Archieven

 31-07-2015 

Gillet: "Ik blijf met plezier"

Gillet:

INTERVIEWS Anderlecht doet er alles aan om Guillaume Gillet te houden. Ze hebben zelfs zijn prijs verhoogd naar 2 miljoen euro om eventuele geinteresseerde clubs af te schrikken. Gillet zelf, wil met plezier zijn contract bij paars-wit uitdoen.  Lees verder »

Geen enkele fitte spits

Geen enkele fitte spits

INTERVIEWS Besnik Hasi beschikt momenteel over vier spitsen, maar geen enkele is écht fit. Opmerkelijk dat Hasi maar over vier spitsen sprak, en niet vijf. Het ziet ernaar uit dat Aaron Leya Iseka zich terug zal moeten opwerken.  Lees verder »

 30-07-2015 

Officieel: Mbemba naar Newcastle

Officieel: Mbemba naar Newcastle

TRANSFERS Newcastle United heeft zopas de transfer van Chancel Mbemba officieel bekendgemaakt via haar clubwebsite. De Congolees tekent voor vijf jaar in Engeland, Anderlecht vangt twaalf miljoen euro, waarvan het er netto tien overhoudt.  Lees verder »

De nieuwe Mitrovic #1: B. Embolo

De nieuwe Mitrovic #1: B. Embolo

TRANSFERS Breel Embolo werd vorige maand door enkele kenners genoemd als ‘favoriete transfer’, maar kwam door zijn relatieve onbekendheid niet in de buurt van onze top tien. Toch was hij onze absolute favoriet om Mitrovic te vervangen.
  Lees verder »

Eyenga-Lokilo kon ook naar Oostende

Eyenga-Lokilo kon ook naar Oostende

TRANSFERS Jason Eyanga-Lokilo, het jeugdproduct van Anderlecht dat vorig jaar met heel wat heibel vertrok, tekende gisteren een contract bij Crystal Palace, maar hij kon ook in België blijven. KV Oostende bood de 16-jarige flankaanvaller ook een contract aan. Lees verder »

Gillet kost nu 2 miljoen euro

Gillet kost nu 2 miljoen euro

TRANSFERS Anderlecht wil Guillaume Gillet graag houden en heeft daarom een transferprijs van 2 miljoen euro op zijn hoofd geplakt. De Brusselaars willen dat Gillet zorgt voor extra concurrentie op het middenveld en de rechtsachter. Lees verder »

 29-07-2015 

Anthuenis peter van Fan Day

Anthuenis peter van Fan Day

ANDERE Aimé Anthuenis, ex-trainer bij Anderlecht, is de peter van de Fan Day 2015. Hij volgt onder andere Jan Mulder, Gilles De Bilde, Walter Baseggio, Daniël Zitka en Pär Zetterberg op, die ook al peter waren bij vorige edities. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Een leugentje om bestwil"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS Herman Van Holsbeeck verklaarde vorige week nog dat Stefano Okaka onhaalbaar was voor Anderlecht. En dat de speler geen zin had in België. "Een leugentje om de andere geïntresseerde clubs af te houden. Okaka was van in het begin erg gretig", geeft Van Holsbeeck nu toe.  Lees verder »


 28-07-2015 

De nieuwe Mitrovic #2: P-M Lasogga

De nieuwe Mitrovic #2: P-M Lasogga

TRANSFERS Hoewel Anderlecht vandaag Stefano Okaka voorstelde als nieuwe targetspits, maken wij onze top drie gewoon af. Elke club moet namelijk vroeg of laat toch op zoek naar een nieuwe aanvaller. Vandaag de nummer twee: Pierre-Michel Lasogga.  Lees verder »

Ultiem Anderlecht-bod voor Trezeguet

Ultiem Anderlecht-bod voor Trezeguet

TRANSFERS Anderlecht wil duidelijk niet wachten tot eind augustus om zijn versterkingen te halen. Vorige week kwam Imoh Ezekiel, vandaag Stefano Okaka en is Mahmoud Hassan Trezeguet de volgende? Volgens zijn manager heeft paars-wit vandaag een ultiem bod uitgebracht op de Egyptenaar. Lees verder »

Rensenbrink heeft spierziekte PSMA

Rensenbrink heeft spierziekte PSMA

ANDERE Menig Anderlecht-supporter en voetbalkenner beschouwen hem als de beste die ooit het Anderlecht-shirt droeg: Robbie Rensenbrink. In het Nederlandse magazine Helden komt hij vandaag met een opvallende bekentenis: "Ik heb de spierziekte PSMA, een afgeleide van ALS." Lees verder »

Zuidfoor verwelkomt vier Anderlecht-spelers

Zuidfoor verwelkomt vier Anderlecht-spelers

ANDERE Vier spelers van Anderlecht zullen donderdag een bezoekje brengen aan de Brusselse Zuidfoor. Guillaume Gillet, Idrissa Sylla, Ibrahima Conte en Aaron Leya Iseka komen namens de stichting Constant Vanden Stock zieke kinderen een hart onder de riem steken. Lees verder »

Anderlecht stelt Okaka voor om 16.30 uur

Anderlecht stelt Okaka voor om 16.30 uur

TRANSFERS De kogel is door de kerk: Stefano Okaka wordt de nieuwe spits van Anderlecht. "Met blijdschap kan Anderlecht zijn nieuwe spits Stefano Okaka aankondigen”, zo meldt de club in een persbericht. “Om 16.30 uur wordt hij voorgesteld aan de pers in het oefencentrum te Neerpede.” Lees verder »

"Okaka laat vooral zijn ploegmaats scoren"

TRANSFERS Met Stefano Okaka staat Anderlecht op het punt om een spits aan te trekken die je moeilijk een goalgetter kan noemen. Toch heeft Rode Duivel Jean-François Gillet, die jaren in Italië voetbalde en nog samenspeelde met Okaka, lovende woorden voor de spits. "Hij is ongelooflijk krachtig, een natuurkracht." Lees verder »

Nieuw bod op Boussoufa

Nieuw bod op Boussoufa

TRANSFERS Anderlecht heeft een nieuw bod gedaan op Mbark Boussoufa. Lokomotiv Moskou houdt zijn antwoord nog in beraad. De oorspronkelijke vraagprijs van 6 miljoen euro daalde al naar 2,5 miljoen euro, maar Anderlecht vond dit bedrag nog steeds te hoog. Lees verder »

 27-07-2015 

Opinie: Stefano Okaka

Opinie: Stefano Okaka

TRANSFERS - OPINIES Als we de Italiaanse media mogen geloven legt Stefano Okaka morgen medische testen af bij Anderlecht. Hoewel we heel hard hopen dat hij ons ongelijk gaat bewijzen, zijn wij niet meteen fan en had het gerust wat meer mogen zijn. Lees verder »

De Marzo: "Okaka zet licht op groen"

De Marzo:

