Archieven

 31-07-2016 

'Capel erg dicht bij Anderlecht'

'Capel erg dicht bij Anderlecht'

TRANSFERS Volgens de Spaanse sportkrant Marca staat Anderlecht erg dicht bij het aantrekken van Diego Capel. De onderhandelingen over de 28-jarige flankaanvaller uit Spanje zouden zich in een vergevorderd stadium bevinden. Lees verder »

 30-07-2016 
 29-07-2016 

Beloften gelijk in oefenduel tegen PSV

Beloften gelijk in oefenduel tegen PSV

JEUGD In een oefenduel tegen Jong PSV hebben de beloften van Anderlecht vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld. Paars-wit kwam in de eerste helft op achterstand na een strafschopdoelpunt. Op het uur knalde Dodi Lukebakio de gelijkmaker tegen de touwen. Lees verder »

Dendoncker: "Mijn doel: vijf keer scoren"

Dendoncker:

INTERVIEWS De tweede helft van vorig seizoen ging door een vervelende blessure grotendeels de mist in, maar tegen Rostov presteerde Leander Dendoncker meteen op een hoog niveau. De middenvelder is klaar voor een topseizoen. "De nieuwe coach eist veel van zijn middenvelders." Lees verder »

Everton richt pijlen op Mbodj

Everton richt pijlen op Mbodj

TRANSFERS Het ziet ernaar uit dat Kara Mbodj dan toch nog zijn droomstransfer naar de Premier League zal realiseren, er is namelijk concrete interesse van Everton. Volgens Engelse media zou er wel een clausule in het contract van de Senegalees staan dat zegt dat Mbodj na 5 augustus niet meer mag transfereren. Lees verder »

"Praet is écht geblesseerd"

INTERVIEWS Roger Vanden Stock plaatste vraagtekens bij de "blessure" van Dennis Praet. Een verdenking die hard aankwam bij zijn entourage. Praet zijn advocaat Dirk Vanden Boer wil nu de puntjes op de i zetten: "Praet heeft géén transferitis en is écht geblesseerd." Lees verder »

Zenit bedankt voor eerste bod

Zenit bedankt voor eerste bod

TRANSFERS Het is duidelijk, Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Nicolas Lombaerts. Het bracht al een eerste bod uit van twee miljoen euro plus bonussen bij Zenit Sint-Petersburg. Maar de Russische club wees dat vriendelijk van de hand.  Lees verder »

Moeskroen te vroeg voor Okaka

Moeskroen te vroeg voor Okaka

ANDERE Stefano Okaka werkt hard om een terugkeer naar de A-kern af te dwingen. Toch zal hij er hoogstwaarschijnlijk nog niet bij zijn tegen Moeskroen. Voorlopig traint hij nog altijd mee met de U19 van Anderlecht.  Lees verder »

Liefst naar Premier League

Liefst naar Premier League

TRANSFERS Besiktas en Trabzonspor tonen interesse in Kara Mbodj, alleen heeft de Senegalees zijn zinnen gezet op Engeland. Hij wil zelfs een grotere transfer realiseren dan Kouyaté indertijd, die trok naar West Ham. Paars-wit wil rond de vijf miljoen euro voor Kara waardoor veel clubs afhaken.  Lees verder »


 28-07-2016 

Nog geen akkoord over Kawaya

Nog geen akkoord over Kawaya

TRANSFERS - ANDERE Andy Kawaya wil en kan naar Zulte-Waregem, alleen raken de club er niet uit. Anderlecht wil Kawaya nog niet volledig verkopen terwijl Zulte-Waregem wél wil kopen. Een andere oplossing bestaat erin om een aankoopoptie in contract op te nemen, maar paars-wit wil die héél hoog leggen en daar heeft Essevee niet de financiële middelen voor. Lees verder »

Najar terug op Neerpede

Najar terug op Neerpede

BLESSURES Andy Najar streek deze middag neer op Neerpede. De Hondurees revalideerde na zijn operatie in de Verenigde Staten met zijn familie. Spelen zal pas voor binnen enkele maanden zijn, hij zal nu verder revalideren in België samen met Lieven Maeschalck. Lees verder »

Turkse kampioen meldt zich voor Kara

Turkse kampioen meldt zich voor Kara

TRANSFERS Volgens de Turkse media toont Besiktas interesse voor Kara Mbodj. De Turkse landskampioen heeft makelaar Ahmed Bulut de opdracht gegeven om gesprekken aan te knopen met Anderlecht. Er wordt gewag gemaakt van een kostprijs van 4,5 miljoen euro. Lees verder »

"Steun Defour als kapitein aub"

INTERVIEWS Tegen Rostov trad Steven Defour op als kapitein, iets wat voor wrevel zorgt bij sommige supporters omwille van het Standard verleden van de speler. Voorzitter Roger Vanden Stock doet een opmerkelijke oproep naar de supporters toe: "Steun Defour als kapitien aub, hij is een echte Anderlecht-speler nu." Lees verder »

Bossin test bij FC Eindhoven

Bossin test bij FC Eindhoven

JEUGD - TRANSFERS Gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd duidelijk dat er voor Liam Bossin geen plaats meer is bij de A-kern. De jonge doelman test momenteel bij tweedeklasser FC Eindhoven. Eerder was er ook al interesse van Standard Luik.  Lees verder »

 27-07-2016 

Bastien op weg naar Engeland

Bastien op weg naar Engeland

TRANSFERS Volgens Engelse bronnen is Samuel Bastien onderweg naar Southampton om er zijn medische testen af te leggen. Lange tijd werd hij gelinkt aan een transfer naar Italië en werd zelfs aangeboden bij enkele Belgische clubs. Anderlecht zou nog tussen de drie en vier miljoen euro krijgen voor de middenvelder.  Lees verder »

Steaua Boekarest wil praten over transfer Stanciu

Steaua Boekarest wil praten over transfer Stanciu

TRANSFERS De voorzitter van Steau, Gigi Begali, wil na deze voorronde van de Champions League opnieuw praten met Anderlecht over een transfer van Roemeens international Nicolai Stanciu. Begali wil 6 miljoen euro vangen voor Stanciu, al zal hij die verwachtingen toch nog wat moeten bijschaven.  Lees verder »

