Archieven

 28-02-2015 

Anderlecht-fans dienen klacht in

Anderlecht-fans dienen klacht in

De aanwezige Anderlechtfans die na de wedstrijd werden aangevallen door Russische hooligans, dienen klacht in op aanraden van de Belgische ambassade. De consul en viceconsul kwamen hen persoonlijk assisteren. Lees verder »

Kampioen 2016 rechtstreeks in CL-poules

Kampioen 2016 rechtstreeks in CL-poules

Het Olympiakos van Luka Milivojevic werd donderdag gewipt uit de Europa League en dat is goed nieuws voor België. Hierdoor is de kampioen van 2015-2016 immers ook zeker van rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. Lees verder »

Hasi: "Defour is beter dan Vainqueur"

Hasi:

William Vainqueur kon het niet laten om nog wat zout in de wonde te strooien na de wedstrijd. Besnik Hasi hecht er niet al teveel belang aan en bevestigd nogmaals dat Steven Defour veel beter is dan Vainqueur. Lees verder »

 27-02-2015 

Winst voor Bossin met Ierland

Winst voor Bossin met Ierland

Deze namiddag speelden de Ierse U19 tegen Azerbaijan in het Tallaght Stadium te Dublin. Liam Bossin verdedigde de Ierse netten. Ierland won met 2-0. Tijdens de rust stond de eindscore al op het bord. Lees verder »

Hasi: "Het wordt een moeilijke match"

Hasi:

Zondag ontvangt Anderlecht KV Kortijk in het Astridpark. Beide coaches waren ooit ploegmaats maar staan nu tegenover mekaar. Besnik Hasi pakt Yves Vanderhaege alvast voorzichtig aan en weet dat het een moeilijke match zal worden. Lees verder »

Svilar komt pas in 2016 bij de A-kern

Svilar komt pas in 2016 bij de A-kern

In augustus kan Mile Svilar zijn eerste profcontract tekenen. De doelman wordt dan 16 jaar. Hij zal echter niet meteen in de A-kern worden opgenomen. Pas het seizoen erop, in de zomer van 2016, zal dit gebeuren. Lees verder »

Anderlecht-fans aangevallen in Moskou

Anderlecht-fans aangevallen in Moskou

De wedstrijd tegen Dinamo Moskou kreeg voor de meegereisde Anderlecht-fans een akelig staartje. Een veertigtal gemaskerde Russische hooligans stormde 's nachts een aantal hotels binnen waar Belgen sliepen en vielen aan met messen. Lees verder »

Vainqueur geniet: "Vanden Stock zweeg beter"

Vainqueur geniet:

Soms kan een boemerang twee keer van richting veranderen. Na de heenmatch werd er gelachen met de grootspraak van William Vainqueur voor dat duel. Maar gisteren kwam hij als winnaar het de strijd. En de oud-Standard-speler genoot. Lees verder »

Acheampong: "Voel me niet schuldig"

Acheampong:

Niet alleen Silvio Proto ging in de fout bij de gelijkmaker, ook Frank Acheampong liet een steek vallen. Hij was zijn man Aleksey Kozlov niet gevolgd zodat die vrij kon schieten. "Maar was niet de enige die niet reageerde." Lees verder »

N'Sakala: "Niet beloond voor ons werk"

N'Sakala:

Fabrice N'Sakala was de pineut bij Anderlecht. Hij maakte de fout die tot de strafschop leidde en stond bij de elfmeter van Kokorin het dichtst geplaatst, maar reageerde niet om de rebound weg te trappen. "Dit is ontgoochelend." Lees verder »

Defour: "Niet boos, wel gefrustreerd"

Defour:

Steven Defour was ontgoocheld na afloop. De middenvelder vond dat er meer in zat voor Anderlecht. "De 0-1 bood perspectieven en na de 1-1 kreeg Mitrovic een grote kans. Op dit niveau moet je zulke mogelijkheden afmaken." Lees verder »

Hasi: "We waren niet scherp genoeg"

Hasi:

Besnik Hasi was niet te spreken over de toegekende penalty, die er geen was. Maar hij was ook eerlijk in zijn analyse en was kritisch voor het spel van Anderlecht en voor zijn spelers die niet scherp genoeg waren. Lees verder »

 26-02-2015 

Poll: massaal geloof in kwalificatie

Poll: massaal geloof in kwalificatie

Hoewel de statistieken Anderlecht vanavond 'maar' een dikke 33 procent kans geven op kwalificatie, zijn jullie een pak positiever. Maar liefst 78 procent van jullie gelooft dat Anderlecht vanavond Dinamo Moskou uitschakelt. Lees verder »

Voorbeschouwing: Din. Moskou - Anderlecht

Voorbeschouwing: Din. Moskou - Anderlecht

Na een 0-0 uit de heenwedstrijd hoopt Anderlecht zich vanavond voor het eerst sinds 2010 te plaatsen voor de achtste finale van de Europa League. Het moet dan wel Dinamo Moskou uitschakelen. Let op: het duel begint al om 18 uur! Lees verder »

Hasi geeft Carré-gangers ludieke straf

Hasi geeft Carré-gangers ludieke straf

Herman Van Holsbeeck had er geen probleem mee, maar Besnik Hasi was niet zo gelukkig met het uitje van enkele spelers naar discotheek Carré zondagavond. Hij vertelde hen dat hij dit liever niet zag, maar een boete kregen ze niet. Lees verder »

Zorgen over nieuw Eurostadion

Zorgen over nieuw Eurostadion

Er troepen zich donkeren wolken samen boven het nieuw te bouwen nationaal stadion waar ook Anderlecht zou gaan spelen. Volgens De Tijd is geen enkele bank bereid om het project te financieren. En er is nog een ander probleem. Lees verder »

Conté terug, dan Van Damme ook

Conté terug, dan Van Damme ook

Nu Ibrahima Conté met Anderlecht naar Rusland is gereisd en dus speelklaar is, haalt KV Mechelen-coach Aleksandar Jankovic zijn middenvelder Joachim Van Damme weer bij zijn wedstrijdkern. Lees verder »

Rolando: "Ik praat gewoon veel"

Rolando:

Rolando is haast niet meer weg te denken bij Anderlecht. Op enkele weken tijd heeft hij zich opgeworpen tot sleutelspeler. Je ziet hem voortdurend zijn medespelers aanmoedigen en aanwijzingen geven. Lees verder »


 25-02-2015 

Van Holsbeeck: "Spelers mochten naar Carré"

Van Holsbeeck:

Ilombé Mboyo van Genk bekocht zijn bezoekje aan discotheek Carré zondagavond met een verbanning naar de B-kern. Anderlecht maakt minder problemen van de aanwezigheid van hun spelers in de danstempel. "Ik vind het zelfs normaal." Lees verder »

Dendoncker dicht bij contractverlening.

Dendoncker dicht bij contractverlening.

De onderhandelingen voor een contractverlenging van Leander Dendoncker schieten goed op. "Hij kan voor vier of vijf jaar bijtekenen", zegt Herman Van Holsbeeck. "Leander heeft bewezen dat hij een titularis is bij ons." Lees verder »

Praet terug tegen bekerfinale

Praet terug tegen bekerfinale

Dennis Praet kreeg positief nieuws na zijn botscan. Die was positief, de blessure is voor 95% verdwenen. Hij krijgt de raad om het nog even rustig aan te doen. Over twee weken zou de blessure verleden tijd zijn. Lees verder »

 24-02-2015 

Demarez: "Svilar is niet normaal goed"

Demarez:

Eddy Demarez, sportjournalist bij de VRT, raakte gisteren erg onder de indruk van Mile Svilar. "Als je ziet wat hij nu al kan, moet er voor hem al veel mislopen om niet de Europese top te halen", zo zegt hij. Lees verder »

"Dinamo zal nu wel honderd procent zijn"

Met gezonde stress vertrok Anderlecht vanmiddag naar Rusland. “Het wordt een moeilijke wedstrijd”, weet Herman Van Holsbeeck. “Maar als we de eerste twintig minuten overleven, zit er misschien wat in. We gaan voor kwalificatie.” Lees verder »

Spelers vertrokken richting Moskou

Spelers vertrokken richting Moskou

De staff en spelers van Anderlecht zijn zopas vertrokken richting Moskou. Ze reisden een dag eerder dan normaal af om zich optimaal te kunnen aanpassen aan de koude temperaturen die momenteel heersen in Rusland. Lees verder »

