Archieven

 31-10-2022 

20-jarige spits moet eerste winteraankoop worden

20-jarige spits moet eerste winteraankoop worden

JEUGD Op basis van berichten in Kroatische media schrijven Het Laatste Nieuws en Le Soir vanmiddag dat Anderlecht zich in januari wil versterken met Dion Beljo. Deze 20-jarige spits speelt momenteel voor NK Osijek. Recruitment director Dries Belaen zou de gesprekken opgestart hebben. Lees verder »

Silkeborg onderuit tegen club Fredberg

Silkeborg onderuit tegen club Fredberg

WEDSTRIJDEN Silkeborg, donderdag de laatste tegenstander van Anderlecht in de poulefase van de Conference League, verloor dit weekend voor de tweede keer op rij. Het ging met 1-2 onderuit tegen Viborg, de club van Jesper Fredberg, de man die Anderlecht graag wil halen als rechterhand van Peter Verbeke. Lees verder »

Flankvoorzetten leiden al te vaak tot tegengoals

Flankvoorzetten leiden al te vaak tot tegengoals

ANDERE Van de laatste tien doelpunten die Anderlecht incasseerde, vielen er maar liefst negen na een stilstaande fase of een voorzet vanop de flank. Dat stelt Het Laatste Nieuws vandaag vast. "Dat moeten we goed analyseren", zegt coach Veldman. "Ik ga de jongens er zeker over aanspreken." Lees verder »

Kompany: "Iedereen moet achter de club staan"

Kompany:

INTERVIEWS Terwijl Anderlecht een moeilijke periode beleeft, scheert de vorige coach Vincent Kompany hoge toppen met Burnley. Afgelopen weekend kreeg Kompany de vraag hoe hij tegenover de situatie bij Anderlecht aankijkt. "Ik heb daar, zoals over de meeste dingen, mijn mening over, maar die is irrelevant", antwoordde hij. Lees verder »

 30-10-2022 

Leoni: "Ik voel een enorme fierheid"

Leoni:

INTERVIEWS Vanmiddag, op zijn 22e, was het eindelijk zo ver: Theo Leoni mocht debuteren voor het A-elftal van Anderlecht. "Ik voel een enorme fierheid, ook voor mijn familie", vertelde hij na de wedstrijd. "Hier wachtte ik al lang op. Ik heb veel geduld moeten hebben." Lees verder »

Verschaeren out tot WK-pauze

Verschaeren out tot WK-pauze

BLESSURES Pech voor Yari Verschaeren. De aanvallende middenvelder ontbrak vanmiddag met een blessure aan de knie. Hij zou twee tot drie weken out zijn. Dat betekent dat hij niet meer in actie komt voor de WK-pauze, die ingaat op 13 november. Lees verder »

Opluchting in Lotto Park na zege

Opluchting in Lotto Park na zege

WEDSTRIJDEN Anderlecht versloeg vanmiddag Eupen met 4-2, maar dat gebeurde bij momenten met dichtgeknepen billen. De thuisploeg kwam al vroeg 2-0 voor, maar weigerde daarna om Eupen volledig af te maken. De Panda's kwamen vervolgens voor rust terug in de match via een ongelukkige own-goal van Hoedt. Refaelov leek Anderlecht na rust te verlossen met de 3-1, maar meteen daarna verraste Peeters met een vrije trap waardoor Anderlecht het toch weer benauwd kreeg. De opgeviste Ait El Hadj bekroonde zijn goede invalbeurt met een knappe 4-2 die Paars-wit niet meer uit handen gaf. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Eupen

WEDSTRIJDEN Kan Anderlecht na vijf wedstrijden zonder zege nog eens winnen? Het zal nodig zijn, want met Eupen krijgt paars-wit een club op bezoek die slechts één puntje meer telt dan de laatste in de stand. Winst is een must wil Anderlecht, met matchen tegen Genk en Antwerp voor de boeg, niet in de degradatiestrijd verzeild raken. Lees verder »

 29-10-2022 

Selectie: Debast en Delcroix weer fit

Selectie: Debast en Delcroix weer fit

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een selectie van twintig spelers bekendgemaakt voor de partij van morgen tegen Eupen. In vergelijking met donderdag keren Zeno Debast en Hannes Delcroix terug uit blessure. Naast de geschorste Arnstad vallen nog vier andere spelers uit de boot. Lees verder »

Leoni wordt gespaard voor A-elftal

Leoni wordt gespaard voor A-elftal

WEDSTRIJDEN - 1B Krijgen we morgen (eindelijk) het debuut van Théo Leoni voor het eerste elftal? Het zou wel eens kunnen, want de aanvoerder van de RSCA Futures is er vanavond niet bij op Beerschot. Hij zit wel in de kern voor de partij van de A-ploeg morgen. Profiteert hij van de schorsing van Kristian Arnstad? Lees verder »

Wellicht geen nieuwe coach voor WK

Wellicht geen nieuwe coach voor WK

TRANSFERS Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Anderlecht momenteel de intentie heeft om met Robin Veldman als hoofdcoach minstens door te gaan tot het WK. Veldman kent het huis het best. Met een nieuwe, externe coach verwacht het bestuur niet snel voor een grote ommekeer te kunnen zorgen. Lees verder »


 28-10-2022 

Duranville in voor-selectie WK

Duranville in voor-selectie WK

ANDERE Op 10 november maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie van 26 spelers voor het WK in Qatar bekend. Vorige week moest hij bij de FIFA al een voor-selectie met 55 namen indienen. In een interview vandaag vertelde hij dat Julian Duranville op die lijst staat. Lees verder »

Beroep levert één speeldag winst op

Beroep levert één speeldag winst op

ANDERE Kristian Arnstad moet geen vier, maar drie speeldagen effectief aan de kant blijven. Dat besliste de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal vanmiddag nadat het beroep van Anderlecht tegen de schorsing werd behandeld. Dat is één speeldag minder dan initieel voorzien. Lees verder »

"Win eerst het vertrouwen van het publiek terug"

ANDERE Wouter Vandehaute deed tijdens zijn persconferentie van vorige maandag enkele uitspraken die verkeerd gevallen zijn bij de supporters. Zo zei hij dat het vertrouwen van de politiek moest teruggewonnen worden. De supporters drukten de voorzitter gisteren met een spandoek met de neus op de feiten.  Lees verder »

 27-10-2022 

Vertonghen: "Gaven het weg door kinderlijke fouten"

Vertonghen:

