Archieven

 31-08-2012 

Beloften verpletteren Beerschot met 6-1

Beloften verpletteren Beerschot met 6-1

De beloften hebben op de tweede speeldag zwaar uitgehaald tegen Beerschot. In Neerpede stond er na 90 minuten voetballen een 6-1 uitslag op het bord. Ronald Vargas, die speelde om matchritme op te doen, scoorde een hattrick. Lees verder »

Veselinovic uitgeleend aan Beerschot

Veselinovic uitgeleend aan Beerschot

Anderlecht heeft ook voor Dalibor Veselinovic een oplossing gevonden. De Servische spits zal dit seizoen de kleuren van Beerschot verdedigen. Dat meldt paars-wit op zijn site. De Antwerpse club bedong ook een optie tot aankoop. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Racing Genk

Selectie: Anderlecht - Racing Genk

Tussen al het transfernieuws door zouden we haast vergeten dat er nog gevoetbald moet worden. Zondag neemt Anderlecht het thuis op tegen Genk. De Limburgers staan in het klassement op dit moment op een 6e plek met 9 punten. Lees verder »

Valse geruchten rond Biglia

Valse geruchten rond Biglia

Er gaat op dit moment een vals gerucht de ronde over een eventueel transfer van Biglia naar Norwich City. Dit origineel bericht is niet afkomstig van de officiële Sky Sports twitter account maar van een valse pagina. Lees verder »

Chancel Mbemba krijgt contract

Chancel Mbemba krijgt contract

Chancel Mbemba, die al enige tijd bij de jongeren speelde, heeft een contract van 3 jaar ondertekend. De 18-jarige centrale verdediger kon na een lange testperiode de Brusselse club overtuigen. Lees verder »

Bram Nuytinck voorgesteld aan pers

Bram Nuytinck voorgesteld aan pers

RSC Anderlecht heeft zopas de transfer van Bram Nuytinck officieel voorgesteld. De 22-jarige verdediger komt over van NEC en heeft een contract voor 4 jaar ondertekend. Over het transferbedrag is niets gekend. Lees verder »

Chavarria verhuurd aan Kortrijk

Chavarria verhuurd aan Kortrijk

Pablo Chavarria wordt voor één seizoen verhuurd aan KV Kortrijk. Ook vorig seizoen speelde de Argentijnse middenvelder op huurbasis bij de ploeg van Hein Vanhaezebrouck. Er geldt een optie tot aankoop. Lees verder »

Verboom en Godeau naar Zulte-Wargem

Verboom en Godeau naar Zulte-Wargem

Bryan Verboom (20) zal dit seizoen niet meer voor RSCA aantreden. Hij trekt voor een jaar naar Zulte-Waregem. Ook Bruno Godeau (20) trekt naar dezelfde club. Voor beide spelers geldt een optie tot aankoop. (rsca) Lees verder »

Vanden Stock: "Duurste verdediger ooit"

Vanden Stock:

Volgens Le Soir zijn Anderlecht en Bram Nuytinck tot een akkoord gekomen en heeft de verdediger zijn handtekening gezet onder een contract van 4 jaar. De speler komt over van NEC Nijmegen voor een nog onbekend bedrag. Lees verder »

Veselinovic niet naar NEC

Veselinovic niet naar NEC

Dalibor Veselinovic zal dan toch niet naar NEC trekken. De spits, sinds 2010 onder contract bij Anderlecht, kon op huurbasis voor één seizoen naar Nijmegen maar de club heeft de Serviër te licht bevonden. (De Gelderlander) Lees verder »

Jovanovic weet niets van UEFA-rapport

Jovanovic weet niets van UEFA-rapport

Deze ochtend was er te melden dat er een nieuwe schorsing dreigt voor Jovanovic. Volgens het rapport dat de UEFA na de wedstrijd opstelde, zou de speler met een flesje water gegooid hebben naar spelers van Limassol. Lees verder »

Vervoort naar FC Eindhoven

Vervoort naar FC Eindhoven

FC Eindhoven meldt op zijn website dat het een akkoord heeft bereikt met Anderlecht over Jonathan Vervoort. De verdediger (19) wordt door de Nederlandse club, die uitkomt in de eerste divisie, voor één seizoen gehuurd. Lees verder »

Biglia: "Standby voor mogelijke transfer"

Biglia:

Volgens de Engelse krant The Mirror zouden Lucas Biglia en zijn zaakwaarnemer in Brussel standby staan moest er een club zich melden voor de Argentijn. De speler schermt al geruime tijd met interesse van Engelse clubs. Lees verder »

Bram Nuytinck: "Dolbij met deze transfer"

Bram Nuytinck:

Tegenover de Nederlandse site gelderlander.nl heeft Bram Nuytinck een eerste reactie gegeven over zijn transfer van NEC naar Anderlecht. Volgens de verdediger waren de clubs reeds donderdagavond rond met de besprekingen. Lees verder »

Beloften tegen Beerschot, Dames vs Brugge

Beloften tegen Beerschot, Dames vs Brugge

Deze avond ontvangen de Paars-wit beloften Beerschot. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur. Verwacht wordt dat Ronald Vargas tijdens deze wedstrijd matchritme zal opdoen. De dames ontvangen morgen Club Brugge, aftrap om 15 uur. Lees verder »

Geen biedingen op A-kern spelers

Geen biedingen op A-kern spelers

Tot en met gisteren is er geen bod binnen gekomen voor een speler uit de A-kern van Anderlecht. "Ik denk dat iedereen, ook Mbokani, zal blijven", zegt John van den Brom. Offensieve versterking is dus niet meer nodig. Lees verder »

Nieuwe Europese schorsing voor Jovanovic?

Nieuwe Europese schorsing voor Jovanovic?

In het rapport dat de scheidsrechter opstelde na Anderlecht - Limassol schrijft hij dat Milan Jovanovic een fles water gooide naar de Cyprioten. De Uefa zal de zaak onderzoeken en een nieuwe schorsing voor Jovanovic dreigt. Lees verder »

Shopt Zulte Waregem nog bij Anderlecht.?

Shopt Zulte Waregem nog bij Anderlecht.?

La Dernière Heure schrijft dat Pablo Chavarria, Bruno Godeau en Bryan Verboom mogelijk alledrie aan Zulte Waregem worden verkocht. Het Nieuwsblad weet dan weer dat Chavarria Essevee al afwees. Hij wil niet inleveren. Lees verder »

Ook Luckermans naar White Star Woluwe?

Ook Luckermans naar White Star Woluwe?

Na Bigen Yala-Lusala maakt mogelijk ook Andreas Luckermans tijdelijk de overstap naar White Star Woluwe. De tweedeklasser wacht nog op het fiat van Anderlecht om de 18-jarige aanvallende middenvelder te huren. (HLN) Lees verder »

CL-tegenstanders Anderlecht versterken zich

CL-tegenstanders Anderlecht versterken zich

Malaga, één van de tegenstanders van Anderlecht in de Champions League, versterkte zich gisteren met spitsen Javier Saviola en Roque Santa Cruz. AC Milan staat dan weer op het punt om Nigel de Jong nog aan te trekken vandaag. Lees verder »

 30-08-2012 

HVH: "van den Brom is trainer met lef"

HVH:

Er is heel wat veranderd sinds van den Brom aangesteld werd als coach. De nieuwe beleving binnen Anderlecht valt ook Herman Van Holsbeeck op: "Ariël Jacobs heeft hier 4,5 jaar uitstekend werk geleverd", begint de manager. Lees verder »

Jonathan Vervoort bijna van FC Eindhoven

Jonathan Vervoort bijna van FC Eindhoven

FC Eindhoven hoopt vrijdag met Anderlecht een akkoord te bereiken over de huur van verdediger Vervoort. De 19-jarige jeugdinternational maakte de voorbereiding mee met de A-kern, maar moet nu elders ervaring opdoen. (ed.nl) Lees verder »

Van den Brom tevreden met loting

Van den Brom tevreden met loting

Zelf hoopte Van den Brom op Barca, Shaktar en Zagreb, toch toont de Nederlander zich tevreden over de gelote tegenstanders: "Er zijn de financiële problemen van Malaga en deze Spaanse club is de grote onbekende." Lees verder »

Tegenstanders CL kort geschetst

Tegenstanders CL kort geschetst

FK Zenit Sint-Petersburg, AC Milan en Malaga FC, dat zijn de tegenstanders van Anderlecht in de groepsfase van de Champions League. Wil paars-wit niet met een 0 op 18 afgaan zal het zijn beste voetbal moeten bovenhalen. Lees verder »

Veselinovic kan naar Beerschot en NEC

Veselinovic kan naar Beerschot en NEC

Dalibor Veselinovic schermt met interesse van Beerschot. De 25-jarige Servische aanvaller is op overschot bij Anderlecht en mag verhuurd worden. De eisen die Anderlecht echter stelt zijn nog onhaalbaar voor de club. Lees verder »

Van den Brom wil Barca, Shaktar en Zagreb

Van den Brom wil Barca, Shaktar en Zagreb

Nog even en Anderlecht weet tegen welke teams het uitkomt in de Champions League. Via Twitter liet John van den Brom alvast zijn voorkeur blijken. "Ik hoop op Barcelona, Shaktar Donetsk en Dinamo Zagreb", aldus de coach. Lees verder »

Anderlecht-viertal bij Belgische U21

Anderlecht-viertal bij Belgische U21

Johan Walem, de bondscoach van de Belgische U21, heeft vier spelers van Anderlecht opgenomen in zijn selectie voor de komende EK-kwalificatiematchen. Het gaat om Thomas Kaminski, Bruno Godeau, Dennis Praet en Massimo Bruno. Lees verder »

"Van den Brom zorgt voor nieuw elan"

Dat er onder John van den Brom een nieuwe wind waait is duidelijk. Ook David Steegen, woordvoerder van Anderlecht, bevestigt dit: "Ja hij zorgt voor een nieuw elan in de club", aldus Steegen in De Morgen. Lees verder »

Officiëel: Marecek naar Heerenveen

Officiëel: Marecek naar Heerenveen

RSC Anderlecht bevestigt de overgang van Marecek naar Heerenveen. De speler werd vanmiddag bij de Nederlandse club gepresenteerd. De middenvelder wordt voor een jaar gehuurd met optie tot aankoop. Lees verder »

RSCA - Genk uitverkocht

RSCA - Genk uitverkocht

De ticketing van Anderlecht laat weten dat er geen tickets meer beschikbaar zijn voor de match tegen Genk nu zondag om 18u. De 250 resterende tickets waren in een mum van tijd verkocht. (rsca) Lees verder »

Gillet opgeroepen voor interlands

Gillet opgeroepen voor interlands

Guillaume Gillet is als enige speler van Anderlecht opgeroepen voor de WK-kwalificatiematchen die België begin september speelt tegen Wales en Kroatië. Denis Odoi hoeft zich van Marc Wilmots opnieuw niet te melden. Lees verder »

West Ham in de running voor Biglia

West Ham in de running voor Biglia

Volgens de Engelse pers zou West Ham United contact opgenomen hebben met Anderlecht om te informeren naar Lucas Biglia. De club zou de speler willen huren, maar Anderlecht wil liever verkopen. Lees verder »

Jovanovic aanstoker kleedkamerrel?