EL: Noor fluit Dinamo Moskou - Anderlecht

EL: Noor fluit Dinamo Moskou - Anderlecht

De 35-jarige Noor Svein Oddvar Moen is door de UEFA aangeduid om Dinamo Moskou - Anderlecht in goede banen te leiden. Hij leidde de kwartfinale van de Champions League tussen Bayern Muchen en Olympique Marseile in 2012. Lees verder »

YL: Anderlecht vestigt toeschouwersrecord

YL: Anderlecht vestigt toeschouwersrecord

Anderlecht is opnieuw een Europees record rijker. De wedstrijd van de U19 tegen Barcelona werd bijgewoond door 12.871 supporters. In zijn nog jonge geschiedenis lokte geen enkele wedstrijd in de Youth League meer toeschouwers. Lees verder »

Deschacht: "Ik zou zeker ja zeggen"

Deschacht:

Op Q-Music heeft Olivier Deschacht gereageerd op het feit dat Marc Wilmots hem mogelijk weer oproept voor de Rode Duivels. "Het is leuk, maar er is nog niks beslist. Ik voel me een beetje een supporter die eens mag meetrainen." Lees verder »

Wilmots denkt aan Deschacht en Dendoncker

Wilmots denkt aan Deschacht en Dendoncker

De kansen van Olivier Deschacht om opnieuw Rode Duivel te worden groeien. In een interview vertelt bondscoach Marc Wilmots dat Deschacht erg dicht bij een selectie staat. Ook Leander Dendoncker weet de bondscoach te charmeren. Lees verder »

Marseille scout twee Anderlecht-spitsen

Marseille scout twee Anderlecht-spitsen

Volgens Franse media was Olympique Marseille een aandachtige toeschouwer tijdens het Europese duel van vorige week tegen Dinamo Moskou. Vooral Frank Acheampong en Aleksandar Mitrovic konden op hun interesse rekenen. Lees verder »

Anderlecht-spelers feesten met Mboyo

Anderlecht-spelers feesten met Mboyo

Anthony Vanden Borre en Steven Defour waren niet de enige Anderlecht-spelers die zondagavond gingen ontspannen in discotheek Carré. Verschillende spelers van paars-wit bouwden er een feestje, samen met Genk-speler Ilombé Mboyo. Lees verder »

Leya Iseka: "Ik wil topschutter worden

Leya Iseka:

Met een doelpunt in de 53e minuut kreeg Aaron Leya Iseka het grote FC Barcelona op de knieën. "Wat een weekend voor onze familie", verwees hij glunderend naar de twee doelpunten die zijn broer Michy Batshuayi zondag scoorde. Lees verder »

 23-02-2015 

Tussenstand Youth League: 1-0

Tussenstand Youth League: 1-0

Jawel, Anderlecht staat op voorsprong tegen Barca, dit met 1-0 dankzij een doelpunt in de 53e minuut door Aaron Leya Iseka. Maar liefst 10.000 toeschouwers wonen het duel in de 1/8 finale van de Youth League bij. Lees verder »

YL: opstellingen Anderlecht - Barcelona

YL: opstellingen Anderlecht - Barcelona

Zopas is de Youth League-wedstrijd tussen Anderlecht en Barcelona begonnen. Anderlecht-coach Mo Ouahbi koos voor een 4-3-3-opstelling met de verwachte namen. Enkel zit Bitsindou op de bank ten voordele van extra spits Lukebakio. Lees verder »

Kindermans: "La Masia is een voorbeeld"

Kindermans:

La Masia van Barcelona is de referentie wat betreft jeugdopleidingscentra. Vanavond kan Anderlecht tonen dat het niet moet onderdoen voor het grote Barcelona. "Op een dag willen we even goed zijn", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

PO1: Kalender bekend op 16 maart

PO1: Kalender bekend op 16 maart

Na de laatste speeldag van de reguliere competitie zullen de eersteklassers niet lang moeten wachten op hun programma voor de play-offs. Al op 16 maart, de dag na de laatste speeldag, wordt de kalender voor PO1 bekend gemaakt. Lees verder »

Wouters fluit Anderlecht - KV Kortrijk

Wouters fluit Anderlecht - KV Kortrijk

De wedstrijd van komende zondag tegen KV Kortrijk zal onder leiding staan van Luc Wouters. Hij wordt bijgestaan door Thibaud Nijsen, Christophe Baillieul en vierde official Laurent Colemonts. De aftrap is om 18 uur. Lees verder »

"Rolando weet wanneer bal in tribune moet"

De verdediging bezorgde Besnik Hasi de eerste maanden van het seizoen geregeld kopzorgen, maar de laatste weken zit het snor. Vooral de komst van Rolando brengt rust en ervaring. "Sommigen staan nu scherper door de concurrentie." Lees verder »

"Rolando en Deschacht waren out-standing"

Voor de zevende keer in negen competitieduels hield Anderlecht de nul. Toch was het spannend tot het einde. "Geen goal slikken is goed, maar vooraan moeten we efficiënter zijn. Grote ploegen maken de kansen af", zegt Silvio Proto. Lees verder »

Defour scoort voor nieuwe vriendin

Defour scoort voor nieuwe vriendin

Steven Defour maakte een hartje na zijn doelpunt en liep langs de Genkse spionkop. Niet om de Genk supporters te jennen, wel om zijn nieuwe vriendin Ornella op te zoeken die in die hoek van het stadion zat. Lees verder »

Hasi: "Play-offs zijn voor ons al begonnen"

Hasi:

Besnik Hasi hoefde zijn spelers niet veel meer te motiveren gisteren voor de wedstrijd in de Cristal Arena. Toen de spelersgroep hoorde dat Brugge had verloren tegen Gent, maakte dat de motivatie om te winnen alleen maar groter. Lees verder »


 22-02-2015 

Anderlecht wacht nog drie zware wedstrijden

Anderlecht wacht nog drie zware wedstrijden

Drie speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staat Anderlecht nog maar één punt achter Club Brugge. De drie volgende wedstrijden worden dus ongemeen spannend en belangrijk. Maar Anderlecht heeft daarin het nadeel. Lees verder »

Engelse clubs bijven azen op Svilar

Engelse clubs bijven azen op Svilar

Mile Svilar, ze noemen hem wel eens 'de nieuwe Courtois', blijft gegeerd wild bij de topclubs aan de overkant van het Kanaal, al wisten we dat wel al langer dan vandaag. De Dailystar kent nu enkele namen van die topclubs. Lees verder »

Selectie: RC Genk - Anderlecht

Selectie: RC Genk - Anderlecht

Na de training van zaterdag maakte Besnik Hasi een selectie van twintig namen bekend voor de wedstrijd van zondag in Genk. Alle te verwachte namen zijn erbij. De geblesseerden Conté, Mbemba en Praet ontbreken. Lees verder »

 21-02-2015 

Wordt Deschacht weer Rode Duivel?

Wordt Deschacht weer Rode Duivel?

Olivier Deschacht is aan een indrukwekkend seizoen bezig. Van de veertig officiële wedstrijden die Anderlecht dit seizoen speelde, miste hij nog geen minuut. "Ik had niet verwacht dat hij zo goed zou zijn", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Hasi: "Marin kan starten tegen Genk"

Hasi:

Marko Marin zat vorig weekend enigszins verrassend op de bank. Morgen tegen Genk staat hij wellicht wel in de basis. "Marko had 90 minuten gespeeld tegen Gent. Daarna kon hij twee dagen niet bewegen", legt Besnik Hasi uit. Lees verder »

Bastien heeft groepstraining hervat

Bastien heeft groepstraining hervat

Samuel Bastien, die op 19 december geopereerd werd aan de meniscus, traint opnieuw mee met de groep. Het duel van maandag in de UEFA Youth League komt nog te vroeg. De medische staf wil geen risico's nemen. Lees verder »

 20-02-2015 

Wachten op Praet, geen operatie Conté

Wachten op Praet, geen operatie Conté

Een dag na de wedstrijd tegen Dinamo Moskou maakt Besnik Hasi een balans op van de geblesseerden. Hij spreekt over Steven Defour, Ibrahima Conté en Dennis Praet. "Dennis zal volgende week tegen nog niet spelen", verzekert hij. Lees verder »

