Archieven

 30-11-2012 

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Selectie Anderlecht - Cercle Brugge

Morgen om 20 uur ontvangt Anderlecht Cercle Brugge, de laatste in de stand. Voor dit duel kan John van den Brom opnieuw rekenen op Ronald Vargas. Olivier Deschacht en Sacha Iakovenko zijn er door blessures niet bij. Lees verder »

Hiljemark bracht bezoek aan Anderlecht

Hiljemark bracht bezoek aan Anderlecht

De interesse van Anderlecht in Oscar Hiljemark (20) lijkt erg concreet. In de Zweedse media gaf hij toe onlangs een bezoek te hebben gebracht aan het trainingscentrum in Neerpede. Hij sprak er ook met het Anderlecht-bestuur. Lees verder »

"Verwonderd dat Gillet wordt vervolgd"

Bij Anderlecht reageert men verrast op de dagvaarding voor Guillaume Gillet. Die ging op de enkel van Brecht Dejaeghere staan en riskeert een schorsing op basis van tv-beelden. "Bij Mbokani erkenden we fout, maar dit is anders." Lees verder »

Gent - Anderlecht op RTBF

Gent - Anderlecht op RTBF

De heenwedstrijd in de Belgische voetbalbeker tussen AA Gent en Anderlecht zal live te bekijken zijn op RTBF. De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 11 december om 20 uur. (HNB) Lees verder »

 29-11-2012 

Kouyaté: "Liever niet naar Rusland"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté wordt gelinkt aan Zenit Sint-Petersburg en Anzhi, maar echt warm loopt de Senegalees daar niet van. "De Russische competitie spreekt met niet echt aan", zo zegt hij. "Iedereen weet dat ik droom van Engeland." Lees verder »

Wie kan er vertrekken deze winter?

Wie kan er vertrekken deze winter?

Dat Osama Hawsawi deze winter vertrekt, staat vast. Matias Suarez zo goed als. Maar wie zoekt in januari nog andere oorden op? La Dernière Heure maakte een overzicht van overbodige spelers die kunnen vertrekken. Lees verder »

Nuytinck geschorst tegen Malaga

Nuytinck geschorst tegen Malaga

De Uefa heeft Bram Nuytinck één duel geschorst voor zijn rode kaart tegen AC Milan. Anderlecht aanvaardt deze straf. De Nederlandse verdediger zal er dus niet bij zijn wanneer Anderlecht dinsdag Malaga partij geeft. (HLN) Lees verder »

Anderlecht-spelers paraderen op catwalk

Anderlecht-spelers paraderen op catwalk

Heel wat Anderlecht-spelers liepen gisteren mee in een modeshow van Carlo & Fils, de kledingsponsor van de club. Onder meer Gillet, Kljestan, Odoi, Nuytinck, Praet en Bruno waren erbij. De opbrengst aat naar Justine for Kids. Lees verder »

KVM: "Ook met 5 euro geen 20.000 man"

KVM:

Anderlecht legde de schuld voor de matige opkomst voor de bekermatch bij KV Mechelen. Dat ging niet akkoord met een toegangsprijs van 5 euro. "Wij hebben dat geweigerd, dat klopt", zegt KV-voorzitter Johan Timmermans. Lees verder »

 28-11-2012 

Anderlecht ontmoet Gent in de beker

Anderlecht ontmoet Gent in de beker

Anderlecht zal het in de kwartfinales van de Belgische beker opnemen tegen AA Gent, dat Lokeren uitschakelde. In het Ottenstadion stond het na 120 minuten nog steeds 0-0. Gent haalde het van Lokeren met penalty's. Lees verder »

Eerste zege Anderlecht in NextGen

Eerste zege Anderlecht in NextGen

De beloften van Anderlecht hebben hun eerste zege in de NextGen Series behaald. Tegen Wolfsburg liep het voor de rust tot 0-3 uit, maar de Duitsers kwamen nog terug tot 2-3. Anderlecht wordt nu derde in zijn groep. Lees verder »

Wilmots: "Duivels nog te vroeg voor Praet"

Wilmots:

Voor een jongere die presteert bij Anderlecht, is de stap naar de Rode Duivels meestal geen grote. Bondscoach Marc Wilmots liet al verstaan Dennis Praet te volgen, maar vindt het nog te vroeg voor hem. "En dat vindt Dennis ook." Lees verder »

NextGen: Selectie Wolfsburg - Anderlecht

NextGen: Selectie Wolfsburg - Anderlecht

De beloften van Anderlecht spelen vanavond om 18 uur hun vijfde wedstrijd in de poules van de NextGen Series. Als Anderlecht wil doorstoten, moet zowel straks tegen Wolfsburg als over twee weken tegen Tottenham winnen. Lees verder »

Spaanse beker: Malaga door ondanks verlies

Spaanse beker: Malaga door ondanks verlies

Ook Malaga, volgende dinsdag de laatste tegenstander van Anderlecht in de Champions League, speelde gisteren bekervoetbal. Het verloor van derdeklasser Cacareño met 0-1, maar plaatste zich toch omdat het de heenmatch gewonnen had. Lees verder »

Praet: "Zoals Beckham en Henry"

Praet:

Dennis Praet brak tegen KV Mechelen de ban toen zijn hoekschop rechtstreeks in doel verdween. "Natuurlijk was het de bedoeling", lachte hij. "Nee, serieus. Ik wilde de bal naar de eerste paal draaien, maar hij ging er vanzelf in." Lees verder »

Kaminski: "Blij met twee extra matchen"

Kaminski:

Veel werk had Thomas Kaminski tegen Mechelen niet. Maar met een prima redding in de slotfase van de reguliere speeltijd, had hij toch zijn aandeel in de zege. "Het moeilijkste was om geconcentreerd te blijven", aldus Kaminski. Lees verder »

Iakovenko geblesseerd door vaderschap?

Iakovenko geblesseerd door vaderschap?

Kort voor de rust moest Sacha Iakovenko naar de kant met een spierblessure. Heeft zijn vaderschap hier mee te maken? "Dit kan", zegt John van den Brom. "Hierdoor trainde hij maandag niet. Misschien moeten we het daar wel zoeken." Lees verder »

"Jammer dat we 120 minuten voetbalden"

John van den Brom kon niet tevreden zijn na de gewonnen bekermatch. "Ik ben alleen maar blij met het feit dat we doorgaan", sprak hij. "De automatismen van de voorbije weken waren er niet en het tempo lag veel te laag." Lees verder »

Slechts 4.000 fans dagen op voor bekermatch

Slechts 4.000 fans dagen op voor bekermatch

De bekermatch tegen KV Mechelen vond plaats in een bijna leeg Vanden Stock-Stadion. De hoge ticketprijzen speelden zeker een rol. Volgens Het Laatste Nieuws wilde Anderlecht goedkopere prijzen, maar ging Mechelen niet akkoord. Lees verder »

Beker: Anderlecht door na verlengingen

Beker: Anderlecht door na verlengingen

Na een slaapverwekkende wedstrijd heeft Anderlecht zich ten koste van KV Mechelen geplaatst voor de kwartfinales van de voetbalbeker. Pas in de tweede verlenging kon het via Praet en Mbokani de zege binnenhalen. Lees verder »


