Archieven

 31-10-2015 
 30-10-2015 
 29-10-2015 

 28-10-2015 
 27-10-2015 

Vanden Borre geblesseerd

Vanden Borre geblesseerd

BLESSURES Anthony Vanden Borre is geblesseerd aan de kuit. Hij moet zich nu eerst nader laten onderzoeken om de aard van de blessure te bepalen. Verwacht wordt dat hij vlug opnieuw inzetbaar zal zijn. Lees verder »

 26-10-2015 

 25-10-2015 
 24-10-2015 

Knie Suarez helemaal genezen

Knie Suarez helemaal genezen

BLESSURES Matias Suarez trok tijdens de interlandbreak vier dagen naar Barcelona. Hij ging er op medisch consult bij dokter Ramon Cugat en die had goed nieuws voor de Argentijn. Hij verklaarde zijn knie helemaal genezen. Een psychologische boost voor Suarez. Lees verder »

Mbodj: "Een stap hogerop kan later nog"

Mbodj:

INTERVIEWS Zijn debuut bij Anderlecht was rampzalig, maar ondertussen toont Kara Mbodj waarom Anderlecht 4,5 miljoen euro betaalde voor de imposante verdediger. De Senegalees voelt zich thuis bij Anderlecht, en nu het op het veld goed gaat wil hij ook praten.  Lees verder »

 23-10-2015 

Najar en Suarez trainen opnieuw

Najar en Suarez trainen opnieuw

BLESSURES - WEDSTRIJDEN Andy Najar heeft vrijdag de individuele trainingen hernomen. Morgen sluit hij aan bij de groep, maar zondag zal pas beslist worden of hij inzetbaar is tegen Club Brugge. Matias Suarez heeft na twee weken uitzieken zich terug aangesloten bij de groep. De topper komt wellicht te vroeg voor de Argentijn.  Lees verder »

Penaltyshirt Gillet brengt 2.020 euro op

Penaltyshirt Gillet brengt 2.020 euro op

ANDERE'Elk nadeel heb z'n voordeel' zei ooit een Nederlandse voetballegende en dat zullen we nu ook maar denken. Het shirt waarin Jean-François Gillet tegen Anderlecht drie strafschoppen stopte, is geveild voor het goede doel en bracht een aardige cent in het laatje. Lees verder »

Gillet: "Niet slecht hé"

Gillet:

INTERVIEWS Waar je Guillaume Gillet ook zet, hij komt altijd sterk uit de hoek. Hij bracht Anderlecht op gelijke hoogte waardoor de wedstrijd helemaal kantelde. Gillet is dan ook enorm blij over zijn gelijkmaker. Lees verder »


 22-10-2015 

Topclubs zakken af naar Astridpark

Topclubs zakken af naar Astridpark

ANDERE De wedstrijd tussen Anderlecht en Tottenham zal vanavond worden bijgewoon door maar liefst 27 scouts. Onder meer Manchester City, Manchester United, Liverpool, Wolfsburg, Inter, Juventus, FC Sevilla en Borussia Dortmund sturen een mannetje. Lees verder »

 21-10-2015 
 20-10-2015 

 19-10-2015 

"Goede punten voor Vertenten"

OPINIES Aanhoudend protest en intimidatie van Steven Defour leverde Mbaye Leye gisteren een rode kaart op. Een terecht beslissing, zo zeggen oud-scheidsrechter Stéphane Breda en Sporza-journalist Stef Wijnants. Lees verder »

 18-10-2015 

WC U17 Chili: Live op Sporza en RTBF

WC U17 Chili: Live op Sporza en RTBF

WEDSTRIJDEN - JEUGD De Nationale U17  nemen in Chili deel aan het WK. Vandaag staat de eerste wedstrijd tegen Mali,  op het programma . Deze wedstrijd is rechtstreeks te volgen via live streaming op de websites van VRT Sporza (www.sporza.be) en RTBF Sport (www.rtbf.be/sport). Lees verder »

U21: Anderlecht - K. VC. Westerlo

U21: Anderlecht - K. VC. Westerlo

WEDSTRIJDEN - JEUGD Maandag, 19 oktober, hernemen de U21 het Pro League kampionschap voor Beloften. René Peeters ontvangt samen met zijn ploeg, K. VC. Westerlo te Tubeke. Aftrap is voorzien om 19U30. Anderlecht staat momenteel op de tiende plaats in de ranking met 10 punten over zeven wedstrijden.  Lees verder »

 17-10-2015 
 16-10-2015 

Video: Max de Jong en Co.

