Archieven

 31-10-2012 

Vargas en Deschacht twee weken out

Vargas en Deschacht twee weken out

Zowel Ronald Vargas als Olivier Deschacht moest gisteren het veld geblesseerd verlaten. De twee ondergingen vandaag een echo en La Dernière Heure weet dat ze allebei twee weken out zullen zijn. Lees verder »

Suarez test op 15 november in Moskou

Suarez test op 15 november in Moskou

Het Laatste Nieuws weet dat Matias Suarez de intensiteit van zijn revalidatie heeft mogen opvoeren. CSKA Moskou blijft hem intussen van nabij volgen. Op 15 november gaat hij naar Moskou op tussentijds medisch onderzoek. Lees verder »

Anderlecht ontvangt Tottenham Hotspur

Anderlecht ontvangt Tottenham Hotspur

De beloften van Anderlecht ontvangen vanavond Tottenham Hotspur voor hun vierde wedstrijd in de NextGenSeries. Anderlecht haalde tot nu toe 2 punten uit 3 wedstrijden, met 2 gelijke spelen tegen Barça en een verlies van Wolfsburg. Lees verder »

Jova weer in beeld bij Turkse Besiktas

Jova weer in beeld bij Turkse Besiktas

Milan Jovanovic is volgens lokale bronnen weer in beeld bij het Turkse Besiktas. Jova is na dit seizoen einde contract bij Anderlecht. Als die nog geld willen vangen voor de Serviër kunnen ze hem best deze winter verkopen. (HNB) Lees verder »

Van den Brom: "Genieten op de bank"

Van den Brom:

Anderlecht trainer John Van den Brom was uiteraard een tevreden coach, na de forfait nederlaag die zijn team toediende aan Gent. "Dit was het enige gepaste antwoord voor de nederlaag op Charleroi." Lees verder »

De Sutter: "Sta er om te scoren"

De Sutter:

Met 2 goals kon Tom De Sutter gisteren alle frustratue van zich af voetballen. Na de wedstrijd was hij uiteraard tevreden. "Het is leuk voor mij, maar het belangrijkste is dat we hier op deze manier winnen", blijft hij nuchter. Lees verder »

 30-10-2012 

Anderlecht walst over Gent met forfaitscore

Anderlecht walst over Gent met forfaitscore

Met een ruime overwinning tegen AA Gent heeft Anderlecht de kritiek van zich af gespeeld. De Sutter en Praet bezorgden paars-wit een 2-0 voorsprong halfweg. Na de pauze maakten De Sutter, Bruno en Iakovenko de forfaitscore vol. Lees verder »

Vargas opnieuw geblesseerd

Vargas opnieuw geblesseerd

Vroeg in de tweede helft moest Ronald Vargas tegen AA Gent het veld verlaten. De Venezolaan liep een blessure op. Volgens Sporza lijkt ze wel niet al te ernstig te zijn. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Vanavond tegen AA Gent kan Anderlecht zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Biglia, Kouyaté en Kanu zijn , maar zeker de eerste twee mogen toch aan de aftrap verwacht worden. Mbokani is geschorst. Lees verder »

Van den Brom stevig in het zadel

Van den Brom stevig in het zadel

Met 22 op 36 kent Anderlecht een magere competitiestart. Toch wordt er binnen de club niet getwijfeld aan trainer John van den Brom, zo weet Het Laatste Nieuws. Momenteel is hij met Herman Van Holsbeeck op zoek naar versterking. Lees verder »

"Ik besliste om Witsel de hand te schudden"

In de Poolse krant Fakt vertelde Marcin Wasilewski dit weekend dat hij niet door Anderlecht verplicht werd om Axel Witsel een hand te geven. "Hetwas mijn eigen beslissing. Ik wilde niet opnieuw dat de sfeer verziekt zou worden." Lees verder »

 29-10-2012 

"Ik voel dat de oude Vargas eraan komt"

Afgelopen zaterdag speelde Ronald Vargas voor het eerste een volledige wedstrijd voor Anderlecht. "Daar ben ik blij om", zo vertelde hij vanmiddag. "Ik vraag nog wat geduld, maar ik voel dat oude Vargas op komst is." Lees verder »

Selectie Anderlecht - AA Gent

Selectie Anderlecht - AA Gent

Veel tijd om te blijven stilstaan bij de nederlaag tegen Charleroi krijgt Anderlecht niet. Morgen wacht met AA Gent immers al de volgende tegenstander. Mogelijk kan Anderlecht niet rekenen op Kouyaté, Kanu en Biglia. Lees verder »

Beloften gelijk tegen Zulte-Waregem

Beloften gelijk tegen Zulte-Waregem

De beloften van Anderlecht hebben vrijdag een punt gepakt in en tegen Zulte-Waregem. De thuisploeg kwam 2-0 voor, maar een afgeweken voorzet en een racket van Diarra zorgde voor 2-2. Uiteindelijk redde Sterckx nog een puntje. Lees verder »

Isci, Scholl en co onderuit tegen Nederland

Isci, Scholl en co onderuit tegen Nederland

De Belgische U17 hebben hun laatste wedstrijd in de EK-kwalificatieronde met 1-2 verloren van Nederland. Ondanks deze nederlaag mag België naar de eliteronde. Bij de Belgen speelden Sefa Isci en Alexis Scholl de hele wedstrijd. Lees verder »

Badibanga: "Hopelijk terugkeer in janauri"

Badibanga:

Ziguy Badibanga was zaterdag wellicht de beste Anderlecht-speler. De huurling deed de linkerflank van Anderlecht geregeld pijn. "Hopelijk heb ik het bestuur en de trainer van Anderlecht kunnen overtuigen van mijn mogelijkheden." Lees verder »

Anderlecht-fan loopt veld op

Anderlecht-fan loopt veld op

Een kwartier voor tijd werd Charleroi - Anderlecht even opgeschrikt toen een Anderlecht-fan het terrein opliep. Scheidsrechter Tim Pots legde het spel niet meteen stil. "Omdat hij het spel niet beïnvloedde, liet ik doorspelen." Lees verder »

"Directie weet wat we willen in januari"

Anderlecht heeft een probleem, een scoringsprobleem. Dat beseft nu ook trainer John van den Brom. "Als we nog een uur zouden gevoetbald hebben, dan zouden we nog steeds niet gescoord hebben", vertelde hij na de match in Charleroi. Lees verder »


 28-10-2012 

Missers Anderlecht schenken Charleroi zege

Missers Anderlecht schenken Charleroi zege

Tegen Charleroi heeft Anderlecht zijn tweede competitienederlaag geleden. In het Zwarte Land verloor het met 2-0 na twee goals in geschenkverpakking. Nochtans had Anderlecht de kansen om de match in zijn voordeel te beslissen. Lees verder »

 27-10-2012 

Gijzeling voorbij, match begint om 19 uur

Gijzeling voorbij, match begint om 19 uur

De politie heeft om iets na 18 uur een einde gemaakt aan de gijzeling in de buurt van het Charleroi-stadion. De wedstrijd zal dus starten om 19 uur. Anderlecht begint met Molins, Vargas, Wasilewski en Safari in de basis. Lees verder »

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

Voorbeschouwing: Charleroi - Anderlecht

In Het Zwarte Land probeert Anderlecht straks de nederlaag van woensdag van zich af te spelen. Cheikhou Kouyaté krijgt waarschijnlijk rust en Guillaume Gillet wordt weer rechtsachter. Zo komt mogelijk Ronald Vargas in het elftal. Lees verder »

Huurlingen mogen spelen tegen Anderlecht

Huurlingen mogen spelen tegen Anderlecht

Met Ziguy Badibanga, Cristophe Diandy en Mohammed Aoulad speler er bij Charleroi drie van Anderlecht gehuurde spelers. Het trio mag straks aantreden tegen hun moederclub. Hun contract bevat geen clausule die dit verbiedt. (HNB) Lees verder »

Mbokani hervat vandaag de training

Mbokani hervat vandaag de training

Dieumerci Mbokani hervat vandaag de individuele training nadat hij vorige week geopereerd werd aan zijn gebroken neus. "Het gaat goed met Dieu", zegt John van den Brom. "Spelen tegen Zenit zal begin november geen probleem zijn." Lees verder »

Anderlecht volgt Genk-speler Masika

Anderlecht volgt Genk-speler Masika

Volgens Het Laatste Nieuws volgt Anderlecht met meer dan gewone belangstelling de prestaties van Genk-speler Ayub Masika. Masika is een 20-jarige middenvelder uit Kenia die nog tot 2014 onder contract ligt in Limburg. Lees verder »

 26-10-2012 

Biglia bij beste passers in Champions League

Biglia bij beste passers in Champions League

Het Nieuwsblad komt vandaag met enkele statistieken uit de eerste drie wedstrijden van de Champions League. Zo weet het dat Lucas Biglia tot de tien beste passers behoort. Anderzijds schoten maar twee clubs minder tussen de palen. Lees verder »

Vargas in de basis tegen Charleroi?

