Archieven

 31-07-2012 

CL: Selectie Anderlecht - Ekranas

CL: Selectie Anderlecht - Ekranas

Coach John van den Brom maakte op de persconferentie een 18-koppige kern bekend voor de wedstrijd tegen Ekranas in de derde voorronde van de CL. De jonge Dennis Praet raakte nog niet op tijd fit voor de partij van morgen. Lees verder »

"Iedereen kent het belang van de CL"

De eerste speeldag is nog maar net achter de rug, maar er staat John van den Brom meteen een nieuwe uitdaging te wachten. Je kan stellen dat het de belangrijkste match van het jaar wordt, tot nu toe. Lees verder »

"Iedereen droomt van Champions League"

Op de persconferentie die voorafgaat aan de match van morgenavond nam kapitein Lucas Biglia even het woord. Hij was erbij toen Anderlecht de laatste keer de poulefase bereikte, in 2006. "We zullen rustig moeten blijven", weet hij. Lees verder »

Vader Deschacht: "Olivier plooit niet"

Vader Deschacht:

Met een laat doelpunt redde Olivier Deschacht zaterda een punt voor Anderlecht. Vele hebben hem al afgeschreven, maar vader Ronny gelooft dat zijn zoon Anderlecht nog veel diensten kan bewijzen. "Oli gaat zijn contract uitdoen." Lees verder »

Dubbelinterview met De Mos en Albert

Dubbelinterview met De Mos en Albert

Morgen moet Anderlecht al aan de bak in de Champions League tegen FK Ekranas. De povere aanloop tegen Kortrijk (1-1) was allesbehalve geruststellend te noemen. Aad de Mos (foto) en Philippe Albert uiten alvast hun twijfels. Lees verder »

Jacobs: "Graag in poules tegen Anderlecht"

Jacobs:

Aan de vooravond van de CL-wedstrijd tegen Club Brugge kijkt Ariël Jacobs even terug op zijn tijd bij Anderlecht. "Eigenlijk wilde ik al in augustus 2009 stoppen, maar de voorzitter overtuigde me bij te tekenen. Tegen mijn zin." Lees verder »

Suarez: "Financieel nooit nog zorgen"

Suarez:

Vlak voor hun vertrek naar Moskou kon Het Nieuwsblad Matias en Magali Suarez nog strikken voor een uitgebreid interview. "CSKA is een grote club. Dat het zoveel voor mij betaalt, geeft me vertrouwen", zegt Matias. Lees verder »

Blessurenieuws: Praet hoopt op Ekranas

Blessurenieuws: Praet hoopt op Ekranas

Het blijft bang afwachten of Dennis Praet tijdig fit raakt om morgen te spelen tegen Ekranas. Volgens Het Laatste Nieuws raakt hij wellicht niet speelklaar, maar Het Nieuwsblad schrijft dat de middenvelder er hoopt bij te zijn. Lees verder »

Europees duel voor vol stadion

Europees duel voor vol stadion

De 250 laatste tickets voor de match in de CL-voorronde tussen Anderlecht en Ekranas gingen zondag op de fandag de deur uit. Omdat abonnees gratis mogen komen kijken, verwacht Anderlecht morgen een vol stadion. (HBvL) Lees verder »

Anderlecht - Ekranas niet op Vlaamse tv

Anderlecht - Ekranas niet op Vlaamse tv

Het lijkt erop dat het Anderlecht - Ekranas niet te zien zal zijn op de Vlaamse televisie. Geen enkele zender deed tot nu toe een bod op de uitzendrechten. In Wallonië is de match te volgen op de betaalzender BE TV. (HLN, HNB) Lees verder »

Iakovenko: "Ik wil bij Anderlecht blijven"

Iakovenko:

Sacha Iakovenko wil deze zomer eindelijk zijn kans grijpen bij Anderlecht. Tegen Lokeren (Supercup) en Kortrijk mocht hij twee keer invallen en dit smaakt naar meer. "Ik wil niet nog eens uitgeleend worden", zo vertelt hij. Lees verder »

 30-07-2012 

Vanden Stock blijft hopen op derde ring

Vanden Stock blijft hopen op derde ring

Anderlecht liet de voorbije weken verfraaiingwerken uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion met een totaal kostenplaatje van 3 miljoen euro. De extra bijgeplaatste en duurdere VIP-seats moeten die investering opvangen. Lees verder »

"Van den Brom heeft nog werk"

Ook journalist Ludo Vandewalle van Het Nieuwblad is het niet ontgaan dat Anderlecht nog niet speelt zoals zou moeten. "Persoonlijkheden als Mbokani en Jovanovic veranderen niet omdat er een nieuwe trainer komt", zo schrijft hij. Lees verder »

Mondeling akkoord met Timothy Derijck?

Mondeling akkoord met Timothy Derijck?

Niklas Moisander is niet de enige centrale verdediger die paars-wit volgt. Volgens Het Laatste Nieuws zijn ook Timothy Derijck (PSV, ex-Anderlecht) en David Rozehnal (Lille) in beeld. Ook Olof Mellberg blijft een optie. Lees verder »

Fandag lokt 35.000 fans naar Astridpark

Fandag lokt 35.000 fans naar Astridpark

Een dag na de competitieopening zette Anderlecht de deuren van zijn stadion open voor de fans. Liefst 35.000 kwamen er opdagen. De ploegvoorstelling en het afscheid van Matias Suarez waren de hoogtepunten van de dag. Lees verder »

Kouyaté houdt de nul tegen Uruguay

Kouyaté houdt de nul tegen Uruguay

Senegal heeft in zijn tweede wedstrijd op de Olympische Spelen met 2-0 gewonnen tegen Uruguay. Cheikhou Kouyaté speelde de hele wedstrijd en hield mee de nul tegen Suarez, Cavani en co. Moussa Konaté scoorde beide doelpunten. Lees verder »

Ekranas scoort vlot tegen Tauras

Ekranas scoort vlot tegen Tauras

In tegenstelling tot Anderlecht hield Ekranas wel een geslaagde generale repetitie voor de CL-kwalificatiematch. Tegen staartploeg FK Tauras Taurage haalde de leider in de Litouwse competitie het met 5-0. Lees verder »

Zukanovic legt Van Holsbeeck zwijgen op

Zukanovic legt Van Holsbeeck zwijgen op

Na zijn doelpunt wees Ervin Zukanovic met zijn vinger naar de eretribune en legde hij zijn vinger op de mond. Een gebaar dat bedoeld was voor Herman Van Holsbeeck. Dat Anderlecht hem niet aantrok, zit hem blijkbaar niet lekker. Lees verder »

Van den Brom kwaad omdat Mbokani trapte

Van den Brom kwaad omdat Mbokani trapte

Dieumerci Mbokani miste zaterdag de eerste strafschop van Anderlecht dit seizoen. John van den Brom kon hier niet mee lachten, temeer omdat de Congolees hem niet mocht nemen. "Ik wil weten waarom Gillet de penalty niet trapte." Lees verder »

 29-07-2012 

Odoi misnoegd over vroege gele kaart

Odoi misnoegd over vroege gele kaart

Denis Odoi was achteraf vooral misnoegd over de gele kaart die hij al na een kwartier kreeg. "De scheidsrechter zou best nog eens zijn werk van vanavond analyseren. Ik vind de kaart helemaal niet terecht", zo oordeelt hij. Lees verder »

Jovanovic: "We kunnen veel beter"

Jovanovic:

