extra premie zou opleveren. Lees verder »

Nuytinck en Obradovic kunnen verlengen

Nuytinck en Obradovic kunnen verlengen

TRANSFERS Anderlecht wil de contracten van Bram Nuytinck en Ivan Obradovic openbreken. Deze laatste kan ook rekenen op een loonsverhoging. Nuytinck ligt nog tot 2018 onder contract en geniet interesse van verschillende clubs. René Weiler wil hem echter niet kwijt.  Lees verder »

Anderlecht gaat voor haalbare Onyekuru

Anderlecht gaat voor haalbare Onyekuru

TRANSFERS Het Nieuwsblad en La Dernière Heure pakken vandaag uit met het nieuws dat Anderlecht, net als Club Brugge, de jacht geopend heeft op Henry Onyekuru. Met een potentiële transferprijs van vijf miljoen euro is de spits van Eupen zeker haalbaar. Lees verder »

Anderlecht verliest broers Patoulidis aan Standard

Anderlecht verliest broers Patoulidis aan Standard

JEUGD Evangelos en Constantinos Patoulidis ruilen Anderlecht voor Standard, zo schrijft La Dernière Heure. Vooral Evangelos, die in september 16 jaar wordt, staat al enkele jaren bekend als een groot talent. De laatste tijd maakte hij echter minder snel vorderingen dan verwacht. Lees verder »

Interesse in Nederlander Amrabat

Interesse in Nederlander Amrabat

TRANSFERS Volgens Voetbal International toont Anderlecht belangstelling voor Sofyan Amrabat, een 20-jarige centrale middenvelder van FC Utrecht. Ook Nederlands kampioen Feyenoord en RB Leipzig, de nummer twee uit Duitsland, zijn gecharmeerd door de tweevoudige Marokkaanse international. Lees verder »

Het Groot Genoegen in plaats van Carré

Het Groot Genoegen in plaats van Carré

ANDERE De Carré had zijn sluitingsdag donderdag, dus trok een deel van de Anderlechtspelers van het Constant Vanden Stockstadion naar 'Het Groot Genoegen' in Dilbeek om daar het titelfeest verder te zetten. Gisterenavond ging heel de ploeg nog samen op restaurant. En na de match van zondag tegen KV Oostende zullen de spelers alsnog naar Carré gaan. Getraind wordt er overigens niet meer voor de wedstrijd tegen de kustploeg. Lees verder »

Van Holsbeeck stopt ten laatste op 30 juni 2020 als manager

Van Holsbeeck stopt ten laatste op 30 juni 2020 als manager

ANDERE Bij de titelviering stak Herman Van Holsbeeck niet onder stoelen of banken dat hij een heel moeilijk seizoen achter de rug heeft. De Anderlechtmanager gaf ook al meermaals aan dat hij die functie niet eeuwig zal blijven bekleden. En nu heeft hij gezegd dat hij ten laatste op 30 juni 2020 de fakkel doorgeeft. Aan wie is nog niet geweten. Namen die circuleren zijn Mehdi Bayat en Luc Devroe. Ook huidig teammanager Gunter Van Handenhoven zet zijn eerste stappen in het sportieve beleid. Lees verder »


 19-05-2017 

BNP Paribas ook de volgende vier jaar hoofdsponsor ?

BNP Paribas ook de volgende vier jaar hoofdsponsor ?

ANDERE De overeenkomst tussen RSC Anderlecht en BNP Paribas loopt af eind juni 2017. Volgens de Franstalige krant L'Echo zijn de onderhandelingen bezig voor een nieuwe overeenkomst, maar deze keer voor vier jaar, tot juni 2021 dus.  In de formule van 2+2, wat wil zeggen dat na twee jaar de dan huidige overeenkomst kan herbekeken worden.  Lees verder »

"Beter dat Najar blijft"

INTERVIEWS Andy Najar kwam deze play-offs niet meer in actie door een blessure. De Hondurees ligt nog tot 2018 onder contract bij paars-wit. "Zowel wij als club als hij als speler zitten in een zwakke onderhandelingspositie na zijn blessure. Het lijkt ons dan ook voor beide partijen beter dat hij blijft bij Anderlecht", aldus Van Holsbeeck.  Lees verder »

Spelers genieten van vrije dag

Spelers genieten van vrije dag

ANDERE Spelers en supporters vierden tot vroeg deze morgen de 34ste titel van RSC Anderlecht. De spelers kregen dan ook een vrije dag vandaag, dat gaf Herman Van Holsbeeck toe tegenover VTM-nieuws. Morgen hervatten de trainingen zoals gewoonlijk, want zondag wordt er thuis nog gespeeld tegen KV Oostende. En krijgt paars-wit ook de beker overhandigd van de Jupiler Pro League.  Lees verder »

Foto's en videos: de titelviering in het Astridpark

Foto's en videos: de titelviering in het Astridpark

ANDERE 13.000 supporters kwamen gisteren de wedstrijd tegen Charleroi bekijken op groot scherm in het Constant Vanden Stock Stadion. Ondanks het late uur en de hevige regenbuien, bleven jullie massaal op post om de spelers op te wachten en voor een uniek onthaal te zorgen dat niet vlug zal vergeten worden.  Lees verder »

"Ten laatste op 30 juni 2020 stop ik"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock zei het gisteren al: "Dit is een titel van Herman Van Holsbeeck." Iets wat veel deugd deed bij Van Holsbeeck. Toch blijft hij niet eeuwig general manager: "Ten laatste op 30 juni 2020 stop ik", zei hij tegenover VTM-nieuws. Als er vroeger iemand gevonden wordt, dan ben ik dan al weg.  Lees verder »

Bologna toont interesse in De Maio

Bologna toont interesse in De Maio

TRANSFERS Sebastian De Maio wordt momenteel nog verhuurd aan Fiorentina. Maar een toekomst heeft hij daar niet echt. Ook bij Anderlecht niet. Maar er is een uitweg. Het Italiaanse Bologna, momenteel vijftiende in de Serie A, toont interesse om De Maio definitief over te nemen.  Lees verder »

Video: Merci René, merci René

Video: Merci René, merci René

ANDERE Op het podium kreeg coach René Weiler de micro overhandigd van onze trouwe stadionomroeper, Didier Laporte. De coach sprak enkele woorden en bedankte de fans voor hun steun. Waarop het paars-witte legioen spontaan een "Merci René" inzette. Je kan de video hier bekijken. Lees verder »

Deschacht: "Op naar nummer negen"

Deschacht:

INTERVIEWS De rol van Olivier Deschacht is duidelijk nog niet uitgespeeld. De verdediger vierde gisteren zijn achtste titel bij paars-wit, maar gaf meteen mee dat hij voor het record gaat: "Ik ga voor nummer negen." Deschacht denkt dus duidelijk nog niet aan stoppen na een minder seizoen.  Lees verder »

Dendoncker: "De inzet is er altijd geweest"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker heeft meer dan één voet in de titel van Anderlecht, al wil hij dat niet zelf zeggen. "We hebben deze titel behaald op mentaliteit en groepsgeest." Een beslissing voor de toekomst heeft hij nog niet genomen. Al gaf hij wel toe dat Champions League spelen een prettig vooruitzicht was.  Lees verder »

"Alles doen om Dendoncker te houden"