Vargas in de basis tegen Charleroi?

Tijdens zijn persconferentie sprak John van den Brom ook over Roland Vargas. De Nederlander is erg tevreden over de progressie die de Venezolaan de laatste weken gemaakt heeft en sluit niet uit dat hij morgen in de basis start. Lees verder »

Selectie Charleroi - Anderlecht

Selectie Charleroi - Anderlecht

De Champions League-wedstrijd van woensdag heeft geen blessures opgeleverd. Op de geschorste Mbokani na, kan John van den Brom morgen tegen Charleroi dan ook op iedereen rekenen. Ook Massimo Bruno en Roland Juhasz zijn weer fit. Lees verder »

Al 6.000 fans voor Anderlecht - Tottenham

Al 6.000 fans voor Anderlecht - Tottenham

Woensdag spelen de beloften hun volgende wedstrijd in de NextGen Series. Voor deze partij tegen Tottenham Hotspur zijn al 6.000 kaartjes de deur uit. Abonnees kunnen de wedstrijd gratis bijwonen. Anderen betalen 5 euro. (RSCA.be) Lees verder »

Beloften straks tegen Zulte Waregem

Beloften straks tegen Zulte Waregem

De beloften van Anderlecht gaan vanavond op bezoek bij Zulte Waregem. In de 18-koppige selectie zitten met Davy Roef, Bedi Mbenza en René Sterckx drie spelers uit de A-kern. De wedstrijd begint om 20 uur. Lees verder »

Isci scoort voor winnende U17 van België

Isci scoort voor winnende U17 van België

De Belgische U17 hebben zich na een 5-0 overwinning tegen Estland geplaatst voor de eliteronde van het EK 2013. Sefa Isci speelde de hele partij en scoorde het tweede doelpunt. Niels Heyvaert en Samy Bourard mochten invallen. Lees verder »

Russische pers hard voor Zenit

Russische pers hard voor Zenit

Ondanks de zege Russische pers gisteren hard voor Zenit Sint-Petersburg. "Het spel was deprimerend", schreef een krant. "Onze zege was onrechtvaardig", ging een andere krant zelfs nog een stukje verder. Lees verder »


 25-10-2012 

VdB roept fans op: "Laat het spoken"

VdB roept fans op:

John van den Brom was teleurgesteld na de onverdiende nederlaag in Zenit, maar heeft het nog lang niet opgegeven. Hij wil 6 op 6 halen, thuis tegen Zenit en Milan, en richt zich tot de fans: "Het moet spoken in het stadion" Lees verder »

Anderlecht-target naar Genk of Club Brugge?

Anderlecht-target naar Genk of Club Brugge?

Volgens Noorse media rondde Kara Mbodj gisteren op Zaventem een transfer naar een Belgische topclub af. Anderlecht volgt de Senegalese international al een tijdje, maar lijkt niet de nieuwe werkgever te worden van de verdediger. Lees verder »

"Met Suarez en Mbokani winnen we hier"

Milan Jovanovic speelde een opvallende wedstrijd tegen Zenit. De Serviër was vaak dreigend, maar lag met een strafschopfout aan de basis van de nederlaag. "Er is contact, maar ik denk dat ik geen fout bega", zei hij na afloop. Lees verder »

Reacties Witsel en Lombaerts

Reacties Witsel en Lombaerts

Twee Belgen mochten er gisteren toch juichen: Axel Witsel en Nicolas Lombaerts. "We mogen blij zijn met deze zege, want anderlecht verdiende minstens een punt", vertelde Lombaerts na afloop. "Ik begrijp hun ontgoocheling." Lees verder »

Praet: "Hebben hier punten laten liggen"

Praet:

Na een korte invalbeurt in Milaan, stond Dennis Praet tegen Zenit voor het eerst aan de aftrap in de Champions League. "Dit smaakt naar meer", zei hij achteraf. "Voor een eerste optreden was dit niet slecht, maar ook niet super." Lees verder »

Biglia: "Tweede plaats nog binnen bereik"

Biglia:

Ook Lucas Biglia zag dat Anderlecht de partij goed in zijn greep had. "Zelfs een speler als Hulk kwam er niet aan te pas tegen Deschacht", aldus de aanvoerder na afloop. "In feite verdienden we beter dan een nederlaag." Lees verder »

 24-10-2012 

Strafschop vloert Anderlecht

Strafschop vloert Anderlecht

Ook tegen een erg matig Zenit heeft Anderlecht in de Champions League niet kunnen winnen. In de eerste helft kreeg paars-wit nochtans twee prima kansen, maar het was Zenit dat na de rust via een strafschop de zege opeiste. Lees verder »

Anderlecht met Kouyaté en Praet

Anderlecht met Kouyaté en Praet

Anderlecht is aan de partij tegen Zenit Sint-Petersburg begonnen met Cheikhou Kouyaté en Dennis Praet in de basis. De Senegalese verdediger is dus voldoende fit bevonden voor de dienst. Lees verder »

"Voor beide teams is het erop of eronder"

Met 0 op 6 staat Zenit momenteel laatste in de poule. John van den Brom verwacht de Russen dan ook erg gretig. "Toch is ons doel om een goede uitgangspositie te verwerven en Zenit thuis uit te tellen", zegt de Anderlecht-coach. Lees verder »

Anderlecht sterk op verplaatsing

Anderlecht sterk op verplaatsing

Anderlecht heeft het voorbije jaar een stevige uitreputatie opgebouwd in Europa. Van de acht wedstrijden die het sinds de zomer van vorig jaar speelde, won het er vijf, speelde het één keer gelijk en verloor het twee keer. Lees verder »

Geen straf als Wasyl Witsel geen hand geeft

Geen straf als Wasyl Witsel geen hand geeft

Ook gisteren ondernam de Anderlecht-top nog pogingen om Marcin Wasilewski te overtuigen Axel Witsel straks de hand te schudden. Uit navraag van Het Laatste Nieuws blijkt intussen dat Wasyl geen straf riskeer als hij dit niet doet. Lees verder »

Voorbeschouwing: Zenit - Anderlecht

Voorbeschouwing: Zenit - Anderlecht

Vanavond om 18 uur speelt Anderlecht in Sint-Petersburg zijn derde wedstrijd in de Champions League. Mbokani en Bruno zijn er niet bij en Kouyaté is nog twijfelachtig. Praet mag intussen dromen van een basisplaats. Lees verder »

Belgische U17 starten met winst

Belgische U17 starten met winst

De Belgische U17 hebben hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2013 met 2-0 gewonnen tegen Litouwen. Anderlecht-spelers Sefa Isci en Alexis Scholl speelden de hele wedstrijd, Andy Kawaya werd in de 74e minnuut vervangen. Lees verder »

 23-10-2012 

Standard veroordeeld tot duel zonder publiek

Standard veroordeeld tot duel zonder publiek

De geschillencommissie heeft Standard veroordeeld tot het spelen van één wedstrijd zonder publiek voor de onregelmatigheden tijdens het duel tegen Anderlecht. Op zondag 4 november moet Standard OHL bekampen in een leeg Sclessin. Lees verder »

"Revalidatie Suarez verloopt zeer goed"

Matias Suarez revalideert nog steeds in Argentinië. Anderlecht stuurde inmiddels een kinesist naar ginder om de situatie op te volgen. "Die wist ons te melden dat de revalidatie zeer goed verloopt", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Praet: "Milaan was een unieke ervaring"