TRANSFERS Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio van Sky Sports heeft Stefano Okaka ingestemd met een transfer naar Anderlecht. De spits zal morgen medische testen ondergaan. Zijn die positief, dan tekent hij een contract bij de Brusselaars. Lees verder »

Voor u uitgezocht: de nieuwe Mitrovic

Voor u uitgezocht: de nieuwe Mitrovic

WEBSITE Uit angst voor de namen die genoemd worden, stelde Anderlecht-online een top drie samen van spitsen die Aleksandar Mitrovic wél kunnen doen vergeten. Vanavond, morgen en overmorgen stellen we u onze ideale opvolgers van de Servische topschutter voor. Lees verder »

Kaminski in de tribune

Kaminski in de tribune

ANDERE Besnik Hasi koos tegen Waasland-Beveren voor Silvio Proto als nummer één en Davy Roef als invallersdoelman op de bank. Thomas Kaminski moest de partij volgen vanuit de tribune. Lees verder »

Mbemba neemt afscheid

Mbemba neemt afscheid

ANDERE Chancel Mbemba staat op het punt om naar Engeland te verhuizen. Het is enkel nog wachten op zijn werkvergunning. Gisteren was hij terug in België om afscheid te nemen van de supporters. Lees verder »

Sylla: "Keihard voor gewerkt"

Sylla:

INTERVIEWS Idrissa Sylla was een tevreden man, gisteren na de match tegen Waasland-Beveren. Hij maakte zijn officiële debuut voor paars-wit en vierde dat meteen met een doelpunt. "Heb je trouwens gezien hoe goed dat het klikte met Suarez?" Lees verder »

 26-07-2015 

U21 winnen toernooi van Ploufragan

U21 winnen toernooi van Ploufragan

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben het toernooi van Ploufragan gewonnen. In de finale versloegen ze Guingamp na het nemen van strafschoppen. Na de reguliere speeltijd stond het nog 0-0. In de tweede helft was Anderlecht wil dichtbij een doelpunt, maar het raakte de lat. Lees verder »

Italiaanse berichten over Okaka en Anderlecht

Italiaanse berichten over Okaka en Anderlecht

In de Italiaanse media blijft het gonzen van de berichten over Stefano Okaka en Anderlecht. La Gazzetta dello Sport schrijft dat de manager van Okaka gisteren onderhandelingen voerde met Anderlecht. Tuttosport meent zelfs te weten hoeveel Okaka kan verdienen bij paars-wit: 700.000 euro per jaar. Lees verder »

Newcastle: "Wachten enkel nog op visum"

Newcastle:

TRANSFERS Op zijn website heeft de Engelse club Newcastle bekend gemaakt dat het een akkoord heeft met Anderlecht en Chancel Mbemba voor een transfer van de verdediger. Toch is het nog even wachten tot alles rond is. Donderdag pas kan de FA het licht op groen zetten. Lees verder »


 25-07-2015 

U21 spelen finale van toernooi Ploufragan

U21 spelen finale van toernooi Ploufragan

JEUGD De U21 van Anderlecht hebben vanmiddag twee keer gewonnen op het toernooi van Ploufragan in Frankrijk. Tegen Lorient werd het 2-0 na doelpunten van Nelson Azevedo en Jorn Vancamp. West Bromwich werd met 1-0 verslagen dankzij Seydina Diarra. Lees verder »

Suarez krijgt basisplaats, wachten op Ezekiel

Suarez krijgt basisplaats, wachten op Ezekiel

ANDERE Anderlecht is nog druk bezig om Imoh Ezekiel speelgerechtigd te krijgen voor de partij van morgen tegen Waasland-Beveren. "Als dit lukt, start hij op de bank", zegt Besnik Hasi. "Hij heeft nog enkele weken nodig." Matias Suarez mag wel rekenen op een basisplaats. Lees verder »

Musonda en Bossaerts vragen om terugkeer

Musonda en Bossaerts vragen om terugkeer

JEUGD Enkele jaren geleden trokken ze met veel bombarie naar buitenlandse topploegen, maar vandaag wachten ze nog steeds op hun doorbraak. En dus contacteerden zowel Charly Musonda Jr. als Matthias Bossaerts (foto) Anderlecht om te polsen naar een uitleenbeurt. Lees verder »

 24-07-2015 

'Okaka onderweg naar België'

'Okaka onderweg naar België'

TRANSFERS Hoewel Herman Van Holsbeeck vanmorgen in Het Laatste Nieuws nog aangaf dat Stefano Okaka niet naar Anderlecht komt, blijven de Italiaanse media van het tegenovergestelde overtuigd. Volgens Sky Sport zou hij momenteel zelfs onderweg zijn naar België. Lees verder »

Anderlecht stelt nieuw uitshirt voor

Anderlecht stelt nieuw uitshirt voor

ANDERE RSC Anderlecht heeft via Twitter zijn nieuwe uitshirt getoond. Dit keer is het niet roze - excuseer, wonder bloom - maar groen met paarse randjes. Het shirt is beschikbaar vanaf de fandag die dit jaar op vrijdag 31 juli plaatsvindt.  Lees verder »

Anderlecht sluit sponsordeal met Audi

Anderlecht sluit sponsordeal met Audi

ANDERE Anderlecht heeft een overeenkomst gesloten met Audi. De Duitse autobouwer zal de wagens leveren voor spelers en directie. Ook de fans kunnen mee profiteren: er komt een wedstrijd waarbij een Audi A1 in de clubkleuren te winnen valt. Lees verder »

Gesprekken nieuw stadion nog niet afgerond

Gesprekken nieuw stadion nog niet afgerond

ANDERE Hoewel Anderlecht, de stad Brussel en Ghelamco/BAM een akkoord hebben over de bouw van een nieuw stadion, zijn de gesprekken nog niet volledig afgerond. Dat vertelt voorzitter Roger Vanden Stock. "Maar de gesprekken zijn constructief en gaan verder." Lees verder »

Van Holsbeeck: "Defour moet zijn kar keren"

Van Holsbeeck:

INTERVIEWS De voorbije weken sijpelden geregeld berichten door dat Steven Defour het vorig seizoen niet zo nauw nam met de discipline die een topsporter aan de dag moet leggen. Herman Van Holsbeeck geeft aan dat hij zijn toptransfer daarop aangesproken heeft. "Steven is deel verantwoordelijk voor de degradatie van N'Sakala." Lees verder »

Van Holsbeeck pareert kritiek op vakantie

Van Holsbeeck pareert kritiek op vakantie

INTERVIEWS Net als ieder jaar vertoefde Herman Van Holsbeeck begin juli twee weken in Spanje. Vakantie met zijn familie. Veel fans begrijpen niet dat hij midden in de transferperiode vakantie neemt en op sociale media sparen ze hun kritiek niet. Van Holsbeeck reageert. Lees verder »

 23-07-2015 

Foto's: Mbemba duikt op in Newcastle

Foto's: Mbemba duikt op in Newcastle

TRANSFERS Veel buzz op de sociale media en de verschillende media begint het op te pikken: er zijn foto's opgedoken van Chancel Mbemba bij aankomst in zijn hotel en een bezoek aan het St. James' Park. We kunnen niet anders dan deze foto's ook met jullie te delen, ook al is er niet veel te zien ... .  Lees verder »

Selectie U21 voor toernooi Ploufragan

Selectie U21 voor toernooi Ploufragan

JEUGD Daarstraks schreven we al dat de U21 van Anderlecht dit weekend deelnemen aan het Tournoi Européen des Centres U21 in Ploufragan. Intussen is ook de selectie bekend waarmee paars-wit naar Frankrijk afreist. Daarbij enkele opvallende namen. Lees verder »

Mag Anderlecht weer hopen op Trezeguet?