Video: Max de Jong en Co.

ANDERE Anderlecht is in volle voorbereiding voor de wedstrijd tegen Zulte-Waregem. RSCA TV maakte een korte video over de intensiteit van de trainingen,  in het opleidingscentrum te Neerpede. Met aan het einde de vreugde van de overwinnaars. Je kan de video HIER bekijken.  Lees verder »

Blessure Bossin valt mee

Blessure Bossin valt mee

BLESSURES Goed nieuws voor Liam Bossin. Na een botsing moest hij tijdens de U21-bekerpartij tegen White Star Brussels vroegtijdig de strijd staken, maar uit onderzoek blijkt nu dat er niet veel aan de hand is. Lees verder »

Tweede operatie voor Leya Iseka

Tweede operatie voor Leya Iseka

BLESSURES - JEUGD De kans is groot dat het seizoen erop zit voor Aaron Leya Iseka. Hij onderging al een eerste operatie aan de knie. Maar binnen zes weken moet de jonge spits voor de tweede keer onder het mes. Besnik Hasi is realistich: "Ik denk dat zijn seizoen gedaan is." Lees verder »

 15-10-2015 

"Bailey nemen was te complex"

JEUGD - INTERVIEWS Leon Bailey toonde in zijn eerste wedstrijden voor Genk dat hij alles heeft om een smaakmaker in onze competitie te worden. De 18-jarige Jamaicaan testte destijds ook bij Anderlecht, maar ondanks een positief rapport nam Anderlecht hem niet. Lees verder »

 14-10-2015 

Gelukkige verjaardag Pär !!!

Gelukkige verjaardag Pär !!!

ANDERE Pär Zetterberg wordt vandaag 45 jaar, de hele redactie van Anderlecht-online wenst hem van harte een gelukkige verjaardag toe. Zetterberg won twee Gouden Schoenen met Anderlecht. Een kapitein die Anderlecht naar verschillende landstitels leidde. Roger Vanden Stock noemt hem nog altijd "mijn favoriete zoon" Lees verder »

 13-10-2015 
 12-10-2015 
 11-10-2015 
 10-10-2015 
 09-10-2015 
 08-10-2015 

"Interlandpauze komt niet ongelegen"

INTERVIEWS Dennis Praet en Leander Dendoncker beleefden de voorbije weken turbulente tijden op Anderlecht. Deze week vertoeven ze bij de nationale beloften voor een interland tegen Malta. "Het doet deugd om even de focus te verleggen", geeft de Praet toe. Lees verder »

Abaz verliest met Macedonië

Abaz verliest met Macedonië

JEUGD Emil Abaz speelde vanmiddag met de U19 van Macedonië een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. Abaz en co gingen met 2-0 de boot in. De Anderlecht-jongere speelde de volledige partij als rechterflankaanvaller. Lees verder »

 07-10-2015 

YL: Anderlecht vernedert Brann: 5-0

YL: Anderlecht vernedert Brann: 5-0

JEUGD De paars-witte U19 heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de Uefa Youth League. In het Vanden Stockstadion smeerde het Brann Bergen een droge 5-0 aan, nadat de heenwedstrijd op 1-1 was geëindigd. Lees verder »

 06-10-2015 

UYL: Praktische info

UYL: Praktische info

WEDSTRIJDEN - JEUGD Woensdag 7 oktober om 19u30, ontvangen de U19 van Anderlecht, SK Brann in het Constant Vanden Stock Stadion. De wedstrijd is gratis voor de abonnees, niet-abonnees betalen 5 euro. Niet alle tribunes zullen toegankelijk zijn. Lees verder »

