Archieven

 31-08-2015 

Koulibaly uitgeleend aan RWDM

Koulibaly uitgeleend aan RWDM

TRANSFERS Elis Koulibaly wordt één seizoen uitgeleend aan RWDM. Vorig seizoen speelde Koulibaly al bij Eendracht Aalst op uitleenbasis. Door blessureleed kon hij zich nog niet echt doorzetten bij Anderlecht, ondanks het feit dat hij twee jaar geleden topschutter was bij de U19.  Lees verder »

Mbokani verhuist naar Premier League

Mbokani verhuist naar Premier League

ANDERE Dieumerci Mbokani zet zijn carrière verder in de Premier League voor één seizoen, bij Norwich City op uitleenbasis. Mbokani leefde al een tijdje in onmin met de coach bij Dynamo Kiev. Norwich kon ook nog een optie tot aankoop bedingen.  Lees verder »

Armenteros naar Qarabag

Armenteros naar Qarabag

TRANSFERS Anderlecht heeft dan toch nog een oplossing gevonden voor Samuel Armenteros. Het ontbond het contract van de Zweed en die ttrekt naar Qarabag, een tegenstander van paars-wit in de Europa League. Lees verder »

"Neen, tegen pesten"

ANDERE Anderlecht, Proximus en de Constant Vanden Stock Foundation slaan de handen in mekaar voor een uitzonderlijke sensibiliseringscampagne.: "Zeg neen, tegen pesten" Een onderwerp dat, nu met de schoolstart in zicht, terug actueel is.  Lees verder »

Boussoufa reageert op twitter

Boussoufa reageert op twitter

TRANSFERS De soap tussen Mbark Boussoufa en Anderlecht is afgelopen. De voorbije week werden de onderhandelingen afwisselend, door de ene partij en dan de andere partij, stopgezet. Roger Vanden Stock zei dat hij alleen verantwoordelijk was voor het stopzetten van de onderhandelingen. Boussoufa reageerde op twitter.  Lees verder »

Praet moet blijven, maar ...

Praet moet blijven, maar ...

TRANSFERS Hoewel Anderlecht al duidelijk heeft laten weten dat Dennis Praet in Brussel moet blijven, zijn er toch nog enkele clubs die op de laatste dag van de transferperiode blijven aandringen. Het betreft in dit geval Schalke 04 en Bologna. Lees verder »

"Geen contact met Lazio over Suarez"

TRANSFERS Lazio Roma hoopt vandaag nog een spits binnen te halen en volgens Italiaanse media zou het hierbij denken aan Matias Suarez. Herman Van Holsbeeck weet echter van niets. "Ik heb niet gesproken met de bestuurders van Lazio", zo meldt hij. Lees verder »

 30-08-2015 

Basisplaats voor Okaka, Dendoncker en Suárez

Basisplaats voor Okaka, Dendoncker en Suárez

WEDSTRIJDEN Stefano Okaka begint voor het eerst aan een officiële wedstrijd in paars-witte loondienst. Hij vervangt Sylla die op de bank zit. Licht verrassend staat ook Suarez opnieuw in de basis. Achterin vervangt Najar de geblesseerde Gillet. Dendoncker maakt zijn wederoptreden in de basis. Lees verder »

 29-08-2015 

EL: Prijzen mini-abonnementen

EL: Prijzen mini-abonnementen

ANDERE Anderlecht maakte zijn prijzen bekend van de mini-abonnementen voor de Europa League. Prijzen variëren van 35 euro tot 110 euro voor de abonnees. Niet-abonnees betalen 50 tot 150 euro. Van zaterdag 29 augustus tot maandag 7 september loopt de voorrangsperiode voor de abonnees.   Lees verder »

Defour openhartig

Defour openhartig

INTERVIEWS Steven Defour zit, voor de tweede keer, niet in de selectie van de Rode Duivels. Ook bij Anderlecht draait het niet zoals het zou moeten. Vorig en dit seizoen kreeg hij al een pak kritiek te verwerken. Het Nieuwsblad had een openhartig interview met de middenvelder. Lees verder »

"Boussoufa niet gratis weg na één jaar"

INTERVIEWS Naar alle verwachting geeft Mbark Boussoufa dit weekend zijn ja-woord aan Anderlecht. Dat hij nog twijfelt, is omdat Anderlecht de clausule uit het contract liet verwijderen die stelt dat Boussoufa na één jaar gratis weg kan als er zich een rijke club meldt. Lees verder »


 28-08-2015 

Hasi: Qarabag niet onderschatten"

Hasi: Qarabag niet onderschatten

INTERVIEWS Besnik Hasi geeft zich niet zomaar gewonnen na de loting voor de Europa League, ondanks de zware groep waarin Anderlecht is terecht gekomen: ‘We zien het als een uitdaging om te strijden tegen die ploegen. We willen onze doelstelling halen en dus overwinteren’, aldus Hasi.  Lees verder »

Trezeguet heeft eindelijk zijn visum beet

Trezeguet heeft eindelijk zijn visum beet

TRANSFERS Na lang wachten is er eindelijk witte rook wat betreft het visum van Mahmoud 'Trezeguet' Hassan. De Egyptenaar kan dus naar België afreizen, maar zal dat niet meteen doen. "Hij moet eerst een interland spelen", zegt Herman Van Holsbeeck. "Daarna komt hij." Lees verder »

Anderlecht in groep J met Tottenham en Monaco

Anderlecht in groep J met Tottenham en Monaco

ANDERE Zonet vond de loting plaats voor de Europa League. Anderlecht bevindt zich in groep J met Tottenham Hotspur, AS Monaco en FK Qarabag. Een bijzonder zware loting is dat. De openingsspeeldag zal meteen van cruciaal belang zijn voor paars-wit. Het ontmoet dan Monaco. Lees verder »

