Archieven

 31-07-2011 

"Kans op akkoord met Anderlecht is groot"

Komende week moet duidelijk worden of Milan Jovanovic naar Anderlecht komt of niet. De speler heeft er alvast een goed oog in, zo liet hij verstaan in de Servische pers. Van Holsbeeck spreekt dinsdag ook opnieuw met Liverpool. Lees verder »

Rangers geven Juhasz nog niet op

Rangers geven Juhasz nog niet op

Glasgow Rangers blijven hopen om Roland Juhasz naar Schotland te halen. Hun coach Ally McCoist gaf vrijdag toe dat ook een tweede bod door Anderlecht is geweigerd, maar vertelde er meteen bij dat ze de strijd nog niet opgeven. Lees verder »

Veselinovic zegt neen tegen Kortrijk

Veselinovic zegt neen tegen Kortrijk

Dalibor Veselinovic heeft geen trek in een uitleenbeurt aan KV Kortrijk. Anderlecht en KVK waren nochtans zo goed als rond. Intussen toont ook KV Mechelen interesse en ook Bergen wil hem nog steeds. (HLN, HNB) Lees verder »

Lukaku: "Dit was Anderlecht onwaardig"

Lukaku:

Romelu Lukaku excuseerde zich via Twitter voor het verlies vrijdag. "Ik zou me willen verontschuldigen tegenover de supporters van RSCA. Onze prestatie tegen Leuven was Anderlecht onwaardig. We moeten allemaal voor spiegel staan." Lees verder »

Boze fans houden spelersbus tegen

Boze fans houden spelersbus tegen

Na de nederlaag wilden niet alle Anderlecht-fans meteen op de bus stappen. Zij wilden eerst bij de spelers verhaal halen voor de nederlaag. Hierdoor kon ook de spelersbus niet op tijd vertrekken. Lees verder »

Proto: "We zullen hier nog over spreken"

Proto:

Silvio Proto begon tegen OHL als aanvoerder. Na de macht wond hij geen doekjes om wat er mis ging. "Bij 0-1 hadden we de score kunnen uitdiepen en de twee doelpunten waren te vermijden", zei hij. "De mentaliteit was wel goed." Lees verder »

Juhasz: "Te weinig concentratie"

Juhasz:

"Deze nederlaag maakt me boos", zo vertelde Roland Juhasz na de partij tegen OHL. "We hadden het gewoon in de eerste helft moeten beslissen. We hebben nochtans goed
gereageerd op die rode kaart." Lees verder »

Jacobs: "We maakte teveel nutteloze fouten"

Jacobs:

Ariël Jacobs was uiteraard geen tevreden trainer na de nederlaag in Leuven. De coach zag een aantal kantelmomenten in de wedstrijd die nefast waren voor Anderlecht, maar was wel van oordeel dat paars-wit ook had kunnen winnen. Lees verder »

 30-07-2011 

Anderlecht verliest met zijn tienen van OHL

Anderlecht verliest met zijn tienen van OHL

Anderlecht heeft op de openingsspeeldag van de competitie een 2-1 nederlaag geleden bij promovendus Oud-Heverlee Leuven. Paars-wit had het puntenverlies voor een stuk aan zichzelf te danken door een gemiste penalty en een owngoal. Lees verder »

 29-07-2011 

Samuel: "Mijn familie wacht op mijn steun"

Samuel:

Zijn komst ging gepaard met veel scepsis, maar tijdens de voorbereiding bleek dat Samuel misschien de voetballende verdediger is waar Anderlecht naar zoekt. Het Laatste Nieuws sprak met de Braziliaan. Maak kennis met Samuel. Lees verder »

Voorbeschouwing: OHL - Anderlecht

Voorbeschouwing: OHL - Anderlecht

Op het veld van nieuwkomer Oud-Heverlee Leuven begint Anderlecht vanavond aan het seizoen 2011-12. Van de nieuwkomers starten Odoi, Samuel en Safari. Ook de jonge Braziliaan Fernando mag rekenen op een basisplaats. Lees verder »

Leuvense RSCA-fans met bus naar wedstrijd

Leuvense RSCA-fans met bus naar wedstrijd

Het zal je maar gebeuren: je supporterslokaal ligt op wandelafstand van het stadion en toch moet iedereen de bus op. Anderlecht-suppertersclub Marie-Thérèse maakt het vanavond mee. "Bovendien moeten we nog een flinke omweg maken." Lees verder »

Bergen wil Seck huren van Anderlecht

Bergen wil Seck huren van Anderlecht

Het Laatste Nieuws weet dat Bergen interesse heeft in Ablaye Seck. De neo-eerste klasser wil de Senegalese verdediger graag huren. Bij Anderlecht lijkt Seck geen aanspraak te kunnen maken op veel speelkansen dit seizoen. Lees verder »

Veselinovic op weg naar Kortrijk

Veselinovic op weg naar Kortrijk

Volgens Het Laatste Nieuws staat Dalibor Veselinovic dicht bij een overgang naar KV Kortrijk. Anderlecht en Kortrijk zijn het zo goed als eens over een verhuur. Veselinovic vraagt twee dagen bedenktijd. Lees verder »

Biglia pas midden volgende week terug

Biglia pas midden volgende week terug

Niet morgen, zoals eerder gemeld, maar pas dinsdag of woensdag keert Lucas Biglia terug naar België. Intussen beweert de Engelse krant Metro dat Arsenal een bod van 6,8 miljoen euro op de Argentijn voorbereidt. (HLN, GvA) Lees verder »


 28-07-2011 

Selectie OHL - Anderlecht

Selectie OHL - Anderlecht

Morgen is het eindelijk zo ver en trapt Anderlecht de nieuwe competitie op gang. Voor de partij tegen nieuwkomer OHL selecteerde Ariël Jacobs 19 spelers. Mazuch, die sukkelt met de adductoren is er bij, belofte Praet niet. Lees verder »

"De nadruk moet weer op techniek komen"

Tot slot gaat Roger Vanden Stock in Het Laatste Nieuws ook nog in op het sportieve. Hij schaart zich volledig achter trainer Ariël Jacobs, maar zegt er ook bij dit seizoen mooier voetbal te willen zien. Ook de jeugd krijgt kansen. Lees verder »