Anderlecht kan Leya Iseka terughalen

Anderlecht kan Leya Iseka terughalen

ANDERE Aaron Leya Iseka wordt momenteel uitgeleend aan Olympique Marseille, dat zijn volledig loon betaald. Of Leya Iseka veel aan spelen gaat toekomen is nog de vraag dus liet Anderlecht een speciale clausule opnemen in het huurcontract. Als de jongeling met Nieuwjaar geen tien wedstrijden heeft gespeeld, kan Anderlecht hem gratis terughalen. Lees verder »

Weiler: "Ik ben content"

Weiler:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Waren we in de oefenmatchen nog getuige van een rustige, bijna verlegen coach, dan was het in Rusland volledig het tegenovergestelde. Als een duivel uit een doosje stond René Weiler hevig te coachen en te gesticuleren. De coach was al bij al tevreden over het resultaat van zijn ploeg. Lees verder »

Roef: "Ik kon er net niet bij"

Roef:

INTERVIEWS Davy Roef was al bij al tevreden na de wedstrijd tegen Rostov: "Alleen jammer van die twee tegengoals." Ook bij de penaly zat de jonge doelman aan de goede kant maar kwam spijtig genoeg iets te kort: "Jammer, dat ik er net niet bij kon." Lees verder »

Okaka heeft de boodschap begrepen

Okaka heeft de boodschap begrepen

ANDERE Stefano Okaka bleef achter in Brussel. En de Italiaanse spits heeft de boodschap begrepen, hij werkt zich momenteel in het zweet om zijn fysieke achterstand op te halen en om zijn overgewicht te verliezen. Gisteren trok hij enkele rondjes rond de vijver van Neerpede samen met Oswal Alvarez en de conditietrainer. Lees verder »

Tielemans: "Voel mij goed bij Weiler"

Tielemans:

INTERVIEWS Youri Tielemans fungeerde tegen Rostov als nummer 10 en scoorde een knappe goal. Over zijn toekomst wil hij nog niet uitweiden, maar één ding is zeker: Tielemans voelt zich goed bij René Weiler. "We moesten allemaal terug vanaf 0 beginnen. Dat is héél positief." Lees verder »

Kapiteinskeuze nog niet definitief

Kapiteinskeuze nog niet definitief

INTERVIEWS Steven Defour kreeg gisteren de kapiteinsband om tegen Rostov, maar dat is nog geen definitieve keuze. Volgens coach René Weiler wordt er teveel gepraat over de kapiteinsband en hij wil nogmaals herhalen dat hij "meerdere kapiteins" nodig heeft. Lees verder »

 26-07-2016 

Anderlecht speelt gelijk in Rostov

Anderlecht speelt gelijk in Rostov

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zopas 2-2 gelijkgespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Tegen Het Russische Rostov kwam het tot tweemaal toe op voorsprong, maar kon het die nooit lang vasthouden. Debutant Sofiane Hanni en Youri Tielemans scoorden voor paars-wit. Lees verder »

Herbeleef Rostov - Anderlecht

Herbeleef Rostov - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelde dinsdagavond 2-2 gelijk tegen het Russische Rostov in de derde voorronde van de Champions League. Anderlecht-online volgde de wedstrijd met een tekstverslag. U kan de wedstrijd hieronder opnieuw beleven. Lees verder »

Defour nieuwe aanvoerder

Defour nieuwe aanvoerder

WEDSTRIJDEN Steven Defour draagt vanavond tegen FK Rostov de aanvoerdersband. Deze keuze is enigszins verrassend. Het leek erop dat René Weiler voor Sebastian De Maio zou kiezen als nieuwe aanvoerder. Maar hij koos dus voor Defour. Lees verder »

Lambrechts leidt Moeskroen - Anderlecht

Lambrechts leidt Moeskroen - Anderlecht

WEDSTRIJDEN De Voetbalbond heeft Erik Lambrechts aangesteld voor de eerste competitiewedstrijd van Anderlecht, nu zaterdag om 18 uur tegen Moeskroen-Péruwelz. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Karel De Rocker en Philippe Vandecauter en vierde official Frederik Geldhof. Lees verder »

Hanni: "De zegehonger is groot"

Hanni:

INTERVIEWS Sofiane Hanni maakt straks zijn debuut voor Anderlecht. Net als René Weiler vindt hij de wedstrijd tegen Rostov erg vroeg komen. “We gaan er niet over liegen: we zijn nog niet klaar om aan het seizoen te beginnen.” Lees verder »

"Weiler heeft 'one hell of a job'"

INTERVIEWS Vanavond begint het grote werk voor Anderlecht en zijn nieuwe coach René Weiler. Tegen Rostov staat meteen veel op het spel, maar manager Herman Van Holsbeeck zet geen druk op de ketel. "We gaan Weiler niet afrekenen op een eventueel verlies tegen Rostov." Lees verder »

Totaalplaatje Lombaerts: tien miljoen euro

Totaalplaatje Lombaerts: tien miljoen euro

TRANSFERS Anderlecht wil erg ver gaan om Nicolas Lombaerts te strikken. Paars-wit wil de verdediger een contract van vier jaar voorschotelen met een jaarloon van 1,7 miljoen euro bruto. Tel hier de transfersom bij en de totale investering gaat boven de tien miljoen euro. Lees verder »


 25-07-2016 

"We moeten een perfecte match neerzetten"

INTERVIEWS De ploeg van René Weiler landde deze namiddag op Russische grond en heeft reeds een training achter de rug in het stadion van FC Rostov. De coach gaf ook een persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd van morgen, en Weiler weet dat Anderlecht twee perfecte wedstrijden moet neerzetten om door te stoten.  Lees verder »

"Overtuigd dat iedereen zich voor 300% zal geven"

INTERVIEWS Anderlecht nam deze middag het vliegtuig richting Rusland voor de wedstrijd tegen FC Rostov morgen. Dat de voorbereiding alles behalve ideaal was voor paars-wit geeft Herman Van Holsbeeck. De wedstrijd komt eigenlijk wat te vroeg volgens de general manager, al is hij ervan overtuigd dat de hele ploeg zich voor 300% zal geven. Lees verder »

Vancamp mee naar Rusland

Vancamp mee naar Rusland

WEDSTRIJDEN Deze voormiddag is Anderlecht naar Rusland vertrokken voor de wedstrijd van morgen tegen FK Rostov. Door de verbanning van Stefano Okaka mag ook Jorn Vancamp mee. Voor de 17-jarige spits is het zijn eerste selectie voor een officieel duel. Lees verder »

Opinie: De weg van Weiler

Opinie: De weg van Weiler

WEBSITE - OPINIES

‘My way or the highway’, je hoort het wel vaker iemand zeggen. Tot puntje bij paaltje komt, dan gaat gewin boven principes. Zo ver is René Weiler nog niet. Wie hem niet volgt, mag beschikken slash herbronnen. Dat mag nu ook Stefano Okaka ervaren.