Selectie U21: rentree N'Sakala

Selectie U21: rentree N'Sakala

JEUGD De beloften van Anderlecht nemen het vanavond op tegen AA Gent. In de selectie zitten twee spelers van de A-kern: Aaron Leya Iseka en Fabrice N'Sakala. Deze laatste maakt zijn rentree nadat hij zich een maand geleden blesseerde aan de enkel. Lees verder »

Boussoufa hapt toe op riante titelpremie

Boussoufa hapt toe op riante titelpremie

TRANSFERS Mbark Boussoufa heeft een akkoord met Anderlecht. De Marokkaan zal in Brussel een contract voor twee jaar tekenen en 1,7 miljoen euro bruto verdienen. De reden dat de onderhandelingen zo lang aansleepte, was de titelpremie. Ook daarover is nu een akkoord. Lees verder »

Avellino heeft Bastien op verlanglijstje

Avellino heeft Bastien op verlanglijstje

TRANSFERS Samuel Bastien geniet interesse van de Italiaanse tweedeklasser Avellino. De club wil Bastien voor één seizoen huren. De 18-jarige middenvelder ziet een uitleenbeurt zitten, al kan zijn goede prestatie dinsdag tegen Dinamo Kiev als rechtsback hier mogelijk verandering in brengen. Lees verder »

 27-08-2015 

Bossin vijf weken out

Bossin vijf weken out

BLESSURES Pech voor Liam Bossin. De derde doelman van Anderlecht liep op training een scheur in de dijspier op. Bossin is al begonnen aan zijn revalidatie en zal minstens vijf weken niet kunnen voetballen. Lees verder »

Vanden Borre start sociaal project

Vanden Borre start sociaal project

ANDERE Anthony Vanden Borre heeft samen met zijn voetbalvrienden Hervé Kagé, Ilombe Mboyo en Geoffrey Mujangi-Bia het sociaal project 'Made In B' (kortweg MIB) opgericht. De vier willen Brusselse jongeren de hand reiken op een moment dat die het moeilijk hebben in hun leven. Lees verder »

 26-08-2015 

Opinie: de tijd dringt

Opinie: de tijd dringt

OPINIES Binnen vijf dagen sluit de transfermarkt, maar het huiswerk van paars-wit is nog lang niet klaar.  Er zijn een aantal spelers op weg naar de uitgang, maar Anderlecht moet ook aan inkomende zijde nog serieus aan de bak. Lees verder »

Yedlin op huurbasis?

Yedlin op huurbasis?

TRANSFERS Anderlecht zoekt nog steeds naar een rechtsback en kwam daarbij opnieuw uitkomen bij de 22-jarige DeAndre Yedlin. De Amerikaan speelt momenteel bij Tottenham maar daar zouden wel oren hebben naar een uitleenbeurt.  Lees verder »

Okaka maakt indruk

Okaka maakt indruk

WEDSTRIJDEN Stefano Okaka viel zondag al goed in tegen Lokeren, tegen Dinamo Kiev zette hij die positieve trend verder. Even kreeg hij het aan de stok met verdediger Petrovic, die hem naar de keel greep. Maar de gemoederen waren snel bedaard.  Lees verder »

Praet naar Wolfsburg?

Praet naar Wolfsburg?

TRANSFERS De geruchten omtrent een transfer van Dennis Praet blijven aanzwellen. Wolfsburg zou Praet komen scouten zijn tegen Lokeren en wil 10 miljoen euro betalen voor de middenvelder.  Lees verder »

Topclubs azen nog op Svilar

Topclubs azen nog op Svilar

JEUGD Mile Svilar wordt donderdag 16 jaar en tekent dan een contract bij Anderlecht. Mancester United, Chelsea, Arsenal, Ajax en Schalke 04 probeerden nog tot op het laatste om de jonge goalie binnen te halen. Lees verder »


 25-08-2015 

Anderlecht wint van Kiev met 1-0

Anderlecht wint van Kiev met 1-0

WEDSTRIJDEN Om 19 uur speelde Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Besnik Hasi koos ervoor om de jongeren een kans te geven zich te bewijzen. Ook Conté maakte zijn rentree. Ezekiel en Okaka kregen speelminuten om ritme op te doen.  Lees verder »

Toch nog een transfer voor Praet?

Toch nog een transfer voor Praet?

TRANSFERS Dat Anderlecht zo hoog heeft ingezet op Mbark Boussoufa, is omdat het altijd gedacht heeft dat er in de laatste week van de transferperiode toch nog een vertrek van Dennis Praet zou komen. En die kans bestaat nog steeds. Praet zijn managers zijn druk in de weer. Lees verder »

Bordeaux wil Gillet aantrekken

Bordeaux wil Gillet aantrekken

TRANSFERS Guillaume Gillet heeft een aanbieding van Bordeaux op zak. De Franse club heeft enkele geblesseerden en kent Gillet nog goed van zijn periode bij Bastia. Anderlecht is bereid om mee te werken aan een transfer en de vraagprijs van 2 miljoen euro weer te laten zakken. Lees verder »

Beloften kloppen Lokeren met 1-0

Beloften kloppen Lokeren met 1-0

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben hun partij tegen Lokeren met 1-0 gewonnen. Dodi Lukebakio (foto) scoorde iets voorbij het uur het enige doelpunt van de partij. Hij trapte een hoekschop meteen tegen de netten. Lees verder »

 24-08-2015 

Kiev morgen zonder Mbokani

Kiev morgen zonder Mbokani

ANDERE Morgen om 19 uur speelt Anderlecht een oefenduel tegen Dinamo Kiev. Enkele jongens die de voorbije wedstrijden niet veel aan de bak kwamen, krijgen hun kans. Het gaat onder meer om Okaka, Ezekiel, Kawaya en Nuytinck. Lees verder »

Defour: "Offensief stelde we teleur"

Defour:

INTERVIEWS Steven Defour mocht tegen Lokeren opnieuw als defensieve middenvelder opereren en kwam hierdoor veel vaker in het stuk voor. Hij zag dat Anderlecht beter kan, maar was wel tevreden. "Uiteindelijk is maar één ding belangrijk: een doelpunt meer scoren dan de tegenstander." Lees verder »