Vanden Stock: "Loonmassa is te groot"

Vanden Stock:

In het gesprek met Het Laatste Nieuws gaat Roger Vanden Stock ook dieper in op de financiële situatie van de club. Een gebrek aan bonusinkomsten en de te grote kern zorgen dat Anderlecht niet met geld kan gooien naar toptransfers. Lees verder »

Proto: "De groep is uit op revanche"

Proto:

Ook Silvio Proto is blij dat morgen opnieuw het echte werk begint. "Ik ben blij dat de match tegen OHL dichterbij komt", zo zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Ik wacht ongeduldig op de start van de nieuwe competitie." Lees verder »

Jacobs: "Er is vooruitgang geboekt"

Jacobs:

Morgen begint de nieuwe voetbalcompetitie. Na een ontgoochelend vorig seizoen, moet Anderlecht zich herpakken. Ariël Jacobs klinkt alvast positief. "We moeten niet in het verleden leven, maar kijken naar de toekomst." Lees verder »

Deschacht hervat looptraining

Deschacht hervat looptraining

Olivier Deschacht heeft de looptraining hervat. De verdediger hoopt binnen twee weken opnieuw speelklaar te zijn voor de partij tegen Lokeren. De voorbije weken revalideerde Deschacht bij kinesist Lieven Maesschalck. Lees verder »

Anderlecht zonder Mazuch tegen OHL

Anderlecht zonder Mazuch tegen OHL

Ondrej Mazuch is nog steeds niet verlost van zijn adductoren-blessure. Na één dag training bleef hij gisteren weer binnen voor verzorging. Volgende week trekt hij naar Tsjechië om zich te laten behandelen door een specialist. Lees verder »

 27-07-2011 

Beloften verliezen in Overijse

Beloften verliezen in Overijse

De beloften van Anderlecht hebben een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Tempo Overijse met 2-1 verloren. Dennis Praet bracht paars-wit op voorsprong, maar de thuisploeg boog net voor de rust de situatie om. Lees verder »

 26-07-2011 

Blind: "Bulykin naar Ajax gaat gewoon niet"

Blind:

Dmitri Bulykin raakt minder makkelijk weg dan gisteren leek. Nadat zijn entourage de interesse van Bordeaux ontkende, zegt men nu bij Ajax dat een transfer van de Rus niet aan de orde is. "Onzin", zo noemt Danny Blind het zelfs. Lees verder »

Praet komt nog niet bij A-kern

Praet komt nog niet bij A-kern

Hoewel hij al een hele voorbereiding mee traint en ook in de oefenwedstrijden vaak aan spelen toe komt, wordt Dennis Praet voorlopig niet volwaardig opgenomen in de A-kern. (HNB) Lees verder »

"Liever dat ze mij uitfluiten dan de coach"

Herman Van Holsbeeck werd zondag uitvoerig uitgefloten op de fandag. Wakker ligt de Anderlecht-manager er echter niet van. "Ik overleef dit wel", zei hij gisteren na de training. "Ik had dat gefluit eigenlijk wel wat verwacht." Lees verder »

Chavarria te duur voor Belgrano

Chavarria te duur voor Belgrano

Pablo Chavarria lijkt een terugkeer naar Belgrano te kunnen vergeten. De Argentijnse neo-eersteklasser wou de spits graag terughalen, maar bleek te duur. Intussen trok de club twee andere spitsen aan. Lees verder »

Drogba complimenteert trotse Lukaku

Drogba complimenteert trotse Lukaku

Op een persconferentie heeft Chelsea-spits Didier Drogba nog eens met lof gezwaaid richting Romelu Lukaku. De Anderlecht-spits reageerde trots, maar benadrukt met beide voeten op de grond te blijven. Lees verder »


 25-07-2011 

Zetterberg: "Lukaku, kies voor Real"

Zetterberg:

Ook voormalig Anderlecht-speler Pär Zetterberg was gisteren aanwezig op de fandag. In een interview met Sudpresse liet hij zich ontvallen dat hij het Spaanse Real Madrid als beste optie ziet voor Lukaku. Lees verder »

Biedt STVV uitweg voor Chatelle?

Biedt STVV uitweg voor Chatelle?

Sint-Truiden is nog op zoek naar aanvallende versterking voor komend seizoen. Een aantal namen doen de ronde waaronder ook die van Thomas Chatelle. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Chatelle is op overschot bij paars-wit en mag weg. Lees verder »

Chelsea hoeft geen spitsen meer

Chelsea hoeft geen spitsen meer

Chelsea heeft in de Britse pers laten weten dat het deze zomer geen pogingen meer zal ondernemen om Romelu Lukaku naar Stanford Bridge te halen. Volgens hun coach André Villas-Boas zijn er momenteel genoeg spitsen in de kern. Lees verder »

'Bulykin op weg naar Bordeaux'

'Bulykin op weg naar Bordeaux'

Diverse Franse media melden dat Dmitri Bulykin op weg is naar Bordeaux. De transfer zou al voor tachtig procent zijn afgerond en de transfersom waarvan sprake is, bedraagt 2,5 miljoen euro. Lees verder »

Lukaku: "Ik concentreer me enkel op OHL"

Lukaku:

Romelu Lukaku is klaar voor de competitiestart. Hoewel hij tegen Gençlerbirligi niet kon scoren, oogde hij scherp en woog hij op de defensie van de tegenstander. Bovendien weegt Lukaku nu enkele kilo's lichter dan vroeger. Lees verder »

Geen Legear, Biglia en Kouyate tegen OHL

Geen Legear, Biglia en Kouyate tegen OHL

De eerste competitiewedstrijd tegen OHL van nu vrijdag komt nog te vroeg voor Lucas Biglia, Jonathan Legear en Cheikhou Kouyate. Legear (ontsteking spier) hoopt er de week erna tegen KV Mechelen opnieuw bij te zijn. Lees verder »

