Archieven

 30-04-2017 

Weiler maakt zich nog geen zorgen

Weiler maakt zich nog geen zorgen

INTERVIEWS Twee achtereenvolgende wedstrijden dat Anderlecht niet tot scoren komt. Tegen Charleroi werden niet er niet echt kansen gecreeërd en ook deze namiddag misten ze efficiëntie, ook al stonden ze tegenover een sterke Kalinic. René Weiler is er zich van bewust dat zijn ploeg daadkrachtiger moet zijn in de eindfase.  Lees verder »

Wat met Bram Nuytinck

Wat met Bram Nuytinck

ANDERE Kara Mbodj pakte zijn derde gele kaart tegen AA Gent en is dus geschorst voor de wedstrijd van volgende zondag. René Weiler zal dus moeten kiezen tussen Oliver Deschacht en Bram Nuytinck om naast Uros Spajic te zetten in de centrale verdediging. Maar deze namiddag was er geen enkel spoor van de Nederlandse verdediger.  Lees verder »

Boeckx: "Misschien verdienden we meer"

Boeckx:

INTERVIEWS Frank Boeckx mag weer een clean sheet op zijn naam bijschrijven, al is de doelman daar niet mee bezig. "Er zijn grotere prijzen dan dat te winnen", doelt de doelman op de titel. Boeckx zag vooral dat zijn ploeg kansen creeërde en er geen enkele weggaf.  Lees verder »

Kara geschorst tegen Zulte-Waregem

Kara geschorst tegen Zulte-Waregem

ANDERE Kara Mbodj kreeg van Sébastien Delferière een gele kaart onder de neus geduwd. De Senegalese verdediger verkeerde al in geel gevaar en pakte nu dus zijn derde gele kaart. Bijgevolg mist hij de wedstrijd tegen Zulte-Waregem van volgende week zondag.  Lees verder »

Anderlecht behoudt vijf punten voorsprong

Anderlecht behoudt vijf punten voorsprong

WEDSTRIJDEN De wedstrijd tussen AA Gent en RSC Anderlecht eindigde andermaal op een scoreloos gelijkspel. Gent domineerde met z'n momenten in de eerste helft, maar Anderlecht had de controle in het tweede bedrijf. De Brusselaars hadden zelfs nog de beste kansen om een overwinning mee naar huis te nemen. Lees verder »

FT: Gent - RSC Anderlecht 0-0

FT: Gent - RSC Anderlecht 0-0

WEDSTRIJDEN Paars-wit ontmoet vandaag Gent. Door het onverwachte verlies tegen Charleroi, moet paars-wit nu vol aan de bak in de Artveldestad. Een nieuw verlies zou de titelstrijd helemaal kunnen open gooien, zeker als ook Club Brugge kan komen aansluiten met een overwinning. U kan de wedstrijd live bij ons volgen via dit artikel. Vergeet niet om de browser manueel te verversen. Lees verder »

"Ik zie Gent winnen en dan kan alles"

INTERVIEWS Wekelijks blikt Aimé Anthuenis in De Zondag vooruit naar de weekendwedstrijden. Voor Anderlecht ziet het er niet goed uit in de Ghelamco Arena volgens Anthuenis. En dan kan alles nog tijdens deze play-offs. Vooral omdat paars-wit nadien nog een heel moeilijk programma staat te wachten.  Lees verder »

Praet: "Ik duim voor Anderlecht"

Praet:

INTERVIEWS Dennis Praet volgt zijn ex-ploeg toch nog een beetje in het buitenland. De wedstrijd van vandaag tegen de Buffalo's zal héél belangrijk zijn voor Anderlecht: "Maar als Anderlecht naar huis gaat met de drie punten, dan zijn ze safe", aldus Praet.  Lees verder »

 29-04-2017 

Anderlecht al zeker van UEFA Youth League

Anderlecht al zeker van UEFA Youth League

JEUGD De U17 van Anderlecht hebben zich deze namiddag tot Belgisch kampioen gekroond. Dankzij die titel mag paars-wit al zeker deelnemen aan de UEFA Youth League volgend seizoen. De ploeg van René Peeters heeft er een mooi seizoen opzitten met 28 wedstrijden, waarvan 20 gewonnen, 4 verloren en 4 gelijk gespeeld. Proficiat Young Mauves !!! Lees verder »

Minder loon, meer premie

Minder loon, meer premie

ANDERE RSC Anderlecht is het laatste seizoen een nieuwe weg ingeslagen met René Weiler. Het champagnevoetbal is niet meer zo van belang, wel de resultaten. Dat wordt nog eens extra in de verf gezet met de verloning van zijn spelers. Geen monstersalarissen meer, maar premies volgens prestaties.  Lees verder »

"Anderlecht blijft mijn club voor het leven"

INTERVIEWS Deze week was het aan Vincent Kompany in Hoogvliegers.Onvermijdelijk kwam ook RSC Anderlecht ter sprake, de club waar het allemaal begon voor Kompany. Een terugkeer naar paars-wit zit er nog niet aan te komen, maar de club zal wel altijd op de steun van de verdediger kunnen rekenen.  Lees verder »

Teodorczyk, Tielemans en Appiah blijven binnen

Teodorczyk, Tielemans en Appiah blijven binnen

ANDERE Gisteren stond er een licht uitlooptraining op het programma voor de spelers van paars-wit. Acht van de elf basisspelers tegen Charleroi, namen daar aan deel. Lukasz Teodorczyk, Dennis Appiah en Youri Tielemans, bleven binnen met kleine ongemakjes. De wedstrijd van morgen zou niet in het gedrang komen.  Lees verder »

Boucaut: "Er is ruimte voor discussie"

Boucaut:

INTERVIEWS Alexandre Boucaut geeft toe dat hij een penalty had kunnen fluiten op de fase met Lukasz Teodorczyk, maar meer wil de scheidsrechter niet kwijt over de wedstrijd. Het is niet de eerste keer dat Boucaut de verkeerde beslissingen neemt en ook niet alleen bij wedstrijden van RSC Anderlecht. Lees verder »

 28-04-2017 

U21: Anderlecht wint van Kortrijk

U21: Anderlecht wint van Kortrijk

JEUGD De beloften van Anderlecht speelden vanavond op verplaatsing bij de Kerels uit Kortrijk. Deze wedstrijd werd gewonnen met 0-1, dankzij een doelpunt vlak voor rust van Milan Corryn. Door deze overwinning komt Anderlecht aan de leiding. Ze hebben nu 2 punten voorsprong op Standard, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Lees verder »

Eerbetoon aan Guy Mertens

Eerbetoon aan Guy Mertens

ANDERE Gisteren voor de aanvang van de wedstrijd tegen Charleroi, bracht RSC Anderlecht hulde aan één van hun supporters. Guy Mertens overleed enkele dagen geleden nadat hij een kopstoot kreeg in de coulissen van het Constant Vanden Stock Stadion. Spelers en supporters applaudiseerden gedurende één minuut als eerbetoon aan Mertens. Lees verder »

Pep Guardiola lonkt naar Tielemans

Pep Guardiola lonkt naar Tielemans

TRANSFERS Volgens het Engelse Sky Sport krijgt trainer van Manchester City, Pep Guardiola, ongeveer 300 miljoen euro transferbudget krijgen. Een deeltje daarvan wil Guardiola spenderen in België, de Spanjaard zou namelijk zijn oog laten vallen hebben op, hoe kan het ook anders, Youri Tielemans.  Lees verder »

Appiah: "Nu focussen op Gent"

Appiah:

INTERVIEWS Dennis Appiah laat het hoofd niet hangen na het verlies tegen Charleroi. Het is nu belangrijk om vooruit te kijken naar de wedstrijd tegen Gent komende zondag. En nog belangrijker is het om de drie punten uit de Ghelamco Arena terug mee naar huis te nemen.  Lees verder »

Het is Everton menens

Het is Everton menens

TRANSFERS AS Monaco wordt het vaakst geciteerd als het over een transfer van Youri Tielemans gaat. Maar dat wil niet zeggen dat de andere clubs zomaar bij de pakken blijven neerzitten. Volgens Tuttomercatoweb zou Everton-voorzitter Bill Kenwright, zelf de onderhandelingen leiden met RSC Anderlecht omtrent de overgang van Tielemans.  Lees verder »

Harbaoui: "Laten zien dat ik nog leef"

Harbaoui:

INTERVIEWS Charleroi zal gisterenavond blij geweest zijn dat het in beroep ging tegen de schorsing van Anderlecht-huurling Hamdi Harbaoui. Hij bezorgde de Carolo's drie punten en smeerde zijn moederclub hun eerste verlies aan deze play-offs. Maar van echte revanche wou de Tunesiër niet spreken, of misschien toch wel een beetje. Lees verder »

Weiler: "Niet efficiënt genoeg"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler is duidelijk, RSC Anderlecht had twee penalty's moeten krijgen. Maar de coach steekt ook de hand in eigen boezem: "We waren gewoon niet efficiënt genoeg". Zondag wacht de wedstrijd in de Ghelamco Arena, een wedstrijd die moet gewonnen worden.  Lees verder »

Tielemans krijgt trap op dijbeen

Tielemans krijgt trap op dijbeen

BLESSURES Het was niet de beste wedstrjd van Youri Tielemans gisteren tegen Charleroi. In de tweede helft werd hij vervangen door Nicolae Stanciu. Hij kreeg meteen een zak ijs rond het dijbeen gewikkeld. De topper tegen Gent komt niet in gevaar. "Youri kreeg een trap tegen het dijbeen", aldus coach Weiler.  Lees verder »

Reacties na de match: "We moesten een penalty hebben"

Reacties na de match:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Uiteraard waren er niets dan ontgoochelde reacties na de partij tegen Charleroi, die met 0-1 verloren werd. Het was trouwens nog maar het tweede thuisverlies voor Anderlecht dit seizoen. Spelers en trainer waren het echter eens over één ding: "De bal moest op de stip", verwijzend naar een overduidelijke strafschopfout op Teodorczyk die niet werd gefloten door een zwak leidende Boucaut. Lees verder »

De kunst van het tijd winnen

De kunst van het tijd winnen

WEDSTRIJDEN - OPINIES Sporting Charleroi klopte vandaag Anderlecht met 0-1: proficiat daarvoor. Het was niet de mooiste match om naar te kijken, maar elke ploeg speelt naar zijn kwaliteiten en dat heeft Charleroi vandaag perfect gedaan. Eén fase uit de wedstrijd was echter ongezien ...  Lees verder »


 27-04-2017 

Eurostadion: buurtweg wordt eindelijk afgeschaft

Eurostadion: buurtweg wordt eindelijk afgeschaft

ANDERE Het zit bouwheer Ghelamco eindelijk eens mee in het stadiondossier. De Vlaams-Brabantse Deputatie heeft de buurtweg die over parking C loopt, afgeschaft. Een belangrijke stap voor het verkrijen van de bouwvergunningen voor het Eurostadion. Een klacht die ingediend werd door raadsleden van de gemeenteraad van Grimbergen, is verworpen. Lees verder »

Toch contractverlenging voor Bernier

Toch contractverlenging voor Bernier

JEUGD Het ziet ernaar uit dat Antoine Bernier dan toch bij Anderlecht zal blijven. De 19-jarige flankspeler van de beloften leek eerst geen nieuw contract te krijgen, maar nu geeft hij aan dat Anderlecht hem toch wil houden. Lees verder »

Faes: "Wil gerust bij Heerenveen blijven"

Faes:

INTERVIEWS Waar speelt Wout Faes volgend seizoen? Die vraag dringt zich stilaan op en bij FeanFan Magazine vertelt de verdediger alvast waar zijn voorkeur ligt. "Als ik bij Anderlecht geen basisplaats kan veroveren en bij Heerenveen vertrekken er spelers, wil ik wel terugkeren naar Friesland." Lees verder »

Manchester United stuurt scout naar Astridpark

Manchester United stuurt scout naar Astridpark

ANDERE Elke thuiswedstrijd van RSC Anderlecht zijn er wel enkele scouts aanwezig. Nu met het einde van het seizoen nadert en met de zomermercato in zicht, is dat niet anders. Na de dubbele confrontatie met Manchester United sturen de Engelsen een scout naar het Astridpark vanavond.  Lees verder »

Fan overleden na incident tijdens Anderlecht - Gent

Fan overleden na incident tijdens Anderlecht - Gent

ANDERE Guy Mertens is op 20 april overleden. Guy kwam al jaar en dag naar de wedstrijden van Anderlecht, maar raakte in het stadion betrokken bij een in incident tijdens de match tegen AA Gent. Daarbij kreeg hij een kopstoot te verwerken. 11 dagen later zou hij aan de gevolgen daarvan overlijden.  Lees verder »

Zondag eerste wedstrijdselectie voor Roef?

Zondag eerste wedstrijdselectie voor Roef?