UYL: Millot fluit Anderlecht - Brann

UYL: Millot fluit Anderlecht - Brann

WEDSTRIJDEN - JEUGD De 33-jarige Fransman Benoît Millot, is door UEFA aangeduid om de wedtrijd tussen Anderlecht en het Noorse Brann in goede banen te leiden. Millot is actief in Ligue 1 en floot ook al wedstrijden in Coup de  France. De aftrap is voorzien om 19u30 in het Constant Vanden Stock Stadion. Lees verder »

Gillet: "Excuses Hasi aanvaard"

Gillet:

ANDERE In zijn ontgoocheling na Anderlecht - KV Mechelen noemde Besnik Hasi KV-doelman Jean-François Gillet bij boutade 'een keeper van 1.20 meter groot'. Hasi heeft zich gisteren verontschuldigd bij Gillet en deze aanvaardt de excuses. Lees verder »

 05-10-2015 

Elf spelers weg voor interlands

Elf spelers weg voor interlands

WEDSTRIJDEN Na het gelijkspel tegen KV Mechelen krijgt Anderlecht even tijd om zich te bezinnen. Pas over twee weken moet het opnieuw aan de bak. In de tussentijd is het tijd voor interlandvoetbal. Paars-wit ziet elf spelers tijdelijk vertrekken. Lees verder »

Boze fans wachten spelers op

Boze fans wachten spelers op

WEDSTRIJDEN - ANDERE Een dertigtal boze supporters versperden gisteren de uitgang te Neerpede, waar de auto's van de spelers gepakkeerd staan. Silvio Proto, Besnik Hasi en teammanager Gunther Vanhandenhoven kwamen eraan te pas om de supporters te bedaren. Lees verder »

Praet: "Dom"

Praet:

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Dennis Praet zijn gezicht stond op somber gisteren na de wedstrijd. Logisch ook, drie penalty's missen in één wedstrijd, het is een schande voor de hele ploeg. Het toont ook aan hoe weinig vertrouwen de spelers nog hebben. Lees verder »

 04-10-2015 
 03-10-2015 
 02-10-2015 

Eurostadion: geen extra geld van gewest

Eurostadion: geen extra geld van gewest

ANDERE Nadat Anderlecht vorige week uit het project van het Eurostadion is gestapt, kreeg Brussels minister Guy Vanhengel de vraag of het Gewest met extra geld over de brug zou komen om de club weer aan boord te krijgen. Zijn antwoord was duidelijk: neen. Lees verder »

Opinie: mentaliteit, potverdorie !!!

Opinie: mentaliteit, potverdorie !!!

OPINIES De pers schrijft het, de coach zucht het, de spelers zeggen het en toch is het (bijna) iedere week van dattum: een gebrek aan mentaliteit nekt Anderlecht. Beste spelers, jullie beseffen het, maar wanneer doen jullie er eens iets aan? Lees verder »

Mentaliteitsprobleem

Mentaliteitsprobleem

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Besnik Hasi gaf het eerder al eens aan, met talent alleen kom je er niet. Gisteren stonden er drie Gouden Schoenen op het veld, maar toch kwam Anderlecht niet tot scoren. En dat kan je niet alleen op het slechte veld steken.  Lees verder »

Anderlecht-scout Brasanac

Anderlecht-scout Brasanac

TRANSFERS Volgens Servische media was er een scout van Anderlecht aanwezig tijdens het Europa League-duel tussen Augsburg en Partizan Belgrado. Die zou Darko Brasanac van Partizan zijn komen bekijken. Lees verder »

 01-10-2015 

Hoe diep is het water tussen Ghelamco en RSCA?

Hoe diep is het water tussen Ghelamco en RSCA?

ANDERE Anderlecht trok de stekker uit het Eurostadion, voornamelijk wegens structurele en financiële redenen. Zoveel is duidelijk. Maar de exacte oorzaak werd niet bekend gemaakt wegens de nog lopende onderhandelingen. Knack poogt vandaag de onderliggende redenen bloot te leggen. Lees verder »