Acheampong kan weg voor 3 miljoen euro

Acheampong kan weg voor 3 miljoen euro

TRANSFERS Als er de komende anderhalve week nog een speler vertrekt, is zou dit wel eens Frank Acheampong kunnen zijn. Verschillende clubs staken hun licht op voor de Ghanees. Vooral Marseille, dat intussen een nieuwe coach heeft, is nog steeds erg geïnteresseerd. Lees verder »

Boussoufa: morgen finale onderhandelingen

Boussoufa: morgen finale onderhandelingen

TRANSFERS Anderlecht en Lokomotiv Moskou hebben de laatste details afgerond met betrekking tot een transfer van Mbark Boussoufa. Anderlecht wilde de transfersom van 1,5 miljoen euro aanvankelijk in twee keer betalen, maar stemt nu in om dat toch in één keer te doen. Lees verder »

 23-08-2015 

Blessure Deschacht valt mee

Blessure Deschacht valt mee

BLESSURES Olivier Deschacht kwam aan het einde van de wedstrijd tegen Lokeren in contact met Marko Miric. Tijdens een luchtduel botsten ze met de hoofden tegen elkaar. Beide spelers gingen meteen neer. Miric werd al snel naar binnen gebracht met een hoofdwonde. Lees verder »

Moeskroen zoekt versterking bij Anderlecht

Moeskroen zoekt versterking bij Anderlecht

TRANSFERS Moeskroen-Peruwelz wil voor het einde van de transferperiode nog een aantal spelers aantrekken en kijkt hiervoor onder meer naar Anderlecht. Volgens de Waalse sportjournalist Thibaut Roland zat Herman Van Holsbeeck al samen met sportief directeur Yuri Selak van Les Hurlus. Lees verder »


 22-08-2015 

Opinie: 3-4-1-2

Opinie: 3-4-1-2

OPINIES Na de beschamende prestatie van Anderlecht op het veld van Oostende, schreeuwden de Belgische kranten om een 4-3-3-formatie. Volgens ons kiest Besnik Hasi morgen echter voor een ander systeem: 3-4-1-2. Lees verder »

Boussoufa terug naar Moskou

Boussoufa terug naar Moskou

TRANSFERS Mbark Boussoufa vloog gisteren terug naar Moskou om te trainen. Zowel Herman Van Holsbeeck als Besnik Hasi herhaalden deze week nog eens hoe belangrijk de komst van Boussoufa is. Toch geraken beide partijen het maar niet eens.  Lees verder »

 21-08-2015 

Galatasaray oplossing voor Vandenborre?

Galatasaray oplossing voor Vandenborre?

TRANSFERS Dat het verhaal van Anthony Vanden Borre bij Anderlecht ten einde is, lijkt zonneklaar. Er wordt ijverig naar een oplossing gezocht. Die komt misschien wel uit de Turkse Süper Lig. Turkse media maken gewag van vermeende interesse van topclub Galatasaray. Lees verder »

Dan toch Boeckx?

Dan toch Boeckx?

TRANSFERS Franck Boeckx zou nu toch naar Anderlecht komen. Dat werd de voorbije dagen nog tegengesproken. Volgens Het Laatste Nieuws zou de deal volgende week rond zijn. Boeckx komt als derde doelman.  Lees verder »

Vanden Borre: trainingen missen en onwettig afwezig

Vanden Borre: trainingen missen en onwettig afwezig

ANDERE Dat Anderlecht niet over één nacht ijs ging alvorens het Anthony Vanden Borre dinsdag naar de B-kern stuurde, blijkt uit een reeks feiten die Het Nieuwsblad vandaag publiceert. Het voorbije WK stapelde Vanden Borre de fratsen op. Een bijna gevecht met Geert Emmerechts was de druppel. Lees verder »

Club uit Emiraten biedt Boussoufa riant salaris

Club uit Emiraten biedt Boussoufa riant salaris

TRANSFERS Anderlecht en Mbark Boussoufa zitten vandaag opnieuw rond de tafel. Woensdag was men het bijna eens over de premie die Boussoufa zou krijgen bij het behalen van de landstitel, maar een algemeen akkoord is er nog niet. Intussen heeft Anderlecht concurrentie gekregen uit de Verenigde Arabische Emiraten. Lees verder »

 20-08-2015 

Opinie: O Anthony

Opinie: O Anthony

OPINIES Toen ik deze morgen de eerste krantenkoppen zag, was mijn eerste reactie “O Anthony”. De hele dag heb ik de reacties op het interview van Anthony Vanden Borre gevolgd. Sommige zijn ronduit beledigend en vernederend. Andere zijn dan weer bemoedigend en positief. De fans zijn verdeeld... Lees verder »

Winst voor U19, verlies voor U17

Winst voor U19, verlies voor U17

JEUGD De U19 en U17 speelden dinsdag allebei een oefenwedstrijd. De U17 ging met 3-2 de boot in tegen PSV, maar de U19 maakte er een doelpuntenfestival van. Zij versloegen vierdeprovincialer KVC Oostmalle met 2-11. Lees verder »

Persconferentie om 11 uur

Persconferentie om 11 uur

INTERVIEWS Dat het interview van Anthony Vanden Borre stof heeft doen opwaaien is duidelijk. De rechtsachter nam geen blad voor de mond en maakte vooral Besnik Hasi met de grond gelijk. Anderlecht geeft om 11 uur een persconferentie.  Lees verder »

Buitenlands bod op Boussoufa

Buitenlands bod op Boussoufa

TRANSFERS Het dossier Mbark Boussoufa blijft maar aanslepen. Alle betrokken partijen raken het maar niet eens over de prestatiegerichte premies. Volgens La Dernière Heure zou nu ook een andere Europese club een bod uitgebracht hebben op de Marokkaan.  Lees verder »