INTERVIEWS General manager Herman Van Holsbeeck liet al een beetje zijn licht schijnen over de aankomende transferperiode. Zeker is dat er weer een paar sterkhouders zullen vertrekken, maar sommige wil Van Holsbeeck toch proberen houden om een competitieve ploeg samen te stellen. Lees verder »

Weiler: "Nooit afgeweken van mijn weg"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler, toegekomen op Anderlecht als jonge onbekende trainer. In november stond hij al met één been buiten op Anderlecht en nu kampioen van België. Het is dan ook een - terecht - zelfvoldane Zwitster die de pers te woord staat: "Ik ben nooit afgeweken van mijn visie." Lees verder »

Spelers reizen naar Brussel en vieren

Spelers reizen naar Brussel en vieren

WEDSTRIJDEN Na de wedstrijd tegen Charleroi vertrok de Anderlechtbus zo snel mogelijk richting Constant Vanden Stockstadion. Ook de meegereisde fans zakten nog af naar Brussel. In het Astridpark waren op dat moment al veel supporters aanwezig om de wedstrijd open groot scherm te volgen. Lees verder »

 18-05-2017 

Spelers al vertrokken richting Waals-Brabant

Spelers al vertrokken richting Waals-Brabant

ANDERE Rond 11u deze voormiddag zijn de spelers samengekomen in het trainingscomplex te Neerpede om van daaruit op afzondering te vertrekken. Staff en spelers verblijven nog enkele uren op hotel ergens in Waals-Brabant om zich in alle rust voor te bereiden op de wedstrijd tegen Charleroi vanavond. Lees verder »

"Kom naar het stadion, het geeft de spelers een boost"

INTERVIEWS RSC Anderlecht zet voor de tweede keer zijn deuren open om de wedstrijd tegen Charleroi te bekijken op groot scherm. Paars-wit start vanavond aan zijn tweede matchbal om de titel binnen te halen. Het feestcomité haalt voor de tweede keer alles uit de kast om de supporters in het Constant Vanden Stock Stadion een prettige en hopelijke feestelijke avond te bezorgen. Lees verder »

Weiler genomineerd voor Trainer van het Jaar

Weiler genomineerd voor Trainer van het Jaar

ANDERE Eerder raakte al bekend dat Frank Boeckx  bij de genomineerden hoorde voor Doelman van het Jaar en Youri Tielemans voor Belofte van het Jaar, Vandaag is het de beurt aan René Weiler, hij hoort bij de genomineerden voor Trainer van het Jaar. Hein Vanhaezebrouck en Felice Mazzu vervolledigen de top drie. Lees verder »

Geen grootse kampioenenviering in Stad Brussel

Geen grootse kampioenenviering in Stad Brussel

INTERVIEWS Bij de titeloverwinning van Gent en Brugge, barstte in beide steden een groot volksfeest los, ook Rotterdam was afgelopen maandag te klein voor de viering van Feyenoord. Zo een taferelen moeten we niet in Brussel verwachten, tot grote spijt van RSC Anderlecht. “We kijken met bewondering naar steden als Brugge en Gent, die hun clubs als trotse ambassadeurs beschouwen", aldus David Steegen. Lees verder »

Verschillende scouts aanwezig op Mambourg

Verschillende scouts aanwezig op Mambourg

ANDERE Er zullen vanavond verschillende scouts aanwezig zijn tijdens de wedstrijd tegen Charleroi, uit zowel binnen- en buitenland. Ondermeer Norwich, Fulham, Gent, Westerlo en Genk zijn vertegenwoordigd. Ook Manchester United stuurt een afgevaardigde. De bondscoach van Algerije komt Sofiane Hanni bekijken. Lees verder »

Gala live en gratis op Play Sports

Gala live en gratis op Play Sports

ANDERE De genomineerden voor Doelman van het Jaar en Belofte van het Jaar, raakten al bekend. Maandag wordt de Profvoetballer van het Jaar gekozen. Dat gala zal live én gratis te volgen, voor alle digitale abonnees van Telenet, zijn op Play Sports. Imke Courtois en Bram Lambert nemen de presentatie voor hun rekening.  Lees verder »

Anderlecht vermijdt boete

Anderlecht vermijdt boete

ANDERE Contractueel is het verplicht dat de ploeg die kampioen speelt, beelden laat maken op de bus op de terugweg naar huis. Anderlecht heeft liever geen pottenkijkers en riskeert een boete van 10.000€. Paars-wit zal dan maar zelf beelden maken op de bus en die doorgeven aan de rechtenhouders. Maar eerst kampioen spelen natuurlijk.  Lees verder »

"Niet denken dat we er al zijn"

INTERVIEWS Matchbal nummer 2 vanavond voor Anderlecht. Als het wint, of Brugge punten laat liggen, is paars-wit kampioen. Maar dat laatste is geen optie voor Frank Boeckx, de doelmanpakt liever de drie punten, al beseft hij dat dat geen simpele opdracht is.  Lees verder »

Dancing Carré in Astridpark

Dancing Carré in Astridpark

ANDERE Het is al jaren de gewoonte dat Anderlecht de titel viert in dancing Carré. Alleen is die gesloten op donderdag. Maar geen nood, de Carré komt gewoon naar het Constant Vanden Stock Stadion. Samen met twee huis-dj's, 70 flessen champagne en een negenliterfles Piper-Heidsieck. Maar eerst de titel binnenhalen natuurlijk.  Lees verder »

Teodorczyk kreeg bolwassing voor hele groep

Teodorczyk kreeg bolwassing voor hele groep

ANDERE Lukasz Teodorczyk voelde op gegeven moment bij Anderlecht dat de ploeg hem nodig had en begon zich daar ook naar te gedragen. René Weiler kneep eerst nog een oogje dicht, tot de maat vol was. De Pool werd op training naar de invallers verwezen en vervangen door Isaac Kiese Thelin. In de kleedkamer wordt hij op de vingers getikt voor de hele groep.  Lees verder »

Uitspraak op 28 juni

Uitspraak op 28 juni

ANDERE 28 juni 2017 kent Olivier Deschacht in principe zijn straf in de gokaffaire. Zijn advocaat Luc Deleu ging gisteren voluit voor de vrijspraak. Broer Xavier Deschacht benadrukte meermaals dat hij het was die actief was op de gokaccount. De verdediger zelf kreeg de pers niet te zien, hij maakte gebruik van een zij-ingang.  Lees verder »

 17-05-2017 

Anderlecht in pot 3 in Champions League

Anderlecht in pot 3 in Champions League

ANDERE Indien Anderlecht kampioen wordt en zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League, komt het daarin in pot 3 terecht. Dit is zeer goed nieuws, aangezien Anderlecht zo mogelijk mag rekenen op een relatief haalbare tegenstander uit pot 4. Al is dit niet altijd een garantie natuurlijk. Lees verder »

Kouyaté bezoekt oefencentrum

Kouyaté bezoekt oefencentrum

ANDERE Mooi bezoek deze voormiddag in het oefencomplex van Anderlecht. Een dag voor de titelwedstrijd tegen Charleroi kwam Cheikhou Kouyaté zijn voormalige ploegmaats een hart onder de riem steken. Kouyaté werd onlangs geopereerd aan de pols en moet twee maanden revalideren. Lees verder »