Praet:

Tegen Waasland-Beveren mocht Dennis Praet nog eens starten en hij speelde een prima partij. Morgen tegen Zenit hoopt hij er opnieuw bij te zijn. "Maar de trainer zal kiezen voor een andere tactiek, dus het is afwachten." Lees verder »

Wasilewski wil Witsel geen hand geven

Wasilewski wil Witsel geen hand geven

Marcin Wasilewski blijft bij zijn beslissing om Axel Witsel morgen niet de hand te schudden. Herman Van Holsbeeck en John van den Brom probeerden hem gisteren op de luchthaven nog te overtuigen, maar tevergeefs. (HLN) Lees verder »

Amper 87 fans reizen mee naar Rusland

Amper 87 fans reizen mee naar Rusland

Terwijl Anderlecht in Milaan nog kon rekenen op de steun van 1.800 supporters, maken er nu heel wat minder de reis naar Sint-Petersburg. Amper 87 fans zullen paars-wit morgen aanmoedigen tijdens het treffen met Zenit. (HLN) Lees verder »

Selectie Zenit - Anderlecht

Selectie Zenit - Anderlecht

Massimo Bruno en Roland Juhasz zullen er morgen niet bij zijn wanneer Anderlecht het in de Champions League opneemt tegen Zenit Sint-Petersburg. Cheikhou Kouyaté reisde wel mee, maar zijn aantreden is erg twijfelachtig Lees verder »


 22-10-2012 

Heylen tekent profcontract van drie jaar

Heylen tekent profcontract van drie jaar

Michaël Heylen heeft vandaag zijn eerste profcontract bij Anderlecht getekend. De 18-jarige verdediger is aanvoerder van de beloften. "Michaël verdient deze kans", zegt Herman Van Holsbeeck. "Hij is een wissel voor de toetkomst." Lees verder »

'Praet topprioriteit voor Liverpool'

'Praet topprioriteit voor Liverpool'

Volgens diverse Britse media geniet Dennis Praet interesse van Liverpool. Sterker nog: coach Brendan Rodgers ziet de 18-jarige middenvelder als één van de belangrijkste kandidaten om zijn elftal te versterken. (LDH) Lees verder »

Belgische U17 kleuren paars en wit

Belgische U17 kleuren paars en wit

De Belgische U17 speelt deze week drie wedstrijden in het kader van de EK-voorronde. Morgen speelt het tegen Litouwen, donderdag tegen Letland en zondat tegen Nederland. Bij de selectie zitten liefst zes jongeren van Anderlecht. Lees verder »

Geen Mbokani, Bruno en Kouyaté onzeker

Geen Mbokani, Bruno en Kouyaté onzeker

Deze middag vertrekt Anderlecht naar Sint-Petersburg voor de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Zenit. Dieumerci Mbokani (neusbreuk) reist niet mee. Cheikhou Kouyaté (lies) en Massimo Bruno (voet) zijn twijfelachtig. Lees verder »

Hoe Zenit bekampen? Een handleiding

Hoe Zenit bekampen? Een handleiding

Woensdag speelt Anderlecht zijn volgende partij in de Champions League. Zenit Sint-Petersburg is de tegenstander. De Russische landskampioen is niet in grootse doen, maar blijft erg gevaarlijk. Hoe moet Anderlecht hen bekampen? Lees verder »

Godeau: "Verrast door hoge niveau"

Godeau:

Bruno Godeau debuteerde dit weekend in eerste klasse. De Anderlecht-huurling verloor met Zulte-Waregem met 0-3 van Lokeren, maar kijkt wel tevreden terug op zijn eerste duel. "Dit is toch wat anders dan bij de beloften." Lees verder »

Malaga wint en blijft derde

Malaga wint en blijft derde

Malaga, tegenstander van Anderlecht in de Champions League, won dit weekend met 2-1 tegen Valladolid. Door deze overwinning blijft Malaga derde in de stand. Het telt vijf punten minder dan leiders Barcelona en Atletico Madrid. Lees verder »

 21-10-2012 

CL: Zenit - Anderlecht al om 18 uur

CL: Zenit - Anderlecht al om 18 uur

Door het tijdsverschil wordt op woensdag 24 oktober de wedstrijd tussen Zenit Sint-Petersburg en Anderlecht al om 18 uur Belgische tijd afgetrapt. De match wordt uitgegeven op 2BE, de uitzending begint om 17.40 uur. Lees verder »

Zenit wint, maar is niet top

Zenit wint, maar is niet top

Zenit Sint-Petersburg, woensdag tegenstander van Anderlecht in de Champions League, won gisteren met 1-0 tegen Ruban Krasnodar. In een zwakke match was Zenit voortdurend opzoek naar zichzelf en scoorde het via penalty. Lees verder »

 20-10-2012 

Anderlecht komt mee aan de leiding

Anderlecht komt mee aan de leiding

Na de 2-0 winst, thuis tegen Waasland Beveren, kwam Anderlecht gisteren met 22 punten op gelijke hoogte te staan met Club Brugge, dat vanavond nog moest spelen. Club verloor echter op het veld van OHL (4-1). Lees verder »

Molins: "De coach bedanken voor de kans"

Molins:

Guillermo Molins heeft het moeilijk om Van den Brom van zijn kwaliteiten te overtuigen. Hij volgde voorbij matchen vaak vanuit de tribune, maar gisteren startte hij op de bank, en kreeg een ruime invalbeurt tegen Waasland-Beveren. Lees verder »

Praet: "Wou me absoluut tonen vanavond"

Praet:

Dennis Praet was een van de lichtpunten bij Anderlecht. Hij kreeg van Van den Brom een basisplaats en wou zich absoluut tonen. Achteraf was hij tevreden over zijn wedstrijd. "Ik denk dat ik een goede match speelde." Lees verder »

VdB: "Jammer dat het maar 2-0 bleef"

VdB:

John van den Brom was na afloop van Anderlecht - Waasland Beveren tevreden over zijn ploeg. "Het is alleen jammer dat het maar 2-0 bleef, dit was een wedstrijd om met 5 of 6-0 te winnen", aldus de coach. Lees verder »

Anderlecht wint 2-0 van Waasland-Beveren

Anderlecht wint 2-0 van Waasland-Beveren

Anderlecht heeft speeldag 11 gisteren geopend met een overwinning tegen Waasland-Beveren. Dankzij doelpunten van Lucas Biglia en Milan Jovanovic werd het 2-0. Anderlecht staat nu naast Club Brugge, dat vandaag nog speelt. Lees verder »


 19-10-2012 

Bruno: "Break gebruikt om echt te rusten"

Bruno:

Massimo Bruno speelde afgelopen weekend niet met de Belgische beloften tegen Griekenland. Een bewuste keuze, zo blijkt. "Anderlecht en bondscoach Walem beslisten samen dat ik niet zou meedoen. Ik had echt nood aan rust." Lees verder »

Van den Brom: "Spelen zoals Rode Duivels"

Van den Brom:

Liefst veertien spelers moest John van den Brom de voorbije anderhalve week missen door interlandvoetbal. Niet ideaal in de aanloop naar de partij van deze avond. "Ik had liever zaterdag gespeeld, nu hadden we maar één training." Lees verder »

 18-10-2012 

Selectie Anderlecht - Waasland-Beveren

Selectie Anderlecht - Waasland-Beveren

Na het interlandvoetbal richten we morgen opnieuw onze aandacht op de vaderlandse competitie. Anderlecht ontvangt morgen promovendus Waasland-Beveren en John van den Brom selecteerde 21 spelers voor deze partij. Lees verder »

Neusbreuk en operatie voor Mbokani

Neusbreuk en operatie voor Mbokani

Onderzoek door Anderlecht heeft vandaag uitgewezen dat Dieumerci Mbokani zijn neus gebroken heeft tijdens een interland met Congo. Hij wordt morgen geopereerd en mist de partijen tegen Waasland en Zenit Sint-Petersburg. (RSCA.be) Lees verder »

Neusbreuk voor Mbokani?

Neusbreuk voor Mbokani?