INTERVIEWS Even leek hij de matchwinnaar te worden met zijn doelpunt, maar het mocht niet zijn. Jan Vertonghen baalde dan ook als een stekker na de wedstrijd en verborg zijn ontgoocheling niet. "We wilden een nieuwe start maken en FCSB was daarvoor de ideale tegenstander. Maar door kinderlijke fouten gaven we het weg." Lees verder »

Gelijkspel na makkelijke tegendoelpunten

Gelijkspel na makkelijke tegendoelpunten

WEDSTRIJDEN Anderlecht is op 2-2 blijven steken tegen het zwakke FCSB uit Roemenië. Paars-wit speelde zeker niet denderend, maar was wel de beste ploeg en klom tweemaal op voorsprong. Na rust kwamen de Roemenen telkens weer op gelijke hoogte na makkelijk te vermijden tegengoals. Als West Ham vanavond verliest van Silkeborg is Anderlecht Europees uitgeschakeld. Maar veel heeft deze ploeg momenteel in Europa niet te zoeken. Lees verder »

Opstelling: Geen grote verrassingen

Opstelling: Geen grote verrassingen

WEDSTRIJDEN Robin Veldman heeft zijn eerste opstelling bekendgemaakt zonder grote verrassingen. Hij start met vier man achteraan en met één zuivere spits. Arnstad, die een aantal weken geschorst zal zijn in de competitie, staat onder andere aan de aftrap. Debast ondervindt nog last van zijn in Standard opgelopen blessure. Lees verder »

Beroep Arnstad komt vrijdag voor

Beroep Arnstad komt vrijdag voor

ANDERE Kristian Arnstad kreeg vier weken schorsing opgelegd na zijn rode kaart op Zulte-Waregem, het Disciplinair Comité voegde daar nog één week bij op voorwaardelijke basis. RSC Anderlecht gaat in beroep tegen deze straf, het beroep wordt vrijdag om 13u behandeld.  Lees verder »

Silva supportert voor Porto

Silva supportert voor Porto

ANDERE Opgemerkte gast gisteren op Jan Breydel, Fabio Silva kwam er supporteren voor zijn ex-ploeg Porto. De spits heeft in ieder geval gezien van zijn ex-ploeg hoe het vandaag moet thuis tegen FCSB.  Lees verder »

 26-10-2022 

Hoedt noemt pers idioten

Hoedt noemt pers idioten

ANDERE Lior Refaelov kwam op de persconferentie terug op het akkefietje met Wesley Hoedt op het veld van Standard. Refaelov benadrukte vooral dat zo een zaken niet meer mogen gebeuren op het veld, Hoedt had het vooral minder begrepen op de pers deze morgen.  Lees verder »

"Ik wil opnieuw een glimlach bij de spelers zien"

INTERVIEWS Robin Veldman staat morgen al voor een serieuze opdracht, de Conference League-wedstrijd tegen FCSB. De tijd was kort om voor te bereiden, Veldman zijn filosofie leunt ook dichter aan bij die van Vincent Kompany, gaf hij zelf meteen mee. Maar hij wil vooral het voetbalplezier teruggeven aan zijn spelers.  Lees verder »

Leoni opgenomen in A-kern

Leoni opgenomen in A-kern

JEUGD - INTERVIEWS Robin Veldman gaf kort na de middag zijn eerste persconferentie. Hij liet meteen weten dat hij Theo Leoni mee opgenomen heeft in de groep van de A-kern. Of hij ook in de selectie zit voor morgen valt nog af te wachten.  Lees verder »

Mogelijk vluggere comeback Trebel

Mogelijk vluggere comeback Trebel

BLESSURES Deze morgen was de pers uitgenodigd op Neerpede om een open training mee te volgen. Daar zagen ze Adrien Trebel deelnemen aan de training, nog niet volledig, maar wel een groot deel. Zo bestaat de kans dat de Fransman misschien vlugger terug is dan verwacht.  Lees verder »


 25-10-2022 

Erg zwakke fysieke parameters

Erg zwakke fysieke parameters

ANDERE Anderlecht hoort qua fysieke parameters tot de slechtste leerlingen in 1A. Tot deze conclusie komt Het Laatste Nieuws nadat ze verschillende klassementen van fysieke parameters hebben vergeleken. Het wordt dus tijd dat de spelers een serieuze tand bijsteken. Lees verder »

FCSB wint van Sepsi

FCSB wint van Sepsi

ANDERE De volgende tegenstander van RSC Anderlecht, FCSB, speelde gisteren nog een competitiewedstrijd tegen Sepsi. Het voormalige Steaua Boekarest won die wedstrijd met 0-1. Op die manier tanken ze nog wat extra vertrouwen voor de verplaatsing naar het Lotto Park van komende donderdag.  Lees verder »

Mazzu strijkt ontslagpremie van 500.000 euro op

Mazzu strijkt ontslagpremie van 500.000 euro op

ANDERE Bovenop alle boetes en schadevergoedingen moet RSC Anderlecht ook nog een ontslagvergoeding betalen aan zijn ex-trainer Felice Mazzu. Die bedraagt naar verluidt rond de 500.000 euro. Ondertussen wordt hij ook al nadrukkelijk genoemd bij zijn ex-club Charleroi als T1. Lees verder »

Dure weken voor RSC Anderlecht

Dure weken voor RSC Anderlecht

ANDERE Voor een club die het financieel al niet breed heeft zijn de afgelopen weken een dure aderlating. Zo moet RSC Anderlecht al een boete van 50.000 euro betalen aan UEFA voor de ongereldheden op West Ham, plus de schade aan het stadion. Daar komt nu nog eens de schade bij die aangebracht is op Sclessin. Lees verder »

Blessure Debast valt mee

Blessure Debast valt mee

BLESSURES Zeno Debast werd zondag bij de rust vervangen, hij had last van een enkelblessure. Die lijkt nu mee te vallen al is het niet zeker of Debast donderdag inzetbaar is voor de Conference League-wedstrijd tegen FCSB.  Lees verder »

Veldman: "Blij met deze kans"

Veldman:

INTERVIEWS Robin Veldman neemt voorlopig de A-kern onder zijn hoede. Voorlopig, dat benadrukte ook voorzitter Wouter Vandenhaute gisteren op zijn persconferentie. Want ze willen Veldman niet verbranden met oog op de toekomst. Veldman zelf is blij met de kans die hij krijgt.  Lees verder »

Vandenhaute sprak ook spelers toe

Vandenhaute sprak ook spelers toe

INTERVIEWS Wouter Vandenhaute nam gisteren zijn verantwoordelijkheid op. Nadat hij met Felice Mazzu sprak over zijn ontslag, begaf hij zich naar Neerpede om er te spelers toe te spreken. In de namiddag deed de voorzitter nog eens hetzelfde met de bijeengeroepen pers.  Lees verder »