Jovanovic aanstoker kleedkamerrel?

De Uefa-vertegenwoordiger heeft een verslag opgemaakt van de rellen die na Anderlecht - Limassol ontstonden in de kleedkamer. Spelers en staf van Limassol wijzen intussen Milan Jovanovic aan als aanstoker van het tumult. Lees verder »

HVH: "Alles doen om Mbokani te houden"

HVH:

Kan Anderlecht Dieumerci Mbokani houden? Dat is dé vraag van het moment. De spits is in de topvorm en een hele resem topclubs toont interesse in hem. Juventus en Fulham willen mogelijk nog een poging doen hem te strikken. Lees verder »

Mbokani: blessure aan de hand

Mbokani: blessure aan de hand

Dieumerci Mbokani kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Limassol. De spits liep een kwetsuur aan de hand op. De spits trainde gisteren trouwens niet mee. Hij moest nog wat recupereren na de match van woensdag. (DS) Lees verder »

Loting Champions League om 18 uur

Loting Champions League om 18 uur

Deze avond iets na 18u weet Anderlecht tegen welke clubs het speelt in de groepsfase van de Champions League. Paars-wit zit bij de loting in pot 3 en treft dus op papier twee zware tegenstanders, uit pot 1 en 2. Lees verder »

 29-08-2012 

Van den Brom: "Eerste doel bereikt"

Van den Brom:

John van den Brom liet zich helemaal gaan bij de 1-0 en toen de verlossende 2-0 viel, rolde hij met Besnik Hasi over de grond. Op de coach lag dan ook een enorme druk want het doel dit jaar was het halen van de Champions League. Lees verder »

Massimo Bruno, de gewaagde zet van VdB

Massimo Bruno, de gewaagde zet van VdB

Iedereen zal wel zijn of haar wenkbrauwen gefronst hebben toen John van den Brom gisteren Massimo Bruno in het spel bracht. De 18-jarige ex-Carolo tekende in 2011 een contract voor drie jaar bij Anderlecht. Lees verder »

Juventus bekeek Mbokani

Juventus bekeek Mbokani

Er waren veel scouts afgezakt richting het Vanden Stock stadion voor de wedstrijd tegen Limassol. Zo was er onder meer een afvaardiging van Juventus. De club zou volgens de de Italiaanse pers interesse hebben in Mbokani. Lees verder »

"Schiet die bal er dan toch in, man"

Voetbal kan veel emoties opwekken, niet alleen bij supporters maar ook bij de radiopresentatoren. Sporza radio zette enkele hoogtepunten uit de wedstrijd tegen Limassol op een rij zodat je de wedstrijd nog eens kan beleven. Lees verder »

Marecek naar Heerenveen

Marecek naar Heerenveen

De Nederlandse krant Leeuwarder Courant meldt dat de transfer van Marecek rond is. De Tsjech wordt door Heerenveen voor één jaar gehuurd van paars-wit. De speler wordt vandaag nog voorgesteld. Lees verder »

Mbokani: "goal opgedragen aan zoontje"

Mbokani:

Mbokani verloste het lijden bij het de staff, supporters en spelers, door in de 81ste minuut de 1-0 binnen te trappen. Hij draagt zijn doelpunt op aan zijn overleden zoontje. "Ik heb gedaan wat ik moest doen, voor de groep." Lees verder »

Spelers AEL belaagden kleedkamer Paars-wit

Spelers AEL belaagden kleedkamer Paars-wit

Na afloop van de wedstrijd was de frutsratie bij een 6-tal Cypriotische spelers zodanig groot dan ze de kleedkamer van RSCA belaagden. Meer informatie over het incident is niet beschikbaar, ook van den Brom was niet op de hoogte. Lees verder »

Reactie De Sutter en Bruno

Reactie De Sutter en Bruno

Tom werd in de tweede helft vervangen maar daar baalde hij na de winst niet meer om. "Wij hebben veel kansen gekregen, zij één. Als je drie of vier keer na elkaar tegen de doelman trapt en nog tegen de lat, verdien je de zege." Lees verder »


 28-08-2012 

Van den Brom vraagt om steun van fans

Van den Brom vraagt om steun van fans

John van den Brom heeft op Twitter de fans opgeroepen om zich massaal achter de ploeg te scharen tegen Limassol. "Kom op supporters. Samen zijn we sterk. Ga met allen achter de ploeg staan en help ons naar de CL", zo tweette hij. Lees verder »

Van Holsbeeck niet naar loting

Van Holsbeeck niet naar loting

Herman Van Holsbeeck zal donderdag of vrijdag niet aanwezig zijn bij de loting van de poules van de Champions League of Europa League. "Dat zijn uitgerekend de laatste twee dagen van de transfermarkt", zo vertelt hij. Lees verder »

Europese topclubs komen straks scouten

Europese topclubs komen straks scouten

Diverse Europese topclubs hebben een zitje aangevraagd voor Anderlecht - Limassol. Onder meer Arsenal, Everton, Juventus en Werder Bremen sturen een mannetje. Ook enkele Belgische clubs reserveerden een ticket. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - AEL Limassol

Voorbeschouwing: Anderlecht - AEL Limassol

Vandaag is D-Day, erop of eronder. Vanavond mag Anderlecht niet falen tegen AEL Limassol en moet het zich verzekeren van de Champions League en de daarbij horende miljoenen. Paars-wit speelt wellicht weer met twee spitsen. Lees verder »

Nog 1.500 tickets voor RSCA - AEL

Nog 1.500 tickets voor RSCA - AEL

Voor het duel van straks tegen AEL Limassol zijn er nog 1.500 tickets verkrijgbaar. Deze zijn te verkrijgen op de dienst ticketing die vandaag open is van 9 tot 20 uur. De prijzen variëren van 10 tot 30 euro. (RSCA.be) Lees verder »

 27-08-2012 

Selectie: RSC Anderlecht - Limassol

Selectie: RSC Anderlecht - Limassol

Deze avond heeft van den Brom ook zijn selectie vrijgegeven voor de wedstrijd tegen AEL. Milan Jovanovic is er wegens schorsing niet bij, voor de rest kan de coach beroep doen op een volledig fitte selectie. Lees verder »

De Sutter: "Het draait om prestige"

De Sutter:

Op de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Limassol was ook De Sutter aanwezig. De speler is er naar eigen zeggen klaar voor: "Dit zijn de matchen waarvoor je voetballer bent geworden", aldus De Sutter. Lees verder »

NextGen: Gratis voor abonnees

NextGen: Gratis voor abonnees

De beloften van Anderlecht zullen al hun volgende NextGen wedstrijden in groep 1 in het Constant Vanden Stock stadion afwerken. Supporters die over een abonnement beschikken kunnen deze wedstrijden gratis bijwonen. Lees verder »

NEC informeert naar Veselinovic

NEC informeert naar Veselinovic

Vrijdag sluit de transfermarkt en enkele Anderlecht-spelers hopen tegen dan een nieuwe ploeg te hebben gevonden. Eén van hen is Dalibor Veselinovic. Voor hem is er nu interesse van het Nederlandse NEC Nijmegen. Lees verder »

Reynaldo past voor transfer naar Cercle

Reynaldo past voor transfer naar Cercle

Reynaldo zal dit seizoen niet voor Cercle Brugge uitkomen. De clubs praatten vorige week over een uitleenbeurt, maar de Braziliaan wil niet. "Hij heeft zelf geen zin in een tweede verblijf bij Cercle", klinkt het in Brugge. (HLN) Lees verder »

Anderlecht - Limassol: nog 2.500 tickets

Anderlecht - Limassol: nog 2.500 tickets

Voor de levensbelangrijke partij van morgen tussen Anderlecht en AEL Limassol zijn er nog 2.500 tickets beschikbaar. Anderlecht - Limassol wordt gespeeld om 20.45 uur in het Constant Vanden Stock-Stadion. (RSCA.be) Lees verder »

Jovanovic: "Ben niet hier voor het geld"

Jovanovic:

Jovanovic miste tegen OHL de kans om 1-2 te maken nadat hij de bal onbegrijpelijk over doel trapte: "De bal kwam snel aan en ik was verrast. Ik wou me bewijzen tegen Leuven, door te scoren of door een assist", aldus Jova. Lees verder »

 26-08-2012 

Suarez deze winter richting Rusland?

Suarez deze winter richting Rusland?