Van Holsbeeck ontkent bod op Biglia

Van Holsbeeck ontkent bod op Biglia

Vrijdagavond maakte sommige bronnen gewag dat Anderlecht een bod op Lucas Biglia ontvangen had. Herman Van Holsbeeck ontkent dit echter. "Praat van managers", zo noemt de Anderlecht-manager het bericht. (HLN) Lees verder »

 24-07-2011 

Van Holsbeeck uitgefloten op fandag

Van Holsbeeck uitgefloten op fandag

Herman Van Holsbeeck werd vanmiddag op de jaarlijkse fandag uitgejouwd door de supporters. Terwijl alle anderen applaus kregen bij hun voorstelling, kreeg de manager een striemend fluitconcert te verduren. Lees verder »

Bulykin in beeld bij Ajax

Bulykin in beeld bij Ajax

Het lijstje Nederlandse clubs dat interesse heeft in Dmitri Bulykin dikt flink aan. Na PSV en ADO Den Haag, waaraan hij werd uitgeleend, toont nu ook Ajax belangstelling voor de Russische spits van Anderlecht. Lees verder »

Rnic keert terug naar Partizan

Rnic keert terug naar Partizan

Nemanja Rnic gaat terug aan de slag bij zijn oude club Partizan Belgrado. Dat staat onder meer te lezen op de website van de Servische topclub. De verdediger is naar eigen zeggen erg opgetogen over zijn terugkeer. Lees verder »

 23-07-2011 

Anderlecht klopt Genclerbirligi met 0-1

Anderlecht klopt Genclerbirligi met 0-1

Anderlecht heeft met het kleinste verschil gewonnen van het Turkse Genclerbirligi. De oefenwedstrijd in Beringen eindigde op 0-1. De Braziliaanse verdediger Samuel scoorde op slag van rust het enige doelpunt uit de partij. Lees verder »

Anderlecht lanceert campagne voor clublied

Anderlecht lanceert campagne voor clublied

Anderlecht en hoofdsponsor BNP Paribas Fortis zijn dit jaar al dertig jaar lang trouwe partners. Ter ere van deze 30ste verjaardag doen ze een oproep naar de supporters om mee te schrijven aan een nieuw officieel clublied. Lees verder »

Rangers gaan bod op Juhasz verhogen

Rangers gaan bod op Juhasz verhogen

Anderlecht heeft een eerste bod van Glasgow Rangers op Roland Juhasz afgewezen. De Schotten boden 1,5 miljoen euro. "Ze moeten minstens drie keer meer bieden", aldus manager Van Holsbeeck. Eerstdaags volgt een nieuwe poging. Lees verder »

Anderlecht ontvangt serieus bod voor Biglia

Anderlecht ontvangt serieus bod voor Biglia

Volgens Het Laatste Nieuws is er bij Anderlecht een serieus bod binnen gelopen voor Lucas Biglia. Om welke club het gaat, is niet geweten. Wel is bekend dat onder meer Spartak Moskou en enkele Engelse clubs Biglia graag willen. Lees verder »


 22-07-2011 

"Werken stadion moeten in 2012 beginnen"

Het stadiondossier van Anderlecht is een project dat al geruime tijd aansleept. Voorzitter Roger Vanden Stock hoopt dat de werken volgend jaar kunnen starten. De UEFA-normen worden immers strenger vanaf het seizoen 2013-2014. Lees verder »

Lukaku pas weg als er geld op tafel komt

Lukaku pas weg als er geld op tafel komt

Herman Van Holsbeeck kwam op de persconferentie ook even terug op de transfersoap rond Romelu Lukaku. "Als een club als Chelsea het beoogde bedrag betaalt, vertrekt hij. Anders blijft hij bij Anderlecht", deelde de manager mee. Lees verder »

Anderlecht geeft Jovanovic nog niet op

Anderlecht geeft Jovanovic nog niet op

Anderlecht hoopt nog steeds om zich te versterken met Milan Jovanovic, maar de looneisen van de Serviër blijven het grote struikelblok. Manager Herman Van Holsbeeck gaat het dossier nu een week laten rusten. Lees verder »

Anderlecht stelt nieuwe shirts voor

Anderlecht stelt nieuwe shirts voor

Anderlecht en kledijsponsor Adidas hebben deze middag het nieuwe thuis- en uittenue voor het seizoen 2011-2012 gepresenteerd. Paars-wit zal voor het eerst in de nieuwe shirts aantreden in de Europa League op donderdag 18 augustus. Lees verder »

Kouyate en Legear onzeker voor OHL

Kouyate en Legear onzeker voor OHL

Cheikhou Kouyate (adductoren) en Jonathan Legear (ontsteking spier) missen wellicht de openingswedstrijd van de competitie tegen OHL volgende vrijdag. De Sutter heeft zijn invalbeurt tegen Dender goed verteerd. (HNB) Lees verder »

"21,5 miljoen en Sturridge voor Lukaku"

De Franstalige krant La Capitale schrijft dat Chelsea zijn bod op Romelu Lukaku nog verhoogd heeft. De Londense club zou nu 21,5 miljoen euro willen betalen en aanvaller Daniel Sturridge op huurbasis naar Brussel sturen. Lees verder »

Jovanovic: biedt Liverpool helpende hand?

Jovanovic: biedt Liverpool helpende hand?