 24-10-2022 

"Kandidaten genoeg om Mazzu op te volgen"

INTERVIEWS Zoals het er nu naar uitziet blijf Robin Veldman ad interim trainer tot de start van het WK. Het bestuur van RSC Anderlecht wil de tijd nemen om een nieuwe coach aan te stellen. Een profiel is er nog niet, kandidaten genoeg volgens voorzitter Wouter Vandenhaute.  Lees verder »

Vandenhaute: "Het kan altijd dieper"

Vandenhaute:

INTERVIEWS Het was een verslagen Wouter Vandenhaute die deze namiddag de pers te woord stond. Dat de schuld niet enkel bij Felice Mazzu lag maar ook bij de spelers, liet de voorzitter optekenen. En dat het nog altijd slechter kan maar dat iedereen dat ten allen tijde wil voorkomen.  Lees verder »

Afscheid genomen van Laurent Deraedt

Afscheid genomen van Laurent Deraedt

INTERVIEWS De volledige sportieve staff van Felice Mazzu heeft een andere bestemming gekregen, behalve keeperstrainer Laurent Deraedt, daar heeft RSC Anderlecht afscheid van genomen. Of Frank Boeckx die taak nu ook op zich gaat nemen bij de A-kern is nog niet duidelijk.  Lees verder »

"Willen Robin niet verbranden"

INTERVIEWS Robin Veldman neemt tijdelijk de taak van hoofdcoach van de A-kern op zich. Wouter Vandenhaute benadrukt ook op de persconferentie dat dat tijdelijk is. Er zijn andere plannen met Veldman en het laatste wat RSC Anderlecht nu wil doen is hem verbranden.  Lees verder »

Coucke: "Volledig uit de lucht gegrepen"

Coucke:

INTERVIEWS Deze middag verscheen plots het nieuws dat Marc Coucke zijn aandelen bij RSC Anderlecht wil verkopen, hij zou daarvoor al verschillende personen gecontacteerd hebben. Het Nieuwsblad nam contact op met Coucke, die meteen reageert dat die geruchten "volledig uit de lucht gegrepen zijn". Lees verder »

Boeckx wordt T2 bij A-ploeg

Boeckx wordt T2 bij A-ploeg

ANDERE Het lijkt erop dat de coaching teams van de A-ploeg en de RSCA Futures van rol wisselen. Op een persconferentie vanmiddag vertelde voorzitter Wouter Vandenhaute dat naast Guillaume Gillet ook Samba Diawara naar de U23 gaat. Frank Boeckx (foto) volgt Robin Veldman naar de A-ploeg. Lees verder »

Gelukkige verjaardag Zeno Debast !

Gelukkige verjaardag Zeno Debast !

ANDERE Zeno Debast had zich zijn 19de verjaardag wellicht anders voorgesteld en het ging al bijna verloren door de berichtgeving over de rellen en het trainersontslag. Maar niet bij ons, een gelukkige 19de verjaardag Sportingboy, hopelijk de start van betere tijden.  Lees verder »

"Coucke overweegt om zijn aandelen te verkopen"

ANDERE Opmerkelijk nieuws in het RTL-journaal vanmiddag. Volgens journalist Vicenzo Ciuro zou Marc Coucke overwegen om Anderlecht van de hand te doen. "Verschillende bronnen bevestigen ons dat Coucke zich ernstige vragen stelt en al telefoontjes pleegde om te polsen of sommige mensen interesse hebben in aandelen van Anderlecht." Lees verder »

Twintig relschoppers en drie agenten gewond

Twintig relschoppers en drie agenten gewond

ANDERE Bij de onlusten gisteren tijdens Standard - Anderlecht raakten uiteindelijk twintig reschoppers en drie agenten (licht)gewond. Drie hooligans werden administratief aangehouden. De politie slaagde erin om een echte confrontatie tussen de Standard- en Anderlecht-clans te vermijden. Lees verder »

Standard: "Dergelijke situaties in toekomst vermijden"

Standard:

ANDERE In een officiëel bericht heeft ook Standard vandaag gereageerd op de weinig fraaie taferelen die zich gisteren in en rond Sclessin afspeelden. De Rouches roepen op tot maatregelen om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties in de toekomst vermeden kunnen worden, "op Sclessin en in andere stadions". Lees verder »

Deense technisch directeur op komst?

Deense technisch directeur op komst?

ANDERE De kranten schrijven vanmorgen op hun websites dat Anderlecht gespreken voert met Jesper Fredberg. De 41-jarige Fredberg is momenteel aan de slag als sportief directeur bij Viborg. Hij moet Peter Verbeke bijstaan in de sportieve leiding van de club. Lees verder »

Mogelijk nog wedstrijd achter gesloten deuren

Mogelijk nog wedstrijd achter gesloten deuren

ANDERE Dat de rellen van gisterenavond nog gerechtelijk een staartje gaan krijgen, tweette CEO van de Pro League Lorin Parys, gisteren al. Zo krijgt de RSC Anderlecht al een boete van 50.000 euro opgelegd en mogelijk komt daar nog een wedstrijd achter gesloten deuren bij.  Lees verder »

Spelersbus wijkt uit naar Tubeke

Spelersbus wijkt uit naar Tubeke

ANDERE Het leek alsof de hele Brusselse politiemacht gisterenavond verzamelde op Neerpede. Want er was de vrees dat er nog supporters zouden afzakken naar de thuisbasis om verhaal te halen bij staff en spelers. De spelersbus week uiteindelijk uit naar Tubeke.  Lees verder »

 23-10-2022 

RSC Anderlecht zal pas morgen communiceren

RSC Anderlecht zal pas morgen communiceren

ANDERE Geen reacties op persconferentie na de wedstrijd. Even leek het erop dat er nog een statement zou worden bekend gemaakt maar ook dat blijkt niet het geval te zijn. Bij RSC Anderlecht zwijgen ze in alle talen en zullen ze pas morgen reageren op de gebeurtenissen van deze avond.  Lees verder »

Update: supportersbussen zijn kunnen vertrekken

Update: supportersbussen zijn kunnen vertrekken

ANDERE Alle supportersbussen van RSC Anderlecht zijn ondertussen vertrokken. Het heeft even geduurd vooraleer ze groen licht kregen om effectief te kunnen vertrekken. Het waterkanon kwam eraan te pas omdat de harde kern van Standard op alle mogelijke manieren tot bij de bussen wou geraken om de confrontatie aan te gaan. Lees verder »