Anderlecht dag vroeger naar Moskou

Anderlecht dag vroeger naar Moskou

Anderlecht zal volgende week al op dinsdag vertrekken voor de Europese terugwedstrijd tegen Dinamo Moskou. Normaal reist paars-wit één dag op voorhand af, nu zijn er dit twee. Zo kan het zich beter aanpassen aan de koude. Lees verder »

De Looze tekent eerste profcontract

De Looze tekent eerste profcontract

Michiel De Looze, die 16 jaar is geworden op 21 januari, heeft zijn eerste profcontract getekend. De pijlsnelle flankaanvaller heeft zich tot 2017 aan Anderlecht verbonden. De Looze kwam in 2012 over van Westerlo. Lees verder »

Dendoncker: "Dit ook in België brengen"

Dendoncker:

Gisteren tegen Dinamo Moskou zagen we het Anderlecht van de Europese duels. In de competitie is het minder flitsend. Leander Dendoncker zoekt een verklaring. "In Europa zijn we misschien meer gemotiveerd", zo vertelt hij. Lees verder »

Deschacht en N'Sakala in EL-team

Deschacht en N'Sakala in EL-team

De goede prestatie van Anderlecht vat zich ook in cijfers. Het Europa League-team van de week van de voetbalstatistiekenwebsite WhoScored bevat twee Anderlecht-spelers: Olivier Deschacht en Fabrice N'Sakala. Lees verder »

Rolando: "Ik voel me goed bij Anderlecht"

Rolando:

De Portugees Rolando stond tegen Dinamo Moskou voor het eerst in de basis bij Anderlecht. De verdediger speelde sober en secuur en was met een kopbal erg dicht bij een doelpunt. "Ik zag hem binnen, maar helaas was het niet zo." Lees verder »

Anderlecht praat met doelman Standard

Anderlecht praat met doelman Standard

Slaagt Anderlecht erin om opnieuw een jong talent van Standard aan te trekken? Het Laatste Nieuws weet dat de Brusselaars onderhandelen met Ilias Moutha-Sebtaoui, een doelman die op 1 april zestien jaar wordt. Lees verder »

Defour gewisseld uit voorzorg: "Niets erg"

Defour gewisseld uit voorzorg:

Halverwege de tweede helft ging Defour naar de kant, tastend aan de adductoren. Toch niets ernstigs? "Het begon wat stijf te worden. Niet erg allemaal", zei hij achteraf. Besnik Hasi rekent erop hem zondag te kunnen opstellen. Lees verder »

Deschacht: "Had ons niet zo sterk verwacht"

Deschacht:

Olivier Deschacht speelde opnieuw een erg secure wedstrijd centraal achterin, al zorgde een gemiste interceptie voor de grootste bezoekende kans voor de rust. "Op zulke momenten ben je blij dat iemand als Proto achter je staat." Lees verder »

Hasi: "Enkel een doelpunt ontbrak."

Hasi:

Besnik Hasi zag een erg sterke partij van zijn jongens tegen Dinamo Moskou. "We haalden hetzelfde niveau als in de Champions League en dat met al die afwezigen", stelde hij vast. "Maar de kansen die je krijgt, moet je afmaken." Lees verder »


 19-02-2015 

Opstelling: Anderlecht - Dinamo Moskou

Opstelling: Anderlecht - Dinamo Moskou

Anderlecht begint binnen een uur aan de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Moskou. Anderlecht begint verrassend met Youri Tielemans in het elftal en Maxime Colin op de bank. Anthony Vanden Borre wordt opnieuw rechtsachter. Lees verder »

Poll: jullie geloven in kwalificatie

Poll: jullie geloven in kwalificatie

Uit onze webpoll blijkt dat 78 procent van jullie verwacht dat Anderlecht Dinamo Moskou uitschakelt. Al gelooft maar twaalf procent dat het makkelijk zal gaan. Bijna vijfduizend mensen brachten hun stem uit. Lees verder »

Scouts komen straks naar Astridpark

Scouts komen straks naar Astridpark

Heel wat Europese topclubs sturen vanavond een mannetje naar het Astridpark. Onder meer Chelsea, Manchester United, Arsenal, Everton, Dortmund, Napels, Juventus, Inter, Marseille, Lyon, Ajax en Wolfsburg reserveerden een stoeltje. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Din. Moskou

Voorbeschouwing: Anderlecht - Din. Moskou

Vanavond om 21.05 uur begint Anderlecht aan zijn Europees voorjaar. Tegen de Russische topclub probeert het een eerste stap te zetten richting achtste finales van de Europa League. Het doet dit wel zonder enkele sterkhouders. Lees verder »

Toch geen basisplaats voor Tielemans?

Toch geen basisplaats voor Tielemans?

Als Steven Defour fit raakt, is er vanavond wellicht geen plaats voor Youri Tielemans in de basiself. Andy Najar wordt waarschijnlijk de diepste middenvelder. "We hadden zondag nochtans weinig mentaal oplapwerk", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

Suarez wil pas terugkeren als hij kan spelen

Suarez wil pas terugkeren als hij kan spelen

De terugkeer van Matias Suarez vanuit Barcelona naar Anderlecht is nog niet voor meteen. In Het Laatste Nieuws laat de Argentijn weten pas terug te komen wanneer hij weer kan voetballen. Mentaal gaat het intussen de goede kant op. Lees verder »

Defour: "Beste niveau sinds ik hier ben"

Defour:

De kans is groot dat Steven Defour fit raakt voor vanavond. Het duel tegen Dinamo Moskou wordt dan zijn vijftigste Europese wedstrijd. "Dinamo heeft een sterk middenveld", weet hij. "We kunnen ze aan, maar moeten top zijn." Lees verder »

 18-02-2015 

Proto: "We gaan vol voor de overwinning"

Proto:

Morgen begint Anderlecht aan het tweede luik van zijn Europese campagne. Het ruilde de Champions League voor de Europa League, maar voor Silvio Proto werd de tegenstand niet minder. "Dinamo Moskou is een erg sterke opponent." Lees verder »

Oud-speler François Vander Eeckt overleden

Oud-speler François Vander Eeckt overleden

Oud-Anderlecht-speler François Vander Eeckt is overleden. Vander Eeckt speelde tussen 1952 en 1964 voor paars-wit. In het seizoen 1962-1963 speelde François samen met zijn broers René en Pierre in de hoofdmacht van de Brusselaars. Lees verder »

Evenepoel scoort voor jonge Duivels

Evenepoel scoort voor jonge Duivels

De nationale U15 en U17 maken van de krokusvakantie gebruik om elk twee oefenduels te spelen. Bij beide ploegen kwamen ook Anderlecht-jongeren in actie. Remco Evenepoel scoorde zelfs voor de U15. Lees verder »

Mbemba geniet interesse Dinamo Moskou

Mbemba geniet interesse Dinamo Moskou

Dinamo Moskou, morgen tegenstander van Anderlecht in de Europa League, toont interesse in Chancel Mbemba. Coach Stanislav Cherchesov zoekt een snelle centrale verdediger en Mbemba is één van de opties. Lees verder »

Defour twijfelachtig voor Dinamo Moskou

Defour twijfelachtig voor Dinamo Moskou

Besnik Hasi heeft er opnieuw een zorgenkind bij: Steven Defour sukkelt met de adductoren en is onzeker voor de wedstrijd tegen Dinano Moskou. Omdat Anderlecht krap zit in de middenvelders, doet het alles om hem klaar te krijgen. Lees verder »

Vainqueur: "Ik wil niet onthoofd worden"

Vainqueur:

Met William Vainqueur loopt bij Dinamo Moskou een oude bekende rond. De oud-middenvelder van Standard stond meermaals in de belangstelling van Anderlecht. "Afgelopen zomer probeerden ze nog, maar voor mij was het nooit een optie." Lees verder »

Nog 1.800 tickets voor Europees duel

Nog 1.800 tickets voor Europees duel

Wie nog geen tickets heeft voor Anderlecht - Dinamo Moskou, kan er nog steeds aankopen. De dienst ticketing van Anderlecht laat weten dat er nog 1.800 kaarten beschikbaar zijn. Ze kosten 40, 50 en 55 euro. Lees verder »

 17-02-2015 

Toch schorsing voor Van Damme?

Toch schorsing voor Van Damme?