Matias Suarez zag zijn droomtransfer richting CSKA Moskou in het water vallen toen hij niet door de medische controle geraakte. Mogelijk volgt alsnog deze winter de transfer. De CSKA-coach heeft gezegd dat hij dit niet uitsluit. Lees verder »

Moisander scoort meteen voor Ajax

Moisander scoort meteen voor Ajax

Niklas Moisander heeft zijn debuut bij zijn nieuwe club Ajax niet gemist. Hij scoorde het tweede doelpunt in een overtuigende 5-0 zege tegen NAC Breda. Moisander stond in de belangstelling van Anderlecht, maar was te duur. Lees verder »

Van den Brom vol lof over Kaminski

Van den Brom vol lof over Kaminski

Voor Kaminski moet het een raar gevoel geweest zijn gisteren tegen OHL. Vorig seizoen verdedigde hij trouwens nog de Leuven tegen paars-wit, nu was het omgekeerd. Trainer van den Brom was na de wedstrijd vol lof over hem. Lees verder »

Praet: "Voelde me niet fris"

Praet:

Dennis Praet speelde in feite een thuismatch, de speler woont op amper enkele kilometers van Leuven. De Vlaams-Brabander kwam trouwens dicht bij scoren maar zijn trap belandde op de paal. Lees verder »

Reactie doelpuntenmaker Iakovenko

Reactie doelpuntenmaker Iakovenko

Iakovenko scoorde in het begin van de eerste helft het enige Anderlechtse doelpunt die avond. "Ik stond op de juiste positie, ik kreeg de bal goed ingespeeld van Jovanovic en ik kon scoren", aldus de Oekraïner. Lees verder »

Vargas: "Matchritme opdoen"

Vargas:

Tegen Leuven mocht ook Vargas terug opdraven. Het was sinds oktober 2011 geleden dat hij nog een officiële wedstrijd speelde. De Venezolaan speelde met een stevig verband rond zijn elleboog. Lees verder »

Van den Brom: "30 minuten genoten"

Van den Brom:

Van den Brom kwam aandraven met een half gewijzigde ploeg. Naar eigen zeggen heeft hij genoten van de wedstrijd, toch de eerste 30 minuten want daarna kwam Leuven goed opzetten en maakten ze het paars-wit moeilijk. Lees verder »


 25-08-2012 

OH Leuven - RSC Anderlecht: 1-1

OH Leuven - RSC Anderlecht: 1-1

Wordt OH Leuven het zwarte beest van Anderlecht? Het lijkt er op want de Leuvenaars konden weer 2 punten stelen van de Brusselaars. Het Paars-witte doelpunt werd reeds vroeg in de eerst helft gemaakt door Iakovenko. Lees verder »

Dames: Anderlecht verliest van STVV

Dames: Anderlecht verliest van STVV

De dames van Anderlecht hebben hun eerste wedstrijd van de competitie niet kunnen winnen. Paars-wit trok naar Sint-Truiden waar ze met 3-2 verloren van de kanaries. Volgende week zaterdag om 15u spelen de dames thuis tegen Brugge. Lees verder »

Marecek naar Heerenveen

Marecek naar Heerenveen

Volgens Le Soir zou er een akkoord tussen Heerenveen en Anderlecht in de maak zijn voor het uitlenen van Lukáš Mareček. De speler kan voor één jaar naar de Nederlandse club, met optie tot aankoop. (Le Soir) Lees verder »

Voorbeschouwing: OHL - Anderlecht

Voorbeschouwing: OHL - Anderlecht

Straks om 18u wordt er in de Den Dreef afgetrapt voor de wedstrijd OHL - Anderlecht. Paars-wit heeft geen goede herinneringen aan Leuven. In Leuven verloren ze vorig seizoen met 2-1, thuis bleef het 0-0. Lees verder »

Kaminski in het doel tegen OHL

Kaminski in het doel tegen OHL

Voor Kaminski wordt het tegen OHL een speciale wedstrijd. De jonge doelman stond namelijk vorig jaar nog in het doel van de Leuvenaars en moet nu de Paars-wit nette schoon houden Lees verder »

Interview met van den Brom

Interview met van den Brom

Het Nieuwsblad kon van den Brom strikken voor een uitgebreid interview. De Nederlander leed zijn eerste verlies tegen AEL. Hij counterde al uitgebreid de commentaren maar vandaag wil hij antwoorden op het veld tegen OHL. Lees verder »

 24-08-2012 

Selectie: OHL - RSC Anderlecht

Selectie: OHL - RSC Anderlecht

Na het verlies tegen Limassol heeft Anderlecht iets recht te zetten. Dat kan morgen, want dan trekt Paars-wit richting Den Dreef in Leuven. Om 18u wordt er daar afgetrapt voor OHL – Anderlecht. Lees verder »

Kabasele richting Portugal?

Kabasele richting Portugal?

Volgens La Derniere Heure is er interesse van een Portugese ploeg voor Kabasele, namelijk Sporting Lissabon. De spits, nog tot 2016 onder contract, zou 1.5 miljoen kosten. Vorig seizoen werd hij nog uitgeleend aan Westerlo. (ldh) Lees verder »

Kouyaté vraagt om versterking

Kouyaté vraagt om versterking

Anderlecht zelf vindt dat de kern breed genoeg is, Kouyaté daarentegen pleit voor versterking indien Paars-wit de Champions League haalt: "Als we ons kwalificeren voor de Champions League is er versterking nodig." Lees verder »

Anderlecht volgt Kara Mbodj

Anderlecht volgt Kara Mbodj

De transferperiode loopt nog tot 1 september en ook Anderlecht volgt nog enkele spelers, zo onder meer Kara Mbodj. De 22-jarige middenvelder speelt op dit ogenblik bij het Noorse Trömsö en wil graag vertrekken. (voetbalprimeur.be) Lees verder »

Kouyaté: "Excuses aanvaard"

Kouyaté:

"Ik snap niet wat hem bezielde", verklaarde Cheikhou Kouyaté tegenover Het Nieuwsblad. "Zoiets doe je niet, maar Jova heeft zich wel geëxcuseerd. Ik heb zijn excuses aanvaard." Lees verder »

Beloften: competitie begint maandag

Beloften: competitie begint maandag

Na de eerste ploeg eind juli en de dames morgen beginnen de beloften pas maandag aan hun competitie. Zij nemen het op tegen Waasland-Beveren om 20u. De beloften van Waasland-Beveren wonnen hun laatste oefenwedstrijd met 7-1. Lees verder »

Dames beginnen hun competitie

Dames beginnen hun competitie

Deze avond begint de competitie voor de dames. Pas morgen komt Anderlecht in actie tegen STVV, de aftrap is om 15u. Tot Nieuwjaar spelen de 8 Belgische en 8 Nederlandse ploegen onderling tegen mekaar. Lees verder »

OHL - RSC Anderlecht om 18u

OHL - RSC Anderlecht om 18u

De wedstrijd van Anderlecht morgen tegen OHL wordt wel degelijk om 18u afgetrapt en niet om 20u zoals nog op de site vermeld stond. Voor de wedstrijd geldt trouwens een combiregeling. Lees verder »

Van den Brom en Jovanovic hadden gesprek

Van den Brom en Jovanovic hadden gesprek

Jovanovic was na zijn gedrag bij zijn wissel tegen Limassol even persona non grata bij Anderlecht en heel wat supporters. Gisteren moest de Serviër al bij van den Brom komen, maar ook Van Holsbeeck roept hem op het matje. Lees verder »

 23-08-2012 

Mulder scherp voor Paars-wit

Mulder scherp voor Paars-wit

Wie op Nederland 3 de wedstrijd gevolgd heeft kon zien dat Jan Mulder helemaal niet tevreden was met de prestatie van Anderlecht. Mulder begreep niet dat van den Brom met een extra middenvelder aantrad. Lees verder »

GIllet: "Thuis met twee spitsen"

GIllet:

Gillet gaf toe dat Anderlecht het moeilijk had in Cyprus: "AEL is een heel moeilijk te bespelen ploeg. Gelukkig ging het in de tweede helft beter en hadden we zelfs een paar kansen op de 1-2." Lees verder »

Blessurenieuws

Blessurenieuws

Jordan Lukaku mocht gisteren voor de eerste keer lopen. De jonge speler had een stressfractuur in de voet en moest weken in de gips. Suarez is dan weer succesvol geopereerd in Argentinië. Lees verder »

Vargas scoort in oefenwedstrijd

Vargas scoort in oefenwedstrijd

Anderlecht organiseerde woensdag een oefenwedstrijd waarin Ronald Vargas meespeelde. De Venezolaan is hersteld van een elleboogblessure en speelde op Neerpede tegen Etoile Bruxelles Capitale. Lees verder »

Jovanovic geschorst voor terugmatch

Jovanovic geschorst voor terugmatch

Jovanovic werd in de tweede helft vervangen door Iakovenko. De Serviër was duidelijk niet tevreden met de vervanging. Van den Brom hield Jovanovic nog tegen toen die naar de kleedkamer wou gaan. Lees verder »

Van den Brom: "Het kan nog"

Van den Brom:

"Het kan nog, maar dan moeten we in de terugwedstrijd dinsdag wel ons eigen voetbal spelen", aldus de trainer na de wedstrijd. "Tijdens de eerste helft vergaten we te voetballen." Lees verder »

Limassol - Anderlecht: 2- 1

Limassol - Anderlecht: 2- 1

Anderlecht is er niet in geslaagd om met een overwinning huiswaarts te keren. Het ging tegen Limassol met 2-1 kopje onder. Anderlecht is dus nog niet zeker van kwalificatie, al is alles nog mogelijk. Lees verder »


 22-08-2012 

Tottenham aan de leiding in groep 1

Tottenham aan de leiding in groep 1

Deze avond speelden in groep 1 van de NextGen Series Tottenham en Wolfsburg hun eerste wedstrijd. Het werd 2-3 voor Tottenham. De Engelsen komen hierdoor aan de leiding met 3 punten, Anderlecht en Barcelona volgen met 1 punt. Lees verder »

Praet: "Ik droom van de Champions League"

Praet:

Met een doelpunt en een assist blonk de jonge Dennis Praet uit tegen Ekranas. Kan hij dit herhalen tegen Limassol? "Eerst zien of ik speel", aldus de spits (nvdr. Praet start op de bank). "Ik wil zoveel mogelijk spelen." Lees verder »