Brugse politie wil alle relschoppers aanpakken

Brugse politie wil alle relschoppers aanpakken

ANDERE Niet alleen Lukasz Teodorczyk mag zich aan een boete verwachten na Club Brugge - Anderlecht, ook verschillende Club-fans moeten vrezen. Teodorczyks middenvinger kwam er nadat tientallen Club-fans hem op hetzelfde gebaar trakteerden en de Brugse politie wil hen allemaal opsporen en beboeten. Lees verder »

Lambrecth traint eerste keer in Anderlecht

Lambrecth traint eerste keer in Anderlecht

TRANSFERS Dylan Lambrecth trainde gisteren een eerste keer mee bij (de beloften van) Anderlecht. De spits kwam in januari over van FC Luik en werd meteen uitgeleend aan Roeselare. Dat West-Vlamingen verbraken vorige week het huurcontract en dus sluit Lambrecth het seizoen af in Anderlecht. Lees verder »

 16-05-2017 

Geschillencommissie wijkt niet af van opgelegde straf

Geschillencommissie wijkt niet af van opgelegde straf

ANDERE Middenvelder Clément Tainmont kreeg een schorsing van 2 speeldagen opgelegd nadat hij op de enkel trapte van Jeremy Perbet. Charleroi ging in beroep tegen het voorstel, vooral met de wedstrijd tegen Anderlecht in gedachten nu donderdag. De Geschillencommissie was echter niet te vermurwen en behield de twee speeldagen schorsing.  Lees verder »

Boeckx genomineerd voor doelman van het jaar

Boeckx genomineerd voor doelman van het jaar

ANDERE Frank Boeckx is genomineerd voor de trofee van Doelman van het Jaar, dat maakte Het Nieuwsblad bekend. Lovre Kalinic (AA Gent) en Mathew Ryan (KRC Genk) vervolledigen het lijstje. Volgende week maandag weten we wie de uiteindelijk overwinnaar is. Dan wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Lees verder »

Mauves Army: Kom in paars en wit naar het stadion

Mauves Army: Kom in paars en wit naar het stadion

ANDERE Donderdag staat de laatste uitwedstrijd van RSC Anderlecht op het programma. Supportersgroep Mauves Army roept alle supporters, die de verplaatsing naar Charleroi maken, om in het paars en wit te komen om zo van het uitvak een paars-witte muur te maken. De supportersgroep heeft eveneens een spandoek voorzien en 600 vlaggen verdeeld over het uitvak.  Lees verder »

Anderlecht pleit voor sereniteit

Anderlecht pleit voor sereniteit

INTERVIEWS De wedstrijd Club Brugge - Anderlecht was er één vol incidenten, zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Vooral de "supporters" van Brugge lieten zich soms wel heel erg gaan. Zelf steekt Anderlecht zich ook niet weg, zo was er de middelvinger van Teodorczyk. Maar wat Anderlecht vooral dwars zit, is dat het zo erg uit de hand kan lopen. Het pleit voor sereniteit op en naast het veld.  Lees verder »

Deschacht gaat voluit voor vrijspraak

Deschacht gaat voluit voor vrijspraak

ANDERE De Kansspelcommissie buigt zich morgen over het dossier van Olivier Deschacht. De Anderlecht-verdediger zal persoonlijk aanwezig zijn om zich te verdedigen. Onder meer zijn wedstrijdpremies moeten aantonen dat hij niet zelf gokte. Lees verder »

Teodorczyk krijgt boete voor middelvinger

Teodorczyk krijgt boete voor middelvinger

ANDERE De Brugse politie gaat Lukasz Teodorczyk een proces-verbaal opsturen voor de opgestoken middelvinger richting Brugse fans. Verzachtende omstandigheid is dat de Pool geprovoceerd werd door de Brugse aanhang. Toch mag hij zich aan een boete verwachten: "Een inbreuk op de voetbalwetgeving", klinkt het in Brugge.  Lees verder »

2.000 bezoekende fans op Charleroi

2.000 bezoekende fans op Charleroi

WEDSTRIJDEN Charleroi heeft 2.000 tickets ter beschikking voor RSC Anderlecht overmorgen. Daarvan zijnde meeste al de deur uit. Ook Mambourg zelf is zo goed als uitverkocht. Bij winst van paars-wit zijn ze kampioen maar net als tegen Brugge is er geen huldiging voorzien op het veld van Charleroi.  Lees verder »

Zulte-Waregem denkt opnieuw aan Deschacht

Zulte-Waregem denkt opnieuw aan Deschacht

TRANSFERS Olivier Deschacht is dit seizoen einde contract bij Anderlecht. Van een contractverlening is vooralsnog geen sprake. Coach van Zulte-Waregem, Francky Dury, ziet in Deschacht de ideale versterking. Vorige zomer was er ook al interesse aan de Gaverbeek voor de 36-jarige verdediger.  Lees verder »

 15-05-2017 

Bij winst komen spelers naar het stadion

Bij winst komen spelers naar het stadion

ANDERE De aftrap van Charleroi - Anderlecht is voorzien om 20u30. Ondanks het latere aanvangsuur, zullen bij winst van paars-wit, de spelers zich na de wedstrijd naar het Constant Vanden Stock Stadion begeven. Dat bevestigde David Steegen tegenover het VTM nieuws. Lees verder »

Belgisch voetbal ook op Proximus

Belgisch voetbal ook op Proximus

ANDERE Er is nu ook een akkoord met Proximus over het uitzenden van het Belgisch voetbal. Het telecombedrijf zal, net als Telenet, de wedstrijden uit de Jupiler Pro League uitzenden. Proximus zal ook de wedstrijden van de eerste klasse B voor zijn rekening nemen. Lees verder »

Wouters fluit Anderlecht - KV Oostende

Wouters fluit Anderlecht  - KV Oostende

ANDERE Zondag 21 mei speelt RSC Anderlecht zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Luk Wouters is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Peter Hermans, Stijn Hutsebaut, Jeroen Walschap, Sebastien Delferière en Jonathan Lardot. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 14u30. Lees verder »

"Weiler leerde Anderlecht modern voetballen"

OPINIES Ook na de partij van gisteren tegen Club Brugge regent het bij de analisten kritiek op de manier waarop Anderlecht voetbalt. Voetbaljournalist Peter 't Kint van Sport/Voetbalmagazine ziet het anders. Hij vergelijkt het voetbal van Anderlecht met de succesformules van Juventus en Real Madrid. Lees verder »

Anderlecht scout Marokkaanse spits

Anderlecht scout Marokkaanse spits

TRANSFERS Volgens Marokkaanse media bekeek een scout van Anderlecht vrijdag de wedstrijd tussen Wydad Casablanca en Cotonsport Garoua in de Afrikaanse Champions League. De man zat er voor Mohamed Ounajem, een 25-jarige spits/aanvallende middenvelder van Wydad. Lees verder »

Delferière: "Bond moet beslissen"

Delferière:

INTERVIEWS Sommige Club Brugge-supporters lieten zich gisteren van hun lelijkste kant zien. In de tweede helft kreeg assistent-scheidsrechter Wim Smet zelfs een voetzoeker tegen het lichaam gegooid. Sebastien Delferière, die de wedstrijd perfect in de hand had, maakt een verslag op van de incidenten: "Nadien moet de bond beslissen." Lees verder »

Ook donderdag grote schermen

Ook donderdag grote schermen

ANDERE Ook voor de partij van donderdag in Charleroi voorziet Anderlecht vier grote schermen in het Constant Vanden Stock-stadion. Supporters die niet naar Charleroi trekken, kunnen de wedstrijd zo samen volgen in het eigen stadion. Lees verder »

Martinez gespot in tribune

Martinez gespot in tribune

ANDERE Bondscoach Roberto Martinez was aanwezig in de tribunes voor de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. Wellicht was hij present om sommige spelers aan het werk te zien met oog op de twee voetbalinterlands die eraan komen tegen Tjechië en Estland begin juni. Lees verder »

Wanneer kampioen: de scenario's.