Milan Jovanovic nam na het gelijkspel tegen Kortrijk geen blad voor de mond. "Het was geen goeie match", aldus de Serviër op de officiële site. "Kortrijk speelde goed en er was niet genoeg kwaliteit aanwezig in ons team." Lees verder »

Van den Brom: "Pas wakker na 35 minuten"

Van den Brom:

John van den Brom had zijn competitiedebuut met Anderlecht wellicht anders voorgesteld. "We schoten pas wakker na 35 minuten", stelde hij vast. "Daarvoor liepen we achter onze tegenstander aan en maakten we niet de goeie keuzes." Lees verder »

Anderlecht morst met punten op Kortrijk

Anderlecht morst met punten op Kortrijk

Anderlecht is met een valse noot aan het seizoen begonnen. Op het veld van KV Kortrijk kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Pas in de laatste tien minuten kwam paars-wit langszij na een doelpunt van Olivier Deschacht. Lees verder »


 28-07-2012 

Van Holsbeeck verdedigt transfer Cyriac

Van Holsbeeck verdedigt transfer Cyriac

In een interview met Gazet van Antwerpen verdedigt Herman Van Holsbeeck de komst van Gohi Bi Cyriac. Sommigen stellen zich vragen bij de transfer omdat het na Vargas de tweede langdurig gekwetste speler is die Anderlecht haalt. Lees verder »

Degryse: "Kanu? Ik geef hem drie matchen"

Degryse:

Anderlecht-coach John van den Brom ziet dit seizoen een belangrijke rol weggelegd voor Kanu. Voetbalanalist Marc Degryse is echter niet overtuigd van de Braziliaan. "Kanu? 't Zal lang duren. Ik geef hem drie matchen", klinkt het. Lees verder »

Benteke als alternatief voor Mbokani?

Benteke als alternatief voor Mbokani?

Een vertrekt van Dieumerci Mbokani lijkt niet voor meteen, maar Anderlecht houdt er wel rekening mee dat de Congolees tijdens de winter andere oorden opzoekt. Als alternatief zou Christian Benteke van Racing Genk in beeld zijn. Lees verder »

Suarez brengt Anderlecht 11 miljoen op

Suarez brengt Anderlecht 11 miljoen op

De transfer van Matias Suarez naar CSKA Moskou werd uiteindelijk afgerond voor een transferbedrag van 16 miljoen euro. Daarvan gaat 11 miljoen naar Anderlecht. De resterende miljoenen gaan naar Suarez zelf en zijn managers. Lees verder »

Voorbeschouwing: Kortrijk - Anderlecht

Voorbeschouwing: Kortrijk - Anderlecht

Vanavond gaat de Jupiler Pro League opnieuw van start met het duel tussen KV Kortrijk en Anderlecht. Bij paars-wit hoopt men alvast op een beter begin dan vorig jaar. Toen verloor Anderlecht op de openingsspeeldag met 2-1 van OHL. Lees verder »

"Moisander wil graag naar Anderlecht komen"

Nu Anderlecht over het geld van Matias Suarez beschikt, heeft het een shortlist met vier verdedigers klaar. Niklas Moisander is er één van en volgens zijn manager is een transfer zeker mogelijk. Sporting zou een riant loon bieden. Lees verder »

Wedstrijd in Ekranas gespeeld op kunstgras

Wedstrijd in Ekranas gespeeld op kunstgras

Ekranas zal Anderlecht niet ontvangen in het eigen stadion. De Litouwse kampioen wijkt uit naar het Vetrastadion in Vilnius. Dat stadion telt 5.500 plaatsen en heeft kunstgras. De match begint om 19 uur Belgische tijd. (HLN) Lees verder »

Dinsdag oefenwedstrijd tegen Ternat

Dinsdag oefenwedstrijd tegen Ternat

Komende dinsdag, de dag voor de Europese match tegen Ekranas, oefent Anderlecht tegen vierdeklasser Ternat. Paars-wit zal spelen met jongens die naast de selectie voor Ekranas vallen en talentvolle jeugdspelers. Lees verder »

 27-07-2012 

Ook transfervrije Mellberg in beeld

Ook transfervrije Mellberg in beeld

In zijn zoektocht naar een centrale verdediger is ook de Zweed Olof Mellberg in beeld bij Anderlecht. Anderlecht bevestigt de interesse, maar laat weten dat Mellberg niet bovenaan het verlanglijstje staat. Lees verder »

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Selectie Anderlecht - KV Kortrijk

Zaterdagavond om 18u wordt een nieuw seizoen in de Jupiler Pro League afgetrapt. De kampioen opent het nieuwe voetbalseizoen met een moeilijke verplaatsing naar KV Kortrijk. John van den Brom selecteerde een 19-koppige kern. Lees verder »

"Offensief van Champions League kaliber"

Aan de vooravond van het nieuwe voetbalseizoen praat voetbalanalist Johan Boskamp over de verwachtingen en mogelijkheden van Anderlecht op de verschillende fronten. Hij is alvast vol lof over het aanvallend talent bij paars-wit. Lees verder »

"Suarez vertrekt voor het geld"

Voorzitter Roger Vanden Stock liet het op de persconferentie niet na om een reactie te geven op het vertrek van Suarez naar CSKA Moskou. "Zoals gewoonlijk vertrek de speler voor het geld. Wij kunnen die lonen niet aanbieden." Lees verder »

"Voorzitter legt de druk erop"

Tijdens de persconferentie van gisteren kwam ook coach John van den Brom aan het woord, en hij kreeg meteen een voorsmaakje van de druk waaronder de coach van Anderlecht komt te staan voor de pers. Lees verder »

Cyriac: "Play-offs zijn mijn doel"

Cyriac:

Op de persconferentie van gisterenavond werd niet enkel gepraat over de transfer van Matias Suarez. Er werd ook tijd gemaakt om Gohi Bi Cyriac officieel voor te stellen als speler van paars-wit. Lees verder »

 26-07-2012 

"Transfer Suarez pas volgende week rond"

Op de persconferentie in de vooravond vertelde Herman Van Holsbeeck dat de transfer van Matias Suarez nog niet rond is. "Financieel zitten we ongeveer op dezelfde golflengte, maar een definitief akkoord is er nog niet." Lees verder »

'Transfer Suarez rond op enkele details na'

'Transfer Suarez rond op enkele details na'

Volgens de krant De Standaard is er al wel degelijk een akkoord bereikt over een transfer van Matias Suarez, maar moeten de details nog worden afgerond. Mogelijk weten we straks meer na de persconferentie voor het nieuwe seizoen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Transfer Suarez voorbarig"

Van Holsbeeck:

Sudpresse pakte vandaag op haar website uit met het nieuws dat Matias Suarez naar het Russische CSKA Moskou vertrekt. Manager Herman Van Holsbeeck bevestigt de interesse, maar laat weten dat er nog geen akkoord bereikt is. Lees verder »

Bookmakers: "Anderlecht kampioen"

Bookmakers:

Volgens de bookmakers wordt Anderlecht ook dit jaar weer de grote favoriet voor de titel, al mag het stevige concurrentie verwachten van Club Brugge. Volgens de gokkers is Mbokani favoriet voor de Gouden Stier. Lees verder »

Straks persconferentie op Anderlecht

Straks persconferentie op Anderlecht

Later vandaag is er een persconferentie gepland in het Constant Vanden Stockstadion. Wellicht wordt dan het vertrek van Matias Suarez officieel bekendgemaakt. De Gouden Schoen zou voor zo'n 15 miljoen naar CSKA Moskou verhuizen. Lees verder »

Akkoord met CSKA Moskou over Suarez?