ANDERE De kans bestaat dat Davy Roef zondag voor het eerst sinds zijn uitleenbeurt aan Deportivo La Coruña op het scheidsrechtersblad staat bij het eerste elftal. Eerste doelman German Lux blesseerde zich gisteren tegen Real Madrid. Raakt hij niet fit tegen zondag, dan zit Roef als tweede doelman op de bank. Lees verder »

Spajic: "Altijd in mezelf geloofd"

Spajic:

INTERVIEWS Toen Uros Spajic in de laatste uren van de zomermercato 2016, naar Anderlecht werd gehaald. Haalden velen meesmuilend de schouders op. Ondertussen heeft de Serviër de criticasters meer dan de mond gesnoerd. Zijn aankoopoptie werd al gelicht en Spajic voelt zich goed bij paars-wit, mede dankzij coach René Weier. Lees verder »

Fans: "Kara heeft gelijk"

Fans:

INTERVIEWS Kara Mbodj kreeg tijdens de wintermercato zware verwijten naar het hoofd geslingerd. De Senegalees wil daardoor de fans niet meer gaan groeten. Die geven hem gelijk maar vinden ook dat het tijd is om de strijdbijl te begraven zodat de titel met iedereen samen kan gevierd worden.  Lees verder »

Zit seizoen van Najar erop ?

Zit seizoen van Najar erop ?

BLESSURES Andy Najar kwam geblesseerd terug van zijn laatste wedstrijd met Honduras. Hij liep een spierscheur op in het dijbeen. De kans is reeël dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. De makelaar van Najar komt weldra naar Brussel om de toekomst van de Hondurees te bespreken, zijn contract loopt nog tot 2018.  Lees verder »

 26-04-2017 

Column: 30 jaar geleden

Column: 30 jaar geleden

WEBSITE - OPINIES April 1987.  Ik zal het nooit vergeten.  Het moet de elfde geweest zijn, een zaterdagavond, in Waregem.  Ongeveer halfweg de eerste helft gaat Desloover van Waregem in een banaal duel met gestrekt been over de bal en plant zo zijn voet op het steunbeen van Juan Lozano dat als een lucifer in twee breekt. 
  Lees verder »

Eerste openbaar verslag vergadering Fanboard

Eerste openbaar verslag vergadering Fanboard

ANDERE Begin van dit seizoen werd de Fanboard in het leven geroepen door RSC Anderlecht. Bedoeling was om fans (vertegenwoordigd door een beperkte groep mensen) dichter te brengen bij het dagelijks bestuur van de club. De Fanboard vormt een klankbord voor de fans waar ze vragen kunnen lanceren. Vanaf nu is het verslag van de vergadering van de Fanboard openbaar voor alle fans via deze linkLees verder »

Support the T34M - deel 2!

Support the T34M - deel 2!

WEBSITE De play-offs zijn bijna halfweg en paars-wit zit volledig op schema voor een 34ste landstitel. "Enkel Anderlecht kan Anderlecht nog van de titel houden", klonk het bij een aantal analisten. Wij delen die mening en daarom engageren we ons voor een positieve en uitbundige sfeer in het stadion, om onze spelers vooruit te stuwen richting titel.  Lees verder »

Lemmens: "Boeckx zorgt voor stabiliteit"

Lemmens:

INTERVIEWS Frank Boeckx is altijd in voor een grol en een grap. Hoe komisch hij soms ook uit de hoek komt, kan je er niet naast kijken dat hij ondertussen toch al enkele mooie statistieken kan voorleggen. Sinds hij in doel staat is het winstpercentage van paars-wit gestegen van 47% naar 74%.  Lees verder »

Spajic: "We zijn een groep vrienden"

Spajic:

INTERVIEWS Morgen speelt Anderlecht tegen Charleroi in het Constant Vanden Stock Stadion. De kans voor paars-wit om verder uit te lopen op zijn eerste achtervolgers Gent en Brugge. Iets wat ook Uros Spajic bevestigde op de persconferentie deze middag naar aanleiding van de wedstrijd van morgen. Lees verder »

Bod van 25 miljoen euro voor Tielemans

Bod van 25 miljoen euro voor Tielemans

TRANSFERS Volgens Sport/voetbalmagazine heeft RSC Anderlecht een bod ontvangen van 25 miljoen euro voor Youri Tielemans. Het zou Premier League-club Everton zijn die de strijd om de jonge middenvelder is begonnen. Toch blijft Monaco blijkbaar over de beste kaarten te beschikken om Tielemans uiteindelijk binnen te halen.  Lees verder »

Poll: parkeerproblemen het grootste euvel

Poll: parkeerproblemen het grootste euvel

WEBSITE In onze vorige webpoll gingen we op zoek naar de hoofdreden waarom jullie niet naar het stadion (zouden) afzakken om een wedstrijd bij te wonen. Een duidelijke eerste plaats wordt ingenomen door parkeerproblemen (28%). Daarom zoemt onze nieuwe poll wat verder in op de initiatieven rond parkeren. Lees verder »

Mata niet in contact met Anderlecht

Mata niet in contact met Anderlecht

TRANSFERS In tegenstelling tot wat in de media wordt beweerd, staat Clinton Mata van Charleroi niet in contact met Sporting Anderlecht. De speler wenst de Waalse club te verlaten aan het einde van het seizoen en ziet een passage bij een Belgische topclub wel zitten, "maar contact met Anderlecht was er nog niet", klinkt het. Lees verder »

Kara: "Verwijten doen pijn"

Kara:

INTERVIEWS Vorige wintermercato was er een bod van Leicester voor Kara Mbodj. Anderlecht weigerde echter één hun sterkhouders te laten gaan. Al vlug deed het gerucht de ronde dat de Senegalees niet meer wou spelen voor paars-wit, met heel wat verwijten aan zijn adres tot gevolg. Iets wat hard aangekomen is bij de verdediger. Lees verder »

Harbaoui mag finaal wel spelen

Harbaoui mag finaal wel spelen

ANDERE Hamdi Harbaoui kreeg speeldagen schorsing en stond dus aan de kant voor de wedstrijd morgen tegen Anderlecht. Charleroi besliste echter om in beroep te gaan en dat beroep kan pas vrijdag behandeld worden. Zo kan de Tunesiër alsnog met Charleroi aantreden in het Astridpark.  Lees verder »

Anderlecht zondag zeker geen kampioen

Anderlecht zondag zeker geen kampioen

WEDSTRIJDEN Paars-wit kon volgende zondag mogelijk al de titel pakken. Daarvoor mocht Brugge maximaal drie op zes pakken in de komende twee wedstrijden en mocht Gent dinsdag niet winnen van Zulte Waregem. Dat laatste gebeurde gisterenavond echter wel (0-2). Brugge speelt vandaag nog.  Lees verder »

 25-04-2017 

Frutos zondag van Gent naar bekerfinale

Frutos zondag van Gent naar bekerfinale

ANDERE De veteranen van SK Londerzeel spelen zondag de finale van de Beker van België voor Veteranen. Hoewel Anderlecht zondag aantreedt tegen AA Gent, zal Nicolas Frutos mee spelen. Intussen heeft nog een derde lid van de technische staf van Anderlecht zich aangesloten bij de veteranen van Londerzeel. Lees verder »

Harbaoui mist Anderlecht - Charleroi

Harbaoui mist Anderlecht - Charleroi

ANDERE Hamdi Harbaoui zal niet de kans krijgen om komende donderdag tegen zijn moederclub te spelen met Charleroi. De Geschillencommissie sprak zonet de straf uit voor zijn tackle op Brecht Dejaegere: twee speeldagen schorsing en een boete van 800 euro. Lees verder »

Charleroi mogelijk zonder Harbaoui naar Astridpark

Charleroi mogelijk zonder Harbaoui naar Astridpark

ANDERE Hamdi Harbaoui wordt momenteel uitgeleend aan Charleroi door Anderlecht. De Tunesische spits keek wellicht uit naar het duel van donderdag in het Astridpark. Alleen bestaat de kans dat hij zal moeten toekijken vanuit de tribune. De Geschillencommissie spreekt zich deze namiddag uit over de straf voor Harbaoui die, met twee voeten vooruit, Brecht Dejaegere takelde vorig weekend.  Lees verder »

"Chapeau voor bestuursgroep van Anderlecht"

INTERVIEWS René Weiler is stilaan goed bezig met zijn grote gelijk te bewijzen. In november zag het er nochtans niet goed uit voor de Zwitser. Maar RSC Anderlecht behield het vertrouwen in zijn trainer en ging als één man achter hem staan. "Chapeau daarvoor", zegt Vanhaezenbrouck, "Bij een andere club had Weiler misschien al lang buiten gelegen." Lees verder »

Blijft N'Sakala in Turkije ?

Blijft N'Sakala in Turkije ?

TRANSFERS Fabrice N'Sakala werd in het begin van het seizoen uitgeleend aan het Turkse Alanyaspor, een aankoopoptie is er niet. De Fransman voelt zich goed in Turkije en ook de club is tevreden over de prestaties van de Congolese international. Een definitieve overgang behoort dus tot de mogelijkheden, vooral omdat de linksachter geen toekomst heeft bij paars-wit.  Lees verder »

Anderlecht informeert naar Vanlerberghe

Anderlecht informeert naar Vanlerberghe

TRANSFERS Jordi Vanlerberghe is gewild bij de Belgische clubs. De polyvalente middenvelder/verdediger van KV Mechelen mag op intresse rekenen van Anderlecht, Club Brugge en AA Gent. Ook Standard probeerde hem vorige winter al binnen te halen. Anderlecht luisterde al eens bij KV Mechelen voor de vraagprijs van Vanlerberghe. Lees verder »

"Stanciu moet werken voor een basisplaats"

INTERVIEWS Tijdens de topper tegen Club Brugge mocht Nicolae Stanciu toekijken. Youri Tielemans en Sofiane Hanni spelen geregeld de Roemeen uit de ploeg. De manager van Stanciu, Anamaria Prodan, zegt dat Stanciu 'moet rechtstaan als een man' en vechten voor zijn basisplaats. Lees verder »


 24-04-2017 

Anderlecht-Online op Google+

Anderlecht-Online op Google+

WEBSITE Je kan Anderlecht-Online nu ook volgen op Google+. Door onze pagina te volgen, ben je steeds op de hoogte van de meest belangrijke updates door dit social media kanaal. Anderlecht-Online was reeds actief op Flickr, YouTube, Facebook en Twitter. Lees verder »

Beloften spelen 1-1 gelijk tegen Club Brugge

Beloften spelen 1-1 gelijk tegen Club Brugge

JEUGD De paars-witte beloften hebben vanavond 1-1 gelijkgespeeld tegen Club Brugge. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Club Brugge kwam na 10 minuten op voorsprong via hun Kroatische topschutter, Fran Brodic. Voor Anderlecht kon Jorn Vancamp nog voor rust gelijkmaken. Lees verder »

Vanden Stock blijft voorzitter Pro League

Vanden Stock blijft voorzitter Pro League

ANDERE Roger Vanden Stock blijft voorzitter van de Pro League. De Anderlechtvoorzitter verlengde, op vraag van de Pro League, zijn mandaat met twee jaar. In de Raad van Bestuur zetelt (onder andere) ook Herman Van Holsbeeck. Bij het Uitvoerend Comité is Daniel Spreutels actief.  Lees verder »

Delferière fluit AA Gent - Anderlecht

Delferière fluit AA Gent - Anderlecht

ANDERE Zondag verplaatst Anderlecht zich naar de Ghelamco Arena in het kader van de zesde speeldag van play-off 1. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut, Peter Hermans, Wim Smet en Frederik Geldhof. Aftrap is voorzien om 14u30. De wedstrijd van komende donderdag staat onder leiding van Alexandre Boucaut. Lees verder »

Schoon volk in tribune

Schoon volk in tribune

ANDERE RSC Anderlecht liet niets aan het toeval over voor de topper tegen Club Brugge. Het nodigde enkele ex-spelers uit voor de aftrap. Marcin Wasilewski had speciaal de overstap uit Engeland gemaakt om de topper bij te wonen. De Pool is nog altijd enorm geliefd bij het Anderlecht-publiek, de applausmeter ging dan ook de hoogte in.  Lees verder »

Kopbalgoal aan 93 km per uur

Kopbalgoal aan 93 km per uur

ANDERE Kara Mbodj tekende gisteren voor de 2-0 tegen Club Brugge. Hij kopte de bal tegen 93 km per uur voorbij Butelle. Niet slecht, De afstandtreffers van Youri Tielemans op Oostende vlogen binnen tegen 121 en 124 km per uur. Geen flauwe kopbal dus van de Senegalees. Lees verder »

 23-04-2017 

"Anderlecht, hoofdstad van het Belgisch voetbal"

ANDERE Een topper vraagt ook een top-tifo en daar zorgt supportersgroep Mauve Army voor. Ook nu hebben ze hun beste beentje voorgezet met direct een duidelijke boodschap naar Club Brugge toe: "Anderlecht, hoofdstad van het Belgisch voetbal. Niet arrogant, gewoon de beste." Met het palmares van paars-wit nog eens duidelijk bij vermeld.  Lees verder »

"Serieuze stap richting titel gezet"

INTERVIEWS Bleven de titeldromen de voorbije weken nog wat getemperd bij RSC Anderlecht, worden die na de wedstrijd van vandaag tot stilaan luidop uitgesproken. Het was een dolgelukkige Youri Tielemans die Play Sports te woord stond: "Deze overwinning is een serieuze stap richting titel." Lees verder »