 19-08-2015 

Puel wordt het niet

Puel wordt het niet

TRANSFERS Grégoire Puel, die gisteren geciteerd werd als kandidaat-rechtsachter bij Anderlecht, heeft een contract getekend bij Le Havre. De 23-jarige Fransman wordt dus niet de doublure van Andy Najar als rechtsachter. Lees verder »

Boussoufa: zeven uur onderhandelen zonder akkoord

Boussoufa: zeven uur onderhandelen zonder akkoord

Anderlecht en de entourage van Mbark Boussoufa zaten gisteren gedurende zeven uur rond de tafel om te onderhandelen over de loonsvoorwaarden van de Marokkaan. Een akkoord werd niet bereikt. In de entourage van Boussoufa is men intussen minder zeker van een oplossing dan voorheen. Lees verder »

Vanden Borre moet naar B-kern

Vanden Borre moet naar B-kern

ANDERE Niet ieder sprookje kent een happy end, daar kan nu ook Anthony Vanden Borre van meespreken. Ruim een jaar nadat hij zijn comeback beloond zag met deelname aan het WK, stuurt Anderlecht de rechtsback naar de B-kern. Makelaars hebben de opdracht gekregen een nieuwe club te vinden. Lees verder »

 18-08-2015 

Kabasele: "Kara is een monster"

Kabasele:

INTERVIEWS Kara Mbodj maakte in zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht niet veel indurk. Bij ex-ploegmaakt Christian Kabasele liet hij een sterke indruk na, de Genkse verdediger verzekert ons dat we het beste nog niet gezien hebben van Kara.  Lees verder »

Anderlecht gaat Berisha scouten

Anderlecht gaat Berisha scouten

TRANSFERS Anderlecht stuurt morgen een scout naar het duel tussen Skënderbeu Korçë en Dinamo Zagreb in de vierde voorronde van de Champions League. Paars-wit gaat Bernard Berisha bekijken, een 23-jarige linkermiddenvelder van de thuisploeg. Lees verder »

Uitleenbeurt voor Bossin, Boeckx op komst

Uitleenbeurt voor Bossin, Boeckx op komst

TRANSFERS Anderlecht wil derde doelman Liam Bossin uitlenen om elders speelminuten te verzamelen. Zijn plaats bij paars-wit zou worden ingenomen door Frank Boeckx. De oud-doelman van Antwerp zou als derde doelman vooral moeten dienen als sparringpartner voor de andere keepers. Lees verder »

N'Sakala wil naar Engeland

N'Sakala wil naar Engeland

TRANSFERS"N'Sakala moet weg", dixit Besnik Hasi op de persconferentie vorige week. Fabrice N'Sakala wil naar Engeland. Naar de Premier League of zoals zijn ex-ploegmaat Maxime Colin, naar een topper in de tweede klasse.  Lees verder »

Bastien naar Frankrijk of Italië?

Bastien naar Frankrijk of Italië?

TRANSFERS Samuel Bastien kwam vorig seizoen al bij de A-kern, maar echt veel speelkansen kreeg hij nog niet. En die tendens dreigt zich verder te zetten. De middenvelder geniet interesse in het buitenland en staat daar niet weigerachtig tegenover.  Lees verder »

 17-08-2015 

Musona opgeroepen door reviewcommissie

Musona opgeroepen door reviewcommissie

ANDERE Zondag, 59ste minuut in de wedstrijd Oostende - Anderlecht, Knowledge Musona gaat met gestrekt been door op de benen van Youri Tielemans en maait hem onderuit. Musona kreeg enkel geel, maar daar denkt de reviewcommissie anders over.  Lees verder »

Heylen verlengt contract

Heylen verlengt contract

ANDERE Michaël Heylen heeft zonet zijn contract verlengt bij Anderlecht voor drie seizoenen. Dat heeft de club zonet bekend gemaakt. Heylen zal ook niet uitgeleend worden komend seizoen.  Lees verder »

Pers hard voor Hasi

Pers hard voor Hasi

OPINIES In hun analyses van het voetbalweekend zijn de Vlaamse sportkranten erg hard voor Besnik Hasi. Zo worden zijn keuze voor een 4-4-2 en zijn geroep om Boussoufa bekritiseerd. En ook de fans beginnen zich ondertussen wel vragen te stellen. Lees verder »

Kara: "Hele ploeg was zwak, niet enkel ik"

Kara:

INTERVIEWS Kara Mbodj beleefde tegen KV Oostende een dramatisch debuut. De verdediger ging enkele keren stevig in de fout en veroorzaakte in de slotfase een strafschop. Kara weigert echter om alle schuld voor de nederlaag op zich te nemen. "De hele ploeg was zwak, niet alleen ik." Lees verder »

 16-08-2015 

Hasi: "Talent is niet genoeg"

Hasi:

INTERVIEWS Ook Besnik Hasi was niet mals voor zijn ploeg. "Talent is niet genoeg, een naam alleen speelt niet", was Hasi scherp in zijn oordeel, "Als we niet tot het uiterste gaan, krijgen we het tegen iedereen moeilijk." Lees verder »

Opstellingen: KV Oostende - Anderlecht

Opstellingen: KV Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Kara Mbodj maakt vandaag zijn debuut in de basis op de plaats van Dendoncker, die naar de bank verhuist. Suarez wordt na een lichte reactie in de knie vervangen door Imoh Ezekiel. Ook de zieke Obradovic staat zijn plaats af. Acheampong speelt op linksachter. Lees verder »

 15-08-2015 

Opinie: Mbark Boussoufa

Opinie: Mbark Boussoufa

TRANSFERS - OPINIES Zelden heerste er zoveel verdeeldheid tussen de supporters over een mogelijke transfer dan over Mbark Boussoufa. Als cadeau voor zijn 31e verjaardag, vertellen wij u waarom we hem er absoluut bij willen.  Lees verder »