Akkoord met CSKA Moskou over Suarez?

Op de website van Sudpresse is te lezen dat Anderlecht een akkoord zou bereikt hebben met CSKA Moskou over Suarez. De club zou 15 miljoen op tafel leggen. Het nieuws is nog niet bevestigd door Anderlecht, noch door Suarez zelf. Lees verder »

Anderlecht informeert naar Moisander

Anderlecht informeert naar Moisander

Volgens Het Nieuwsblad zou Anderlecht contact gehad hebben met de verdediger Niklas Moisander van AZ. De Finse international zou echter meer dan drie miljoen euro kosten en ook zijn ex-club Ajax zou geïnteresseerd zijn. Lees verder »

Urdinov: "Zonder Suarez is goed voor ons"

Urdinov:

Met Yani Urdinov speelt er een Belg bij Ekranas, de tegenstander van Anderlecht in de CL-voorronde. De linksback kijkt vol ongeduld uit naar het duel. "Dit is prachtig. We zijn de underdog, maar we maken toch een klein kansje." Lees verder »


 25-07-2012 

Waasland-Beveren twijfelt aan Kabasele

Waasland-Beveren twijfelt aan Kabasele

Waasland-Beveren-coach Dirk Geeraerd heeft zijn twijfels over een mogelijke komst van Nathan Kabasele. "Hij heeft kwaliteiten maar als de rustige Jan Ceulemans al problemen met hem had, wat gaat dat zijn met een woelwater als ik?" Lees verder »

Anderlecht - Ekranas gratis voor abonnees

Anderlecht - Ekranas gratis voor abonnees

Anderlecht neemt het op woensdag 1 augustus op tegen het Litouwse Ekranas in de derde voorronde van de Champions League. De abonnees van Paars-Wit zullen op vertoon van hun abonnement deze wedstrijd gratis kunnen bijwonen. Lees verder »

Van den Brom: "Ekranas geen slechte ploeg"

Van den Brom:

John van den Brom zag gisteren hoe Ekranas de opponent wordt van Anderlecht in de voorronde van de Champions League. "Het is een enthousiaste ploeg met een goed balans tussen ervaren spelers en jonge jongens", aldus Van den Brom. Lees verder »

Badibanga heeft geen trek in tweede klasse

Badibanga heeft geen trek in tweede klasse

Ziguy Badibanga zal niet worden uitgeleend aan Roeselare. Zijn manager had hem daar onlangs aangeboden en beide clubs waren akkoord, maar Badibanga zelf blies de overstap op. De flankspeler heeft geen zin in tweede klasse. Lees verder »

Godeau en Verboom allicht uitgeleend

Godeau en Verboom allicht uitgeleend

La Dernière Heure weet dat Bruno Godeau en Bryan Verboom dit seizoen zullen uitgeleend worden om ervaring op te doen. Verboom zou dicht bij Charleroi staan, terwijl Godeau interesse geniet van Waasland-Beveren en Zulte Waregem. Lees verder »

Veselinovic in gesprek met Charleroi

Veselinovic in gesprek met Charleroi

Volgens Gazet van Antwerpen praat Dalibor Veselinovic met Charleroi over een mogelijke transfer. Bij Anderlecht rekent John van den Brom niet meer op de Servische spits, die met de beloften meetraint in afwachting van een vertrek. Lees verder »

Turaci aangeboden bij Anderlecht

Turaci aangeboden bij Anderlecht

Het Laatste Nieuws weet dat verdediger Onder Turaci is aangeboden bij Anderlecht. De 31-jarige Turkse Belg speelde in het verleden onder meer bij Standard (2002-2004) en Fenerbahce (2004-2010). Lees verder »

Rode Duivels trainen in Neerpede

Rode Duivels trainen in Neerpede

In de aanloop naar de oefeninterland tegen Nederland van 15 augustus zullen de Rode Duivels trainen in het oefencomplex van Anderlecht in Neerpede. De voorbereiding op deze interland zal amper twee dagen in beslag nemen. (HLN) Lees verder »

 24-07-2012 

Ekranes wordt tegenstander CL-voorronde

Ekranes wordt tegenstander CL-voorronde

Anderlecht kent zijn tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Het Litouwse Ekranes versloeg Shamrock Rovers met 2-1 en zal het opnemen tegen paars-wit. Marko Andjelkovic scoorde beide doelpunten. Lees verder »

"Deze groep heeft genoeg defensief talent"

Na de Supercup kreeg de defensie de nodige kritiek te slikken. In La Dernière Heure neemt Guillaume Gillet het op voor zijn ploegmaats. De maker van de winning goal vertelt ook dat er wat hem betreft geen verdediger meer bij moet. Lees verder »

Cyriac: "Niet veel pijn meer aan de knie"

Cyriac:

Het gaat de goede kant op met de blessure van Gohi Bi Cyriac. In La Dernière Heure vertelt de Ivoriaan dat hij er na de winterstop wil staan. "Over drie maanden zou ik hersteld moeten zijn, maar ik wil me niet forceren." Lees verder »

João Carlos onhaalbaar voor Anderlecht

João Carlos onhaalbaar voor Anderlecht

In zijn zoektocht naar een voetballende verdediger dacht Anderlecht onder meer aan João Carlos. De Braziliaan heeft het echter naar zijn zin bij Anzhi Makhachkala en is ook financieel niet haalbaar voor paars-wit. (HLN) Lees verder »

Chavarria wil niet terugkeren naar Belgrano

Chavarria wil niet terugkeren naar Belgrano

Het Argentijnse Belgrano heeft een voorstel gedaan om zijn ex-speler Pablo Chavarria terug te halen. Anderlecht had wel oren naar het bod, maar Chavarria ziet dit als een stap terug en weigerde. Hij blijft liever in Europa. (HLN) Lees verder »

Waasland informeert naar Kabasele

Waasland informeert naar Kabasele

Neo-eersteklasser Waasland-Beveren heeft bij Anderlecht geïnformeerd naar de huurvoorwaarden van Nathan Kabasele. Vorig seizoen werd de aanvaller uitgeleend aan Westerlo, maar daar kon hij zich nooit doorzetten. Lees verder »

Blessurenieuws: Juhasz hervat training

Blessurenieuws: Juhasz hervat training

Roland Juhasz heeft gisteren de groepstraining hervat. De Hongaar sukkelde lange tijd met de kuit, maar ondervond geen hinder meer. Dennis Praet liep tegen Lokeren een enkelverstuiking op en kreeg verzorging. Lees verder »

Selectie Genclerbirligi - Anderlecht

Selectie Genclerbirligi - Anderlecht

Vanavond om 19 uur speelt Anderlecht in Ciney zijn laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. Voor de match tegen Genclerbirligi selecteerde John Van den Brom een mengeling van spelers die zondag niet speelden en jongeren. Lees verder »

 23-07-2012 

Juhasz fit voor terugmach CL-voorronde?

Juhasz fit voor terugmach CL-voorronde?