De media-aandacht die Joachim Van Damme kreeg na zijn zoveelste vuile overtreding heeft zijn vruchten afgeworpen: de Reviewcommissie vraagt het Bondsparket om hem te vervolgen op basis van tv-beelden. Lees verder »

Opinie: de Renmans Pro League

Opinie: de Renmans Pro League

Een opiniestuk waarin de auteur zijn bezorgdheid uit over het niveau van de arbitrage en het feit dat de Jupiler Pro League langzaam maar zeker in de Renmans Pro League verandert. Lees verder »

Vermoeide Mbemba moet tien dagen rusten

Vermoeide Mbemba moet tien dagen rusten

Onderzoek wees uit dat Chancel Mbemba geen spierscheur in de dij heeft opgelopen, maar dat het slechts om een verrekking gaat. De verdediger heeft echter meer last van vermoeidheid. Enkel rust kan een oplossing brengen. Lees verder »

Acheampong: "Dit stemt tot nadenken"

Acheampong:

Na zijn deelname aan de Africa Cup stond Frank Acheampong tegen KV Mechelen meteen weer in de basis. Ei zo na versierde hij een strafschop. "Vond de scheidsrechter het onvoldoende om te fluiten? Dat is dan maar zo." Lees verder »

Anderlecht scout 'nieuwe Mitrovic'

Anderlecht scout 'nieuwe Mitrovic'

Volgens Het Laatste Nieuws is Anderlecht geïnteresseerd in Ivan Saponjic van Partizan Belgrado. Saponjic is een zeventienjarige jarige spits, die al op zijn zestiende debuteerde voor de Servische club. Lees verder »


 16-02-2015 

Anderlecht roept fans op zich te gedragen

Anderlecht roept fans op zich te gedragen

In de aanloop van de Europese wedstrijd van donderdag tegen Dinamo Moskou roept Anderlecht zijn supporters op om zich niet te misdragen. "De actie van één 'fan' tegen Galatasaray straft nu honderden trouwe fans", zo klinkt het. Lees verder »

Anderlecht: "Vanden Borre sliep niet"

Anderlecht:

Het Laatste Nieuws pakte vandaag uit met een foto waarop het leek dat Anthony Vanden Borre lag te slapen op de bank. De belediging kan Anderlecht niet laten passeren. Het reageert met bewijzen en toont dat VdB wegdook voor iets. Lees verder »

Nuytinck gaat ritme opdoen bij beloften

Nuytinck gaat ritme opdoen bij beloften

Vanavond om 19.30 uur spelen de beloften van Anderlecht tegen KV Kortrijk. Met Bram Nuytinck, Davy Roef, Oswal Alvarez, Nathan Kabasele, Aaron Leya Iseka en Herve Matthys selecteerde coach Mo Ouahbi zes spelers uit de A-kern. Lees verder »

Vertenten fluit Genk - Anderlecht

Vertenten fluit Genk - Anderlecht

De wedstrijd van komende zondag op en tegen KRC Genk zal onder leiding staan van Bart Vertenten. Hij wordt bijgestaan door Rien Vanyzere, Jo De Weirdt en vierde official Frederik Geldhof. De aftrap is om 18 uur in Cristal Arena. Lees verder »

Spierscheur Mbemba, Conté verzwikt enkel

Spierscheur Mbemba, Conté verzwikt enkel

Met Chancel Mbemba en Ibrahima Conté verloor Anderlecht gisteren twee spelers met een blessure. "Mbemba heeft een spierscheur in de dij", vertelt Besnik Hasi. "Conté verzwikte zijn enkel. Hij moet morgen naar de dokter." Lees verder »

Hasi: "Niet naar ref wijzen"

Hasi:

Ibrahima Conté ging gisteren neer na een smerige fout van Van Damme. Die kreeg slechts geel. Anderlecht werd ook een penalty ontzegd nadat Frank Acheampong werd neergehaald. Besnik Hasi neemt de scheidsrechter in bescherming. Lees verder »

Heylen in de tribune

Heylen in de tribune

Ondanks zijn goede prestaties van de afgelopen weken, stond Michaël Heylen gisteren niet op het wedstrijdblad. Door de terugkomst van Chancel Mbemba en de komst van Rolando was er geen plaats meer Heylen. Hij zat in de tribune. Lees verder »

Servische bondscoach scout Mitrovic

Servische bondscoach scout Mitrovic

Radovan Curcic, bondscoach van Servië, woonde gisteren de wedstrijd tegen KV Mechelen bij. Hij kwam kijken naar de prestaties van Aleksandar Mitrovic. Ondertussen hield hij ook Mechelen-spelers Kosanovic en Obradovic in de gaten. Lees verder »

 15-02-2015 

Blessures voor Mbemba en Conté

Blessures voor Mbemba en Conté

Chancel Mbemba en Ibrahima Conté moesten tijdens het duel tegen KV Mechelen geblesseerd het veld verlaten. Hoe ernstig het is, moet nog blijken. Vooral bij Conté zag het er niet goed uit. Lees verder »

Mechelen steelt punt in extra tijd

Mechelen steelt punt in extra tijd

Anderlecht is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Tegen een erg defensief Mechelen vond Anderlecht een kwartier voor tijd een gaatje, maar Veselinovic maakte gelijk in de extra tijd. Lees verder »

Vijf Anderlecht-spelers bij Belgische U17

Vijf Anderlecht-spelers bij Belgische U17

De Belgische U17 spelen komende week twee oefenduels tegen Frankrijk. Bondscoach Bob Browaeys selecteerde vijf spelers van Anderlecht voor dit duel: Alper Ademoglu, Nelson Azevedo, Wout Faes, Orel Mangala en Jorn Vancamp. Lees verder »

Tielemans is 'UEFA.com's weekly wonderkid'

Tielemans is 'UEFA.com's weekly wonderkid'

Iedere week belicht UEFA.com een talent voor de toekomst en deze week is Youri Tielemans hun 'UEFA.com's weekly wonderkid'. Aan complimenten en superlatieven alvast geen gebrek: "Hij kan de Belgische Frank Lampard worden." Lees verder »

De Zeeuw debuteert met twee doelpunten

De Zeeuw debuteert met twee doelpunten

Demy de Zeeuw heeft zijn debuut bij NAC Breda niet gemist. In zijn eerste wedstrijd sinds 31 januari vorig jaar scoorde hij meteen twee keer. Dit volstond echter niet voor de overwinning. NAC verloor met 3-2 bij ADO Den Haag. Lees verder »

 14-02-2015 

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Besnik Hasi heeft na de zaterdagtraining een 21-koppige selectie bekend gemaakt voor de partij van morgen tegen KV Mechelen. Leander Dendoncker (ziek) en Ibrahima Conté (knieblessure) maken hier beiden deel van uit. Lees verder »

Conté twee maanden out

Conté twee maanden out

Ibrahima Conté blesseerde zich gisteren op training aan de knie. Een meniscusblessure met mogelijk een operatie tot gevolg. Vanmorgen wordt bekeken hoe ernstig de blessure is en wanneer Conté onder het mes moet. Lees verder »

Beker: elk 20.000 tickets

Beker: elk 20.000 tickets

Zowel Anderlecht als Club Brugge krijgt 20.000 tickets voor de bekerfinale op 22 maart. Beide clubs besloten eerder al om eerst voorrang te geven aan hun abonnees. De overige 4.000 tickets zijn voor genodigden en vips. Lees verder »

Beloften ontvangen Kortrijk

Beloften ontvangen Kortrijk

Maandag 16 februari ontvangen de U21 van Anderlecht KV Kortijk. Momenteel staan de paars-witte beloften allerlaatste met nul punten in drie wedstrijden. Hoog tijd dus dat ze zich herpakken. Lees verder »

Marin: "Natuurlijk is Mitrovic gek"

Marin:

Marko Marin zijn klasse komt elke wedstrijd meer bovendrijven. Zowel op als naast het veld kan hij het zeer goed vinden met Aleksandar Mitrovic. "Hopelijk leveren mijn voorzetten hem nog veel goals op." Lees verder »

Anderlecht volgt Samy Kehli

Anderlecht volgt Samy Kehli

Anderlecht volgt de prestaties van Samy Kehli, een speler van Seraing. De 24-jarige Fransman scoorde dit seizoen al elf keer in 24 matchen. Tijdens de zomer kwam hij over van Virton, dat hem leende van FC Metz. Lees verder »

 13-02-2015 

Hasi: "Het ligt niet meer in mijn handen"