Info ticketing: Anderlecht - Dynamo Kiev

Info ticketing: Anderlecht - Dynamo Kiev

WEDSTRIJDEN Dynamo Kiev komt op bezoek in het Constant Vanden Stock stadion voor een vriendschappelijke wedstrijd. Tickets kunnen nu reeds aangekocht worden en kosten 5 en 10 euro. Wegens veiligheidsreden zullen de loketten gesloten zijn op de dag van de wedstrijd.  Lees verder »

250ste wedstrijd voor Proto

250ste wedstrijd voor Proto

WEDSTRIJDEN Silvio Proto zal morgen tegen KV Oostende voor de 250ste keer in doel staan bij Anderlecht, voor een wedstrijd in eerste klasse. Daarbij verzamelde hij 150 zeges, 41 nederlagen, 58 draws, 107 clean sheets en kreeg hij 227 goals tegen.  Lees verder »

Hasi: "Kara is een natuurlijke leider"

Hasi:

INTERVIEWS De wedstrijd tegen AA Gent is uitgebreid geanalyseerd. Besnik Hasi constateerde dat zijn ploeg fysiek niet te kort komt, maar dat het vooral nodig heeft aan een leider op het veld. En daar is Kara Mbodji de ideale man voor, volgens de coach. Lees verder »

Bod op N'Sakala

Bod op N'Sakala

TRANSFERS Volgens La Dérniere Heure, heeft Anderlecht een bod uit het buitlenland ontvangen voor Fabrice N'Sakala. Besnik Hasi gaf eerder al aan dat de Fransman mocht beschikken. Van wie het bod komt is niet duidelijk.  Lees verder »

 14-08-2015 

U19: selectie en programma Otten Cup

U19: selectie en programma Otten Cup

JEUGD De U19 van Anderlecht nemen dit weekend deel aan de Otten Cup, een toernooi georganiseerd door PSV. Vandaag speelt Anderlecht tegen Omiya Ardija uit Japan. Morgen wachten Barcelona en PSV. 18 spelers reisden naar Nederland. Lees verder »

Officieel: Colin tekent bij Brentford

Officieel: Colin tekent bij Brentford

TRANSFERS Na amper één jaar trekt Maxim Colin de deur van het Astridpark alweer achter zich dicht. De Franse rechtsachter tekende vandaag een contract voor vier jaar bij Brentford. Naar verluidt betaalt Brenfort 1,5 miljoen euro en kan dit bedrag nog oplopen. Lees verder »

Najar heeft training hervat

Najar heeft training hervat

BLESSURES Andy Najar, die zondag tegen Gent uitviel na een trap op de enkel, heeft gisteren de training hervat. De rechtsachter raakt speelklaar voor de partij tegen Oostende. Anthony Vanden Borre blijft twijfelachtig. Hij is ziek en trainde niet. Lees verder »

Lukaku: "Enkel Hasi zei 'Zet Jordan'"

Lukaku:

INTERVIEWS Oostende - Anderlecht is zondag een weerzien met Jordan Lukaku. De linksachter is bij KVO helemaal opengebloeid. Hij beseft nu dat hij fouten gemaakt heeft in zijn Anderlecht-periode. "Ik heb dingen op de verkeerde manier en op het verkeerde moment gezegd." Lees verder »

Ook Van Holsbeeck geeft fiat voor Boussoufa

Ook Van Holsbeeck geeft fiat voor Boussoufa

TRANSFERS Besnik Hasi heeft nogmaals uitdrukkelijk gezegd dat hij Mbark Boussoufa er graag bij wil en zijn wens lijkt uit te komen. Herman Van Holsbeeck twijfelde lang, maar zou nu toch zijn fiat gegeven hebben. Beiden vinden het belangrijk dat Boussoufa geen barrière vormt voor Dennis Praet. Lees verder »

Technisch probleem is opgelost

Technisch probleem is opgelost

WEBSITE Door een technisch probleem was het niet mogelijk om sinds vanochtend tot nu nieuwsberichten te plaatsen op onze website. Het probleem is intussen opgelost. We doen het nodige om u zo spoedig mogelijk alle nieuwtjes te bezorgen. Lees verder »

 13-08-2015 

Oproep: help één van onze fans

Oproep: help één van onze fans

ANDERE Onlangs ontvingen we een oproep via één van onze supportersclubs, Mauves Berkes. Eén van hun (ex-) leden lijdt aan lymfeklierkanker en heeft dringend nood aan een stamceldonor. Vandaar ook deze oproep op onze website. Lees verder »

U17 en U19 oefenden tegen Valenciennes

U17 en U19 oefenden tegen Valenciennes

JEUGD De Franse club Valenciennes stuurde gisteren hun U17 en U19 naar Neerpede voor een oefenduel tegen hun leeftijdsgenoten van Anderlecht. Elke club won één partij. Bij De U17 won Anderlecht met 3-1. Bi de U19 haalde Valenciennes het met 3-5. Lees verder »

 12-08-2015 

Gillet: "Bastia blijft een droom"

Gillet:

INTERVIEWS Hoewel hij momenteel een basisplaats heeft bij Anderlecht, heeft Guillaume Gillet een terugkeer naar Bastia nog niet uit zijn hoofd gezet. "Het is de club van mijn hart", zo zegt hij. "Het zou een gebrek van respect zijn mocht Anderlecht weigeren me te laten vertrekken." Lees verder »

Transfer Acheampong voorlopig van de baan

Transfer Acheampong voorlopig van de baan

TRANSFERS Een mogelijke transfer van Frank Acheampong naar Marseille zal niet voor de komende dagen zijn. Volgens Het Nieuwsblad wil de Franse club eerst werk maken van een nieuwe coach. Sudpresse gaat nog wat verder en beweert dat Marseille Acheampong niet nodig heeft. Lees verder »

Marin terug naar Bundesliga?

Marin terug naar Bundesliga?