Roland Juhasz (kuit) zou deze week eindelijk de training mogen hervatten. Coach John van den Brom hoopt dat de verdediger speelklaar raakt voor de terugmatch in de derde voorronde van de Champions League op 7 of 8 augustus. Lees verder »

Baras speelt volgend seizoen voor Union

Baras speelt volgend seizoen voor Union

Bruno Baras heeft met Union een nieuwe club gevonden. De 20-jarige aanvaller was einde contract bij Anderlecht, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Brussels. Hij tekende bij Union een contract voor één seizoen met optie. (rusg.be) Lees verder »

Ook Genk ontkent interesse in Deschacht

Ook Genk ontkent interesse in Deschacht

Tijdens de Supercup ging het gerucht dat RC Genk Olivier Deschacht wil aantrekken. De verdediger zou er zelfs al gezien zijn. Manager Herman Van Holsbeeck ontkende dit echter meteen en Genk zelf zegt dat er niets van aan is. (HNB) Lees verder »

Odoi: "Kritiek op verdediging is zever"

Odoi:

Door de afwezigheid van Juhasz en Kouyaté speelde Anderlecht met een vertimmerde verdediging. Deze kreeg na afloop de nodige kritiek, tot ergernis van Denis Odoi. "Iedereen praat over de verdediging en ik weet niet waarom." Lees verder »

Praet out met enkelblessure?

Praet out met enkelblessure?

Dennis Praet scoorde in de Supercup tegen Lokeren zijn eerste doelpunt bij de A-kern van Anderlecht maar moest na een uur spelen licht geblesseerd naar de kant. "Enkel opgezwollen. Hopelijk niet te erg!", twitterde Praet achteraf. Lees verder »


 22-07-2012 

Argentijn Mouche in beeld bij Anderlecht

Argentijn Mouche in beeld bij Anderlecht

Indien Matias Suarez het Astridpark vaarwel zegt, dan zou Pablo Mouche in aanmerking komen als diens vervanger. Mouche is een 24-jarige aanvallende middenvelder van Boca Juniors en heeft zin in een Europees avontuur. Lees verder »

"Zal aanpak van Van den Brom wel aanslaan?"

Aan de vooravond van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen laat Eddy Snelders, co-commentator op Sporza Radio en Sporting Telenet, zijn licht schijnen over de titelkandidaten. Maar Snelders laat ook enkele bedenkingen optekenen. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Voorbeschouwing: Anderlecht - Lokeren

Met de Supercup geven landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Lokeren straks het startschot van het nieuwe voetbalseizoen. Voor coach John van den Brom een uitgelezen kans om meteen een eerste prijs te pakken met paars-wit. Lees verder »

 21-07-2012 
 20-07-2012 

Verhuur Garcia-Calvete afgerond

Verhuur Garcia-Calvete afgerond

Jordan Garcia-Calvete zal dit seizoen uitkomen voor De Graafschap. De Nederlandse club meldt op zijn website dat het met Anderlecht een akkoord bereikt heeft voor een uitleenbeurt. De Graafschap heeft ook een optie tot aankoop. Lees verder »

Veselinovic en Chavarria trainen met B-kern

Veselinovic en Chavarria trainen met B-kern

Dalibor Veselinovic en Pablo Chavarria keerden deze zomer terug naar Anderlecht na een verhuur aan KV Kortrijk. De twee waren gemotiveerd om John van den Brom van hun kunnen te overtuigen, maar moeten nu met de B-kern trainen. Lees verder »

Van den Brom gaat tegenstanders scouten

Van den Brom gaat tegenstanders scouten

Anderlecht neemt het straks in de derde voorronde van de Champions League op tegen Shamrock Rovers of Ekranas. Coach John van den Brom reist dinsdag naar Litouwen om de terugwedstrijd tussen beide teams te bekijken. Lees verder »

Van den Brom behoudt Biglia als aanvoerder

Van den Brom behoudt Biglia als aanvoerder

Net als Ariël Jacobs vorig jaar kiest John van den Brom voor Lucas Biglia als aanvoerder. "Ik vind dat hij al vanaf de start van het nieuwe seizoen heeft laten zien dat hij die verdient", legt de nieuwe coach zijn keuze uit. (HLN) Lees verder »

Van den Brom: "Graag Supercup winnen"

Van den Brom:

John van den Brom leidt zondag zijn eerste officieel duel als Anderlecht-coach. De Nederlander bulkt van de zin en het vertrouwen. "We zullen het Anderlecht zien zoals ik dat in mijn hoofd heb. De tijd van proberen is voorbij." Lees verder »

Suarez raakt niet fit voor CL-voorronde

Suarez raakt niet fit voor CL-voorronde

Volgens zijn manager Jorge Cyterszpiler raakt Matias Suarez niet fit voor de derde voorronde van de Champions League. "Medisch is alles onder controle, maar ik verwacht Matias pas over twee weken terug op het veld", zegt hij. Lees verder »

Mbemba tekent profcontract op 8 augustus

Mbemba tekent profcontract op 8 augustus

De Congolees Chancel Mbemba zal op 8 augustus een profcontract tekenen bij Anderlecht. Die dag wordt hij officieel 18 jaar. De verdediger was vorig jaar ook al bij Anderlecht, maar kende toen administratieve problemen. (GvA) Lees verder »

Van Holsbeeck: "Prijs Suarez niet verlagen"

Van Holsbeeck:

Volgens Herman Van Holsbeeck ontving Anderlecht nog geen concreet bod voor Matias Suarez, maar hij vreest wel dat een transfer nakend is. "Suarez' makelaars doen er alles aan om hem te transfereren", vertelt de Anderlecht-manager. Lees verder »


 19-07-2012 

Werken aan Vanden Stockstadion afgerond

Werken aan Vanden Stockstadion afgerond

Anderlecht heeft de voorbije twee maanden in sneltempo verbouwingswerken laten uitvoeren aan het Constant Vanden Stockstadion. Onder meer de zitjes in het stadion, de fanshop en de perszaal werden volledig vernieuwd. Lees verder »

Anderlecht onthult nieuw thuisshirt

Anderlecht onthult nieuw thuisshirt

Anderlecht en shirtsponsor Adidas hebben vandaag het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2012-2013 gepresenteerd. Het truitje is - op de witte kraag na - volledig paars met een witte horizontale streep die over de borst loopt. Lees verder »

Supercup Anderlecht - Lokeren live op 2BE

Supercup Anderlecht - Lokeren live op 2BE

Zondag strijden landskampioen Anderlecht en bekerwinnaar Lokeren om de eerste prijs van het seizoen: de Supercup. 2BE zal de wedstrijd rechtstreeks op de buis brengen vanaf 17u45. De aftrap is een kwartiertje later gepland. Lees verder »

Buonanotte in plaats van Suarez?

Buonanotte  in plaats van Suarez?

De kranten melden vandaag dat Anderlecht interesse toont in Diego Buonanotte van Malaga. Deze 24-jarige Argentijn zou in beeld zijn als vervanger voor Matias Suarez, mocht die vertrekken. Lees verder »

Vraagtekens over leeftijd Chancel Mbemba

Vraagtekens over leeftijd Chancel Mbemba

Anderlecht maakte tegen Woluwe kennis met Chancel Mbemba. Deze Congolees zat vorig seizoen al bij Anderlecht, maar was toen niet speelgerechtigd. Er doken toen problemen op over de leeftijd van de verdediger en die zijn niet weg. Lees verder »

Sterk Anderlecht wint nipt van Woluwe

Sterk Anderlecht wint nipt van Woluwe

Met een veredeld reserve-elftal won Anderlecht gisteren tegen White Star Woluwe met 1-2. Anders dan de score liet vermoeden was paars-wit heer en meester, maar enkel Iakovenko en Kljestan konden scoren. Lees verder »