Wachten op statement RSC Anderlecht

Wachten op statement RSC Anderlecht

ANDERE Na de wedstrijd wou er niemand reageren van RSC Anderlecht, later op de avond zou de club wel nog met een statement naar buiten komen, al blijft dat afwachten. Zeker is dat de club het gedrag van de eigen supporters zal veroordelen. Lees verder »

Geen persconferentie, geen reacties van spelers

Geen persconferentie, geen reacties van spelers

ANDERE Een (aangekondigde) zwarte dag voor RSC Anderlecht. De geruchten deden al de hele week de ronde, bij achterstand gingen de supporters van zich laten horen/zien. Spijtig genoeg hebben ze woord gehouden. Noch Felice Mazzu, noch de spelers waren beschikbaar voor reacties achteraf.  Lees verder »

Wordt Mazzu slachtoffer nummer drie van het weekend

Wordt Mazzu slachtoffer nummer drie van het weekend

ANDERE Edward Still werd gisteren bedankt voor bewezen diensten bij Charleroi, vandaag mocht Bernd Storck zijn biezen pakken bij Eupen. Het zou niet verwonderlijk zijn dat Felice Mazzu vandaag of morgen dezelfde boodschap krijgt van RSC Anderlecht. Robin Veldman en Hernan Losada worden al genoemd als opvolger.  Lees verder »

Bodem lijkt bereikt: match gestaakt bij 3-1

Bodem lijkt bereikt: match gestaakt bij 3-1

WEDSTRIJDEN Anderlecht beleeft zeer trieste tijden. Bij een 3-1 achterstand werd de wedstrijd tegen Standard gestaakt nadat 'supporters' van Anderlecht voor een tweede keer een hoop vuurwerk op het veld hadden gegooid. Dat gebeurde ook al eens in 2019 bij een 2-0 stand. Dit resulteert sowieso in een nederlaag en er moet gehoopt worden dat er geen puntenaftrek volgt, punten die dit Anderlecht broodnodig heeft. Volgende week volgen nog maar eens cruciale wedstrijden, deze maal tegen het zwakke FCSB in Europa en tegen Eupen in de competitie. Maar is dit Anderlecht niet nog zwakker dan deze tegenstanders? Lees verder »

Opstelling: Mazzu grijpt naar ervaring

Opstelling: Mazzu grijpt naar ervaring

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft dringend punten nodig en voor de altijd vervelende verplaatsing naar Standard grijpt Mazzu terug naar de iets meer gevestigde namen. Arnstad, Stroeykens, N'Diaye en Stassin zijn bankzitters. In hun plaats komen Ashimeru, Verschaeren, Amuzu en Refaelov aan de aftrap. Kan Anderlecht vanavond wel punten rapen? Lees verder »

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

Voorbeschouwing: Standard - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Standard - Anderlecht, het is geen wedstrijd als een andere. Ook vanavond zullen alle ogen van voetbalminnend België op Sclessin gericht zijn. Of meer precies: op Anderlecht-coach Felice Mazzu. Slagen de spelers erin om hun coach wat ademruimte te geven? Of wordt het juk na vanavond nog zwaarder? Lees verder »


 22-10-2022 

Selectie: Duranville terug na blessure

Selectie: Duranville terug na blessure

WEDSTRIJDEN De selectie voor de match van morgen op Standard kent twee wijzigingen. Duranville is opnieuw van de partij nadat hij met een blessure in Mechelen het veld had moeten verlaten. Arnstad zit in de selectie omdat hij nog geen schorsingsvoorstel heeft gekregen na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. Ook Stassin blijft gewoon bij de selectie. Ishaq valt uit de selectie. Verder zijn Raman en Delcroix nog niet inzetbaar. Van Trebel en Kana weten we dit al langer. Lees verder »

Vrees voor herhaling 2019

Vrees voor herhaling 2019

ANDERE De kans is groot dat we zondag op Sclessin een herhaling zien van wat er gebeurde in 2019, het bezoekersvak op stelten en vuurpijlen op het veld. Want de supporters die hebben het gehad en riepen op Zulte-Waregem om het ontslag van Felice Mazzu.  Lees verder »

 21-10-2022 

Van Driessche fluit Clasico

Van Driessche fluit Clasico

ANDERE Bram Van Driessche staat zondag voor de loodzware opdracht om Standard RSC Anderlecht in goede banen te leiden. Langs de lijn krijgt hij assistentie van Yves De Neve en Kevin Monteny, Wim Smet is vierde official.  Lees verder »

UEFA verbiedt RSCA-supporters in en tegen Silkeborg

UEFA verbiedt RSCA-supporters in en tegen Silkeborg

WEDSTRIJDEN UEFA heeft een effectieve straf uitgesproken voor de rellen in West Ham United. RSC Anderlecht houdt in ieder geval een financiële kater over aan de uitwedstrijd tegen West Ham. Zo krijgt het een boete van 50.000 euro en mag het ook geen tickets verkopen voor zijn volgende Europese uitwedstrijd tegen Silkeborg.  Lees verder »

Van Crombrugge: "We staan achter de coach"

Van Crombrugge:

INTERVIEWS"We hadden de wedstrijd onder controle, maar toen viel die domme rode kaart en stuikte alles in elkaar", vertelde doelman Hendrik Van Crombrugge in zijn analyse van de wedstrijd. De aanvoerder stelde ook duidelijk dat de coach nog de steun van de spelersgroep geniet. Lees verder »

Leye steunt Mazzu: "Vorig jaar nog de beste"

Leye steunt Mazzu:

INTERVIEWS Na afloop van de partij tussen Anderlecht en Zulte Waregem kreeg Felice Mazzu de steun van zijn collega Mbaye Leye. "Jullie stellen hem vragen waar hij onmogelijk op kan antwoorden", vertelde Leye aan de aanwezige journalisten, verwijzend naar vragen over een mogelijk ontslag. Lees verder »

"Goede band met spelers, maar resultaten zijn er niet"

INTERVIEWS Met een blik vol ongeloof zag Felice Mazzu hoe zijn elftal in de toegevoegde tijd een nieuwe nederlaag incasseerde. Op de persconferentie na de wedstrijd kreeg hij uiteraard opnieuw de vraag of hij vreest voor zijn job. "Dat moet je aan mijn bazen vragen. Ik ga morgen (vandaag, red.) gewoon naar de club om de match van zondag voor te bereiden." Lees verder »

Derijck: "Sorry, ik was fout"

Derijck:

WEDSTRIJDEN Na het bekijken van de beelden besefte Timothy Derijck dat hij toch een erg zware overtreding had begaan op Fabio Silva. Tijdens de rust minimaliseerde hij de fout nog. Maar via Instagram bood hij na de match zijn excusese aan en gaf hij toe fout te zijn geweest. Lees verder »