Moet Anderlecht het morgen tegen Waasland-Beveren doen zonder Dieumerci Mbokani. Die kans bestaat. Het zal niet zijn schorsing zijn die hem aan de kant houdt, wel een mogelijke neusbreuk. Al kan hij ook met een masker spelen. Lees verder »

"Heeft Van den Brom iets tegen mij?"

Behrang Safari speelde dinsdag met Zweden 4-4 gelijk tegen Duitsland. De linksback speelde de hele wedstrijd, terwijl hij bij Anderlecht zijn plaats kwijt is. "Ik sprak al met Van den Brom, maar dat loste niets op", zucht hij. Lees verder »

"Amusementswaarde Vd Brom hoger verwacht"

De competitie is tien speeldagen ver. Reden genoeg voor Het Belang van Limburg om Johan Boskamp te vragen naar zijn mening over de vele Nederlandse coaches. Ook over John van den Brom geeft hij z'n mening. "Doelen zijn bereikt." Lees verder »

 17-10-2012 

Overmeire: "Straf Mbokani is logisch"

Overmeire:

Killian Overmeire noemt de schorsing van drie wedstrijden die Dieumerci Mbokani kreeg voor natrappen op hem "logisch". "Wat hij gedaan heeft, hoort niet op een voetbalveld", zo vertelt de Lokeren-middenvelder. Lees verder »

Anderlecht - Beveren al om 20 uur

Anderlecht - Beveren al om 20 uur

De partij tussen Anderlecht en Waasland-Beveren van vrijdag zal al beginnen om 20 uur en dus niet om 20.30 uur, zoals gebruikelijk is op een vrijdag. Volgens de kalendercommissie is het de burgemeester die dit besliste. Lees verder »

Scoutingscel gaat 'afval sorteren'

Scoutingscel gaat 'afval sorteren'

Het ontslag van hoofdscout Rik Vande Velde bracht bij Anderlecht een reorganisatie teweeg. De club verdedigt in Sport/Voetbalmagazine haar keuze om voortaan nauwer met makelaars samen te werken. Lees verder »

Resultaten Elites tegen Lierse

Resultaten Elites tegen Lierse

Tijdens het weekend hebben de Elites van Anderlecht het opgenomen tegen die van Lierse. De duels leverden 7 overwinningen op en 2 nederlagen. De opmerkelijkste overwinning van de -11B met 10-2! Lees verder »

 16-10-2012 

Mbokani vier wedstrijden geschorst

Mbokani vier wedstrijden geschorst

Dieumerci Mbokani heeft voor de Geschillencommissie een schorsing van drie wedstrijden plus één voorwaardelijk gekregen wegens natrappen op Killian Overmeire. Anderlecht gaat niet in beroep. Lees verder »

Zes speeldagen geëist tegen Mbokani

Zes speeldagen geëist tegen Mbokani

De bondsprocureur heeft voor de Geschillencommissie een schorsing van zes speeldagen, waarvan vier effectief, gevraagd voor Dieumerci Mbokani. Momenteel wordt er beraadslaagd en later vandaag kennen we het verdikt. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Suarez nog niet van CSKA"

Van Holsbeeck:

In een interview met de Russische krant Sovietski Sport ontkent Herman Van Holsbeeck dat de transfer van Matias Suarez naar CSKA Moskou al rond is. "De gesprekken verlopen moeizaam. CSKA wil de prijs zoveel mogelijk drukken." Lees verder »

Mbokani kent vandaag zijn straf

Mbokani kent vandaag zijn straf

Vanmiddag om 12.30 uur bespreekt de Geschillencommissie van de KBVB zich over het natrappen van Dieumerci Mbokani tijdens Anderlecht - Lokeren. Indien hij één of twee wedstrijden geschorst wordt, zal Mbokani niet in beroep gaan. Lees verder »

Van den Brom bekijkt locatie winterstage

Van den Brom bekijkt locatie winterstage

John van den Brom maakte van de vier dagen verlof de voorbije dagen gebruik om even naar Turkije te vliegen. Hij ging er accommodatie bekijken voor de komende winterstage. Gisteren leidde hij opnieuw de training. (HNB) Lees verder »

Beloften verslaan KV Mechelen in slotminuut

Beloften verslaan KV Mechelen in slotminuut

De beloften van Anderlecht hebben met 1-2 gewonnen bij KV Mechelen. Anderlecht kwam in de 25e minuut op achterstand, maar kort voor de rust maakte Elis Coulibaly gelijk. In de slotminuut scoorde Fernando Canesin de winning goal. Lees verder »

 15-10-2012 

Nuytinck naar EK 2013

Nuytinck naar EK 2013

Jong Oranje heeft zich geplaatst voor het EK van volgend jaar. De Nederlanse beloften versloegen in Rotterdam Slovakije net als vorige week in de uitwedstrijd met 2-0. Aanvoerder Bram Nuytinck speelde de hele partij. (NOS) Lees verder »

Congo kwalificeert zich voor African Cup

Congo kwalificeert zich voor African Cup

Dieumerci Mbokani, Bedi Mbenza en Chancel Mbemba hebben zich met Congo geplaatst voor de Africa Cup van januari. Ze verloren gisteren wel met 2-1 van Equatoriaal-Guinea, maar de heenmatch hadden ze met 4-0 gewonnen. Lees verder »

 14-10-2012 

Spelers terug op post verwacht

Spelers terug op post verwacht

De vier dagen vakantie voor de spelers die geen interlandverplichtingen hadden zit er op. Ze worden maandag terug in Neerpede verwacht. Van den Brom is net terug van Turkije waar hij het winter trainingskamp ging bekijken. Lees verder »

Rellen bij voetbalwedstrijd Senegal

Rellen bij voetbalwedstrijd Senegal

De terugwedstrijd van de barrages voor deelname aan de Africa Cup 2013 tussen Senegal en Ivoorkust is gisteren definitief gestaakt na incidenten met supporters. Anderlecht-speler Kouyaté was voor Senegal geselecteerd. Lees verder »

Dames verliezen van Lierse

Dames verliezen van Lierse

De Paar-wit dames hebben thuis niet kunnen winnen van Lierse. Ze verloren met 0-2 en zakken hierdoor naar de 5e plek in het klassement. Standard blijft leider met 21 punten. Lees verder »

Gillet wil basisplaats bij Duivels

Gillet wil basisplaats bij Duivels

"Het wordt afwachten wat de coach beslist. Maar ik besef ook dat Toby het goed heeft gedaan in Servië", zegt Gillet zondag na de training in Neerpede. "Door die schorsing had ik een rustigere week." Lees verder »

 12-10-2012 

Beloften op 31 oktober tegen Tottenham

Beloften op 31 oktober tegen Tottenham

De beloften van RSC Anderlecht ontvangen op 31 oktober Tottenham Hotspur in het kader van de NextGen Series. De jongens van trainer René Peeters willen een verlengstuk breien aan hun mooie prestatie tegen FC Barcelona. Lees verder »

Dames zaterdag tegen Lierse

Dames zaterdag tegen Lierse

Niet alleen de Elites moeten tegen Lierse, ook de dames moeten zaterdag aan de bak tegen Pallieters. Het duel start om 15u. Na zes wedstrijden hebben de dames negen punten verzameld. Lees verder »

'Anderlecht denkt aan Gaël Kakuta'

'Anderlecht denkt aan Gaël Kakuta'

Volgens La Dernière Heure denkt Anderlecht aan Gaël Kakuta van Chelsea als versterking voor tijdens de winterstop. Momenteel wordt de 21-jarige Fransman uitgeleend aan Vitesse, maar daar kan hij niet aarden. Lees verder »

Van Gaal: "Ik wilde Nuytinck oproepen"

Van Gaal:

Bram Nuytinck zette gisteren een grote stap richting het EK U21 van volgend jaar. Met Jong Oranje won hij de heenmatch tegen Slowakije met 0-2. Maar als die match er niet was, zou hij straks met het A-elftal gespeeld hebben. Lees verder »

Juhasz niet vervolgd voor elleboog

Juhasz niet vervolgd voor elleboog

Het bondsparket zal Roland Juhasz niet vervolgen voor de elleboogstoot die hij tijdens Standard - Anderlecht gaf aan Ajdarevic. Scheidsrechter Boucoult had hem niet opgemerkt, maar het bondsparket zal geen actie ondernemen. (HLN) Lees verder »