Hoewel Anderlecht en Milan Jovanovic woensdag afscheid namen zonder akkoord, geeft paars-wit de Serviër niet op. Herman Van Holsbeeck zoekt nu een oplossing bij Liverpool en Anderlecht en Jovanovic blijven "on speaking terms". Lees verder »

Anderlecht en Mbokani praten vandaag weer

Anderlecht en Mbokani praten vandaag weer

Herman Van Holsbeeck heeft vandaag een nieuw gesprek met de zaakwaarnemer van Dieumerci Mbokani. Het doel van de Anderlecht-manager is om op de dag dat Romelu Lukaku vertrekt, meteen de komst van de Mbokani te kunnen aankondigen. Lees verder »

Schotse interesse voor Roland Juhasz

Schotse interesse voor Roland Juhasz

Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad staat Roland Juhasz in de belangstelling van Glasgow Rangers. HLN hoorde zelfs van sommige bronnen dat er al een bod van 1,5 miljoen euro op Juhasz werd gedaan. Lees verder »

 21-07-2011 
 20-07-2011 

Anderlecht speelt gelijk tegen Dender

Anderlecht speelt gelijk tegen Dender

Met een erg jong elftal heeft Anderlecht vanavond 2-2 gelijk gespeeld op het veld van tweedeklasser FC Dender. Praet bracht Anderlecht op voorsprong, Dender boog de situatie om, maar Bulykin bepaalde daarna de eindstand. Lees verder »

Belgische clubs willen Iakovenko huren

Belgische clubs willen Iakovenko huren

Na zijn sterke prestatie tegen Ronse (3 doelpunten), slaagde Sacha Iakovenko er in Faro niet in om te bevestigen. Intussen willen verschillende Belgische clubs hem graag huren, maar niemand kan zijn salaris betalen. (LDH) Lees verder »

Vraagprijs Bulykin schrikt veel clubs af

Vraagprijs Bulykin schrikt veel clubs af

Verschillende clubs, waaronder twee uit de Nederlandse top vijf, informeerden bij de manager van Dmitri Bulykin naar diens transfervoorwaarden. Bij het horen van de vraagprijs van Anderlecht, deinzen de meeste echter terug. Lees verder »

Zetterberg peter van Anderlecht-fandag

Zetterberg peter van Anderlecht-fandag

Pär Zetterberg zal zondag als peter aanwezig zijn op de fandag van Anderlecht. Het is de eerste keer sinds mei 2010 dat de Zweed nog eens naar Anderlecht afzakt. Toen werd hij tegen STVV gehuldigd als 'Speler van het decennium'. Lees verder »

Anderlecht met veel jongeren tegen Dender

Anderlecht met veel jongeren tegen Dender

Vanavond om 19.30 uur speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen FC Dender. Ariël Jacobs selecteerde voor deze partij 20 spelers. Daarbij zijn erg veel jongeren, maar ook Tom De Sutter is er voor het eerst na zijn blessure bij. Lees verder »


 19-07-2011 

Ook PSG en Inter Milaan willen Lukaku

Ook PSG en Inter Milaan willen Lukaku

Volgens de Britse krant Metro tonen nu ook Paris Saint-Germain en Inter Milaan serieuze interesse in Romelu Lukaku. Bij Manchester City zou hij intussen in pole positie liggen om Adebayor en Tevez op te volgen. Lees verder »

Arsenal gaat zich niet melden voor Lukaku

Arsenal gaat zich niet melden voor Lukaku

Paars-wit heeft de interesse ontkend van Arsenal voor wonderboy Romelu Lukaku. Volgens de Engelse pers wou de Londense club 16 miljoen bieden voor 18-jarig toptalent van RSCA. Paars-wit hoorde tot op heden niets van Arsenal. Lees verder »

"Rennes en Anderlecht praten over Suarez"

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe heeft het bestuur van Stade Rennes de onderhandelingen met Anderlecht opgestart voor een transfer van Matias Suarez. De 23-jarige Suarez heeft bij Anderlecht nog een contract tot 2015. Lees verder »

Jacobs vindt rust en bijna type-elftal

Jacobs vindt rust en bijna type-elftal

Tijdens de wedstrijd tegen Benfica zondag leken de vele puzzelstukjes bij Anderlecht in elkaar te vallen. In de tweede helft speelde Ariël Jacobs, die erg relaxed oogde, met wat wel eens zijn type-elftal zou kunnen worden. Lees verder »

Biglia genoemd bij Engelse topclubs

Biglia genoemd bij Engelse topclubs

Dat Lucas Biglia actief was op de Copa America en Anderlecht wil verlaten, is ook de Engelse media niet ontgaan. Volgens Skysports hebben zowel Liverpool, Arsenal als Tottenham de middenvelder op hun lijstje staan. Lees verder »

Van Holsbeeck legt zich geen deadline op

Van Holsbeeck legt zich geen deadline op

Een sluw zakenman slaat toe wanneer niemand het verwacht en op deze manier wil ook Herman Van Holsbeeck te werk gaan. Hij wil niet overhaast te werk gaan bij nieuwe transfers. "We hebben nog tijd tot 31 augustus", zo zegt hij. Lees verder »

 18-07-2011 

Programma RSCA Fan Day 2011

Programma RSCA Fan Day 2011

Op zondag 24 juli 2011, iets later dan de meeste eersteklassers, is het weer tijd voor de jaarlijkse fandag in het Constant Vanden Stock-stadion. Vorig jaar lokte de fandag 35.000 naar het Astridpark. Lees verder »

Biglia: "Bijgetekend om Copa te spelen"

Biglia:

Na de uitschakeling van Argentinië wordt Lucas Biglia eerstdaags weer in Anderlecht verwacht. In Het Nieuwsblad verschaft de middenvelder intussen enige duidelijkheid over de contractverlenging die hij voor zijn afreis tekende. Lees verder »

Twijfel regeert bij Anderlecht

Twijfel regeert bij Anderlecht

De wedstrijd tegen PSG zaterdag toonde aan dat Anderlecht elf dagen voor de start van de competitie nog veel werk heeft. Intussen klinkt zowel bij Ariël Jacobs als bij de sterkhouders op het veld de roep naar versterking. Lees verder »

Jovanovic morgen van Anderlecht?

Jovanovic morgen van Anderlecht?