Wanneer kampioen: de scenario's.

ANDERE Anderlecht kwam gisteren niet verder dan een gelijkspel tegen Club Brugge. De stand in het klassement blijft dus nog altijd hetzelfde, paars-wit heeft vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. Wanneer en hoe speelt Anderlecht eventueel kampioen ? De scenario's. Lees verder »

Obradovic: "We moeten dit resultaat aanvaarden"

Obradovic:

INTERVIEWS Er was de voorbije week veel druk voor RSC Anderlecht, dat geeft ook Ivan Obradovic toe. Maar heel de groep is daar goed mee omgegaan. Komende week wordt een cruciale voor de paars-wit met nog twee wedstrijden te gaan. "We moeten nog één week gefocust blijven", aldus de Serviër. Lees verder »

Appartement Heylen in brand door Bengaals vuur

Appartement Heylen in brand door Bengaals vuur

ANDERE Gisteren was er een kampioenenfeestje aan de gang van een Deurnese voetbalclub in de Antwerpse Riemstaat. Tijdens die fesitiviteiten belandde een vuurpijl op het dak van een appartemensgebouw, waardoor het dak vuur vatte Toevallig het gebouw waar Michaël Heylen woont. Het gebouw moest ontruimd worden maar er vielen gelukkig geen slachtoffers.  Lees verder »

Hanni: "Jammer dat het niet genoeg was"

Hanni:

INTERVIEWS De wedstrijd was amper tien minuten bezig toen er een vrijschop viel voor RSC Anderlecht. Even was er discussie tussen Youri Tielemans en Sofiane Hanni over wie hem zou nemen. Hanni won het duel en zette de vrijschop om in een doelpunt. "Ik voelde dat het mijn moment was", aldus de Algerijn.  Lees verder »

Weiler: "Dit is geen straf"

Weiler:

INTERVIEWS Lukasz Teodorczyk mocht gisteren op de bank starten, al benadrukt René Weiler dat dat niet was om hem te straffen, integendeel. De Pool heeft tijdens deze play-offs nog niet kunnen scoren en de coach wou zou de druk wat wegnemen. Want de frustratie is groot bij Teodorczyk, dat is al een paar dagen te merken.  Lees verder »

"Niemand neemt hem iets kwalijk"

INTERVIEWS Youri Tielemans had de kans om Anderlecht de titel te bezorgen, maar hij miste de zo goed als zeker beslissende penalty. Geen mens die hem iets kwalijk neemt. Zijn ploegmaats niet of zijn trainer niet. "Hij moet gewoon de volgende opnieuw trappen", was de algmene teneur bij iedereen die paars-wit is. Lees verder »

Spajic: "Hyperbelangrijk punt"

Spajic:

INTERVIEWS Bij alles spelers heerst hetzelfde besluit, iedereen is tevreden met het behaalde punt op Club Brugge. Ook Uros Spajic is tevreden over de uitslag: "Want dit is een hyperbelangrijk punt". Anderlecht heeft zijn voorsprong van vier punten nog altijd beet. De klus klaren tegen Charleroi dan maar.  Lees verder »

Kara: "Belangrijk punt"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj is tevreden over het resultaat van Anderlecht: "We mochten gewoon niet verliezen". Missie geslaagd dus volgens de Senegalees. Want het belangrijkste is nog altijd kampioen worden, waar dat gebeurt maakt op zich niets uit.  Lees verder »

 14-05-2017 

René Weiler geraakt door een projectiel

René Weiler geraakt door een projectiel

WEDSTRIJDEN René Weiler gaf na de partij op Brugge geen reactie. De coach liet dat over aan assistent Sesa. De reden is eenvoudig: Weiler werd in de zij geraakt door een projectiel en ging naar de dokter voor verzorging. Volgens David Sesa was het niet al te ernstig. Lees verder »

FT: Club Brugge - RSC Anderlecht 1-1

FT: Club Brugge - RSC Anderlecht 1-1

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Brugge hielden elkaar in balans vandaag. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel na goals van Hanni en Vormer, beiden op vrije trap. Tielemans miste halfweg de tweede helft een strafschop. Zo moet Anderlecht nog minstens tot donderdag wachten om kampioen te worden. Herbeleef de fases van de wedstrijd via dit artikel. Lees verder »

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

Voorbeschouwing: Club Brugge - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur krijgt Anderlecht een eerste kans om de landstitel 2016-2017 te grijpen. Het moet dan wel winnen op het veld van Club Brugge. Gemakkelijk wordt het niet. Sinds de afgang in Anderlecht boekte blauw-zwart negen op negen en het vertrouwen bij de Bruggelingen is helemaal terug. Lees verder »

 13-05-2017 

Ook U21 verliezen hun bekerfinale

Ook U21 verliezen hun bekerfinale

JEUGD Net als de dames hebben ook de beloften hun bekerfinale verloren. De U21 ploeg ging kopje onder tegen Racing Genk met 2-1. De Limburgers kwamen op voorsprong na 54 minuten dankzij een penalty. Amuzu maakte zeven minuten voor tijd gelijk (video), maar kort voor het einde profiteerde de thuisploeg van een misverstand tussen Svilar en Foulon.  Lees verder »

Dames verliezen bekerfinale van AA Gent

Dames verliezen bekerfinale van AA Gent

DAMES De dames hebben hun bekerfinale niet kunnen winnen. AA Gent won verdiend met 3-1. Aan de rust stond het 1-0 voor de Buffalo's. Ella Van Kerkhoven maakte, uit het niets, het enige Anderlechtdoelpunt (1-1). De Oost-Vlamingen waren echter niet van slag en legden er nog twee in het mandje. Eerder liep Anderlecht ook al de titel mis. Lees verder »

Terugkeer Mbemba zit er voorlopig niet in

Terugkeer Mbemba zit er voorlopig niet in

ANDERE Chancel Mbemba mag zich opmaken voor de Premier League. Hij won met Newcastle van Barnsley met 3-0 en tekende zelf voor de tweede goal. Daardoor promoveert zijn club weer naar de hoogste afdeling, na een jaartje in de tweede klasse te hebben vertoefd. Lees verder »

West Brom wil Chipciu

West Brom wil Chipciu

TRANSFERS Dat Tielemans zal vertrekken, staat vast, maar ook Dendoncker, Kara, Teodorczyk en Najar zijn internationaal geageerd. Daarnaast zou er ook interesse zijn voor Chipciu. Hij zou worden gevolgd door het Engelse West Brom.  Lees verder »

 12-05-2017 

Principeakkoord tussen Anderlecht en Monaco

Principeakkoord tussen Anderlecht en Monaco

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws zou RSC Anderlecht een principeakkoord bereikt hebben rond de transfer van Youri Tielemans. De jonge middenvelder zou voor een bedrag van 25 miljoen euro zijn handtekening, voor vijf seizoenen, zetten bij AS Monaco. Na de play-offs zal Tielemans meteen zijn medische testen gaan afleggen.  Lees verder »