 11-10-2012 

NextGen: Van Holsbeeck bedankt fans

NextGen: Van Holsbeeck bedankt fans

De beloften van RSC Anderlecht hielden gisterenavond de beloften van FC Barcelona op een mooi en verdiend 0-0 gelijkspel. Méér dan 8500 supporters waren aanwezig in het stadion om de jongens aan te moedigen. Lees verder »

Stockverkoop in RSCA Fanshop

Stockverkoop in RSCA Fanshop

De RSCA fanshop organiseert op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2012 een outlet stockverkoop. De fans zijn welkom in de fanshop vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag start de stockverkoop om 10u en dit tot de hele stock is uitgeput. Lees verder »

Anderlecht informeerde naar Carcela

Anderlecht informeerde naar Carcela

La Dernière Heure kon Mehdi Carcela strikken voor een interview. Hierin geeft de Marokkaan aan dat er tijdens de zomer even contact was tussen hem en Anderlecht. Hij ontkent wel dat er ooit contact was met Brugge. Lees verder »

"CSKA zal Suarez loodzwaar testen"

Alvorens de transfer van Matias Suarez af te ronden, zal CSKA Moskou de spits medisch testen. Kenners weten dat dit niet van de poes zal zijn. "Ze zullen hem helemaal binnenstebuiten keren. Elk kwaaltje wordt opgespoord." Lees verder »

Spelers hebben vier dagen vrij

Spelers hebben vier dagen vrij

De spelers die geen interlandverplichtingen hebben, genieten van vier dagen vakantie. De meesten maken hiervan gebruik om een familie-uitstap te maken. Zo trekt Jovanovic met vrouw en kinderen richting Disneyland Paris. (dhnet) Lees verder »

NextGen: 13 december tegen Tottenham

NextGen: 13 december tegen Tottenham

Anderlecht en Tottenham hebben twee datums geprikt voor hun onderlinge wedstrijden in de NextGen Series. De heenmatch in Londen zal doorgaan op 31 oktober, de terugwedstrijd op 13 december in het Astridpark. Lees verder »

Anderlecht - Barcelona: Reactie Henen

Anderlecht - Barcelona: Reactie Henen

"Ik moest dan ook meer defensief werk opknappen dan ik gewoon ben. De trainer had een plan uitgedokterd om Barcelona in bedwang te houden en is daar ook in geslaagd.", aldus David Henen tegenover Het Nieuwsblad. Lees verder »

Schudden Wasilewski en Witsel de handen?

Schudden Wasilewski en Witsel de handen?

Axel Witsel zou graag bij de wedstrijd van Anderlecht tegen Zenit op 24 oktober de hand schudden met Marcin Wasilewski. De Pool ziet dat echter niet zitten. Manager Herman Van Holsbeeck gaat proberen om op de speler in te praten. Lees verder »

 10-10-2012 

NextGen: Anderlecht - Barça 0-0

NextGen: Anderlecht - Barça 0-0

Anderlecht heeft in zijn derde wedstrijd in de NextGen weer gelijk gespeeld tegen Barcelona. Deze keer bleef het 0-0. Barcelona kwam een kwartier voor tijd met tien te staan, maar Anderlecht kon niet profiteren. Lees verder »

Gillet klaar voor Schotland

Gillet klaar voor Schotland

Guillaume Gillet, van wie we deze ochtend konden melden dat die last had van een contractuur, heeft de training volledig afgewerkt en is volledig fit voor Schotland. (dhnet) Lees verder »

Lille heeft oogje op Kouyaté

Lille heeft oogje op Kouyaté

Volgens Walfoot zou de Franse club Lille interesse tonen in Cheikhou Kouyaté. De club had vorige week voor de wedstrijd tegen Malaga nog een scout gestuurd. (voetbalkrant, walfoot) Lees verder »

Waarom koos De Sutter voor het nr 21?

Waarom koos De Sutter voor het nr 21?

Bij Anderlecht speelt Tom De Sutter met het nummer 21. Maar waarom net dit nummer? "Een vriend zei me dat ik met 21 moest spelen en dat heb ik dan maar gedaan. Achteraf legde hij mij uit waarom", aldus De Sutter. Lees verder »

Anderlecht en sociale media

Anderlecht en sociale media

RSC Anderlecht zal actiever worden op sociale netwerksites als Facebook en Twitter. Dat laat David Steegen horen in Het Laatste Nieuws. Ook zullen in aanloop van topper tegen Brugge enkele acties georganiseerd worden. Lees verder »

CL: ticketverkoop Zenit start vandaag

CL: ticketverkoop Zenit start vandaag

Op 6 november ontvangt Anderlecht thuis Zenit Sint Petersburg. Vanaf vandaag kunnen de losse tickets aangekocht worden op de RSCA Ticketing. Voor de wedstrijd tegen AC Milan begint de losse ticketverkoop op 26 oktober 2012. Lees verder »

Chatelle richting Bergen?

Chatelle richting Bergen?

Sinds zijn contract bij Anderlecht deze zomer afliep, zit Thomas Chatelle zonder club. Hij krijgt nu bij Bergen de kans om een contract te versieren en traint ondertussen al mee. (voetbalkrant.com) Lees verder »

Blessure voor Gillet

Blessure voor Gillet

Guillaume Gillet, als enige Anderlecht-speler opgeroepen voor de Rode Duivels, trainde gisteren niet mee. Hij sukkelt met een contractuur. De wedstrijd van volgende dinsag tegen Schotland komt echter niet in het gedrang. (HNB) Lees verder »

Oefenwedstrijd tegen Den Bosch

Oefenwedstrijd tegen Den Bosch

Deze namiddag om 14 uur speelt Anderlecht een oefenwedstrijd tegen de Nederlandse tweedeklasser Den Bosch. De wedstrijd gaat door in Neerpede, maar is gesloten voor publiek. Nadien hebben spelers en staff vier dagen vrij. (dhnet) Lees verder »

NextGen: selectie Anderlecht

NextGen: selectie Anderlecht

Voor het duel van vanavond tegen Barcelona kunnen de Anderlecht-beloften niet rekenen op Oswal Alvarez, Leander Dedoncker, Medhi Tarfi, Jordan Lukaku (alen geblesseerd) en Chancel Mbemba (interland met Congo). Lees verder »

'Supporters' vallen vader en zoon aan

'Supporters' vallen vader en zoon aan

Een vader en zijn zoon, op de terugweg van de wedstrijd Standard - Anderlecht, zijn op een parking aangevallen door verschillende Anderlecht-supporters. De Standard-sjaal van de zoon werkte blijkbaar als een rode lap op een stier. Lees verder »

Wie volgt Suarez op?

Wie volgt Suarez op?

Indien Matias Suarez slaagt voor zijn medisch examen, zal Anderlecht op zoek moeten naar een vervanger. Mogelijk vinden ze die in huis. Zo gaf Roger Vanden Stock al aan Ronald Vargas en Go Bih Cyriac zijn plaats kunnen innemen Lees verder »

Suarez trekt naar Moskou!

Suarez trekt naar Moskou!

De kogel is de de kerk: Matias Suarez trekt voor 12 miljoen euro naar CSKA Moskou. Van die 12 miljoen vloeit er 8 richting Anderlecht. Door de blessure betalen de Russen 3 miljoen minder voor de Argentijn dan tijdens de zomer. Lees verder »

 09-10-2012 

Uitslagen Elites tegen Brugge

Uitslagen Elites tegen Brugge

Vorig weekend moesten de Paars-wit Elites aan de bak tegen Club Brugge. Eén wedstrijd springt er bovenuit want zo wonnen de -12 jarigen met maar liefst 0-9 van Blauw-zwart. Lees verder »

Zitka wordt keeperstrainer

Zitka wordt keeperstrainer

Zitka, van 2002 tot 2010 onder contract bij Anderlecht, heeft afgelopen zomer een punt gezet achter zijn loopbaan als doelman. Hij sloot zijn carrière af bij Sparta Praag waar hij nu aan de slag gaat als keeperstrainer. Lees verder »

"Onverantwoord gedrag niet tolereren"

Pas gisterenavond plaatste Standard op zijn officiële website een bericht naar aanleiding van de incidenten van zondag. De club veroordeelt het gedrag van een deel van zijn fans en beseft dat het ontsnapt aan een forfaitnederlaag. Lees verder »

27 jaar geleden overleed Ludo Coeck

27 jaar geleden overleed Ludo Coeck

Twee dagen na een zwaar auto-ongeluk overlijdt op 9 oktober 1985 Ludo Coeck. Hij speelde meer dan 10 jaar voor paars-wit en wordt beschouwd als een van de talentrijkste spelers uit de geschiedenis van het Belgisch voetbal. Lees verder »

 08-10-2012 

Een slecht signaal !