Mag Anderlecht weer hopen op Trezeguet?

TRANSFERS Eind juni beheerste de Egyptenaar Mahmoud Hassan, beter bekend onder zijn voetbalnaam Trezeguet, de transferverhalen rond Anderlecht. Ah Ahly wilde zijn aanvallende middenvelder echter niet zomaar laten gaan, maar daar kan nu verandering in komen. Lees verder »

Mbemba: vrijdag medische testen

Mbemba: vrijdag medische testen

TRANSFERS Volgens Chroniclelivezou Chancel Mbemba vrijdag zijn medische testen bij Newcastle afleggen. Die dag zullen ook al de andere formaliteiten afgehandeld worden zodat de transfer officieel bekend gemaakt kan worden.  Lees verder »

Cyriac: "Thuis liep ik de muren op"

Cyriac:

INTERVIEWS Na drie moeilijke jaren bij Anderlecht hoopt Gohi Bi Cyriac zijn carrière weer op de rails te krijgen bij KV Oostende. In Sport/Voetbalmagazine blikt de Ivoriaan deze week terug op zijn verblijf bij Anderlecht. "Ik vind het jammer dat de supporters nooit de echte Cyriac hebben gezien." Lees verder »

Hasi: "Geen drama mocht ook Praet vertrekken"

Hasi:

INTERVIEWS Over drie dagen speelt Anderlecht zijn eerste competitiewedstrijd, tijd dus om vooruit te blikken. Besnik Hasi doet dit vandaag in een uitgebreid interview in Het Nieuwsblad. In het gesprek ging hij dieper in op enkele spelers. We selecteerden voor u zijn belangrijkste uitspraken. Lees verder »

"Niet bezig met Emond, Okaka en Karelis"

TRANSFERS De voorbije weken werd Renaud Emond nadrukkelijk in verband gebracht met Anderlecht. Volgens Het Laatste Nieuws kon hij er zelfs voor vijf jaar tekenen. Maar de transfer lijkt nu van de baan. Besnik Hasi gaf aan dat Emond geen spits voor Anderlecht is. "We zijn niet meer bezig met hem", bevestigt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Wie Praet wil, moet 15 miljoen euro neertellen

Wie Praet wil, moet 15 miljoen euro neertellen

TRANSFERS Dennis Praet zit ook met een transfer in zijn hoofd. Wie de Gouden Schoen wil aantrekken, zal echter diep in de buidel moeten tasten. Door de verkoop van Mitrovic en Mbemba heeft Anderlecht niet meteen extra centen nodig en dat versterkt de onderhandelingspositie van de Brusselaars. Lees verder »


 22-07-2015 

Drie miljoen euro voor Okaka?

Drie miljoen euro voor Okaka?

TRANSFERS Eerder konden we al melden dat paars-wit volgens de Italiaanse media zijn zinnen gezet heeft op de spits Stefano Okaka van Sampdoria . Paars-wit zou daarbij een bod uitgebracht hebben, maar toen was nog niet weten voor welk bedrag. Diezelfde media weet nu dat het om drie miljoen euro zou gaan.  Lees verder »

Kabasele deze week van Roda JC

Kabasele deze week van Roda JC

Hoewel een Twitter-account van de fans van Roda JC de transfer zaterdag al aankondigde, is de overgang van Nathan Kabasele naar de Nederlandse promovendus nog niet helemaal rond. Verwacht wordt wel dat de deze deze week beklonken raakt. Lees verder »

Nieuwe poll: wanneer opvolger Mitrovic?

Nieuwe poll: wanneer opvolger Mitrovic?

WEBSITE Nu Aleksandar Mitrovic weg is, is het tijd om onze poll te veranderen. In onze vorige poll vroegen we immers wanneer u dacht dat de Serviër Anderlecht zou verlaten. Ruim de helft geloofde inderdaad dat het voor de eerste speeldag was. Ze kregen gelijk. Lees verder »

Transfer kort: Boussoufa, Okaka en Karelis

Transfer kort: Boussoufa, Okaka en Karelis

TRANSFERS De terugkeer van Mbark Boussoufa wordt steeds reëler. Volgens Het Laatste Nieuws zijn de contracten tussen de speler en Anderlecht concreet geworden. Het Nieuwsblad weet dat ook Besiktas hem wil aantrekken, maar dat Boussoufa Anderlecht verkiest. Hij wil een derde Gouden Schoen winnen. Lees verder »

 21-07-2015 

Opinie: opvolger Mitrovic wordt verrassing

Opinie: opvolger Mitrovic wordt verrassing

OPINIES Nu Aleksandar Mitrovic definitief weg is kan Anderlecht eindelijk werk maken van de zoektocht naar een opvolger. De afgelopen weken verschenen er al heel wat namen in de media. Maar niemand van hen wordt de opvolger van Mitrovic. Lees verder »

Anderlecht kondigt Imoh Ezekiel aan

Anderlecht kondigt Imoh Ezekiel aan

TRANSFERS In een korte video kondigt Anderlecht de komst van Imoh Ezekiel aan. "Ik ben zeer blij bij Anderlecht te zijn", aldus de spits. "Het is de beste club in België en ze hebben een heel goede ploeg. Als je de beste bent, wil je altijd iets winnen." Lees verder »

Morgen live: Dender - Anderlecht

Morgen live: Dender - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Anderlecht speelt morgen om 19u een oefenwedstrijd tegen FCV Dender. Het is de laatste test voor de eerste competitiewedstrijd van zondag tegen Waasland-Beveren. Net als de wedstrijden tegen Heist en Lazio, brengt Anderlecht-online morgen een liveverslag.  Lees verder »

HLN: Ezekiel traint mee bij Anderlecht

HLN: Ezekiel traint mee bij Anderlecht

TRANSFERS De ene gaat, de andere komt. Volgens Het Laatste Nieuws zou Imoh Ezekiel vandaag voor het eerst met de groep meegetraind hebben. Blijkbaar is het ene document waarop Anderlecht wachtte dan toch ondertekend geraakt. Nog volgens de krant wordt hij morgen vermoedelijk voorgesteld. Lees verder »

Bracht paars-wit bod uit op Karelis?