Lees verder »

Weiler wil nog drie versterkingen

Weiler wil nog drie versterkingen

TRANSFERS Anderlecht zal zich de komende weken nog roeren op de transfermarkt. In Het Nieuwsblad geeft René Weiler aan dat hij nog wacht op minstens drie. "Een linksachter, een centrale verdediger en een spits", zo verduidelijkt hij. Lees verder »

 24-07-2016 

Leya Iseka toont zich meteen bij Marseille

Leya Iseka toont zich meteen bij Marseille

ANDERE Aaron Leya Iseka werkte vanochtend zijn eerste training af bij Olympique Marseille. Discreet, maar met veel zin voegde hij zich bij zijn nieuwe team. In de afsluitende oefenwedstrijd toonde Leya Iseka waar hij het best in is: hij scoorde twee keer. Lees verder »

AS Roma denkt aan Youri Tielemans

AS Roma denkt aan Youri Tielemans

TRANSFERS AS Roma richt zijn pijlen opnieuw op Youri Tielemans. Volgens La Gazzetta dello Sport bereidt de club van Radja Nainggolan een bod voor. Hoeveel dit bedraagt, is onbekend, maar de Italiaanse sportkrant denkt dat het rond de 18 miljoen euro zal liggen.
 
  Lees verder »

 23-07-2016 

Conté niet op Europese lijst, jongeren in B-kern wel

Conté niet op Europese lijst, jongeren in B-kern wel

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 34 spelers ingeschreven bij de UEFA voor de voorrondes van de Champions League (en eventueel Europa League bij verlies tegen Rostov). Bij deze selectie zitten ook de jongeren die begin juni naar de B-kern gestuurd zijn. Ibrahima Conté, die ook in de B-kern zit, staat niet op de Europese lijst. Lees verder »

Belgrano ziet geen enkel probleem

Belgrano ziet geen enkel probleem

Belgrano de Cordaba ziet geen enkel probleem met de overgang van Matias Suarez en maakt zich ook geen zorgen in de klacht die Anderlecht heeft neergelegd bij de FIFA. Meer nog, volgens de Argentijnen zal Suarez ook gewoon spelen als de competitie begint.  Lees verder »

Massimo Bruno terug naar het Astridpark ?

Massimo Bruno terug naar het Astridpark ?

TRANSFERS Anderlecht heeft het idee opgevat om Massimo Bruno terug te halen bij Anderlecht, dat weet Het Nieuwsblad. René Weiler wil nog steeds versterking op de rechterflank en kent Bruno nog vanuit de Duitse tweede klasse. Bruno zelf wil pas antwoorden half augustus.  Lees verder »


 22-07-2016 

Transfer Mak naar Zenit is afgerond

Transfer Mak naar Zenit is afgerond

TRANSFERS Zenit Sint-Petersburg heeft de transfer van Robert Mak afgerond. Zondag leek de Slowaakse international nog te gaan tekenen bij Anderlecht, maar toen kwam Zenit op de proppen. Daar heeft Mak nu een contract voor vier jaar getekend. Lees verder »

Het nieuwe excuus van Suarez

Het nieuwe excuus van Suarez

ANDERE Matias Suarez keerde niet meer terug naar Anderlecht na zijn verlof en verbrak éénzijdig zijn contract. Anderlecht liet al weten het hier niet bij te laten. Wellicht voelt de Argentijn aan dat hij in nauwe schoentjes zit en stuurde een brief naar Anderlecht met als excuus dat hij vertrok door de "terroristische dreiging" in ons land. Lees verder »

 21-07-2016 

Overzicht transfers jeugdploegen

Overzicht transfers jeugdploegen

JEUGD - TRANSFERS Ook de jeugdploegen zijn aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. De Neerpede-watchers van onze Franstalige redactie volgden de eerste oefensessies van nabij en maakten een overzicht van de nieuwe en vertrokken jeugdspelers. Lees verder »

Naar Rusland zonder Praet (en Kara)

Naar Rusland zonder Praet (en Kara)

WEDSTRIJDEN Anderlecht zal zonder Dennis Praet afreizen naar Rostov. Dat bevestigde Weiler na de oefenpot tegen Heerenveen. Officieel is Praet geblesseerd, al zou die blessure wel eens 'transferkoorts' kunnen heten. De middenvelder kan nog steeds op de nodige interesse uit Italië en Spanje rekenen. Lees verder »

 20-07-2016 

3-1 winst, maar kopzorgen voor Weiler

3-1 winst, maar kopzorgen voor Weiler

WEDSTRIJDEN Anderlecht klopte vanavond Heerenveen, maar paars-wit kon een vroege achterstand pas ongedaan maken toen de Nederlanders met tien vielen. En zelfs dan nog kon het niet echt imponeren. Het centrale duo achteraan blijft kwetsbaar. Nieuwkomers Appiah en Chipciu maakten een goede indruk. Lees verder »

Anderlecht wil jongeren snel uitlenen

Anderlecht wil jongeren snel uitlenen

TRANSFERS René Weiler heeft in zijn A-kern geen plaats voor Andy Kawaya (foto), Samuel Bastien, Nathan de Medina en Aaron Leya Iseka. De jonge talenten moeten aan spelen toekomen en zullen uitgeleend worden. Anderlecht wil hier snel werk van maken. Lees verder »

Manager gaat leuren met Bastien

Manager gaat leuren met Bastien

JEUGD - TRANSFERS In het voorjaar lazen we over interesse van Liverpool, Juventus, Benfica en andere Europese topclubs, maar we zijn nu half juli en Samuel Bastien zit te verkommeren bij de U21 van Anderlecht. Zijn manager zoekt naarstig naar een oplossing. Lees verder »

De Maio vertoeft in Italië

De Maio vertoeft in Italië

ANDERE Geen Sebastian De Maio op de officiële ploegfoto die gisteren genomen werd. De Franse verdediger vertoefde in Italië om er nog enkele administratieve zaken te regelen in verband met zijn transfer. Lees verder »

Deschacht staat dicht bij comeback

Deschacht staat dicht bij comeback

BLESSURES Olivier Deschacht hoopt volgende week de groepstraining te hervatten. De verdediger werd in mei geopereerd aan de lies. Door een speciale behandelingsmethode uit Engeland zou hij slechts twee in plaats van vier maanden out zijn en dat lijkt dus te kloppen. Lees verder »