 18-07-2012 

Juventus-belofte gelinkt aan Anderlecht

Juventus-belofte gelinkt aan Anderlecht

Gabriel Appelt Pires, een 19-jarige Braziliaan uit de beloftenkern van Juventus, wordt genoemd bij Anderlecht. Dat schrijft Sky Sports vandaag. Ook Heerenveen en Zaragoza zouden interesse tonen in de middenvelder. (goal.com) Lees verder »

"Van Holsbeeck wacht helse klus"

Het zijn geen plezante dagen voor Herman Van Holsbeeck. De manager moet een resem spelers vertellen dat ze moeten vertrekken en dat is geen plezante taak. Collega's Luc De Vroe en Jesse De Preter kunnen hiervan meespreken. Lees verder »

Gesprekken verhuur Garcia-Calvete gestart

Gesprekken verhuur Garcia-Calvete gestart

De Graafschap laat op zijn website weten dat het met Anderlecht de onderhandelingen gestart is over een nieuwe uitleenbeurt van Jordan Garcia-Calvete. De middenvelder trainde de voorbije weken al mee met de Nederlanders. Lees verder »

 17-07-2012 

Selectie Woluwe - Anderlecht

Selectie Woluwe - Anderlecht

Anderlecht oefent morgen tegen tweedeklasser White Star Woluwe en John van den Brom selecteerde 14 spelers. Een opvallende naam in de kern is die van Chancel Mbemba, een 17-jarige Congolese verdediger uit de beloftenkern. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Er beweegt wat rond Suarez"

Van Holsbeeck:

In het gesprek dat Sporza had met Herman Van Holsbeeck ging de Anderlecht-manager ook dieper in op mogelijke transfers. Hij geeft aan dat geld is voor een extra verdediger en dat Suarez enkel vertrekt als ook de club erbij wint. Lees verder »

"Aanvallend voetbal met Van den Brom"

Op Sporza Radio blikte Herman Van Holsbeeck vanmiddag vooruit op het nieuwe seizoen. Hij liet verstaan veel te verwachten van nieuwe coach John van den Brom en hoopt ook dat spelers als Vargas, Praet en Molins zich tonen. Lees verder »

Wie mag weg volgens La Dernière Heure?

Wie mag weg volgens La Dernière Heure?

Herman Van Holsbeeck is sinds gisteren terug uit vakantie en wacht de zware taak om een kern van 44 spelers af te romen. La Dernière Heure zocht uit wie mag blijven, wie moet vertrekken en wie de twijfelgevallen zijn. Lees verder »

"Elk weekend verhuurde spelers bekijken"

Daniël Renders is sinds kort verantwoordelijk voor de opvolging van de verhuurde spelers. Hij verwacht een druk jaar tegemoed te gaan. "Ik denk dat we zeker een dozijn spelers zullen uitlenen", zo zegt hij in La Dernieure Heure. Lees verder »

Fanshop gesloten op donderdag en vrijdag

Fanshop gesloten op donderdag en vrijdag

De fanshop van Anderlecht zal donderdag en vrijdag gesloten zijn. Deze dagen zal er de laatste hand gelegd worden aan de verbouwingswerken. Zondag, de dag van de Supercup, opent de fanshop opnieuw zijn deuren om 12 uur. (RSCA.be) Lees verder »

Vrije verkoop abonnementen van start

Vrije verkoop abonnementen van start

Gisteren ging de vrije verkoop van abonnementen voor komend seizoen van start. Nog zo'n 1.300 stoeltjes zoeken een supporter. De prijzen van de seizoenskaarten variëren van 280 tot 400 euro. (RSCA.be) Lees verder »

 16-07-2012 

De lessen van de Liebherr Memorial Cup

De lessen van de Liebherr Memorial Cup

Anderlecht speelde dit weekend op de Liebherr Memorial Cup tegen Southampton en Arsenal en deed het in beide wedstrijden erg goed. Enkele kranten keken aandachtig toe en probeerden enkele lessen te trekken. Lees verder »

Kouyaté wekt interesse van Newcastle

Kouyaté wekt interesse van Newcastle

Volgens Het Nieuwsblad staat Cheikhou Kouyaté in de belangstelling van Newcastle. De Engelse club volgt hem al een tijdje, maar nu zou trainer Alan Pardew tot actie willen overgaan. Anderlecht ontving echter nog geen bod. Lees verder »

Lukaku ontkent beledigingen aan Hoefkens

Lukaku ontkent beledigingen aan Hoefkens

Blijkbaar is er een persoon op internet bezig de spelers van Anderlecht in een negatief daglicht te plaatsen. "3.. 2.. 1.. en we zingen als nen boer: ons Vanessa is een ...", zo verscheen er op een vals profiel van Jordan Lukaku. Lees verder »

Jovanovic: "Heb je coke gesnoven ofzo?"

Jovanovic:

Net als zijn manager verwijst ook Milan Jovanovic de interesse van Besiktas naar het land der fabelen. "Zit jij in Colombia, misschien? Aan de coke gesnoven, ofzo? Ik heb geen enkel contact gehad met mensen van Besiktas." Lees verder »

Nigeriaanse spits Bashir komt testen

Nigeriaanse spits Bashir komt testen

Volgens de voorzitter van de Nigeriaanse club ABS gaat zijn spits Abdulrahman Bashir testen bij Anderlecht. De 23-jarige Bashir scoorde dit seizoen al twaalf keer in de competitie. Eerder testte hij al bij Al-Ahly uit Egypte. Lees verder »

Biglia draagt Olympische Vlam

Biglia draagt Olympische Vlam

Tijdens het toernooi in Engeland passeerde de Olympische Vlam in het Southampton-stadion. Anderlecht-aanvoerder Lucas Biglia kreeg de eer de vlam kort te dragen en er enkele meters mee te wandelen (HNB) Lees verder »

Kanu charmeert Southampton-publiek

Kanu charmeert Southampton-publiek

Het publiek van Southampton was onder de indruk van Kanu tijdens de Liebherr Memorial Cup. Toen de Braziliaan tegen Arsenal naar de kant gehaald werd, kreeg hij een oorverdovend applaus van de Engelse fans (GvA) Lees verder »

 15-07-2012 

Turkse pers linkt Jovanovic aan Besiktas

Turkse pers linkt Jovanovic aan Besiktas

Volgens de Turkse krant DHA staat Milan Jovanovic erg dicht bij een transfer naar Besiktas. De Turkse club zou 1,5 miljoen aan Anderlecht betalen. Voor Jovanovic zou er een contract voor drie jaar klaarliggen. (turksvoetbal.net) Lees verder »

Arsenal wint Markus Liebherr Memorial Cup

Arsenal wint Markus Liebherr Memorial Cup

Na winst tegen Anderlecht heeft Arsenal ook de slotwedstrijd van de Markus Liebherr Memorial Cup gewonnen. Het haalde het met strafschoppen van Southampton nadat de wedstrijd op 1-1 eindigde. Arsenal wint zo ook het toernooi. Lees verder »

 14-07-2012 

Jeugdig Arsenal te sterk voor Anderlecht

Jeugdig Arsenal te sterk voor Anderlecht

In zijn tweede wedstrijd op de Liebherr Memorial Cup verloor Anderlecht met 1-0 tegen Arsenal, dat zonder al zijn vedetten aantrad. Paars-wit begon met dezelfde elf als tegen Southampton, maar voerde daarna een resem wissels door Lees verder »

Suarez wil niet onderhandelen met CSKA

Suarez wil niet onderhandelen met CSKA

Het Nieuwsblad vernam uit de entourage van Matias Suarez dat CSKA Moskou al twee keer gebeld heeft in verband met een transfer. Suarez gaf echter nog geen toestemming om te onderhandelen. Ook Galatasaray ziet hij niet zitten. Lees verder »