Volgens Het Laatste Nieuws is de kans groot dat Anderlecht morgen de transfer van Milan Jovanovic afrondt. Woensdag moet de spelerslijst voor de Europa League worden ingediend en paars-wit wil de Serviër daar graag in opnemen. Lees verder »

Anderlecht praat vandaag met Mbokani

Anderlecht praat vandaag met Mbokani

Anderlecht praat vandaag met de manager van Dieumerci Mbokani en mogelijk ook met de speler zelf. Anderlecht wil de spits huren, Mbokani wil een definitieve transfer. Maar hiervoor heeft Anderlecht de miljoenen van Lukaku nodig. Lees verder »

Voetinfectie Gillet lijkt van de baan

Voetinfectie Gillet lijkt van de baan

De infectie aan zijn voet waar Guillaume Gillet sinds de herneming van de trainingen mee worstelt, lijkt verleden tijd te zijn. Gillet speelde dit weekend in de twee oefenwedstrijden zonder problemen mee. Lees verder »

 17-07-2011 

'Arsenal biedt 16 miljoen voor Lukaku'

'Arsenal biedt 16 miljoen voor Lukaku'

In de Engelse media circuleren verschillende bedragen als het gaat over een eventuele transfer van Romelu Lukaku naar de Premier League. Naast Chelsea duikt nu ook de naam van concurrent Arsenal steeds vaker op als kandidaat. Lees verder »

Kljestan terug na Gold Cup

Kljestan terug na Gold Cup

Sacha Kljestan is terug in België na zijn deelname met de VS aan de Gold Cup. De Amerikaan zal opnieuw aansluiten bij de groep wanneer deze terugkeert van de stage in Faro. (HNB) Lees verder »

OHL ontvangt Anderlecht voor vol huis

OHL ontvangt Anderlecht voor vol huis

De eerste wedstrijd van het seizoen tussen Anderlecht en Oud-Heverlee Leuven zal voor een uitverkocht stadion gespeeld worden. OHL laat weten dat er geen tickets meer te krijgen zijn voor zijn debuutmatch in eerste klasse. Lees verder »

 16-07-2011 

Anderlecht en PSG spelen 1-1 gelijk

Anderlecht en PSG spelen 1-1 gelijk

Anderlecht heeft zijn eerste serieuze test op het Torneio do Guadiana in Portugal goed doorstaan. Paars-wit en het Franse Paris Saint-Germain hielden elkaar 90 minuten lang in evenwicht wat resulteerde in een logische 1-1 uitslag. Lees verder »

SF: Anderlecht vertrekt vanop tweede rij

SF: Anderlecht vertrekt vanop tweede rij

De Superleague Formula is neergestreken op het circuit van Zolder in België. Anderlecht-piloot Neel Jani deed het goed in de kwalificaties en vertrekt morgen vanop de derde plaats (tweede rij). Craig Dolby pakte de pole-position. Lees verder »

Locigno verlaat Anderlecht voor Standard

Locigno verlaat Anderlecht voor Standard

Sebastien Locigno verlaat de jeugd van Anderlecht en zet zijn carrière voort in Luik. Standard bood de 16-jarige aanvaller een contract voor drie jaar aan. Locigno is ook een vaste waarde bij de nationale ploeg onder zestien jaar. Lees verder »

Biglia wil na Copa America vertrekken

Biglia wil na Copa America vertrekken

Lucas Biglia verlengde in juni nog zijn contract bij Anderlecht tot 2015, maar de middenvelder zit nu toch met een vertrek in zijn hoofd. "Ik denk dat ik bij Anderlecht een cyclus heb beëindigd", aldus Biglia in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Lukaku is nog geen Chelsea-speler

Lukaku is nog geen Chelsea-speler

Chelsea houdt voorlopig vast aan zijn bod van 15 miljoen euro. Anderlecht zou echter wat meer willen omdat men de transfersom moet delen met een aantal tussenpersonen en de vader van Lukaku. Lees verder »

Chavarria kan rekenen op interesse ex-club

Chavarria kan rekenen op interesse ex-club

Pablo Chavarria, die vorig seizoen uitgeleend werd aan Eupen, staat in de belangstelling van Belgrano. Zijn ex-club zou de 23-jarige aanvaller met open armen ontvangen. Anderlecht is bereid om mee te werken aan een transfer. Lees verder »

Suarez moet minstens 6 miljoen opleveren

Suarez moet minstens 6 miljoen opleveren

Matias Suarez is niet echt gelukkig bij Anderlecht. De aanvaller wil vooral meer speelgelegenheid. Mogelijk biedt het Franse Rennes een uitweg voor de Argentijn. De interesse is nog niet concreet, maar zou het wel kunnen worden. Lees verder »

Vandaag oefenmatch tegen PSG

Vandaag oefenmatch tegen PSG

vrijdag trainde de kern van RSCA twee keer in Almonte, een stadje niet ver van de Spaanse-Portugese grens, waar de Brusselse ploeg tot maandag vertoefd. Tijdens de dag loopt het kwik tot dertig graden. Lees verder »

 15-07-2011 

Biglia wordt eind augustus geopereerd

Biglia wordt eind augustus geopereerd

Lucas Biglia moet wel degelijk geopereerd worden aan de schouder. De Argentijn hoopte een ingreep te vermijden, maar dit is niet mogelijk. Eind augustus, na de laatste voorronde van de Europa League, gaat hij onder het mes. Lees verder »

Rennes richt pijlen opnieuw op Suarez

Rennes richt pijlen opnieuw op Suarez

Het Franse Rennes toont opnieuw belangstelling voor Matias Suarez. Anderlecht is bereid om de Argentijn, die niet in de bovenste schuif ligt bij Ariël Jacobs, te laten gaan voor vier à vijf miljoen euro. (HLN) Lees verder »

 14-07-2011 

Combiregeling voor de wedstrijd OHL-RSCA

Combiregeling voor de wedstrijd OHL-RSCA

De match tussen OHL tegen Anderlecht is met een combiregeling. Het wordt als risicoduel aanzien. Met deze regeling kunnen de bezoekers enkel een ticket bemachtigen met busticket. Je kan bij de ticketing terecht voor uitkaarten. Lees verder »

De Greef debuteert Europees met Westerlo

De Greef debuteert Europees met Westerlo

Arnaud De Greef ruilde deze zomer de beloften van Anderlecht voor de A-kern van Westerlo. De Kempenaars spelen straks in de voorronde van de Europa League en De Greef rekent op een basisplaats. "Ik zal toch nerveus zijn." Lees verder »

Kwartfinales Copa America bekend

Kwartfinales Copa America bekend

Afgelopen nacht werden de laatste wedstrijden in de poulefase van de Copa America afgewerkt. Zaterdag en zondag worden de kwartfinales afgewerkt. Lucas Biglia en Argentinië nemen het daarin op tegen Uruguay. Lees verder »