Weiler: "Zo snel mogelijk kampioen worden"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler was een tevreden man na afloop van de topper tegen Club Brugge. Al had hij wel nog een kleine opmerking: de score van paars-wit kon gerust hoger gelegen hebben. De coach benadrukt dat er nu maar één doel is: de titel halen en liefst zo snel mogelijk. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

Voorbeschouwing: Anderlecht - Club Brugge

WEDSTRIJDEN Nu het Europese avontuur erop zit, rest er voor Anderlecht nog één doel, het hoofddoel: de landstitel. Op de vierde speeldag van Play-off 1 krijgt Anderlecht straks Club Brugge op bezoek. Bij winst kan het de uittredende kampioen nu al uit de titelrace slaan. Lees verder »

 22-04-2017 

"Faes heeft zich geweldig hersteld"

INTERVIEWS De 1-0-overwinning van Heerenveen tegen Willem II deed Wout Faes enorm veel deugd. "Na de kritiek van vorig weekend heb ik getoond dat ik beter kan", vertelde hij achteraf. Ook Heerenveen-coach Jurgen Streppel had na de wedstrijd lof voor Faes.  Lees verder »

Proto: "Anderlecht wordt sowieso kampioen"

Proto:

INTERVIEWS Matchwinnaar bij KV Oostende gisterenavond was Silvio Proto. Hij deed enkele cruciale reddingen waardoor AA Gent niet verder dan kwam dan een gelijkspel. Daardoor worden de Buffalo's teruggeslagen in de titelstrijd. Anderlecht mag Silvio Proto dus dankbaar zijn, al wil de doelman daar niet van weten: "Anderlecht wordt sowieso kampioen." Lees verder »

Applaus van de voorzitter

Applaus van de voorzitter

ANDERE De paars-wit supporters oogsten heel wat lof voor hun gedrag en prestaties tijdens de wedstrijd op Old Trafford. Ze kregen dan ook terecht applaus van José Mourinho, Paul Van Himst, Jan Mulder en Eddy Merckx. Maar ook de voorzitter Roger Vanden Stock kwam een kwartier na afluiten applaudiseren voor het uitvak. Hij vierde met hen en stak verschillende keren de duimen omhoog.  Lees verder »

Preud'Homme dan finaal toch niet geschorst

Preud'Homme dan finaal toch niet geschorst

ANDERE Het begon op een soap te lijken. De reviewcommissie riep Michel Preud'Homme op het matje voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd tegen Charleroi. Er werden twee speeldagen effectieve schorsing geëist. De geschillencommissie sprak hem vrij. Het Bondsparket ging in beroep. Dat is nu ook van tafel geveegd. Preud'Homme is vrijgesproken en mag dus in de dug-out zitten morgen in het Astridpark.  Lees verder »

"Het wordt moeilijk hen te houden"

INTERVIEWS Anderlecht geeft al weken aan dat het er alles zal aan doen om Youri Tielemans en Leander Dendoncker nog een seizoen op Neerpede te houden. Maar of dat gaat lukken? Roger Vanden Stock heeft nu voor de eerste keer dat die opdracht heel moeilijk zal voor Anderlecht.  Lees verder »

Van Holsbeeck: "Vervangingen waren logisch"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS René Weiler kreeg heel wat kritiek voor de wissels van Sofiane Hanni en Lukasz Teodorczyk. De medische staf en het bestuur staan als één man achter de beslissing van hun coach en nemen hem dan ook in bescherming. De topper van morgen tegen Club Brugge is te belangrijk om te verwaarlozen.  Lees verder »

Medische staf gaf teken voor wissel Hanni

Medische staf gaf teken voor wissel Hanni

INTERVIEWS René Weiler die op het uur Sofiane Hanni wisselt op Old Trafford. Het blijft nazinderen bij de supporters. Hoofd van de medische staf, Jochen De Coene, zegt dat hij en zijn staff de oorzaak zijn voor de wissel van Hanni. Via het gps-systeem zagen ze de fysieke waarden van de Franse Algerijn snel dalen. Lees verder »


 21-04-2017 

Drie keer goed nieuws voor Faes

Drie keer goed nieuws voor Faes

ANDERE Wout Faes speelde vanavond opnieuw negentig minuten met Heerenveen en samen met zijn ploegmaats slaagde hij erin om de nul te houden. Tegen Willem II werd het 1-0. Bovendien heeft Faes een goede kans om het seizoen als titularis vol te maken en geniet hij volop de steun van zijn coach. Lees verder »

Mourinho: "De Anderlecht-supporters waren fantastisch"

Mourinho:

INTERVIEWS Het was een vermoeide maar gelukkige José Mourinho die gisteren na de wedstrijd de pers te woord stond. Hij gaf toe dat het een zware opdracht was voor zijn troepen om uiteindelijk de overwinning binnen te halen. Na afluiten begaf de Portugees zich naar het Anderlecht-vak om te applaudiseren voor de supporters.  Lees verder »

Ibrahimovic maanden out met zware knieblessure

Ibrahimovic maanden out met zware knieblessure

ANDERE In de laatste seconde van de gewone speeltijd verdraaide Zlatan Ibrahimovic gisteren tijdens Manchester United - Anderlecht zijn knie. De gevolgen zijn zwaar: de spits zal dit seizoen niet meer in actie komen. Mogelijk staat hij zelfs negen maanden aan de kant. Lees verder »

Engelse pers vol lof over Anderlecht

Engelse pers vol lof over Anderlecht

ANDERE Dat RSC Anderlecht strijdend ten onder gegaan is op Old Trafford, is ook de Engelse pers niet ontgaan. En niet alleen de ploeg krijgt felecitaties, ook hun supporters. Ook de puntentoekenning van de kranten aan de spelers was niet mis. The Mirrorheeft Kara, Spajic en Dendoncker een 8. Lees verder »

"Fier op de getoonde mentaliteit"

INTERVIEWS Youri Tielemans was vooral fier na de prestatie op Old Trafford, maar kon ook zijn ontgoocheling niet verbergen. De jonge middenvelder had graag de strafschoppen gehaald. De ploeg heeft hoendanook mentaal een boost gekregen voor de wedstrijd tegen Club Brugge komende zondag. En dat zal nodig zijn, want de vermoeidheid zal toch ook stilaan beginnen toe te slaan.  Lees verder »

Opinie: Merci aan alle supporters

Opinie: Merci aan alle supporters

OPINIES Net terug van een fantastische Europese uitwedstrijd. En het was er eentje om in te kaderen. Ons ploeg heeft gevochten als leeuwen en wij hebben gezongen alsof er ons leven van afhing. Het leverde ons nadien applaus op José Mourinho, Eddy Merckx, Paul Van Himst, Jan Mulder en ook onze voorzitter Roger Vanden Stock is speciaal teruggekomen om te applaudiseren voor alle paars-wit supporters op Old Trafford.  Lees verder »

Lichte blessure voor Hanni

Lichte blessure voor Hanni

BLESSURES Dat Sofiane Hanni na 64 minuten naar de kant werd gehaald, had ook een medische reden. "Hanni was lichtgeblesseerd, voor en tijdens de wedstrijd", legde René Weiler uit. Wat er precies aan de hand is, wilde Weiler niet kwijt. Lees verder »

Wasilewski en Defour in de tribune

Wasilewski en Defour in de tribune

ANDERE Marcin Wasilewski en Steven Defour waren gisteren aanwezig om hun voormalige ploegmaats aan te moedigen tegen Manchester United. Ook oud-bondscoach Marc Wilmots tekende present. Als bondscoach van Ivoorkust scoutte hij zijn verdediger Eric Bailly van Manchester United. Lees verder »

Van den Brom is Roef niet vergeten

Van den Brom is Roef niet vergeten

TRANSFERS Zoals verwacht komt Davy Roef bij Deportivo niet aan spelen toe en het is onduidelijk of hij volgend seizoen nog toekomst heeft bij Anderlecht. Verschillende clubs volgen de situatie op de voet en één van hen is AZ Alkmaar, de club van John van den Brom. Lees verder »

 20-04-2017 

Guillaume Gillet wil niet voor Standard spelen

Guillaume Gillet wil niet voor Standard spelen

ANDERE De Rouches kunnen Guillaume Gillet uit hun hoofd zetten. Dat meldde de Nantes-speler zelf nadat gisteren bekend werd dat ze bij Standard in hem een mogelijke steunpilaar zien voor volgend seizoen. Gillet vindt die belangstelling wel fijn, maar zo zegt de voormalige speler van FC Luik en Anderlecht: 'Spelen voor Standard, dat is een brug te ver'. Lees verder »

Bondsparket in beroep tegen vrijspraak Preud'Homme

Bondsparket in beroep tegen vrijspraak Preud'Homme

ANDERE Michel Preud'Homme werd vrijgesproken door de Geschillencommissie voor zijn gedrag tijdens de wedstrijd Brugge-Charleroi. Het Bondsparket is het daar echter niet mee eens en gaat in beroep. Er was initieel een schorsing van twee wedstrijden gevraagd waardoor Preud'Homme de match tegen Anderlecht zou missen. Lees verder »

Met Rashford en Rooney?

Met Rashford en Rooney?

WEDSTRIJDEN Rashford speelde afgelopen weekend tegen Chelsea een briljante partij voor Manchester. De roep van fans en pers om ook tegen Anderlecht met Rashford te spelen, is groot. Daarenboven keert ook Wayne Rooney terug uit blessure.   Lees verder »

 19-04-2017 

Naar Manchester met Tomorrowland-vliegtuig

Naar Manchester met Tomorrowland-vliegtuig

ANDERE RSC Anderlecht is ondertussen al even aangekomen in Manchester. Brussels Airlines zorgde voor een apart vliegtuig voor de vlucht naar Engeland, namelijk het Tomorrowland-vliegtuig. De club wil ook iedereen laten meegenieten van de verplaatsing naar de Theater Of Dreams, zo stapten ook Andy Najar en Adrien Trebel op het vliegtuig. Aimé Anthuenis is de eregast.  Lees verder »

Gillet naar Standard? "Ik val uit de lucht"

Gillet naar Standard?

INTERVIEWS Standard Luik is op de dool, vorige maandag ontsloeg het zijn trainer, de zoveelste. Het zou voor volgend seizoen, Guillaume Gillet, op de verlanglijst staan hebben. Maar de manager van Gillet, Guy Bonny, zegt dat daar niets van aan is. Al wil dat niet zeggen dat een eventuele transfer niet mogelijk is. Lees verder »

Engelse interesse voor Trezeguet

Engelse interesse voor Trezeguet

ANDERE De kans is groot dat Mahmoud 'Trezeguet' Hassan, volgend seizoen nieuwe oorden mag opzoeken. De Egyptenaar wordt momenteel uitgeleend aan Moeskroen. René Weiler is van mening dat Trezeguet een gebrek heeft aan tactische discipline. Er zou al interesse zijn uit Engeland, bij name van Liverpool. Lees verder »

Van Himst: "Anderlecht zal op 100% moeten spelen"

Van Himst:

INTERVIEWS Paul Van Himst geeft toe dat een kwalificatie morgen zal moeilijk zijn tegen Manchester United. Maar in het voetbal weet je nooit. Het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen was al te merken in het Astridpark, vooral de eerste helft. Maar morgen is de wedstrijd op Old Trafford: "Dat is helemaal iets anders", aldus Van Himst. Lees verder »

Ook Trebel mee naar Engeland

Ook Trebel mee naar Engeland

WEDSTRIJDEN Rond dit moment vertrekt Anderlecht vanop Zaventem naar Manchester. Niet alleen de geblesseerde Andy Najar reist mee, ook Adrien Trebel doet dit. De middenvelder is niet speelgerechtigd, maar zal zijn maats morgen aanmoedigen vanop de tribunes van Old Trafford. Lees verder »

Anderlecht kan nog opleidingsvergoeding krijgen

Anderlecht kan nog opleidingsvergoeding krijgen

ANDERE Everton heeft een prijskaartje van 118 miljoen euro op Romelu Lukaku geplakt. Het leuke daaraan is, dat als Romelu verhuisd naar een internationale club genre Real Madrid, Anderlecht nog een opleidingsvergoeding van 2;36 miljoen kan krijgen. Wordt het echter een andere club in de Premier League dan is er geen opleidingsvergoeding. Lees verder »

Win je abonnement terug tijdens play-offs

Win je abonnement terug tijdens play-offs

ANDERE De supporters van paars-wit kunnen vanaf nu hun abonnement voor volgend seizoen al verlengen. Bovendien maken ze kans om hun abonnement terug te winnen tijdens de play-offs. RSC Anderlecht en Proximus slaan voor die actie de handen in elkaar. Je kan er trouwens nog een Tuttimus-pakket voor één jaar bovenop winnen. Bekijk hier het promofilmpje. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nog maximum drie seizoenen"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Het zijn drukke dagen voor Herman Van Holsbeeck, Europees voetbal, de topper tegen Club Brugge. "Maar het is een gezellige drukte", zegt de general manager, om er meteen aan toe te voegen, "Nog maximum drie seizoenen". Europees voetbal is leuk, maar ook bij Van Holsbeeck primeert de titel. Lees verder »

26.460 km op de teller

26.460 km op de teller

ANDERE Meevaller voor Anderlecht is dat Manchester United niet ver reizen is. Op ongeveer drie kwartier sta je in Manchester met het vliegtuig. Paars-wit legde al heel wat kilometers af dit seizoen voor zijn Europese verplaatsingen, 26.460 km in totaal. Samen goed voor 16 uur en 37 minuten in het vliegtuig Lees verder »

Rust voor Kara ?