Hasi:

Matias Suarez en Anderlecht leven nu al even op gespannen voet. Besnik Hasi verdedigde de Argentijn altijd maar moet nu ook bezwijken onder druk: "Ik hoop nog altijd dat het goed komt, maar het ligt niet meer in mijn handen;" Lees verder »

Hasi: "Waarom doet hij dat"

Hasi:

Chancel Mbemba kroop gisteren op een klein podium in de spionkop en zette 'Come on you mauves' in. Besnik Hasi kon deze actie allesbehalve op prijs stellen. Mbemba nam onnodige risico's volgens de coach. Lees verder »

Hasi: "Mbemba is titularis"

Hasi:

Van een heel beperkte kern naar keuzes in overvloed. Bensik Hasi kan tegen de play-offs beschikken over zijn volledige kern. Als zijn de vele keuzemogelijkheden niet altijd een luxe, volgens Besnik Hasi. Lees verder »

Alvarez sluit opnieuw aan

Alvarez sluit opnieuw aan

Oswal Alvarez maakte gisteren terug deel uit van de selectie na twee weken blessure. Hij nam er de plaats is van Andy Najar die nog geblesseerd is en toe is aan rust. Lees verder »

Ticketinfo finale Beker van België

Ticketinfo finale Beker van België

Eind februari worden de tickets verdeeld voor de bekerfinale. Zoals gewoonlijk zal er eerst een voorangsperiode zijn voor de abonnees. Feit is dat de vraag naar tickets hoger zal liggen dan het aanbod. Lees verder »

Bouhna vindt club in Italië

Bouhna vindt club in Italië

Abdelhakim Bouhna heeft een nieuwe club gevonden. De 23-jarige middenvelder heeft een contract voor anderhalf jaar getekend bij Latina, de laatste in de Italiaanse tweede klasse. Lees verder »

Suarez krijgt hoogste boete ooit

Suarez krijgt hoogste boete ooit

Anderlecht heeft Matias Suarez een boete gegeven van één maandloon voor het niet nakomen van afspraken in verband met zijn revalidatie. Het gaat om een bedrag van circa 50.000 euro. Het is de hoogste boete die Anderlecht ooit gaf. Lees verder »

Heylen: "Ik neem de coach niets kwalijk"

Heylen:

Michaël Heylen ging gisteren opnieuw op wandel met Gent-revelatie Moses Simon. De verdediger weet dat zijn plaats in de toekomst niet meer verzekerd is, maar laat het hoofd niet hangen. "Ik kan enorm veel leren van Rolando." Lees verder »

 12-02-2015 

Cercle steunt Anderlecht in KBVB-heisa

Cercle steunt Anderlecht in KBVB-heisa

Na AA Gent heeft nu ook Cercle Brugge bij monde van voorzitter Frans Schotte zijn toegezegd aan Anderlecht in de hele KBVB-heisa. Ook Schotte vindt het jammer dat Steven Martens weg is. En hij gunt Anderlecht het nieuwe stadion. Lees verder »

Tielemans in basiself, Rolando op de bank

Tielemans in basiself, Rolando op de bank

Anderlecht start zo dadelijk tegen AA Gent zonder Leander Dendoncker. Hij is ziek. Youri Tielemans staat hierdoor terug in de basiself. Achteraan behoudt Michaël Heylen zijn plaats. Nieuwkomer Rolando begint op de bank. Lees verder »

Acheampong verlengt contract

Acheampong verlengt contract

Frank Acheampong tekende donderdag een contractverlenging voor twee jaar, dat meldt Anderlecht via haar officiële site. De Ghanees ligt nu tot de zomer van 2019 onder contract bij paars-wit. Lees verder »

Geen Dendoncker tegen Gent?

Geen Dendoncker tegen Gent?

Het is nog onzeker of Leander Dendoncker straks kan spelen tegen Gent. De middenvelder is ziek. Hij zit wel gewoon in de wedstrijdkern. Raakt hij niet voldoende genezen, dan neemt Youri Tielemans zijn plaats in. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Anderlecht en AA Gent maken vanavond uit wie het tegen Club Brugge mag opnemen in de finale van de Beker van België. Anderlecht start met een 0-2-bonus, maar Besnik Hasi neemt geen risico. Hij kiest voor zijn beste elf. Lees verder »

De Witte: "Anderlecht is Amerika"

De Witte:

Anderlecht staat alleen in de Pro League en wordt langs alle kanten tegengewerkt. Ivan De Witte wil daarmee komaf maken en reikt de hand. "Ik wil benadrukken dat noch AA Gent noch de andere leden van de G5 anti-Anderlecht zijn." Lees verder »

Beker live op Canvas.

Beker live op Canvas.

De bekerwedstrijd van vanavond tussen Anderlecht en AA Gent is live te bekijken op Canvas. De uitzending begint om 20.40 uur. Frank Raes zorgt voor commentaar. Lees verder »

 11-02-2015 

Selectie: Anderlecht - KAA Gent

Selectie: Anderlecht - KAA Gent

Anderlecht verdedigt morgenavond in eigen huis een 0-2-voorsprong tegen KAA Gent in de halve finale van de beker van België. Frank Acheampong keert terug in de paars-witte selectie, Chancel Mbemba nog niet. Lees verder »

Wilhelmsson stopt met voetballen

Wilhelmsson stopt met voetballen

Een aanhoudende teenblessure dwingt Christian Wilhelmsson om te stoppen met voetballen. Tussen 2003 en 2006 wervelde de Zweed op de rechterflank van Anderlecht. Zijn dribbels maakten hem tot een publiekslieveling. Lees verder »

Officieel: bekerfinale op 22 maart

Officieel: bekerfinale op 22 maart

De kogel is door de kerk: "De finale van de Beker van België vindt plaats op zondag 22 maart 2015 om 18 uur", zo meldt de KBVB. Tickets voor de finale zullen enkel beschikbaar zijn bij de finalisten, niet bij de KBVB. Lees verder »

Acheampong ondergaat fysieke testen

Acheampong ondergaat fysieke testen

Vanmorgen keerde Frank Acheampong terug van de Africa Cup, waar hij zondag nog even meedeed in de finale. Hij ondergaat vandaag fysieke testen om te zien hoever hij staat. Of hij morgen kan spelen, is nog niet duidelijk. Lees verder »

Hasi: "Ik wil absoluut de finale halen"

Hasi:

Anderlecht moet morgen nog één horde nemen op weg naar de bekerfinale. Tegen Gent verdedigt het een 0-2-voorsprong, maar Besnik Hasi laat niets aan het toeval over. "Ik speel met mijn sterkst mogelijke ploeg." Lees verder »

Praet hoopt op duels met Dinamo Moskou

Praet hoopt op duels met Dinamo Moskou

Dennis Praet, die sinds de winterstage rust houdt wegens rugproblemen, traint intussen weer met de bal en dat gaat probleemloos. De middenvelder hoopt klaar te raken voor de Europese duels tegen Dinamo Moskou. Lees verder »

Kljestan: "Via Red Bulls naar WK 2018"

Kljestan:

New York Red Bulls stelde gisteren zijn nieuwe middenvelder Sacha Kljestan voor aan de pers. De oud-speler van Anderlecht klonk erg gemotiveerd. "Ik wil een leider zijn in dit team en weer international worden." Lees verder »

Ongelukkige Acheampong bij president

Ongelukkige Acheampong bij president

Vandaag keert ook Frank Acheampong terug van de Africa Cup. Maandag werd hij samen met zijn ploegmaats ontvangen door de president van Ghana om hen te feliciteren met de tweede plaats. Acheampong liep er wel wat beteuterd bij. Lees verder »

Mbemba vermoeid terug van Africa Cup

Mbemba vermoeid terug van Africa Cup

Chancel Mbemba en Nicaise Kudimbana arriveerden gisterenmorgen terug in België na de Africa Cup. Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock verwelkomde hen op Zaventem en feliciteerde hen met de derde plaats. Lees verder »

 10-02-2015 

"Suárez heeft schrik om terug te komen"

Mathias Suárez verblijft momenteel nog altijd in Spanje en daar zal blijkbaar niet vlug verandering in komen. De Argentijn zou schrik hebben om terug te keren naar Anderlecht, vooral de reactie van de club schrikt hem af. Lees verder »