 13-07-2012 

Selectie Markus Liebherr Memorial Cup

Selectie Markus Liebherr Memorial Cup

John van den Brom selecteerde een 20-koppige kern voor de Markus Liebherr Memorial Cup. In de kern zitten met Praet, Bruno, Tarfi en Godeau opnieuw vier jongeren. Mbokani, Mbenza en Iakovenko zijn er door visumproblemen niet bij. Lees verder »

Cyriac krijgt rugnummer vijftien

Cyriac krijgt rugnummer vijftien

Anderlecht heeft bekendgemaakt met welke rugnummers de spelers straks aantreden. De van Standard overgekomen Cyriac koos voor nummer 15. Thomas Kaminski zal met nummer 13 spelen en die andere nieuwkomer Hawsawi krijgt nummer 4. Lees verder »

Terreinverzorger KVM naar Anderlecht

Terreinverzorger KVM naar Anderlecht

Thierry De Jonge, tot vorig seizoen de terreinverzorger van KV Mechelen, treedt in dienst van de firma 'Groen Service'. De Jonge zal nu instaan voor het onderhoud van de velden op Anderlecht en op de Heizel. (Gazet van Antwerpen) Lees verder »

"In Europa riskeert Biglia te zwemmen"

John van den Brom liet al verstaan te kiezen voor één defensieve middenvelder. In Het Laatste Nieuws uit Aimé Antheunis zijn twijfels over deze speelstijl. "We zullen zien hoelang Van den Brom vasthoudt aan zijn filosofie." Lees verder »

"Mental coach van Federer maakt me beter"

Behrang Safari traint sinds dinsdag weer mee met Anderlecht. In juni nam hij met Zweden deel aan het EK, maar hij speelde er geen minuut. "Natuurlijk was ik ontgoocheld", geeft Safari toe. "Maar ik voelde me niet overbodig." Lees verder »

Juhasz en Suarez blijven onbeschikbaar

Juhasz en Suarez blijven onbeschikbaar

Matias Suarez en Roland Juhasz hebben nog steeds geen groen licht gekregen om de groepstraining te hervatten. Raken ze niet fit voor de CL-voorronde, zou Anderlecht volgens Het Laatste Nieuws de transfermarkt nog opgaan. Lees verder »

Van den Brom woont nu in België

Van den Brom woont nu in België

John van den Brom heeft zijn hotelkamer in Brussel geruild voor zijn eigen huis. Op Twitter plaatste hij een verhuisfoto met als bijschrift "Het is weer eens iets anders dan training geven. Maar nu eindelijk lekker in eigen huis." Lees verder »

 12-07-2012 

Vargas haalt wellicht competitiestart

Vargas haalt wellicht competitiestart

Ronald Vargas moest de stage in Oostenrijk aan zich voorbij laten gaan door een ontwrichtte elleboog, maar dat weerhoudt hem niet van keihard te werken aan zijn terugkeer. De Venezolaan trainde gisteren alweer buiten. Lees verder »

Suarez weerlegt zogezegd Facebook-bericht

Suarez weerlegt zogezegd Facebook-bericht

Matias Suarez ontkent vandaag in de pers het zogezegde Facebook-bericht dat hij gisteren op zijn pagina zette. 'Ik blijf volgend seizoen bij Anderlecht', zo stond er, "maar dat is niet mijn officiële pagina", zegt Suarez nu zelf. Lees verder »

Van den Brom: "De tijd begint te dringen"

Van den Brom:

Hoewel je Roeselare moeilijk een zware test kunt noemen, had John van de Brom er gisteren weer een leerrijke avond opzitten. Vooral defensief is het voorlopig nog zoeken. "Het was leuk om zien dat Vervoort het er goed deed." Lees verder »

Anderlecht verslaat Roeselare met 0-3

Anderlecht verslaat Roeselare met 0-3

Anderlecht heeft zijn oefenwedstrijd tegen Roeselare gisteren met 0-3 gewonnen. Praet en Iakovenko scoorden voor de rust, Bruno deed dit erna. Coach John van den Brom liet vooral potentiële bankzitters opdraven. Lees verder »

 11-07-2012 

Het bewogen jaar van Guillermo Molins

Het bewogen jaar van Guillermo Molins

Guillermo Molins heeft een bewogen jaar achter de rug. Hij kende voor het eerst een zware blessure, hij werd voor het eerst vader, en nu staat hij voor zijn debuut bij de Belgische landskampioen. "Een echte rollercoaster" Lees verder »

Volg de werken in het stadion

Volg de werken in het stadion

Terwijl de spelers hard aan hun voorbereiding werken, wordt ook het Constant Vanden Stock-stadion klaargemaakt voor het nieuwe voetbalseizoen. Je kan de werken a.d.v.h foto's op de voet volgen op rsca.be. Lees verder »

Het basiselftal van Anderlecht volgens S/VM

Het basiselftal van Anderlecht volgens S/VM

Zeventien dagen voor de start van het nieuwe seizoen zoekt Sport/voetbalmagazine uit met welke elftallen de eersteklassers zullen starten. Ook voor Anderlecht maakte het deze denkoefening en het komt met enkele verrassende namen. Lees verder »

Kanu: "Als een vis in het water"

Kanu:

De komst van coach John van den Brom heeft niet enkel positieve gevolgen voor Tom De Sutter. Kanu, die onder Jacobs ook wat verloren leek, lijkt nu wel herboren. Hij kreeg zelfs de aanvoerdersband in de eerste oefenmatch. Lees verder »

Badibanga aangeboden bij Roeselare

Badibanga aangeboden bij Roeselare

Eén van de spelers die mogelijk naar Roeselare verhuist, is Ziguy Badibanga. De flankaanvaller werd door zijn manager Christophe Henrotay aangeboden op Schiervelde. Badibanga mocht vorige week niet mee op stage naar Oostenrijk. Lees verder »

 10-07-2012 

Selectie Roeselare - Anderlecht

Selectie Roeselare - Anderlecht

Morgen speelt Anderlecht in Roeselare zijn volgende oefenwedstrijd. John van den Brom trekt met 17 spelers naar West-Vlaanderen. Een aantal potentiële basisspelers krijgen rust. Lees verder »

U21 op stage naar Hoogstraten

U21 op stage naar Hoogstraten

De U21 van Anderlecht vertrokken gisteren met 25 spelers naar Hoogstraten voor een oefenstage van een week. Badibanga, Kabasele en Yala Lusala, die vorig seizoen verhuurd werden, zijn erbij, net als nieuwkomers Aoulad en Bouhna. Lees verder »

Anderlecht betaalt zijn spelers het meest

Anderlecht betaalt zijn spelers het meest

De Waalse krant Sudpresse pakt vandaag uit met een overzicht van de twintig best verdienende spelers uit onze competitie. Liefst elf van hen spelen bij Anderlecht. Milan Jovanovic spant de kroon met 1,6 miljoen euro bruto per jaar Lees verder »

 09-07-2012 

Kalenderwijziging speeldag 3

Kalenderwijziging speeldag 3

De KBVB voerde enkele wijzigingen door aan de kalender van het seizoen 2012-2013. Enkel de wedstrijd van Paars-Wit op speeldag 3 wordt gewijzigd. Cercle Brugge - Anderlecht zal op zondag 12 augustus om 20u30 plaatsvinden. Lees verder »