De Sutter start op de bank

De Sutter start op de bank

John van den Brom heeft dan toch gekozen om zijn vertrouwde 4-4-2 te wijzigen en met een versterkt middenveld te starten. Dit gaat ten koste van Tom De Sutter die op de bank moet plaatsnemen. Lees verder »

Kouyaté: "Het is nu of nooit"

Kouyaté:

Ruwweg 35 graden is het op dit moment in Nicosia. Cheikhou Kouyaté is vanwege zijn afkomst het gewoon om in dergelijke temperaturen te spelen: "Maar Nicosia ligt niet aan de kust zoals Senegal", aldus de speler. Lees verder »

Belofte Nulens op huurbasis naar STVV

Belofte Nulens op huurbasis naar STVV

Anderlecht-belofte Yannick Nulens zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor STVV. "Ik ben blij met deze overstap. Bij Anderlecht is de concurrentie op mijn positie te groot om volop kansen te krijgen", zegt de 18-jarige Nulens. Lees verder »

OHL - Anderlecht op reuzescherm

OHL - Anderlecht op reuzescherm

Op het Leuvense familiefestival Eurofolies zal zaterdag de wedstrijd tussen OHL en Anderlecht te volgen zijn op groot scherm. Het festival gaat door in het Provinciedomein van Kessel-Lo. Meer info op www.eurofolies.be. Lees verder »

Limassol-doelman is penalty-killer

Limassol-doelman is penalty-killer

Als er tegen Limassol voor Anderlecht een strafschop uit de lucht valt, dan zal het strafschoppenspook zeker terug opduiken. AEL-doelman Matias Degra stopte vorig seizoen namelijk zes van de zeven strafschoppen. Lees verder »

Anderlecht in pot 3 bij kwalificatie

Anderlecht in pot 3 bij kwalificatie

Kan Anderlecht zich kwalificeren voor de Champions League, dan zal het bij de loting in pot 3 bevinden. Hierdoor vermijdt Paars-wit al zeker Juventus maar andere kleppers blijven natuurlijk mogelijk. Lees verder »

 21-08-2012 

Van den Brom: "Zenuwen heb ik niet"

Van den Brom:

Wellicht zijn de twee matchen tegen Limassol de twee belangrijkste wedstrijden van het seizoen voor van den Brom. De opstelling heeft hij al in zijn hoofd, en naar eigen zeggen heeft hij geen zenuwen. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Nog geen bod op Biglia"

Van Holsbeeck:

Herman Van Holsbeeck heeft tegenover de pers duidelijk gemaakt dat er nog geen bod werd ontvangen voor Biglia. De manager laat verstaan dat Anderlecht probeert om deze transferperiode vooral spelers te behouden. Lees verder »

Spelers moeten tot twee liter extra drinken

Spelers moeten tot twee liter extra drinken

De Anderlecht-delegatie vertoeft sinds gisteren in het hete Cyprus om zich voor te bereiden om het treffen met Limassol. De temperaturen lopen er op tot 37 à 40 graden en de luchtvochtigheid is hoog. Extra drinken is aanbevolen. Lees verder »

Suarez wordt vandaag geopereerd

Suarez wordt vandaag geopereerd

Matias Suarez wordt vandaag geopereerd aan zijn knie. De ingreep wordt uitgevoerd door de orthopedist die de Argentijnse nationale basket- en volleybalploeg medisch begeleidt en er ook bij was op de Olympische Spelen. Lees verder »

Geen alternatief voor Moisander

Geen alternatief voor Moisander

Nu Anderlecht Niklas Moisander mag vergeten, is de kans klein dat er een andere verdediger komt. Paars-wit heeft niet echt een alternatief voor de Fin. "We gaan geen verdediger halen om er één te halen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Roef mag niet naar De Graafschap

Roef mag niet naar De Graafschap

Anderlecht laat Davy Roef niet vertrekken naar De Graafschap. De Nederlandse club wilde de doelman huren, maar Anderlecht vindt dat het over drie volwaardige doelmannen moet beschikken en dus mag Roef niet weg. (HLN) Lees verder »

Mbokani gaat opnieuw strafschoppen nemen

Mbokani gaat opnieuw strafschoppen nemen

De volgende penalty die Anderlecht krijgt, zal getrapt worden door Dieumerci Mbokani. Na de misser op de eerste speeldag voelt hij zich weer klaar. Kan Mbokani toch niet trappen, dan staan De Sutter en Biglia klaar. (HLN, HNB) Lees verder »

Morgen oefenmatch voor Vargas

Morgen oefenmatch voor Vargas

Anderlecht speelt morgen een oefenpartij tegen eersteprovincialer Etoile Bruxelles-Capitale. In deze wedstrijd kan Ronald Vargas matchritme opdoen nu zijn schouderblessure geheeld is. De match wordt gespeeld zonder publiek. (HNB) Lees verder »

Ajax betaalt 3 miljoen euro voor Moisander

Ajax betaalt 3 miljoen euro voor Moisander

De transfer van Niklas Moisander van AZ naar Ajax is afgerond. De Amsterdammers betalen drie miljoen euro voor de 26-jarige Fin, die ook interesse genoot van Anderlecht. Vandaag tekent hij in Amsterdam een contract voor drie jaar. Lees verder »

 20-08-2012 

Vanden Stock : "Kwalificatie is een must"

Vanden Stock :

Iedereen bij Anderlecht beseft dat de wedstrijden tegen Limassol extreem belangrijk zijn voor de toekomst van Sporting, zo ook Vanden Stock: "Iedereen beseft dat een niet-kwalificatie meteen gevolgen zou hebben voor de club." Lees verder »

HVH: "Willen ons meten met de groten"

HVH:

Anderlecht stapte vanmiddag met vertrouwen het vliegtuig op richting Cyprus. Onder John van den Brom blijft paars-wit voorlopig ongeslagen, met 1 gelijkspel en 6 overwinningen. Maar nu is het tijd voor het echte werk. Lees verder »

Hasi: "Reis naar Cyprus was voor niets"

Hasi:

Assistent-trainer Besnik Hasi reisde vorige week af naar Cyprus om tegenstander Limassol te scouten. Limassol speelde tegen Omonia Nicoosia om de Supercup, met een b-elftal. "Ik kon weinig leren. Behalve dat het zeer warm was." Lees verder »

Niklas Moisander trekt naar Ajax

Niklas Moisander trekt naar Ajax

Niklas Moisander zou een akkoord bereikt hebben met Ajax. Dat melden verschillende bronnen, waaronder Sporting Telenet. Ajax trekt Moisander aan als vervanger voor Rode Duivel Jan Vertonghen, die naar Tottenham trekt. Lees verder »

Selectie: Limassol - Anderlecht

Selectie: Limassol - Anderlecht

Deze namiddag om 14 uur vertrekt Anderlecht richting Cyprus om woensdag Limassol te bekampen, dit in het kader van de Champions League play-offs. John van den Brom selecteerde voor deze wedstrijd 21 spelers. Lees verder »

Biglia opvolger van Song bij Arsenal?

Biglia opvolger van Song bij Arsenal?

Volgens Englse bronnen bestaat de mogelijkheid dat Lucas Biglia richting Arsenal vertrekt. De middenvelder zou Alexandre Song moeten vervangen, die dit weekend voor negentien miljoen euro naar Barcelona verhuisde. Lees verder »

De Graafschap wil ook Davy Roef huren

De Graafschap wil ook Davy Roef huren

Na Karim Tarfi en Jordan Garcia-Calvete wil De Graafschap graag een derde speler van Anderlecht huren. Ditmaal gaat het om derde doelman Davy Roef. Het is niet duidelijk of paars-wit op deze vraag wil ingaan. (HNB) Lees verder »

Moisander bijna van Ajax

Moisander bijna van Ajax

Niklas Moisander heeft tegen Heracles Almelo hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ gespeeld. De speler kan bij Ajax zijn handtekening plaatsen onder een contract van drie jaar. Lees verder »

Trainer Limassol scoutte Anderlecht

Trainer Limassol scoutte Anderlecht

De tegenstander van Anderlecht nu woensdag, Limassol, verloor dit weekend de Cypriotische Supercup met 5-3. De trainer van de Cyprioten zag zijn ploeg zelf niet verliezen want hij scoutte op dat moment Anderlecht. Lees verder »


 19-08-2012 

Anderlecht fans scanderen 'Enzo Scifo'

Anderlecht fans scanderen 'Enzo Scifo'

Je ziet het niet vaak: de thuisaanhang die de trainer van de tegenstander een hart onder de riem schreeuwt. Maar Bergen-trainer Enzo Scifo geniet duidelijk nog van heel wat respect van het paars-witte publiek. Lees verder »

Kouyaté: "Beslissing genomen: ik blijf"

Kouyaté:

Het Anderlecht-bestuur mag opgelucht ademhalen in aanloop naar de CL. Cheikhou Kouyate maakte vandaag bekend dat hij dit seizoen zeker tot aan de winterstop bij Anderlecht speelt. "Anderlecht heeft me nodig", zei hij. Lees verder »

 18-08-2012 

Limassol verliest met 5-3

Limassol verliest met 5-3

Zaterdagavond streed Limassol tegen Omonia Nicosia in het kader van de Cypriotische Supercup. De tegenstander van Anderlecht in de CL-play-offs verloor met 5-3. De doelpuntenmakers bij Limassol waren Konstantinou (2x) en Miguel. Lees verder »

RSC Anderlecht - Mons: 2-1

RSC Anderlecht - Mons: 2-1

Anderlecht heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Mons gewonnen met 2-1. De doelpunten werken gemaakt door Jovanovic en Yakovenko. Door deze overwinning blijft Paars-wit mee aan de leiding van het klassement met 10 punten. Lees verder »

"Enkel naar beter club, maar die kwam niet"

Met de play-offs van de Champions League en het einde van de transferzomer in het vooruitzicht had Het Laatste Nieuws een gesprek met Lucas Biglia. De Argentijn praat er onder meer over een transfer, Jacobs en de Champions League. Lees verder »