Ouahbi coacht U21, Peeters U17

Ouahbi coacht U21, Peeters U17

JEUGD Mohamed Ouahbi is nu ook officieel aangesteld als de nieuwe coach van de U21. Vorig seizoen was hij nog T3 bij de A-kern, maar de jaren daarvoor was hij ook actief bij de jeugd. Twee jaar geleden leidde hij de U19 naar succes in de Youth League. Lees verder »


 19-07-2016 

Anderlecht staat open voor discussie

Anderlecht staat open voor discussie

ANDERE Anderlecht legde klachtneer bij de FIFA tegen Mathias Suarez. Maar dat wil niet zeggen dat de club niet meer wil praten. Als zowel Suarez als Belgrano willen inbinden is Anderlecht bereid om de klacht te laten vallen zoniet zal paars-wit doorgaan tot het bittere einde. Lees verder »

Chipciu: "Ik wil veel prijzen pakken"

Chipciu:

INTERVIEWS Anderlecht heeft (nogmaals) Alexandru Chipciu officieel voorgesteld op zijn website. De Roemeen tekende deze middag zijn vierjarig contract en mocht direct plaatsnemen tussen zijn teamgenoten voor de traditionele ploegfoto. "Ik ben heel blij om hier te zijn", richt Chipciu zich in een video tot de fans.  Lees verder »

Scifo neemt ontslag als nationale beloftencoach

Scifo neemt ontslag als nationale beloftencoach

ANDERE Enzo Scifo stapt op als coach van de nationale beloften, uit solidariteit met Marc Wilmots. "Wilmots weg, ik ook weg", laat Scifo optekenen volgens de Franstalige krant L'Avenir. Scifo werd enkele weken geleden nog druk genoemd als T2 bij paars-wit, ook dat ging uiteindelijk niet door. Lees verder »

Interesse uit Italië voor Bastien

Interesse uit Italië voor Bastien

ANDERE Samuel Bastien kan op interesse rekenen van het Italiaanse Pescara dat vorig jaar promoveerde naar de Serie A. De verdedigende middenvelder zit nog steeds in de B-kern bij Anderlecht en past niet echt meer in de plannen van René Weiler. Er is ook interesse uit binnen- en buitenland voor Bastien. Wellicht vertrekt hij nog deze zomer. Lees verder »

Deschacht en Badji terug op training

Deschacht en Badji terug op training

BLESSURES Olivier Deschacht en Stéphane Badji sloten gisteren aan op de training te Neerpede, waar ze al een deel met de groep meetrainden. Beiden revalideerden de afgelopen weken in samenwerking met Lieven Maesschalck. Andere geblesseerden Dennis Praet en Kara Mbodj trainen nog niet mee en bleven binnen. Lees verder »

Celta Vigo gaat voor Praet

Celta Vigo gaat voor Praet

TRANSFERS Terwijl Sevilla en Sampdoria de transferprijs van Dennis Praet nog steeds te hoog vinden, komt Celta Vigo op de proppen. De nummer zes uit Spanje stak zijn licht op bij Anderlecht en de entourage van Praet en zou eerstdaags een bod plannen. Lees verder »

Lukebakio terug bij A-kern

Lukebakio terug bij A-kern

ANDERE Goed nieuws voor Dodi Lukebakio Ngandoli, hij mocht maandag opnieuw aansluiten bij de A-kern. Hij trainde de voorbije weken met de geïmproviseerde B-kern om zijn fysieke achterstand op te halen. Hij krijgt nu opnieuw zijn kans van René Weiler.  Lees verder »

 18-07-2016 

Grijpt Anderlecht naast Mak?

Grijpt Anderlecht naast Mak?

TRANSFERS Robert Mak leek op weg naar Anderlecht, maar Zenit Sint-Petersburg lijkt stokken in de Brusselse wielen te steken. Volgens de Griekse website Sports DNA heeft Mak een persoonlijk akkoord bereikt met Zenit Sint-Petersburg. Lees verder »

Anderlecht informeert naar Kongolo

Anderlecht informeert naar Kongolo

ANDERE Zaterdag, na de oefenwedstrijd tegen Feyenoord, informeerde Herman Van Holsbeeck naar de 22-jarige linksbenige centrale verdediger Terence Kongolo. Al lijkt de kans klein dat de speler zelf naar België wil. Everton, Sunderland en Southampton liggen immers ook op de loer. Lees verder »

Chipciu krijgt rugnummer 11

Chipciu krijgt rugnummer 11

TRANSFERS Dragos Sarbu, de makelaar van Alexandru Chipciu zat het voorbije weekend nog vast in Turkije door de staatsgreep. Verwacht wordt dat hij vandaag voet zet op Belgische bodem samen met zijn speler om te onderhandelen over de laatste punten en komma's van het contract. Lees verder »

 17-07-2016 

Manager Chipciu vast in Istanbul

Manager Chipciu vast in Istanbul

TRANSFERS De manager van Alexandru Chipciu werd vorige zaterdag al op Neerpede verwacht om de laatste punten en komma's in het contract van de Roemeen te bespreken. Door de Turkse staatsgreep is het echter niet zover kunnen komen, de manager zit nog vast in Instanbul.  Lees verder »

 16-07-2016 

Beloften verslaan Doornik met 1-2

Beloften verslaan Doornik met 1-2

JEUGD De beloften van Anderlecht speelden in de vooravond een oefenduel tegen Doornik. Paars-wit won met 1-2. Clement Petit (foto) en Mike Trésor Ndahishimiye scoorden. Ook Nathan De Medina en Wout Faes kwamen in actie. Lees verder »

Okaka blijft bij Anderlecht

Okaka blijft bij Anderlecht

TRANSFERS De Chinese club Jiangsu Suning heeft een nieuwe spits gevonden. Okaka zal dus naar alle waarschijnlijkheid bij paars-wit blijven. De spits ziet zo een riant salaris van 4 miljoen euro door zijn neus geboord. En ook de club zelf loopt de jackpot mis. Lees verder »

De Maio: "Aanvoerdersband schrikt mij niet af"

De Maio:

INTERVIEWS Onder de mee afgereisde journalisten in Oostenrijk loopt er een weddenschap, wie wordt ne nieuwe kapitein van Anderlecht. En voor de meeste is het duidelijk: Sebastien De Maio. Hij straalt autoriteit uit in zijn verdediging en stuurt de ploeg bij. De Maio zelf zou het een "hele eer" vinden.  Lees verder »

Suarez speelt eerste minuten bij Belgrano

Suarez speelt eerste minuten bij Belgrano

ANDERE Het ontslag van Matias Suarez is nog niet helemaal juridisch in orde, maar dat weerhield hem er niet van om al een enkele minuten te spelen met Belgrano. In een oefenwedstrijd weliswaar waar hij inviel. "Ik was nerveus", laat de Argentijn weten.  Lees verder »

Chipciu vandaag al op Anderlecht?