 27-11-2012 

Amper 5.000 fans verwacht voor bekerduel

Amper 5.000 fans verwacht voor bekerduel

De Anderlecht-supporters lopen niet echt warm voor het bekertreffen tegen KV Mechelen. Gisteren hadden slechts 3.500 Anderlecht-fans een kaartje gekocht. Aan Mechelse zijde schaften al 577 mensen zich een ticket aan. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Voorbeschouwing: Anderlecht - KV Mechelen

Geen Champions League deze week, wel Beker van België. In de achtste finales neemt Anderlecht het op tegen KV Mechelen. Veel wijzigingen moeten niet verwacht worden in de basiself. Al zullen Kaminski en De Sutter wellicht starten. Lees verder »

Vargas traint opnieuw met de groep

Vargas traint opnieuw met de groep

Ronald Vargas is verlost van zijn dijblessure en hervatte gisteren de groepstraining. Mogelijk is hij er dit weekend tegen Cercle Brugge terug bij. Op de langdurig geblesseerden Reynaldo en Cyriac na is de ziekenboeg leeg. (HLN) Lees verder »

Ook Aalborg-spits Helenius gevolgd

Ook Aalborg-spits Helenius gevolgd

Het Laatste Nieuws vernam uit Deense bronnen dat Anderlecht afgelopen weekend in Denemarken was om Nicklas Helenius (21) te scouten. De aanvaller van Aalborg maakte alvast het enige doelpunt in het duel met Randers. Lees verder »

"Nooit echte kans gehad bij Anderlecht"

Pablo Chavarria kroonde zich tot man van het weekend. In Het Nieuwsblad vertelt hij vandaag over zijn periode bij Anderlecht. "Jacobs praatte destijds amper met mij. Onder Van den Brom mocht ik in amper twee oefenmatchen spelen." Lees verder »

Mbokani wil Belg worden

Mbokani wil Belg worden

Het Laatste Nieuws weet dat Dieumerci Mbokani een naturalisatiedossier heeft lopen. Dit is opmerkelijk. Voor de Rode Duivels komt hij immers niet in aanmerking en ook voor een transfer naar Engeland heeft hij dit niet nodig. Lees verder »

Jacobs top bij FC Kopenhagen

Jacobs top bij FC Kopenhagen

Terwijl Anderlecht het prima doet, gooit ook zijn ex-coach Ariël Jacobs hoge ogen. Met FC Kopenhagen staat hij momenteel negen punten los in de Deense competitie en hij maakt ook nog kans op overwintering in de Europa League. Lees verder »

Devroe evalueert Kabananga en Bouhna

Devroe evalueert Kabananga en Bouhna

Met Junior Kabananga en Abdelhakim Bouhna heeft Anderlecht twee spelers uitgeleend aan tweedeklasser Roeselare. Hoe doen ze het daar? Sportief verantwoordelijke Luc Devroe maakt een analyse in Het Laatste Nieuws. Lees verder »

 26-11-2012 

Interesse in Zweed Hiljemark

Interesse in Zweed Hiljemark

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet volgt Anderlecht de prestaties van middenvelder Oscar Hiljemark. De 20-jarige Zweed is een optie als Biglia en/of Kanu zou vertrekken. Maar ook PSV toont interesse en is al erg concreet. Lees verder »

"Het is elke week genieten op de bank"

Anderlecht lijkt de juiste chemie gevonden te hebben en dit resulteert in klinkende overwinningen. Coach John van den Brom kijkt tevreden toe. "De puzzelstukjes vallen in elkaar en dat zie je op het veld", zo zegt hij. Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Selectie Anderlecht - KV Mechelen

Morgen neemt Anderlecht het in de achtste finales van de Belgische voetbalbeker thuis op tegen KV Mechelen. John van den Brom neemt deze match niet als een tussendoortje. "Ik wil alle prijzen winnen die er te winnen vallen." Lees verder »

Iakovenko: "Zie ik er gefrustreerd uit?"

Iakovenko:

Tegen Beerschot scoorde Sacha Iakovenko zijn vijfde competitiedoelpunt dit seizoen, zijn zevende in totaal. Morgen tegen KV Mechelen staat hij waarschijnlijk in de basis. "Ik hoop het, dit wordt een erg belangrijke week voor mij." Lees verder »

Mbokani hoeft geen masker meer

Mbokani hoeft geen masker meer

Dieumerci Mbokani scoorde tegen Beerschot zijn laatste doelpunt met masker. Zijn neusbreuk is genezen. "Vanaf dinsdag in de beker speel ik zonder bescherming", aldus de spits, die zijn baard aan het laten groeien is. Lees verder »

Anzhi en Zenit willen Kouyaté

Anzhi en Zenit willen Kouyaté

Vanuit Rusland groeit er interesse in Cheikhou Kouyaté. Zenit Sint-Petersburg en Anzhi Makhachkala zouden de Senegalees graag inlijven. Vooral Anzhi, waar Mbark Boussoufa speelt, zou in januari een stevige inspanning willen doen. Lees verder »

Massimo Bruno wordt model

Massimo Bruno wordt model

Massimo Bruno zal donderdag zijn debuut maken op de catwalk. Carlo et Fils, de kledingsponsor van Anderlecht, organiseert dan een avond voor het goede doel en enkele Anderlecht-spelers zullen er kledij showen. Lees verder »

Malaga wint ruim tegen Valencia

Malaga wint ruim tegen Valencia

Na enkele mindere wedstrijden behaalde Malaga dit weekend opnieuw een klinkende overwinning. De laatste tegenstander van Anderlecht in de Champions League won dit weekend thuis met 4-0 tegen Valencia. Lees verder »

Van den Brom vreesde nieuwe penaltymisser

Van den Brom vreesde nieuwe penaltymisser

Toen Anderlecht tegen Beerschot een penalty kreeg, hield John van den Brom even z'n hart vast. "Wat ik dacht bij de strafschop? Eerlijk? Oh God, wat gaat er nu weer gebeuren", zo verwoordde de coach na afloop zijn gevoelens. (HNB) Lees verder »

 25-11-2012 

Bruno: "Ik voel me elke week beter"

Bruno:

Massimo liet zich ook tegen Beerschot offensief gelden. Na een fraaie dribbel trapte hij eerst op de doelman, maar kort daarna trapte hij wel de gelijkmaker in doel. "Elk doelpunt dat ik maak, schenkt me plezier", aldus de spits. Lees verder »

Kljestan: "Mentaliteit was uitstekend"

Kljestan:

"We controleerden de wedstrijd van begin tot einde", begon Sacha Kljestan zijn analyse van de partij tegen Beerschot. "Defensief staan we erg sterk. Dat laat ons toe om altijd ons eigen spel te blijven spelen." Lees verder »

Praet: "Hebben nooit getwijfeld"

Praet:

Dennis Praet had opnieuw zijn aandeel in de overwinning van Anderlecht. Hij gaf de assist voor de gelijkmaker van Massimo Bruno. "Eigenlijk wilde ik voorzetten naar Mbokani, maar het was Massimo die hem binnen werkte", zegt Praet. Lees verder »

Deschacht: "Panikeren niet bij achterstand"

Deschacht:

Het openingdoelpunt van Beerschot kwam er nadat Wanderson kon doorbreken op de flank van Olivier Deschacht. Een risico van het voetbal dat Anderlecht speelt. "De trainer vraagt me hoog te spelen, dan kan je op een counter lopen." Lees verder »