Rust voor Kara ?

ANDERE René Weiler kan met een volledig, op Andy Najar na, fitte ploeg afreizen naar Manchester. Ook doelman Rubén Andrade is fit geraakt. De coach denkt er wel over na om eventueel Kara Mbodj te laten rusten. Dan vooral met de topper tegen Club Brugge in gedachten.  Lees verder »

3.100 paars-wit fans naar Manchester

3.100 paars-wit fans naar Manchester

ANDERE De supporterclubs kregen 2400 tickets om onderling te verdelen. Die werden vlot aan de man gebracht. Voorts reizen er ook heel wat vips, sponsors, familie van spelers en dergelijke mee af naar Engeland. Wellicht reizen er nog eens 700 extra fans af om de wedstrijd ter plekke te volgen.  Lees verder »


 18-04-2017 

Opinie: "Cynisch en klinisch?"

Opinie:

WEBSITE - OPINIES

In zijn terugblik op het voorbije voetbalweekend had Peter Vandenbempt het deze ochtend op Radio 1 onder andere over de uitmatch van Anderlecht op het veld van Oostende en stelde hij dat paars-wit nog maar een keer “cynisch en klinisch drie punten was gaan pakken”.

Lees verder »

Preud'homme niet geschorst tegen Anderlecht

Preud'homme niet geschorst tegen Anderlecht

ANDERE De Geschillencommissie heeft Michel Preud'homme geen schorsing opgelegd voor zijn wangedrag nadat Club Brugge vorig weekend een strafschop tegen zich gefloten kreeg. De Brugse oefenmeester mag zondag tegen Anderlecht zijn manschappen dus gewoon coachen vanop de bank. Lees verder »

Drie keer raden wie Anderlecht - Club Brugge fluit

Drie keer raden wie Anderlecht - Club Brugge fluit

ANDERE Een verrassing is het al niet meer, eerder een traditie. Serge Gumienny is aangeduid om de topper van komende zondag tussen Anderlecht en Club Brugge, in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Jimmy Cremers, Kristof Meers, Kevin Monteny, Nicolas Laforge en Christof Dierick. Aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 18u. Lees verder »

Faes: "Dit zijn harde lessen"

Faes:

ANDERE Na zijn veelbelovend debuut vergaat het Wout Faes momenteel minder bij Heerenveen. Na de 5-1-nederlaag van zondag tegen Ajax krijgt de Anderlecht-huurling kritiek te slikken. Toch probeert hij het positieve ervan in te zien. "Hier leer ik uit." Lees verder »

France Football zet Hanni op 1

France Football zet Hanni op 1

ANDEREFrance Football maakt elke week een top vijf van de 5 beste Afrikaanse voetballers. De hoofdprijs is deze week weggelegd voor Sofiane Hanni met zijn pareltje tegen Oostende. France Footballlooft de Franse Algerijn en vergelijkt het doelpunt met eentje van Messi of Neymar. Lees verder »

UEL: Spaanse scheidsrechter op Old Trafford

UEL: Spaanse scheidsrechter op Old Trafford

ANDERE De 43-jarige Spanjaard Undiano Mallenco, is door UEFA aangeduid om het duel tussen Manchester United en RSC Anderlecht in goede banen te leiden. Mallenco is sinds 2000 actief in de Primera División; de Spaanse hoogste voetbalklasse, waar hij in 2005 en 2007 de prijs kreeg voor beste scheidsrechter in de Primera Division. Lees verder »

Dimata zegt niet nee tegen Anderlecht

Dimata zegt niet nee tegen Anderlecht

ANDERE Landry Dimata ziet een passage bij een Belgische topclub wel zitten. Meteen voegt hij er ook aan toe dat een transfer bij Anderlecht misschien wel tot de mogelijkheden behoort. Dimata wil vooral titels winnen, zoals elke speler. Indien het buitenland niet lukt volgens seizoen, is Anderlecht zeker één van de kanshebbers. Lees verder »

UEL: Trekking halve finale en finale op 21 april

UEL: Trekking halve finale en finale op 21 april

ANDERE Laat ons even vooruitkijken. Stel dat Anderlecht het donderdag haalt van Manchester United, dan weet het de dag nadien tegen wie het het opneemt in de halve finale. De trekking is namelijk voorzien op vrijdagmiddag 21 april. 4 en 11 mei worden de halve finales gespeeld en op 24 mei de finalte te Solna (Zweden) in de Friends Arena. Maar eerst donderdag, iets van vel en beer, je weet wel. Lees verder »

Rubén traint weer

Rubén traint weer

BLESSURES Rubén Andrade zat vorige zondag niet in de kern tegen KV Oostende, de Spanjaard sukkelde met een kuitblessure. René Weiler liet weten dat zijn aanwezigheid op Old Trafford twijfelachtig was. Maar Rubén hernam gisteren weer de training en raakt dus mogelijk fit voor de verplaatsing naar Manchester United. Lees verder »

Boeckx heeft een beetje rugproblemen

Boeckx heeft een beetje rugproblemen

INTERVIEWS Tijdens de vorige interlandbreak kreeg Frank Boeckx een infiltratie in de rug. Zijn problemen zijn daarmee niet helemaal opgelost maar het helpt wel. Drie wedstrijden op één week is dus nefast voor de doelman. "Maar dat komt wel goed", is Boeckx er gerust in. Lees verder »

Vier hechtingen voor Spajic

Vier hechtingen voor Spajic

BLESSURES Uros Spajic kwam vorige zondag nogalhard in aanraking met Landry Dimata. De Seviër had even verzorging nodig had langs de lijn waar hij ter plaatse geniet werd ter hoogte van het jukbeen. Uiteindelijk had Spajic vier hechtingen nodig  Lees verder »

 17-04-2017 

Anderlecht loopt zes punten uit

Anderlecht loopt zes punten uit

WEDSTRIJDEN Na Oostende - Anderlecht gisteren stonden vandaag de twee overige duels in Play-off 1 op het programma. Club Brugge kon opnieuw niet winnen en zo loopt Anderlecht zes punten uit. Gent won wel en nestelt zich naast Club op de tweede plaats. Lees verder »

U17 Future Cup: Anderlecht eindigt als vierde

U17 Future Cup: Anderlecht eindigt als vierde

JEUGD De U17 van Anderlecht hebben op de Aegon Future Cup na de halve finale ook de partij om de derde plaats verloren. Tegen een selectie van spelers uit de Japanse J-League verloor paars-wit met maar liefst 7-0. Eindwinnaar werd Ajax. Dat versloeg in de finale Bayern München met 2-0. Lees verder »

Vancamp herneemt training

Vancamp herneemt training

BLESSURES Na drie weken afwezigheid is Jorn Vancamp klaar om de trainingen opnieuw te hernemen. De jonge aanvaller blesseerde zich aan de enkel, eind maart met de Belgische U19 tegen Zweden. Normaal is hij terug inzetbaar bij de U21 voor de eindstrijd in de play-offs en de finale van de Beker van België.  Lees verder »

 16-04-2017 

Teller Dendoncker staat nu op vijftig

Teller Dendoncker staat nu op vijftig

ANDERE Leander Dendoncker speelde vanavond op KV Oostende zijn vijftigste wedstrijd van dit seizoen. Opvallend daarbij: telkens begon hij in de basis en nooit werd hij gewisseld. Wel moest hij één keer vroegtijdig gaan douchen na een rode kaart. Lees verder »

Manchester United verslaat Chelsea

Manchester United verslaat Chelsea

ANDERE Wat Manchester United donderdag tegen Anderlecht niet kon, lukte vandaag wel: winnen. Sterker nog, vanmiddag op Old Trafford was Chelsea de tegenstander. De Mancunians haalden het met 2-0 van de leider in de Premier League. Lees verder »

Spajic geblesseerd aan jukbeen

Spajic geblesseerd aan jukbeen

BLESSURES Uros Spajic is nog steeds herstellende van een gebroken neus. Tijdens een hard duel met Dimata wordt Spajic ter plaatste dichtgeniet ter hoogte van het jukbeen. De Servische verdediger kon de wedstrijd wel uitspelen.  Lees verder »

Rubén heeft kuitblessure

Rubén heeft kuitblessure

BLESSURES Mile Svilar begon op de bank tegen KV Oostende in plaats van Rubén Martinez. De Spaanse doelman heeft last van een kuitblessure en reisde daardoor niet mee af naar de kust. Het is momenteel niet duidelijk hoe erg de blessure is. Ook niet of de Spanjaard klaar geraakt voor de wedstrijd van donderdag op Old Trafford.  Lees verder »

Hanni: "Uitfluiten hoort erbij"

Hanni:

INTERVIEWS Twee belangrijke acties bezorgden RSC Anderlecht de overwinning in de Versluys Arena. Frank Boeckx die een penalty stopte. En Sofiane Hanni die scoorde nadat hij vier verdedigers van Oostende voorbij ging. Een goal die deugd deed nadat hij de afgelopen weken nogal wat kritiek kreeg te verwerken.  Lees verder »

Trebel: "Collectieve prestatie is het enige wat telt"

Trebel:

INTERVIEWS Adrien Trebel mocht starten tegen KV Oostende. De laatste wedstrijden krijgt hij meer en meer speelminuten bij Anderlecht. Europese mag Trebel niet meespelen omdat hij al Europees speelde met Standard. Maar de Fransman toont zich geduldig en is blij met elke speelminuut dat hij krijgt. En het belangrijkste is ook voor hem, de drie punten die terug meegaan naar Brussel.  Lees verder »

Weiler: "Blij voor Hanni"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler beseft dat zijn ploeg goed weggekomen is op het einde van de eerste helft. Gelukkig pakte Frank Boeckx de penalty. Sofiane Hanni bezorgde enkele minuten na de start van de tweede helft, voor een goal waar een prachtige actie aan vooraf ging: "Ik ben heel blij voor Hanni", zei de coah na de wedstrijd.  Lees verder »

FT: Oostende - RSC Anderlecht 0-1

FT: Oostende - RSC Anderlecht 0-1

WEDSTRIJDEN Paars-wit opent vandaag play-off 1 op het veld van KV Oostende. Coach Weiler voerde maar liefst zes wissels door tegenover vorige donderdag tegen Manchester. U kan de wedstrijd live bij ons volgen via dit artikel met een snel en uitgebreid verslag. Vergeet niet om de browser manueel te verversen. Lees verder »

Opstelling: zes nieuwe namen

Opstelling: zes nieuwe namen

WEDSTRIJDEN In vergelijking met de Europese wedstrijd tegen Manchester United voert René Weiler zes wissels door in zijn basiself voor de partij tegen KV Oostende. Boeckx, Spajic, Trebel, Hanni, Chipciu en Teodorczyk nemen hun plaats weer in. Verder valt het op dat niet Rubén maar Mile Svilar als tweede doelman op de bank zit. Lees verder »

Video: RSCA Dames in finale Beker van België

Video: RSCA Dames in finale Beker van België

DAMES De Finale van de Beker van België voor de vrouwen gaat door op zaterdag 13 mei 2017 te Mechelen. Ze wordt betwist tussen Anderlecht en Gent. De paars-witte vrouwen wonnen de halve finale van Standard met 1-0. Tine De Caigny tekende voor het enige doelpunt. Hier kan je een samenvatting van de wedstrijd bekijken.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

Voorbeschouwing: Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Tussen de Europese duels tegen Manchester United wacht Anderlecht vanavond een competitiewedstrijd tegen KV Oostende. Na het gelijkspel vorige week tegen Gent moet paars-wit vanmiddag de drie punten pakken om op schema te blijven voor een 34e landstitel. Lees verder »

Anthuenis: "Niet teveel respect tonen"

Anthuenis:

INTERVIEWS 16 jaar geleden stond Aimé Anthuenis op Old Trafford met Anderlecht, komende week reist hij opnieuw richting Manchester als genodigde van RSC Anderlecht. Anthuenis wil alvast wat raad meegeven voor René Weiler: "Hij moet niet met teveel respect afreizen naar Old Trafford. Maar hij komt er zeker en vast in een heksenketel terecht." Lees verder »

Mister Michel op Facebook Live van Het Laatste Nieuws

Mister Michel op Facebook Live van Het Laatste Nieuws

ANDERE Michel Verschueren werd enkele weken geleden nog geopereerd aan een tumor op de darmen. Maar stilzitten is niets voor de zilveren vos. Komende dinsdag is hij te gast op de Facebook Live van Het Laatste Nieuws. Hij blikt er terug op de derde speeldag van play-off 1. Vanaf 14u kan je hier de live volgen en je eventuele vragen stellen.  Lees verder »