Bracht paars-wit bod uit op Karelis?

TRANSFERS Volgens berichten in de Griekse media, waaronder iapopsi, zou RSC Anderlecht een bod uitgebracht hebben - of toch een bod gaan uitbrengen - op de spits Nikos Karelis van Panathinaikos. Dat zou een miljoen lager liggen dan dat zijn huidige club nu wil. Lees verder »

Mitrovic dankt Anderlecht

Mitrovic dankt Anderlecht

TRANSFERS In een bericht op Instagram dankt Aleksandar Mitrovic Anderlecht voor de mooie jaren. "Dank aan Anderlecht voor de twee prachtige seizoenen en onvergetelijke momenten in mijn carrière", begint de spits op zijn Instagram account. Lees verder »

Nieuw bod op Okaka?

Nieuw bod op Okaka?

TRANSFERS Volgens het medium Il Secolo XIX zou RSC Anderlecht een vernieuwd bod uitgebracht hebben op Sampdoria-spits Stefano Okaka. Hiermee countert paars-wit dan het bod van Bologna die zo'n vier miljoen zouden overhebben voor de speler.  Lees verder »

"Mitrovic heeft getekend"

TRANSFERS Volgens de Servische sportjournalist Aca Stojanović heeft Aleksandar Mitrovic gisteren nog zijn contract bij Newcastle ondertekend nadat hij met glans geslaagd is voor de medische testen. Nu is het enkel nog wachten op een officiële mededeling.  Lees verder »

 20-07-2015 

Praet kost minstens 12,5 miljoen euro

Praet kost minstens 12,5 miljoen euro

TRANSFERS Dennis Praet zal Anderlecht niet verlaten voor minder dan 12,5 miljoen euro. Dat komt niet alleen omdat RSCA minstens tien miljoen euro netto wil ontvangen, maar ook omdat de vader van de Gouden Schoen contractueel recht heeft op twintig procent van een toekomstige transfersom. Lees verder »

Jonge fan steelt de show

Jonge fan steelt de show

ANDERE De supporters mochten afgelopen zondag genieten van de galamatch tegen Lazio. Matias Suarez toverde als weleer en Gillet hield het middenveld onder controle. De sfeer zat er dus goed in, ook in de tribunes. Lees verder »

Proto: "Ik ben te braaf"

Proto:

INTERVIEWS Silvio Proto is ook komend seizoen opnieuw kapitein en dit voor het derde achtereenvolgende seizoen. Hij is vastberaden om meer discipline in de groep te brengen, vooral na het tegenvallende voorbije seizoen.  Lees verder »

Ook Newcastle-deal Mbemba lijkt rond

Ook Newcastle-deal Mbemba lijkt rond

TRANSFERS Aleksandar Mitrovic nam zaterdag afscheid van zijn ploegmaats en vertoeft intussen in Newcastle. Chancel Mbemba lijkt hem snel te vervoegen. De Congolees was gisteren nog in het Astridpark, maar volgens Het Nieuwsblad heeft Anderlecht een akkoord met de Engelse club om ook hem te transfereren. Lees verder »


 19-07-2015 

"Suarez was opnieuw El Artista"

WEDSTRIJDEN De 3-1-overwinning van Anderlecht tegen Lazio Roma laat het beste verhopen met het oog op de competitiestart. La Dernière Heure zag tegen de Italianen een erg sterke Guillaume Gillet en Matias Suarez. "Dit was weer de Suarez van de grote dagen." Lees verder »

Twintig fans opgepakt in aanloop naar oefenduel

Twintig fans opgepakt in aanloop naar oefenduel

ANDERE In de aanloop naar het oefenduel tussen Anderlecht en Lazio kwam het tot schermutselingen tussen supporters van beide ploegen. Uit veiligheidsoverwegingen waren er geen tickets verkocht aan Lazio-fans. Toch was een groepje van zo'n zestig supporters naar Anderlecht afgezakt. Lees verder »

Elites hebben trainingen hervat

Elites hebben trainingen hervat

JEUGD Zaterdag was de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor de paars-witte elites. Om 15 uur konden we de eerste training meepikken van de U17 en U19. Zij werden ontvangen door Jean Kindermans.  Lees verder »

 18-07-2015 

Kabasele naar Roda JC

Kabasele naar Roda JC

TRANSFERS Er was al een tijdje sprake van interesse voor Nathan Kabasele, zowel uit binnen -en buitenland. Maar vanuit Nederland kwam nu een positieve tweet naar buiten, dat Kabasele zo goed als zeker naar Roda JC vertrekt.  Lees verder »

Mitrovic dicht bij Newcastle

Mitrovic dicht bij Newcastle

TRANSFERS Newcastle lijkt de strijd om Aleksandar Mitrovic te winnen. Zowel Anderlecht als de entourage van Mitrovic lijken te beseffen dat geen enkele andere club het bod van de Engelsen nog maar kan benaderen.  Lees verder »

 17-07-2015 

Anderlecht mag stadion uitbreiden

Anderlecht mag stadion uitbreiden

ANDERE Ook al is er een akkoord rond het nationaal stadion - waar paars-wit binnen enkele jaren zijn thuiswedstrijden zal afwerken - heeft de gemeente Anderlecht groen licht gegeven voor de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion. Lees verder »

Gillet voor drie jaar naar Bastia?

Gillet voor drie jaar naar Bastia?

TRANSFERS SC Bastia heeft in beroep dan toch het fiat gekregen om terug in de Franse Ligue 1 aan te treden. Dat weet het Franse alta-frequenza. Volgens hen is de kans groot dat Guillaume Gillet hiermee definitief de overstap maakt naar de Corsicaanse club. Lees verder »

Mitrovic en Mbemba trainden binnen

Mitrovic en Mbemba trainden binnen

TRANSFERS Wie vanmiddag naar Neerpede is afgezakt om de open training bij te wonen, kan vaststellen dat Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba niet meetrainen. Uit voorzorg met het oog op een eventuele transfer? De training van deze voormiddag deed Mbemba wel nog mee. Lees verder »

Haegeman nieuwe coach U19

Haegeman nieuwe coach U19

JEUGD Ben Haegeman is de nieuwe coach van de U19 van Anderlecht. De voormalige verdediger was vorig seizoen aan de slag bij de U14 en volgt bij de U19 Roel Clement op. Morgen om 15 uur starten de U19 in Neerpede aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen. Lees verder »

 16-07-2015 

Rivituso naar vierdeklasser RWDM 47

Rivituso naar vierdeklasser RWDM 47

JEUGD RWDM 47, een nieuwe vierdeklasser die de oude club uit Molenbeek wil laten herleven, heeft gisteren de trainingen hervat. Bij de spelersgroep ook Anthony Rivituso. De 20-jarige verdediger maakt de overstap vanuit de Anderlecht-jeugd. Lees verder »