Kanu: "In januari moet ik beslissing nemen"

Kanu:

Bij zijn komst verklapte John van den Brom wild te zijn van Kanu. De laatste wedstrijden zit de Braziliaan echter steevast op de bank. Gisteren mocht hij kort invallen. "Voor mij is het belangrijk dat ik wat speelminuten kreeg." Lees verder »


 24-11-2012 

Anderlecht kent geen moeite met Beerschot

Anderlecht kent geen moeite met Beerschot

Anderlecht heeft op overtuigende wijze gewonnen op het veld van Beerschot AC. Na 90 minuten stond het 1-4. Anderlecht kwam na dik 10 minuten wel op achterstand, maar kon die volledig ombuigen. Gillet scoorde van op de stip. Lees verder »

Suarez maandag al in München verwacht

Suarez maandag al in München verwacht

Matias Suarez vertrekt morgen in Argentinië richting München. Daar zal hij maandag aankomen om medisch gekeurd te worden door CSKA Moskou. Als deze goed verlopen, staat niks nog een transfer van de Gouden Schoen in de weg. Lees verder »

Kouyaté: "Ik wil Coulibaly helpen"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté zal straks tegen Beerschot zijn landgenoot Elimane Coulibaly niet tegenkomen. De spits werd onlangs ontslagen. "Ik betreur dat hij er niet meer speelt", zegt Kouyaté. "We hebben elkaar nog vorige week gezien." Lees verder »

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Voorbeschouwing: Beerschot - Anderlecht

Na de nederlaag tegen Milan hoopt Anderlecht straks tegen Beerschot de draad weer op te nemen. Coach John van den Brom liet verstaan niet te zullen roteren. Zijn collega Adrie Koster heeft meer kopzorgen, vooral offensief. Lees verder »

Canesin: "Eind december zien we wel"

Canesin:

Terwijl 2012 het jaar van Fernando Canesin Matos moest worden, werd het dit niet. Na nieuwjaar werd hij vaste klant op de bank en dit seizoen zat hij zelfs geregeld in de tribune. "Maar keet schoppen is niet aan mij besteed." Lees verder »

Beloften winnen met 1-3 in Kortrijk

Beloften winnen met 1-3 in Kortrijk

De beloften van Anderlecht versloegen gisterenavond KV Kortrijk met 1-3. Alexandre De Bruyn bracht paars-wit op voorsprong. Daarna scoorden ook René Sterckx en Luca Falsaperla nog voor de Brusselaars. Lees verder »

 23-11-2012 

Selectie Beerschot - Anderlecht

Selectie Beerschot - Anderlecht

Morgen om 18 uur gaat Anderlecht op bezoek bij Beerschot. De match tegen Milan zorgde niet voor blessures. Alle verwachte namen zijn dus present. John van den Brom lijkt ook niet geneigd om te roteren. Lees verder »

Beloften straks op bezoek bij Kortrijk

Beloften straks op bezoek bij Kortrijk

De beloften van Anderlecht gaan straks op bezoek bij KV Kortrijk, de laatste in de stand. Voor deze partij doet coach René Peeters ook een beroep op drie jongeren uit de A-kern: René Sterckx, Jordan Lukaku en Medhi Tarfi. Lees verder »

Boskamp zoekt oorzaken CL-uitschakeling

Boskamp zoekt oorzaken CL-uitschakeling

Voor de zesde keer op rij overleeft Anderlecht de groepsfase van de Champions League niet. Waar loopt het fout? Het Belang van Limburg ging te rade bij Johan Boskamp. Het legde hem vier mogelijke oorzaken voor. Lees verder »

Wie veroverde welk Milan-shirt?

Wie veroverde welk Milan-shirt?

Na Champions League-wedstrijden worden steevast shirts gewisseld. Welke Anderlecht-speler veroverde werk Milan-shirt? La Dernière Heure kwam van een aantal spelers te weten welk shirt te bemachtigden. Lees verder »

Champions League: enkele statistieken

Champions League: enkele statistieken

Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met enkele statistieken van deze Champions League-campagne. Hieruit blijkt dat Anderlecht achteraan bengelt qua bezoekersaantallen. Op Mbokani worden dan weer erg veel fouten gemaakt. Lees verder »

Mbokani maakt indruk op Arsenal

Mbokani maakt indruk op Arsenal

Arsène Wenger, de coach van Arsenal, is op zoek naar aanvallende versterking en is hierbij ook bij Dieumerci Mbokani uitgekomen. Scouts van The Gunners kwamen Dieu woensdag bekijken en brachten een positief verslag uit bij Wenger. Lees verder »

Facebook-pagina Dennis Praet groot succes

Facebook-pagina Dennis Praet groot succes

Sinds 7 november heeft Dennis Praet een officiële fanpagina op Facebook. In twee weken tijd werden bijna 7.000 mensen fan ervan. Meer dan 2.200 mensen stelden zich kandidaat toen hij zijn truitje van tegen Milan verlootte. Lees verder »

 22-11-2012 

Gillet: "Nederlaag zal geen sporen nalaten"

Gillet:

Guillaume Gillet zag er niet goed uit bij het openingsdoelpunt. Hij liet Stephen El Shaarawy lopen zodat die simpel kon scoren. "Ik moet de beelden nog eens bekijken. Blijkt het mijn fout, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen." Lees verder »

De Sutter: "We hadden kunnen winnen"

De Sutter:

Kort na zijn invalbeurt scoorde Tom De Sutter het doelpunt van de hoop, maar meer dan een eerredder bleek het uiteindelijk niet. "Als je verliest kun je niet genieten van dat doelpunt", klonk het ontgoocheld. Lees verder »

Proto: "Er zat meer in deze campagne"

Proto:

In Milaan was Silvio Proto nog de grote held. Gisteren kreeg hij amper werk, maar toch was hij kansloos bij de drie tegendoelpunten. "Het kan toch niet dat er twee Milan-spelers volkomen vrij stonden voor doel", zo zucht hij. Lees verder »

Deschacht: "Ik had moeten scoren"

Deschacht:

Olivier Deschacht baalde als een stekker na de 1-3-nederlaag tegen Milan. "Het verschil vanavond? Zij scoren in totaal drie goals uit fouten van ons en wij schieten drie à vier kansen niet binnen. Dat is ontzettend jammer." Lees verder »

Nuytinck: "Ref wilde geen rood trekken"

Nuytinck:

Bram Nuytinck was gisteren de ongelukkigste Anderlecht-speler. Toen Anderlecht op zoek ging naar de gelijkmaker, pakte hij een rode kaart en meteen viel ook de 0-2. "Naar mijn gevoel was dit geen rode kaart", zei hij na afloop. Lees verder »


 21-11-2012 

Transfer Hawsawi naar Al Ahli helemaal rond

Transfer Hawsawi naar Al Ahli helemaal rond

De transfer Osama Hawsawi naar Al Ahli helemaal afgerond. Op de officiële clubwebsite dankt manager Herman Van Holsbeeck de Saudi voor zijn diensten aan Anderlecht. "Hoewel hij weinig speelde, was zijn gedrag steeds voorbeeldig." Lees verder »

"Ik paste niet in systeem van Van den Brom"

Na een half jaar komt er een einde aan het avontuur van Osama Hawsawi bij Anderlecht. Toch heeft de Saudi geen spijt van zijn komst. "Ik verlaat Anderlecht met mooie herinneringen. Het is een topclub en België een mooi land." Lees verder »

Neemt Jovanovic de volgende strafschop?