ANDERE Marko Marin kwam in januari naar Anderlecht als dé transfer, maar flopte volledig. Nog voor het seizoen ten einde was keerde hij terug naar Chelsea. Nu zou er belangstelling zijn vanuit de Bundesliga voor Marin. Lees verder »

 11-08-2015 

Trainigsarbeid wordt opgevoerd

Trainigsarbeid wordt opgevoerd

ANDERE Na een puik begin van de wedstrijd tegen AA Gent zakte Anderlecht fysiek als een pudding in elkaar. Het zint coach Besnik Hasi niet. Vandaag al, normaliter een recuperatiedag, werd de intensiteit van de trainingen opgedreven. Lees verder »

Beloften starten competitie met nederlaag

Beloften starten competitie met nederlaag

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben hun eerste competitiewedstrijd verloren. Op het veld van KV Mechelen ging paars-wit met 2-1 de boot in. De Mechelaars liepen tot 2-0 uit, maar verder dan een aansluitingstreffer van Aaron Leya Iseka (foto) kwam Anderlecht niet. Lees verder »

Manchester United zet in op Biglia

Manchester United zet in op Biglia

ANDERE Ja ja, u leest het goed, Lucas Biglia zou de nieuwste transfer worden van Manchester United, dat 25 miljoen euro zou veil hebben voor de Argentijn. In België won hij nooit de Gouden Schoen en na zeven seizoenen bij Anderlecht vertrok hij naar Lazio Roma.  Lees verder »

Anderlecht betaalt Vico geen loon meer

Anderlecht betaalt Vico geen loon meer

ANDERE Het is helemaal mis tussen Anderlecht en Fede Vico. De Spanjaard heeft zich zelfs nog niet laten zien in Brussel, hoewel hij nog een contracht heeft tot 2018. Paars-wit blokkeerde al zijn loon en wil nu juridische stappen ondernemen. Lees verder »

Acheampong naar Marseille ?

Acheampong naar Marseille ?

TRANSFERS De voorbije dagen werd aangenomen dat Dennis Praet plaats zou maken voor Mbark Boussoufa. Dat zou nu wel eens Frank Acheampong kunnen zijn. Marseille is al langer geïnteresseerd in de snelle Ghenees.  Lees verder »

 10-08-2015 

Beloften starten vanavond aan competitie

Beloften starten vanavond aan competitie

JEUGD De U21 van Anderlecht starten vanavond aan hun competitie met een uitwedstrijd tegen KV Mechelen. In de wedstrijdkern vinden we met Liam Bossin, Michaël Heylen, Andy Kawaya, Aaron Leya Iseka en Hervé Matthys heel wat spelers uit de A-kern terug. Lees verder »

"Hasi wil Kanu, bestuur twijfelt"

TRANSFERS Een opvallende verschijning gisteren op de tribune van het Constant Vanden Stock-stadion was Kanu. De Braziliaan kwam tegen Gent zijn oude club bekijken. Zijn oude, maar mogelijk ook zijn nieuwe. Al zou niet iedereen binnen de club een transfer genegen zijn. Lees verder »

Anderlecht verhoogt bod op Boussoufa

Anderlecht verhoogt bod op Boussoufa

TRANSFERS Anderlecht geeft de hoop op Mbark Boussoufa niet op en verhoogt zijn bod naar 1,5 miljoen euro. Wellicht wordt er nog verder onderhandeld over bonussen bij eventuele kwalificatie voor de Champions League. Dat Anderlecht zijn bod verhoogt, is het gevolg van een gesprek met de entourage van Dennis Praet. Lees verder »

 09-08-2015 

Proto: "We zijn fysiek nog niet klaar"

Proto:

INTERVIEWS Met enkele broodnodige reddingen sleepte Silvio Proto vanmiddag een punt uit de brand voor Anderlecht. Na afloop van de partij sprak de aanvoerder strenge taal. "Hier mogen we spijt van hebben. Als we tijdens ons sterk begin 2-0 maken, is de wedstrijd gespeeld." Lees verder »

RSCA-Gent: Gelijkspel in wedstrijd met twee gezichten

RSCA-Gent: Gelijkspel in wedstrijd met twee gezichten

WEDSTRIJDEN Anderlecht en Gent hebben 1-1 gelijk gespeeld. De landskampioen werd een half uur weg gespeeld door een furieus Anderlecht dat ook een goal puurde uit het overwicht. De tweede goal bleef, ondanks voldoende kansen, uit. Gent kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en domineerde de tweede helft volledig. Een logisch gelijkspel dus. Lees verder »

Opstelling: Suarez toch in de basiself

Opstelling: Suarez toch in de basiself

WEDSTRIJDEN Tegen de verwachtingen in krijgt Matias Suarez toch een basisplaats van Besnik Hasi voor het duel tegen AA Gent. Imoh Ezekiel start opnieuw op de bank. Andy Najar komt wel in de ploeg en vervangt Antony Vanden Borre, die zelfs niet op de bank zit. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

Voorbeschouwing: Anderlecht - AA Gent

WEDSTRIJDEN Vanmiddag om 14.30 uur staat de eerste topwedstrijd van de nieuwe voetbaljaargang op het programma. Anderlecht ontvangt landskampioen AA Gent. Tegenover de voorbije twee wedstrijden mogen we bij paars-wit twee wijzigingen in de basisopstelling verwachten. Lees verder »

 08-08-2015 

Deschacht: "Voetbal is mijn leven"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht werd enkele maanden geleden voor de tweede keer papa van een zoon Luis. Bovendien werd hij vorig seizoen uitgeropen tot speler van het jaar. Zijn contract loopt nog tot 2016, maar hij zit nog niet met stoppen in zijn hoofd.  Lees verder »

 07-08-2015 

Mbodj krijgt rugnummer 4

Mbodj krijgt rugnummer 4

Zopas heeft Anderlecht Kara Mbodj voorgesteld. De verdediger tekent voor vier seizoenen en zal spelen met rugnummer 4. "Mijn doel is om beter te spelen dan vorig seizoen. De ambitie van de club kent iedereen wel", vertelt de verdediger in zijn eerste interview aan RSCA.tv. Lees verder »