 20-10-2022 

Anderlecht kan competitie vergeten na nieuwe nederlaag

Anderlecht kan competitie vergeten na nieuwe nederlaag

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft nog maar een keer verloren: 3-2 in een wedstrijd vol VAR-intervenies bij rode lantaarn Zulte Waregem. Paars-wit kwam zoals gewoonlijk snel 1-0 achter, maar herstelde het evenwicht en boog de achterstand om naar een 1-2 voorsprong net voor het uur. Maar een domme rode kaart voor Arnstad en een tweede enorme dekkingsfout brachten Zulte weer op 2-2. In de tien minuten extra tijd kopte Gano mooi de winning goal binnen. Met nu al twaalf punten achter op nummer 4 Union en een moeilijk programma voor de boeg lijkt een goed resultaat halen in de competitie bijna onmogelijk voor deze ploeg die op amper vijf punten van een degradatieplaats staat. Lees verder »

Opstelling: Zelfde elftal als vorig weekend

Opstelling: Zelfde elftal als vorig weekend

WEDSTRIJDEN Mazzu kiest voor het elftal dat het vorig weekend niet onaardig deed tegen Club Brugge, maar uiteindelijk wel verloor. Anderlecht moet alweer dringend op zoek naar punten als het de nu al grote kloof met de top-4 niet nog groter wil laten worden. Voor Stassin is het zijn tweede basisplaats. Lees verder »

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

Voorbeschouwing: Zulte Waregem - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht sluit vanavond de speeldag af met een bezoek aan de rode lantaarn, Zulte Waregem. Net dat gegeven zorgt ervoor dat Anderlecht met niets anders dan de drie punten naar huis kan keren. Het komende programma van Paars-wit oogt immers zwaar en de achterstand op de top-4 mag niet meer groter worden. Als die achterstand ondertussen al niet te groot is. Zelfs bij winst staat Paars-wit al negen punten achter op Union. Lees verder »

RSCA Futures spelen vier keer in het Lotto Park

RSCA Futures spelen vier keer in het Lotto Park

1B RSC Anderlecht heeft het thuisprogramma van de RSCA Futures gepubliceerd, en met uitzondering van de Clasico zijn alle wedstrijden gepland in het Lotto Park. De toegang is gratis voor abonnees, maar Anderlecht biedt ook de mogelijkheid aan jongeren onder 23 jaar om het hele seizoen gratis de wedstrijden van RSCA Futures bij te wonen. Lees verder »


 19-10-2022 

Marktwaarde N'Diaye al verviervoudigd

Marktwaarde N'Diaye al verviervoudigd

ANDERE Peter Verbeke gaf eerder al toe dat het de bedoeling was om Sergio Gomez te houden en Francis Amuzu te verkopen. Het lot besliste anders en RSC Anderlecht haalde Moussa N'Diaye om het vertrek van Gomez met de tijd op te vangen. Alleen is die tijd nu al gekomen en zag het de marktwaarde verviervoudigen.  Lees verder »

Beslissing over Stassin valt morgen

Beslissing over Stassin valt morgen

INTERVIEWS Krijgt Lucas Stassin morgen aan de Gaverbeek opnieuw zijn kans, Felice Mazzu is er nog niet helemaal uit. Iedereen binnen de club is het erover eens om de jongeren niet te vlug te verbranden, al is het niet meer dan logisch dat Stassin zijn kans kreeg tegen Club Brugge. Lees verder »

Bouchouari man van de match bij Emmen

Bouchouari man van de match bij Emmen

JEUGD - TRANSFERS Mo Bouchouari ligt nog onder contract bij RSC Anderlecht tot 2024 en wordt momenteel uitgeleend aan het Nederlandse FC Emmen. Daar werd hij afgelopen weekend "Man off the match" tegen Volendam. Hij volgt zijn moederclub nog en is heel blij voor Lucas Stassin. Lees verder »

Duranville herneemt trainingen binnenkort

Duranville herneemt trainingen binnenkort

BLESSURES RSC Anderlecht kwam gisteren naar buiten met officieel statement over de blessures van Marco Kana en Benito Raman, over Julien Duranville geen woord. Hij zou de trainingen binnenkort hernemen. De wedstrijd van donderdag tegen Zulte Waregem komt wellicht nog te vroeg.  Lees verder »

 18-10-2022 

Kana onderging chirurgische ingreep

Kana onderging chirurgische ingreep

BLESSURES RSC Anderlecht is met een officieel bericht naar buiten gekomen omtrent de blessures van Marco Kana en Benito Raman. Kana onderging vorige maandag een chirurgische ingreep naar aanleiding van een chronisch bekkenprobleem, hij is al zeker out gedurende de gehele heenronde. Lees verder »

Laforge fluit aan de Gaverbeek

Laforge fluit aan de Gaverbeek

ANDERE RSC Anderlecht gaat komende donderdag op bezoek bij Zulte Waregem, scheidsrechter Nicolas Laforge fluit de wedstrijd op gang. Romain Devillers en Quentin Lesceux zijn de lijnrechters van dienst. Vierde official is Anthony Letellier.  Lees verder »

 17-10-2022 

Overzicht huurlingen: tweede goal Olsson (video)

Overzicht huurlingen: tweede goal Olsson (video)

WEDSTRIJDEN Een opvallend weekend voor meerdere door Anderlecht verhuurde spelers. Mo Dauda stond voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis. Mo Bouchaouri kreeg zijn eerste basisplaats tout court sinds zijn uitleenbeurt. En Kristoffer Olsson (foto) schonk zijn ploeg de zege. Het overzicht. Lees verder »

Zit Anderlecht met een mol?

Zit Anderlecht met een mol?