Een slecht signaal !

Zondagmiddag vierde het anti-voetbal opnieuw hoogtij in Luik. Wat de eerste topper van "Super Sunday" had moeten worden, draaide uit op een trieste vertoning waarbij crapuleuze thuissupporters de hoofdrol opeisten. Lees verder »

Standard op 23/10 voor geschillencommissie

Standard op 23/10 voor geschillencommissie

Standard zal op dinsdag 23 oktober zich voor de Geschillen-commissie moeten verantwoorden voor de gebeurtenissen zondag tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond maandag bekend. (DS) Lees verder »

Stockverkoop RSCA fanshop

Stockverkoop RSCA fanshop

De RSCA fanshop organiseert op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2012 een outlet stockverkoop. De fans zijn welkom in de fanshop vrijdag van 10u tot 18u. Zaterdag start de stockverkoop om 10u en dit tot de hele stock is uitgeput. Lees verder »

Toch gesloten trainingen?

Toch gesloten trainingen?

Voor de supporters die vandaag of morgen naar Neerpede zouden gaan om een training bij te wonen, opgelet! Er was aangekondigd dat deze trainingen open waren voor publiek maar volgens rsca.be zijn deze nu toch gesloten! Lees verder »

NextGen: Beloften tegen Barcelona

NextGen: Beloften tegen Barcelona

Woensdag 10 oktober spelen de beloften een nieuwe wedstrijd in de NextGen Series, dit tegen Barcelona. De aftrap staat gepland om 19u30. Abonnees kunnen gratis binnen, al moeten ze eerst hun ticket ophalen bij de ticketing. Lees verder »

5 penalty's, 5 keer mis

5  penalty's, 5 keer mis

Wat is dat toch met Anderlecht en penalty's. Dit seizoen hebben ze er al vijf gekregen en zijn ze er ook al vijf keer in geslaagd ze te missen. Deze keer was het Mbokani die tegen Standard de bal naast trapte. Lees verder »

Geen klacht van Anderlecht?

Geen klacht van Anderlecht?

Gisterenavond leek het er op dat Anderlecht geen klacht zal indienen bij de Belgische voetbalbond. Als argument zou m'n kunnen gebruiken dat de spelers zich bedreigd voelden en hun kansen niet voluit konden benutten. Lees verder »

Juhasz: "Dit was geen voetbal"

Juhasz:

"Waarom floot de scheidsrechter de match niet af? Hij had Standard daarvoor al gewaarschuwd, maar om zo'n beslissing te nemen heb je karakter nodig. Maar kom, ik zal niet te veel zeggen, want anders ben ik weer de bad boy." Lees verder »

 07-10-2012 

"Na doelpunt Bulot ging het mis"

"Het was een moeilijke match voor ons. Het lag deels aan de arbitrage, die hadden we vandaag tegen. Daar mogen we het echter niet op steken. Tot aan de gelijkmaker hadden we de match in handen. Na die goal van Bulot ging het mis." Lees verder »

Deschacht onder de indruk van wedstrijd

Deschacht onder de indruk van wedstrijd

"Natuurlijk waren wij door al dat tumult uit balans", vond Deschacht tegenover de reporter van Voetbalkrant. "De scheidsrechter had gezegd dat als het nog één keer zou gebeuren dat hij de wedstrijd ging stilleggen." Lees verder »

Van den Brom: "Nog nooit meegemaakt"

Van den Brom:

"Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zei de coach na de wedstrijd over het bengaals vuurwerk op het veld. "Het is menselijk als je angst toont in zulke gevallen. Maar goed, we speelden gewoon zelf niet goed." Lees verder »

Reactie Nuytinck op 2-1 tegen Standard

Reactie Nuytinck op 2-1 tegen Standard

"Het was een zeer beladen wedstrijd. We wisten vooraf dat het heel moeilijk zou worden. De sfeer in het stadion was enorm, maar misschien wat te veel. Het ontbrak de Standard-supporters aan respect", aldus Nuytinck. Lees verder »

Match terug hervat

Match terug hervat

De scheidsrechter heeft na de 0-1 van Jovanovic de wedstrijd tijdelijk stilgelegd wegens schermutselingen in de tribunes van de Standard supporters. Er werd oa met bengaals vuurwerk naar het veld gegooid. Lees verder »

Kouyaté: "Voor zege gaan"

Kouyaté:

Nu Zulte Waregem opgeklommen is tot de tweede plek is de druk om te winnen nog groter geworden, dat beseft ook Cheikhou Kouyaté. Ook wil de speler iets goedmaken na de 0-3. Lees verder »

 06-10-2012 

Dames verliezen hun topper

Dames verliezen hun topper

De Paars-wit dames hebben hun wedstrijd van zaterdagnamiddag tegen Standard verloren met 2-0. De vrouwen behouden wel hun vierde plek met 9 punten, Standard blijft stevig leider met 18 punten. Lees verder »

Frutos teleurgesteld in Biglia

Frutos teleurgesteld in Biglia

Sinds Frutos terug in Argentinië is heeft hij niets meer gehoord van Biglia: "Sinds de dag dat ik stopte met voetballen, vernam ik niks meer van Lucas", aldus Frutos in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Van den Brom ontmoet landgenoot Jans

Van den Brom ontmoet landgenoot Jans

Van den Brom staat zondagavond ook tegenover zijn Nederlandse collega Ron Jans. Beiden kennen elkaar nog van in de Nederlandse eredivisie. Gaat Anderlecht in Luik met de drie punten lopen, dan vliegt Jans wellicht de laan uit. Lees verder »

Vargas tegen Standard op de bank?

Vargas tegen Standard op de bank?

De kans is bestaande dat Vargas morgen tegen Standard op de bank zal plaatsnemen. Molins en Safari zijn wel opgenomen in de selectie maar zij zullen misschien de wedstrijd vanuit de tribune moeten bekijken. Lees verder »

Trainingen open voor publiek

Trainingen open voor publiek

Maandag om 10u30 en dinsdag 14u30 staan er trainingen op het programma voor de spelers die niet opgeroepen werden voor hun nationaal elftal. Deze trainingen zijn open voor het publiek. Lees verder »

David Henen geviseerd door Arsenal

David Henen geviseerd door Arsenal

In de Britse pers gaan er geruchten de ronde dat Arsenal het jonge Anderlecht-talent David Henen wil aantrekken. Ze zouden in hem de nieuwe Ronaldo zien. Scouts zijn al verschillende keren opgemerkt om de speler te beoordelen. Lees verder »

Beloften winnen van Gent

Beloften winnen van Gent

De Paars-wit beloften hebben vrijdagavond hun wedstrijd tegen AA Gent gewonnen met 3-2. Met Davy Roef, Sterckx, Molins en Canesin Matos stonden drie spelers uit de paars-witte A-kern op het scheidsrechterblad. Lees verder »

 05-10-2012 

Kristof Vliegen op bezoek in Neerpede

Kristof Vliegen op bezoek in Neerpede

Ex-tennisser Kristof Vliegen was gisteren in Neerpede. Hij kwam er een project voorstellen dat zijn bedrijf - voor het organiseren van sportevenementen - bedacht. Vliegen wou er echter niets over kwijt. Lees verder »