Braziliaan Naldo optie als Mbemba vertrekt

Braziliaan Naldo optie als Mbemba vertrekt

TRANSFERS In zijn zoektocht naar een potentiële vervanger voor Chancel Mbemba is Anderlecht uitgekomen bij Edinaldo Gomes Pereira, kortweg Naldo. Dit is een 26-jarige Braziliaan die sinds 2013 onder contract ligt bij Udinese, maar vorig seizoen werd uitgeleend aan het Spaanse Getafe. Lees verder »

Newcastle denkt ook aan Mbemba

Newcastle denkt ook aan Mbemba

TRANSFERS In navolging van Aleksandar Mitrovic toont Newcastle ook interesse voor Chancel Mbemba. Een concreet bod op de verdediger deden de Engelsen nog niet. Ook Atletico Madrid, Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach blijven in de running, maar het dossier sleept aan. Lees verder »

Al Arabi: "Nog samenwerken met Anderlecht"

Al Arabi:

TRANSFERS Volgens Het Nieuwsblad zijn de transferpapieren van Imoh Ezekiel allemaal getekend. Het is nu enkel nog wachten op diens officiële voorstelling. Het Laatste Nieuws slaagde erin om Khalid al Tani, de sterke man van Al Arabi, te strikken voor een gesprek. "Veel clubs wilden Ezekiel, maar we kozen Anderlecht." Lees verder »

Hasi scout Waasland-Beveren

Hasi scout Waasland-Beveren

ANDERE Besnik Hasi was dinsdag aanwezig bij het oefenduel van Waasland-Beveren tegen Tienen. De Anderlecht-coach was er niet om Renaud Emond te scouten, wel om Waasland-Beveren bezig te zien met het oog op de eerste competitiewedstrijd. Lees verder »

 15-07-2015 

Favoriete transfer #2: Kara Mbodj

Favoriete transfer #2: Kara Mbodj

OPINIES De nummer twee in het lijstje met favoriete zomertransfers, en het is wederom een dure vogel: Kara Mbodj. De centrale verdediger / verdedigende middenvelder komt uit bij Genk en kost zo'n 4 miljoen euro. Zien we hem ooit bij paars-wit? Lees verder »

Eyenga Lokilo duikt op in Engeland

Eyenga Lokilo duikt op in Engeland

JEUGD Na de heisa over het al dan niet tekenen van een profcontract bij Anderlecht de voorbije herfst werd het erg stil rond Jason Eyenga-Lokilo. Nu geeft de 16-jarige flankaanvaller opnieuw een teken van leven. Hij vertoeft in Engeland om te testen bij Crystal Palace. Lees verder »

Verjaardag Liam Bossin

Verjaardag Liam Bossin

ANDERE Liam Bossin viert vandaag zijn 19e verjaardag. De doelman kwam twee jaar geleden over van White Star Woluwe en maakte deze zomer de overstap naar de A-kern. Hij is ook Iers jeugdinternational. We wensen Liam een fijne verjaardag toe! Lees verder »

Ezekiel kreeg al rondleiding op Anderlecht

Ezekiel kreeg al rondleiding op Anderlecht

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck keerde gisteren terug uit vakantie en rondde 's avond in de aanwezigheid van Imoh Ezekiel diens transfer af. "Anderlecht betaalt 500.000 euro om Ezekiel één jaar te huren", vertelt Gafar Liameed, één van Ezekiels raadgevers, in de Sudpresse-kranten. Lees verder »

 14-07-2015 

Foto: officiële teamfoto 2015-2016

Foto: officiële teamfoto 2015-2016

ANDERE Vanmiddag werd de officiële teamfoto voor het komende seizoen genomen. 24 veldspelers, vier keepers en zeven leden van de technische staf poseerden in het Constant Vanden Stock-stadion. Je kan de foto op rsca.be bekijken. Lees verder »

Boussoufa in conflict met trainer

Boussoufa in conflict met trainer

TRANSFERS Anderlecht heeft mogelijk een extra hulpmiddel in de strijd om Mbark Boussoufa terug naar het Astridpark te halen. De speler zou in de clinch liggen met zijn trainer bij Lokomotiv Moskou, dat weet in ieder geval Het Nieuwsblad. Lees verder »

 13-07-2015 

Hasi: "Het heeft Mati deugd gedaan"

Hasi:

INTERVIEWS Matias Suarez speelde gisteren nog eens een wedstrijd, dat was al geleden van 29 oktober 2014. De speler was tevreden en ook de coach kon het wederoptreden wel smaken. "Het waren maar 20 minuten en hij heeft misschien niet zoveel ballen geraakt, maar ik denk dat het Mati deugd gedaan heeft", liet Hasi optekenen na de match. Lees verder »

Derde keer, goede keer?

Derde keer, goede keer?

TRANSFERS Anderlecht praat weer met Mbark Boussoufa. Alleen hebben de twee nog nooit zo dicht bij elkaar gestaan als nu. Maar eerst de uitgaande transfer van Aleksandar Mitrovic regelen. Zo komen er miljoenen binnen die kunnen helpen om Boussoufa terug naar het Astridpark te halen.  Lees verder »

 12-07-2015 

Suarez in actie tegen Basaksehir (video)

Suarez in actie tegen Basaksehir (video)

WEDSTRIJDEN Ter afsluiting van de stage in Tegelen vond er zondagnamiddag een oefenduel plaats tussen Anderlecht en het Turkse Basaksehir. Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic speelden niet mee, De Serviër keek toe van op de tribune. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht: 0-0 Lees verder »

U21: Peeters kan rekenen op voltallige kern

U21: Peeters kan rekenen op voltallige kern

JEUGD Nu maandag 13 juli worden de beloften weer in Neerpede verwacht ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. René Peeters en Hubert Lemaire kunnen alvast rekenen op namen als Andrea Morias, Clement Petit, Jorn Vancamp, Tony Amrani, Nelson Azevedo, Mile Svilar, Cobe Cools en Johan Sampaoli. Lees verder »

Revalidatie voor Nathan de Medina

Revalidatie voor Nathan de Medina

BLESSURES - JEUGD Normaal gezien had Nathan de Medina dit seizoen de sprong naar de A-kern moeten maken maar wegens blessureleed is de jonge speler er niet bij in Tegelen. Hij heeft echter last van een oude blessure en moet hierdoor revalideren. Hoe lang deze revalidatie duurt is niet gekend.  Lees verder »

Akkoord rond Ezekiel?

Akkoord rond Ezekiel?