Neemt Jovanovic de volgende strafschop?

Na twee gescoorde elfmeters tegen Club Brugge, miste Lucas Biglia er zondag weer één tegen Kortrijk. Wat als Anderlecht straks een strafschop krijgt? "Als je het mij vraagt, heeft Jova een grote kans", zegt John van den Brom. Lees verder »

Volt volgt terreinverzorger Anderlecht

Volt volgt terreinverzorger Anderlecht

Het één-programma Volt brengt vanavond een reportage over Thierry De Jonghe, de terreinverzorger van Anderlecht. We krijgen te zien hoe hij met sportjournaliste Catherine Van Eylen het veld klaarmaakt voor de match tegen Milan. Lees verder »

 20-11-2012 

Selectie Anderlecht - AC Milan

Selectie Anderlecht - AC Milan

Anderlecht ontvangt morgen AC Milan op de vijfde speeldag van de Champions League. Voor dit duel kan John van den Brom opnieuw rekenen op Olivier Deschacht, zondag uit voorzorg nog in extremis uit de selectie gelaten. Lees verder »

Bruno verlengt contract tot 2017

Bruno verlengt contract tot 2017

Seizoensrevelatie Massimo Bruno heeft een nieuw contract getekend bij Anderlecht. De 19-jarige aanvaller tekende bij tot medio 2017. "We zijn blij dat Massimo zijn carrière bij ons wil verderzetten", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Toch geen leeg stadion voor Standard

Toch geen leeg stadion voor Standard

Standard moet dan toch geen wedstrijd zonder publiek spelen na de onregelmatigheden tegen Anderlecht. De Geschillencommissie oordeelt dat de club genoeg deed om de verantwoordelijke supporters te straffen. Lees verder »

Veselinovic niet tegen Anderlecht

Veselinovic niet tegen Anderlecht

Komend weekend gaat Anderlecht in de competitie op bezoek bij Beerschot. Dalibor Veselinovic hoeft paars-wit alvast niet te vrezen dan. In zijn huurovereenkomst staat dat hij niet mag meedoen tegen zijn moederclub. (HBvL) Lees verder »

Anderlecht sprak met Hassan

Anderlecht sprak met Hassan

Ahmed Hassan is in het land en gisteren had hij een onderhoud met Herman Van Holsbeeck. Ze bespraken Hassans plannen over een voetbalacademie in Egypte en een mogelijke samenwerking met Anderlecht. Lees verder »

 19-11-2012 

UEFA-reportage over Bruno en Proto

UEFA-reportage over Bruno en Proto

Voor twee Anderlecht-spelers is de wedstrijd tegen Milan extra speciaal. Met hun Italiaanse roots kijken Massimo Bruno en Silvio Proto extra uit naar de match van woensdag. UEFA maakte een reportage over de twee spelers. Lees verder »

Anderlecht thuis haast onklopbaar

Anderlecht thuis haast onklopbaar

Anderlecht ontvangt woensdag AC Milan in de Champions League. Milan is het aan zijn status verplicht om te winnen, maar paars-wit gelooft in een nieuwe stunt. Het bouwde dit seizoen namelijk al een ijzersterke thuisreputatie op Lees verder »

"Maar één ploeg speelde om te winnen"

Ondanks een karrevracht kansen vond Anderlecht pas in de slotminuut het gaatje. Coach John van den Brom is er niet minder blij om. "Het is extra mooi als je in de allerlaatste minuut kan winnen", zo vertelde hij na afloop. Lees verder »


 18-11-2012 

Mbokani nekt Kortrijk pas in slotminuut

Mbokani nekt Kortrijk pas in slotminuut

Met een doelpunt vlak voor tijd heeft Dieumerci Mbokani Anderlecht alsnog de zege bezorgd tegen KV Kortrijk. Een hele match beet het zijn tanden stuk op een stug Kortrijk en bovendien miste paars-wit opnieuw een strafschop. Lees verder »

AC Milan haalt 2-0 achterstand op

AC Milan haalt 2-0 achterstand op

Voor de ogen van John van den Brom en Besnik Hasi heeft AC Milan gisteren 2-2 gelijkgespeeld in Napoli. Milan kwam 2-0 achter, maar Stephan El Shaarawy bezorgde de bezoekers met twee doelpunten een gelijkspel. Lees verder »

Kabananga scoort eerste voor Roeselare

Kabananga scoort eerste voor Roeselare

Junior Kabananga heeft gisteren zijn eerste doelpunt gescoord voor Roeselare. De Anderlecht-huurling bracht Roeselare op voorsprong, maar Goor bezorgde Westerlo een gelijkspel. Abdelhakim Bouhna speelde 65 minuten mee. Lees verder »

 17-11-2012 

Hawsawi voor 1,5 miljoen naar Al-Ahli

Hawsawi voor 1,5 miljoen naar Al-Ahli

Op Twitter heeft Osama Hawsawi laten weten dat hij de komende 3,5 jaar zal uitkomen voor het Saudische Al Ahli Jeddah. De kranten weten intussen dat Anderlecht 1,5 miljoen zou cashen voor de verdediger die hier amper speelde. Lees verder »

Luckermans op proef bij Roda JC

Luckermans op proef bij Roda JC

Andreas Luckermans, een middenvelder uit de beloftenkern van Anderlecht, is sinds het begin van de week op proef bij Roda JC. Bij Anderlecht heeft de 20-jarige Luckermans geen toekomst. Lees verder »

Van den Brom en Hasi scouten Milan

Van den Brom en Hasi scouten Milan

John van den Brom en Besnik Hasi reizen vandaag naar Italië om AC Milan persoonlijk te scouten. De komende tegenstander van Anderlecht in de Champions League speelt vanavond in en tegen Napoli. (HNB) Lees verder »

 16-11-2012 

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Zondag om 18 uur ontvangt Anderlecht KV Kortrijk in de eerste wedstrijd van de terugronde. Het interlandvoetbal heeft geen blessures met zich meegebracht en ook Olivier Deschacht is er na twee weken opnieuw bij. Lees verder »

Anderlecht bevestigt: "Hawsawi vertrekt"

Anderlecht bevestigt:

Na een half seizoen komt er een einde aan het avontuur van Osama Hawsawi bij Anderlecht. Paars-wit laat weten dat de Saudi twee aanbiedingen uit eigen land op zak heeft en dat de transfer volgende week wordt afgerond. (RSCA.be) Lees verder »

Meeste doelpunten in de lage landen

Meeste doelpunten in de lage landen

Het Nederlandse Voetbal International berekende in welke Europese competities dit jaar al het vaakst gescoord werd. Na ongeveer één derde van de competities, prijken Nederland en België op plaatsen één en twee. Lees verder »

De weg naar de herfsttittel

De weg naar de herfsttittel

Anderlecht sloot zondagmiddag de heenronde af met een klinkende 6-1 overwinning tegen Club Brugge en kroonde zich zo tot herfstkampioen. Het leek ons een geschikt moment om een tussentijdse balans op te maken. Lees verder »

Vanhaezebrouck wil Canesin graag huren

Vanhaezebrouck wil Canesin graag huren

Afgelopen weekend liet Herman Van Holsbeeck een ballonnetje op over een mogelijke uitleenbeurt van Fernando Canesin. Kortrijk zag hij als ideale bestemming. KVK-coach Hein Vanhaezebrouck zou hem graag zien komen. Lees verder »

Klacht tegen Kanu in de maak

Klacht tegen Kanu in de maak

Volgens de advocaat van José Bertuani zal deze weldra een klacht indienen tegen Kanu. "Begin volgende week wordt die bij het Brusselse parket ingediend", klinkt het. Intussen vond Het Nieuwsblad vier getuigen van de vechtpartij. Lees verder »

 15-11-2012 

Jonge spits in, Juhasz en Kanu out?