Chelsea wil iedereen aftroeven met bod op Tielemans

Chelsea wil iedereen aftroeven met bod op Tielemans

TRANSFERS Afgelopen donderdag zat er een scout van Chelsea in de tribune in het Astridpark om Youri Tielemans te bekijken. Volgens het Engelse Daily Expressbereidt de Londense topclub een topbod voor op de jonge middenvelder eens de transferperiode van start gaat. Het wil daarmee alle andere gegadigden aftroeven.  Lees verder »

Peeters: "We schitteren door het collectief"

Peeters:

INTERVIEWS De U17 van Anderlecht hebben hun start niet gemist op de ABN Amro Future Cup georganisseerd door Ajax Amsterdam. Trainer René Peeters is meer dan fier op zijn groep: "We hebben een goeie groep die vooral schittert door het collectief", zegt Peeters op de officiële website van RSC Anderlecht. Lees verder »

Anthuenis: "Moeilijke wedstrijd voor Anderlecht"

Anthuenis:

INTERVIEWS RSC Anderlecht trekt later op de dag richting KV Oostende. Aimé Anthuenis verwacht er een moeilijke wedstrijd voor paars-wit. Bovendien zal de wedstrijd van Manchester United ook nog in de benen zitten. Afwachten hoe de meeste spelers deze verteerd hebben. En dan is er ook nog Proto en Canesin, die zich zullen willen tonen tegenover hun ex-club. Lees verder »

 15-04-2017 

Kompany scoort opnieuw sinds 2015

Kompany scoort opnieuw sinds 2015

ANDERE We durven het bijna niet schrijven, maar het lijkt erop dat de lijdensweg van Vincent Kompany ten einde is. Nadat hij al opnieuw op het veld stond, komt hij nu ook opnieuw tot scoren, dat was al geleden van augustus 2015.  Lees verder »

Perfecte start van de U17 op prestigieus tornooi

Perfecte start van de U17 op prestigieus tornooi

JEUGD De paars-witte U17 konden niet beter starten op het prestigiueze ABN Amro Futere Cup tornooi, georganisseerd door Ajax Amsterdam. Ze wonnen hun eerste twee wedstrijden tegen Arsenal en Bayern Munchen, waardoor ze zo goed als zeker zijn van de halve finale. Met deze mooie start zit er misschien wel een vijfde finale in op de acht edities dat Anderlecht al deelnam. Lees verder »

Vanden Stock: "Aangenaam verrast door unieke sfeer"

Vanden Stock:

ANDERE Vorige donderdag speelde Anderlecht thuis tegen Manchester United. Dankzij een buffelstoot van Leander Dendoncker sleepte paars-wit een gelijkspel uit de wacht. "En dankzij zijn supporters", laat Roger Vanden Stock weten, "Wij waren allemaal aangenaam verrast door de unieke sfeer." Lees verder »

Tielemans nu ook door Marseille gevolgd

Tielemans nu ook door Marseille gevolgd

TRANSFERS Youri Tielemans zou nu ook door Olympique Marseille worden gevolgd. Na PSG, Monaco en Lyon, is Marseille dus de vierde Franse club die naar de diensten van de middenvelder hengelt. Meer dan waarschijnlijk zal de Zuid-Franse club echter niet kunnen voldoen aan de vraagprijs van Anderlecht. Lees verder »

Anderlecht wil Trezeguet verkopen

Anderlecht wil Trezeguet verkopen

TRANSFERS Anderlecht tastte vorig jaar nog diep in de buidel om de aankoopoptie op Mahmoud Trezeguet Hassan te lichten. Maar de 22-jarige Egyptische middenvelder, die dit seizoen werd uitgeleend aan Moeskroen, past niet in de plannen van coach René Weiler en moet daarom weg. Lees verder »

 14-04-2017 

U17 naar ABN Amro Future Cup

U17 naar ABN Amro Future Cup

JEUGD Ajax Amsterdam organisseert naar goede gewoonte opnieuw de ABN Amro Future Cup tijdens komend paasweekend. Ook de U17 van RSC Anderlecht neemt opnieuw deel aan dit toernooi. Ondermeer Arsenal, Bayern Munich en Paris Saint-Germain zijn de tegenstander van de jonge paars-witte U17 spelers. Lees verder »

KVO-Anderlecht: met Teodorczyk maar zonder Najar

KVO-Anderlecht: met Teodorczyk maar zonder Najar

BLESSURES Lukasz Teodorczyk mocht gisteren invallen tegen Manchester United. De Pool lijkt de invalbeurt goed verwerkt te hebben, dat laat RSC Anderlecht weten. Hij zal dan ook inzetbaar zijn komende zondag tegen KV Oostende. Andy Najar zal er nog niet bij zijn, hij is nog altijd herstellende van zijn blessure. Lees verder »

Poll: U verkiest de titel boven de Europa League finale

Poll: U verkiest de titel boven de Europa League finale

WEBSITE Anderlecht is Europees nog niet uitgeteld, maar slechts 33% van onze bezoekers verkiest het spelen van de Europa League finale boven een titel. Dat wil zeggen dat jullie duidelijk meer belang hechten aan een nieuwe landstitel. Vermoedelijk zit de rechtstreekse plaatsing voor de Champions League daar ook voor een groot stuk tussen.  Lees verder »

UEL team van de week mét Kara en Dendoncker

UEL team van de week mét Kara en Dendoncker

ANDERE De sterke prestatie van Anderlecht gisteren bleef niet onopgemerkt, vooral de defensieve kwaliteiten van Kara Mbodj en de goal van Leander Dendoncker. Zij worden beide beloond met een plaatsje in het UEFA Europa League team van de week. Proficiat jongens !! Opvallend: nergens een spoor van Manchester United in het Elftal van de Week. Lees verder »

Rubén: "We zijn er goed uitgekomen"

Rubén:

INTERVIEWS De kans is groot dat Rubén Andrade zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft in het Constant Vanden Stock Stadion. De Spaanse doelman heeft gisteren wel aangetoond dat Anderlecht op hem kan rekenen. De doublure van Frank Boeckx was kansloos tegen de treffer van Mkhitaryan, maar zette voorts een mooie prestatie neer. Lees verder »

Hoog bezoek in de tribunes

Hoog bezoek in de tribunes

ANDERE Dat het treffen tussen RSC Anderlecht en Manchester United in het Constant Vanden Stock Stadion, op heel wat interesse kon rekenen bij de supporters wisten we al. Maar er kwamen ook heel wat bekende op het duel af. Sir Alex Fergusson was één van de genodigden van de Manuciens. Lees verder »

"Theater of our dreams"

ANDERE Mauves Army tekende gisteren weer present met een mooie tifo. "Parc Astrid: Theater of our Dreams", stond er te lezen. Een verwijzing naar de wedstrijd van 2000 waar Anderlecht won van Manchester United en een knipoog naar Old Trafford, ook wel gekend als "Theater of Dreams." Mooi gedaan MA ! Fans For 34 !! Lees verder »

Obradovic: "Ik wachtte. En wachtte nog even langer"

Obradovic:

INTERVIEWS De voorzet voor het doelpunt van Leander Dendoncker kwam van Ivan Obradovic. Een perfecte voorzet van de Servische back, het was er eentje op gevoel, geeft hij toe. Op het eerste gezicht was er niemand om de voorzet af te maken, maar dat was buiten Dendoncker gerekend, die alles -nog maar eens- uit de kast haalde.  Lees verder »

Geen enkele schorsing op Old Trafford

Geen enkele schorsing op Old Trafford

ANDERE Negen Anderlecht-spelers begonnen gisteren aan de wedstrijd met gevaar voor schorsing: Uros Spajic, Bram Nuytinck, Lukasz Teodorczyk, Sofiane Hanni, Frank Acheampong, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, Isaac Kiese Thelin en Emmanuel Sowah. Enkel Ivan Obradovic kreeg geel en die zat niet in de gevarenzone.  Lees verder »

Kara: "Het enige wat nu telt is titel"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj kreeg gisteren de onmogelijke opdracht om Zlatan Ibrahimovic te bedwingen. En de Senegalees slaagde daar met glans in, Ibrahimovic kreeg nooit de kans echt gevaarlijk te zijn. Zo leverde Mbodj zijn visitekaartje af voor een transfer, al is dat nu geen prioriteit volgens de verdediger: "Het enige wat telt, is een landstitel met Anderlecht." Lees verder »

Weiler: "De verdienste van de ploeg"

Weiler:

INTERVIEWS Minstens even gelukkig als de doelpuntenmaker, René Weiler, die de armen van zijn staff invloeg bij de gelijkmaker. "Dit is een verdienste van de ploeg, de jongens zijn erin blijven geloven." Nu zondag wacht Oostende, weer een cruciale match in het kader van de titel: "We hebben nu tot zondag om de rust te vinden." Lees verder »

Dendoncker: "Daar doe je het voor als voetballer"

Dendoncker:

INTERVIEWS Leander Dendoncker scoorde gisteren zijn eerste goal in de Europa League en wat voor één. De eerste helft moest Anderlecht vooral het spel ondergaan: "Ze hebben echt een goede ploeg", aldus Leander. Maar hij zorgde voor de ontlading. Het Astridpark barste los in minuut 87': "Daar doe je het voor als voetballer." Lees verder »

Verkeerschaos voor de wedstrijd

Verkeerschaos voor de wedstrijd

WEDSTRIJDEN Een veertigtal minuten voor de aftrap van de match Anderlecht - Manchester, ontstond er verkeerschaos ter hoogte van parking Hôpital. De parking was volzet, hoewel vele gasten met een parkeerticket vruchteloos (en zonder informatie) stonden aan te schuiven. Dit leidde tot een verkeersknoop aan de Itterbeeksebaan en de Mededingingstraat. Lees verder »

Anderlecht knokt terug tegen Manchester

Anderlecht knokt terug tegen Manchester

WEDSTRIJDEN Anderlecht and Manchester United hebben elkaar in evenwicht gehouden in de heenmatch van de kwartfinales van de Europa League. Paars-wit lag stevig onder in de eerste helft en slikte ook een goal, maar knokte zich in de tweede helft weer in de match en maakte gelijk. Lees verder »

 13-04-2017 

Oud-speler Josip Weber ongeneeslijk ziek

Oud-speler Josip Weber ongeneeslijk ziek

ANDERE Voormalig Anderlechtspits Josip Weber maakte in het voetbalmagazine Puskàs bekend dat hij al enkele jaren ongeneeslijk ziek is. De Kroatisch-Belgische ex-voetballer lijdt aan uitgezaaide prostaatkanker, waarbij de levensverwachting bij vaststelling maximum 5 jaar zou zijn. Lees verder »

Weiler: "Wij zijn de outsider"

Weiler:

INTERVIEWS René Weiler had liever een andere tegenstander gehad in de Europa League: "Het is duidelijk dat we de outsider zijn vanavond." Het is een wedstrijd die tot de verbeelding spreekt natuurlijk, al blijft de titel prioriteit voor Anderlecht.  Lees verder »

Romelu Lukaku genomineerd voor 'Speler van het Jaar'

Romelu Lukaku genomineerd voor 'Speler van het Jaar'

ANDERE Romelu Lukaku is behoort in Engeland tot de genomineerden voor de trofee 'Speler van het Jaar' in de Premier League. Een knappe prestatie van onze sportingboy. Hij krijgt het gezelschap van die andere 'grote' Belg, Eden Hazard.  Zlatan Ibrahimovic, Harry Kane, N'Golo Kanté en Alexis Sanchez, vervolledigen het rijtje genomineerden. Lees verder »

Bod van 30 miljoen euro voor Tielemans

Bod van 30 miljoen euro voor Tielemans

ANDERE Volgens het Engelse talkSPORT, is Atlético Madrid van plan om een bod van 30 miljoen euro uit te brengen voor Youri Tielemans. Trainer van Atlético Diego Simone, is grote fan van de jonge middenvelder, het is de Spanjaarden dus menens. Benieuwd of Anderlecht zo een bod naast zich naar kan leggen. Lees verder »

Rubén in doel vanavond

Rubén in doel vanavond

ANDERE Rubén Andrade zal ook vanavond opnieuw in doel staan in plaats van Frank Boeckx. De Spanjaard liet de afgelopen twee wedstrijden in de Europa League, tegen APOEL Nicosia, een goede indruk na waar hij twee keer de nul hield. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Manchester United

Voorbeschouwing: Anderlecht - Manchester United

WEDSTRIJDEN Het is alweer even geleden maar vanavond ontvangt Anderlecht nog eens een echte Europese grootheid in het Constant Vanden Stock-stadion. In de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League neemt Anderlecht het op tegen Manchester United. Maakt Zlatan Ibrahimovic er opnieuw zo'n show van als bij zijn vorige doortocht of stunt Anderlecht? Lees verder »

Manchester traint niet in het CVDS stadion

Manchester traint niet in het CVDS stadion

ANDERE Terwijl René Weiler en Massimo Bruno gisteren de verplichte persconferentie af handelden, trainde Manchester United een laatste keer in het Aon Training Complex te Engeland. Enkel José Mourinho en Paul Pogba begaven zich later op de dag naar het Constant Vanden Stock Stadion voor hun persconferentie. Manchester United traint niet meer op Belgische bodem.  Lees verder »

Mauves Army: "90 minuten zingen voor Anderlecht"