Bijzonder lichte straf voor tifo

Bijzonder lichte straf voor tifo

De geschillencommissie heeft Standard slechts een voorwaardelijke straf opgelegd voor de tifo met een onthoofde Steven Defour. Er wordt wedstrijd achter volledig gesloten deuren opgelegd met uitstel van een jaar. Lees verder »

Waarom Vanden Borre zo lang sukkelde

Waarom Vanden Borre zo lang sukkelde

De huidige voetbaljaargang is nog niet die van Anthony Vanden Borre. Pas de laatste twee wedstrijden komt hij er opnieuw door. In Het Nieuwsblad legt Jürgen Geril uit wat het problemen van Vanden Borre waren/zijn. Lees verder »

 09-02-2015 

Lardot fluit Anderlecht - KV Mechelen

Lardot fluit Anderlecht - KV Mechelen

De wedstrijd van komende zondag tegen KV Mechelen wordt in geode banen geleid door Jonathan Lardot. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker, Frederic Godelaine en vierde official Christof Dierick. Lees verder »

Najar onzeker voor bekerwedstrijd

Najar onzeker voor bekerwedstrijd

Het is erg onzeker of Andy Najar fit raakt voor de bekerwedstrijd van donderdag tegen Gent. De Hondurees blesseerde zich in de heenwedstrijd aan de enkel en miste gisteren de partij op Cercle Brugge. Lees verder »

Colin: "Het klikt met Vanden Borre"

Colin:

Maxime Colin slaagde er met zijn collega-verdedigers voor de achtste keer in negen wedstrijden in om de nul te houden. "We speelden een sterke eerste helft. Na de pauze was het iets minder. Alles samen was het een goede match." Lees verder »

Defour: "Trainer moet keuzes maken"

Defour:

Met zijn vijfde doelpunt van het seizoen stelde Steven Defour de zege voor Anderlecht helemaal veilig. "Het was een belangrijke goal", sprak hij achteraf. "Ik hou er wel van om te scoren in Brugge." Lees verder »

Marin: "Top zijn tegen play-offs"

Marin:

Marko Marin stond tegen Cercle Brugge voor de tweede keer in de basis. De Duitser deed het een stuk beter dan vorige week en was vooral voor de rust dreigend. Zowel Marin als Besnik Hasi waren tevreden over zijn wedstrijd. Lees verder »

Acheamong grijpt naast Africa Cup

Acheamong grijpt naast Africa Cup

Na een spannende eindstrijd heeft Ivoorkust de Africa Cup gewonnen. In de finale tegen Ghana stond het na 120 minuten nog 0-0. Ivoorkust haalde het na strafschoppen met 9-8. Frank Acheampong speelde drie minuten mee. Lees verder »

Hasi: "We hebben verdiend gewonnen"

Hasi:

Een tevreden coach gisteren na de wedstrijd. Hij ziet zijn ploeg weer wat dichter komen bij leider Club Brugge en komende week keren al zijn spelers terug uit de Africa Cup. "Eind februari moeten we top zijn", zegt Besnik Hasi. Lees verder »

N'Sakala: "Hij had het voorspeld"

N'Sakala:

Anthony Vanden Borre scoorde zijn tweede doelpunt van de week. Het strafste is dat hij twee keer op voorhand zijn doelpunt had voorspeld. "Ik hoop dat hij dat de komende wedstrijden blijft zeggen", zegt Fabrice N'Sakala. Lees verder »

 08-02-2015 

Samenwerking met Santoba FC?

Samenwerking met Santoba FC?

Na het volgen van de Africa Cup vloog Malick Kebe, voorzitter van de Guineese club Santoba FC, naar België en had er een ontmoeting met de paars-witte directie om te praten over een eventuele samenwerking. Lees verder »

De Zeeuw heeft eindelijk nieuwe club

De Zeeuw heeft eindelijk nieuwe club

Demy de Zeeuw, wiens contract vorige zomer bij Anderlecht niet verlengd werd, heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De middenvelder gaat tot juni aan de slag bij NAC Breda. Niet als prof, wel als amateur. Lees verder »

 07-02-2015 

Mbemba pakt brons op Afrika Cup

Mbemba pakt brons op Afrika Cup

DR Congo heeft zonet de "kleine finale" gewonnen van Equatoriaal Guinea. Na 90 minuten stond de 0-0 nog steeds op scorebord. Geen verlengingen maar wel meteen penalty's. Congo was de sterkste en won met 4-2, ook Mbemba scoorde. Lees verder »

Opinie: twee tegen allen

Opinie: twee tegen allen

De halve finales van de beker van België overtuigden de laatste twijfelaars. Anderlecht en Club Brugge zijn dit jaar twee niveaus te sterk voor de concurrentie en maken onderling uit wie de titel en de beker pakt. Lees verder »

Geen Najar tegen Cercle

Geen Najar tegen Cercle

Besnik Hasi moet het zondag tegen Cercle Brugge zonder Andy Najar Stellen. De Hondurees heeft nog te veel last van zijn enkel na het bekerduel tegen Gent. Aanwinst Rolando is er dan wel weer bij. Lees verder »

Defour klaar voor Cercle Brugge

Defour klaar voor Cercle Brugge

Tijdens de bekerwedstrijd tegen Gent moest Steven Defour gewisseld worden met krampen. Er waren zelfs ijspacks nodig om op zijn kuit te leggen. Toch zal hij fit zijn voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. Lees verder »

U21 kunnen ook niet winnen van Zulte Waregem

U21 kunnen ook niet winnen van Zulte Waregem

Gisteren stond de derde wedstrijd van de play-offs op het programma voor de paarse beloften. Bij de rust gaf het scorebord nog een 0-0 gelijkspel aan. De beloften verloren uiteindelijk met 2-1 van Zulte Waregem en heeft nu 0 op 9. Lees verder »

Tielemans: "Ik respecteer de fans"

Tielemans:

Ondanks zijn jonge leeftijd kan Youri Tielemans de fluitconcerten van de fans goed plaatsen. De jongeling zit momenteel in een dip, niet geheel verwonderlijk, gezien zijn leeftijd. Zelf wil hij dat niet aanvaarden. Lees verder »

 06-02-2015 

Anderlecht gaat onderhandelen met fiscus

Anderlecht gaat onderhandelen met fiscus

De fiscus eiste 55 miljoen euro achterstallige belastingen op ontvangen TV-gelden, van alle Belgische clubs samen. Enkele clubs maakten al een deal. Anderlecht overwoog om naar de rechter te trekken maar doet dat nu toch niet. Lees verder »

"Volledig uit de lucht gegrepen"

Het gerucht deed de ronde dat Anderlecht Rolando kon binnenhalen onder de voorwaarde dat FC Porto een optie mocht nemen op Dennis Praet en Youri Tielemans. Een gerucht waar Herman Van Holsbeeck eens goed mee moest lachen. Lees verder »

Hasi breekt hoofd over Marin en Rolando

Hasi breekt hoofd over Marin en Rolando

Met Marko Marin en Rolando kreeg Besnik Hasi er in januari twee grote namen bij, maar het zijn ook twee spelers met een fysieke achterstand. "Het is moeilijk hen nu te laten starten. De kloof met Brugge mag niet vergroten." Lees verder »

Hasi: "Zelf onze wedstrijden winnen"

Hasi:

Zondag verplaatst Anderlecht zich naar Cercle Brugge. Ook al verkeerd deze laatste in de degradatiezone, Besnik Hasi is niet van plan ze te onderschatten. "De kloof met Club Brugge mag niet groter worden", benadrukte Hasi. Lees verder »

U21: Selectie Zulte Waregem - Anderlecht

U21: Selectie Zulte Waregem - Anderlecht

Vanavond staat de derde wedstrijd van de play-offs op het programma voor de paarse beloften. Coach Ouahbi maakte zonet zijn selectie bekend voor deze wedstrijd. Tot hiertoe behaalden ze 0 op 6. Zulte Waregem behaalde 1 op 9. Lees verder »

Praet geraakt niet fit voor Moskou

Praet geraakt niet fit voor Moskou

Dennis Praet had gehoopt om fit te zijn tegen de Europa League wedstrijd tegen Dinamo Moskou. De dokters boren die hoop de grond in. Hij zal zeker nog twee tot drie weken geduld moeten oefenen voor hij terug kan spelen. Lees verder »