Jonge spits in, Juhasz en Kanu out?

Welke transferactiviteit mag deze winter verwacht worden bij Anderlecht? Het Laatste Nieuws maakte de denkoefening en verwacht geen grote transfers. Wel denkt het dat Kanu, Juhasz en mogelijk ook Wasilewski kunnen vertrekken. Lees verder »

"Ajax informeerde nog niet naar Praet"

Gisteren raakte bekend dat Ajax wat ziet in Dennis Praet. Anderlecht denkt echter niet dat Praet naar Amsterdam zal trekken. "Als ze hem willen halen, zullen ze erg diep in de buidel moeten tasten", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Vargas twee weken langer out

Vargas twee weken langer out

John van den Brom kan komend weekend nog geen beroep doen op Ronald Vargas. Het scheurtje in zijn hamstrings is nog niet volledig geheeld en vraagt extra verzorging. Waarschijnlijk is hij hierdoor nog twee weken extra out. Lees verder »

Kaminski: "Ik heb nood om te spelen"

Kaminski:

Thomas Kaminski werkte de voorbije dagen een stage af met de Belgische beloftenploeg. Daar vertelde de doelman moeite te hebben met zijn reserverol bij Anderlecht. "Ik geloofde echt dat ik meer speelkansen zou krijgen." Lees verder »

Overzicht uitslagen RSCA-internationals

Overzicht uitslagen RSCA-internationals

Een resem Anderlecht-spelers kwam gisteren vriendschappelijk in actie met hun land. Zo speelde Guillaume Gillet de hele wedstrijd bij de Rode Duivels, die met 2-1 verloren in Roemenië. Ook verschillende anderen gingen onderuit. Lees verder »

Dury wil Verboom en Godeau definitief

Dury wil Verboom en Godeau definitief

Bryan Verboom en Bruno Godeau worden dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan Zulte Waregem. Het duo doet het zo goed dat Franky Dury graag gebruik wil maken van de optie in hun contract om hen definitief over te nemen. (LDH) Lees verder »

Ook Newcastle denkt aan Mbokani

Ook Newcastle denkt aan Mbokani

Na Everton zou volgens verschillende bronnen ook Newcastle geïnteresseerd zijn in Dieumerci Mbokani, zo schrijft Het Nieuwsblad. La Dernière Heure weet intussen ook dat Anderlecht nog niet gecontacteerd werd door Everton. Lees verder »

Ideaal elftal heenronde kleurt paars en wit

Ideaal elftal heenronde kleurt paars en wit

Afgelopen weekend vond de laatste speeldag van de heenronde plaats. Voor La Dernière Heure het sein om een poll te organiseren naar de beste spelers van deze eerste competitiehelft. De lezers kozen heel wat Anderlecht-spelers. Lees verder »

 14-11-2012 

Praet wekt belangstelling Ajax

Praet wekt belangstelling Ajax

Volgens Voetbal International denkt Ajax aan Dennis Praet. De Nederlandse kampioen ziet in Praet de geknipte opvolger voor Christian Eriksen, die zijn contract weigert te verlengen en daarom in de zomer wellicht verkocht wordt. Lees verder »

Kanu houdt onschuld vol voor Van Holsbeeck

Kanu houdt onschuld vol voor Van Holsbeeck

Herman Van Holsbeeck riep Kanu gisteren bij zich om zijn versie van de feiten te horen van de vechtpartij in Pub 2000. De Braziliaan vertelde onschuldig te zijn. Volgens hem wilde het 'slachtoffer' geld van hem, maar weigerde hij. Lees verder »

Everton opnieuw geïnteresseerd in Mbokani

Everton opnieuw geïnteresseerd in Mbokani

De doorgaans goed ingelicht Engelse krant Daily Mail weet dat Everton interesse toont in Mbokani. "Dat is niet nieuw. Everton kent Dieumerci nog van toen hij nog bij Standard speelde", reageert de makelaar van Mbokani. (HNB) Lees verder »

 13-11-2012 

Spelers krijgen twee dagen verlof

Spelers krijgen twee dagen verlof

De spelers die niet zijn opgeroepen voor hun nationale ploeg hebben van John van den Brom twee dagen vakantie gekregen. Vandaag en morgen hoeven zij zich niet op de club te melden. (HNB) Lees verder »

 12-11-2012 

Van Holsbeeck in bestuur Pro League

Van Holsbeeck in bestuur Pro League

Vanmiddag is de nieuwe Raad van Bestuur van de Pro League voorgesteld. Deze bestaat uit zes vertegenwoordigers van de clubs en drie externen. Eén van de negen leden is Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Van Holsbeeck te gast in Extra Time

Van Holsbeeck te gast in Extra Time

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck is vanavond te gast in Extra Time. Hij zal er de tafel delen met Filip Joos, Gert Verheyen en Johan Boskamp. Extra Time is vanavond om 21.35 uur te zien op Canvas. Lees verder »

Spelers zwermen uit voor interlands

Spelers zwermen uit voor interlands

Geen Champions League deze week, wel interlandvoetbal. In totaal ziet Anderlecht veertien spelers vertrekken. Onder hen bevinden zich ook heel wat jongeren die met de Belgische beloften een stage afwerken. Een overzicht. Lees verder »

Dury: "Verboom is een groot talent"

Dury:

Ook na het gelijkspel tegen KV Mechelen had Franky Dury weer lovende woorden klaar voor Bryan Verboom. "Er spelen in België niet veel linksachters offensiever dan Verboom bij ons", vertelde Dury. Lees verder »

Chavarria mag niet spelen tegen Anderlecht

Chavarria mag niet spelen tegen Anderlecht

Op de volgende speeldag ontvangt Anderlecht KV Kortrijk, de club van de verhuurde Pablo Chavarria. De Argentijn zal in het Astridpark echter niet meespelen. In zijn contract staat een clausule dat hij niet mag spelen. (HLN, HNB) Lees verder »

Van Holsbeeck: "Dit willen de mensen zien"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck glunderde toen hij gisteren de pers te woord stond. "Zo'n grote zege tegen Club Brugge, dat is genieten. Ik heb al moeilijkere tijden bij Anderlecht gekend dan de laatste weken, hoor", zo vertelde hij. Lees verder »

"Kapitein beslist wie strafschop neemt"

Als het goed gaat, lukt alles, dus ook strafschoppen nemen. Na vijf missers trapte Anderlecht ze gisteren alletwee binnen. Tot grote opluchting van John van den Brom. "Hopelijk is dat penaltyprobleem nu van de baan." Lees verder »

Kljestan: "Champions League-niveau"

Kljestan:

Sinds hij weer in de ploeg staat, zorgt Sacha Kljestan voor het noodzakelijke evenwicht. Als het kan pikt hij ook zijn goaltje mee, zoals gisteren. "Met wat geluk was het er meer dan één geweest, Maar ik ben zo ook al gelukkig." Lees verder »