TRANSFERS"Anderlecht bereikt akkoord over Ezekiel" en "Ezekiel heel dicht bij Anderlecht", dat koppen vandaag Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Volgens HLN komt er schot in de zaak en wordt er vandaag zelfs een akkoord verwacht.  Lees verder »

 11-07-2015 

Najar scoort voor Honduras

Najar scoort voor Honduras

WEDSTRIJDEN Honduras, met Andy Najar in het team, kwam op de Gold Cup in actie tegen Panama. De Anderlecht-speler scoorde in de 81e minuut de 1-1 gelijkmaker. Op 13 juli moet Honduras aan de bak tegen Haïti. In het groepsklassement staan Najar en co op de derde plek met één punt. De VS leidt met zes punten. Lees verder »

 10-07-2015 

Transfer Mitrovic ook jackpot voor Partizan

Transfer Mitrovic ook jackpot voor Partizan

TRANSFERS De transfer is nog niet officieel rond, Aleksandar Mitrovic bevond zich vandaag zelfs gewoon in Tegelen waar hij deelnam aan de teambuilding, maar vast staat dat niet alleen Anderlecht van de transfer wat rijker wordt. Ook zijn ex-club FK Partizan mag een aardige som verwachten. Lees verder »

Roef mag niet naar Den Dreef

Roef mag niet naar Den Dreef

TRANSFERS In Leuven zagen ze in Davy Roef een kandidaat-doelman om de vertrekkende Logan Bailly te vervangen. Maar een njet van Herman Van Holsbeeck steekt hier een stokje voor. Dat meldt Niels Vleminckx, journalist bij Het Laatste Nieuws. Lees verder »

Trainingsnieuws uit Tegelen

Trainingsnieuws uit Tegelen

BLESSURES Aaron Leya Iseka moest gisteren in Tegelen de ochtendtraining vroegtijdig verlaten na een te intens contact met een medespeler. Na de middag beperkte hij zich tot oefeningen in de fitness. Daar had hij het gezelschap van Matias Suarez, Thomas Kaminski, Liam Bossin, Dodi Lukebakio en Wout Faes. Lees verder »

Roef kandidaat bij OH Leuven

Roef kandidaat bij OH Leuven

In zijn zoektocht naar een opvolger voor Logan Bailly denkt OH Leuven onder meer aan Davy Roef. De entourage van de 21-jarige doelman gaf in het recente verleden reeds aan dat Roef klaar is om ergens eerste doelman te worden. Lees verder »

Deschacht: "Stoppen met titel"

Deschacht:

INTERVIEWS Olivier Deschacht heeft er een berejaar opzitten: beste seizoen uit zijn carrière, selectie voor Rode Duivels en een zoon erbij. De verdediger ligt nog een jaar onder contract bij Anderlecht. Wat er nadien komt, is nog een vraagteken. Lees verder »

 09-07-2015 

Favoriete transfer #8: Diego Reyes

Favoriete transfer #8: Diego Reyes

OPINIES De nummer acht van jullie favoriete zomertransfers, en een dure vogel: Diego Reyes. Komt aan de bak als centrale verdediger maar is ook inzetbaar als rechtsachter en verdedigende middenvelder. Maar is hij haalbaar?   Lees verder »

U19 nemen deel aan Copa del Agatha toernooi

U19 nemen deel aan Copa del Agatha toernooi

JEUGD Het internationaal toernooi Copa del Agatha in Nederlander vindt dit jaar plaats op acht en negen augustus. Zes U19-teams strijden dan in Cuijck om de felbegeerde beker. Anderlecht zal het daarbij opnemen tegen Red Bull Sao Paulo (Brazilië), Cerezo Osaka (Japan) en de Nederlandse ploegen Vitesse, Willem II en Feyenoord Rotterdam. Lees verder »

Kaminski gaat niet naar Leuven

Kaminski gaat niet naar Leuven

TRANSFERS Niels Vleminckx, sportjournalist bij Het Laatste Nieuws, laat weten dat Thomas Kaminski niet naar OH Leuven trekt. Leuven moet op zoek naar een nieuwe keeper nadat Logan Bailly een contract tekende bij Celtic Glasgow. Bepaalde media noemden Kaminski een kandidaat samen met Barry Copa van Lokeren. Lees verder »

Heylen: "Vertrouwen bestuur doet deugd"

Heylen:

INTERVIEWS Nu Chancel Mbemba niet speelt in afwachting van een transfer en er nog geen vervanger is, liggen er misschien kansen voor Michaël Heylen. De verdediger weet echter niet wat hij moet verwachten. “Misschien spreken we eind augustus weer over een uitleenbeurt.” Lees verder »

Kawaya : "Ik wil slagen bij Anderlecht"

Kawaya :

INTERVIEWS Andy Kawaya staat voor een belangrijk seizoen. De jonge flankaanvaller is eindelijk verlost van het schoolwerk en kan zich nu vol op het voetbal concentreren. Op de linkerflank liggen er kansen en die wil hij grijpen. “Mijn doel is om een basisplaats te veroveren”, zo klinkt het. Lees verder »

Karelis alternatief voor Okaka

Karelis alternatief voor Okaka

TRANSFERS Als Anderlecht er niet in slaagt Stefano Okaka te strikken, heeft het volgens La Dernière Heure drie alternatieven achter de hand. Eén daarvan is Nikolaos Karelis, de 23-jarige spits van Panathinaikos. Anderlecht zou al contact gezocht hebben met de Griekse international. Lees verder »

 08-07-2015 

Anderlecht mag Okaka vergeten

Anderlecht mag Okaka vergeten

TRANSFERS Stefano Okaka zal hoogstwaarschijnlijk de overgang maken naar Watford nadat de Engelse club en Sampdoria een overeenkomst bereikt hebben. Het is nu aan de speler zelf om nog akkoord te gaan met de persoonlijke voorwaarden.  Lees verder »

Mbemba nog steeds een optie voor Wolfsburg

Mbemba nog steeds een optie voor Wolfsburg

TRANSFERS VfL Wolfsburg ziet in Chancel Mbemba nog steeds een mogelijke nieuwkomer. Toch is Antonio Rüdiger van VfB Stuttgart de geprefereerde kandidaat maar de Duitsers houden al de opties open, ook al is er verregaande interesse in de Anderlecht-speler vanuit Atletico Madrid. Lees verder »

Italiaanse interesse voor Scholl

Italiaanse interesse voor Scholl

JEUGD - TRANSFERS Volgens berichten in de Italiaanse pers zou Alexis Scholl de interesse gewekt hebben van Bari 1908 dat uitkomt in Serie B. Samen met zijn manager Younous Oumouri vertrok de jonge linkervleugelverdediger deze ochtend naar Italië. Bij Antwerp kon hij geen contract versieren. Lees verder »

Manager Nuytinck: "Maken ons geen zorgen"

Manager Nuytinck:

TRANSFERS Nadat Olivier Deschacht vorig seizoen werd verkozen tot speler van het jaar bij Anderlecht, dreigt voor Bram Nuytinck ook dit seizoen een plaatsje op de bank. De Nederlander laat zich echter niet opjagen. "Wij zien geen enkele reden om te vertrekken", is zijn manager duidelijk. Lees verder »