Kleine blessures voor Najar en Colin

Kleine blessures voor Najar en Colin

Andy Najar en Maxime Colin zijn niet ongeschonden uit de bekerpartij van woensdag gekomen. Najar kreeg een trap op de enkel en liep gisteren met een verband. Het is afwachten of hij zondag kan aantreden tegen Cercle Brugge. Lees verder »

Langil: "Anderlecht toonde interesse"

Langil:

Steeven Langil van Moeskroen-Péruwelz was één van de revelaties van de heenronde in deze competitie. Dat is ook de topclubs niet ontgaan. "Ik kon naar Standard, maar ook Anderlecht en Club Brugge toonden interesse", zegt hij." Lees verder »

 05-02-2015 

Africa Cup: Acheampong naar de finale

Africa Cup: Acheampong naar de finale

Ghana heeft zich geplaatst voor de finale van de Africa Cup. Daarin speelt het zondag tegen Ivoorkust. Na 82 minuten, net toen Frank Acheampong inviel, ontstonden er opstootjes in de tribune en werd de wedstrijd stilgelegd. Lees verder »

Mbemba: "Vol voor brons gaan"

Mbemba:

Chancel Mbemba stond gisteren negentig minuten op het veld met Congo. Ondanks een glansprestatie van Mbemba kon Congo zich niet plaatsen voor de finale. Na ontgoocheling laat hij de moed niet zakken en zet alles op de derde plaats Lees verder »

Anderlecht ontvangt Barcelona in Astridpark

Anderlecht ontvangt Barcelona in Astridpark

De achtste finale van de Uefa Youth League tussen Anderlecht en Barcelona zal gespeeld worden in het Constant Vanden Stock-Stadion. De wedstrijd vindt plaats op 23 februari om 20 uur. Abonnees kunnen de partij gratis bijwonen. Lees verder »

Rolando voorgesteld op Anderlecht

Rolando voorgesteld op Anderlecht

Vandaag werd Rolando voorgesteld op Anderlecht. Hij liet direct een intelligente en doortastende indruk na. En benadrukte dat niemand hem had moeten overtuigen om bij Anderlecht te komen spelen. Lees verder »

Hasi verlengt contract tot 2017

Hasi verlengt contract tot 2017

Besnik Hasi heeft zijn contractverlenging beet. "Hasi verlengt zijn contract bij RSC Anderlecht met één jaar", zo meldt voorzitter Roger Vanden Stock via de Twitter-account van de club. Hasi ligt nu vast tot 2017. Lees verder »

Foto: Rolando ondergaat medische testen

Foto: Rolando ondergaat medische testen

Rolando, de nieuwe Portugese verdediger van Anderlecht, wordt deze voormiddag medisch gekeurd in het Onze-Lieve-Vrouw Ziekenhuis van Aalst. Sudpresse weet dat hij later vandaag samen met Idrissa Sylla wordt voorgesteld. Lees verder »

Leya Iseka geschorst voor terugwedstrijd

Leya Iseka geschorst voor terugwedstrijd

Aaron Leya Iseka is geschorst voor de terugwedstrijd in de halve finale van de beker tegen AA Gent. De jonge spits pakte in blessuretijd een domme gele kaart voor een te hevige tackle. Het was zijn tweede geel karton in de beker. Lees verder »

Deschacht: "Iedereen wil zich bewijzen"

Deschacht:

Tijdens de rust predikte Olivier Deschacht voorzichtigheid, maar na negentig minuten kon hij tevreden vaststellen dat Anderlecht een prima zaak deed in Gent. "Het zat vandaag in de details en die waren in ons voordeel." Lees verder »

Conté voelt zich goed in zijn vel

Conté voelt zich goed in zijn vel

Ibrahima Conté blonk gisteren uit op de tien. Met twee assists had hij een belangrijk aandeel in de winst. "Het terugzien van mijn ziek vader heeft mij een enorme boost gegeven", verklaarde Conté acheraf. Lees verder »

Africa Cup: geen finale Mbemba

Africa Cup: geen finale Mbemba

Congo is er niet in geslaagd de finale te bereiken van de Africa Cup. Het verloor zijn halve finale met 3-1 tegen Ivoorkust. Zaterdag speelt het de wedstrijd voor de derde plaats. Lees verder »

 04-02-2015 

Portugese journalist vol lof over Rolando

Portugese journalist vol lof over Rolando

Met Rolando haalde Anderlecht niet zijn eerste keuze, maar volgens een journalist van de Portugese sportkrant Record deed Anderlecht toch een prima zaak. "Twijfel niet aan zijn kwaliteiten: hij is Champions League-niveau." Lees verder »

Opstelling Gent - Anderlecht

Opstelling Gent - Anderlecht

Om 20.45 uur start het eerste duel tussen Gent - Anderlecht in de halve finale van de beker. Youri Tielemans en Marko Marin starten op de bank. Anthony Vanden Borre en Ibrahima Conté staan in de basis. Lees verder »

Gillet deze avond tegen Monaco

Gillet deze avond tegen Monaco

Ook voor Guillaume Gillet wordt het een belangrijke avond. Hij neemt het met zijn ploeg Bastia in de halve finale van de Coupe de la Ligue op tegen Monaco voor een plek in de finale tegen PSG. Lees verder »

Mbokani en Mbemba straks in halve finale

Mbokani en Mbemba straks in halve finale

Deze avond vindt de eerste halve finale plaats van de Africa Cup. Dieumerci Mbokani en Chancel Mbemba zullen beiden bij de Democratische Republiek Congo in de basis starten tegen Ivoorkust. Het duel is live te volgen op Eurosport. Lees verder »

Geen aankoopoptie voor Rolando

Geen aankoopoptie voor Rolando

In tegenstelling tot wat zijn manager Paulo Teixeira verkondigde, heeft Anderlecht geen aankoopoptie voor Rolando. Dat vertelde Herman Van Holsbeeck in een interview met RTBF. Lees verder »

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

Club Brugge nam gisteren een optie op de bekerfinale door zijn heenwedstrijd in de halve finale met 5-1 te winnen tegen stadsgenoot Cercle. Vanavond spelen AA Gent en Anderlecht hun eerste halve finale. Lees verder »

Smeets: "School vergt veel energie"

Smeets:

Youri Tielemans zit in een dipje. Geheel verbazend is dat niet. Men mag niet vergeten dat hij nog altijd maar zeventien is en naast voetballen ook nog naar school gaat. Die combinatie vergt heel veel energie van de jonge speller. Lees verder »

N'Sakala kiest voor Congo

N'Sakala kiest voor Congo

Fabrice N'Sakala heeft de Frans-Congolese nationaliteit maar kiest definitief voor de nationale ploeg van Congo. In Januari mocht hij al naar de Afrika Cup, maar ging uiteindelijk niet. Lees verder »

Lombaerts heeft aftrap

Lombaerts heeft aftrap

De dames zullen blij zijn. Vanavond geeft Rode Duivel Nicolas Lombaerts de aftrap van de bekerwedstrijd tussen Gent en Anderlecht in de Ghelamco Arena. Van 2004 tot 2007 speelde Lombaerts bij de Buffalo's.
Lees verder »

 03-02-2015 

Dendoncker: "Moeten ons herpakken"

Dendoncker:

Leander Dendoncker blikte samen met Besnik Hasi vooruit naar de bekerwedstrijd van morgen. Heel de spelersgroep beseft het belang van de wedstrijd na de lamentabele vertoning van vorige zondag. Lees verder »

Beker: Selectie AA Gent - Anderlecht

Beker: Selectie AA Gent - Anderlecht

Besnik Hasi maakte vandaag na de namiddagtraining zijn selectie bekend voor de bekerwedstrijd tegen AA Gent. Steven Defour en Ibrahima Conte maken terug deel uit van de selectie. Nieuwkomer Rolando is er nog niet bij. Lees verder »

Hasi krijgt eindelijk een beetje luxe

Hasi krijgt eindelijk een beetje luxe

Drie versterkingen, één voor één beginnen spelers terug te keren van de Afrika Cup en de ziekenboeg is bijna zo goed als leeg. Besnik Hasi krijgt eindelijk een beetje luxe in zijn spelersgroep en daar is hij heel blij mee. Lees verder »

Terugblik: wintertransferperiode

Terugblik: wintertransferperiode

De wintermercato zit er op. Anderlecht kocht Idrissa Sylla en huurde Marko Marin en Rolando. Sacha Kljestan mocht dan weer vertrekken. Wij blikten terug op een bewogen transferperiode.
Lees verder »

Defour: "No storm can last forever"

Defour:

Steven Defour laat aan de wereld zien dat alle heisa op en rond Standard twee weken geleden,hem niet kan deren.Opmerkelijk is ook dat Defour voor hij het plein afging op Sclessin eerst ostentatief de paarse supporters kwam groeten Lees verder »

Wordt Kouyaté uit de FA Cup gezet ?