Chipciu vandaag al op Anderlecht?

TRANSFERS Alexandru Chipciu zou vandaag al afzakken naar Anderlecht om er medische tests te ondergaan en de laatste details rond zijn contract te bespreken. Dat schrijft Het Nieuwsblad toch. Het Laatste Nieuws houdt het op maandag. Lees verder »

Defour terug naar België

Defour terug naar België

ANDERE Steven Defour heeft vrijdag het vliegtuig terug naar België genomen. Niet voor een blessure maar voor het  nakend vaderschap. Alles weer er namelijk op dat de bevalling van hun dochterje nu wel echt heel dichtbij komt. Hij is dus zijn vriendin Ornella Montagna gaan bijstaan voor de bevalling.  Lees verder »

 15-07-2016 

Data voorrondes CL bekend

Data voorrondes CL bekend

WEDSTRIJDEN - ANDERE Anderlecht lootte eerder vandaag het Russische FK Rostov voor de voorrondes van de Champions League. Op dinsdag 26 juli speelt Anderlecht te heenwedstrijd te Rusland om 21u30. De terugwedstrijd wordt gespeeld op 3 augustus om 20u45 in het Constant Vanden Stock Stadion.  Lees verder »

"Take me home, country roads"

ANDERE Het is een traditie, de nieuwe spelers die meemogen op stage moeten een liedje zingen voor de hele groep. En dus ook Mile Svilar kon er niet aan ontsnappen. Hij koos verrassend voor een klassieker, Country Roads van John Denver.  Lees verder »

Anderlecht oefent morgen tegen Feyenoord

Anderlecht oefent morgen tegen Feyenoord

WEDSTRIJDEN Anderlecht oefent morgen om 13 uur tegen Feyenoord, dat eveneens op stage is te Stegersbach. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stadion Rohrbach te Oostenrijk. Tickets voor deze wedstrijd kosten 10 euro. Vanaf 12 uur zal het stadion toegankelijk zijn voor de supporters.  Lees verder »

Frutos sluit aan bij zomerstage

Frutos sluit aan bij zomerstage

ANDERE Naast nieuwe videoanalist Abe Diels landde ook T3 Nicolas Frutos donderdag te Oostenrijk om aan te sluiten bij de groep. De Argentijn bleef enkele dagen langer in België om de geïmproviseerde B-kern te begeleiden.  Lees verder »

Lukebakio volgende week terug bij A-kern?

Lukebakio volgende week terug bij A-kern?

ANDERE Dodi Lukebakio Ngandoli mocht niet mee op zomerstage en dat is hard aangekomen bij de Congolees. Zo erg dat hij zelfs een vertrek bij Anderlecht zou overwegen. Al lijkt paars-wit niet te willen meewerken aan een transfer. De kans is wel groot dat Lukebakio volgende week terug aansluit bij de A-kern. Lees verder »

Analist van Red Lions bij Anderlecht

Analist van Red Lions bij Anderlecht

TRANSFERS Beetje bij beetje krijgt de nieuwe technische en medische staf vorm bib Anderlecht. Donderdag sloot videoanalist Abe Diels aan op stage te Oostenrijk. Diels was voorheen actief in de hockeywereld, ondermeer bij de nationale mannenploeg Red Lions. Lees verder »

 14-07-2016 

Parking Hôpital gratis volgende woensdag

Parking Hôpital gratis volgende woensdag

ANDERE Volgende week woensdag 20 juli, speelt Anderlecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen SC Heerenveen. Op die dag zal parking Hôptial gratis toegankelijk zijn voor de supporters zolang er plaats is. De wedstrijd is gratis voor abonnees 2016-2017, niet abonnees betalen 5€. Lees verder »

Najar revalideert in de Verenigde Staten

Najar revalideert in de Verenigde Staten

BLESSURES Sebastian Salazar, journalist bij het Amerikaanse CSN, interviewde Andy Najar in de Verenigde Staten waar hij druk aan zijn revalidatie werkt. Salazar sprak met de Hondurees over zijn blessure, de interesse van de clubs van voor de blessure en zijn tijd bij Anderlecht. Lees verder »

Ook Celta de Vigo toont interesse in Praet

Ook Celta de Vigo toont interesse in Praet

TRANSFERS - ANDERE Na Sampdoria en Sevilla toont nu ook Celta de Vigo interesse in Dennis Praet althans volgens het Spaanse El Desmarque.De Vigo ziet Praet als alternatief voor Adem Ljajic indien die transfer alsnog zou afspringen. Celta de Vigo wil dezelfde transfersom op tafel leggen als Sampdoria. Lees verder »

Dolle pret tijdens teambuilding

Dolle pret tijdens teambuilding

ANDERE Woensdagnamiddag stond er een groepsactiviteit op het programma te Stegersbach en daar kwam geen bal bij aan te pas. De teambuilding bestond uit rijden, fietsen en kajakken in groepjes van twee. Dat het de teamgeest versterkte kan je bekijken op deze beelden. Lees verder »

Svilar heeft last aan de schouder

Svilar heeft last aan de schouder

BLESSURES - ANDERE Mile Svilar heeft lichte last aan de schouder gekregen na een keeperstraining gisteren. Hij kon de training wel zonder problemen afwerken. Er wordt speciale verzorging voorzien om de schouder wat te ontlasten, hij zou de stage zonder problemen moeten kunnen afwerken. Lees verder »

Moeskroen wil enkele beloften huren

Moeskroen wil enkele beloften huren

JEUGD - ANDERE Glen De Boeck staat ook komend seizoen aan de leiding van de A-kern bij Moeskroen en hij wil er enkele versterkingen bij. Daarvoor wordt er vooral gekeken naar RSC Anderlecht. Volgens manager Juri Selak bij Moeskroen sprak hij al met enkele beloften die ze komend seizoen willen huren. Lees verder »