Vier grote schermen in Astridpark

Vier grote schermen in Astridpark

ANDERE In plaats van één groot scherm plaatst Anderlecht zondag vier schermen, in kubusvorm, in het Constant Vanden Stock Stadion. De schermen zijn tien meter op zes meter groot en worden in het midden van het plein geplaatst, zodat elke tribune naar een scherm kan kijken. Op die manier kunnen alle aanwezige supporters de wedstrijd perfect volgen.  Lees verder »

Delferière: "Hiervoor word je scheidsrechter"

Delferière:

INTERVIEWS Sebastien Delferière werd begin deze week aangeduid om de wedstrijd van zondag in goede banen te leiden. Delferière is één van de beste scheidsrechters in ons land en dan ook dé aangewezen persoon om de topper te leiden. De scheidsrechter zelf kijkt er ook naar uit: "Het is voor dat soort wedstrijden dat je scheidsrechter wordt." Lees verder »

Galawedstrijd te Verviers met Vanden Borre

Galawedstrijd te Verviers met Vanden Borre

ANDERE 11 juni staat de galawedstrijd tussen Verviers en Brussel op het programma. Deze derde editie gaat door in het Bielmont Stadion. Voor de selectie van Verviers is Albert Mboyo Sambi Lokongo van de RSCA-Academy uitgenodig. In de Brusselse selectie maakt Anthony Vanden Borre zijn opwachting.  Lees verder »

Tielemans: "Er is nog niets getekend"

Tielemans:

INTERVIEWS Deze morgen brachten enkele Franse media het bericht dat Youri Tielemans al zou getekend hebben bij AS Monaco voor een transferbedrag van om en bij de 25 miljoen euro. De middenvelder stond deze middag de pers te woord naar aanleiding van de wedstrijd van zondag en zijn reactie was duidelijk: "Er is nog niets en nergens getekend." Lees verder »

Tielemans: "We zijn klaar voor Brugge"

Tielemans:

INTERVIEWS Deze middag was de eer weggelegd voor Youri Tielemans om de persconferentie voor te zitten naar aanleiding van de wedstrijd tegen Club Brugge. Het feit dat Brugge vorig jaar de titel pakte tegen Anderlecht zit de jonge middenvelder nog altijd hoog, maar hij wil geen voorbarige uitspraken doen: "Want in voetbal is alles mogelijk." Lees verder »

Opnieuw interesse voor Ricci

Opnieuw interesse voor Ricci

TRANSFERS Volgens Calciomercato toont Anderlecht opnieuw interesse in Federico Ricci. Deze 22-jarige Italiaanse flankaanvaller wordt dit seizoen door AS Roma uitgeleend aan Sassuolo. Daar zit hij voornamelijkop de bank. Lees verder »

Ster voor Boeckx, huis voor Tielemans

Ster voor Boeckx, huis voor Tielemans

ANDERE Voor deze mogelijke titelmatch van zondag laat de Pro League, in navolging voor dat van de topschutter, speciale shirts maken voor de assistkoning en voor de doelman met de meetste clean sheats. Youri Tielemans speelt zondag dus met een huis op de rug, Boeckx, met een ster. Lees verder »

Beker wordt pas op 21 mei uitgereikt

Beker wordt pas op 21 mei uitgereikt

ANDERE De Pro League heeft beslist dat de beker voor de landskampioen pas op 21 mei wordt ovefhandigd aan de winnende club. Zelfs indien de overwinnaar eerser bekend is. Indien Anderlecht wint van Club Brugge nu zondag zal het dus moeten wachten tot 21 mei, thuis tegen Oostende,eer het de beker krijgt.  Lees verder »

 11-05-2017 

Gratis toegang bij bekerfinale U21

Gratis toegang bij bekerfinale U21

JEUGD De U21 van Anderlecht spelen zaterdag om 15 uur tegen RC Genk de finale van de Beker van België U21. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van Genk (hoofdveld). Supporters kunnen de partij gratis bijwonen. Lees verder »

Problemen Nuytinck nog niet van de baan

Problemen Nuytinck nog niet van de baan

BLESSURES Bram Nuytinck traint ook deze week individueel wegens de problemen met zijn achillespees. Wellicht zit hij zondag wel gewoon in de wedstrijdkern voor de partij op Club Brugge, maar door de terugkeer van Kara Mbodj zal hij opnieuw bankzitter zijn. Lees verder »

 10-05-2017 

Anderlecht speurt verder naar Afrikaans talent

Anderlecht speurt verder naar Afrikaans talent

JEUGD Anderlecht richt steeds nadrukkelijker zijn pijlen op Afrika om er nieuw talent te ontdekken. In de loop van de komende weken zal paars-wit in verschillende Afrikaanse landen toernooien organiseren om veelbelovende talenten van lokale voetbalscholen aan het werk te zien. Lees verder »

Nog meer Duitse interesse voor Sowah

Nog meer Duitse interesse voor Sowah

TRANSFERS Naast RB Leipzig tonen ook Borussia Dortmund en Hannover interesse voor Emmanuel Adjei Sowah, zo meldt Het Laatste Nieuws. Het is echter de vraag of Anderlecht de Ghanees wil laten vertrekken. Als Andy Najar vertrekt, wordt hij naast Dennis Appiah de tweede rechtsback in de kern. Lees verder »

AZ haalt andere doelman dan Roef

AZ haalt andere doelman dan Roef

TRANSFERS AZ Alkmaar heeft een mondeling akkoord bereikt met Marco Bizot, de doelman van RC Genk. Bizot is einde contract in Genk en kan bij AZ voor vier jaar tekenen. Dit is slecht nieuws voor Davy Roef, die ook interesse genoot van AZ. Lees verder »

Vancamp: "Deze titel is voor mijn familie"

Vancamp:

INTERVIEWS Het lukte Jorn Vancamp niet om te scoren tijdens de titelwedstrjid van de beloften te Denderleeuw, maar hij zorgde wel opnieuw voor het nodige gevaar. Als kapitien dirigeerde hij zijn troepen naar de overwinning. "Het is zalig om thuis kampioen te spelen op de laatste speeldag van de play-offs", zei Vancamp achteraf. Lees verder »

Hanni: "We laten ons niet opjagen"

Hanni:

INTERVIEWS Anderlecht voetbalde voorbije zondag zichtbaar met stress. Nu de titel binnen handbereik is, is het normaal dat die druk alleen maar toeneemt. René Weiler wil deze week vooral de rust bewaren in zijn ploeg. Ook kapitein Sofiane Hanni is die mening toegedaan: "We laten ons niet opfokken", is hij duidelijk. Lees verder »

 09-05-2017 

Groot scherm voor Brugge en Charleroi

Groot scherm voor Brugge en Charleroi

ANDERE Er was al even sprake van en is nu ook bevestigd door RSC Anderlecht. Er komt een groot scherm in het Constant Vanden Stock Stadion waar de uitwedstrijden tegen Club Brugge en Charleroi kunnen gevolgd worden. Speelt Anderlecht kampioen bij één van beide wedstrijden, komen de spelers nog naar het stadion afgezakt om de supporters te groeten en de beker te ontvangen uit handen van een vertegenwoordiger van de Pro League. Lees verder »