Favoriete transfer #9: Neeskens Kebano

Favoriete transfer #9: Neeskens Kebano

OPINIES De nummer negen van jullie favoriete zomertransfers, en wat voor eentje, Neeskens Kebano. Een manusje van alles die als centraal aanvallende middenvelder aan de bak kan maar ook als linksbuiten en rechtsbuiten. Maar is hij haalbaar?  Lees verder »

Kabasele kan naar Moeskroen

Kabasele kan naar Moeskroen

TRANSFERS Nathan Kabasele, die Anderlecht gevraagd heeft om te worden uitgeleend, geniet interesse van Moeskroen-Peruwelz. Nog een andere Belgische club en twee clubs uit Nederland zouden erg geïnteresseerd zijn. Lees verder »

Atletico heeft alternatieven voor Mbemba

Atletico heeft alternatieven voor Mbemba

TRANSFERS De transfer van Chancel Mbemba naar Atletico Madrid is nog steeds niet rond en in de Spaanse media duiken intussen andere namen op. Volgens de sportkrant As heeft Altetico drie kandidaat-verdedigers op het oog: Mbemba, Antonio Rüdiger en Aymen Abdennour. Lees verder »

 07-07-2015 

Najar deze nacht tegen de VS

Najar deze nacht tegen de VS

WEDSTRIJDEN De CONCACAF Gold Cup gaat vandaag van start met het duel Panama - Haïti. Enkele uren later wordt er in hetzelfde stadion afgetrapt voor het duel Verenigde Staten - Honduras, waar Andy Najar zo goed als zeker in de basis zal aantreden. Lees verder »

Praet verrast met opvallend nieuw kapsel

Praet verrast met opvallend nieuw kapsel

ANDERE'Een nieuw seizoen, dus laat ons eens een nieuw kapsel proberen', zo moet Dennis Praet denken. De middenvelder verscheen in Tegelen op het trainingsveld met een opvallende haarcoupe. Zijn kopje is nog steeds geschoren opzij, maar de manen bovenaan zijn nu samengebracht in een kort staartje bovenaan. Lees verder »

Ticketinfo oefenwedstrijd Heist - Anderlecht

Ticketinfo oefenwedstrijd Heist - Anderlecht

WEDSTRIJDEN Voor de 75e verjaardag van de club ontvangt KSK Heist het grote RSC Anderlecht voor een oefenwedstrijd. Dit duel gaat door op woensdag 15 juli om 19 uur. Voor een staanplaats betaalt men 10 euro, voor een zitplaats 20 euro. Voorverkoop: dinsdag 7 juli vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur in de cafetaria Lees verder »

Okaka kiest wellicht niet voor Anderlecht

Okaka kiest wellicht niet voor Anderlecht

TRANSFERS Bologna duwt door voor Sampdoria-spits Stefano Okaka. Anderlecht is vandaag gesprekken opgestart om een eventuele overgang te bespreken, maar Bologna dreigt paars-wit in snelheid te nemen met een bod van vier miljoen euro en een contractvoorstel van 800.000 euro per seizoen. Lees verder »

Verzameld: Roef en Vico

Verzameld: Roef en Vico

TRANSFERS Anderlecht heeft voor Davy Roef een bod ontvangen, maar het bestuur heeft dit naast zich neergelegd. Paars-wit ziet in de jonge doelman namelijk de opvolger voor Silvio Proto. Wel mogelijk transfernieuws is er over Fede Vico. Na Real Betis zou nu ook Deportivo de La Coruña interesse tonen in de speler. Lees verder »

Hasi: "Kaminski wil vertrekken"

Hasi:

TRANSFERS Thomas Kaminski bereidt zich momenteel bij Anderlecht voor op het nieuwe seizoen, maar hij hoopt niet meer voor lang. "Thomas wil vertrekken", geeft Besnik Hasi aan. "Vorig seizoen was hij titularis in Cyprus en hij wil niet opnieuw op de bank terecht komen. Hij wil spelen." Lees verder »

Hasi: "Defour is een winnaar"

Hasi:

INTERVIEWS Vorig seizoen was niet om over naar huis te schrijven voor Steven Defour. Maar Besnik Hasi heeft er alle vertrouwen in dat dat komend seizoen helemaal anders zal zijn: "Defour zal er weer staan", laat de coach optekenen. Lees verder »

Suárez is nog groot vraagteken

Suárez is nog groot vraagteken

BLESSURES - INTERVIEWS Ook Matias Suárez is mee op stage. Toch blijft Besnik Hasi voorzichtig omtrent een wederoptreden van El Magico. "Hij mankt wel minder dan vorig jaar", merkt de Anderlecht-coach op. "Maar voor de openingswedstrijd van de competitie verwacht ik hem niet." Lees verder »

Hasi: "Vooreerst naar jezelf kijken"

Hasi:

INTERVIEWS Fabrice N'Sakala uitte enkele weken scherpe kritiek. Iets waar ze bij Anderlecht niet konden mee lachen, vooral gezien de matige prestaties van de Fransman. "Als je geen goed seizoen hebt gespeeld, moet je vooreerst naar jezelf kijken", begint Besnik Hasi. Lees verder »

 06-07-2015 

Anderlecht met 28 spelers op stage

Anderlecht met 28 spelers op stage

ANDERE Besnik Hasi is vanochtend met 28 spelers vertrokken naar het Nederlandse Tegelen voor een stage. De gedoodverfde vertrekkers Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic zijn er gewoon bij, net als de jongeren Wout Faes en Dodi Lukebakio. Lees verder »

Ezekiel tekent weldra in België of Portugal

Ezekiel tekent weldra in België of Portugal

TRANSFERS Nog heel eventjes geduld en we weten met zekerheid of Imoh Ezekiel nu wel of niet naar Anderlecht komt. "Vanavond of morgen tekent hij een contract bij één van de clubs die hem wil", zegt vertegenwoordiger Mitch Bakkovens van Al Arabi aan Voetbalkrant. "Het wordt België of Portugal." Lees verder »

Hasi: "We missen iemand die goals maakt"

Hasi:

INTERVIEWS De eerste drie oefenduels stemmen de burger niet meteen hoopvol. Tegen Knokken en Oudenaarde werd moeizaam gewonnen, tegen Seraing zelfs verloren. Besnik Hasi zit met zorgen. "In de zone van de waarheid missen we kwaliteit", zucht Hasi, die beseft dat transfers doen niet altijd zo simpel is. Lees verder »

Trekt Armenteros naar ADO Den Haag?

Trekt Armenteros naar ADO Den Haag?

TRANSFERS Met een opvallende tweet voedde Samuel Armenteros gisteren de speculaties over zijn nieuwe club. De spits postte een foto waarop hij met Willem II scoort tegen ADO Den Haag met daarbij het bijschrift 'en de winnaar is'. Een teken dat hij terugkeert naar Willem II? Blijkbaar niet. Lees verder »

Spaanse spits als vervanger voor Mitrovic?