Praet mokt

Praet mokt

ANDERE Woensdag verliet Dennis Praet al mokkend de training en ging zich ostentatief langs de kant zetten na een dubbele opmerking van Weiler. De vele transferperikelen doen er ook geen goed aan. Zowel voor speler als club is het beter dat er zo vlug mogelijk duidelijkheid komt. Lees verder »

Becali bedenkt zich opnieuw

Becali bedenkt zich opnieuw

TRANSFERS - ANDERE Een transfer van Alexandru Chipciu is nog niet helemaal van de baan. Steaua- voorzitter Becalli heeft nog maar eens een andere verklaring afgelegd omtrent een eventuele transfer naar paars-wit. Woensdag klonk het nog dat de flankaanvaller 'niet te koop' was, vandaag zijn er weer andere voorwaarden. Lees verder »

 13-07-2016 

Manager De Maio: "Ook Milan wilde hem"

Manager De Maio:

INTERVIEWS Sébastian De Maio moet de nieuwe patron van de Anderlecht-defensie worden. De Fransman komt met mooie adelbrieven naar België. Onder meer Napoli, Lazio Fiorentina en Milan volgden hem al een tijdje. "Maar Anderlecht speelde zo kort op de bal dat andere clubs geen kans hadden." Lees verder »

AC Milan denkt aan Tielemans

AC Milan denkt aan Tielemans

TRANSFERS Vincenzo Montella, de trainer van AC Milan, ziet in Youri Tielemans een mogelijke versterking voor zijn team. Volgens de krant Corriere dello Sport wilde Milan eerst de Kroatische international Marko Pjaca aantrekken, maar die blijkt onhaalbaar en dus komt Tielemans in beeld. Lees verder »

De Maio laat training schieten

De Maio laat training schieten

ANDERE René Weiler schotelde zijn spelersgroep gisterenvoormiddag een tactische training voor. Na de middag volgde een ontspannen training met afwerkvormen en tennisvoetbal. Nieuwkomer Sebastian De Maio liet de namiddagsessie uit voorzorg aan zich voorbij gaan. Lees verder »

Iseka op weg naar Moeskroen ?

Iseka op weg naar Moeskroen ?

TRANSFERS Aaron Leya Iseka werd door coach René Weiler naar de B-kern verwezen. Afgelopen seizoen maakte Iseka nog het mooie weer bij de U21 tijdens de Youth League tot hij uitviel met een blessure. Volgens Het Nieuwsblad is de jongeling op weg naar Moeskroen. Op huurbasis of definitief is nog niet duidelijk. Lees verder »

 12-07-2016 

Toch nog Chinese transfer voor Okaka?

Toch nog Chinese transfer voor Okaka?

TRANSFERS Stefano Okaka zou dan toch nog naar China kunnen. De club Jiangu zou eerst een nieuwe trainer willen aanstellen en daarna toch nog voor Okaka gaan. Eerder werd er gemeld dat de toekomstige trainer van Jiangu mocht beslissen Okaka. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Lees verder »

9 miljoen euro voor Praet

9 miljoen euro voor Praet

TRANSFERS Volgens de Italiaanse pers heeft Sampdoria een bod van 8 miljoen + 1 miljoen euro bonus uitgebracht op Praet. Eerder raakte al bekend dat de Italiaanse club tot een akkoord gekomen was met Anderlecht. Dennis Praet heeft wel nog niet zijn zegen gegeven voor de overstap. Lees verder »

Beloften oefenen tegen Doornik

Beloften oefenen tegen Doornik

JEUGD Ook de beloften zijn in volle voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De jongeren trainen verschillende keren per dag de komende week, er staat ook een oefenwedstrijd gepland tegen RFC Doornik, volgende zaterdag 16 juli. Lees verder »

Praet hervat training, Okaka heeft achterstand

Praet hervat training, Okaka heeft achterstand

BLESSURES Dennis Praet speelde door een liesblessure nog geen enkele oefenwedstrijd, maar gisteren in Oostenrijk trainde hij gewoon mee. Stefano Okaka heeft een conditionele achterstand omdat hij pas vorige week aansloot. Hij wordt klaargestoomd tegen de Champions League-voorronde.  Lees verder »

Jonge Kroaat Maganjic in het vizier

Jonge Kroaat Maganjic in het vizier

TRANSFERS Anderlecht is één van de vele clubs die interesse tonen in Josip Maganjic. Deze 17-jarige aanvaller debuteerde in mei in de hoofdmacht van Hajduk Split. Ook Fiorentina, Palermo, Udinese, Torino en Lille zijn geïnteresseerd.  Lees verder »

 11-07-2016 

Weiler gelooft vol in Vancamp

Weiler gelooft vol in Vancamp

JEUGD Terwijl 'toptalenten' als Wout Faes, Andy Kawaya, Samuel Bastien en Dodi Lukebakio de komende week in Neerpede trainen, mag Jorn Vancamp met de A-kern mee op oefenkamp. Ook Idrissa Doumbia reist mee naar Oostenrijk. Lees verder »

Chipciu volgende inkomende transfer ?

Chipciu volgende inkomende transfer ?

TRANSFERS Het ziet ernaar uit dat de 27-jarige Roemeens Alexandru Chipciu de volgende nieuwe aanwinst van Anderlecht wordt. Beide clubs groeieden tijdens het weekend dichter naar elkaar toe. Paars-wit zou ongeveer drie miljoen euro betalen voor de linkerflankaanvaller.  Lees verder »

Lukebakio en Kara niet mee op zomerstage

Lukebakio en Kara niet mee op zomerstage

BLESSURES - ANDERE René Weiler vertrekt vandaag met zijn groep richting Oostenrijk voor de jaarlijkse zomerstage. Kara Mbodji en Dodi Lukebakio blijven thuis. Mbodji sukkelt met een knieblessure. Het is wel verrassend dat ook Lukebakio in Brussel blijft bij de geïmproviseerde B-kern.  Lees verder »

 09-07-2016 

Galawedstrijd nog te vroeg voor Praet

Galawedstrijd nog te vroeg voor Praet

BLESSURES Zaterdagnamiddag om 15u speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen FC Red Star, een Franse tweedeklasser, op de terreinen van Royal Football Club Doornik. Dennis Praet zal er nog niet bij zijn, hij staat nog altijd aan de kant met een liesblessure.  Lees verder »

Beloften starten competitie op 8 augustus

Beloften starten competitie op 8 augustus

JEUGD Van 12 tot 14 augustus nemen de U21 van Anderlecht deel aan de Peronne Cup te Frankrijk. Maar alvorens te vertrekken staat de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016/17 op het programma. De beloften starten hun seizoen met een verplaatsing naar Charleroi op 8 augustus.  Lees verder »