 13-07-2011 

"Prijs-kwaliteit zijn Brazilianen goed"

Sport/Voetbalmagazine informeerde ook bij hoofdscout Rik Vande Velde waarom Anderlecht nu zoveel Brazilianen telt. "Het is zeker niet zo dat we met het bestuur hebben besloten om de Braziliaanse toer op te gaan", zegt Vande Velde. Lees verder »

Deraeve vol lof over Braziliaan Samuel

Deraeve vol lof over Braziliaan Samuel

Anderlecht versterkte zich onlangs met twee Brazilianen. Naast Diogo haalde het ook Samuel Firmino de Jesus weg bij Werder Bremen. Hoewel de centrale verdediger in Duitsland niet van de bank kwam, gelooft paars-wit in zijn kunnen. Lees verder »

Veselinovic: "Ik wil niet uitgeleend worden"

Veselinovic:

Hoewel Bergen hem erg graag wil huren, hoopt Dalibor Veselinovic bij Anderlecht te kunnen blijven. "Wat mij betreft is het nog steeds mijn ambitie om hier te slagen", vertelt hij. Ook de komst van Mbokani zou hem niet afschrikken. Lees verder »

Bergen maakt van Veselinovic een prioriteit

Bergen maakt van Veselinovic een prioriteit

Neo-eerste klasser Bergen heeft er een prioriteit van gemaakt om Dalibor Veselinovic te huren van Anderlecht. Paars-wit is volgens La Dernière Heure bereid om mee te werken, maar moet wel het loon van de spits blijven betalen. Lees verder »

Wat hebben we geleerd in Brussels?

Wat hebben we geleerd in Brussels?

Pas na de rust slaagde Anderlecht er gisteren in afstand te nemen tegen FC Brussels. De inbreng van Lukaku zat hier voor veel tussen, maar ook andere jongeren lieten zich weer opmerken. Wat heeft deze oefenwedstrijd ons geleerd? Lees verder »

Legear sprak al met Standard

Legear sprak al met Standard

Nu Standard op het punt staat Witsel, Defour en Carcela te verkopen, komt er geld en ruimte vrij voor nieuwe spelers. Jonathan Legear zou een serieuze optie zijn. Volgens de Concentra-kranten wil hij absoluut terugkeren. Lees verder »

Lukaku tegen Donk: "Nu is Vargas van ons"

Lukaku tegen Donk:

Romelu Lukaku en Club Brugge-speler Ryan Donk durven elkaar al eens plagen via Twitter. Gisteren was het weer van dat. Lukaku stuurde Donk een foto van Ronald Vargas in Anderlecht-shirt met het bijschrift 'Nu is Vargas van ons'. Lees verder »

Anderlecht-Online nu ook op Flickr

Anderlecht-Online nu ook op Flickr

Anderlecht-Online is vanaf nu ook actief op Flickr, waar onze foto's geplaatst zullen worden. Zo is onze site op de belangrijkste social media aanwezig. U kan reeds een kijkje nemen door naar onze foto sectie te gaan. Lees verder »

 12-07-2011 

Anderlecht wint met 1-5 van Brussels

Anderlecht wint met 1-5 van Brussels

Anderlecht heeft in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aangeknoopt met de zege. Na het 1-0 verlies tegen het Roemeense Otelul, won paars-wit vanavond met 1-5 van tweedeklasser FC Brussels. Romelu Lukaku scoorde drie keer. Lees verder »

Nog 2300 abonnementen te koop

Nog 2300 abonnementen te koop

De dienst ticketing van Anderlecht laat weten dat er nog 2300 abonnementen te koop zijn. Het gaat meerbepaald om 1900 zitplaatsen en 350 staanplaatsen. De prijzen voor de seizoenskaarten variëren van 115 tot 400 euro. Lees verder »

Spelers volgen Copa America op de voet

Spelers volgen Copa America op de voet

Lucas Biglia is momenteel met Argentinië aan de slag op de Copa America, maar bij Anderlecht spelen er nog heel wat Zuid-Amerikanen. Voor hen is de Copa America dezer dagen dan ook een belangrijk gespreksonderwerp. Lees verder »

Jovanovic: "Anderlecht wil mij al lang"

Jovanovic:

Volgens Het Laatste Nieuws wordt eind deze week, als Herman Van Holsbeeck terug is uit vakantie, de transfer van Milan Jovanovic afgerond. Het Nieuwsblad sprak gisteren met de Serviër. "Anderlecht is een mogelijkheid voor mij." Lees verder »

Anderlecht-trio straks tegen ex-club

Anderlecht-trio straks tegen ex-club

De oefenwedstrijd van vanavond tegen FC Brussels betekent voor drie spelers een terugkeer naar hun oud-club. Zowel Cheikhou Kouyate, Dalibor Veselinovic als Michael Cordier ruilden de ene Brusselse club voor de andere. Lees verder »

Ook Mbokani op weg naar Anderlecht

Ook Mbokani op weg naar Anderlecht

Volgens Het Laatste Nieuws is Anderlecht goed op weg om na Milan Jovanovic ook Dieumerci Mbokani te strikken. De Congolees zou er steeds meer van overtuigd raken dat Anderlecht de beste club is om zijn carrière weer te lanceren. Lees verder »

Jaarlijkse fotoshoot achter de rug

Jaarlijkse fotoshoot achter de rug

Gisteren, maandag, stond de officiële fotoshoot op het programma in het Constant Vanden Stock-stadion. Naast individuele spelersfoto's werd er ook een traditionele ploegfoto genomen. Ook de geblesseerde Guillermo Molins was erbij. Lees verder »

 11-07-2011 

Anderlecht oefent morgen tegen Brussels

Anderlecht oefent morgen tegen Brussels

Anderlecht speelt morgen een vriendschappelijke wedstrijd tegen buur FC Brussels. Trainer Ariël Jacobs selecteerde 26 spelers voor deze oefenpot. Eind deze week vertrekt paars-wit op stage naar het Spaanse Huelva. Lees verder »

Man. City wil erg ver gaan voor Musonda

Man. City wil erg ver gaan voor Musonda

In navolging van vele andere Europese topclubs heeft nu ook Manchester City zich gemeld voor Charly Musonda Jr. De Engelse miljardenclub wil financieel erg ver gaan. Het is ook bereid om Lamisha en Tika erbij te nemen. Lees verder »

Mukendi en Boufleur opnieuw naar Union?