Wordt Kouyaté uit de FA Cup gezet ?

De kans zit erin dat West Ham United, de club van Cheikhou Kouyaté, uit de FA Cup wordt gezet. Tegen Bristol City stelde de trainer de Senegalees Diafra Sakho op, die had zich afgemeld voor de Afrika Cup. Lees verder »

Bekerfinale dag later gepland

Bekerfinale dag later gepland

De bekerfinale zal een dag later doorgaan op 22 maart in plaats van 21 maart. De bond wil rekening houden met mogelijke risicomatchen. Gent - Club Brugge of Anderlecht - Club Brugge zijn eventuele finales. Lees verder »

Interviews Herman Van Holsbeeck

Interviews Herman Van Holsbeeck

Sporza had een naar aanloop van de bekerwedstrijd morgen tegen Gent een uitgebreid interview met manager Herman Van Holsbeeck. Topics als de Africa Cup, de boete voor Matias Suarez en de wintermercato passeren de revue. Lees verder »

Wie is Rolando Jorge Pires Fonseca?

Wie is Rolando Jorge Pires Fonseca?

Met Rolando Jorge Pires Fonseca, kortweg Rolando, heeft Anderlecht uiteindelijk toch zijn extra verdediger gevonden. De Portugees heeft mooie adelbrieven, maar wie is hij eigenlijk? Een portret. Lees verder »

Colin of Vanden Borre tegen Gent?

Colin of Vanden Borre tegen Gent?

Maxime Colin verliet na de partij tegen Zulte Waregem het stadion met een verband rond de voet. Erg was het niet en de Fransman trainde gisteren alweer probleemloos mee. Hij kan morgen gewoon spelen in de bekerpartij tegen Gent. Lees verder »

Boete voor Suarez

Boete voor Suarez

De spanningen lopen hoog op tussen Anderlecht en Matias Suarez. Anderlecht gaf hem de toestemming om op 22 december reeds op vakantie te vertrekken naar Argentinië op voorwaarde dat hij op 2 januari terug was en dat was hij niet. Lees verder »

Beloften onderuit tegen Lierse

Beloften onderuit tegen Lierse

De beloften van Anderlecht verloren gisterenavond met 0-2 tegen Lierse. Al na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong en kort voor tijd werd het 0-2. Paars-wit beëindigde de partij met negen na rood voor Bossin en Mikal. Lees verder »

Dendonker: "Zelf onze wedstrijden winnen"

Dendonker:

Leander Dendoncker zocht geen excuus voor de wedstrijd van zondag. "Er was geen scherpte in de duels, waren niet aanwezig op de tweede bal. Diepgang was er nauwelijks en we voetbalden aan een laag tempo", zei Dendoncker kritisch. Lees verder »

 02-02-2015 

Anderlecht haalt Rolando binnen

Anderlecht haalt Rolando binnen

In de laatste minuten van de wintermercato heeft Anderlecht nog een centrale verdediger te pakken. Het bereikte een akkoord met FC Porto en Rolando over een tijdelijke overgang naar het Astridpark. Lees verder »

Gumienny fluit Cercle Brugge - Anderlecht

Gumienny fluit Cercle Brugge - Anderlecht

De wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge zal onder leiding staan van Serge Gumienny. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Frank Bleyen, Yves De Neve en vierde official Christof Dierick. De aftrap wordt gegeven om 18 uur. Lees verder »

Anderlecht geeft Rolando nog niet op

Anderlecht geeft Rolando nog niet op

Volgens de Portugese site Mais Futebol heeft Anderlecht de strijd om Rolando nog niet opgegeven. Het zet vandaag nog alles op alles om de verdediger binnen te halen. Er is ook interesse van Inter Milaan, wat de zaak bemoeilijk. Lees verder »

Overzicht verhuurde spelers

Overzicht verhuurde spelers

Thomas Kaminski hield gisteren de nul tegen Othellos. Anorthosis won met 0-2. Luka Milivojevic zag Olympiakos winnen met 0-2 vanop de bank. Gillet speelde met Bastia tegen Lens, de wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Lees verder »

U21: Selectie Anderlecht - SK Lierse

U21: Selectie Anderlecht - SK Lierse

Coach Mo Ouahbi maakte zonet zijn selectie bekend voor de wedstrijd tegen Lierse. Hervé Matthys is de enige speler uit de A-kern in de selectie. De wedstrijd gaat van start om 19.30 uur in het Van Roy Stadion te Denderleeuw. Lees verder »

Anderlecht bevestigt komst Sylla

Anderlecht bevestigt komst Sylla

Anderlecht heeft zopas bevestigd dat Idrissa Sylla naar Brussel verhuist. De spits tekent een contract voor 4,5 jaar. "De komst van Sylla past in de verdere uitbouw van de club", zo meldt paars-wit op zijn website. Lees verder »

Acheampong: "We moeten nog hard werken"

Acheampong:

Frank Acheampong haalde met Ghana de halve finale van de Afrika Cup en kreeg eindelijk zijn eerste speelminuten. Maar de finale is nog ver volgens de Ghanees en weet dat er nog hard moet gewerkt worden voor ze zover zijn. Lees verder »

Praet wordt gemist

Praet wordt gemist

Als er al één ding duidelijk was gisteren is dat Dennis Praet gemist wordt op het veld. Dat gaf ook Andy Najar toe na de wedstrijd. Ook Besnik Hasi kijkt vol verwachting uit naar de terugkeer van de Gouden Schoen. Lees verder »

Sylla meteen anderhalve maand out?

Sylla meteen anderhalve maand out?

Met Idrissa Sylla heeft Anderlecht zijn nieuwe spits beet, maar het zal nog even moeten wachten alvorens het de Guineeër kan inzetten. De aanvaller heeft een scheur in de adductoren en is één tot anderhalve maand buiten strijd. Lees verder »

Marin: "Geef mij nog drie weken"

Marin:

Besnik Hasi had gehoopt dat Marko Marin er vanaf zijn eerste wedstrijd zou staan, ondanks een hevig gebrek aan matchritme. Gisteren werd die hoop de grond in geboord. Marin zelf verwacht binnen drie weken op niveau te zijn. Lees verder »

Nieuwe grasmat tegen Play Offs

Nieuwe grasmat tegen Play Offs

De grasmat van Anderlecht ligt er nog relatief deftig bij in vergelijking met andere clubs. De club wil de play-offs in de beste omstandigheden aanvangen en zal daarom het de grasmat vervangen voor de play-offs starten. Lees verder »

Praet maakt vooruitgang

Praet maakt vooruitgang

Dennis Praet ligt één tot twee weken voor op schema met zijn revalidatie. Deze week werkt Praet nog individueel, maar hij hoopt om volgende week terug aan te sluiten bij de groep. Lees verder »

 01-02-2015 

HLN: Sylla tekent voor 4,5 jaar

HLN: Sylla tekent voor 4,5 jaar

Het Laatste Nieuws meldt dat de transfer van Idrissa Sylla definitief rond is. De 24-jarige Guineeër komt over van Zulte Waregem en tekent een contract van vier en half jaar. Het bericht is nog niet officieel bevestigd. Lees verder »

Armenteros en Gillet kunnen niet winnen

Armenteros en Gillet kunnen niet winnen

Guillaume Gillet kwam gisteren in actie met Bastia. Zijn ploeg geraakte in het degradatieduel niet verder dan een 1-1 tegen Lens. Samuel Armenteros speelde met Willem II tegen PSV en kwam na een half uur op 0-1 voorsprong. Lees verder »

Mbemba naar halve finale Afrika Cup

Mbemba naar halve finale Afrika Cup

De Congolese ploeg, met Chancel Mbemba en Dieumerci Mbokani in de basis, heeft zich gisteren kunnen plaatsen voor de halve finale van de Afrika Cup na een 4-2 overwinning. En zeggen dat Congo na de rust nog met 0-2 achterstond. Lees verder »