Rangnick: "Spelers te oud voor mijn voetbal"

Rangnick:

Met Ralph Rangick had Red Bull Salzburg een oude bekende als coach. De Duitser was deze zomer immers bijna coach van Anderlecht geworden. "In Londen sprak ik tweemaal met Herman Van Holsbeeck, maar het was niet het juiste moment." Lees verder »

Spelers hebben vandaag dagje verlof

Spelers hebben vandaag dagje verlof

Meteen na de oefenwedstrijd tegen Salzburg nam Anderlecht het vliegtuig terug richting België. Vandaag genieten de spelers een dagje verlof. Cheikhou Kouyaté is intussen vertrokken naar de Olympische ploeg van Senegal. Lees verder »

"Suarez kan er snel weer staan"

Matias Suarez trainde tijdens deze voorbereiding nog niet met de groep. De Argentijn sukkelt nog steeds met zijn knie. Toch hoopt John van den Brom dat hij klaar is tegen de CL-voorronde. "Ik hoorde dat Suarez er snel kan staan." Lees verder »

Van den Brom rekent nog op Juhasz

Van den Brom rekent nog op Juhasz

Achteraan lijkt John van den Brom zijn succesformule nog niet gevonden te hebben. Marcin Wasilewski en Behrang Safari keren vandaag terug uit vakantie en volgens Het Laatste Nieuws hoopt Van den Brom ook dat Roland Juhasz blijft. Lees verder »

Van den Brom: "Verdedigend kwetsbaar"

Van den Brom:

In zijn eerste serieuze test van deze voorbereiding ging Anderlecht met 2-0 onderuit. "Maar na een intense trainingsweek in een goeie sfeer, moeten we zeker niet panikeren door dit resultaat", blijft John van den Brom positief. Lees verder »

 08-07-2012 

Anderlecht kan niet winnen in Salzburg

Anderlecht kan niet winnen in Salzburg

Anderlecht sloot vanavond het oefenkamp in Oostenrijk af met een oefenwedstrijd op het veld van miljoenenclub Red Bull Salzburg. Na een moeilijke match werd het 2-0. De match was live te bekijken via een online stream. Lees verder »

Kanu op weg naar basisplaats?

Kanu op weg naar basisplaats?

Tijdens de stage geeft John van den Brom de indruk te zullen gaan spelen met één verdedigende middenvelder en twee offensieve. Kanu komt zeker in aanmerking voor een basisplaats. Hij stak er de voorbije week bovenuit. Lees verder »

Ontspannen maar intensieve oefenstage

Ontspannen maar intensieve oefenstage

Het Nieuwsblad brengt vandaag een terugblik op de oefenstage die Anderlecht deze week had in het Oostenrijke Saalfelden. De krant merkte op dat het er erg ontspannen aan toe ging, maar er werd ook pittig getraind. Lees verder »

 07-07-2012 

Jacobs: "Ik heb niets tegen Tom De Sutter"

Jacobs:

In Het Laatste Nieuws ontkent Ariël Jacobs dat hij een probleem had met Tom De Sutter. "Ik heb niets tegen hem, integendeel", zo klinkt het. "Maar in een topclub heb je een bepaalde hiërarchie en op één koos ik voor Mbokani." Lees verder »

De Sutter: "Ik dacht vaak: ik ben hier weg"

De Sutter:

Tom De Sutter is begonnen aan zijn tweede carrière bij Anderlecht. Bleef Jacobs, dan was de spits weg. Maar het was Jacobs die vertrok en onder Van den Brom leeft De Sutter weer op. "De coach is tenminste weer met mij bezig." Lees verder »

Gillet fysiek sterkste speler op stage

Gillet fysiek sterkste speler op stage

Tijdens de stage trainen alle spelers continu met een hartslagmeter. Op die manier kan physical coach Mario Innaurato meteen zien wie in het rood gaat. Guillaume Gillet, Massimo Bruno en Kanu scoren het best. Lees verder »

Van den Brom legt training even stil

Van den Brom legt training even stil

Net als donderdag stond er gisteren in Saalfelden maar één training op het programma. Coach John van den Brom was niet helemaal tevreden van het niveau en legde de training na een uur daarom even stil. Lees verder »

 06-07-2012 

Vervoort: "Kompany is mijn voorbeeld"

Vervoort:

Op de website van Anderlecht komen de jongeren die onder John van den Brom hun kans lijken te krijgen aan het woord. Jonathan Vervoort is een 18-jarige verdediger, die zowel centraal als op de rechtsachter uit de voeten kan. Lees verder »

Vincent Kompany speelt terug in het paars

Vincent Kompany speelt terug in het paars

Een nostalgisch moment vandaag voor 'The Captain' Vincent Kompany: hij stelde vanmiddag de nieuwe uitshirts voor van Manchester City. De shirts zijn volledig paars met zwarte mouwen. Kompany blikte even terug op 14 jaar bij RSCA. Lees verder »

Praet: "Sta voor seizoen van de doorbraak"

Praet:

Dennis Praet tekende in maart een riant contract bij Anderlecht. De tiener is inmiddels afgestudeerd en zet nu alles op het voetbal. "Het is tijd dat ik een volwaardige speler word in eerste klasse", zo klinkt het ambitieus. Lees verder »

Gillet: "Nog nooit zo intensief getraind"

Gillet:

Guillaume Gillet begint straks aan zijn zesde seizoen bij Anderlecht. Met Ariël Jacobs had hij een erg goede band, maar toch vindt hij het goed dat er een nieuwe coach is. "Een nieuwe trainer kan voor een nieuwe dynamiek zorgen." Lees verder »

Nieuws vanop het oefenkamp

Nieuws vanop het oefenkamp

Fernando Canesin, die woensdag geblesseerd uitviel met een verstuikte enkel, mag vandaag de training hervatten. Gisteren fietste hij anderhalf uur en dit ging prima. Ook Bruno Godeau (achillespees) trainde gisteren niet. Lees verder »

Suarez overweegt nu ook Rusland en Oekraïne

Suarez overweegt nu ook Rusland en Oekraïne

Door zijn knieblessure blijft het voorlopig stil rond een transfer van Matias Suarez. De laatste concrete interesse dateert intussen van eind vorig seizoen. Via tussenpersonen vernam Anderlecht toen dat PSG 7 à 8 miljoen veil had. Lees verder »

 05-07-2012 

Tarfi: "Dacht niet dat ik erbij zou zijn"

Tarfi:

Verschillende jonge spelers krijgen onder John van den Brom een kans om zich te bewijzen bij de A-kern. Een van hen is Medhi Tarfi, een 19-jarige middenvelder die wou bewijzen dat je school en profvoetbal kan combineren. Lees verder »

Michael Bradley dicht bij AS Roma

Michael Bradley dicht bij AS Roma

De Amerikaan Michael Bradley zou dicht bij een overstap staan naar het Italiaanse Roma. Bradley is een verdedigende middenvelder en werd even gelinkt aan Anderlecht, dat hem wou aantrekken als vervanger voor Lucas Biglia. Lees verder »

Spelers krijgen rust in Oostenrijk

Spelers krijgen rust in Oostenrijk

Vanmorgen 5 juli werd in Oostenrijk een zware training afgewerkt. Van den Brom maakte de training extra intensief, zodat de spelers vandaag de namiddag vrij kregen. "Dat hebben ze wel verdiend", twitterde hij vanmiddag. Lees verder »