Officieel: Kara Mbodj naar Anderlecht

Officieel: Kara Mbodj naar Anderlecht

TRANSFERS Het is nu ook officieel: Kara Mbodj wordt de nieuwe verdediger van Anderlecht. Paars-wit stuurde via zijn sociale media het bericht de wereld in, samen met een foto waarop Mbodj poseert samen met Besnik Hasi. Straks om 17 uur wordt hij voorgesteld. Lees verder »

Mbodj vandaag van Anderlecht

Mbodj vandaag van Anderlecht

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad wil Anderlecht vandaag een doorbraak forceren in de transfer van Kara Mbodj. De club zou de verdediger al medische testen willen laten afleggen. Het Laatste Nieuws gaat nog een stap verder: zij weten dat Mbodj vandaag wordt voorgesteld. Lees verder »

 06-08-2015 

Beloften gelijk tegen Zwarte Leeuw

Beloften gelijk tegen Zwarte Leeuw

JEUGD In een oefenwedstrijd hebben de beloften van Anderlecht vanavond 2-2 gelijk gespeeld. Tegen de A-ploeg van de vierdeklasser brachten Emil Abaz en Jari Van der Goten Anderlecht tweemaal op voorsprong. De thuisploeg wist telkens gelijk te maken. Lees verder »

Wordt het Mbodj of Toloi?

Wordt het Mbodj of Toloi?

TRANSFERS Wie wordt de nieuwe verdediger van Anderlecht: Toloi of Kara Mbodj? In de entourage van Toloi klinkt het dat de gesprekken tijdelijk stopgezet zijn. Dit sluit aan met het nieuws dat Anderlecht en Genk goed op weg zijn naar een akkoord over Mbodj. Lees verder »

Jestrovic daagt Mitrovic voor rechtbank

Jestrovic daagt Mitrovic voor rechtbank

TRANSFERS Nenad Jestrovic gaat een rechtzaak aanpannen tegen Aleksandar Mitrovic. Jestrovic eist 1,5 miljoen euro commissie voor Mitrovic' transfer naar Newcastle. Tot april was Jestrovic de makelaar van Mitrovic, maar toen werd hij bedankt voor bewezen diensten. Lees verder »

U17 onderuit tegen Luxemburgse ploeg

U17 onderuit tegen Luxemburgse ploeg

JEUGD In het kader van de transfer van Loris Tinelli naar de jeugdacademie van Anderlecht speelden de U17 gisteren een oefenwedstrijd tegen de Luxemburgse club Union05 Kayl-Tétange. De jongens van Thierry Verjans verloren met 3-2 tegen de A-kern van deze ploeg. Lees verder »

 05-08-2015 

Van Holsbeeck denkt aan samenwerking met RWDM

Van Holsbeeck denkt aan samenwerking met RWDM

ANDERE Met RWDM 47 start dit seizoen een nieuwe versie van de ooit roemrijke club in onze vierder klasse. "Het doet deugd om vast te stellen dat men een levensvatbaar project op de rails heeft gekregen", zegt Herman Van Holsbeeck over de verrijzenis van die andere grote Brusselse club. Lees verder »

Ticketinginfo Oostende - Anderlecht

Ticketinginfo Oostende - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Op 16 augustus verplaatst Anderlecht zich naar KV Oostende. De loketten zullen op die dag gesloten blijven. Er is ook geen online ticketverkoop voorzien. Fans die de wedstrijd willen bijwonen, dienen contact op te nemen met de supportersclubs. De ticketprijzen zijn alvast gekend. Lees verder »

Vandaag gesprek over Leya Iseka

Vandaag gesprek over Leya Iseka

TRANSFERS Anderlecht en Moeskroen zitten vandaag samen om te praten over Aaron Leya Iseka. Les Hurlus willen de jonge spits graag huren. Anderlecht staat hier niet weigerachtig tegenover. Een optie tot aankoop of een definitieve verkoop zijn niet aan de orde. Lees verder »

Anderlecht nodigt Toloi uit

Anderlecht nodigt Toloi uit

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws heeft Anderlecht een bod uitgebracht op Toloi, maar werd het afgewezen. Paars-wit zou de verdediger ook uitgenodigd hebben om de thuiswedstrijd tegen AA Gent van zondag bij te wonen. Lees verder »

Mbodj duurder voor Anderlecht

Mbodj duurder voor Anderlecht

TRANSFERS Anderlecht werkte gisteren verder aan het dossier Kara Mbodj. De Senegalees van RC Genk zou, als hij komt, de duurste verdediger ooit worden voor Anderlecht. Genk vraagt 5 miljoen euro, maar voor een rechtstreekse concurrent als Anderlecht doet het hier nog een schepje bovenop. Lees verder »

 04-08-2015 

Sylla en Conté bieden hun excuses aan

Sylla en Conté bieden hun excuses aan

ANDERE Idrissa Sylla en Ibrahima Conté zijn opnieuw welkom bij de nationale ploeg van Guinée. Het duo heeft zich verontschuldigd bij bondscoach Luis Fernandez en het Guinese volk omdat ze niet ingingen op hun selectie voor de wedstrijd tegen Swaziland in juni. Lees verder »

Nog geen bod op Toloi, Mbodj alternatief

Nog geen bod op Toloi, Mbodj alternatief

TRANSFERS In de Braziliaanse media bevestigt de manager van Toloi dat Anderlecht interesse toont, maar hij benadrukt dat enkel Olympiakos tot nu toe een bod heeft uitgebracht. Het Nieuwsblad schrijft dan weer dat Anderlecht de piste Kara Mbodj weer opent als alternatief. Lees verder »