ANDERE Gisteren rond de middag verschenen op krantensites de eerste brerichten dat Lucas Stassin zou starten. De speler zelf kreeg het nieuws pas in de voormiddag te horen van Felice Mazzu. Niet veel later was het dus al bij de media. Zit Anderlecht met een mol? Lees verder »

Hoedt: "Die bal moet erin"

Hoedt:

INTERVIEWS Nadat hij donderdag tegen West Ham op de bank begon, mocht Wesley Hoedt gisteren opnieuw starten. Hij speelde een secure partij en baalde na afloop dat Anderlecht niet won. "Door vier of vijf geweldige reddingen bezorgt Mignolet de punten aan Club Brugge", stelde ook hij vast. Lees verder »

Arnstad: "Genoeg kansen om te winnen"

Arnstad:

INTERVIEWS Voor René Vandereycken, analist bij Het Nieuwsblad, was hij de beste man bij Anderlecht. Kristian Arnstad lijkt stilaan een vaste waarde op het middenveld bij Anderlecht. Na de wedstrijd sprak hij met Sporza. "Ik denk da twe een goede wedstrijd speelden. Deze lijn moeten we nu doortrekken." Lees verder »

Stassin: "Alles gegeven wat ik in me had"

Stassin:

INTERVIEWS Drie dagen na zijn eerste speelminuten als invaller mocht Lucas Stassin voor het eerst starten bij de A-ploeg. Ei zo na scoorde hij ook, maar zijn poging strandde op de paal. "Lucas verdient het om vandaag te spelen", zo vertelde coach Felice Mazzu voor de wedstrijd. Lees verder »

 16-10-2022 

Groot aandeel voor Mignolet in Brugse zege

Groot aandeel voor Mignolet in Brugse zege

WEDSTRIJDEN Een verdienstelijk Anderlecht heeft met 0-1 verloren van Club Brugge dat ook vanavond een dikke kaars mocht branden voor zijn doelman. Mignolet pakte vooral na rust uit met enkele knappe reddingen nadat Nielsen de bezoekers op voorsprong had getrapt. Voor rust had Anderlecht nagelaten om te scoren via Silva en Stassin die de paal raakte. Met de moeilijke verplaatsing naar Standard in het vooruitzicht kan Anderlecht maar best donderdagavond in Zulte Waregem de drie punten pakken. Lees verder »

Opstelling: Mazzu verrast met Stassin

Opstelling: Mazzu verrast met Stassin

WEDSTRIJDEN Voor de topmatch tegen Club Brugge heeft Mazzu een verrassing uit zijn hoed getoverd. De 17-jarige topschutter bij de RSCA Futures, Lucas Stassin, start in de basis. Achteraan neemt Hoedt terug plaats in de defensie. Stroeykens ziet zijn goede invalbeurt in Mechelen ook bekroond met een basisplaats. Lees verder »

 15-10-2022 

Nieuwe webpoll: welk systeem is het best?

Nieuwe webpoll: welk systeem is het best?

WEBSITE Vorig weekend stapte Felice Mazzu voor het eerst even af van zijn 3-5-2-systeem. Eindelijk, want de weken ervoor was er al heel wat te doen over het systeem van Anderlecht. Tal van analisten gaven al hun mening, maar wat vindt u? In welk systeem heeft Anderlecht met deze kern volgens u het meeste kans op succes? Lees verder »

Elf arrestaties in Londen

Elf arrestaties in Londen

WEDSTRIJDEN - ANDERE Het ging er hevig aan toe in het Londen Stadion tussen beide supportersclubs. Dat leidde tot elf arrestaties van Anderlecht-supporters. De meeste werden na de wedstrijd in colonne terug begeleid naar hun bus om meteen op te stappen en te vertrekken. Lees verder »

Kana misschien onder het mes

Kana misschien onder het mes

BLESSURES De kans bestaat dat Marco Kana binnenkort onder het mes moet voor een operatie aan de adductoren. De middenvelder blijft sukkelen met lichte blessures en een operatie zou het probleem definitief kunnen verhelpen, al is het nog afwachten of het effectief zover komt.  Lees verder »

 14-10-2022 

Gelukkige verjaardag emjomi

Gelukkige verjaardag emjomi

WEBSITE Eén van onze nieuwsredacteurs, en meteen ook één van de langst voor de site werkende leden, is vandaag jarig. We wensen haar een gelukkige verjaardag en bedanken haar voor de jaren trouwe dienst! Enjoy! Lees verder »

Met zeven van 20 jaar of jonger

Met zeven van 20 jaar of jonger

ANDERE Aan het eind van de partij tegen West Ham stond Anderlecht met een erg jong team tussen de lijnen. Maar liefst zeven van de elf spelers bij affluiten waren 20 jaar of jonger. Over het algemeen speelde Anderlecht trouwens met een erg jong elftal. Lees verder »

 13-10-2022 

Diawara: "We moeten ons meer laten gelden"

Diawara:

INTERVIEWS In de slotfase van de transferperiode haalde Anderlecht met Amadou Diawara nog een grote naam in huis. Echt grote indruk maakte hij nog niet, maar de Guineër voorspelt beterschap. "Ik had heel lang niet gespeeld en miste matchritme, maar ik wilde echt graag naar Anderlecht komen." Lees verder »

Voorbeschouwing: West Ham - Anderlecht

Voorbeschouwing: West Ham - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Vanavond om 21 uur neemt Anderlecht het op de vierde speeldag van de Conference League op tegen West Ham. Een goed resultaat zou een mooie stap richting volgende ronde zijn, maar vooral het mentale een stevige boost geven met het oog op de topper van zondag tegen Club Brugge. Lees verder »

Geen scheur voor Duranville

Geen scheur voor Duranville

BLESSURES De blessure die Julian Duranville zondag opliep tegen KV Mechelen valt mee. Volgens Sudpresse gaat het niet om een scheur en bestaat de kans dat hij zondag tegen Club Brugge al opnieuw inzetbaar is. Lees verder »

 12-10-2022 

Ook zonder Refaelov en Kana

Ook zonder Refaelov en Kana

BLESSURES RSC Anderlecht gaf zijn selectie vrij voor de verplaatsing naar Londen, Lior Refealov is ziek en maakt de verplaatsing niet mee, Marco Kana heeft last van een lichte blessure. Eerder raakte al bekend dat ook Majeed Ashimeru en Julien Duranville thuisblijven met lichte ongemakken.  Lees verder »

 11-10-2022 

Hoedt steekt hand in eigen boezem

Hoedt steekt hand in eigen boezem

ANDERE Wesley Hoedt was meer dan de gebeten hond tegen KV Mechelen, nadat Felice Mazzu hem naar de kant haalde kwam RSC Anderlecht zowaar op voorsprong. Het lijkt er in ieder geval op dat de Nederlander op Instagram zijn hand in eigen boezem steekt. Lees verder »

 09-10-2022 

Anderlecht staat op na rust en pakt de zege

Anderlecht staat op na rust en pakt de zege

WEDSTRIJDEN Neen, het zag er niet goed uit aan de rust. Anderlecht speelde weer erg zwak en stond 1-0 achter na een licht gefloten strafschop. Maar meteen na rust schoot de ingevallen Stroeykens Anderlecht op gelijke hoogte. Mechelen trof nog wel eens de paal, maar Anderlecht kreeg vertrouwen en trok de wedstrijd naar zich toe, opnieuw via Stroeykens en via een plaatsbal van Silva. Zo kon Anderlecht deze maal wél een scheve situatie rechtzetten en ging het met de drie punten naar huis. Lees verder »