Hasi scout AEL Limassol

Hasi scout AEL Limassol

Besnik Hasi zal er straks niet bij zijn als Anderlecht tegen Bergen speelt. De hulp-coach scout vanavond AEL Limassol, woensdag tegenstander van Anderlecht in de play-offs van de Champions League. Ook analyst Bart Meer is mee. Lees verder »

Mbokani in de vorm van zijn leven

Mbokani in de vorm van zijn leven

De congolees is in de vorm van zijn leven en dat hebben de tegenstanders geweten. Zo scoorde Mbokani vorig weekend nog een hattrick tegen Cercle Brugge. Zijn tegenstander is vol lof over de Anderlechtspeler. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Voorbeschouwing: Anderlecht - Bergen

Deze avond om 20u wordt afgetrapt voor de wedstrijd Anderlecht – Mons. RSCA staat op dit moment op een voorlopige eerste plaats met 7 punten, maar moet deze plek delen met Club Brugge en Zulte Waregem. Lees verder »

 17-08-2012 

Selectie: Anderlecht - Bergen

Selectie: Anderlecht - Bergen

Trainer van den Brom heeft deze namiddag zijn selectie vrijgegeven voor de wedstrijd tegen Bergen op zaterdag 18 augustus om 20u. Deschacht is zoals reeds gemeld niet beschikbaar. Juhasz daarentegen is er terug bij. Lees verder »

Kouyaté: "Spelen waren unieke belevenis"

Kouyaté:

Nadat hij in de kwartfinales van de olympische spelen uitgeschakeld werd, mocht Kouyate tegen Cercle terug zijn plek centraal in de verdediging innemen. Tegenover rsca.be vertelt de international over zijn verblijf in Londen. Lees verder »

Suarez dinsdag geopereerd in Argentinië

Suarez dinsdag geopereerd in Argentinië

Matias Suarez wordt volgende dinsdag geopereerd in Argentinië. Hij won advies in bij Argentijnse artsen en die bevestigden het oordeel van Anderlecht: zo snel mogelijk opereren. Tegen Nieuwjaar moet de spits opnieuw fit zijn. Lees verder »

Juhasz speelt halve interland met Hongarije

Juhasz speelt halve interland met Hongarije

Roland Juhasz speelde woensdag een halve interland met Hongarije. "Ik ben terug, maar moet wel nog matchritme opdoen", vertelt Juhasz, die niet meer aan een transfer denkt. "Al mag je tot eind deze maand niets uitsluiten." (LDH) Lees verder »

Scifo: "Ooit wil ik Anderlecht trainen"

Scifo:

Enzo Scifo is morgen met Bergen te gast in Anderlecht. De gewezen vedette van paars-wit leeft vol verwachting toe naar deze wedstrijd. "Telkens als ik het Constant Vanden Stock-stadion betreed, gaat er een siddering door me heen." Lees verder »

Volgende week oefenmatch voor Vargas

Volgende week oefenmatch voor Vargas

Ronald Vargas is door de medische staf vrijgegeven. Om hem wedstrijdritme te laten opdoen, is Anderlecht van plan volgende week een vriendschappelijke wedstrijd te organiseren. Tijdstip en tegenstander zijn nog niet bekend. (GvA) Lees verder »

 16-08-2012 

Peeters: "Konden Barça meer pijn doen"

Peeters:

Anderlecht hield Barcelona gisteren in de NextGen Series op 1-1. Beloftencoach René Peeters is tevreden met de uitslag. "Voor de match had ik hier meteen getekend voor een punt. Dit is een opsteker", zegt hij op de officiële site. Lees verder »

 15-08-2012 

Kabasele: "Eerste plaats is ons doel"

Kabasele:

Nathan Kabasele moet als spits voor de doelpunten zorgen in de Nextgen Series. In de eerste wedstrijd krijgt Anderlecht meteen Barcelona als tegenstander voorgeschoteld. Toch boezemt dat geen angst in bij de Congolese Belg. Lees verder »

Bruno: "Willen zo ver mogelijk geraken"

Bruno:

Vanavond maken de Anderlechtbeloften hun debuut in de Nextgen Series tegen Barcelona. Massimo Bruno, die zondag tegen Cercle nog kort mocht invallen, kijkt er alvast naar uit. "Het zijn een paar mooie matchen tegen echte toppers." Lees verder »

Badibanga helpt beloften voorbij Schotland

Badibanga helpt beloften voorbij Schotland

De Belgische beloften hebben gisteren hun eerste wedstrijd onder coach Johan Walem gewonnen. In een oefenmatch tegen Schotland haalden de jonge Rode Duivels het met 0-1. Ziguy Badibanga scoorde na de pauze het enige doelpunt. Lees verder »

 14-08-2012 

Biglia derde keuze bij Inter Milaan

Biglia derde keuze bij Inter Milaan

De interesse van Inter Milaan in Lucas Biglia zou concreter zijn dan tot nu toe werd aangenomen. De Milanezen willen een verdedigende middenvelder aantrekken en Biglia zou derde keuze zijn. Zijn manager sprak al met het bestuur. Lees verder »

"Duo Mbokani-De Sutter van goudwaarde"

Anderlecht lijkt met Dieumerci Mbokani en Tom De Sutter een nieuw superduo ontdekt te hebben. Beide spitsen toonden zich tegen Cercle bijzonder complementair in de aanval. Gewezen Anderlechtspits Erwin Vandenbergh gelooft erin. Lees verder »

Gevonden: voetballende verdediger

Gevonden: voetballende verdediger

Heeft Anderlecht zijn voetballende verdediger gevonden? De Ortec-computer die voor HLN wedstrijden analyseert toonde aan dat Cheikhou Kouyaté tegen Cercle Brugge uitmuntend was in de passing. De verdediger kreeg een 8,4 op 10. Lees verder »

NextGen: selectie Barcelona - Anderlecht

NextGen: selectie Barcelona - Anderlecht

De beloften van Anderlecht spelen morgen in Barcelona hun eerste wedstrijd in de NextGen Series. De match wordt gespeeld in het Mini Estadi en is live te volgen op Barça TV. Praet, Vervoort, Bruno en Kabasele zullen erbij zijn. Lees verder »

Anderlecht vertrekt dag vroeger naar Cyprus

Anderlecht vertrekt dag vroeger naar Cyprus

Anderlecht laat voor de uitmatch tegen AEL Limassol niets aan het toeval over en vertrekt niet één, maar twee dagen op voorhand naar Cyprus. Zo kan het beter wennen aan de temperaturen, die tussen de 37 en 42 graden zullen liggen. Lees verder »

Gebarsten rib voor Deschacht

Gebarsten rib voor Deschacht

Onderzoek wees gisteren uit dat Olivier Deschacht tegen Beerschot geen kneuzing aan de ribben heeft opgelopen, maar wel een barst. De verdediger kan hier zes weken pijn van hebben, maar volgende week kan hij wel alweer voetballen. Lees verder »

Moisander hoopt nog steeds op Anderlecht

Moisander hoopt nog steeds op Anderlecht

Niklas Moisander heeft de hoop op een transfer naar Anderlecht nog niet opgegeven. Mogelijk komt Anderlecht opnieuw aankloppen als het volgende week bij Limassol een gunstige uitgangspositie verwerft in de play-offs van de CL. Lees verder »

 13-08-2012 

Nextgen: Praet met beloften naar Barcelona

Nextgen: Praet met beloften naar Barcelona

Overmorgen beginnen de beloften van Anderlecht aan hun Champions League. In de Nextgen Series nemen ze het dan op tegen Barcelona. Anderlecht wil absoluut een goed figuur slaan en daarom reist ook Dennis Praet mee naar Spanje. Lees verder »

Overzicht interlandverplichtingen

Overzicht interlandverplichtingen

Een aantal spelers van Anderlecht speelt deze week een vriendschappelijke interland. Zo is Guillaume Gillet opgeroepen voor België-Nederland en ook Safari, Wasilewski, Juhasz, Kaminski, Verboom en Badibanga wacht interlandvoetbal. Lees verder »

Badibanga opgeroepen voor belofteninterland

Badibanga opgeroepen voor belofteninterland

Bondscoach Johan Walem heeft Ziguy Badibanga in extremis aan zijn selectie toegevoegd voor de belofteninterland van morgen tegen Schotland. Samen met Jason Adesanya van Lierse vervangt hij de geblesseerden Vermijl en Batshuayi. Lees verder »

Kouyaté: "Een transfer? We zien wel"

Kouyaté:

In zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht dit seizoen ging Cheikhou Kouyaté verder op zijn elan van de Olympische Spelen. Hij liet zien waarom hij zo gegeerd is op de transfermarkt. "Maar bij Champions League moet ik wel blijven." Lees verder »

Jovanovic: "Zo goed dankzij twee spitsen"

Jovanovic:

Na de eenvoude zege tegen Cercle Brugge reageerde Milan Jovanovic op zijn geheel eigen manier. "We hebben de beste ploeg van België. Als we met twee spitsen blijven spelen, worden we met de vingers in de neus kampioen." Lees verder »

Odoi: "Wat moet ik meer doen?"