Mukendi en Boufleur opnieuw naar Union?

Deze week komt er volgens Het Laatste Nieuws meer duidelijkheid over de toekomst van Olivier Mukendi en Renan Boufleur. Beide jongeren werden vorig seizoen na nieuwjaar uitgeleend aan Union en mogelijk gebeurt dit opnieuw. Lees verder »

 09-07-2011 
 08-07-2011 

Iakovenko te duur voor Bundesliga-club

Iakovenko te duur voor Bundesliga-club

Sacha Iakovenko geniet volgens GvA en HBvL interesse van een club uit de Bundesliga. De niet nader genoemde club zou bereid zijn de Oekraïner een contract voor één seizoen met optie voor meer aan te bieden. Lees verder »

Bergen informeert naar Veselinovic

Bergen informeert naar Veselinovic

Het Nieuwsblad weet dat Bergen bij Anderlecht gepolst heeft naar Dalibor Veselinovic. De nieuwkomer in eerste klasse informeerde zowel naar de voorwaarden voor een definitieve transfer als voor een uitleenbeurt. Lees verder »

Anderlecht oefent ook tegen Oudenaarde

Anderlecht oefent ook tegen Oudenaarde

Anderlecht heeft nog een extra oefenwedstrijd aan zijn programma toegevoegd. Op woensdag 10 augustus, nadat er al twee competitiewedstrijden achter de rug zijn, trekt paars-wit naar derdeklasser KSV Oudenaarde. Lees verder »

 07-07-2011 

Fotoreeks: Vargas' eerste training

Fotoreeks: Vargas' eerste training

Ronald Vargas werkte vandaag zijn eerste training op Anderlecht af. Onder begeleiding van kinesist Jochen De Coene deed hij een reeks oefeningen die kaderen in zijn revalidatie. De Morgen was erbij en maakte een fotoreportage. Lees verder »

Bernardez ruilt Anderlecht voor Mexico

Bernardez ruilt Anderlecht voor Mexico

Victor Bernardez verlaat Anderlecht. De Hondurees heeft een contract voor één seizoen met optie getekend bij de Mexicaanse tweedeklasser Indios de Ciudad Juarez. Dat laat deze club zelf weten op zijn website. Lees verder »

ADO hoopt op terugkeer Bulykin

ADO hoopt op terugkeer Bulykin

ADO Den Haag heeft de hoop om ook dit seizoen over Dmitri Bulykin te beschikken nog niet opgegeven. Als Anderlecht er niet in slaagt de spits te verkopen, willen de Nederlanders hem graag opnieuw een seizoen huren. Lees verder »

Wie vervangt Boussoufa als linksbuiten?

Wie vervangt Boussoufa als linksbuiten?

Tijdens de stage in Tegelen is volgens La Dernière Heure duidelijk geworden dat Anderlecht nog geen opvolger voor Mbark Boussoufa in huis heeft. Ariël Jacobs probeerde meerdere spelers op de linksbuiten, maar niemand voldeed echt. Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Na een weekje stage in Nederland genoten de meeste spelers gisteren van een dagje vrij. De geblesseerden waren wel om te club aan te werken aan hun revalidatie. Vandaag verwelkomt Anderlecht ook Ronald Vargas voor het eerst. Lees verder »

Vandecaveye geeft Anderlecht judoles

Vandecaveye geeft Anderlecht judoles

Oud-judoka Gella Vandecaveye zal de spelers van Anderlecht morgen een les judo geven. "Een judotraining kan een voetballer veel bijbrengen. Zo kunnen spelers leren landen zonder zich te kwetsen", zo legt ze het doel ervan uit. Lees verder »

 06-07-2011 

Legear over Standard: "Geen commentaar"

Legear over Standard:

Bij Standard wou men gisteren niet reageren op het bericht als zou de club geïnformeerd hebben naar Jonathan Legear. Ook de speler zelf wou niks loslaten. "Ik wil niet praten", klonk het. "We zullen wel zien waar ik terechtkom." Lees verder »

Lukaku kan volgende week weer trainen

Lukaku kan volgende week weer trainen

Volgens RSCA.be evolueert de voetblessure van Romelu Lukaku gunstig. Anderlecht verwacht dat hij volgende week opnieuw kan aansluiten bij de groep. Ook met de revalidatie van Tom De Sutter gaat het goed. Lees verder »

Schollen wacht op contractverlenging

Schollen wacht op contractverlenging

Davy Schollen heeft bij Anderlecht nog een contract tot medio 2012. Omdat paars-wit niet wil werken met spelers die nog maar één jaar contract hebben, wacht hij op een uitnodiging van het bestuur om te spreken over een verlenging. Lees verder »

 05-07-2011 

FC Otelul Galati - Anderlecht: 1-0

FC Otelul Galati  -  Anderlecht: 1-0

De oefenpartij tussen de Roemeense kampioen Otelul Galati en RSC Anderlecht is op een 1-0 verlies voor Anderlecht uitgedraaid. Het enige doelpunt werd in de tachtigste minuut gescoord door Punosevac. Lees verder »

Mazambe wil spitsen pas in oktober afstaan

Mazambe wil spitsen pas in oktober afstaan

Anderlecht hoopt om het samenwerkingsakkoord met TP Mazembe snel af te ronden. Op spitsen Patou Kabangu en Dioko Kaluyituka zal het wel nog even moeten wachten. Mazembe wil hen pas in oktober laten vertrekken. (Voetbalbelgië.be) Lees verder »

De Sutter: "Waarom zou ik vertrekken?"

De Sutter:

Na een jaar vol blessures hoopt Tom De Sutter komend seizoen opnieuw zijn waarde te kunnen tonen. "Mijn doel is duidelijk: fit blijven en zoveel mogelijk spelen." Een vertrek van Lukaku zou hem daarbij kunnen helpen. Lees verder »

 04-07-2011 

Bernardez op weg naar Mexico?