Nuytinck geselecteerd voor Jong Oranje

Nuytinck geselecteerd voor Jong Oranje

Bram Nuytinck is door Cor Pot van Jong Oranje geselecteerd voor de EK-kwalificatie play-offs tegen Slowakije. De eerste wedstrijd vindt plaats op 11 oktober in Slowakije. Vier dagen later volgt de return in Rotterdam. Lees verder »

Nieuwe versie Football Fantasy Manager

Nieuwe versie Football Fantasy Manager

Droom jij ervan om trainer te worden van RSC Anderlecht. Denk jij over voldoende voetbalkennis te beschikken om te stunten tegen Europese grootheden als Real Madrid, Schalke 04, FC Barcelona AC Milan en Chelsea FC? Lees verder »

Vervoort opgeroepen voor beloften

Vervoort opgeroepen voor beloften

Jonathan Vervoort, die momenteel verhuurd wordt aan FC Eindhoven, werd door beloftencoach Walem als enige Anderlecht-speler geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Griekenland en Israël. Lees verder »

Biglia: "Suarez zegt niets over Moskou"

Biglia:

Hoewel Anderlecht nog steeds onderhandeld met de toekomstige club van de Argentijn, lijkt het er op dat de revalidatie in Brussel zal plaatsvinden. "Ik heb ook gehoord dat hij volgende week terug naar België komt", aldus Biglia. Lees verder »

Supporter uit tribune 3 niet overleden

Supporter uit tribune 3 niet overleden

Tijdens de wedstrijd tegen Lokeren werd een supporter van Anderlecht getroffen door een hartfalen. AL snel kwam het bericht al zou hij overleden zijn maar dat schijnt niet te kloppen. De supporter zou aan de betere hand zijn. Lees verder »

Overzicht wedstrijden

Overzicht wedstrijden

Een nieuw weekend, een nieuwe speeldag. Nadien staan er interlands op het programma, bijgevolg trekken verschillende spelers er op uit om aan te sluiten bij hun nationaal team. Lees verder »

CL: breekt Anderlecht een record?

CL: breekt Anderlecht een record?

Indien Anderlecht niet snel thuis een poulewedstrijd kan winnen zal het mogelijks een negatief record verbreken. De 0-3 tegen Malaga was het al de tiende thuismatch op rij zonder overwinning. Lees verder »

"Cyriac wou snel naar Anderlecht"

"Ik wist al snel dat hij naar Anderlecht wilde", aldus Ex-team manager van Standard Jean-Christophe Bury. Voor hem is het de grootste club van België. Het ligt in de hoofdstad en is ook de meest bekende Belgische club in Afrika." Lees verder »

Proto speler van de maand

Proto speler van de maand

Anderlecht-doelman Proto is door de supporters van RSC anderlecht verkozen tot beste speler van de maand september. Ook vorige maand mocht Proto deze trofee in de wacht slepen. (rsca.be) Lees verder »

VdB: "Erg dat Kanu uitgefloten werd"

VdB:

In de wedstrijd tegen Malaga werd Kanu in de slotminuten op elk foutje afgerekend door een deel van het publiek. Ook volgens analysten is Kanu al enkele weken aan het wegzakken, maar de coach is het daar niet mee eens. Lees verder »

Reacties na de nederlaag tegen Malaga

Reacties na de nederlaag tegen Malaga

Spelers reageerden teleurgesteld op de verdiende nederlaag in de Champions League tegen Malaga. Anderlecht blijft wel derde met 1 punt, met nog 4 matchen te gaan, waarvan 2 tegen Zenit, dat met 0 op 6 laatste staat. Lees verder »

 04-10-2012 

Schorsing dreigt voor Mbokani

Schorsing dreigt voor Mbokani

De trap van Dieumerci Mbokani aan Lokeren-speler Overmeire krijgt een staartje. Omdat de scheidsrechter het niet zag, gaat het bondsparket Mbokani nu vervolgen op basis van tv-beelden. Op 16 oktober moet de spits voorkomen. Lees verder »

Malaga te sterk voor Anderlecht

Malaga te sterk voor Anderlecht

Anderlecht heeft zijn tweede wedstrijd in de Champions League niet kunnen winnen. Het verloor thuis met 0-3 van een te sterk Malaga. Anderlecht werkte hard maar het mocht niet baten. Proto kroonde zich man van de match. Lees verder »

 03-10-2012 

Oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch

Oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch

Voetbal International weet dat er volgende week woensdag 10 oktober een oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch (Nederlandse tweede klasse) op het programma staat. De aftrap staat gepland om 14u in Brussel. Lees verder »

"Geloven dat we kunnen winnen"

"Ik ga vaak in de buurt van Malaga op vakantie. Ik heb daar vrienden die bijna alle wedstrijden bijwonen en ze hebben me al gezegd dat we gaan afzien. Ik hoop dat iedereen gelooft dat een overwinning niet makkelijk zal zijn." Lees verder »

"Steeds meer belangstelling voor Mbokani"

Claude Leroy, bondscoach van de Congolese nationale ploeg is maar al te blij met Mbokani. Hij ziet de belangstelling voor de speler alsmaar toenemen. "Grote Europese clubs bellen me met vragen over hem. Dat was een tijd geleden." Lees verder »

Mbokani het vaakst foutief afgestopt

Mbokani het vaakst foutief afgestopt

Een statistiekje: tijdens de eerste speeldag in de Champions League was Mbokani de speler die het meest foutief afgestopt werd door de tegenstander. Hij werd maar liefst zes keer gevloerd door de Italiaanse verdediging. (nr10.be) Lees verder »

Revalidatie Suarez toch in Brussel?

Revalidatie Suarez toch in Brussel?

Anderlecht en CSKA Moskou zijn nog steeds in gesprek over de verdere behandeling van Suarez, alsook over de transfer van de Argentijn. In Sport/Voetbalmagazine verduidelijkt Van Holsbeeck de situatie. Lees verder »

"Commotie van zich af voetballen"

Van den Brom komt nog eens terug op het incident tussen Mbokani en Overmeire: "Het heeft hem zeker iets gedaan, dat kan ik niet ontkennen. We hebben de beelden bekeken en het is toch even schrikken, ook voor hem." Lees verder »

Nuytinck: "Voldoende kwaliteiten"

Nuytinck:

Ook de Nederlander Nuytinck zal straks tegen Malaga in de basis terug te vinden zijn en krijgt zo zijn eerste thuiswedstrijden in de CL voorgeschoteld. Toch loopt de verdediger over van vertrouwen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Malaga

Voorbeschouwing: Anderlecht - Malaga

Deze avond is het zover, na 6 jaar wachten schalt de Champions League hymne nog eens door de luidsprekers van het Constant Vanden Stockstadion. Deze avond om 20u45 ontvangt Anderlecht namelijk de Spaanse club Malaga. Lees verder »

Tarfi terug in Brussel

Tarfi terug in Brussel

Karim Tarfi, verhuurd aan De Graafschap, is terug in Brussel nadat ie tijdens een wedstrijd zijn kruisband scheurde. De huurovereenkomst tussen beide clubs werd stopgezet daar de speler voor de rest van het seizoen out is. (HNB) Lees verder »

Deschacht en Jovanovic blikken vooruit

Deschacht en Jovanovic blikken vooruit

"We komen op het terrein om te winnen", aldus Deschacht tegenover La Dernière Heure. "Maar we moeten echt top zijn om iets te kunnen pakken tegen Malaga. Ik durf niet te zeggen dat we voor de 2e of 3e plek gaan." Lees verder »

"Spaanse voetbal mooiste van Europa"

"Jullie denken dat ik en Bruno samen aan de aftrap zullen staan? Dan zullen jullie nog enkele weken voor een gek aanschouwd worden", aldus Dennis Praet in La Dernière Heure. "Maar alles is mogelijk." Lees verder »

Chancel Mbemba in A-kern

Chancel Mbemba in A-kern

Chancel Mbemba is opgenomen in de A-kern en heeft het nummer 2 toegewezen gekregen. Net zoals Bedi Mbenza en Mbokani werd hij ook opgeroepen voor de Congolese nationale ploeg. (dhnet) Lees verder »