Odoi:

Denis Odoi is het seizoen sterk begonnen als rechtsachter. Dat Laurent Ciman wel is opgeroepen voor de interland tegen Nederland en hij niet, is dan ook vreemd. "Ik ben wel wat ontgoocheld", zo klonk het gisteren. Lees verder »

"Verwacht nog geen wonderen van mij"

De match tegen Cercle Brugge was voor Tom De Sutter een terugkeer naar het oude nest. "Normaal is dit een moeilijke wedstrijd, maar ditmaal ging het vlot", zei hij na afloop. "Het vroege doelpunt van Mbokani gaf ons een boost." Lees verder »

Van den Brom: "Het gaat steeds beter"

Van den Brom:

Na de twee monsterscores tegen Ekranas haalde Anderlecht nu ook uit in de competitie. John van den Brom zag zijn jongens tegen Cercle eenvoudig de maat nemen. "Ik ben blij met het resultaat, maar vooral met de uitvoering." Lees verder »

Deschacht out met ribblessure

Deschacht out met ribblessure

Geen Olivier Deschacht tegen Cercle Brugge. De verdediger blesseerde zich tegen Beerschot aan de ribben en speelde woensdag tegen Ekranas met een inspuiting. Hij sukkelt evenwel met een kneuzing en moet nu een week rusten. Lees verder »

 12-08-2012 

Moisander te duur voor Ajax

Moisander te duur voor Ajax

Naast Anderlecht was ook Ajax in de running voor Niklas Moisander maar de Amsterdammers haken nu af. AZ vraagt minstens vier miljoen voor de Finse verdediger en dat is te duur laat Ajax weten bij monde van coach Frank De Boer. Lees verder »

 11-08-2012 

Ticketprijzen Anderlecht - Limassol

Ticketprijzen Anderlecht - Limassol

Anderlecht heeft de ticketprijzen voor de terugwedstrijd tegen Limassol in de CL-play-offs bekendgemaakt. De prijzen variëren van 7 euro tot 30 euro. De voorrangsperiode voor abonnees loopt van 14 tot en met 21 augustus 2012. Lees verder »

Calciomercato: 'Inter denkt aan Biglia'

Calciomercato: 'Inter denkt aan Biglia'

Inter Milaan-voorzitter Massimo Moratti wil zijn ploeg op verschillende plaatsen versterken, te beginnen met het middenveld. Naast Fernando, M'Vila en Paulinho zou ook Anderlecht-middenvelder Lucas Biglia opnieuw in beeld zijn. Lees verder »

Beerschot hoopt op Veselinovic

Beerschot hoopt op Veselinovic

Volgens Sport/voetbalmagazine hoop Beerschot AC erop om Veselinovic te lenen van Anderlecht. De Serviër lijkt geen toekomst te hebben in Brussel. Beerschot trainer Adrie Koster kwam de spits scouten tegen Roeselare. Lees verder »

"Bijna perfecte verdedigende organisatie"

De Belg Laurent Fassotte speelt sinds 2008 in Cyprus. Het eerste jaar zelfs bij AEL Limassol. Hij is dus goed geplaatst om de komende tegenstander van Anderlecht in te schatten. "Dit is geen eenvoudige loting voor Anderlecht." Lees verder »

Praet: "Nergens beter dan bij Anderlecht"

Praet:

Dennis Praet is slechts een van de vele spelers die de komst van John van den Brom ziet als een verademing. "Deze zomer dacht ik nog aan een uitleenbeurt, maar daar is nu geen sprake meer van. Bij Anderlecht zit ik het best." Lees verder »

Van den Brom: "Zag in Peeters geen coach"

Van den Brom:

Anderlecht speelt morgen tegen Cercle Brugge en voor John van den Brom wordt dit een weerzien met een oude bekende. Twaalf jaar geleden speelde hij met Bob Peeters samen bij Vitesse. "Eerlijk? Ik zag toen geen trainer in hem." Lees verder »

Chatelle praat met Beerschot

Chatelle praat met Beerschot

Thomas Chatelle, nog steeds zonder club nadat zijn contract bij Anderlecht afliep, praat volgens Gazet van Antwerpen met Beerschot. De voorbije weken onderhield hij zijn conditie bij een Brusselse provincialer. Lees verder »

Tarfi helpt De Graafschap aan eerste zege

Tarfi helpt De Graafschap aan eerste zege

In Nederland is De Graafschap met een 2-0 zege tegen Excelsior aan het seizoen begonnen. Anderlecht-huurling Karim Tarfi scoorde op vrije trap de 1-0. Ook Jordan Garcia-Calvete, eveneens gehuurd van paars-wit, stond op het veld. Lees verder »

 10-08-2012 

Tegen Limassol op 22 en 28 augustus

Tegen Limassol op 22 en 28 augustus

De definitieve wedstrijddata van de CL-play-offs tegen AEL Limassol zijn bekend. Anderlecht speelt eerst uit in Nicosia op woensdag 22 augustus 2012. De terugmatch in Brussel volgt een week later op dinsdag 28 augustus 2012. Lees verder »

Wie is CL-tegenstander AEL Limassol?

Wie is CL-tegenstander AEL Limassol?

Athlitiki Enosi Lemesou Limassol of kortweg AEL Limassol is de kampioen uit Cyprus. De club won afgelopen seizoen zijn zesde landstitel. APOEL Nicosia, de absolute topclub in Cyprus, moest tevreden zijn met de tweede plek. Lees verder »

Kalenderwijzigingen Jupiler Pro League

Kalenderwijzigingen Jupiler Pro League

De KBVB heeft enkele wijzigingen doorgevoerd aan de kalender voor de speeldagen 5 tot en met 7. De drie wedstrijden van Anderlecht (uit op OHL, thuis tegen Genk en uit op Lierse) ondergaan daarbij wijzigingen. Lees verder »

Anderlecht gekoppeld aan Limassol

Anderlecht gekoppeld aan Limassol

In het Zwitserse Nyon is vanmiddag geloot voor de play-offs van de Champions League. Anderlecht zal het daarin opnemen tegen de Cypriotische kampioen AEL Limassol. Paars-wit speelt eerst op verplaatsing. Lees verder »

Van den Brom: "Liefst tegen Maribor"

Van den Brom:

Vanmiddag kent Anderlecht zijn tegenstander in de play-offs van de Champions League. Coach John van den Brom heeft alvast zijn voorkeur klaar. "Ik speel liefst niet tegen Cluj. Geef mij maar Maribor, dat ligt ons het best." Lees verder »

"Mental coach voor strafschoppen? Hou op!"

Na drie missers in evenveel wedstrijden kampt Anderlecht met een penalty-complex. Een mental coach is alvast geen oplossing, zo vinden Silvio Proto en John van den Brom. "Het moet beter en daar moeten wij voor zorgen", aldus VdB. Lees verder »

"Vargas over twee weken wedstrijdklaar"

De revalidatie van Ronald Vargas (elleboog) nadert zijn ontknoping. De Venezolaan mag vanaf volgende week weer voluit gaan op training. "Over twee weken zal hij klaar zijn om wedstrijden te spelen", zegt Herman Van Holsbeeck. Lees verder »

Kaminski en Verboom bij Belgische beloften

Kaminski en Verboom bij Belgische beloften

Thomas Kaminski en Bryan Verboom zijn door Johan Walem opgeroepen voor de Belgische beloften. Dinsdag spelen zij een oefenwedstrijd tegen Schotland. Ook Lamisha Musonda, die Anderlecht ruilde voor Chelsea, is geselecteerd. Lees verder »

Van Holsbeeck en Proto feliciteren Jacobs

Van Holsbeeck en Proto feliciteren Jacobs

Ariël Jacobs plaatste zich woensdag met FC Kopenhagen ten koste van Club Brugge voor de play-offs van de Champions League. Herman Van Holsbeeck sms'te hem hiervoor felicitaties. "Maar ik vind het jammer dat Club niet doorgaat." Lees verder »

 09-08-2012 

"Kennen onze opponenten niet goed"

Anderlecht kent sinds gisterenavond haar vijf mogelijke tegenstanders in de Champions League play-offs. Manager Herman Van Holsbeeck heeft niet echt een voorkeur voor een bepaalde tegenstander zegt hij in een reactie op rsca.be. Lees verder »

Gillet opgeroepen voor België - Nederland

Gillet opgeroepen voor België - Nederland

Guillaume Gillet is als enige Anderlecht-speler opgeroepen voor de oefeninterland tegen Nederland van volgende woensdag. Voor Denis Odoi, er vorige keer nog bij tegen Montenegro en Engeland, heeft Marc Wilmots geen plaatsje vrij. Lees verder »

Verdediger Mellberg verkast naar Villareal

Verdediger Mellberg verkast naar Villareal

Anderlecht is nog op zoek naar een centrale verdediger en Olof Mellberg was één van de opties naast Niklas Moisander. De naam van de 35-jarige Zweed mag nu geschrapt worden want hij gaat aan de slag bij het Spaanse Villareal. Lees verder »

Molins: "Nog meer speelminuten nodig"

Molins:

Guillermo Molins kwam tegen Ekranas voor het eerst dit seizoen officieel in actie voor Anderlecht. "Mentaal was het niet makkelijk om deze match te spelen", zei de Uruguayaanse Zweed na de match. "Maar het deed me goed." Lees verder »

 08-08-2012 

Praet: "Waren pak beter dan Ekranas"

Praet:

Dennis Praet scoorde bij zijn Europees debuut meteen ook zijn eerste doelpunt in Europa. "Ik heb vast en zeker genoten", zegt de 18-jarige. "We waren een pak beter dan Ekranas, dat ook nog eens snel met 10 spelers viel." Lees verder »

Mogelijke tegenstanders CL-play-offs bekend

Mogelijke tegenstanders CL-play-offs bekend

Ook de overige partijen in de derde voorronde van de Champions League zijn gespeeld en dus kent Anderlecht zijn mogelijke tegenstanders voor de volgende ronde. Partizan Belgrad is hier niet bij, het is uitgeschakeld door Limassol. Lees verder »

Anderlecht vernedert Ekranas met 0-6

Anderlecht vernedert Ekranas met 0-6

Anderlecht heeft de terugwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League met spectaculaire 0-6 cijfers gewonnen van Ekranas, nadat de heenwedstrijd al op 5-0 was geëindigd. Anderlecht stoot zo door naar de play-offs. Lees verder »

"Zonder Champions League is er probleem"

Na het mislopen van de miljoenen van Matias Suarez is de Champions League meer dan ooit een must. Dat weet ook voorzitter Roger Vanden Stock. "De Champions Leauge-winst van Chelsea heeft een een invloed op ons beleid." Lees verder »