 08-07-2016 

Anderlecht brengt bod uit op Roemeen

Anderlecht brengt bod uit op Roemeen

TRANSFERS - ANDERE Alexandru Mihăiță Chipciu is een 27- jarige Roemeens voetballer die bij voorkeur als middenvelder speelt, momenteel komt hij uit voor Steaua Boekarest. Volgens Roemeense media heeft Anderlecht een bod uitgebracht van 3,2 miljoen euro op Chipciu. Steaua Boekarest wil pas praten bij een bod van 4 miljoen euro.  Lees verder »

Kans op Chinese transfer steeds kleiner

Kans op Chinese transfer steeds kleiner

TRANSFERS Stefano Okaka keerde begin deze week terug naar Anderlecht om de trainingen met de groep te hervatten. Zijn entourage liet ook meteen weten "het gedoe rond de Chinezen beu te zjin". Ondertussen blijkt meer en meer dat de transfer naar China er ook niet zal komen. Lees verder »

"Tot binnenkort ! Jullie Ket."

INTERVIEWS Het is officieel, Anthony Vanden Borre trekt voor één seizoen naar Montpellier, maar dat deed hij niet zonder een hartverwarmend woordje te richten tot Anderlecht en zijn supporters. RSCA zal voor altijd in zijn hart zitten, liet de rechtsback weten. Lees verder »

Vanden Borre traint al mee

Vanden Borre traint al mee

TRANSFERS Anthony Vanden Borre trainde donderdag al een eerste keer mee met het Franse Montpellier. Momenteel moeten er nog een paar punten en komma's worden goed gezet in zijn huurcontract mét aankoopoptie. Zondag zou hij officieel worden voorgesteld.  Lees verder »

 07-07-2016 

Interesse voor Mihajlovic ?

Interesse voor Mihajlovic ?

TRANSFERS - ANDERE Volgens de Servische media volgt Anderlecht Nemanja Mihajlovic, een 20-jarige Servische linksbuiten die momenteel uitkomt voor Partizan Belgrano. Mihajlovic wordt de nieuwe Arjen Robben genoemd. Maar ook Galatasaray, Inter Milaan en Fiorentina zitten op het spoor van Mihajlovic. Lees verder »

"Kara past niet in filosofie van Anderlecht"

INTERVIEWS De komst van  Sébastien De Maio zet de deur open voor het vertrek van Kara Mbodji. Ex-Anderlechtspeler Gille Van Binst is daar alvast niet rouwig om: "Kara is geen betrouwbare speler en past niet in de traditie van Anderlecht", laat Van Binst weten in een interview met voetbalkrant.com. Lees verder »

Montpellier huurt Vanden Borre mét aankoopoptie

Montpellier huurt Vanden Borre mét aankoopoptie

TRANSFERS Nadat Anthony Vanden Borre vorige week opnieuw naar de B-kern werd verwezen door nieuwe coach René Weiler, was het duidelijk dat de rechtsachter geen toekomst meer had in het Astridpark. Vooral ook met de komst van Dennis Appiah. Montpellier heeft ook een aankoopoptie bedongen. Lees verder »

Roef: "Ik wil het hier waarmaken"

Roef:

INTERVIEWS Davy Roef, René Weiler en Dennis Appiah gaven na de wedstrijd tegeh OHL een korte reactie bij RSCA TV. Zowel coach Weiler als Appiah geven toe dat de eerste helft zwak was maar dat de ploeg zich in de tweede helft heeft herpakt. Roef is gelukkig dat hij een belangrijke redding kon doen. Lees verder »

Anderlecht op stage naar Stegersbach

Anderlecht op stage naar Stegersbach

ANDERE Van 11 juli tot 16 juli reist de Anderlechtse delegatie af naar Oostenrijk, meer bepaald naar Stegersbach in Zuid-Burgenland, voor hun jaarlijkse zomerstage. Ook Leicester  en Norwich werken in de buurt hun zomerstage af. Lees verder »

 06-07-2016 

Anderlecht na de rust langs OH Leuven

Anderlecht na de rust langs OH Leuven

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft ook zijn derde oefenpartij ruim gewonnen. Op het veld van OH Leuven werd het 1-4. Paars-wit stond halfweg 1-0 achter, na de rust zette het de scheve situatie recht. Nathan Kabasele, Sofiane Hanni en Trézéguet lieten zich opnieuw positief opmerken. Lees verder »

Okaka heeft er zin in

Okaka heeft er zin in

ANDERE Twee weken nadat de rest van de groep de trainingen heeft hervat is ook Stefano Okaka aangekomen te Neerpede. Door familiale problemen bleef de Italiaan langer in zijn thuisland en daar kwamen nog eens de tranfergeruchten van China bij. Maar nu is Okaka terug en hij heeft er zichtbaar zin in. Lees verder »

Groningen dringt aan voor Nuytinck

Groningen dringt aan voor Nuytinck

ANDERE FC Groningen geeft Bram Nuytinck nog niet op, al lijkt de speler zelf niet te staan springen voor een overgang naar de Nederlandse club. Met de komst van Sebastian De Maio bij paars-wit, ziet Groningen zijn kans schoon om Nuytinck binnen te halen. Lees verder »

Vanden Borre op weg naar Montpellier

Vanden Borre op weg naar Montpellier

TRANSFERS Het Franse Montpellier wil Anthony Vanden Borre binnen halen en nam gisteren contact op met Anderlecht. Nu Vanden Borre opnieuw naar de B-kern is verwezen ziet hij een transfer wel zitten. De kans is groot dat de rechtsachter volgende week zijn medische testen aflegt bij de Franse nummer 12.  Lees verder »

De Maio in, Kara out ?

De Maio in, Kara out ?

TRANSFERS Wellicht wordt Sebastian De Maio vandaag officieel voorgesteld bij Anderlecht. Dinsdagavond onderhandelde de makelaar van De Maio nog over de laatste punten en komma's in het contract. Met de komst van de Franse Italiaan is de kans groot dat Kara mag vertrekken. Lees verder »

 05-07-2016 

Suarez nu echt weg?

Suarez nu echt weg?