Moeskroen wil Leya Iseka huren

Moeskroen wil Leya Iseka huren

TRANSFERS Moeskroen-Péruwelz wil Aaron Leya Iseka huren. Als vijfde spits moet Iseka op niet veel speelkansen rekenen bij paars-wit. "We hebben al verkennende gesprekken gehad met Anderlecht", zegt sportief directeur bij Moeskroen Teni Yermina. Lees verder »

 03-08-2015 

Kaminski start met overwinning

Kaminski start met overwinning

JEUGD Twee dagen na zijn transfer heeft Thomas Kaminski zijn debuut gemaakt voor FC Kopenhagen. In de competitiewedstrijd van de reserven tegen Lyngby speelde hij 90 minuten. De doelman speelde naar verluid een goede partij. Lees verder »

Matthys geniet interesse van Napoli

Matthys geniet interesse van Napoli

TRANSFERS Het Italiaanse Napoli is op zoek naar een extra verdediger en één van de opties is Hervé Matthys. De club van Dries Mertens denkt in eerste instantie aan Nikola Maksimovic van Torino, maar dat is een dure vogel. Matthys en Marios Oikonomou (Bologna) zijn alternatieven. Lees verder »

Bod van 4 miljoen euro voor Toloi

Bod van 4 miljoen euro voor Toloi

TRANSFERS Anderlecht heeft een bod van vier miljoen euro gedaan voor Rafaël Toloi. Maar zijn club wees al een gelijkaardig bod af van Olympiakos. Maar Toloi zelf wil ook naar België komen, wat dan weer een voordeel is voor paars-wit. Lees verder »

Hasi: "Youri kan nog beter"

Hasi:

INTERVIEWS Youri Tielemans behaalde in juni zijn diploma en is dus van zijn schoolwerk vanaf. En dat is eraan te zien. Hij kan zich nu volledig op het voetbal concentreren en doet dat met verve, met twee mooie doelpunten in twee wedstrijden.  Lees verder »

 02-08-2015 

Beloften gelijk tegen Deux-Acren

Beloften gelijk tegen Deux-Acren

JEUGD De beloften van Anderlecht hebben in de vooravond 2-2 gelijk gespeeld tegen vierdeklasser Deux-Acren. De thuisploeg kwam 1-0 voor, maar Franc Silinou en Jorn Vancamp (foto) bogen de achterstand om in een voorsprong. Uiteindelijk maakte Deux-Acren opnieuw gelijk. Lees verder »

Anderlecht wint van OH Leuven: 0-2

Anderlecht wint van OH Leuven: 0-2

WEDSTRIJDEN Anderlecht had nog nooit gewonnen op het veld van OH Leuven, maar bracht daar vanavond verandering in. Sporting won met 0-2, zonder goed te spelen. Volgende week wacht landskampioen AA Gent en dan zal het niveau toch opgekrikt moeten worden. Lees verder »

Opstelling: Okaka en Ezekiel op de bank

Opstelling: Okaka en Ezekiel op de bank

WEDSTRIJDEN Besnik Hasi kiest voor de partij van zo dadelijk tegen OH Leuven voor dezelfde elf als vorige week tegen Waasland-Beveren. De nieuwe spitsen Stefano Okaka en Imoh Ezekiel starten op de bank. Aaron Leya Iseka, die vorige week nog mocht invallen, valt naast het wedstrijdblad. Lees verder »

 01-08-2015 

Opinie: Praet en Boussoufa samen?

Opinie: Praet en Boussoufa samen?

OPINIES Anderlecht staat erg dicht bij een akkoord over Mbark Boussoufa, maar twijfelt of hij de marktwaarde van Dennis Praet niet zal kelderen. Moet het eerst Praet verkopen voor het Boussoufa kan halen? Of kunnen de twee samenspelen? Lees verder »

Kaminski naar FC Kopenhagen

Kaminski naar FC Kopenhagen

TRANSFERS Anderlecht heeft een oplossing gevonden voor Thomas Kaminski. De 22-jarige doelman speelt dit seizoen op uitleenbasis voor FC Kopenhagen, dat ook een aankoopoptie bedong. Dat melden de Denen op hun clubwebsite. Lees verder »

Nieuwe poll: gelooft u in komst Boussoufa?

Nieuwe poll: gelooft u in komst Boussoufa?

WEBSITE Nu Anderlecht met Stefano Okaka een vervanger voor Aleksandar Mitrovic beet heeft, is het tijd voor een nieuwe poll. Deze keer vragen we of u denkt dat Mbark Boussoufa deze zomer nog naar het Astridpark verhuist. Let wel: we vragen of u het 'denkt', niet of u het 'wenst'. Lees verder »

Okaka: "Ik wil meer scoren"

Okaka:

INTERVIEWS Met Stefano Okaka heeft Anderlecht zijn huiswerk vooraan klaar. De spits draagt echter wel enige twijfel met zich mee: hij is geen goalgetter zoals Aleksandar Mitrovic. Okaka beseft dit. "De voorbije jaren vond ik niet zo vlot de weg naar doel, maar ik wil zo vaak mogelijk scoren voor Anderlecht." Lees verder »

Aanbiedingen overspoelen Svilar, "maar hij blijft"

Aanbiedingen overspoelen Svilar,

JEUGD Eind deze maand wordt Mile Svilar 16 jaar en kan hij een profcontract tekenen. Hoewel zijn vader al aangaf dat hij dit bij Anderlecht zal doen, proberen heel wat topclubs om de talentvolle keeper alsnog te verleiden. Jean Kindermans, hoofd opleidingen van Anderlecht, is echter niet ongerust. Lees verder »

Voorlopig geen Boussoufa

Voorlopig geen Boussoufa

TRANSFERS De transfer van Mbark Boussoufa naar Anderlecht staat voorlopig 'on hold'. Anderlecht vreest dat de komst van Boussoufa de waarde van Dennis Praet zou kelderen. Bovendien twijfelen heel wat bestuursleden of het wel wenselijk is om een hoge transfersom te betalen voor iemand die een éénjarig contract zou tekenen. Lees verder »