Mauves Army:

ANDERE Supportersclub Mauves Army roept de supporters op om vanavond de kelen te smeren voor RSC Anderlecht. Natuurlijk spreekt Manchester Uniten tot de verbeelding, maar we zijn er vooral voor onze paars-witte jongens, die onze steun meer dan zullen kunnen gebruiken. 90 minutes. Only for Anderlecht !!! Lees verder »

Negen spelers dreigen Old Trafford te missen

Negen spelers dreigen Old Trafford te missen

ANDERE Manchester United, een tegenstander die tot de verbeelding spreekt en voora de wedstrijd op Old Trafford, volgende week. Toch dreigen negen spelers die return te missen doordat ze op één kaart van schorsing staan. Komen ze beide wedstrijden heelhuids door en gaat Anderlecht door naar de halve finale, dan worden alle vorige kaarten kwijtgescholden. Lees verder »

40.000 euro premie per speler

40.000 euro premie per speler

ANDERE Vanavond is de eerst wedstrijd van de kwartfinales in de UEFA Europe League tegen Manchester United. Naast prestige, een goede start voor het ticket voor de halve finale, hangt er ook nog een financiële bonus aan vast. Elke speler krijgt een premie van 40.000 euro als ze doorgaan naar de halve finale. Lees verder »

 12-04-2017 

"Anderlecht mag een sterk United verwachten"

INTERVIEWS Na René Weiler was het de buurt aan José Mourinho voor een persconferentie. De coach van Manchester United lijkt toch op zijn hoede te zijn voor Anderlecht al voegde hij er ook aan toe "Dat Anderlecht zich aan een sterk United mag verwachten voor wie de finale een must is." Lees verder »

Bruno: "We hebben al andere ploegen geklopt"

Bruno:

INTERVIEWS Massimo Bruno mocht naast René Weiler plaatsnemen op de persconferentie van deze middag. Bruno beseft dat het geen gemakkelijke opdracht zal zijn tegen Manchester United dat extra gemotiveerd is om dat Champions League ticket binnen te halen  "Maar we hebben al andere gemotiveerde ploegen geklopt." Lees verder »

Verandering route spelersbus

Verandering route spelersbus

ANDERE De wedstrijd van morgen viel sowieso al onder de norm 'risicomatch', maar met de recente gebeurtenissen in Dortmund worden er nog extra maatregelen genomen. Zo zullen beide bussen onderzocht worden met explosievenhonden. Ook het stadion krijgt een sweeping.  Lees verder »

Herinnering veiligheidsmaatregelen

Herinnering veiligheidsmaatregelen

ANDERE Vorige zondag zette Anderlecht-online alles nog eens op een rijtje, nu doet ook RSC Anderlecht dat op zijn officiële website. Er gelden nog altijd strenge veiligheidsmaatregelen in en rond het stadion. Terreurniveau 3 is nog altijd van kracht.  Lees verder »

Ook perstribune is uitverkocht

Ook perstribune is uitverkocht

ANDERE De tickets voor de kwartfinale tegen Manchester United in het Constant Vanden Stock vlogen de deur uit. Maar ook bij de journalisten was er veel interesse om de wedstrijd bij te wonen. Anderlecht heeft zelfs journalisten moeten weigeren omdat de perstribune propvol zit. In totaal wonen 120 journalisten de wedstrijd bij. Lees verder »

Weiler: "Niet bang van Ibrahimovic"

Weiler:

INTERVIEWS De vorige passage van Zlatan Ibrahimovic in het Astridpark dateert van 2013, toen met Paris Saint Germain. Toen trapte hij er vier tegen de netten, het leverde hem zelfs een staande ovatie op van het Anderlecht publiek. René Weiler is echter niet bang van de Zweed: "Maar we hebben wel veel respect voor hem." Lees verder »

"Teodorczyk heeft nog veel pijn"

INTERVIEWS René Weiler liet deze middag op de persconferentie, naar aanleiding van de wedstrijd tegen Manchester United morgen, weten dat Lukasz Teodorczyk nog veel pijn heeft aan de schouder. De kans is heel groot dat hij niet aan de aftrap verschijnt.  Lees verder »

Reeds goede beveiliging op Anderlecht

Reeds goede beveiliging op Anderlecht

INTERVIEWS David Steegen reageerde voor de camera's van de VRT op de aanslag in Duitsland waarbij de ploeg van Borrusia Dortmund werd geviseerd: "We zitten al op dreigingsniveau 3 sinds de aanslagen in Brussel van 22 maart. De wedstrijd van morgen is sowieso een risicomatch. Er zullen dan ook meer stewards aanwezig zijn en we nemen de reeds de best mogelijke maatregelen." Lees verder »

Manchester United geïnteresseerd in Dendoncker

Manchester United geïnteresseerd in Dendoncker

TRANSFERS Voor Leander Dendoncker zal de partij van morgen toch wat speciaal zijn. De middenvelder staat namelijk in de belangstelling van de Macunians. Hoe concreet de interesse is en hoeveel de Engelsen zouden willen neertellen, is vooralsnog niet geweten. Maar laat het alvast een extra stimulans zijn voor de jonge middenvelder! Lees verder »

Teodorczyk aanwezig op training

Teodorczyk aanwezig op training

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Deze ochtend om 10u vond er een training plaats en Lukasz Teodorczyk was er voor het eerst na de partij tegen Gent weer bij. Dat betekent dat de spits waarschijnlijk voldoende hersteld is van zijn schouderblessure. Hij zal dus inzetbaar zijn voor de partij van morgen. Of dat ook betekent dat hij aan de aftrap zal komen, is vooralsnog onduidelijk. Lees verder »

RSCA-Manchester United: eerste voorbeschouwing

RSCA-Manchester United: eerste voorbeschouwing

WEDSTRIJDEN Morgenavond staat het interessante duel tussen Anderlecht en Manchester op het programma. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegen kwamen, was in de groepsfase van de Champions League. Tijdens de eerste wedstrijd ging paars-wit met 5-0 de boot in, maar in de thuismatch speelde het de Engelsen een half uur lang weg. De eindstand werd toen 2-1. Lees verder »

Dan toch geen Teodorczyk?

Dan toch geen Teodorczyk?

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Topschutter Lukasz Teodorczyk geraakte tegen Gent geblesseerd aan de schouder. Maandag werd er aangekondigd dat de Poolse topschutter tijdens klaar zou geraken voor het treffen met Manchester United, maar dat lijkt momenteel niet meer zo zeker. De kans is zelfs groot dat Teomorgen aan de kant blijft. Lees verder »

Persconferentie om 13u

Persconferentie om 13u

WEDSTRIJDEN Vanmiddag geeft Anderlecht de traditionele persconferentie naar aanleiding van het Europese treffen van morgenavond. De tegenstander in de kwartfinale is Manchester United. Trainer René Weiler en één speler zullen aanwezig zijn op de persconferentie. Lees verder »

Is Vadis Odjidja een transferdoelwit voor Anderlecht?

Is Vadis Odjidja een transferdoelwit voor Anderlecht?

TRANSFERS Vadis Odjidja, die op jonge leeftijd Anderlecht verliet en daarna onder andere bij Brugge speelde, vertoeft momenteel bij Legia Warschau. De Belgische middenvelder staat echter niet afkerig tegenover een terugkeer naar België. In het verleden waren er reeds speculaties over interesse van Anderlecht in de speler. Lees verder »

 11-04-2017 

UEL: Duitse scheidsrechter voor Anderlecht - Manchester United

UEL: Duitse scheidsrechter voor Anderlecht - Manchester United

ANDERE De 41-jarige Duitser Felix Brych, is door UEFA aangeduid om de kwartfinale in de Europa League, tussen Anderlecht en Manchester United, in goede banen te leiden. Brych is sinds 2004 actief in de Bundesliga en sinds 2008 op internationaal niveau. De Duitser floot ook al enkele wedstrijden van de Rode Duivels op het voorbije EK en WK. Lees verder »

"Schaam jullie, bestuur"

ANDERE De kaartjes voor de wedstrijd van de Europa League tegen Manchester United vlogen de deur uit, ondanks de hoge kostprijs. Enkele supporters protesteerden daartegen en spanden een spandoek aan de hoofdingang: "40€ voor een staanplaats. Bestuur, schaam jullie " Lees verder »

Svilar en Tielemans genomineerd voor Golden Boy award

Svilar en Tielemans genomineerd voor Golden Boy award

ANDERE De krant Tuttosport maakte zijn shortlist bekend met de genomineerden voor de Golden Boy award. Elke speler jonger dan 21 jaar komt in aanmerking, dus is de shortlist toch nog vrij lang. Youri Tielemans behoort bijna elke editie tot de genomineerden, maar ook Mile Svilar maakt deze keer deel uit van de genomineerden.  Lees verder »

Najar traint weer mee

Najar traint weer mee

BLESSURES Andy Najar traint sinds gisteren weer mee. De Hondurees stond aan de kant na zijn hamstringblessure met de Hondurese nationale ploeg. Hij hoopt terug op het veld te staan komende donderdag tegen Manchester United maar wellicht komt die wedstrijd net iets te vroeg.  Lees verder »

 10-04-2017 

Play-offs volledig uitverkocht

Play-offs volledig uitverkocht

ANDERE Gisteren gingen de laatste beschikbare tickets voor de thuiswedstrijden in play-off 1 van RSC Anderlecht, de deur uit. De play-offs zijn dan ook volledig uitverkocht. Er is geen enkel ticket meer beschikbaar voor een thuiswedstrijd dit seizoen. De club wil dan ook zijn trouwe supporters bedanken. En nu allemaal samen richting titel. En vergeet onze actie niet Support the T34M !!! Lees verder »

Teodorczyk klaar voor Manchester United

Teodorczyk klaar voor Manchester United

BLESSURES Lukasz Teodorczyk moest gisteren vroegtijdig naar de kant door een schouderblessure. Vandaag werd de Pool nader onderzocht en blijkt zijn blessure mee te vallen. Dat laat RSC Anderlecht weten via zijn officiële website. De spits krijgt een aangepast programma en zal speelklaar zijn voor het duel tegen Manchester United komende donderdag. Lees verder »

Lambrechts fluit Oostende - Anderlecht

Lambrechts fluit Oostende - Anderlecht

ANDERE Donderdag neemt Anderlecht het in het Astridpark op tegen Manchester United, zondag is het dan weer aan play-off 1. Daarvoor verplaatst paars-wit zich naar de Versluys Arena te Oostende. Erik Lambrechts is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Karel De Rocker, Philippe Vandecauter, Tom Dens, Luc Wouters en Alexandre Boucaut. Lees verder »

Tielemans deze zomer naar Monaco?

Tielemans deze zomer naar Monaco?

TRANSFERS De geruchten rond een transfer van Youri Tielemans blijven maar toenemen. Als wede Franse pers mogen geloven, zal AS Monaco er deze zomer alles aan doen om Tielemans in te lijven. De Franse topclub schaart zich daarmee bij het ellenlange lijstje van geïnteresseerde clubs. Lees verder »

Prono: morgen deadline!

Prono: morgen deadline!

WEBSITE Deze week staat de topper tussen Anderlecht en Manchester United op het programma in de Europa League. Maar ook in de Champions League naderen we eindfase. Vergeet dus vooral jullie prono niet in te zenden voor morgenavond 20u15! Veel succes! Lees verder »

UEL: Herinnering: Geen vrije verkoop voor Manchester United

UEL: Herinnering: Geen vrije verkoop voor Manchester United

ANDERE RSC Anderlecht laat via sociale media nogmaals weten dat er geen vrije verkoop is voor de wedstrijd van nu donderdag tegen Manchester United. Alle kaarten gingen de deur uit aan abonnementhouders, bovendien moet paars-wit ook meerdere plaatsen afstaan aan UEFA. Het is dus nutteloos om je naar de dienst ticketing te verplaatsen.  Lees verder »

Boeckx: "Beter een speler steunen dan hem uit te fluiten"

Boeckx:

INTERVIEWS Met momenten steeg er boegeroep en fluitconcerten uit de tribunes bij slechte acties of passes van sommige spelers. Vooral Sofiane Hanni was één van de getroffenen die fluitconcerten over zich heen kreeg van sommige "supporters". Tot grote teleurstelling van Frank Boeckx: "Ik snap die fluitconcerten aan het adres van Hanni niet." Lees verder »

"Nooit gepraat met Vanhaezebrouck"

INTERVIEWS Hein Vanhaezebrouck werd al verschillende keren gelinkt aan RSC Anderlecht. In het verleden zouden er zelfs al gesprekken geweest zijn met de coach van AA Gent. Die geruchten ontkracht Herman Van Holsbeeck volledig in Stadion: "Er is nooit gesproken met Hein Vanhaezebrouck", is de general manager formeel.  Lees verder »

Mourinho: "Het wordt moeilijk duel in Brussel"

Mourinho:

INTERVIEWS NIet alleen Anderlecht kijkt uit naar de Europese kwartfinale van donderdag, ook bij Manchester United doen ze dat. Zelfs al is Anderlecht op papier een klasse minder, de Mancunians nemen het duel heel serieus. "De Europa League is van fundamenteel belang voor ons. Het is de enige trofee die we nog kunnen winnen." Lees verder »