Van den Brom haalt mountainbike boven

Van den Brom haalt mountainbike boven

Coach John van den Brom laat zijn spelers afzien op stage in Saalfelden, maar is zelf niet vies van wat beweging. Tijdens een rustmoment ging hij samen met keeperstrainer Max de Jong de streek verkennen op zijn mountainbike. Lees verder »

Brugse titelambities stellen Proto tevreden

Brugse titelambities stellen Proto tevreden

Vorig seizoen kwam Club Brugge nooit openlijk uit voor zijn titelambities. Nu doet de eeuwige rivaal van Anderlecht dat wel tot tevredenheid van doelman Silvio Proto. "Het werd tijd dat Brugge ook over de titel praat", klinkt het. Lees verder »

Juhasz niet naar Dnipropetrovsk

Juhasz niet naar Dnipropetrovsk

De transfergeruchten rond Roland Juhasz zijn de laatste weken wat verwaterd. Dat komt omdat de club uit Oekraïne al weken niets meer van zich laat horen. Een teken voor Herman Van Holsbeeck dat de transfer geen prioriteit is. Lees verder »

Bruno: "Doel is bij de A-kern blijven"

Bruno:

Naast Bruno Godeau is ook een andere jongeling bij paars-wit zich aan het bewijzen onder John van den Brom: Massimo Bruno, een aanvallende linkerflank-speler, die tot nu toe een vaste waarde was bij de U21, goed voor 15 goals. Lees verder »

 04-07-2012 

Godeau: "Ik ben een echte Brusselaar"

Godeau:

Een opvallende naam in de kern van Anderlecht is die van Bruno Godeau. Hij was vorig jaar al kapitein bij de beloften en lijkt nu zijn kans te krijgen bij de A-kern. "Ik ben een echte Brusselse ket," zo klinkt het. Lees verder »

Proto: "Iedereen amuseert zich op training"

Proto:

Na vier jaar onder Ariël Jacobs en Filip De Wilde gewerkt te hebben, heeft Silvio Proto dit seizoen andere bazen boven zich. Zijn eerste indruk is positief. "De nieuwe trainer én de nieuwe keeperstrainer vallen heel goed mee." Lees verder »

Nieuws vanop het oefenkamp

Nieuws vanop het oefenkamp

John van den Brom liet zijn spelers gisteren al om 7.30 uur het oefenveld betreden voor een looptraining van twee keer twaalf minuten. Daarna volgden nog een voormiddag- en namiddagtraining. Lees verder »

Vargas zes tot acht weken out

Vargas zes tot acht weken out

Ronald Vargas klonk vorige week nog optimistisch over zijn schouderblessure, maar in medische kringen is men minder overtuigd van een snelle terugkeer. Dokters verwachten dat hij pas over zes à acht weken weer matchen kan spelen. Lees verder »

Van de Brom: "Blij met komst Cyriac"

Van de Brom:

John van den Brom krijgt er met Gohi Bi Cyriac een extra spits bij. De Nederlandse coach reageert tevreden. "Ik ken Cyriac niet echt goed als speler, maar ik weet wel dat hij voor zijn blessure een heel goede spits was." Lees verder »

 03-07-2012 

Anderlecht bevestigt komst Cyriac

Anderlecht bevestigt komst Cyriac

Op de officiële website heeft Anderlecht bevestigd dat Gohi Bi Cyriac een contract heeft getekend bij paars-wit voor vier seizoenen. De Ivoriaanse spits komt voor twee miljoen euro over van Standard. Lees verder »

Anderlecht richt scoutingscel in Spanje op

Anderlecht richt scoutingscel in Spanje op

In de Spaanse hoofdstad Madrid heeft Anderlecht een volwaardige scoutingscel opgericht. Paars-wit wil profiteren van de crisis in het Spaanse voetbal. Veel spelers moeten wachten op hun loon en gaan in het buitenland aan de slag. Lees verder »

Kabananga: "Me herlanceren bij Roeselare"

Kabananga:

Junior Kabananga ruilt Anderlecht tijdelijk voor Roeselare. Bij de tweedeklasser wil de Congolees zijn carrière herlanceren. "Maar ik moet eerst nog een maand revalideren, maar daarna moet ik weer de goede richting inslaan." Lees verder »

Van den Brom laat spelers stevig trainen

Van den Brom laat spelers stevig trainen

Anderlecht vertoeft sinds gisteren op oefenkamp in het Oostenrijkse Saalfelden en trainer John van den Brom is van plan om er stevig de pees op te leggen. Kort na aankomst laste hij een eerste training in, vandaag volgen er drie. Lees verder »

 02-07-2012 

Cyriac bevestigt transfer naar Anderlecht

Cyriac bevestigt transfer naar Anderlecht

Standardspits Gohi Bi Cyriac zal komend seizoen een paars-wit shirt aantrekken op het veld. Dat heeft de Ivoriaan vandaag bekend gemaakt in een communiqué. Anderlecht heeft het nieuws evenwel nog niet officieel bevestigd. Lees verder »

RSCA TV terug op Belgacom

RSCA TV terug op Belgacom

De Facebook-pagina van RSC Anderlecht laat weten dat RSCA TV vanaf volgend seizoen terug is. De uitzendingen zullen te zien zijn op Belgacom 11, de voetbalzender van Belgacom digitale televisie. Lees verder »

Suarez moet passen voor oefenkamp

Suarez moet passen voor oefenkamp

John van den Brom vertrekt vandaag met 26 spelers op stage naar het Oostenrijkse Saalfelden. Afwezigen Vargas, Juhasz en Lukaku waren al gekend, maar nu heeft ook Suarez verstek moeten geven, door zijn aanhoudende knieblessure. Lees verder »

Hawsawi in eerste plaats verdediger

Hawsawi in eerste plaats verdediger

Tijdens de oefenmatchen toonde Osama Hawsawi precies waarvoor hij gehaald is: verdedigen. De Saudi-Arabiër had weinig moeite met spitsen uit derde klasse, maar dat zou wel eens anders kunnen zijn met gevaarlijkere aanvallers. Lees verder »

Virton kwaad om B-elftal Anderlecht

Virton kwaad om B-elftal Anderlecht

Het stadion van Virton was volledig uitverkocht voor de oefenwedstrijd tegen Anderlecht, maar de supporters kregen niet te zien waarvoor ze betaald hadden. "De club betaalde die 14000 euro niet om tegen een B-ploeg te spelen." Lees verder »

 01-07-2012 

Cyriac volgende week van Anderlecht?

Cyriac volgende week van Anderlecht?

Niets lijkt de overstap van Gohi Bi Cyriac naar Anderlecht nog in de weg te staan. De dokter gaf eerder al groen licht voor de transfer, en tussen 1 en 15 juli kan Cyriac weg voor 2 miljoen. Standard ontkent echter een akkoord. Lees verder »

Donk: "Sowieso niet naar Anderlecht"

Donk:

Ryan Donk heeft onlangs zijn contract verlengd bij Club Brugge. Even werd de Hollandse verdediger gelinkt aan Anderlecht. "Naar het schijnt ben ik met mensen van Anderlecht gaan eten, maar ik lag toen lekker in mijn zetel." Lees verder »

26-koppige selectie stage Saalfelden

26-koppige selectie stage Saalfelden

John van den Brom heeft een selectie van 26 spelers bekend gemaakt voor de stage in Oostenrijk. De geblesseerden Juhasz, Vargas en Lukaku gaan niet mee. Jongeren Bruno, Tarfi, Praet, Vervoort en Godeau zitten wel in de selectie. Lees verder »