Nuytinck: "Verrast door verdedigend Club"

Nuytinck:

De Anderlecht-defensie kende tegen Club Brugge geen moeilijke namiddag. Toch moesten Bram Nuytinck en co één bal uit het net vissen. "Het is zonde dat we door een slordigheidje toch een doelpunt incasseerden", vertelt hij. Lees verder »

Biglia: "Vertrouwen enorm gegroeid"

Biglia:

Na een hele reeks missers scoorde Anderlecht gisteren twee strafschoppen. Biglia trapte de tweede er feilloos in. "Beide werden met veel overtuiging genomen. Maar hoe je hem trapt is niet belangrijk, als de bal ermaar ingaat." Lees verder »

 11-11-2012 

Van den Brom: "Club was machteloos"

Van den Brom:

John van den Brom heeft zijn eerste Belgische clasico overleefd, en hoe. Anderlecht trok, zoals aangekondigd, de trekker op Club Brugge en dat resulteerde in een 6-1 score. "Club was machteloos", zei Van den Brom achteraf. Lees verder »

Anderlecht spaart zwalpend Club niet: 6-1

Anderlecht spaart zwalpend Club niet: 6-1

Anderlecht heeft op overtuigende manier gewonnnen van Club Brugge. Na 90 minuten op de klok toonde het scorebord 6-1. Bij de rust stond het al 3-0. Opvallend: Anderlecht kreeg twee penalty's en zette die beide feilloos om. Lees verder »

 10-11-2012 

Van Holsbeeck: "Ooit wordt Hasi onze T1"

Van Holsbeeck:

In Het Laatste Nieuws praat Herman Van Holsbeeck vandaag over de eerste maanden van John van den Brom. De manager vindt hem de perfecte coach. "Tegen Limassol heeft hij bij iedereen krediet en geloofwaardigheid gewonnen." Lees verder »

Stadion kleurt morgen paars en wit

Stadion kleurt morgen paars en wit

Het Constant Vanden Stock-Stadion zal morgen tijdens de topper tegen Club Brugge helemaal paars en wit kleuren. Op elke stoel zal een hesje liggen in één van deze twee kleuren dat de fans een hele partij kunnen dragen. (RSCA.be) Lees verder »

Mbokani traint zonder masker

Mbokani traint zonder masker

Hoewel Dieumerci Mbokani nog vier weken met een masker moet voetballen, trainde hij gisteren zonder. Ook in de partijtjes had hij het niet op. Zondag tegen Club Brugge en in de volgende matchen zal hij het wel weer dragen. (HBvL) Lees verder »

Van Holsbeeck: "Halvering punten moet weg"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck is erg tevreden over wat John van den Brom op korte tijd gepresteerd heeft bij Anderlecht. Dat verklaart ook de kalmte die heerste na de 22 op 36 in de competitie. "We pakten het anders aan dan vorige jaren." Lees verder »

Beloften geven goede voorbeeld

Beloften geven goede voorbeeld

Twee dagen voor de grote jongens speelden de beloften van Anderlecht en Club Brugge hun duel tegen elkaar. Anderlecht won deze generale repetitie met 0-3. Nathan Kabasele scoorde twee keer, Seydina Diarra maakte de derde. Lees verder »

 09-11-2012 

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Selectie Anderlecht - Club Brugge

Zondag wordt in het Astridpark de topper tussen Anderlecht en Club Brugge gespeeld. In de selectie die John van den Brom vanmiddag bekend maakte, valt de naam van Jordan Lukaku op. Het is zijn eerste selectie dit seizoen. Lees verder »

Dury: "Blij met Anderlecht huurlingen"

Dury:

Bryan Verboom zette zichzelf de laatste weken in de kijker als linksachter bij Zulte Waregem. Ook Bruno Godeau mocht al eens in de basis starten. Trainer Dury is erg tevreden over de huurlingen van Anderlecht. Lees verder »

Suarez haalt uit naar Anderlecht-directie

Suarez haalt uit naar Anderlecht-directie

In een gesprek met Het Laatste Nieuws zegt Matias Suarez dat hij op 15 december zal tekenen bij CSKA. Verder zegt hij ook ontgoocheld te zijn in Anderlecht. "Voor ik de Gouden Schoen won, bestond ik amper voor Anderlecht." Lees verder »

Van Holsbeeck legt financieel beleid uit

Van Holsbeeck legt financieel beleid uit

Anderlecht dat het superrijke Zenit Sint-Petersburg overtreft. De Russische krant Sovetsky Sport wilde wel eens weten hoe dit kan. Het trok naar Herman Van Holsbeeck voor een gesprek over het financieel huishouden van paars-wit. Lees verder »

Mbokani nog een maand met masker

Mbokani nog een maand met masker

Het Nieuwsblad weet dat Dieumerci Mbokani nog een maand met een masker moet spelen om zijn gebroken neus te beschermen. Olivier Deschacht (dij) hoopt speelklaar te raken voor de partij van volgend weekend tegen Kortrijk. Lees verder »

Praet staat dicht bij Rode Duivels

Praet staat dicht bij Rode Duivels

Dennis Praet is opgeroepen voor de Belgische beloften, maar de 18-jarige middenvelder staat ook dicht bij het A-elftal. "Als Praet zo blijft evolueren, komt hij in de kern", zo vertelt bondscoach Marc Wilmots. Lees verder »

Verboom: "Hoop op kans bij Anderlecht"

Verboom:

Bryan Verboom heeft zich opgewekt tot linksachter bij Zulte Waregem. De Anderlecht-huurling voelt zich prima aan de Gaverbeek. "Het was tijd om in op het hoogste niveau te spelen. Bij de beloften had ik niets meer te zoeken." Lees verder »

 08-11-2012 

Gillet opgeroepen voor Rode Duivels

Gillet opgeroepen voor Rode Duivels

De Rode Duivels spelen volgende woensdag een oefeninterland in en tegen Roemenië. Guillaume Gillet is net zoals bij de vorige interlands de enige Anderlecht-speler die door Marc Wilmots is opgeroepen. Lees verder »

Haesaert blij met jeugdpolitiek Van den Brom

Haesaert blij met jeugdpolitiek Van den Brom

Onder de nieuwe coach krijgen jongeren volop hun kans op Anderlecht. Volgens Urbain Haesaert, hoofd jeugdscouting, schuilt hierin de toekomst. "We moeten hen kansen geven, er drie jaar van genieten en dan voor veel geld verkopen." Lees verder »

Training morgen open voor publiek

Training morgen open voor publiek

Wie nog eens een training van Anderlecht wil bijwonen, krijgt hiertoe morgen de kans. De vrijdagtraining van 14.30 uur is door coach John van den Brom opengesteld voor publiek. (RSCA.be) Lees verder »

 07-11-2012 

Kljestan: "Gespeeld met veel vertrouwen"

Kljestan:

Na een vervelende periode op de bank is Sacha Kljestan helemaal terug. Biglia en Praet geven aan graag met hem te spelen. Bovendien leverde hij de assist voor het doelpunt van Mbokani. "We toonden karakter na enkele nederlagen." Lees verder »

Kouyaté: "In Champions League kan alles"

Kouyaté:

Dat Anderlecht de nul hield, had het onder meer te danken aan Cheikhou Kouyaté. Keer op keer stond hij om de juiste plaats om de angel uit de Russische aanvallen te halen. De Senegalees droomt al stilletjes van de volgende ronde. Lees verder »

Gillet: "Met solide defensie kom je ver"

Gillet:

Guillaume Gillet wees na de overwinning tegen Zenit vooral op de defensieve sterkte van Anderlecht. "Vooral de nul was belangrijk. Dat lukt ons al een tweede keer in deze Champions League, daarop kan je bouwen", aldus de back. Lees verder »

Praet: "Uitgeput, maar supertevreden"

Praet:

Alsof hij al jaren meedraait, met zoveel flair speelde Dennis Praet gisteren tegen Zenit. Tien minuten voor tijd kreeg hij een applausvervanging. "Ik was kapot en had de trainer om de wissel gevraagd, maar ik ben supercontent." Lees verder »

Doelpunt Mbokani volstaat voor eerste zege

Doelpunt Mbokani volstaat voor eerste zege

Voor het eerst sinds 2005 heeft Anderlecht nog eens kunnen winnen in de Champions League. Tegen een opnieuw zwak Zenit volstond een vroeg doelpunt van Mbokani voor de volle buit. Anderlecht wipt nu over Zenit naar plaats drie. Lees verder »

 06-11-2012 

"Mbokani heeft geen schrik voor kopduels"

Dieumerci Mbokani is hersteld van zijn neusbreuk en verdringt Tom De Sutter uit de basiself straks. De Congolees zal wel spelen met een beschermend masker. "Maar hij is klaar om kopduels zonder vrees aan te gaan", zegt zijn coach. Lees verder »

Laatste CL-thuiszege dateert van 2003

Laatste CL-thuiszege dateert van 2003

In de vorige tien thuiswedstrijden in de poulefase van de Champions League kon Anderlecht geen enkele keer winnen. Op 25 november 2003 pakte het voor het laatst de volle buit in eigen huis. Het won toen van Lyon met 1-0. Lees verder »

Europese topclubs komen straks scouten

Europese topclubs komen straks scouten

Een resem Europese topclubs sturen straks een mannetje naar het Astridpark om Anderlecht - Zenit bij te wonen. Onder meer Liverpool, Everton, AC Milanen Dortmund tekenen present, net als enkele Belgische clubs. Lees verder »

Slechts 16.000 fans vanavond in stadion

Slechts 16.000 fans vanavond in stadion

Het Constant Vanden Stock-Stadion is lang niet uitverkocht voor de partij van deze avond. Amper 16.000 fans zullen de partij tegen Zenit bijwonen. Duizend daarvan zijn dan nog Russen. Vandaag zijn geen tickets meer te koop. (HLN) Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zenit

Voorbeschouwing: Anderlecht - Zenit

Wil Anderlecht na vanavond Europees nog meedoen, dan is het verplicht om te winnen tegen Zenit Sint-Petersburg. Het kan hiervoor opnieuw rekenen op Dieumerci Mbokani, die Tom De Sutter waarschijnlijk naar de bank verdringt. Lees verder »

Wouters fluit Anderlecht-Club Brugge

Wouters fluit Anderlecht-Club Brugge

Luc Wouters is aangeduid om zondag Anderlecht-Club Brugge in goede banen te leiden. Dit weekend floot hij in Nederland de partij tussen Heerenveen en Zwolle. Hij zag een handsbal niet en kreeg daarvoor erg veel kritiek. (HNB) Lees verder »

Beloften verslaan Bergen met 2-1

Beloften verslaan Bergen met 2-1

De beloften van Anderlecht hebben gisteren met 2-1 gewonnen tegen Bergen. Fernando Canesin opende de score en verdediger Michaël Heylen scoorde tien minuten voor tijd het winnende doelpunt. Lees verder »

 05-11-2012 

Bruno: "Zenit komt op het goede moment"

Bruno:

Massimo Bruno is een nieuw gezicht bij Anderlecht dit jaar. De 18-jarige spits begon flitsend, maar kende dan een dipje. Nu staat hij er weer. "Mijn invalbeurt tegen Gent heeft me deugd gedaan", vertelde hij op de persconferentie. Lees verder »

Praet: "Ik wil me tonen tegen Zenit"

Praet:

In Rusland stond Dennis Praet twee weken geleden voor het eerst aan de aftrap van een Champions League-wedstrijd. Ook morgen wil hij er vanaf de eerste minuut bij zijn. "Dit is de beste manier om bij te leren en beter te worden." Lees verder »

Van den Brom: "Ook Zenit moet winnen"

Van den Brom:

Na twee ruime overwinningen leeft Anderlecht vol vertrouwen toe naar de CL-wedstrijd van morgen tegen Zenit. "Als we nog een rol willen spelen in de Champions League, dan moeten we morgenavond winnen", zegt John van den Brom. Lees verder »

Selectie Anderlecht - Zenit Sint-Petersburg

Selectie Anderlecht - Zenit Sint-Petersburg

Als Anderlecht Europees wil overwinteren moet het morgen winnen tegen Zenit Sint-Petersburg. Het kan hiervoor opnieuw rekenen op Dieumerci Mbokani en ook Lucas Biglia en Behrang Safari hebben geen last meer van hun blessuurtjes. Lees verder »

Club ook zonder Donk tegen Anderlecht

Club ook zonder Donk tegen Anderlecht

Het bondsparket heeft Ryan Donk een schorsing van één speeldag opgelegd voor de rode kaart die hij kreeg in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. De Brugse verdediger aanvaardt de straf en is er dus niet bij zondag tegen Anderlecht. Lees verder »

Beloften vanavond tegen Bergen

Beloften vanavond tegen Bergen

De beloften van Anderlecht spelen straks hun competitiewedstrijd tegen RAEC Bergen. Deze partij gaat door in het Koning Boudewijnstadion en begint om 19.30 uur. Onder meer Jordan Lukaku en Fernando Canesin zullen meespelen. Lees verder »

Van Holsbeeck zoekt oplossing voor Hawsawi

Van Holsbeeck zoekt oplossing voor Hawsawi

Het ziet er steeds meer naar uit dat Osama Hawsawi het niet zal maken bij Anderlecht. Het bestuur beseft dit nu ook en volgens Voetbalkrant zoekt Herman Van Holsbeeck een club om de Saudi tijdens de winterstop over te nemen. Lees verder »

Biglia kan spelen tegen Zenit

Biglia kan spelen tegen Zenit

Lucas Biglia incasseerde tegen KV Mechelen een trap op zijn enkel en moest gewisseld worden. Bij Anderlecht gaat men er wel vanuit dat hij morgen gewoon kan aantreden tegen Zenit Sint-Petersburg. Lees verder »

Anderlecht denkt aan spits Kopenhagen

Anderlecht denkt aan spits Kopenhagen

In zijn zoektocht naar een opvolger voor Dieumerci Mbokani is Anderlecht nu in Denemarken beland. Het Laatste Nieuws weet dat paars-wit interesse heeft in Andreas Cornelius, de 18-jarige spits van FC Kopenhagen. Lees verder »

Duitse clubs geïnteresseerd in Kouyaté

Duitse clubs geïnteresseerd in Kouyaté

Volgens Het Laatste Nieuws geniet Cheikhou Kouyaté interesse van de Duitse clubs Stuttgart, Dortmund en Wolfsburg. Als Anderlecht Europees uitgeschakeld wordt, zegt het niet meteen 'neen' tegen een vertrek van zijn verdediger. Lees verder »

Vertrekt Juhasz in januari?