Opstelling: N'Diaye en Duranville starten

Opstelling: N'Diaye en Duranville starten

WEDSTRIJDEN Voor de lastige verplaatsing naar KV Mechelen, al is tegenwoordig elke wedstijd lastig voor Anderlecht, doet Mazzu voor het eerst vanaf de aftrap een beroep op N'Diaye. Ook Duranville mag starten. Amuzu en Arnstad zitten naar de bank. Vertonghen en Ashimeru zijn ziek. Lees verder »

 08-10-2022 

RSCA Futures alleen leider na verlies Beerschot

RSCA Futures alleen leider na verlies Beerschot

1B De RSCA Futures zullen na deze speeldag alleen aan de leiding staan in 1B. Beerschot, met wie ze na vorig weekend de leiding deelde, verloor vanavond met 2-0 bij RWDM. Beveren volgt nu op één punt. Lierse kan morgen naast Beerschot komen als het wint van SL16 FC, de U23 van Standard. Lees verder »

Selectie: geen Vertonghen en Ashimeru

Selectie: geen Vertonghen en Ashimeru

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan morgen tegen KV Mechelen niet rekenen op Jan Vertonghen en Majeed Ashimeru. Het duo is ziek en zit niet in de wedstrijdkern. Ook Lucas, Stassin, vrijdag actief met de RSCA Futures, valt af in vergelijking met de partij van donderdag tegen West Ham. Francis Amuzu is er wel bij. Lees verder »

Supporters voeren actie tijdens match op KV Mechelen

Supporters voeren actie tijdens match op KV Mechelen

WEDSTRIJDEN De supporters van Anderlecht zullen morgen pas na twaalf minuten het stadion betreden op KV Mechelen. Ze doen dat als protest tegen de huidige gang van zaken. Aan de sportieve staf vragen ze een realistisch spelsysteem. Van de spelers willen ze meer bezieling. Het bestuur moet met realistischere doelen komen. Lees verder »

 07-10-2022 

Selectie: Stroeykens straks bij RSCA Futures

Selectie: Stroeykens straks bij RSCA Futures

WEDSTRIJDEN - 1B De RSCA Futures nemen het vanavond thuis op tegen Virton. Bij de achttien spelers die Robin Veldman in zijn selectie opnam, zit ook Mario Stroeykens. De 18-jarige aanvallende middenvelder speelde dit seizoen nog niet voor de RSCA Futures, maar komt bij de A-ploeg de laatste weken minder aan de bak. Lees verder »

Eerste protestacties van fans op komst

Eerste protestacties van fans op komst

ANDERE Een deel van de supporters zal zondag tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen protestacties voeren tegen de huidige gang van zaken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Der acties zouden zowel spelers, staff als bestuur viseren. Lees verder »

 06-10-2022 

Amuzu blesseert zich aan schouders

Amuzu blesseert zich aan schouders

BLESSURES Francis Amuzu blesseerde zich op slag van de rust aan de schouder en kwam na de pauze niet meer uit de kleedkamer. Morgen ondergaat hij de nodige onderzoeken. "Maar het ziet er niet zo erg uit", vertelde coach Felice Mazzu na de wedstrijd. Lees verder »

Silva: "Onmogelijk om in elke match te scoren"

Silva:

INTERVIEWS Met een fraaie kopbal probeerde Fabio Silva Anderlecht in de slotfase nog een punt te bezorgen, maar hij stuitte op de doelman. De Portugees staat nu al vijf wedstrijden droog. "Dat is niet abnormaal. Het is onmogelijk om in elke wedstrijd te scoren", zo vertelde hij na de partij. Lees verder »

"Ik moest uitstappen, anders zou die trappen"

INTERVIEWS Wesley Hoedt was na de partij tegen West Ham de kop van jut. Hij leek in de fout te gaan bij het tegendoelpunt, maar verdedigde zich na afloop voor de Sporza-microfoon. "Ik moest uitstappen, anders ging die andere schieten. Als er één uitstapt, moet een andere rugdekking geven. Dat gebeurde niet." Lees verder »

Vertonghen is ziek en zit ook niet op de bank

Vertonghen is ziek en zit ook niet op de bank

ANDERE Geen Jan Vertonghen bij Anderlecht vanavond. De verdediger blijkt ziek en zit zelfs niet op de bank. "Jan kwam vandaag ziek toe op de club. Hij was verzwakt en had bijna overal pijn. Hem vandaag laten voetballen, heeft geen zin", verklaarde Felice Mazzu voor de partij. Lees verder »

Gomez Man van de Match bij Manchester City

Gomez Man van de Match bij Manchester City

WEDSTRIJDEN Sergio Gomez begint zijn draai bij Manchester City steeds beter te vinden. Nadat hij afgelopen weekend zijn eerste assist in de Premier League gaf, had hij gisteren een voet in drie doelpunten in de Champions League-wedstrijd tegen FC Kopenhagen. Het leverde hem de titel 'Man van de Match' op. Lees verder »

"Individueel en als ploeg worden we sterker"

INTERVIEWS Met de leidersplaats in 1B gaat het de RSCA Futures voor de wind. Ancien David Hubert aanschouwt met plezier hoe de jonge garde stappen vooruit zet. "De vraag of we zouden opkunnen tegen de gerodeerde profteams is intussen beantwoord", zegt hij vandaag in Het Nieuwsblad. Lees verder »

Vanavond kans voor Stassin?

Vanavond kans voor Stassin?

WEDSTRIJDEN Het is niet uitgesloten dat Lucas Stassin vanavond zijn debuut maakt in het A-elftal van Anderlecht. De jonge spits zit voor het eerst in de selectie voor een officieel duel. "Gezien het aantal spelers dat op het wedstrijdblad mag, is dit misschien een kans om hem en de jongeren een signaal te geven", zegt coach Felice Mazzu. Lees verder »

 05-10-2022 

Selectie: Met Stassin en N'Diaye

Selectie: Met Stassin en N'Diaye

WEDSTRIJDEN Voor de Europese confrontatie met West Ham van morgenavond heeft Felice Mazzu twee jongeren geselecteerd. Lucas Stassin scoort vlot bij de Futures en ook Moussa N'Diaye, die overkwam van Barcelona B, zit in de kern. Raman lijkt hersteld van zijn ziekte. Lees verder »

Wedstrijd live op Sporza

Wedstrijd live op Sporza

WEDSTRIJDEN De wedstrijd van morgen is live te volgen op Sporza/Canvas. De aftrap is voorzien om 18.45 uur. RSC Anderlecht liet eerder al weten dat er geen tickets meer beschikbaar zijn en het stadion volledig is uitverkocht.  Lees verder »