"Hij zal wel nog bewijzen waarom we zoveel betaalden"

INTERVIEWS Nicolae Stanciu werd gisteren in minuut 66 gewisseld. Veel had de Roemeen niet laten zien en meer om meer gaan er stemmen op dat Anderlecht veel te veel betaald heeft voor Stanciu. Herman Van Holsbeeck blijft vertrouwen hebben in de Roemeen: "Hij zal wel nog bewijzen waarom we zoveel voor hem betaald hebben." Lees verder »

 09-04-2017 

Manchester United tankt vertrouwen

Manchester United tankt vertrouwen

ANDERE Waar Anderlecht zijn generale repetitie voor de kwartfinale van de Europa League niet kon winnen, lukte Manchester United dit wel. Het versloeg vanmiddag Sunderland met 0-3. Zlatan Ibrahimovic, Henrikh Mkhitaryan en Marcus Rashford scoorden. Lees verder »

Terugblik: Anderlecht – AA Gent

Terugblik: Anderlecht – AA Gent

WEDSTRIJDEN Anderlecht ontvangt straks AA Gent in het kader van de tweede speeldag van Play-Off I. Anderlecht pakte in de reguliere competitie vier op zes tegen blauw-wit. Ook nu weer roepen we op om het stadion te doen ontploffen vandaag! Iedereen draagt bij tot de sfeer! En vergeet vooral minuut 34 niet! We maken jullie alvast warm met een terugblik op een memorabele recente partij. #FansFor34 Lees verder »

Beloften morgen op en tegen Sint-Truiden

Beloften morgen op en tegen Sint-Truiden

JEUGD Maandag 10 april staat voor de beloften van RSC Anderlecht, de volgende wedstrijd in play-off 1 op het programma. De jonge garde, onder leiding van Mo Ouahbi, verplaatst zich richting Sint-Truiden. Thuis won paars-wit met 8-1 van de kanaries, die dus nu belust zijn op wraak op eigen grond.  Lees verder »

Zeven wedstrijden op 1 maand

Zeven wedstrijden op 1 maand

WEBSITE - ANDERE Vanavond om 18u is de start van een drukke aprilmaand voor RSC Anderlecht. Er staan maar liefst zeven wedstrijden op het programma. Te beginnen vanavond tegen AA Gent. Tussenin worden ook de kwarfinales van de UEFA Europa League afgewerkt tegen Manchester United.  Lees verder »

Alle afspraken op een rijtje

Alle afspraken op een rijtje

ANDERE De spanning stijgt, nog enkele uren scheiden ons van de eerste thuiswedstrijd in play-off 1 van Anderlecht. Op sociale media tellen de vele fans de uren af naar de aftrap. Velen hebben ook een mini-abonnenment aangekocht voor de play-offs, speciale voor hen nog enkele afspraken op een rijtje.  Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN Vanavond om 18 uur speelt Anderlecht zijn eerste thuiswedstrijd in Play-Off 1. AA Gent is de tegenstander en na het gelijkspel van Club Brugge kan Anderlecht een prima zaak doen. Maar we zijn nog niet vergeten hoe Gent in de reguliere competitie heer en meester was in het Astridpark. Diegenen die een gokje willen wagen, kunnen dat trouwens via Betway(met 100€ gratis inschrijvingsbonus). Lees verder »

Oproep: fan interview voor Deense TV

Oproep: fan interview voor Deense TV

WEBSITE - ANDERE Straks speelt Anderlecht tegen AA Gent in de Jupiler Pro League, maar daarna volgt Manchester United in de kwartfinale van de Europa League. En die wedstrijd kan op veel internationale belangstelling rekenen. Anderlecht-Online werd gecontacteerd door het Deense TV station Eurosport Discovery Networks Denmark met de vraag hen in contact te brengen met fans voor een interview. Lees verder »

 08-04-2017 

Gillet: "Paars-wit zit in mijn bloed"

Gillet:

INTERVIEWS Guillaume Gillet geeft René Weiler gelijk dat hij grote kuis heeft gehouden in de kleedkamer na zijn aankomst bij Anderlecht. Er zijn nu geen spelers meer die zich groter achten dan de rest en er heerst een leuke sfeer in de kleedkamer, dat uit zich nu ook op het veld.  Lees verder »

Matthys traint mee bij FC Eindhoven

Matthys traint mee bij FC Eindhoven

TRANSFERS Hervé Matthys werd het voorbije anderhalf jaar uitgeleend aan Westerlo. Zonder succes evenwel, ook daar kon de verdediger zich niet doorzetten. Deze week trainde hij mee bij FC Eindhoven, een Nederlandse tweedeklasser. Daar hopen ze wel dat Matthys ook volgende week nog deelneemt aan de trainingen.  Lees verder »

Volgend seizoen student -en familieabonnementen

Volgend seizoen student -en familieabonnementen

ANDERE Abonnees van dit seizoen hebben nu al de kans om hun abonnement voor volgend seizoen te verlengen. De prijzen blijven ongewijzigd tegenover huidig seizoen. Nieuw volgend seizoen zijn de familie -en studentenabonnementen. Paars-wit reserveerd daarvoor vak E12. Ook het jongerentarief wordt uitgebreid, van -16j naar -18j. Lees verder »

"Ik keer terug naar Anderlecht"

ANDERE Herman Van Holsbeeck gaat een drukke transferzomer tegemoet. Naast in -en uitkomende transfers, keren er ook uitgeleende spelers terug. Zoals Michaël Heylen en Hervé Mathys, die eind volgende week verwacht worden. Maar ook Rafaël Galhardo liet al weten dat hij terugkeert naar Anderlecht. Dat postte hij zelf op twitter.  Lees verder »

AC Milan wil diep in de buidel tasten voor Tielemans

AC Milan wil diep in de buidel tasten voor Tielemans

ANDERE RSC Anderlecht gaf al meermaals aan dat het er alles zou aan doen om Youri Tielemans nog een seizoen in het Astridpark te houden. Al zal dat geen gemakkelijke opgave zijn. AC Milan heeft de jonge middenvelder op zijn verlanglijstje gezet en is bereid om een transferprijs tot 30 mijoen euro neer te tellen voor het goudhaantje van paars-wit. Lees verder »

"Er zijn hierna nog acht wedstrijden te gaan"

INTERVIEWS Morgen is de confrontatie tegen de ex-ploeg van Frank Boeckx in het Astridpark. Het avontuur van de doelman eindigde in mineur toenertijd bij AA Gent, maar echt wraakgevoelens heeft hij niet. Volgens Boeckx is de wedstrijd tegen Gent ook geen cruciale match in de titelstrijd: "Er zijn hierna nog acht wedstrijden te gaan hé." Lees verder »

 07-04-2017 

"Deal met Uber is onaanvaardbaar"

ANDERE Niet iedereen is tevreden met de overeenkomst met Uber die Anderlecht vanmorgen aankondigde. "Dit is onaanvaardbaar", klinkt het bij Pierre Steenberghen van taxifederatie GTL Taxi. Volgens Steenberghen niet in orde en omzeilt het de wetgeving. Lees verder »

Van Holsbeeck bekijkt training

Van Holsbeeck bekijkt training

ANDERE Manager Herman Van Holsbeeck en ploegafgevaardigde Gunter Vanhandenoven kwamen gisteren een kijkje nemen tijdens de training. Van aan de zijlijn zagen ze een bijna voltallige spelersgroep. Enkel Andy Najar ontbrak. Lees verder »

Anderlecht gaat samenwerken met Uber

Anderlecht gaat samenwerken met Uber

ANDERE Zoals jullie weten is het qua mobiliteit niet altijd ideaal om af te zakken naar het CVDS-stadion. Ook is er vaak een gebrek aan parking. Anderlecht heeft dit al grotendeels proberen oplossen door zondag de parking van de Decathlon gratis ter beschikking te stellen van de fans, inclusief shuttle bus tussen de Decathlon en het stadion. Lees verder »

"Titel is enige wat nog ontbreekt"

INTERVIEWS Leander Dendoncker is de onbetwisbare motor van het middenveld. In alle stilte houdt hij RSC Anderlecht op koers voor de titel, al een heel seizoen lang. Want dat is het enige wat nog ontbreekt op het lijstje van de middenvelder: de titel. Zondag wacht Gent: geen gemakkelijke opgave.  Lees verder »

 06-04-2017 

Stadion mooi ingekleed voor de volgende partij

Stadion mooi ingekleed voor de volgende partij

ANDERE De werken aan het Constant Vanden Stock Stadion zijn bijna afgerond. Voor de wedstrijd tegen AA Gent, zal onze voetbaltempel fris ingekleed zijn. De eerste foto's geven alvast een geslaagde, frisse en moderne indruk! De aanpassingen komen de fan-beleving ongetwijfeld ten goede.  Lees verder »

3 Kemphanen binnenkort terug op Neerpede

3 Kemphanen binnenkort terug op Neerpede

TRANSFERS Hun terugkeer werd al verschillende keren aangekondigd in de media. Silvère Ganvoula zou eindelijk, tegen het einde van volgende week, zijn opwachting maken in het trainingscentrum van Anderlecht te Neerpede. De aanvaller van Westerlo komt niet alleen, ook Michaël Heylen en Hervé Matthys, uitgeleend aan Westerlo, keren terug.  Lees verder »

Al zeven maanden wachten op open training

Al zeven maanden wachten op open training

WEBSITE - OPINIES We blikken even terug naar mei 2016, Roger Vanden Stock belooft om de banden met de supporters nauwer aan te halen in het komende seizoen (2016/2017). Bijna een jaar later zijn we nu. De Ketjes worden in de bloemen gezet bij evenementen en ook de Fan Board met daarin een aantal besturen van de supporterclubs, werd opgezet. Dat is allemaal positief. Maar waarom geen open trainingen meer? Lees verder »

Collectie van 65.000 foto's

Collectie van 65.000 foto's

ANDERE RSC Anderlecht zou niets zijn zonder zijn trouwe supporters. De ene gaat daar al wat verder in dan de andere. Neem nu Franky Demeyer, een gepassioneerd supporter en dat stopt niet door naar wedstrijden te gaan kijken. Demeyer heeft kasten vol met foto's en handtekeningen van spelers en oud-spelers. Een ongelooflijke collectie.  Lees verder »

Parking Decathlon gratis

Parking Decathlon gratis

ANDERE De eerste thuiswedstrijd van play-off 1 nadert met rasse schreden. Nog drie keer slapen en we kunnen onze paars-witte helden naar de 34ste titel schreeuwen. Het stadion is uitverkocht, dus dat betekend veel verkeer en parkeerproblemen. Niet getreurd, de parking Decathon is zondag gratis voor de supporters er is ook een gratis shuttledienst voorzien.  Lees verder »

 05-04-2017 

Spajic: “Dankzij Jankovic bij Anderlecht”

Spajic: “Dankzij Jankovic bij Anderlecht”

INTERVIEWS Op 31 augustus, toen er maar geen doorbraak leek te komen in het dossier van Nicolas Lombaerts, ging Anderlecht vol voor Uros Spajic van FC Toulouse. Daar waar er in het begin nog twijfels waren over hem, heeft hij deze twijfels nagenoeg volledig weggespeeld. Anderlecht kocht hem onlangs zelfs over van FC Toulouse. Lees verder »

Ronde prijzen in de fanshop!

Ronde prijzen in de fanshop!