Tielemans: "Nog drie wedstrijden en dan beslis ik"

Tielemans:

INTERVIEWS Youri Tielemans won gisteren de Ebbenhouten Schoen, onvermijdelijk kreeg hij opnieuw de vraag waar zijn toekomst ligt. Maar de jonge middenvelder laat nog niet in zijn kaarten kijken en wil zich nu vooral concentreren op Anderlecht. "Er zijn nog drie wedstrijden te spelen en daarna beslis ik", aldus Tielemans. Lees verder »

Steegen: "Liefst zo snel mogelijk naar onze fans"

Steegen:

INTERVIEWS De politie van Brugge ziet een Brussels feestje op Jan Breydel niet zitten dus verbiedt het elke viering. Vooral om provocatie te voorkomen. Niet dat Anderlecht dat van plan was. Als paars-wit de titel wint, wil het liefst zo snel mogelijk terug keren naar Brussel: "Om onze fans te bedanken voor het seizoen", aldus David Steegen. Lees verder »

 08-05-2017 

Beloften mogen titel vieren

Beloften mogen titel vieren

JEUGD RSC Anderlecht heeft de week al goed ingezet. De U21 wonnen zonet hun wedstrijd van KRC Genk met 3-1 en kronen zich zo kampioen. Voor de rust was de wedstrijd al gespeeld na doelpunten van Massimo Bruno, Edo Kayembe en Kobe Cools. Lees verder »

Tielemans wint Ebbenhouten Schoen

Tielemans wint Ebbenhouten Schoen

ANDERE Youri Tielemans is de winnaar van de Ebbenhouten Schoen, de beste voetballer van Afrikaanse origine Hij volgt zijn ploegmaat Sofiane Hanni op die deze 26ste editie op de derde plaats eindigde. "Ik ben fier om met deze prijs mijn roots te kunnen tonen", aldus de middenvelder.  Lees verder »

Anderlecht bespreekt mogelijkheid voor groot scherm

Anderlecht bespreekt mogelijkheid voor groot scherm

ANDERE Zondag speelt Anderlecht tegen Club Brugge, bij winst kronen ze zich tot landskampioen. Vele supporters kunnen de verplaatsing naar Jan Breydel niet meemaken. Anderlecht bespreekt de komende dagen met de politiediensten de mogelijkheden om een groot scherm te plaatsen aan het Constant Vanden Stock Stadion, dat weet het VTM nieuws. Lees verder »

U21: Opstelling Anderlecht - Genk

U21: Opstelling Anderlecht - Genk

JEUGD Om 19u30 starten de beloften van RSC Anderlecht aan hun belangrijke wedstrijd tegen KRC Genk. Een overwinning levert hen de titel op. Massimo Bruno maakt deel uit van de basiself, Mile Svilar staat onder de lat. Come on Young Mauves !!! Lees verder »

Degryse looft Boeckx

Degryse looft Boeckx

ANDERE Marc Degryse zag vooral een sterke doelman tijdens Anderlecht - Zulte-Waregem, Frank Boeckx. Terwijl duidelijk te merken was dat zijn ploegmaats onder stress speelden, stond de doelman er als een huis. "We kunnen hem niet genoeg in de bloemetjes zetten", aldus Degryse.  Lees verder »

Gumienny aangeduid voor Charleroi - Anderlecht

Gumienny aangeduid voor Charleroi - Anderlecht

ANDERE Na de topper tegen Club Brugge, staat de uitwedstrijd tegen Charleroi op het programma, daar zal Serge Gumienny het spelverloop leiden. Hij zal dit ook niet alleen doen, zijn assisten zijn Jimmy Cremers, Kristof Meers, Christophe Baillieul, Bart Vertenten en Nathan Verboomen.  Lees verder »

Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht

Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht

ANDERE De scheidsrechter voor de topper van komende zondag is gekend. Sebastien Delferière is aangeduid om de wedstrijd in Jan Breydel in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut, Dirk Gilon, Luc Wouters en Wim Smet. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

"Hij keert niet terug naar Anderlecht"

INTERVIEWS Sebastian De Maio, het moet ergens de korste transfer zijn van RSC Anderlecht. Tijdens de voorbereiding mocht hij zelfs even de aanvoerdersband dragen. Tot heimwee de bovenhand haalde en hij verhuurd werd aan Fiorentina. Een terugkeer naar Brussel zit er zeker niet in, volgens zijn makelaar Diego Tavano. Lees verder »

Kara Mbodj gelukkig met de overwinning

Kara Mbodj gelukkig met de overwinning

ANDERE Kara Mbodj was gisteren geschorst tegen Zulte-Waregem. Het duo Spajic - Nuytinck hielden de paars-witte verdediging goed gesloten en hielpen zo Frank Boeckx aan een nieuwe clean sheet. De Senegalees was wel aanwezig om zijn ploegmaats te ondersteunen en aan te moedigen. Voor en na de wedstrijd maakte hij met plezier tijd voor de supporters. Lees verder »

Weiler: "Last van wat stress"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler stak niet weg dat zijn ploeg er geen al te beste wedstrijd had opzitten. Maar ook daar klonk "de drie punten zijn het belangrijkste". De coach geeft toe dat bij sommige spelers de stress toch wat parten begint te spelen. Bovendien gaf Zulte-Waregem zich niet zomaar gewonnen. Lees verder »

 07-05-2017 

AA Gent haakt af in titelstrijd

AA Gent haakt af in titelstrijd

WEDSTRIJDEN AA Gent heeft zondagmiddag met 4-3 verloren op het veld van KV Oostende. De Oost-Vlamingen blijven zo op vijf punten van Anderlecht hangen. Als Anderlecht straks wint van Zulte Waregem, is het volgende week bij een overwinning op het veld van Club Brugge altijd kampioen. Lees verder »

 06-05-2017 

Anderlecht-dames verliezen titel op bizarre manier

Anderlecht-dames verliezen titel op bizarre manier

DAMES De Anderlecht-dames hadden goede hoop op de titel. Het was al van 1998 geleden dat ze die nog binnen haalde. Ze dachten safe te zitten na hun 0-3 overwinnig op Oud-Heverlee Leuven en stonden ze drie punten voor op het klassement. De enige voowaarde was dat de dames van Standard niet mochten winnen met 10 doelpunten verschil.  Lees verder »

Dury: "We zijn allerminst uitgeblust"

Dury:

INTERVIEWS Morgen komt Zulte-Waregem op bezoek in het Constant Vanden Stock Stadion. Anderlecht moet winnen om de hoop op de titel in leven te houden. Essevee van hun kant, hoopt eindelijk eens hun eerste overwinning in play-off 1 te pakken: "Mijn ploeg gelooft in een stunt", zegt coach Franky Dury.  Lees verder »

Boeckx was bijna kapitein

Boeckx was bijna kapitein

ANDERE Dat René Weiler het wel heeft voor Frank Boeckx, is geen geheim. Maar bijna had hij de doelman ook kapitein gemaakt. Aan het begin van het seizoen zocht de coach nog naar zijn kapitien en zijn keuze viel dus op Boeckx. De doelman zelf bedankte voor de eer.  Lees verder »

Ook Anderlecht kiest

Ook Anderlecht kiest

ANDERE Gisterenmorgen streek de caravaan van 'Profvoetballer van het Jaar' neer op Neerpede. Op wie de spelers stemden bleef vooralsnog geheim, maar daar zitten heel zeker wel Anderlecht-spelers tussen. Met Youri Tielemans en Leander Dendoncker lopen er toch wel twee kanshebbers rond.  Lees verder »