Voorbeschouwing: Ekranas - Anderlecht

Voorbeschouwing: Ekranas - Anderlecht

Vanavond kan Anderlecht zich in Litouwen plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. Na de 5-0 uit de heenmatch mag het duel met Ekranas niet meer zijn dan een formaliteit. Enkele basispionnen krijgen straks rust. Lees verder »

Kabasele: "Anderlecht rekent nog op mij"

Kabasele:

Na enkele moeilijke maanden lijkt Nathan Kabasele opnieuw aan de oppervlakte te komen. De jonge spits speelde onlangs enkele sterke wedstrijden bij de beloften. "Ik heb begrepen dat ik bepaalde dingen moest veranderen." Lees verder »

"Niemand vertrekt nog, ook Kouyaté niet"

Na een sterk Olympisch toernooi geniet Cheikhou Kouyaté ruime belangstelling. Herman Van Holsbeeck is echter niet van plan de Senegalees zomaar te laten gaan. "Als hij weggaat, zal het voor veel geld zijn", zo stelt hij. Lees verder »

Medische staf zondebok in zaak-Suarez

Medische staf zondebok in zaak-Suarez

Herman Van Holsbeeck lijkt de medische staf van Anderlecht de zwarte piet toe te schuiven na de mislukte transfer van Matias Suarez. De Argentijn laat zich intussen onderzoeken in zijn geboorteland en wordt er mogelijk geopereerd. Lees verder »

Turkse pers linkt Pehlivan aan Anderlecht

Turkse pers linkt Pehlivan aan Anderlecht

Volgens de Turkse pers toont Anderlecht belangstelling voor Yasin Pehlivan van Gaziantepspor. Pehlivan is een 23-jarige verdedigende middenvelder. De Oostenrijker lijkt dus een optie indien Biglia alsnog zou vertrekken. (LDH) Lees verder »

Bruno verlengt contract tot 2016

Bruno verlengt contract tot 2016

Massimo Bruno heeft zijn contract voor twee seizoenen verlengd en ligt nu vast tot 2016. Bruno kwam vorige zomer over van Charleroi en kroonde zich vorig seizoen tot topschutter bij de beloften. (GvA) Lees verder »

Zware oefennederlaag tegen Roeselare

Zware oefennederlaag tegen Roeselare

Tweedeklasser Roeselare versloeg gisteren Anderlecht in een oefenduel met 0-3. Nochtans kon paars-wit met de herstelde Juhasz, Hawsawi, Diandy, Badibanga, Sterckx, Alouad, Chavarria en Veselinovic mooi volk aan de aftrap brengen. Lees verder »

 07-08-2012 

Praet: "Uitgelezen kans om me te tonen"

Praet:

De heenwedstrijd tegen het Litouwse Ekranas moest Dennis Praet aan zich voorbij laten gaan, maar morgen maakt hij zijn Europees debuut voor Anderlecht. "Ik geef toe dat ik een beetje nerveus ben als ik eraan denk", aldus Praet. Lees verder »

Van Holsbeeck: "Werken met wat we hebben"

Van Holsbeeck:

Een objectieve Herman Van Holsbeeck heeft het op de website van Anderlecht over de huidige transferperiode, met Suarez die blijft, en Moisander die voorlopig bij AZ blijft. "We moeten objectief zijn en werken met wat we hebben." Lees verder »

Beloften openen Nextgen tegen Barça

Beloften openen Nextgen tegen Barça

Dit seizoen nemen de beloften van Anderlecht voor het eerst deel aan de Nextgen Series. Paars-wit en Barcelona geven op woensdag 15 augustus de aftrap van de Champions-League tegenhanger voor clubteams onder 19 jaar. Lees verder »

Spreekverbod binnen club over Suarez

Spreekverbod binnen club over Suarez

De hele zaak rond de mislukte transfer van Suarez en het mislopen van een hoop centen zorgt voor turbulentie binnen de Brusselse club, schrijft Gazet van Antwerpen. Zo geldt er reeds enkele dagen een spreekverbod over de affaire. Lees verder »

Makelaars: "Suarez niet eeuwig verbrand"

Makelaars:

Door de afgesprongen transfer naar CSKA kelderde de marktwaarde van Matias Suarez. Zal Anderlecht ooit nog zoveel geld (11 miljoen, red.) binnenrijven voor de Argentijnse spits? In het makelaarsmilieu blijft men optimistisch. Lees verder »

De Sutter getrouwd met Lindsey

De Sutter getrouwd met Lindsey

Tom De Sutter is deze zomer in het huwelijksbootje gestapt met zijn vriendin Lindsey. "Mijn huwelijk heeft niet zoveel veranderd", vertelt De Sutter in Het Nieuwsblad. "We woonden al een tijd samen en hebben deze stap gezet." Lees verder »

"Geef ons maar Kopenhagen in de poules"

Tom De Sutter zal nooit expliciet uithalen naar ex-coach Ariël Jacobs, maar nu hij weer overloopt van vertrouwen onder van den Brom, laat hij het niet na om toch enkele steken uit te delen aan de man die maar niet in hem geloofde. Lees verder »

Odoi: "Ekranas niet op ons niveau"

Odoi:

Morgenavond speelt Anderlecht de terugwedstrijd in de derde voorronde van de CL tegen Ekranas. Denis Odoi heeft niet echt veel lof voor de tegenstander. "Ekranas is geen Belgisch eersteklasseniveau", zo klonk het. Lees verder »

Kouyaté wekt interesse Arsenal

Kouyaté wekt interesse Arsenal

Cheikhou Kouyaté heeft zich tijdens de Olympische Spelen in de vitrine gespeeld. Verschillende Engelse clubs, waaronder Arsenal, tonen interesse. "Maar ook Russische en Turkse clubs hebben al gebeld", aldus zijn manager. Lees verder »

Suarez overweegt om Belg te worden

Suarez overweegt om Belg te worden

Volgens één van zijn managers denkt Matias Suarez eraan om de Belgische nationaliteit aan te vragen. Niet een transfer, maar wel een carrière als international zou de voornaamste reden hiervoor zijn. Lees verder »

Transfer Suarez opgezet spel?

Transfer Suarez opgezet spel?

Op internet gaat het gerucht dat de afgesprongen transfer van Matias Suarez opgezet spel zou zijn om Rasmus Elm onder druk te zetten voor CSKA Moskou te kiezen. De AZ-speler kon ook naar Liverpool, maar koos toch voor CSKA. Lees verder »

 06-08-2012 

Selectie: Ekranas - Anderlecht

Selectie: Ekranas - Anderlecht

Een 18-koppige selectie zal morgen naar Litouwen afreizen voor de terugmatch tegen Ekranas in de derde voorronde van de Champions League. Dieumerci Mbokani ontbreekt in de kern. De spits werd vandaag ziek naar huis gestuurd. Lees verder »

Supporters: "Moisander moet komen"

Supporters:

De komst van Niklas Moisander lijkt van de baan voor het bestuur, maar de supporters blijven er in geloven. Ze maken zich zorgen over de verdediging en richtten een Facebook-groep op: "Moisander moet naar RSC Anderlecht komen". Lees verder »

Hoe moet het verder met Suarez' blessure?

Hoe moet het verder met Suarez' blessure?

Al sinds maart sukkelt Matias Suarez met de patellapeesblessure die hem zijn transfer kost. Hoe moet het nu verder met deze blessure? "Nu een operatie lijkt het best", zegt Herman Van Holsbeeck. "Dan is hij in december weer fit." Lees verder »

"Anderlecht beheren als goede huisvader"

Nu Anderlecht de miljoenen van Suarez misloopt, moet ook de transfer van Niklas Moisander in de ijskast. "We gaan ons niet in een financieel risico storten. Wij willen niet, zoals zoveel clubs, in betalingsproblemen geraken." Lees verder »

Vanden Stock: "Zal Suarez dit overleven?"

Vanden Stock:

Voorzitter Roger Vanden Stock lijkt het niet erg te vinden dat de transfer van Matias Suarez niet doorgaat. "Voor mij is het geen probleem dat Suarez blijft. Ik zal het overleven, maar de vraag is of hij dit zal overleven." Lees verder »

"Verbaasd dat we weer strafschop missen"

Het seizoen is amper bezig en Anderlecht miste al twee strafschoppen. Vorig seizoen faalde paars-wit zes keer op dertien pogingen. Heeft Anderlecht een penalty-complex? "Zolang het ons geen punten kost, kunnen we erom lachen." Lees verder »

Kanu viert doelpunt met broertje 'Van Van'

Kanu viert doelpunt met broertje 'Van Van'

Na zijn doelpunt rende Kanu zaterdag tegen Beerschot het hele terrein over om te vieren met zijn broertje Van Van. "Ik ben voor het eerst in Europa en zag mijn broer meteen scoren. Ongelooflijk", zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. Lees verder »

 05-08-2012 

Maandag open training op Neerpede

Maandag open training op Neerpede

Dinsdag vertrekken spelers en staf richting Litouwen voor de terugwedstrijd tegen Ekranas, maar maandag staat er eerst nog een oefensessie op het programma. De training (10u30) in Neerpede zal toegankelijk zijn voor de supporters. Lees verder »

Deschacht: "Rustig toeleven naar Ekranas"

Deschacht:

Anderlecht won zaterdag met 1-0 van Beerschot maar een hoogstaande wedstrijd was het niet. "Het was zeker niet onze beste match", geeft Olivier Deschacht toe. "Ik denk dat de match van afgelopen woensdag nog wat in de benen zat." Lees verder »

 04-08-2012 

"Op strafschoppen kun je niet trainen"

Coach John Van den Brom was blij met de eerste zege in de competitie, maar met de gemiste strafschop was hij minder 'amused'. "De 1-0-voorsprong was een juiste afspiegeling van de eerste helft", aldus de Nederlander. Lees verder »

Komst Moisander lijkt verderaf dan ooit

Komst Moisander lijkt verderaf dan ooit

Nu de transfer van Matias Suarez niet doorgaat loopt Anderlecht ook heel wat miljoenen mis. De landskampioen rekende op het geld om zijn verdediging te versterken en Niklas Moisander weg te plukken bij AZ Alkmaar. Lees verder »