ANDERE Anderlecht gaat de fanshop verbouwen! Maar vooraleer ze kunnen verbouwen, moet er natuurlijk ruimte zijn en dus komt er een uitverkoop van de stock in de fanshop. De uitverkoop begint nu zondag 9 april en zal duren tot en met 21 mei.  Lees verder »

Galhardo wil in Brazilië blijven

Galhardo wil in Brazilië blijven

BLESSURES Rafael Galhardo hersteld momenteel bij Flamengo, zijn eerste club, van een zware blessure. Ook al heeft hij nog een contract bij Anderlecht, de Braziliaan blijft liever in zijn vaderland voor de revalidatie. Van Anderlecht hoeft hij ook niet terug te keren. Lees verder »

 04-04-2017 

Bossin moet Nottingham overtuigen

Bossin moet Nottingham overtuigen

JEUGD - TRANSFERS Begin augustus vorig jaar was Liam Bossin klaar om de overstap te maken naar FC Eindhoven. De jonge Ierse international mocht echter niet vertrekken en moest op Neepede blijven als vierde keeper waar hij nadien vooral in actie kwam bij de reserven. Bossin zoekt nu een oplossing in Engeland.  Lees verder »

UEL: Mata mist heenwedstrijd door blessure

UEL: Mata mist heenwedstrijd door blessure

ANDERE Juan Mata (Manchester United) zal de wedstrijd, in het kader van de 1/4 finales van de UEFA Europa League, in het Constant Vanden Stock Stadion, aan zich moeten laten voorbij gaan. De Spanjaard is onlangs geopereerd aan een hernia en staat dus even aan de kant, hij hoopt wel de terugwedstrijd op Old Trafford te halen.  Lees verder »

Basisdebuut voor Faes bij Heerenveen

Basisdebuut voor Faes bij Heerenveen

ANDERE Nadat hij zaterdag mocht invallen, start Wout Faes vandaag in de basis bij FC Heerenveen dat het thuis opneemt tegen Sparta Rotterdam. Hij vervangt er de geschorste Jeremiah St. Juste. Na zijn geslaagde invalbeurt van vorige zaterdag  mag de verdediger nu dus starten.  Lees verder »

"Enkel Nike, de rest houden we op afstand"

INTERVIEWS - ANDERE Youri Tielemans is gegeerd, zowel bij de buitenlandse clubs als bij de reclamemakers. Je kan het zo gek niet bedenken, of ze willen een stukje van de jonge middenvelder. Biermerken, goksites, banken, "Maar ik filter alles", zegt zijn begeleider Peter Smeets. Enkel Nike houden we als sponsor, de rest zien we wel als hij een gevestigde waarde is, dan nog nog. Lees verder »

Het Astridpark maakt zich op voor play-off 1

Het Astridpark maakt zich op voor play-off 1

ANDERE Komende zondag gaan de play-offs officieel van start in het Constant Vanden Stock Stadion. In het kader van de tweede speeldag van play-off 1, ontvangt paars-wit AA Gent in het Astridpark. Momenteel wordt er druk gewerkt in het stadion, om de fans in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen en hen optimaal te laten beleven. Lees verder »

"Youri is het gewend om voor de prijzen te spelen"

INTERVIEWS Wie de opmars van Youri Tielemans graag ziet gebeuren is Jean Kindermans. Hij zag de jonge middenvelder opgroeien bij de jeugdploegen van RSC Anderlecht. Wordt Anderlecht kampioen dan zit de kans erin dat Tielemans nog een jaartje bij paars-wit speelt volgens Kindermans. "De Gouden Schoen, Champions League, Rode Duivels, Youri is een speler die voor de prijzen speelt." Lees verder »

"Youri is de ambassadeur van de club"

INTERVIEWS Geen beter visitekaartje voor een club om zijn jeugdleiding te promoten, dan Youri Tielemans, dat weten ze ook bij RSC Anderlecht. "Alles waar Anderlecht voor staat, dat zie je in Youri, hij is dan ook de ambassadeur van de club", geeft David Steegen, directeur communicatie, toe.  Lees verder »

Ook Club Brugge heeft zijn Dendoncker

Ook Club Brugge heeft zijn Dendoncker

ANDERE Lars Dendoncker, de broer van Leander, tekende gisteren op zijn zestiende verjaardag een eerste profcontract bij Club Brugge. Waar Leander een Anderlecht-man is, voetbalt Lars al sinds de U9 bij Club. Hij is ook belofteninternational. Lees verder »

Badji traint niet meer met A-kern

Badji traint niet meer met A-kern

ANDERE Stéphane Badji speelde gisteren met de beloften en dat wordt ook zijn lot voor de rest van het seizoen. De Senegalees traint niet langer mee met de A-kern. René Weiler wil enkel werken met de jongens op wie hij nog rekent om het kampioenschap vol te maken. Lees verder »

Acheampong legt het bij met Weiler

Acheampong legt het bij met Weiler

ANDERE Tijdens de training van gisteren toonde Acheampong zijn goede wil door te gaan praten met Weiler om zo de wederzijdse ergernis die was ontstaan, bij te leggen. Een gemiste transfer naar de Premier League in januari zou door zijn hoofd spoken. Lees verder »

 03-04-2017 

U21 gaan winnen in Gent

U21 gaan winnen in Gent

JEUGD De U21 hebben vanavond hun competitiewedstrijd op AA Gent gewonnen met 0-2. Richard Kule Mbombo (foto) opende de score voor de rust. Milan Corryn legde na de pauze de eindstand vast. Lees verder »

Video: het debuut van Faes in beeld

Video: het debuut van Faes in beeld

ANDERE Na zijn bevredigend debuut zaterdag voor Heerenveen start Wout Faes morgen tegen Sparta quasi zeker in de basiself. Dat schrijft de Leeuwarder Courant op basis van de training van vandaag. Hij vervangt de geschorste Jerry St. Juste. Lees verder »

Ook wedstrijd tegen KV Oostende volledig uitverkocht

Ook wedstrijd tegen KV Oostende volledig uitverkocht

ANDERE 21 mei 2017 speelt RSC Anderlecht zijn laatste thuiswedstrijd van de play-offf in het Constant Vanden Stock Stadion. De wedstrijd is nu al volledig uitverkocht, net als die tegen AA Gent en Club Brugge. Wil je meemaken hoe Anderlecht landstitel nummer 34 binnenhaalt, er zijn nog enkele tickets te bekomen voor de overige twee thuiswedstrijden tegen Charleroi en Zulte-Waregem. Lees verder »

Delferière fluit Anderlecht - AA Gent

Delferière fluit Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN Zondag staat de tweede speeldag van play-off 1 op het programma voor RSC Anderlecht. In het Constant Vanden Stock Stadion nemen ze het op tegen AA Gent. Sebastien Delferière is aangeduid om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Hij wordt bijgestaan door Yves De Neve, Stijn Hutsebaut, Kristof Meers, Serge Gumienny en Frederik Geldhof. Aftrap is voorzien om 18u. Lees verder »

Overzicht uitgeleende spelers

Overzicht uitgeleende spelers

ANDERE Orel Mangala speelde met de U19 van Dortmund tegen Rot-Weiss Essen. Dortmund won de wedstrijd met 1-2. Mangala pakte dan wel een gele kaart in de 56e minuut, maar scoorde in de 90e minuut de winnende treffer. Lees verder »

Stadion uitverkocht tegen AA Gent en Club Brugge

Stadion uitverkocht tegen AA Gent en Club Brugge

WEDSTRIJDEN Zowel de thuiswedstrijd tegen AA Gent van komende zondag als de thuiswedstrijd tegen Club Brugge op 23 april, zijn volledig uitverkocht. Voor de thuiswedstrijd tegen Oostende zijn er enkel nog individuele tickets te verkrijgen. Voor de wedstrijden tegen Zulte-Waregem en Charleroi loopt de verkoop nog.  Lees verder »

Spelers bedanken supporters voor de steun

Spelers bedanken supporters voor de steun

WEDSTRIJDEN - ANDERE De sfeer in het uitvak aan de Gaverbeek was optimaal voorbije vrijdag. Ook op sociale media lezen we alleen maar positieve berichten over de sfeer die de supporters creeërden om de spelers aan te moedigen. Youri Tielemans en Frank Boeck zijn opgetogen met de steun van hun achterban, die hen op die manier dat extra duwtje in de rug geeft.  Lees verder »

Obradovic fit voor AA Gent

Obradovic fit voor AA Gent

BLESSURES Ivan Obradovic moest na de wedstrijd tegen Zulte-Waregem geblesseerd het veld verlaten. Gelukkig blijkt de blessure niet erg te zijn en zal de Serviër inzetbaar zijn tegen AA Gent komende zondag. Lees verder »

Bied mee op het truitje van Tielemans ten voordele van Lift Me Up.

Bied mee op het truitje van Tielemans ten voordele van Lift Me Up.

ANDERE De “Lift me Up actie” ging officieel van start op 23 juni 2016 en eindigt één jaar later op 24 juni 2017. Het doel van de actie is om geld in te zamelen, om alle aanpassingen die nodig zijn om het ‘Jeugd en Verblijf Centrum Schotte’ te Aalst, toegankelijk te maken voor mindervaliden. Momenteel veilt de actie een gesigneerd (door 19 spelers) truitje van Youri Tielemans op EBAY. Lees verder »

Nieuw supportersliedje

Nieuw supportersliedje

ANDERE Play-off 1 werd vorige vrijdag op gang gefloten, na speeldag 1 staat RSC Anderlecht aan de leiding met 4 punten voorsprong. Ook de supporters zitten niet stil. Stilletjes aan veroverde een nieuw supporterslied de tribunes. Wil je al even oefenen, dat kan hier. Lees verder »

Frutos gaat Charleroi scouten

Frutos gaat Charleroi scouten

ANDERE Komende zondag krijgt Anderlecht AA Gent op bezoek in het Astridpark, voor hun tweede wedstrijd van play-off 1. Donderdag 27 april, komt Charleroi op bezoek in het Constant Vanden Stock Stadion, in het kader van de vijfde speeldag van play-off 1. Nicolas Frutos ging vorige zaterdag beide ploegen al scouten te Charleroi, hij zag de wedstrijd eindigen op een gelijkspel 1-1. Lees verder »

 02-04-2017 

Toenemende interesse voor Acheampong

Toenemende interesse voor Acheampong

TRANSFERS Terwijl hij René Weiler blijft ergeren voor het niet uitvoeren van zijn verdedigende taken, groeit de interesse voor Frank Acheampong. Vanuit Duitsland volgen Hertha Berlijn en Wolfsburg de Ghanees, vanuit Italië doen onder meer Inter Milaan en Juventus dat. Lees verder »

 01-04-2017 

Debuut Wout Faes in de Eredivisie

Debuut Wout Faes in de Eredivisie

ANDERE Wout Faes heeft vandaag zijn debuut gemaakt bij Heerenveen. In de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo mocht hij invallen in de 36e minuut bij een 3-1 achterstand . Heerenveen stond toen reeds met 10 na een rode kaart voor St Juste. Uiteindelijk verloor Heerenveen met 4-1. Lees verder »

Zwitser Bertone genoemd bij Anderlecht

Zwitser Bertone genoemd bij Anderlecht

TRANSFERS In zijn zoektocht naar versterking voor volgend seizoen zou Anderlecht denken aan de Zwitser Leonardo Bertone. In de Zwitserse media worden naast Anderlecht ook Galatasaray, Werder Bremen, Genua, Hamburg, Monaco en Sporing Lissabon genoemd als belangstelling hebbenden. Lees verder »

Liverpool wil Teodorczyk

Liverpool wil Teodorczyk

TRANSFERS De Engelse grootmacht Liverpool FC wil zich offensief versterken voor het volgende seizoen. Lukasz Teodorczyk staat daarbij op hun verlanglijstje. De Poolse spits maakte dit seizoen veel indruk en tekende recent een contract tot 2020. Lees verder »

Ganvoula trefzeker voor Westerlo

Ganvoula trefzeker voor Westerlo

ANDERE In tegenstelling tot wat na de laatste speeldag werd verkondigd door enkele kranten, traint Sylvère Ganvoula nog niet mee bij Anderlecht. Hij vertoeft nog steeds bij Westerlo en scoorde gisteren in een oefenwedstrijd tegen Antwerp. Lees verder »

Volgende tegenstanders scouten Anderlecht

Volgende tegenstanders scouten Anderlecht

ANDERE De volgende tegenstander in play-off 1 voor Anderlecht is AA Gent, vier dagen later ontvangt het Manchester United in het Constant Vanden Stock Stadion. Beide ploegen waren gisteren aandachtig toeschouwer van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. De Reds stuurden een scout naar het Regenboogstadion. AA Gent was vertegenwoordigd door Hein Van Haezenbrouck en zijn assistent Francky Vandendriessche. Lees verder »

"Het was belangrijk om goed te starten"

INTERVIEWS Youri Tielemans zorgde er gisteren voor dat Anderlecht de drie punten mee terug naar huis nam. De jonge middenvelder was gisteren niet te stoppen op het veld van Zulte-Waregem. Naar het einde toe moest hij wel vervangen worden met krampen. "Het gevolg van de wedstrijd met België, maar ik heb nu een hele week om te recupereren", aldus Tielemans. Lees verder »

"Nog negen wedstrijden te spelen"

INTERVIEWS René Weiler verraste iedereen met zijn basisopstelling aan de Gaverbeek. Iedereen behalve zijn spelers. Frank Boeckx begrijpt de opstelling van de coach: "Hij maakt zijn keuzes altijd met een bepaald idee in het achterhoofd." Lees verder »

"Ik heb hele wedstrijd alles gegeven"

INTERVIEWS Het was niet de beste wedstrijd van kapitein Sofiane Hanni, gisteren tegen Zulte-Waregem. Bij het tegendoelpunt liet hij zijn rechtstreekse tegenstander zomaar lopen. "Ik heb nochtans alles gegeven", verdedigde de Algerijn zich na de wedstrijd.  Lees verder »

Obradovic licht geblesseerd

Obradovic licht geblesseerd

BLESSURES Verliest René Weiler weer een verdediger in de komende dagen ? Volgens Het Nieuwsblad sukkelde Ivan Obradovic met een lichte blessure na de wedstrijd aan de Gaverbeek. Waar en hoe ernstig moet nog blijken. Gelukkig hebben de spelers nu een week om uit te blazen en te recupereren.  Lees verder »

Anderlecht start met een overwinning

Anderlecht start met een overwinning

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft Zulte Waregem geklopt met 1-2 op de openingsspeeldag van play-off 1. Paars-wit doet daarmee een uitstekende zaak, want de West-Vlamingen staan dit seizoen bekend om hun uitstekende thuisreputatie. Door de overwinning, lijkt Zulte Waregem al uitgeteld voor de eerste plaats. Brugge en Gent staan beiden onder druk om de rol niet te lossen. Lees verder »