Beloften spelen maandag voor de titel

Beloften spelen maandag voor de titel

JEUGD De U21 van RSC Anderlecht spelen maandag hun laatste wedstrijd van play-off 1 tegen hun leeftijdsgenoten van Genk. En het is er meteen eentje die kan tellen. Bij winst kronen de beloften zich tot kampioen. De aftrap is voorzien om 19u30 in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Lees verder »

 05-05-2017 

Teodorczyk nog steeds gegeerd

Teodorczyk nog steeds gegeerd

TRANSFERS Lukasz Teodorczyk komt nu enkele wedstrijden niet meer aan scoren toe, maar dat wil niet zeggen dat de intresse voor de Pool afneemt. Volgens de RTBFis het vooral Liverpool dat in pole position ligt. Het is vooral de coach van Liverpool, Jürgen Klopp, die Teodorczyk perse wil binnen halen.  Lees verder »

"Zou mooi zijn voor onze supporters"

INTERVIEWS Je ziet al vaker passeren op sociale media tussen de Anderlecht-supporters: "Kampioen spelen op Brugge." Is dat een iets wat de spelers ook wel zien zitten. Als alles een beetje meezit is het inderdaad mogelijk om de kampioenstitel binnen te halen op Jan Breydel.  Lees verder »

Boeckx kreeg de voorkeur op een nieuwe topkeeper

Boeckx kreeg de voorkeur op een nieuwe topkeeper

TRANSFERS - ANDERE Tijdens de winterstop trachtte Anderlecht een nieuwe topkeeper binnen te halen. Vele namen passeerden de revue, maar coach Weiler wou het evenwicht in de kleedkamer niet verstoren en ging daarom door met Boeckx. Een slimme zet zo bleek achteraf. De interesse in Sirigu was het meest concreet, maar tot een transfer kwam het omwille van die reden dus niet. Lees verder »

"Monaco zou mooie stap zijn"

INTERVIEWS Dennis Appiah is een jeugdproduct van AS Monaco. Hij ziet in de Franse club de goede keuze voor Youri Tielemans. Vooral om de coach van Monaco, Leonardo Jardim, iemand is die graag met jongeren werkt. Al blijft de vraag of Tielemans zelf een overstap naar Monaco ziet zitten.  Lees verder »

"We mogen ons amuseren"

INTERVIEWS René Weiler stond voor een zware taak toen hij aankwam op Anderlecht. En de Zwitser lachte er niet mee. Toch blijkt dat hij niet zo streng is als de buitenwereld denkt. "We mogen ons amuseren", zegt Dennis Appiah over de coach, "Ik vind hem helemaal niet zo streng." Lees verder »

Appiah: "De goesting is groot"

Appiah:

INTERVIEWS Dennis Appiah is door het uitvallen van Andy Najar de vaste rechtsback. De Fransman heeft maar één doel voor ogen, en dat is kampioen worden met Anderlecht. Al geeft hij toe dat paars-wit er nog niet helemaal is ondanks een voorsprong van vier punten. Lees verder »

Kara traint individueel

Kara traint individueel

BLESSURES - ANDERE Kara Mbodj pakte tegen AA Gent zijn derde gele kaart en is dus geschorst voor de wedstrijd van komende zondag tegen Zulte-Waregem. De Senegalees profiteert van die vrije tijd om zijn knie te laten rusten. Hij traint dus vooral individueel.  Lees verder »

 04-05-2017 

Obradovic: "Paars haar ? Nee, eerder een tattoo"

Obradovic:

INTERVIEWS Gisteren was het aan Ivan Obradovic om op vragen van de fans te antwoorden tijdens een Facebook Live sessie. De Serviër is gelukkig bij paars-wit en kijkt er naar uit om eventueel Champions Leauge te spelen. En wat bij een landstitel ? Misschien wel de toer van Wasilewski op, een tattoo.  Lees verder »

Geen Nuytinck op training

Geen Nuytinck op training

BLESSURES Na twee dagen verlof hervatte Anderlecht gisteren de trainingen. Bram Nuytinck nam niet deel aan de groepstraining. Hij heeft nog steeds last van de achillespees. Het blijft afwachten of hij fit raakt voor het duel van zondag. Lees verder »

Doumbia denkt aan stapje terug

Doumbia denkt aan stapje terug

TRANSFERS In de voorbereiding leek het erop dat Idrissa Doumbia de ontdekking van dit seizoen zou worden, maar intussen dateren zijn laatste speelminuten al van 24 november. De middenvelder hoopt dit seizoen nog wat vertrouwen te krijgen, anders denkt hij aan een vertrek. Lees verder »

Roeselare zet Lambrecth aan de deur

Roeselare zet Lambrecth aan de deur

ANDERE SV Roeselare heeft de huurovereenkomst van Dylan Lambrecth met onmiddellijke ingang stopgezet. Een opstootje op training zou de oorzaak zijn, maar dat wordt zowel door Lambrecth zelf als door 'slachtoffer' Mathieu Cornet. Lees verder »

Veranderingen in het organigram

Veranderingen in het organigram

ANDERE Jan Verlinden, voormalig voetballer van KV Mechelen en momenteel actief bij de U15 van paars-wit, zal een nieuwe functie in de A-kern bekleden. Als personal coach zal hij de jongeren begeleiden met bijzondere aandacht voor hun schools presteren. Lees verder »

 03-05-2017 

TV rechten leveren 'amper' 80 miljoen op

TV rechten leveren 'amper' 80 miljoen op

ANDERE TV rechten zijn een belangrijke inkomstenbron geworden in het moderne voetbal. Voor de komende drie seizoenen zullen Telenet (Vlaanderen) en Voo (Wallonië) de wedstrijden uitzenden. Per seizoen zal dit 80 miljoen euro opbrengen. De eigenaar van de rechten is het Italiaanse MP & Silva die de doorverkoop naar de TV zenders regelt. Lees verder »

Anderlecht zet extra in op postformatie

Anderlecht zet extra in op postformatie

JEUGD - INTERVIEWS Met Youri Tielemans en Leander Dendoncker komen de paradepaardjes van het huidige elftal uit de eigen jeugdopleiding. Daar tegenover staat dat enkele veelbelovende talenten dreigen verloren te lopen. Anderlecht trok hieruit lessen en onderneemt actie om de postformatie te verbeteren. Lees verder »

Nuytinck traint in de zaal

Nuytinck traint in de zaal

BLESSURES De spelers kregen twee dagen verlof van René Weiler, maar die liet Bram Nuytinck aan zich voorbij gaan. Hij blijft verderwerken aan zijn herstel en trainde in Antwerpen verder. Vandaag hernemen de trainingen terug op Neerpede. De komende dagen moet blijken of de Nederlander fit geraakt voor de wedstrijd van zondag tegen Zulte-Waregem. Lees verder »

Zulte Waregem-spelers vinden Tielemans de beste

Zulte Waregem-spelers vinden Tielemans de beste

ANDERE Op maandag 22 mei, de dag na de laatste competitiewedstrijd, wordt de Profvoetballer van het Jaar bekend gemaakt. De stembus toert momenteel langs de eersteklassers en organiserende krant Het Nieuwsblad ging bij Zulte Waregem langs om te polsen wie hun favoriet is. Lees verder »

 02-05-2017 

Doelman U13 trekt naar Genk

Doelman U13 trekt naar Genk

JEUGD Viktor Sterckx, de doelman van de U13, verlaat Anderlecht na dit seizoen voor RC Genk. De U13 kenden overigens een ontgoochelend seizoen. De eindigden op maar liefst twintig punten van kampioen Genk. Lees verder »

Scheidsrechter Boucaut op het matje geroepen

Scheidsrechter Boucaut op het matje geroepen

ANDERE Er was al een hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Alexandre Boucaut tijdens de thuiswedstrijd van RSC Anderlecht tegen Charleroi. Gisteren herhaalde hij dat optreden nogmaals tijdens Club Brugge - Zulte-Waregem. Komend weekend krijgt Boucaut al geen enkele wedstrijd toegewezen, noch in play-off 1, noch in play-off 2.  Lees verder »

Het einde van Stadion?