Anderlecht wint zuinig van Beerschot

Anderlecht wint zuinig van Beerschot

Anderlecht heeft zonder al te veel energie te verspelen de drie punten thuisgehouden tegen Beerschot. Na een kansarme match won paars-wit met 1-0. Kanu scoorde in de eerste helft een heel knap doelpunt met een volley. Lees verder »

Beerschot-voorzitter kwaad op Anderlecht

Beerschot-voorzitter kwaad op Anderlecht

In de aanloop van het duel van vanavond haalt Beerschot-voorzitter Patrick Vannoppen uit naar Anderlecht. "Dat krijgt van het Brussels gewest het geld om onze jeugd weg te plukken en voor veel geld in het buitenland te verkopen." Lees verder »

Gillet: "De Sutter zal nog schitteren"

Gillet:

Tom De Sutter kreeg tegen Ekranas zijn kans en bedankte met een prachtprestatie. Zijn ploegmaats zijn blij dat de spits er opnieuw bijhoort. "Tom kan dit seizoen de revelatie van de club worden", zo gelooft Guillaume Gillet. Lees verder »

Lukaku loopt nog steeds met gipsverband

Lukaku loopt nog steeds met gipsverband

Jordan Lukaku, die sinds eind juni sukkelt met een stressfractuur, loopt nog steeds met zijn voet in het gips. Intussen heeft Anderlecht een extra oefenduel ingelast tegen Roeselare om Roland Juhasz matchritme te laten opdoen. Lees verder »

"Transfer Annan voorlopig niet aan de orde"

Anthony Annan heeft verklaard graag opnieuw samen te werken met John van den Brom. De twee kennen elkaar van vorig seizoen bij Vitesse, maar volgens Van den Brom is een transfer van de Ghanees naar Anderlecht momenteel geen optie. Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

Voorbeschouwing: Anderlecht - Beerschot

Anderlecht wil vanavond het positieve resultaat van tegen Ekranas (5-0) doortrekken in de competitie. Dennis Praet is er na zijn blessure opnieuw bij en Gazet van Antwerpen acht de kans groot dat hij meteen weer in de basis staat. Lees verder »

Transfer Suarez naar CSKA op de helling

Transfer Suarez naar CSKA op de helling

Het is plots onzeker of de transfer van Matias Suarez naar het Russische CSKA Moskou wel doorgaat. De Argentijn geraakte niet door de medische keuring omwille van een knieprobleem. Bijkomend onderzoek moet duidelijkheid scheppen. Lees verder »

Bod Anderlecht op Moisander afgewezen

Bod Anderlecht op Moisander afgewezen

Anderlecht heeft een eerste bod uitgebracht op verdediger Niklas Moisander. Dat schrijft Het Nieuwsblad. AZ wees het bod echter snel af als "niet serieus". De Nederlanders willen 4 à 5 miljoen euro voor hun Finse international. Lees verder »

 03-08-2012 

U19 verliezen twee keer in Oostduinkerke

U19 verliezen twee keer in Oostduinkerke

Naast de beloften (Otten Cup) nemen ook de U19 van Anderlecht dit weekend deel aan een internationaal jeugdtoernooi. De min-negentienjarigen kwamen vandaag twee keer in actie op het Yale Eurofoot toernooi in Oostduinkerke. Lees verder »

Selectie: Anderlecht - Beerschot

Selectie: Anderlecht - Beerschot

Anderlecht-coach John van den Brom heeft een 18-koppige selectie bekendgemaakt voor de eerste thuismatch tegen Beerschot. Dennis Praet, die zich in de Supercup tegen Lokeren blesseerde aan de enkel, is er opnieuw bij. Lees verder »

Gaat Anderlecht voluit voor Carcela?

Gaat Anderlecht voluit voor Carcela?

Voor Mehdi Carcela lijkt er dit seizoen bij Anzhi Makhachkala geen grote rol weggelegd en een transfer behoort dus tot de mogelijkheden. Anderlecht houdt de zaak nauwlettend in het oog maar is niet de enige gegadigde club. Lees verder »

"Tom verdient dit na alle vernederingen"

Tom De Sutter lijkt wel herboren na zijn knappe prestatie van woensdag tegen Ekranas. Na een lange periode van kommer en kwel bloeit de spits helemaal open onder coach John van den Brom. Boezemvriend Frederik Boi is niet verbaasd. Lees verder »

Anderlecht wil Buonanotte huren

Anderlecht wil Buonanotte huren

De Argentijn Diego Buonanotte zou hoog op het verlanglijstje van Anderlecht staan. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Paars-wit zou de 24-jarige offensieve middenvelder willen huren van Malaga. Lees verder »

Henen: "Manchester United blijft me volgen"

Henen:

De 16-jarige David Henen neemt dit weekend met de U21 van Anderlecht deel aan de Otten Cup. Henen brandt van ambitie en hoopt snel een stap hoger te zetten. "Mijn doel is om dit seizoen mee op winterstage te gaan met de A-ploeg." Lees verder »

Geen contract voor Venezolaan Benitez

Geen contract voor Venezolaan Benitez

De Venezolaan Daniel Eduardo Benitez Pernia is momenteel op proef bij Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad is de kans echter klein dat hij een contract krijgt. Daarom zal de verdediger vanavond ook testen bij derdeklasser Turnhout. Lees verder »

 02-08-2012 

"Graag Moisander erbij tegen volgende ronde"

Na de partij tegen Ekranas bevestigde John van den Brom de interesse in Niklas Moisander. “Ik hoop dat Anderlecht er alles aan gaat doen om Niklas aan te trekken. Als we hem kunnen halen, heb ik dat liever vandaag dan morgen.” Lees verder »

Reacties Gillet en Proto

Reacties Gillet en Proto

Ook Guillaume Gillet en Silvio Proto waren in hun nopjes na de riante overwinning tegen Ekranas. Een BATE-scenario werd vermeden en dat stemt hen gelukkig. "Onze kordate aanpak liet de Litouwers nooit in de match komen." Lees verder »

Biglia: "Deze opstelling ligt ons heel goed"

Biglia:

Ook aanvoerder Lucas Biglia sprak na afloop vol lof over de prestatie van Anderlecht. "Het publiek kon genieten van een schitterend spektakel. We hielden het strakke tempo negentig minuten vast en creëerden een hele resem kansen." Lees verder »

De Sutter: "Vroeg doelpunt lanceerde ons"

De Sutter:

Al na twee minuten zette Tom De Sutter Anderlecht op rozen tegen Ekranas. "Het niveau van een voetballer hangt voor 50 % van de speler af, maar ook voor 50 % van het vertrouwen van de trainer", zegt een herboren De Sutter. Lees verder »

Anderlecht kent geen moeite met Ekranas

Anderlecht kent geen moeite met Ekranas

Na de heenmatch tegen Ekranas staat Anderlecht met anderhalf been in de laatste voorronde van de Champions League. Een sterk paars-wit versloeg de Litouwse kampioen met 5-0. De Sutter, Kanu, Mbokani (2x) en Jovanovic scoorden. Lees verder »

 01-08-2012 

Anderlecht - Ekranas uitverkocht

Anderlecht - Ekranas uitverkocht

De laatste tickets voor de partij tegen Ekranas zijn de deur uit. Wie nog geen kaart heeft, is er dus aan voor de moeite. Ter herinnering: abonnees kunnen de wedstrijd gratis bijwonen op vertoon van hun abonnement. (rsca.be) Lees verder »

Gillet: "Als rechtsback naar het WK 2014"

Gillet:

Met John van den Brom waait er een nieuwe wind bij Anderlecht. Guillaume Gillet is vol lof over de nieuwe coach. "Hij klampt zich niet vast aan zijn tactisch schema, maar durft wijzigen. Dat geeft je als speler vertrouwen." Lees verder »

"Geen Champions League is groot gemis"

In de aanloop naar de wedstrijd doet Guillaume Gillet alvast geen moeite om de druk te temperen. "We hebben geen recht op een fout, want falen is geen optie", aldus Gillet. "We moeten vandaag al het verschil maken." Lees verder »

Voorbeschouwing: Anderlecht - Ekranas

Voorbeschouwing: Anderlecht - Ekranas

Vanavond begint Anderlecht aan zijn queeste om de Champions League te bereiken. John van den Brom rekent op een prima prestatie tegen Ekranas in eigen stadion om de terugmatch van volgende week tot een formaliteit te degraderen. Lees verder »

Ekranas al 23 wedstrijden ongeslagen

Ekranas al 23 wedstrijden ongeslagen

Het Litouwse Ekranas zal straks met vertrouwen aan de aftrap verschijnen. Het laatste verlies dateert van maart en sindsdien is het 23 wedstrijden ongeslagen. "We komen zonder druk naar België", aldus coach Valdas Urbonas. Lees verder »

Anderlecht denkt aan Ghanees Annan

Anderlecht denkt aan Ghanees Annan

Hoewel een verdediger prioriteit blijft, staat Anderlecht ook open voor opportuniteiten op de transfermarkt. Zo zou paars-wit interesse tonen in de Ghanees Anthony Annan, vorig seizoen door Schalke uitgeleend aan Vitesse. Lees verder »

Komt Hassan weer in België voetballen?

Komt Hassan weer in België voetballen?

Volgens Het Laatste Nieuws staat Lierse op het punt om de Egyptische vedette Ahmed Hassan aan te trekken. Al sinds 2010 probeert Lierse-voorzitter Maged Samy zijn vriend naar het Lisp te halen en dit lijkt nu eindelijk te lukken. Lees verder »

Beloften met 1-0 onderuit tegen Ternat

Beloften met 1-0 onderuit tegen Ternat

De U21 van Anderlecht hebben gisteren een oefenwedstrijd tegen Ternat met 1-0 verloren. Beuckelaers scoorde voor de vierdeklasser. Voor Anderlecht, dat na de pauze stevig kwam opzetten, trof Kabasele de lat. Lees verder »