Spaanse spits als vervanger voor Mitrovic?

TRANSFERS Borja "Baston" Gonzalez. Die naam duikt op in de Spaanse media als mogelijke versterking voor Anderlecht. Gonzalez is een spits van 22 jaar die momenteel uitkomt voor Atletico Madrid. Datzelfde Atletico wil Chancel Mbemba van Anderlecht overnemen. Is er een deal in de maak? Lees verder »

 05-07-2015 

Het wordt AS Roma of Porto voor Mitrovic

Het wordt AS Roma of Porto voor Mitrovic

INTERVIEWS - ANDERE Hoewel Besnik Hasi blijft zeggen dat Aleksandar Mitrovic mogelijk bij Anderlecht blijft, komt het vertrek van de topschutter steeds dichterbij. "Ik heb een aanbod van AS Roma, maar ik weet nog niet of ik er zal op in gaan", zegt Mitro nu zelf. Het ziet er naar uit dat het Roma of Porto zal worden.  Lees verder »

Hasi: "3-5-2 is een serieuze optie"

Hasi:

INTERVIEWS De kans lijkt groot dat Anderlecht de competitie zal beginnen in een 3-5-2-opstelling. Besnik Hasi noemt het "een serieuze optie". In de oefenwedstrijd op Seraing testte de coach het een eerste keer uit. "Op links liep het goed, op rechts heel wat minder, maar het grootste probleem is... scorend vermogen." Lees verder »

 04-07-2015 

Sterkhouders van Lierse niet naar Anderlecht

Sterkhouders van Lierse niet naar Anderlecht

TRANSFERS Kasmi en El Messaoudi gaan op huurbasis naar Standard, en Traoré is op weg naar Reims. Drie van de sterkhouders van het gedegradeerde SK Lierse verlaten de club. Ondanks eerdere berichten gaat geen van hen dus naar Anderlecht. Ook Bensebaini niet, al had hij een aanbieding van paars-wit op zak. Lees verder »

Haalt Anderlecht Kasmi en El Messaoudi?

Haalt Anderlecht Kasmi en El Messaoudi?

TRANSFERS Volgens voetbalkrant ruilen Faysel Kasmi en Ahmed El Messaoudi (beiden 19) Lierse voor een Belgische topclub. Beide spelers zouden maandag hun contract ondertekenen. Het zou om Anderlecht gaan, maar het nieuws werd nog niet officieel bevestigd.  Lees verder »

Vargas trekt naar AEK Athene

Vargas trekt naar AEK Athene

TRANSFERS Voormalig Anderlecht-speler Ronald Vargas heeft een contract voor twee jaar getekend bij AEK Athene. De Grieken nemen Vargas transfervrij over van het Turkse Balikesirspor. De Venezolaan speelde van 2011 tot 2014 voor paars-wit. Lees verder »

 03-07-2015 

Proto blijft nummer 1

Proto blijft nummer 1

ANDERE Morgen staat Silvio Proto in doel tegen Seraing en daar zal hij ook blijven staan tijdens de verdere voorbereiding en de start van de competitie. "Davy Roef en Silvio Proto beginnen volgend seizoen op gelijke voet", zei Besnik Hasi nog op het einde van vorig seizoen. Lees verder »

Geen Mitrovic en Suarez op open training

Geen Mitrovic en Suarez op open training

ANDERE Ongeveer 300 supporters zijn naar het Constant Vanden Stock-stadion afgezakt om de open training van deze voormiddag te volgen. Matias Suarez en Aleksandar Mitrovic trainen niet mee. Chancel Mbemba, die dichtbij Atletico Madrid staat, is wel van de partij. Lees verder »

Proto morgen in doel tegen Seraing

Proto morgen in doel tegen Seraing

ANDERE Tijdens de voorbije twee oefenwedstrijden kregen Thomas Kaminski en Davy Roef hun kans, morgen is het de beurt aan Silvio Proto. "Ik vind het niet interessant om in een oefenwedstrijd een doelman maar een helft te laten spelen", legt Besnik Hasi uit. "Dus besliste ik om hen elk één volledige wedstrijd te geven." Lees verder »

 02-07-2015 

Hasi: "Flank Obradovic-Kawaya deed het goed"

Hasi:

INTERVIEWS Ondanks de hitte werkt Anderlecht gisteren een training (om 14 uur) en een oefenwedstrijd af. Na de partij in Oudenaarde gaf Besnik Hasi uitleg over enkele spelers. "De internationals hebben fysiek nog werk voor de boeg", aldus de coach, die Leander Dendoncker nu ook als verdediger ziet. Lees verder »

Emond: "Ik weet niets van Anderlecht"

Emond:

TRANSFERS Tekent Renaud Emond een vijfjarig contract bij Anderlecht? Op de trainingsstage met zijn club Waasland-Beveren heeft hij voor het eerst gereageerd op de geruchten. "Ik kan er niets over zeggen omdat ik niets weet", zo klinkt het. "Mijn manager is ermee bezig." Lees verder »

Waar is Fede Vico?

Waar is Fede Vico?

ANDERE Fede Vico vertoeft nog steeds niet in Anderlecht. De Spanjaard moet in afwachting van een transfer normaal met de B-kern trainen, maar geeft niet thuis. Betis Sevilla wil hem huren, maar Anderlecht doet Vico liever definitief van de hand. Lees verder »

Gillet, Faes en Lukebakio mee op stage

Gillet, Faes en Lukebakio mee op stage

JEUGD Wout Faes en Dodi Lukebakio Ngandoli hebben de voorbije anderhalve week een prima indruk nagelaten bij Besnik Hasi. Aanvankelijk was het plan dat ze zouden terugkeren naar de U21 wanneer de internationals de groep vervoegden, maar nu mogen ze mee op stage. Lees verder »

Van Holsbeeck naar Spanje voor Mbemba

Van Holsbeeck naar Spanje voor Mbemba

TRANSFERS Herman Van Holsbeeck reist de volgende dagen naar Spanje om er te onderhandelen over een transfer van Chancel Mbemba. Atletico Madrid en Valencia zijn kandidaat om de verdediger over te nemen. Mbemba speelde gisteren alvast niet mee tegen Oudenaarde. Lees verder »

 01-07-2015 

Atlético zet in op Mbemba

Atlético zet in op Mbemba

TRANSFERS Atlético is een opbod gestart om Toby Alderweireld te verkopen. Het hoopt zo de nodige fondsen te verwerwen om Chancel Mbemba binnen te halen. Ook Mönchengladbach zit nog steeds in de race om Mbemba. Lees verder »

Betis wil Vico huren

Betis wil Vico huren

TRANSFERS Fede Vico is samen met Samuel Armenteros verbannen naar de B-kern. Betis Sevilla wil nu Vico huren van Anderlecht. Paars-wit geeft nog altijd de voorkeur aan een definitieve verkoop. Ook voor Armenteros is buitenlandse interesse. Lees verder »