Vertrekt Juhasz in januari?

Sinds John van den Brom de plak zwaait bij Anderlecht, komt Roland Juhasz nog maar amper aan spelen toe. Dit doet de Hongaarse international twijfelen aan zijn toekomst. "Roland is niet gelukkig in Anderlecht", zegt zijn manager. Lees verder »

Wellicht geen contractverlenging Jovanovic

Wellicht geen contractverlenging Jovanovic

Volgens Het Nieuwsblad zal Anderlecht het in juni aflopend contract van Milan Jovanovic niet verlengen. Mogelijk vertrekt hij al sneller. Een Russische club heeft zich gemeld bij zijn manager en Jovanovic zegt niet meteen neen. Lees verder »

Safari: "Niemand zit graag op de bank"

Safari:

Behrang Safari beleeft een moeilijk seizoen. Tegen KV Mechelen mocht hij nog eens starten, maar doorgaans wordt hij door Olivier Deschacht naar de bank verdrongen. "Maar ik heb mijn zelfvertrouwen steeds behouden." Lees verder »

 04-11-2012 

Club Brugge zonder Hoefkens op Anderlecht

Club Brugge zonder Hoefkens op Anderlecht

Volgend weekend ontvangt Anderlecht rivaal Club Brugge. Die laatste verloor op de 14e speeldag thuis van Zulte Waregem. In die wedstrijd pakte aanvoerder Carl Hoefkens zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor de match op rsca. Lees verder »

Ruime winst Milan, Malaga verliest

Ruime winst Milan, Malaga verliest

Net als Anderlecht voetbalde AC Milan gisteren een ruime overwinning bij elkaar. In eigen stadion versloeg het Chievo met 5-1. Malaga kon dan weer niet winnen. Het verloor met 1-2 van Rayo Vallecano. Lees verder »

Jovanovic: "Rendeer best als ik niet loop"

Jovanovic:

Milan Jovanovic leverde tegen KV Mechelen zijn tiende assist van het seizoen af. Opvallend: de Serviër is meestal beslissend vanuit een centrale positie. "Een vrije rol achter de aanvallers ligt mij het beste", zo vertelt hij. Lees verder »

"Anderlecht superieur in elke sector"

1-4 zijn zware cijfers om te verliezen thuis. Toch besefte men bij Mechelen dat er niet meer inzat. "Anderlecht was de beste ploeg waartegen ik tot nu toe al speelde", stelde doelpuntenmaker Nicklas Pedersen na afloop. Lees verder »

Kouyaté: "Geplaagd omdat ik niet scoorde"

Kouyaté:

Cheikhou Kouyaté wisselde tegen Mechelen goed en slecht af. Hij scoorde de openingstreffer, maar ging ook twee keer in de fout. Die tweede blunder leidde tot de 1-3. "Bij een 0-3-stand dacht ik dat de match gespeeld was." Lees verder »

Van den Brom: "Blij met goals De Sutter"

Van den Brom:

John van den Brom zag tegen KV Mechelen weer een sterk Anderlecht. "Het enige jammere is dat we na de 0-3 minder geconcentreerd waren, maar als coach wil ik mij vooral op het positieve focussen", zo vertelde hij achteraf. Lees verder »

 03-11-2012 

"Praet heeft lang genoeg op de bank gezeten"

Volgende week kan Anderlecht weer rekenen op Dieumerci Mbokani. Tijdens diens afwezigheid kreeg Dennis Praet volop z'n kans en hij ontgoochelde niet. Volgens John van den Brom kunnen beiden binnenkort mogelijk samen aan de aftrap. Lees verder »

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Voorbeschouwing: KV Mechelen - Anderlecht

Straks om 18 uur wacht Anderlecht de lastige verplaatsing naar KV Mechelen. Het kan hierbij niet rekenen op Deschacht en Vargas. Safari en Bruno zijn hun vervangers. Op het middenveld lijkt Kljestan zijn plaats te behouden. Lees verder »

Van den Brom: "Mbokani dinsdag opstellen"

Van den Brom:

Dieumerci Mbokani zit straks zijn derde van drie schorsingsdagen uit. Met zijn gebroken neus is intussen alles in orde. "Hij heeft geen last meer. Dinsdag hoop ik hem weer te kunnen opstellen", zegt John van den Brom. (HLN) Lees verder »

Cyriac traint met de bal

Cyriac traint met de bal

Het gaat goed met Goh Bi Cyriac. De Ivoriaanse aanvaller heeft deze week de baltraining hervat. Toch rekent John van den Brom pas na de winterstop op hem. "We gaan nu ook geen onnodige risico's nemen", zo klinkt het. (HLN) Lees verder »

Winst Zenit, Hulk loopt blessure op

Winst Zenit, Hulk loopt blessure op

Zenit Sint-Petersburg heeft zijn generale repetitie voor de CL-match van dinsdag tegen Anderlecht met 2-1 gewonnen van Rostov. Minpunt voor de Russen was het uitvallen van Hulk. De spits moest naar de kant met een dijblessure. Lees verder »

 02-11-2012 

"Heylen en Mbemba krijgen kans op stage"

John van den Brom zag woensdag hoe de beloften van Anderlecht gelijk speelden tegen Tottenham. De coach vond het een leerrijke avond. "Voor ons is dit soort matchen goed om te zien welke spelers er mee kunnen op een hoger niveau." Lees verder »

Van den Brom: "Het wordt een heet avondje"

Van den Brom:

Met een klinkende overwinning tegen Gent speelde Anderlecht dinsdag de kritiek van Charleroi van zich af. Coach John van den Brom was tevreden met deze reactie van zijn spelers. "Als het collectief goed zit, zijn we heel sterk." Lees verder »

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Selectie KV Mechelen - Anderlecht

Na de riante overwinning tegen AA Gent hoopt Anderlecht morgen de lijn door te trekken tegen KV Mechelen. Voor deze match kan het wel niet rekenen op de geschorste Mbokani en de geblesseerden Deschacht en Vargas. Kanu keert terug. Lees verder »

 01-11-2012 

Doelpunten Verboom en Badibanga

Doelpunten Verboom en Badibanga

In Zulte-Waregem - Charleroi stonden er gisteren enkele Anderlecht-huurlingen tegenover elkaar en twee van hen kwamen tot scoren. Bryan Verboom droeg zijn steentje bij aan de 4-1-zege van Zulte. Badibanga scoorde voor Charleroi. Lees verder »

Lukaku: "Voel me fysiek goed"

Lukaku:

Voor het eerst sinds eind juni speelde Jordan Lukaku nog eens een wedstrijd. De jongste Lukaku stond maanden aan de kant met een stressfractuur aan de voet, maar is nu opnieuw klaar. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer kan spelen." Lees verder »

Nieuw gelijkspel Anderlecht in NextGen

Nieuw gelijkspel Anderlecht in NextGen

Voor de derde keer in vier wedstrijden hebben de beloften van Anderlecht gelijk gespeeld in de NextGen Series. Tegen Tottenham werd het 1-1. Op het uur kwamen de Engelsen op voorsprong, maar Oswal Alvarez maakte gelijk. Lees verder »