Bernardez op weg naar Mexico?

Volgens de Mexicaanse krant El Diario staat Victor Bernardez in de belangstelling van Indios Ciudad Juarez. De Mexicaanse club zou zelfs al in gesprek zijn met de verdediger. Men zou zijn komst deze week willen afronden. Lees verder »

Lukaku: "Vargas kan mij beter maken"

Lukaku:

Op de stage in Tegelen staan de broertjes Lukaku samen op het trainingsveld. "Het doet plezier dat Jordan nu meetraint met de A-kern, maar je mag hem niet met mij vergelijken. Broers kunnen erg verschillend zijn", zo zegt Romelu. Lees verder »

 03-07-2011 

Jan Lecjaks tekent contract in Zwitserland

Jan Lecjaks tekent contract in Zwitserland

Jan Lecjaks heeft een club voor volgend seizoen gevonden. De Tsjechische verdediger heeft een contract voor vier jaar getekend bij het Zwitserse Young Boys Bern. Bij Anderlecht werd zijn contract na vorig seizoen niet verlengd. Lees verder »

 02-07-2011 

Odoi: "De Rode Duivels is nog te voorbarig"

Odoi:

Denis Odoi keerde deze zomer terug naar de club van zijn jeugd. Paars-wit haalde hem als rechtsachter, maar Odoi beseft dat hij zijn plaats niet cadeau zal krijgen. "Ik wil eerst mijn plaats verdienen in het elftal", zo zegt hij. Lees verder »

Bulykin te duur voor Feyenoord

Bulykin te duur voor Feyenoord

De entourage van Dmitri Bulykin had onlangs een gesprek met Feyenoord, maar de Rus bleek financieel niet haalbaar voor de Rotterdammers. Er zijn nog wel andere opties voor de spits, die liefst in België of Nederland wil blijven. Lees verder »

De Boeck wil Iakovenko en Chatelle

De Boeck wil Iakovenko en Chatelle

Anderlecht kreeg gisteren in Tegelen het bezoek van Glen De Boeck, kersvers trainer van VVV Venlo. De Boeck hoopt om enkele spelers van Anderlecht te kunnen strikken. Hij denkt onder meer aan Sacha Iakovenko en Thomas Chatelle. Lees verder »

Operatie Molins succesvol verlopen

Operatie Molins succesvol verlopen

Guillermo Molins werd vrijdag met succes geopereerd aan de voorste kruisband van de knie. De Zweed raakte in de oefenwedstrijd tegen Knokke zwaar geblesseerd. Molins wacht nu een revalidatieperiode van ongeveer zes maanden. Lees verder »

 01-07-2011 

Tweede oefenkamp gaat door in Spanje

Tweede oefenkamp gaat door in Spanje

De tweede buitenlandse stage van Anderlecht gaat door in het Spaanse Huelva en niet in Portugal zoals eerder aangekondigd. Wel trekt paars-wit op 16 en 17 juli naar het Portugese Faro voor oefenmatchen tegen Benfica en PSG. Lees verder »

Gaat Bulykin Boussoufa achterna naar Anzhi?

Gaat Bulykin Boussoufa achterna naar Anzhi?

Eén van de clubs die interesse tonen in Dmitri Bulykin zou Anzhi Makhachkala zijn. Deze Russische club haalde in maart ook al Boussoufa weg bij Anderlecht. Bulykin zelf liet enkele dagen geleden weten met drie clubs te praten. Lees verder »

Gillet: "Hoop op nog twee toptransfers"

Gillet:

Met de komst van Denis Odoi lijkt Guillaume Gillet niet langer rechtsachter te moeten spelen. Een opluchting, zo vindt hij. "Ik sprak er onlangs over met Van Holsbeeck en Jacobs. Ik ben blij dat ze me zien als een middenvelder." Lees verder »

Safari: "Ik ben het best op de linksachter"

Safari:

Behrang Safari is één van de nieuwkomers waarvan verwacht wordt dat hij zich meteen manifesteert. Zijn integratie verloopt alvast vlekkeloos. "Anderlecht en Bazel zijn redelijk vergelijkbaar, bovendien spreek ik ook vijf talen." Lees verder »

Kort trainingsnieuws uit Tegelen

Kort trainingsnieuws uit Tegelen

Anderlecht werkte gisteren zijn eerste twee trainingen af in Tegelen. Kanu trainde gewoon met de groep. Met de revalidatie van Proto en De Sutter gaat het ook goed. Bulykin traint ook mee in afwachting van een nieuwe club. (LDH) Lees verder »

Infectie aan de voet voor Gillet

Infectie aan de voet voor Gillet

Geen Guillaume Gillet op training gisteren in Tegelen. De Luikenaar kampt met een infectie aan zijn voet, veroorzaakt door bacteriën die binnendrongen via een open wonde. De omvang van zijn enkel was hierdoor verdrievoudigd. Lees verder »

Ontsteking aan quadriceps voor Legear?

Ontsteking aan quadriceps voor Legear?

Jonathan Legear slaagde er sinds het begin van de trainingen amper in om met de groep mee te trainen. Volgens La Dernière Heure gaven medische en sportieve staf een verschillend antwoord op de vraag waar Legear precies mee kampt. Lees verder »

Juhasz blijft sukkelen met hamstrings

Juhasz blijft sukkelen met hamstrings

Roland Juhasz is nog steeds niet verlost van een blessure aan de hamstrings waar hij eind vorig seizoen al last van had. Momenteel volgt hij in Hongarije een speciale behandeling. Morgen wordt hij terug in Anderlecht verwacht. Lees verder »

Nog 3.500 abonnementen te koop

Nog 3.500 abonnementen te koop

RSC Anderlecht laat weten dat er momenteel nog zo'n 3.500 abonnementen voor komend seizoen te koop zijn. De prijzen gaan van 115 tot 400 euro. De aankoop is enkel mogelijk op de dienst ticketing in het stadion. Lees verder »