Anderlechtdelegatie bij opening boetiek

Anderlechtdelegatie bij opening boetiek

Er staat niet altijd voetbal op het programma van de spelers en de trainer. Zo zakten van den Brom, Praet en Bruno zondag af naar Maasmechelen voor de opening van een nieuwe boetiek van één van de sponsors. (Het Nieuwsblad) Lees verder »

Tweede aflevering "Anderlecht in CL"

Tweede aflevering

Deze avond om 19U45 op Belgacom 11+ is de tweede aflevering te bekijken van de realityreeks "Anderlecht in de Champions League." Deze avond wordt de voorbereiding van Paars-wit tegen AC Milan getoond. Lees verder »

 02-10-2012 

Selectie Anderlecht - FC Malaga

Selectie Anderlecht - FC Malaga

Tijdens de persconferentie deze namiddag heeft van den Brom ook zijn selectie vrijgegeven van spelers voor de wedstrijd tegen Malaga. Het duel is live te volgen op 2BE, de uitzending begint om 20u25. Lees verder »

VdB: "Respect, maar daar stopt het"

VdB:

John van den Brom gelooft in de kansen van zijn team in de wedstrijd tegen Malaga. Hij erkent dat Malaga momenteel een ijzersterk team is, "maar als we van eigen kracht uitgaan, zijn er mogelijkheden." Lees verder »

Blinden genieten van voetbal op Anderlecht

Blinden genieten van voetbal op Anderlecht

Na de vernieuwde plaatsen in het stadion voor rolstoelgebruikers heeft Anderlecht er nu voor gezorgd dat ook blinden en slechtzienden van het voetbal kunnen genieten in het stadion. Daarvoor worden extra commentatoren ingezet. Lees verder »

Huurling Karim Tarfi scheurt kruisbanden

Huurling Karim Tarfi scheurt kruisbanden

Pech voor Anderlecht-huurling Karim Tarfi. De speler, die voor een jaar uitgeleend wordt aan de Nederlandse club De graafschap, scheurde tijdens een duel tegen FC Eindhoven zijn kruisband en zal voor lange tijd out zijn. Lees verder »

Nog 3000 tickets beschikbaar

Nog 3000 tickets beschikbaar

Gisterenavond waren er voor de wedstrijd tegen Malaga nog 3000 tickets beschikbaar. Of die allemaal de deur zullen uitgaan tegen woensdag, en er dus voor een vol stadion gespeeld wordt, is nog een groot vraagteken. (HLN) Lees verder »

Van den Brom over vertrek bij Vitesse

Van den Brom over vertrek bij Vitesse

De overgang van van den Brom van Vitesse naar Anderlecht is volgens de Nederlandse site NuSport niet zo aangenaam verlopen. "Ik moest gewoon vertrekken bij Vitesse, dat was wel duidelijk", aldus van den Brom. Lees verder »

Overmeire aanvaardt excuses

Overmeire aanvaardt excuses

Gisteren hebben de RSC Anderlecht en Mbokani via een communiqué hun excuses aangeboden aan Overmeire. De speler aanvaardt deze maar nuanceert, al was hij verbaasd over de woorden van van den Brom. Lees verder »

Spelers krijgen recordbonus

Spelers krijgen recordbonus

De Champions League brengt veel geld op, niet alleen voor de club maar ook voor de spelers zelf. Bij een overwinning in de CL krijgt elke speler een bonus van 30.000 euro! Bij een gelijkspel is de premie vastgelegd op 15.000. Lees verder »

Malaga deze middag in Brussel

Malaga deze middag in Brussel

Gisteren hebben de spelers van Malaga een laatste training op Spaanse bodem afgewerkt. Vandaag zakken ze af richting Brussel waar ze rond de middag zullen aankomen. Rond 19u staat er dan een training op het programma. Lees verder »

Training goed verlopen

Training goed verlopen

De training achter gesloten deuren gisteren is vlot verlopen en niemand moest geblesseerd afhaken. Buiten Suarez en Cyriac is iedereen beschikbaar voor de wedstrijd van morgen tegen Malaga. Lees verder »

 01-10-2012 

Nog mini-abonnementen verkrijgbaar

Nog mini-abonnementen verkrijgbaar

RSC Anderlecht laat weten dat er nog mini-abonnementen beschikbaar zijn . Ook abonnees die hun mini-abonnement nog niet aankochten, kunnen nog steeds terecht op de ticketing om de mini-abonnementen aan te kopen aan abonneeprijs! Lees verder »

Nuytinck voelt zich helemaal thuis

Nuytinck voelt zich helemaal thuis

Bram Nuytinck is nu al enkele wedstrijden in de basis terug te vinden. Daarbij valt op dat de Nederlander meer en meer op het middenveld terug te vinden is: "De trainer wil dat ik daar vaker kom", aldus de speler. Lees verder »

Overmeire: "Het was vrijwillig"

Overmeire:

Killian Overmeire incasseerde tijdens Anderlecht-Lokeren een tik in het gezicht van Dieumerci Mbokani. De Lokeren-speler reageerde nauwelijks, maar is er na het zien van de beelden van overtuigd dat de trap vrijwillig was. Lees verder »

Doelpunt Deschacht mogelijk own goal

Doelpunt Deschacht mogelijk own goal

Een commissie van specialisten van de Pro League zal vandaag nog onderzoeken of het doelpunt van Deschacht tegen Lokeren wel degelijk van hem is. Mogelijks is het een own goal van De Pauw. (dhnet.be) Lees verder »

"Van den Brom is een durver"

Dat John van den Brom op dit moment succes oogst bij Anderlecht is de Nederlandse pers niet ontgaan. "Hij durft te veranderen, geeft jonge spelers een kans en haalt goede resultaten", aldus een fan tegenover de journalist. Lees verder »

Mbokani: "Trap niet vrijwillig'

Mbokani:

Krijgt de natrap van Mbokani naar Overmeire nog een staartje? Donderdag weten we hierop een antwoord want dan komt bondsparket bijeen. Mbokani laat alvast via zijn entourage weten dat de trap niet vrijwillig was. Lees verder »

Praet: "Normaal gezien had ik gestart"

Praet:

Normaal gezien had Dennis Praet gestart tegen Lokeren maar van den Brom wijzigde voor de wedstrijd zijn plannen. "Tijdens de laatste training waren we het oefenpartijtje geëindigd met mij in de basisopstelling", aldus Praet. Lees verder »

Van den Brom: "Klaar voor Malaga"

Van den Brom:

Niet alleen Anderlecht won dit weekend zijn wedstrijd, ook Malaga kon thuis met 4-0 winnen van Betis. "3-0 tegen Zenit, 4-0 tegen Betis, dan ben je een erg goed voetballende ploeg", aldus John van den Brom. Lees verder »

Proto: "Was niet in vorm"

Proto:

"Ik was niet in vorm", aldus Proto. "Tijdens de dag had ik niet echt aangenaam nieuws te verwerken, gelukkig heeft het geen betrekking tot mijn vrouw of kinderen." Lees verder »

Zevende assist voor Jovanovic

Zevende assist voor Jovanovic

Even een kleine statistiek: het was dankzij een assist van Jovanovic dat Mbokani tegen Lokeren het derde doelpunt van de avond in de netten kon trappen. Voor de Serviër was het al de zevende assist dit seizoen. (dhnet) Lees verder »

Donderdag open training om 10u30

Donderdag open training om 10u30

La Dernière Heure weet dat Anderlecht vandaag en morgen achter gesloten deuren zal trainen. Donderdag om 10.30 is er een open training gepland maar bevestiging van de club zelf is er nog niet. (dhnet) Lees verder »

Anderlecht - Malaga: nog 2000 tickets

Anderlecht - Malaga: nog 2000 tickets

Voor de CL-wedstrijd nu woensdag tegen Malaga zijn er nog een 2000-tal tickets beschikbaar. De prijs varieert van 55 tot 100 euro. De verkoop van mini-abonnementen valt tegen daar veel supporters de prijs te hoog vinden. Lees verder »

Hartfalen supporter tijdens wedstrijd

Hartfalen supporter tijdens wedstrijd

Tijdens de wedstrijd tegen Lokeren kreeg een supporter in tribune 3 een hartfalen. De hulpdiensten konden hem nog reanimeren en hij werd in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is zeer kritiek. (dhnet) Lees verder »