TRANSFERS Matias Suarez zou getekend hebben bij Belgrano. Dat is toch wat de Argentijnse media en Belgrano fansites momenteel online verspreiden. Gisteren liet Sporting Anderlecht echter weten dat er geen onderhandelingen met de Argentijnse club aan de gang zouden zijn. Lees verder »

"Hele gedoe rond die Chinezen beu"

TRANSFERS Stefano Okaka heeft het vliegtuig richting België genomen om de voorbereidingen bij Anderlecht te starten. Het Chinese Jiangsu Suning bood 12 miljoen euro voor de Italiaan maar door de vele tussenpersonen blijft de transfer aanslepen en dat is Okaka beu. Lees verder »

Djuricic wil niet meer wachten

Djuricic wil niet meer wachten

TRANSFERS Filip Djuricic is het wachten op Anderlecht beu. Beide partijen zagen een terugkeer naar Brussel zitten maar de onderhandelingen slepen te lang aan. Djuricic zijn geduld is op en heeft aan zijn entourage gevraagd om uit te kijken naar een andere club. Lees verder »

 04-07-2016 

Trabzonspor biedt nu ook Cavanda aan

Trabzonspor biedt nu ook Cavanda aan

TRANSFERS Trabzonspor wenst zich nog steeds met Stefano Okaka te versterken. De Turken zijn bereid om tot 7 miljoen euro te betalen, maar dit volstaat nier voor paars-wit. Daarom willen ze nu ook Cavanda aanbieden, bovenop deze geldsom. De kans dat Anderlecht hierop ingaat, is echter klein. Lees verder »

Oefenwedstrijd dan toch op OHL

Oefenwedstrijd dan toch op OHL

ANDERE De finale beslissing omtrent het oefenduel van komende woensdag tegen Oud-Heverlee Leuven is gevallen. De wedstrijd zal gespeeld worden aan Den Dreef, ondanks de staat van de grasmat, die te lijden heeft onder de vele regenval van de afgelopen dagen. Lees verder »

Jens Tummeleer nieuw lid van medische staff

Jens Tummeleer nieuw lid van medische staff

TRANSFERS - ANDERE Jens Tummeleer maakt sinds enkele weken deel uit van de medische staff bij Anderlecht. Tummeleer was eerder al al aan de slag bij Etixx Quick Step als osteopaat. "Proud to be part of the Medicall Staff of this fantastic club from now on!", liet Tummeleer via zijn twitter account weten. Lees verder »

Sylla is niet te koop

Sylla is niet te koop

ANDERE Idrissa Sylla is niet te koop, dat liet general manager Herman Van Holsbeeck weten aan een Engelse club die een bod deed op de Guinees. De kans is groot dat Stefano Okaka vertrekt dus moet Idrissa blijven want anders zit Anderlecht zonder spits. "Een vertrek van Sylla is onbespreekbaar", aldus Van Holsbeeck. Lees verder »

Oefenmatch tegen OHL wellicht in Diest

Oefenmatch tegen OHL wellicht in Diest

ANDERE De kans is groot dat de oefenwedstrijd van komende woensdag tegen Oud-Heverlee Leuven, in Diest gespeeld wordt. Dat nieuws bereikte onze redactie al via verschillende kanalen, maar is nog altijd niet officieel bevestigd. De grasmat aan Den Dreef zou last hebben van de vele regen. Lees verder »

Vanden Borre beslist eind juli

Vanden Borre beslist eind juli

ANDERE Anthony Vanden Borre werd na twee weken trainen met de A-ploeg opnieuw naar de B-kern verwezen door René Weiler wegens conditionele achterstand. Iets wat hard aankwam bij de rechtsachter. Eind juli beslist Vanden Borre over zijn toekomst bij Anderlecht. Lees verder »

Okaka sluit vandaag aan

Okaka sluit vandaag aan

TRANSFERS - ANDERE Stefano Okaka wordt vandaag terug verwacht op Neerpede om de trainingen te hervatten. Zijn transfer naar het Chinese Jiangsu Suning geraakt maar niet vooruit. Bij Anderlecht moet de Italiaan zijn conditie op peil houden voor een eventuele transfer of voor de voorrondes van de Champions League.   Lees verder »

Kara op de strafbank

Kara op de strafbank

ANDERE Discipline is het sleutelwoord bij René Weiler en dat laat hij ook overduidelijk blijken. Mbodj Kara kreeg voor een volle kleedkamer de volle laag van Weiler omdat hij twee keer, op dezelfde dag, te laat kwam. In de oefenmatch kreeg hij zelfs maar 30 minuten speeltijd. Lees verder »

 03-07-2016 

Suarez nu wel heel dicht bij een transfer

Suarez nu wel heel dicht bij een transfer

TRANSFERS Matias Suarez lijkt steeds dichter bij een overgang naar zijn ex-club Belgrano te staan. In Argentinië duiken steeds meer geruchten op dat de transfer in de komende uren zal worden afgerond. Op een niet-officiële Facebookpagina van Belgrano wordt Suarez alvast verwelkomt.  Lees verder »

 02-07-2016 

Transfer Okaka dan toch nakend?

Transfer Okaka dan toch nakend?

TRANSFERS Hoe zit het nu met de transfer van Stefano Okaka? Gisteren schreef Sport/Voetbalmagazine op basis van berichten uit Okaka's entourage dat een transfer nooit aan de orde was, vandaag zijn de Belgische kranten nog steeds overtuigd dat Okaka naar China trekt. Lees verder »

 01-07-2016 

Bassong verlaat Anderlecht voor Lille

Bassong verlaat Anderlecht voor Lille

TRANSFERS Wat al even in de lucht hing, is nu zeker: Zohran Bassong verlaat Neerpede en zet zijn opleiding verder bij het Franse Lille. Dit werd bevestigd aan ons Franstalige redactie. De 17-jarige Canedees Bassong speelde sinds 2014 voor Anderlecht. Lees verder »

Is Lombaerts haalbaar voor Anderlecht?

Is Lombaerts haalbaar voor Anderlecht?

TRANSFERS Nicolas Lombaerts wil dichterbij huis voetballen en dat heeft de interesse van Anderlecht opgewekt. De vraag is echter of paars-wit de Rode Duivel kan betalen. Bij PSV, dat ook interesse heeft, spreekt men van een financiële 'mission impossible'. Lees verder »

Sylla mag voorlopig niet weg

Sylla mag voorlopig niet weg

TRANSFERS Een tweetal weken geleden leek het een kwestie van dagen voor Idrissa Sylla naar Wolverhampton zou verkassen, maar de spits is nog steeds bij Anderlecht. Sterker nog: Sylla mag Anderlecht voorlopig niet verlaten. Lees verder »