Het einde van Stadion?

ANDERE Vandaag werd er niet alleen beslist over de TV-rechten voor de livebeelden maar ook over de samenvattingen van de wedstrjden in eerste klasse. Het sportprogramma 'Stadion' op VTM verzorgde al jaren die samenvattingen, maar de rechten gaan nu naar VIER. Telenet heeft immers een akkoord met SBS, het bedrijf dat VIER en VIJF uitbaat, aldus Het Nieuwsblad. Lees verder »

Vertenten fluit Anderlecht - Zulte Waregem

Vertenten fluit Anderlecht - Zulte Waregem

ANDERE Zondag om 18u neemt RSC Anderlecht het in het Constant Vanden Stock Stadion op tegen Zulte-Waregem. Scheidsrechter Bart Vertenten is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen, Tom Dens, Lawrence Visser en Bram Van Driessche.  Lees verder »

Wedstrijden Belgische competitie blijven op Telenet

Wedstrijden Belgische competitie blijven op Telenet

ANDERE Vandaag beslisten de Belgische eersteklassers over de TV-rechten voor de komende drie seizoenen, tijdens een buitengewone vergadering van de Pro League. De live-beelden blijven net als vorige jaren, in handen van Telenet en VOO. Met de verkoop van de TV-rechten ging een bedrag van ongeveer 80 miljoen euro gepaard.  Lees verder »

"Anderlecht heeft het nog stevig in handen"

OPINIES Na de klinkende overwinning vorige zondag tegen Club Brugge boekte Anderlecht in zijn jongste twee wedstrijden slechts één op zes. Moeten we ons zorgen maken? Journalisten Peter Vandenbempt (Sporza) en Jacques Sys (Sport/Voetbalmagazine) vinden van niet. "Anderlecht is zelfs de winnaar van de voorbije week." Lees verder »

Spajic pakt tweede gele kaart

Spajic pakt tweede gele kaart

ANDERE Zondagnamiddag pakte Uros Spajic zijn tweede gele kaart in de Ghelamco Arena. Zo voegt hij zich bij het lijstje van andere spelers die op één kaart van schorsing staan. Ook Adrien Trebel en Lukasz Teodorczyk horen daarbij. Een nieuwe gele kaart zou er voor zorgen dat ze de topper tegen Club Brugge moeten missen. Lees verder »

Man aangehouden voor dodelijke kopstoot

Man aangehouden voor dodelijke kopstoot

ANDERE De politie heeft een 45-jarige man opgepakt voor de kopstoot met dodelijke afloop die Anderlecht-supporter Guy Mertens kreeg na de wedstrijd Anderlecht - Gent van 9 april. Men is nu nog op zoek naar twee andere supporters die ook bij de ruzie betrokken zouden geweest zijn. Lees verder »

Komt Nuytinck dit seizoen nog in actie?

Komt Nuytinck dit seizoen nog in actie?

BLESSURES Vervangt Bram Nuytinck zondag de geschorste Kara Mbodj? Over die vraag moeten René Weiler en de medische staf zich de komende dagen het hoofd breken. De verdediger sukkelt met een chronische blessure aan de achillespees en zou idealiter rust moeten nemen voor de rest van het seizoen. Lees verder »

 01-05-2017 

Deadline prono morgenavond

Deadline prono morgenavond

WEBSITE Het Europese seizoen is toe aan de halve finales. Onze prono bestaat nu nog uit slechts vier wedstrijden (twee Champions League en twee Europa League). Vergeet zeker niet om jullie inzending te doen voor dinsdagavond 20u15. Veel succes! Lees verder »

Rubén: "Doel was om Europees te spelen"

Rubén:

INTERVIEWS Vorige wintermercato was er de doelmannenruil tussen RSC Anderlecht en Deportivo La Coruna. Ruben Martinez speelde na nieuwjaar elke Europese wedstrijd voor paars-wit, maar blijven doet hij niet. "Ik wil terug voor mijn land van herkomst spelen", laat Rubén weten.  Lees verder »

Frutos verliest bekerfinale met veteranen

Frutos verliest bekerfinale met veteranen

ANDERE Nicolas Frutos heeft de beker met zijn ploeg SK Londerzeel niet kunnen omhoog steken. Hij verloor de bekerfinale op Bissegem tegen Lindelhoeven VV met 2-0. Maar lang treuren doet de Argentijn niet: "Want hopelijk is het binnenkort wel feest op Anderlecht. We moeten nu gewoon punten blijven pakken." Lees verder »

Anderlecht volgt Malinese spits

Anderlecht volgt Malinese spits

TRANSFERS Het is nog niet zeker of Lukasz Teodorczyk ook volgend seizoen nog voor RSC Anderlecht speelt. De aankoopoptie op Isaac Kiese Thelin wordt wellicht niet gelicht. Dus moet paars-wit op zoek naar een andere spits. Momenteel volgt het de 23-jarige Milanese spits Adam Niane.  Lees verder »

Voor De Witte is het duidelijk

Voor De Witte is het duidelijk

INTERVIEWS Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, toonde zich gisteren een groot verliezer na de wedstrijd in de Ghelamco Arena. "Anderlecht heeft hier verdiend een gelijkspel gehaald, ze verdienden misschien wel wat meer." De Witte wou zelfs al felecitaties richting paars-wit sturen: "Laat ons misschien nu al zeggen dat we een kleine felicitatie richting Anderlecht mogen sturen", doelde hij op de titel. Lees verder »

100ste wedstrijd voor Boeckx

100ste wedstrijd voor Boeckx

ANDERE In het voetbal weet je nooit, kijk maar naar Frank Boeckx. De doelman stond op het punt om alles te verkopen en op wererldreis te vertrekken, tot RSC Anderlecht in 2015 kwam aankloppen. En zie nu, zondag tegen Zulte-Waregem speelt Boeckx zijn 100ste wedstrijd in eerste klasse.  Lees verder »

Nuytinck geblesseerd aan de achillespees

Nuytinck geblesseerd aan de achillespees

BLESSURES Na de wedstrijd tegen Gent stelden we onszelf nog de vraag waar Bram Nuytinck was gebleven. Was hij geblesseerd? Blijkt nu van wel, de vader van Bram, André Nuytinck, liet ons weten dat Bram geblesseerd is aan de achillespees. Of Bram de wedstrijd van komende zondag haalt is nog niet duidelijk.  Lees verder »