"Dat goed resultaat gaat echt komen"

INTERVIEWS Jan Vertonghen was optimistich over de wedstrijd tegen Charleroi. Volgens hem waren de kansen er zeker, net als de wil en de agressiviteit. Maar nu is het uitkijken naar de wedstrijd van morgen en Vertonghen kijkt er vooral naar uit om volgende week terug te gaan naar Londen.  Lees verder »

Lucas Stassin traint met A-kern

Lucas Stassin traint met A-kern

JEUGD - ANDERE Lucas Stassin liet zich de afgelopen weken al een paar keer opmerken in de Challenger Pro League, die prestatie wordt nu waarschijnlijk beloond met een selectie voor de Europese wedstrijd van morgen thuis tegen West Ham United.  Lees verder »

Toen Anderlecht zijn eerste Europacup won

Toen Anderlecht zijn eerste Europacup won

ANDERE Tijd voor een verhaal uit de tijd dat de dieren nog spraken. Op dezelfde dag dat ik geboren werd won Anderlecht op 5 mei 1976 zijn eerste van drie Europacups door met 4-2 te winnen van West Ham United. Morgen komen beide clubs elkaar opnieuw tegen in de Conference League maar de kans lijkt ons klein dat we binnen 46 jaar die wedstrijd opnieuw zullen oprakelen. Lees verder »

 04-10-2022 

Huldiging Remco Evenepoel en Legends 1976

Huldiging Remco Evenepoel en Legends 1976

ANDERE RSC Anderlecht zal voor de aftrap tegen West Ham United dan toch Remco Evenepoel huldigen en ook de RSCA Legends van 1976, die in dat jaar de Europa Cup II wisten winnen tegen West Ham. In de fanshop zal er een unieke sjaal te koop worden aangeboden.  Lees verder »

Richt FCSB zich enkel nog op competitie?

Richt FCSB zich enkel nog op competitie?

ANDERE Gigi Becali, eigenaar van FCSB, voormalig Steaua Boekarest, gaf de opdracht om enkele belangrijke spelers te laten rusten in de Conference League. FCSB staat namelijk voor een belangrijke wedstrijd in de competitie en die zou voor de eigenaar belangrijker zijn.  Lees verder »

Evenepoel geeft aftrap mits akkoord UEFA

Evenepoel geeft aftrap mits akkoord UEFA

ANDERE Niemand zo hot momenteel als Remco Evenepoel, dat hebben ze ook bij RSC Anderlecht begrepen. De club wil hem dan ook eren voor zijn prestaties en hem de aftrap laten geven van de Conference League-wedstrijd tegen West Ham United. De UEFA moet wel nog toestemming geven.  Lees verder »

Nog geen vertrouwensbreuk tussen coach en spelers

Nog geen vertrouwensbreuk tussen coach en spelers

ANDERE Triestig, abominabel, beschamend, het zijn maar een paar woorden die de supporters de voorbije dagen in de mond namen na het verlies tegen Charleroi. Zij hebben het in ieder geval gehad en houden hun hart al vast voor de wedstrijd van donderdag tegen West Ham United. Het bestuur behoudt nog even het vertrouwen.  Lees verder »

De slechte start in cijfers

De slechte start in cijfers

ANDERE Slechts twee keer in de clubgeschiedenis ging Anderlecht slechter van start dan dit seizoen. Bovendien tonen de cijfers dat paars-wit dit seizoen op verschillende spelonderdelen slechter presteert dan onder Mazzu's voorgangers Vincent Kompany en Frank Vercauteren.  Lees verder »

 03-10-2022 
 02-10-2022 

"Ik begrijp de fans hun frustraties"

INTERVIEWS Tijdens en na de wedstrijd klonk er boe-geroep en fluitconcerten vanop de tribunes. Niet onlogisch, erkende ook doelman en aanvoerder Hendrik Van Crombrugge. "Ik heb alle begrip voor de frustraties van de supporters", vertelde hij na de partij. Lees verder »

Duranville: "Het spijt me"

Duranville:

INTERVIEWS Julian Duranville mocht vanmiddag voor het eerst starten bij het A-elftal. De jongeling probeerde, maar jammer genoeg lag een foutje van hem aan de basis van het enige doelpunt van de partij. "Een foutje van mij stak ons in de shit", vertelde hij achteraf. Lees verder »

Onmondig Anderlecht loopt tegen nieuwe nederlaag aan

Onmondig Anderlecht loopt tegen nieuwe nederlaag aan

WEDSTRIJDEN Heeft een nederlaag van Anderlecht tegenwoordig nog enige nieuwswaarde? Het verloor immers weer, nu met 0-1 tegen een zwak Charleroi. In een slaapwekkende eerste helft had Paars-wit wel overwicht, maar het bracht gewoon te weinig. Na rust stond Morioka op de goede plaats op zijn ex-club naar de rechterkolom te verwijzen. Anderlecht kreeg nog kansen om te scoren, maar het heeft (onder andere) een probleem om te scoren. De bepalende spelers van vorig seizoen zijn vertrokken en hun vervangers spelen bij de Futures of zijn gewoon niet goed genoeg, wat ook blijkt uit hun onbestaande statistieken. Lees verder »

Opstelling: Duranville aan de aftrap

Opstelling: Duranville aan de aftrap

WEDSTRIJDEN Binnen een uur neemt Royal Sporting Club Anderlecht het op tegen Sporting Charleroi. De jonge Duranville staat aan de aftrap, mogelijk is Amuzu nog niet helemaal fit. Arnstad krijgt opnieuw zijn kans, Diawara zit op de bank. Normaal gezien zal Ashimeru opnieuw als verdedigende middenvelder fungeren. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

Voorbeschouwing: Anderlecht - Charleroi

WEDSTRIJDEN Anderlecht neemt het vanmiddag op tegen Sporting Charleroi en het kan maar best de drie punten pakken. Oktober belooft immers een drukke maand te worden met veel matchen en niet altijd tegen de makkelijkste tegenstanders (op papier). Maar welk Anderlecht gaan we vandaag te zien krijgen?  Lees verder »

Selectie: Geen Kana, Trebel en Raman

Selectie: Geen Kana, Trebel en Raman

WEDSTRIJDEN Geen grote verrassingen in de kern voor de wedstrijd morgen tegen Charleroi. Marco Kana en Adrien Trebel zijn geblesseerd. Benito Raman is wel hersteld van zijn blessure, maar is nu ziek. Diawara en Amuzu lijken wel speelklaar en zitten in de selectie. Lees verder »